PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet kuran mucizedir

Sayfa : [1] 2

Davudi
02-12-2008, 16:07
şimdiye kadar kuranda iddia edilen "sözde mucizeler" in aslında birer hiç oldukları ispatlandı ,buna rağmen ümmeti müslüman kardeşlerimiz hala diretiyolar ,işte mucize diye ben buna derim ,kökeninde doğruluk olmamasına rağmen birbuçuk milyarı kendine bağlayan kitap

not: nede olsa psikolojik savas teknikleri olan bir kitap

mep
02-12-2008, 18:49
Abim öyle bi başlık atmışınki..
sevindim görünce bende..
dedim bi abi geldi ..bize kuranın ne mucizevi olduğunu filan anlatıcak..
bizde ağzımız açık..dinliycezz..ama değilmiş..
yav bu sıralar kuran mucizelerini anlatanda çıkmıyo..
nerde bu adamlar yahu..
Kurban bayramı geliyo be..
Hiçmi dini duyguları harekete geçmiyo bunların..
İnsan kurbanlıklara bakıp feyz alır..
"Gideyim bir iki ateiste kuranı anlatayımda müslüman olsunlar bari" filan
diyende çıkmıyo he..
Karadenizli abim anlatıcak..o da denetime takılmış..
denetime kızmış laptop'u kırmış..
neyse kafa sağlam duruyo..
yarın bi gün gelir,tebliğte bulunur yine..
off..! of... vakitte geçmiyo yav...!

prozac
03-12-2008, 00:36
Haylaz dosum bende ay yarıldı yada şuursuz atomlar yine bir iş çevirdi sandım..
şimdiye kadar kuranda iddia edilen "sözde mucizeler" in aslında birer hiç oldukları ispatlandı

Onlar işlerine geldiğini görür gelmeyeni görmezler allaha karşı gelmekten korkar kesinlikle sorgulama yapamazlar teslim olurlar ..
İstisnalar hariç her insan anne babasının dinini kavrar artış normaldir..;)

katre_07
03-12-2008, 12:42
nasıldı ayet hatırlamıyorum..

insanlar kafıle kafıle islama gırdıklerı zaman Allaha şükret...gıbı bir şey

mucize yok dediğiniz kıtabın sırf bu ayetı bıle mucıze old ınananlara gosterır..

sızı bılemem..

karadenizli
03-12-2008, 12:43
sevindim görünce bende..
nerde bu adamlar yahu..
diyende çıkmıyo he..

anlatırız iste yeterki, ama objektif olman şartıyla.

Şimdi kuran-ı kerime baktığımızda ilk önce şöyle düşünürüz;Bu diğer kitaplardan farklı mana,üslup,ifade objektif bakan bir insan bunu görür.Ya diyeceksinizki bunu yazan gelmiş geçmiş dünyanın en zeki adamıdır yada bizim kabul ettiğimizi kabul edeceksiniz.

Tarihi şahsiyetler bunun yani kuranın fesahat ve belagatındaki mucizeyi görmüşler itiraf etmişlerdir şimdi ilk dönemden başlayarak gelelim;

Cahiliyye devrinde şiir edebiyat çok gelişmişti işte onlar kuran ı gördükleri zaman ağızları açık kalmış bu sihirdir,büyüdür demişler hatta içlerinden biri secde etmiş inandınmı diye sorduklarında "hayır fesahat ve belagatına secde ediyorum" demiş.

onlardan 1 kaç asır sonra gelen alimler de aynı şeyleri söylemiş zemahşeri,seyyid şerif cürcani,el cahız,ebu ala el maari.gibi bu alanın alimleri de kuranın bu alandaki mucizesine dikkat çekmişlerdir hatta içlerinden ebu ala el maari gibi edebiyatçı dinsiz olmasına rağmen bu itirafı yapmıştır.

Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s

"İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe

Kuran-ı kerimin bazı ayetlerinin tekrarı o meselenin önemini ifade eder.

Saygılarımla

prozac
03-12-2008, 12:50
Nasr / 2
Ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit

Bu mucizemidir katre?

sinner
03-12-2008, 13:49
mep,
mucize arıyorsan ve kokuya dayanabilirsen,
Devenin yaratılışına bakman lazım ;)
her yerde deve yok başka bir hayvana da bakabilirsin :D

yucemanitu
03-12-2008, 14:14
Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s

"İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe

Sevgili Karadenizli sakın bunlara inandığını söyleme. Öyle olsaydı Goethe Müslüman olurdu herhalde. Sen şimdi Neil Armstrong'u da Müslüman zannedersin.

Ayrıca Prozac'ın yazdığı ayette ben de bir mucize göremedim. Nedir senin görüp de bizim göremediğimiz sevgili Katre?

mep
03-12-2008, 15:11
mep,
mucize arıyorsan ve kokuya dayanabilirsen,
Devenin yaratılışına bakman lazım ;)
her yerde deve yok başka bir hayvana da bakabilirsin :D

Yusuf abim ben daha önce kuran'ın mucize deyince ne anladığına
bakmıştım..Allah mucizelerini sıralıyodu..
deve.
kan.
çekirge.
kurbağa.
haşerat.
ebabil kuşu..
böyle bi sürü mucize gösterdiğini anlatıyodu ballandıra ballandıra..
koskoca allah mucize gösteriyo..
- Aha deve...! alın size mucize..
- Bak Kurbağa Gördünmü mucizeyi..
- İşte ...! işte..! haşerat..mucize bu gördünüzmü..? hadi inanın bana..

komikti yaa..!

sinner
03-12-2008, 15:18
mep, haklısın
Allah sivri sineği bile örnek vermekten çekinmez ama
Niye sivrisineği seçtiğini, o hayvanda ne numara olduğunu da açıklayamaz.
Muhammedin örnekleri ancak cahil arapları susturur.

mep
03-12-2008, 17:58
anlatırız iste yeterki, ama objektif olman şartıyla.

Şimdi kuran-ı kerime baktığımızda ilk önce şöyle düşünürüz;Bu diğer kitaplardan farklı mana,üslup,ifade objektif bakan bir insan bunu görür.Ya diyeceksinizki bunu yazan gelmiş geçmiş dünyanın en zeki adamıdır yada bizim kabul ettiğimizi kabul edeceksiniz.

Tarihi şahsiyetler bunun yani kuranın fesahat ve belagatındaki mucizeyi görmüşler itiraf etmişlerdir şimdi ilk dönemden başlayarak gelelim;

Cahiliyye devrinde şiir edebiyat çok gelişmişti işte onlar kuran ı gördükleri zaman ağızları açık kalmış bu sihirdir,büyüdür demişler hatta içlerinden biri secde etmiş inandınmı diye sorduklarında "hayır fesahat ve belagatına secde ediyorum" demiş.

onlardan 1 kaç asır sonra gelen alimler de aynı şeyleri söylemiş zemahşeri,seyyid şerif cürcani,el cahız,ebu ala el maari.gibi bu alanın alimleri de kuranın bu alandaki mucizesine dikkat çekmişlerdir hatta içlerinden ebu ala el maari gibi edebiyatçı dinsiz olmasına rağmen bu itirafı yapmıştır.

Kuran-ı kerimin bazı ayetlerinin tekrarı o meselenin önemini ifade eder.

Saygılarımla

Karadeniz abim...Şükür kavuşturana yav...!

Abim Kuran'ın Niteliklerini anlata anlata bitirememişin yine..
bazı aksaklıklarda gözden kaçmış tabiki..
Mesela kaç ayetten oluştuğu hala tartışılan bi kitaptır..
İlk inen surenin bile hangisi olduğu tartışmalıdır..
Bazı ayetleri keçi yedi denmekte..
Hz.Aliyle ilgili Ayetlerin çıkarıldığı rivayet edilmekte..
Kimisi recm ayeti var demekte,kimisi yok demekte.
bunları nasıl netleştiricez abi...
Geothe Yada diğerleri kuranı öve öve bitiremiyolar..
ama neden müslüman olmuyolar abi..bizimle kafamı yapıyolar.
O Ateist edebiyatçı abide kuranı methetmiş..sonra niye müslüman olmamış..
Niye böyle yapıyolar abi..
kaptan coustau
neil armstrong
Prens Çarls ve yüzlerce bilim adamı sanatçı edebiyatçı..
hep kuranı övüyolar,övüyolar da niye müslüman olmuyolar abi..
Kalplerinde mühür.gözlerinde perde,kulaklarında ağırlıkmı var bunların..
yada yoksa birileri..saf buldu bizi de kandırıyomu..?
Bak mesela İslam Ulemasından..Ebu sahip bin abdulhak cisani ne diyo..
" İnançsız kefereler üzre yaptığım tahkikat beni şaşkınlıga gark etti,
Yeminleki,şayet İslam ile şereflenmemiş olsa idim Ateist olur ve hatta
dinlerden özgürlük grubuna bile katılırdım""
Bak bu ulemadan abi de böyle diyo..
Hatta İran' Yüksek din işleri başkanı Hursait kadimullah..
Bir İngiliz gazetesine verdiği demeçte..
" Esasında Ayetullah humeyni'de gizli Ateistti,Gizli gizli Turan dursun sitesine girer
yazılar yazardı,dahası D.Ö.G üyesiydi " demiştir.
Vatikanda daha önceleri papa'nın danışmanlığını yapan kardinal rahip.Papulos sancılıyan'da
" Emin olunuzki ..Mep'in yazdıkları beni doğru yola sevketen birer işaret levhası gibiydi.
o'nun gösterdiği yolu takib ile gerçeği buldum" diyerek "Neden Hindu'luğu seçtiniz" diyen
time dergisi editörlerine Hindu rahip oluşunun gizemli nedenini kısaca özetliyordu.
Amerikalı arkeologların Mısırda yaptıkları kazılarda ortaya çıkardıkları hz,musa'ya ait
Tablet yazıtlar,tarihi değiştirecek türdendi.Bu konuda bir açıklama yapan,Arkeolog
Edvart mc donats
" Musanın Ateist olduğuna inanamıyorum,fakat tabletlerde yazdıkları cidden önemli şeyler
evrimi bile kabul etmiş, darvinden saygıyla söz etmiş..inanılır gibi değil" demiştir..
yani ağzı olan konuşuyo abi..

katre_07
03-12-2008, 18:40

Sevgili Karadenizli sakın bunlara inandığını söyleme. Öyle olsaydı Goethe Müslüman olurdu herhalde. Sen şimdi Neil Armstrong'u da Müslüman zannedersin.

Ayrıca Prozac'ın yazdığı ayette ben de bir mucize göremedim. Nedir senin görüp de bizim göremediğimiz sevgili Katre?

musluman olmadığını nerden bılıyorsunuz..

johann wolfgang von goethe doğunun mıstısızmıne hayrandı..

şair hafızın şiirleriyle hasır nesırdı..

doğu batı dıvanı kıtabında da doğuyu ovmuştur..

musluman değilse bıle takdır etmeyı bılmıştır..

prozac
03-12-2008, 18:55
nasıldı ayet hatırlamıyorum..

insanlar kafıle kafıle islama gırdıklerı zaman Allaha şükret...gıbı bir şey

mucize yok dediğiniz kıtabın sırf bu ayetı bıle mucıze old ınananlara gosterır..

sızı bılemem..

Nasr suresi / ben mucizevi bir olay göremedim sen gördüklerini anlatabilirmisin

karadenizli
03-12-2008, 19:00

Ben konfüsyüsün bir sözünün beğendim diye illa konfüçyüsemi tapmam gerekiyor.O sözün objektif olduğu bellidir çünkü ilk başta kendine göre eleştiride yapmış.

katre_07
03-12-2008, 19:27
evet yoğun ısrar uzerıne verdığım ayettekı mucızeyı açıklıyorum..

hazırsınız ama dımı..sıkı durun ..olum arkadan muzık ver ...ha şole..(bugun aşık oldum sanırım hoşgorun)

aslında mucıze o kadar basıt bırşey kı bu basıtlığı yuzunden kımse mucızeye ınanmıyor..hanı ılla gokten melek ınecek ..çadılar havada ucacak yada bır taş havada asılı bekleyecek..

sıvrısınek bır mucızedır...şimdi ben sıze nasıl anlatsam sıvrısınektekı mucızeyı..

ınsanların boluk boluk ıslama gırmelerı..

olmuş mu boyle bır olay olmuş..

hala da devam edıyor mu edıyor.olmuş ,olmaya devam edıyor...

ve kıtapta ınsanların boluk boluk gırmesınden bahsedıyor..

sankı akın akın koşan ınsan yığınları bu ayetın klavuzunda kontrolunde gıbı..

ve..

bır dur dıyen yok durduracak da yok..

prozac
03-12-2008, 20:35
Sivrisineğin mucizelerini ! biliriz zaten hy den cok dinledik..
Bölük bölük islamı secenler kim sevgili katre ?
akın akın islamdan kopanlarda mucize ! olabilirmi?

Nasr suresi;
1-allah'ın yardımı ve zaferi geldiği,
2-ve insanların bölük bölük allahın dinine girdiklerini gördüğün vakit,
3-Rabbine hamdederek o'nu tesbih et,ve ondan mağfiret dile,çünkü o tevbeleri cok kabul edendir.

Sure 3 ayet bunda bir mucize ! yok dostum..

yucemanitu
03-12-2008, 20:38
Ya neye dayanarak Müslüman diyorsunuz Goethe'ye kardeşim. Ben edebiyat mezunuyum adamın da Hıristiyan olduğunu biliyoruz. Komik olmayın daha fazla. Karadenizli sen demişsin ki "Ben konfüsyüsün bir sözünün beğendim diye illa konfüçyüsemi tapmam gerekiyor." Peki ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım lafı sıradan bir beğenme mi oluyor? Ayrıca Goethe böyle bir şey demez bu ucuz bir palavradır! Buhari'yi Müslim'i işinize gelince reddedip böyle zırvalıkları savunmaya ne utanmıyorsunuz değil mi? "aşağılık maymunlar, beyinsizler, kofkütükler, eşşekler, hayvanlaaar!" diye küfür yağdıran "kanlı irin yedirip ateşlerde yakmak"tan bahseden bir kitabın haşmetinden söz edecek ha. Neresi haşmetliymiş neresini övmüş onu da de bakalım. Yahu adam hayatında açıp okudu mu acep o bile bilinmez.

yucemanitu
03-12-2008, 20:41
Katrecim tam tersine insanlar akın akın dinden çıkıyor. Şunu da hatırlatalım bu iletinin sahibi eskiden çoook dindar bir Müslüman'dı.

emrekalkavan
03-12-2008, 20:50
iletinin yeri burası olmayabilir belki ama benim abim de ateist biridir. hatta oturduğumuz bölgenin ünlü ateistlerindendir.. bi gün yine allah var mı yok mu konuşurken bana 'öyle bi şey varsa ,başımız dik' demişti.. bu da ateistlerin de ne kadar EDIT olduklarını gösteriyor.

Edit: Emre site tüzüğüne bak insanlara inancı yüzünden hakaret edemezsiniz. Atlas

emrekalkavan
03-12-2008, 21:05
iletinin yeri burası olmayabilir belki ama benim abim de ateist biridir. hatta oturduğumuz bölgenin ünlü ateistlerindendir.. bi gün yine allah var mı yok mu konuşurken bana 'öyle bi şey varsa ,başımız dik' demişti.. bu da ateistlerin de ne kadar EDIT olduklarını gösteriyor.

Edit: Emre site tüzüğüne bak insanlara inancı yüzünden hakaret edemezsiniz. Atlas

pardon sayın atlas,
bu arada inancı yüzünden mi? inançsızlığı demek istedin heralde :D :)

yucemanitu
03-12-2008, 21:18
İnancı yüzünden de inançsızlığı yüzünden de hakaret edemeyiz Emre forumları bir gezersen Ateist arkadaşların iletilerindeki düzeltme ve uyarıları da (Bir kısmı bana aittir) görürsün. İnansak da inanmasak da sizin de haklarınızı korumak için çabalıyoruz. Sizin için nasıl Budizm bir şey ifade etmiyor ve Budizmi eleştirebiliyorsanız bizim için de bütün dinler böyledir karşılıklı saygı ve seviyeyi koruyarak bilgi paylaşımına her zaman varız. Bu sitede İslam ve Kuran eleştirilecektir sitenin adına bakarsınız ne dediğim anlaşılır. Bu siteye üyeyseniz lütfen tüzüğe uyun.

emrekalkavan
03-12-2008, 21:29
İnancı yüzünden de inançsızlığı yüzünden de hakaret edemeyiz Emre forumları bir gezersen Ateist arkadaşların iletilerindeki düzeltme ve uyarıları da (Bir kısmı bana aittir) görürsün. İnansak da inanmasak da sizin de haklarınızı korumak için çabalıyoruz. Sizin için nasıl Budizm bir şey ifade etmiyor ve Budizmi eleştirebiliyorsanız bizim için de bütün dinler böyledir karşılıklı saygı ve seviyeyi koruyarak bilgi paylaşımına her zaman varız. Bu sitede İslam ve Kuran eleştirilecektir sitenin adına bakarsınız ne dediğim anlaşılır. Bu siteye üyeyseniz lütfen tüzüğe uyun.

sayın atlas , kesinlikle haklısınız da öncelikle ben ateistlere EDIT demekle hakaret etmiş olduğumu düşünmüyorum .. neyse, ikinci olarak budizm veya islam dışındaki herhangi bir din benim için bi şeyler ifade eder .. çünkü islam da dünya tarihinde mevcut bulunan dinlerden yalnızca bi tanesidir ..

NOT : inanan - inanmayan ayrımı yapmadan objektif bi site olmanızı takdirle karşılıyorum .. teşekkürler .

katre_07
03-12-2008, 22:03
Ya neye dayanarak Müslüman diyorsunuz Goethe'ye kardeşim. Ben edebiyat mezunuyum adamın da Hıristiyan olduğunu biliyoruz. Komik olmayın daha fazla. Karadenizli sen demişsin ki "Ben konfüsyüsün bir sözünün beğendim diye illa konfüçyüsemi tapmam gerekiyor." Peki ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım lafı sıradan bir beğenme mi oluyor? Ayrıca Goethe böyle bir şey demez bu ucuz bir palavradır! Buhari'yi Müslim'i işinize gelince reddedip böyle zırvalıkları savunmaya ne utanmıyorsunuz değil mi? "aşağılık maymunlar, beyinsizler, kofkütükler, eşşekler, hayvanlaaar!" diye küfür yağdıran "kanlı irin yedirip ateşlerde yakmak"tan bahseden bir kitabın haşmetinden söz edecek ha. Neresi haşmetliymiş neresini övmüş onu da de bakalım. Yahu adam hayatında açıp okudu mu acep o bile bilinmez.

sayın atlas

doğu batı dıvanını okumadığınızı düşünüyorum..lutfen okuyun ondan sonra der mı demez mı tartışalım..

saygılar

yucemanitu
03-12-2008, 23:34
Katre şu an başka şeyler okuyorum kitabın neresinde bu sözleri diyor Goethe hangi konu kaçıncı sayfa söyle önce kitabı sonra sözleri arayayım şu an o kitabın tamamını okuyamam.

katre_07
04-12-2008, 00:26
Katre şu an başka şeyler okuyorum kitabın neresinde bu sözleri diyor Goethe hangi konu kaçıncı sayfa söyle önce kitabı sonra sözleri arayayım şu an o kitabın tamamını okuyamam.

sayın atlas

neredeyse baştan sona ALLAH DOĞU ERDEM TEMİZLİK SAFLIK kelımelerı geçiyor...ıstersenız bı netten tarayın sıze tam da aradığınız çıkacaktır zaten

saygılar..

yucemanitu
04-12-2008, 00:54
Sevgili Katre arattım dediklerin geçiyor ama benim sorduğum "İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım" sözüdür. Kuran için bu sözü nerde söylemiş?

katre_07
04-12-2008, 01:18
o cumle bana aıt değil bu konuda fıkrım yok..

saygılar

karadenizli
04-12-2008, 13:16
Atlas o sözü google yaz

Yalanmı gerçekmi olduğunu anlarsın

Davudi
04-12-2008, 16:00
sevindim görünce bende..
nerde bu adamlar yahu..
diyende çıkmıyo he..

ey ateistler daha ne duruyosunuz ,hala iman etmeyecekmisiniz olmayan allahın olmayan mucize'si sayesinde milyarlar gidiyor ,görmezmisiniz,işitmezmisiniz ,daha ne duruyosunuz
haaa bişey daha ,incili ve tevratıda eksik etmeyin ordada baya mucizeler var ,özelliklede esprituel bakımdan sinir sistemine iyi gelir ,sağlığıda düşünmek lazım ,hadi bana eyvallah

yucemanitu
04-12-2008, 16:25
Atlas o sözü google yaz

Yalanmı gerçekmi olduğunu anlarsın

Bu söz hangi kitabında var?

asinar
04-12-2008, 18:28
Kur'anın mucizevi tek yönü, hiç okumadıkları halde ona inanan milyarların olmasıdır. Bu da Allah'ın değil, bu kitaba inanıp, doğan çocuklarını da ona inanacak biçimde yetiştirip büyüten insanların mucizesidir ancak. Beyni din ile yıkanmış insanları uyandırmak ise en zor iştir.
Bu gün bir grup öğrencimle Nuh Tufanı hikayesini tartıştık. Onlara, dünyadaki tüm canlılardan ikişer çiftin o gemiye nasıl sığdığını, bunların nasıl, neyle, beslendiklerini, gemi karaya oturduktan sonra, bazı hayvanlara nasıl olup da sadece Avustralya kıtasında rastlanıp, geminin karaya oturduğu yerde hiç rastlanmadığını, vs. sordum ve bu hikayenin gerçek olamayacağını öne sürdüm. Bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz?
"Nasıl gerçek olmaz, hocam? Kur'anda yazıyormuş, o halde gerçektir."

prozac
04-12-2008, 22:51
evet yoğun ısrar uzerıne verdığım ayettekı mucızeyı açıklıyorum..

hazırsınız ama dımı..sıkı durun ..olum arkadan muzık ver ...ha şole..(bugun aşık oldum sanırım hoşgorun)

aslında mucıze o kadar basıt bırşey kı bu basıtlığı yuzunden kımse mucızeye ınanmıyor..hanı ılla gokten melek ınecek ..çadılar havada ucacak yada bır taş havada asılı bekleyecek..

sıvrısınek bır mucızedır...şimdi ben sıze nasıl anlatsam sıvrısınektekı mucızeyı..

sankı akın akın koşan ınsan yığınları bu ayetın klavuzunda kontrolunde gıbı..

ve..

bır dur dıyen yok durduracak da yok..

Ben anlatayım sivrisinekteki mucizeyi sevgili katre;

Sıtma halen dünyada yaygın bir hastalıktır. D.S.Ö. tarafından 100 ülke sıtmanın endemik olduğu kabul edilmektedir.2 milyar 400 milyon kişi sıtma riski altında yaşamaktadır. Yıllık sıtma insidansı 300 – 500 milyon olarak tahmin edilmekte ve bunların % 90’ı Afrika kıtasındadır. Her yıl 1 milyon 100 bin ila 2 milyon 700 bin kişi sıtmadan ölmektedir..

(T.C.Sağlık bakanlığı verileri)

Buda mucizeden nasibini alan bir bebek,

http://img408.imageshack.us/img408/1483/16qg8.jpg (http://imageshack.us)
http://img408.imageshack.us/img408/16qg8.jpg/1/w440.png (http://g.imageshack.us/img408/16qg8.jpg/1/)

katre_07
05-12-2008, 03:23
Kur'anın mucizevi tek yönü, hiç okumadıkları halde ona inanan milyarların olmasıdır. Bu da Allah'ın değil, bu kitaba inanıp, doğan çocuklarını da ona inanacak biçimde yetiştirip büyüten insanların mucizesidir ancak. Beyni din ile yıkanmış insanları uyandırmak ise en zor iştir.
Bu gün bir grup öğrencimle Nuh Tufanı hikayesini tartıştık. Onlara, dünyadaki tüm canlılardan ikişer çiftin o gemiye nasıl sığdığını, bunların nasıl, neyle, beslendiklerini, gemi karaya oturduktan sonra, bazı hayvanlara nasıl olup da sadece Avustralya kıtasında rastlanıp, geminin karaya oturduğu yerde hiç rastlanmadığını, vs. sordum ve bu hikayenin gerçek olamayacağını öne sürdüm. Bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz?
"Nasıl gerçek olmaz, hocam? Kur'anda yazıyormuş, o halde gerçektir."

sayın hocam..

nuh tufanının birçok milletin yazılı ve sözlü kaynaklarında geçmesini nasıl açıklayabiliriz..

saygılar..

inş..ilkokul öğrencılerı değildir bunları anlattığınız..oyle umuyorum..çunku ben nasıl başörtusu Allahın emrıdır dıyemezsem sızde öğrencilerın dını olarak ınandığı bir şeye boyle bır şeyın olamayacağını olmadığını soyleyemezsınız..özellikle ilkokul ise..

katre_07
05-12-2008, 03:39
Ben anlatayım sivrisinekteki mucizeyi sevgili katre;

Sıtma halen dünyada yaygın bir hastalıktır. D.S.Ö. tarafından 100 ülke sıtmanın endemik olduğu kabul edilmektedir.2 milyar 400 milyon kişi sıtma riski altında yaşamaktadır. Yıllık sıtma insidansı 300 – 500 milyon olarak tahmin edilmekte ve bunların % 90’ı Afrika kıtasındadır. Her yıl 1 milyon 100 bin ila 2 milyon 700 bin kişi sıtmadan ölmektedir..

(T.C.Sağlık bakanlığı verileri)

Buda mucizeden nasibini alan bir bebek,

http://img408.imageshack.us/img408/1483/16qg8.jpg (http://imageshack.us)
http://img408.imageshack.us/img408/16qg8.jpg/1/w440.png (http://g.imageshack.us/img408/16qg8.jpg/1/)

ah be dostum..mucıze olmadığını bununla mı kanıtlayacaksın bana...tabiki bende uzuluyorum goruyorum...

benım evımdkı suleymancıklar da sıneklerı yıyor..

evet arkadaşım mucızedır...deveye bakmıyor msun nasıl yaratılmıştır..sineğe bakmıyor musun..kelebeğe bakmıyor musun..ya arıya..

madem kotu bır ornek verdın arı yı dusun..balından ne kadar ıstıfade edıyor ınsanlar..(bu sizin verdiğiniz orneğe karşılık) ..ama bak bir de ufacık vucudundan zehır ve tatlısı ayrı ayrı cıkmakta.. bırbırıne karışmadan...bunları dusunmenı tavsıye ederım..sineğin şeklını bıcımını..kelebeğin kanatlarını..ve bu fraktal nızamını..

saygılar...

K.C.
05-12-2008, 09:45
bugun aşık oldum sanırım hoşgorun)
:) Bu harika bir haber işte.

Bir de bölük bölük islamdan çıkmaları var ama...
Diğer müslümanlara moral aşılamak için bu tür cümleler normal.
Seçimlerden önce de her parti kendi anketinde üstte olduğunu açıklar. Diğer seçmenler üzerinde psikolojik bir etkisi var bunun ve bu psikolojik etki kanıtlanmış. Bizim saf insanımız da "aman oylarım boşa gitmesin", "bak öteki oy alamayacakmış" emvalden düşüncelerle şirketin ve medyanın da yüksek katkılarıyla gider oraya oy verir.

Partilere yeni katılanlara hep rozet takıldığını görürüz de o rozetin çıkarıldığı törenlerden nasipsizizdir. Zira öyle bir tören de yok. Misal CHP'ye kaç türbanlının kaç çarşaflının girdiğinin çetelesini tutabilir de, onların girişiyle kaç cumhuriyetçinin rozetini attığından haberimiz yok.

Kur'an da işte bu tür bir moral yükseltme, rozet takma, psikolojik etkileme girişiminin cümlelerini sarf edip tribünlere oynamış. O tribünleri boşaltanları zikretme olayına girememiş, boşaltanlar daha da artmasın, tribündeki geri kalanlar etkilenmesin, psikolojileri bozulmasın diye.

prozac
05-12-2008, 15:17
evet arkadaşım mucızedır...deveye bakmıyor msun nasıl yaratılmıştır..sineğe bakmıyor musun..kelebeğe bakmıyor musun..ya arıya..
saygılar...
Gaşiye
17. (İnsanlar) devenin nasıl yaratıldığına, bakmazlar mı?

