Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Yazarlar Dernegi
SEVGİLERİMİZLE..
http://docs.google.com/File?id=ddq6kn7q_6fv2m96dh_b
http://docs.google.com/File?id=ddq6kn7q_7fd38gmd8_b
http://docs.google.com/File?id=ddq6kn7q_16f6sdc8g3_b
Bu iletiyi belk de cafeye asmak gerekiyordu ama ilgilenen kadınların olabilecegini düşünerek bu foruma astım
saygılarımla
meaculpa
23-10-2008, 00:56
Kuruluş bildirgesi gümbür gümbür de ben bu kullanılan resmi hiç sevmedim. Kadın yazarlar derneği dışında moda dergilerinde kullanılan resimleri çağrıştırmaktan başka hiç bir mesaj sunamadı bana. Yazar olan ,yani kalemine güvenip de yola çıkan kadın tiplemesinden çok dişiliği ile poz vermiş bir imgelem kullanılmasını da anlamsız buldum. Yine de peşin hükümlü olma Mea diyor ve varsa internet ulaşım adreslerini talep ediyorum.
Mea
Dernegi ben kurmadım, resimleri de ben asmadım. Ama sen, pervane ve KC nin ilgi duyabileceginizi düşündüm. Karikatürün altında bir mail adresi görünüyor. Bir de GSM var, gerisi sana kalmış.
saygılarımla
meaculpa
23-10-2008, 01:07
Eleştirim sana deildi zaten Dilaver. Sağol adres için.
AKHENATON
23-10-2008, 01:13
Bu ülkede kadının hakkı olamaz bu ülkenin 68 kuşağı olmadı arada boşluk olmasından dolayı feodal yapı kırılamaz.böyle derneklerde bugün açılır bir hafta sonra kapanır.bu ülkede niye kadının hakkı olmadığını pos bıyıklı feodal solcular kendilerine sormalıdır.
Nazik düşüncen için teşekkür ediyorum Dilaver.
İzmir'de olsam kaçırmak istemezdim.
bu kullanılan resmi hiç sevmedim. Kadın yazarlar derneği dışında moda dergilerinde kullanılan resimleri çağrıştırmaktan başka hiç bir mesaj sunamadı bana
Dernek, afişi özel bir ajansa yaptırdıysa ajansdaki grafikerin afişte sadece güzel ve genç görünümlü kadınlara yer vermesi mesleği açısından anlaşılır bir şey ancak dernekdeki yetkililerin afişin taslağını kontrol etmemeleri, etti iseler gözlerinden kaçırmış olmaları bence de eleştirilecek bir husus.
AKHENATON
23-10-2008, 15:02
Afişte mor kullanılması acaba, sıkıysa yapın anlamındamı..:D:D
kandahar
23-10-2008, 18:27
Bu nasıl tartışma yahu? :D Adam afiş yapıyor, herhalde çirkin ve şişman kadınların resmini koyamaz. Muhtemelen derneğin kurucuları ve üyeleri şişman ve çirkin, yaşı 50'yi geçmiş ve canı sıkılmasın diye kocaları tarafından ellerine para verilip bu dernek kurdurulmuş kadınlar olacaktır fakat buna rağmen afişte genç ve güzel kadınlar kullanmak gerekir çünkü aksi takdirde kimse açılışa gitmez.
Muhtemelen derneğin kurucuları ve üyeleri şişman ve çirkin, yaşı 50'yi geçmiş ve canı sıkılmasın diye kocaları tarafından ellerine para verilip bu dernek kurdurulmuş kadınlar olacaktır fakat buna rağmen afişte genç ve güzel kadınlar kullanmak gerekir çünkü aksi takdirde kimse açılışa gitmez.
Kandahar bazan senin insanlıktan ne kadar nasiplendigini merak ediyorum. Burada söylenecek tek söz var, onu da daha evvel Can Yücel galiba Duygu Asena'ya söylemişti. Neyse sana gerçekten cevap vermeye bile deymez, bu başlıgın ithaf edildigi kadınlara hakaret olur bu.
Gereken cevabı kadınlardan alacagından eminim. Yazık gerçekten yazık. İşin garibi senin tarz insanların bu gençlikte ciddi bir yer teşkil ettiklerini düşünmem. Beni üzen de bu zaten.
saygılarımla
http://www.turandursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif
kandahar
23-10-2008, 18:50
Ben bir realistim, İzmir'i de sizden iyi bilirim Dilaver amca.
Dilaver lütfen alıntı yaparken tırnak işareti neyn kullan. İlk paragrafı okurken senin zannettim nutkum tutuldu, konuşma kabiliyetimi yitirdim, sadece yazabiliyorum. :)
Afişteki feminen görüntü şöyle de yorumlanabilir: Çocuk da yaparım kariyer de... :)
Bu iletiyi belk de cafeye asmak gerekiyordu ama ilgilenen kadınların olabileceğini düşünerek bu foruma astım
Dernegi ben kurmadım, resimleri de ben asmadım. Ama sen, pervane ve KC nin ilgi duyabileceginizi düşündüm.
Bi dakikka!
Bu günlerde kalbim bayağı bir fesat. Dilaver bir şey demek istemiş gibi bir düşünceye kapıldım. Bayan üyeler eller klavyeye… Bu kadar tembellik yeter diyor. Kime?:)
meaculpa
24-10-2008, 00:15
Bu nasıl tartışma yahu? :D Adam afiş yapıyor, herhalde çirkin ve şişman kadınların resmini koyamaz. Muhtemelen derneğin kurucuları ve üyeleri şişman ve çirkin, yaşı 50'yi geçmiş ve canı sıkılmasın diye kocaları tarafından ellerine para verilip bu dernek kurdurulmuş kadınlar olacaktır fakat buna rağmen afişte genç ve güzel kadınlar kullanmak gerekir çünkü aksi takdirde kimse açılışa gitmez.
