PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Düşmanlığı


Davudi
02-12-2008, 16:50
evet arkadaslar hepimizinde bildiği gibi ,islamiyette cok yoğun bi şekilde kadın karsıtlığı kadın düşmanlığı vardır ,merak ediyorum sizce bu düşmalık muhammeddenmi yoksa ,onun taklit ettği ibrahimi olsun ,olmasın diğer dinlerdenmi kaynaklanıyor ,eğer muhammedense neden muhammed bukadar kadın düşmanı

yucemanitu
02-12-2008, 17:30
Olayı Muhammed'e bağlamanın doğru olacağını sanmıyorum. Sonuçta onu ve getirdiği dini ortaya çıkaran toplumsal koşullar var yani Muhammed sadece sebep değil ama aynı zamanda bir sonuçtur da. Çok kadınla evlilik kadın dövme vs. Muhammed'den önce de vardı. Asıl mesele toplumsal altyapı.

Davudi
02-12-2008, 17:44
herseyi toplumsal altyapıya yüklemeyelim ,işin aslı astarı nedir bu düşmanlığın kökünde hangi ideoloji yada karakteristik özellik vardır ve dahada ötesi buna neden olan etken yada etkenler nedir ,bakıyorum mezopotamya haricindeki dinlere onlarda bu denli kadın düşmalığı yok bu cok önemli bir tespit

yucemanitu
02-12-2008, 19:37
Ben yine fikirlerimi açıklayayım isteyen katılır isteyen reddeder. Tabii farklı şeyleri de görüp okumak beni de sevindirecektir.
İktisadın ahlaki yapıya etkisine şöyle bir örnek vereyim Trobriand takımadalarında şefin birden çok karısı olabilirdi. Bu ayrıcalığa sadece kabile şefi (ya da diğer adıyla sopbaşı) sahip olabilirdi. Neden? Çünkü evlenilen her bir kadının babası ya da biraderi enişteye drahoma (para yoktur drahoma iaşedir örneğin birkaç sepet patates ya da kurutulmuş balık vb.) verir. Sopbaşı bu evlilik ahlakıyla diğerlerinden güçlü ve zengindir.
Muhammed'e gelirsek açıp Kuran'a baktığımızda görürüz ki mehir ödemeden beleş nikahlanmak sadece muhammede has bir keyfiyettir. Egemen olan erk olan maddi olarak da diğerlerinden güçlü olacaktır. Ananeleri de kendi çıkarına göre inşa eder.
Yine iktisat ve ahlak arasında bir ilişkiyi Trobriand'dan örnekleyelim. Sopbaşının oğlu genellikle hala kızıyla evlendirilir bu gelenektir böylece sopbaşı eniştesine verdiği drahomayı geri alır.
mezopotamya haricindeki dinlere onlarda bu denli kadın düşmalığı yok bu cok önemli bir tespit
Bu doğru bir tespit Semitik dinlerde nispeten fazla kadın düşmanlığı var. Bu yüzdendir ki bugünkü ataerkil toplumun yapısına uygun inanç sistemleri olup dünyada bu denli yayılıp kabul görmüşlerdir.
Mülkiyetin olmadığı toplumlarda bu şekilde bireysel evlilik olmadığı çünkü miras hukuku ve varis gibi şeylerin de olmadığı ise herkesin malumudur.

sinner
02-12-2008, 20:41
Kadın düşmanlığını tespit için bence toplumların kız çocuğuna bakışını ele almak gerekir.


Çin Erkek çocuk doğumlarında patlama var. Bunun sebebi Ülkenin uyguladığı tek çocuk politikası sebebiyle ailelerin erkek çocuk sahip olmak istemeleri.
http://www.tumgazeteler.com/?a=2213634
http://www.tumgazeteler.com/?a=1411914

evrensel-insan
02-12-2008, 23:23
Saygideger yusuf33;

Erkek çocuk doğumlarında patlama var.-yusuf33

Bu, kendi icinde celiski tasimiyor mu? Sonucta, dogumu yapan cinsi ortadan kaldirirsan; insanoglu, nasil ureyecek? Bu, Nasrettin Hoca'nin; bindigi dali kesmesine benziyor. Ustelik; erkek eger kadini "kullaniyorsa" kullandigini, "yok etmeye" yonelirse; burjuvazi; isci sinifi olmadan "yasayabilirmi". Yani, insanoglu-erkek-; kadinsiz, yasayabilirmi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-12-2008, 23:26
Saygideger arkadaslar;