Arkadaşım penguenlere bakmıyormusun yaşadığı ortama nasıl uyum sağlar?
yada farelere bakmıyormusun farenin genetik yapısı insana çok benzer milyonlarca tıp deneyleri yapılır fareler üzerinde o deve fare kadar hizmet etmemiştir insanlığa..

buda fare mucizesi ama kuranda yok :)

asinar
05-12-2008, 19:33
Sevgili katre,
Nuh Tufanı öyküsünün bazı kavimlerin kaynaklarında olması, bu olayın gerçek olduğunun kanıtı sayılamaz. Bir toplumdan çıkmış bir öykü, aradan geçen binlerce yıl içinde bir şekilde başka bir topluma ulaşabilir, oradan da başka toplumlara geçebilir. Kur'anda anlatılan bu tufan olayının bütün dünyayı kapsadığı anlatılmakta ama pek çok kavmin de tarihinde böyle bir olay yer almaz. Oysa böyle büyük bir olay gerçek olsaydı, tüm kavimlerin geçmişinde yerini alırdı.
Öğrencilerime gelince; onlar üniversite öğrencileri. İlk okul çocuklarına böyle sorular sorulur mu, sorulmaz mı bu tartışılabilir. Onlar zihinsel olarak bu saçmalığı tartışacak kadar gelişmiş değillerdir belki. Belki de tam tersine, büyüklerden çok daha mantıklı sonuçlar çıkabilir. Ama ne yazık ki okullarımızda din bilgisi adı altında küçücük beyinlere bu saçmalıklar gerçekmiş gibi işleniyor ve çocuklar da inanıyor. Daha sonra bu çocukların kafalarından bu şartlanmaları silmek de hemen hemen olanaksız hale geliyor.
Bu konunun ilk okul çocuklarıyla tartışılması fikri sizi rahatsız ediyorsa, onların bu hikayelere inandırılması da sizi aynı derecede rahatsız etmeli bence. Çünkü öğrenciler bunlara - sizin dediğiniz gibi - dini olarak inanmıyorlar, daha küçücükken zorla, devlet zoruyla İNANDIRILIYORLAR.
Öğrencilerime sorduğum soruları size de sormuş olayım; mantıklı bir açıklamanız olabilir mi, yoksa, "Allah isterse her şeyi gerçekleştirebilir," deyip işin içinden çıkar mısınız?

emrekalkavan
05-12-2008, 20:12
Allah Kuran da 'İnsanların kendi elleriyle işledikleri yüzünden karalarda ve denizlerde fesatlar meydana çıktı' diyo.. yani bugün dünyada var olan eşitsizliklerin ,adaletsizliklerin , ekolojik bozuklukların , hastalıkların vs. vs. sorumlusu Allah mı yoksa insanların ta kendileri mi? elbetteki insanların ta kendileri ..

yucemanitu
05-12-2008, 20:21
Nuh Tufanı öyküsünün bazı kavimlerin kaynaklarında olması, bu olayın gerçek olduğunun kanıtı sayılamaz.

Çok doğru. Sevgili Katre Odyessus ve Bamsı Beyrek farklı kaynaklarda farklı adlarla geçer anı olayı anlatır. Ya da Naga ve Şahmaran. Ya da Cyclops ve Tepegöz. Ya da Yüce İsa, Dionysos, Horus, Asklepios, Lokman Hekim. Yakın coğrafyalar birbirlerinden mitoloji araklar Katre bu çok doğaldır. Kurtun emzirdiği ve çocuk doğurduğu motifi sadece Türklerde mi var mesela sana Romulus dersem ne ifade edecek ;) Aaa bir de Romalılarda varmış dii mi?

yucemanitu
05-12-2008, 20:26
Allah Kuran da 'İnsanların kendi elleriyle işledikleri yüzünden karalarda ve denizlerde fesatlar meydana çıktı' diyo.. yani bugün dünyada var olan eşitsizliklerin ,adaletsizliklerin , ekolojik bozuklukların , hastalıkların vs. vs. sorumlusu Allah mı yoksa insanların ta kendileri mi? elbetteki insanların ta kendileri ..

Sevgili Emre aynı Allah Kuran'da şunu da diyor:
Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (Secde 13)

emrekalkavan
05-12-2008, 20:34
Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (Secde 13)

sn . atlas bu zaten dinin felsefesidir .. herkes cennete gidemez . herkes cehenneme de gitmicek . Allah kuran da kiminiz mümin kiminiz kafirsinizdir diyo.. orasına Allah karar vercek tabi ..

emrekalkavan
05-12-2008, 20:36

ayrıca cehenneme yalnızca inkar edenler mi gidecek size göre? kuranda geçmiş toplumlardan bir sürü örnek verilir.. kimisi bizim ayetlerimizi inkar etti der , kimisi şehvetlerine uyup namazı unuttu der ..vs. vs.

yucemanitu
05-12-2008, 20:39
"Allah karar vercek"
Hah işte ben de tam bunu diyorum. İnsanları boş yere suçlamamak gerek. Bana göresi yok bunun Emre ben ayet astım. Kafama estiği gibi bir şey demiyorum.

katre_07
06-12-2008, 02:28
Gaşiye
17. (İnsanlar) devenin nasıl yaratıldığına, bakmazlar mı?

Arkadaşım penguenlere bakmıyormusun yaşadığı ortama nasıl uyum sağlar?
yada farelere bakmıyormusun farenin genetik yapısı insana çok benzer milyonlarca tıp deneyleri yapılır fareler üzerinde o deve fare kadar hizmet etmemiştir insanlığa..

buda fare mucizesi ama kuranda yok :)

Kuranda geçmemesi bır şey ıfade etmez sayın prozac..

Allah mısal getırır sen onu tum yaratılmışlara uyarlarsın..

çunku kaınatı o yaratmıştır..butun canlıları..

demekkı butun canlılarda butun yaratılmışlarda Allahın ızıne mucızesıne rastlamak mumkun..

bu ıster penguen olsun..ıster fare... ıster deve ..

ne farkeder..!

fare daha cok hızmet ettı dıye bılıme...penguen uyum sağlıyorsa yaşadığı yere..

farede mucıze var dığerlerınde yok mu dıcez..

prozac
06-12-2008, 02:38
Kuran da gaşiye 17 ayeti için deve nin yaratılış mucizesi denmiştir .hergün gördükleri deveyi kitaba koymaları gayet normaldir..

mucize yoktur ;)

katre_07
06-12-2008, 03:08
Sevgili katre,
Nuh Tufanı öyküsünün bazı kavimlerin kaynaklarında olması, bu olayın gerçek olduğunun kanıtı sayılamaz. Bir toplumdan çıkmış bir öykü, aradan geçen binlerce yıl içinde bir şekilde başka bir topluma ulaşabilir, oradan da başka toplumlara geçebilir. Kur'anda anlatılan bu tufan olayının bütün dünyayı kapsadığı anlatılmakta ama pek çok kavmin de tarihinde böyle bir olay yer almaz. Oysa böyle büyük bir olay gerçek olsaydı, tüm kavimlerin geçmişinde yerini alırdı.
Öğrencilerime gelince; onlar üniversite öğrencileri. İlk okul çocuklarına böyle sorular sorulur mu, sorulmaz mı bu tartışılabilir. Onlar zihinsel olarak bu saçmalığı tartışacak kadar gelişmiş değillerdir belki. Belki de tam tersine, büyüklerden çok daha mantıklı sonuçlar çıkabilir. Ama ne yazık ki okullarımızda din bilgisi adı altında küçücük beyinlere bu saçmalıklar gerçekmiş gibi işleniyor ve çocuklar da inanıyor. Daha sonra bu çocukların kafalarından bu şartlanmaları silmek de hemen hemen olanaksız hale geliyor.
Bu konunun ilk okul çocuklarıyla tartışılması fikri sizi rahatsız ediyorsa, onların bu hikayelere inandırılması da sizi aynı derecede rahatsız etmeli bence. Çünkü öğrenciler bunlara - sizin dediğiniz gibi - dini olarak inanmıyorlar, daha küçücükken zorla, devlet zoruyla İNANDIRILIYORLAR.
Öğrencilerime sorduğum soruları size de sormuş olayım; mantıklı bir açıklamanız olabilir mi, yoksa, "Allah isterse her şeyi gerçekleştirebilir," deyip işin içinden çıkar mısınız?

sayın hocam..

bazı hayvanlara da sadece avustralya kıtasında rastlanması bu olayın olmadığını ispatlamaz..

Kuranda tufanın butun dunyayı kapsadığı anlatılmamakta ..

aslında belli bir bolgeyi kapsadığı da net değil...

ancak nuhun kavmının helak olması geçtığı ıcın ayette sadece nuhun kavmının yaşadığı yerde cıkmış olması muhtemel dıyebılırım ...

ayrıca arkeolojık kazıların getırdıklerı..

yuksek dağlarda suda yaşayan canlıların fosıllerıne rastlanılması ..

bunlar da dunyanın ya da belli bir yerın su felaketı altında kalmış old.doğrulamaktadır...

destanlarda ya da eskı uygarlıkların bırçoğunda benzer bulunan konu.. nuh tufanının ve yaratılış destanlarının farklı kaynaklarda bırbırıne cok paralel olması..

mezopotomya da olmuştur denıyor tufan ıcın..ancak amerıkada bu tufandan bahsedılmesını neyle açıklayabılırız..

ya da eskı altay turklerının yaratılış efsanesının Kuranda ınsanın yaratılışıyla tam bır paralellık gostermesını nasıl izah edebiliriz..

bence tufan olmuştur..

farklı kavımlere gonderılen peygamberler aynı Kuranda bıze anlatıldığı gıbı..kendi kavımlerıne ıbret olması ıcın bu tufanı anlatmış olabılırler..

oradan da soylene soylene gunumuze kadar gelmıştır..

altay turklerının destanlarındakı... hatta bır çok yaratılış destanlarındakı anlatılanların.. Kurandakı yaratılışla paralellık gostermesıni de ..her kavme gonderılen peygamberler yaratılış ıle ılgılı aynı şeyı anlatacağı ıcın farklı toplumların destanlarında benzer şeylerı bulmak mumkun..diye açıklamaktayım..

şimdi asıl sorunuzun cvbına geleyım ..

Allah ısterse her şey olur..O bir şeye ol dedımı hemen olur..

saygılar..

katre_07
06-12-2008, 03:14
Kuran da gaşiye 17 ayeti için deve nin yaratılış mucizesi denmiştir .hergün gördükleri deveyi kitaba koymaları gayet normaldir..

mucize yoktur ;)

hergün görduklerı şeyler için peygambere ayet nazıl olması elbette normaldır..

prozac
06-12-2008, 03:23
hergün görduklerı şeyler için peygambere ayet nazıl olması elbette normaldır..
o halde kuran evrensel bir kitap değildir.. muhammedın günlüğü diyebiliriz

katre_07
06-12-2008, 03:31
o halde kuran evrensel bir kitap değildir.. muhammedın günlüğü diyebiliriz

Allah mısal verır sen onu tum yaratılımışlara uyarlarsın..genelıne yayarsın..

deve hakkında ne dıyor Kuran başka yerde bundan yok mu dıyor..yoksa deveye bakmıyorlar mı nasıl yaatılmıştır dıyor..gokte bır acık bulabılecek mısın dıyor..

evrensel olmadığına burdan sonuç çıkarmak ancak kasıtlı bir dusunceyle mumkundur sayın prozac..

saygılar..

prozac
06-12-2008, 03:51
Madem bilgim kısıtlı :(:( sen bize evrensel olduğunu göster sevgili katre :)

asinar
06-12-2008, 08:14
"Allah ısterse her şey olur..O bir şeye ol dedımı hemen olur.."

Bu noktaya geleceğinizi tahmin etmiştim, katre. Aslında böyle düşünen (böyle olduğuna inanan) biriyle daha fazla tartışmanın bir sonuç getirmeyeceğini düşünüyorum ama yine de söylemek istediğim birkaç şey var.

Allah, islamın ortaya çıkışına kadar, kafasını kızdıran kavimleri şu ya da bu şekilde TOPTAN yok edebilmişken (!), islamın yayılışı sırasında ve sonrasında böyle bir şey yapmamış, neden? Artık eski gücü kalmamış mı? Günümüzde meydana gelen felaketlerde ölen insanların hepsi günahkar mı? Eskiden, bir kavmi helak edeceği zaman, halis kullarını kurtaran, kalanları TOPTAN yokeden Allah, bu gün bu güce sahip değil mi? Sahip ise, islam ülkelerinde Amerika tarafından öldürülen müslüman kullarını neden koruyamıyor?

"ayrıca arkeolojık kazıların getırdıklerı..
bunlar da dunyanın ya da belli bir yerın su felaketı altında kalmış old.doğrulamaktadır..." demişsiniz.

Siz hiç jeoloji okudunuz mu? O dağ başındaki fosillerin nasıl oluştuğunu jeoloji bilimi anlatır. Milyonlarca yıl önce, yer kabuğunun hareketleri sonucu, önceden deniz olan yerler dağlara dönüşmüştür. O fosiller tufandan kalma değildir.

"ya da eskı altay turklerının yaratılış efsanesının Kuranda ınsanın yaratılışıyla tam bır paralellık gostermesını nasıl izah edebiliriz.." demişsiniz.

O halde Türkler Orta Asya'da yaşarken neden müslüman değillerdi? Yoksa müslüman idiler de sonradan sapıp, çok tanrılı dini mi kabul etmişlerdi? Siz Türkler'in ne zaman, nasıl müslüman olduklarını biliyor musunuz?

"her kavme gonderılen peygamberler ..." demişsiniz.
Ortadoğudaki bazı kavimlerin dışında, kendilerine peygamber geldiğini ileri süren başka bir kavim adı verebilir misiniz? Örneğin, Avrupa'da, Amerika'da, Uzakdoğu'da, Afrika'da (Mısır hariç) , Avustralya'da, kutuplarda hangi kavme hangi peygamberler gelmiştir? Gelmişlerse, neden bu toplumların müslümanlıktan, Allah'tan habersiz olduklarını açıklayabilir misiniz?

Lütfen sorularıma yanıt vermek yerine, Allah şöyledir, Allah böyledir, gibi vaazler vermeyin. Allah'ın ne olduğu konusunda zaten anlaşamıyoruz.

mep
06-12-2008, 11:22
Koskoca Allahın gösterdiği mucizeler..

A’râf Sûresinin 73 . Ayetinde Semûd kavmine de kardeşleri Salih’i Peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka bir ilah yoktur. Gerçekten size Rabbinizden (benim peygamber olduğumu gösterecek) açık bir delil geldi. İşte size bir mucize olarak Allah’ın şu devesi... Bırakın onu da Allah’ın mülkünde yesin, içsin. Sakın ona bir kötülük etmeyin. Yoksa sizi elem dolu bir azap yakalar.”

A’râf Sûresinin 133 . Ayetinde Biz de, her biri ayrı ayrı birer mucize olmak üzere başlarına tufan, çekirge, ürün güvesi (haşerât), kurbağalar ve kan gönderdik. (Hiçbirinden ders almadılar.) Büyüklük tasladılar ve suçlu bir kavim oldular.

Tâ-Hâ Sûresinin 22,23 . Ayetinde “Sana BÜYÜK MUCİZELERİMİZDEN birini daha göstermemiz için elini koynuna sok ki bir başka mucize olarak, (alaca hastalığı gibi) bir hastalık sebebiyle olmaksızın bembeyaz bir halde çıksın.”

Nâzi’ât Sûresinin 20 . Ayetinde Derken Mûsâ O’na EN BÜYÜK MUCİZEyi gösterdi.

Sâffât Sûresinin 14 . Ayetinde Bir mucize gördükleri zaman onu alaya alıyorlar

Musa Allahın en büyük mucizesini gösteriyor..
Elini koynuna sokuyor ve eli bembeyaz çıkıyor..
gerçekten akıl almaz bir mucize..
böyle bir Allaha'da böyle büyük bir mucize yakışır..
deve,haşerat,kurbağa,çekirge..
koskoca bir yaratıcının gösterbildiği mucizeler..

Sâffât Sûresinin 14 . Ayetinde Bir mucize gördükleri zaman onu alaya alıyorlar

Eee..! n'apsınlar..

katre_07
06-12-2008, 12:26
"Allah ısterse her şey olur..O bir şeye ol dedımı hemen olur.."

Bu noktaya geleceğinizi tahmin etmiştim, katre. Aslında böyle düşünen (böyle olduğuna inanan) biriyle daha fazla tartışmanın bir sonuç getirmeyeceğini düşünüyorum ama yine de söylemek istediğim birkaç şey var.

Allah, islamın ortaya çıkışına kadar, kafasını kızdıran kavimleri şu ya da bu şekilde TOPTAN yok edebilmişken (!), islamın yayılışı sırasında ve sonrasında böyle bir şey yapmamış, neden? Artık eski gücü kalmamış mı? Günümüzde meydana gelen felaketlerde ölen insanların hepsi günahkar mı? Eskiden, bir kavmi helak edeceği zaman, halis kullarını kurtaran, kalanları TOPTAN yokeden Allah, bu gün bu güce sahip değil mi? Sahip ise, islam ülkelerinde Amerika tarafından öldürülen müslüman kullarını neden koruyamıyor?

"ayrıca arkeolojık kazıların getırdıklerı..
bunlar da dunyanın ya da belli bir yerın su felaketı altında kalmış old.doğrulamaktadır..." demişsiniz.

Siz hiç jeoloji okudunuz mu? O dağ başındaki fosillerin nasıl oluştuğunu jeoloji bilimi anlatır. Milyonlarca yıl önce, yer kabuğunun hareketleri sonucu, önceden deniz olan yerler dağlara dönüşmüştür. O fosiller tufandan kalma değildir.

"ya da eskı altay turklerının yaratılış efsanesının Kuranda ınsanın yaratılışıyla tam bır paralellık gostermesını nasıl izah edebiliriz.." demişsiniz.

O halde Türkler Orta Asya'da yaşarken neden müslüman değillerdi? Yoksa müslüman idiler de sonradan sapıp, çok tanrılı dini mi kabul etmişlerdi? Siz Türkler'in ne zaman, nasıl müslüman olduklarını biliyor musunuz?

"her kavme gonderılen peygamberler ..." demişsiniz.
Ortadoğudaki bazı kavimlerin dışında, kendilerine peygamber geldiğini ileri süren başka bir kavim adı verebilir misiniz? Örneğin, Avrupa'da, Amerika'da, Uzakdoğu'da, Afrika'da (Mısır hariç) , Avustralya'da, kutuplarda hangi kavme hangi peygamberler gelmiştir? Gelmişlerse, neden bu toplumların müslümanlıktan, Allah'tan habersiz olduklarını açıklayabilir misiniz?

Lütfen sorularıma yanıt vermek yerine, Allah şöyledir, Allah böyledir, gibi vaazler vermeyin. Allah'ın ne olduğu konusunda zaten anlaşamıyoruz.

aslında o son cumlemı bılerek yazdım ozellıkle mantıklı bir açıklama yaptıktan sonra...en doğrusunu Allah bılır demekle bırlıkte demekkı açıklama da yapılabılıyormuş..sızın ıle bızım aramızda hıçbir fark yok bu konuda ..bak nasıl tartışıyoruz..bızım Allaha ınanmamız her şey den yuz çevırme her şeye koyverme anlamı taşımaz..bu sızın en cok yanıldığınız konulardan bırı...

kavımlerın helakı da kazılarda mevcud..yer altından çıkan o şehırler..bır yaratıcıya ınandığım ıcın bunu TANRI takdir etmıştır..Kuranda bu konulara dıkkat çektığı ıcın demek kı Kuranın tanrısı ıle herşeyden bağımsız tanrı kardeş gıbı bır şeyler..

musluman değillerdı cunku ıslamıyetten yeryuzunun haberı yoktu sayın hocam..nasıl musluman olsunlar..ayrıca mono bır dıne ınanıyorlardı..yanı tek tanrıya..gok tanrıya..

nasıl musluman old.rını da bılıyorum...ama sadece nasıl musluman old.larla değil..

hiç bir toplum yaratıcıdan habersız değildir..muslumanlıktan..allahtan habersız olması normal..ama tanrıdan hebersız olmaları normal değil..normal olan olmuş normal olmayan olmamış..

saygılar..

yucemanitu
06-12-2008, 14:30
nasıl musluman old.rını da bılıyorum.
Yani Talkan ve Curcan katliamlarını biliyorsun, güzel. Araştırmaya devam etmeni dilerim.

katre_07
06-12-2008, 17:10
nasıl musluman old.rını da bılıyorum.
Yani Talkan ve Curcan katliamlarını biliyorsun, güzel. Araştırmaya devam etmeni dilerim.

nasıl musluman old.rını da bılıyorum...ama sadece nasıl musluman old.larla değil..

..

arştırıyorum sayına atlas..turkolojı okumamınm da benım araştırmamda etkılı olacagını sanıyorum..

saygılar

katre_07
06-12-2008, 17:22
kılıç zoru ıle musluman olmaya zorlanmışlardır Türkler..ancak kılıca karşı dırenmışlerdır.. arapların kılıçla bır halt edılemeyeceği anladıklarından sonra...Türklerınde kalbı işte o zaman islama açılmaya başlamıştır...ben böyle bılıyorum ..teferruatı yok..kaynak bulmam gerek..

saygılar..

yucemanitu
06-12-2008, 18:08
kılıç zoru ıle musluman olmaya zorlanmışlardır Türkler..ancak kılıca karşı dırenmışlerdır.. arapların kılıçla bır halt edılemeyeceği anladıklarından sonra...Türklerınde kalbı işte o zaman islama açılmaya başlamıştır...ben böyle bılıyorum ..teferruatı yok..kaynak bulmam gerek..

saygılar..

Sevgili Katre maalesef Araplar kılıçla bayağı bir halt etmişler. Kılıcı o kadar güzel kullanmışlar ki İran, Irak, Suriye, Tüm Kuzey Afrika, Portekiz, İspanya taa Çin'e kadar gitmişler. Gerçi Hz. Muhammed: "İlim Çin'de de olsa arayınız." demişti ama galiba İslam orduları Çin'de ilim aramıyor kelle kesiyordu.
Hicretten sonra Medine'ye göç eden Ebubekir tacirliğe devam etmişti mesela peki Hamza ne yapıyordu Medine'de sevgili Katre? Hamza Müslüman mücahitleri eğitmekle görevliydi onlara kılıç kullanmayı öğretiyordu. Araplar zamanın en mükemmel kılıç kullanan kavimlerinden biriydi.
Sevgili Katre Muhammed kendi kabilesinin en sözü geçen nüfuz sahibi insanlarından birinin torunuyken Kureyşliler bile yeni dini yadırgayıp istemezken Türkler anlamadıkları bir dildeki kitaba nasıl akın akın iman etsin. Bu durduk yere olmaz mutlaka bir sebebi vardır. Kaynak lazım diyorsun ben sana bir kaynak göstereyim sen yine kendin başka kaynaklara da bakarsın. Sevgiler...

http://www.turan-dursun.com/index.php?categoryid=22&p2008_articleid=1

karadenizli
06-12-2008, 18:53
verdiğin kaynaklar turan amca

Bir kimse peygamber dahi olsa yaptığı hata dine mal dilemez onlarında kendilerinde göre çok küçük hataları vardır ama bunlarda dine mal edilemez.senin görüşünden bir insan kötülük yaptı diye senin görüşün yanlış demek değildir.

Kılıçla din yayılmaz dinde zorlama yoktur o dediğin savaşların başka sebebi olmasın sakın biliyorsun yarım doktor candan yarım imam imandan eder seninkide o hesap atlas kardeş.(Yarım tarih de gerçeklerden eder)

Bütün tarihsel gerçekleri bir kenara bırakıp diyelimki araplar bir hata edip kılıçla din yaymışlar ve diyelimki bende bunu yedim şimdi benden ne bekliyorsun dinimi bırakmamımı hadi canım.

prozac
06-12-2008, 19:29
Karadenizli dostum ;

Erdoğan Aydın'ın Cumhuriyet Kitapları arasında yer alan Nasıl Müslüman Olduk adlı eserine bakarbılırsın

Türkler kılıç zoruyla müslüman oluşlardır..

karadenizli
06-12-2008, 19:37
Bende sana mustafa armağanın kitabını öneriyorum.

Ne dersek diyelim harkes kendi açısından bakmış olaya

prozac
06-12-2008, 20:04
Bende sana mustafa armağanın kitabını öneriyorum.

Ne dersek diyelim harkes kendi açısından bakmış olaya

Hangi kitabını öneriyorsun ?

yucemanitu
06-12-2008, 20:16
verdiğin kaynaklar turan amca

Bir kimse peygamber dahi olsa yaptığı hata dine mal dilemez onlarında kendilerinde göre çok küçük hataları vardır ama bunlarda dine mal edilemez.senin görüşünden bir insan kötülük yaptı diye senin görüşün yanlış demek değildir.

Kılıçla din yayılmaz dinde zorlama yoktur o dediğin savaşların başka sebebi olmasın sakın biliyorsun yarım doktor candan yarım imam imandan eder seninkide o hesap atlas kardeş.(Yarım tarih de gerçeklerden eder)

Bütün tarihsel gerçekleri bir kenara bırakıp diyelimki araplar bir hata edip kılıçla din yaymışlar ve diyelimki bende bunu yedim şimdi benden ne bekliyorsun dinimi bırakmamımı hadi canım.

"Kılıçla din yayılmaz dinde zorlama yoktur o dediğin savaşların başka sebebi olmasın sakın biliyorsun yarım doktor candan yarım imam imandan eder seninkide o hesap atlas kardeş.(Yarım tarih de gerçeklerden eder)"
Sevgili Karadenizli illa karadenizli olduğunu belli edeceksin. Katre Türkler kılıçla Müslüman olmadı dedi. Ben de hayır kılıçla oldu dedim. Dininizi bırakın mırakın demedim. Şimdi bunu nerden çıkardın? Demek yarım doktor candan yarım imam imandan eder benimki de o hesap? İnan bana senin gibi Müslüman dururken bana gerek yok! Sen insanı dinden imandan da çıkarırsın cinlerini tepesine de çıkarırsın. Neden mi? Linke tıklayıp okumadan yorum yapmışsın. Okumadığını nerden mi bildim. Eğer linke tıklasaydın "verdiğin kaynaklar turan amca" demezdin. Linke tıklamadan oturup verdiğim kaynak hakkında yorum yaptığın için seni tebrik ederim Karadenizli!

Aşağıdaki döküman tamamen İslami kaynaklardan, Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi İslami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanmıştır.
http://www.turan-dursun.com/index.php?categoryid=22&p2008_articleid=1 (http://www.turan-dursun.com/index.php?categoryid=22&p2008_articleid=1)

Ratiönalism
18-12-2008, 15:04
Karadenizli adlı üyenin

Mantıksal Düşünmeme hatası var;)

Çünkü insanlar düşünür her zaman düşünür

Kitap okurken,yürürken,hatta uyurken bile düşünür

Hem duygusal hem mantıksal

Ama bu arkadaş mantıksal düşünemiyor.Zorlanıyor,düşünemiyor;)

Çünkü bildiğiniz gibi Çernobil Vakası'ndan gelen radyasyon orada yaşayanların EDIT zarar verdi.

Bu radyasyon genlere de zarar vermiştir

Yani,bu hastalığı yenmenin yolu duyguyu yenmektir;)

karadenizli
19-12-2008, 13:52
Rasyonalist efendi benimle EDIT yarışına girme bence yaşın daha ufak 13 yaşında aklı başındasın ölüm sana doğru yola bile çıkmadı belki ama ölümün nereden geldiği belli olmaz ilk harfi bile korkutur adamı

Şimdi sana sorarım öldükten sonra ne olacak o EDIT kelimeyi bekliyorum senden her ateist gibi

sünnet düğününe çağrıcakmısın beni

Ratiönalism
20-12-2008, 13:20
Ölüm yöntemleri korkutucudur.Ölüm değil

Öldükten sonra ne olur hiç kimse bilemez;)

Farabi,Voltaire gibi ustalarımız bile bilemez bunu;)

mep
20-12-2008, 14:29
Karadeniz abi yandın valla..
çok ararsın sen beni..

Ratiönalism
20-12-2008, 14:36
Karadeniz abi yandın valla..
çok ararsın sen beni..

Daha şeytan üçgenime(onların tabiriyle) giremediler

Girince görecekler :D;)

dr humanist
20-12-2008, 20:58
Rasyonalist efendi benimle EDIT yarışına girme bence yaşın daha ufak 13 yaşında aklı başındasın ölüm sana doğru yola bile çıkmadı belki ama ölümün nereden geldiği belli olmaz ilk harfi bile korkutur adamı

Şimdi sana sorarım öldükten sonra ne olacak o EDIT kelimeyi bekliyorum senden her ateist gibi

sünnet düğününe çağrıcakmısın beni

ya bu ne olum korkusudur arkadas :)

sen dogmadan once ne isen,oldukten sonra da o olacaksin.zaten yokluktan geliyorsun,ve o yasamla bagdasmaz;bu yuzden korkmana gerek yok.sen yasama sahip cik,onu cok iyi yasa,cunku olum zaten gelecek ve bunu degistiremezsin.oldukten sonra korku da yok,cunku zaten yoksun ;)

saygilarimla;
dr humanist

badisaba
21-12-2008, 00:03
Bu islam dini ölüme neden bu kadar cok önem verir bir türlü akil sir erdiremiyorum. varlik eger canli ise, mutlaka günün birinde bir sekilde ölecektir. Bunun aksi varmi?
Insani ölümle korkutmak bence kolaycilikten öte bir sey degil!

