PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURANIN ALLAHI DARWİNİST Mİ?

Russell
02-12-2004, 12:45
DÜN AKŞAM KURANI GÖZDEN GEÇİRİRİKEN NUH SURESİNDE DİKKATİMİ ÇEKTİ VE ÇOK ŞAŞIRDIM.

ELMALILI HAMDİ YAZIR MEALİ

14-Oysa O, sizi bu aşamaya kadar aşama aşama yaratmıştır.

YAŞAR NURİ MEALİ

14 "O ki, sizi halden hale/evreden evreye geçirerek yarattı."

DİYANET MEALİ

14. Oysa, sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır.

BEN BU AYETTEN İNSANIN AŞAMA AŞAMA YARATILIDIĞI YANİ EVRİLE EVRİLE YARATILDIĞINI ÇIKARIYORUM.

YORUMLARINIZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.

RUSSEL

Merhale:adım,aşama,basamak,derece,evre,safha.

Ebu Leheb
02-12-2004, 12:55
bence dinlilerin en büyük hataları evrimi redddetmek ve kurandan uyduruk mucizerler çıkarmak olmuştur.

ben olsam ayetlerden "yorum" yoluyla evrim teorisinin kuranda yazdığından bahsederdim. ademin yarı-maymun bir insan olduğunu kabul ederdim.böylece bilimle daha az ters düşerlerdi.

ella
02-12-2004, 23:48
Merhaba Russel,
Ben başından beri benzer şeyi söylüyorum. Eğer insan evrimsel bir süreç geçirmiş olsa, bu durum Kuran ayetlerine ters düşmez. Allah belli bir süreç içinde canlıları var etmiş olabilir. Allah insanı yarattığını söyler ayetlerde. Nasıl yaratıldığını araştırılması ister. Hatta bu konuda teoriler ortaya koyan Müslüman düşünürler de vardır. Yanlış hatırlamıyorsam İbni Haldun’ün bunlardan birisi olması lazım. Bu yönde bir teorisi var. Örneğin Hurma ağacını bitkiden hayvana geçişte araç geçiş canlısı olduğunu iddia etmiş.
Ben Evrim teorisine dini bir inançtan dolayı karşı çıkmıyorum. Evrim teorisinin ortaya koyduğu deliller konuyu açıklamıyor. Anlattıkları tamamen hikaye. 1950 yıllarında yapılmış bir deneye dayanarak canlıların kökeni açıklanmış gibi davranıyorlar. Oysa ortada kendilerini kandırmaları dışında hiçbir şey yok. Bırak 3 tane proteini, canlılığın yapı taşı olan 20 protein verilse, her türlü teknolojik imkan kullanılsa da canlı hiçbir şey oluşturulmuyor. Bırak ulaştırılmayı yanına bile yaklaşılamıyor. Diğer taraftan evrimciler şaibeli bir deneyle 3 tane protein sentezlediler diye zil takıp 50 yıldır oynuyorlar. Bu deneye objektif baksalar, geçen 50 yıl boyunca bilimsel gelişmelere rağmen hala ortaya bir şey koyamadıklarını düşünüp ne kadar büyük bir açmazın içinde olduklarını anlarlar.
Bunun dışında canlılığın sahip olduğu sistemler organlar son derece kusursuz. Böyle bir yapının bir tanesi bile tesadüfen oluşması imkansızken, bir insan bedeninde milyonlarca var.
Bunlardan öte DNA’daki bilgi ayrı bir yapı. Böyle bir bilgi nasıl tesadüfen oluşur. Bilgi organizmadan farklı bir şey. Mesela senin saç rengi, boyun , genetik her türlü yapın hücrende kimyasal harflerle yazılı. Böyle bir şey hangi süreçte oluşabilir. Doğada bunu oluşturabilecek hiçbir mekanizma yok. Hangi mekanizma bilgi üretebilir. Ne doğal seleksiyon ne de mutasyon bunu açıklayamaz. Mutasyon var olan bir şeyi bozar, eksiltir .Yeni bir bilgi oluşturabilecek hiçbir mekanizma yoktur.
Doğada var olan kanun her şeyin bozulmaya gideceğidir. Fakat hayat buna rağmen yeryüzünde var olmuştur. Bu ancak bir iradenin eseriyle olabilir.
Bunun gibi onlarca örnek anlatabilirim. Evrim teorisi bunları açıklayamaz. Açıklamaları sadece hayali masallar. İlk memelinin oluşumuyla ilgili anlatılan bir hikaye var örneğin. Terleyen annenin terini emmeye çalışan yavrudan dolayı annede zamanla meme geliştiğini iddia eder. (Ebu Leheb kaynağı var bunun tıpkı diğerleri gibi, kalıtım ve evrimi okursan görürsün.) Evrimin anlatımı budur.
Ben bunlara masal olduğu için karşı çıkıyorum. Yoksa direk yaratılmışta olsa yada evrilerek meydana gelmişte olsa insanda bir tasarım olduğu açıktır. Her iki durumda Kuran ayetleri açısından bir sorun oluşturmaz.
Yukarıda söylediğin ayette yola çıkarak bir çok kişi de İnsanın evrimsel bir süreç sonucunda var edildiği de iddia eder. Başka türlü de açıklayanlar vardır. Yani Amerika’yı yeniden keşfetmişsin.
Selamlar