Kızmıyorum ben sana Kandahar çünkü haklısın. Böyle ciddi bir iş için kollar sıvanıyor da ortaya bu şekilde bir resim konuluyorsa sana bu yazılarıda daha beterinide yazdırır. Keşke 50 lik ablalar kafalarını kitapların arasında gömüp de poz verselerdi bence çok daha ciddi ve yapılan işin ruhunu yansıtan bir kare ortaya çıkardı. Kullanılan resim tamamen moda unsurlarını yansıtıyor. Bir tanesi elini belinden indirip de poz verseydi eyvallah diyecektim yani...
kandahar
24-10-2008, 04:29
Kızmıyorum ben sana Kandahar çünkü haklısın. Böyle ciddi bir iş için kollar sıvanıyor da ortaya bu şekilde bir resim konuluyorsa sana bu yazılarıda daha beterinide yazdırır. Keşke 50 lik ablalar kafalarını kitapların arasında gömüp de poz verselerdi bence çok daha ciddi ve yapılan işin ruhunu yansıtan bir kare ortaya çıkardı. Kullanılan resim tamamen moda unsurlarını yansıtıyor. Bir tanesi elini belinden indirip de poz verseydi eyvallah diyecektim yani...
;) Meacığım ben boş konuşmuyorum, emin ol orada yazar-mazar da olmayacak. İzmir'de hiç bir şey olamadığı için sanatçı olmaya heves eden bolca kadın var. Mesela bir tanesine de resim atölyesi açmıştı kocası bizim buralarda. Yine belediyenin resim atölyelerinde de bunlardan bolca vardır. Normal resim yapamadıkları için de genelde soyut resim yaparlar. Tabii bu türden insanların çabalarını hor görmüyorum (kendilerini hor görüyorum:D), kadın programları izleyeceklerine bunlarla uğraşsınlar daha iyidir. Fakat ben yine de matrak geçerim. Dilaver amca da gene abartı tepki gösterdi her zamanki gibi canım. Ne de olsa sinik yönümden haberi yok (zaten neden haberi var ki?) ama sen biliyorsun, zaten ben de buna ve senin kitabe-i seng-i mezar sever yönüne güvenerek yaptım o yorumları. Hem Pazartesi günü gidip bedava kurabiye ve çay da otlanacağım o dernekte.
Kuruluş bildirgesi gümbür gümbür de ben bu kullanılan resmi hiç sevmedim. Kadın yazarlar derneği dışında moda dergilerinde kullanılan resimleri çağrıştırmaktan başka hiç bir mesaj sunamadı bana. Yazar olan ,yani kalemine güvenip de yola çıkan kadın tiplemesinden çok dişiliği ile poz vermiş bir imgelem kullanılmasını da anlamsız buldum. Yine de peşin hükümlü olma Mea diyor ve varsa internet ulaşım adreslerini talep ediyorum.
Sevgili Mea,ben bir reklamcı olarak bu afişin son derece zekice tasarlanmış olduğunu düşünüyorum.Reklam yaratıcıları bilinç altını iyi tanımak zorundadırlar ki bunu yaratan bu işi biliyormuş, eline sağlık çok güzel olmuş..
Zeki,yaratıcı,akıllı,yazar çizer kadın dendimi akla entellektüel görünümlü,salaş,çirkin,şişman, klasik feminist tiplemesi kadınlar gelir hemen .Genç ,çekici,güzel ,zayıf ,bakımlı kadın tiplemesi de zihinlerde başka tür yorumlara yer verir.Bu şunu çağrıştırır;kültürsüz,aptal,çalışmayan,zengin koca avcısı olan veya koca parası yiyen veya hafif olan ..
Bu ön yargıyı hem kadınlar, hemde erkeler tarafından kırmak üzere düşünülmüş bir reklam.Bakın siz bile önyargılı yaklaşmışsınız.Kadın güzel bir varlıktır bu çok doğal bir şeydir. Güzelliğinin ön plana çıkarılması ve öyle kabul edilmesinin de bir zararı yok..
Afişte mor kullanılması acaba, sıkıysa yapın anlamındamı..:D:D
Akhne bunu mitlerle ilgili bir kişi olarak en çok senin bilmen lazım.Yunan mitosunda yarı erkek yarı kadın tanrı olan hermafrodit'ten atak olan eril renk kırmızı ile pasif olan kadın rengi mavinin karışımı olan ve zıtlıkların birleşimini temsil eden renk..
Katolik inancına göre mor perhiz sırasında ve noel'de tövbe,pişmanlık ve doğru yola dönşü simgeler.Kadın hareketi öncüleri kilisenin onayına muhtaçlarmış, bu yüzden kiliseye digerken mor atkı takıyorlar,normal hayatlarında da mor askılı pantolonlar giyiyorlarmış,bundan sonrada mor kadın hareketinin simgesi sayılmaya başlanmış..
Psikiyatrlar ise bilinçaltının derinliklerinde erotizme duyulan özlemi ifade ettiğini ve bastırılmış duyguların bir dışavurumunu temsl ettiğini söylerler.Son deneme rengi diye de anılır..Yaşlı bayanların erotizmimi yitirmedim anlamında mor giymeye başladıkları saptanmış..
mor renk ingilizce de violet;zorlama, şiddet , tecavüz ; violence ..Latincede mor violenti,şiddet ise violentia .latince kökü viola menekşeden türetilmiş..
Akhne bunu mitlerle ilgili bir kişi olarak en çok senin bilmen lazım.Yunan mitosunda yarı erkek yarı kadın tanrı olan hermafrodit'ten atak olan eril renk kırmızı ile pasif olan kadın rengi mavinin karışımı olan ve zıtlıkların birleşimini temsil eden renk..
Katolik inancına göre mor perhiz sırasında ve noel'de tövbe,pişmanlık ve doğru yola dönşü simgeler.Kadın hareketi öncüleri kilisenin onayına muhtaçlarmış, bu yüzden kiliseye digerken mor atkı takıyorlar,normal hayatlarında da mor askılı pantolonlar giyiyorlarmış,bundan sonrada mor kadın hareketinin simgesi sayılmaya başlanmış..