`*Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller.´*

karadenizli
21-12-2008, 13:44
Daha şeytan üçgenime(onların tabiriyle) giremediler

Girince görecekler :D;)

Benim geometri süperdir ha rasyonal formüller hala aklımdadır benzerlik,analitik geometri,açıortay,kenarotay dehşet çözerdim ama şeytan üçgeni bilmem onu öğretmediler.

Gir bakalım görelim.

yiğit
13-04-2009, 00:41
Yusuf abim ben daha önce kuran'ın mucize deyince ne anladığına
bakmıştım..Allah mucizelerini sıralıyodu..
deve.
kan.
çekirge.
kurbağa.
haşerat.
ebabil kuşu..
böyle bi sürü mucize gösterdiğini anlatıyodu ballandıra ballandıra..
koskoca allah mucize gösteriyo..
- Aha deve...! alın size mucize..
- Bak Kurbağa Gördünmü mucizeyi..
- İşte ...! işte..! haşerat..mucize bu gördünüzmü..? hadi inanın bana..

komikti yaa..!
O zaman sen kuranı kerimi iyi okumamışsın..

yiğit
13-04-2009, 00:46
Bu islam dini ölüme neden bu kadar cok önem verir bir türlü akil sir erdiremiyorum. varlik eger canli ise, mutlaka günün birinde bir sekilde ölecektir. Bunun aksi varmi?
Insani ölümle korkutmak bence kolaycilikten öte bir sey degil!

`*Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller.´*
Hayata değer verir ölüme değil,Yani senin anladığın tarzda ölüm yok islamda yok oluş yoktur.Yok oluş dedimde yok olmak hiç olmak insan nasıl bunu düşüne biliyor?bunu anlıyamıyorum.yani bu güne kadar ölen bütün sevdiklerimiz hiçmi yokmu oldu...

placebo
13-04-2009, 01:15
Hayata değer verir ölüme değil,Yani senin anladığın tarzda ölüm yok islamda yok oluş yoktur.Yok oluş dedimde yok olmak hiç olmak insan nasıl bunu düşüne biliyor?bunu anlıyamıyorum.yani bu güne kadar ölen bütün sevdiklerimiz hiçmi yokmu oldu...

Evet..Kabullenmek oldukça zor değil mi?Bunca beyin yıkanmasından sonra arkasından bir sürpriz bekliyor tabii insan..

Siz ne bekliyordunuz?..Bu dünyayla alakası olmayan metafiziksel varlıkların, siz ölür ölmez,başlarında parti şapkaları ve ellerinde düdükleriyle saklandıkları yerden çıkarak "sürpriiizzz" diye bağıracaklarını falan mı ?..İlahi.:).

Çocukların bile koca koca insanlardan daha mantıklı davrandıklarını ve hayallerinin olabilirlik dengesini daha iyi ayarladıklarını gördükçe şaşırıyorum..

niveru
13-04-2009, 01:18
evet yok oldular , artik insan cismi olarak aramizda degiller , topragin altindalar . bir daha da onlari ne gorecegiz ne de duyacagiz . kabul etmek zor , ama boyle . belki ilerde teknoloji gelisir insan beynini tum fonsiyonlari ile klonlarimiza transfer eder ve boylece benligimiz baki kalmak suretiyle olumsuzlugu yakalariz , bilmiyorum fantezi suan , ama gunumzde oluler oldu artik ... Biz evrenin merkezi degiliz , dunya da bir sinav yeri degil , evrende var olan milyarlarca gezegenden biri , hepsi bu kadar ,hatta evrenin kenar mahallesinde bile oldugumuz soyliyebiliriz.. sen allah diye bir varligin sirf insan denen canliyi sinamak , zaten sonuclarini bildigini bir imtihana sokmak icin evreni var edecegini , bu evrene milyonlarca galaksi onmilyarlarca yildiz , milyarlarca gezegen koyacagini sonrada dunya diye abuk sabuk bir gezene insanlari yolluyacagini falan diye dusunuyorsan ,,, deva et olum senin acindan bitistir. benliginin egosu bunu kabullenmekde zorlaniyor evet bir cikis ariyor , sonsuz hayati ... ama yok hersey bu !

mockba
13-04-2009, 01:54
Evet..Kabullenmek oldukça zor değil mi?Bunca beyin yıkanmasından sonra arkasından bir sürpriz bekliyor tabii insan..

Siz ne bekliyordunuz?..Bu dünyayla alakası olmayan metafiziksel varlıkların, siz ölür ölmez,başlarında parti şapkaları ve ellerinde düdükleriyle saklandıkları yerden çıkarak "sürpriiizzz" diye bağıracaklarını falan mı ?..İlahi.:).

Çocukların bile koca koca insanlardan daha mantıklı davrandıklarını ve hayallerinin olabilirlik dengesini daha iyi ayarladıklarını gördükçe şaşırıyorum..

Selamlar

Sanirim sitenizin sayginlik konusunda belirgin hatlari yok.Gerci bunu biliyordum ama neyse gecelim..Ben arkadasin yerinde olsam soyle derdim sanirim `Birileri sapkalariyla cikacaksa, ve supriiiizzzzz diye bagiracaksa eminim bu sizler icin olurdu` Biz sanirim `hosgeldin gec buyur` seklinde bekleme odasina normal bi sekilde gideriz. :)

Saygilar

niveru
13-04-2009, 02:10
Sanirim sitenizin sayginlik konusunda belirgin hatlari yok.Gerci bunu biliyordum ama neyse gecelim..... Yooooo orda gecmiyelim sayin mockba ,

gidin bakalim herhangi bir islama duyarli bir din sitesi formuna , orda ateistlere gosterilen musama nedir ,? yoktur !! , burdan ateist yazarlari kizdirmak gucendirmek pahasina bile olsa hakarete kufre izin verilmez ...

ayrica placebo nun yazdiklarindan saygisizlik yada alinganlik cikaracak hic bir sey yok ! , ne hakaret ne kufur ,,, o yuzden boyle imali imali ironik (ben uydurdum) laflar etmeyi soyleyecek bir fikriniz varsa dinlerden ozgurluge hos geldiniz !

mockba
13-04-2009, 02:51
Sanirim sitenizin sayginlik konusunda belirgin hatlari yok.Gerci bunu biliyordum ama neyse gecelim..... Yooooo orda gecmiyelim sayin mockba ,

gidin bakalim herhangi bir islama duyarli bir din sitesi formuna , orda ateistlere gosterilen musama nedir ,? yoktur !! , burdan ateist yazarlari kizdirmak gucendirmek pahasina bile olsa hakarete kufre izin verilmez ...

ayrica placebo nun yazdiklarindan saygisizlik yada alinganlik cikaracak hic bir sey yok ! , ne hakaret ne kufur ,,, o yuzden boyle imali imali ironik (ben uydurdum) laflar etmeyi soyleyecek bir fikriniz varsa dinlerden ozgurluge hos geldiniz !

Baskalarinin size saygisizlik yapiyor olmasi bunu sanirim hakli kilmaz.Ben okudugum bir cok yazida bunlari gordum. Sayin Placebo`nun mizahi terbiyeli latifeli yazisina ise ayni oranda bir yazi yazdim ki sanirim benim de yazimin icinde hakaret kufur bulamazsiniz..

Ayrica ben hakaret demedim saygi dedim.Ben size icinde hakaret ve kufur olmayan binlerce SAYGISIZ yazi yazabilirim.12 yasindaki kizimda bazen anlam kargasasina dusebiliyor ilahi caniniz sagolsun onemli degil :)

Guzel bir karsilama olmus ozellikle su kisim o yuzden boyle imali imali ironik (ben uydurdum) laflar etmeyi soyleyecek bir fikriniz varsa dinlerden ozgurluge hos geldiniz ! Hosbulduk efendim tesekkurler.

Saygilar

placebo
13-04-2009, 04:10
Hoşgeldiniz sn.mockba,

Pardon neye saygı dediniz anlayamadım?..

Önümüzü her çıkan inanca nasıl saygı gösterebiliriz ki?.Biz zaten inançsız kişileriz,eğer çok saygı duysaydık dinden imandan olmazdık değil mi?..Sahte rollere bürünmek ve -gibi yapmak- bana göre değildir..Sizi kandırmamı teklif etmeyiniz ..Kişilere tabii ki saygı duyarız ama herkes kendi inancına saygı duymalıdır..

Kendinize saygı beklemeniz ise son derece normal..Bu sebeple arkanıza yastık verip elinize de bir içecek tutuşturarak gelişinizi kutlamak ve sizi ağırlamamızda ki nezaketi göstermek istiyorum izninizle..

Geleceğinizi önceden haber verseydiniz bi sini de baklava açardım..Kendinize bir içki alın sevgili mocba..İçenlere güzel bir ferahlık veren şerbetlerimiz var..Hiç bir ürünümüz de domuz eti yoktur,isteyene hamursuz(matsa) yapılır,paskalya yumurtalarımız ise yeni tükendi..Ama şükran gününe güzel menüler hazırlıyoruz..

Hoşgeldiniz..

mockba
13-04-2009, 05:11
Hoşgeldiniz sn.mockba,

Pardon neye saygı dediniz anlayamadım?..

Önümüzü her çıkan inanca nasıl saygı gösterebiliriz ki?.Biz zaten inançsız kişileriz,eğer çok saygı duysaydık dinden imandan olmazdık değil mi?..Sahte rollere bürünmek ve -gibi yapmak- bana göre değildir..Sizi kandırmamı teklif etmeyiniz ..Kişilere tabii ki saygı duyarız ama herkes kendi inancına saygı duymalıdır..

Kendinize saygı beklemeniz ise son derece normal..Bu sebeple arkanıza yastık verip elinize de bir içecek tutuşturarak gelişinizi kutlamak ve sizi ağırlamamızda ki nezaketi göstermek istiyorum izninizle..

Geleceğinizi önceden haber verseydiniz bi sini de baklava açardım..Kendinize bir içki alın sevgili mocba..İçenlere güzel bir ferahlık veren şerbetlerimiz var..Hiç bir ürünümüz de domuz eti yoktur,isteyene hamursuz(matsa) yapılır,paskalya yumurtalarımız ise yeni tükendi..Ama şükran gününe güzel menüler hazırlıyoruz..

Hoşgeldiniz..

Onyargilarinizin esiri olmussaniz soyleyebilecegim cumlelerim yoktur sizin ve sizin gibi dusunenler icin.

Her musluman sizlere yukarda bahsettiginiz cirkin gozlerle bakacak kaidesi dunya ahlak ve insanlik dersleri kitabinin hangi kisminda yaziyor o kismi kacirmisim.

Saygi beklemem dinimden degil insanligimdandir.Her insan da saygiyi hakeder sanirim.Biz boyle yetistik boyle buyuduk.Ha ayni kitaba bakarak mi evet.Bir muslumanin size saygisizlik etmemisken saygi diliyor olmasi da artik sizin insani degerlerinizin olcutu ne ise o anlamda bana yansir ki bir kismida yansimis yukaridaki yazinizla.

Insanlar ilk once birbirlerine asklarini sonra sevgilerini sonra inanclarini sonra guvenlerini en sonda saygilarini kaybedeler sayin Placebo.Ondan sonrada kaybedecek birseyleri kalmaz.Ve ben kaybedecek birseyi olmayan insanlardan cekinirim.

Neyse uzatmayalim umarim bir sukran gununde yemekte, bir ailenin misafiri olarak bulunmus, paskalya da yumurta boyamalarina yardim etmis , 40 gun et yemedikleri donemlerde ayni masalarda oturdugun arkadaslariniza saygisizlik olmasin diye Vejeteryan menuden secim yapacak kadar saygili davranabilmis ve sadece suslu cumle kurmaktaki basariniz olarak kalmamistir butun bu yazdiklariniz.Domuz eti`ne gelince.Savas alanindaysak yok ben bugun ot yiyecegim diyecek halimiz yok.Ama yine de teklif icin tesekkurler.Simdilik zoraki bir durum yok.

Rahat gibi gorunen ama dikenli koltugunuz, gercek gibi gorunen yapay serbetiniz ve her an ici bosalacak gibi duran yastiginiz icin tesekkur ederim.

Ben elimde biram onumde tavuk kizartmam arkamda insanlarin yapmacik olmadiklarini sandiklari yapmacikliklari yastik yaptim yillar boyu, yatiyorum.Takdir edersinizki baya buyuk ve rahat bir yastik..

Hosbulduk...

Saygilar

placebo
13-04-2009, 05:27
Sevgili mockba,sanırım sataşacak ateist peşindesiniz..Bir yandan barışçıl görünmeye çalışıp bir yandan da,iflah olmaz ve kendinden olmayana cihatçı müslüman dürtünüzü ensemde hissetmemem mümkün değil..

İşte dinler yapısı gereği kendilerine devamlı bir şekilde rakip bulma ,rekabet etme peşindedirler..Hepsi kendi aralarında çekişir...Ve Allah'ın gerçekten de onları aralarında böldüğüne ve birbirine kırdıracağına inanarak,böyle bir tanrının peygamberlerce tasvirine sorgusuz sualsiz onay verirler..

Sevgiler

mockba
13-04-2009, 08:20
Sevgili kardesim Placebo. Istedigini dusunmekte ozgursun. Edebiyat, siz bilim insanlarinin tekelinde ya hep, sadece sizde kalmasin diye o kadar uzun yazi yazdim.

o yazilardan AKP li oldugum tecavuzcu sapik mahalle delikanlisi oldugum seriat istedigim falan da ciktiysa.Ya gece ictigim biraya yazik oldu ya da bana cevap vermek icin yazdiginiz su anlamsiz cumleler icin kaybettiginiz zamana.

Insanlari 4 cumleyle taniyabileceklerini sanan cok insan tanidim ben. Genelde kendilerini bile tanimazlar, baskalari hakkinda yorum yapabilmek icin cok dusunduklerinden. Olsun diyelim onlari da seviyoruz.

Ne seriatciyim ne ateist geldim sizler gibi inceden inceden saygili saygili paylasiyorum goruslerimi.Kim ne kadar saygi hakediyosa.Ama az ama cok.Ama icinde mutlaka saygi vardir cumlelerimin.

O yazdiklarimda guzel anlamlar var alabileceginiz.Siz, ateist le kavgayi cikartmissiniz. Uzluldum adiniza.

Saygilar

mep
13-04-2009, 08:41
O zaman sen kuranı kerimi iyi okumamışsın..

Abim hoşgeldin..
İyi okumamış olabilirim..
gözümden kaçmış başka mucizeleride olabilir..
paylaşırsan bizde öğrenmiş oluruz..

azınlık
13-04-2009, 12:03
Saygi beklemem dinimden degil insanligimdandir.Her insan da saygiyi hakeder sanirim.Biz boyle yetistik boyle buyuduk.

Bir daha düşünün:

- Pizzaro
- Adolf Hitler
- Josef Mengele
- Hermann Goering
- Franco
- Juan Peron
- Kazıklı Voyvoda
- Nikolay Çavuşesku
- Slobodan Miloseviç
- ...

Hepsi insandı.

A.

mhmd
13-04-2009, 14:00
Pizzaronun, soyu kurutulmalı,
Adolf Hitler, gaz odalarında boğulmalı,
Josef MENGELE'ye, acı verici ölümcül deneyler uygulanmalı,
Hermann Goering, toplama kamplarında çıldırtılmalı,
Franco'ya faşizan baskılar yapılmalı,
Juan Peron, yok edilmeli
Kazıklı Voyvoda, kazığa oturtulmalı,
Nikolay Çavuşesku, ailesiyle birlikte yargılanmadan kurşuna dizilmeli!!!
Slobodan Miloseviç, ırkı kurutulmalı...
Mı?

Evet bunlarda insan.
Yaptıkları ile adilce yargılanmalı ve yargının sonucundaki cezaları verilmelidir.
İnsana saygı budur.

Nikolay Çavuşesku'nun hayatı konulu bir belgesel izlemiştik, zamanın birinde.
Tüm yaptıklarına rağmen askeri üç yargıç ile yaklaşık bir saat süren yargılamanın ardından kitle katliamı,vatana ihanet ve kamu malını zimmetlerine geçirme suçlarından idama mahkum edilirler. Dışarı çıkar çıkmaz henüz manganın önüne bile gelmeden kurşuna dizilirler.
Bu ise insana saygı değildir.

azınlık
13-04-2009, 14:28
... Mı?

Yaptıkları ile adilce yargılanmalı ve yargının sonucundaki cezaları verilmelidir.

Tabi ki ...

Verdiklerim sadece birer örnektir. Aramızda kimbilir kimler eline fırsat geçse yukarıdakilerin yaptıklarını yapmaktan çekinmezler. Anlaşılan Allah bazı kullarını henüz taslak halindeyken piyasaya sürmüş.

Bu nedenle insana sadece insan olduğu için saygı duymak gerektiğini düşünmüyorum, bu aynen kediye kedi olduğu için, ayakkabıya ayakkabı olduğu için saygı göstermeye benzer. Benim mantığıma göre birşeye doğuştan sahip olduğu şey için saygı gösterilmez.

Bahsettiğim sınıftaki insanların sadece yaşama hakkına saygı gösterebilirim, başka birşeyine değil.

A.

mockba
14-04-2009, 02:38
Tabi ki ...

Verdiklerim sadece birer örnektir. Aramızda kimbilir kimler eline fırsat geçse yukarıdakilerin yaptıklarını yapmaktan çekinmezler. Anlaşılan Allah bazı kullarını henüz taslak halindeyken piyasaya sürmüş.

Bu nedenle insana sadece insan olduğu için saygı duymak gerektiğini düşünmüyorum, bu aynen kediye kedi olduğu için, ayakkabıya ayakkabı olduğu için saygı göstermeye benzer. Benim mantığıma göre birşeye doğuştan sahip olduğu şey için saygı gösterilmez.

Bahsettiğim sınıftaki insanların sadece yaşama hakkına saygı gösterebilirim, başka birşeyine değil.

A.

Onlari bu hale getirende Tanri oldu yani.Vay halimize.Sizi bu hale getiren Tanri.Bizi boyle yapan Tanri.

Bizim ozgur secimlerimiz yok.:eek: Yani Adolf Hitler`le ayni adada kalsaniz sayin azinlik.Adanin yemek barindiran kismi da Adolf`un olsa.

Muhattapta almam acliktan olurum diyorsun.:pBunca insani olduren bir insan belki o adada sizin yasamaniz icin elinden geleni yapar kimbilir.

Konjektur ve gucle alakalidir belki hersey.O gucu verenlerde sucludur en az gucu kullananlar kadar.Ve bu `iste butun suclu o!` diye gosterdigimiz kisi tek basina, saygiyi haketmeyen, asilacak adam, olarak karsimiza cikar.

Toplum olarak boyle insanlar yetistirmek, bir uzayli icin sizce kimin sayginligindan goturuyor.? Hani misal diyorum.Gelip `Adolf neden boyle yaptin?` diye soracaklarini sanmiyorum..

`Bu adami nasil bu hale getirdiniz?` diye sana, bana, cevresine, ortamina sorarlar?

Yani Adolf`a saygilari vardir.Dunya insanina olan saygilari azalmistir.

Saygilar.

placebo
14-04-2009, 02:55
Sn.mocba,

Şu anda yazmakta bulunduğunuz topiği baştan bir okuyunuz bakalım,durup dururken kim kime saldırdı..Sizi tanımıyorum bile,önce kendinizi tanıştırmalısınız..

Girer girmez saygıdan dem vuran, suçlayıcı bir eda ve laf sokmayla karışık tarzınızla,sizi bir anda hayatımın içine sokup bağrıma basacağımı falan mı zannettiniz??..Durup dururken neden saygı göstereyim ki size ?Önce hak edin bakalım.. Dramatize edilmiş nevrotik yazılarınızla zart diye ortaya çıkmış bir de hesap soruyorsunuz..Cık cık cıkk..

mockba
14-04-2009, 03:36
sayin placebo.

Ben sizin evinize mi geldim.?Otururken masaniza mi geldim.? Simdi bana `Sanal` `ama ilk once kendini tanitman gerekiyodu hemen lafa girmissin tribi yapmaniz` su internet aleminde en hazmetmedigim konu, adim yeterince buyuk gozukmuyo herhalde bilgisayarinizda, yada insanlarin adlari degil diger etiketleri beyin catinizda ancak anlam olusturmaya yetiyor.

Bana sadece Mockba olarak saygi duymak bir yetenek istemiyor gunumuz kosullarinda.

Trilyonerim.Yedigim onumde yemedigim arkamda.Ayrica 2 de universite mezunuyum. 3 dilim 2 cocugum var. Egitimime Paris te baslayip...Nedir yani:)

Siz beni Mockba olarak bilin ben sizi Placebo olarak tanimaktan memnunum.

saygilar

cigi
14-04-2009, 13:14
Gercekten kuran bulunmaz bir mucizedir.
Bakalim ne imis bu mucizeler...

http://www.youtube.com/watch?v=wGAVQUuzevY&feature=related

placebo
14-04-2009, 13:14
Siz beni Mockba olarak bilin ben sizi Placebo olarak tanimaktan memnunum.

saygilar

Memnun olmanıza şaşırdım.:eek:..Foruma giriş yaptığınızdan beri didişip duruyoruz...Neyse,geçmişi yaşanmamış kabul edip, her şeye yeniden başlayalım mockba.:o..............:p

Aramıza hoşgeldiniz,katılımcı olmanızı dilerim...

Sevgiler

azınlık
14-04-2009, 21:03
Onlari bu hale getirende Tanri oldu yani.Vay halimize.Sizi bu hale getiren Tanri.Bizi boyle yapan Tanri.

Bizim ozgur secimlerimiz yok.

Konjektur ve gucle alakalidir belki hersey.O gucu verenlerde sucludur en az gucu kullananlar kadar.Ve bu `iste butun suclu o!` diye gosterdigimiz kisi tek basina, saygiyi haketmeyen, asilacak adam, olarak karsimiza cikar.

Toplum olarak boyle insanlar yetistirmek, bir uzayli icin sizce kimin sayginligindan goturuyor.? Hani misal diyorum.Gelip `Adolf neden boyle yaptin?` diye soracaklarini sanmiyorum..

`Bu adami nasil bu hale getirdiniz?` diye sana, bana, cevresine, ortamina sorarlar?

Yani Adolf`a saygilari vardir.Dunya insanina olan saygilari azalmistir.

Üstad,

Ne bu şiddet bu celal, ve dahi imansızlık?

Öncelikle: Onlari bu hale getirende Tanri oldu yani demişsiniz. İnsan karakteri üzerinde toplumun etkisi sanıldığından daha azdır. İsveç'te katiller ve patalojik suçlular üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre "kötülük" dediğimiz şeyin %80'i doğuştan. Buna toplumun katkısı son derece az.

Ayrıca siz insanları tanrı yarattı diye sevmez misiniz? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Yani tanrı arada arızalıları da aramıza katıyorsa toplumun ne suçu var.

Gelelim Bizim ozgur secimlerimiz yok lafınıza. Sanıyorum Bizim "ozgur secimlerimiz yok mu?" anlamında kullandınız. Peygamberinize sorarsanız "yok" diyecektir. Kur'an'a göre herkesin kaderi bellidir.

Kısacası dedikleriniz hem araştırmalarla, hem gerçeklerle, hem de Kur'an'ın sözüyle çelişiyor.

Bu arada saydığım birçok isimden sadece Hitler'i almış ve garibim faşist katili melek yapmışsınız, Alman halkını da suçlu. Sakın bu seçiminiz Hitler'in Yahudileri yok etme çabasına desteğinizden kaynaklanıyor olmasın?

Bir daha düşünün derim ... yine.

A.

Ki-Adi
14-04-2009, 22:20
Sevgili azınlık hitlerinde suçu yok almanlarında. Kuranda bu çok güzel açıklanıyor.

Nisa 78:Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, “Bu, Allah’tandır” derler. Onlara bir kötülük gelirse, “Bu, senin yüzündendir” derler. (Ey Muhammed!) De ki: “Hepsi Allah’tandır.” Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!

Demek ki yahudilerin başına gelen soykırım hitler almanyasının suçu değil allahın suçu.

mockba
15-04-2009, 02:07
Üstad,

Ne bu şiddet bu celal, ve dahi imansızlık?

Öncelikle: Onlari bu hale getirende Tanri oldu yani demişsiniz. İnsan karakteri üzerinde toplumun etkisi sanıldığından daha azdır. İsveç'te katiller ve patalojik suçlular üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre "kötülük" dediğimiz şeyin %80'i doğuştan. Buna toplumun katkısı son derece az.

Ayrıca siz insanları tanrı yarattı diye sevmez misiniz? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Yani tanrı arada arızalıları da aramıza katıyorsa toplumun ne suçu var.

Gelelim Bizim ozgur secimlerimiz yok lafınıza. Sanıyorum Bizim "ozgur secimlerimiz yok mu?" anlamında kullandınız. Peygamberinize sorarsanız "yok" diyecektir. Kur'an'a göre herkesin kaderi bellidir.

Kısacası dedikleriniz hem araştırmalarla, hem gerçeklerle, hem de Kur'an'ın sözüyle çelişiyor.

Bu arada saydığım birçok isimden sadece Hitler'i almış ve garibim faşist katili melek yapmışsınız, Alman halkını da suçlu. Sakın bu seçiminiz Hitler'in Yahudileri yok etme çabasına desteğinizden kaynaklanıyor olmasın?

Bir daha düşünün derim ... yine.

A.

Selamlar sevgili Azinlik

Aman beni yanlis anlamissin, yazim sert degil siddet korku dolu da degil. Bu smiley olaylarina pek alisik degilim. Yani unutuyorum iste. Genelde gulumseyen tiplerdenim kolay da kizmam. Siddet bana gore degil diyeyim :). Yazidan mimikler anlasilmiyor tabi.Sende haklisin.

Neyse imansiz da yapmissin iki arada bir derede bizi.:D Canin sagolsun diyelim.

Simdi soyleki Isvec`te yapilan arastirmalar kac denek uzerinde yapilmistir diye sorarim. Tylolhot ta piyasaya surulmeden once insanlar uzerinde deneme yapmislardir sanirim ama gel gor ki bir sure sonra `kanser yapici` oldugu anlasildi.Hani hemde patolojik bir durum yok.Bakican gorucen kan seviyesini tedavi yariyo mu yaramiyo mu.Daha net ve gozle gorulebilir sonuclara ulasabilecegin bir dal olmasina ragmen bilim bazen yaniltiyor herkesi.

Tanri arizali yaratmaz.Tanri`nin arizali yarattigi tek sey vardir.Onlar da mecnunlardir. ki sebebini de Kur`an da yazmistir.Tabi ki her canliyi Tanri yaratti diye severiz, sayariz. Dinimize gore de boyle olmalidir. Ancak, kendi adima bir insana saygili olmak icin `himm kitapta yaziyor o vakit saygili olayim` demem. Kafam calisiyo insanlarin da bir suru hatalar yapabilecegini de kendimden biliyorum.

Benim gozumde 1 kisiyi olduren le bir karincayi bilerek isteyerek olduren arasinda gonul bagi olarak fark yoktur. Bilirim ki 1 karinca bilerek olduren kisi gerekli zemin olustugunda 1 insani, toplum destegini de (gazini diyelim :) ) 1 milyon kisiyi de oldurebilir. Ama bir karinca oldurene sayginizi gostermezsiniz, onu uyarmazsiniz,bunun yanlis oldugunu idrak ettirmezseniz. 1 insan oldurmesinee kadar gecen surecte binlerce bahane uretmesine sebep olabilirsiniz,olabiliriz o kisinin hepbirlikte.

Ama saygim tukenmez. Insanlara sans tanimak lazim sevgili azinlik. Yukarida saydiginiz isimlerden en meshuru Saygideger Adolf oldugu icin o ornegi verdim. Bir yahudinin olmesi hosuma gitmis gibi yazmissiniz. Ben hicbir insanin olumune sevinmem.Heleki boyle sapik bir dusunce sebebiyle. Bir insanin diger bir insani oldurmesi icin bir SEBEP gerekir. Tanri yukardan SEBEP gondermez. Hepimizin akli var. Sebepleri de sonuclari da biz yaratiriz.

Ilk once buna inanmak lazim tabi. Takildiginiz noktada `kader` olmus. Kader dediginiz sey bunu nasil algiladiginiza bagli. Siz Tanri`nin biliyor olmasini kabullenemiyorsunuz. Benim icinse herseyi bilmesi birsey ifade etmiyor. Bana verdigi omrun farzedelim 100 yilin. 50 yilda bitmesi bana bagli.Ama o bunu biliyor.

