Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistim varmi itiraziniz
HanifTürk
03-11-2008, 15:51
Evet Ateist olmalısınız Çünkü bir tanrı yok
Çünkü Ateist olmazsanız Hakikate ulaşamazsınız,
Tabi ki bu hakikati anlamak uzun bir süreç aldı benim açımdan
Bu süreci anlamak için benim yaşadıklarımı yaşamanız gerekir ki buda imkansızdır
beni anlamanızı beklemiyorum zaten
Kesinlikle Tanrı inancı insanı uyuşuk Bilimsiz ilimsiz ve de Müşrik yapar.
Atam İbrahim gibi Ateistim ve Bütün Putları en önce de Bana Ait kabul ettiğim benliğim
ve İrademi Kırarak işe başlamaya çalışıyorum.
Yanlışlık durduğun yere ve konuma göre değişir
ben bir Ateistim İnsanların çoğunun inanadığı bir Tanrıya inanmıyorum.
Ateistler Müslümanların Daha üst kademedeki Zekaya sahip olanlarıdır.
Sadece Ateist kalanlar gereği gibi düşünmedikleri için hakikati bulamamaktadırlar.
Tanrı olmadığı Hakikatini bulmalarına rağmen Tek Gerçek Hakikat olan ALLAH'ı bulamayarak
Yeterince düşünmediklerini göstermişlerdir ama yinede
Müslümanların çok çok büyük kısmından Daha Akıllıdırlar.
Müslümanların çoğunun ALLAH ismi verdikleri bir tanrısı vardır.
Bu tanrı İnsan Gibi elinden bir şey gelmeyince Bazen gazaplanıyor bazen seviniyor
bazen de Günahı olanları Yok ediyor.
Ey Müslüman kardeş Hiç sormuyormusun kendine Yarattığı bir şeyi niye yok ediyor diye .
Ben Tanrı yoktur derken Sonsuz kudret Sahibi AHAD olan varlık yoktur demedim.
Sadece İnsanların Tanrıya İnandıklarını ama Bu inandıkları Tanrıya ALLAH ismini verdiklerini
Kur'anda anlatılan ALLAH ile İnsanların Kafalarında Yarattıkları ve
İsmine ALLAH dedikleri Tanrının aynı şey olmadığını
Evrende Bir Tanrı Yaratıcı birde Yaratılan Ayrımı olamayacağını
(Pozitivizm Olarak Değil Yani Görünen Her şey ALLAH'tır demiyorum
ALLAH'tan Başka Bir Varlık yoktur diyorum)
ve Böyle bir Tanrıya inanmadığımı O yüzdende Tanrı tanımaz olduğumu Anlattım
Bakınız ALLAH'a dua ederken Eğer özünüzün Dışına kendi Dışınızdaki bir Varlığa
Ötedeki ötenizdeki bir tanrıya Dua ediyorsanız
Benimle Aynı Varlığa ALLAH demiyorsunuz Çünkü Benim Rabbim olan ALLAH
kesinlikle Ötemde Ötede Ötenizde değil
Bana Şah Damarımdan daha yakın o yüzdende
Bana benden Yakın olana dua ederken niye Dışarıdaki benim ötemdeki bir Tanrıya Yalvarayım.
Benim inancım ALLAH'ın Evreni Yönetme Sistemi (Din) Olan (Klasik manada din değil)
İslam”a Bakıştır bu bakış iki türlüdür
Ya Müşrikçe Bakarsın Bir Yaratıcı vardır birde Yaratılanlar yani ortaklar ki Bu şirktir
(Yaratıcı kabul etmemek aslında bilinçli bir yarayıcı kabul etmemektir ateistlerde
maddeyi yada neden sonuç Tanrısına inanırlarken buda Bilinçsiz
Bir Yaratıcı Kabul etmektir Aslında Şirktir) Yada Bir diğer Bakış ALLAH'ın
Dışında Bir Varlık görmeme Evrenin ve içindekilerinin sadece
ALLAH'ın ilminde bir nevi hayalinde var olduğunu ve
Her Varlığın Evrenin yönetme kanunu olan Sünnetullah Dini İslam'a Bakma
Olan Haniflik Bakışıdır
Tanrının Parçası olması için sınırı olması lazımdır
Bir şeyin içi yada dışı olması için sınırı olmalıdır yani mekana bağımlı olmalıdır
buda o varlığa sınır çizmek olur ki Sınırları olan bir varlık asla yaratan olamaz
Ben Tanrıya Birşey katmıyorum Tanrıyı tamamen silmeye çalışıyorum
Bir şey katılan yada çıkarılan bir şey Yaratıcı olamaz .
