Orijinalini görmek için tıklayınız : Prof. Dr. Ali Demirsoy / "Bu ülkenin insanları Evrim kavramından ne anlıyor?
http://biyoloji.inonu.edu.tr/evrimsempozyumu/sunumlar/sunum_8.pdf (http://biyoloji.inonu.edu.tr/evrimsempozyumu/sunumlar/sunum_8.pdf)
parça parça asmaya çalıştım ama beceremedim. Pek çok bilgi içeren önemli bir yazı.
saygılarımla
Yararlı bir kaynak teşekkürler...
yucemanitu
23-10-2008, 03:50
Link açılmıyor tuhaf rakamlar çıkıyor. Link olmuyorsa c/p yapabilir misin Dilaver?
Link açılıyor,ben okudum işimiz çok zor çoook.
okudum tamamen gözlemim şu
dini kesim belki inançlarını evirmiyor evirmemesi lazım fakat:
bazı sözüm ona aydın kesim kendi inancını evirip çeviriyor fakat hiç o inançtan
vazgeçmiyor
saygılarımla
ayrıca islamiyette olan kavramların daha önce olmadığı gibi bir beyan yok hz. isa nasıl incilde geçiyosa kurandada geçiyor kuran çok orjinal farklı yeni bir kitap olduğunu bize söylemiyor ki neden sümer yazıtlarına kadar gidiyoruz ki incil önümüzde ve kuranla çok paralel. bu sayın profesörün sümere kadar gidip dinlerin mitoloji olduğu saçması bana enteresan geldi çünkü eğer kuranın anlattığı şeyler daha önce beyan edilmeseydi kurandan şüphelenirdim ama bu imanımı daha a güçlendirdi binlerce peygamber demek aynı şeyleri söylüyormuş
Sn. Ali DEMİRSOY hocanın televizyonda bir tartışma programını seyretmiştik.
İşini bilen, işini seven, hayat dolu birisi. İşin açıksacı o zamanlar çok çok dolu gelmişti bize.
Sn. dilaver'in aktardığı kaynağı tam inceleyemedik, sadece giriş olarak hızlıca bir baktık.
Muhtemeldir ki önemli bilgiler edineceğiz.
İşin masal kısımları ise çalışmasını bir hayli hırpalamış.
Tamamını inceleyince ancak fikir sahibi olacağız. Okumaya devam.
prometheus4517
01-11-2008, 00:01
bağlantı adresinde geri giderek diğer sunumları da inceleyebilirsiniz 18 tane sunum var
karadenizli
04-11-2008, 13:23
evrim teorisi termodinamik 2. yasaya aykırı
TARTIŞMAYA BİLE GEREK YOK
(evrendeki her varlık düzensizliğe doğru akar gider)
Karadenizli olduğunuz belli:)
Fizikmi okudunuz nerden biliyorsunuz termodinamiği?
Bir anlatın hele entropi nedir de bizde öğrenelim ve evrimin imkansızlığına inanalım:)
Yalnız ordan burdan kopya çekmeden kendi cümlelerinizle anlatınız lütfen.
prometheus4517
09-11-2008, 15:18
evet karadenizli hala bekliyoruz. termodinamiğin 2. yasası neymiş. evrim niye aykırıymış. lütfen iddianızın dayanaklarnıı anlatır mısınız?
Sıkılmadan okuyup arşivlediğim yazılardan biri oldu teşekkürler dilaver..
karadenizli
10-11-2008, 18:00
Yazınızı geç okudum kusura bakmayın:
Bakın termodinamiğin 2 kanunu evrende kendi haline bırakılan tüm sistemlerin zamanla düzensizliğe bozulmaya doğru gideceğini söyler mesela: çölün ortasına 0 kilometre bir şahin bırakalım o zamanla bozulmaya başlar boyası sökülür ,çöker v.s
Ama evrim teorisi sistemlerin zamanla dahada kompleks yapılara sahip olacağını söyler çelişki açıkça görülüyor aistayn termodinamik 2 nin bütün bilimlerin birinci kanunu olduğunu söyler.
