PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Parmak izindeki kimlik..

Russell
08-09-2005, 04:03
PARMAK İZİNDEKİ KİMLİK

Kuran’da, insanları ölümden sonra diriltmenin Allah için çok kolay olduğu anlatılırken, insanların özellikle parmak uçlarına dikkat çekilir:

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)

Ayette parmak uçlarının vurgulanması, son derece hikmetlidir. Çünkü parmak izindeki şekiller ve detaylar, tamamen kişiye özeldir. Şu an dünya üzerinde yaşayan ve tarih boyunca yaşamış olan tüm insanların parmak izleri birbirinden farklıdır. Dahası, aynı DNA dizilimine sahip tek yumurta ikizleri dahi farklı parmak izine sahiptirler.106
Parmak izi doğumdan önce cenin üzerinde son şeklini alır ve kalıcı yara olması dışında ömür boyu sabit kalır. İşte bu nedenle parmak izi, herkese özel çok önemli bir “kimlik kartı” sayılmakta ve parmak izi bilimi ise insanlar tarafından yanılmaz kimlik tespit yöntemi olarak kullanılmaktadır.
Ancak önemli olan, parmak izinin özelliğinin ancak 19. yüzyılın sonlarına doğru keşfedilmiş olmasıdır. Ondan önce, insanlar parmak izini hiçbir özelliği ve anlamı olmayan çizgiler olarak görmüştür. Fakat Kuran’da, o dönemde kimsenin dikkatini dahi çekmeyen parmak izleri vurgulanmakta ve bu izlerin ancak çağımızda fark edilen önemine dikkat çekilmektedir.

Russell
08-09-2005, 15:19
Burda açık bir kandırmaa var.
Sure kıyamet gününde yeniden dirilmeyi anlatıyor.
Ayete baktığımızda bir çocuğun bile görebileceği gibi "vücudun en ince noktalarına kadar yaratmaya gücümüz yeter" anlamı çıkmaktadır.

HY efendi birbiriyle alakasız şeyleri mucize diye millete yutturuyor.

Russell

YahyaHan
20-02-2006, 23:27
Parmak İzi

Kıyamet Suresi: 4. ayet :
"Evet,toplarız,onun parmak uçlarını bile(yapıp) düzeltmeye gücümüz yeter."

İnsanlar pek çok yönleriyle birbirine benzerler. Kulakları,gözleri, elleri birbirinden ayırt etmek bazen olanaksızdır.fakat dünyada bugüne kadar yaşayan hiçbir insanın parmak izi bir diğerinin parmak izine benzemez.Bu incelik, Kur'an-ı Kerim'de yukarıdaki ayette belirtilmiştir.

20-02-2006, 23:32
cok guzel bir konuya deginmissin YahyaHan arkadasim ama bu ateist dusunceyi etkileyecek bir ayet degil sanirim soyle yazsaydi hakliydin

biz onlarin parmakizlerini essiz yarattik....hepsi birbirinden farklidir...hic biri birbirinin aynisi degildir

boyle deseydi gecmis olsun su an hep beraber yatsi namazina camiye gidiyor olurduk....

ama ateizm isaret edilen mucizelerden etkilenmez dostum...ateizm kesin bilgi ister....akla dayali bir teorinin mucizelere kapilmasini beklemek yanlis olur...tesekkurler yazin icin :)

korelmis
21-02-2006, 00:54
"Ayetlerimiz onlara açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar, «Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir» dediler..."
(10/15)

21-02-2006, 01:01
cok tesekkur ederim korelmis dostum....umarim bende bir gun bunlari hatirlayip hatirlaticak guzellige erisebilirim....Allah in sozu ile konusma deniyor sanirim buna...tekrar tesekkurler

exclusive
21-02-2006, 01:07
Nûr Sûresi(24).46. Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik bildiren âyetler indirdik. Allah, dilediğini doğru yola iletir.

allah yemin ediyor açık seçik bildirdik diye. Siz hala falanca gerekçeyle açıkça izah etmemiş, imalı imalı işaret etmiştir diyorsunuz...

İma ya da işaret ya da benzetme falan yok kuranda. Hadi bana inanmıyorsunuz bari allahınıza inanın.

21-02-2006, 01:10
yani???

jayjay
28-10-2006, 03:06
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1635

exclusive
28-10-2006, 05:17
75.2. Kendini kınayan (pişmanlık duyan) nefse yemin ederim (diriltilip hesaba çekileceksiniz).

75.3. İnsan, kendisinin kemiklerini biraraya toplayamayacağımızı mı sanır?

75.4. Evet, bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter.

Allah şöyle diyor: "İnsanlar benim diriltebileceğime inanmıyor mu? Ben parmak uçlarına kadar, yani en ince detayına kadar, aynen eskisi gibi yapabilirim"

Bu ayetlerde, "her insanda farklı bir parmak izinin bulunduğu" anlamı, en zorlama yorumla bile çıkmıyor.

Tipik harun yahya kurnazlığı, sadece içinde "parmak ucu" geçen bi ayet bulmuş, "parmak izine işaret ediyor" diye yutturmaya çalışıyor.

