PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran-cennet-kadın

Sayfa : [1] 2

prozac
19-11-2008, 09:57
Nebé / 33

Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar..

Bakara/ 25

İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedi kalıcılardır..

Saffat /48-49

Yanlarında, kocalarından başkasının yüzüne bakmayan, yumuşak bakışlı, güzel gözlü, gün yüzü görmemiş yumurtanın pembe beyaz renginde eşleri de olacaktır.....

Kuranda cennet hakkında erkekler için birçok libido yükseltici ayet bulunmaktadır ..

İnanan arkadaşlarımıza soralım :

1-Kadınlar için cennet te neler vaadedilmiştir..
2-Hiçbirşey vaadedilmediyese cennetten beklentileri nelerdir..
3-Mümin olan eşlerin cennet tede beraber olacağı söyleniyor..Birden fazla evlenip boşanan kadınlar hangi kocasıyla cennette beraber olacaktır..

K.C.
19-11-2008, 11:28
Kadınlar kanaatkardır, kalenderdir Prozac,
Salt cennet onlara yeter.

Yalnız bence cennetteki kadınlara kocaları verilmemeli. Kadınlar hiç değilse orada biraz rahat etsinler. :)

prozac
19-11-2008, 19:06

Sevgili K.C. sözlerinde cennetteki kadınlardan bahsediyorsun dimi ? :eek:

K.C.
19-11-2008, 19:42
Kadın her yerde kadındır. :)
dünyada az'a kanaat etmeye alışmış kadınların cennette birşey istemesi mümkün mü?

Gerçi Peygamberin hanımları ara sıra sormuşlar: "kur'an'da herşeyi erkekler için görüyoruz, biz kadınların zikredildiğini görmüyoruz" demişler birkaç kez ama, herkesin peygamber eşi olup cennette de birşey istemesine imkan yok.
bulduklarıyla yetinir garibanlar. istemek akıllarına bile gelmez.

Şu vakıa suresindeki kristal bardakları taşıyan gençleri ve Nuri'leri hep erkekler yorumlamıştır/ve dahi uydurmuştur öyle. Bir tek kadın onları üstüne alınmamış, "aman da aman, bize de birşey varmış ayol" dememiştir, eminim. :)

prozac
19-11-2008, 21:55
Haklısın kadın her yerde aynıdır :) Kanaatkarına pek denk gelmedim ama neyse
Yalnız şu konuda sana katılmıyorum bnce cennetteki kadınlara kocaları verilmeli yoksa kız kıza neyi çekiştirecekler öyle vakit mi geçer allasen :)

pante
19-11-2008, 23:09
Cennette eş ya da eşler vardır ama evlilik diye birşey yok.
İsteyenin herşey önünde olacak. Dilediğin anında gerçekleşir.
İsteyen dünyadaki eşiyle birlikte olur, isteyen başkasıyla.

Bir mağazaya gidip elbise değiştirir gibi, tipini, fiziğini değiştirebilirsin.
Örneğin çirkin de olsa bir eş seçer, onu istediğin tipe dönüştürebilirsin.
Yeter ki cennetten içeri bir gir, mesele eş olsun. :)

Güçistenci
19-11-2008, 23:17
bi dinsiz kız arkadaşım demişti ki: kuranı bi erkeğin yazdığı çok belli

gerçekten de ayetler kendini belli ediyor...

meaculpa
19-11-2008, 23:50
Salt cennet onlara yeter.

Yalnız bence cennetteki kadınlara kocaları verilmemeli. Kadınlar hiç değilse orada biraz rahat etsinler. :)

Kadınların kanaati de, kalenderliği de ne yazık ki çizilmiş ve dayatılmış bir kaderin neticesi diye düşünüyorum. Bu kaderi kabul etmeyen kadınlar ise ya eli maşalı yada edebsizlikle suçlanıp erkekler tarafından dışlanmalara maruz kalırlar. Baskın karakterin kadın olduğu ilişkilerde ise erkeklereacınası bir mantıkla yaklaşırlar. Baskın olan karakter erkek oldugunda ise, kadına bu saçmalığı sürdürebilmesi için bazı destek mesajları yollanır. Kalendersin...Sabırlısın...Kanaatkarsın v.s...

Bu kavramlar elbette kötü değiller. Olması gereken koşulları, gerektiği zaman bu kavramların ihtiva ettiği kişilik yönlendirmeleriyle de karşılayıp hayata geçirmek elzemdir. Fakat bu vasıfların sadece kadına zimmet edilmesi haksızlıktır. Haksızlıklıktır çünkü ağırlıgı ve taşıdığı sorumluluk büyüktür. Hak eden ilişki için bu sıfatları yaratıp yaşamlarımıza kadın ve erkek demeden katabilmek en güzeli. Kanaatkar bir eş...Sabırlı bir baba... Yada kalender bir erkek... Kulağa çok hoş geldi bence:rolleyes:

Sevgili K.C ;

Hoş gelen tüm bu yakıştırmalara rağmen kadınların öte dünyada eşlerinden biraz uzakda rahat etmeleri önerine yürekten katılıyorum... Yeter ama yani bu ne... Hem burda hem orda... İnsan bu kadar da bunaltılmaz ki canım :)

sinner
19-11-2008, 23:52
prozac yazdıklarından sonra kadının ilk yaratılışını tarihini bir araştırayım dedim.
Allah önce ademi yaratıyor sonra ondan eşini yaratıyor.
Haydi eşinle beraber cennette yeyin için ama şu ağaca yaklaşmayın diyor vs.

Allah, ilk kadının adını bile anmamıştır ki sonra yarattıklarını ansın.
Kurana göre kadın hep erkeğin yanındaki sadık eş olarak değerlenidirilir.
Ona itaat tavsiye edilir bu itaatine karşılık cennette kocasıyla sonsuz bir hayat
vaad edilir. Adem eşi üzerinde bir yöneticidir. Eğer kadın itaatten çıkıp serkeşlik yaparsa onu cezalandırmak da erkeğe düşer.
Hasıla,
Allah cennette dünyadaki kadının biçiminden hoşlaşmadığı için onu yeniden inşa eder ama erkeğe dokanmaz.
Cennette kadınlar 10 numara miyop olarak yaratılırlar çünkü erkeklerinden başka bir şey görmezler :D

prozac
20-11-2008, 00:14
Cennetle taçlandırılmış erkek müminlerin bu dünyadaki eşlerin diğer tarafta cehennemlik olduğunu düşünelim en azından teselli olarak (tomurcuk ....) huriler verilmektedir..Cehennemdeki kadının acısı dahada artacaktır kanımca :)

Tersini düşünürsek yusufun dediği gibi 10 numara miyop olan kadının cehennemdeki eşini beklerken tesellisi bulunmamaktadır...
Ne olacak bu kadınların hali ?

unbe
20-11-2008, 00:23
zaten kuran mantığına göre kadınlar konuşamaz,kocalarından -efendilerinden- izin almadan bi yere gidemez hatta kaşını bile alamaz.e o zaman madem böyle allah kadınları 2. sınıf yarattıysa,neden akıl ve beyin bi de hatta düşünme gücü vermiş????demekki muhammedde kafasına göre işini geleni kurana koyan işine gelmeyeni koymayan asinin biriydi bu durumda.
ama benim asıl gıcık olduğum nokta hemcinslerimin beyinlerini kullanmaya zahmet etmiyor olmalarıdır.kocaları ya da babaları ağabeyleri onlar adına karar veriyor,o rahibe kıyafetini zorla takıyorlar sonra da gidip mezarlıklarda olmadık şeyler yaparken görüntüleniyorlar.bu ne yaman çelişki yaww biri izah etsin

pervane
20-11-2008, 00:58
"Lar" kısmını bilmiyorum ama ben cennet ve kadını aynı anda düşünemiyorum.:( Şimdi inanır kadınlarımıza sormuş olsak. Şey, kem küm, aslında biz sırf cennet için inamıyoruz falan filan söylenecekler ya neyse..... Sahi aklı başında hangi kadın cennette olmak ister acaba?:rolleyes:

Daha önce bir yerde daha sorduğumu hatırlıyorum ama cevap alamamıştım. Ayetlerdeki "Cennet-ler" birkaç cennet olduğunu mu söylüyor? Eğer bir değil de birkaç cennet var ise durum daha kötü hiç kaçarı yok kesin boş yer vardır kadınlar için:o

unbe
20-11-2008, 01:13
sevgili pervane
haklısın ya bak kadınlar için yerler vardır da acaba erkeklerinki gibi midir? erkeklere vaadedilenlerin acaba çeyreğini kadınlara layık görmüşmüdür muhammad efendi merak ederim ama sanırım kadınlar ancak o erkeklerin cennetine bakarak karşıdar avuçlarını yalayacaktır çünkü kocaları istemezse oraya bile giremezler ya:)

meaculpa
20-11-2008, 01:14
Soğutma milleti kardeşim allah allah... Gitmiyorsan gitme sen hem ne o öle aklı başında hangi kadın gider tarzında bir aykırı soru (101) olabilir ;)

Bu konuda Allah' dan ciddi bir supriz bekliyorum ben. Öte dünyada cennet vaadleriyle " ee rabbim??? " yalakalığında ellerini karşısında ovuşturan her erkeğe bence gereken cevabı verecektir :)

sinner
20-11-2008, 01:24
Valla eğer bana Kuranda tanıtılan Allahtan bahsediyorsanız.
Avucunuzu yalarsınız :D
Kadın dünyada sadakati ve itaatini ispatlarsa orda erkeğinin eşlerinin yanında yerini alır.

evrensel-insan
20-11-2008, 01:28
Saygideger arkadaslar;

Kuran-cennet-kadin. Bu uclemede; birincisi, kuran-kadin gecinemez. Cunku, kuranda kadina yer yoktur-insan hak ve ozgurlukleri ve de insani vicdan ve kadina saygi temelinde.

Cennet-kadin: Kadin fizikselliginin, insan olma ve insanlik sunma dusunce ve davranisina, daha yakin ve yatkin oldugu ve seyin tabiatinin erkeksel kokene dayandigi gozonune alinirsa; fiziksel kadin ve erkek elele, bu dunyayi, cennete cevirmek icin ugrasmalidir. Burda; kadinlara daha cok is dusuyor.

Kuran-cennet; cehennemi de eklersek; ucu icicedir.

Bu arada; kuran-cennet-erkek, uclemesini; konu basligi olarak, acmaya cesaret eden var mi? :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
20-11-2008, 01:29
eh işte kuranın da aslında ne kadar uydurmasyon olduğu burdan anlaşılıyor bence. biz kadınlar erkeğe her türlü hizmeti yapıp yeryüzündeki kölesi olacaz da ondan sonra beyfendi lütfedip bizi cennete alacak?! hangi aklı başındaki insan bunun dünyadaki tüm müslüman kadınları kontrol edebilmek amacıyla bir erkeğin yazdığını anlayamaz?

pervane
20-11-2008, 01:44
Amaninnn! neler de görüyorum. Sevgili Yusuf bittiniz siz:)
Dört olmuşuz haberim yoktu.
Sevgili Akinci-32' de "biz kadınlar" dedi.
Farketmemişim arkadaşımızı özür, burdan hoş geldiniz diyorum.

Bu arada; kuran-cennet-erkek, uclemesini; konu basligi olarak, acmaya cesaret eden var mi? E.İ

Kutluyorum hocam evet cesurca bir öneri! cesaretli arkadaşlarımızı görmek istiyorum:)

prozac
20-11-2008, 01:45
Cennetteki kumalarını şimdiden çekemeynler var galiba?:)

Mümin kardeşlerimizin neden bir an önce ölmek istedklerini anlamaya başladım..İyi ki erkeğim dedirecek sebeplerden biride bu olmalı..

unbe
20-11-2008, 01:51
pervanecim
kimsenin profilinde cinsiyeti yazmıo ya bende genelleme yaptım sadece isimden anlaşılabiliyo cinsiyet yawww anla beni:)

pervane
20-11-2008, 02:01
Kardeşim! kamu'yu neden yanıltıyorsunuz:) Hevesimiz kursağımızda kaldı.
Üç kadınla başa çıkamıyor burda 6000 küsür erkek arkadaşımız, dört olunca ne yapacaklar diye merak ediyorum işte ne vardı şimdi profili karıştıracak.:D

unbe
20-11-2008, 02:06
:D ya demek sayımız bu kadar az??? şimdi sen varsın ben varım diğerleri kim bilelim de kimse karışmasın:D

pervane
20-11-2008, 02:12
Sitede ikinci olağan dışı sayımı yapıyorum:)

K.C bir
Meaculpa iki
Evrensel-İnsan
Ben Evrensel-İnsan'ın arkasındayım ÜÇ
ve ve!
Akinci-32 dört.
Kadroya bakın hizaya gelin arkadaşlar:)

unbe
20-11-2008, 02:21
e bu durumda beş oluyoruz:)

sinner
20-11-2008, 02:22
sevgillli Pervane siz çoğalın yeterki ;
O zaman
ben baltamı pardon kazmayı alıp mağarama dönerim.

unbe
20-11-2008, 02:24
e kadınları esaretten kurtarmak lazım tabii kafalarını bi çalıştırsalar zaten hepsi burda olur ama cesaret yok ne yazıkki:(

prozac
20-11-2008, 02:35
:D ya demek sayımız bu kadar az??? şimdi sen varsın ben varım diğerleri kim bilelim de kimse karışmasın:D
Kadrolaşma başlamış:)

Cennette yeterince artacaksınız zaten sevgili akıncı
Bu arada erkek bir kadının dırdırını cekemezken birde huriler çıktı başımıza

unbe
20-11-2008, 02:38
:Dtabii artarak çoğalıcaz:Dama cennet varsa ki yok ondan burdayız

sinner
20-11-2008, 02:45
Cennete girersek prozac kardeş hiç korkma ;)
Bakışları sadece eşlerine çevrilmiş on numara miyop hatunlar burdaki gibi davrenemicekler :)

prozac
20-11-2008, 02:48
Sevgili akıncı dünyada da kadının nüfüsü erkek nüfusunu geçmeye başladı nedir bu çoğalma azmi ?

Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler vardır... (İnsan Suresi, 21)
Modayla pek işiniz olmayacak orda yeni elbiseler bulamayınca kadınların yüz ifadelerini çok merak ediyorum:)

prozac
20-11-2008, 02:49
Hamdolsun cennetede gireriz dostum;)

unbe
20-11-2008, 02:50
bu sizlerden kaynaklanan bişi sevgili prozac02 x-y faktörüdür :)

evrensel-insan
20-11-2008, 02:54
Saygideger akinci-32;

x-y faktorunun, giris acilimi:"tanri yoklugunun ispati" basliginda; cunku ilk orada yazmissin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
20-11-2008, 02:57
sevgili evrensel
prozacın kadınların nüfusunun artmasına karşılık dediğine istinaden yazdım burada...
saygılar

prozac
20-11-2008, 03:01
Alla alla Kabak yine bizim başımıza patladı anlaşılan...

Kadında nefis yokmu sevgili akıncı..:)

dr humanist
20-11-2008, 03:03
sevgili arkadaşlar;

islam kadınlara bu dünyada ne vermiş ki öbür dünya için vaatler yapsın.

saygılarımla

prozac
20-11-2008, 03:06
Forumda mümin bayan arkadaşımız yok galiba:)

Bİz yinede soralım..

Cennette kadın eş erkek eşini hurilerden kıskanırmı?
http://www.turandursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif

dr humanist
20-11-2008, 03:14
sevgili prozac02;

domuz eti yerse kıskanmaz

saygılarımla

prozac
20-11-2008, 03:21
Sevgili hocam trisin bakterisi vücutlarına temas etmemeş mumın kadınlarımız kıskanacaktır ama

evrensel-insan
20-11-2008, 03:29
Saygideger prozac02;

Trisin, bakterisi; cig etten gecer. Bunun icin domuz eti yemeye gerek yok. Ustelik, domuz eti cig yenmez. Sucuk, pastirma ve de cig kofte cig yenir. O yuzden, zengin musluman kadinlarinda, trisin-tenya- bulunmasi daha buyuk bir olasaliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
20-11-2008, 03:41
Sevgili E.İ. teşekkürler bılgım var yıne hatırlamıs olduk saka amaclı kullanmıstım hep domuzdan dem vurulur ya hastalık yapar vs..o nedenle yazdım o zaman domuz eti yemeyen mumın kadınlarımız kıskanacaktır diye düzeltelim..

K.C.
20-11-2008, 14:49
Sevgili Mea,
öğretilmiş çaresizlik gibi ezber ettirilmiş kanaatkarlık ve kalenderliklerimiz var. Tespitin çok doğru. Benim îmâ etmeye çalıştığım da oydu ama gel gör ki bunu sadece sen ve sitedeki kadın popülasyonuna dahil olanlar anlayabiliyor.

Sevgili Akıncı,
Geçen Frodo hakkımda bir tespit yapmıştı, ki çok haklı,
Burada olup bitenlerden ve yazarlardan en son benim haberim oluyor. :)
Kadınlar kulübü diye bir sosyal site açalım. Kapısına da kocamaaan "erkekler giremez" yazıp "içeride birbirimize pasta börek tarifi verelim..." diyemeyeceğim. :D Konuşacak daha mühim meseleler olduğu inancıyla buradayız hepimiz. :)

Evrensel'le ilgili birşeyler okudum yukarıda ama...
Kadın olduğunu söylerseniz şimdi aha şurada bayılacağım...
:D

point_13_
20-11-2008, 16:09
inanan bir bayan olarak hemen fikrimi söylemek isterim :) benm bildiğim kadarıyla cennette kıskançlık diye birşey olmayacakmış..bunun dışında islamın kadını 2.plana attığını düşünmüyorum.. (bknz; "cennet annelerin ayakları altındadır"
-Benim güzel hizmet etmeme ve yakınlık göstermeme insanlar içinde en çok lâyık olan kimdir?" sorusunu soran kimseye Hz.Muhammed, "annendir" cevabını vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed, bu soruyu üç defa tekrar edene her defasında da "annendir"; dördüncü defa sorduğunda da "babandır" demiştir.
sizinde bildiğiniz üzere annelik vazifesi kadına aittir :)

CENNETTE KADIN

Gerek cennet ve gerekse cehennem, hem erkek ve hem de kadın kullar için açıktır, yaratılış bakımından bu iki cinsin cennet ve cehenneme girmeyi hak etmede fırsat eşitlikleri vardır. Fiilen hak ediş ise serbest irade ile gerçekleştirilen iyi veya kötü davranışlara bağlıdır.
Kitap ve sünnet kaynaklarında yapılan açıklamaları, uslübü ve islamı tam bilmeyenler yanlış anlamışlar, yanlış yorumlamışlar bunlardan, ilahi sıfatlar, mantık ve vicdan ile bağdaşmayan sonuçlar çıkarmışlardır. "Cennetin adeta erkek sultanların sarayı olması, kadınların orada da ikinci sınıf kullar durumunda oldukları, cehennemi dolduranların çoğunun kadınlar olması..." bu cümledendir. Bu yanlış anlayışları düzeltmek gerekirse;

Ayetlerde ve sayılan çok az sayıda mütevatir (1) hadislerde, cennete veya cehenneme girme ve ebedi mutluluğa erme bakımından kadının aleyhinde olan bir bilgi mevcut değildir. Bu kaynaklarda, "nimette-külfette, cezada mükafatta eşitlik" bulunduğu bildirilmektedir.
Cennet yalnızca erkeklerin sarayları değildir; orada kadın da, erkek de saraylarının sultanlarıdır.
Cennette kadına da erkeğe de dilediği, arzu ettiği, canının çektiği, elde edince mutlu olacağı her şey verilecektir.
Cennet sonsuz bir mutluluk yeridir; ancak insanoğlu bu mutluluğu daha önce ne tanımış, ne tatmıştır. Bu sebeple insanların, dünyadaki zevkleri, alışkanlıkları, kadın-erkek ilişkisindeki cinselliği olduğu gibi ahirete taşımaları, nasları buna göre yorumlamaları gerçeğe uygun değildir.
Mütevatir olmayan hadislerde "cennette erkeklere ikişer adet dünya hatunu verileceği" bildirilmiştir. Bundan kadınların aleyhine ve erkeklerin lehine bir sonuç çıkarmak mümkün değildir; çünkü bu da erkeklerin dünyada tattıkları ve arzuladıkları şeylerin kelimeleri kullanılarak- imrendirmek üzere- söylenmiş bir sözdür. Ayrıca kadın tek olmayı istiyorsa veya başka erke istiyorsa ona da bunlar verilecektir. Burada önmelki olan dünyadaki isteklerimiz ve yapımız ile cennetteki isteklerimiz, isteme kabiliyetimiz ve yapımızı birbirine karıştırmamaktır. Problem varsa işte bu karıştırma sebebiyle vardır.
Vakı'a suresinde huriler kastedilerek "..onları bambaşka bir yapıda yeniden yarattım..." (56/22,37) buyurulmuştur. Müfessirler bu hurilerin dünyada yaşlanmış ve buruşmuş olarak vefat eden kadınlar oldukların ifade etmişlerdir. Buna göre huriler de melek değil, insandır, dünyada yaşamış kadınlardır ve cennette sayılan erkeklerden daha fazladır.
Erkek ve kadın olarak Allah Tealanı has ve arif kulları cenne, köşk, kadın, yiyecek, içecek, bağ ve bahçe için istamezler, cenneti aşık oldukları Cemal-i İlahi için, özledikleri Habibiullah (s.a.) için isterler.