Soyle bir olay anlatayim.Belki cok daha anlasilir olur bu mevzu.

Tanri size 100 yil omur verdi. Siz 30 yasinda otobanin ortasina kosarak gitme secimini yaptiniz.Otobandan gecen suruculerden biri 90 km yerine sabah esine kizgin oldugundan dolayi 150 y le gitme secimini yapti (bu arada ona verilen omur de 100 yil ve yasi 30 olsun), ve kendisine 85 yil 8 saat 32 snye 03 salise omur verilen bir dede ilerde sag tarafta durakta duruyor.

Otobanin ortasina geldiginizde araba size carpar.Oldunuz.Araba daha sonra takla atarak duraga dogru gider.Arabanin icindeki adam ve duraktaki yasli amca bu olayin sonucunda olur.

Bu durumda kaderiyle olen tek kisi o duraktaki amcadir. Siz bir delilik yapip intihar eylemini sectiniz. Bu eyleminiz sabah hanimina kizip evden sinirle ayrilan surucunun hizli gitme secimiyle birlesip. Dedenin olmesine sebep oldunuz. Siz size verilen 70 yili harcadiniz. Arabadaki adam kendisine verilen 70 yil omru harcadi.

Siz otobana atlamasaydiniz.Surucu gene 150 yle gidebilir. ve birsey olmayabilirdi. Ama amca bu sefer baska bir nedenle o durakta yigilip kalirdi. Kader budur.Sizin ve diger adamin olumu kader degildir.Tanri biliyodur sadece.ve uzulerek soyle diyodur sanirim. Azrail, biz ne zaman verdigimiz kadar omru tam zamaninda alicaz.?

O yuzden yarin olecekmis gibi ibadet et, hic olmeyecekmis gibi calis denmistir. Hayatlarimiz pamuk ipligine ve BIRBIRLERIMIZIN secimlerine bagli.

Ben hicbir sucum yokken sizin yanlis seciminiz yuzunden de olebilirim.90 lada gidiyor olabilirim.O yuzden ozgur secimlerinizi yaparken sadece kendinizi degil diger herkesi dusunmek durumundasiniz.

Simdi asil soru. Simdi Tanri bana 100 yil omur oburune 100 yil dedeye de 85 yil omur verdi. Ben kendi secimimle herseyi yaparken Tanri`nin bunu biliyor olmasi neyi degistirir. Otobanin ortasina atlamamak halen sizin elinizde. Ve buradasiniz. Bir kisinin kafasina silah dayamamak onu oldurmemek sizin elinizde. Ne yapacaginizi biliyor olmasi neyi degistirir.? Karismiyor ,mudahil olmuyor.

Biraz uzun oldu biliyorum kusura bakmayin.Bak kizmadan usul usul yazdim :D

Saygilar..

niveru
15-04-2009, 02:27
mockba , moskova sanirim kiril alfabesi ile desifre ettiginizde boyle cikiyor ! , ehh kendimide pek bir sherlockholms gordum!)

birinci olarak su saygi meselesini abartiyoruz gibime geldi ,, kimse kimseye saygi duymak zorunda degildir ,,

degildir ama , nasil ki cemiyet hayatinda uyulmasi gereken kurallar varsa bu formda da ayni sekilde bazi kurallar var ,,

bana saygi duyma , gerek yok fakat ne kufur et ne de kutsallima hakaret , gerisini ne istiyorsan yap ne diliyorsan dusunuyorsan yaz ,,, saygi duymak bambaska bir seydir.

Gelgelim su "Tanri arizali yaratmaz.Tanri`nin arizali yarattigi tek sey vardir.Onlar da mecnunlardir."
elinsaf onca sakat dogan insanlarin gunahi tanrinin kusursuz yaratma kabiliyetinin arizalanmasimidir!! .... eh obur dunyada tazminatlarini alacaklar mi diyecegiz buda onlarin imtihanimi ... bence arizali bir mantik ...

gelelim tanri birisine 100 sene omur veriyor ama o kisi kendi iradesi ile 30.yilinda bu omru bitiriyor ,,, sakat bir mantik

1) tanrinin iradesi , insan tarafindan yeniliyor. !!!
2) tanri insanin 30 yil yasiyacagini bildigi halde ona inatla 100 yil veriyor !! garip bir durum, yani mantiki acidan...

bana gore islamin en buyuk handigabi bu kader olayidir , eger insan kendi iradesi ile kaderine hukmedebiliyorsa herseyi bilen ve o sekilde olmasini irade buyuran tanrinin iradesini yener bu durumda tanrinin hukmetde ve irade buyurmasi ikinicil duruma atil sekilde duser ...
Obur tarafdan hersey tanrinin iradesi ile oluyorsa bu durumda insanin kendi hur iradesi ikincil duruma duser ve hakkimizda hukum bizden once verildigi icin aslinda cezai olarak sorumsuzluk vasfini kazaniriz ... hukuken diyorum !)))

boyel iste , uzun laf insani yorar ,, simdilik bu kadar

mockba
15-04-2009, 03:22
mockba , moskova sanirim kiril alfabesi ile desifre ettiginizde boyle cikiyor ! , ehh kendimide pek bir sherlockholms gordum!)

birinci olarak su saygi meselesini abartiyoruz gibime geldi ,, kimse kimseye saygi duymak zorunda degildir ,,

degildir ama , nasil ki cemiyet hayatinda uyulmasi gereken kurallar varsa bu formda da ayni sekilde bazi kurallar var ,,

bana saygi duyma , gerek yok fakat ne kufur et ne de kutsallima hakaret , gerisini ne istiyorsan yap ne diliyorsan dusunuyorsan yaz ,,, saygi duymak bambaska bir seydir.

Gelgelim su "Tanri arizali yaratmaz.Tanri`nin arizali yarattigi tek sey vardir.Onlar da mecnunlardir."
elinsaf onca sakat dogan insanlarin gunahi tanrinin kusursuz yaratma kabiliyetinin arizalanmasimidir!! .... eh obur dunyada tazminatlarini alacaklar mi diyecegiz buda onlarin imtihanimi ... bence arizali bir mantik ...

gelelim tanri birisine 100 sene omur veriyor ama o kisi kendi iradesi ile 30.yilinda bu omru bitiriyor ,,, sakat bir mantik

1) tanrinin iradesi , insan tarafindan yeniliyor. !!!
2) tanri insanin 30 yil yasiyacagini bildigi halde ona inatla 100 yil veriyor !! garip bir durum, yani mantiki acidan...

bana gore islamin en buyuk handigabi bu kader olayidir , eger insan kendi iradesi ile kaderine hukmedebiliyorsa herseyi bilen ve o sekilde olmasini irade buyuran tanrinin iradesini yener bu durumda tanrinin hukmetde ve irade buyurmasi ikinicil duruma atil sekilde duser ...
Obur tarafdan hersey tanrinin iradesi ile oluyorsa bu durumda insanin kendi hur iradesi ikincil duruma duser ve hakkimizda hukum bizden once verildigi icin aslinda cezai olarak sorumsuzluk vasfini kazaniriz ... hukuken diyorum !)))

boyel iste , uzun laf insani yorar ,, simdilik bu kadar

Selamlar sevgili niveru , sherlock desek de yeridir tabi :)

Bence abartmaliyiz. Cidden secimlerimizin birbirimizi etkiledigine yurekten inananlardanim. Ben sadece uzun uzun insanlarin ne kadar kotu de olsalar. Bunun tek baslarina onlarin sucu olmadigina inaniyorum. sucu ustumede alarak saygiyi sadece insan olduklari degerli olduklari icin hakkettiklerini soylemeye cabaliyorum. Tabi sizin gorusunuz saygi duyarim. Ben her insanin icinde bir iyilik olduguna onun cikarilabilecegine inancimdan bu sekilde dusunmeye caba gostreiyorum.

Bakin Tanrinin sakat dogan bir bebegi yaratmasi.Sizler bilimi daha iyi bilirsiniz daha cok genlerle alakalidir..Sizin dedenizin dedesi amcasinin kiziyla evlendiyse bundan 140 yil once.Bugun sizin sakat cocugunuz olmasi olasiligi dusukte olsa vardir. Bu atalarinizin genetik zinciri bozmasindan kaynaklidir. Tanri secim yapmaz sizin yanilginiz burda sanirim.

13.5 milyar yildir Tanri izleyici rolundedir. yarattigi gunden kiyamete kadar da yarattigi/yaratacagi mecnunlar bellidir.Ne bir eksik ne bir fazla.

Yani sizin 4 kusak sonranizda (allah korusun) cikabilecek tek bacakli 2 kafali 3 kalpli bir bebegin dogma sebebi sizin 9 kusak oncenizin yanlis kodlama yaparak gelmesinden dogabilir.

Kadere gelince.Bir an icin dusunelim. Tanri bizi cagirsin ve desin ki. Ey ruh. Sen 9 ay sonra dunyaya gideceksin. Sana 101 yil 4 ay 12 gun 3 saat v.s yasam hakki veriyorum. Ama biliyorum ki sen 30 yasinda kendi ve diger insanlarin yanlis secimleri sonucu oleceksin. Bunu da intihar yoluyla yapip bir kisinin de olumune sebep verdigin icin yerin cehennem olacak. Simdi buradaki cennetinden ayrilip yine de gitmek istiyor musun?

Cevabiniz ne olurdu? Siz 30 yil bu dunyada yasamak icin, insan olabilmenin gunah islemenin, askin, kotulugun,nefretin v.s insana dair ne varsa tadina varabilmek icin, goze alir miydiniz herseyi? (aslinda ironik cunku cevabiniz evet oldugu icin buradasiniz)

Esinizle bir cocuk yapmaya karar verdiginizde. Bazen en verimli donem olmasina ragmen, olmayabilir. Bu bilimsel acidan `sebebini bilmiyoruz` doktor soylemiyle de sonuclanabilir bir kontrolde , ya da bir ruh gelmemeyi secmistir. Kimbilir..? Bir kac deneme daha yapmak gerekebilir kimi zaman.;) Yani belkide sadece sizin secimleriniz yeterli degildir.

Olumden sonrasi ve kader birbiriyle iliskilendirilir.Dogumdan onceki secimimizi niye dusunen yok.:) Olumden sonrasini bilmedigimiz gibi, dogumdan oncesini de bilmiyoruz.

Tanrida sana 100 yil verdim i niye demektedir. Ben dusunup bunun boyle oldugunu bileyim rahatlayayim kendi icimde daha fazla diye.Bende sizin gibi dusunup Tanri`yi yok saymayayim, ozgur secimim sonucu buraya geldigimi dusunebileyim diye. Size bu dusunce yapisi ters gelecektir. Biliyorum. Secim yapan ruhunuzda biliyordu yalniz.

Saygilar

vartor
15-04-2009, 04:06
Her zaman merak ettim, nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz diye?
13.5 milyar yildir Tanri izleyici rolundedir. yarattigi gunden kiyamete kadar da yarattigi/yaratacagi mecnunlar bellidir.Ne bir eksik ne bir fazla.
Tanri ezelden beri var idi ise, big bang'dan once de vardi, evrenin genisleme cabalarini seyredip duruyordu herhalde. Ayni yoyo gibi genisleyip tekrar nokta haline donusmesi cok eglenceli olmamali ki gunun birinde karar vermis kainati basibos birakip genislemeye.. Moskova kardes de yaninda, 13,5 milyar yildir seyrediyorlarmis neler dondugunu... Once mecnunlari yaratiyor, kimler oldugunu da gayet iyi biliyor, ama yine de imtihana tabi tutuyor. Okul muduru olarak moskova kardes de sahit,: oyle olmasa yukardaki gibi kesin konusamazdi, hic degilse belki yaniliyorum, tanriyi kizdirmayayim diye dusunmesi gerekirdi.

Bakin Tanrinin sakat dogan bir bebegi yaratmasi.Sizler bilimi daha iyi bilirsiniz daha cok genlerle alakalidir..Sizin dedenizin dedesi amcasinin kiziyla evlendiyse bundan 140 yil once.Bugun sizin sakat cocugunuz olmasi olasiligi dusukte olsa vardir. Bu atalarinizin genetik zinciri bozmasindan kaynaklidir. Tanri secim yapmaz sizin yanilginiz burda sanirim.

Tanri secim yapmazmis duydunuz mu arkadaslar.:)
sadece seyredermis, Genlerle menlerle de isi yokmus. Bunlarla bilim ugrasir tabi ki, tanrinin baska isleri var, bir de gen mi tanzim etsin yani?
Bence moskova kardes de bizden:) ya dinini bilmiyor, veya kendine gore bir din yaratmis .dinlerin tanrisi degil inandigi, savasa meleklerini bile yolladigini bilmiyor, daha nasil taraf tutsun, tuzak kuranlarin en buyugu benim diiye boburlenen bir tanri degil kardesimizin tanrisi....
Hele yahudi ve hristiyandan dost edinmeyin diyen, kafirleri oldurun demek de secim yapmamak olsa gerek.

mockba
15-04-2009, 04:49
Her zaman merak ettim, nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz diye?

Tanri ezelden beri var idi ise, big bang'dan once de vardi, evrenin genisleme cabalarini seyredip duruyordu herhalde. Ayni yoyo gibi genisleyip tekrar nokta haline donusmesi cok eglenceli olmamali ki gunun birinde karar vermis kainati basibos birakip genislemeye.. Moskova kardes de yaninda, 13,5 milyar yildir seyrediyorlarmis neler dondugunu... Once mecnunlari yaratiyor, kimler oldugunu da gayet iyi biliyor, ama yine de imtihana tabi tutuyor. Okul muduru olarak moskova kardes de sahit,: oyle olmasa yukardaki gibi kesin konusamazdi, hic degilse belki yaniliyorum, tanriyi kizdirmayayim diye dusunmesi gerekirdi.

Tanri secim yapmazmis duydunuz mu arkadaslar.:)
sadece seyredermis, Genlerle menlerle de isi yokmus. Bunlarla bilim ugrasir tabi ki, tanrinin baska isleri var, bir de gen mi tanzim etsin yani?
Bence moskova kardes de bizden:) ya dinini bilmiyor, veya kendine gore bir din yaratmis .dinlerin tanrisi degil inandigi, savasa meleklerini bile yolladigini bilmiyor, daha nasil taraf tutsun, tuzak kuranlarin en buyugu benim diiye boburlenen bir tanri degil kardesimizin tanrisi....
Hele yahudi ve hristiyandan dost edinmeyin diyen, kafirleri oldurun demek de secim yapmamak olsa gerek.

Selamlar sayin Vartor

Estafurullah ben ne din yarattim, ne de Allah`a inancimda bir kusur var. Ne de yaninda seyrettim. Siz nasil bu kadar kesin emin olabiliyorsaniz sans oldugunuza bende o kadar olabiliyorum. Dusunce tarzim baskalarinin inandigi bir Tanri gibi gelmeyebilir de. Bana ne digerlerinden. Digerleri anladigini sana anlatsin da onlarin inandigina mi inan demis beni Tanrim. Oku demis. Bende okuduklarimda aklimin yettigince bunlari cikartiyorum.

Savasa nasil mudahil olunur bana bi soyleseniz. Su ingilizleri yok eden toz bulutuydu sanirim. Bir anda havalanip uctulardi. Yani buna nasil inanayim ben. Baska bakis acisiyla bakarim. Allah cinlere de inan demis.Meleklere de. Yani ne bileyim o sirada muslumanlarla hristiyanlarin savasina Musluman cinlerle musluman olmayanlarin karistiklarini. Ne yani bir benim mi secim hakkim var.

Sonra da yayilsin dursun haber. E biz gorduk melekler toz bulutu yapti bir orduyu diye.Bu da Allah`in yardimi olsun sonra. Onlarinda secim haklari var ve ayni dunyada yasiyoruz. Bir ihtimaldir. Siz kendinizde dusunebilirsiniz.

Allah gelipte dur keseyim sunlarin onunu demez.Zaten yazmis kitabinda nasil yardim alacaginizi. Acil bir durumda yapilmasi gerekenler. Korumaya yonelik tedbirler. Zaten vermis. Bilgisayardaki tus gibi. Koskocaman bir yazilim dusun. Kablolarla yukariya baglisin.Herseyin kayitli. Yani senin secimin o tusa basmak. Basmadigin halde gelip sana kimse yardim etmez. (Yasin, Ayet el Kursi ve dahasi)

Ayrica cok basit bir ornek daha verebilirim konu ozgur secimden gidiyor aslinda siz oralari gormemissiniz sanirim.

Eger cennetinde daha biz yokken bir melek ben sana inanmiyorum diyecek kadar ve insanlarin benden ustun oldugunu kabul etmiyorum OZGUR secimini yapabiliyorsa. Adem`e o elmayi yeme dedigi halde Adem o elmayi yeme secimini ozgur bir bicimde yapabiliyorsa. Sanirim bir melekten daha ustun olan benim icin OZGUR SECIM vardir.Dolayisiyla kader dedigimiz seyde inandigim dusundugum ve bana mantikli gelen sekliyle budur. Seytana secim yaptiran Tanri ben dunyaya gelmeden once bana da bi zahmet sormustur herhalde degil mi ister misin diye? Bunu bildigim icin mudahil olmaz diyorum.

Saygilar

yiğit
22-04-2009, 23:00

Neyse öldüğümüzde görüşürüz:) belki?
bakalım varmı yokmu?
varsa ben bi şey kaybetmemmmm aksineeeee :cool:;)
yoksa yine bi şey kaybetmemmmm ama senn:eek::(

azınlık
23-04-2009, 00:01
varsa ben bi şey kaybetmemmmm aksineeeee :cool:;)
yoksa yine bi şey kaybetmemmmm ama senn:eek::(

Hımmm,

İşte bir klasik daha ...

Ömrünüzü kaybediyorsunuz ... fakında mısınız? :eek:

... ve öbür dünyada bizi beklediği şüpheli bir cehenneme siz bu dünyadayken ihtiyaç duyuyorsunuz :cool:

A.

elturhani
26-04-2009, 10:15

Merak etme müslüman olanda var. Mesala Salih Gökkaya(Salman Eser ) Roger Garaudy. Her ikisi de büyük marksis idi. Siz onların eserlerini okuyor zırvalıyorsunuz onlar ise müslüman oldular.

paslıçivi
26-04-2009, 10:22
bazı radikal insanların din değiştirmesi neyi açıklar ki..

islamiyetten kaçıp başka dine girenlerden niçin bahsetmiyorsunuz..

bu yaşamda dinimizi başka insanların seçip seçmemesine göre mi belirleyeceği..

gövdemizin üstündeki yuvarlak organımızın içindeki kıvrımlı (hatta salatası bile var) ne işe yarıyor o zaman..

emre025
27-04-2009, 20:39
sevgili ateist arkadaslar
peki 7 yat gögü ve ve yedi kat yeri icinizden bana biri acikliyabilirmi ? teknolojinin gelismemis bir devrinde Hz.Muhammed (S.A.V) nasil uydurmus yada niye yedi kat deme ihtiyaci hissetmistir mesala O yeri yartandadir der gecerdi ayrintaya niye girsinki sanki o gögü yaratandir diye ayet deseydi o zamndaki insanlar kac kat diye mi sorcaklardi ? belkide kimsenin gök katlari diye bir seyden haberi bile yoktu ?

Bu arada su birlesmeyen su icin bile bir kilif bulmussunuzya helal olsun sizden korkulur
neymis Gaius Plinius 550 yil once kesf etmis ben nerden bileyim peki gercektende o adamin kesf ettigine nerden bilemiyim ateistlerin bunu uydurmadigini..........

azınlık
27-04-2009, 22:26
peki 7 yat gögü ve ve yedi kat yeri icinizden bana biri acikliyabilirmi ? teknolojinin gelismemis bir devrinde Hz.Muhammed (S.A.V) nasil uydurmus yada niye yedi kat deme ihtiyaci hissetmistir mesala O yeri yartandadir der gecerdi ayrintaya niye girsinki sanki o gögü yaratandir diye ayet deseydi o zamndaki insanlar kac kat diye mi sorcaklardi ? belkide kimsenin gök katlari diye bir seyden haberi bile yoktu ?

Yalan ne kadar büyük olursa inanan o kadar çok olur :D

A.

emil
28-04-2009, 02:13
peki 7 yat gögü ve ve yedi kat yeri icinizden bana biri acikliyabilirmi ? teknolojinin gelismemis bir devrinde Hz.Muhammed (S.A.V) nasil uydurmus yada niye yedi kat deme ihtiyaci hissetmistir mesala O yeri yartandadir der gecerdi ayrintaya niye girsinki

Dostum yedi kat gök var demesi mi ayrıntı onu anlamadım.madem bu kadar ayrıntılı bu kuran bir yerde bile neden dünyanın yuvarlak olduğundan bahsetmiyor.Ya da kıyamette dünya şöyle olacak böyle olacak diye bahsediliyor.Ben beklerdim ki Allahtan "o gün dünya duracak", gibi birşey mesela anladın mı?bu niye yok binlerce ayet içinde.diyeceksin ki o zamanki insanlar böyle şeye hazır değildi, onlara saçma gelirdi.İyi de şimdiki insanlar da böyle kurana pek uygun değil.Araya bir iki tane sıkıştırsaydı birşey olmazdı bence.Kaldı ki Allahın o insanları islamda tutamayacak kadar gücü yok mu?

placebo
28-04-2009, 05:44

Bu arada su birlesmeyen su icin bile bir kilif bulmussunuzya helal olsun sizden korkulur
neymis Gaius Plinius 550 yil once kesf etmis ben nerden bileyim peki gercektende o adamin kesf ettigine nerden bilemiyim ateistlerin bunu uydurmadigini..........

Hoşgeldiniz Emre..

Siz göğün 7 katına gelene kadar aşağıdaki ayetlerin bilimselliğine bakarsanız daha iyi olacak;

37/6- Biz en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık

ayetine ne diyeceksiniz peki...Yıldızlarla donatılan en yakın gök müdür ki??:eek:

Ya da;

67/5. An dolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Yıldızları bulunduğu yeryüzünden küçücük gören İnsani zihin ,bunu kuranda bilimselce nasılda şeytana atılan taneler şeklinde algılamış ve Kuran'a geçirmiş ona dikkat kesilin ..

Ayrıca gök 7 kat değildir.Kurana bilimsel görüntü verme çabası içerisinde olan zihniyetin uydurmalarıdır..Ama işin komiği uydurulan şeyinde bilimsel anlatımla alakası olmamasıdır..Tam komedi..

Tanrı göğü 7 kat yaratmıştırı alıp bu 7 katı atmosfere uygulamaya kalkışırlar.. Kuranda bir tek gök geçer, o da atmosfer değildir.. Zaten atmosfer de 7 değil 5 kattır. STRATOSFER-MEZOSFER-SEMOSFER-İYONOSFER-EKZOSFER .

TROPHOSFER'i katmayı unutmuşum yine de eder 6..

Sanki 7 olsa bir şey ifade edecek mi?Hayır..Yukarıdaki ayetler gözönüne alındığında,zaten artık kitap hiç bir şey ifade etmez bir hal alır..

sevgiler

phantom
28-04-2009, 11:09
"7 Kat Gök" kavramı pek çok gelenekte bulunan, beş duyu ile algılanamayan görünmez alemdeki farklı ortamları derecelendirmek üzere kullanılmış bir kavram olup çeşitli din ve mitolojilerde farklı sayılarla ifade edilmiştir.

İbrani geleneğinde gök katları

İbrani geleneğine göre, 1’inci gök en yakın göktür, 2’nci gök günahkarların bulunduğu göktür, 3’üncü gök Aden bahçesinin bulunduğu göktür, 5’inci gök gök aşağı düzeyli meleklerin bulunduğu göktür, 6’ncı gök melek gruplarının ve Kerubi meleklerinin bulunduğu göktür; Tanrı ise 7’nci göktedir.

yiğit
10-05-2009, 17:13
Hımmm,

İşte bir klasik daha ...

Ömrünüzü kaybediyorsunuz ... fakında mısınız? :eek:

... ve öbür dünyada bizi beklediği şüpheli bir cehenneme siz bu dünyadayken ihtiyaç duyuyorsunuz :cool:

A.
nasıl ihtiyaç duyuyoruz;Hayatımızı cehenneme çevirecek olan yanlışlardan uzak durarakmı,yalan söylemeyin, hak yemeyin, zina yapmayın, size zarar verici bağımlılıklardan uzak durun,anne babaya saygılı olun,biribirinize iyi davranın fakiri düşkünü gözetin yardımlaşın vs.demesimi ve bunlara uymakmı cehenneme ihtiyaç duymak?
yanlış olan hal ve hareketlerden bizi uzaklaştırmaya çalışmasımı?
bir nebze düşünseniz göreceksiniz dicem ama görüyorsunuz da asıl sorun anlamıyorsunuz nediyeyim.Allahım basiret versin aklınızdaki örtüyü kaldırsın.

paslıçivi
10-05-2009, 17:24
nasıl ihtiyaç duyuyoruz;Hayatımızı cehenneme çevirecek olan yanlışlardan uzak durarakmı,yalan söylemeyin, hak yemeyin, zina yapmayın, size zarar verici bağımlılıklardan uzak durun,anne babaya saygılı olun,biribirinize iyi davranın fakiri düşkünü gözetin yardımlaşın vs.demesimi ve bunlara uymakmı cehenneme ihtiyaç duymak?
yanlış olan hal ve hareketlerden bizi uzaklaştırmaya çalışmasımı?
bir nebze düşünseniz göreceksiniz dicem ama görüyorsunuz da asıl sorun anlamıyorsunuz nediyeyim.Allahım basiret versin aklınızdaki örtüyü kaldırsın.

bu bahsettiklerin çiçeklerdir.. bunlar her dinde vardır.. sadece senin dininde değil.. bunları uygulamak için bir dine gerek yok.. kendini tanıman yeterli..

bu çiçekleri kaldır.. altındaki seni köleleştiren ağır zincirleri göreceksin.. o ağır zincirler sana bu dünyada cehennemi yaşatıyor zaten..

yiğit
16-05-2009, 00:24
bu bahsettiklerin çiçeklerdir.. bunlar her dinde vardır.. sadece senin dininde değil.. bunları uygulamak için bir dine gerek yok.. kendini tanıman yeterli..

bu çiçekleri kaldır.. altındaki seni köleleştiren ağır zincirleri göreceksin.. o ağır zincirler sana bu dünyada cehennemi yaşatıyor zaten..
ben zincirlerimle çok mutluyum dilerimki o zincirler sendede olsun bu zincirler öyle zincirlerki ağırlıları nekadar olursa olsun.bi kuş gibi uçuruyor insanı, insanı kamil olmaya, bu lezzeti tattığında öyle açılıyorki gözlerin öyle açılıyorki kalbin ,en küçük bi canlıya haksız yere el kaldıramıyorsun asla....anlatması zor yaşamak gerek Allahım bu lezzeti, huzuru, insanlığı ,sevgiyi ,güzelliği ,herkese yaşatsın.

azınlık
16-05-2009, 00:26
en küçük bi canlıya haksız yere el kaldıramıyorsun

Haklılığı kim belirliyor?

A.

Yergin
18-05-2009, 13:35
Haklılığı kim belirliyor?

A.

Haksızlığı siz hakediyor musunuz?

azınlık
18-05-2009, 13:45
Haksızlığı siz hakediyor musunuz?

Bu ancak hükmü verenin cevaplayabileceği bir soru; sorunuzun cevabını ancak "Haksız yere el kaldırmam ..." diyen verebilir.

A.

Yergin
18-05-2009, 14:16
Ben, haksız yere el kaldırmam diye cevap vereyim ki size cevap verebileyim o zaman.

Haksızlığı haketmiyorsunuz. Hakkınızı ararsınız diyeyim.

Peki buradaki hak ile Allah aynı mıdır sizce?

Size göre aynıdır ki haklılığı kim belirliyor diye sormuşsunuz.
Bana göre aynı değildir diyorum.

Farklı şeylere yanlış yaklaşıyorsunuz...

azınlık
18-05-2009, 14:22
Ne demek istiyorsunuz, anlamıyorum? :confused:

Diyor ki: "haksız yere hiçkimseye el kaldırmam". Bu demektir ki "hak edene el kaldırırım". Hak edip etmediğini kim belirliyor diyorum.

A.

Yergin
18-05-2009, 14:32
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında da vardır, A.B.D. kanunlarında da, çok zor geldiği için şimdi anayasadan aramak istemiyorum.

Haksız yere bilmem ne yapmak diye suçlar vardır. Bu suçun olması sizin tabiriniz ile haklı olduğu zamanları olduğu anlamına gelmez ki.

Yok geliyor derseniz, hadi biz müslümanız böyle kanunlarımız var ki alakası yok, A.B.D. de bu nasıl oluyor? Allah'a inandıkları için mi?