Harun yahya'nın icad ettiği "işaret eden ayetler" (açık ve net ifadelerle yazılmamış, ipuçlarıyla ve üstü örtülü şekilde yazılmış, gizli anlamlar taşıyan ayetler) düşüncesi, kuranın "apaçık bir kitap" değil de imalarla ve ipuçlarıyla dolu bir bulmaca kitabı olduğunu kabullenmek olmuyor mu? Yani allahın yalan yere yemin ettiğini kabullenmek olmuyor mu?

spartacus
28-10-2006, 10:40
exclusive,
iyiki şikayet edip, mızmızlanmaktansa, böyle kandırmaca yöntemleri böyle güzel ifade ediyorsunuzda, gülümsemeye hakkımız oluyor :)

Aynı tezgahtan, makinadan çıkan dahi ne bir önceki ile nede bir sonraki ile aynı değildir. Hiç bir şey birbirisi ile tamamen aynı değildir, nasıl böyle bir şey olacağını ise siz düşünün. İnsanın parmaklarının ucu ve onlarda çizgi olduğunu gözle görmek mümkün değil mi :)

Mesala hani ne demiş atalar8mesala sümer yaradılış destanı), önce su vardı sonra yer ile gök ayrıldı. Her yerde su var ve arada bir gök var demişlerdi, bu basit bir gözlem açısından mantıklıdır. Basit bir gözlemle neden bu sonuca ulaşılıyor izah edeyim.

Henüz bilim, evren, doğa, yıldız çözülümü ve teknolojinin bu kadar ileri olmadığı dönemlerde, içinde olduğu evreni izah etmek, onu betimlemek, şiddetli bir dayatıma yol açıyordu. *Çıkmış dışarı kafasını göğe kaldırmış, sonsuz bir mavi görünüyor, yere bakmış karalar var, fakat sonsuz değil, uçsuz bucaksız görünümde bir mavilik olan suda yerin üzerinde uzayıp gidiyor, sonu var mı acaba bir yana, görülen sonsuz bir su. Göze dayalı gözlemler ise, mavi sonsuz bir deniz(su) mavi sonsuz görülen bir gökyüzü ve gök ile yerden öteye bir su tanımına yol açmıştır. Her yerde her şeyde bir su vardır ve yer ile gök o suyun içinde birbirinden ayrı ama beraberlerdir, bu yüzden Tanrıların ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu der sümer yaradılış anlayışı. Sonrasında ise bu bugüne göre basit, o günlere göre değerli olan göze dayanım, oluşan teori-masal, başka masallarında oluşumuna kaynak olmuş. Biz kutsalız diye ortaya çıktığını iddia eden dinler, diğerlerininde zaten kutsal olduklarını hiçe saymışda olsa, aynen onların masallarından faydalanmışlar, kendi tanrı yada Allahlarını o ağızla konuşturmaya devam etmişlerdir, çünkü başka çare yoktur, gözlem ve gözlemlenmiş olan eldeki bulgulardır. Allah da suların üzerindedir,
"HADÎD SÛRESİ
(4) O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş'a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir."
"HÛD SÛRESİ
(7) O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken "Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcılar "Mutlaka bu apaçık bir büyüdür" derler."

Daha fazla uzatmayalım, yahudiler kendi gözlemlerinden daha derli toplu olan, ve kendi rablarine mezbah kurmaktan başka işlerlede uğraşan sümerlerden almışlardır, çünkü yöresel tanrıların, mezbah, kurban ve taş dikmek dışında aşamayan yahudi inanışlarına zemin oluşturan inanışlar, kendilerini aşan bu konularda, uygarlığın altın temsilcisi sümerlerden almışlar, İslam ise, bu alanlardan almış aktarmıştır. 5000 Yıllık Sümer kurgusu, masal olmuş, masaldan sonra çok sular akmış, belki her geçilen dönemde kimi yerleri törpülenerekde olsa, çeşitli revizyonlardan geçmiştir. Önce su vardı, tanrının ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu(sümer destanı), işte gerçek bu.

Şimdi basit gözlemlerin bu gün açısından ancak H.Yahya için değerli olduğunu görebiliriz, çünkü ancak basit gözlemler ile insanları etkileyip kandıracak, bunları kedinin yarasını görmesi gibi, bağıra çağıra, yalancı cengaverlik görüntüleri altında, kendi payını alacaktır.
Görmüyormusunuz, insanın parmaklarında çizgiler var, nede olsa tutan yerler zımpara özelliğine sahip olmalıdır.
Ama baştan ne dedik, tek bir makinadan rutin olarak üretilen tek bir parça bile bir diğerinin tıpatıp aynısı değildir. Sürahide duran su ile bardağa koyduğunuz, içtiğiniz suda aynı değildir, ısı değişimi olmuştur, hacim değişimi olmuştur, aynı kalmamıştır, kaldıki suya gelene kadar insan parmak çizgileri aynı olsun.

Bu arada artık yıldızlara, aya kimse nur demiyor, hani dini inanışa göre onlar gök yüzüne konmuş nur, pullardıya o bakımdan, aydan bakınca da dünya nur olurmu H.Yahya abi, hadi söyle sana ne çıkar sağlayacaksa sen daa iiyi biliin, yeşil yeşil kağattan, etli butlu insandan, hepside sana cahaldan helal ollsun :)

simonuniti
22-12-2006, 19:04
zorlama mantikla her sey uretilebilir,,,,

mesela ayetteki parmak uclari belkide ayaktaki parmak uclarini kastediyordur...

intizar
22-12-2006, 22:16
Evet zorlama mantıkla herşey inkar edile bilir. Apaçık bir mucizeyi bile inkar edebiliyorsunuz. Tabi sizinki daha mantıklı evrimle her insanın parmak izi farklı olabilir!!!!

simonuniti
23-12-2006, 16:11
Evet zorlama mantıkla herşey inkar edile bilir. Apaçık bir mucizeyi bile inkar edebiliyorsunuz. Tabi sizinki daha mantıklı evrimle her insanın parmak izi farklı olabilir!!!!

Bilim zorlama mantikla is gormez,olani oldugu gibi hic bir insani yorum katmadan ortaya koyar.

Zorlama mantik Kuran gibi anlamasi guc ve muallak durumlarda kullanilir.Zorlama mantik yeterli bilgi olmadigi zaman hilekarlarin kullandigi yontemdir.

