Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemize Yollanan Destek Mesajları
Site destek masasına gelen bir mesaj :
Ben ABD'de yasiyorum. Arkadaslarimin tamam yakini ateist. Yasaklanan sitenizi hepsine anlatiyorum. Cogu uye olacak saniyorum. Saklandikca bizi onemsemezler. Ben her yere ateist oldugumu yaziyor soyluyorum.
Site destek masasına gelen başka bir mesaj :
merhaba,
ben www.nacizanebilgi.com adresinden ulaşılması gereken nacizane sözlük admini ve sahibiyim. sizinle aynı sıkıntıyı iki aydır biz de çekmekteyiz. telekom'a yaptığımız hiçbir başvurudan sonuç alamadık. bu zor ve trajikomik süreçte sitelerimizin birbirine destek olması gerektiği düşüncesindeyim.
ayrıca eğer resmi işlemlerden bir sonuç alabilen olursa diğer tarafa da bunun yolu hakkında bilgi vermelidir diye düşünüyorum.
tekrar geçmiş olsun, iyi yayınlar...
serüvenci
25-09-2008, 21:19
Sitemize Ulaşan Destek ve Tepki Mesajları :
1.
Bu yasaklarla ilgili olarak yasal girişimler yapılamaz mı?
Çağdaş Hukukçular Derneği ya da benzer kuruluşlara başvurmanın yararı olamaz mı?
Sevgili Al,
Turan Dursun…, sanıyorum her türlü girişimde bulunuyor. Ancak, yazıdan da anlaşılacağı gibi, adamlar bu tür girişimleri önlemek için, yasağa ilişkin kararı veren mahkemenin adını ve karar sayısını yazmak gereğini bile duymuyorlar! "Yassah, hemşerim!" deyip geçiyorlar. Türkiye'miz çok karanlık günlere sürükleniyor. Unutmayalım ki şu anda ülkeyi, Anaya Mahkemesi'nin kararıyla "laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu" kesin karara bağlanmış bir siyasal iktidar yönetiyor. Bu bir "hukuk garabeti"dir. Özetle, meşru olmayan bir iktidar eliyle, belirsiz bir geleceğe doğru yol alıyoruz.
İlgin ve duyarlılığın için sağ ol. Önerini Abid kardeşimize ileteceğim.
Dostlukla,
A. A.
Sevgili A,
Bu tür saldırlara, engellemelere artık şaşırmıyorum! Türkiye adım adım dinci-faşist bir rejime sürüklenmeye çalışılıyor. Ne yana baksam, hukuksuzluk, keyfilik, haksızlık, ahlaksızlık almış başını gidiyor. Ben tüm ömrümü özgür, bağımsız, demokrat, eşitlikçi bir Türkiye özlemiyle harcadım. Şimdi 70 yaşın eşiğindeyim ve neden gizleyeyim, gitgide umudumu yitirmek üzereyim. Çünkü dört koldan kuşatılmış güzel ülkemiz...
Mektubunu, tanıdık gazeteci ve yazarlara gönderdim. Belki bir ucundan ilgi gösterirler diye.. Benim artık yazacak gazetem de yok! Medya, 2,5 tekelin elinde!
A. Ak..'ın yanıtını size yönlendiriyorum. Elimden çok şey gelmiyor ama, en azından yanında olduğumu bilmeni isterim.
Umarım ve dilerim, gözümüzü dünyaya kapamadan biter bu karabasan!
Dostlukla, özlemle...
A. A.
kendilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
serüvenci
25-09-2008, 21:20
2.
sitenin engellenmiş olması çok üzücü şahsen ben bu duruma sizden fazla
kahroluyorum.mevcut iktidar sessizce islam devrimine gitmektedir.bunların olması zaten
muhtemeldir.önemli olan bu durumun üstesinden nasıl gelinebilir bunları düşünmek
gerekiyor.umarım bu konuda mücadelenizi yarım bırakmazsınız.
iyi çalışmalar.