n0thing
08-12-2004, 19:18
Mutasyonların hepsi zararlı olur diye bir şey yoktur.Ancak size öğretilenlerde mutasyonlar hep zararlıdır.Ayrıca evrimde mutasyonlaR çok etkili değildir.

Bu aşama aşama yaratılış tarihte çok mevcut, tanrıların insanları topraktan/çamurdan yaratması ve onlara şekil vererek yavaş yavaş netleştirmesi yeni bir şey değildir.

Tarihteki kabartmalarda, efsanelerde görüyoruz ki tanrı insanı çamurdan yavaş yavaş şekle sokuyor.Üstelik bu bilgiler kutsal kitaplardan önce var.

Bence eski kil tabletlerini yazan medeniyetler darwinci ne dersiniz?

ella
09-12-2004, 01:11
Merhaba Nothing,
Madem mutasyonlar evrim açısından önemli değil diyorsun, o zaman evrimleştiren mekanizmanın ne olduğunu söyler misin? Nasıl olup da bir canlı örneğin bir sürüngen kuşa dönüşmüştür? bunu sağlayan mekanizma nedir? Çok merak ettim nasıl açıklayacaksın bu nu..

haci
09-12-2004, 01:30
Bilimde herşey mutlaka açıklanmalıdır diye bir kural yok... Dinde var o kural.. Herşeyin bir açıklaması var.

Bilim öğreniyor.. Din ise biliyor.. Öğrenmiyor..

Bir hayvan türünden başka bir hayvan türünün nasıl ortaya çıktığı bilinmiyor. Bu konuda çeşitli kuramlar var. Hangisinin doğru olduğu belli değil. Aralarından birinin doğru olduğu bile belli değil..

Belli olan tek şey, bu süreçten Tanrı’nın sorumlu olmadığıdır..
O kadarını biliyoruz ve bundan çok eminiz..
Bu bizi rahatlatıyor. Yani rahat düşünüyoruz.. İlerde nedenini buluruz.. Bundan hiç kuşku duymuyoruz..

Siz ise hiç endişelenmeyin..
Nasıl olsa nedenini biliyorsunuz..........

Keeh keh kehhhhhhhhhhhhhhh

Selamlar

HACI

ella
09-12-2004, 02:13
Merhaba Haci
İtiraf tadında bir yazı yazmışsın.

Hacı yazdı:
Bir hayvan türünden başka bir hayvan türünün nasıl ortaya çıktığı bilinmiyor. Bu konuda çeşitli kuramlar var. Hangisinin doğru olduğu belli değil. Aralarından birinin doğru olduğu bile belli değil..

İşte sorunda burada zaten. Evrim bir inançtır. Bazı insanlar evrimin varlığına inanırlar. Onlar için bunun ispatlanıp ispatlanması önemli değildir. Senin de itiraf ettiğini gibi nasıl evrimsel bir sürecin olduğu bilinmeden, evrimin olduğu ön kabulüyle hareket edilir. İspatlanmayan bir şey nasıl bir bilimsel doğru olarak kabul edilir ki?

Hacı Yazdı:
Belli olan tek şey, bu süreçten Tanrı’nın sorumlu olmadığıdır..
O kadarını biliyoruz ve bundan çok eminiz..
Bu bizi rahatlatıyor. Yani rahat düşünüyoruz.. İlerde nedenini buluruz.. Bundan hiç kuşku duymuyoruz..

Bu evlere şenlik bir açıklama. Canlıların nasıl oluştuğu, yada iddia edildiği gibi evrimsel bir süreç yaşandıysa bunun nasıl olduğu ve bunu oluşturan mekanizmaların ne olduğu bulunmadan bu inanca körü körüne kabul ediyorsun. Sonra bu böyle ilerde ispatlanır diyorsun. Burada ki garabeti göremiyor musun? Sen ne kadar dinlere karşı çıksan da evrime bir din gibi inanan bir insansın. Bu yazında da itiraf etmişsin.