GELGİKX
12-01-2007, 01:01
Parmak izindeki incelik varsayalım ki kuranda birebir ifade ediliyor ve bir mucize olarak gösteriliyor.Ama bu mucize kuranda bulunan bir çok saçmalığın üzerini örtmeye YETEMİYOR malesef.

exclusive
23-04-2007, 13:02
Bir düşünce tek bir cümleyle çöker mi?...Çöküyor işte.Ben bu ayette ateizm safsatasının çöktüğünü görüyorum.
Sen gözlerini kapasan da görürsün, yeter ki ne görmek istediğini bil Hiramusta!

Query
11-06-2007, 11:46
Inanmak başka çarpıtmak başka..
Insana istersen siyah de o beyaz anlamak isterse onun için o beyazdır.
Ne demek istediğim daha net anlatayım yukarısı kuranın cümleri gibi muallak oldu.
Kiyamet suresinin başı bu sureyi bilmiyorsanız okuyun sonunda soru var:
1- Hayır, yemin ederim o kıyamet gününe.
2- Yine hayır, yemin ederim o sürekli kendini kınayan nefse.
3- İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı mı sanıyor?
4- Evet, bizim onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter.
5- Fakat insan günahı devam ettirmek ister.
6- O kıyamet günü ne zaman? diye sorar.

Yazarın vurgulamak isteği görüş nedir?
a- Allah, çok güçlüdür seni tepeden tırnağa eski haline getirir.
b- İnsanlar kıyamet geldiğinde kaçacak delik bulamayacak.
c- Insan, kıyamayet saatini bilemez.
d- Kuran mucizesidir. insan baştan aşağı tepeden tırnağa yaratılırsa bu demektir ki parmak izi vardır kuranda da bu geçer o zaman bu kuranın mucizesidir. Hatta tepeden tırnağa yaratmışken insanın gözüde yaratılır bu demek ki retinasıda yaratılır o zaman buda mucizedir evet.

Ne olacak çarpıtmakta ne var alın size bir saçma yorum yapayım.
Kıyametin devamı:
7- Ne zaman ki o göz şimşek çakar,
8- Ay tutulur,
9- Güneş ve ay toplanır,
O göz derken bir uzay mekiğinin motorundan çıkan alevlerden bağsetmiştir. ay tutulmuştur çünkü insan oğlu üstüne ayak basmıştır. güneş ve ay toplanır dediğine göre birgün güneşe gideceğiz kuranda bunlar geçer demek ki bunlar mucizedir.

Sonuç insan ne algılamak isterse onu algılıyor. Tarafsız olabilmek ve net düşünebilmek için ilk önce tüm inanışlarından ve kabullerinden vaz geçip bir konuyu ilk defa öğrenen bir çocuk gibi düşünebilmek lazım.

NgNa
11-06-2007, 11:47
Burda açık bir kandırmaa var.
Sure kıyamet gününde yeniden dirilmeyi anlatıyor.
Ayete baktığımızda bir çocuğun bile görebileceği gibi "vücudun en ince noktalarına kadar yaratmaya gücümüz yeter" anlamı çıkmaktadır.

HY efendi birbiriyle alakasız şeyleri mucize diye millete yutturuyor.

Russell

+1

Kurana inanan arkadaşların bazen "Ayeti yorumlarken ayetin geçtiği zaman, şartlar ve konu bütünlüğü önemlidir" demesine rağmen kendilerinin bunu işlerine geldikleri zaman uygulayıp işlerine gelmediği zaman uygulamamaları bana hiçte şaşırtıcı gelmedi. Şartlanmış bir akıldan ve herşeye inanç penceresinden bakan insanlardan özgür düşünce yada sorgu yeteneği beklemek biraz abes kaçıyor zannımca.

11-06-2007, 11:58
yaratan gücün varlığına inanmak,sorgulamamak olamaz,daha çok soru anlamına gelir.inandığını sorgulamayan gözlerini kapatıp bakıyordur.

Julietta
13-09-2007, 02:07
Zorlama mantıkla herşey üretilebilir
Mantık varsa zorlayın tabi

arayis
03-11-2007, 20:24
sonuç olarak milyarlarca insan geliyor, insandan daha mükemmel bir yapı henüz yok. burada tarışılan konudaki gibi bu milyarlarca insanın parmak izleri tek.

dolayısıyla insan denen bu mükemmel varlık bir tesadüf eseri oluşmuştur. mantık bu mudur?

DreiMalAli
03-11-2007, 21:09
İnsanda pek o kadar mükemmelik yok.
Ne bir fil kadar kuvvetli
Ne bir puma kadar çevik
Ne bir kuş gibi uçabilir
Ne bir balık gibi yüzebilir.
Ne gözleri bir kartal kadar keskindir
Ne bir baykuş gibi geceleri görebilir
Ne burnu bir köpeğinki kadar hassasdır
...

Dolayısıyla insan denen hiç de mükemmel olmayan bu varlık allah gibi becerikli birisi tarafından dizayn edilmiş olamaz.
Olsa olsa milyarlarca yılık süreçlerden etkilenerek bu duruma gelmiştir.

