Orijinalini görmek için tıklayınız : Yükseklik Arttıkça Göğsün Daralması
İnsan yaşayabilmek için oksijen ve hava basıncına ihtiyaç duyar. Soluk almamız ise havadaki oksijenin, akciğerlerimizdeki hava keseciklerine girmesiyle mümkün olur. Ancak yükseklere çıktıkça, Dünya'nın atmosferi inceldiği için atmosfer basıncı, dolayısıyla da kan dolaşımına giren oksijen miktarı düşer. Bunun sonucunda nefes almak zorlaşır. Akciğerin hava kesecikleri daralıp büzülürken, göğüste boğuluyormuş ve nefes alamıyormuş gibi bir his oluşur.
Eğer kandaki oksijen vücudun ihtiyacı olandan daha az olursa, vücutta birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkar. Aşırı yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve muhakemenin bozulması gibi belirtiler yaşanır. Belli bir yüksekliğe ulaşıldığında ise insan için nefes almak artık imkansız hale gelir.181 Dolayısıyla bizim böyle bir yükseklikte yaşayabilmemiz için oksijen desteğine ve özel giysilere ihtiyacımız olur.
Deniz seviyesinin 5.000-7.500 m yukarısında olan bir kişi, nefes alma güçlüğü nedeniyle bayılarak komaya girebilir. Bu yüzden uçaklarda nefes almak için oksijen donanımı da mevcuttur. Uçaklar deniz seviyesinin 9.000-10.000 m yukarısında uçarken kabinde hava basıncını düzenleyen özel sistemler vardır.
"Anoksiya" olarak bilinen rahatsızlık da vücut dokularına oksijenin gitmemesinden kaynaklanır. Bu oksijen eksikliği, 3.000-4.500 m yükseklikte meydana gelir. Kimi insanlar böyle bir ortamda bilinçlerini bile kaybedebilirler, ancak hemen oksijen takviyesi yapıldığında hayatları kurtulabilir.
Aşağıdaki ayette yapılan benzetmede bu fiziksel gerçeğe -yüksekliğin artmasıyla göğüste meydana gelen değişime- şöyle işaret edilmektedir:
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (Enam Suresi, 125)
Orada anlatılmak istenen yükselmeyi(bence aslında çıkma) "Elmalılı" şöyle ifade etmiş:
Şimdi Allah her kime hidayet diler, doğruca kendine erdirmek isterse İslâm için gönlünü açar. Hakkı ve hak teklifleri kabul için nefsine öyle bir yetenek verir ki, iman ve itaatle göğsü genişler, kalbi ferahlanır, neşeli olur. Bilinmektedir ki göğüs genişliği kuvvete, teneffüs ve tahammüle delalet eder. Göğsün açılması, geniş geniş nefes alması da kalbin ferahlanmasını gerektirir. Ve bu şekilde göğsün ferahlanması, hem kuvvet ve tahammülden, hem de sevinme ve ferahlanmadan kinaye olur. Burada İslâm için göğsün açılması da, nefse hakkı seve seve kabul etmeye hazır, engel ve zıtlıktan arınmış bir yetenek bahş etmekten kinayedir. Nitekim Peygamber (s.a.v)'e bu göğsün açılması hakkında soru sorulduğu zaman buyurmuştur ki, "Bir nurdur ki, Allah onu müminin kalbine atar, o da onunla ferahlanır, açılır". Bunun üzerine Ashab: "Ey Allah'ın Resulü, onun tanınacak bir emaresi var mıdır?" demişler, Resulullah da: "Evet, ebedilik evine yönelme, aldanma evi (dünya evi)nden uzaklaşma ve ölüme, gelmeden önce, hazırlanmaktır" buyurmuştur.
İşte Allah, hidayetini istediği kimsenin kalbine böyle bir nur verir, o kimse de iman ve İslâm ile son derece sevinir ve genişler. Hakkı kabul ve hak teklifleri yerine getirmekten canı sıkılmaz, zahmet ve ıstırap duymaz, tersine neşe ve sevinç duyar. Allah kimi de yolundan şaşırtmak ve saptırmak dilerse, göğsünü daraltır, sıkar, son derece tıkar bunaltır. Hem öyle normal ve kısaca bir yokuşa değil, sanki dik yukarı göğe tırmanıyormuş gibi olur. Göğe tırmanmak kendisine nasıl yapılması mümkün olmayan bir yük ve zahmet ise, iman ve İslâm, hakkı kabul ve itaat etmek de ona o derece güç gelir. İslâm ve doğruluk deyince canı sıkılır, daralır, bunalır. "Of" der, dayanır, tıkanır, yan büker, yoldan çıkar, içinden çıkılmaz bataklara batar gider. O artık genişlemeyi, doğrulukta ve selamette değil, eğrilikte ve felakette arar. İşte Allah, iman etmeyenlerin üzerine pisliği, o son derece nefret ve tiksinmekle karşılanması lazım gelen küfür, azab ve ıstırabını böyle göğsün daralması ve kalb tıkanmasıyla yükler ve tahsis eder. Böyle yardımsız bırakmakladır ki, Allah onları küfür pisliğinin, küfür azabının istilası altında bırakır. Ve bu (yani islâm) göğsün genişlemesi ile hakka itaat ve uymak Rabbinin dosdoğru, eğilmez, bükülmez yoludur, artık tefekkür edecek, düşünüp anlayacak olanlar için bu yolun bütün alametlerini, nişanlarını, belliklerini Kur'ân'da şüphesiz açıkladık ve beyan ettik. Bunları düşünen, hatırda tutup hayatında tatbik ederek giden kavim, zümre için hepsinin Rabb'ı olan Allah Teâlâ katında bir "dârüsselâm" (selâmet evi) vardır. Ve Allah onların o hayatta yaptıkları amelleri sebebiyle velîsi, veliyyü'l-emri, dostu, yardımcısıdır.
Başka bir gariplik ise şu: Bazı çevirilerde burda yükselmek kelimesi geçerken diyanet dahil bazılarında ise çıkmak olarak geçiyor.
Biraz arapça bilgisi ile bu yukardakileri bir şekilde toparlamak gerek.
Russell
Ayrıca, Mekkenin çevresi dağlarla çevrili. İnsanların dağlara çıkma, yokuş tırmanma sırasında nefes nefese kalmaları, göğüs sıkışmaları, sıkıntı duymaları, edindikleri tecrübeleri ile bilebilecekleri bir şey. Dolayısıyla yükseklere çıkma ile göğüs sıkışması, sıkıntı duyma arasında bağlantı kurmaları doğal.
simonuniti
23-12-2006, 18:33
Ayrıca, Mekkenin çevresi dağlarla çevrili. İnsanların dağlara çıkma, yokuş tırmanma sırasında nefes nefese kalmaları, göğüs sıkışmaları, sıkıntı duymaları, edindikleri tecrübeleri ile bilebilecekleri bir şey. Dolayısıyla yükseklere çıkma ile göğüs sıkışması, sıkıntı duyma arasında bağlantı kurmaları doğal.
Cok dogru.Iki yil once arkadas grubuyla SUPHAN daginda 3500 metreye ciktik.O sirada bir arkadasim rahatsizlandi ve dedi ki Gogsum sikisiyor dedi.Ve ben onun kuran okudugunu hic gormedim.
Tabi diyebilirsiniz ki goge yukselmeyle nasil iliskilendirdi muhammed?
Sunu soyleyebilrim boyle bir mantik kurmasi cok dogal.Ornegin bulutlarin uzerine cikan fasulye hikayesini biliyorsunuzdur.Bunu uyduran bir insan.Muhammed de bir insan bu acidan bakarsak muhammedin daga tirmanmayi goge yukselme olarak dusunmus olmasi muhtemel.Cunku o caglarda insanin gokyuzune en yakin mesafede durabilecegi yer daglardir.
Ayrica tamam kuran insan urunudur derken senin benim gibi siradanlarin uydurabilecegi bir urun degildir.Bugun dunyada 1,5 milyar insani kendine baglayan,siyaseti,sosyolojiyi,kandirmacayi iyi bilen birisi de boyle konularda *mantik yurutebilir.Cunku muhammed gelmis gecmis --------------------
simonuniti, hakaret etmeden de düşüncelerimizi savunabiliriz diye düşünmekteyim. Haksız mıyım?
neutrino
Ayrica tamam kuran insan urunudur derken senin benim gibi siradanlarin uydurabilecegi bir urun degildir.Bugun dunyada 1,5 milyar insani kendine baglayan,siyaseti,sosyolojiyi,kandirmacayi iyi bilen birisi de boyle konularda *mantik yurutebilir.XXXXXXXXXXXXXXX
düzenleme: neutrino
XXXXXXXXXXXXXX .baya kafalı adamlarmış..Tebrikler sana abim..iyi bi konuya deinmişin..iyi mantık yürütmüşün.. :D
krdşn.cemal.
simonuniti
23-12-2006, 22:47
Yazdiklarimdan dolayi incinenlerden ozur diliyorum.
su an yazdiklarim XXXXXXXXXXXXXX olarak gozukuyor ama sakin kufur yazdigimi zannetmeyin.
simon abim.bende yazdıklarıma geri alıyom.efendi adammışın.Hoşgeldin abim.
krdşn.cml
ama artık insanların yükseklik arttıkça gögüs daralması diye bi problemleri kalmadı... aya bilem çıktık...
sorun arkadaşlara göhsü daralan olmuşmu..
arkadaşlar bilim bu safsatayıda yemiştir.
al sana oksijen tüpü...
çık istedigin yükseklige tanrına meydan oku daraltamaz daraltamaz de...
yada in denizin dibine... aynı hikaye..
peki kutsal kitapta yükeklik arttıkça daralan gögüsten bahsetmşte peki diger gezegenlere sakın gitmeyin orda oksijen yok demişmi!!!
ne ? oksijen kelimesi geçmiyormu.. hay allah yazarı bilmiyor galiba
paki bilimin artık oksijenin bileşenini bildigini ve marsta bile oksijen üretebilecegini koloniler kurmayı hedefledigini bilen varmı??
yaaaa bilim biraz zorlasa karbondioksitle yaşayabilen insanda üretebilir bu yakında gerçekleşecek...
dünyamıza hayırlı olsun...
Arabistanda yüksek dağların olmadığını da belirtseydin daha iyi anlaşılırdı
Yakın gerçek
13-07-2008, 07:19
ama artık insanların yükseklik arttıkça gögüs daralması diye bi problemleri kalmadı... aya bilem çıktık...
sorun arkadaşlara göhsü daralan olmuşmu..
arkadaşlar bilim bu safsatayıda yemiştir.
al sana oksijen tüpü...
çık istedigin yükseklige tanrına meydan oku daraltamaz daraltamaz de...
yada in denizin dibine... aynı hikaye..
peki kutsal kitapta yükeklik arttıkça daralan gögüsten bahsetmşte peki diger gezegenlere sakın gitmeyin orda oksijen yok demişmi!!!
ne ? oksijen kelimesi geçmiyormu.. hay allah yazarı bilmiyor galiba
paki bilimin artık oksijenin bileşenini bildigini ve marsta bile oksijen üretebilecegini koloniler kurmayı hedefledigini bilen varmı??
yaaaa bilim biraz zorlasa karbondioksitle yaşayabilen insanda üretebilir bu yakında gerçekleşecek...
dünyamıza hayırlı olsun...