Psikiyatrlar ise bilinçaltının derinliklerinde erotizme duyulan özlemi ifade ettiğini ve bastırılmış duyguların bir dışavurumunu temsl ettiğini söylerler.Son deneme rengi diye de anılır..Yaşlı bayanların erotizmimi yitirmedim anlamında mor giymeye başladıkları saptanmış..
mor renk ingilizce de violet;zorlama, şiddet , tecavüz ; violence ..Latincede mor violenti,şiddet ise violentia .latince kökü viola menekşeden türetilmiş..
Bu tanıma göre, Rektörlerin tören elbiselerini de değerlendirmenizi rica etsem Sevgili Preach ?
Selamlar
Katolik inancına göre mor perhiz sırasında ve noel'de tövbe,pişmanlık ve doğru yola dönşü simgeler.Kadın hareketi öncüleri kilisenin onayına muhtaçlarmış, bu yüzden kiliseye giderken mor atkı takıyorlar,normal hayatlarında da mor askılı pantolonlar giyiyorlarmış,bundan sonrada mor kadın hareketinin simgesi sayılmaya başlanmış..
Bu tanıma göre, Rektörlerin tören elbiselerini de değerlendirmenizi rica etsem Sevgili Preach ?
Selamlar
Anlaşılan sıraya girmişsiniz...Komplo teorileri gözümden kaçmaz.;)Bakalım uğraşlarınızdan bir sonuç alabilecekmisiniz??
Kanimca
bu konuda hakkinda fikir üreten tüm arkadaslar bir nevi hakli, sorun da bu galiba....
öncelikle ne olmus.....izmirde bir kac kadin yazar bir araya gelmis ve idealist bir dernek kurmuslar, aslinda buna ilk söylenecek sey vatana millete hayirli ugurlu olsun diyerek tebrik etmektir herhalde. ama bunu söylemekle birlikte, kadinlar neden böyle bir dernegin kurmak istemis olabilirler, erkeler ile beraber ortaklasa üyelikler olan dernekler yeterli degilmiydi ? kendilerini bu tür dernegin catisi altinda özgürce ifade edemediler mi ?
veya erkek yazarlar kadinlarin hakli taleblerine hassasiyet göstermediler mi ?
baskaldirmis kadinlar....demek baslarini kaldirmanin zamani gelmis.....ve kadin/erkek yazarlar dernegi bu baskaldiriyi kendi bünyesinde organize edecek konumda olmadigindan bir kadin yazarlar dernegi kurulmaya karar verilmis......
acaba bu dernek, kadinlarin "kendi ayaklari üstünde durmasi" hikayesi altinda gizlenen, kadinin sistem tarafindan "sömürülmesine" karsi da bas kaldiracak mi ?
kadinlarin sistemin ihtiyaci olan ucuz is gücü olmasi icin yapilanmalara da bu kadinlar bas kaldirabilecek mi ?
ülkemizdeki düsünür kadinlarin toplumsal hayata bir katma deger katmak istemesi tabiki hepimizin desteklemesi gereken birsey olmalidir, ama bu "düsünür" kadinlar kimlerdir ? halkin icinden cikip onlara hitap edenlermi , yoksa sadece ufak bir elit sinifin kendisini kendi aralarinda tatmin etmek isteyen, bir birini tebrik edip ödül verenler mi
iste burada arkadaslarin dile getirdigi "reklam afisi" devreye giriyor.....
reklam afisindeki siloutten gözlemlenebildigi kadar, kadinlar derdi tasasi olmayan, body-mass-indexi optimum olan, omuzunda bir louis vuitton canta,
ayaginda topuklu prada kundura giyen kadinlar.....HEPSI BASARMIS...ve BASARIYA SARTLANMIS kadin tipi.......
daha farkli bir "kurumsal tanitim mesaji" olabilirdi demekten baska birsey gelmiyor elimden.......
Not: bildigim kadari ile mor rengi, mistik renkler olarak tanimlanir, Onuru, hikmeti, bilgeligi temsil eden insanlar tarafindan
giyim kusamlarinda sigca tercih edilen bir renkdir.
Ne güzel afiş işte :)
Horoz kanadından tüy kullanmışlar çok estetik .
Ben karikatüre çok güldüm.
"Evet duydum adam yerine koymuşlar" diyen bilim adamını Oya Başar oynasa fena olmazdı.
Erkek gibi kadın vesselam
meaculpa
25-10-2008, 23:55
Sevgili Mea,ben bir reklamcı olarak bu afişin son derece zekice tasarlanmış olduğunu düşünüyorum.Reklam yaratıcıları bilinç altını iyi tanımak zorundadırlar ki bunu yaratan bu işi biliyormuş, eline sağlık çok güzel olmuş..
Zeki,yaratıcı,akıllı,yazar çizer kadın dendimi akla entellektüel görünümlü,salaş,çirkin,şişman, klasik feminist tiplemesi kadınlar gelir hemen .Genç ,çekici,güzel ,zayıf ,bakımlı kadın tiplemesi de zihinlerde başka tür yorumlara yer verir.Bu şunu çağrıştırır;kültürsüz,aptal,çalışmayan,zengin koca avcısı olan veya koca parası yiyen veya hafif olan ..
Bu ön yargıyı hem kadınlar, hemde erkeler tarafından kırmak üzere düşünülmüş bir reklam.Bakın siz bile önyargılı yaklaşmışsınız.Kadın güzel bir varlıktır bu çok doğal bir şeydir. Güzelliğinin ön plana çıkarılması ve öyle kabul edilmesinin de bir zararı yok..
Zekice tasarlanan bir afiş olduğunu kesinlikle kabul etmemekle beraber, benim bilinçaltıma da tamamen dişil hislerle, şiddetli bir saldırıda bulunduğunun da altını çizmeliyim. 90 60 90 manzarasında bir sürü kadının eli belinde, yüksek topuklarla bastığı toprağı toprak deyip geçmeden tanımak gerektiği mesajı yerine "artık asfalt var canım" der havalarında tanımlayan, konusunun tamamen dışında absurd bir moda dergisinde kullanılabilecek bir resim işte.