Sevgiler

arayis
04-11-2007, 00:01
yazdığımı bir kontrol ettim de insandan daha mükemmel bir yapı yok demişim. buradan insan en mükemmel varlıktır anlamı çıkmamalı.

dedikleriniz doğru, insanda dediğiniz özellikler yok fakat insan da denizin bilmemkaç bin metre altına inebildi, insan da gökyüzünde bilmemkaçbin metre yükseğe çıkabildi, insan da ses hızında hareket edebildi. *NASIL? oldu sence.

insan senin olmasını beklediğin gibi herşeye gücü yeten bir varlık olsa zaten tanrının ta kendisi olmaz mıydı? dolayısıyla milyarlarca tanrı olması gerekirdi ki bu da anlamsız.

dilaver
04-11-2007, 00:10
insan neye göre mükemmel arayış

* * şimdi benim / bizim bir kedimiz var ve bana göre bizim evdeki en rahat en mükemmel şahsiyet o. Yemegi önüne geliyor, istedigi yerde yatıyor, ihtiyacı geldigi zaman ev ahalisi ile iletişim kuruyor ve onlardan biri onun ibrikçibaşısı oluyor, istedigi yere işiyor ve istedigi yere pisliyor. Kimse onun istemedigi haricindeki bir olayı ona yaptırıp kabul ettiremiyor, bazen ben ona yanlış bir şey yapsam gidip beni eşime şikayet edip münzevirlik yapıyor. Yani velhasılkelam hiç bir derdi tasası yok. Ona baktıgım zaman mükemmellgi onda görüp onu kıskanıyorum. Üstelik bizim gibi sorunlar yaratıp çözmedigi için belli bir beyin kapasitesine de ihtiyacı yok. Allah ve Muhammed hiç umurunda degil, sınav ya da cehennem de onu ilgilendirmiyor.

* * Şimdi hangimiz daha mükemmeliz.

* * saygılarımla

pante
04-11-2007, 00:20
İnsanın varlıklar içinde en mükemmel olması neyi ispatlar?
İnsan olmasaydı, bu defa varlıklar içinde bir hayvan en mükemmel olacaktı.
Mesela bir kuş. Kuşlar olmasaydı, balıklar, balıklar olmasa diğerleri...
Bunlar Kur'an için bir delil midir?
Kesinlikle değildir.

Parmak uçları başka şey, parmak izi başka şey.
Parmak uçlarına kadar demek, "saçından tırnağına kadar" demektir.
Kastedilen parmak izi olsaydı, parmak izi yazardı.
Efendim, öyle yazsaymış, o zamanın insanları anlamazmış.
O zamanın insanlarının anlamadığı tonla şey var Kur'an'da.
Varsın onu da anlamasın. Kıyamet mi kopar anlamayınca.
"Dağlar hareket ediyor" diye yazınca kıyamet mi koptu?
Ya da "parmak izi olarak yazılsa herkes müslüman olurdu"
Olmazdı. Madem Allah kalplerini mühürlemiş, herkes olmazdı.
Hele ki tonla çelişkinin yanında parmak izine de tesadüf diye bakılırdı.
Hatta "herkesin parmak izi farklı" diye yazmadığı için yine bir mucize ifade etmezdi.

Bunlar Tanrının varlığı ile ilgili bir kanıt oluşturmasa da en azından bir iddiadır ama Kur'an'a dair ne kanıt olabilir ne de iddia. Mucize şarlatanlığından başka birşey değil.

gematria
04-11-2007, 01:27
insanın tek üstün yönü beynindeki frontal korteksinin en gelişmiş hayvan olması artık bu özelliğini kullandıkça insan insanlığa yaklaşıyor fakat din veya kuran gibi uyşturucu madeleriyle bu bölümümüzü safdışıda bırakabiliyoruz ayettin yorumundaki örnek....
harun yahya hızını alamayıp yalanda söylemiş tek yumurta ikizlerinde parmak izleri aynıdır ilk doğduklarında.... hem ayet parmak ucundaki izleri kastetse bile bu izlerin her insan tarafından gözlenmesi çok kolay ...ama ayette bunların her bir insanda değişik olduğunu anlatan hiç bişi yok...saçmalık

DreiMalAli
04-11-2007, 11:08
yazdığımı bir kontrol ettim de insandan daha mükemmel bir yapı yok demişim.

Bende tekrar kontrol ettim yazını.
Bir yerde
insandan daha mükemmel bir yapı henüz yok
demişsin
Diğer bir yerde ise
dolayısıyla insan denen bu mükemmel varlık
yazmışsın.

buradan insan en mükemmel varlıktır anlamı çıkmamalı.
Öyle bir anlam çıkardığımı sanmıyorum zaten.
Daha doğrusu; "mükemmel" kelimesi insandan insana değiştiği için zaten elle tutulur bir anlam çıkarmak yanlış olur.
Nasılki "sevgi", "üzüntü", "sevinç", "inanç", "büyük", "küçük", "sıcak", "soğuk", muğlak kelimelerdir, duygu belirtir, insandan insan ve bakış açısına göre değişiklik gösterir.
"Mükemmel" kelimesinin de bunlardan farkı yok.
Bunların hiç birisinin bir tartışmaya temel oluşturma yeteneği yoktur.
Ne Evrenimiz hakkında bilgi içerirler, ne bilimsel herhangi bir konuya katkı yaparlar.
Yani tartışma ortamında işe yaramazlar. Sadece kullanan kişiye "Hayır öyle demek istememiştim, şöyle demek istemiştim" diyebilmesi için açık kapı bırakırlar.
Kısacası fikir alış verişinde kullanıldıklarında laf kalabalığı görevi görürüler.

dedikleriniz doğru, insanda dediğiniz özellikler yok fakat insan da denizin bilmemkaç bin metre altına inebildi, insan da gökyüzünde bilmemkaçbin metre yükseğe çıkabildi, insan da ses hızında hareket edebildi. NASIL? oldu sence. *

"Mikemmeliğine" bakıp, hayretler içinde kalıp tembellik etmemişdir bence.
Ama sahip olduğu aklını, yaratıcılığını kullanarak, geliştirerek, deneyerek, yanılarak, çalışarak, öğrenerek... yapmış olabilir mesela.