ALLAH sameddir Ondan ne bir şey çıkar nede bir şey girer
(Lem Yelid Velem Yuled Doğma Doğurma)
Ben ALLAH'ı soyutlamıyorum ki Soyut nedir ve neye göredir Somuta göredir
ve bir boyutta soyut olan başka bir boyutta somut bir boyutta somut olan
başka bir boyutta soyuttur ama Soyutluk ve somutluk Bir diğerine göredir
Ama ALLAH'tan gayrı Hakiki varlık yoksa ALLAH'ı neye
Göre soyut yada somut Kategorisine koyacağız Tek Yapacağımız ALLAH'ı
Ahad kabul etmektir.
İtirazım Dine değil Müslümanlara Benim İtirazım Kafalarında Bir Tanrı yaratıp
onu ALLAH ismi ile isimlendirip işlerine geldiği gibi Tanrılarını kullanmaya çalışanlar
Benim itirazım Kendi Heva heveslerine uyan bir tanrı inancı yaratıp bu inanca göre
Kızan insanlara azab eden yada insanların ona ibadetinden hoşnut olan bir tanrı
oluşturanlara benim itirazım beyinlerindeki kirli düşünceleri
Kendileri yarattıkları tanrıya yamamaya çalışıp bu yanlışlıkları
ALLAH"ın dini diye insanlara sunanlara benim itirazım kendileri gibi düşünmeyenlere
hatta daha acısı düşünenleri susturmak adına Yarattıkları tanrıyı bu işe alet edenlere.
Kur’an-a Yani kainat kitabının Ana kitabın Ümmül kitabın levhi Mahfuzun Fihristi
özeti konumundaki Kur’an-a Bakmak Yeterli
Bisey anladiysam musluman oluyum. :)
HanifTürk
03-11-2008, 15:59
Sargon Güzel Kardeşim Zaten Müslümansında Anlasan Mümin Hemde Hanif Mümin yani Aklını tam kullanan olurdun
Selam ve sevgilerle güzel kardeşim
ozgur_beyin
03-11-2008, 17:06
yahu sende bir tuhafsın .burasıda müslüman manavına döndü hanifi var sünnisi var o var bu var. bulevhi mahfuzda standardizasyon yok galiba.
HanifTürk
03-11-2008, 17:30
yahu sende bir tuhafsın .burasıda müslüman manavına döndü hanifi var sünnisi var o var bu var. bulevhi mahfuzda standardizasyon yok galiba.
Niye özgür forum değil mi burası kardeşim istenmiyorsam sadece bir söz yeter istenmiyorsun git demek yeter ama Siz geri kafalı Müslümanların sözlerinden fikirlerinden ve akıllarından etkilenecek insanlar değilsiniz benim burada olmam sizi rahatsız etmemeli hatta siz bana inandığınız hakikatleri anlatabilmenin yolunu bulduğunuz için benim burada yazmamdan mutlu olmalısınız ha yok bu forum Şartlanmasız Yönlendirilmemiş izgürce Aklını kullanan insanların buluştuğu bir forum diyorsanız benden ve Her türlü fikre sahip insandan gocunmamanız lazım ama diyorsanız biz kendimiz çalar kendimiz oynarız(o gıcık kaptığınız gerici Müslümanlar gibi) diyorsanız bana sadece git demeniz yeterli sevgili kardeşim
meaculpa
03-11-2008, 17:42
Niye özgür forum değil mi burası kardeşim istenmiyorsam sadece bir söz yeter istenmiyorsun git demek yeter ama Siz geri kafalı Müslümanların sözlerinden fikirlerinden ve akıllarından etkilenecek insanlar değilsiniz benim burada olmam sizi rahatsız etmemeli hatta siz bana inandığınız hakikatleri anlatabilmenin yolunu bulduğunuz için benim burada yazmamdan mutlu olmalısınız ha yok bu forum Şartlanmasız Yönlendirilmemiş izgürce Aklını kullanan insanların buluştuğu bir forum diyorsanız benden ve Her türlü fikre sahip insandan gocunmamanız lazım ama diyorsanız biz kendimiz çalar kendimiz oynarız(o gıcık kaptığınız gerici Müslümanlar gibi) diyorsanız bana sadece git demeniz yeterli sevgili kardeşim
Sevgili LaMevcud;
Sevgili Özgürün burda sizin şahsınıza karşı, git yada kal anlayışı ile bir kaç satır yazdığını hiç sanmıyorum. Nitekim bu konuda fazla alıngan davranmışsınız. Sevgili Sargon dinlerden özgür bir üyemizdir. Yani herhangi bir dine bağlı olmamakla beraber, islam dinin uygun gördüğü sıfatların hiçbirinide bu bakış açısı ile kabul etmez. Analayacagınız ne mümin, ne hanif nede müslümandır. Özgürün ifade etmeye çalıştığı şey ise tamamen bu arınmışlığı yakalamış olan bir arkadaşımıza sizin yakıştırmanızın ne demek olabileceğini sorgulamak babında yönetilmiş olan bir ifadedir. Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan geri durmayınız fakat kendisini ilama ait olmadan kabul eden, ettirmeye çalışan insanları da islam ın sıfatları ile bezemeyi bir kez daha düşünün. İyi çalışmalar...
katre_07
03-11-2008, 17:53
sayın lamevcud
itirazım var
ateist olacağına uyu daha iii..
bu nasıl bır mantıkdır arkadaşım ınanın bu ateıst mantığı yuzunden uyuyamıyorum gecelerı..
dıyorum bu ınsanlar nasıl gormez tanrıyı... bılmez.. neden nefret ederler tanrıdan..gerçekten soyluyorumm uyuyamıyorum..gorduğum her şeyde yasadığım her an da o kadar yer etmışler ki dıyorum nasıl ınanırlar ınançsızlığa..
yapmayın bızım ıcın tanrıyı bılmemız gerekırken ..