Zeki, yaratıcı, akıllı, yazar çizer kadın dendiğinde, akla herhangi fizyolojik bir görüntü geliyorsa ben zaten o görüntüyü tahayyül eden beynin ne denli büyük bir darpa uğradığını tahmin edebilirim. Kendini bu vasıflarla kabul ettiren bir kadının ilgilenecegimiz en son şeyi senin bahsettiğin özellikleridir. Artı, bu derneğin mesaj kaygılarına bakarsan bahsettğin tahminsel görüntüyü yıkmakda ki anlamsız mücadelerinin de saçmalığından yakınabilirim.
Yazar-çizerim, akıllı-zekiyim ! yanlız şöle bir durum var; bardak kalınlığında gözlüklerim var, spor ayakkabılarımı uyku dışında hiçbir güç ayaklarımdan çıkaramadığı gibi fazladan accık az kiloluyumda... Tamam tamam itiraf ediyorum salaş giyinmekde benim habitatıma en motive halim ;)
Ee şimdi ben bu resme bakıp da abi nasıl kadınlar bunlar! benim ne işim var onların arasında mı diyeceğim en ezik modumda... Tabiki hayır degil mi. ( duydum cevaplarınızı ama kıvırmayın :) )
Yahu burası yazar kadınlar dernegi mi yoksa akıllı kadının da güzel ve çekici olabileceği mesajıyla takdis edilmiş bir mabed mi... Kızdığım konu bu benim. Kadının akıllısı şöyle olur , böyle olur tarzında şablonsal tariflere ihtiyacı yok bir kadının. Gerçek bir kadın kendi doğasını en özgün biçimde ortaya koymasını bilen ve bu niteliklerini pozitive edip tüm çevresine kabul ettirebilendir. Yazar kadının ne vücüd ölçüleri, ne de eli belindeki endamı beni enterese etmez. Eğer bununla ilgilenmemi isteyen bir alanda çaba sarfeden bir grup varsa da, buyursun bende öteye başvursun derdini...
Tespitlerimle serzenişte bulunduğum bunca ifadenin hiçbiri bir ön yargının ürünü değillerdir. Bilakis! ciklet reklamında bile kadını meta olarak kullanan kapitalist sistem dayatmalarının ayağını başka bir yerden kesme çabasıdır. Hepimizi ruh hastası yapan bu sistemler kadının hangi şablonlar üzerinde nasıl olabilecegine, ve erkeklerin görümlüğüne nasıl çıkarılabileceklerine de karar veren çarkların en canavar dişlileri değilmidirler...
Yazar dediğin kadın güzel alımlı ve de çekici pozlarla donatılmış olmalıdır! PEHH! yapma ya.. ne zamandan beri o kadının yazdığı şeylerin içeriği ile ilgilenmek yerine sağını solunu düşündürmek zekice ve de başarılıca bir reklam unsuru oluvermiş... Olur kaz kafa mea; olur da sen susuverirsen olur ;)
Kadın güzelliğini kalıcı kılabildiği kadar güzel olabilir benim nazarımda. Ve güzelliği kalıcı kılan görselliği değil, ortaya koyabildiği zekasal aktiviteleridir. İlla görsel güzelliğim ile var olmak istiyorum diyorsa da buyursun o bahsettğim dergilerde boy göstersin.
Not; Bu reklam resmini sen mi hazıladın yoksa preach :D
kandahar
26-10-2008, 00:03
Kıskanma Mea hem ne varmış 90-60-90'sa biz 90-60-90 olan kadınları olduğu gibi kabul ediyoruz.
meaculpa
26-10-2008, 00:09
Ne yapayım kandahar kıskanıyorum işte bu kadınları. Güzel olamadıgım içinde dinsiz oldum zaten. Adalet işi işte ;)
Zeki, yaratıcı, akıllı, yazar çizer kadın dendiğinde, akla herhangi fizyolojik bir görüntü geliyorsa ben zaten o görüntüyü tahayyül eden beynin ne denli büyük bir darpa uğradığını tahmin edebilirim
neden geldi akılınıza o zaman
Bilakis! ciklet reklamında bile kadını meta olarak kullanan kapitalist sistem dayatmalarının ayağını başka bir yerden kesme çabasıdır. Hepimizi ruh hastası yapan bu sistemler kadının hangi şablonlar üzerinde nasıl olabilecegine, ve erkeklerin görümlüğüne nasıl çıkarılabileceklerine de karar veren çarkların en canavar dişlileri değilmidirler...
Ama bunlar çok klasik inanışlar.Dünya değişmekte ve kadın cinsel kimliğini elde etmekte ..Çekici olmak istemesi ise meta olduğundan değil kendini iyi hissettiğinden dolayıdır..Meta olarak kullanılmamak için türban taksın,hatlarını belli etmemek için bol şeyler veya cilbab giysin..Mümkünse topuklu ayakkbı yerine mes giymeside iyi fikir..Müslüman kadının değişik bir versiyonu;Feminenliğini saklayan,kapalı,kendini toplumsal düşünceyetutsak etmiş,erkekler tarafından meta olarak kullanılmaktan kaygılı..Kadın güzelliğini sergilenirse meta mı oluyor?Erkek kadın ayrımı istemeyen bir bayandan duyuyorum hemde bunları..Erkek nefsine hakim olacak..Kadını meta olarak görürse bu kendi problemidir..Kadının kendine bakmasının,sağlıksal olarak şişman olmamaya çalışmasının veya görünüme dikkat etmenin neresi kötüdür?..Spor konulu bir dernekte değilki eşorfmanlı kes li kadın resimleri konulsun..Klasik iş tiplemesi kadının resmi kullanılmaya çalışılmış işte ..
Bir de kapitalist sistem den dem vurmuşsunuz ,anlayamadım.Bunlar kilişeleşmiş ve artık hükmünü yitirmiş düşünceler.Bilinirki dünya üzerinde ki en güzel kadınlar sscb döneminde olsun şu dönemde de olsun güzelliklerini sergilemekten hiç bir dönemde çekinmemiş,her açıdan özgür ve erkeklerle eşit rus kadınlarıdır..