Ama insanın yaratıcığını bildiğimden
zaten tanrının ta kendisi olmaz mıydı?
benzeri düşünce taşıdığımı biliyorum.
İnsanın yaratıcılığı sınır tanımıyor. Öyle ki, kendisine Tanrı dahi yaratabiliyor.
Allah olsun, God olsun, Gott olsun, Şiva olsun ve bilumum diğer tanrıların hepsini insanoğlu yaratmıştır. Tabi hayalinde.

dolayısıyla milyarlarca tanrı olması gerekirdi ki bu da anlamsız.
Tanrıların sayısının şu veya bu olmasında anlam veya anlamsızlık aramak bence anlamsızdır.
Olmayan şeylerin sayısından bahsetmek ise zaten anlam içermez.

İnsanın hayal gücünün yaratıcılığına örnek olarak:
Beni tanıyan, fikirlerimi bilen, 40 yıllık arkadaşmışsın tavırlarını takınıp hakkımda şöyle bir şey
demişsin:
insan senin olmasını beklediğin gibi
Keza
herşeye gücü yeten bir varlık olsa
İnsanın hayal gücü ne kadar yaratıcı ve insan ne kadar "mükemmel" değil mi?
Şıp diye biliveriyor diğer bir insanın neler düşündüğünü.

Halbuki ben
İnsanın herhangi bir şey "olmasını beklediğimi" ima dahi etmedim sanmıyordum.
Ve
"herşeye gücü yeten bir varlık" olduğu imasında da bulunmadığımı zannediyordum.

Sevgiler

gematria
04-11-2007, 13:59
insanın yaratıcılık özelliği çok inanılmaz bişeydir oolmayan bir yapıyı elindeki malzemelerle harmanlayıp yaratmak ...... mesela tualin üzerine boyalarla inanılmaz güzellikte bir resim yapmak veya bir taşın fazlalıklarını atarak onu bir şahesere dönüştürmek bunlar insanoğlunun en mükemmel yönüdür....oysa din bunun farkına varmış ve bunu engellemek için elinden geleni yapmıştır resim ve heykeltraşlık yasaktır islamiyette.......islamın allahıda elindeki malzemeler le olmayan bişeyi yaratiyo mesela insanoğlunu:bir çay kaşığı kanpıhtısı,2 damla su veya yoksa meni,biraz çamur ve bir su bardağı balçık...... :)
aynen oturup evde hiç yoktan malzemeleri birleştirip bir kek yapmamızdan farksız insanda en az islamın tanrısı kadar yaratıcıdır....

takip38
09-11-2007, 19:58
Evet; *onun *parmak *uçlarını *dahi *derleyip-(yeniden) *düzene *koymaya *güç *yetirenleriz. *(Kıyamet *Suresi, *4) bu surede benim düşüncem basit düşünürsek parmak kesik yada yaralanmalarda mitoz bölünme ile kendi kendini onarmasını kastetmek istemiş tabi mitoz bölünmeyi bilmeden:Dne yapsak da kuranı daha inandırıcı bulsak diye zorluyorlar ama nereye kadar bundan sonra ne çıkaracaklar merak etmeye başladım :D

asmara
09-11-2007, 20:07
Parmak İzi

Kıyamet Suresi: 4. ayet :
"Evet,toplarız,onun parmak uçlarını bile(yapıp) düzeltmeye gücümüz yeter."

İnsanlar pek çok yönleriyle birbirine benzerler. Kulakları,gözleri, elleri birbirinden ayırt etmek bazen olanaksızdır.fakat dünyada bugüne kadar yaşayan hiçbir insanın parmak izi bir diğerinin parmak izine benzemez.Bu incelik, Kur'an-ı Kerim'de yukarıdaki ayette belirtilmiştir.

eğer ayette, parmak uçlarını benzersiz yapmışızdır, her biri diğerinden farklıdır dese idi belki bilinmeyen bir şeyi bildirmiş sayabilirdim.

bu arada son zamanlarda vize almak için başvuruda bulunan oldu mu?

insanların kulakları da ayırd ediciymiş...

ayrıca, göz bebeğinden de birbirinden ayırd edilmeleri mümkünmüş...

bu ayetin anlamı düzdür..."biz insanı parmak ucuna kadar tekrar yaradırız"...

siz buna mucize mi diyorsunuz?

thh
21-12-2007, 15:10
şimdi ben şundan eminim eğer kuranı elime alıp mucize şifre tarzı şeyler aramaya kalksam milyonlarca çıkarırım belki çünki sonuçta yoruma kalıbana sokarak çok değişik şeyler oluşturabilir zaten çoğu ifade kesin yargılar değil..

mep
21-12-2007, 19:46
Ellerine *Kuran'ı *alıp,Mucize *arar *bazıları *içinde,sayılardan *fal
tutar *kelimeleri *eğer *büker,Kuranın *her *bir *ayeti *derin *anlam
yüklüdür *ona *göre.Bilimsel *bulgularla *ilintilendirmeye *çalışır.
İcat *edilmiş *her *şey *olmalıdır *ona *göre *Kuran *da,Biraz *kelime
oyunu *biraz *hayal *gücü *ve *yaratırlar *kendi *inanacakları *Mucizeyi.
Çünkü *Kitabı *Allah *göndermiştir,o *her *şeyi *bilir,bilmelidir,bildirmelidir.
Ayetler *yorumlana *yorumlana *her *şeyi *yazdığı *ortaya *konulur.
mucize! *mucize! *çığlıklarıyla *ilan *edilir.
* * * * Peki *Allah *mucize *deyince *ne *anlıyordu,yada *ne *mucizeler
göstermişti *bu *güne *kadar,
*
*
Araf *133 *Biz *de *ayrı *ayrı *mucizeler *olarak *onların *üzerine *tufan,
* çekirge, *haşere, *kurbağalar *ve *kan *gönderdik; *yine *de *büyüklük
* tasladılar *ve *günahkar *bir *kavim *oldular.
*
Allahın *gösterdiği *mucizelerin *bir *bölümü *bu
Tufan,Çekirge,haşere,kurbağalar,kan..!
Bizim *mucize *avcılarımız *kuran'ın *içinde *hayaller *kurup *imanlarını
pekiştirmek *için *mucize *arayıp *bilimsel *bimemne *türü *şeyler *çıkarma
çabasıyla *telef *olurken,Allahın., *mucizelerim *diyerek *saydıklarına *bi *bakın.
Tufan,çekirge,haşere,kurbağa,kan.! *
Yaw *Kurbağaya,çekirgeye *mucize'm *diyen *bi *Allah,sana *Kuantum *dan
yada *güneş *sisteminden,bilgi *verecek *düzeydemidirki,Onu *alim *yapmaya
çalışıyosunuz,mucize!mucize! *deyip *deyip?
Alın *size *Allahın *bir *mucizesi *daha!