(1) Mütevatir Hadis: Peygamberimiz'den bize kadar, haberin ve bilginin doğruluğundan şüphe etmeyeceğimiz ölçüde ve sayıda kimsenin naklede geldikleri hadisler.

unbe
20-11-2008, 17:12
sn. point,
çok doğru bi noktaya temas etmişsiniz tebrikler.kadınlar sadece anne,eş ve de cariye olarak nitelendiriliyor kuranda. insan olarak nitelendiriliyor mu? HAYIR.cennetle ilgili olan herşey de erkeklere özel dikkat ediniz kadınların cennette nasıl "sefa" sürecekleri değil kocaları -tabii isterse- nasıl hizmet edecekleri anlatılıyor. siz birde diğer balığa bi göz atın bence cennet kuran ve erkek olana....

sinner
20-11-2008, 17:39
Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık).
Onları bâkireler yaptık. (Vakıa-35,36)

Müfessirler bu hurilerin dünyada yaşlanmış ve buruşmuş olarak vefat eden kadınlar oldukların ifade etmişlerdir. Buna göre huriler de melek değil, insandır, dünyada yaşamış kadınlardır ve cennette sayılan erkeklerden daha fazladır. -point 13 alıntı

Yaw ne kadar çocukça bir yaklaşım.
Sanki erkekler buruşup yaşlanarak ölmüyor.
Neden kadınlar yeniden inşa ediliyor da erkeklere dokunulmuyor ?
Muhammed kendi nefsi dahil hep erkekleri hedef alarak ayet yazdığı için burda o noktayı (erkeklerin yeniden inşasını )unutmuş
Amacı tabiki erkek müminlerin cennet arzusunu diri tutmak.

Birden fazla kadın verilmesi hikayesine gelince ...
Dünyada şu an %50 erkek %50 kadın nüfusu var.
Az bi fark olan yerler yok değil ama oran bu 1e 2k değildir.
Orada madem huri yok onlar melek değil.
Her erkeğe birden fazla kadın düşmesi teknik olarak imkansızdır.
Diyecekler ki o zaman kadınların cennetteki nufusu erkeklerden fazladır.
Peki o zaman şu hadisi nereye koyacaksınız :

"bana cehennem halkı gösterildi; çoğunluğu kadınlardı... cehennemin kapısında durdum, oraya girenlerin çoğu kadınlardı..."
"allah resülü ramazan veya kurban bayramında musallaya gitmek üzere yola çıktığında kadınlara rastladı ve şöyle dedi:

" ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm."

kadınlar neden ya resullullah diye sorduğunda allah resulü buyurdular:

"çünkü kadınlar çok lanet ettiler ve kocalarına karşı da nankör oldular..."

"bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emredecek olsaydım, herhalde kadının kocasına secde etmesini emrederdim."

sinner
20-11-2008, 17:48
Ayet bir de bakireliğe vurgu yapılmış. Unutmuşum.
Allah biz erkek kullarını ne çok sever ne de düşünürmüş gözlerim yaşardı :D

prozac
20-11-2008, 18:13
Sevgili yusuf muhammed o ayetleri yazarken hymenoplastiden haberi yoktu o yüzden serpiştirmis olmalı..;)

evrensel-insan
20-11-2008, 18:26
Saygideger K.C.

Evrensel'le ilgili birşeyler okudum yukarıda ama...
Kadın olduğunu söylerseniz şimdi aha şurada bayılacağım...-K.C.

Erkek olarak, dogmusum. Dede, haric-henuz olmadim-, ve de agabey-cunku ailenin en kucugu benim-.

Diger, her turlu erkek vasiflarina sahibim. Babayim, amcayim, dayiyim, enisteyim, bacanagim, kayinbiraderim, uc cocuk babasiyim. Evliyim ve 53 yasindayim. Bu kadar bilgi, yeterli sanirim.

Ama, erkeksel karakterli; dusunce uretmiyorum. davranis olarakta; mumkun oldugu kadar erkeksel karakterli davranmamaya cabaliyorum.

Yalniz, o okudugun neydi? ve sen, nasil bir anlam cikardin? Aciklarsan, sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
20-11-2008, 19:11
Sitede ikinci olağan dışı sayımı yapıyorum:)

K.C bir
Meaculpa iki
Evrensel-İnsan
ve ve!
Akinci-32 dört.
Kadroya bakın hizaya gelin arkadaşlar:)

Sevgili Evrensel,
Pervanenin üstteki mesajı yanılttı beni...
(utanmış yüz efekti bulamadım, yazıyla yazayım dedim: utanmış ve yanakları al al olmuş yüz efekti)

K.C.
20-11-2008, 19:19
(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

(Kocasına muhabbet gösteren, çocuk doğuran, öfkelendiği an veya kocası kendine kızdığı zaman, kocasını razı edinceye kadar uyumayan kadın Cennetliktir.) [Taberani]

Kadına ziynet eşyası mubahtır. Ziynet almak için kocasını müşkül duruma düşürmemeli, yabancılara ziynetlerini göstermemelidir! Böyle olunca ziynetleri Cennete girmelerine mani olmaz. Bir hadis-i şerif meali:
(Cennette kadınların az olduğunu gördüm. Sebebini sordum. "Onları altın ve ziynet eşyası meşgul etti" dediler.) [İ. Ahmed]

Kocasına, elinden geldiği kadar güler yüzlü davranıp, sevgi göstermeli, dili ile de onu incitmemelidir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Kıyamette ALLAHü teâlâ, kocasına dili ile eziyet eden kadının dilini 70 arşın uzun yapıp, boynuna dolar. Kocasına kötü gözle bakan kadını da başı kesik ve bedeni parçalanmış hale çevirir.) [Şir’a]

(Senden ne gördüm) diyerek küfran-ı nimette bulunmamalıdır! İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Eğer kocalarına karşı küfran-ı nimette bulunmasalar, namaz kılanlar hemen Cennete girerdi.) [Şir’a]

(Cehennem halkının ekseriyetini kadınların teşkil ettiğini gördüm. Sebebi de, çok lanet ederler ve kocalarına karşı küfran-ı nimette bulunurlar.) [Buhari]

daha fazlası için buraya tıklayın (http://http://www.muhabbetullah.com/fikih/bilgi/koca-hakki.html)

point_13_
20-11-2008, 19:39
pek değerli arkadaşlar şunlara bir göz atın sonra ne diyecekseniz deyin :)
http://www.minare.net/forum/islamda-kadin-ve-aile/dinimizde-kadinerkek-esitligi-t20931.0.html
http://www.minare.net/forum/islamda-kadin-ve-aile/islamda-kadin-haklari-t20402.0.html

unbe
20-11-2008, 19:40
demekki ben bir kadın olarak müslümanlıktan vageçmişsem gayet haklıyım bu ayetlerde kadınlar 2. sınıftan da aşağıda yaratıklar olarak anlatılıyor çünkü.

point_13_
20-11-2008, 19:48
"...bir kadını ağlatırken çok dikkat edin, çünkü Tanrı gözyaşlarını
sayar! Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı,
öyle olsaydı ezilirdi; üstün olmasın diye başından da yaratılmadı. ama
göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye;... ... kolun biraz altından
korunsun diye....kalp hizasından... SEVİLSİN diye..."

bu musevilerin bir kitabından alıntı yapılmış ama bence doğru bir saptama..

sinner
20-11-2008, 19:54
Sayın K.C.
verdiğiniz linki açamadım.
Acaba yazdığınız hadisleri siz üretmiş olabilir misiniz ?
Kim bu Şira :D

K.C.
20-11-2008, 19:57
Kadın ademin kaburgasının yerine konmamış ki kalp hizasında olsun, kolun biraz altında korunsun, sevilsin...
kadın oradan sökülüp alınan kaburga kemiğinden yaratılmış efsaneye göre.
Ki o kemiklerden biri çıkarılsa geride kalanlarla bile kişi hayatını devam ettirir. mankenler nasıl belleri ince olsun diye en alttaki kemikleri kestiriyor, işte bu kadar gereksiz bir kemikten yapmış (güya) bizi.

Erkekle eşit olması isteniyorsa göğüsten falan yaratılmazdı, erkekle ham maddesi aynı olurdu. Gerçi kemik çamurdan iyidir ama. :)

K.C.
20-11-2008, 19:59
Aa, oradan gerçekten açılmadı yusuf,
bir daha vereyim, bakalım buradan açılacak mı?

http://www.muhabbetullah.com/fikih/bilgi/koca-hakki.html

K.C.
20-11-2008, 20:04
pek değerli arkadaşlar şunlara bir göz atın sonra ne diyecekseniz deyin :)
http://www.minare.net/forum/islamda-kadin-ve-aile/dinimizde-kadinerkek-esitligi-t20931.0.html
http://www.minare.net/forum/islamda-kadin-ve-aile/islamda-kadin-haklari-t20402.0.html

Sayın point_13,
ilk linke baktım, kaynak olarak bazı rakamlar var ama o rakamların ne olduğu belli değil.

Bunların hadis olduğu iddiasındaysanız http://hadis.ihya.org/ bu linkten bir arama yapın isterseniz. Böylece kaynaklarınızı somutlaştırmış olursunuz.

prozac
20-11-2008, 20:06
Secgili point c/p ve linkler için teşekkürler..Birde sizin fikirlerinizi alsak.Kadın serkeşlik yaparsa erkek tarafından cezalandırılması istenmiş..Peki erkek bir yalnış yaptığında kadın ne yapacak mesela ey inanan kadınlar kocalarınıza hafifçe vurun ;) diye bir ayet bulamadım ben..

prozac
20-11-2008, 20:09
Sevgili K.C. verdiğin link e baktım meğer rabbim bizi ne kadarda düşünüyormuş:D

K.C.
20-11-2008, 20:13
Secgili point c/p ve linkler için teşekkürler..Birde sizin fikirlerinizi alsak.Kadın serkeşlik yaparsa erkek tarafından cezalandırılması istenmiş..Peki erkek bir yalnış yaptığında kadın ne yapacak mesela ey inanan kadınlar kocalarınıza hafifçe vurun ;) diye bir ayet bulamadım ben..

Serkeşlik etme İHTİMALİ olan kadınların 3. adımda dövülebileceğini bildiren ayetten biraz sonra SERKEŞLİK EDEN ERKEĞİN kölesi hükmündeki kadınlara sabretmeleri ve serkeşlik eden efendileriyle uzlaşmaları öğütlenmiş sayın antidepresan :)

point_13_
20-11-2008, 20:16
fiziki olarak bakarsak kadınların erkeklere fiziksel güç uygulaması pek olağan değildir (istisnalar kaideyi bozmaz) ama bu demek değildir ki erkek yanlış birşey yaptığında kadın susup otursun islamiyete göre kadının erkeğe erkeğin de kadına göre yükümlülükleri vardır..aksi durumlarda da kişi yaptığının cezasını er geç görür..

prozac
20-11-2008, 20:23
Sevgili K.C. gecen yusuf bir başlık açmıştı fethullah hoca son fetvasında kadınlara :
Eşiniz bir tokat atıyorsa siz iki tokat atın demişti..
Sizce mümin bir bayan hadisler i mi yoksa fettullah hocayımı dinlemeli..:)

point_13_
20-11-2008, 20:29
bu arada sevgili kc benim yazdığım yazı belirttiğim gibi musevilerin bir kitabından Kur'andan değil sadece olaya biraz duygusal yaklaşan bir yazı hoşuma gittiği için verdim ama bildiğim kadarıyla Kur'anda kaburga lafı geçmez..bir kısım ayetlerde de cinsiyet ayrımı yapılmadan çamurdan yaratıldığımız söylenir..yaratılışın detayını biz bilemeyiz..sadece Allah'ın bildirdiklerini bilebiliriz..ayrıca o ne demektir havva'yı adem'in kalbinin yerine koymamış ifadesi mantıklı mı sence?? değinmeden geçmeyeyim kemik çamurdan iyidir demişsin ama yaratılışını kabul etmesen de öldükten sonra toprak olacağın gerçeğini reddedemezsin..bunu bariz gördüğümüz için kimse reddetmiyor ama görmediğimiz işimize gelmeyen konularda peşin hükümler verebiliyoruz.. oysaki gözümüzle görmediğimiz ama bir takım nedenlerden ötürü varlığını kabul ettiğimiz o kadar çok soyut şey var ki..

Yaratılışın erkekten, yani Hz. Adem’den başlamış olması, ondan (veya aynı asıldan) kadının (Hz. Havva’nın) yaratılmış olması, kadın-erkek ayrımı yapmaktan çok öte her iki cinsin insan olarak esas ve öz itibarıyla aynı olduğunun bir delilidir. Kadının ve erkeğin birbirlerini tamamlayıcı, bir bütünün parçaları şeklinde yaratılmış olmaları ise, onların birbirlerine hasım ve rakip olamayacaklarının bir ispatıdır.

prozac
20-11-2008, 20:41
''Hepimiz ölünce toprak olacağız''
Bu söz ülkemize mi ait müslüman aleminemi bilmiyorum. Kimini gömerler azot olur..Kimini yakarlar kül olur;)

point_13_
20-11-2008, 20:48
hatta kimi de hiç ölmez dünyaya kazık çakar değil mi sevgili prozac (: zaman su gibi arkadaşlar iyi değerlendirelim eğer ben kazık çakıcam demiyorsanız olaylara biraz daha objektif bakalım ne dersiniz?? kadın erkek akıl olarak eşittir bitti :) islamiyette de böyledir olması algılanması gereken de budur..

sinner
20-11-2008, 20:57
ama bu demek değildir ki erkek yanlış birşey yaptığında kadın susup otursun...point 13
Ama gerek Kuranda gerek hadislerde sürekli olarak kadından erkeğine itaaat , sadakat ve sabır bekleniyor.

Susup oturmaktan başka kadının erkeğin üzerinde bir yaptırımı var mı ?
Ne yapabilir bu konuda islam ne emrediyor ?
Samimi olarak merak ediyorum. ;)

point_13_
20-11-2008, 21:14
Allah,ahirette adaletle hüküm vereceğini bildirmiş dünyada da adil olunması gerektiğini emretmiştir..şimdi bir çift düşünelim aralarında ufak tefek sorunlar var Allah hemen boşanın gitsin demek yerine itaat,sadakat,sabır vs vs gibi ahlaklı davranışlarda bulunmanın gerekliğinden bahsetmiştir..ki bu kelimelerin karşılığı kötü birşey değildir sizin de gayet bildiğiniz gibi bunlar ahlaklı insanlarda bulunması gereken erdemlerdendir..ama oldu ki kadın ciddi bakımda haksızlığa uğradı kadın tutup erkeği dövemeyeceğine göre (buna gücü yetmez de zaten) haksızlığa boyun eğsin dememiştir Allah..kadınlar da o ülkedeki adalete güvenip o şekilde haklarını koruyacaklardır..benim şahsi fikrim ve yorumum budur ve bence beğensenizde beğenmesenizde durum da bundan ibarettir..

sinner
20-11-2008, 21:34
Bunlar yuvarlak cümleler. İşi ahirete bağlamak vs.
Yani çözüm kadının dışından gelecek.
Kadın bir birey olarak ele alınmadığı için ona bir yaptırım hakkı da verilmemiş.
Evet tam da öyle point13 inancınız böyle buyuruyor.
Beğenmediğimizi biliyorsun ;)

evrensel-insan
20-11-2008, 21:59
Saygideger K.C.;

ve ve!-pervane.

Zaten, pervane de; kendisini sayarak ucluyor.

Ama, beni "one surup" "arkama saklanmis" :)

Akinci-32 de, beni de sayima katarak sayiyi, beslemis. Neyse; bu tercumanligim ise yaramistir, umarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
20-11-2008, 22:12
Saygideger pervane;

Sayimi, yeniden yapmaya hazir ol. Bak;

inanan bir bayan olarak hemen fikrimi söylemek isterim -point 13

sana, bir bayan daha "buldum"

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
20-11-2008, 22:14
Yahu ne ara yazdınız bu kadar yazıyı, şimdi ben hangi birine yetişeceğim şike var bu oyunda:)

Sevgili akıncı kurana göre soruyorsan içinde kadınların erkeklerin egemenliğinde olduklarını belirten onlarca ayet vardır..
İkinci sorduğun şeyi bende bilmiyorum çok zor biyerden sormuşsun..sanırım pervane cevaplar

Zira :

Otuz yıldır insan ruhunu araştırıyorum yinede kadınlar ne ister anlayamadım ..Demiş üstad

Akinci-32 sormuş: Kadınlara ne oluyor? Prozac arkadaşımız da bu sorunun cevabını versin diye bula bula sitenin şu anda Ateist olan tek kadınına sormuş. (belki vardır da ben henüz rastlamış değilim Rabbim o günleri de gösterir inşallah şu garip Ateist Pervane’ye Nerde o günler!)
Yine Iskaladı sevgili Prozac! Neden mi? birincisi Her ne kadar ülkemizde Aleviler de Müslüman diye bol keseden sıkılsa da, siteye gelen Alevilerin eminim İslamiyet’in ne olduğunu öğrendiklerinde gözleri fal taşı gibi açılıyordur. Yahu siz hiç Bektaşi fıkrası da mı okumadınız. (özellikle cennet ile ilgili olanlarını tavsiye ederim) Çoookkk eskilerde cennet diye bir yerin adını duymuştum ama asıl cennetin ne olduğunu sitede öğrendim ben. Bizimkiler ölünce ataya kadar gidip geliyorlardı çünkü.
Yani ne eskiden ne de şimdilerde Pervane’ye bir şey olduğu yok ki bu sorunun cevabını versin.
Ama belki eskiden Tanrının bir bacağı olduğunu düşünen Sevgili Meaculpa ve Kadınların en hayırlısı, en cennetliği olma yolunda ter dökmüş olan Sevgili K.C arkadaşımız size cevap verebilir.

Gerçi daha önce kadınları üçe ayırılır demişti K.C. sayı saymayı bilenler ve bilmeyenler. Şimdi farkettim Akinci-32 ve K.C sayı saymayı bilmiyormuş.
Evrensel hocamı saymıyoruz zaten, hocam görüyorsunuz değilmi "Erkeği" saymaya alışmış kadınlarımız:) oysa ben Evrensel hocamı tek sayıyorum. Pante arkadaşımızı hala kaç sayacağıma karar veremedim çift saysam olurmu? Allahtan sitenin sayım memurluğunu yapıyorum da sayı doğru çıkıyor:o

Not: Üstadınız biraz salak galiba, anlaşılan ne aradığını kendisi de bilmiyor. İnsan ruhunu araştırıyorum diyor ama, araştırmanın kapsamı kadınların neler istediği üzerinde yoğunlaşmış. Eh erkeklerin neler istediğini kendinden biliyor ya! Ne olacak Ruhsuz adam işte...;)

pervane
20-11-2008, 22:17
Saygideger pervane;

Sayimi, yeniden yapmaya hazir ol. Bak;

inanan bir bayan olarak hemen fikrimi söylemek isterim -point 13

sana, bir bayan daha "buldum"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Hocam biz Point 13 arkadaşımızı Yusuf gillerin tarafında sayıyoruz;)

Hem bayan! hem cennete gitmek istiyor anlaşılan "ayağı göl başı pınar olsun" ne diyelim.:)

evrensel-insan
20-11-2008, 22:26
Saygideger pervane;

Hocam biz Point 13 arkadaşımızı Yusuf gillerin tarafında sayıyoruz

Hem bayan! hem cennete gitmek istiyor anlaşılan "ayağı göl başı pınar olsun" ne diyelim.-pervane

Gordugum kadariyla "teslim bayragini " cekmissin. O zaman,
nerede kaldi sitemizin icerigi, amaci bilgi ve bilinc duzeyinin esasi;
nerede kaldi; insanoglunun egitilmesi;
nerede kaldi; dusunce ve davranista, insan olmak ve insanlik sunmak icin, yazilan ve yazilmakta olacak olan yazilarin; amaci, cabasi ve degeri?
Nerede kaldi; dogal dusunceye "teslimiyet" yerine, insanoglunu; dusunen dusunceye yonlendirmenin geregi;
nerede kaldi; dogumdan beri verilenlerin sorgulanip-nedenlenip; kisilerin kendi oz iradeleriyle; kendi degerlerini olusturma cabasi, becerisi amaci, calismasi, arastirmasi v.s.
Nerede kaldi; pervane?

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
20-11-2008, 22:35
Hocam "bir husumet, bin nasihate bedeldir" arkadaşımız ille de ille cennet diyorsa biz ne diyebiliriz seçim kendisinin, saygı duymak lazım. ;)

prozac
20-11-2008, 22:37
Sitenin sayım memuresi pervane bacım senin ilmi bilgilerine güvendiğim için öyle yazmıştım :rolleyes: yeterki kızma pervane adını zikrederken daha dikkatli olurum ben:)

K.C.
20-11-2008, 22:38
Arkadaşlar bir ricam olacam;
"bayan" lafını kullanmayıp "kadın" kelimesini kullansak daha doğru olacak.

