PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet kuran mucizedir

Sayfa : 1 [2]

muhterem5151
06-09-2009, 02:33
KADER???
tam 4 saattir forumda tartışmaları okuyurum yeni sayılabilecek üyeyim.bir sürü konu okudum hepside bir mantık ürünü diyelim ve saygı gösterelim.tamam. beni hiç tatmin edememiş bir cevabın sorusunu sorup yatmayı düşünüyorum naçizane.
lütfen bu konuda bana yardımcı olacak mantıklı bir açıklama yapacak bir arkadaş varmı?? bir ateistim ve dindar üyelerede saygılıyım.kader diye bir kavramın var olduğunu yazar savunur kuran ve dindarlar.kader allahın izlediği bir filmi veya senaryoyu tekrar tekrar seyretmesi değilde nedir?hem attığım adımı atcağım adımı kaç nefes alacağımı kaç günah işleyeceğimi ne yapacağımı ne yapmayacağımı bile bile neden beni sınayıp duruyor?madem bunları (yapacaklarımı)allah yazdı hangisinden ben sorumluyum?kader böyle bir kavramsa bunların hepsinden yazan sorumlu değilmidir.
siz bir oyuncuya senaryonun dışına çıkmadığı için ceza verebilirmisiniz.?bu nasıl mantıktır nasıl akıldır ne şekilde çalışır hangi havayı solur?benim yaşımı 100 yıl olarak yazdıysa ben bin kerede intihar etsemde bi şekilde 100 yıl yaşamam gerkmezmi?niyemi onun belirlediği her şey kati dirde ondan herhalde değilmi?eğer öyle değilse bu işte kocaman bir yalan yokmudur.?yani 100 değilde 30 yaşında otobanın ortasına dikilsem kaderimdede 100 yıl yaşar yazıyorsa 150 km. hızla araba bana çarparsa ben ölmezmiyim yani?
sevgili dindar ve kuranı benden en az beş kat fazla okumuş sevgili arkadaşlar bunun
MANTIKLI (ama gerçekten mantıklı )BİR AÇIKLAMA YAPARAK beni bu konuda 33 yaşımın en az 20 yılında bu soruyu her gün kendine soran beni aydınlatırmı?
şimdiden beni gerçek anlamda aydınlacak üyeye teşekür ediyorum.
SAYGILAR.
NOT:mantıklı olsun lütfen..

Titan
07-09-2009, 12:23
muhterem5151, bu sorunun yanıtını dindar çevrelerden bulamazsın, gösterdiğin; benim yaşımı 100 yıl olarak yazdıysa ben bin kerede intihar etsemde bi şekilde 100 yıl yaşamam gerkmezmi? bu örnekle Allah katında kaderi kimse bilemez, o yüzden sen intihar etsende, kaderini değiştirip yüzyıl yaşasanda onların gözünde bu senin "kaderin" olmaktan öteye gidemez.

mhmd
07-09-2009, 15:06
Bir fıkra vardı, hatırladığımız.
Bir delikten bakıyor sırayla insanlar!. Bakması bitince sıranın sonuna geçip tekrar tekrar ediyorlar!!!
Durumu bir düşünen merak eder.
Sıraya girip birhayli bekledikten sonra da delikten bakar.
Birkaç saniye baktığı delikten hiçbirşey göremez.
Döner diğer bakanlara sorar.
-Yav ben birşey görmedim siz neye bakıyorsunuz.
El Cevap.
- O ooooo, biz yıllardır bakıyoruz bir şey göremedik, sen hemen bakıp göreceğini mi zannediyorsun?

Kitabın ortasından ortasından baba sorular, hem de dakka bir de.

Sn. muhterem5151, hoş geldiniz.

high_iq
07-09-2009, 15:41
Bir kitabı (Kuran) okuyor Müslümanlar!. Okudukça tekrar tekrar ediyorlar!!!
Durumu bir düşünen merak eder.
O da kitaba bakar, okur.
Okuduğu kitapta hiç bir ilahi unsur göremez.
Döner Müslümanlara sorar.
-Yav ben ilahi bir şey görmedim siz niye okuyorsunuz?
El Cevap.
- O ooooo, biz yıllardır okuyoruz, ilahi bir şey göremedik, sen hemen okuyup göreceğini mi zannediyorsun?