Birisi sizin paranızı gasp etse veya haksız yere sizi suçlasa, siz bu kişiyi mahkemeye vermiyecek misiniz hakkınızı aramak için? Evet. Peki mahkemeye verdiğinizde hakim size hak edip etmediğini nereden biliyorsun diye sorabilir mi?

azınlık
18-05-2009, 14:34
Birisi sizin paranızı gasp etse veya haksız yere sizi suçlasa, siz bu kişiyi mahkemeye vermiyecek misiniz hakkınızı aramak için? Evet. Peki mahkemeye verdiğinizde hakim size hak edip etmediğini nereden biliyorsun diye sorabilir mi?

Anlaşıldı, senin canın didişmek istiyor; ama bugün olmaz, başım ağrıyo :D

A.

Yergin
18-05-2009, 14:38
Anlaşıldı, senin canın didişmek istiyor; ama bugün olmaz, başım ağrıyo :D

A.

Yanlış anlamışsınız, ben kimse ile didişmem. Sadece haksız yere demek, haksız yere demektir. Bunu farklı noktalara çekmek anlamsız.

Geçmiş olsun bu arada...

azınlık
18-05-2009, 15:34
Geçmiş olsun bu arada...

Teşekkürler, şakaydı :)

haksız yere demek, haksız yere demektir

Te be sen beni geri zekalı sandin?

"haksız yere" demek bir hüküm içerir. Bu hükmü kim veriyor diyorum. Bu kadar zor bir soru mu bu? Bazen mahkeme verir, bazen insan verir, bazen şeriat verir. Ben de "hangisi" diyorum.

A.

Yergin
18-05-2009, 15:40
Teşekkürler, şakaydı :)

Te be sen beni geri zekalı sandin?

"haksız yere" demek bir hüküm içerir. Bu hükmü kim veriyor diyorum. Bu kadar zor bir soru mu bu? Bazen mahkeme verir, bazen insan verir, bazen şeriat verir. Ben de "hangisi" diyorum.

A.

Haksız yere bir canlıya el kaldırın.

Sonra çıkıp siz söyleyin. Bu hükmü bana bu verdi, bu yüzden diye.
Yok haksız yere kimseye el kaldırmam diyorsanız, ben size sorayım. Size bu hükmü kim verdi diye?

Benim kimseyi geri zekalı sandığım yok. Anlamadığınız, arkadaşın söylediğinden nasıl bir HÜKÜM çıkarttınız onu anlayamıyorum!

Bir insan haksız yere el kaldırmam diyince, ALLAH'a mı inanmış oluyor? Hayır. Cevap hayır ise neyi zorluyorsunuz burada peki?

melankolia
20-05-2009, 17:09
kuran zaten yetersizdir bilgi olarak ébiz her şeyi açık ve net bir şekilde açıkladık !diyor soruyorum burdan yukarıya, kaç milyarlık evrenin kayda değer yazılacak sadece 1 kitaplık mevzusumu var

melankolia
20-05-2009, 21:11
“Sicak siddetlendigi vakitte salât(-i Zuhru) (namaz kilmayi) serinlige birakiniz. Zirâ sicagin siddeti Cehennem’in kaynamasindandir. Nar(-i Cehennem) Rabbine (sikâyette bulundu, ve): -’Yâ Rab, beni ben yiyorum. (izin ver)’- dedi. Allâhu Teâlâ da iki def’a nefes almasina izin verdi. Nefesin biri kisin, digeri yazin. En çok ma’rûz oldugumuz sicak ile sizi en ziyâde üsüten zemherir (iste budur)” Sahih-i Buharî Muhtasari … cilt 2, sh. 476 H. 321]

Görüldüğü gibi , coğrafyaya göre Dünya’nın ısınma nedeni yıllık hareketinden dolayı Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşmasıyken ; Muhammed’e göre ise Dünya’nın ısınma nedeni cehennemdeki ateşlerin sıcaklığıdır.

demir_tunc
10-07-2009, 13:32
Allah Kuran da göklerin ve yerin tek bir noktada olduğunu ve birbirinden ayrılarak evrenin yaratıldığını belirtiyor. Bu durum da Kuran ayetlerinde 1400 sene önce haber verilmiştir.

O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Evrenin tüm maddesi bir aradayken Big Bang le birbirinden ayrılmıştır. Bu durum geçtiğimiz yüzyılda bulunmuştur. Ama Kuran da 1400 sen önce haber verilmiştir. Bu da Kuran ın Allah sözü olduğunu bize gösterir.

mep
10-07-2009, 14:17
Demir abim..
Acaba Allah gerçekten senin anladığınımı anlatmak istiyordu..bunu anlamanın basit yolları vardır ,mesela Allahın yer ve gök deyince ne anladığına bir bakmak lazım..Bakalımmı..? hadi bakalım..sana zümer 67 ayetini yazıyorum bak şimdi allah yer ve gökler deyince ne anlıyacak ve ortaya nasıl bir mucize çıkacak..

Allah'ı gereği gibi bilemediler. Halbuki kıyamet günü yer, tamamen O'nun avucu içindedir, gökler de sağ elinde dürülmüştür. O, onların ortak koştuklarından uzak ve yücedir.

Ayet bu..
Şimdi Allahın yer ve gökten ne anladığına bir bakalım..Yer tamamen avucunun içindeymiş..Göklerde sağ avucunun içindeymiş..Yani mantık şu..
bir avucunda dünya,diğer avucunda kainat..! bana kalırsa bu Allah Dünyanında göklerde olduğundan pek haberdar değil..sağ avucuyla göğü avuçladığında Dünyanında avucunun içinde kalacağını pek bilmiyorda..sanki bir avuç dolusu gök ve bir avuç dolusu dünya var gibi biliyor galiba.. zaten
Âl-i İmrân(*) Sûresinin 133 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=66). Ayetinde Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun

bak Cennetin genişliği bile göklerle yer kadarmış..Ne kadarmış..? goklerle yer kadar..
yani gök ne kadar büyükse yerde o kadar büyük ...mucize dimi..? hadi bi daha şükret bu mucize için..

He ..! bu arada Yaratırkende Gökleri iki günde,yeride iki günde yaratmıştır..büyüklükleri aynı ya..o yüzden..:D

siz bunlardaki komikliği görmez mucize sanırsınız bide..

mep
10-07-2009, 15:08
Rahmân Sûresinin 5 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=530). Ayetinde Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir.

kuran Dünyadan gözlemlenebilenleri bilmekte ama bir adım ötesine geçememektedir.
ay ve güneşin hareket ettiğini söyler Allah ama dünyanın hareket ettiğinden hele,hele
yasin 40 ta dediği gibi..

Yâsîn Sûresinin 40 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=441). Ayetinde Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

dünya'nında bir felekte yüzdüğünden hiç bahsedememektedir.çünkü gördüğü şey Güneş ve ayın sürekli hareket ettiğidir..Öyleki güneşle ilgili ifadelere dikkat edildiğinde
Allahın Güneşi dünya'nın etrafında dönüyor sandığıda açıkça göze batmaktadır..

İbrahim Sûresinin 33 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=258). Ayetinde O, âdetleri üzere hareket eden güneşi ve ayı sizin hizmetinize sunan, geceyi ve gündüzü sizin emrinize verendir.

Açın güneş,ay,gündüz,gece,gölge içeren ayetleri ve bu mucize tanrının her şeye ne kadar yabancı olduğuna bir bakın..mesela

Nûh Sûresinin 16 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=570). Ayetinde ‘Onların içinde nasıl ayı, bir ışık, güneşi de bir kandil yapmıştır?’

Sizde eğer oturduğunuz yerden bakıyor ve ay'ı bir ışık sanıyorsanız,kuran'ın tanrısı kadar biliyorsunuz demektir..

Sahi Demir abim ay bir ışıkmıdır..?bu da mucizemidir..? ne kadar mucizevi bi ayet değilmi..ay'ı ışık saçıyor sanan kainat yaratıcısı bir tanrı..duyanda bu tanrıyı mekkede yaşıyor filan sanıcak..( sakın öyle olmasın..?)

mep
10-07-2009, 16:43
Madem kuranda mucize vardır adıyla bir başlık açılmış,bizde katkıda bulunalım ve görsünler gerçekte mucizenin kurandamı yoksa o'na inanalardamı olduğunu..

Yeri bir avucuna gökleri diğer avucuna alan Kuranın tanrısı Şöyle anlamaktadır yer ve göğü..Yer bir tenceredir,gökse bu tencerenin kapağı..
çünkü öyle görünmektedir ve kuranın tanrısıda maalesefki öyle sanmaktadır.
Rad 2. ayette Göğü görebileceğimiz bir direk olmadan yükselttiğini söyler Kuranın Tanrısı,sanmaktadırki gök dünyanın üstündedir,nerden bilsin
dünyanın bile direkle yükselttim dediği ,göğün içinde olduğunu.hatta daha anlaşılmaz,dahada saçma hale getirir işi hac 65 te Yerin üzerine düşmesin diye göğü tuttuğunu anlatır böbürlene,böbürlene,siz bile şaşar acaba yer göğün içinde değilde altındamıki gök üstüne düşecekte ,Allah düşmesin diye tutmakta diye..
fussilet 9 da yeri iki günde yaradışını anlatır..
fussilet 12 de de göğü iki günde yaradışını..
iki gün sürmüştür yerin yaradılışı..
gökte aynı ölçüde olduğundan olsa gerek o da iki gün..
Oysaki bilse Allah göğün bir okyanus olduğunu,yerinse o okyanusta bir kum tanesi,dermi ikisinide iki günde yarattım diye..
bilse kuranın tanrısı dünyanın gökte olduğunu..Bakara 29 da dediğini dermi hiç..yeryüzündeki herşeyi sizin için yarattım sonra gökleri yarattım diye..
kuran gerçekten bir mucizedir..
bunca akla aykırı şeye rahmen,onun ilahi olduğunun düşünülmesi gerçekten mucizedir.
Sıradan bir mekkelinin bile gözlemlerinden öte geçemiyecek şeylerle dolu bir kitabı,,bir yaratıcının yolladığını sanmak..
mucize bu..sahiden mucize..

mep
10-07-2009, 17:45
Demir abimin iddia ettiği ayeti incelemeden önce bir şeye daha dikkat çekmek istedim..Şu,bu ayetleri Kainatın yaratılmasına bağlıyan abiler,bigbang'le ilişkilendiren abiler,Allahın yerleri ve gökleri yaratırken su üstünde batmadan nasıl durabildiğini düşündülermi hiç..
çünkü yerleri ve gökleri yaratırken allahın arş'ı su üstündeymiş..su nerdeymiş,,küvettemi acaba..?Sahi hani hiç bişey yokken o vardı.. diyolardı..o varmış ama suyun üstünde varmış..Su nerden çıktı acaba..?

HUD 7 - O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkarcılar “Mutlaka bu apaçık bir büyüdür” derler.

Gelelim demir abimin sözünü ettiği ve big bang'i anlatıyor dediği ayete..

O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Allahın yer ve gök dendiğinde ne anladığını yukarılarda anlatmaya çalışmıştık şimdi bunun ışığında bu ayete göz atarsak,yerle gök bitişikti bunu ayırdık diyen kuran,demir abimin sandığı gibi bigbang'i filan anlatmamakta,Aksine Göğün ,yerin üstünde olduğunu,Görünmez bir direkle bunu yükselttiğini anlatmaya çalışmaktadır,bir çok ayetlede buna işaret etmektedir..Yani kurana göre gök yerin üstüne düşmüş bir haldedir ve Allah onu görünmez bir direkle kaldırmış düşmemesi içinde tutmaktadır..Bu bir mucize değil aksine tam bir fiyaskodur,komiktir..dünyanın göğün içinde olduğundan habersiz olmaktır.Göğü tencere kapağı gibi bir şey sanmaktır

demir_tunc
10-07-2009, 18:31
AVUÇ MESELESİ

mep avuç içinde olmak kontrolü altında olma manasındadır. herşeyi direkt kelime olarak alıp komik duruma düşmeyin. ne adamsınız :)) ben şimdi sana desem ki . " bir firma var avucumun içinde her istediğinmi yapıyorlar ama bi adam var onu avucuma alamadım bir türlü" sen demek firma nasıl avucunun içinde avucun bu kadar büyük mü. firma avucunun içine sığıyo madem adam nasıl sığmıyor. firmayı alınca zaten o adamı da avucunun içine almıyo musun gibi sorular sorucan. Ayrıca O Kıyamet gününü anlatan bir ayet. Ve biliyorsun "big crunch" denen bir olay var ve evrenin içine çökeceğinden bahsediyor. Büyük ihtimal "dürlüp bükülme" ifadesi ona işaret ediyor.

AY MESELESİ

mep farkında olmadan bir Kuran mucizesini de anlatmışsın tebrik ediyorum seni gelişme var. Kuran da güneş için "kandil" kelimesi kullanılmaktadır. Kandilin kelime manası ise ;kandil : ışığı kendinden olan. Ay içinse "Nur" kelimesi kullanılmıştır. Nur ise ; başka kaynaktan gelen ışığı yansıtan manasına gelir. Hatta ne nur yüzlüsün demek Allah ın nuru yüzüne yansımış manasında kullanılır. Yani başka kaynaktan gelen ışığı yansıtıyosun manasında. Yani bu Kuran mucizesidir. Bilindiği gibi güneş kendi ışığını kendi üretir. Ay ise güneşten gelen ışığı yansıtır yani Nur dur. Bilmiyor olaiblirsiniz çok normal. Ama doğrusunu öğrenince bir insanın kabul etmesi gerekiyor. mesela daha önce burda Kuran da ki çelişkiler anlatıldı demiştiniz. Anlatılanlar bunlar işte. Brda anlatılanlar yanlış üstteki açıklamamda olduğu gibi.Diğerlerinin de aynen böyle açıklamaları var. Ben burada yazı yazıyorum mesela yanlışları düzeltiyorum. benim bundan ne kazancım olabilir. sadece buradakilerin imanını kurtarmalarına vesile olmak olabilir. bir kişi bile gerçekleri görse yeterli. Haksızmıyım?

demir_tunc
10-07-2009, 18:40
kuran Dünyadan gözlemlenebilenleri bilmekte ama bir adım ötesine geçememektedir.

( DÜnyadan ayın üzerine gelen ışığı yansıttığını anlmak mümkün deil)

Sahi Demir abim ay bir ışıkmıdır..?bu da mucizemidir..? ne kadar mucizevi bi ayet değilmi..ay'ı ışık saçıyor sanan kainat yaratıcısı bir tanrı..duyanda bu tanrıyı mekkede yaşıyor filan sanıcak..( sakın öyle olmasın..?)

Üstteki sözlerini geri alman gerekiyor sanırım.

demir_tunc
10-07-2009, 18:44

Ayetin "birbiriyle bitişik" olarak tercüme edilen "ratk" kelimesi, Arapça sözlüklerde "birbiriyle iç içe, ayrılmaz durumda, kaynaşmış" anlamlarına geliyo. Yani tam bir bütün oluşturan iki maddeyi tanımlamak için bu kelime kullanılıyo. Ayette geçen "ayırdık" ifadesi ise Arapça "fatk" fiilidir ki, bu fiil bitişik durumdaki bir nesneyi yarıp, parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun filizlenerek topraktan dışarı çıkması Arapçada bu fiille ifade ediliyo. daha nasıl anlatıyım. Tam big bang i anlatıyor. üstüne düşme falan yok ayette. Konu net direnecek birşey yok.

demir_tunc
10-07-2009, 18:46
Sen daha ilk adımdasın anladığım kadarıyla. İlk başta mucizevi ayetleri inkar aşaması. 2. aşama var. eyetlerde mucize olduğu anlaşılıp. Kuran ın (haşa) mısır yazıtlarından alındığı aşaması. henüz oraya geçmemişsin. ama o ilk aşamadan da hezeyan. çünkü mısır yazıtları çözüleli 100 sene olmuyo ve bu konular orda geçmiyor ve yalan yanlış binlerce bilgi var. hangi aşamaya geçiceksin bilmem ama benim tavsiyem İMAN.

MİLAT
10-07-2009, 20:32
Kuran-ı kerim im kendisi zaten mucizedir.

Alemlerin rabbi olan Allahın sözleri mucizenin ta kendisidir tabi anaylana

demir_tunc
10-07-2009, 20:36
Milat Allah razı olsun.

dilaver
10-07-2009, 20:59
Sayın demirtunc

İyi bir başlık ama şu anda katılamayacagım. Ancak size bir tavsiyem olacak. Agustos ayındaki konumu dile getirmişsiniz. Yani birin iki olması.

Lütfeder de Agustos aynın Dilaver Koman köşe yazılarını okursanız bu konuda farklı bir tartışma ekseni getirecegimi göreceksiniz.

Şayet lütfeder de Agustos ayı köşe yazımı okursanız dilerseniz yazı yayınladıktan sonra ayrıntılı bir tartışmaya da girebiliriz. Şİmdilik erken buluyorum. Ama şayet dediginiz şey bir mucize ise bu mucize İslamdan çok önce dile getirildi.

Bunları işleyecegim.

saygılarımla

yucemanitu
10-07-2009, 21:07
"Görmüyor musun ki, Allah bütün yerdekileri ve emri uyarınca denizde akıp gitmekte olan gemileri sizin hizmetinize vermiştir. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah, insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir."(HACC - 65)

Gökyüzünün düşme ihtimalinden bahseden ya bir bebek olabilir ya da 1400 yıl önce yaşamış bugüne göre çok cahil biri olabilir. Allah'ın böyle bir şey söylemesi mümkün mü?

demir_tunc
10-07-2009, 21:25
Dilaver

konu at ortaya tartışalım ben turan dursun ilhan arsel defalarca okudum. ezbere biliyorum hepsini . ama siz benm bildikleerimi bilmiyorsunuz. öğrenmek için sorabilirsiniz ? sorularınızı bekliyorum

Atlas

yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor.

Evet tamamen yine mucizevi bir ayete dikkat çekilmişç Evren şu an genişlemektedir. Ve bilim adaları big crunch denen olayla uzayın yani göğün içine kapanarak büyük çöküşün olacağından bahsetmektedirler ve bunun neden şu an olmadığna şaşmatadırlar. ama ayette bildirildiği gibi Göğü Allah tutmaktadır.

dilaver
10-07-2009, 21:34
Sayın demirtunc

Buyrun size bir konu :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3473

Buradan devam edelim.

saygılarımla

yucemanitu
10-07-2009, 21:54
Yav yapma gözünü seveyim gökyüzü düşmesin diye tutuyor demiş işte burdan big crunch'ı nasıl çıkardın? Bak Kuran hava yokken suyun olabileceğini de söylemiş bilime ters değil mi bu:
O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkârcılar “Mutlaka bu, apaçık bir büyüdür” derler.(HÛD - 7)

WhoAm1
10-07-2009, 21:55
Allah Kuran da göklerin ve yerin tek bir noktada olduğunu ve birbirinden ayrılarak evrenin yaratıldığını belirtiyor. Bu durum da Kuran ayetlerinde 1400 sene önce haber verilmiştir.

Evrenin tüm maddesi bir aradayken Big Bang le birbirinden ayrılmıştır. Bu durum geçtiğimiz yüzyılda bulunmuştur. Ama Kuran da 1400 sen önce haber verilmiştir. Bu da Kuran ın Allah sözü olduğunu bize gösterir.

Öncelikle Çok merak ettigim ve sormak istedigim şu dur. Yerle Göğü Birbirinden ayırdık Bu olay Dünyanın Oluşumu değilmi ? Evet. Peki soruyorum Yerden Kasıt Acaba Neresi ? Tüm Evrenden Haberdar Olmamasından Dolayı Ayak bastıgı Yeri yer olarak sanıyor olabilirmi ? Bi kere Dünyanın yerini (Evreden ayırmasını düşünmek saçmalıgın kendisi deilmi ? Tüm evrendeki bir kumtanesi büyüklügünde kalan bişeyi evrenden ayırmak ve üstüne çıkarmak görülmez direkler dikmek yani evrenin tabanını dünyamızın Yeri Oluşturuyo) Gerçekten Enteresan :)

demir_tunc
10-07-2009, 22:02
Başlayalım arkadaşım.destan gibi yazmışsın bişey çıkıcak diye bekliyosun. ama hemen cevaplıyım.

RAHMAN OLAN ALLAH HZ. ADEM DÖNEMİNDE DE RAHMAN DI. İLK İNSANDAN BU YANA RAHMAN OLARAK ANILDI. HER YERDE RAHMAN ADI GEÇEBİLİR. KURAN DA BİLDİRİLMEYEN BİNLERCE PEYGAMBER YAŞADI HEPSİ HER YERDE AYNI RAHMAN OLAN ALLAH I ANLATTI. O YÜZDEN HER YERDE RASTLANIR RAHMAN İSMİNE. NET SARİH AÇIK. ANLAYANA.

demir_tunc
10-07-2009, 22:07
whoam1 : bişeyler yazmış olmak için forumu meşgul etme.

dilaver
10-07-2009, 22:11
sayın demirtunc

İlgili başlıkta cevaplarsanız sevinirim.

Rahman adında bir pagan tanrısı varmış , dilerseniz oradan başlayın.

saygılarımla

demir_tunc
10-07-2009, 22:28
cevapladım 3 üstte.

dilaver
10-07-2009, 22:48
Sayın demirtunc

Anlaşılan iletileri okuma diye bir alışkanlıgınız yok. Şayet Rahman başlıgını okumuş olsaydınız, Rahman adında bir pagan tanrının varlıgınının yazıtsal olarak kanıtlandıgını görecektiniz.

Yani Rahman sizin deyiminizle Güney Araplarına ait bir put. O halde sizin Allah'ınız da Rahman ise o da mı bir put.

Kuranadan 1000 sene evvel rahman adı çok tanrılardan biri olarak kitabelere kazınmış. Bunu degerlendirmenizi istesem.

Rahmanın çok tanrılardan biri oldugunun kanıtı Himyeri yazıtlarında var. Sizin Rahman hakkında ileri süreceginiz bir tezin de kanıtını elbette görmek isteriz.

saygılarımla

demir_tunc
10-07-2009, 23:21
anlattım a bir daha anlatayım. Hz. Adem zamanında da Rahman adı bilniyodu. yani Kuran dan 1000 deil 10.000 sene önce de Rahman adı biliniyodu. Birileri o ismi alıp kendi tanrısına koyduysa bu bizi ilgilendirmez. Kuran nın gerçekliğine de zarar vermez. siz bunlarla kendinizi kandırmayın. bunlar bir delil değil. ki delil de yok zaten sizin görüşünüzün.

http://turandursun.blogspot.com/

dilaver
11-07-2009, 00:03
Hz. Adem zamanında da Rahman adı bilniyodu

Kaynagı yazabilir misiniz.

saygılarımla

demir_tunc
11-07-2009, 00:35
Ama sen Rahman adını Kuran dan alıyosun. İlk insanın hz. Adem olduğu bilgisi ve Allah ın ona "O na isimlerin tümünü öğretti" ayetini almıyosun. işine geleni kabul edip diğerini etmezsen olmaz. ben de senin kaynağına inanmam o zaman. Senin kaynağının inandırıcılığı ne derecede yeterli? ben zaten inanmıyorum o kaynağa da doğru olsa bile açıklaması çok net.

barudi
11-07-2009, 10:23
وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِلنَّاسِ وَأَمْنًا وَاتَّخِذُوا مِنْ مَقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى ۖ وَعَهِدْنَا إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ

Hani Kâbe'yi insanlar için toplanma ve güven yeri yapmıştık. «İbrahim'in makamını (Kâbe'nin tümünü) namaz yeri edininiz» İbrahim ile İsmail'e; «Bu evimi ziyaretçiler, kendilerini ibadete adayanlar, rüku ve secde edenler için temiz tutun» diye emir vermiştik.

Eger Kuran-i bir bedevi yazmis olsaydi, belki 1400 yil boyunca coktan kan dökülmüstü Kabe de. Kiyamete kadar da kan dökülmeyecek, cünkü Kuran Allah'in kelamidir..

frodo
11-07-2009, 11:48
Kabe'de 1400 yıl boyunca kan dökülmemiş mi barudi ?

"Eger Kuran-i bir bedevi yazmis olsaydi, belki 1400 yil boyunca coktan kan dökülmüstü Kabe de. Kiyamete kadar da kan dökülmeyecek, cünkü Kuran Allah'in kelamidir.."

Böyle iddialı ve içi boş cümlelerden kaçının bence. 1400 yıllık tarihi birileri yazar mahçup olursunuz.

barudi
11-07-2009, 11:56
@frodo

Arastir bulabiliyorsan bul kiyamete kadar zamanin var :) dökülmedi, dökülmeyecek...

burada bos cümle kuran o kadar cok kisi var ki nedense hep biz gözünüze batiyoruz..

mep
11-07-2009, 12:11
AVUÇ MESELESİ

mep avuç içinde olmak kontrolü altında olma manasındadır. herşeyi direkt kelime olarak alıp komik duruma düşmeyin. ne adamsınız :)) ben şimdi sana desem ki . " bir firma var avucumun içinde her istediğinmi yapıyorlar ama bi adam var onu avucuma alamadım bir türlü" sen demek firma nasıl avucunun içinde avucun bu kadar büyük mü. firma avucunun içine sığıyo madem adam nasıl sığmıyor. firmayı alınca zaten o adamı da avucunun içine almıyo musun gibi sorular sorucan. Ayrıca O Kıyamet gününü anlatan bir ayet. Ve biliyorsun "big crunch" denen bir olay var ve evrenin içine çökeceğinden bahsediyor. Büyük ihtimal "dürlüp bükülme" ifadesi ona işaret ediyor.

AY MESELESİ

mep farkında olmadan bir Kuran mucizesini de anlatmışsın tebrik ediyorum seni gelişme var. Kuran da güneş için "kandil" kelimesi kullanılmaktadır. Kandilin kelime manası ise ;kandil : ışığı kendinden olan. Ay içinse "Nur" kelimesi kullanılmıştır. Nur ise ; başka kaynaktan gelen ışığı yansıtan manasına gelir. Hatta ne nur yüzlüsün demek Allah ın nuru yüzüne yansımış manasında kullanılır. Yani başka kaynaktan gelen ışığı yansıtıyosun manasında. Yani bu Kuran mucizesidir. Bilindiği gibi güneş kendi ışığını kendi üretir. Ay ise güneşten gelen ışığı yansıtır yani Nur dur. Bilmiyor olaiblirsiniz çok normal. Ama doğrusunu öğrenince bir insanın kabul etmesi gerekiyor. mesela daha önce burda Kuran da ki çelişkiler anlatıldı demiştiniz. Anlatılanlar bunlar işte. Brda anlatılanlar yanlış üstteki açıklamamda olduğu gibi.Diğerlerinin de aynen böyle açıklamaları var. Ben burada yazı yazıyorum mesela yanlışları düzeltiyorum. benim bundan ne kazancım olabilir. sadece buradakilerin imanını kurtarmalarına vesile olmak olabilir. bir kişi bile gerçekleri görse yeterli. Haksızmıyım?

demir abim..Edebiyatı parçalamışın yine..biz ne anlatıyoruz sen ne anlıyorsun..?Avuç içini kim önemsiyo be abim bizim önemsediğimiz şeyi anlamamışsın sen daha..Bari senin anlıyacağın şekilde anlatalım..
Bir firman var bu firmayı sen kurmuşsun..bu firmanın sahibisin .sen gelip bana diyorsunki.."Firma avucumun içinde,koridordaki sandalyede sağ avucumun içinde.." sen bundan ne anlarsın..?
Demir abim..
Biz Allah ay'ı nur sanıyor rezalet diyoruz,sen hayır,Nur diyor bu mucize diyorsun..
bak aşağıda tdk sözlüğü var..bak nur ne demek..?
2 . İlahi bir güç tarafından gönderildiğine inanılan parlaklık:
ay'a ışığını gönderen güneşi ilahi buluyorsan okey kabulum..
yok güneş ilahi değildir diyorsan,ay güneşin değil Allahın ışığını yansıtmaktadır..

Hatta ne nur yüzlüsün demek Allah ın nuru yüzüne yansımış manasında kullanılır.

aslında ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsun ama,galiba işine gelmiyor..herhangi bir ışığın yansıması nur değildir..bunu sende biliyorsun nur ilahi bir ışığın yansımasıdır..

Ay ise güneşten gelen ışığı yansıtır yani Nur .

güneşten gelip yansıyan ışık nur değildir..Allah Ay'ı güneşin aydınlattığından habersiz,ayın ilahi bir ışıkla aydınlatıldığını söylemektedir.Siz buna bile göz göre göre mucize bu diyebiliyosanız pes yani...!
http://www.tdk.org.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F 75456518CA

bence insanların imanını kurtarmaya filan çalışmıyor doğrudan kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz.

barudi
11-07-2009, 12:20
Yahu mep Arapca kelimeyi Türkce sözlükten niye bakiyorsun?