Zira cinsiyet belirtmemiz gerektiğinde erkekler için bay kelimesini kullanmıyoruz.

Sevgili point,
ayrıca o ne demektir havva'yı adem'in kalbinin yerine koymamış ifadesi mantıklı mı sence??
daha önce alıntıladığınız bir yazı vardı ya hani:
göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye;... ... kolun biraz altından
korunsun diye....kalp hizasından... SEVİLSİN diye..."
ben de şunu demişim:
Kadın ademin kaburgasının yerine konmamış ki kalp hizasında olsun, kolun biraz altında korunsun, sevilsin...
kadın oradan sökülüp alınan kaburga kemiğinden yaratılmış efsaneye göre.
Umarım anlatabilmişimdir meramımı.

Bir de yazıları yazıyorsunuz link de veriyorsunuz ama orada hadis veya ayet dayanağı olmuyor. Ben de iyi bir müslümanken islamiyetin kadının haklarını nasıl savunduğunu bu tür yazılardan okuduğum kadarıyla orda burda savunurdum. Sonra destek ihtiyacı hissettim ve hadisleri, ayetleri daha objektif olarak incelemeye başladım. Çıkan sonuç ortada.

Kadınların İslamdaki eşitliğiyle ilgili yazdığınız yazılarınıza lütfen hadis ve kur'an'dan destek arayıp onları da yazınıza ekler misiniz? Daha sağlam savunma imkanı da bulursunuz, bizlere karşı. Zira bu sitedeki forumlar ezberlerin bozulduğu, iddiaların çürüdüğü yazılarla doludur.

K.C.
20-11-2008, 22:45
Hocam "bir husumet, bin nasihate bedeldir" arkadaşımız ille de ille cennet diyorsa biz ne diyebiliriz seçim kendisinin, saygı duymak lazım. ;)

Sayı saymayı bilengillerden sayın Pervane :) "husumet" kelimesini kasten mi kazaren mi yazdın? Kasten yazdığını düşünüp anlam çıkarmaya çalışıyorum da. :rolleyes:

evrensel-insan
20-11-2008, 22:51
Saygideger pervane;

arkadaşımız ille de ille cennet diyorsa biz ne diyebiliriz seçim kendisinin, saygı duymak lazım.-

Sen, yine; bir insan olarak; dusunceye saygini esirgeme. Ama, bu ara da; gorevlerini, bilinclenme ve bilinclendirmeyi, egitilme ve egitmeyi, yetisme ve yetistirmeyi; bilgilenme ve bilgilendirmeyi v.s. de; unutma.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
20-11-2008, 22:59
Saygideger K.C.;

"bayan" lafını kullanmayıp "kadın" kelimesini kullansak daha doğru olacak.
Zira cinsiyet belirtmemiz gerektiğinde erkekler için bay kelimesini kullanmıyoruz.-K.C.

Ben, genelde insanoglu icin; baslik- lakap kullanmayi; ne severim, ne de becerebilirim. o yuzden; iliskide oldugum kisilere hep ismiyle hitap ederim. Tabi, akrabalik iliskileri ve buyuge saygi farkli.

Madem, konu cinsiyet belirtimi-ki oyle; o zaman; karsitlik erkek-disi olmali. Nedense, kadin kelimesi bana hem kizi cagristirmiyor, hem de biraz "kabaca" geliyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

point_13_
20-11-2008, 23:34
bilmiyorum ne kadar samimi bulursunuz ama amaç cennete gitmek değil arkadaşlar bunu anlayamadığınız için yapıyoruz bu gereksiz konuşmaları..çünkü gördüğüm kadarıyla siz de seçiminizi yapmışsınız ben de yaptım..yani sanal ortamda şu şöyle bu böyle demekle kimsenin fikrinden inancından dönüş yapacağını sanmıyorum..evet herkes ister cennete gitmek eminim inanmıyor olsanız bile sizin de içinizde keşke olsada (olduğuna inanmadığınız için böyle söylüyorum) beni de alsalar cennete düşüncesi geçiyordur..kim ister ki sonsuz bir boşlukta kaybolmayı bunun düşüncesi bile rahatsız edici cehennemi hiç söylemiyorum bile..ama dediğim gibi ister inanın ister inanmayın amaç salt cennete gitme arzusu değil..maneviyat kelimesi sizin için ne ifade ediyor bilmem ama benim için anlamı büyük özellikle dini bağlamda.. bu dinin içinde mevcut olan bir Allah sevgisi bir peygamber sevgisi var ki hiç görmediğim yaratıcıya ve hiç görmediğim bir insana sevgi besliyorum..bu benim dünya görüşümle bilimden anladıklarımla aklımla mantığımla paralellik gösteriyor..beni rahatsız etmek şöyle dursun bana huzur veriyor..eminim bu inanç olmasa sizin dediğiniz gibi bir yaratıcı olmasa bu dünya şimdi olduğundan çok daha huzursuz çok daha kötü bir yer olurdu..islamiyet insanlara güzellikleri öğütler yardımlaşın der paylaşın der kendiniz için istediğinizi din kardeşiniz için de istemedikçe gerçekten iman etmiş olmazsınız der.. siz bu siteyi inkarlarınızla sayfalarca doldurmuş olabilirsiniz..hepsine cevap verecek bilgiye sahip olmayadabilirim..ama bu sorularınızın mantıklı birer cevabı olmadığı anlamına gelmez..çünkü ben islamiyetin güzelliklerini çok ufacık şeylerde dahi görebiliyorum.. sizlerin de en kısa zamanda gerçekleri görmeniz temennisiyle..

unbe
21-11-2008, 00:00
sn. point
bir kadın olarak bu şekilde zikredilen bir cennete gitmek istemem şahsen.burdaki diğer arkadaşların düşüncesini bilemem ama eminim kimse içinden "Ah,keşke bende cennete gitsem kocamın dizi dibinde oturup ona hizmet etsem ve hurilerle olan ilişkilerine yardım etsem" diye düşünmüyordur.siz cennete gitmek isterseniz o sizin bileceğiniz bişidir.:D

point_13_
21-11-2008, 00:14
bana anlatılan cennette kimse kimseye hizmet etmiyor..sıkıntı üzüntü dert tasa ... hiç bir kötü duygu yok..herkes mutlu mesut..cennetin de dereceleri var diye biliyorum ama en alt derecesi dahi dünya nimetlerinin kat kat üstünde..şimdi siz kafanızdan birşeyler üretip cennetin bünyesinde barındırmaya çalışmayın rica ediyorum..ayrıca cenneti şu anki bilgimiz ve aklımızla tam anlamıyla hayal edip kavramamız çok güç diye de biliyorum..neyse dediğim gibi tek amaç da bunlar değil..bir de çok daha güzel şeyleri barındırıyor cennet bünyesinde mesela yaratıcıyı ve peygamberleri görmek..tüm bunlara inanıyorum var olduklarından zerre kadar şüphe duymuyorum neden istemeyeyim ki orada yaşamak bence eğer gideceğin yer bu kadar mükemmelse ölüm o kadar da kötü birşey sayılmaz..tabi kimin nereye gideceğini Allah bilir..Allah hepimize nasip etsin..

unbe
21-11-2008, 00:17
sn. point,
kafamızdan bişi üretmiyoruz.size de boş vakitlerinizde biraz kuran okumanızı önericem ama haddimi aşmış olur muyum endişesindeyim....

K.C.
21-11-2008, 00:21
Sayın point
kutsal bir kitapta (nebe suresinde) cennetteki erkekler için göğüsleri yeni tomurcuklanmış genç kızlar vaad edilmesi müslüman bir kadın olurak sizi rahatsız eder mi?

kızların göğüslerinin kaç yaşlarında tomurcuklandığını düşünüp cennetteki erkeklere kaç yaş grubu kız çocoğu vaad edildiğini de sorgulayabilir misiniz?

sinner
21-11-2008, 00:28
Allahın kadın için inşa ettiği cennet ortada.
Ayetler hadisler ortada.
Orada (insana) her istediği var denilirken ben şahsen kadınların kastedildiğini sanmıyorum.
Çünkü, kadının orda her istediğine sahip olması cenneti cennet olmaktan çıkarır ;)

K.C.
21-11-2008, 00:35
Orada (insana) her istediği var denilirken ben şahsen kadınların kastedildiğini sanmıyorum.

http://kadinislamadalet.blogcu.com/kur-an-in-ey-iman-edenler-dedigi-kimlerdir_1549526.html

point_13_
21-11-2008, 00:44
http://www.turkish-media.com/forum/lofiversion/index.php/t32212.html benim de zamanında merak ettiğim bir konuydu..buyrun okuyun..
ama devamında yanlış diyenler de çıkmış belirteyim de sonra herkes bir ağızdan birşeyler söylemesin..ben arapça bilmediğim için doğruysa şayet kelimeler mantıklı göründü ancak doğrusunu Allah bilir..

point_13_
21-11-2008, 00:58
bu arada sevgili kc verdiğin linke baktım ama bence mantık hatası var..
4.19. Ey iman edenler! Kadınlara zorla vâris olmanız size helâl değildir. Apaçık bir edepsizlik yapmadıkça, onlara verdiğinizin bir kısmını ele geçirmeniz için de kadınları sıkıştırmayın. Onlarla iyi geçinin. Eğer onlardan hoşlanmazsanız (biliniz ki) Allah'ın hakkınızda çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış olabilirsiniz.
Bu ayette her ne kadar Ey iman edenler denilmişse de, sadece erkeklerin kastedildiği 'kadınlara, kadınları' şeklinde devam eden cümleden anlaşılmaktadır

siteden bir örnek seçtim..bence burada ilk hitap tüm müslümanları kapsıyor..ancak sonrasında erkeklere yönelik bir bilgi veriliyor..bunun tam tersi de olabilirdi sonuçta Kur'an cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlığa geldiğine göre o şekilde bir hitapla başlayıp sonra yapılması istenen ve istenmeyen şeylerde genelden özele bir yaklaşım sergilenebilir..

şunun gibi; ben desem ki "ey site ahalisi!erkekler kadınlardan üstün değildir..bunu böyle bilin hiçbiriniz kendini üstün görmesin" böyle bir cümle kurduğumda site ahalisine cinsiyet ayrımı yapmaksızın sesleniyorum ama kendini üstün görmemesi gereken erkekler diye ifade ediyorum..bence burada da benzer bir durum var bilmiyorum verdiğim örnek tam oturdu mu ama anlam çıkarılacak birşey göremedm ben..

Tevbe (9/119) “Ey iman edenler ! Allah’tan korkun ve doğrularla beraber olunuz !” Ahzab (33/35) “ Müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, taata devam eden erkekler ve taata devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevazi erkekler ve mütevazi kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar var ya; işte Allah, bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.”
işte bu ayette de bakın kadınlardan yeterince bahsedilio..dediğiniz gibi kadın hor görülseydi ne böyle ayet böyle hitaplarla yazılırdı ne de kızların diri diri toprağa gömüldüğü çağda yapılan yanlışlıklar anlatılırdı..

point_13_
21-11-2008, 01:10
bu konuda açıkçası benim de çok net bir bilgim yok yani kesin bir bilgim yok..bir de yine araştırdığımda şöyle bir şeyle karşılaşmıştım onu da paylaşayım;

Allah Teâlâ, kullarının uhrevî nimetlere dair yaklaşık bir fikir edinmelerini sağlamak ve onlar­da bir arzu uyandırmak için, birçok âyette olduğu gibi burada da idrak ve anlama gücüne göre temsilî bir anlatımla bu dünyada en çok ihtiyaç duydukları, arzuladık­ları, sevdikleri maddî-bedensel hazlardan örnekler vermiştir. Bu anlatımda Kur'an'ın ilk muhataplarının beklentilerinin dikkate alındığı da söylenebilir, keza bu anlatımdan, âhirette cennete girmeyi hak eden her bir insana, dünyadaki ame­line zihnî ve ruhî kemaline, mutluluk anlayışına ve beklentisine göre neleri istiyor ve bekliyorsa onların verileceği sonucunu çıkarmak da mümkündür.

K.C.
21-11-2008, 01:13
bu arada sevgili kc verdiğin linke baktım ama bence mantık hatası var..
4.19. Ey iman edenler! Kadınlara zorla vâris olmanız size helâl değildir.
...
şunun gibi; ben desem ki "ey site ahalisi!erkekler kadınlardan üstün değildir..bunu böyle bilin hiçbiriniz kendini üstün görmesin" ..bence burada da benzer bir durum var bilmiyorum verdiğim örnek tam oturdu mu ama anlam çıkarılacak birşey göremedm ben..
Benim blogumdaki o ayetle sizin örneğiniz arasında bir fark var.
O farkı sizin örneğinizi alarak gidereceğim, bakalım anlamı değişiyor mu:

ey site ahalisi! kadınlardan üstün değilsiniz. bunu böyle bilin hiçbiriniz kendini üstün görmesin" Örnekteki erkeklere yönelik ve genelleme şeklindeki cümlenizi ayete uyarladığımda ey site ahalisi olarak seslenilen kitle kendiliğinden değişiverdi ve kadınları dışarıda bıraktı.

Tevbe (9/119) “Ey iman edenler ! Allah’tan korkun ve doğrularla beraber olunuz !” Ahzab (33/35) “ Müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, taata devam eden erkekler ve taata devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevazi erkekler ve mütevazi kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar var ya; işte Allah, bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.”
işte bu ayette de bakın kadınlardan yeterince bahsedilio...
Bu sorunuza yanıt olarak bir başka başlığımın linkini veriyorum

http://kadinislamadalet.blogcu.com/kadini-muhatap-alan-ayetlerin-nuzul-sebepleri_1543828.html

point_13_
21-11-2008, 01:22
Annelerimizden biri peygamberimize soruyor. Cennette huriler mi daha güzel olacak dünyadaki hanimlar mi diye.

Peygamberimiz de dünyadaki hanimlar cennette hurilerden daha güzel olacak. Onlar ibadetlerinden dolayi hurilerden çok daha güzel olacaklar. Elbisenin yüzü astarindan kiymetlidir diye buyuruyorlar.

Daha sonra annemiz dünyada iki veya daha fazla evlilik yapan hanimlarimiz var onlar cennette hangi eşleriyle olacaklar diye soruyor.

Peygamberimiz de cennetlik hanimin eşlerinden hangisi daha faziletli ise onu seçip " ya rabbi bunu bana eş kil " diyecektir diye ifade kullanmiştir.

Bediüzzaman efendi de evlilikler her iki cihan içindir. Orada huriler ve hanimlarin yaratiliş amaci farklidir.
Huriler hizmet etmek için orada yaratilmiştir. Orada kiskançlik olmaz. Huriler ve eşler birbirini kiskanmaz. Bu dünyada haram olan şeyler o dünyada mubah değildir. Diyor.

Allah tek olan şeyleri sever.

sinner
21-11-2008, 01:27
K.C. blog sayfan gerçekten mükemmel ;)

point_13_
21-11-2008, 01:29
http://www.serbest-kursu.com/forum/index.php?topic=1906.0
madem öyle bir de şunu okuyun lütfen :)

K.C.
21-11-2008, 01:46
verdiğiniz linki yarına bırakıyorum, daha üstteki açıklamanız için birşey söylemek istiyorum yalnız.

bu tür hikayeler ve çok daha fazlasını müslüman olduğum dönemde hem dinledim hem okudum ve inandım ne denli yüce olduğumuza, değerli olduğumuza...

ama artık daha önce en az iki kez de dediğim gibi delil arıyorum bu tür hikayeler için. hadis veya ayet benim için delildir.

bence siz de arayın. kimin tarafından türetildiği belirsiz her hikayeyi gerçek olarak kabul etmeyin, lütfen.

K.C.
21-11-2008, 01:48
K.C. blog sayfan gerçekten mükemmel ;)
sağ ol yusuf, ama sayfamı senin gibi görmüyorum ben. :)
sargonun ve panteninki gibi bir sayfa yapabilecek düzeyde ve birikimde olmak isterdim. ;)

placebo
21-11-2008, 02:00
Annelerimizden biri peygamberimize soruyor. Cennette huriler mi daha güzel olacak dünyadaki hanimlar mi diye.

Peygamberimiz de dünyadaki hanimlar cennette hurilerden daha güzel olacak. Onlar ibadetlerinden dolayi hurilerden çok daha güzel olacaklar. Elbisenin yüzü astarindan kiymetlidir diye buyuruyorlar.

Muhammed Kuran'ı her ne kadar zekice, açık bırakmadan ,,düşünerek taşınarak yazdığını düşünse bile, işte böyle hazır olmadığı anlarda ani sorularla karşılaşınca bocalıyor,tabii ki saçmalaması ve ne uyduracağını bilememesi normaldir..Aynı günümüz siyasetçileri gibi.. Kadıncağıza hurilerin dünya hanımlarından çirkin olduklarını söyleyebiliyor mesela...Hemde güzelliklerini anlata anlata bitiremediği yeni tomurcuklanmış göğüslü sübyan hurilerin..Belli ki kadının gönlünü alma amaçlı yapmış..

Daha sonra annemiz dünyada iki veya daha fazla evlilik yapan hanimlarimiz var onlar cennette hangi eşleriyle olacaklar diye soruyor.

Peygamberimiz de cennetlik hanimin eşlerinden hangisi daha faziletli ise onu seçip " ya rabbi bunu bana eş kil " diyecektir diye ifade kullanmiştir.

Bu da ne söyleyeceğini bilemediği o anlardan bir tanesi..

Bediüzzaman efendi de evlilikler her iki cihan içindir. Orada huriler ve hanimlarin yaratiliş amaci farklidir.
Huriler hizmet etmek için orada yaratilmiştir. Orada kiskançlik olmaz. Huriler ve eşler birbirini kiskanmaz. Bu dünyada haram olan şeyler o dünyada mubah değildir. Diyor.