ınananlar ıcın hayatın gayesı onu bılmek iken..
o kendını tanıttırmak ıcın bu kadar lutufta bulunup acıp işlerı duzenlerken ..
annenın yenı doğan bebeği ıcın memesını sutle doldururken..
her yer de yuzunu gorebılıyoken yapma arkadaşım ..yok deme kestırıp atma..ya varsa de olabıır mı de..ama yok deme kestırıp atma..
ne olur yapma! olabılır mı de olasılı dusun ama kestırıp atma! lutfen!
bır şey kaybeder mısın?
HanifTürk
03-11-2008, 17:58
Ben kimseye istemediği bir şeyi yakıştırmam bu benim yöntemim değil ben sadece bir
hakikati getirdim Benim araştırıp (Bütün kutsal kitapları okudum Sadece Semavi değil pagan kültürleri mısır ölüler kitabı vs ve Ateist deis ve darwinist okudum) doğruluğuna kani olduğum Kur"an-a göre bütün mevcudat Şeytan azrail firavun bush putin nemrut ibrahim musa dağlar taşlar madde anti madde her ne varsa Hepsi Müslümandırlar(Müslüman ALLAH"a teslim olan demek İslam barış ve teslim olan demek) Mümin ile Müslüman(Müslüman hindu ateist satanist paganist panteist.vs hepsi) arasındaki fark Her varlığın ALLAH"a teslim olduğuna inanması ve idrak etmesi sonucu oluşan Anlayışı kabul eden mümin bunun dışında kalan -Müslüman hindu ateist satanist paganist panteist.vs hepsi- Müslümandır bende o yüzden sargon kardeşe Müslümansın yani ALLAH"a teslimsin dedim
meaculpa
03-11-2008, 18:01
Arkadaşım şahsımda yakıştırdıgınız söz iyi yada kötü diye degerlendirilmedi zaten nitekim takdiri Sargon arkadasımıza aittir. Benim anlatmaya çalıştıgım şey sadece Özgürün bu sıfatların çoklugundan serzenişiydi. Siz beni anladınız bence, gitmeniz için herhangi bir hiciv yok yani :)
HanifTürk
03-11-2008, 18:02
sayın lamevcud
itirazım var
bu nasıl bır mantıkdır arkadaşım ınanın bu ateıst mantığı yuzunden uyuyamıyorum gecelerı..
dıyorum bu ınsanlar nasıl gormez tanrıyı... bılmez.. neden nefret ederler tanrıdan..gerçekten soyluyorumm uyuyamıyorum..gorduğum her şeyde yasadığım her an da o kadar yer etmışler ki dıyorum nasıl ınanırlar ınançsızlığa..
her yer de yuzunu gorebılıyoken yapma arkadaşım ..yok deme kestırıp atma..ya varsa de olabıır mı de..ama yok deme kestırıp atma..
bır şey kaybeder mısın?
Katre kardeşim herhalde sen benim yazdıklarımı okumadın iyi oku Ben ALLAH Yok demedim ki
Sn. LaMevcud,
İlk iletiniz size mi ait?
katre_07
03-11-2008, 18:29
Katre kardeşim herhalde sen benim yazdıklarımı okumadın iyi oku Ben ALLAH Yok demedim ki
sevgılı lamevcud
sormuştum tanrıya ınanıyormusun dıye..evet bır yaratıcıya ınanıyorum demıştı(ismi önemli değil)yani evrenı oluşturan ılk enerjıye ınanıyor ve ınsanların tanrısını o enerjı yapmaya çalışıyo..ondan sonrası ıcın tanrı yok ..
sızde yaratıcıya ınandığını soyleyen ateistlerden değilsiniz umarım..
tabı sıze soylenmış sozler değil sana dıyorum ahalı sen ısıt anlamında..yazıızı okudum..bana da boyle bır cvp verme fırsatı sunduğunuz ıcın teşekkur edıyorum
slm ve dua ıle..
itirazım var
Ben ateistim rahat rahat uyuyorum ama bak sen uyuyamıyosun
Nasıl diye sorgulamaya başlamışsın iyi bak uykuların kaçıyor sende acaba demektesin
Bizim inancımız yok inançsızlık bir inanç değil,sen tanrıyı gördünmü?