Taha *22 *Bir *de *elini *koltuğunun *altına *sok *ki, *bir *başka *mucize *olmak *üzere *o,
* kusursuz *ve *lekesiz *beyazlıkta *çıksın.Elini *koltuğunun *altına *sokmuş *mucize *olarak *bembeyaz *çıkmış!

Araf *73 *Semud *kavmine *de *kardeşleri *Salih'i *(gönderdik). *Dedi *ki: *Ey *kavmim! *
Allah'a *kulluk *edin; *sizin *O'ndan *başka *tanrınız *yoktur. *Size *Rabbinizden *
açık *bir *delil *gelmiştir. *O *da, *size *bir *mucize *olarak *Allah'ın *şu *devesidir.

Alın *bi *Allahın *mucizesi *daha *Deve!
Yani *Allahın *Mucize *diye *anlattığı *şeylere *bakın,haşeratlar *develer *Haa!
bi *de *sitem *var *sonra.!

Saffat *14 *Bir *mucize *görseler *alay *ederler.

Yav! *n'apsınlar?sen *Haşerata,kurbağaya,deveye *mucize *dersen
alay *etmesinlerde *ne *yapsınlar.İyiki *o *alay *edenler *bu *gün *yaşamıyor.
Kurbağaya *mucize *diyen *kitapta * mucize *arayanları *görseler,Alay
etmeyi *bırak,açıp *bi *taraflarını *oralarıyla *gülerler.
Mucize *olarak *ne *göstereceğini *şaşırıyo *Allah *bide *bastırıyolar
illa *mucize *diye *ya! *Bakın *ne *diyo!
*
Şuara *204 *(Durmadan *mucize *talebiyle) *onlar *bizim *azabımızı *mı *çarçabuk *istiyorlardı?
*
Kızıyo *yani *bide *öyle *ya *,Kurbağa,haşerat,deve *bi *sürü *mucize *göstermiş *hala *mucize
diyolar *kızılmıycak *gibi *değilki!Bide *biliyo *Aha! *ağaç *işte *mucize *diyecek.yine *alay *edicekler
(1400 *yıl *önceki *adamlar *daha *akıllıymış)
N'abıcak *bekliyo *çöle *kar *filan *yağsada *yada *ilginç *bişey *olsada *aha *mucize *
diye *göstersem *diye.Saklamıyoda *öylece *beklediğini
*
Yunus *20 *Ona *(Muhammed'e) *Rabbinden *bir *mucize *indirilse *ya! *diyorlar. *De *ki:
* Gayb *ancak *Allah'ındır. *Bekleyin *(bakalım) *ben *de *sizinle *beraber *bekleyenlerdenim. *
*
Asıl *mucize *nedir *biliyormusunuz,bu *masallara *1400 *yıldır *inanılıyor *olması.
onun *dışında *başka *mucize *aramayın.Asıl *mucize *o *dur.

Mucize *konusuna *göz *atmaya *devam *edelim.
*
* Rad *7'' *O *kâfirler: *"Rabbinden *ona *bir *mucize *indirilmeli *değil *miydi?" *
derler. *Sen *bir *uyarıcıdan *başka *bir *şey *değilsin *ve *her *kavim
için *bir *hidayetçi *vardır.''
*
* *Muhammed'ten *mucize *istendikçe,geçmiş *peygamberlere *Deve,
haşerat,Kurbağa *gibi *olağan *üstü(!) *mucizeler *veren *Allah *laf *salatası
yapmakta,Muhammed *peygamber *değilmişte,Mekke'de *Muhtarmış
gibi,''Sen *bir *uyarıcıdan *başka *bi *şey *değilsin,her *kavim *için
hidayetçi *vardır''gibi *laflarla *geçiştirme *yolunu *seçmektedir.
Geçmişte *gösterdiği *mucizeleri(!) *ballandıra,ballandıra *anlatan
Allah. *mucize *istendiğinde *mucize *göstermek *kendisi *için *çok *zor
olsa *gerekki,''Bekleyin *bakalım,bende *sizinle *beraber *bekleyenlerdenim''
dedirtmekte *peygamberine.
* *65 *civarında *ayette *hep *aynı *tarz *bir *yaklaşım *sergiler *Allah.
Mucize *göster *derler,O *''mucize *isteyenler *Allah *dilediğini *saptırır'' *der *
Mucize *göster *derler,O *'' *mucizelerimizle *alay *ettiler''der.Bilirki
Mucize *diye *birşey *sürecektir *öne,yine *alay *edilecektir.Göstereceği
Mucize *ve *delil *ipe *sapa *gelecek *şey *değildir.
*
* Araf *73 *Size * Rabbinizden * * açık * bir * delil * gelmiştir. * O * da, *
* size * bir * mucize * olarak * Allah'ın * şu * devesidir.
*
Araf *73 *te *Delil *ve *mucize *olarak *gösterilen *şey *deve *dir.
Bir *yaratıcı *düşününki!Kendi *varlığına *delil *ve *mucize *olarak
deve *gösteriyor.Mucize *gösterme *gereği *duyacak *bir *yaratıcı
kendisi *ile *alay *edilmesine *sebep *verecek *şeyleri,delil *mucize
diye *ortaya *atıyor.Nasıl *bir *Allah'tır *bu.İnsanları *kendine
iman *ettire *bilmek *için *mucizeler *göstermeye *gerek *duyuyor
ama *gösterebileceği *mucizeler,insanları *sadece *güldürüyor,
neden *daha *akla *yakın *bir *mucize *gösteremiyor?Öyle *ya!
Koskoca *Allahsın *sen *Deveyle *kurbağayla *uğraşıp *kendinle
alay *ettireceğine,örneğin *gönder *cebraili *dikilsin *karşılarına,
al *sana *mucize!Bak *bakalım *alay *edebiliyorlarmı?dimi *ama?