Bu ne??..Hizmetçilerin yeni gelişmekte olan memelerinden yağlı ballı söz edilmesine ne hacet varmış o zaman kuranda...İri gözlerinden ve hiç dokunulmamış olmalarından dem vurmaya????Evet doğru hizmetlilerin fiziksel özellikleri iş verimi açısından son derece önemlidir:D Turunç memelerin bulaşık yıkama, yemek pişirme ve servis yapmada ki önemini belirtmiş adamcağız...Bu tiplerinde İslama fayda ve katkılarında sınır yokmuş dostum ne diyeyim....

point_13_
21-11-2008, 11:42
sevgili preach,son kısım benim için de henüz net bir cevap bulmadı sadece araştırdım biraz.. sorulunca da paylaştım ama din konusunda bilgi birikimi yüksek olan birilerini gördüğümde sormayı düşünüyorum en yakın zamanda..bunun dışında ilk ikisi için yaptığın yorumlara katılmıyorum bence son derece mantıklı açıklamalarda bulunmuş..

yucemanitu
21-11-2008, 13:39
Lütfen linke bakmadan geçmeyin zaten çok kısa bir yazı
http://www.haberaktuel.com/Haftada-120-cinsel-istismar-vakasi-haberi-163172.html (http://www.haberaktuel.com/Haftada-120-cinsel-istismar-vakasi-haberi-163172.html)

Bu ikinci link çok kısa değil ama hepsini okumasanız da şöyle bir bakın. http://www.bianet.org/kadin/kategori/kadin/106378/bianet-siddet-taciz-tecavuz-cetelesi-tutuyor (http://www.bianet.org/kadin/kategori/kadin/106378/bianet-siddet-taciz-tecavuz-cetelesi-tutuyor)
Boşver canım burda biraz tecavüze uğrasınlar, öte tarafta cennete gidecekler.

point_13_
21-11-2008, 13:45
arkadaşım verdiğin linkler gerçekten çok üzücü..ama umarım bunları Allah'a islama bağlamıyorsundur..çünkü bir insan hasta ruhluysa işte insan bile demeye dilim varmıyor ama yani böyle biriyse dini önemli değil..ateist de olabilir müslüman da başka bir dine mensup da olabilir..Allah ıslah etsin..

yucemanitu
21-11-2008, 13:54
Diyorum ki kadınlara vaat edilen cenneti konuşmak yerine bu dünyadaki sorunlarına eğilsek biraz. Muhammed'e sadece kendisine özel mehirsiz kadını bile helal kılan Kuran-al bu karı yalnız sana beleş derken peygamber hanımlarıyla peygamber ölse de evlenemezsiniz, derken ; peygamberi evlatlığının karısıyla evlendirirken kadına tecavüzle ilgili tek kelimelik ceza yazmamış. Bırakalım öte taraftaki sorunlarını zaten onlar için bir şey yapamayız, bu dünya için bir şeyler yapmak lazım ve İslam bunu 1400 yıldır yapamıyor. Türkiye %90'dan fazla Müslümansa bunu İslam iyileştirememiş.

unbe
21-11-2008, 15:19
Sevgili Atlas
okudum ve okudukça kötü oldum.türkiyede madın olmak gerçekten zor.çünkü çoğu suçun cezası karşılıksız kalıyor.kuranda tecavüzle ilgili birşey olmaması ile ilgili de şöyle düşünülorum.kadınlar zaten 2. hatta 3. sınıf insan olarak görülüyor kuranda. ve islam hükümlerinin uygulandığı ülkelerde tecavüz eden değil edilen suçlu bulunuyor ne yazık ki.

unbe
21-11-2008, 15:22
ve ayrıca türkiyede insanlar fazlasıyla eğitimsiz olduğundan ülkemize gelen turistlere de üzülüyorum mutlaka başlarına travmatik bi olay geliyor çünkü.......bu da düşünülmesi gereken bir konu bana kalırsa.

prozac
21-11-2008, 16:03
Sevgili akıncı Ülkemizin kuruluş yıllarında kadınlarımıza verilen değer artmış olup son zamanlara doğru tekrar azalmaya başlamıştır..
Bu iran vb ülkelere olan özentimizden kaynaklanabildiği gibi eğitimsizlik ten de kaynaklanıyor.. 21 . yy da okuma yazma oranımız ordada ;)

http://www.anadolu.be/kadin/ata-kadin.html

sinner
21-11-2008, 16:07
Ah şu kadınlar ...
Atatürke önce sizin sahip çıkmanız gerekir
Ne diyim Allah ıslah etsin sizi :D

yucemanitu
21-11-2008, 17:29
CNNTürk gibi bir kanal 5n1k programında birkaç gün önce açıkladılar sadece Türkiye'de (EMNİYETE YANSIYAN RAKAMLARA GÖRE) Her gün üç kadın tecavüze uğruyor. Asıl rakamın daha çok olduğunu söylememe bilmem gerek var mı? Bu mu güzellik bu mu kadına verilen haklar işte Müslüman ülkemden iç açıcı manzaralar.

unbe
21-11-2008, 17:38
sevgili prozac02
katılıyorum ama bizim kadınların sorunu herşeyi hazır bulmuş olmalarıdır.Atatürk herşeyi Türk kadınına sundu dünyada kimsenin seçme ve seçilme hakkı yokken bizlerin vardı.ondan dolayı bizim kadınlar kazanılmış hak nedir bilmez hiç bir hak için mücadele etmediler ellerinde olan haklar bile alınıyor sesleri çıkmıyor vb. bir sürü örnek te var

prozac
21-11-2008, 18:02
Eğitim şart ;) Bu arada yusuf dostum hürilerin olduğu yerde durumlar nasıl ?

point_13_
21-11-2008, 18:43
yusuf33,lafını tartta konuş ben iddia ediyorum buradaki çoğu insandan daha Atatürkçüyüm yaptığın imadan hoşlanmadım..Atatürkçülük demek dinsizlik demek değildir..

sinner
21-11-2008, 18:54
point 13,
burada kimseye göre lafıma ayar veremem kusura bakma :)
İsteyen istediği anlamı çıkarır.
Atatürkçülük demek dinsizlik demek (değil)dir. Bu fikri nerden çıkardığını anlamış değilim.

buradaki çoğu insandan daha Atatürkçüyüm.
Eğer öyleyse büyük bir ortak noktamız var demektir ;)

unbe
21-11-2008, 20:29
sn. point
Atatürkçü olmak bir yaşam biçimidir aynı zamanda. Atatrük ilke ve ınkılaplarına uymak devrim kanunları ve de çağdaş laik insan olmak.

point_13_
21-11-2008, 21:25
tüm bunları burada belirtmen gereksiz olmuş sevgili akinci-32..Atatürk üzerinden prim yapmaya çalışmayın rica ediyorum..ben kemalizmin de laikliğin de kanunların da çağdaşlığın da neler gerektirdiğini biliyorum..bilmeyenlere anlatın bu tarz şeyleri bana neden hitap etme gereği duydun anlamadım..müslüman Atatürkçü yok deyin de tam olsun düşüp bayılayım şuracıkta..

unbe
22-11-2008, 00:33
sn point
bişi demicem artık :D:D
bu arada cafeye bekleriz!

point_13_
22-11-2008, 00:48
demeyin zaten pek sayın akıncı..çünkü görmediğiniz tanımadığınız biri hakkında ahkam kesiyorsunuz..cafede de yazacağımı yazdım amacınız dalga geçmekse daha uygun bir yeri tercih edebilirdiniz diye düşünüyorum..bir arkadaş üslubumuza dkkt edelm diye bir yazı yazmış bir zahmet okuyun faydası olur..ben burada kimseye saygısızlık yapmayayım dedikçe üstüme üstüme geliyorsunuz..heralde boş vaktiniz çok böyle eğleniyorsunuz ama ben şu an itibariyle anlamış bulunmaktaym şu sitede geçirdiğim her an benim için zaman kaybından ibarettir..şeytanınız bol olsun arkadaşlar birgün gerçekleri görürseniz beni hatırlayın :)

evrensel-insan
22-11-2008, 00:57
Saygideger point_13_;

heralde boş vaktiniz çok böyle eğleniyorsunuz ama ben şu an itibariyle anlamış bulunmaktaym şu sitede geçirdiğim her an benim için zaman kaybından ibarettir.-point_13_

Bence, duygusal bir icerikle; bir karar almayin. Once, sitede ki; diger yazilari okuyun ve sizin gibi dusunceye sahip olanlar oldugunu gozlemleyin.

Eger, hayatta; bu sekilde, bir duygusallikla; yasamin getirdiklerinden "kacar veya teslim olursaniz" bu size, hem saglikli bir yasam hemde iliskiler sunamaz.

Hayatta "ayakta kalabilmeyi" her ortam ve sartta; becerebilmelisiniz. "Kacis" hic bir zaman, bir cozum degildir ve siniri da yoktur. O yuzden, bulundugunuz ortam da; "tutunabilmeyi" biraz da; mantikli olarak deneyin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
22-11-2008, 00:57
sn. point
boş vaktim pek yok.olsa da nasıl değerlendireceğim beni alakadar eder.

point_13_
22-11-2008, 01:16
saygıdeğer evrensel insan,öncelikle haklı olduğunuz noktalar var belki de basıp gitmek yerine devam etmek daha mantıklıdır..ama insanın bir yerden sonra da sabrı taşıyor artık olay cevap vermek gibi bir durumu aşıp direkt alay konusu haline gelince ister istemez rahatsız oldum..ama gitsem de yaptığım kaçış olmaz çünkü Allah bile peygamber efendimize sen zorlayıcı değil tebliğ edicisin demiştir ki ben burada inancım gereği bulunuyorum çünkü inancım gereği doğru bildiklerimi paylaşmasam o zaman hatalı davranmış olurdum..ama dediğim gibi herşeyin bir sınırı var tartışma adabını bilmeyen insanlara bunu ben öğretemem ne öyle bi mecburiyetim de isteğim var.. ilginiz için teşekkür ederim..esen kalın..

evrensel-insan
22-11-2008, 05:19
Saygideger point 13;

çünkü inancım gereği doğru bildiklerimi paylaşmasam o zaman hatalı davranmış olurdum.-point 13

Boyle bir hisse neden kapildin? Sence, sen kolayca fikirleri degistirilebilecek bir kisimi sin? Kendi dusuncelerinin; sana gore, dogruluguna-ki dogrular hem goreceli, hem degiskendir ve kisinin algisina gore neyin "dogru " oldugu, hem kisinin kendisinde; hemde baska kisilerde degiskenlik gosterir-sahip cikabilecek ve onlari savunabilecek kadar, bilgiyemi yoksa iradeyemi sahip degilsin?

Bu, "dogrularin" senin oz iradenin dogrularimi; yoksa sana disaridan verilen ve senin hic sorgulamadan kabullendigin dogrular mi? Eger, ikinci siksa; boyle dusunmen dogal. Cunku; senin, kendine gore dogru bildiklerini; kaybetme korkusu yasiyorsun demektir.

Eger oyleyse; bu korkuyu, tum yasam ve iliskilerinde; yasayacagindan, hic suphen olmasin. Bunun da cozumu "kacis" degil; dogrulari; kendi oz dogrularin haline getirmektir. Bunun icinde; verilenlerin enine boyuna ve korkusuzca, irdelenmesi, nedenlenip, sorgulanmasi gerekir.

Iste, o zaman; bu dogrular yerine oturur ve savunusu mumkun olur. Ya da, bugun dogru bilinenlerin; dogru olmadigi algilanir ve yeni ve kendine oz dogrulara yelken acilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dr humanist
22-11-2008, 05:30
sevgili point;

evrensel_insan çok güzel açıklamış,bir cevap yazacaksan onun iletisine cevap olsun,buna değil.Ben sadece sormak istedim:

çünkü inancım gereği doğru bildiklerimi paylaşmasam o zaman hatalı davranmış olurdum.-point 13

Her zaman unuttuğun şey,biz senin bildiğinden belki daha fazlasını biliyoruz,çünkü hem eski inananlarız,hem de yaşımız senden büyük ki bu hayatta senden daha tecrübeli olduğumuzu gösteriyor.bu yüzden inancın gereği burda bize masallar anlatma hikayesini geçiniz.

saygılarımla;
dr humanist

point_13_
22-11-2008, 22:42
"akıl yaşta değil baştadır" elbette benden çok şey biliyor olabilirsiniz ama islamiyeti bildiğim kadarıyla anlatmak bir müslüman olarak benim görevimdir..siz bazı şeyleri kabul etmediğiniz için tartışıyoruz..ama haha ne dedi baksana çok komik türünden muhabbetler pek bana göre değil..sözüm meclisten dışarı..bu arada belirtiyim evet ben kolayca fikirleri değiştirecek bir kişi değilim elbette böyle bi iddiam da olmadı hiçbir zaman..ve yine söyleyebilirim ki elbette inancım aileden gelen bir inanç ama merak ettiğimi araştırırım..bilmediğim şeyler için cahilce ısrarcı olmamaya çalışırım..ama bulduğum cevaplarla merak ettiğim sorular arasında dağlar kadar fark var ben burada acaba doğru birşeye inanıyor muyum diye bir düşünceye girmedim hiçbir zaman..yani kafamda bir soru işareti yok dini boyutta..sadece herşeyin cevabını bilemeyeceğimi biliyorum onları da araştırıp öğrenmeye gayret ediyorum..neyse bu son cevabımdı cevap veremedi kaçtı konumuna düşmek istemediğim için cevap yazdım..bir daha bana hitap ederek soru yöneltmezseniz sevinirim..size kolay gelsin..

unbe
22-11-2008, 23:08
"haha ne dedi baksana çok komik türünden muhabbetler pek bana göre değil.."

sn. point
bazı konular ciddiyetini kaybedince böyle oluyor zaten. genel olarak herkes konuları ciddiye alıyor burda. Hem arada bir espri olur;hayat zaten yeteri karad ciddi ve çekilmez değil mi ki????

saygılar

placebo
23-11-2008, 02:37
sevgili preach,son kısım benim için de henüz net bir cevap bulmadı sadece araştırdım biraz.. sorulunca da paylaştım ama din konusunda bilgi birikimi yüksek olan birilerini gördüğümde sormayı düşünüyorum en yakın zamanda..bunun dışında ilk ikisi için yaptığın yorumlara katılmıyorum bence son derece mantıklı açıklamalarda bulunmuş..

Mantık izafi değildir...

prozac
23-11-2008, 04:52
Tomurcuk .... hurileri geçtim cennette kaç yaşında olacağız ?

unbe
23-11-2008, 13:49
sevgili Prozac02
herhalde orda genç ve güzel ve yakışıklı olucaz hepimiz.ne de olsa sonsuza kadar orda olacağımız için de yaşsız olabiliriz bi ihtimal yaşlanmıycaz ya!

dr humanist
23-11-2008, 14:06
sevgili prozac02;

geçenlerde 5 yaşında bir çocuk öldü,şu an cennette 33 yaşında falandır,anlayamamıştır nasıl birden büyüdüğünü,üzülmüştür belki gençliğini yaşayamadı diye.Ama 82 yaşında ölen adam 33 olunca göbek atmıştır cennette,oh be gençleştim sonunda diye :)

saygılarımla

prozac
23-11-2008, 14:12
Bende ona takıldım sevgili dr. biraz bakındım 30 la 33 arası söylemler var .. 2 yaşında ölen çocuk birden bu yaşa gelip yanı hurilerle dolunca ne yapacak acaba?;) 82 yaşında ölen biri ikinci baharını yaşayacaktır ama çocuk ne yapacak umarım aklıda gelişir agucuk gugucuk dolanmaz ortalıkta:)

yucemanitu
23-11-2008, 14:26
"acaba doğru birşeye inanıyor muyum diye bir düşünceye girmedim hiçbir zaman..yani kafamda bir soru işareti yok dini boyutta........size kolay gelsin.."

Ve o soru işareti belirince arkadaş hemen gitmiş... Bir fırsatı elinin tersiyle itmiş. Ya daha da sağlamlaşacak ya da tamamen değişecekti ama her iki halde de şimdikinden daha huzurlu olacaktı. İlk bu soru işaretleri kafamda belirdiğinde müthiş bir panik yaşamıştım ve okuduğum bir iki kitabı bırakmayı düşünmüştüm. İyi ki bırakmamışım, diyorum şimdi.

prozac
23-11-2008, 14:41
Genelde cennette 30 - 33 yaşlarında olacağız diye belirtiliyor ..Yalnız ilahiyatçı mehmet paksunun bir yazısını okudum erkekler 33 kadınlar 18 yaşında olacak diyor..Bide yüce rabbim kadınları düşünmez diyosunuz:)

Bu bebek olayını anlayamadım ne olacak bu bebeler ?
Birde cehennemde kaç yaşında olacağız işte buna kaynak bulamadım hep cennetten bahsedilmiş muhammed vermiş coşkuyu ama cehennemde kaç yaşında olacağız kaynak bulamadım..

yucemanitu
23-11-2008, 14:47
Orda gençleşirsen daha dayanıklı olursun Prozac yaşlı olacak ki kişi "azabı daha iyi tatsın"

dr humanist
23-11-2008, 14:47
"acaba doğru birşeye inanıyor muyum diye bir düşünceye girmedim hiçbir zaman..yani kafamda bir soru işareti yok dini boyutta........size kolay gelsin.."

Ve o soru işareti belirince arkadaş hemen gitmiş... Bir fırsatı elinin tersiyle itmiş. Ya daha da sağlamlaşacak ya da tamamen değişecekti ama her iki halde de şimdikinden daha huzurlu olacaktı. İlk bu soru işaretleri kafamda belirdiğinde müthiş bir panik yaşamıştım ve okuduğum bir iki kitabı bırakmayı düşünmüştüm. İyi ki bırakmamışım, diyorum şimdi.

sevgili atlas;

ben de ilk soru işaretleri oluştuğunda allahın beni çarpacağından ve bu düşüncelerimden dolayı beni cezalandırıp cehenneme atacağından korkmuştum.tövbe edip bu düşüncelerden sıyrılmıştım.Daha sonra beynimi özgürleştirdim,olaya 3. şahıstan bakmaya başladım.ortadoğu dışı neden müslüman olmamıştı ve gelişmişti.bana doğduğumda verilen şeyin direk beynime yerleştirildiğini ve gözümü kapadığını gördüm.Tanrı kavramının islamın tanrısıyla alakası olmadığını,7 milyarlık dünyadaki 5.7 milyar müslüman olmayan ve bazı felsefelerin daha insancıl ve mantıklı olduğunu gördükten sonra gerçeği bulursun ve huzura kavuşursun diyebilirim..

Artık her insana saygılı,her düşünceye açık,sadece insani değerler üzerine kurulu bir hayatım oldu.çünkü ayrımcılık kokan din felsefesini reddediyorum

saygılarımla

pante
23-11-2008, 19:35
geçenlerde 5 yaşında bir çocuk öldü,şu an cennette 33 yaşında falandır,anlayamamıştır nasıl birden büyüdüğünü,üzülmüştür belki gençliğini yaşayamadı diye.Ama 82 yaşında ölen adam 33 olunca göbek atmıştır cennette,oh be gençleştim sonunda diye

Küçük yaştaki çocuklar 33 yaşında olmayacakmış.
Çocuk yaşta ölenler maalesef yine çocuk kalacaklarmış.
5 yaşında öldüyse, cennette de hep 5 yaşında.
Sebebi ise anne-babasına ebedi olarak çocuk sevgisi yaşatmakmış. :eek:
Buluğ çağına ermeden ölen kız ve erkek çocuklarına vildan deniyor.
Üstelik vildanlar cennette ailelerine hizmet edeceklermiş. :rolleyes:

Ayrıca müşriklerin küçük çocukları da cennetliklerin hizmetçisi olacakmış. :(

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=15590&keyword=%E7ocuklar%FD

prozac
24-11-2008, 00:03
5 yaşında öldüyse, cennette de hep 5 yaşında.

Ortalık veled kaynayacak yani :) amca bana sakız al...:)

Cehennemde kaç yaşında oluruz ? ben kaynak bulamadım

sinner
24-11-2008, 00:58
Hep yaşıt sevgililer, Vakıa-37
Müslümanların genel anlatısı erkek için 33 kadın için 18 dir ama yukarıdaki ayet bunu bozuyor.

prozac
24-11-2008, 01:10
Hep yaşıt sevgililer, Vakıa-37
Müslümanların genel anlatısı erkek için 33 kadın için 18 dir ama yukarıdaki ayet bunu bozuyor.

Yusuf dostum ayet olayına bakacağım..Ö.m yollayacaktım genel e yaymak istedim .
Senin ve tüm meslektaşlarının Öğretmenler günü kutlu olsun..

sinner
24-11-2008, 01:13
Teşekkür ederim prozac yoldaş :)

prozac
24-11-2008, 02:47
Yusuf hep yaşıt sevgililer derken kadınların hepsi aynı yaştadır demek olabilir..
sizinle yaşıt
veya
eşleriyle yaşıt dememiş ..

Bu arada cocuklar cennette hizmet işlerine yarayacakmış..Anne karnında ölen cenin cennet çocuğu olacamış..:confused::confused:

''
Anne karnında ölen bir çocuğun cennete gitmesi için ona ruh üflenmesi şarttır. Bunun süreside tercih edilen rivayete göre kıriki gündür. Bu süreden fazla yaşayan ceninler öldüğünde cennete, cennet çocuğu olarak gider.'' (sorularlaislamiyet.com)

sinner
24-11-2008, 15:24
prozac,
Ben orda sevgililik kavramı üzerinde duruyorum. Genç kızlar birbirinin sevgilisi olmaz ki
Sevgililik iki karşı cins arasında mümkün olan bir şey diye düşünüyorum.
Bu açıdan geleneksel anlatı ile Kuranda anlatılan pek uyuşmuyor.

Düşününce bana iki sevgilinin (erkek ve kadın) aynı yaşlarda olması daha doğal geliyor.
Öte yanda arada 15 yaş gibi büyük bir fark var.

Burada ne geleneksel bakış açısı ne Kuran umrumda değil ;) aslında sadece yaşıt sevgililik daha doğal geldi bana :)

prozac
24-11-2008, 18:49
Sevgili yusuf
Vakıa / 17
Etraflarında taze kalan küpeli genç hizmetçiler dolaşırlar. (E.Hamdi Yazır)
Etraflarında, cennet şarabından dolu testiler, sürahiler, (Suat Yıldırım)
Onları ölümsüz gençlikler bekleyecek, (Muhammed esed)

bu ayette cennete girenlerin hizmetine verileceklerden bahsediyor..Cennettekilerin yaşlarıyla ilgili hadis bulamadım sorularlaislam adlı sitede 30-33 deniliyor ilahiyatçı paksu erkekler 33 kadınlar 18 yaşında olacak diyor birinin dediği diğerini tutmuyor :confused:

sinner
24-11-2008, 20:32
prozac katılıyorum.
Evet genç dediğine göre daha yaşlıların da olması lazım.
Bir tutarlılık bir mantık yok.
Vildan, Gılman Huri vs. detaylı açıklamayı sn pante yapmıştı.
Düşünsene sen, baban deden ve torunun aynı yaşta olacaksınız.
Bana bu ı yaş olayı bile çok saçma geliyor.