G. T.
3.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderdiğim email möetni aşağıdadır. Lütfen siz de başvurun ve aldığınız cevap ile birlikte bize duyurun. Yoksa şimdiki gibi yarım yamalak bilgi verirseniz, yanlış bir anlam yaratabilirsiniz.. evap isteyin ve cevapla birlikte yayaınlayın ki.. Bizler de kime çatacağımız bilelim..
Saygılarımla
Av.S C.V.
Sayın Yetkililer, emailime gelen mesajla (http://www.turandursun.com/) sitesinin soyut bir ifade ile (Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir ) ifadesi ile erişiminin engellendiğini öğrendim. Lütfen, bu kararıu veren Mehkeme ve dosya numarasının bildirilmesini rica ederim. Saygılarımla
4.
Herkes özgürce görüşlerini savunabilmeli. Bu konuda size hak veriyorum.
Geçmiş olsun.
www.minare.net - yöneticisi
serüvenci
25-09-2008, 21:21
5.
GOOGLE UZERINDEN K.TUNNEL YAZAR ISENIZ YASAKLI HER SITEYE COK KOLAY GIRERSINIZ.DOGRULARDAN KIMSE KACAMAZ.BU HAINLERDEN ELBET BIR GUN KURTULACAGIZ.SEVGILER SAYGILAR
Ad. K.
6.
Telekom'a, internet erişimini hangi mahkemenin, hangi tarih ve sayı kararına ve hangi gerekçeye dayanarak engellendiğinin açıkça bildirilmemiş olması ve site sahibine tebligat yapılmamış olması nedeniyle mutlaka mahkeme açılmalıdır.
7.
çağrınızı ilgili yerlere ilettim
çabalarınız için teşekkürler
8.
mailinizi okudum ve siteyi kontrol ettim. bu durum icler acisi. bugun bunu yapan yarin din baskisiyla cok daha seyleri kapatir. bu zihniyetteki din cukjuruna dusmus insanlar kokusmus pisliklerdir. inanin gercekten cok cok uzuldum. lutfen bu konu hakkinda hukuki mucadeleyi surdurelim. arkanizdayim. Sevgiler
9.
hangi yasayla bu siteyi kapamışlar. sitede ne gorulmüs yasalara aykırı. bu nasıl iş yawa
10.
Bunların yaptığı ş...lik. Bu haberi çok kişiye duyuralım. Üstümüze düşen neolur lütfen söyleyin,böyle sessiz kalmak hoşuma gitmiyor.
bende bir haberi eklıyeyim arkadaşlar....
Harun Yahya dört koldan saldırıyor
Evrim bilimci Prof. Richard Dawkins’in internet sitesine erişimin engellenmesinden sonra, dün de Eğitim-Sen ve turandursun.com sitelerine erişim engeli getirildi. Çabaların arkasındaki ismi tahmin etmek zor değil.
soL (HABER MERKEZİ) Dün www.turandursun.com (http://www.turandursun.com/) sitesine girmeye çalışanlar, evrim bilimci Prof. Richard Dawkins’in önceki hafta karşılaştığı mesajın aynısını gördüler. “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.” Aynı saatlerde, Eğitim-Sen internet sitesinde de benzer bir engel mesajı yer aldı. Turandursun.com sitesine getirilen engelin nedeni açıklanmazken, Eğitim-Sen’in sitesinin, Harun Yahya adıyla bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2008/118 esas sayılı kararıyla engellendiği öğrenildi.