eski bi yazı birden yazayım bunu dedim.

Putataparosman
20-04-2008, 14:23
Ne bir puma kadar çevik
Ne bir kuş gibi uçabilir
...

Dolayısıyla insan denen hiç de mükemmel olmayan bu varlık allah gibi becerikli birisi tarafından dizayn edilmiş olamaz.
Olsa olsa milyarlarca yılık süreçlerden etkilenerek bu duruma gelmiştir.

Sevgiler Hahahah çok orjinal olmuş fakat şunu eklemeyi unutmuşsun: Ne insan kadar akıllı.

duyurucu1
23-04-2008, 00:17
Mucize varsa Tanrı kendi koyduğu kurallara aykırı davranıyor olur.Bu nedenle evrende mucize yoktur düşüncesindeyim.

Kurana gelecek olursak?Kur'an'da neden mucize olsunki?

Selam ve sevgiyle kalın

hanifinsan
17-11-2009, 18:40
insanın yaratıcılık özelliği çok inanılmaz bişeydir oolmayan bir yapıyı elindeki malzemelerle harmanlayıp yaratmak ...... mesela tualin üzerine boyalarla inanılmaz güzellikte bir resim yapmak veya bir taşın fazlalıklarını atarak onu bir şahesere dönüştürmek bunlar insanoğlunun en mükemmel yönüdür....oysa din bunun farkına varmış ve bunu engellemek için elinden geleni yapmıştır resim ve heykeltraşlık yasaktır islamiyette.......islamın allahıda elindeki malzemeler le olmayan bişeyi yaratiyo mesela insanoğlunu:bir çay kaşığı kanpıhtısı,2 damla su veya yoksa meni,biraz çamur ve bir su bardağı balçık...... :)
aynen oturup evde hiç yoktan malzemeleri birleştirip bir kek yapmamızdan farksız insanda en az islamın tanrısı kadar yaratıcıdır....selam gematria kardeşim yaratmak sadece ALLAH'A mahsustur siz bunu demekle şirk e giriyorsunuz ve siz elinizdeki malzemelerle sadece bi kukla yapabilirsin Yaratmak, yoktan var etmek demektir.ondan başkasına nisbet etmek asla doğru değildir. Kopmuş bulunan bir sinek kanadını bile yerine takmaya gücü yetmeyen insanoğluna nasıl yaratıcı bir sıfat kullanılabilir. Her var olanı, O yaratmıştır Maddeleri hareket ettirir. Yerlerini değiştirir. Bir zamandan, başka zamana götürür. Bir halden başka hale döndürür. Akıllara hayret verecek şeyler yaratır. Bir damla nutfeden ve görülemeyen spermatozoidden bir olgun insan yaratır. En küçük zerre olan, mikroskopta bile görülemeyen atomun derinliğinde; çekirdeğinde, dağları deviren nükleer kuvvetler yaratır. Pancarda şeker yaratır. Yaprakta fotosentez, özümleme kuvveti yaratır. Arıda bal yaratır. Cansız yumurtada, canlı hayvan yaratır. Çiçeklerde güzel kokular, esanslar yaratır. Kuru ağaçta, yapraklar, çiçekler, meyveler yaratır. Su içinde hayvanlar, çiçekler, ağaçlar yaratır. Acı su içinde tatlı su yaratır. varmı sizde böyle bir güç?selametle

SteveHarris
18-11-2009, 13:28
Bana saçma geliyor Bu ayette ınsanın nasıl diritilceğini anlatıyor insanın parmak ucuna kadar yeniden oluşucaği burdan sen bu anlamı çıkardıysan senın görüşündür eğer tanrı parmak izini anlatmak isteseydı kiyamet süresinde niye soylerdi. Burda parmak izi farklımıdır dıyor yoksa parmak uçlarına kadar yeniden oluşturucaz 1400 senede geçse ınsanın parmak ucundakı izleri görmemesi için hiç bir engel yok

Mavi Gezegen
17-12-2009, 23:05
İnsan, kemiklerini kesin olarak biraraya toplamayacağımızı mı sanıyor?
Evet, parmak uçlarını dahi düzenlemeye gücümüz yeter.

75 Kıyamet Suresi 3-4

Peygamberimiz'in yaşadığı dönemin insanları için parmak uçları önemli bir şey ifade etmezdi. 1856 yılında Genn Ginsen adında bir İngiliz, parmak uçlarındaki çizgilerin her insanda farklı olduğunu keşfetti. 1856 yılına kadar insanlar parmak ucunun önemli özelliğinden haberdar değillerdi. Tarih boyunca yaşamış tüm insanların parmak ucunun farklı olduğunun anlaşılmasıyla, parmak ucunun adeta bir kimlik kartı olduğunun farkına varıldı. Daha sonra bu bilgi polis örgütlerince suçluların yakalanmasında veya tanınmayacak duruma gelmiş ölülerin tespit edilmesinde kullanılmaya başlandı.