Ben bugüne kadar görmedim ne şeytan ne cin görmedim,fizik ötesi birşey görmedim.Tanrı'dan de nefret etmiyoruz,olmayan birşeyden niye nefret edelim.Yalnız din adına dünyada yaşatılanlara karşıyız.
Neden gerekiyor bilmemiz?Ne olur bilmezsek?
O zaman başka gaye edinemeyiz,onunla kafayı bozar gerçek dünyadan koparız
Düzenlemesini pek beğenmedim ,onun düzenine göre yaşayanların hali ortada.
Taktın annenin memesindeki süte,marketlerin rafları çeşit çeşit süt dolu.
Aç oku diyorum tıpta meme anatomisi ,histolojisi ,fizyolojisi,endokrinolojisi anlatılıyor sütün nasıl oluştuğu belli belli bes belli iken Tanrıya havale edip durmaktasın.
Peki küçük yeni doğmuş bebeklerin memesinden de süt gelir bazen nedendir acaba bir araştır bakalım?
Demek ki Tanrı'nın yüzü var ve görebiliyorsun,halusinasyon psikolojik
rahatsızlıklarda olan bir durumdur var olmayan sesler ve görüntüler görmek
bır şey kaybeder mısın?
Olmayanın var sayılması üzerine kurulan bir dünya düzeni ve yaşam
kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramaz.
Cennetinde cehenneminde burada olduğunu görürsek dünyamızı yaşamımızı öbür dünyanın hayaliyle cehenneme çevirmekten kurtulur ,tüm insanlık için yeni bir dünya düzeni kurabiliriz.
İslam Dini'nin temelini «ALLAH» olgusu meydana getirir!.
"Tapılacak TANRI yoktur, sadece ALLAH vardır!.".
İşte, bu ifadeden, şu mânâ dahi çıkmaktadır:
«ALLAH, bir TANRI değildir!..»
Peki, öyle ise “ALLAH” nedir?..
http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/allah/allah00.htm
LaMevcud arkadaşımızın anlattıklarını anlayamayan arkadaşlar vermiş olduğum linkten konu hakkında detaylı bilgilenebilirler.
Sayın LaMevcud ateizm Tanrı tanımazlık değil dinlerden muaf olmaktır.Dini olmayanın da Tanrısı da Allah'ı da olmaz.
Dönmeyen dünyanın gecesi gündüzü olmaz.
Dünya dönüyor sen ne dersen de..
katre_07
03-11-2008, 20:58
sayın aydoe,!!!!!!!!!!!!!!
hadı!!!!!! anotomıyı ınceledım..tanrının orda!!!da yuzunu goremedığımız!!! ben!!!ım gerı!! kalmış!!!! aklıma !!!ıspatmı olacak o..
ben kendımı bıldım bılelı dusunurum tanrıyı..uyuyamamam dusunmemdendır..doğru ama ateistlerı dusunmemden..(nedenını açıkladım)
sızı mutlu kılacak tarzda uzulmedım..uyuyamamın sebebı sızın engın dusu!ncenızi ya bu! adam!lar gerçekten çok! çok!!! ustun!! helal olsun!! dıy!e takdır! etmem!den değil.!!!!!!!!!!!.
size ozentım varsa gokler uzerıme çöksün.
evt arkadaşım tanrı cısmanı değildir goremezsın ama varlığını bılırsın!(bılırler..bilebilirler..ınananlar bılır..)
evt şişe!!! şişede sut var hangı akıllı!! dusunmuşde kalıba sokmuş onları raflara dıkmış tek tek..
tabıkı zorunluluk!!!..
ınsanlar ıcecek..paketsız olamazsa almayacak..adam dusunuyor paketlıyor açık kalmasın dıyor ınsanları dusunmem!!! lazım
dıyor..bu adam dıyorda bu tanrı ole bır şey dıyemez..
gerçekten uyuyamam..
bu adamı yok sayanlara tahammul ederım ama uyuyamam..
bak konu açılmışken bunu (bız ınananlar acısından dusunun..)
o peketlenmış marketlere dızılmış raf raf sutlerı oraya bırının kattığını bılıyorsun dımı?goremesen de o dusunceli!!!!! ınsanı..
bız de ordakı rafları doğaya uyarlıyoruz..ya da doğayı o adam sutlere uyarlıyor..doğa zaten kat kat orulmemış mı nınemın orduğu kazaklar gıbı..
gormen gerekmıyor o adamı! sutten anlaşılmıyor mu zaten..
yok ınankı uyuyamam!
Evet, benim itirazım var.
Ne diye ateist oluyorsun kardeşim?
Neden Brahma'ya, Yehova'ya, Eloha'ya, Manitu'ya, Kök Tengri'ye ya da Ahura Mazda'ya inanmıyorsun da Allah'a inanıyorsun?
Yani neden tek Tanrı inancında olan dinlerdeki bir Tanrıyı seçmiyorsun da çok tanrılı putatapar dinin bir ilahını seçiyorsun?
Müslüman bir aileden, müslüman bir toplumdan olduğun için mi?