He gülüm bu kadar şeyi yapan zeki bilim adamları daha evrimi açıklayamadı yada dinleri yalanlayamadı. Allah alemlerin rabbidr der neresi bu alemler ? başka biryerde hayat olduğu aşikar değilmi ? sana çıkma / marsa gitme diyenmi var.gitsen nolucak oksijen üreticekmiş. Dünyayı yok edicek bir felaket olucak mars kurtulcak ? bu basit inançsız belki ölmem sanan gafil ilim adamlarını oyunu.Amerikalılar oaraya çıksa dünyaya atom bombası atar zaten başka işleri yok başka buluşlarda ondan.Olurda rusya / iran bi svaş olur atom bombaları içimizde patlamasın.. :cool:
Bilime karşı olunabilir mi?
Bilime değil ama bilimadamlarının dünyayı ve insanlığı riske atacak girişimlerine, deneylerine karşı çıkılabilir, engellenebilir.
Riskin çok küçük, milyonda bir, milyarda bir olması göze alınması için gerekçe olamaz. Aynı bilim dünyanın, canlılığın, insanlıığın oluşumunu böyle küçük oranlara bağlamıyor mu?
Elbette bilinmeyenlerin aydınlanabilmesi için çalışılacak, araştırmalar yapılacak.
Ama çılgınlıklara meydan verilmeden...
Bilime güvenimiz tam. Ama sermayenin, emperyalistlerin avucundaki bilimadamlarına güvenmek doğru değil. Bilimadamı bağımsız-özgür olabilmeli, insanlığın aleyhine hizmetler içinde olmamalı, gerçekleri saklamamalı ya da farklı yansıtmamalı. Kimbilir bizim bilmediğimiz, insanlardan saklanan neler var...
Yakın gerçek
13-07-2008, 12:40
Güsel pantecim kendin diyorsun saklanan neler var. veyahut zaman diyorsun dünyanın zamanı varda ya senin insan ömrünün uzunluğu belli. Daha belki dediğin şeylerle dinden çıkmak tehlikeli. açıklasınlar evrimi cart curtu gel beraber bağıralım sokaklarda nerde gökten gelen insan. meğerse biz Bitkiden ondan bundan evrimleşmişiz etc etc. kanıtlansın sana söz beraber bağırırız.
Böyle bir inanç olmaz.
Hayat kısa ölecem gidecem ya Allah varsa inanayım bari ne kaybım olacak,kurtulayım cehennemde sonsuza kadar yanmaktan:)
Ben fizik ötesi hiçbir şeye inanmıyorum,doğa dışı hiçbir şeye inanmıyorum.
Ruha inanmıyorum,cine ,şeytana ,meleklere fizik ve doğa üstü hiçbir güce inanmıyorum.
Neye inanayım ki,var olana inanıyorum yok olanlara ve yalnızca düşüncelerde yaratılmış metafizik kavramlara inanmıyorum.
Bilim maddidir,isbatlanabilir ve aynı koşullarda tekrarlanabilir.
Bilim fiziktir,matematiktir ve somuttur,doğanın işleyiş kurallarını araştırır ve bu bulguların işleyiş mekanızmalarını ve gerekçelerini ortaya koyar.
Bu niye böyle diye sorar ve cevabını verir veya vermeye çalışır.
Yoksa bu böyle kardeşim Allah böyle istediğinden dersen bilimde olmaz ,bilimsel ilerlemede olmaz.
Bilimin açıklayamadığı bazı şeylerin halen var olması ,bunların doğa üstü bir güç tarafından yaratılmış olduğunu göstermez.
Doğa üstü bir güç yoktur zaten,herşey doğaldır,illaki tapınmak istiyorsanız,doğayı tanrı kabul edin ve doğaya tapın ki buda mümkün değil sizler için çünkü Tanrıyı maddeleştirmiş olursunuz.
Ne yazık ki madde vardır ve herşey zaman ve mekan içindedir.
Zaman ve mekan dışında olan yoktur yani Tanrı yoktur.
Yakın gerçek
14-07-2008, 23:26
Ya Allah varsa diyen yok . Allah var. Ya evrim varsa ya / cin yoksa asıl bunlarla dinden çıkmanın saçmalığından bahsediyoruz. bilime bende inanırım dediklerimi kanıtlasın beraber bağıralım.Günümüz teknolojisi Evrimi / değil Kevrimi bile Açıklayacak düzeyde Açıklayamıyorsa işte bundan şüphelen. Galaksinin oluşumu / güneşin oluşumu insandan başka herşeyin oluşumu açıklıyor. Şu Adem / havvayı i açıklayamıyor bunları sorgula. Evrim açıklansın biz o hayvanda bu bitkiden geldik densin beraber yürüyelim .. Yoksa sizin inanç biraz abest olur. saygılar. yinede kendi seçimin.
''Yoksa sizin inanç biraz abest olur. saygılar. yinede kendi seçimin.'' Yakın gerçek
Benim inancım yok ki ,inançlı olanlar sizsiniz,ben hiçbir şeye inanmam,var olan dışında!
Saptırmayı dilediğinin de göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, o göğe yükseliyormuş gibi olur.
6 Enam Suresi 125
Peygamberimiz'in yaşadığı dönemde insanlar balonla veya uçakla gökyüzüne yükselmediler. Toriçelli'nin basıncın ilk ölçümlerini 1643 yılında gerçekleştirdiğini düşünürsek, bu dönemde basıncın azalmasıyla ilgili bir bilgiden söz etmek de mümkün değildir. Ayrıca o dönemde kan dolaşımı ve akciğerler hakkında ciddi bir bilginin varlığından da söz edilemez. Peygamberimiz'in yaşadığı dönemde insanların dağlara çıktığı ve dağların tepelerinde nefes alma zorluğuna kısmen tanık oldukları düşünülebilir. Fakat ayette dağların tepesine çıkınca göğsün dar ve sıkıntılı olmasından değil, gökyüzüne çıkıldıkça oluşan bir süreçten bahsedilmektedir. Dağların tepesinde göğsünün sıkıştığına kısmen tanık olan kişi bu durumu deniz seviyesinden gittikçe göğe doğru yükselmesine değil de bir dağın üstüne çıkmış olmasına da bağlayabilir. Göğe yükselme ifadesi dağa çıkmanın çok üzerinde mesafeleri kapsayan bir ifadedir. Bu ifadenin doğrulanması için bu mesafenin aşılması gerekmektedir.
Açıklama yapmak için kimse kendini yormasın. Kuran'a göre insan "ruhunu teslim ederken", başka bir deyişle "göğe yükselirken" kalbi sıkışır, fenalaşır, "can" köprücük kemiğine gelir ve oradan çıkıverir. O ayeti, "... göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, kalbi sıkışıyormuş ve can veriyormuş gibi olur" diye okuyun siz.
(Şimdi okudum, Elmalılı'nın açıklaması da mantıklı, yani "dik bir yokuşu tırmandırır gibi göğsün sıkışması" anlamında)
çakırcalı
27-09-2008, 17:29
İnsan yaşayabilmek için oksijen ve hava basıncına ihtiyaç duyar. Soluk almamız ise havadaki oksijenin, akciğerlerimizdeki hava keseciklerine girmesiyle mümkün olur. Ancak yükseklere çıktıkça, Dünya'nın atmosferi inceldiği için atmosfer basıncı, dolayısıyla da kan dolaşımına giren oksijen miktarı düşer. Bunun sonucunda nefes almak zorlaşır. Akciğerin hava kesecikleri daralıp büzülürken, göğüste boğuluyormuş ve nefes alamıyormuş gibi bir his oluşur.
...
Aşağıdaki ayette yapılan benzetmede bu fiziksel gerçeğe -yüksekliğin artmasıyla göğüste meydana gelen değişime- şöyle işaret edilmektedir:
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (Enam Suresi, 125)
Hiçbir yerinde oksijenden, hava basıncından, atmosferden, akciğer ve hava keseciklerinden, kan dolaşımından, uçak vb. araçlardan... bahsetmeyen Kur'an'ın bu sözlerinden bildiğimiz anlamda "göğe yükselme" olgusunu çıkarmak da, yine o safsataya inanan beyinlere özgüdür ancak.
Ey cehalet nelere kadirsin!
darkofdeath
27-09-2008, 23:55
tamamen komedi bir insan bu sonucu nasıl çıkartablir ya
hele bir de cehennem yer ile gök arası bir mesafede tarif edildiğinde :D bazen diyorum insan nasıl da akıllı bişey aklıyla inanbilir.. akıl sır erdiremiyorum :)
Walla Warya Gerçek diyorum Abidik gübüdükle işi götürüyorsunuz
Burada ne uçaktan ne ölümden ne nefesten nede ölümle göğe çıkmadan bahsediyor
Bu bir süreçtir ki
Nedağa tırmanmadır nede ölüm anında sıkıntıdır
Saptırmayı dilediğinin de göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, o göğe yükseliyormuş gibi olur.
6 Enam Suresi 125
Buradan Hiç bir şekilde Ölüm Manası çıkmaz Burada Ne dağdan bahsedilir nede Ölümden
ANLAŞILMIYOR HERALDE ???
Ne bekliyordunuz H2O Oksijen Atmosfer Falan mı yazmasını bekliyorsunuz
Hiç kusura bakmayın beyler ama Allah Mucizelerini Sizin isteklerinize göre gösterecek değildir
Ayetteki konuda o değildir zaten
Ciltlerce kitabın anlatamadığı Tezi Tek cümlede veriyor işte
yucemanitu
30-10-2008, 20:52
İlk vahiy nerede gelmişti? Sanırım dağa çıkmış bir mağaraya girmişti. Yaşı 40'tı eh yükseğe çıktıkça da yorulup göğsü daralmıştır. İnsanlar o çağda da dağa tırmanabiliyordu.
İlk vahiy nerede gelmişti? Sanırım dağa çıkmış bir mağaraya girmişti. Yaşı 40'tı eh yükseğe çıktıkça da yorulup göğsü daralmıştır. İnsanlar o çağda da dağa tırmanabiliyordu.
Hadi ya Atlas Çözmüş Olayı Helal sana be İnsanlar o zamanda Dağada tırmanabiliyorlarmış OOOO Tarihi bir olaya imza attı
Dalga mı geçiyon Sen yaa Allah Aşkına
Hani orada Dağ Hani orada Yorgunluk Hani orada TIRMANMA
GÖĞE YÜKSELME Cümlesi
Şunu bile anlayamayacak kadar Dar düşünceli olamazsınız ya Lütfen Yapmayın Böyle
Demagoji yapmayın Objektif olun lütfen İyi bir araştırmacının Özelliklerinin başında Tarafsız olması gelir Ama niyetiniz araştırma değilse bilemem
Bu sözü Söylemek Ya Cehalet eseridir Yada Kasıtlı yapılmıştır
Açıklama yapmak için kimse kendini yormasın. Kuran'a göre insan "ruhunu teslim ederken", başka bir deyişle "göğe yükselirken" kalbi sıkışır, fenalaşır, "can" köprücük kemiğine gelir ve oradan çıkıverir. O ayeti, "... göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, kalbi sıkışıyormuş ve can veriyormuş gibi olur" diye okuyun siz.
(Şimdi okudum, Elmalılı'nın açıklaması da mantıklı, yani "dik bir yokuşu tırmandırır gibi göğsün sıkışması" anlamında)
Elmalının Açıklaması Beni İlgilendirmez
Kurandaki Parağrafı al
O ayeti, "... göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, kalbi sıkışıyormuş ve can veriyormuş gibi olur" diye okuyun siz.
Neye Göre Öyle Okuyalım Sayın Ride Sizin Görüşlerinize göre mi ??