yucemanitu
13-09-2009, 22:31
Kuran elbette mucizedir insanları karıncaların konuştuğuna, kayanın içinden deve çıktığına eşek iskeletinin etle kaplanıp hoop yeniden eşekleştiğine inandıran bir kitap elbette mucizedir, kemikler bir araya geliyor üstü etle kaplanıyor hoop al sana deşşek, kaya yarılıyor içinden hoop deve çıkıyor adam inlerden ordu kuruyor yok bilmemne bilmemne insanlar namaza durup masal anlatıyor mucize bu resmen mucize başka ne olabilir?

cenkk_istt
14-09-2009, 21:17
asinar´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=142452#post142452)
Kur'anın mucizevi tek yönü, hiç okumadıkları halde ona inanan milyarların olmasıdır. Bu da Allah'ın değil, bu kitaba inanıp, doğan çocuklarını da ona inanacak biçimde yetiştirip büyüten insanların mucizesidir ancak. Beyni din ile yıkanmış insanları uyandırmak ise en zor iştir.
Bu gün bir grup öğrencimle Nuh Tufanı hikayesini tartıştık. Onlara, dünyadaki tüm canlılardan ikişer çiftin o gemiye nasıl sığdığını, bunların nasıl, neyle, beslendiklerini, gemi karaya oturduktan sonra, bazı hayvanlara nasıl olup da sadece Avustralya kıtasında rastlanıp, geminin karaya oturduğu yerde hiç rastlanmadığını, vs. sordum ve bu hikayenin gerçek olamayacağını öne sürdüm. Bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz?
"Nasıl gerçek olmaz, hocam? Kur'anda yazıyormuş, o halde gerçektir ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////aslinda beyni din ile yikanmis demekten ziyade butun inannan insanlarin ortak amaci var bu da umuttur muhammedin sozunu verdigi cennet umududur insanlar bu umudu iclerinde tasirlar hani gunluk hayatimizda fani dunyada bile her insanin bir ideali bir umudu vardir ve biz bu umutlara bakarak hayata daha siki baglaniriz onlarda oyle biz deistler ateistler gibidini elestirmeye cesaret edemezler var olan umutlarini yok etmek istemezler yani zoraki kendilerini bu umuda inandirmislar cunku bu umudun olduguna inanmak istiyorlar

ELBAKİ
17-09-2009, 12:46
[QUOTE=muhterem5151;227992]KADER???
lütfen bu konuda bana yardımcı olacak mantıklı bir açıklama yapacak bir arkadaş varmı?? bir ateistim ve dindar üyelerede saygılıyım.kader diye bir kavramın var olduğunu yazar savunur kuran ve dindarlar.kader allahın izlediği bir filmi veya senaryoyu tekrar tekrar seyretmesi değilde nedir?hem attığım adımı atcağım adımı kaç nefes alacağımı kaç günah işleyeceğimi ne yapacağımı ne yapmayacağımı bile bile neden beni sınayıp duruyor?madem bunları (yapacaklarımı)allah yazdı hangisinden ben sorumluyum?kader böyle bir kavramsa bunların hepsinden yazan sorumlu değilmidir.

Muhterem Bey.

Öncelikle bu düşüncenden seni aydınlatmamız çok zor gözüküyor çünkü kader konusunda tek bildiğin şey Allahın bizi görüp yaptıklarımızı bilen olması. Evet alacağım nefes sayısı bile belliyken yarın yaşayıp öleceğim kendi elimde değilken günahları işleyeceksem Allah beni neden sınıyor diyorsun? Mademki bunları yapacaksam neden ben sorumluyum diyorsun. Allah sana akıl vermiş öyle değilmi? ve bir imtihanla seni sınıyor..

Diyelimki bir mayın tarlasındasın ve dört tarafın mayınlarla dolu adım atacağın yer yok . Allah biliyor senin onlara yaklaşıp yaklaşmayacağını sınavı geçip geçmeyeceğini de biliyor (geçmiş sınavlarınıda biliyor) ama seni de çeşitli yeteneklerle en önemlisi akılla donatmış sana gerekli olan her türlü techizatı vermiş ama sen yine de bile bile kendini ateşin içine atıyosun. Tamam Allah biliyordu sınavdan geçemeyeceğini ama sen diyemezsin ki bu benim suçum değil ben sorumlu değilim O attı beni ateşe.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...Saygılar..