K.C.
24-11-2008, 20:44
Fasil : KIYAMET VE KIYAMETLE İLGİLİ MESELELER BÖLÜMÜ
Konu : Cennetlikler Ve Cehennemlikler
Ravi : Ebu Said el-Hudri
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir kimse cennetlik olarak ölünce, büyük veya küçük, yaşı ne olursa olsun, otuz yaşında bir kimse olarak cennete girer ve artık bu yaş ebediyen değişmez. Cehennemlikler için de durum böyledir."
HadisNo : 5131

prozac
24-11-2008, 22:08
Hadis için teşekkür ederim sevgili K.C araştırıp bulamamıştım..

prozac
28-11-2008, 13:29
Cennet'e Girecek İlk Hanım

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her sözü şüphesiz hikmetlidir ve de sözlerin en güzelidir. İste hayali hanımlara en güzel örnek:

Hz. Fâtıma (r.a.) bir gün Efendimiz Aleyhisssalâtü Vesselâm'a:
"Babacığım, kadınlardan cennete ilk önce girecek olankimdir ?" diye merakla sordu. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz:
"Falan mahallede, falan evde oturan bir kadın var. Cennete ilk girecek kadın, iste o kadındır." buyurdular. Hz. Fatıma anamız hayretle:
"Babacığım, o kadın cennete, benden de mi evvel girecek?" diye tekrar sordu. Peygamber Efendimiz:
"Evet! Senden de evvel girecek." buyurdu. Ve şayet isterse, gidip o kadınla tanışabileceğini söyledi.
Hz. Fâtıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bu kadın ne yapıyor, nasıl bir amel işliyordu ki, cennete ilk olarak girmeyi hak ediyordu. Bir gün o kadınla görüşüp tanışmak ve onunla konuşmak için evinden çıktı. Kadının evini sora sonra buldu ve kapısını tıklattı. İçeriden yaşlı bir kadın: "Kim o?" diye seslendi. Hz. Fakıma anamız da kendisini tanıtarak onunla görüşmek istediğini söyledi. Kadın, Peygamber kızının kendisiyle görüşmeye geldiğini duyunca çok sevindi. Kapıyı açmadan içeriden seslendi:
"Ey Resûlullah'in kızı! Hoş geldin sefalar getirdin! Canım sana feda olsun! Aslında ben de sizinle görüşmeyi çok arzu ediyordum; fakat dışarı çıkmadığım için maalesef ziyaretinize de gelemedim. Simdi sizin gelmeniz beni çok memnun etti. Fakat kocamdan izin almadan bugüne kadar ben kimseye kapı açmış değilim. Onun için sizden çok özür diliyorum. Ben sizin içeri girmeniz için bu akşam eşimden izin alayım ve yarın görüşelim, ne olur, yarın tekrar buyurun." dedi.
Bunun üzerine Hz. Fâtıma geri döndü. Akşam olunca kadın mes'eleyi anlatıp kocasından izin aldı. Ve ertesi gün Hz. Fâtıma o kadınla görüşmek için tekrar geldi. Bu sefer yanında oğlu Hz. Hasan da vardı. Hz. Hasan o sıralar henüz küçük bir çocuk olduğu için rahat durmamış, annesi mecburen onu da yanında getirmek zorunda kalmıştı. Kadının evine geldi ve kapısını çaldı. Tabiî kadın içeriden Hz. Hasan’ın sesini duymuştu. Hz. Fatma’nın yanında bir çocuk bulunduğunu fark edince çok üzüldü. Hz. Fâtıma’ya:
"Ey Fâtıma! Ben kocamdan yalnız sizin için izin almıştım. Çocuk için izin almadığımdan dolayı onu içeri alamam. Ne olur beni affedin. İsterseniz siz buyurun, çocuk dışarıda kalsın. İsterseniz yarın gelin; bu aksam onun için de izin alayım." dedi.
Hz. Fâtıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. Ve üçüncü gün tekrar kadına gitmek üzere çıktı. Hikmet-i ilâhî bu sefer Hz. Hüseyin'i de yanına almak zorunda kalmıştı. Tabiî kapıyı çaldığında, kadın Hz. Hüseyin'in de olduğunu öğrenince Hz. Fâtıma yine dünkü durumla karsılaştı. Kadın kocasından onun için de izin alması gerektiğini söyledi. Hz. Fâtıma bir önceki günkü gibi hiç ısrar etmedi. Ve çocuklarıyla beraber mecburen geri dönmek zorunda kaldı. Bir sonraki gün üçü birden gittiklerinde kadın kocasından her üçü için de izin almıştı. Kapı açıldı ve içeri girdiler. Kadın binlerce özürler diledi, affını istedi ve Peygamber çocuklarını en güzel şekilde karşıladı ve ağırladı.
Hz. Fâtıma içeriden gelen sese göre kadının gayet yaslı bir nine olduğunu zannetmişti. Fakat bir de baktı ki, kapıyı açıp kendisini karşılayan kadın hem çok genç, hem de çok güzel bir hanımdı. Hz. Fâtıma hayretle sordu:
"Sizinle dışarıdan konuşurken sesiniz çok değişik geliyordu. Oysa sesiniz hiç de öyle değilmiş, bu nasıl oluyor?" dedi. Kadın:
"Sizinle konuşurken sesim dışarı çıktığı için sesimi yabancı bir erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma küçük bir taş parçası alarak konuşuyordum. Simdi ise o taşı çıkardım." dedi.
Hz. Fâtıma Radiyallahu Anhâ, bu cennetlik kadının sözlerinden dolayı çok memnun olmuştu. Namahrem-den sesini bile böylesine sakınan, kocasına da böylesine itaat eden bu kadının, neden cennete evvelâ gireceğini anladı. Onunla bir müddet sohbet ettiler. Bazı konuları konuştular. Bir ara kadın Hz. Fâtıma’ya:
"Ey Resûlullah'in kızı! Acaba ben kocama karsı vazifemi ifa etmiş oluyor muyum? Onun bendeki hakları sebebiyle Allah Teâlâ kocama itaatsizlikten dolayı beni hesaba çeker mi? Bundan korkuyorum." dedi.
Hz. Fâtıma bu sûali tebessümle karşıladı ve babasının yani Peygamber Efendimizin müjdesini kendisine bildirdi:
"Hayır! Sen bilakis babamın, "cennete ilk girecek kadın" diye müjdelediği kimsesin." dedi.
Hz. Fatıma Radiyallahu Anha, Resûlullah'in cennetle müjdelediği bu mübarek kadınla bir müddete daha sohbet ettikten sonra müsaade istedi ve oradan ayrıldı.(kaynak: islam-tr.net)

Demek ki;
Bir kadın kocasına kul köle olacak
Evden dışarı adımını atmayacak
Kocasının izni olmadan peygamber kızıda olsa eve almayacak..
Kocasının izni olmadan erkek çocuklara bile görünmeyecek..
Sesini yabancı bir erkeğe duyurup şehvete sokup günaha girmeyecek..

prozac
08-12-2008, 02:24
"Cennet hayatı dünya hayatından tamamen farklıdır. Cennet hayatının 2 temel özelliği vardır: Arzulanan her şeye ulaşmak ve sonsuzluk

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=7280&keyword=cennet

Mesela ben cehennemdeyken cennette olan eşim beni dilerse (cennette her istenilen arzu edilen olacaktır) cehennemden cıkarılıp cennet e gidermiyim ?

sinner
09-12-2008, 01:19
Cennete ilk giren hanım örneği,
Bana şu hadisi hatırlattı :
Irak taraflarına gidip gelen bir sahâbî orada insanların, saygı göstermek için üst yöneticilere secde ettiklerini görmüş, Hz. Peygamber'in (s.a.) buna onlardan daha layık olduğunu düşünmüş, dönünce bu düşüncesini Peygamberimize açmıştı, şöyle buyurdular:
- Ben vefat ettikten sonra kabrimin yanından geçsen ona secde eder misin?
- Hayır.
- Öyleyse (yaşarken de ölümlü olduğu bilinen insanlara) secde etmeyin. Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim. (Ebû Dâvûd, Nikah, 40; Şerhi Avnu'l-Ma'bûd, 6/177; Tirmizî, Radâ', 10)

Muhammed erkeği ancak bu kadar yüceltebilirdi.
Daha ne yapsın :D

prozac
09-12-2008, 02:36
Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim

Emirleri muhammed belirliyor demekki vahy gelmesine gerek yok ;)

yukarıda verdiğim yazıda kadın kocasının izni olmadan peygamberin ailesinden bir kadını bile evine almıyor..biraz kıskançlık sezdim ..

cigi
09-12-2008, 02:51
Elbette sevgili prozac02,
Hemde bronzlasmis, cok yakisikli bir sekilde.....Yazilarini okudugumda, cok kivrak bir zekanin oldugunu düsünüyorum. Bu kivrak zekaya, izin verirsen söyle bir yanit vermek istiyorum : Esinin istegi kabul ediliyor ve sen F tipi solaryum 123456789-A no lu firindan( +1500 derece) alinip, kimlik kartina ''islam'' damgasi vuruluyor. Cehhennem sicakliginin bosa gitmemesi ve cennette daimi bir tropik iklim saglamak amaci ile; Cehennemin üst katinda ki cennete gönderiliyorsun ....
Düsünsene bir; Sen bronzlasmis bir sekilde cennetin en kalabalik bulvarinda salina, salina yürüyüp, esini aramaya koyuluyorsun... üstünde de Versace'den ipek bir sort var.
Yesil atlastan dantelli yastiklara yaslanmis, iri gözlü, bakire,tomurcuk gögüslü, cilveli huriler seni görünce, birden irkilip pesine takiliyorlar!! Ayrica bu huriler daha önce hic bir erkek insan ve cinle flört etmemis, arkadaslik teklifi de almamislardir. Giyimlerini de Cemil Ipekci tasarimlamis.
Ne yazik ki; Seni görünce; Kiskanclik ve kizginlikla irkilip ayaklanan, hic cehennem görmemis, business-class rezarvasyonlu, peynir gibi beyaz, hasemali erkekler de pesine takilmistir.
Ya sevgili biricik esin ? Seni hangi grubun elinden kurtaracagina sasirmistir diye düsünüyorum... Allah sabir versin kadincagiza... Eh senin de durumunun, pek parlak olmadigini söylemek zorundayim...
Peki ben sana sakin gitme, F tipi solaryum 123456789-B no lu firin arkadasini, cigi'yi yalniz birakma demedim mi? Aldin mi basina belayi? Oh olsun. Ne güzel konusuyorduk suracikta...Hem ben, burda hic bir ayirim yok.Esitlik hakim...Diye azmi beyninin etini yemistim...
Ne diyeyim dostum? Allah yolunu acik etsin. Allah'a emanet ol.
Sen cok yasa sevgili prozac02.
Saygilarimla.

prozac
09-12-2008, 03:38
Neyse ki evlenmek gibi bir gaflette bulunmadım daha.. abartılacak bir zekam olmasada genç yaşta evlenmeme engel olacak kadar var sayılır :)

Bir kadın kocasına kul köle olacak
Evden dışarı adımını atmayacak
Kocasının izni olmadan peygamber kızıda olsa eve almayacak..
Kocasının izni olmadan erkek çocuklara bile görünmeyecek..
Sesini yabancı bir erkeğe duyurup şehvete sokup günaha girmeyecek.. sevgili fırın arkadaşım ben bekledim sen gelmedin..Ayrıca,
Bu kadar kıskanç bir peygamberin bizi cennet e aldıracağını sanmıyorum..

prozac
06-02-2009, 10:12
soru ;
Cennet hayatında kocamıza huriler ve sevabına göre cennet kadını verileceği doğrumu ve hurilerle cinsel münasebette bulunacaklar mı yoksa huriler sadece hizmet amacıylamı verilecek. Eşimizin sadece bizimle birlikte olma iltimali yok mu? :o

cevap;

Hûriler ise, Rahman-ı Zülcemâlin mü’min erkekler için cennette özel yarattığı ve dünyalık kadınların emrine verdiği çok güzel cennet kadınlarıdır. Bir çok âyet onlardan bahsetmekte ve onları târif etmektedir. Genel olarak “İri gözlerinin beyazı saf, siyahı koyu, gümüş berraklığında beyaz tenli kızlar” olarak anlatılan hûriler, “erkeklerine düşkün, başkalarında gözü olmayan, kimse tarafından dokunulmayan, inci tenli, yakut yanaklı, yaşıt genç kızlar” tarzında muhtelif âyetlerde tanımlanır. O kadar güzel yaratılmışlardır ki, hadis-i şerifte “Hûriler yetmiş elbiseyi giydikleri halde, bacaklarının kemiklerindeki ilikleri görünüyor” denilmiştir.

Bu hakikati tefsir eden Bediüzzaman “İnsanın, ne kadar hüsünperver ve zevkperest ve ziynete meftun ve cemâle müştak duyguları ve hasseleri ve kuvâları ve lâtifeleri varsa, umumunu memnun edip doyuracak ve her birisini ayrı ayrı okşayıp mesut edecek maddî ve mânevî her nevi ziynet ve hüsn-ü cemâle, hûriler camidirler.

tüm metin ;

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?id=26695&s=show_qna

prozac
08-02-2009, 02:47
Kadının yapısı erkekle aynı olmadığı için kadınlara da erkek huriler verilmesi düşünülemez. Dinde böyle bir hüküm yoktur. Bir kadının aynı anda birden çok erkekle evli olması dünyada uygun bir durum olmadığı gibi cennet için de uygun değildir. Bu durum kadın ile erkeğin fıtratı ile ilgilidir. Kadınlara da birçok huri verilecek dense idi kadının fıtratına uygun bir ifade olmazdı. Birçok kadın ve kocası bunu anormal karşılardı. Bir erkeğe, '-senin karına 70 huri verilecek' dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil, sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır. Kadının Cennette sevdiği kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır.

Tüm metin,
http://www.islamicevaplar.org/ihlas.asp?siir_id=45

Yazı ilgimi çekti okudum link teki sayfanın en altında yorumlar bölümü var..Sorular ve cevap adı altındaki kıvırmaları bir yerden gözüm ısırıyor gibi ...

nehir
08-02-2009, 06:12
anladım ki biz kadınlar cennettede ot gibi bir durumda olacağız, o ne öyle kıskanma duygumuz bile elimizden alınacak kimbilir başka hangi duygularımızda(tehlikeli görülürse alınır belki!),ve son model robotlar olarak cennette dolanacağız ne yazıkki durum bu anladığım kadarı ile,hiç hoş değil ben almasamda olur yani!...:D

aydoe
08-02-2009, 10:51
Erkekler için cazip vaadler var ama aklı başında bir kadın nasıl bu dine inanabiliyor şaşıyorum.
Ne bu dünyada ne de öbür dünyada kadınları insan yerine koymayan bir inanç.

cigi
08-02-2009, 11:36
Sevgili prozac02;

Yazinin linkini vermen cok güzel olmus ayrica emegine tesekkürler.

Simdi hic saga sola kivirmadan, yanit isterim ben müslüman arkadaslarimizdan.:)

Kadin kulunun istedigi zevki bile, ruhsal olarak tattirabilen güce sahip olan yüce Allah; erkek kulunu neden bedensel (fiziksel) zevk ile ödüllendirir ?
Bu konunun Allah tarafindan, zevk olarak algilanmasi ise cok ayri bir tartisma konusu..:D

Allahin özel istege yönelik görevleri cogaldikca,
rütbeside düsmeye basladi.

Cumhurbaskani yaverligi ile basladi göreve...
Linkdeki yaziya bakilirsa, bölük yatakhaneciligine kadar düsmüs.:p

Saygilar.

pervane
08-02-2009, 21:28
"Bir erkeğe, '-senin karına 70 huri verilecek' dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil, sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır."

Hııııı!! bu konudan çıkaracağımız ders şöyle oluyormuş; Cennette bazı duygular var, bazıları yasaklı olduğu için yok. Kıskançlık sadece kadına ait bir duygu olduğu için tabiki de cennette olacağı düşünülemez. Namus gibi bir duygunun yanında ne işi var:cool: Çok enteresan çok:)

prozac
09-02-2009, 20:33
Haklısın pervane bacım yazının tamamını okuyup bir çok ders çıkarabiliriz:cool:

Söz namustan açılmışken cem baba yıllar önce demişti bize;

Düstüm mapus damlarina ögüt veren bol olur
Toplasam o ögütleri burdan köye yol olur
Ana baba baci kardas dar günümde el olur
Namus belasina kardas döktügümüz kan bizim

Hep bir halli Turhalliyiz biz bize benzeriz
Yüz bin kere tövbe eder gene sarap içeriz
At bizim avrat bizim silah bizim san bizim
Namus belasina kardas yatariz zindan bizim

Kiz gelinim suna boylum doyamadan biz bize
Besmeleyle yüzün açip oturmadan diz dize
Almis götürmüsler seni çökertmisler issiza
Namus belasina kardas kiydigimiz can bizim

Agam kurban beyim kurban hallarimi eyledim
Ne bir eksik ne bir fazla hepsi tamam söyledim
Kir kalemi kes cezami yasamayi neyleyim
Namus belasina kardas verdigimiz can bizim

pervane
09-02-2009, 21:58
Sevgili prozac, beni asıl üzen bu yazıları yazanların ne yazdıklarının farkında olmamaları. Yüzyılların tekrarına öyle sorgusuzca devam ediyorlar ki artık bir yerde film kopuyor bende. Yoksa hangi insan aklı düşünüp de sormaz ki! yahu bu hikayede bir mantık hatası var neden sadece erkeğe ait olanlar var her yerde. İşlerine gelenin bu olduğunu düşünerek yazdıklarını düşünmüyorum. Keşke düşünerek yazıyor olsalardı.:(

vesper
09-02-2009, 23:59
İslam alimleri ciddi anlamda kafayı yemiş yani lütfen bilime, insanlığa bir iyilik yapıp kendilerine alim demesinler nolur? Ayıp yahu bu kadar olmaz ki? Hani derler ya özrü kabahatinden büyük mükemmel bir örneği olmuş bu

Kadına 1 erkek erkeğe 70 kadın neden erkeğin namus duygusundan ama kadının namus duygusu zedelenmez kıskançlığı da elden alınacak zaten... peh hani Kur'an Tevrat ve İncil'i tamamlıyordu İncil'de durumun erkek ve kadın için eşit olduğu açıklanmadı mı?

prozac
10-02-2009, 01:03
Sevgili pervane ;

Beni asıl üzen bunları yazanların yazdıklarının farkında olmamalarından ziyade malum paylaşım platformarında bu ve buna benzer yazılar a bayan üyelerin yaptıkları yorumlar , onlarda okudukları yazıların farkında olmuyorlar..

İkinci sınıf muamele karşısıznda zil takıp oynamadıkları kalıyor ..
Yazık çok yazık !

pante
10-02-2009, 01:39
İncil'de durumun erkek ve kadın için eşit olduğu açıklanmadı mı?

Ne Tevrat'ta ne de İncil'de durumun, Kur'an'dan aşağı kalır yanı yoktur.
Örneğin, boşanmış bir kadınla evlilik zina sayılır İncil'de.
Demek ki yanlış bir evlilik ömür boyu bunalım ve mutsuzluğa mahkumiyet demektir.
İsa, beş ekmek ve 2 balık'la binlerce insanı doyurur sözde. İncil der ki:
"Kadın ve çocuklar hariç, yemek yiyenlerin sayısı 5 bin erkekti."
Yani kadını, insandan saymaz. Tevrat'ta da kadınlar nüfustan sayılmamıştır.
"Kadının toplantılarda konuşması yasaktır, evde kocasına sorsun" denir.
Yine İncil'de de köle kadın-özgür kadın ayrımı vardır.
Kitab-ı Mukaddes'e göre kadın, erkeğe yardımcı olmak için yaratılmıştır.
Üstelik aldatılan ve suçlu olan kadındır.
Kadının erkeğe bağlılık göstermesi defalarca istenir ama aynı öğüt erkeğe yapılmaz.

prozac
01-03-2009, 20:12
hani Kur'an Tevrat ve İncil'i tamamlıyordu İncil'de durumun erkek ve kadın için eşit olduğu açıklanmadı mı?

Kimse yoğurdum ekşi demez ;) buda öyle olmuş..

K.C.
02-03-2009, 00:01
Erkekler için cazip vaadler var ama aklı başında bir kadın nasıl bu dine inanabiliyor şaşıyorum.
Korkudan sevgili Aydoe, korkudan.
Cehenneme gitme korkusundan, cennete girememe korkusundan, kocası kendisinden razı olmadan ölen kadının cennetin kokusunu bile duyamayacağı kendisine belletildiğinden, Allah korkusundan, sorgulama korkusundan, sorgulamaya kalkışırsa kafir olma korkusundan, yanlış bir şey yapar da birileri imanını beğenmez korkusundan, imanını beğenmeyenler onu tevbeye davet eder korkusundan...
Korkmak bir "tercih" değil kadınlar için. Mecburiyet.

"Bir erkeğe, '-senin karına 70 huri verilecek' dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil, sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır."
Önce şu "namus" duygusu her ne halt ise, onu kadının omuzlarından kaldıracaksın. Sülalenin namusunun gece bekçisi mi kadınlar yahu. Erkek bir nane yer, faturası kadına kesilir... SEBEP? Erkeğin yediği nanenin izi/kokusu erkekte değil de kadında kaldığından mi?

Sonra "namus" kavramını belletene kadar erkeklere yükleyeceksin. Yüzyıllardır kadına nasıl yüklendiyse aynen öyle yükleyeceksin. Oğlun bir kadına farklı baktı mı, "aslan oğlum" olmayacak o vakit, "önüne dön kız, namıssız" diyerek burduğun gibi kızının kolunu, oğlunun da etini işte öyle buracaksın.

Oğlan sık sık kız arkadaş değiştirirken sırtını sıvazlayıp "vay çapkın oğlum, vay koçum" demeyeceksin. Saçlarından tuttuğun gibi "namussuz herif" diye savuracaksın oradan oraya.

Oğlunun "milli olması" neyse, ya kızına da aynı gurur ve onurla davranacaksın, ya da oğlanı milli maçlara özendirmeyeceksin.