Esmaul Husna'ya bak Nur ne demekmis...
Allah'in 99 isminden biriside Nur'dur.

Nur: Alemleri nurlandıran, istediği simalara, zihinlere ve gönüllere nur yağdıran

mep
11-07-2009, 12:46
Yahu mep Arapca kelimeyi Türkce sözlükten niye bakiyorsun?

Esmaul Husna'ya bak Nur ne demekmis...
Allah'in 99 isminden biriside Nur'dur.

Nur: Alemleri nurlandıran, istediği simalara, zihinlere ve gönüllere nur yağdıran

hayret ediyorum size ya..
Ay'ı allahın nur'umu aydınlık yapıyor..yoksa güneşmi..
Kuran'a bakılırsa ay Allahın nur'u
bende diyorum ki hayır ay güneş ışığının vurmasıyla aydınlanan bir "yer"dir.
bu saçmalığı bile anlıyamıyor hala kurtarmak için çırpınıyorsunuz insaf yahu..! Gece aydan bakıncada dünya ay gibi görünür,dünya nur mudur..?

yahu nasıl bişey anlıyamadım..
kuranda yumurta yazsa " Aha kuş gribini anlatıyo" diyecek adamlar,ne kadar çok ihtiyacınız var inanabilmek için böyle saçma sapan şeyler uydurmaya dimi..sizlerde inanmıyorsunuz aslında,ama kendinizi inandırabilmek için tüm çabanız..Kuran bile mucize göndermedik der ama sizler harıl,harıl mucize yaratırsınız kendinize..Kuran'a inat,aklınıza inat,bilime inat,her şeye inat..Çünkü inanılmaz bir şeye inandırmaya çalışıyorsunuz kendinizi..aklınız direndikçe iman duvarını çekiyor önüne,bir iki mucize zırvalığı katıştırıp akla baskın geliyorsunuz..devam edin ..

barudi
11-07-2009, 13:24
Bu ne siddet bu ne celal? :)
yanlis sözlükte yanlis kelime bakiyorsun bunu bile söylemek sizi bu kadar mi öfkelendiriyor?...

aydoe
11-07-2009, 13:36
''Nur: Alemleri nurlandıran, istediği simalara, zihinlere ve gönüllere nur yağdıran ''

''Ay içinse "Nur" kelimesi kullanılmıştır. Nur ise ; başka kaynaktan gelen ışığı yansıtan manasına gelir. Hatta ne nur yüzlüsün demek Allah ın nuru yüzüne yansımış manasında kullanılır. Yani başka kaynaktan gelen ışığı yansıtıyosun manasında. Yani bu Kuran mucizesidir. Bilindiği gibi güneş kendi ışığını kendi üretir. Ay ise güneşten gelen ışığı yansıtır yani Nur dur.''

''Allah'in 99 isminden biriside Nur'dur.''

Allah 'ta Ay'da Nur'muş
Birinin dediği birini tutmuyor

Allah hangi başka kaynaktan gelen ışığı yansıtıyor acaba?

demir_tunc
11-07-2009, 13:42
barudi bırak kendileri çalıp kendileri oynuyolar. Arapçada bir kelimenin birden çok manası vardır. Nurda da böyledir. ama "kendisi ışık saçan"

demir_tunc
11-07-2009, 13:45
Nur kelimesinin manası "başka kaynaktan gelen ışığı yansıtan" dır. sen dini manasını yazmışsın. bu böyle sen inanmasan da.

mep
11-07-2009, 13:50
kandil : ışığı kendinden olan ( Demir tunç )

Fussilet Sûresinin 12 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=477). Ayetinde Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah’ın takdiridir.

Nebe’ Sûresinin 13 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=581). Ayetinde Alev alev yanan aydınlatıcı ve ısıtıcı bir kandil yarattık.

Ahzâb(*) Sûresinin 45,46 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=423). Ayetinde Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.

Şimdi...
Bize en yakın göğün kandillerle yani senin deyiminle "Işığı kendinden olan" şeylerle süslü olduğu doğrumu..?

muhammed bir kandilmi..?
Yani ışığı kendindenmi..Allah tarafından filan değilmi..?Allahın nur'u filan değilmi..?

barudi
11-07-2009, 13:50
اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
Allah göklerin ve yerin nurudur. O'nun nuru, içinde kandil yanan bir projektöre benzer, kandil bir fanus içindedir ve bu fanus sanki inci gibi parıldayan bir yıldızdır. Bu kandil yakıtını, bereketli bir zeytin ağacının yağından sağlar. Ağaç, ne doğuya ve ne de batıya bakmayan ve bu yüzden sürekli güneş alan bir arazide yetiştiği için yağı, hiç ateşe değmese bile kendiliğinden tutuşup ışıyacak kadar saftır. O nur üzerine nurdur. Allah dilediği kimseleri bu nura iletir. Allah insanlara somut örnekler verir. Allah herşeyi bilir.

Nur Suresi Ayet 35..
فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ
Bu projektör; Allah'ın yüceltilmelerini ve içlerinde adının anılmasını emrettiği evlerde yanar. Bu evlerde birtakım kimseler sabah ve akşam Allah'ı her tür noksanlıktan tenzih ederler.

Nur Suresi Ayet 36..

demir_tunc
11-07-2009, 14:08
45- Ey Peygamber, gerçekten Biz seni bir şahid, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.
46- Ve Kendi izniyle Allah'a çağıran ve nur saçan bir çerağ olarak (gönderdik).

kandil= sirac dır. burda çerağ kelimesi kulanılmıştır. aynı anlamda değildir. ama kandil de denilmiş olsa. Allah peygambere böyle bir özellik vermiş olabilir. konu o değil ki.sen Kuran mucizesini açıkla.

aydoe
11-07-2009, 14:15
''Bu kandil yakıtını, bereketli bir zeytin ağacının yağından sağlar. Ağaç, ne doğuya ve ne de batıya bakmayan ve bu yüzden sürekli güneş alan bir arazide yetiştiği için yağı, hiç ateşe değmese bile kendiliğinden tutuşup ışıyacak kadar saftır. ''

Ha demek ki bu kandilin yanması için bereketli bir zeytin ağacına gereksinim var.
Nur'un olması için zeytin ağacı olmalı demek ki Allah zeytin ağacını yaratmasaydı Nur'da Kandilde olmayacaktı.
Geliyor geliyor sonunda maddeye dayanıyor ,güneşe zeytin ağacına ve zeytin yağına ihtiyaç duymuş kandili yakabilmek için.
Peki kandil olmadan yani güneş olmadan ,dünya olmadan ,zeytin ağacı olmadan önce Nur yokmuydu acaba?

barudi
11-07-2009, 14:25
''Bu kandil yakıtını, bereketli bir zeytin ağacının yağından sağlar. Ağaç, ne doğuya ve ne de batıya bakmayan ve bu yüzden sürekli güneş alan bir arazide yetiştiği için yağı, hiç ateşe değmese bile kendiliğinden tutuşup ışıyacak kadar saftır. ''

Ha demek ki bu kandilin yanması için bereketli bir zeytin ağacına gereksinim var.
Nur'un olması için zeytin ağacı polmalı demek ki Allah zeytin ağacını yaratmasaydı Nur'da Kandilde olmayacaktı.
Geliyor geliyor sonunda maddeye dayanıyor ,güneşe zeytin ağacına ve zeytin yağına ihtiyaç duymul kandili yakabilmek için.
Peki kandil olmadan yani güneş olmadan ,dünya olmadan ,zeytin ağacı olmadan önce Nur yokmuydu acaba?

كَمِشْكَاةٍ

:) hakikaten okudugunuzu anlamak istemiyorsunuz.

Allah bir benzetme ile anlatmaya calisiyor, siz benzetmeyi realite olarak algiliyorsunuz.

Bu kandil yakıtım bereketli bir zeytin ağacının yağından sağlar."
Zeytin yağının ışığı, bu ayete ilk defa muhatap olanların bildiği en parlak yıktı. Ancak sırf bunun için seçilmemiştir bu örnek. Aynı zamanda bu bereketli ağacın yaydığı kutsallık havası da ön planda tutulmuştur. Bu Tur dağındaki vadinin kutsallığıdır ve burası Arap yarımadasına zeytin ağacının yetiştiği en yakın bölgedir. Kur'an-ı Kerim'de buna ve çevresine yaydığı kutsallık havasına işaret edilir:
"Asıl kaynağı Tur-i sina olan ve yiyenlere yağ ve katık sağlayan ağacı da yarattık."
Zeytin ağacı oldukça verimli ve uzun ömürlü bir ağaçtır. İnsanlar bu ağacın her şeyinden yağından, odunundan, yapraklarından ve meyvesinden yararlanırlar. Bir kez daha asıl ve büyük gerçeği hatırlatmak için küçük modelden uzaklaşılıyor. Bu ağaç bilinen anlamda bir ağaç değildir. Bir yere ve bir yöne bağlı değildir. Ve sırf yaklaştırma amaçlı soyut bir örnektir.

demir_tunc
11-07-2009, 14:33
barudi bunların anlamasını beklemek yanlış olur zaten anlamayacaklar ama burda anlatmak doğruyu öğrenmek isteyenler için faydalı olabilir belki .

Ve onların kalbleri üzerine, onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk. Sen Kur'an'da sadece Rabbini "bir ve tek" (ilah olarak) andığın zaman, 'nefretle kaçar vaziyette' gerisin geriye giderler.(17/46)

Gerçek şu ki, biz onlara melekler indirseydik, onlarla ölüler konuşsaydı ve her şeyi karşılarına toplasaydık, -Allah'ın dilediği dışında- yine onlar inanmayacaklardı. Ancak onların çoğu cahillik ediyorlar.(6/111)

aydoe
11-07-2009, 15:53
Allah bir benzetme ile anlatmaya calisiyor, siz benzetmeyi realite olarak algiliyorsunuz.

Ben realistim ,benim masallarla hikayelerle işim yok,olmayacak duaya amen deyip durursunuz.

Ve onların kalbleri üzerine, onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk.

Gerçek şu ki, biz onlara melekler indirseydik, onlarla ölüler konuşsaydı ve her şeyi karşılarına toplasaydık, -Allah'ın dilediği dışında- yine onlar inanmayacaklardı.

Bak neler yapmışlar kalplerimizin üstüne kabuk koymuşlar, kulaklarımıza ağırlık koymuşlar .
Neden acaba ,koymasalardı ya
Ne yaparsak yapalım Allah dilemezse inanmayacaklardı demişler.
Her kimse bunlar (çoğul konuşanlar)
Peki Allah neden dilemez aceb,yoksa Allah'ın her dileğini yerine getirmiyorlarmı?
Allah kafaya koymuş bir kere cehennemi dolduracam inle cinle demiş ,yani herkesin cennetlik olması mümkün değil ,siz yerinizi sağlamlamaya bakınız.
Sonucu belli bir oyun oynanmakta anlayacağınız ,siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın Allah dilemedikçe bu ateler inanmayacaklardır.
Belki de sizin inandığınız Allah sizi kandırıyor ve ateistlere özgürlük verirken sizi Allah korkusu ile cezalandırıyor.

mep
11-07-2009, 16:55
barudi bunların anlamasını beklemek yanlış olur zaten anlamayacaklar ama burda anlatmak doğruyu öğrenmek isteyenler için faydalı olabilir belki .

Ve onların kalbleri üzerine, onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk. Sen Kur'an'da sadece Rabbini "bir ve tek" (ilah olarak) andığın zaman, 'nefretle kaçar vaziyette' gerisin geriye giderler.(17/46)

Gerçek şu ki, biz onlara melekler indirseydik, onlarla ölüler konuşsaydı ve her şeyi karşılarına toplasaydık, -Allah'ın dilediği dışında- yine onlar inanmayacaklardı. Ancak onların çoğu cahillik ediyorlar.(6/111)

Demir abim..
Şimdi anladınmı Allaha karşı savaş açtığını..
Allah bizim anlamamamız için her bir şeyi yapmış..
sen bize anlatabilmek için çırpınıyosun..
Yani Allah anlamamamız için çırpınırken..
sen anlıyabilmemiz için çırpınıyosun..
vazgeç..! günaha giriyosun nasıl derler sizde "haşa" Allaha nispet yapıyosun..onunla aşık atmaya kalkıyosun..
yalansa yalan de...ayeti sen koydun oraya..:clap2:
yani ne kadar boş bi çaba içindesin..
bize iman tavsiye ediyosun ama,allah bize iman nasip etmemekte kararlı,
esasında bende hep iman edebilmeye çalıştım ama valla bak..
kalbim sanki kabuk bağlamış olmuyo..! olmuyo...!
hani bi de şey var "Allah dilediğini saptırır,dilediğini doğru yola iletir."
ben inançsız değildimki yahu..!

barudi
11-07-2009, 21:25
dogru yolu bulmak icin cirpinmiyorsun ki Allah da seni hidayete yönlendirsin. Hele birseyler yap bakalim önce..

demir_tunc
11-07-2009, 22:18
cehenneme gidenler bu dünyada yaşayarak neden cehenneme gittiklerine şahit olup öğreniyorlar. ahirete iman etmeden gidenler benim yazılarım vesilesiyle bize uyaran gelmemişti diyemeyecekler. ben bunu yapıyorum senin için rahat olsun. :)

unbe
12-07-2009, 01:36
cehenneme gidenler bu dünyada yaşayarak neden cehenneme gittiklerine şahit olup öğreniyorlar. ahirete iman etmeden gidenler benim yazılarım vesilesiyle bize uyaran gelmemişti diyemeyecekler. ben bunu yapıyorum senin için rahat olsun. :)

cehenneme gidipde gelmiş gibi konuşmuşsunuz?
ya da gidip gelen birini mi tanıyorsunuz?
nerden biliyorsunuz cehennemin var olup olmadığını?
gördünüz mü?
nerden indiği belli olmayan bir kitapta yazılanlara bakarak allahınızın bu kadar gaddar ve sadist olabileceğini aklınız mantığınız kesiyor mu?
evetse cevabınız o zaman islamın evrensel,sevgisel,zorlama olmayan bi din olduğundanda hiç bahsetmeyin madem.

nogada
12-07-2009, 03:38
Rahmân Sûresinin 5 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=530). Ayetinde Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir.

Yâsîn Sûresinin 40 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=441). Ayetinde Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

dünya'nında bir felekte yüzdüğünden hiç bahsedememektedir.çünkü gördüğü şey Güneş ve ayın sürekli hareket ettiğidir..Öyleki güneşle ilgili ifadelere dikkat edildiğinde
Allahın Güneşi dünya'nın etrafında dönüyor sandığıda açıkça göze batmaktadır..

Gece ve Gündüz dünyanın kendi etrafında dönmesi ile oluşur dolaylı olarak gece ve gündüz ifadeside dünyanın kendi etrafında döndüğününü anlatır.

Saygılarımla...

demir_tunc
12-07-2009, 10:06
Kuran daki ilimler, muhteşem üslup 100 lerce bilimsel tarihsel mucize Kuran ın bir insan tarafından yazılmadığını gösteriyor. Yani Allah tarafından.

www.kuranmucizeleri.com (http://www.kuranmucizeleri.com)

Kuran da da bunun böyle olduğu belirtiliyor. Demek ki böyle :)

aydoe
12-07-2009, 11:22
Kuran ne zaman yazılmıştır?
İlk Kuran'ı kim yazmıştır?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1181&highlight=Kuran%FD+yazm%FD%FE

barudi
12-07-2009, 12:42
Kuran Hz. Ebu Bekir'in halifelik zamaninda hafizlarin katkisiyla mushaf haline getirilmistir.

Hz. Osman zamaninda da günümüzdeki halini almistir.

aydoe
12-07-2009, 12:48
''Kuran ın bir insan tarafından yazılmadığını gösteriyor. Yani Allah tarafından.''

''Kuran Hz. Ebu Bekir'in halifelik zamaninda hafizlarin katkisiyla mushaf haline getirilmistir.

Hz. Osman zamaninda da günümüzdeki halini almistir. ''
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
Demek ki Allah tarafından yazılmamış.

barudi
12-07-2009, 12:53
''Kuran ın bir insan tarafından yazılmadığını gösteriyor. Yani Allah tarafından.''

''Kuran Hz. Ebu Bekir'in halifelik zamaninda hafizlarin katkisiyla mushaf haline getirilmistir.

Hz. Osman zamaninda da günümüzdeki halini almistir. ''
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
Demek ki Allah tarafından yazılmamış.

ickiyi fazla kacirdin galiba :) türkceyi bile unutmussun.

Allah bosuna onlarin kalpleri mühürlüdür demiyor.

Kitap haline getirmek Kuran'i yazmak midir?

aydoe
12-07-2009, 13:21
Ben içki kullanmıyorum ama sizin inancınız gözlerinizi ve aklınızı almış yazılanları görüp algılayamıyorsunuz.
Kuran insan tarafından yazılmamıştır diyorsunuz Allah'mı yazmış ?
Tabiki insanlar yazmış ve Allah sözüdür demişler,Kuran yukardan kitap olarakmı yolanmış ?
Yoksa peygamberin yaşadığı süreçte 23 yılda güne uyan günlük hayat üzerine ayetler olarak mı gelmiş?
Peygamber 10 yıl fazla yaşasaydı ayetler devam etmeyecekmiydi?
Ayşe için ,Zeynep için ayetler inmemiş mi?
Ganimet paylaşımı için değişik ayetler inmemiş mi?
Peygamberin ailevi yaşamıyla ilgili ayetler inmemiş mi?
Bunlar bana çok saçma geliyor,siz hiç düşünmezmisiniz?

barudi
12-07-2009, 13:45
eee aksini iddaa eden mi var? hele benim yazilarimda nerede yazmisim?
ama bu yazma insanlar tarafindan olsada, kelamin asil sahibi Allah'tir.

demir_tunc
12-07-2009, 14:11
Kuran ın ne zaman yazılğı önemli deil. içindeki mucizeler önemli. Allah istediği zaman kitap haline getirmiştir Kuran ı. İstediği kişileri vesile ederek.

unbe
12-07-2009, 15:09
nerde mucize var anlamış değilim
okuyorum okuyorum göremiyorum
demmek hakket bu allah bizim kalbimizi ffilan mühürleyip cehenneme odun olarak özel yaratıyor.

demir_tunc
13-07-2009, 13:22
unbe

www.kuranmucizeleri.com (http://www.kuranmucizeleri.com)

sitesini ziyaret edebilirsin. 100 ün üstünde mucize var. görmek isteyene. at gözlüklerin çıkarıp bakanlara.

Yergin
13-07-2009, 14:46
Hayatın kendisi mucize bence. Nefes almamız, evlenip çocuk sahibi olmamız ( henüz nasip olmasada ) gülmemiz, ağlamamız, vücudumuz, vs. vs. Binlerce mucize var BENCE...

Saygılar

WhoAm1
15-07-2009, 22:06
Dedim bi tekrar gireyim bakayım şu benim göremediğim (Kabuktan kaynaklı sanırım :( ) 100ü aşkın mucize nasıl. YEni diye yazmış en baştaki mucize bi tıkladım dakka 1 gol 1 :D Yepyeni bir mucize işte bakın (yoruma çok güldüm inanamıyorum ya) :D Valla 100 deil 500 mucize vardır kafadan böyle mucize bulmaya ne var :D

KANDAKİ OKSİTLENME
Asla, hayır; onların kazandıkları, kalpleri üzerinde pas tutmuştur. (Mutaffifin Suresi, 14)
Mutaffifin Suresi'nin 14. ayetinde kalpler için kullanılan "pas tutma" ifadesi, kalpte gerçekleşen biokimyasal bir reaksiyona işaret ediyor olabilir. (Doğrusunu Allah bilir.)

http://www.kuranmucizeleri.com/bilimsel_mucizeler_108.html

Valla çok güldürdün beni Harun Yahya abi bi güzel çevirisini yapmışsın kafana göre ama hadi kendi çevirini dogru kabul edeyim diyorum düşünüyorum düşünüyorum bi türlü seninle aynı fikire ulaşamiorum Harun Yahaya Abi Buda Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Bakanlığının Çevirisi ;

Mutaffifîn Sûresi 14 - Hayır hayır! Doğrusu onların kazanmakta oldukları kalplerini paslandırmıştır.

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=83&Ayet_No=14&I3.x=14&I3.y=6

bu muslüman bilim adamları ne EDİT ksr bakmasınlar ama hakkatende EDİT ya Kuran'da ne güzel hepsini tek tek anlatio kandaki oksitlenmeden big bang'e kadar bizim lEDİT 1500 senedir okudukları kitapdan bulupda insanlığa faydalı bi iş yapmadılar ya hayret :)

Davudi
15-07-2009, 22:32
kuran zaten yetersizdir bilgi olarak ébiz her şeyi açık ve net bir şekilde açıkladık !diyor soruyorum burdan yukarıya, kaç milyarlık evrenin kayda değer yazılacak sadece 1 kitaplık mevzusumu var

hadi evreni boşver hiç olmazsa en temel ihtiyaclarımızı bile karsılamaktan aciz bir kitap

nigarettes
16-07-2009, 06:59
“Sicak siddetlendigi vakitte salât(-i Zuhru) (namaz kilmayi) serinlige birakiniz. Zirâ sicagin siddeti Cehennem’in kaynamasindandir. Nar(-i Cehennem) Rabbine (sikâyette bulundu, ve): -’Yâ Rab, beni ben yiyorum. (izin ver)’- dedi. Allâhu Teâlâ da iki def’a nefes almasina izin verdi. Nefesin biri kisin, digeri yazin. En çok ma’rûz oldugumuz sicak ile sizi en ziyâde üsüten zemherir (iste budur)” Sahih-i Buharî Muhtasari … cilt 2, sh. 476 H. 321]

Görüldüğü gibi , coğrafyaya göre Dünya’nın ısınma nedeni yıllık hareketinden dolayı Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşmasıyken ; Muhammed’e göre ise Dünya’nın ısınma nedeni cehennemdeki ateşlerin sıcaklığıdır.

Aslında dünya güneşe yaklaşarak ısınmaz ve uzaklaşarak da soğumaz.Dünyanın ısınıp soğuması güneş ışınlarının geliş açılarının değişmesiyle gerçekleşir.

Muhammedin söylediği tabiki bilimdışı,saçmasapan bir laftır.

Evrensel de değildir.Zira aynı tarihte kuzey yarım kürede yazken güney yarım kürede kıştır.Yoksa cehennem güneye soğuk kuzeye sıcak mı üfürüyor aynı tarihte.:D

demir_tunc
16-07-2009, 09:23
100 ün üzerinde mucize var hangileri çürütüldü öğrenebilir miyim. çoğunu yurtdışındaki bilim adamları da kabul ediyor çünkü. özellikle anne rahmindeki gelişimin Kuran da aynen anlatıldığını yabancı blim adamları kabul ediyor. :)

demir_tunc
16-07-2009, 09:25
whoam1 200 e yakın mucize daha var hadi ha gayret. bir bölümünü (anne karnındaki gelişim safhaları) yabancı bilim adamları da kabul ediyor. aynen anlatılmış diyor. hadi çürü bakalım.

nefes
16-07-2009, 09:53
"O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30) "

Sanırım gün gelir de evrim, insanlığın soyunun suya dayandığını ispatlarsa: çıkıp 'bak kuranda yazıyordu' diyeceksiniz.
Bırakın artık bilimin aydınlattığı yollara kuranlar serpiştirmeyi. Bilmin bize sunduklarını kurana uyarlamak 'editörlükten' başka bir şey değildir..

WhoAm1
16-07-2009, 11:28
whoam1 200 e yakın mucize daha var hadi ha gayret. bir bölümünü (anne karnındaki gelişim safhaları) yabancı bilim adamları da kabul ediyor. aynen anlatılmış diyor. hadi çürü bakalım.

Anne karnındaki gelişim safaları bu forumda 300 kez tartışıldı açıp okursan çok sevinirim Turan Dursun kendisi de açıkladı bu olayı ben sana daha farklı bir açında bişey yazmak istedim. Buyur bak bakalım Sperm Nereden Gelirmiş ?

Târık Sûresi

5 - Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın.
6 - Fışkırıp çıkan bir sudan yaratıldı.
7 - Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar.

Erkekte üreme hücreleri yumurtalarda yani testislerde yapılır. Testislerde sperm üretimi ergenlikten sonra başlar. Sperm yapımından öncelikle sorumlu hormonlar FSH, LH ve testosterondur. FSH ve LH beyinin hipofiz adı verilen özel bir bölümünde yapılarak kana verilir. Eksikliklerinde sperm üretimi bozulur. Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronun ise büyük kısmı testisler içerisindeki hücrelerde gerçekleşir. Eğer bu hormonun yapımı veya çalışmasında bir bozukluk söz konusuysa sperm üretimi de bozulur. Testosteron düşüklüğ aynı zamanda cinsel fonksiyonlar ile de yakından ilgilidir.
Üreme hücreleri testisler içerisindeki küçük kanalcıklarda gerçekleşir. Bu kanalcıkların her birinin uzunluğu yaklaşık 30-80 cm olup, hepsi uç uca eklense 360 m uzunluğunda oldukları görülür. Günde yaklaşık 10 milyon sperm hücresi üretilir. Belirli bir sayıdan sonra parçalanırlar. Normalde menide bulunan toplam hücre sayısı 20-200 milyondur.
Testislerde üretilen sperm meni kanallarından geçerek dışarı atılır. Bu geçiş sırasında çeşitli bezlerden salgılanan maddelerle beslenerek, kadın yumurta hücresini dölleyebilme yeteneği kazanır

Gögüs veya Belle Alakası varmıymış ? Tabi vardır canım azcık eğ bük denk getirirsin belki. Bide Beyinden gelen hormonlar var sperm üretimi için acaba neden beyin yada yumurtalıklardan hiç bahsetmemiş alakasız vücut bölgelerinden bahsetmiş ? Bilmediginden olabilirmi acaba ?

Yergin
16-07-2009, 11:53
Verdiğiniz ayetlerle sperm in nasıl oluşturulduğumu açıklanmış? Bunu söyleyen veya iddia eden kim?

"Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın"

Yanlış algılamışsınız bence.

Saygılar

WhoAm1
16-07-2009, 12:19
Verdiğiniz ayetlerle sperm in nasıl oluşturulduğumu açıklanmış? Bunu söyleyen veya iddia eden kim?

"Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın"

Yanlış algılamışsınız bence.

Saygılar

Sayın Envy ;

Sizce Hangi sudan bahsetmiş olabilir ? Bizi Kaburga kemiği ile bel arasından çıkan hangi sudan yaratabilir çok merak ediyorum. Eğip bükmekden vazgeçip inkar etmeyemi çalışacaksınız şimdi de ? Bana mantıklı birşey söyleyin Hangi sudan Bahsediyor olabilir ?

Yergin
16-07-2009, 12:25
Ben hangi sudan bahsettiğini biliyorum demedim, siz mi başkası mı kim bu ayet ile spermden bahsedildiğini iddia ediyor diye sordum sadece.

Benim birşeyi inkar ettiğim yok ki. O ayet ile bahsedilen su nedir bilmiyorum ama bence sperm değildir.

Saygılar

theatre
16-07-2009, 13:16
Bahsedilen ayet Kuran'ın insanlar tarafından yazıldığının en büyük kanıtıdır.

Kuran'ın yazıldığı tarihte insan vücudunda kaburga kemiği ile bel arasında olan organlardan sadece "pankreas"ın işlevi bilinmiyordu.

Bu organın üreme nedeni olduğunu düşünerek yazılan bir ayettir o ayet..

nefes
16-07-2009, 13:23
Ben hangi sudan bahsettiğini biliyorum demedim, siz mi başkası mı kim bu ayet ile spermden bahsedildiğini iddia ediyor diye sordum sadece.

Benim birşeyi inkar ettiğim yok ki. O ayet ile bahsedilen su nedir bilmiyorum ama bence sperm değildir.

Saygılar

sence? kimce spermdir o halde? kimce nedir peki?
bu kadar belirsizlikle dolu bir kitaptan nasıl oluyor da kesin bir tanrı vargısına varabiliyorsunuz hala anlamış değilim...
anlamadığım başka nokta da kuranda hiç 'siz bunların genelini anlamazsınız, en iyisi hadisler uydurun öyle şekillendirin işte' gibi bir ifadenin bulunmadığı.
Kuran apaçık derken neyi kastediyorsunuz???