Nedir tapındığın ilahın, diğer dinlerin ilahından farkı ya da gerçekliği?
Somut örnekler vererek "Ben bunlardan dolayı bu ilaha inandım, diğerlerinde inanılmayacak şu saçmalıklar, mantıksızlıklar, çelişkiler var:" diye açıklıyabilir misin?
Açıklayamıyorsan eğer olmayanlara, uydurmalara inanmayı, onları savunmayı bırakın. İlla "Tanrısız olamaz. Bu evrenin ve varlıkların bir yaratıcısı olmalı"
diyorsanız, bir isim takmadan sadece kendi ana dilinizde yaratıcıya verilen ismi kullanın. "Tanrı" diyerek inanın. Yabancı dilden gelen bir özel isme inandığınızda şirke düşmüş, Tanrıya eş koşmuş olursunuz.
Sonra Ulu Divan'da hesabını veremezsiniz. :)
katre_07
04-11-2008, 15:39
sayın pante
ıyı hoş soyluyorsunuzda..tanrı deyınce hangı tanrı..bır arkadaşımız spınozanın tanrısına ınanıyorum dıyordu..
dığer ateıstken tanrıya ınanan bır abımız tanrıya ınandım ama bu Kuranın tanrısı olaamz dıyordu..
bazı arkadaşalrımız tanrıyı başlangıçta kı var olan enerjıyle karıştırıyordu..
bazı ınsanların tanrısı ateştır..bazılarının..tanrısı kendısıdır..bazıalrının tanrısı da olmuştur..
tanrı derken hangı tanrıdan ?kastı ne ?bunu bılmemız gerekmez mı..Kuranın tanrısının adı Allahtır ve ben Allaha ınanıyorum..
ve bunu kabul edecek butun fıkrı testlerden geçtım..somut delıllerım var..ama sızlerde çoktan duymuşsunuzdur..
mesela ımanın altı ruknu bırbırını desteklemesı nedenıyle Hz.peygamberın ve dolayısıyla Kuranın tanrısının gerçek tanrı olduğuna ınanıyorum..
Anladığım kadarıyla Tanrı'yı bir adam olarak düşünmektesiniz,maddi bir varlık olarak görmektesiniz.
Süt varsa sütçü vardır ,inek vardır koyun vardır diye diye sonunda Tanrı vardıra varıyorsunuz .
Herşeyi yaratan bir güç herşeyin dışındadır.
Herşeyin dışında ise hiçbirşey yoktur.
Evren sonsuzmu sonlumu?
Evren sonsuzsa sonsuzluğu yaratabilecek bir güç ancak bu sonsuzluğun içinde yok olur .
Sonsuzluğun sonu olmadığından sonsuzluğu dışarıdan yaratması mümkün değildir. Sonu olmayanın dışı olmaz çünkü.
Evrenin sonu varsa ve Tanrı evrenin dışında ise ve dışardan yarattı ise bu sefer evrenin dışında bir mekan içindedir ki bu da Tanrının başka Tanrılarca yaratılmış olmasını gerektirir.
Yani Tanrı madde değil manadır.
Mana ararsan her yerde mana bulabilirsin ama manayı yaratan da maddedir.
Sizinkisi yalnızca inanç,somut bir şey değil soyut bir şey.
Bir kavrama inanıyorsunuz ve bu kavram binlerce yıl öncesinden günümüze gelmiş kökeni mitlere dayanan bir masal.
Masal kahramanlarını herkes sever,
Ben sıradan bir adamım
Böyle inanıyorsan böyle mutluysan bak keyfine sende .
HanifTürk
04-11-2008, 20:25
Sn. LaMevcud,
İlk iletiniz size mi ait?
Evet güzel kardeşim bana ait
HanifTürk
04-11-2008, 20:26
itirazım var
Ben ateistim rahat rahat uyuyorum ama bak sen uyuyamıyosun
Nasıl diye sorgulamaya başlamışsın iyi bak uykuların kaçıyor sende acaba demektesin
Bizim inancımız yok inançsızlık bir inanç değil,sen tanrıyı gördünmü?
Ben bugüne kadar görmedim ne şeytan ne cin görmedim,fizik ötesi birşey görmedim.Tanrı'dan de nefret etmiyoruz,olmayan birşeyden niye nefret edelim.Yalnız din adına dünyada yaşatılanlara karşıyız.
Neden gerekiyor bilmemiz?Ne olur bilmezsek?
O zaman başka gaye edinemeyiz,onunla kafayı bozar gerçek dünyadan koparız
Düzenlemesini pek beğenmedim ,onun düzenine göre yaşayanların hali ortada.
Taktın annenin memesindeki süte,marketlerin rafları çeşit çeşit süt dolu.
Aç oku diyorum tıpta meme anatomisi ,histolojisi ,fizyolojisi,endokrinolojisi anlatılıyor sütün nasıl oluştuğu belli belli bes belli iken Tanrıya havale edip durmaktasın.