Yazar dediğin kadın güzel alımlı ve de çekici pozlarla donatılmış olmalıdır! PEHH! yapma ya.. ne zamandan beri o kadının yazdığı şeylerin içeriği ile ilgilenmek yerine sağını solunu düşündürmek zekice ve de başarılıca bir reklam unsuru oluvermiş... Olur kaz kafa mea; olur da sen susuverirsen olur
Yazdıklarımdan bunu mu çıkarsadınız??İlginç..
Selamlar
Ne yapayım kandahar kıskanıyorum işte bu kadınları. Güzel olamadıgım içinde dinsiz oldum zaten. Adalet işi işte
Çirkin kadın yoktur,kendine bakmayan kadın vardır..
Kıskanma Mea hem ne varmış 90-60-90'sa biz 90-60-90 olan kadınları olduğu gibi kabul ediyoruz.
Bakın sn mea yukarıda ki arkadaşımız normal ölçülere sahip herhangi bir kadını meta yerine koymuş,
Ne yapayım kandahar kıskanıyorum işte bu kadınları. Güzel olamadıgım içinde dinsiz oldum zaten. Adalet işi işte
Siz de akabinde buna destek olmuşsunuz:eek:
Bakınız kadının vücudu çekici olarak kabul edilir.Böyle evrilmişsek eğer, yapacak bir şey yok.Normal bir kadın anatomisi ölçüleri 90-60-90 dır.Dolayısıyla bunda da garipsenecek bir şey yok..Evren, kadın ve erkek doğasını, fizyolojisini birbirlerinde çekim gücü oluşturacak ve bu sebeple de soylarını devam ettirebilecek, en güzel şekilde tasarlamıştır.Bunda da herhangi bir beis yoktur..Saçmalık ---şişman ,zayıf ,,güzel çirkin farketmez ---kadınlara sadece bir obje olarak bakan zihniyettedir ki,zaten kurtulunması gerekende budur..
Ruslar en doğrusunu söylemişllerdir bu konuda.."Çirkin kadın yoktur az votka vardır"
meaculpa
26-10-2008, 02:56
neden geldi akılınıza o zaman
Gözüme zorla sokulan moda dergisi kapağından fırlamış tarzında bir resim yüzünden tabi... yoksa banane yazar-çizer kadının imajı hakkında vermeye çalıştıgı kaygısal mesajlardan...Beni ilgilendirecek tek şey içerik olmalıdır ama bu gibi ciddi bir meseleye yıgılan kadın grubunun dişil özellikleri hedef alıp senin tabirinle bilinçaltıma sızma çabalarında; " ya biz aslında sandıgınız gibi şişko, paçoz, yada salaş değiliz " türünde verileri kullanırlarsa bende o zaman eleştirme hakkımı kullanırım. Kimsede bana bu konu üzerinden ön yargılısın diyemez.
Ama bunlar çok klasik inanışlar.Dünya değişmekte ve kadın cinsel kimliğini elde etmekte ..Çekici olmak istemesi ise meta olduğundan değil kendini iyi hissettiğinden dolayıdır..Meta olarak kullanılmamak için türban taksın,hatlarını belli etmemek için bol şeyler veya cilbab giysin..Mümkünse topuklu ayakkbı yerine mes giymeside iyi fikir..Müslüman kadının değişik bir versiyonu;Feminenliğini saklayan,kapalı,kendini toplumsal düşünceyetutsak etmiş,erkekler tarafından meta olarak kullanılmaktan kaygılı..Kadın güzelliğini sergilenirse meta mı oluyor?Erkek kadın ayrımı istemeyen bir bayandan duyuyorum hemde bunları..Erkek nefsine hakim olacak..Kadını meta olarak görürse bu kendi problemidir..Kadının kendine bakmasının,sağlıksal olarak şişman olmamaya çalışmasının veya görünüme dikkat etmenin neresi kötüdür?..Spor konulu bir dernekte değilki eşorfmanlı kes li kadın resimleri konulsun..Klasik iş tiplemesi kadının resmi kullanılmaya çalışılmış işte ..
Afedersin Preach ama bu paragrafında tam anlamıyla saçmalamışsın... Benim mücadelem bellidir kimse kalkıp da benim serzenişte bulundugum bu unsurlardan bir islamik kadın modeli yaratamaz. Yaratırsa absurd olur. Ve anlaşılmaz olur tabi ki. Nitekim anlayamamışsın günümüz kadınlarının kapital sistemlerle en çok ezildiği ortamın tam kucagında oluşunu. Vurdugum demler fevkalde yerindedir. Aksi halde sen kadının dişil özelliklerini böyle bir platformda kullanmasının ne alaka oldugunu sorgulayan başka bir hemcinsim olablirdin. Aalamadıgn fark şu senin ; bu dernekdeki kadınların nasıl ve ne imajla yazdıklarının hiçbir önemi yok benim için. Kim ne kılıkla ne kıyafetle, hangi ölçülerle gelirse gelsin özne; ortaya koyacakları yazılar olacaktır. Benim sıkıntım derneğin tanıtımında böyle bir resmin kullanılmış olmasıdır. Yoksa bende meta olmamak adına kabuklar baglamıyorum. Ama kalkıp da ciddi ciddi bir iş yapıyorsan ve bu işin temelinde de kadının binlerce yıllık sömürüsünün iç dinamiklerine eleştiriler getiriyorsan bari şurda azcık seçici ol da bende seni ( derneği ) böyle bir afiş kullanmakla eleştirmeyeyim.
Kadının kendi kendine bakmasını yada kilo almamasını saglıksal kosullara mı baglarsın yoksa baska nedenleremı baglarsın hiç umrumda değil ki...Herkes kendi tercihlerini yaşar kimsede kalkıp bu işin ahlak bekçiliği rolüne bürünemez. Bu tespitin de benim yorumlarımın çok çok dışında, alakasız bir yerde...