Kuranı Masalı Benzetmiyorum Allaha Sığınırım ama Örneğin :
Küçükken Masal Okumuşsunuzdur
Bir masal okurken "O Göge Yükseldi Ve Gögsü Daraldı Korktu " Diye bir Parağraf geçse siz orayı
O Dağa Tırmandı ve Gögsü daraldı
Yada
O Ölüyordu canı Daraldı sıkıldı olarak mı okursunuz
Türkçe / EDEBİYAT notunuz Kaçtı Okuldayken Veya Okuyorsanız
Ve Kurandan İnsanların Ölünce Göğe Yükseldiklerini nereden biliyorsunuz Ben hiç rastlamadım öyle bir şeye O hristiyanlarda vardır Karıştırdın galiba
Bu sitede Hiç Müslüman Yok Heralde
Ya Bakın Lütfen Ben Aşagıdaki Ayeti Ele alarak Dar görüşlü ve Bağnazlık Yapmadan Bu siteye geldim Üye oldum Sizde Objektif olun Lütfen Bi Göge Yükselmeyi ÖLÜM DAĞA TIRMANMA gibi yorumlar yapmanız Bağnazlıktır ne savunduğunu bilmezliktir Bir Cehalet ürünüdür Yada kasıtlı yapılmıştır
Onlar ki, sözü dinlerler ve onun en güzeline uyarlar. İşte onlar Allah'ın, kendilerini doğru yola ilettiği kimselerdir ve onlar Temiz Akıl sahipleridir" (Zümer, 17-18)
Araştırmada Sonuna Kadar Varım Ama Tamamen OBJEKTİF Siz kendi inancınız Temelinde Dayatma ve Düşünceleri Hapis Ben kendi inancım Temelinde Dayatma ve Zorlama Yaparsam Hiç bir yere varamayız
Enam-125 ayetinden hiçbir ilahilik çıkarılamaz. "Bu ayeti bir insan söylemiş olamaz, o çağda bunu kimse bilemez." denilemez.
İnsanlar aşağı düşerken de yukarı çıkarken de ne tür fiziksel etkilerle karşılaştıklarını gayet iyi bilirler. Ayet okunduğunda dinleyenler de buna şaşmamış, doğrulamışlardır.
Yerden yükselmek demek, göğe yükselmek demektir.
Tevrat'ın, İncil'in, Kur'an'ın Tanrısı göktedir, gökten gelir.
O nedenle Musa, Tur dağına çıkmıştır.
O nedenle Muhammed, Hira dağına çıkmıştır.
O nedenle mabetler yüksek yerlere yapılır.
Dağlar kutsaldır dinlerde, dünyadan uzaklaştırır, Tanrıya yaklaştırır.
Gök sözcüğü Kur'an'da yanlış kullanılmıştır.
O yüzden mealciler de, mucizeciler de farklı yorumlarlar.
Kimisi 7 gökten atmosfer tabakalarını anlar.
Kimisi evreni.
Atmosfer tabakalarını anlamak yanlıştır.
Çünkü dünyaya en yakın göğün yıldızlarla donatıldığı yazılmıştır.
Öyleyse "gök" denildiğinde yıldızların olduğu bölgeleri de dahil anlamalıyız.
Bu durumda ayet kısmen yanlıştır. Çünkü atmosfer dışında hava yoktur.
Atmosfer dışında göğüs daralması değil boğulma ve ölüm meydana gelir.
Eğer "göğe biraz yükseldiğinizde" deseydi doğru olurdu.
Biz göğe yükselmekten atmosfer dahilinin kastedildiğini farzedelim.
Göğe nasıl yükselinir?
Dağa tırmanarak, balonla, uçakla, helikopterle.
Muhammed'in sıkça Hira dağına çıktığı anlatılır.
Deniz seviyesinden yükseldikçe hava yoğunluğu azalır, basınç da öyle.
Oksijenin azalması çeşitli rahatsızlıklara neden olur.
Bunların başında da solunum zorluğu, nefes nefese kalma gelir.
Yüksek dağlarda akciğer ödemine, kalp ve beyin rahatsızlıklarına kadar hatta ölüme varacak sonuçlara ulaşılır. O nedenle de dağcılar oksijen takviyesi yaparlar.
Örneğin Fifa, rakımı 2500 metreyi geçen yerlerde uluslararası maçları yasaklamıştı. Bolivya'nın başkenti La paz 4000 metre yükseklikte ve burada yapılan bir maçta Brezilyalı futbolcular fenalaşmış ve maske takmak zorunda kalmıştı.
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2007/05/printable/070528_football-altitude.shtml
Kırk yaşında bir adam, bırakın 1000 metreyi, bir kaç yüz metre yukarı doğru dik bir yokuşta yürüsün bakalım. Göğsü daralıyor mu, daralmıyor mu? Boğulacak gibi oluyor mu olmuyor mu?
Muhammed, bu deneyimi birkaç kez yaşadığı için bu etkiyi çok iyi bilir. :)
yucemanitu
01-11-2008, 07:07
Hadi ya Atlas Çözmüş Olayı Helal sana be İnsanlar o zamanda Dağada tırmanabiliyorlarmış OOOO Tarihi bir olaya imza attı
Dalga mı geçiyon Sen yaa Allah Aşkına
Hani orada Dağ Hani orada Yorgunluk Hani orada TIRMANMA
GÖĞE YÜKSELME Cümlesi
Şunu bile anlayamayacak kadar Dar düşünceli olamazsınız ya Lütfen Yapmayın Böyle
Demagoji yapmayın Objektif olun lütfen İyi bir araştırmacının Özelliklerinin başında Tarafsız olması gelir Ama niyetiniz araştırma değilse bilemem
Bu sözü Söylemek Ya Cehalet eseridir Yada Kasıtlı yapılmıştır
İsma yumurtlama ne kötü niyeti ne cehaleti senin nasıl fikirlerini açıklamaya hakkın var benim de hakkım var. Asıl cahil sensin ki en ufak bir farklılıkta taaruza geçiyorsun. Aheste, Okinono, Katre, Lamevcud benim ne zamandır tartıştığım bu Müslümanlar neden kötü niyet göremiyor da bunu sadece sen görüyorsun? Hani dağ hani tırmanmaymış peki hani oksijen hani bilimsel açıklama? Bak gördün mü kendi kendinle çelişiyorsun. Dağa çıkarken göğe yükselmiyor muydu adam dağ yokmu o çağlarda bu bilinmeyen bir şey mi? Dağdan başka ne türlü göğe yükselme vardı o zaman insanlara anlatılacak? O bilimsel kitabında göğün ilk katında kandiller de var bu arada. Bunlar yıldızsa zaten göğün en yakın katında değiller. Yok bildiğimiz kandilse zaten gökte kandil yok.
Yazdıklarımı okusaydın O ayette konunun bu olmadığını Kuranın Bilimsel bir açıklama peşinde Koşmadığını anlardın
H2O Oksijen, Oksijen Tüpü, Balon , Toriçelli Deneyi , Basınç Bunlar mı geçmesi lazımdı
O zaman Kuran DİN kitabı değil BİLİMSEL bir Eser olurdu
Bilimsel bir Kitap olarak anlatma çabasında değilim zaten Kuran kendiside böyle bir şey söylemez
Ve hz.Muhammed Sadece 40 yaşında Çıkmadı dağa
O zaman Ayet 40 yaşından sonra dağa çıkanlara sesleniyor onlara diyor gögsü daralmış gibi diye mantıksız konuşmayın Allah Aşkına yaa
Anlamak istemeyen anlamaz
Günümüzde Değişen Eksik olan bilimin söylediği bir şeye alkış
1400 Sene önce Muhammed a.s ın Söylediği GÖGE YÜKSELME kelimesine Way efendim dağmış way efendim Bağmış gibi çekiştirmeler
Madem Muhammed a.s ın Peygamberliğini Kabul etmiyorsunuz
Bari Adam GÖGE YÜKSELİNCE GÖGÜS DARALIR demiş ve Doğru bir tez atmış ortaya Ona Bari Saygı gösterinde AKILLI adammış deyin
Ben neyi kime anlatıyorum ya
Şu ana kadar Sorduğum Sorulardan Hiç birine Tam Yeterli ve Özellikle KAYNAKLI bir cevap alamadım Ateistliğin nasıl bir şey olduğunu
Siz kanıtladınız Zaten Onun için geldim
Acaba Gerçekten araştırıyorlar mı
Doğruyu gerçeği bulma çabalarındalar mı
Niyetleri ne diye
Ama Ne araştırması Ben Şu İddialar üzerine girdim Buraya İnternet sitelerini DARWİNİZMİ ATEİZMİ araştırdım Ve burada sizlerinde düşüncesini alarak Not vermek istedim;
-Ateistlik Cehalet ortamında gelişmiştir
-Ara Fosil olmadığı Halde Varmış telkini yapar
-Sahte ve genellikle Yetersiz deliller Sunar
-Bulunan bütün Fosiller yaratılışı ispat ettiği halde bunun tam aksini savunur
-Tesadüfler Sonucu Oluşma İhtimali Ancak 10 Üzeri 950 de 1 olan Diğer bir deyişle olması imkansız olan Proteinlerin Tesadüfen oluştuğunu iddia eder
-Tesadüfen Oluşması imkansız olan Bu Proteinlerden Yine Tesadüfler sonucunda Sanatçılar, Bilim Adamları, Profesörler Meydana geleceğine Herkesi inandırmaya çalışır
-Hatta Bu Profesörlerin Kendilerinin nasıl tesadüfen meydana geldiklerini üniversiteler kurarark araştırdığına inandırmaya çalışır
-Darwinizm Bir Canlı Hücre Kromozomunda Bir Kütüphaneden Daha Fazla Bilgi Kodlanmış olmasını Kör Tesadüflerin Mucizesi olarak Görür
-Görmeyen, Duymayan, Hissetmeyen Şuursuz Atomların Gören, Duyan, Hisseden Düşünen Şuurlu insanlar haline gelmesinin Tesadüflerden Oluştuğunu iddia eder.
VE % ÜZERİNDEN 100 ALDINIZ HELAL OLSUN 5 PEKİYİ
Vicdanları kabul ettiği halde , zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkar ettiler (Neml Suresi , 14)
yucemanitu
02-11-2008, 02:33
Bak İsma kardeşim güzel kardeşim "H2O Oksijen, Oksijen Tüpü, Balon , Toriçelli Deneyi , Basınç Bunlar mı geçmesi lazımdı
O zaman Kuran DİN kitabı değil BİLİMSEL bir Eser olurdu
Bilimsel bir Kitap olarak anlatma çabasında değilim zaten Kuran kendiside böyle bir şey söylemez " demişsin zaten ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. O halde bilimsel mucize aramayalım bırak Kuran'ı peygamberin bile hiçbir hadisi "Kuran'da ilmi mucize var" demez. Bak kardeş burda farklı fikirler tartışıyoruz politika, sanat, tarih nasıl tartışılabilirse dini de tartışıyoruz. Bunu herkes hazmetmek zorunda değil ama sitenin amacı bu. Özgür bir şekilde dinleri de tartışmak, bunu hazmedemeyen de burda bulunduğu süre boyunca kendini ve karşısındakini ama en çok da kendini üzer. Seçim tabii ki insanın iradesine bağlıdır.
İnsanların düşünme sistemi farklıdır. Biz seninkilere saygı göstermeliyiz sen de bizimkilere. İnsan inancı ne olursa olsun karşı tarafa hakaret etmedikçe saygıyı hak eder. Sen de hak edersin Ateist de eder Agnostik de hak eder. Evrim konusuyla ilgili yazdıklarını evrimle ilgili başlığın altına yazarsan iyi olur konu dağılmaz. Son mesajın her ne kadar farklı baksak da beni rahatsız etmiyor fikirlerini şahıslara laf etmeden açıklamışsın birbirimizi değil fikirlerimizi tartışalım en güzeli bu zaten. Farklı düşünceyi savunan farklı fikri "aptal, kavat" ya da "hıyar" olduğu için değil paradigması farklı olduğu için savunur. Sen ayrı bir şey düşünürsün biz ayrı. Eğer diliyorsan bu yorumları evrim başlığı altına yaz. Ben de orada o konuyla ilgili şeyler yazarım istersen tartışırsın istersen de mesajım yokmuş gibi devam edersin seçim senin. Karşılıklı suçlamalar değil de fikir beyanı olduktan sonra her türlü yoruma saygım var. Saygılar.