"Kadina dusman olmak",olanin-cinsi ne olursa, olsun- hem kendine, hemde turune "dusman olmasi" demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sinner
02-12-2008, 23:54
Sn evrensel insan,
Erkek çocuk patlaması, Çinlilerin kürtaj ile kız çocuklarını öldürerek ulaştıkları bir sonuç :confused:

Doğu toplumları kız çocuklarını sevmezler. Buna örnek olarak vermiştim.
Tabi bu akıl dışı aynı zamanda inanç ve kabullerden kaynaklanan durum insanlığı zor duruma sokuyor.

dr humanist
03-12-2008, 00:01
sevgili arkadaşlar;

arapların kültüründeki bu olay,muhammet sayesinde türkiye topraklarına da girebilmiştir.ortaasyadaki türklerdeki kadının yerine bakın,bir de müslüman türklere..

saygılarımla;
dr humanist

dilaver
18-01-2009, 20:33
Başhekime kadınlardan tepki
SİBEL BAHÇETEPE
Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bayan doktor Dilek Argon Beyazıt’ı işe geç geldiği gerekçesiyle döven Başhekim Prof. Dr. Yusuf Özertürk’e tepki gösteren kadın kuruluşları, yaşananları “çağdışılılık ve rezalet” diye nitelendirdi.
AKP’nin 74 kişilik kurucular kurulunda adı geçen Özertürk’ün daha önce başhekimi olduğu Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanlara “uyarı, kınama, maaş kesme, sürgün gibi cezalarla” baskı uyguladığı ortaya çıktı. Aynı dönemde hastanelerdeki yoğunluğu haberleştirmek isteyen muhabirimiz Şule Köktürk de Haydarpaşa Hastanesi’nde özel güvenlik görevlilerince darp edilmiş, Özertürk’ün güvenliğe, “Fotoğrafı silmesi lazım” talimatı verdiğine tanık olmuştu. İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası, doktor Dilek Argon Beyazıt’ın dövülmesi üzerine inceleme başlattı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, “Eğer eğitimli, üniversite mezunu biri sorunlarını şiddet yoluyla çözüyorsa, onun aydın biri olduğu tartışılır” dedi. Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği Başkanı Hülya Gülbahar “Devletin tüm kademelerinin ve toplumun soruna kayıtsız kalması, kadına yönelik şiddeti kışkırtıcı etki yapıyor” diye konuştu.

Haber Cumhuriyet Gazetesinden.

Saygılarımla

pervane
18-01-2009, 21:14
Haber ile ilgili değil ama başlık bana neden kadın düşmanı olunur diye bir soru sordurdu. Müslüman erkekler açısından baktığımda aslında kadına düşman olmak için epeyce gerekçeleri mevcut.
Bir yandan dinin gereklerini yerine getireceksin bir yığın saçmalığa emirerliği yapacaksın, diğer yandan bir düzine kadını geçindirmek için sürekli çalışmak zorunda kalacaksın. Her iki tarafa da eşit derecede haksızlık, inanırların eşitlikten kastı bu olsa gerek..
Ve günümüze yansıması tek başına çırpınan erkek sorunlu....

evrensel-insan
19-01-2009, 05:59
Saygideger arkadaslar;

Kadina "dusman" olmak demek; hem kendine, hem turune, hem topluma, hem de, ailene dusman olmak demektir. Bir erkegin; hem annesi-ki onu doguran-, hem kardesi veya ablasi-ki ayni aileden-, aile kuracagi karsi cins,kizi, teyzesi, halasi, anneannesi, babaannesi, kayinvalidesi yegeni,yengesi, yasaminda ve iliskisinde beraber oldugu kendi cinsi olmayan toplum kadindir, disidir. Boyle bir dusunceye ve bu dusuncenin getirdigi davranisa sahip olan kisi; ne sagliklidir, ne zindedir, ne de normaldir. TEHLIKELIDIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
23-01-2009, 22:46
kadına karşı olma yahut kadını erkekten basit görmek değersiz görmek neden işslam ülkelerinde bu kadar yaygın.. mesela adem e sıkılmaması için ademden kemıkle havvanın yaratılması olmasın?? nasıl bir inanıştır ki bu kadın erkek eğlensin diye var kadını baştan çıkartıcı günaha sokucu gibi görmek yine aynı tezatlığın marifetidir... nede olsa muhammed erkekti....