"Şu kız işidir, şu erkek işidir" diyerek daha doğdukları anda rollerini biçmeyeceksin. "Sen namussun kızım, ailenin namusu senden sorulur. Senin namusuna halel gelse, sülalemiz namussuz olur... Sen de namus bekçisisin oğlum. Sülalemizin namusuna halel gelirse bunu kanla temizlemek(?) sana düşer." nutuklarından ve rol yazmalardan vazgeçeceksin. (ki leke falan da bırakmaz kan, saf su gibi temizleyiverir namussuzun namusunu)

Biçilmiş, öğretilmiş rollerden sıyrılamadığımız sürece Cennet de oradaki duygular da aynen dünyadaki gibi kalır. Yalnız kadın kısmısı biraz daha küçümsenir, biraz daha aşağılanır.
Onların kıskançlık duygusu iğrenç birşeymiş gibi cennette girmeden arafta pis bir çukura atılır, kalır, ama erkeğin kıskançlık duygusuna kulp takılır, adı değişir, namus duygusuna dönüşüverir. Sanki kıskançlığın zerresi yokmuş da kendilerinde, ve sanki kadın namus duygusundan habersizmiş... cennette bile potansiyal fahişe rolünü münasip görmüş ulema...
Çal oyna
Gül oyna...

cigi
02-03-2009, 01:59
Sonra "namus" kavramını belletene kadar erkeklere yükleyeceksin. Yüzyıllardır kadına nasıl yüklendiyse aynen öyle yükleyeceksin. Oğlun bir kadına farklı baktı mı, "aslan oğlum" olmayacak o vakit, "önüne dön kız, namıssız" diyerek burduğun gibi kızının kolunu, oğlunun da etini işte öyle buracaksın.

Oğlan sık sık kız arkadaş değiştirirken sırtını sıvazlayıp "vay çapkın oğlum, vay koçum" demeyeceksin. Saçlarından tuttuğun gibi "namussuz herif" diye savuracaksın oradan oraya.

Sevgili K.C.;

Anne ve babalar bu düsünceler ile yetistirebilseler cocuklarini bir cok olumsuzluklar asilmis olur. Cok güzel aciklamisin. Maalesef senin acikladigin gibi olmakta..

Bizim cocuklugumuzda annelerimiz, babalarimiz, ögretmenlerimiz daha duyarli idi bu konularda. Namus kadin icin ne ise, erkek icinde ayni idi.

Geri, geri gidiyoruz diye düsünüyorum... Bu yozlasma ve egitim bozuklugu düzelmedikce bunlari düzeltemeyecegiz.

Saygilar.

azınlık
02-03-2009, 12:57
yahu bu hikayede bir mantık hatası var neden sadece erkeğe ait olanlar var her yerde.

Çünkü semavi dinlerin tamamı anaerkilliğe bir tepki ve onu sonlandırmak için icat edilmiştir.

A.

prozac
03-03-2009, 00:00
Sevgili K.C ;

Haklı serzenişini keyifle okudum,güzel bir yazı ortaya çıkmış..
Bu yükü kadının omuzundan kaldırmak zor ..Ve epey de zaman gerekli.Eğitim e destek ve toplumum din batağından kurtulması bu süreci hızlanacaktır.

Namus denince akla kadın geliyor .. !

Soru : Namus için adam öldürmek helami ?

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=22666

evrensel-insan
03-03-2009, 00:09
Saygideger prozac02;

Namus denince akla kadın geliyor .. -prozac02-

Namus denince akla, erkegin bu kavrami; kadinda aramasi ve kadina baglamasi geliyor. Namus, erkegin bir sorunu; kadinin degil. Erkek, bu sorununu kadin uzerinden cozmeye yoneliyor. Erkegin soyut namusu; kadinda somutlasiyor. Namus bir erkek ve erkek toplumunun sorunudur.

COZUMUDE; KADININ FIZIKSELLIGINDE, DUSUNCE VE DAVRANISINDA DEGIL; ERKEGIN DUSUNCESININ DEGISIMINDEDIR.

Buna annenin bile sahip cikisinin altinda ise; dogal dusuncenin koksel karakteristiginin erkekselligi yatmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
03-03-2009, 00:33
Sevgili Evrensel ;

Türk toplumu olarak namus denilince akla kadın geliyor !
Bu önyargı yıkılabilir mi ?

http://www.ucansupurge.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=87

evrensel-insan
03-03-2009, 01:48
Saygideger prozac02;

Bu yarginin yikilip yikilamayacagi; elit, aydin, devrimci, ilerici v.s. kesimin; en azindan, toplumla ayni agzi kullanmamasina baglidir. Yoksa, hicbirsey kendi kendine ne degisir, ne de yikilir. Mutlaka bir itici guc gerekir. En azindan; her erkek ve kadin; once kendi evinden ve aile yuvasindan buna baslar, sonra bu isyerine, kamuya ve sivil kuruluslara yansir. Sonrada egitimde ele alindigi zaman, bayagi yol katedilmis olur. Ama, once herkes, toplumun alisilagelmisligini tekrar edecegine; bu soruyu, kendinde cevaplamalidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

nehir
20-03-2009, 04:39
ve neden düşünülmez ki(özellikle hala inancım konusunda soru işaretlerim yok diyebilen inançlı arkadaşlar!) kadından kıskançlık duygusunu vb.duyguları alarak cennete şartlı girme izni veren Allah, erkeğe yine torpil yapmış olmuyor mu?, onun benzer duygularını namus çatısında toplayınca erkeklerde kötü diye nitelenebilecek duygular kalmamış mı oluyor yani diye de sorarım bende, hala inançlı kadın= erkeğine iteatkar kadın sınırları içinde kalınmaya çalışılr anlamıyorum,Allah kadınları ya yaratmadı dolayısı ile yaratan başka bir tanrı , bu nedenle asıl kıskançlık bu noktada var gibi ,yada yarattığını unuttu!..

nehir
20-03-2009, 04:50
Sevgili Evrensel ;

http://www.ucansupurge.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=87bu önyargı kolay yıkılır görünmüyor sevgili prozac02,acı ama gerçek bu,eğitim şart yani!beyinler değişecek ki düşünceler değişsin,hayat değişsin!

azınlık
20-03-2009, 10:16

Bu önyargı erkeğin namussuzluğu ortalık yere dökülmeye, ve tabi eğitim kalitesi yükselmeye başladığında yıkılır.

Erkek, kadının namus polisliğine soyunmadan önce kendi ahlak normlarini gözden geçirmelidir.

A.

K.C.
20-03-2009, 16:00
Uçansüpürge'nin yazısını okumadım.
Ama bu bir ön yargı değil bence. Bu köklü bir yargı. Hem öyle bir kök ki... battal boy iş makinaları ucuna ulaşamaz, sondaj gerekir..
gövdeyi kessen yeni filizler gelir... gelmeye de devam ediyor zaten, hem de bizzat "namus" olarak görülen kadınlar yayıyor ve güçlendiriyor bu yargıyı... yetiştirdikleri veletlerden belli. :(

avesta
25-03-2009, 21:01
birden fazla erkek cennetteki bir kadına göz koyarsa bu kadın kime yar olur ??güçlü olana mı daha dindara mı??

prozac
25-03-2009, 23:50
Sevgili Avesta öncelikle hoşgeldin..
Terazisi daha ağır basana diye biliyorum..
O bollukta böyle bir olay yaşanabilir mi ki ?

bu önyargı kolay yıkılır görünmüyor sevgili prozac02,acı ama gerçek bu,eğitim şart yani!beyinler değişecek ki düşünceler değişsin,hayat değişsin! http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif Yeni nesilden umutluyum nehir ama en az yirmi yıla ihtiyacımız var belkide daha fazla..

Linkteki zihniyet çürümedikçe zor gibi..

http://kitap.mollacami.com/kadinin-degeri/kizlarimiza-nasihatlar.html

Ama bu bir ön yargı değil bence. Bu köklü bir yargı.Kökleri sürekli baltalanıp gelişmi engellenen ,bir ağacın filizinden ne beklenebilir ki K.C , okutulmayan ,insandan sosyal ortamdan uzaklaştırılıp istiridyede ki inci gibi sakınılan,konuşması ayıp süslenmesi günah , bir arkadaş edinmesi namuzsuzluk olan bir ailenin şeref direği olan bu ağaçtan ne beklenebilir ki ?

Örnekle ;
Ülkedeki kadın gazete okur sayısını bilen varmı? (Bomboş ve uyuşturan)Sabah ve izdivaç programları izleyicilerinin sayısının binde biri bile değidir..

Sondaj için elele diyelim...

K.C.
26-03-2009, 08:44
Dün ne oldu...
SSK primimi yatırmak için numaratör vermeyen bir bankada kuyrukta bekliyorum. Önümde iki kişi var, 15-20 dk. geçmesine rağmen o iki kişi hala duruyor. Ayakta durmaktan yorulup arkamda tam da sandalye boyutunda duran bir dolabın üstüne oturdum. Az sonra bankanın güvenlik görevlisi geldi. "şurada koltuklar var, oraya oturun" dedi. "oturduğunuz yer dolap".
"farkındayım" dedim. Adamın gösterdiği koltuklara doğru bakacak gibi oldum, doluydular, istifimi bozmadım.
adam "o dolapta ekmek var" dedi. "orada oturmayın"
"ekmeğe zarar verdiğimi sanmıyorum" dedim.
"nimet yaa.." diye bir çıkış yaptı. "nimetin üstünde oturuyorsun.."
Adamın ne demek istediğini anladığım halde salağa yattım, "ee?"
"günah, hiç ekmeğin üstüne oturulur mu, kalk ordan.. günah"
tam da duymak istediğim kelimeydi bu "günah"
kuyruktaki herkes merakla diyaloğun sonunu bekliyor, kalkıp kalkmayacağımı merak edenler de var muhtemelen.

bu diyalog çok tatsız bir şekilde benim adama kur'an ve din dersi vermemle devam edebilirdi. Lakin böyle devam etmesi zaten beklemekten yeterince bozulmuş sinirlerimi iyice bozabilirdi de.
Tutup adama ekmeğin içinde bulunduğu bir dolabın üstüne oturmanın kur'an'ın hangi ayetiyle "günah" statüsüne yükseldiğini sormak vardı. "günahsa benim günahım, size ne" demek vardı.. ve daha bir dolu laf.
Kulaktan duydukları günahlara öyle şartlanmışlar ki, o ağacı baltalamak filizlerin daha da gür çıkmasına sebep olurdu...
ben bu işin âyârını bilmiyorum.. belki de din dersi vaazı vermenin tam da yeriydi o banka kuyruğu..

unbe
26-03-2009, 10:52
sevgili K.C.
bu tarz olaylarla hergün karşılaşıyoruz
o kadar müslüman geçindikleri halde kuranı bilmeyen bi dolu insan var
benim çevremdekilerde çok dindardırlar işte bi kaç taneside kapalıdır filan
ama ben onlara kuranda kadınlara tarla deniyo dediğimde bana inanmıyorlar
beni yıllardır zaten kafir olarak gördüklerinden bu konuda doğruyu söylemiş olabileceğim akıllarının ucundan bile geçmez
zaten yaklaşık olarak 8,5 yıl önce biriyile girdiğim bi tartışmadın sonra bir daha inancımı filan sorgulamaya cesaret edemediler
çünkü tek dediğim herkes kendi bacağından asılır benim ateist ya da müslüman olmam seni alakadar etmez sen kendine bak deyip tartışmayı sonlandırmıştım.

cigi
26-03-2009, 11:23
ben bu işin âyârını bilmiyorum.. belki de din dersi vaazı vermenin tam da yeriydi o banka kuyruğu..

Sevgili K.C.;

Zaten senin bilgin ve birikiminin bu vaazi verecek gücte.

Gercektende tam yeri ve zamanini yakalamisin.Bir de düzgün konusma ve yükses ses tonu ile kuran ayetleri ile süsleyerek konusmani bitirseydin bak ne olacakti?:)

Tek bir kisi cikip da, ''yok canim öyle bir sey yazmiyor'' kuranda diyecek cesaretini asla gösteremiyecekti...Bön, bön bakismaya baslayacaklardi.

Korku belasina inandiklari dinlerinin kitabinda ne yaziyor okumak geregini bile duymuyorlar.Nasilsa üc bes sakalli onlarin yerine okuyor ya....:D

Birisi kuran hakkinda vaaz versin yeterki. Birde kuranda yazilanlari modern yasantiya ve günümüze uydurdunmu pek sevinirler kardeslerimiz.

Sevgiler.

nehir
30-03-2009, 06:27
sevgili K.C.;insanların inandıkları dinde hurafelerde var ,böyle olunca ortaya bir çorba durumu söz konusu oluyor ve'' o insanlara laf anlatmak ,deveye hendek atlatmaktan zor'' bir hale gelip sinir bozulmalarınıda beraberinde getiren olaylar olabiliyor ,heleki gün zaten yeterince yorucu geçmekteyse!bu yüzden sinirlerinize hakim olabilmenizden dolayı sizi kutluyorum...:)

nehir
30-03-2009, 06:30
birden fazla erkek cennetteki bir kadına göz koyarsa bu kadın kime yar olur ??güçlü olana mı daha dindara mı??ilginç bir soru sn.avesta,böyle bir durumda kavga çıkar mı?sonuç ne olabilir?bende merak ettim etmedim desem yalan olacak!:D

KızıL
31-03-2009, 06:14
okadar çok günah varki resmen birileri işine geleni günah yapmış işine geleni sevap yapmış ben bi ara parfüm sıkmanın günah olduğunu ama hacı yağı dökmenin ( o iğrenç kokuyu bilen bilir sevabı batasıca) sevap olduğunu peygamber efendilerinin hacda bundan kullandığına kadar abuk subuk deli saçması şeyler duydum bu koku koknusu uzarken diğer takkkeli yaşlı amca olaya son noktayı koydu..
hepimizin bildiği nergis çiçeğinin nasıl olduğunu anlatmaya başladı..
ben aha dedim konu heralde bitkilerin yapısına dönüyor diye dinlemeye devam ederken hacı amcam şöyle devam etti:
- bir gün peygamber efendimiz çölde ilerlerken boğazında gıcık olmuş ve bir süre öksürdükten sonra balgamını çıkarıp yere türükürmüş, sonra az biraz ilerledikten sonra kervanda arkadan gelenler peygamber efendimizin balgamından nergis çiçeğinin çıktığını görürler!!!
ben bi çüşş dedim sonra düşündüm çölde nergiss!! yahu çölde bi yere tükürdü çıktı dünyaya nasıl yayıldı???

unbe
31-03-2009, 14:48
tipik müslüman mantığı
uydurmasyon zırvalıklar
milleti nasıl kandırırlar başka
ama işin garibi kızılordu
bu millet biz bişi desek inanmaz ama bu dedenin bu dediğine inanır
bana nasıl inanmadılar mesela kuranda kadınlara tarla deniyo deyip ayetide verdiğim halde
aynısı işte.

meçhul
31-03-2009, 14:57
ben muhafazakar bir çevrede büyüdüm.yaşadığım mahallede 500 metrede bir camiiye rastlamak mümkün...kuran'ın türkçe tercümesini de okudum..şunu belirtmeliyim ki bir çok ayettte kadın ikinci sınıf bir insan ve cinsel obje statüsüne konuluyor..

meçhul
31-03-2009, 15:26
ırmaklardan şaraplar akacak diyorsun,
cennet-i ala meyhane midir?
her kuluma iki huri vereceğim diyorsun,
cennet-i ala kerhane midir ?
Hayyam

aydoe
05-05-2009, 19:38
''Çünkü ahirette cennete gidenler, dünyadaki eşleriyle birleşeceklerdir. Onların ruhları birbirine manen bağlıdır. ''

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=236677&Categoryid=4&wid=31

Muhammed'in durumu ne olacak?
Peygamberin ruhu hangi eşine bağlı ?

İçimizde birkaç evlilik yapmış ve birkaç insanı sevmiş olanlar olabilir,hangi eşleriyle birleşecekler?
Cennette biraz karışacak galiba!

prozac
16-05-2009, 23:51
Günlerdir sorunun cevabını bulmaya çalısıyorum aydoe ,
işin içinden çıkamadım..
Ateş hocaya danışalım derim :eek:

sinner
17-05-2009, 18:26
Aklıma durup dururken şöyle bir şey geldi :)

Anadolumuzda yaygındır, bilinir. Hanımı vefat eden amca 70, 80 yaşında olsa bile yeni hanım alır.

Peki soru şu : bu amcamız cennete vardığında vefat ettiği için tedavülden kalkmış karısı ile mi beraber olacak yoksa sonradan evlendiği taze eşiyle mi birlikte olacak ?

Burada cevaben ikisiyle de yada erkek hangisini isterse diye cevaplar gelebilir.
Peki bu hususta zorda kalan kadının nasıl davranacağı öngörülmüş mü ? ;)

K.C.
17-05-2009, 19:01
Sinner, deli ettin beni ha... nasıl sorular bunlar?

Böyle bir hadis vardı diye hatırlıyordum. Girdim kütübü sitteye, arama motoruna kadın ve cennet yazdım..
kadın ile cennet kelimelerinin bir arada bulunduğu pek az hadis vardı, (niyeyse) bunları okumakla da bana afakanlar geldi.. (ikisinin bir arada olduğu hadislere bir örneği aşağıya koyacağım)
sorma böyle zor şeyler bir daha... :)

Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ
Konu : Kadının Kocası Üzerindeki Hakları
Ravi : Mutarrıf İbnu Abdillah
Hadis : Ravinin anlattığına göre, bu zatın iki hanımı vardı. Bunlardan birinin yanından çıkmıştı. Geri dönünce, hanımı: "Falan hanımın yanından geliyor olmalısın!" dedi. Mutarrıf: "Hayır," dedi "İmran İbnu Husayn`ın yanından geliyorum. O bana Resulullah`ın şu sözünü nakletti: "cennet sakinlerinin en azı kadınlardır."
HadisNo : 3309

cigi
17-05-2009, 19:25
Hadis : Ravinin anlattığına göre, bu zatın iki hanımı vardı. Bunlardan birinin yanından çıkmıştı. Geri dönünce, hanımı: "Falan hanımın yanından geliyor olmalısın!" dedi. Mutarrıf: "Hayır," dedi "İmran İbnu Husayn`ın yanından geliyorum. O bana Resulullah`ın şu sözünü nakletti: "cennet sakinlerinin en azı kadınlardır."
HadisNo : 3309

O zaman durum cok vahim.:rolleyes:

Hadis baska, kuran baska yaziyor. Kime inacagiz yarabbim.:)

prozac
17-05-2009, 19:25
cennet sakinlerinin en azı kadınlardırFasil : MEV`İZELER BÖLÜMÜ
Konu : Mev`izeler Hakkında
Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek): "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi. O kadın tekrar: "Ey Allah`ın Resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalatu vesselam açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tabiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder."
HadisNo : 5374

K.C.
17-05-2009, 19:38
Prozac, farkındasın değil mi, koyduğun hadiste kadın ve cennet kelimeleri bir arada geçmiyor. kadın ve cehennem var.

kadınla cennetin bir arada geçtiği hadiste de cennetteki kadın azlığından bahsedilmiş.

kadının, değil yer/mekan, kelime olarak bile cennetle bir arada bulunma hakkı yok sanki!

prozac
17-05-2009, 19:44
Haklısın, çoğınluğu cehennemde olduğuna göre pek azı (kesin olmamakla beraber) cennet te demektir..

Kadınlarda kendine çeki düzen vermeli K.C , kocalarının rızasını alsınlar yok öyle bedavaya cennet..:)

sinner
17-05-2009, 20:41
Sinner, deli ettin beni ha... nasıl sorular bunlar?
sorma böyle zor şeyler bir daha... :)

Şimdi kendinizi öldükten sonra üstüne evlenilen kadıncağızın yerine koyun. ;)
Mahşer meydanında bir bakıyorsunuz sizin herif o da ne ? Başka bir taze ile evlenmiş. Ömrünüzü uğruna süpürge ettiğiniz adam one munite demeden yerinizi dolduruvermiş :D

Evet gerçekten zor bir durum K.C.
Bu akıldışı safsataları hayatına rehber edinenler için zor...
Benim içinse trajikomik :)

OQONUC
18-05-2009, 00:09
Fasil : MEV`İZELER BÖLÜMÜ
Konu : Mev`izeler Hakkında
Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek): "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi. O kadın tekrar: "Ey Allah`ın Resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalatu vesselam açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tabiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder."
HadisNo : 5374

1. Peygamber döneminde Hangi bayram kutlanmış ?
2. Kadınlar erkeklein arkasında namaz kılıyordu taraf maraf yoktu. teknik olak mümkünde değildi.
3. Peygambere böyle bir soru sorulacak daaaa; o kişinin adı dilden dile dolanmayacak hemi? Mümkün değil.
4. Hayız döneminde namaz kılamamak , Allah'ın adını anmayı yasaklamıyordu. Tekrara dayalı bir tesbih vardı ki; namaz kılmak daha kolay.
5. Peygamber zaten getirdiği dinde son yılda Orucu farz olarak vahiye dayalı olarak getirmiştir. Yani biris sorsa da peygamber kaç yıl 30 ramazan oruç tuttu? Cevap İslam içinde farz olan Orucu 1 yıl olur.