Evet Bazı Yerlerde Hakaret ettiğim Oluyor Ama Yukarıdaki Yazdığım Metinde Hiç bir hakaret ve incitici bir olay Yok
Sadece Kendi Görüşlerim Ve ateizme Şu Anki Bakışım Ve hiç bir şahsa ve inancada hakaret etmedim
Dedikleriniz Doğru Ama Bazen İnsanı Çıldırtacak ve önyargılı ve saygısız bir karakter olmaya kadar getiriyorlar
Evet Kuran Ben bilimselim Bilimselim Diye Bağırmıyor dediğiniz gibi Hadislerde bile yoktur Bu
Ama anlatmak İstediğim
Biz Kuranı Allah Tarafından İndiğine Delil olması için bunu yapıyoruz ve çook ta mantıklı geliyor BİLİMSEL diyen biziz Allah Öyle bir Çabada değil O yine din Kitabıdır Ama Biz sadece Kuranın Bilimle Uyuşan Yönlerini Söylüyoruz
İsteyen Kabul eder isteyen etmez (ister sebepli ister sebepsiz kabul etmez)
Ama dediğim Oradaki Cümlenin Anlamını kaydırıyorlar bunu bile bile yapıyorlar kızdığım o
KURAN o dönemde bir HASTAHANEDE Veya BİR ÜNİVERSİTEDE BİR LABARATUVARDA olsaydı ve Allah Katındandır İddiası olmasaydı Ve bilimsel Bir Kitap olsaydı
"vayy bee O zaman Araplar Çok ileri gitmişler bilimde o dönemde Bu Görüşler Ve araştırmalar" Diye %100 eminim ki Şaşıracaklardı
Kuran Din Kitabı olmasaydı
Yok Ölmekmiş
Yok Dağa Tırmanmaymış
Yok Yerden Zıplamakmış gibi
Abidik Gübüdük yorumlar yapılmaz Bilimsel olarak 1400 sene öncesinin Çok gelişmiş olduğu Kabul edilirdi
Benim Kızdığım Bu objektif olun
Onu Herhangi Bir metin Olarak Okuyun
1400 Sene öncesine ait bir metin Olarak Yaklaşın
Peygambere ve peygamberliğe inanmayanlar veya Allaha inanmayanlar
Demekki O dönemde bir şeyler varmış bir şeyler biliniyormuş o dönem araştırılmalı gibi Şüpheler içinde kalınması lazım
Kendimi Sizin Yerinize Koyduğumda Ve akıllı bilimsel Tarihsel olarak Düşündüğümde Bunlar geliyor aklıma
Tamam Allah katından değil ama O dönemde Ve Bu metinlerde Bir şey var Bu kadar şeyin Bilinmesi ve Tesadüf olması imkansızdır diyebilmeleri lazım
Allahı peygamberi kabul etmelerini istemiyorum dikkat edin ve ön yargılı davranmayın
Benim Kızdığım Bu objektif olun
Onu Herhangi Bir metin Olarak Okuyun
1400 Sene öncesine ait bir metin Olarak Yaklaşın
O halde kuran'ın ne evrenselliğini ne de tüm zamanlara geldiğini savunmuyorsunuz demek ki.
Biz de bu kanaatteyiz, yani sadece 1400 yıl önceki Araplara inen bir kabile dini olduğunu düşünüyoruz ama gelin de bunu diğer müslüman arkadaşlara kabul ettirin.
Sayın K.C Bu konuda Bir araştırmam Yok ama Allahtan Olduğuna İnanıyorum Buradan Mantık Yürüterek te Evrensel olduğu kanaatindeyim
Ama dediğiniz şekilde olsa bile Yani Kuran Ve İslam Bir Kabile dini kitabı Olsa bile O Allah katındanım iddiası Ve Ey insanlar diye başlayan bir çok ayeti ile evrensel olduğu anlaşılmıştır ama Bu iddiaların Hiç biri Allahın Olmadığını Peygamberlerin olmayacağını Göstermez Nitekim Allah Katındandır iddiasıda Çok büyük bir iddiadır
Kuranda Ben Evrensel olmayan Bir şeyle Karşılaşmadım Size göre Evrensel olmayan Ayetler Hangileridir onları verirseniz sevinirim
Şu ==> http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=8104 başlığın giriş bölümünü bir atlatabilsek orada tartışmayı düşünüyorum.
Hem bu başlıkta da konu dışı çıkmamış oluruz.
yucemanitu
04-11-2008, 18:40
İsma zaten ben de son mesajında hakaret yok diyorum. Ama gel hiçbir yerde olmasın. Buna mecbur değilsin ama gel bana Lamevcud gibi kendini sevdir. Ya da bir başka Müslüman kardeşim Aheste'ye duyduğum sevgi ve saygıyı istiyorum ki hepinize duyayım. Gerçekten samimi söylüyorum bunları. Tartışacaksak kızmadan üzülmeden. Dediğim gibi paradigmalar farklıdır olaylar farklı farklı algılanır.
Dağa tırmanma meselesine gelince o zaman uçak yoktu, zeplin yoktu, balon yoktu... Ama insanlar dağa tırmanıyor muydu? Tırmanıyordu. Muhammed de dağa tırmanmış mı? Tırmanmış. Bu o çağlarda biliniyor. İşte bunu diyorum.
Sayın ATLAS Haklısınız Bende Daha çok düşüncelere saygılı olmaya çalışırım
Ama sizin Görüşünüze Asla Katılamam Araplarda Dağa Tırmanma Kelimesi de Vardı Adam Göğü möğü Tırmanmayı falan Karıştırmadan Direk gögsüne bir darlık verir Canı Sıkılır diye bilir yada Sanki dağın Zirvesindeymiş gibi Daralır diyebilir
O yüzden Kelime Açık Olay Açık Hiç Kimse Kendini Yorupta Bu cümle hakkında Beni Yormasın
Hayatınızı Tesadüflere Bağlamışsınız Bir cümleciği mi bağlamıyacaksınız
O yüzden
Ne siz Beni ikna edebilirsiniz
Ne de Ben sizi
Hepinizin Düşüncelerinden Dolayı Yinede Teşekkür ederim
yükseldikçe göğsün daraldığını bilen Allah bir de matematik bilseydi.......
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=1464&highlight=allah%FDn+matematik+hatas%FD
yükseldikçe göğsün daraldığını bilen Allah bir de matematik bilseydi.......
Demek ki Göge yükseldikçe Gögsün Daraldığını Kuransal Bir Mucize olarak Kabul ediyorsunuz
Matematik Konusuna gelincede
Bu dediğiniz Diğer islam Forumlarında ve Bazı Bilgili Ve Yetkili Kişiler Tarafından Açıklandı.
Sorun 'Kalale' Tanımının Yanlış Algılanmasından Kaynaklanıyor Aşağıdaki Yazıyı Okuyun...
http://www.istekuran.net/?p=105 (http://www.istekuran.net/?p=105)
Hem O dönemde Matematik 27/24 ü bilemeyecek kadar geri değildi Muhammed a.s da Bunu Bilemeyecek Kadar Afedersin Aptal da Değildi.
Sorun Kelale Tanımındadır
Rivayet destekli yorumlardan yola çıkılırsa mutlak surette hatalı bir sonuca varılmaktadır. Onun için sözcüklerin öz anlamları dikkate alınmalıdır. Böyle olunca da “kelale”nin anlamı: “Zayıf düşmüş, kimsesiz, desteksiz kalmış” demek olur. İnsan bu duruma ancak eşi, usul ve furuu (eşi, anası-babası ve çocukları; oğlan-kız) olmadığı zaman düşer. Kişiler eş ve usul ve füruuna bakmakla, onu zayıf ve desteksiz bırakmamakla yükümlüdürler. Hatırlanacağı üzere eşe ve usul ve furua işte bu nedenle zekat ve sadaka verilmez, verilemez.
Vay canına, bunu Pante'ye havale edeceğim.
meaculpa
05-11-2008, 16:57
Hem O dönemde Matematik 27/24 ü bilemeyecek kadar geri değildi Muhammed a.s da Bunu Bilemeyecek Kadar Afedersin Aptal da Değildi.
Muhammed zekiydi tabi ki. 571 yılında da sanki dünyada yükseklere çıkıldıkça bazı fiziksel etkilerin gözlemlendiği hiç duyulmamış bir bilgiydi...Siz binlerce yıllık insanlık tarihini aptallıktan ibaretmi sanıyorsunuz yada bilgisizlikten. Sanki her bilgi Kurana yansıyan vahiylerle elde edildi...Baisit bir bilgiyi şiirselleştirmiş ve kurana eklemiş işte nesini mucize ilan ediyorunuz hala...
yucemanitu
05-11-2008, 18:40
Muhammed zekiydi tabi ki. 571 yılında da sanki dünyada yükseklere çıkıldıkça bazı fiziksel etkilerin gözlemlendiği hiç duyulmamış bir bilgiydi...Siz binlerce yıllık insanlık tarihini aptallıktan ibaretmi sanıyorsunuz yada bilgisizlikten. Sanki her bilgi Kurana yansıyan vahiylerle elde edildi...Baisit bir bilgiyi şiirselleştirmiş ve kurana eklemiş işte nesini mucize ilan ediyorunuz hala...
Kaç mesajdır arkadaşa bunu anlatmaya uğraşıyoruz. "O zamanlar dağ yok muydu, insanlar tırmanmıyor muydu, Muhammed kendisi de dağa tırmanmamış mıydı" laflarımız hep bunu anlatmak içindi. Muhammed'den 3000 yıl önce Mısırlılar tıpta ve ölüleri mumyalamada ne kadar ileriydi. Yine Muhammed'den asırlar önce yaşamış olan Aristo bir malın kullanım değeri yanında değişim değeri olduğuna dikkat çekmişti. (Aristo'nun sandalet örneği) İnsanlık tarihi daha ne dehalarla dolu. Herkesçe bilinen şeyleri şiir olarak yazmak deha mı? Sevgili Meaculpa biz bunu dilimizde tüy bitti de anlatamadık eğer sen bir mesajda anlatabilirsen helal olsun valla.
meaculpa
05-11-2008, 20:04
Kaç mesajdır arkadaşa bunu anlatmaya uğraşıyoruz. "O zamanlar dağ yok muydu, insanlar tırmanmıyor muydu, Muhammed kendisi de dağa tırmanmamış mıydı" laflarımız hep bunu anlatmak içindi. Muhammed'den 3000 yıl önce Mısırlılar tıpta ve ölüleri mumyalamada ne kadar ileriydi. Yine Muhammed'den asırlar önce yaşamış olan Aristo bir malın kullanım değeri yanında değişim değeri olduğuna dikkat çekmişti. (Aristo'nun sandalet örneği) İnsanlık tarihi daha ne dehalarla dolu. Herkesçe bilinen şeyleri şiir olarak yazmak deha mı? Sevgili Meaculpa biz bunu dilimizde tüy bitti de anlatamadık eğer sen bir mesajda anlatabilirsen helal olsun valla.