WhoAm1
16-07-2009, 13:31
Bu yapmış oldugunuz yorumla ayette söylenen suyun sperm olmadığı kanaatine vararak Ayete Ters düşmüş olmazmısınız ? Bende onun aynen sizin söylediğiniz gibi o suyun sperm olmayacagı kanaatindeyim çünkü sperm başka bir bölgeden gelir. Bilimsel olarak o suyun sperm olamayacağı ispaatlanmıştır. Gögüs ile bel arasından gelen herhangi bir suyun penisden çıkmadıgı zaten aşikardır. Sadece sperm için geçerli değildir bu söylenen. idrar desek bile kaburga kemikleri arasından gelmediğini sindirim sisteminin fonksiyonlarından sonra boşaltım sistemine geldiğini biliyoruz dolayısıyla ikimizde aynı şeyi düşünüyoruz. O gelen su sperm deildir. Ama ayet o gelen sudan insan yaratıldığını söylüyor kısaca olay budur. 2 miz arasındaki tek fark ise benim olayı açıklayabildiğim sizin ise bu aşikar gerçeği göz ardı etmeye çalışmanızdır. Bu su farklı bi sudur bence deyip ne olduguna kanaat getirememek bence bu manaya gelir.

Yergin
16-07-2009, 13:38
Sperm in açıklması diye siz yazdınız sayın nefes. Bende size bunu kim iddia etmiş, kim sperm in şu şekilde oluştuğu Kur'an da yazıyor demiş, Harun Yahya'mı, siz mi kim?

Birşey söylediniz, merak ettim sordum sadece.

İnsanların yapısı farklıdır. İhtiyaçlarıda. Beklentileride. Avukat olan birisi veya hakim, Anayasa nın hepsini okur, normal bir vatandaş bazı yerlerini.

Matematik kitabı vardır, bir de derinlemesine matematiği anlatan kitaplar. İçlerinde kullandıkları sayılar aynı ama.

Derinlemesine anlam çıkarmak isteyen, derinlemesine inceler. Sayın Çelakıl'ın da yaptığı buna benzer birşey bence.

İnancı farklı değerlendiriyorsunuz veya yanlış öğretilmiş sizlere. Ben, bir kul olarak beni yaratanı sorgulama hakkına sahip olabilir miyim? Asla. Haşa O'ndan üstün müyüm ki?

Bizlerin sorgulaması araştırmak üzerinedir, her daim okumak, öğrenmek, öğretmek üzerinedir.

Saygılar

theatre
16-07-2009, 13:38
Bahsedilen ayet Kuran'ın insanlar tarafından yazıldığının en büyük kanıtıdır.

Kuran'ın yazıldığı tarihte insan vücudunda kaburga kemiği ile bel arasında olan organlardan sadece "pankreas"ın işlevi bilinmiyordu.

Bu organın üreme nedeni olduğunu düşünerek yazılan bir ayettir o ayet..

O ayeti ve o kitabı yazanlar insan..

O çağın bilgisi kadardır o kitabın bilgisi..

Yergin
16-07-2009, 13:42
Bu yapmış oldugunuz yorumla ayette söylenen suyun sperm olmadığı kanaatine vararak Ayete Ters düşmüş olmazmısınız ? Bende onun aynen sizin söylediğiniz gibi o suyun sperm olmayacagı kanaatindeyim çünkü sperm başka bir bölgeden gelir. Bilimsel olarak o suyun sperm olamayacağı ispaatlanmıştır. Gögüs ile bel arasından gelen herhangi bir suyun penisden çıkmadıgı zaten aşikardır. Sadece sperm için geçerli değildir bu söylenen. idrar desek bile kaburga kemikleri arasından gelmediğini sindirim sisteminin fonksiyonlarından sonra boşaltım sistemine geldiğini biliyoruz dolayısıyla ikimizde aynı şeyi düşünüyoruz. O gelen su sperm deildir. Ama ayet o gelen sudan insan yaratıldığını söylüyor kısaca olay budur. 2 miz arasındaki tek fark ise benim olayı açıklayabildiğim sizin ise bu aşikar gerçeği göz ardı etmeye çalışmanızdır. Bu su farklı bi sudur bence deyip ne olduguna kanaat getirememek bence bu manaya gelir.

Yahu benim birşey kastettiğim yok. Birşeyi göz ardı ettiğimde yok. İnsanı yaratan spermidir? Buna mı inanıyorsunuz siz? İnsan sadece sperm ile mi meydana gelir? Kadın ın görevi nedir burada? Yanlış mana çıkartıyorsunuz ve lütfen beni haksız ithamlarla suçlamayın.

Saygılar

theatre
16-07-2009, 14:03
Anne rahmindeki gelişim,insanların daha eti pişirmeden yedikleri zamanlardan beri biliniyordu..

Ölen ve hamile olan veya hastalanan hamile bir kadının vücudundaki ceninin hangi safhalarda olduğunu eski çağ tıp hekimleri biliyordu..

Hatta Mısır uygarlığında ölüleri paketleme bir meslekti..

Ölünün organları özenle çıkarılıyor..

Dahası cesedin beynini burnundan çıkarabilecek teknolojiye sahiptiler..

Kuran'ın bunları yazmasına gerek yok..

Bunları git bir kasaba sor o da sana söyler.

barudi
16-07-2009, 14:13
İnsan hangi şeyden yaratıldığına ve nasıl bir şeye dönüştürüldüğüne bir baksın. Şüphesiz o bel ile kaburga kemikleri arasından fışkırarak çıkıp gelen bir sudan yaratılmıştır. Erkeğin bel kemiğinden ve kadının üst göğüs kemiğinden akıp gelen suların yerleşmesinden yaratılmıştır. Bu gerçek Allah'ın ilminde saklı, insanın bilmediği gizli bir sır olarak son asrın ilk yarısına kadar kalmıştır. Ancak bu asrın ikinci yarısında insanın modern ilmi kendi metodu ile gerçeği keşfetmiştir. Ve öğrenmiştir ki erkeğin suyu bel kemiğinde oluşmakta, kadının suyu ise üst göğüs kemiğinde oluşmaktadır. Bu iki su korunaklı bir yuva da birleştiğinde onlardan insan meydana gelmektedir.

Seyyid Kutub Tefsirinden Alintidir..

theatre
16-07-2009, 14:28
İnsan hangi şeyden yaratıldığına ve nasıl bir şeye dönüştürüldüğüne bir baksın. Şüphesiz o bel ile kaburga kemikleri arasından fışkırarak çıkıp gelen bir sudan yaratılmıştır. Erkeğin bel kemiğinden ve kadının üst göğüs kemiğinden akıp gelen suların yerleşmesinden yaratılmıştır. Bu gerçek Allah'ın ilminde saklı, insanın bilmediği gizli bir sır olarak son asrın ilk yarısına kadar kalmıştır. Ancak bu asrın ikinci yarısında insanın modern ilmi kendi metodu ile gerçeği keşfetmiştir. Ve öğrenmiştir ki erkeğin suyu bel kemiğinde oluşmakta, kadının suyu ise üst göğüs kemiğinde oluşmaktadır. Bu iki su korunaklı bir yuva da birleştiğinde onlardan insan meydana gelmektedir.

Seyyid Kutub Tefsirinden Alintidir..

Kendimi tutamadım..
Beş çift dabl v li..

wwwwwallahi bravo..

nefes
16-07-2009, 14:30
sayın envyme burada konu kimin ne dediği değil sizin inandığınız ve kesinliğinden bu kadar emin olduğunuz bir kitaba 'bence' yorumunu katmanız. Biz burada 'bence'leri tartışmıyoruz farkındaysanız. Siz bencelerden, oncalardan, harunyahya'calardan yola çıkarak yorum yapıyor ve fikir sunuyorsunuz.
Biz kuvvete kütle ile ivmenin çarpımı diyen ve bunu deneylerle ispatlayan 'bilim'ce konuluyoruz. 'Mantık'ça konuşuyoruz. Konuşamadıklarımızı da soruyoruz:
o 'su' ne suyu? sperm olabilir ama öyleyse bilim spermi kaburga ile bel arasına sıkıştırmıyor. Bunu yaparken de bildiğin gerçek insanı kesip inceliyor, 'gör'üyor.
idrar olabilir. burda da bilim idrarın sadece bir atık olduğunu söylüyor.
hmmm o zaman diyoruz, devrin bilgi birikimine göre ancak böyle bir tanım yapılabilirdi. Fışkıran birşey var, bel ile kaburga arasından fışkırıyor sonra çocuk doğuyor.
ama şu değil:
vay be yaratmış. bel ile kaburga diyor. fışkıran su diyor. hmm bu sperm olsa gerek. ne uludur ki allah anlatmış ya!

demir_tunc
16-07-2009, 15:43
cevap;

-sudan yaratılmadan kasıt içindeki maddelerdir. insanın yaratılışı ile ilgi su, toptak, alak gibi kelimeler kullanılmıştır. bunların hepsi safhalarına göre doğrudur.
-spermin ana maddesi de kemiklerdeki ilikten bulunur bir Kuran mucizesini daha açığa çıkardığın için sağol. siz hala insan yazmıştır deyin. daha yeni bulunan gerçeklere Kuran 1400 sene önce dikaçekmiş.
http://www.donusumkonagi.net/makale.asp?id=1893&baslik=kemik_iliginden_sperm_yapildi&i=cinsel_problemler (http://www.donusumkonagi.net/makale.asp?id=1893&baslik=kemik_iliginden_sperm_yapildi&i=cinsel_problemler)

nefes
16-07-2009, 15:54
cevap;

-sudan yaratılmadan kasıt içindeki maddelerdir. insanın yaratılışı ile ilgi su, toptak, alak gibi kelimeler kullanılmıştır. bunların hepsi safhalarına göre doğrudur.
-spermin ana maddesi de kemiklerdeki ilikten bulunur bir Kuran mucizesini daha açığa çıkardığın için sağol. siz hala insan yazmıştır deyin. daha yeni bulunan gerçeklere Kuran 1400 sene önce dikaçekmiş.
http://www.donusumkonagi.net/makale.asp?id=1893&baslik=kemik_iliginden_sperm_yapildi&i=cinsel_problemler (http://www.donusumkonagi.net/makale.asp?id=1893&baslik=kemik_iliginden_sperm_yapildi&i=cinsel_problemler)

burada mucize nerde çözemedim. kuran kemik iliğinden sprem yapılabilir demiş de bilim adamları 'hmm kuranda böyle yazıyor. bi deneyelim bakalım oluyor mu?' mu demişler?
kuranı bilmin ürettiklerine uyarlayıp uyarlayıp, bunlara mucize demeyi bırakın artık...

WhoAm1
16-07-2009, 16:28
cevap;

Benim sorduğum soru "su'dan kasıtın ne oldugu deildir" benim sordugum bu suyun ney oldugudur eğer spermse sperm kaburga kemiği ile bel arasından mı gelmektedir ? Eğer sperm deilse bizi var eden bu su nedir açıklarsan sevinirim.

Ayrıca klasik bi mucize daha buldugun için teşekkürler adamlar senelerce uğraşsın deney yapsın bişey bulsun sende deki aaaaaa bak kuranda yazıyodu. Yaw madem yazıyodu 1400 senedir okudugumuz bu kitapdan niye bi müslüman bilim adamı hiç bişeyi bulamamış niye hiç bi bilimsel başarının altında bi müslüman yok adamlar dünyaya hükmediyolar sen halen diyosunki aaaaaaaa bu kuranda yazıyodu HANİ NERDE HANGİ AYETTE YAZIYO ILIKDEN SPERM YAPILACAGI.

Yergin
16-07-2009, 16:41
sayın envyme burada konu kimin ne dediği değil sizin inandığınız ve kesinliğinden bu kadar emin olduğunuz bir kitaba 'bence' yorumunu katmanız. Biz burada 'bence'leri tartışmıyoruz farkındaysanız. Siz bencelerden, oncalardan, harunyahya'calardan yola çıkarak yorum yapıyor ve fikir sunuyorsunuz.
Biz kuvvete kütle ile ivmenin çarpımı diyen ve bunu deneylerle ispatlayan 'bilim'ce konuluyoruz. 'Mantık'ça konuşuyoruz. Konuşamadıklarımızı da soruyoruz:
o 'su' ne suyu? sperm olabilir ama öyleyse bilim spermi kaburga ile bel arasına sıkıştırmıyor. Bunu yaparken de bildiğin gerçek insanı kesip inceliyor, 'gör'üyor.
idrar olabilir. burda da bilim idrarın sadece bir atık olduğunu söylüyor.
hmmm o zaman diyoruz, devrin bilgi birikimine göre ancak böyle bir tanım yapılabilirdi. Fışkıran birşey var, bel ile kaburga arasından fışkırıyor sonra çocuk doğuyor.
ama şu değil:
vay be yaratmış. bel ile kaburga diyor. fışkıran su diyor. hmm bu sperm olsa gerek. ne uludur ki allah anlatmış ya!

Gerçekten helal olsun size. İlk defa mesajlarımı çarpıtan birisini görüyorum. Ben Kur'an a bence yorumunu katmışım. Neresinde peki bu kattığım yorum? Ortaya bir söz söylüyorsunuz. Buna cevap vermiyorum ben bunu anlayamadınız. Benim düşünceme göre söylediğiniz değildir diyorum. Bu bencelik değildir. Hem sorgusuz sualsiz inanırsınız dersiniz, hemde ilk yorumda Kur'an a bence yorumunu kattı dersiniz. Ne yapacağımıda şaşırdım.

Ayrıca,

Kalın işaretlediklerimi hiç bir zaman savunmadım. Desteklemedim. Şahsım olarak bu sitedeyim, şahsım olarak düşüncelerimi söylerim.

Bilimce konuşmak bu kadar kolaymıdır. Kuvvete kütle ile ivmenin çarpımı demek ile bilimci olunuyorsa ben matematikte bildiğim onlarca formülü yazayım buraya dahi diyin bana.

Her ateist, kendisini nasıl bilimci olarak niteler? İnançlardan sıyrılınca beyninize bir güç bilim mi yüklüyor?

Saygılar

theatre
16-07-2009, 16:54
Sevgili EnvyMe,

Akılcılığı bilimciliği kısaca şöyle açıklayayım..

Benim bir inancım var.

İnancımın doğruluğuna yüz de sonsuz eminim.

İnancım benim olduğu zaman sorun yok.

Ama inancımı başkalarına açıklar bir de onlardan inançlarıma inanmalarını istersem..

İşte o zaman akıl ve bilim otomotikman devreye gider.

İnaçlarıma inanmasını istediğim insanı ikna edebilmek için de aklı ve bilimi ortaya koymalıyım ki..

Karşıdaki kişi de "tamam" desin.

Şimdi ben Tanrımın "Kainat" olduğunu söylüyorum.

Ve senin de inancıma inanmanı istiyorum.

Ne dersin?

nefes
16-07-2009, 17:11
işte burda:

asıl çarpıtmayı siz yapıyorsunuz:

Bilimce konuşmak bu kadar kolaymıdır. Kuvvete kütle ile ivmenin çarpımı demek ile bilimci olunuyorsa ben matematikte bildiğim onlarca formülü yazayım buraya dahi diyin bana.

ben burada 'bilim'ce konuşmak bu bu budur demiyorum. .....yı ispatlayan ''''bilim''''ce konuşuyorum diyorum. """""""beynini özgürleştirmiş 'ben'ce konuşuyorum, bence demek illa beynini özgürleştirmek demek değil"""""""örneği gibi...

Her ateist, kendisini nasıl bilimci olarak niteler? İnançlardan sıyrılınca beyninize bir güç bilim mi yüklüyor?

yine bilimcili çarpıtması yapmışsınız. bilimcilikle bilimsel düşünme (sizin bence cevabınızına istinaden bilimce kelimesini kullandım) farklıdır. Ve bilimsel düşünme evet beynimize özgürlüğün gücüyle bilim olmasa bile bilime yönelimi yüklüyor.

Yergin
16-07-2009, 17:16
Sevgili EnvyMe,

Akılcılığı bilimciliği kısaca şöyle açıklayayım..

Benim bir inancım var.

İnancımın doğruluğuna yüz de sonsuz eminim.

İnancım benim olduğu zaman sorun yok.

Ama inancımı başkalarına açıklar bir de onlardan inançlarıma inanmalarını istersem..

İşte o zaman akıl ve bilim otomotikman devreye gider.

İnaçlarıma inanmasını istediğim insanı ikna edebilmek için de aklı ve bilimi ortaya koymalıyım ki..

Karşıdaki kişi de "tamam" desin.

Şimdi ben Tanrımın "Kainat" olduğunu söylüyorum.

Ve senin de inancıma inanmanı istiyorum.

Ne dersin?

Açıklamanız için teşekkür ederim. Yaklaşımınız içinde teşekkür ediyorum.

Siz inanıyormusunuz ki Tanrınızın Kainat olduğuna ben inanayım :)

Saygılar

Yergin
16-07-2009, 17:19
işte burda:

asıl çarpıtmayı siz yapıyorsunuz:

ben burada 'bilim'ce konuşmak bu bu budur demiyorum. .....yı ispatlayan ''''bilim''''ce konuşuyorum diyorum. """""""beynini özgürleştirmiş 'ben'ce konuşuyorum, bence demek illa beynini özgürleştirmek demek değil"""""""örneği gibi...

yine bilimcili çarpıtması yapmışsınız. bilimcilikle bilimsel düşünme (sizin bence cevabınızına istinaden bilimce kelimesini kullandım) farklıdır. Ve bilimsel düşünme evet beynimize özgürlüğün gücüyle bilim olmasa bile bilime yönelimi yüklüyor.

Peki diyelim oldu ya tekrar müslüman oldunuz. O zaman ne oluyor. Yüklenen bilgiler siliniyor mu? Müslüman olduğum için çarpıtma yapabildiğimi, yapabileciğimi, kendi düşüncelerim olmadığını ancak Harun Yahya gibi kişiler tarafından yazılmış şeyleri aktarabileceğimi, hiçbirşeyi sorgulamadığımı düşündüğünüz sürece benim bundan sonra size verebileceğim cevabım yoktur.

Saygılar

theatre
16-07-2009, 17:41
Açıklamanız için teşekkür ederim. Yaklaşımınız içinde teşekkür ediyorum.

Siz inanıyormusunuz ki Tanrınızın Kainat olduğuna ben inanayım :)

Saygılar

Sevgili EnvyMe,

Sizin inandığınıza ben nasıl inanayım?

Bakın benim inancımı daha ilk cümlede redd ettiniz..

nefes
16-07-2009, 17:52
Peki diyelim oldu ya tekrar müslüman oldunuz. O zaman ne oluyor. Yüklenen bilgiler siliniyor mu? Müslüman olduğum için çarpıtma yapabildiğimi, yapabileciğimi, kendi düşüncelerim olmadığını ancak Harun Yahya gibi kişiler tarafından yazılmış şeyleri aktarabileceğimi, hiçbirşeyi sorgulamadığımı düşündüğünüz sürece benim bundan sonra size verebileceğim cevabım yoktur.

bunları size ben söylemedim. Şuan siz kendinizle ilgili bu çıkarımları yapmışsınız söylediklerimden. Müslümanlığın sorgulatmayan dayatmalarından kurtulup kendimi sorgulamaya, nedenleri araştırmaya ve eleştirmeye itmem (ki bilimsel düşünmek böyle oluyor) müslüman olmadığım için olmadı. Müslümanlık inancını yitirmem bir sonuç burada. 'İnancımı bi atayım kenara da, hah şimdi bilimsel düşünebilirim' gibi bir saçmalık olmaz. Ayrıca ben size müslüman olduğunuz için:
çarpıtma yapmanız normal
'siz' Harun Yahyadan yazılmışları aktarırsınız
'siz' hiçbirşey sorgulamazsınız
demedim. Zaten genelde tarzımız aynı biliyorsunuz:
'müslümanlık' insanın sogrulamasına engel oluyor...

demir_tunc
16-07-2009, 22:15
KURAN MUCİZESİ

Bilin bütün canlıların %50-90 ı sudan oluşur. standart bir hayvan hücresinin sitoplazması (hücrenin temel maddesi) da %80 sudan oluşur. Bilinen bütün hayat formları yaşamak için suya ihtiyaç duyarlar.

Evren tamamen bir uyum içinde insan varlığına hizmet etmektedir.

O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4)

unbe
16-07-2009, 22:19
yahu bi yerde sudan yarattık der bi yerde topraktan balçıktan çamurdan vb.
mucize bulmik için uğraşıyorsunuz ya neyse...

aydoe
16-07-2009, 22:28
100 ün üzerinde mucize var hangileri çürütüldü öğrenebilir miyim. çoğunu yurtdışındaki bilim adamları da kabul ediyor çünkü. özellikle anne rahmindeki gelişimin Kuran da aynen anlatıldığını yabancı blim adamları kabul ediyor. :)

Evet bütün tıp kitapları Kuran'dan alıntılarla dolu,bilim Kuran'ı rehber aldı araştırmalar Kuran'da yazılanlar üzerine yapılmakta.
Bilim adamlarının hepsi kelime-i şehadet getirdi ve müslüman oldu.
Bilim adamları şu anda sünnete uygun bilimsel araştırma metodu geliştirmekteler.:D

nogada
16-07-2009, 23:42
şimdiye kadar kuranda iddia edilen "sözde mucizeler" in aslında birer hiç oldukları ispatlandı ,buna rağmen ümmeti müslüman kardeşlerimiz hala diretiyolar ,işte mucize diye ben buna derim ,kökeninde doğruluk olmamasına rağmen birbuçuk milyarı kendine bağlayan kitap

Sayın ayrıntı...

Kuran bir mucize ve bir fen kitabı olması için gönderilmemiştir.Bunun içinde bilmeceler arayanlar maskaradan başka bir şeyde değildir.Onlar Kuranın asıl amacını değil doğa üstü şeyleri örnek vermesini istiyorlar.Kim bilir belkide inanmak için kendilerine böyle bir yol edinmişlerdir.Fakat Kuran insanlar arasında bir hak,hukuk,yaratıcıyı tanıma ve kişisel belli kuralları öğretme amacı ile gönderilmiştir.İçinde matematik oyunları,fenni alametler yadabunun gibi şeyleri göstermek içindeğil.Bozulan toplumların arasında hak olsun insanları doğru yöne çeksin diye gönderilmiştir,iç yapısı bozuk olup sapkınlığa düşmüş olanlara...

Saygılarımla...

İvan Karamazov
17-07-2009, 00:03
peki sayın nogada, devrin ulaşmış olduğu pozitif bilimlerin sonuçlarına bakarak, kurandaki bir takım ayetlerin de bu sonuçları desteklediğini söyleyen mucizecilerin iddialarına göz attığınızda bu iddialar hakkında kişisel olarak ne düşünüyorsunuz?

nogada
17-07-2009, 01:29
peki sayın nogada, devrin ulaşmış olduğu pozitif bilimlerin sonuçlarına bakarak, kurandaki bir takım ayetlerin de bu sonuçları desteklediğini söyleyen mucizecilerin iddialarına göz attığınızda bu iddialar hakkında kişisel olarak ne düşünüyorsunuz?

Sayın İvan Karamazov yüce Allah Kuranı-kerim'i hak olarak indirmiştir.Onun içinde gizli saklı yoktur.Açık ve net bir şekilde insanların arasında bir hak getirmek ve Yaratıcıya bağlanmak için ve bunun yanında insanlığın amacını ve dünya üstünde halife olduğunu bildirmek için gönderilmiştir.Bunun dışında Allah insana akıl vermiştir bu sıfatla düşünebilme kabiliyeti vermiştir ve bu kabiliyetini kullananlarda ilim yolunda da hak olana kavuşurlar.Allah ve Peygamber zaten insana Allah'ın aklını kullanması için verdiğini söylemiş ve bunu hayır olarak kullanmasını nasihatlemiştir.İlim öğrenmek de Tanrı katında büyük bir iştir.Hayat boyunca okumak yada okutmak,dünyada yeni keşifler yapmak,geliştirmek insanlığın yararına çalışmak.

Bunun dışında kuranda ilim bakımından gizli saklı özel bir şifreleme yada benzeri şeyler yoktur.İnsanlar baktığı şeye o amaçla bakarsa eğer türlü şeyler bulur ama din ayrı ilim kitapları ayrıdır,hepsinin görevi farklıdır.

Siz böyle yaptıkça inanmayanların ekmeğine yağ sürüyorsunuz çünkü bilim işte diye bazı cahiller bir şey tıyorlar ortaya ve bazılarıda bunu çürütebiliyor ve insanların inancı zedeleniyor.

Hayır bunların yeri ayrıdır,kuran rahmet olarak insanlar arasında hak olsun diye ve bir yaradana bağlanmak ve inanmak üzere HAK OLARAK inmiştir.İçinde bilmece,bulmaca,buldurmaca,şifrelemece falan yoktur.Amacını saptırmayın herşeyin...

Saygılarımla...

İvan Karamazov
17-07-2009, 01:44
ben kuran'da mucize vardır ya da yoktur, olmalıdır ya da olmamalıdır gibi iddialarda bulunmadım... sadece kuran'da pozitif bilimlerle ilgili mucizeler olduğunu savunan insanların iddiaları hakkındaki kişisel düşüncenizi sordum. bu yüzden saptırdığım bir amacımın olduğunu göremiyorum. cevapladığınız için teşekkür ederim. :)

nogada
17-07-2009, 02:57
Ben direk size yönelik söylemedim zaten sayın İvan Karamazov...

Fakat bazı arkadaşlar bunu illaki de böyledir,şöyledir diye örnekler verip,hem yanlışa düşüyorlar hemde karşı fikre koz veriyorlar.Bunu anlatmaya çalışıyorum ben.

Sanırım yanlış anlaşılmayı düzeltmişimdir.

Saygılarımla...

placebo
17-07-2009, 03:12
ben kuran'da mucize vardır ya da yoktur, olmalıdır ya da olmamalıdır gibi iddialarda bulunmadım... sadece kuran'da pozitif bilimlerle ilgili mucizeler olduğunu savunan insanların iddiaları hakkındaki kişisel düşüncenizi sordum. bu yüzden saptırdığım bir amacımın olduğunu göremiyorum. cevapladığınız için teşekkür ederim. :)

Olmaz mı tabii ki vardır..Kuran da pozitif bilimlerle ilgili mucizeler say say bitirilemez ve bu bilimden bi haber müslümanlar için adeta birer mucizedir.

Mesela şu meşhur ayet öyle bilimseldir ki,insanın ağlayası gelir;

Mülk-5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Yıldızlara dünyadan çıplak gözle bakınca küçük zanneden zihniyetin yanılsamasının Kuran da ciddi ciddi anlatılması insanı dumur eder..

Hele karagözeli balçıkta batan güneş tam evlere şenlik

Kehf-86. Nihayet güneşin battığı yere vardığı zaman, güneşi, kara bir balçıkta batıyor buldu. (…)

Dünyanın durduğu yerde durup, sadece güneşin hareket ettiğine akıl erdirmeye çalışan bir zeka kıvılcımının sebep olduğu bilimsel bir ayet daha..Doğudan doğan bir güneş oralarda batı taraflarında gözden yitiyor ama nereye?.Batarken karanlıkta olduğuna göre demek bu balçıklı bir gözeye batıyordur diye düşünmüş olmalı..

Nisa suresi 11 ve 12 de miras paylaşımını yaptırmaya çalışanın da, matematikten ne kadar nasipsiz olduğu ortadadır.Yazarken ne kadar zorlanmıştır kimbilir...Sitemizde bile yıllarca tartışılmış ve hala da bir sonuca ulaşılamamış olan, deli-kuyu ve taş olayıdır..

Hayvanlarla ilgili olanı ise hiç anlayamamışımdır..Zira 8 çift yapmış onları :wacko:
Zümer-6. Sizi bir tek nefisten yaratmış, sonra ondan eşini var etmiştir; sizin için hayvanlardan sekiz çift meydana getirmiştir.

Daha neler var neler ama bu kadarı yeter sanırım..

barudi
17-07-2009, 04:35
yahu bi yerde sudan yarattık der bi yerde topraktan balçıktan çamurdan vb.
mucize bulmik için uğraşıyorsunuz ya neyse...
biz her insan topraktan yaratiliyor demiyoruz ki, ilk insanin topraktan yaratildigini söylüyoruz, diger insanlar su parcaciklarindan yaratiliyor. Aslimiz topraktir, siz nasil maymunlar sempanzeler diyorsaniz asliniza, bizde toprak diyoruz..

hakdogan
17-07-2009, 11:21
@placebo,

Sana daha evvel ne dedim?

"Teoloji bir ilimdir" demedim mi?

Güzin ablayı misal verdik anlamadın, o halde "Texas Tommiks okurken sarfedilen zihni eforun çok ötesi lazımdır" diyelim belki jetonun düşer.

Senin Mülk 5 ayetini anlayabilmen için önce "semaeddunya" nediri bilmen, Kehf Suresinde geçen Zülkarneyn kıssasını idrak edebilmen için de @selanikli abini bulman gerekmekte.