Yani hiçbir teori ona ters düşemez. hadi eyvallah
Yani hiçbir teori ona ters düşemez. hadi eyvallah
İmzamı okumuyorsun herhalde Karadenizli kardeşim,Einstein'ın dedikleri de değişebilir.
Tek değişmez şey değişimdir.
Oksidasyonun olmadığı bir ortamda Şahin bozulmadan durur.
Bebek kaç gram doğuyor büyüyüp adam olunca kaç kilo oluyor?
Dünyamızın ilk oluşumunda Oksijen varmıydı?
Atmosfer şu andaki yapısında mı idi sen bunları bir araştır,ben daha geniş bir zamanda sana evrim teorisinin termodinamikle çelişmediğini anlatırım.
sevgiler
karadenizli
11-11-2008, 18:22
Ama aydoe sen karşındakini cahil yerine koyarak tartışıyorsun kusura bakma ama böyle tartışma olmaz. evet ben bu konuda uzman değilim ama kim hangi konuda uzman bildiklerimizi aktarıyoruz.
Değişmez kurallarda vardır sadece o kuralların içinde değişiklik olabilir mesela yer çekimi kanunu nu değiştiremessiniz.İşte benim söylediğim o kanun da böyledir. anlatabiliyomuyum.
''Tesadüf, cahilliğimizi örttüğümüz bir kelimeden başka bir şey değildir''(Alexis bertrand)
Saygılarımla
mutluluk35
12-11-2008, 17:42
Canlılığın meydana gelmesinde rol oynayan süreçler doğal bir denge durumundaki evrenin,yani enerji akışının olmadığı bir evrenin ürünü değildir..Sözkonusu ikinci yasa sınırlı parçacığa sahip küçük ölçekli sistemlere uygulanabilir.Sonsuz parçacıklı makro bir sisteme(evrene) uyarlanamaz…Molekülle-rin birbirleriyle çarpışmaları sonucu sadece enerjilerini değiştirdikleri bir evrende de yaşamıyoruz..Isı dengesi ancak kapalı sistemlerde korunabilir belki ama,evren bu şekilde yalıtık bir sistem değildir..
Moleküllerin rastlantısal hareketleri bir noktada nitel bir sıçrama meydana getirirler,Hegel ve Engels diyalektiğini kavramak gerekir bu noktada..Bu niceliğin niteliğe dönüşümüdür,iki hidrojen bir oksijen sudur,bir hidrojen daha eklersin atıyorum demir olur…Konuya dönersek doğada denge kural değildir,kural olan dengesizlik ya da antidengedir.(ısıl anlamda)..Atomlararası enerji akışı belli bir kuvvette düzensizlik sürecini tersine çevirebilir..Kaldı ki düzenden ne anladığımız da önemlidir bu noktada..Yaşam kaosa dayalı düzensiz dediğimiz bir sistemin alt sistemi de olabilir..Bizim algıladığımız sadece bir türev evren de olabilir,yani makro bir evrenin alt sistemi…Termodinamik konusunu bilimsel anlamda gerekirse tartışmaya devam ederiz..Benim merak ettiğim şu..Evrim teorisini çürütmek için termodinamik kavramına sarılanların,canlılığın bilimsel bir tanımını yapmaları gerekmez mi,bu kadar bilime düşkünlerse şayet…Bir de sorum olacak,termodinamiğin ikinci yasasından tanrıya ulaşanlar,termodinamiğin birinci yasasından haberdarlar mı..’’ Bu yasa "enerjinin korunumu" olarak da bilinir. Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez sadece bir şekilden diğerine dönüşür’’….
karadenizli
14-11-2008, 02:12
Termodinamiğin 0 ıncı 2 inci ve 3 üncü yasaları ıspatlanmışken sizin söylediğiniz 1. yasa tam olarak ıspatlanamadı biraz araştırırsanız görürsünüz.
Saygılar
tensiz.denek
14-11-2008, 06:21
Açıkçası bir profesörden daha bilimsel bir yazı beklerdim. Yazıyı okudukça hayal kırıklığına uğradım.