Sevgili Atlas;
İnsanların dinsel inançlarını bir solukda kenara bırakıp yahu bu işin hakikaten mantığı nedir diyebilmesi ne yazık ki zor süreçler. Bu arkadaş hala onun transı halinde sayıklayıp duruyor ki bir süre daha devam eder deyip umutsuzluğa yer bırakmamak isterim :) Bırakalım boşaltsın içini nasılsa biz burdayız ;)
Archimedes' i düşündüm şimdi hamamdan çıkarken bir kutsal kitap yazsaydı da suyun kaldırma kuvvetini anlatsaydı acaba onunda Tanrısal bir hikmetle vahye maruz kaldıgını düşünebilirmiydiler :rolleyes:
Boş Lakırdılar Ne diyeyim Ben Bu forumda Kalamayacağım Belki Bir Kalbi Yumuşak Gözleri Açık Kalpleri Perdesiz Bir İNSAN bulurum Zannettim Ama Uçurumda gezenin Hali Belli Diğerler Müslümanlara sesleniyorum Bu forumda Az daha Kalırlarsa Gerçekten O MANTIKSIZ - MANTIK larıyla Sizleride Uçuruma Atarlar
Buradan Yetkililere Sesleniyorum Benim Üyeliğimi iptal Etsinler Ben Bilemiyorum Müslümanım Ya
Boş ve yararsız olan sözü´ işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif sizin yapıp-ettikleriniz size;selam olsun Hepinizehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif biz cahilleri benimsemeyiz" derler. (28/55)
Haydi SELAM OLSUN HEPİNİZE....
sayın ism@, üyeliği iptale gerek yok. girmezsiniz olur biter.
Hali Belli Diğerler Müslümanlara sesleniyorum Bu forumda Az daha Kalırlarsa Gerçekten O MANTIKSIZ - MANTIK larıyla Sizleride Uçuruma Atarlar
Gitme sebebinizi bundan iyi anlatamazdınız. Kafanızda şüpheler oluşmuş belli bu sorgulamayı yarım bırakmayın sakın. Dinsiz olmak dünyanın sonu değil. Aksine islamda bulamadığınız huzuru bulacaksınız. İslam'a da hınçlanacaksınız, kandırılmışlığı hazmetmek zordur. Ben 2.5 yıldır uğraşıyorum hala hazmedemedim ömrümden götürdüklerini.
uğurlar olsun..
Ne kandırılmışlığı Ne Şüphesi Allah Şükür Damla Kadar Şüpem Yok
Ben Orada Sizin Foyanızı
Sündürdüğünüz ayetleri
Bilim Bilim Dediğiniz Şeyleri
Ve Basit İlkokul Çocuğunun Bile çözebileceği Mantığınızı
Kasdettim
meaculpa
06-11-2008, 16:25
Ne kandırılmışlığı Ne Şüphesi Allah Şükür Damla Kadar Şüpem Yok
Ben Orada Sizin Foyanızı
Sündürdüğünüz ayetleri
Bilim Bilim Dediğiniz Şeyleri
Ve Basit İlkokul Çocuğunun Bile çözebileceği Mantığınızı
Kasdettim
Foyası olan sensin, sen olmasaydın açıklamalarımıza ilkokul cocukları mantıgı diye kasteddiğin bizleri ikna edebilecek anlamlı cümleler kurabilir ve böylece muhakeme olanağı sağlardın. Ama sen kalkar da yok kromozomun şifresi çözülmedi allah var, yok karataşı da konuşturur tıpkı tahta ve plastık kutuyu konusturan insana bahşettigi akıl gibi, yok yükseklere çıkıldıkça kalbin sıkışması mucizevi bir bilgi tarzında ilkokul çocugu mantıgı ayarında bile olmayan argümanlar sunarsan bizlerde bilim dediğimiz ve senin hiç anlamadığın o esası konuştururuz. Çocuk falan da değilsin sen geri aldım sözümü. Çocukların safça ve meraklıca sordukları anlamlı soruları vardır. Senin ise dikine dikine öğrenmemek de ısrar ettiğin inadın. Vediğimiz kaynakları bile okuma zahmetine katlatmadan iki tane ayetle sen sadece kendini tatmin ettin. Senin eklediğin o ayetlerin her biri teker teker konuşuldu burda. Hoş hala idda ediyorum okudugunuzu bile anladıgınız yok. Anlasanız kalkıp da cehennemler, ateşler , gazaplar edabiyatından kendi üzerinizde uygulanan korku politikalrarını burda bizim üzerimizde uygulamaya sokmaya yeltenmezsiniz. Biri kalkar kafir der, ötekisi cehennem ateşlerini körükler, diğeri elinde imanometre ile iman ölçer... Anlamadım ki Tanrı hanginiz ! Sizin sorununuz Tanrıcılık oynamak. Gidin başka yerde oynayın oyunlarınızı sahneleyeceğiniz mekan ve de zavallıarla. Ama kalacaksanız da konuşmadan evvel dinleyip, sağlam argümanlar edinerek yola çıkın. Yoksa sündürülür yada böyle foyalarınızla başbaşa kalırsınız.
Haydi rastgele!
dr humanist
06-11-2008, 18:18
"Ve Basit İlkokul Çocuğunun Bile çözebileceği Mantığınızı"..
peki sizde mantık var mı?yükseklik arttıkça göğsün daralması gibi basit bir şeyi ilahileştirmişsiniz.siz muhammet'i ilk insan falan mı zannediyorsunuz?böyle basit cümlelerle kutsallık olacaksa,size muhammetten 1200 yıl önce yaşamış,dünya yuvarlıktır iddiasından tutun da bir çok konuda bilimsel kitaplar yazan pisagor'un hayatını okumanızı öneriyorum.bu adam muhammetten 1200 yıl önce yaşamıştır,muhammet de bizden 1400 yıl önce,uzaklık bakımından eşit gibi..
daha okuman ve araştırman gerekenler :hipokrat,öklid,arşimet gibi çok çok önce yaşamış,insanlığa yol göstermiş adamlar var..
neymiş efendim,yukarı çıktıkça göğüs daralırmış
neymiş efendim,ilkokul mantığıymış..
sizinkisi şizofren mantığı olsa gerek!!
"Aklı yerde olanın Dostu Pislik Olur"
Filozof olsanız yine anlamazsınız Çünkü Bilmediğiniz şeye karşı savaş açmış kafanız gözünüz Bağlı Sağa Sola Koşuşturuyormuşsunuz Elinizede Dedemden kalma Bi Bilim Kitabı vermişler Tamam
Filozof olsanız yine anlamazsınız Çünkü Bilmediğiniz şeye karşı savaş açmış kafanız gözünüz Bağlı Sağa Sola Koşuşturuyormuşsunuz Elinizede Dedemden kalma Bi Bilim Kitabı vermişler Tamam
Hiç bilmediğimiz bir şeye savaş açacak kadar akılsız olabilirmiyiz?Bilakis site yazarlarımız son derece zeki,kültürlü,akıllı ve boş konuşmayan kişilerden teşekkül etmiştir..Her yerde bu kadar çok reel bilgiyi bulamazsınız..Burada konular kuran ayetlerini okuma ,anlama, irdeleme açısından uzman kişilerce tartışılır..Bence bir müslüman olarak siz dininizle alakalı çoğu bilgiye ve kurana hakim değilsiniz..Kendinizden utanın ve doğruca atalarınızdan ,dedemden kalma kuranınızı okumaya koşun..Bilmediğiniz ve aklınızın ermediği işlere de cehaletinizle ve yetersizliğinizle cevap vermeye yeltenmeyin, komik oluyorsunuz..Bir dine iman edip,çocukluğunuzdan beri 90 derecede haşlama yapılarak ön yıkamayla yıkanmış beyniniz, uydurulmuş şeyleri bir sünger gibi emip sindirmiş..Sıkıldığınızda da doğal olarak diğerleriyle aynı abuk söylemleri kusuyorsunuz..Dayatılan öğretileri sorgulayamamanızdan dolayı beyninizin kavrama,algılama bölgelerinin defect olduğu izlenimi edindim..Sömürge haline getirilmiş,son kalelerine kadar fethedilmiş,hayaletlerle bezeli saftorik hayatınıza doğru iyi yolculuklar dilerken aman haa sakın sürüden ayrılmayın uyarısınıda eklemeyi uygun buluyorum..Uğurlar olsun..
yucemanitu
10-12-2008, 20:52
Evet İsm@ doğru çok doğru. Aferin sana :)
"Elinizede Dedemden kalma Bi Bilim Kitabı vermişler Tamam"
Bu hiç olmazsa dedenden kalma senin bilimsel dediğin kitap 14 asır öncesinden kalma.
http://www.turan-dursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif
Yapmayin sayin ism@,
Sevgili preach'in yazdiklarini dikkate alin.En azindan okuyup karsilastirmayi ve soru sormayi ögrenin. Ne kadar isterdim bu site ve arkadaslarla ile 15 sene önce tanisabilmeyi, tahmin edemezsin? Sevgili K.C. ömrümden iki bucuk sene gitti diyor.
Biraz kulak verin bu insanlara....
Bir tarafta yasam mücadelesi, bir tarafta kafamda ki sorularin, yanitlarini arayip bulmam, ve bu yanitlardan kesin emin olmam nelerime mal oldu benim. Bir bilseniz?
Iki dedesi de Istiklal gazisi olan bu insan; onlarin kuran okumalari ve verdigi ögütlerle büyüdü.Ardindan anam... Ah anacigim ah....
Dogrulugu,dürüstlügü,adaleti,esitligi,sevgiyi,dost lugu,saygiyi,karsi cinslerimle esit oldugumu hep onlardan ögrendim....Ama ne yazik ki, bu deger yargilarini bana hep müslümanlik olarak ögrettiler.
Bir yandan hayat mücadelesi, bir yandan Türkce kuran toplayarak, karsilastirmam, arastirmam hic de kolay olmadi. Ya bu arada sorular sordugum zaman, bana karsi olusan bakislar, konusmalar? Pes etmedim.Beynimin icinde ki sorularin yanitlarini bulmaliydim. 68 li abilerimizi, ablalarimizi da saygi ile anmayi unutmuyorum bu arada. Bizlere verdikleri emeklerini, sahsimda bosa cikarmadigima inaniyorum.
15 senede; 7 cesit degisik Türkce meal, internetten kendimin indirip, dosyaladigim 800 küsür sayfa ( 4 Dosya ) elmalili Hamdi kurani ve ayrica 3 degisik yabanci dil kuran. Son 3 senede kurani, kafama yatmayan celiskileri bulup, ayetlerin altlarini cizerek, kac sefer okudum dersiniz ? Söyleyeyim 153 defa...Benim arastirmam bitti.Bu arada tabii ki, diger karsit ve yandas bilgiler.
Simdi bu sitede cok degerli olduklarina inandigim insanlarin yaptiklari özel calismalarini, sitelerini görüp okudukca, ah benim zamanima diyorum.Niye mi? 15 sene önce su andaki olanaklar olsaydi, ah diyorum.Bir de is hayatimi katiyorum bu söylemime. Hazir bilgilerin hepsi önünüzde duruyor. Size bir tek okumak kaliyor.
Annem sag yasiyor ve hala kuran okuyor.( Her iki dilde ) Namazini kiliyor. Annemle tartisip anlasabiliyoruz.O beni anliyor, kuranin ici sacma sapan laflarla dolu diyor. Gene de namazini kacirmiyor. 70 yasinda, kadin haklari savasciligi yapiyor. Ben de ona saygi duyuyorum.O da bana.
Fakat Ilahiyat prof. lari sordugum sorulara yanit veremiyorlar. Ama su anda, bütün kalbimle inaniyorum ki TD sitesinin yönetiminde bulunan dostlar ile bu prof.lar bir canli tv tartisma programina katilmayi kesinlikle red ederler. Cünkü ben köpekler gibi yalvariyorum bunlara ama ses cikmiyor. Devekuslari gibiler. Ben kimim ki ? Arkadaslarimin donanimlari ile kiyaslayinca ?