Turandursun.com sitesi, daha önce de Harun Yahya’nın engeline takılmış, bir süre kapatılarak hizmeti durdurulmuştu. Aynı dönemde wordpress sitesi de yine Adnan Oktar’ın çabalarıyla engellenene siteler arasındaydı. Geçtiğimiz hafta da Prof. Dawkins’in evrimci sitesi engellenmiş, ancak bu kez yasağın hangi mahkeme kararına dayanılarak konduğu belirtilmemişti. Telekom’un bütün ısrarlı taleplere rağmen açıklama yapmaması, bu yasakların arkasında olduğu bilinen Harun Yahya’nın, istediği şekilde hareket etmesini sağlayan ve ona destek olan, güvendiği çevrelerin olduğu iddiasını da güçlendirdi. Turandursun.com ve ateizm.org siteleri, birkaç gün önce, Dawkins’in yaşadığı engellemeye karşı destek mesajı yayınlamışlardı.
‘Tüm duyarlı insanlara çağrımızdır’
Turan dursun.com sitesinden yapılan açıklamada, sitenin Türkiye’den erişimine, ne olduğu ve kimin tarafından verildiği belli olmayan bir mahkeme kararıyla engel getirildiği ancak bu durumun kendileri için şaşırtıcı olmadığı belirtildi. Açıklamada, kısa süre önce benzer bir durumu yaşayan www.richarddawkins.net (http://www.richarddawkins.net/) sitesine destek veren mesajlarının yayınlanmasının ardından, böyle bir saldırının beklendiği ifade edildi.
Bilimden yana olmanın bedelinin ödetildiğine değinilen açıklamada, Türk Telekom’un yasaklamaya ilişkin hiçbir gerekçe göstermemesinin, sitede veya kendilerine yazıyla bir bildirimde bulunmamasının, açıkça suç olduğunun altı çizildi. Asıl amacın ifade özgürlüğünü engellemek olduğunu belirten turandursun.com yetkilileri, engellenenlerin hukuki haklarını savunmalarının da engel olunarak haksızdan yana tavır sergilendiğine de değindi.
‘Karşı çıkmazsak sonu gelmeyecek’
Turandursun.com sitesi açıklamasında ayrıca, bu durumun daha öncede yaşandığına dikkat çekerek, karşı çıkılmazsa sonunun da gelmeyeceğine işaret etti. Site engellemenin arkasında kimin olduğunun açıkça bilindiğini anlatan site yetkilileri, haklarını hukuki yollarla arayacaklarını ve kendileriyle aynı amaçları taşıyan ve benzer şekilde düşünen kesimleri, bu durumu protesto etmeye çağırdı. Site yetkilileri, Türk Telekom yetkililerini ve servis sağlayıcılarını, asılan erişim engelleme yazısının altına gerekçe belirtmeye davet etti.
Erişim engellemenin, karşı taraf için geçici bir çare olup, turandursun.com ve benzeri şekilde bilimsel çalışma yapan, özgür düşünceyi savunanlar için daha da kamçılayıcı sonuçlarının olduğunu hatırlatan site yetkilileri, bilimin ve düşüncenin önünde bu şekilde durulamayacağının bir kez daha altını çizdi.
http://haber.sol.org.tr/kultur_sanat_spor/4231.html
serüvenci
26-09-2008, 13:43
11.
Size sonuna kadar destek veriyorum. Bu zihniyetteki insanlarla bir arada bulunup aynı
havayı solumak bile ızdırap, inşallah kısa zamanda bunlardan kurtulur, daha özgür bir
Türkiyeye kavuşuruz.
G. To.
müritkefer
26-09-2008, 19:04
" Gördün mü gerçeklerden söz edilmesini yasaklayan zorbayı? 96 Alak/9-10"
Üzülmeyin arkadaşlar,
Zorbalar, okumadıkları Kuran'ın altında kalmak üzereler..Çok kalmadı.
Bu vesileyle, kriz yönetiminde gösterdikleri üstün başarıdan ötürü yönetim kurulunu ve tüm emeği geçenleri kutluyorum.
serüvenci
26-09-2008, 23:21
Tarihten Bir Yaprak: Muhammed'in Gazete Kapatmaları
Tarih Süre Geliyor Dostlar
Değerli Dostlar,
Sitenizi zaman buldukça takip ediyorum.