Davudi
23-05-2009, 18:10
bence hindistandan mezopotamya dediğimiz bölgeye kadar yasayan erkeklerin erkeklik fonksiyonlarında yetersizlik anormallik gibi bi durum var ,bunun verdiği komplexmi desek eziklikmi desek onun dısa vurumuda kadın düşmalığı ,bu düşmanlığında hindu ve ibrahimi dinlerinin bel kemiğini oluşturmasıda kacınılmazdı

mehmetsalih
23-05-2009, 19:24
Bu o kadar önemli bir şey değil bence. Düşmanlık hariç diğer şeyler vıııın... Çünkü Hiçbir İnsan Canlılara, Bitkilere ve diğer vaklıklara iyibakmalı. İnsan meyverelere veya bitkilere neden düşman olsun? Bunlar arasından İnsanlar için en acil ihtiyaç olan Kadında aile ve cinselik için kaçınılmaz bir fırsattır.

Dört evliliğe gelince bence bu çok evlilik kadının değil erkeğin canına okuyor. Bu nedenle bence dört evlilik güzel birşey değil. Hatta haram olmasaydı İki erkek bir kadını idare edebilirdi. Böylece hem ekonomik bakımdan İnsanlar kazanırdı hemde Erkekler arasında daha sıkı bir bağ oluşurdu. Ama bu İslam olmayanlar için çok mantıklı bir açılım. Kur'an'dada bunun yasak edecek bir ayet yok sanırsam.

mep
23-05-2009, 19:45
Hatta haram olmasaydı İki erkek bir kadını idare edebilirdi. Böylece hem ekonomik bakımdan İnsanlar kazanırdı hemde Erkekler arasında daha sıkı bir bağ oluşurdu.

Mehmet abi..
hap filanmı çekiyon abi sen..Kafan nasıl böyle güzelleşiyo anlamıyom..
Bak Atanız İbrahim öyle bi yol izlemiş,bolluğa berekete kavuşmuş..

Mısır’a yaklaştıklarında, karısı Saray’a, “Güzel bir kadın olduğunu biliyorum” dedi. “Olur ki Mısırlılar seni görüp ‘Bu onun karısı’ diyerek beni öldürür, seni sağ bırakırlar, lütfen ‘Onun kız kardeşiyim.’ de ki, senin hatırın için bana iyi davransınlar, canıma dokunmasınlar.”

Avram Mısır’a girince, Mısırlılar karısının çok güzel olduğunu farkettiler. Kadını gören firavunun adamları, güzelliğini firavuna övdüler. Kadın saraya alındı. Onun hatırı için Avram’a iyi davranıldı. Avram, davar, sığır, erkek ve dişi eşek, erkek ve kadın köle, deve sahibi oldu.

Eee..! Firavun Eşşeğe niye ot vermişki..?

Tam dediğin gibi bişey bu yav..
bak ekonomide düzeliveriyomuş hemen..

evrensel-insan
23-05-2009, 19:51
Saygideger mep;

Aslinda; "asagiya t.k.rs.n sakal; yukariya t.k.rs.n biyik" Ozamanda; "Madem sen agabeysisin, o zaman bu kizin kocasi yok" diye dusunmezlermi? ve zavalli kizcagiza, "sahipsiz" diye; bir "kotuluk" dusunmezlermi?

Bence Avram; sirf kendini dusunerek, cok bencil davranmis. Insanoglu, birazda karisini dusunmez mi? :mod:

Saygilarimla;
evrensel-insan

mep
23-05-2009, 20:02
lütfen ‘Onun kız kardeşiyim.’ de ki, senin hatırın için bana iyi davransınlar,

Yav Evrensel abim,Zaten diyo ibo orda ..Kız kardeşiyim deki "senin hatırın için bana iyi davransınlar" İyi davranıyolarda netekim..Kadın saraya alınıyomuş,İbrahimede bi kaç küçük baş hayvan,veriyolar ( Başlık niyetine herhalde) onlar eriyo muradına biz çıkalım kerevitine. Yuh artık...!

evrensel-insan
23-05-2009, 20:06
Saygideger mep;

Banane Avram dan; o bencilin biri de; ben kizcagizin akibetini merak ediyorum. Sarayda noluyor?:confused:

Saygilarimla;
evrensel-insan

mep
23-05-2009, 20:14
Saygideger mep;

Banane Avram dan; o bencilin biri de; ben kizcagizin akibetini merak ediyorum. Sarayda noluyor?:confused:

Saygilarimla;
evrensel-insan

ne biliim ben abi..
O'nu Mehmet abim bilir.O da öyle bi stratejiden bahsediyodu..