Dilerseniz bu sitede olupda ayrica bloglari olan siteleri de bir ziyaret edin. Bakin ben, sizin verdiginiz matematik hatasi bilgisini cürütmek icin verdiginiz linke baktim. Yanit yok... Matematik, edebiyatla cözülmez...Terside olmaz.
Ögrenmek istediginiz bilgilerin, gercek dogrularina ulasacaginiz saglikli, günler dilerim.
Saygilarimla.
SORU: Bana Sayın Müftü İlim sahibi AYDIN Turan Dursunun hud suresinin ilk ayetleri hakkındaki yorumunu açıklarmısınız nedir bu rezalet Nedir bu saptırmaca???
Ki başkasına değil, yalnız Allah'a ibadet edesiniz! Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim. (Hud 2)
Burada Turan Dursun De ki Yok Bu ayeti söyleyen Muhammeddir Kendi Sözlerini Kurana Eklemiş Derken
MUHAMMED KURANA KENDİ SÖZLERİNİ EKLEMİŞ SOKMUŞ denilirse Demekki kuranın Allahtan gelen bir kitap olduğunu ve muhammed a.s ın bunu tahrif ettiği söylenmiş olur
(neyse konu bu değil)
Bu yorumu/Kandırmacayı yaparken turan beyin :
1-İslam Bilgisi Yeterli bir şekilde vardı (en azından müftü kadar)
2-Allahın insanlardanda meleklerden de elçiler seçeceğini ve Kuranı Okuyanın getirenin Cebrail (Melek- Elçi) Olduğunu Kuranın Çok değerli bir elçinin (Cebrailin) Sözü olduğunu Biliyordu (Ve bu ayeti Allah Tarafından Onun Söylediğinide Biliyordu)
3-Yok cebrail söylemedi de Yine Muhammed KURANA KENDİ SÖZLERİNİ SOKMUŞ derse Kurandaki İNTAK sanatını da biliyordu bunu kuranın bizzat kendisinin konuşturulduğunuda akıl edebilirdi ki bu yönde fetvalar vardı.
Evet Müftü AYDIN Turan Dursun Bunları biliyordu bile bile Bu Yorumu Yaptı NEDEN Bu aydınlıkmıdır Bu Işık mıdır Bu Akıl mıdır Bu Barışseverlik midir Bu Hoşgörümüdür ????
Bize Yani size iki seçenek kalıyor
1-Turan Dursun Bunları biliyordu bile bile böyle yaptı. Denirse o zaman o adam İslama savaş açmış ve insanların Bilgi eksikliğini Kullanıyor demektir ben böyle bir adamın Barışsever hoşgörülü ve Özgürlükçü olduğuna inanıpta ardından gitmem tamamen Fitnecidir
2-yoook eğer Turan Dursun Bunu görememiş bunları bilmiyordu Denirse
E o zaman ben nasıl gideyim Bu cahil adamın Peşinden
İki durumdada gidilmez gözü kapalı olarak giden ben değil sizlersiniz Ben bu şekilde sinsice bilgisizliğimi kullanırsınız diye çekinip Hırçınlaşıyorum
Bunu Yapmak Çok ayıp ve kötü bir şeydir
biz düşünce eleştiriyoruz doğru bulacağız delillerimizde şunlar gibi bir araştırmaysa ben her zaman varım
ama yok İslama bu tarzlarda benim bile çözebileceğim İlkokul mantığı şeyler atma bilgisizlik kullanma niyetindeyseniz onu bi açık edin
ozgur_beyin
15-12-2008, 14:13
sevgili ism@ inancınız gereği dine size hoş gelen pencerelerden bakıyorsunuz.
buda sizi dinin hacıyatmazları konumuna sokuyor.
eğer turan dursun senin arzu ettiğin şekilde yazılar yazsaydı şu an tenkit ettiğinin aksine onu hararetle savunacaktın.
katre adlı arkadşımız ,akla abes durumlaRI sembollerin arkasına sığınırak açıklıyor
din bir sembolik bir oluşummudur değilmidir.
bu açıdan bakıldığında bütün sanemlerde semboldur . bu açıdan bakıldığında islamda putperest bir dindir. fark şudur totemist dinlerin totemleri ortadadır islamın putu bilinmeyen bir yerdedir.senin alim sandıkların bilgi düzeyinda turan dursunnun ibrikçisi bile olamaz.sen ise peşkircisi bile olamazsın.
islamda ve kuranda ilim'den bahsedilir . şunu bilmelisinki kuranda bahsedilen İLİM ledunni şeylerdir. bizim anladığımız ne bilimle nede arapça söyleşiyle ilimle
uzaktan yakından alaksı yoktur.
örneğin hadis ilmi diye bir şey var islamda tevatürün ilmi mi olurmuş
hadis ilim olursa, destanlarda nur üstüne nur ilimlerden olur
karadenizli
15-12-2008, 15:06
Bak imam gazali,taberani,imam rabbani bunlar yüzlerce yıldır hala yaşıyorlar hiç unutmuyoruz.Bakalım siz turan dursunu kaç sene yaşatacaksınız.
İbrikçisi bile olamazlarmış hadi ordan hangi avrupalı ilim adamı övgüler düzmüş turan dursuna
Ama imam gazali yi avrupada bile hala bilirler avrupali ilim adamlarının onun hakkında sözleri vardır
yucemanitu
15-12-2008, 15:22
İsm@ sen bir gittin bir döndün. Üyeliğimi silin dedin silmedik. Dönüşte belki değişmiştir dedik yok, yine aynı hamam aynı tas neye kızdığını ben anlayamıyorum artık hala mı anlayamadın insanların fikri başka başkadır. Sen nasıl Hıristiyanlığı ya da Budizmi Museviliği hak din kabul etmiyorsan ve buna mecbur değilsen kimse de İslam'a inanmak zorunda değil. Valla yazık sana kendi kendini paralıyorsun biraz rahat olmayı sakin olmayı dene git çıplak ayakla toprak üzerinde felan yürü negatif elektriği at vücudundan. Dursun'la ilgili eleştirilerini de "Görelim Yalanları" başlığına yazabilirsin.
Sevgili esm@,
Sizden, kendize iki soru sorup, bunlarin yanitlarini düsünmenizi rica ediyorum... Düsünürken kaybedecek bir seyinizin olmadigini da ben düsünüyorum. Fakat bir sorunun yaniti aranirken, insan önce kendine karsi dürüst olmalidir, hemde her konuda. Sanirim bunda anlasiyoruz.
1-Yoktan var edilecek bir canlinin veya herhangi birseyin yaratilmasi icin; Allah'in yaratacagini bir an bile düsünmesi, kafi olan sonsuz güclü Allah; Neden disi insani yaratirken erkegin bedeninden cikartmaya gereksinim duymustur ve her konuda yarrattigi insandan yardim gereksinimini duymustur ? Bu soruda aranmasi gereken yanitlarin biraz cokca oldugunu belirtmek zorundayim.
2-Dünya' da yasayan bütün canlilar icin gönlünüzden, nasil bir yasam sekli geciyor ? Ya da, daha güzel bir yasam icin neler hayal ediyorsunuz ? Bu dileklerinizin gerceklesmesi cok mu zordur ? Eger size bir firsat verilse, bu dileklerinizi, arzularinizi gerceklestirmek istermiydiniz ?
Yanitlarinizi dürüstce verdikten sonra yapacaginiz ufacik bir sey kaliyor...
Unutmamaniz icin bir kagida yazdiginiz yanitlarinizla, kurani, incili, tevrati karsilastirirmisiniz ?
Allah ile sizin düsüncelerinizde nasil bir uyum saglayabileceginizin yanitini gene kendinize verin... Bizlere degil !
Saygilarimla.
ozgur_beyin
15-12-2008, 19:39
karadenizli senin gavslara ne tür özgüler düzülmüş ve niye. referans kabuledilen dergilerde bilimsel makalesimi yayınlanmış mı ne olmuş.
elin gavuru ayaktamı işemek efdaldir yoksa oturarakmı sorusunu mu övmüş ne olmuş anlamadım.
abni rüşdü ibni sinâ'yı desem anlarım ne yazıkki bu admalrda senin övdüklerin gibi değiller
onlar akliyyunculardır senin bezirganların nakilcilerdir yani akladeğil tevatürü bir şey sanan
hadisçi sünnetçi ve nakilcilerdir
karadenizli
16-12-2008, 12:48
Turan dursun islamdan başka ne biliyordu
matematik biliyormuydu mantık okumuşmuydu
İşte imam gazali fıkıh,tasavvuf,kelam,mantık,felsefe alanında onlarca eserler yazdı turan dursun sadece islam alanında çoğu uyduruk hadisleri yazmış kendine islam alimi demiş güya islamın gerçek yüzünü anlatmış.
Peki turan dursunun yunan filozoflarını eleştirecek kadar yeterli altyapısı varmıydı tabiki yoktu
yucemanitu
16-12-2008, 13:41
Kuran'ı okumak ve anlamak için Yunan filozoflarını eleştirecek kadar donanımlı mı olmak lazım. Hani Kuran tüm insanlığa gönderilmişti?
dr humanist
16-12-2008, 13:54
yahu karadenizli;öyle bir yazmışsın ki,sanki biz turan dursuna tapıyoruz :) turan dursun da bizler gibi düşünen bir insandır.fikirlerimiz benzeşir.ben turan dursun okuduğum için dinlerden özgür olmadım;bu site özgür olduğu için buraya üye oldum.burda bir mantık hatası yapıyorsun.
kuranda çelişki yoktur diye bağırıyorsunuz;pantenin açtığı kutsal kitaplardaki çelişkiler başlığı nerdeyse 60 sayfaya yaklaştı;ama biriniz de çıkıp o başlıklarda yorum yapamıyor.yorum yapmayı bırak,okumaya bile tenezzül etmiyorsunuz.o 60 sayfayı da okuyan adamın,kuran mükemmel bir kitap demesine ben şüpheyle bakarım.
yunan filozoflarını eleştireceğine,önündeki kuranı eleştir.onun allah sözü olduğunu nerden biliyorsun?bu dünya sahtekar kaynarken,binlerce yıl önceki masallara nasıl körü körüne bağlanıyorsun?
karadenizli
16-12-2008, 14:02
Yok özgür beyin yazmışta sizin alimleriniz turan dursunun ibrikçisi bile olamaz ona binaen yazdım.
Yoksa tapıyorsunuz demedim
Kuran'ı okumak ve anlamak için Yunan filozoflarını eleştirecek kadar donanımlı mı olmak lazım. Hani Kuran tüm insanlığa gönderilmişti?