Bak ne güzel demişsin spor konulu bir dernek değil ki afişlerde spor ayakkabılar yada eşofman ögeleri kullanılsın diye... Şimdi ben sana soruyorum yazar-çizer modunda olan kadınları tanımlamak için kullanılan eli belinde bu hatun pozlarıda neyin nesi o zaman ? Ne alaka ya yazar çizer kadın yada bu tiplerin bellegimize kazımaya çalıştıgı modern kadın imajı ve yaratmaya çalıştıkları bu olmazsa olmazlar. Modern isen yüksek topuk mu giyiceksin, modern isen kalkıp da elin belinde pozlar mı vereceksin... Anlamadım ki senin bu işe alkış tutan fikir noktasını nerden kaptıgını...
Bir de kapitalist sistem den dem vurmuşsunuz ,anlayamadım.Bunlar kilişeleşmiş ve artık hükmünü yitirmiş düşünceler.Bilinirki dünya üzerinde ki en güzel kadınlar sscb döneminde olsun şu dönemde de olsun güzelliklerini sergilemekten hiç bir dönemde çekinmemiş,her açıdan özgür ve erkeklerle eşit rus kadınlarıdır..
Senin klişeleşmiş dediğin şeyler binlerce yıldır kadının kanını emip de ikinci sınıf insan statüsene yerleştiren şeylerin ta kendisi arkadaşım. Hayır biri kapitalist sistemlerin elinden kadını düze çıkardıda benmi bu dünyada boşuna hezeyanlar sunuyorum ! Hala içine düştüğümüz durumun vehametinden çırpınan onca kadın var ki bu dernekte göya onlardan biri ama kalkıp da bana bu resimle bilincaltındaki kadına yöneltilen coşkusal vebaya çare olacak demeyiniz. Kendine argüman olarak seçtigin rusyadaki kadın örneği konusunuda iyice bir araştır derim. Bak bakalım dünya pazarlarında o kadınlar yıllarca hangi sıfatlarla anıldılar ve hala üzerlerine yapıştırılan Nataşa etiketlerinden de hangi yöntemler vasıtasıyla ayrılabilecekler. Güzel kadındırlar evt niye mi? Çünkü senin eften püften olarak yada klişe olarak değerlendirdiğiin o sistemlerin çarklarına sıkışmış kurbanlardırlar da ondan. Etleriyle, güzellikleriyle, sexual birer obje olaarak tanımlanmalarıyla aldıkları bir eşitlikten mi söz ediyorsun sen... Gülerim işte buna... Orda varsa yoksa hazin ve de tramvatik bir sömürüden başka birşey yoktur.
Yazdıklarımdan bunu mu çıkarsadınız??İlginç..
O paragrafda yazdıklarım direk şahsına değldi. Benim eleştirdigim her zümreye yönelttiğim çıkarımlardı. O tarz düşünce sistemlerine kukla olmaya gönüllü her kadın ve de erkeğe...
meaculpa
26-10-2008, 03:05
Bakın sn mea yukarıda ki arkadaşımız normal ölçülere sahip herhangi bir kadını meta yerine koymuş,
Siz de akabinde buna destek olmuşsunuz:eek:
Bakınız kadının vücudu çekici olarak kabul edilir.Böyle evrilmişsek eğer, yapacak bir şey yok.Normal bir kadın anatomisi ölçüleri 90-60-90 dır.Dolayısıyla bunda da garipsenecek bir şey yok..Evren, kadın ve erkek doğasını, fizyolojisini birbirlerinde çekim gücü oluşturacak ve bu sebeple de soylarını devam ettirebilecek, en güzel şekilde tasarlamıştır.Bunda da herhangi bir beis yoktur..Saçmalık ---şişman ,zayıf ,,güzel çirkin farketmez ---kadınlara sadece bir obje olarak bakan zihniyettedir ki,zaten kurtulunması gerekende budur..
Kandahar ile olan mesaj kısmını bir hicivdir deyip yorumlamıyorum bile, oku bir daha anlarsın ;)
Son paragrafında ise tekrar edeceğim cümleleri yine es geçerekten son cümleni değerlendiriyorum:
Kadınlara birer objelermiş gibi bakan zihniyetleri ne yazık ki senin alkış tutuğun bu resim aklamıyor. Bunu görmek zor değildir. O derneğin zayıf ve de kötü kadın imajını yıkıp, yerine kendilerince modern öğelerle bir resim aypıştırmalarıda aynı zihniyetin yandan yemiş halinin bir vesikasıdır. Ve direk şu mesajı zerkeder zihinlerimize; "
Kadınız; yazıyor-çiziyoruz, akıllı-zekiyiz hah bide şöyle güzeliz, kafanızdaki o gudubet yazar kadınlarada hiç benzemeyiz "
Akıllı ve de zeki bir iş koşturan kadın isen eğer o zaman yaz yazdıgını koy ortaya, algındaki gudubet noktalardan dolayı da sağa sola mesaj verme kaygısı taşıma... Siz hiç Muazzez İlmiye Çığı gördünüz mü :cool:
Not; Konu adına Dilaverden özür dileme gereksinimi hissediyorum. İyi niyetle ortaya koydugu bir iletiyi resmen papaz etmiş bulunuyoruz el birliği ile. Bu konu adına fikirlerimi beyan ettiğime inanıyor ve resim adına yapılack yorumlarımın an itibari ile tükenmiş olduğunu belirtiyorum. Herkese bol kazançlı günler. Siz siz olunuz kadın sömürüsünü alt edebileceginizi düşündüğünüz bir mekanizmanın içine kapital-pazarlıkçı anlayışları boca etmeyiniz. Yoksa gümbür gümbür mesajlarda kabartma tozu olarak çare olmuyor , kek kabarmadan tepsinin dibine yapışıyor :D
Yorumlamaya çalıştığınız yazılarım sayenizde cin çarpmışa dönmüş..Neler de demek istemişim..bende şaşırdım gerçekten!!