Böylece hem ekonomik bakımdan İnsanlar kazanırdı diyodu.
Sonuçta insanlar kazanmış..Sera kimin umrunda..? Kocası bile düşünmüyo sen niye düşünüyon bu kadar yav..

evrensel-insan
23-05-2009, 20:24
Saygideger mep;

Sahipsiz, kimsesiz, gariban kizlarimizi dusunmek; sevap degilmidir?, yoksa gunahmiydi?:decision:

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
23-05-2009, 22:58
Kadın düşmanları genelde kadından nefret eden biri olarak tanımlanabilir. Ancak bu konuda bir genelleme yapmak doğru değildir. Konu hem toplumsal hem de bireysel yönden incelenebilir. Toplumsal olarak din, felsefe, kültür ve kullandığımız dil ile kadınlara karşı bir düşmanlık aşılanmaktadır. Kadını ikinci sınıf insan olarak gören toplum kadının elindeki sosyal ve siyasal hakları gasp etmektedir. Bugün dünyanın en medeni sayılan toplumlarında bile kadın sorunu hala varlığını sürdürmekte ve yıllarca sürmüş olan önyargıların yıkılması için çaba gösterilmektedir.

Bireysel olarak kadın düşmanlığı ise toplumun kadın hakkındaki öğretilerinden etkilenmiş erkekleri kapsayabilir. Bunun dışında cinsel aşağılık duygusundan ve kadın korkusundan acı çeken, kadınlara karşı acımasızca davranan, kadınlarla eşit düzeyde ilişki kuramayan kadınlarla olmaktan hoşlanmayan erkeklerde vardır.

Erkek, kadın düşmanı olarak doğmaz. Bireyin kadından korkması ve kuşku duyması bireyin kötü tecrübelerinden ve yetersizliklerinden kaynaklanmaktadır. Kadın düşmanlığı erkeklerin ruhsal yapısına göre farklılık gösterir bu yüzden kadın düşmanlığı kişiden kişiye göre fark gösterir. Bazen fiziksel şiddet olarak ortaya çıkan bu düşmanlık bazen kendisini daha farklı şekillerde göstermektedir.

Misognie, kadın düşmanlığı, kadınlara karşı duyulan soğukluk, antipati.

Erkeklerde çıkış noktaları

Ruhsal bir bozukluktan ileri gelebileceği gibi, sıklıkla bireyin çocukluktaki yaşantılarından, bunların özellikle anne ve babaya ilişkin olanlarından kaynaklanır. Gerek erkeklerde, gerekse kadınlarda görülebilir. Çokluk eşcinselliği konu alan bir iç çatışmanın dışavurumudur. Anne ve babanın Oedipus kompleksi dönemini yaşayan çocuklar karşısında takındıkları yanlış tutum, sergiledikleri yanlış davranış böyle bir duruma neden olabilir. Bir erkeğin kadın olma yolunda duyduğu güçlü istek ve bu isteğin gerçekleşemeyeceğin bilmesi de bir tepkisel ürün olarak kadın düşmanlığı doğruabilir. Pasif eşcinsellerin kendi erkekliklerinden duydukları hoşnutsuzluk, kendi erkekliklerine karşı besledikleri güvensizlik de kadına karşı böyle düşmanca bir tutuma neden olabilir.
alıntıdır.

hayko
23-05-2009, 23:06
pandoranın kutusundan gelir :)

azınlık
23-05-2009, 23:26
Sahipsiz, kimsesiz, gariban kizlarimizi dusunmek; sevap degilmidir?, yoksa gunahmiydi?:decision:

Düşünmek

Düşürmek

A.

ezemezler2
24-05-2009, 19:00
Herkese merhaba. Benim bu konudaki düşüncelerim çok yoğun. Çocukluğum babamın annemi itip kakmasını, psikolojik baskılarını ve küfürlerini izlemekle geçti. Annemin tuvalete kaçıp çok kez ağladını hatırlarım. Düşünsenize çocuk saflığında gerçekten çok üzülürdüm. Babama karşı çok ciddi nefret besliyordum. Ve onun tersi gibi olmaya karar verdim. Hiç küfür kullanmamaya ve düzgün bir insan olmaya çalıştım. Ama herşeyin ortasının en idaili olduğunu öğrendim.

Demek istediğim kadın konusunda iki yüzlü bir yapıya sahibiz. Sultananın kuşu kalmaz adlı parçası bunu çok iyi anlatır. Evleniceğimiz hem eldeymemiş olmasını isteriz hemde deneyimli bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşılamsını :) Şu tezata bakarmısınız. Adam aynı evde kadını göre göre sıkılır. O kadın dünyalar güzelide olsa dışardaki kadın daha değerlidir. Ve evli olduğu kadın git gide itilip kakılan çocuk büyüten bir hizmetçiye dönüşmeye başlar. Ve

Şeriat burada Adamın imdadına koşar. Yaw inanırmısınız ben şeriat kanunlarından birini okumuştum bir ara. Orada kadın için bir kural var, kadın yaralanan kocasının yarasında ki cerahati, iltahaplı bölgeyi yalayarak iyileşmesine yardımcı olmak zorundaymış.