1+2+3+4+5= Bu hadisi sallayan kimse kuyruğu açıkta bırakmış. Daha girift hadislerde var. Madem hadislerden başladınız bari bu kadar kolay çürütülecek olmasın.

Aslında buhariye bakayımda raviden dolayı çürüterek yazayım dedim ama gözüm almadı. Zaten kabak gibi ortada herşey.

Bu arada yanlış da anaşılmasın ki; İslam kadına eşitlik falanda vermez. Toplumsal oranı 1/2 dir. Ancak kadın İslamda gerçekten etkindir. Yani Erkek egemen bir toplumsal yaşayışta kadınlar yasaların dışında aile yaşayışlarında kocaları ile eşittir.

Ooo öyle bir cümle ettimki, işin yoksa yaz da yaz şimdi...

Bir örnek ile kısadan kıvıralım neyse; Bu durum Kim gibi meselaaaa,,,, hımmmm; hah ben gibi :D

Dışarıda hanım "Beyim bilir der bir şey olunca. Ama ne hikmetse benim bildiğim hep onun bana o konuda ezberlettiği şey olur :D

Effeirm lem oki cuk oturdu...

Oki-- olasydı bir tane daha ben biliyordum yapacağımı da; bu devirde inancına bakılmaksızın ki en istekli olanlarda inançsızlar olmak üzere, çoğu zenginler bu konuda islamı örnek alıyor; kaptılar elimizden fıstık gibi hakkı.
Biz hem müslüman hem patlıcan haksızlık diz boyu.
ahh ahhh :D

Selamlar

Tavarish
18-05-2009, 21:37
Turkiye kusaginin en cahil ulkesidir.. Okuma yazma orani nufus genelindeki 24 yas baz alinarak ortalamaya vuruldugunda ilk okul 5. sinif olarak belirlenmistir.Hic suphesiz toplumun yarisini Kadinlar olusturmaktadirlar. Cahil kalmis beyinleri, Spor yapamadigindan aciz kalmis bedenleri, ne geregi var diyerek bir kenara atilmis sanatsal yonleri ile kadinlarimizin durumu icler acisi bir vaziyettedir. 21. yuzyilda kiz cocuklarinin okumasi icin ''baba beni okula gonder'' kampanyalarinin yapildigi zir cahiller ulkesinin mensubu olmak oldukca utanc verici.
Bir cok avrupa ve eski SSCB ulkelerinin kadinlari toplumda her alanda ozgurce yasayabilmekte ve hunerlerini toplumun gelismesine katki saglayici yonde harcayabilmektedir. Tabii ki ilk egitimin yuvasi olan ANNE KUCAGI bu denli sosyal ve kulturel acidan gelismis birer hazine olunca o kucakta buyuyen cocuklarda aydinlik bir mantikla dunyaya bakmakta ve 'YA BENIM OLURSUN YA TOPRAGIN ACIMAM VURURUM SENI TAMAMMI' seklindeki bogurtulere kulak asmamaktadir.

Sivri sinegin disisine bile uckur bozmaya hazir kureyslilerin inanc sistemlerini, din diye bu topluma yayanlarin ve onlarin pesinden kosanlarin elbette musluman dan fazla budizme inanan insanlarinda var oldugunu bilmeleri imkansizdir. BALIK DENIZDE YASAR VE DUNYAYI DENIZDEN IBARET ZANNEDER............

pervane
27-05-2009, 23:52
"Erkeğin kendisini (cehennemden) kurtarmak için hanımını fidye olarak vermesi ile ilgili bölüm. (Mearic, 11-12)"
Sitenin birinde rastladım bu satırlara merak edip kitapta gerçekten bu şekilde bir yer var mı diye mearic suresine baktım. Doğuluların ve batılıların Rabbine yemin ederim ki, kısmını okuyunca kadını-cenneti -fidyeyi unutup Kuzey ve Güneylilerin Rabbi de varmı diye araştırıyorum.:tape:

Cennete gitmek için aile üyelerini ve eşini fidye bırakan erkekler kısmını anladım da fidye nereye sunulacak onu anlamadım.

OQONUC
28-05-2009, 13:01
(1) İstekte bulunan biri, (muhakkak) gerçekleşecek olan bir azabı istedi. (2) Kafirler için olan, bu (azabı) geri çevirecek kimse yoktur. (3) (Bu azab) Yüce makamlar sahibi olan Allah'tandır. (4) Melekler ve ruh (Cebrail) O'nun huzuruna bir günde çıkarlar ki onun miktarı elli bin yıldır. (5) Şu halde, güzel bir sabır (göstererek) sabret. (6) Çünkü gerçekten onlar, bunu uzak görmektedirler. (7) Biz ise, onu pek yakın görmekteyiz. (8) (O azab geleceği) O gün gök, erimiş gümüş gibi olur. (9) Dağlar da (etrafa uçuşmuş) rengarenk yün gibi olacak. (10) (Böyle bir günde) Hiç bir yakın dost bir yakın-dostu sormaz. (11) Onlar birbirlerine gösterirler. Bir suçlu-günahkar, o günün azabını karşılık olmak üzere, oğullarını fidye olarak vermek ister; (12) Kendi eşini ve kardeşini, (13) Ve onu barındıran aşiretini (soyunun hepsini) de; (14) Yeryüzünde bulunanların tümünü (verse de) ; sonra bir kurtulsa. (15) Hayır; (böyle fidyeler kabul edilmez.) Doğrusu o (cehennem), cayır cayır yanmakta olan ateştir: (16) Başın derisini kavurup-soyar. (17) Yüz çevirip arkasını döneni çağırır-durur. (18) (Durmaksızın mal ve servet) Toplayıp bir yerde (üstüste) yığmakta olanı.

Mearic suresinde ki eleştirilerinizi bu bütünlükte yöneltmenizi rica edeceğim sevgili Pervane.
İnternette rastladığınız linke bakarak sure hakkında yanlış bir bilgiye kapılmayasanız diye ekledim .

Söz edilen sunum evlat kadın kardeşin fidye durumu Kıyamet günü için insanların kendileri tarafından çaresizlikten ve bencilliklerinden yaptıkları eylemler olarak anlatılıyor.
Aslında ben bunu Titanic'i izlerken hayalen canlandırmıştım zihnimde. Filikalara hücum edipte birbirlerini ezerek saldırarak ölenlerin sayısı boğulanların sayısından daha fazla gibiydi sanki.

Meal Mevdudi ye aittir.

Selamlar

pervane
28-05-2009, 22:44
Mearic suresinde ki eleştirilerinizi bu bütünlükte yöneltmenizi rica edeceğim.

Ben ne yazmışım.

Cennete gitmek için aile üyelerini ve eşini fidye bırakan erkekler kısmını anladım da fidye nereye sunulacak onu anlamadım.

Sure eleştirisi bana mı kalmış sadece sesli düşünüyordum:o ama açıkçası kabus gibi bir sure. Bir yandan cayır cayır cehennem tutuşturulmuş, öbür yandan bir iziham, ezilenler kaçışlar can pazarı yaşanmakta ve bu muazzam! tabloyu seyreden acımasız bir tanrı:crazy: niçin? senaryo böyle yazılmış! Oyuncuların suçu ne o zaman?

bir cevap buldun mu sorulara
yiğitlik de var yine serde
...........................

dediğim aynıyla vaki
öyle bir geçer zaman ki

(neden hatırladım bu şarkıyı bilmiyorum)

boğaziçi
29-05-2009, 00:31
fidye nereye sunulacak onu anlamadım.
zebaniye olabilir mi acaba:)

OQONUC
29-05-2009, 01:13
.......
Sanırım buradaki fidye kelimesi kafa karıştırıyor.
Ben Cana karşı fidye vermeyi, onun(evlat/eş/kadınvs) canını kendi canını kurtarmak için önceden denize atmak olarak tahayyül etmiştim. Titanic örneğini de bunun için vermiştim. Ama bu tabikiii bir tahayyül. Ki tahayyüller inancın bahçesi ile sınırlıdır. DElil olamaz.

Oyuncuların suçu ne o zaman?
...............
Güzel bir soru. bunu da şöyle tahayyül ediyorum ben.
Bir adam 200 km süratle 500pm alkol ile otobanda gidiyor. Ve helkpterden polis yavaşla diye bağırıyor. Adam duymuyor müziğin sesinden. Sonra da dannnnn.. Kafa göz darma duman karakolda şikayet ediyor. Beni neden uyarmadınız benim ne suçum var, bu otobanın sorumluluğu madem sizde bana neden engel olmadınız. ?
Soru-İyi de Oki, o zaman şu kader meselesine mi dalacağız buradan.
Cevap-Kesinlikle hayır. Dedim ya; bu bir tahayyül ve tahayyüller delil olamaz. Sadece inancın bahçesinde bir çıkıştır. İnanmadan kader de inançsıza zaten delil olamaz. Bir ara çok sevdiğim bir dostumla bu yüzden kapışmıştım. Çözüm de bulamadık derdimizi de anlatamadık birbirimize. Zira bahçeler farklı olduğu için alınan gıdalarda farklı oluyor.

Soru-İyi de niye yazdın bunu şimdi.
Cevap-bir anda kaleminizden dökülen mısrada geçen Yiğitlik kelimesi ile içinizdeki bana olan kızgınlığın dışa vurumunu belki biraz olsun hafifletmek için olabilir.

Ya da; Gölge Meclis'in rayihasını duyduğunuz halde mütemerrid kalbinizi biraz olsun yumuşatmak için de olabilir. Bana gıcık olabilirsiniz; ama lütfen kızmayın. Umulurki bahçelerimiz bir gün komşu olur.

Selamlar

pante
29-05-2009, 01:24
zebaniye olabilir mi acaba

Ayetleri Oki'nin yorumladığı gibi anlamak gerekir.
Başka bir ayette de (Ali İmran-91) "dünyalar dolusu altın fidye verseler kabul edilmeyecektir" der.
Burada amaç cehennem tasvirinin korkunçluğunu sergilemektir. İnsanların bu korkunç cehennem karşısında çaresizlik içinde kurtulmak için başvurmak istedikleri yollara değinir. Bunlar, yeniden bir yaşam fırsatı verilmesidir, affedilmesidir, kendisine şefaatçi aranmasıdır, dünya dolusu altını fidye olarak vermesidir, oğlunu, eşini, ailesini, sülalesini, herkesi fidye olarak vermesidir.
Bunları akıl, mantık almasa da, o tasvirdeki insanın hali böyle düşünebilmeye elverişli görülmüştür. Tabi ki kimsenin yanında altın götüreceği yoktur ya da o altınların orada değeri yoktur. Ailesinin fidye verilmesinin de önemi yoktur, çünkü herkes kendinden sorumlu tutulacaktır.
Burada eleştirilebilecek olan; Bu tasviri yapan da bir insan olduğu için benzetmeleri de insanca olmuştur.
Halbuki en zekice yol melekleri tavlamaktır.
Çünkü hakkında bilgi verenler meleklerdir. Allah, herkesi tek tek bilemez.
Bu ayetlerde de bellidir. Sebe 40-41'de meleklere sorar: "Bunlar size mi tapıyordu" diye. Melekler de "Hayır bize değil, cinlere tapıyorlardı." derler.
Demek ki iş meleklerde bitiyor.
Ben omuzlarımdakileri kafaya almaya başladım bile. :D

evrensel-insan
29-05-2009, 01:33
Saygideger OQONUC;

Zira bahçeler farklı olduğu için alınan gıdalarda farklı oluyor.-OQONUC-

Bahceler ve alinan gidalar, farkli olabilir ama; ikiside ayni topragin, suyun, havanin urunudur. Dolayisiyle, tum farklar; ayninin cesitli versiyonlaridir. Cozum de, zaten; farklari veren, ayniya ulasmaktan gecer. Tabi; farklarin birligi, butunlugu ve beraberligi istenirse! Aksi, farklarin ayrimi ve ayristirilmasidir ki, olanda zaten budur.

Ben simdi bunlari neden yazdim ki! Bilmem, biraz dusundurmek, birazda fark ile ayrimin ayni olmadigini ortaya koyabilmek icin.

Peki bana ne, sana ne, kime ne? Bilmem! beyin "yaz" dedi. Dusunce "olur" dedi. Davranista "uyguladi" Varmi benim, bunda gunahim?

Saygilarimla;
evrensel-insan

OQONUC
29-05-2009, 12:08
Peki bana ne, sana ne, kime ne? Bilmem! beyin "yaz" dedi. Dusunce "olur" dedi. Davranista "uyguladi" Varmi benim, bunda gunahim?
.........

Sayın Evrensel İnsan

Yukarıdaki sorunuza cevabım şudur.

"Bu algı ve anlaıyışınız ile Sorgu sual olunmayacaklardan olduğunuzu umuyorum. "
İçiniz rahat olsun, Size günah sorumluluğunu buradan bakınca sanmıyorum :D

Selamlar

evrensel-insan
29-05-2009, 14:56
Saygideger OQONUC;

Sagol, oki. Bende "korkmustum" "yirtik dondan...." dusuncesiyle 'ters' algilanicagim" diye. dusuncemi yanilttigin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
29-05-2009, 21:38
Bana gıcık olabilirsiniz; ama lütfen kızmayın.OQONUC

Bu kadar vebal ile nereye gideceksiniz bakalım:D size gıcık olduğumu da nerden çıkardınız anlamıyorum! sitede gıcık olunacak yığınla karada kaçan, havada uçan varken! oturup üyelere gıcık olmaya çalışsam size sıra geleceğini mi zannediyorsunuz? Çok beklersiniz daha:wave:

Ayrıca bu tespite katılamıyorum!

"Bu algı ve anlaıyışınız ile Sorgu sual olunmayacaklardan olduğunuzu umuyorum. "
İçiniz rahat olsun, Size günah sorumluluğunu buradan bakınca sanmıyorum"

Evrensel hocam defalarca kadınlardan yana tavırlar sergilemiş dini kuralları ihlal etmiştir. Şahitler mevcuttur biline! Korkmaya devam etmesi yararına olacaktır. Hocam ne diyeyim ben şimdi size kendiniz ettiniz, mahşerde bulacaksınız! şimdi beni fidye olarak bırakın desem kabul de etmiyormuş! Yaşasın cehennemde birlikteyiz. :D

OQONUC
29-05-2009, 21:58
İçiniz rahat olsun, Size günah sorumluluğunu buradan bakınca sanmıyorum"

..............

Sevgili dostum;

Üzüm üzüme baka baka kararırmış.
Sizinki gibi tık düşen jeton; Birilerine baka baka köşelenmeye başlamış :)

Bir kez daha okumanızı istirham edeceğim. :D

Uzun zamandır zalimler için yaşasın cehennem diyen birisi olduğum için; sizin için de kendim için de ve tüm ADALET için yaşayanlar için de cehennemden bir kurtuluş olmasını Aziz ve Celil olan Alah'tan niyaz ediyor yalvarıyor ve rahmetinden bir katre umuyorum.
Selamlar

evrensel-insan
29-05-2009, 22:10
Saygideger pervane;

Sende mi!, herkesten beklerdim "gammazlanmayi" ama, senden asla! Demek "guvendigin daglara karlar yagabiliyormus":faint:

Neyse; evrensel-insanin dusuncelerini "sagir sultan" bile duydu zaten. Gizlimiz, saklimiz yok, evellallah.:horn: Duymuyanlara, duyuru.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
29-05-2009, 22:18
Sizinki gibi tık düşen jeton; Birilerine baka baka köşelenmeye başlamış :)

Doğru tespit! gerçekten de ikinci okumada düştü:bump2:
aman derim! oki abi beni sakın cennete kabul ettirmeye çalışmayın, oranın da huzuru bozulmasın ben payıma razıyım.

Not: Her defasında yabancılık duyduğum OQONUC adının tez zamanda okinono olarak değişmesini niyaz ediyorum:amen:
Nota da not: İslamiyette "Niyaz" kavramı tam olarak nedir? Arz-Talep diyebilirmiyiz? Alevilikteki kavramı ile karşılaştırma yapmak istiyorum da. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler..

pervane
29-05-2009, 22:24
Sende mi!, herkesten beklerdim "gammazlanmayi" ama, senden asla! Demek "guvendigin daglara karlar yagabiliyormus":faint:

Hocam her şeyi bilen ve duyan Allah birde bunun için bizlere günah yazmasın diye ikimiz adına ceza indirimi için ihbarda bulundum. Belki bir kat daha yukarıda biraz serin bir yerde ağırlar bizi diye:)

mehmetsalih
29-05-2009, 22:31
Öncelikle şunu belirtelimki Cennete giden bir Erkeğin ile Cennete giden bir Kadının aynı kategoride değerlendirilmesi mantığı sorgulanmalıdır. Bir Erkek; Kadın çocuk doğuruyor, Erkek ise doğurmuyor o zaman adaletsizlik var derse burada bir mantık sorunu doğmaz mı? Elbete. Çünkü olmuş bitmiş bir şeyin sorgusundan çok hikmetini araştırmak daha evladır. Aynı şekilde Salihlere, Velilere, Peygambelere veya Müminlere verilen makamların aynı olacağı sorunu da mantıksızlıktır. Çünkü Allah hediye veririr ve verilene kanaat getirilerek hamd olsun denilir. ve Cennet kazanılamaz. Çünkü Cennet için ibadet edilemez. Allah'ın bir lutfüdür. Allah Kadınlara Erkeke koca verilmeyecek diye bir hükümde bulunmuşsa eğer haklısınız. Ama eğer Cennetin bazı makamları anlatılmışsa bu Cennetin sadece ondan ibaret olduğu mantığı sorunlu olsa gerek.
Ve Kadın olsun, Erkeke olsun Cennet Ehl-i olan her kimse şu ayetin dediği makama erecektir.

Orada nefislerinizin arzuladığı herşey sizindir ve istediğiniz herşey de sizindir. (Fussilet Suresi, 31)

Ahzap, 35- Şüphe yok ki müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mümin erkeklerle mümin kadınlar, itaat eden erkeklerle itaat eden kadınlar, sadık erkeklerle sadık kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, mütevazi erkeklerle mütevazi kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkeklerle ırzlarını koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkeklerle Allah-'ı çok zikreden kadınlar var ya, işte onlar için Allah bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.

Hem eğer bir Kadın koca derdindeyse eğer. Ve istediği kadar koca istiyorsa eğer. Allah'a ibadet yerine malum işini yapmalıdır. ve Allah için ibadet edilir. Cennet Cehenem hesabı sadece bir hayaldır. Ne olduğu belli olmayan bir şeydir. Diyebilirimki Cehenem yenilgidir. Cennet ise kazanmaktır.

boğaziçi
29-05-2009, 23:02
selamlar OQ,
Not: Her defasında yabancılık duyduğum OQONUC adının tez zamanda okinono olarak değişmesini niyaz ediyorum:amen:
umarim bu oneriyi dikkate almazsin..lakin,guzel ve anlamli bir takma isim:)

pervane
29-05-2009, 23:03
mehmet salih diyorum ki; şu kadın konulu başlıklardan elini çeksen de biz de bu gülme krizinden kurtulsak, şimdi hangi kadın mehmetsalihin olduğu cennette olmak ister sorarım ey ahali!

OQONUC
29-05-2009, 23:55
İslamiyette "Niyaz" kavramı tam olarak nedir?
.........

Babam 7 kurban ile Niyaz ile doğduğu için adını Niyazi koymuşlar :)

Niyaz lisani uslup ile acz ve fakrını bilerek yakarmaktır. Aslında ben Allah inancına yönelirken en çokta bunda zorlanmıştım. Bir tür riya gibi geliyordu. Diyordum ki; bana şahdamarımdan daha yakın olanAllah ise; benim bunu sesli olarak dile getirmemin ne anlamı var ki?

Sonra zamanla anladım ki; niyaz aslında kişinin kendi aczini kendine ilanı a oluyormuş. Hani bazen özeleştiri yaprken kendimize ah ahmak kafa derizya kendimiz için; onun gibi birşey.

Niyaz elinizdeki bütün umutların tükendiğini anladığınızda yapacak başka bir şey kalmayınca ancak vücut buluyor sanki.

Belki umudun son noktasındaki çaresizliğin tezahürü olarak dilin kalp ile bütünleşererek kalbe tercüman olması da diyebiliriz.

Aslına bakarsanız bence;
Sessizlik kadar bütün umutları barındıran bir niyaz yoktur.
O sessizlik ki umudunuz için yüreğinize kocaman bir ateş koyar.