Ülkemiz insanının evrim hakkında ne düşündüğüne dair anketler düzenleniyor mu? Bölgelere, eğitim seviyesine göre, istatistikler tutuluyor mu? Aranızda bir bilen varmı?
tensiz.denek
14-11-2008, 06:34
sayın karadenizli, sanırım bu forumda karşılaştığım en ilginç yaratılışçı evrim antitezlerinden birine değindiniz, teşekkürler
http://www.talkorigins.org/faqs/thermo/entropy.html
tensiz.denek
14-11-2008, 06:50
Termodinamiğin 0 ıncı 2 inci ve 3 üncü yasaları ıspatlanmışken sizin söylediğiniz 1. yasa tam olarak ıspatlanamadı biraz araştırırsanız görürsünüz.
Saygılar
Sanırım bir yanılgı içindesiniz. Enerjinin korunumu evren oluştuğu andan itibaren geçerli olmaya başlamıştır. Bu durum bildiğimiz bütün yasalar için geçerlidir.
Bahsettiğiniz konuda idda ettiğiniz yönde yapmış olduğunuz araştırmalar veya bulmuş olduğunuz bilimsel kaynaklar varsa bizimle paylaşmanızı dilerim
karadenizli
14-11-2008, 14:24
Sevgili tensiz denek 1. yasa tam olarak ıspatlanmadı demişim yalan değil kafamdan sallamıyorum.
Ben hiç bir zaman google alimliği yapmam. bakın o kanun lavoisiere dayandırılır ''yoktan var olmaz vardan yok olmaz. mesela ''yeryüzünde insanlar var olurlar sonra öldüklerinde çürür ve bu sefer toprak olurlar yani kısaca sürekli bir devri daim olur enerji hiçbi zaman yok olmaz''
Bir an için o kanunu kabul ettiğimizi düşünelim lavoisier allaha inanan bir insan o bu sisteme bir insanın müdahale edemeyeceğini söyler.Allah varı yok eder yoku var eder zaten lavoisier in buna itirazı yoktur
Ama söylediğim gibi tam olarak ıspat edilemedi. arkadaşlar kafamdan uydurduğum bir şey değil gerçekten ıspat edilemedi.
tensiz.denek
14-11-2008, 15:19
Sevgili tensiz denek 1. yasa tam olarak ıspatlanmadı demişim yalan değil kafamdan sallamıyorum.
Ben hiç bir zaman google alimliği yapmam. bakın o kanun lavoisiere dayandırılır ''yoktan var olmaz vardan yok olmaz. mesela ''yeryüzünde insanlar var olurlar sonra öldüklerinde çürür ve bu sefer toprak olurlar yani kısaca sürekli bir devri daim olur enerji hiçbi zaman yok olmaz''
Bir an için o kanunu kabul ettiğimizi düşünelim lavoisier allaha inanan bir insan o bu sisteme bir insanın müdahale edemeyeceğini söyler.Allah varı yok eder yoku var eder zaten lavoisier in buna itirazı yoktur
Ama söylediğim gibi tam olarak ıspat edilemedi. arkadaşlar kafamdan uydurduğum bir şey değil gerçekten ıspat edilemedi.
Lavoisier'nin ilahiyatla olan ilişkisini bilmiyorum ve bunun konumuzla pek bir alakası da yok. Gerçek bir bilim adamı din ile bilimi birbirinden ayırması gerektiğini bilir ve kendisi de büyük ihtimalle öyle yaptı.
Şüphesiz Lavoisier bilim için önemli bir insandır. Fakat ne yazıkki kendisi termodinamik yasalarına olan katkısıyla tanımaz, "kimyasal reaksiyonlarda kütlenin korunumu" yasası ile tanınır.
1. termodinamik yasasının ispat edilemediğini bir kez daha söylerseniz hepimiz size inanacağız.
karadenizli
14-11-2008, 15:37
termodinamiğin 1. yasası ıspat edilemedi