Peki küçük yeni doğmuş bebeklerin memesinden de süt gelir bazen nedendir acaba bir araştır bakalım?
Demek ki Tanrı'nın yüzü var ve görebiliyorsun,halusinasyon psikolojik
rahatsızlıklarda olan bir durumdur var olmayan sesler ve görüntüler görmek
bır şey kaybeder mısın?
Olmayanın var sayılması üzerine kurulan bir dünya düzeni ve yaşam
kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramaz.
Cennetinde cehenneminde burada olduğunu görürsek dünyamızı yaşamımızı öbür dünyanın hayaliyle cehenneme çevirmekten kurtulur ,tüm insanlık için yeni bir dünya düzeni kurabiliriz.
Aydoe kardeşim senin o beğenmediğin kaba saba gördüğün merhametsiz sandığın müslümanlar sen onlardan nefret etsende senin adına üzülürler çünkü dinleri bunu emreder.
Selam ve sevgi ile
HanifTürk
04-11-2008, 20:32
İslam Dini'nin temelini «ALLAH» olgusu meydana getirir!.
"Tapılacak TANRI yoktur, sadece ALLAH vardır!.".
İşte, bu ifadeden, şu mânâ dahi çıkmaktadır:
«ALLAH, bir TANRI değildir!..»
Peki, öyle ise “ALLAH” nedir?..
http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/allah/allah00.htm
LaMevcud arkadaşımızın anlattıklarını anlayamayan arkadaşlar vermiş olduğum linkten konu hakkında detaylı bilgilenebilirler.
Sayın LaMevcud ateizm Tanrı tanımazlık değil dinlerden muaf olmaktır.Dini olmayanın da Tanrısı da Allah'ı da olmaz.
Dönmeyen dünyanın gecesi gündüzü olmaz.
Dünya dönüyor sen ne dersen de..
Aydoe kardeşim "
Evet Ahmed hulisiyi okuyorum Harun Yahyayıda Darwin düşmanını ama ben Darwinide okuyorum Tevrat incili Mısır ölüler kitabını satanistlerin yazılarını Koministleri Ateistleri Turan dursunun kitaplarını Milliyetçileri Pkklıları Yani her türden yazarı okuyorum Ama Kesinlikle Kendimin İdrak etmediği bir şeyide Maymun gibi taklit etmiyorum neye inanıyorsam onu yazıyorum.
Şimdi biri kalkıp einsteinin izafiyet teorisini kullanarak newton kütle çekimini kullanarak bir şeyler yazıyor kendi fikrini geliştiryor bu yanlış olmuyor ve taklit olmuyorda niye benim yazdıklarım olsun çünkü Benim yazdıklarım sırf Ahmed hulisinin söyledikleri değil ki onunla bu yazılanları sınırlıyor ve bana haksızlık ediyorsun
Selam ve sevgi ile Güzel kardeşim
HanifTürk
04-11-2008, 20:36
Anladığım kadarıyla Tanrı'yı bir adam olarak düşünmektesiniz,maddi bir varlık olarak görmektesiniz.
Süt varsa sütçü vardır ,inek vardır koyun vardır diye diye sonunda Tanrı vardıra varıyorsunuz .
Herşeyi yaratan bir güç herşeyin dışındadır.
Herşeyin dışında ise hiçbirşey yoktur.
Evren sonsuzmu sonlumu?
Evren sonsuzsa sonsuzluğu yaratabilecek bir güç ancak bu sonsuzluğun içinde yok olur .
Sonsuzluğun sonu olmadığından sonsuzluğu dışarıdan yaratması mümkün değildir. Sonu olmayanın dışı olmaz çünkü.
Evrenin sonu varsa ve Tanrı evrenin dışında ise ve dışardan yarattı ise bu sefer evrenin dışında bir mekan içindedir ki bu da Tanrının başka Tanrılarca yaratılmış olmasını gerektirir.
Yani Tanrı madde değil manadır.
Mana ararsan her yerde mana bulabilirsin ama manayı yaratan da maddedir.
Sizinkisi yalnızca inanç,somut bir şey değil soyut bir şey.
Bir kavrama inanıyorsunuz ve bu kavram binlerce yıl öncesinden günümüze gelmiş kökeni mitlere dayanan bir masal.
Masal kahramanlarını herkes sever,
Ben sıradan bir adamım
Böyle inanıyorsan böyle mutluysan bak keyfine sende .
Aydoe kardeşim ben boşuna demiyorum ateistler çok akıll insanlardır diye şu yukarıda yazdığını değme din adamları bile yazamaz kaldı ki normal müslümanlar yazsın ve biliyormusun bu yazdıklarından ister kabul et ister etme ALLAH kavramını çokça düşündüğünü belki de önceleri dindar bile olduğunu hissediyorum ama Hakikate o kadar yaklaşmışsın ki 1 buçuk milyar müslümanın yaklaşamadığı kadar çok ama...... İnşaALLAH Hakikati bulursun benim duam bu sana
Selam ve sevgiler saygılar çok güzel kardeşim
Sevgili LaMevcud,
Benim link verme nedenim sizin bir sayfada astığınız düşünceyi daha detaylı anlatması nedeniyle hiçbir şey anlamadığını söyleyen birkaç arkadaşa yardım amaçlıydı.