Gözüme zorla sokulan moda dergisi kapağından fırlamış tarzında bir resim yüzünden tabi... yoksa banane yazar-çizer kadının imajı hakkında vermeye çalıştıgı kaygısal mesajlardan...Beni ilgilendirecek tek şey içerik olmalıdır ama bu gibi ciddi bir meseleye yıgılan kadın grubunun dişil özellikleri hedef alıp senin tabirinle bilinçaltıma sızma çabalarında; " ya biz aslında sandıgınız gibi şişko, paçoz, yada salaş değiliz " türünde verileri kullanırlarsa bende o zaman eleştirme hakkımı kullanırım. Kimsede bana bu konu üzerinden ön yargılısın diyemez.
Sadece silüetleri görünen kadınların moda dergisinden fırlamış gibi olduklarını söylemeniz bende şaşkınlık yarattı açıkçası.Moda dergisinde marka olur. Kadınların üzerinde gucci,L.vuitton benzeri bir giysi mi gördünüz?Dişil özellik,cinsel obje deyip duruyorsunuz da,reklam afişini görmeyip sadece sizin yorumlarınızı okuyan birisi de sanırki kadınlar don süten,jartiyer ,g-stringleriyle poz vermişler.!!!.Pes doğrusu!!!
kadın grubunun dişil özellikleri hedef alıp senin tabirinle bilinçaltıma sızma çabalarında; " ya biz aslında sandıgınız gibi şişko, paçoz, yada salaş değiliz " türünde verileri kullanırlarsa bende o zaman eleştirme hakkımı kullanırım. Kimsede bana bu konu üzerinden ön yargılısın diyemez.
Bu güne kadar bilinçaltınıza sızmış olan -şişko paçoz salaş yazar- verilerine hiç itiraz etmemişsiniz bakıyorum.. Buna etmeniz sizinde farkında olmadan kadınları kategorize ettiğinizin göstergesidir...Şöyle ki;**Bu tarz giyinen kadınlar başka işler içindir,yazarlık yapamazlar salaktırlar,hadisinler oradan**Ki kadınların giyimi ve kendileri son derece normaller... Zaten sadece siluet şeklinde tasarlanmış bir afiş..
Senin klişeleşmiş dediğin şeyler binlerce yıldır kadının kanını emip de ikinci sınıf insan statüsene yerleştiren şeylerin ta kendisi arkadaşım. Hayır biri kapitalist sistemlerin elinden kadını düze çıkardıda benmi bu dünyada boşuna hezeyanlar sunuyorum
Modern isen yüksek topuk mu giyiceksin, modern isen kalkıp da elin belinde pozlar mı vereceksin...
Taktınız topuklu ayakkabıya yahu..postal ve gocuk mu giyeceklerdi yani..Devamlı kapitalist sistem söylemlerinizden, solcu olduğunuz ve bu düşünce modelinin bir topluluk mensubu olarak size beli bir giyim tarzı oluşturması gerektiği fikri sabitine kapılmış olduğunuzu seziyorum .Bende sosyalist düşünceler paylaşıyorum ama tarzım bu değil..Çirkinler eyleme güzeller hareme mentalitesi hoş değil..Belli bir ideolojiyi belleyip ona değişik giyim usulleri uydurmak bu yüzyıla özgü bir davranış şekli değil..Aynı milliyetçilerin aşşağı doğru acayip bıyık bırakmaları,dinci kadınların türban takmaları vs. v.s. gibi..Kategorize etmek,şekilcilik ve simgeler ayrımcılık yaratır ve ben karşıyımdır..Sosyalist olmak hayattan kopmak,çirkin olmaya çalışmak,kendini sevmemek demek değildir..Bakımlı ve güzel olmayı "tiki"olmakla eş tutan beyinlere bunu bir şekilde anlatmak lazım..
Kendine argüman olarak seçtigin rusyadaki kadın örneği konusunuda iyice bir araştır derim. Bak bakalım dünya pazarlarında o kadınlar yıllarca hangi sıfatlarla anıldılar ve hala üzerlerine yapıştırılan Nataşa etiketlerinden de hangi yöntemler vasıtasıyla ayrılabilecekler. Güzel kadındırlar evt niye mi? Çünkü senin eften püften olarak yada klişe olarak değerlendirdiğiin o sistemlerin çarklarına sıkışmış kurbanlardırlar da ondan. Etleriyle, güzellikleriyle, sexual birer obje olaarak tanımlanmalarıyla aldıkları bir eşitlikten mi söz ediyorsun sen... Gülerim işte buna... Orda varsa yoksa hazin ve de tramvatik bir sömürüden başka birşey yoktur.
Siz rus kadınları hakkında yazdığımı anlamamışsınız sanırım..Ben onların sosyalist sistemden sonra düştükleri durumdan ve cinselliklerinden söz etmiyorum ki..Ama beyinlere nataşa konusu o kadar işlenmişki rus ve kadın denilince akla aganigiden başka şey gelmediği için yazımda anlaşılamamış..Rus kadınları sosyalist sistem içerisindeyken de cinsellikte veya başka her türlü işte erkekler kadar özgürdüler demek istedim..Ve güzeldiler.kandaharın tabiriyle 90-60-90 dılar aynı bu günkü gibi..Ve kendilerini de biz sosyalistiz diye çirkinleştirmeye çalışmadılar ..Bu acayip fenomen bir tek Türk solcusu dişi tiplemesinde görülüyor her ne hikmetse..
Siz hiç Muazzez İlmiye Çığı gördünüz mü
Ben muazzez ilmiye çığı gördüm yaşlı bir kadıncağızdır..Siz diğer yazarları hiç okumamış ve görmemişe benziyorsunuz..Edebi alan bir kaç isimden ibaret değil,çok geniş bir okyanus...Siz Elif Şafak ve Ayşe Kulin i gördünüz mü?Duygu asena da fena sayılmazdı..Hele Pınar kür yaşlı ama çok güzel ve bakımlı bir kadın,aynı sizin tabir ettiğiniz moda dergilerinden fırlamış gibi...