Hacı Yazdı:
Bilimde herşey mutlaka açıklanmalıdır diye bir kural yok... Dinde var o kural.. Herşeyin bir açıklaması var.
Bilim öğreniyor.. Din ise biliyor.. Öğrenmiyor..

Din evrime karşı bir iddia getirmez. Allah direkte yaratmış olabilir, evrimsel bir süreç sonucunda da yaratmış olabilir. Ben bunu yukarıdaki yazımda yazmıştım. Allah “biz sizi nasıl yarattık görmez misiniz” buyuruyor. Bunu insanın görüp araştırmasını istiyor. Yoksa belli bir kalıp yoktur. Ben yukarıdaki yazım da da söyledim, evrime Kuran’dan kaynaklanan bir düşünceden değil, bilimsel endişelerden dolayı karşıyım. Bunun nedenlerini de açıkladım. Bunlardan birisi de Mutasyon iddiasıdır. Doğada var olan hiçbir mekanizma evrimleştirici bir özelliğe sahip değildir. Bu evrim iddiası için karanlık noktalardan birisidir.
Sen dine karşı şöylediğin şeyin aynısı yapıyorsun. Din biliyor diyorsun. Oysa dediğim gibi din insanın yaratılmasının incelenmesini söylüyor. Fakat sen ortada herhangi bir mekanizma yokken ve bunu itiraf ederken, bu böyledir ilerde bu mekanizma bulunur diyorsun. Yani aslında sen bildiğin iddiasındasın. Evrim kesin vardır önyargısyla hareket edip bu nasıl ispat edilir diye bakıyorsun.
Valla kusura bakma ama bu son yazdığın mesaj bir itiraf olarak belgesel nitelikte. Muhakemen o kadar örtülmüş ki içine düştüğün durumu dahi değerlendirme konumunda bile değilsin.
Nothing senin de cevabini bekliyorum. Sen de Hacı gibi evrim ilerde ispatlanır inancına mı sahipsin?

Selamlar

haci
09-12-2004, 03:51
Sevgili Ella;
Walla ben sasirdim. Sizin neye inanip neye inanmadiginizi anlayamiyorum. Bir gun ateist olarak karsima cikarsaniz hic sasirmayacagim.
Ve belki de dogru bir sey yapmis olacaksiniz..
Siz Islam''da harcaniyorsunuz.
Sizin kiymetinizi bilemiyorlar orada..
Gelin gecin bizim tarafa..
Ozgurlugu tadin..

Russell
09-12-2004, 15:32
ella
demişsin ki.

İşte sorunda burada zaten. Evrim bir inançtır. Bazı insanlar evrimin varlığına inanırlar. Onlar için bunun ispatlanıp ispatlanması önemli değildir. Senin de itiraf ettiğini gibi nasıl evrimsel bir sürecin olduğu bilinmeden, evrimin olduğu ön kabulüyle hareket edilir. İspatlanmayan bir şey nasıl bir bilimsel doğru olarak kabul edilir ki?

seninde dediin gibi
Evrim bir inançtır. Bazı insanlar evrimin varlığına inanırlar.

din bir inançtır bazı insanlar dinin varlığına inanırlar.

Onlar için bunun ispatlanıp ispatlanması önemli değildir.

dinliler için bunun ispatlanıp ispatlanmaması önemli değildir.

Senin de itiraf ettiğini gibi nasıl evrimsel bir sürecin olduğu bilinmeden, evrimin olduğu ön kabulüyle hareket edilir. İspatlanmayan bir şey nasıl bir bilimsel doğru olarak kabul edilir ki?

ispatlanamayan bir şey(DİN VE TANRISI) nasıl mutlak bir doğru olarak kabul edilir ki?

SAYGILAR

RUSSEL

n0thing
12-12-2004, 17:06
Mutasyonlar evrim açısından çok fazla önemli değil diyorum ama bu hepten önemsizdir demek değil.

Canlıların sudan karaya nasıl çıktığı, nasıl şekillendiği, günümüzde çevre bilimleri anabilim dalı bölümünün bünyesinin altında derslerde öğretiliyor.

Evrim bir inanç mı? Evrim tam anlamıyla açıklanamadı ama varolup olmadığını günümüzde tartışmıyorlar bile.Köklü bilimsel kuruluşların kaynaklarını okuduğunuzda evrimden sürekli söz ederler.Var olan bir şey inanç değil olsa olsa doğru olur.