Hayır Atlas Yanlış Biliyorsun Sayın Kardeşim
Kuran Ne diyor
Onu ancak Alimler Anlar Demiyor mu
Alim Demek Hacı hocalardan Tutunda Bilim adamlarına Kadar giden bir kelimedir
Ve Kurana Yaklaşma Konusuda onu anlamak ve kavramak için Çok önemli bir noktadır
Ona Temiz olandan Her türlü kötülüklerden arınmış olandan başkası Dokunmaz
Bu ve buna benzer ayetler vardır Kuranda
Eğer Sen Kurana Onu Anlamak Kavramak için yaklaşmazsan O sana zarardır
Aynı Kuranın Dediği gibi
O inanırlarına bir Doğru yol gösterici İkarcılara ise bir zarardır
Bu Herhangi bir makale yazı içinde böyledir
Önyargılı davranırsan anlamaya çalışmaz her Duyduğunda Zıplarsan saçmalık diye Sonu böyle olur
Sayın Turan beyinde Kuranı o kadar bildiğini zannetmiyorum
Turan dursunun Yaptığı
1-Saçma sapan Kurandan onay almayan Hadisleri alır
2-Hacı hoca Efendilerin Fetvaları ile 1,5 Milyar İnsanı Karalar
3-Kurana Anlamak için değil ona düşmanımın Kurşununu Kendisine atayım havasında Yaklaşır
4-Hud Suresinin İlk ayetlerini Bilgisizce yorumlar
5-Din Düşmanlarının Veya Her ben Müslümanım Diyen Kişilerin Kurana Uymayan Davranışlarını Önümüze Sunar
Araştırmacı insan Bunları Yapmaz Turan Dursunun Zamanındada Vardı Kurandan Onay almayan Hadislere Ve Din diye Yutturulan Her türlü Saçmalığa karşı çıkanlar Ondan sonrada vardır şimdide var ileridede olacak birazda onları dikkate alamazmıydı
Turan dursunun Yaptığı
Eline 3 5 Sapığın Din düşmanının Cahil adamların fetvalarını, neyi düyü belirsiz bir Kuran mealini Kimin yazdığı belirsiz bir ilmihali birde tefsir kitabını alıp Başlamış Boyamaya Yaptığı resmide İslam Zannetmiş
,Bu Bu kadar basit
Hud Suresinin Yorumu rezaletini Açıklayacak biri yok mu Hala Açıklayamadınız
Bu yorumu yapan herhangi bir araştırmacı olsaydı bir şey demezdim bilgisilik ama Bunu Yapan Bir müftü ise Bilgisizlik demek Hiç te Kolay Olmuyor
yucemanitu
19-12-2008, 15:51
"Kuran Ne diyor
Onu ancak Alimler Anlar Demiyor mu"
Temiz olmak tamam var ama temiz olmak alim olmak değil. Ancak alimler anlara gelince yanlış hatırlıyor olmayasın sevgili İsma yanılmak doğaldır belki de ben hatırlayamıyorum bu sureyi ve ayet numarasını yazarsan sevinirim olabilir belki ben hatırlamadım. Turan Dursun'la ilgili eleştirileri de ilgili yere yazarsan (forumlarda "Turan Dursun Hakkında" yazan kısım) orda detaylı bir şekilde tartışabilme imkanı bulursun.
Bunlar bizim, insanlara vermekte olduğumuz örneklerdir ki ilim sahiplerinden başkası onlara akıl erdiremez. (Ankebut Suresi 43)
Onun tevilini ise bir Allah bilir, bir de ilimde derinleşmiş olanlar. (Al-i imran 7)
Ama onların ilimde derinleşmiş olanları ve müminler, sana indirelene de senden önce indirilene de inanırlar. (Nisa Suresi 162)
Kulları içinde Allah'tan ancak bilginler ürperir. (Fatır Suresi 28)
2 dk. da bu ayetleri buldum ama Daha Kuranda Var biliyorum Ayet yerleri Tam olarak aklımda değil sadece
Elbette Temiz olmak = Alim Olmak Değildir
O maksatla söylemedim
Temiz olmak Ona kurana Saf Niyetle Yaklaşmaktır Maddi ve manevi Kirlerden Arınmaktır
Kötülük ve fitne Fesat düşünmeyerek Yaklaşmaktır Yani Bir nevi Objektifte olmaktır diyebiliriz Eğer Alimlerin Fetvaları, Hadisleri ve Diğer saçma sapan şeyler ile Kuranı Gölgelersek Kuranın Gerçek anlatmak istediğini ve Ne Söylediğini Tam olarak anlayamayız Kuranın Önündeki kalabalığı kaldırıp Sadece Kurana gitmeliyiz
Bunu inançsız olarak sizde inançlı olan bizde Yahudi olan da Hristiyan olanda Böyle yapmalıdır İslam Budur Ama
Bunu söylerken Meal Okumayla Tam araştırma olur mu olmaz Tefsiri, Tarikatı, İlmihali, Mezhebi Din zannedenlerin (Her iki tarafında inançlı , inançsız) geldiği nokta ortadadır bunu anlatmaya çalıştım
yucemanitu
19-12-2008, 18:23
Verdiğin örnekler için teşekkürler fazlasına gerek yok hatta sadece Al-i imran'daki ayet bile yeterli. Bunları hatırlayamamışım. Peki ben cahilsem bu kitap bana da hitap etmiyorsa inanmadığım için neden suçlu oluyorum şimdi de bunu anlayamadım. Yani ilim sahibi olmayan Kuran'ı anlayamazsa anlayamayanın bir suçu yok gibi geliyor bana yani inanmadığım için cehaletim yüzünden neden yanacağımı hala anlayamıyorum.
Bir de meal okuyarak araştırma olmazsa neyle araştıracağız ben Arapça'ya hakim olmalıyım ki mealden bakmayayım orjinaline bakayım. Benim öyle bir şansım olmadı olacağını da zannetmiyorum yani çoğu insan gibi ben de ancak meale bakabilirim. Meal dışında da hadislere bakıyorum ama. Hadisler konusunda biraz farklı düşünüyorum Kütübü Sitte dışındakileri (yani sahihlik derecesi zayıf olanları) reddetmek doğru ama hadisleri tümden kaldırır atarsak her şeyi Kuran'da bulamayız. Mesela 5 vakit namazı Kuran'da bulabilir miyiz, baştan sona okudum hala da okurum ama bunu Kuran'da gördüğümü hatırlayamıyorum.
Verdiğin örnekler için teşekkürler fazlasına gerek yok hatta sadece Al-i imran'daki ayet bile yeterli. Bunları hatırlayamamışım. Peki ben cahilsem bu kitap bana da hitap etmiyorsa inanmadığım için neden suçlu oluyorum şimdi de bunu anlayamadım. Yani ilim sahibi olmayan Kuran'ı anlayamazsa anlayamayanın bir suçu yok gibi geliyor bana yani inanmadığım için cehaletim yüzünden neden yanacağımı hala anlayamıyorum.
Bir de meal okuyarak araştırma olmazsa neyle araştıracağız ben Arapça'ya hakim olmalıyım ki mealden bakmayayım orjinaline bakayım. Benim öyle bir şansım olmadı olacağını da zannetmiyorum yani çoğu insan gibi ben de ancak meale bakabilirim. Meal dışında da hadislere bakıyorum ama. Hadisler konusunda biraz farklı düşünüyorum Kütübü Sitte dışındakileri (yani sahihlik derecesi zayıf olanları) reddetmek doğru ama hadisleri tümden kaldırır atarsak her şeyi Kuran'da bulamayız. Mesela 5 vakit namazı Kuran'da bulabilir miyiz, baştan sona okudum hala da okurum ama bunu Kuran'da gördüğümü hatırlayamıyorum.
Evet 5 vakiti Kurandan Bulamayız bu demektir ki İslamda Namaz 5vakit değildir
Alim denilenlerin saptırmalarından miraç olayı saçmalığıyla 5 vakite yükseltilmiştir
Delil olarakta hadisler gösterilmiştir Bu yanlış bir şeydir
Meal Okuyarak araştıramayız demedim Tam bir araştırma Olmaz Çünkü Tam anlamıyla Çok Ülkemizde derin Ve ince hazırlanmış Türkçe Mealler Yoktur ama Bu Demek Değildir Ki Arapça öğrenmek zorundayız Bu Allahın Kanununa Aykırıdır Kuran Çevirilmesi lazımdır Her kuran öğrenmek isteyenin arapça öğrenmesi gerekmez
Arap alfabesini Öğrenip bir sözlük ansiklopedi veya kelime anlamlarını araştırabileceğin güvenilir kaynaklar bu kadar
Şahsen namaz Konusunda ben 5 vakit Kılmıyorum 3 vakit kılarım
Birde sayın kardeşim Ben cahilim kitabı anlamıyorum gibi bir mantık kaçak ve saçma bir mantıktır
Çünkü Kuranda Kitabın yani Kuranın Müminlere bir Yol gösterici bir Hidayet olduğu yazar ben okumadığım kitabı nasıl Yol gösterici yaparım Ben araştırmadığım inanmadığım Kitap bana nasıl hidayet Şifa olur
Ve ilim öğrenmemiz araştırmamızda yazar
Bu bir kaçış Yoludur Açıktır
Kuranı Herkes Anlar
Sen bilmediğinden anlamadığından Sorumlu değilsin Ama Araştıracaksın Bu bu kadar basit anlaşılmıyor mu Kuran Okurum Diyorsunuz birde
yucemanitu
21-12-2008, 18:48
Samimi söylüyorum İsm@ Kuran okurum. Belki de Müslümanlardan fazla okurum ama Kuran ayetleri beni şaşırtıyor ve bunlar tanrı sözü olabilir mi diyorum. İşte cehaletim yüzünden lafını buna istinaden dedim yani şu iki şey mesela
1. Kuran'da sürekli yemin var. Yıldızlara, Güneş'e, Ay'a, Allah bu kendinden küçük ve güçsüz şeylere yemin ediyor.
2. Bir de "Allah onların canını alsın!" "Allah onları kahretsin" sözleri Allah'a ait olabilir mi?
Samimi söylüyorum İsm@ Kuran okurum. Belki de Müslümanlardan fazla okurum ama Kuran ayetleri beni şaşırtıyor ve bunlar tanrı sözü olabilir mi diyorum. İşte cehaletim yüzünden lafını buna istinaden dedim yani şu iki şey mesela
1. Kuran'da sürekli yemin var. Yıldızlara, Güneş'e, Ay'a, Allah bu kendinden küçük ve güçsüz şeylere yemin ediyor.
2. Bir de "Allah onların canını alsın!" "Allah onları kahretsin" sözleri Allah'a ait olabilir mi?
Sayın Atlas İnancına ve düşüncene saygı gösteririm Ama Benim inancıma Ve dinime,Kitabıma Saldırmayana kadar Bu benim bir müslüman olarak görevim
Yine Bu konulardada Yanlış veya Yetersiz Bilginden dolayı Bu konuyuda Yanlış anlamışsın Kardeşim Evet Bahsettiğin ayetlere şunlar delil gösterilebilir
Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)
Elleri kurusun Ebu Leheb'in; zaten kurudu ya! (Tebbet Suresi)
Yemin olsun zamana (Asr Suresi)
Yazıklar olsun arkadan çekiştirenlerin, kaş göz işareti yapıp alay edenlerin tümüne! (Hümeze Suresi)
Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana.(Tarık Suresi)
Hayır, öyle değil! Kıyamet gününe yemin ederim ki, (Kıyamet Suresi)
Evet Kuranda Pek Çok yerde bunlar ve bunlara benzer Yemin etmeler ve Kahretmeler vardır Bu doğrudur
1-ELÇİ KİMLERDİR MELEKLER ELÇİ OLABİLİR Mİ ??
Allah, meleklerden de resuller(Elçiler) seçer, insanlardan da (seçer). (Hac Suresi 75.ayet)
Melekleri elçiler yapan O'dur(ALLAHTIR). (Fatır Suresi 1.ayet)
Cebrail: Ben sadece Rab'bin elçisiyim. (Meryem Suresi)
Bu ayetlerden ve Kuranı bütünüyle ele aldığımızda Allahın Cebrailde Dahil tüm meleklerden elçiler seçebileceğini Meleklerinde Elçi Olabileceğini Anlarız Ruh (Cebrail) Melek-Elçi dir
2-MUHAMMED A.S 'A KURANI OKUYAN GETİREN SÖYLEYEN KİMDİR
Muhakkak ki o (Kur'an), alemlerin Rab'binin indirmesidir. Onu Güvenilir Ruh indirdi. (Şuara Suresi)
Ki o(Kuran), çok değerli bir elçinin(Cebrailin) sözüdür.(Tekvir Suresi 19.ayet)
Evet bu ayetlerdende Kuranın Ayetlerinin Cebrail tarafından Okunduğunu ve Allah Katından Cebrailin Kuranı Söylediği Anlaşılır
Anlatmak istediğim Şu ki
Yemin Eden , Kahreden Yine Cebraildir
Elbette Bunlar Allahın izni ve Haberi ile olmaktadır ama O ayetlerde Kahreden, Yemin Eden Allah değil gibime Geliyor
Çünkü Bunun Kanıtı için Kuranda bir çok delil vardır Burada ilk indiği kabul edilen Sureyi Alak Suresinin ilk ayetlerini vve tevbe suresini vereceğim
Ne deniyor Alak Suresinde
1-Yaratan Rabbinin adına oku/Çağır
2-O ki İnsanı, Alak'tan yarattı.