Sizi bir yerlerden alıntılıyorsunuz gibi bir suçlamam yoktur.
Bir komünist te Lenin'den ,Marks'tan alıntı yapabilir.
Benim şu andaki düşüncelerim de gökten zembille inmedi,tabiki yaşadık okuduk öğrendik bildik,bilmediğimizi de bildik.
Bilmediğimiz var diye bunları hiç doğa ötesi güçlerede yüklemedik.
Sizin düşündüğünüzün tersine ben hiç dindar olmadım 13 yaşından beri materyalistim yani 35 yıldır materyalistim ki benim için fizik ötesi ni tartışmak bile saçma
Ama bu kadar saçmalığın yaşandığı dünyada bende istemesemde bu saçmalığın içinde yaşıyorum.
sevgiler
HanifTürk
04-11-2008, 20:59
13 yaşından beri materyalistim yani 35 yıldır materyalistim ki benim için fizik ötesi ni tartışmak bile saçma
Biliyormusunuz sevgili LaMevcud diyerek bana karşı hislerinizin gıcıklıktan daha çok hoşlandığınızı gösterir nereye geleceğim biliyormusunuz eğer sadece maddeyi düşünüyorsanız maddede ve maddeyi esas alan materyalizmde sevgi hoşlanma korku aşk nefret ne arar siz her ne kadar her anınız materyalizm felsefesi ile yoğruluyor sansanızda öyle olmadığı şu sizden akan cümlelerden anlaşılıyor.
Selam ve saygı ile güzel Abim( 48 yaşında olduğunuzu tahmin ediyorum ki benden çok fazla büyüksünüz Size o yüzden abim dedim inşaALLAH gücenmediniz)
Aydoe kardeşim senin o beğenmediğin kaba saba gördüğün merhametsiz sandığın müslümanlar sen onlardan nefret etsende senin adına üzülürler çünkü dinleri bunu emreder.
Buna inanabilmeyi ve bunun gerçek olmasını çok, çok isterdim.
Tevbe 28 - Ey inananlar! Müşrikler bir pisliktir.
Tevbe 95 - Yanlarına döndüğünüzde kendilerini paylamaktan vazgeçesiniz diye Allah'a yemin edecekler. Vazgeçin onlardan, çünkü hepsi pisliktir. Kazandıklarının karşılığı olarak, varacakları yer cehennemdir.
Tevbe 125 - Kalplerinde maraz olanlara gelince, inen sure onların pisliğine pislik ekler. Kâfir olarak ölüp gittiler onlar.
Sadece Tevbe suresinde bu kadar hakaret... Hepsini yazmaya kalksam buraya sığmaz. Bizzat sizin Allahınız inanmayanlara karşı bu denli öfkelenirken, siz Allahınızdan daha mı merhametlisiniz ki, inanmayanlar için üzülesiniz?
Dinleri, müslümanlara, inanmayanlar için üzülmeyi değil, onları öldürmelerini emreder, katre 07.
Bakara 191 - Onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne/baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da, onlar sizinle çarpışmaya girinceye kadar siz de onlarla çarpışmaya girmeyin. Eğer sizinle çarpışmaya girerlerse siz de onları öldürün. İşte böyle verilir küfre sapanların cezası!
Yutmayız, yutturamazsınız. Aksini iddia ederseniz, Allahınıza, dininize karşı geliyorsunuz demektir. Bu da iyi bir haber çünkü bu, bize yaklaşıyorsunuz anlamına gelir.
materyalizmde sevgi hoşlanma korku aşk nefret ne arar siz her ne kadar her anınız materyalizm felsefesi ile yoğruluyor sansanızda öyle olmadığı şu sizden akan cümlelerden anlaşılıyor. LaMevcud
Ben bunu cevaplamayayım
Beni tanıyanlar cevaptır zaten
HanifTürk
04-11-2008, 22:16
materyalizmde sevgi hoşlanma korku aşk nefret ne arar siz her ne kadar her anınız materyalizm felsefesi ile yoğruluyor sansanızda öyle olmadığı şu sizden akan cümlelerden anlaşılıyor. LaMevcud
Ben bunu cevaplamayayım
Beni tanıyanlar cevaptır zaten
Ama ben sizi tanımıyorum ve eminim ki siz çok sevecen birisiniz ve kalbinde zerre kadar sevgi olan materyalizmin karanlık dehlizlerinden kurtulmanın anahtarını taşır
Selam ve sevgi ile
Bekledik bir cevaplayan olur belki diye ama baktık ki yok iş başa düştü:)
''materyalizmde sevgi hoşlanma korku aşk nefret ne arar siz her ne kadar her anınız materyalizm felsefesi ile yoğruluyor sansanızda öyle olmadığı şu sizden akan cümlelerden anlaşılıyor
Ama ben sizi tanımıyorum ve eminim ki siz çok sevecen birisiniz ve kalbinde zerre kadar sevgi olan materyalizmin karanlık dehlizlerinden kurtulmanın anahtarını taşır''
Materyalizm maddeci bakış açısıdır,fizik ötesi bir şeyi kabul etmez.