Parmak ucu öyle bir kimlik kartıdır ki aynı yumurta ikizlerinde bile farklıdır. Bu kimlik kartı asla sahtekarlık kabul etmez, elimizi değdirdiğimiz birçok eşyaya sahtekârlık kabul etmeyecek şekilde imzamızı atar. Hiç kimse de bu imzamızı taklit edemez. Bu mühürümüzün ne taklidi, ne de inkârı söz konusudur. ömür boyu bu mührü hiç kaybetmeden yanımızda taşırız. üst deri yanmalarından ve yaralanmalardan yaşlanarak vücudumuzun şekil değiştirmesine kadar tüm etkenler mührümüzün orjinalliğini bozmaz. İki santimetrekarelik bir alanda milyarlarca değişik deseni, silinmez çizgiler halinde bir mühür gibi işleyen Yaratıcımız ne kadar da büyük bir kudrete sahiptir.

Parmak ucumuzdaki bu kimlik kartımız, cenin henüz üç aylıkken anne karnında çizilir ve mezara kadar bizle gelir. Parmak ucunun şaşmaz bir kimlik kartı olmasının ötesinde vücudumuzdaki genetik bozuklukları da belirlemekte kullanılıp kullanılamayacağı üzerine çalışmalar vardır. Bizim saptamalarımıza göre bu çalışmalar, henüz bilimsel bir kesinlik ortaya koyacak düzeyde değildir, fakat parmak ucundaki çizgilerin öneminin şu anda bilinenden de daha fazla önemli olmasının olası olduğunu göstermektedir.

Kuran'ın indiği dönemde parmak ucu, önemsiz bir detay konumundaydı. Ahirette insanı yeniden yaratacak olan Allah'ın, parmak ucunun rastgele bir nokta değil, insanda önemli bir detay olduğuna işaret etmesi Kuran'ın bir mucizesidir. Yaratıcımız parmak ucunun bile önemsenmesi gerektiğinin dersini vermektedir.

EDİT:
Kaynak:
http://www.mucizeler.com/bolumler/55_parmakuclarindakikimlik.htm

ugorur
17-12-2009, 23:23
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=771

Fatihcrs
26-12-2009, 15:07
Merhaba ben siteye yeni üye oldum ve bu ilk mesajımdır.

Ne bir puma kadar çevik
Ne bir kuş gibi uçabilir

burada arkadaşımız bunları yazmış işte bakın evrim olsaydı fil kadar kuvvetli insan olurdu puma kadar çevik bir insan olurdu uçabilen bir insan olurdu yerde sürünen bir insan olurdu vs.

ayrıca inanmayan arkadaşlara şöyle bir soru sormak istiyorum şimdi diyelim siz inanıyorsunuz Allah bizi bir imtihan için Dünya hayatını hazırladı ve bizi imtihan ediyor
sizce bu tarz ters zihniyetler olması normal değilmidir olması gerektiği gibi sonuçta imtihan oluyoruz ve de şunu da düşünün yarın öbür gün Ruhumuzu teslim ettiğimizde inanmadığınız şey gerçekse ne yapacaksınız... (benim için şüphesiz gerçek)

ugorur
26-12-2009, 15:14
Merhaba ben siteye yeni üye oldum ve bu ilk mesajımdır.

Ne bir puma kadar çevik
Ne bir kuş gibi uçabilir

burada arkadaşımız bunları yazmış işte bakın evrim olsaydı fil kadar kuvvetli insan olurdu puma kadar çevik bir insan olurdu uçabilen bir insan olurdu yerde sürünen bir insan olurdu vs.

ayrıca inanmayan arkadaşlara şöyle bir soru sormak istiyorum şimdi diyelim siz inanıyorsunuz Allah bizi bir imtihan için Dünya hayatını hazırladı ve bizi imtihan ediyor
sizce bu tarz ters zihniyetler olması normal değilmidir olması gerektiği gibi sonuçta imtihan oluyoruz ve de şunu da düşünün yarın öbür gün Ruhumuzu teslim ettiğimizde inanmadığınız şey gerçekse ne yapacaksınız... (benim için şüphesiz gerçek)

Sayın Fatihcrs

Öncelikle hoşgeldin. Şimdi evrim forumuna gir ve orayı oku sonra islam forumunu oku. Bunların hepsine zilyon defa cevap verildi.

Saygılarımla
Umurcan Görür

spdymsc35
27-12-2009, 16:48
o kadar apaçık bir kuran ki her insan ın parmak izlerinin ayrı olduğunu söylüyor. buna rağmen 1400 yıldır kuranı defalarca okuyan binlerce ilim sahibi insanın hiçbirisi farketmiyor. gene bir hristiyan keşif yapıp ortaya çıkartıyor hemde apaçık kuranı hiç okumadan.
acaba parmak izini keşfeden şahıs müslüman olmuşmudur.

http://www.e-hadi.net/Gerekli-Bilgi/Parmakizi-Ne-Zaman-Kullanildi-.asp

bu sitede yazdığına göre çinliler yüzlerce yıldır parmak izininin farklı olduğunu biliyormuş ve o şekilde kullanıyorlarmış. doğrumu bilmem isteyen bir göz atabilir

http://olayyeri.iem.gov.tr/bilgilerinize.html

burdaki yazılara görede çinliler parmak izlerinin ayırıcı özelliğini 5000 yıldır kullanıyormuş