3-Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
4-O'dur kalemle öğreten!
5-İnsana bilmediğini öğretti.
6-İş, sanıldığı gibi değil! İnsan gerçekten azar
7-Kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görmüştür
(Alak Suresi)
Yukarıdaki verdiğim ayetleri bir bütün halinde ele aldığımızda Bu ayetleri Söyleyenin Allah olmadığı apaçıktır
Çünkü Allah Kendini Kastederek Oku Rabbinin Adına Oku O'dur Kalemle Öğreten Dese Komik ve tutarsız olmaz mı Elbette Olur
Demek ki Bu ayetleri Allahın izni ile Cebrail söylemiştir
Kuranın Birçok ayetide Böyledir
Evet sayın atlas kardeşim Okuduğun ayetleri rica ediyorum tekrar bir daha Cebrail Söylüyormuş gibi okursan sevinirim
Kuranın Bazı bölümlerini Allah bizzat Peygamber ile İletişim Kurarak Kendisi Söylemiş Bir kısmını İse Cebrail Allahın haberi ve izni ile Kendisi Söylemiştir
O yüzden Okuduğunuz ayetler Cebrailin Sözleridir
Aşağıdaki ayette aynıdır
Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)
Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti.(Tevbe suresi 31)
Yukarıdaki ayetlerde Allahın değil cebrailin melek elçinin Sözleridir
Bu konuda farklı yorumlar görüşler varmıdır Bilmem Ama ben evimde tek başıma fazla bir yardım almadan kuran okuyarak basit araştırmalarla ve kaynaklarla Bu Sonucu Çıkardım SAYGILARIMLA
yucemanitu
22-12-2008, 17:30
"Benim inancıma Ve dinime,Kitabıma Saldırmayana kadar"
Bunu yaptığını düşündüğünüz her mesajı şikayet hakkınız vardır. Herhangi bir forumdaş yazmış olabilir bu herhangi bir forumdaş moderator da olabilir. Hiç kimsenin bir ayrıcalığı yok bizler zaten forumların sağlıklı işlemesi ve inancı olsun ya da olmasın insanların huzuru için hizmet etmekle görevliyiz, yani otorite değiliz. İnanca karşı hakaret içerdiğini gördüğünüz mesajda ünleme tıklayabilir ve şikayetinizi yazabilirsiniz.
menxxx59
19-01-2009, 01:48
bir arakadaş yazmış 3500 mt çıktık arkadaşın göğsü sıkıştı diye şim ben sorularımı sıralayım 1: siz 3500 mt nasıl çıktınız alet edevatsızmı2: size göre mekke çevresine ve o günkü koşullara bakmak lazım 3500mt yüksek bir dağ varmı ayrıca o zamanda 3500mt dağa çıkmak için gerekli şeyler şimdi siz dersiniz hz muhammet dağcılık sporuyla ilgileniyormuş diye 3:eğer hz muhammet sırf bu ayeti yazmak için dağa çıktıysa kurandaki diğer ayetleride yazmak için nekadar test yapmıştır dimi o halde ömrü yetmez mantık olarak bence tamamen yansız vicdanlı baktığın zaman ayan beyan ortaya çıkıyor tabiki insanoğlundan bir kısmı yinede inanmıyor bu zamanda inanmamayı birak bütün peygamberler insanların gözleri önünde mucize gösterdikleri halde inanmamışlardı.firavun gibi
oguzhanyil
05-03-2009, 00:56
Peki güzel kardeşlerim inanlar zaten bilirler de inanmayanlar için ;
sadece başlardan biraz okuyarak geldim tamamını okumdığım için şimdilik bu kadarını yazıyorum bırakın dağ ı tepeyi kaşı gözü kuşu tamam hadi bunu bildi denedi ve buldu Berzah'ı duymuşsunuzdur iki deniz arasındaki perde tatlı ve tuzlu su birbirine karışmaz bunu nasıl bilipte söylemiştir ? Bunu cevaplayın. Peynir'in küfünü penisilin olarak kullanmayı da mı deneyerek bulmuştur? eğer öyleyse 1400 yıl öncesinde bu nasıl mümkündür? Artı kardeşlerim yüce kitap Kur'an-ı Kerim'de bir tek nokta gösterinki kötü yolu gösteren küçücük bir nokta gösterin ki yanlış bir şey yapmayı emreden veya öneren ben bu dinden vazgeçerim inandığım herşeyin üzerine yemin ederim ki vazgeçerim maden siz inanmayanlar somut şeylerle varsınız somut şeylere bayrağıma,vatanıma yemin ederim ki ; siz bana kötü noktayı gösterin ben bu dinden vazgeçeceğim bekliyorum.!!
Sn oguzhanyıl ;
Öncelikle hoşgeldin..
Linkte sorunun yanıtlarını bulabilirsin..
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4522
dr humanist
05-03-2009, 01:20
oguzhanyıl;
foruma hoşgeldin;sorduğun soruların bütün cevapları sitede mevcut.
tatlı su olayı bak ilk defa hangi kaynakta geçmiş,okudukça göreceksin :)
kurandaki kötü bir şey yok diyorsan,kuranı hiç okumamışsın farzediyorum :)
bak yemin ettin,ondan sonra geri dönmek yok..
saygılarımla ;)
paslıçivi
05-03-2009, 06:10
Artı kardeşlerim yüce kitap Kur'an-ı Kerim'de bir tek nokta gösterinki kötü yolu gösteren küçücük bir nokta gösterin ki yanlış bir şey yapmayı emreden veya öneren ben bu dinden vazgeçerim inandığım herşeyin üzerine yemin ederim ki vazgeçerim maden siz inanmayanlar somut şeylerle varsınız somut şeylere bayrağıma,vatanıma yemin ederim ki ; siz bana kötü noktayı gösterin ben bu dinden vazgeçeceğim bekliyorum.!!
sevgili oguzhanyıl..
karl marx'ın bir sözünü tekrar hatırlatayım..
dinler insan aklının üzerine atılmış ağır zincirlerdir ve üstü çiçeklerle örtülmüştür.. inananlar sadece çiçekleri görür..
önce başarabilirsen kutsal kitabını önyargısız objektif okumaya çalış..
bu dünyada kutsal kitap sadece seninki değil.. birçok dini inancın (semavi dinlerin dışında)kutsal kitap ve metin var. onlar da sizin gibi kutsal metinlerinin tanrıları tarafından yazıldığına inanıyorlar.. yani ortalık tanrıdan geçilmiyor.:):confused::eek:
benim gördüğüm vahşilikte kötülükte..
number one.. tevrat
number two.. kuran
incil ve diğer semavi din dışındaki kitaplar çok daha insancıl..
vahşi kötü olsun ya da insancıl olsun.. hepsinin ortak bir noktası var..
varoluşta bilinen en yüksek değerde canlı olan insanoğlunu acımasızca bölmüş..
ve varoluşta en kutsal olan şey insan yaşamını hiçe saymıştır..
ve binlerce yıldır insanlığı birbirine kırdırmış ve kırdırmakta devam etmektedir..
insanlık aydınlanıp uyanmadığı sürece de bu vahşi katliam devam edecek gibi duruyor..
warriorxxx
23-10-2009, 02:26
abi bunlar acayip ya şimdi direk derler arabistanda ağrı dağı var hiç şaşırmam he :D:DD: her yer çöl ve rüzgarın alıp biriktireceği bir kum tepeside nefes almayı zorlaştıracak boyutta olamayacağını (mantıken) düşünüyorum ozman arabistandaki kimse göç yapamazdı kum tepesinin üstünde nefesmi tutuyorlar :D:D:D
warriorxxx
23-10-2009, 02:31
he bide şu hariç herşeyi diyebilirsiniz hz muhammedin keşif aracı vardı gitti ağrı dağına tmm nefes daralıyor onuda yazayım deyip sonra o araçla arabistana geri dönüp sonra kurana yazdı ooo my god he :D :D :D ağrı dağı yüksekliği -5132 metre hatta ağrı dağına tırmanan dağcılar oldu onlar o yükseklikte bile ölmediler tmm basınç düşmesiyle biraz soluma zorlaşmış olabilir ama uçaktamı uçuyoruz be abi arabistandaki kum tepelerinin yüksekliği nefesi daraltır çünkü yüksektir diye kimse gelipte saçmalamasın yoksa direk coğrafya bilimcisi getirir yazdırırım
üfff püfff, yazmış işde kuran, kabullenemiyorsunuz biliyorum, olamaz olmamalı diyorsunuz, çarpıtmayada çalışıyorsunuz, her zamanki gibi masal deyip sıyrılmak isteyenlerde var, bazılarıda çürütmeye eritmeye çalışıyor kendince, yani atesit in yolu her zaman 2 dir ve değişmiyor:
1 - evir çevir, değiştir, yalanla.
2 - masal de çık, bir şey cevaplamana gerek yok.
1i yapamayanlar 2yi yapıyor işde olay budur.
ama gerçekler değiştirilemez. kuran da açıkça göğe yükseldikçe artan basınçdan dolayı meydana gelen bir illetten bahsediyor. Bugün ancak jet uçakları ile test edebildiğimiz bir şeyi, daha uçak muçak balon malon yokken söylüyor kuran. bunu söyleyen ve bilen zaten muhammed değil. çünkü bunu allah söylüyor. muhammed sadece messenger of god.
evet ama zaten burada asıl pointi kaçırmışsınız, bu ikincil noktayı anlasanızda faydasız esasen, önemli olan cümlenin başı:
"Saptırmayı dilediğinin de göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki,.."
kimlerden bahsedildiğini biliyoruz değil mi.
He biliyoruz, imanlilardan.
Bu tur etkiler ancak inananlar icin gecerlidir. Ama o kadar cocuksu bir dusunce ki kelimlerle ifade etmek zor. Ayni, gozunu kapayinca, bir cocugun havanin da karardigini dusunmesi gibi.
Ayrica, alcaldikca da gogsun hemen daralir. Suya dalmisligi olan iyi bilir.
Yaw babaniz mucize aramayin demis, siz hala coplukte araniyorsunuz. sirk miydi neydi bunun adi?Ondan yapiyorsunuz iste..:)
Ayrica, alcaldikca da gogsun hemen daralir. Suya dalmisligi olan iyi bilir.
öff ya atmasyonun bu kadarını da pes doğrusu :) suya dalınca alçalmaktan dolayı olmaz bu, buna basınç derler ve vurgun denilen olaya gider bu..
gazoz olayı yani :S
Yine he de , o senin dedigine de hava basinci denir.
"İman etmeyenlerin göğsü sıkışır"
"Nasıl sıkışır Ey Muhammed?"
"Göğe çıkıyormuş çıkıyormuş gibi"
Yahu ayette AÇIKLAMA (Mekkeli insanlara hitap eden bir kitapta) var. AÇIKLAMA
Zaten bu durum başlı başına gösterir ki Arap yarımadasının güneyindeki insanlar anlıyorlarmış yükselince göğsün nasıl sıkıştığını. Onlara anlatmak için yazılmış bir imge sonuçta