Bu korkak küçük beyinli, küçük fikirli adamlar, dinin arkasına sığınarak asıl bu dünyayı yaşanacak hale getiren, kendisini dünyaya getiren insanlara bu dünyayı zindan ediyorlar. Kadınların olmadığı yerlerde hangi erkek olursa olsun ne kadar iğrençleştiğine inanamazsınız. Ve din kadınla erkeği ayırarak iyi etmiyor, yanlız kalan erkekler nasıl zamparalık yapacaklarını konuşurken. Yanlız kalan kadınlarda dinin güzelliğini konuşuyorlar ve okadar saflarki birde sabah akşam kafalarına o sıcakta 1 metre bezle sıkıp oturuyorlar. Bunu bayıla bayıla yapıyorlar inanamıyorum. Kadını aşağılayan bu uygulamayı kınıyorum. Eşşeğe semer bağlamakla aynı şeyi temsil ediyor bence.

Bence kadına zorla mini etek giydirtmekle türban ve çarşafa sokmaya zorlamak aynı şeydir. Ve tabi bunu Allah dedi deyip Allahın ağzından konuşur gibi korkutmak bence dünyanın en büyük suçudur, bu tecavüzdür. Allah varsa asıl bunların hesabını soracaktır bu tür erkeklere. Kadınlara gösterilen bu "Allahla korkutma" yı, Allahta biraz akıl mantık varsa bunun hesabını soracaktır. Ama bence Allah varsa bu konuyu öbür dünyaya bırakmamızı istemiyor bu dünyada bu tecavüzcüleri yok etmemizi istiyor. Şöyle bir kadın düşünün genç evlendirmişler dinci zengin bir adamla adam türban takmasını istiyor güzel güzel konuşuyor ikna ediyor. Zaten kadın ezik PARA kazanmıyor ki. Adam Ne dese yapmak zorunda adam sesini yükseltiyor bişey diyemiyor, biraz tartaklıyor birşey diyemiyor çünkü bunu hem Din emrediyor hem PARAsızlık. Aslında bu parasızlık yüzünden Hayat kadını olmaya benziyor, hemde hayat kadınlığından daha zor. Herşeyi kadın yutuyor bu dinde. Şimdi biz burada sabahtan akşama kadar atıp tutalım türban takmak saçmalık, çarşafa girmek saçmalık çıkarın şunları diye. Yıllarca bu bezle kafasını sıkmış bu baskılara maruz kalmış kadının doğru düzgün düşünebildiğine inanıyorsanız yanılyorsunuz o artık insanlıktan çıkmış bir kadındır. O türbanı bir gün çıkartsa bütün mahalle, kadına orosp olmuş gibi bakar. Baskıyı düşünebiliyormusunuz. Birde bu ülkede bir mahalle baskısı yokmuş diyorlar. Zaten alışmamış dötte don durmazmış derler. Kadın kendini donla kalmış gibi hisseder onca sene sonra. Bende kıştan sonra ilk defa denize mayoyla girdiğimde hafif utanırım çıplak gibi hissederim ama kadın bu eşşek semerini çıkaramaz. Çünkü "etraf neder sonra" der.

İşte arkadaşlarım bu mahalle baskısı bir süre sonra ülkeyi elegeçirecek buna eminim. Çünkü bu aynı karantinaya alınması gereken bulaşıcı hastalık gibi birşeydir. Bunu ancak kadının eğitilmesi ve para kazandırılmasıyla yapabiliriz. Kadın o mahalleye ve istirmarcı kocasına ancak böyle karşı koyabilir. Maalesef ev kadınları aslında cok yanlız ve çaresizdirler kocaları Adam gibi Adam olanları dışında.

Ve artık devlette bu dinin arkasına sığınan küçük istismarcılardan ve onların din yüzünden yalakası olmak zorunda kalan karılarından oluşuyor. Arkadaşlar çok dikkatli olmalıyız ve dışarıdada bunları bir şekilde konuşabilmemiz tartışabilmemiz gerekiyor burada şıracılar ve bozacılar olarak yazı yazıyoruz, kimse buraya giripte bizden feyz almaya kalkmaz, o yüzden onların içlerine bir şekilde girip tartışmaya başlamalıyız, çünkü biz kaçtıkça kaçtığımız yerler bu istismarcılarla doldu.