Selamlar

faydasızım
30-05-2009, 18:47
dediklerinize katılıyorum aynı şeyleri bendez düşüşnüyorum islamiyet in verdiği cevap çok garip "orasıı farklı bir yer burası farklı bir yer sen neden elmayla armutu topluyorsun ." komik değil mi ?

taner karataşlı
10-06-2009, 02:13
geçenlerde birkaç arkadaşla sohbet ediyorduk bu konu üzerinde, kendileri pek bi muhafazakar görünürler... benim ağzımdan allah cennetinde memeleri yeni sertleşmiş yaşıt ve erkeğine düşkün azgın kızar vaadediyo dedim diye beni sapık ilan ettiler. ama anlatamadım bir türlü derdimi... aslında bu cümlelerde açıkca bi sapıklık var ama sen gel de bunlara bu cümlenin kurandan alıntı olduğunu anlat.

unbe
11-06-2009, 23:04
geçenlerde birkaç arkadaşla sohbet ediyorduk bu konu üzerinde, kendileri pek bi muhafazakar görünürler... benim ağzımdan allah cennetinde memeleri yeni sertleşmiş yaşıt ve erkeğine düşkün azgın kızar vaadediyo dedim diye beni sapık ilan ettiler. ama anlatamadım bir türlü derdimi... aslında bu cümlelerde açıkca bi sapıklık var ama sen gel de bunlara bu cümlenin kurandan alıntı olduğunu anlat.

olay müslüman geçinenlerin kendi dinlerini ve kitaplarını bilmemesinden kaynaklanıyor.

ChristopherVanDer
16-07-2009, 21:51
Ya bu müslümanlar kendileriyle çelişkiye düşüyor haberleri yok!!

Kuranda dünya'da iyilik yapmış falan filanlar cennete gidecek orada huri kızlarıyla gezecekler deniyor...

Bende böyle diyenlere diyorum ki yahu huri kızları var diyorsunuzda bu Tanrı erkekler mi düşünmüş sadece kadınlar ne olacak peki!! hiç cevap yok...:dizzy:

toli
16-07-2009, 22:04
Muhammed Kuran' ı kendi hayata bakışı ve çıkarları için yazdığından kendi düşüncelerini belirtmiş.. Önce kendi hayatını istediği gibi ve rahatça yaşamak için sonra da erkeklere yaşatmak için yazmış.. Neredeyse tüm türleri içeren bir kitap.. Fantastik-korku-gerilim-heyecan-baskı-'bilim-kurgu'-korkutma....

Bu dünyada sınan; gelsin huriler.. Bir çok Müslüman 'ben ateist olsam şöyle yapardım, hiç sınırlamazdım kendimi..vs' diyor; aslında deneme süresi diye bir şey varsa asıl deneme böyle yapılmalı.. Korktuğun için değil gerçekten öyle hissettiğin için insan gibi yaşamak..Hiç bir dini baskı olmadan; hikayeler, korkutmalar olmadan, insanın kendi çıkarı olmadan..

prozac
18-07-2009, 14:09
Tanrı erkekler mi düşünmüş sadece kadınlar ne olacak peki

Cennete gırmeye hak kazanan kadınlar dünyadaki eşlerinin yanında olabılecekler bundan buyuk ödülmü olur :)

placebo
19-07-2009, 04:09
Cennete gırmeye hak kazanan kadınlar dünyadaki eşlerinin yanında olabılecekler bundan buyuk ödülmü olur :)

Eşlerinin başında bekleyip,:pop2:,olup bitenlere anlam vermeye çalışacaklardır..Çünkü işin içinde huriler var.Çok itici bir yer..

prozac
19-07-2009, 11:54
Neden itici olsun placebo Rabbim buyrun gözünüz doysun demiş serpiştirmiş hurileri,her istediğimiz olacak ,içkiler meyveler belki artık bayacak bu tembellik ama yanmaktan iyidir yahu kadınlarda düşünülüp kocalarının yanı verılmıs daha ne olsun :)

placebo
19-07-2009, 14:54
Neden itici olsun placebo Rabbim buyrun gözünüz doysun demiş serpiştirmiş hurileri,her istediğimiz olacak ,içkiler meyveler belki artık bayacak bu tembellik ama yanmaktan iyidir yahu kadınlarda düşünülüp kocalarının yanı verılmıs daha ne olsun :)

Cennette kocasını hurilerle basan kadınlara ve dayak yiyen kocalara sıkça rastlayacağız anlaşılan..Terlik atsınlar kafalarına :D

prozac
19-07-2009, 15:05
Kargasayı düşünemiyorum ,bekar gitmek lazım öte tarafa..
Boşananlar ne olacak ?
Farzedelim eşimden ayrılmak zorunda kaldım,ben onu seviyorum cennette yanıma istiyorum ama o beni sevmiyor,istemiyor ikimizde cennet ehliyiz hangimizin dileği olacak?

placebo
19-07-2009, 15:19
Kargasayı düşünemiyorum ,bekar gitmek lazım öte tarafa..
Boşananlar ne olacak ?
Farzedelim eşimden ayrılmak zorunda kaldım,ben onu seviyorum cennette yanıma istiyorum ama o beni sevmiyor,istemiyor ikimizde cennet ehliyiz hangimizin dileği olacak?

Hurileri görünce ayrıldığın eşini unutursun merak etme..

Sen hurilerle beraber olacaksın ,ama kadına ne olur bilemem.Yapayalnız kalıp ona buna hasetle bakarak iç geçirecektir sanırım..Nuri yok diyolar..

prozac
20-07-2009, 01:24
Soruma cevap alamadım ulema yokmu ?

Hurileri görünce ayrıldığın eşini unutursun merak etme..

:bump2:

sinner
20-07-2009, 01:29
Aslında en temizi cennete dünyadan hiç kadın almamak...
Böylece bu tip tartışmalara mahal verilmemiş olur.
Huriler ki az değil kişi başı en az 72 adet düşüyor. Daha ne istiyor bu ademoğlu anlamak mümkün değil :)
Zaten resulüllah ne demiş : Cehennemin çoğu kadınlardan.... ;)

evrensel-insan
20-07-2009, 01:30
Saygideger procac02;

Daha evlenmeden, evlenecegin gelecekteki esinden, ayrilacagini dusunuyorsun. Ileriyi dusunenini gordum ama; bu konuda bu kadar ileriyi de, dusunenini gormemistim.

Sen en iyisi; evlenmeden once, esini iyice tani ve ona kendini iyice tanitta; bizde "manitu, zeus, thor ve bilimum ilahlar, bir yastikta kocatsin" diyelim, olur mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
20-07-2009, 01:42
Evrensel hocam ,ulema kardeşim sinner sorunu kökten çözmüş gibi umarım forumun perileri bu iletileri okumaz ..
Bana gelince hani olurya yalnıslıkla birgün evlenirim ,aynı yalnıslık devam eder cennet ehli olurum :amen: şimdiden düşünmem gerek bunları 50 sinden sonra başım secde görmüş neye yarar

olur mu?

Olur..

barudi
20-07-2009, 07:38
Evrensel hocam ,ulema kardeşim sinner sorunu kökten çözmüş gibi umarım forumun perileri bu iletileri okumaz ..
Bana gelince hani olurya yalnıslıkla birgün evlenirim ,aynı yalnıslık devam eder cennet ehli olurum :amen: şimdiden düşünmem gerek bunları 50 sinden sonra başım secde görmüş neye yarar

Olur..
ecelin gelmedikce gec kalmis sayilmazsin..

prozac
21-07-2009, 23:17
ecelin gelmedikce gec kalmis sayilmazsin.. http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif [/URL]

Ecel nezaman gelir Allah ! bilir ama istemese ben Ateist olurmuydum ?
Sorumlusu benmiyim ki ayette dediği gibi cehennem için yaratılmıs olabilirmiyim ?
[URL="http://www.turandursun.com/forumlar/editpost.php?do=editpost&p=203882"] (http://www.turandursun.com/forumlar/editpost.php?do=editpost&p=203882)

Sapiens
21-07-2009, 23:28
Kocası cennete gidemeyecek olan müslüman kadınlar ne yapacak peki?

prozac
21-07-2009, 23:35
Cehennemlik erkeklerin Cennetlik olan hanımları, Cennet ehli mü'min erkeklere miras olarak kalırmıs..

Mirasa bak yahu vermem hatunu kimseye..

placebo
22-07-2009, 00:27
Kocası cennete gidemeyecek olan müslüman kadınlar ne yapacak peki?

Cennette tam anlamıyla bir kaos yaşanacağı kesin.
Allah'ın geliştirmiş olduğu bu sistemde karanlıkta kalan bir çok nokta mevcut..:wacko:

unbe
22-07-2009, 00:40
ben almayayım
cehennem daha güzel üşümeyiz bari.hemde habire yanan bi ateşmangal neyin yaparız.

Sapiens
22-07-2009, 00:45
Gerçi cennette yumurta gibi gılmanlar da var ama onlar da erkeklerin hizmetine sunulmuş. Kadına bırakın dünyada, cennette bile yer yok...

placebo
22-07-2009, 01:30
ben almayayım
cehennem daha güzel üşümeyiz bari.hemde habire yanan bi ateşmangal neyin yaparız.

Cehennemde sistem daha basit.Giden yanıyor..Allah fazla detaya girmemiş burada..Ama nedense cennet tasvirlerine çok önem vermekte.İstediklerini yaptırmakta kararlı olduğundan,özendirmek ve ağızların suyunu akıtmak için fazla süsleme yapma gereği duymuş ve kendini öyle bir kaptırmış ki olayı iyice abartarak işi dünyevi zevk atfedilen cinsel boyuta ve sefa merkezi konumuna düşürmüş..

İnsanlarda yavrularını kandırmak için benzer şeyleri yaparlar.. Cıs ve cici .

kafasikarisik
22-07-2009, 16:36
Dinler erkekler tarafından erkekler için yazılmış metinlerdir. Bu anlamda karısının yanıbaşında olduğu bir cennet erkek için cehennem olur. Kolaymı? yanıbaşınızda eşiniz varken hurilere gözünüzün ucuyla bile bakamazsınız. Hem 72 huriniz var hem yanında karınız. Anca iç çekersiniz. O kadar geniş meşrepli karınız varsa şanslısınız ki o zaman dünyada da cenneti yaşamışsınız demektir. En iyisi karınızı cehennemlik edip, gizliden müslüman olmanız.

vartor
22-07-2009, 18:40
Gerçi cennette yumurta gibi gılmanlar da var ama onlar da erkeklerin hizmetine sunulmuş. Kadına bırakın dünyada, cennette bile yer yok...
Ne demek, huriler de musluman kadinlar olamaz mi? Orada bile, 72 tanesine bir erkek adamis.

pervane
23-07-2009, 01:42
Dinler erkekler tarafından erkekler için yazılmış metinlerdir. Bu anlamda karısının yanıbaşında olduğu bir cennet erkek için cehennem olur. Kolaymı? yanıbaşınızda eşiniz varken hurilere gözünüzün ucuyla bile bakamazsınız. Hem 72 huriniz var hem yanında karınız. Anca iç çekersiniz. O kadar geniş meşrepli karınız varsa şanslısınız ki o zaman dünyada da cenneti yaşamışsınız demektir. En iyisi karınızı cehennemlik edip, gizliden müslüman olmanız.

Okumuyorsunuz! hiç okumuyorsunuz! :)bir de bu cahillik ile kalkıp cennete gideceksini! önce öğrenin efendim, birkaç sayfa önce tane tane açıkladık. Cennette dünyalı kadının kıskançlık duygusu yok! sadece erkegin namus duygusu var. Ögreniniz lütfen! cennette eşlerinizden kormayınız! gidip oralarda hanımlarınızı düşünüp cennet nimetlerinden mahrum kalmayınız. Bakın ben ne cennetlik bir mümineyim cennetlik kardeşlerime nasıl da yardımcı oluyorum. Hah işte cennetteki kadınlar da tıpkı benim gibi böyle dünyevi duygulardan uzak olacak orda:humble::rofl:

kafasikarisik
23-07-2009, 09:34
Bana doğru yolu gösterdiğin ve şeytanın vesveseden kurtardığın için teşekkür ederim mümine kardeşim. Ben nasıl olurda 4 eş olur diyordum, meğerse kadınları cennet hayatına hazırlamak içinmiş. Bu dünyada diğer eşlerinden kıskanmayan kadın cennette de hurilerden kıskanmaz tabii. Ah kadınlar bilseler efendimizin ve erkeklerin yaptığı iyiliği, kocaları baştan aşağı cerehat olsa dilleri ile yalarlardı. Kıskançlık gibi şeytani duygulardan arındırmak için mümüne kadınlarımıza kuma getirmek şart oldu. Ben bunu nasıl düşünemedim.:rockon:

nefes
23-07-2009, 13:13
Ben nasıl olurda 4 eş olur diyordum, meğerse kadınları cennet hayatına hazırlamak içinmiş.

O zaman hemen kadınlar için cennete hazırlık kursları açmak gerek. :twitch:

prozac
28-08-2009, 05:14
Ürdün’de radikal dinci gruplar, hükümeti, kadınlara yeni haklar tanıyarak, “aileyi yok etmekle” suçladı. “Kadının yeri evi ve kocasının yanıdır” diyen gruplar, bu anlayışı bozan her türlü girişimin ailevi değerlerin açıkça ayaklar altına alınması anlamına geldiğini iddia ettiler.

http://www.kenthaber.com/Haber/kadin/Normal/kadin-haklarina-isyan-/f545c1e8-5989-40be-9977-e7cfebee021a

Kaçıncı yüzyıldayız ?

pusi
28-08-2009, 20:20
Kaçıncı yüzyıldayız ?

Sayın prozac02,

Kaçıncı yüzyıl olursa olsun kurana inanarak ve islamı dayatarak yaşamak isteyenler var oldukça, yobazlık hiç bitmeyecek, kadınlara olan tavırları ve bakış açıları hiç bir zaman değişmeyecek.

Tek başına yaşamayı bilemeyen, kendilerine güvenemeyen, kadınlara muhtaç olan erkekler bu kusurlarını örtmek için kadınlar üzerinde hakim olmaya çalışan yobazlardır.

Kuran, ve islami yaşantı bu yobazların kalkanları ve zırhlarıdır.
Onlar olmazsa, yaşantılarında ve kadına karşı koskocaman bir hiçtirler.

Saygılar.

prozac
29-08-2009, 12:48
Sayın pusi ana sayfa haberlerinde yaşadığımız yüzyılda islam toplumlarındaki kadınların durumuna dikkat çektiğimiz haberler mevcut onlarada arada bakılmalı.

Ülke olarak durumumuz onlardan iyi görünebilir ama hala ''sırtından sopayı karnından sıpayı '' eksik etmeyeceksin vb. zihniyet büyük çoğunluğu oluşturuyor.Toplumsal,aile içi baskı had safhada.

Arada kadınlara saygıda gösteriyoruz bunu atlayıp kimsenin hakkını yemeyelim.Minibüslerde yer veriyoruz örneğin,bu insanlık için büyük bir adım :)

pusi
29-08-2009, 14:26
Arada kadınlara saygıda gösteriyoruz bunu atlayıp kimsenin hakkını yemeyelim.Minibüslerde yer veriyoruz örneğin,bu insanlık için büyük bir adım :)

Sayın prozac02,

Sanırım minibüslerde oturacak yer olmadığından dolayı bayanlara yer veriyorsunuz.. Anladığım kadarı ile minübüslerde erkekler ayakta yolculuk ediyorlar.
Bence trafik kuralları, sağlık ve taciz açısından bu durumda da bir düzensizlik var.:)

Dolu minibüsün şoförü bayan yolcuyu almak için neden durur?
Dolu minibüse bayan yolcu neden biner?
Çıldırmak işten degil yaaa….
Nasıl bir ülke sayın prozac02?

Hamd olsun Avrupa Birliği ülkelerinin yaşam standartlarını ve anlayışını yakalamak üzereyiz.

300 sene sonra inşaallah.

Maşaallah, maşaallah….

Biraz daha gayret, haydi ya allah!

inşaallaha, maşaallaha kaldık
Hepimiz yandık.:)

Saygılar

simply a good person
19-09-2009, 05:13
benim de uzun zamandir aklima takilan bir soru vardi. Erkekleri müslüman olmaya tesvik etmek icin vaadedilen cennetteki tomurcuk gögüslü bakire huriler ve gilmanlar (dogru yazmadiysam özür böyle hatirliyorum) acaba cocuk tacizlerinin bir tetikleyicisi olabilir mi? Hani simdiden bakalim bir tadina nasil bisiymis hesabi.

K.C.
19-09-2009, 13:00
benim de uzun zamandir aklima takilan bir soru vardi. Erkekleri müslüman olmaya tesvik etmek icin vaadedilen cennetteki tomurcuk gögüslü bakire huriler ve gilmanlar (dogru yazmadiysam özür böyle hatirliyorum) acaba cocuk tacizlerinin bir tetikleyicisi olabilir mi? Hani simdiden bakalim bir tadina nasil bisiymis hesabi.

Pekçok imanlının Kur'an'ın o ayetlerini bildiğini hiç sanmıyorum.
Kulaktan dolma, hacıdan hocadan duyma iman bizde esastır.

TomSawyer
20-09-2009, 01:40
islam dini kadınlara kesinlikle değer vermeyen bir dindir..

en basit örneği ise;

bir erkeğe cennette "bilmemkaç" huri düşecekken kadınların geleceğinin belirsiz olmasıdır.

bu din erkeklere çalışır;)

esron
20-09-2009, 11:10
Bütün dinler erkeklere çalışır...:horn:

K.C.
20-09-2009, 16:20
bir erkeğe cennette "bilmemkaç" huri düşecekken kadınların geleceğinin belirsiz olmasıdır.
Belirsiz olur mu hiç?
Kadınlar orada başka bir yaradılışla yaradılacaklar.
Hepsi yeniden bakire olacak. (Nedir şu erkeklerin bakire takıntısı, cennete bile bakire olmayan giremiyor) :D
İş bu bakire kadınlara da dünyadaki kocaları verilecek.
Hurilerden arta kalan bir zaman olursa kocalar bakire karılarına da hizmet edecekler.

Yazık kadınlara... kadın zaten illallah etmiştir belki dünyadaki kocadan. Onunla yüz yüze gelmemek için cehenneme giden yol için erzak hazırlığına girme ihtimali yüksek. :)

OQONUC
20-09-2009, 23:20
Yazık kadınlara... kadın zaten illallah etmiştir belki dünyadaki kocadan. Onunla yüz yüze gelmemek için cehenneme giden yol için erzak hazırlığına girme ihtimali yüksek. :)

Bazı cümleler vardır ki yazarını ayan beyan deşifre eder. Zira insan bilmediğini modelleyemez ve hissedemediğini söyleyemez.

Bu cümlede onlardan biri olmuş. Yazarının ruh halinin yorumunu her okuyucuya ayrı ayrı bırakmak daha evla sanırım.

Şu kadarını da demek lazım ki;

Allah'sız bir yaşam; eğreti sahte rollerden başka bir rol dağıtmaz insana.

Selamlar

rodof
20-09-2009, 23:42
prozac yazdıklarından sonra kadının ilk yaratılışını tarihini bir araştırayım dedim.
Allah önce ademi yaratıyor sonra ondan eşini yaratıyor.
Haydi eşinle beraber cennette yeyin için ama şu ağaca yaklaşmayın diyor vs.

Allah, ilk kadının adını bile anmamıştır ki sonra yarattıklarını ansın.
Kurana göre kadın hep erkeğin yanındaki sadık eş olarak değerlenidirilir.
Ona itaat tavsiye edilir bu itaatine karşılık cennette kocasıyla sonsuz bir hayat
vaad edilir. Adem eşi üzerinde bir yöneticidir. Eğer kadın itaatten çıkıp serkeşlik yaparsa onu cezalandırmak da erkeğe düşer.
Hasıla,
Allah cennette dünyadaki kadının biçiminden hoşlaşmadığı için onu yeniden inşa eder ama erkeğe dokanmaz.
Cennette kadınlar 10 numara miyop olarak yaratılırlar çünkü erkeklerinden başka bir şey görmezler :D

sümerlerde ilk adem geçmiyor havva geçiyor ,ve havva nında erkekmi kadınmı tartışılır.

evrensel-insan
20-09-2009, 23:48
Saygideger remo;

InsanOGLU, kizi degil. Adam, Adem, man, male, woman, female, he, she,, erkek

Burada fiziksellik degil; dusuncenin dogal yapilanisi ve isleyisi onemlidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

meraklıböcek
22-09-2009, 17:27
kuran'ı ilk elime aldığımda gördüğüm şey, tomurcuk memelerin erkekleri kurana bağlayıcı bir unsur olarak kullanılmasıydı. tomurcuk meme denilen şey kız çocukların ergenliğe geçiş döneminde memelerinin büyüme balşangıcıdır dolayısıyla cennette yeşil ipek kıyafetleri giyen hurilerin veletler olduğunu yeniden hatırlatmakta yarar görüyorum. ayrıca kuranda, eğer eşler dünyada kocalarına iyi davranırlarsa cennette birlikte olabileceklerini söyler. Birden fazla evlilik yapan kadın ise yine bir önceki durum değerlendirmesinden sonra son kocasıyla birlikte olmaya hak kazanır. falan falan...

benim şuan merak ettiğim şu.. açık açık söyleyeyim; ben hurma sevmem. tarifi yapılan bu cennet neye göre belirlenmiş. tomurcuk memeli hurileri, hurmaları, yemyeşil akan ırmakları ben almayayım. bu cennet tarifleri beni pek telkin etmedi.