Kapatacaklar tabi ki, her yolu deneyecekler sizleri susturmak için. Bu, onların geleniğinde var. Cihad adı verdikleri barbarlıklarının altını Kuran'dan istedikleri kadar doldururlar.
Her Resmi ve Faşist idolojide gördüğümüz, muhalifini acımasızca susturma, Islam geleneğinde de var.
Peygamberleri de zamanında Muhalif basını çok barbarca ve nice hilelerle ortadan kaldırmıştı.
O zamanlar, Arabistan'ın şairleri birer ayaklı gazete görevini görüyorlardı. Diyardan diyara dolaşarak gündem hakkındaki düşüncelerini şiirsel bir dille aktarırlardı.
Muhammed, Medine'ye göç ettikten ve iktidarını biraz sağlamlaştırdıktan sonra; daha önce dişini geçiremediği bu "Muhalif Basını" bir hafta içinde ve kanla bastırmasını bildi.
Bedir Savaşı'ından sonra, Muhammed'in önünde iki muhalif kalmıştı: Biri Yahudiler, diğeri de "Muhalif Basın" yani kendisi aleyhine şiirler yazan şairlerdi.
Bu şairlerinden en önemli kişi Şair Kaab Ibn Eşref`ti. Bu şair, vaktinde Hz. Muhammed`in şairlerinden ve Kuran yazıcılarındanken Bedir Savaşı`ından sonra, o kadar kardeş (Kureyş) kanı dökülmesine dayanamayıp, Mekke`ye gitmiştir. Ve hatta "Kuran diye çok şeyi ben kendim yazıp, Muhammed`e yutturdum" demiştir.
Ne var ki Kaab, kendi akrabaları Nadiroğulları`na güvenip, Medine`ye geldiğinde süt kardeşi tarafından pusuya düşürülüp kellesi Hz. Muhammed`e getirilicekti.
Aslında bundan önce, o günün "basın"ı çok sert şekilde bastırılmış; Esma bint Mervan adlı şair kadın çocuklarının kucağında uyurken Hz. Muhammed`e, Bedir Baskını`na katılmadığı için yalakalık yapmak isteyen ve böylece kendsine yer edecek olan Ümeyr İbn Adi tarafından kılıç girmedik yer kalmayacasına delik deşip edilip öldürülecekti.
Diğer bir Muhalif "Gazeteci" Yüz yaşına gelmiş olan Ebu Afak`tı. Ebu Afak da yine Bedir Baskını`na katılma cesaretini göseremeyenlerden Salim İbn Ümeyir tarafından kellesi kesilerek susturulacaktı!
Evet dostlar, şaşmayın, Tarih süregeliyor.
Ve unutulmaması gereken bir şey var, Dünya Düşünce Tarihi, her zaman iki kutbun mücadelesiyle geçmiştir. İdealistler ve Materyalistler arasındaki bu mücadelede biz Materyalistlerin alnı ak dururyor tarihte. Onlar bizi kestiler, astılar, sürgün ettiler, "Cehenneme yolladılar", delik deşik ettiler, derimizi yüzdüler ... Bizim ise sadece bir kalemimiz vardı ve var.
Kaleminiz kırılmasın, selamlar.
A. U.
google - komüninsiyatifi grubu
Başka bir iletimdede belirtmiştim, bu olay mahkemelerle ne derece alakalı onu bilmiyorum ancak sistem, bilgiyi engellemek için kendine her türlü iletişim aracını kullanacak imkanı sağlamış ve bunu da bulunduğu ülkede, yandaş kişilerce kontrolünü sağlamaktadır.
Site yönetimi olarak, Milliyet Gazetesinin köşe yazarı Melih Aşık'a ulaşılarak, site hakkında kısa bir tanıtım aracılığıyla bu yasak duyurulabilir, richarddawkins.net'i duyurduğu gibi....