Sevgiler
Bir resim silületinden neler neler çıkartıyorsunuz ya bravo sizlere arkadaşlar.
Kahve falına bakıpta değişik yorumlamalar üzerine şekillenen bir tartışmayı uzatmanın bence hiçte gerekliliği yok.
Resimde çağdaş modern kadın imajları verilmiş.Ne olsaydı yani türbanlı ya da karaçarşaflı kadın silületlerimi konsaydı ya da burkalı?
Aslolan kuruluş bildirgesinin metnidir,altta konmuş olan figur içerikli resimde Cumhuriyet kadınının olması gereken çağdaş görüntülerini sembolize etmektedir.
Bu kadın figürlerinden yola çıkarak kadının kapitalist toplumlarda meta olarak görülmesinden ve şekilcilikten yakınmak öküz altında buzağı aramak olsa gerek.
Altıda resim üstüde resim ,alt tarafı resim, şahsen ben o resme dikkat bile etmedim.
O kadın silületlerinden farklı yorumlar çıkarabilmek kadın biçimselliğine özel bir dikkat gerektirmektedir ki,bu da kadını obje olarak ele alanların yapacağı bir iştir.
Bizlerin bu resim üzerinde bu tarz tartışmalar yapmaya gereksinimiz yoktur.
Tabiki çağdaş insan figürleri konacak ,bu sakatlar derneğinin bir duyurusu olsaydı farklı bir resim konabilirdi.
Bence bu konuyu uzatmayalım da Dilaver arkadaşımız da duyuruyu astığına asacağına pişman olmasın.:)
meaculpa
26-10-2008, 17:32
Preach sana bişey anlatmaktan vaçgectim bu başlık altında, çünkü olayları çarpıtabilmek ve hiç de şeklim olmayan şablonların içine beni dahil edebilmek gibi bir çaban olduğunu gözlemleyebildim. Olayı kişiselleştirmek gibi bir basitliğin içerisine dahil olmaya niyetim yok. Konu benim için kapanmıştır !
Aydoe sana gelince;
Anlamaya çaba bile göstermeyeceğim bir günde oluşunla yazdıklarını teğet geçiyorum...
Bu kadar iyi kahve falı baktığını bilsem daha evvel fincan kapatırdım...
Preach sana bişey anlatmaktan vaçgectim bu başlık altında, çünkü olayları çarpıtabilmek ve hiç de şeklim olmayan şablonların içine beni dahil edebilmek gibi bir çaban olduğunu gözlemleyebildim. Olayı kişiselleştirmek gibi bir basitliğin içerisine dahil olmaya niyetim yok. Konu benim için kapanmıştır !
Cevap hakkı doğuran içeriğe sahip yazılarınız yüzünden konuyu kapatamadık bir türlü..Bu da benim bu konu hakkında ki son yazımdır zira beni asılsız şekilde suçlamışsınız.
Sizinle kişisel olarak alıp veremediğim ne olabilir sn. mea?Sizi sitede akıllı bir kardeşim olarak görüp şahsınıza da sevgi ve saygı besliyorum o kadar.Komplo teorileriniz paranoyayı çağrıştırdı bana biraz. .Sözde zanlarınızla kişileri yargılamazsanız iyi edersiniz..Sizin gizliden gizliye kendi içinizde yarattığınız ve benim haberim olmaksızın benimle ilgili geliştirdiğiniz probleminiz olmasın sakın???..Bir ton yazı yazmışsınız üst katta ve bana gelmiş olayları çarpıtmaya ve kişisel polemiklere girmeye çalıştığım suçlamasında bulunuyorsunuz..Burada sadece bir konu hakkında tartışıyoruz.Tüm olan biten bundan ibaret..Görüşlerinizin kişiler tarafından devamlı onaylanmasına ihtiyaç halindemisiniz?..Sizinle aynı görüşü paylaşmıyor ve bunu dile getirmeye uğraşıyorum..
sevgiler
SON
Peki bu bahsi gecen dernekteki kadinlar bugüne kadar ne yazip cizmisler ?
bilenler lütfen bilmeyenlere bildirsinler.....
Bir resim silületinden neler neler çıkartıyorsunuz ya bravo sizlere arkadaşlar.
Yav ben de dün akşam farkettim, valla çıkmayacak gibi de değil Aydoe, o resmin bende de çağrıştıkları hoş şeyler, ama boş şeyler.
Kadın yazarlar konu bu; dünya da zeki kadının derdi cinsellik sembolü olmanın ötesine geçebilmek zaten, zor ya.
İş bir de kadın yazarlar olunca bu dert daha fazla ön plana çıkıyor.Bunun vurgusunun tam tersi doğrultuda yapılması sinir bozucu da olabiliyor.
Erkek yazarlar olunca 300 Ispartalının silüetlerini mi koyacağız. Bu arada o karın kasları boya ile yapılmış.
Hoş ben kör gözüm parmağına olacak diye kadın silüeti bile koymazdım.
Espirisi olan bir resim de değil. Pazarlama taktikleri bu konularda hoş kaçmıyor.
Selamlar.
evrensel-insan
30-10-2008, 18:30
Saygideger arkadaslar;
Okudugum kadariyla, bir kasik suda firtina koparmissiniz. Konunun ozu olan yazi kismiyla ilgilenmek yerine; "sekilcilige" duygusal ve yorumsal olarak katilmissiniz.
Bence, konunun en oz yani; bilim kadinlarindan, bilim adamlari olarak bahsedilmesi idi. Bugun avrupada bile, artik; cogu meslekte, "man" eki yerine "woman" eki kullanilmakta.
Ayrica, preach arkadasimizin yapmis oldugu, linquistik aciklama da yerinde.
Afisin, neden boyle oldugunu ise izah edebilecek tek merci, kadin yazarlar dernegi. Ayrica unutmayalim ki "zevkler ve renkler tartisilmaz"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Afişlerin çok eleştirilen kısımları sansürlensin olsun bitsin :D