Sevgi ,hoşlanma,korku,aşk nefret fizik ötesinde mi yaşanmakta?
Görmediğin tanımadığın bilmediğin bir şeyi sevmen ya da nefret etmen mümkün mü?
Sevecen bir kişi materyalist olamaz mı?
Tam tersi materyalist sevdimi beyniyle sever ,neden ve niçin ve nasıl sevdiğini bilerek sever.
Materyalist korkulması gereken bir durum gerçekten varsa korkar,öcüden böcüden ,cinden şeytandan ve tanrıdan korkmaz.:)
Materyalist te zevk alır,güzel bir manzara karşısında heyecanlanır,sevdiği bir ezgide duygulanabilir,hatta ağlayabilir.
Materyalist'in duyguları vardır,maddeci bakış açısına sahip olması materyalisti inorganik madde yapmaz bilakis insan yapar.
HanifTürk
23-11-2008, 07:24
İyi ya işte Aydoe abim Şuursuz bilinçsiz duygusuz madde yada Nedensellik Tanrınız nasıl size Duygu his aşk nefret vermiş bunu nasıl başarmış
yucemanitu
23-11-2008, 19:20
Sevgili LaMevcud nöron diye bir şey duydun mu, insan vücudundaki statik elektrik diye bir şey ya da hiç W. Reich okudunmu orgon diye bir şey var bir de libido diye bir şey var bunlar metafizik kavramlar mı? Hislenmeler gerilimler insan vücudundaki psikofizik süreçler sence mistik anlamlar mı taşıyor? Ben de materyalistim ve canlıları ben de çok severim yaradandan ötürü yaradılanı sevmem sadece insanları hayvanları ve doğayı severim yaradana inanmasam da. Yunus Emre'nin mısralarını çok severim materyalistler de seninle aynı hislenmelere sahiptir ama bunların organik-maddi süreçler olduğunu söylüyoruz hepsi bu.
HanifTürk
26-11-2008, 05:38
Sevgili Atlas Nöronları duydumun ötesinde araştırdım benim en büyük arzum kendi ölçülerimde beynimizi vücudumuz yapısını ve aynı özden olduğumuz evreni tanımak o yüzdende araştırıyor sorguluyorum. Ve sanada soruyorum size göre herşeyin sebebi olan nedensellik ve cansız şuursuz atomlar nasıl oluyorda duygu his korku neşe şevk bilmeyen bu kurallar ve yapılar benim gibi bir varlık meydana getiriyorlar. Yani kendilerinde olmayanı bana nasıl veriyorlar
Selam ve sevgi ile
yucemanitu
26-11-2008, 15:06
Tek tek atomlar ve moleküller, hücreler tek başlarına farklıdır; bir araya geldiklerinde farklıdır değil mi ki bir insan tekken farklı toplum halinde insanlar farklı. Yine de bu sorunun açıklamasını bir moleküler biyolog ya da o alanda bilgi sahibi biri daha iyi yapabilir diye düşünüyorum. Ama net olarak bilmediğimiz bazı şeylerin olması metafizik bir şeyin varlığına nasıl delil olabilir ki? Geçmişte de insanlar hiçbir şey bilmezdi. Bu yüzden her şeyin bir tanrısı vardı. Uykunun önemini ve ne ifade ettiğini bilmeyen Greklerde uyku tanrısı Hypnoze bile vardı bugün psikolojideki uyutarak sağaltım adını bu Grek tanrısından alır. Hypnoze diyince bugün kimse uyku tanrısını hatırlamıyor artık herkes uyutarak psikolojik sağaltımı hatırlıyor. Bilim gelişip daha çok şeyi açıklamaya başladıkça metafizik şeylerin bilinmeyeni açıklama çabasının ürünü olduğu ortaya çıkacaktır.
Selam ve sevgi ile
karadenizli
26-11-2008, 17:59
''Ama net olarak bilmediğimiz bazı şeylerin olması metafizik bir şeyin varlığına nasıl delil olabilir ki?''
Atlas biz size sadece soru soruyoruz metafizik birşeyin varlığına delil olur demiyoruz.Bizim delillerimiz başkadır çoğunu sende bilirsin.
Ama size sorulan sorulara verdiğiniz cevapta bu oluyor nedense.
HanifTürk
20-12-2008, 02:06
Çünkü Bilinçleri bağlanmış
''Çünkü Bilinçleri bağlanmış ''
Kim bağlamış?
Neden bağlamış?
Neden bağlanmış?
Niye bağlansın?
Nasıl bağlanmış?