Zümer 6 için ise sadece "en'am" nediri öğrenmen kafi :lol:

Şimdi gelelim en eğlenceli kımsa, Nisa 11-12 ayetleri ile ilgili senin de "Kur'an'da matematik hata olma ihtimalini sevenler" cemiyetine üyeliğini deklare etmene.

Bu iddianızla ilgili ilgili başlığınızda yazarken, iddianın mesnetsizliğini ortaya koymadan evvel nedik ki muadillerine: "İslam üzerine 1400 yıldır yazılmayan/söylenmeyen kalmamış. Onca oryantalist/müsteşrik onca iftira/iddia dile getirmiş. Yanlız bir tek ferdi vahid çıkıp 'matematik hata var' diyerek yerli! ateistlerimiz gibi uçuşa geçmemiş. Acep niye?" dedik.

Karşılığında aldığımız tipik ezberci bir yanıt oldu: "Efendim, onların görememesinden bize ne, bu hatayı biz tespit ettik!"

Bunun üzerine "Geçin bunları. Avliye uygulamasının Hz. Ömer döneminde ilk kez gerçekleştiği, İslam Tarihi ve Fıkhı üzerine yazılmış eserlerde, yani bizim kaynaklarımızda yer alıyor. Zaten sizde bu uygulamayı oradan görüp uçuşa geçeceğiniz hataya düşüyorsunuz. Oryantalistler ve bu Din üzerine onca araştırma/inceleme yapmış, Müslüman, Gayr-ı Müslim böyle saçma bir iddia gündeme getirmemişken, sizin uçuşa geçmenizdeki hikmet ne ola?" dedik.

Baktık anlamıyorlar, oturduk, söz konusu iddianın mesnetsizliğini ortaya koyduk: http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=170394&postcount=493

Abilerin "gık" bile diyemedi @placebo :lol:

Bak tekrar söylüyorum, teoloji bir ilimdir.

Nasibi olmayan o sahada söz söyleyerek komik duruma düşmesin...

nefes
17-07-2009, 12:58
Ben kendini tekrar eden İnsanlardan hoşlanmadığım gibi, kendimi de tekrar etmekten hoşlanmam.

Bu konuda söylenebilinecek şeylerin %99.9'unu söylediğimi düşünüyorum, kalan da ihtiyat payıdır.

O sebeple konuya dair söylediklerimi şöylece bir toparlayayım ve yeni şeyler söylemek icab edene kadar, sözü varsa yeni şeyler söyleyeceklere bırakayım.

Kur'an, miras hukukunu ana/temel çerçevesi ile vaaz etmiş, varisliğin şartlarını ortaya koymuş, varislerin paylarını da, birbiri ile ilintisi olan varislerin varis tablosundaki durumlarına göre "x y ile birlikte ise şu kadar, değilse bu kadar" gibi ifadeler dışında, bir kombinasyon içinde değil, varis/fert olarak hisselerini deklare etmiştir.

Uygulamada da varis tablosundaki varisler, tablonunda içeriği ile mütenasip, Kur'an'da vaaz edilmiş paylarını mirastan almışlardır.

SENARYO 1 :

Bir adam ölür ve geriye sadece 2 kız çocuğu bırakır.

Bu varis tablosunda Kur'an'a bakılır, kızlar için deklare edilenin 2/3 olduğu görülür, bu onlara tahsis edilir, başkaca bir varis olmadığından kalan 1/3'te aynı kardeşlere payları oranında paylaştırılır. Yani kızlar 1/2 ile mirası paylaşır.

İtiraz : "Ama hocam, böyle bir şey ayette yazmıyor ki! Bu matematik bir hata değil mi?"

Cevap : "Yavrucuğum saçmalama, bu aklın zaruri kıldığı bir şeydir, bunun Kur'an'da açıkça geçmesine ne luzum var? Kur'an 'Yemez/içmezseniz ölürsünüz, o halde yaşamak için yiyin/için' diyor mu? Demiyor. Dolayısı ile 'arta kalanıda varislere verin' demesine de luzum yoktur. İnsan aklı ile Kur'an haşa niye alay etsin? Kur'an bunu yapmadığı, İnsan Aklı ile alay etmediği için 'matematik hatası' ile itham edilmesi, ancak itham edenin ayıbı olarak yaftalanır. Bu taksimatta kimseye haksızlık edilmemiş, varislerin birbirlerine olan oranları muhafaza edilmiştir. 100 Liralık bir mirasta 2/3 alan kardeşlerin her birine düşen payın, birbirlerine olan oranı ile, 1/2 aldıklarında, aldıklarının birbirlerine olan oranı aynıdır."

SENARYO 2 :

Bir adam ölür, geriye 3 kız, 1 eş, annesi ve babasını bırakır.

Bu varis tablosunda Kur'an'a bakılır, (benim Nisa 11'den anladığımı değil, sizin ve birçoklarının anladığını anlatımda baz alıyorum) kızlar için deklare edilenin 2/3, eş için 1/8, anne ve baba için ise 1/6+1/6 olduğu görülür. Bu durumda paylar toplamı paydadan fazla olduğu için, paylar toplamı payda yapılır. Yani kızlar 16/27, Baba ve Anne toplamda 8/27 ve Eş'de 3/27 ile mirası paylaşır.

İtiraz : "Ama hocam, böyle bir şey ayette yazmıyor ki! Bu matematik bir hata değil mi?"

Cevap : "Yavrucuğum, yukarda matematik hata mı varki burada da oluversin? Kendine gel! Bu yapılan aklın zaruri kıldığı bir şeydir, bir önce yapılan işlem gibi, bunun Kur'an'da açıkça geçmesine ne luzum var? Kur'an 'Nefes almazsanız ölürsünüz, o halde nefes alın' diyor mu? Demiyor. Dolayısı ile 'paylar toplamı paydayı geçtiğinde, paydayı paylar toplamına eşitleyin' demesine de luzum yoktur. İnsan aklı ile Kur'an haşa niye alay etsin? Kur'an bunu yapmadığı, İnsan Aklı ile alay etmediği için 'matematik hatası' ile itham edilmesi, ancak itham edenin ayıbı olarak yaftalanır. Bu taksimatta da kimseye haksızlık edilmemiş, varislerin birbirlerine olan oranları muhafaza edilmiştir. 100 Liralık bir mirasta 2/3(yani 16/24) alan kardeşlerin payının, dede ve nenelerine, annelerine olan oranı ile, 16/27 aldıklarında, dede ve nenelerine, annelerine olan oranı aynı kalıyor, diğerlerinin de kızkardeşlere olan oranının aynı kalması gibi."

Olay bundan ibaret.

Şimdi: 100 liralık mirasın ben 2/3'ü olan 66.66lirayı mı vereceğim kızlara yoksa 16/27'si olan 59.259lirayı mı vereceğim?

theatre
17-07-2009, 13:14
Hakdoğan abilerden biri "gık" dedi..

Senin "Gak" Guk" unu bekliyoruz..

Bakalım nasıl eğip bükeceksiniz?

demir_tunc
17-07-2009, 14:32
unbe ;

canlılığın içinde bulunan maddeler nelerdir isimli bir makale olsa ve değişik yerlerinde bu maddelerden bahsedilse. mesela bu evrimci bir bilim adamının makalesi olsa. ve içinde "canlılık sudan oluşmuştur" gibi bir ibare olsa. ilerleyen bölmlerinde "canlılık topraktaki maddelerden oluşmuştur" dense. ve bir sonraki paragrafta "canlılık çiftleşme aşamasında meniden oluşur" dense ve yine ileryen bölümde de canlılık embriyodan (alak=bir yere asılıp ordan besin emen) oluşmuştur" dense. eminin bu makalede çelişki bulmazdın. ama Kuran olunca iş değişiyo. anlamak istemiyosun. ama biz sizin kendinizi kandırdığınızı dışarıdaki güneş gibi görüyoruz.

not: canlılık su ve topraktaki maddelerden oluşmuştur. üreme sırasında meniden. zigot haline geldikten sonra da "alak" olarak yaratılır.yani Kuran da ki tüm ifadeler doğrudur.

kafasikarisik
17-07-2009, 14:49
demir_tunc;

Evrimci bilim adamının makalesini yazmışsınız.

Peki, evrimci olmayan bilim adamı nasıl bir bilimsel makale yazar?

Erkek Allah tarafından topraktan yaratılmış, içine ruh üflenmiş, sonrada kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış şeklinde mi?

nefes
17-07-2009, 14:54
unbe ;

canlılığın içinde bulunan maddeler nelerdir isimli bir makale olsa ve değişik yerlerinde bu maddelerden bahsedilse. mesela bu evrimci bir bilim adamının makalesi olsa. ve içinde "canlılık sudan oluşmuştur" gibi bir ibare olsa. ilerleyen bölmlerinde "canlılık topraktaki maddelerden oluşmuştur" dense. ve bir sonraki paragrafta "canlılık çiftleşme aşamasında meniden oluşur" dense ve yine ileryen bölümde de canlılık embriyodan (alak=bir yere asılıp ordan besin emen) oluşmuştur" dense. eminin bu makalede çelişki bulmazdın. ama Kuran olunca iş değişiyo. anlamak istemiyosun. ama biz sizin kendinizi kandırdığınızı dışarıdaki güneş gibi görüyoruz.

not: canlılık su ve topraktaki maddelerden oluşmuştur. üreme sırasında meniden. zigot haline geldikten sonra da "alak" olarak yaratılır.yani Kuran da ki tüm ifadeler doğrudur.

Evrim canlının hangi bileşiklerden oluştuğunu aramaz. Onu felsefe yapmıştır. Evrim canlıların yıllar boyu uğradığı değişiklikleri, geçişleri, çevreye uyumlarını bunların kökenindeki etkenleri vs. ile ilgilenir.O yüzden evrim ile ilgili bir makalede canlılar 'x'den 'oluşmuştur' diye birşey göremezsin. Kuşlar 'x'in çevredeki 'y' koşulları nedeniyle değişikliğe uğramasıyla ortaya çıkmıştır gibi birşeye rastlayabilirsin. İlk insanın çamurdan yaratılmaysıyla insanın su ve topraktan yaratılması arasında bir fark yok. kuranın iddia ettiği budur. Ama biliyoruz ki evrende serbest halde dolaşan ve uzayda varlığı kanıtlanan farklı elementler de var. Toprağın ve suyun onlardan oluşmuş olma ihtimali de... Tanrı ne diye toprağı ve suyu neyden yarattığını belirtmez de insanı toprak ve sudan yarattığını belirtir. Gerçi doğru, onu bizim düşünüp bulmamız lazım. Herşeyi net olarak söylemiyor ya hani...
Kökeni, her mantıklı insanın onaylayacağı şekilde 'madde'ye dayandırır evrim. Zaten kuran da bunu yapmaktadır ama tanrının tasarımıyla olduğunu iddia eder. evrim ise rastlantısal olduğunu. Ama rastlantısal olarak su oluşmuş insan da sudan oluşmuştur demez...

placebo
17-07-2009, 17:06
Hakdoğan alıntı

Avliye uygulamasının Hz. Ömer döneminde ilk kez gerçekleştiği, İslam Tarihi ve Fıkhı üzerine yazılmış eserlerde, yani bizim kaynaklarımızda yer alıyor. Zaten sizde bu uygulamayı oradan görüp uçuşa geçeceğiniz hataya düşüyorsunuz. Oryantalistler ve bu Din üzerine onca araştırma/inceleme yapmış,

Avliye ve reddiye, oran hatalarını gidermek için sonradan uydurulmak zorunda kalınmış yöntemlerdir.Allahın hesap kitabı hatalıymış ki, kendileri işin içinden çıkabilmek için bazı ek yöntemler uydurmak zorunda kalmışlar..İlk okul seviyesindeki matematiğe aklı ermeyen bir zeka var işin içinde.

Senin Mülk 5 ayetini anlayabilmen için önce "semaeddunya" nediri bilmen, Kehf Suresinde geçen Zülkarneyn kıssasını idrak edebilmen için de @selanikli abini bulman gerekmekte.

Zümer 6 için ise sadece "en'am" nediri öğrenmen kafi

Onu anlamak için bunu öğren, berikini anlamak için takla at..Çok grift bir yapısı olan bu dini akıl üstü bir varlığın yazmadığı,içeriğinde anlatılanları anlayabilmek için başka kaynaklara,kişisel yorumlara ve anlatılara ihtiyaç duyulmasından açıkça belli olmakta.

Hakdoğan evirip çevirme yaparken şu mülk 5 ayetindeki şeytana atış tanesi edilen, belki de dünyanın bir kaç katı yıldızların açıklamasını da bir evirsen diyorum..Sameuddünya v.s. ne varsa açıklada öğrenelim..

unbe
17-07-2009, 17:24
evet kuran mucizedir ve kuranda mucize vardır başlıkları birleştirilmiştir aynı konular çünkü.bilginize.

nefes
17-07-2009, 17:30
@placebo,

Sana daha evvel ne dedim?

"Teoloji bir ilimdir" demedim mi?

Güzin ablayı misal verdik anlamadın, o halde "Texas Tommiks okurken sarfedilen zihni eforun çok ötesi lazımdır" diyelim belki jetonun düşer.

Zümer 6 için ise sadece "en'am" nediri öğrenmen kafi :lol:

Şimdi gelelim en eğlenceli kımsa, Nisa 11-12 ayetleri ile ilgili senin de "Kur'an'da matematik hata olma ihtimalini sevenler" cemiyetine üyeliğini deklare etmene.

Bu iddianızla ilgili ilgili başlığınızda yazarken, iddianın mesnetsizliğini ortaya koymadan evvel nedik ki muadillerine: "İslam üzerine 1400 yıldır yazılmayan/söylenmeyen kalmamış. Onca oryantalist/müsteşrik onca iftira/iddia dile getirmiş. Yanlız bir tek ferdi vahid çıkıp 'matematik hata var' diyerek yerli! ateistlerimiz gibi uçuşa geçmemiş. Acep niye?" dedik.

Karşılığında aldığımız tipik ezberci bir yanıt oldu: "Efendim, onların görememesinden bize ne, bu hatayı biz tespit ettik!"

Bunun üzerine "Geçin bunları. Avliye uygulamasının Hz. Ömer döneminde ilk kez gerçekleştiği, İslam Tarihi ve Fıkhı üzerine yazılmış eserlerde, yani bizim kaynaklarımızda yer alıyor. Zaten sizde bu uygulamayı oradan görüp uçuşa geçeceğiniz hataya düşüyorsunuz. Oryantalistler ve bu Din üzerine onca araştırma/inceleme yapmış, Müslüman, Gayr-ı Müslim böyle saçma bir iddia gündeme getirmemişken, sizin uçuşa geçmenizdeki hikmet ne ola?" dedik.

Baktık anlamıyorlar, oturduk, söz konusu iddianın mesnetsizliğini ortaya koyduk: http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=170394&postcount=493

Abilerin "gık" bile diyemedi @placebo :lol:

Bak tekrar söylüyorum, teoloji bir ilimdir.

Nasibi olmayan o sahada söz söyleyerek komik duruma düşmesin...

O halde buraya sorumu tekrar koymalıyım:

Kız evlatlara 100 liranın 2/3ü olan 66,66lirayı mı vereceğiz 16/27si olan 59,259lirayı mı vereceğiz?

-InVi-
17-07-2009, 17:39
Sn placebo,

bahsi gecen konu'da ( matematik hatasi idaasi ) sitenin fetva makami, statükocu demokrat pante, hakdoganin aciklamalarindan sonra eveleyip gevelemekten baska birsey yazmadi. hata'nin kitab'da degil, kurani kerimdeki "öz cocuk, evlatlik, erkek cocuk" gibi tanimlamalarin bir birine kastten veya cehaleten karistirildigindan ortaya cikmaktir.
tabi bu gercekleri kabul etmemek gibi bir özgürlügünüz de var.......

Onu anlamak için bunu öğren, berikini anlamak için takla at..Çok grift bir yapısı olan bu dini akıl üstü bir varlığın yazmadığı,içeriğinde anlatılanları anlayabilmek için başka kaynaklara,kişisel yorumlara ve anlatılara ihtiyaç duyulmasından açıkça belli olmakta.tabi ögrenmeden, bilmeden fikir ve durus sahibi olmak daha kolay, ortak atamiz maymunlar bile zaman icinde birseyler ögrenebilip kendi varliklarini gelistirebiliyorken, sizin ögrenme ihtiyaci duymaksizin bir bilgi paylasimi icinde bulunmak istemeniz cesaretini taktir ediyorum.....

peki ya "kirmizi seritli" bölüme ne demeli ?
veli nigmetiniz olan hadisleri kabul etmiyormusunuz ?
yani müslümanlar kendi dogrularini ifade ederken, hadisleri bahsi gecen diger anekdotlari kullanabilmesi sizce "dogru degil" , ama siz müslümanlarin peygamberlerinin savaslarini , ganitmelerin konusunu, hangi esi ile ne zaman, niye, nasil evlenip , bosadigi konularinda sig yorumlarinizi yazabilmek icin "gerekli" ?

size dostane bir tavsiyem,
EDİT konular hakkinda, fikir beyan edip, acinacak duruma düsmeden, sayginliginizi yitirmeyin....

hakdogan
17-07-2009, 23:43
Avliye ve reddiye, oran hatalarını gidermek için sonradan uydurulmak zorunda kalınmış yöntemlerdir.

:lol:

@placebo,

"Teoloji bir ilimdir" dedik, "Güzin abla"yı, yada "Texas Tommiks" i okuma cehdinin üzerine çıkılmadan olmaz dedik, bunları misal verdik ama yeterli olmamış.

Reşat Nuri Gündetik'in "Yaprak Dökümü"nü okumaktan, (hatta şanslısın TV Dizisine uyarlanmış görsel versiyonu da var :lol: ) daha fazla gayret, birikim, zeka ister teoloji diyelim, belki bu sefer düşer jetonun.

Burada dediğim gibi, sen "Kur'an'da matematik hata olması ihtimaline platonik aşkla bağlı" zümreden bir fertsin, ama neyleyelim ki bu aşk platonik, yani karşılığı yok :lol:

"Avliye ve reddiye, oran hatalarını gidermek için sonradan uyduruldu" buyurmuşsun, bu repliği burada paylaşmak üzere sana forwad edenlere demedinmi ki "ya bu hakdogan kalkarda 'sorması ayıp, iki cümlede bana reddiye nedir, avliye ne?' diye sorarsa ben ne yaparım?"

İlkokul düzeyinde matematik sıkıntısı olan malesef yurdumun ateistleridir, onlar İslam'a fransızlardan dahi daha fransızdır.

Kur'an-ı Kerim'in, miras hukukuna tabi fertlerin mirastan alacakaları varsayılan/default payları deklare ettiğinin bal gibi farkındadırlar, yine Kur'an'ın "bir adam ölür, geriye annesi, babası, iki kızı ve karısı kalırsa, anne ve babasına toplamda 1/3, karısına 1/8, kızlarına da 2/3 verin" demediğini de bal gibi bilirler. Ancak platonik aşk, gözlerini kör etmiştir, bunu itirafa bir türlü yanaşmazlar.

Onlara, o başlıkta 40 kere sorduk: Varis olarak geriye sadece iki kız çocuğu kaldığında, bu iki kardeşin varsayılan/default miras payları 2/3'tür. Geride başkaca varis olmadığından bu kızlar, kalan 1/3'de paylaşırlar. Bu durum matematik bir hata mıdır?

Yine "gık" diyen çıkmadı.

O zaman dedik ki: "E peki, Kur'an'da varolmayan bir kombinasyonda, paylar toplamı paydayı geçince, yukardaki işlemin tersinin yapılması niye hata olsun, saçmalamayın!"

Bunun üzerine strateji farklı bir yöne kaydı: "Tamam da, bu yöntemlerin meşruiyetini göster bize, yani bu uygulamalar mesnedini Kur'an ve Sünnetten alıyor mu?" dediler.

Biz de "hay hay" dedik, hem Kur'an'ın Sünnete yüklediği fonksiyondan, hem akla açtığı sahadan hem de Muaz hadisi diye meşhur hadisteki içtihad doktrininden söz ettik ve muhataplarımızı kendi mantıkları içinde kıskıvrak yakalayıverdik.

Şimdi sen, yaşanmış bu süreçler hiç yaşanmamış gibi(tabi suçun yok, suflörün seni uyarmamış :lol: ) aynı repliği terennüm ediyorsun.

Sana daha önce dediğim gibi @placebo, söz ettiğin konularda en azından yazılanları anlayabilecek konumda olmalısın.

Çok grift bir yapısı olan bu dini akıl üstü bir varlığın yazmadığı

Hem çok "girift" olucak, hem de bu üstün bir ilme işaret etmeyecek! @placebo, "girft" nedir bildin mi? :lol:

İslam giriftlerin girifti, mübinlerin mübinidir.

Akla hitap etmektedir ve onu anlamak için elzem olan tek şey, "aklı işletmek"tir.

Aklını işletemeyen zaten bu dine muhatap değil.

Meşhur sözdür "akılsızın dini yoktur."

Hakdoğan evirip çevirme yaparken

Pardon, aynaya mı bakmaktasın?

şu mülk 5 ayetindeki şeytana atış tanesi edilen, belki de dünyanın bir kaç katı yıldızların açıklamasını da bir evirsen diyorum..Sameuddünya v.s. ne varsa açıklada öğrenelim..

Öğrenebilmen için, önce öğrenmeyi isteyeceksin...

hakdogan
17-07-2009, 23:47
O halde buraya sorumu tekrar koymalıyım

Okumadan mı benden alıntı yaptın?

Bu durumla kafayı duvara fazla çarpışlık arasında bir illiyet olsa gerek :lol:

221 nolu postuna "zoom" yap...

nefes
19-07-2009, 12:30
Ben kendini tekrar eden İnsanlardan hoşlanmadığım gibi, kendimi de tekrar etmekten hoşlanmam.

Bu konuda söylenebilinecek şeylerin %99.9'unu söylediğimi düşünüyorum, kalan da ihtiyat payıdır.

O sebeple konuya dair söylediklerimi şöylece bir toparlayayım ve yeni şeyler söylemek icab edene kadar, sözü varsa yeni şeyler söyleyeceklere bırakayım.

Kur'an, miras hukukunu ana/temel çerçevesi ile vaaz etmiş, varisliğin şartlarını ortaya koymuş, varislerin paylarını da, birbiri ile ilintisi olan varislerin varis tablosundaki durumlarına göre "x y ile birlikte ise şu kadar, değilse bu kadar" gibi ifadeler dışında, bir kombinasyon içinde değil, varis/fert olarak hisselerini deklare etmiştir.

Uygulamada da varis tablosundaki varisler, tablonunda içeriği ile mütenasip, Kur'an'da vaaz edilmiş paylarını mirastan almışlardır.

SENARYO 1 :

Bir adam ölür ve geriye sadece 2 kız çocuğu bırakır.

Bu varis tablosunda Kur'an'a bakılır, kızlar için deklare edilenin 2/3 olduğu görülür, bu onlara tahsis edilir, başkaca bir varis olmadığından kalan 1/3'te aynı kardeşlere payları oranında paylaştırılır. Yani kızlar 1/2 ile mirası paylaşır.

Cevap : "Yavrucuğum saçmalama, bu aklın zaruri kıldığı bir şeydir, bunun Kur'an'da açıkça geçmesine ne luzum var? Kur'an 'Yemez/içmezseniz ölürsünüz, o halde yaşamak için yiyin/için' diyor mu? Demiyor. Dolayısı ile 'arta kalanıda varislere verin' demesine de luzum yoktur. İnsan aklı ile Kur'an haşa niye alay etsin? Kur'an bunu yapmadığı, İnsan Aklı ile alay etmediği için 'matematik hatası' ile itham edilmesi, ancak itham edenin ayıbı olarak yaftalanır. Bu taksimatta kimseye haksızlık edilmemiş, varislerin birbirlerine olan oranları muhafaza edilmiştir. 100 Liralık bir mirasta 2/3 alan kardeşlerin her birine düşen payın, birbirlerine olan oranı ile, 1/2 aldıklarında, aldıklarının birbirlerine olan oranı aynıdır."

SENARYO 2 :

Bir adam ölür, geriye 3 kız, 1 eş, annesi ve babasını bırakır.

Bu varis tablosunda Kur'an'a bakılır, (benim Nisa 11'den anladığımı değil, sizin ve birçoklarının anladığını anlatımda baz alıyorum) kızlar için deklare edilenin 2/3, eş için 1/8, anne ve baba için ise 1/6+1/6 olduğu görülür. Bu durumda paylar toplamı paydadan fazla olduğu için, paylar toplamı payda yapılır. Yani kızlar 16/27, Baba ve Anne toplamda 8/27 ve Eş'de 3/27 ile mirası paylaşır.

Cevap : "Yavrucuğum, yukarda matematik hata mı varki burada da oluversin? Kendine gel! Bu yapılan aklın zaruri kıldığı bir şeydir, bir önce yapılan işlem gibi, bunun Kur'an'da açıkça geçmesine ne luzum var? Kur'an 'Nefes almazsanız ölürsünüz, o halde nefes alın' diyor mu? Demiyor. Dolayısı ile 'paylar toplamı paydayı geçtiğinde, paydayı paylar toplamına eşitleyin' demesine de luzum yoktur. İnsan aklı ile Kur'an haşa niye alay etsin? Kur'an bunu yapmadığı, İnsan Aklı ile alay etmediği için 'matematik hatası' ile itham edilmesi, ancak itham edenin ayıbı olarak yaftalanır. Bu taksimatta da kimseye haksızlık edilmemiş, varislerin birbirlerine olan oranları muhafaza edilmiştir. 100 Liralık bir mirasta 2/3(yani 16/24) alan kardeşlerin payının, dede ve nenelerine, annelerine olan oranı ile, 16/27 aldıklarında, dede ve nenelerine, annelerine olan oranı aynı kalıyor, diğerlerinin de kızkardeşlere olan oranının aynı kalması gibi."

Olay bundan ibaret.

anladın aslında ama yine de hatalı alıntımı düzelteyim.. sorumu buraya soruyorum hangisini vereceğim kızlara?

theatre
19-07-2009, 14:13
"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz".

Bu sözü pek severler..

Artık ben de seviyorum.

warriorxxx
25-07-2009, 21:56
cahil arap dediğiniz; kuranı yazdı diyorsunuz hemde kendi yazdı. İllaki din getirecek olsaydı hz muhammet çok büyük bir put yapardı ve (bu put putların efendisidir sadece buna tapın )derdi (bakın banada kitap verdi ) derdi ve putperestler görünmeyen bir tanrıyı kabullenmekten daha kolay kabul ederlerdi bu büyük putu ama öyle olmadı neden acaba görünmeyen ve işini gerçekten çok zorlaştıracak bir tanrı var dedi okadar zorluklar çekti sizin deyiminizle illaki zengin olacaksa insanların ön yargısını bilmiyormuydu puta daha kolay inanırlar ama görünmeyen bir yaratıcıya inanmazlar derdi ?eğer iyilik yaparsanız bu put sizi cennete eğer kötülük yaparsanız bu put sizi cehenneme gönderir derdi bu kadar basit amaç toplumsal birliği sağlamaksa

Davudi
05-08-2009, 21:33
sen hala muhammedin ne biçim bir insan olduğunu kavrayamamışsın
bu adam cok zeki cok kurnaz bir tipti , herkes kendi malını iyi bilir türünden oda kendi milletini iyi biliyodu nelerden hoşlandıklarını nelerden korktuklarını ,bilgilerini cahilliklerini
ve bunlara göre islamı (kuranı) oluşturdu tabi menfaatlerinide katarak...

zocor
06-08-2009, 11:14
Bir insan durup dururken rahatını bırakıp gidip de günde 5 vakit namaz diye birşey söyleyip kendisi de hayatı boyunca abdest alıp vakit namazlarını kılarmıydı, farz rekatlarının üzerine durup dururken sünnet rekatlarını da eklermiydi, sabah namazında saat 4 de 5 de uykudan uyanıp da namaz kılın deyip kendisi de uyanıp kalkıp namaz kılarmıydı ?

Yine durup dururken oruç diye birşey bulup kendisi dahil olmak üzere yılın beli bir ayında yiyip içip yatmak varken 30 gün aç oruç tutarmıydı ?

Hz. Muhammed bu davranışları kendisi bizzat uygulamıştır..Yeni bir düşünce akımı getirmeyi düşünen birisi bu zahmetlere girmezdi, en azından ben peygamberim bunları yapmasam da olur derdi ama Hz. Muhammed bu ibadetleri bizzat kendisi de yapmış ve yaptırmıştır..

Eğer Hz. Muhammed Kuran'ı ve islamiyeti kendi geliştiren bir insansa neden kendine ait hiçbir fotoğraf ya da hayatını anlatan yazılar bırakmamıştır. Söylediği sözlerin kaydedilmesine taraftar olmamıştır.. Tarihte ses getirmiş tüm popüler insanlar, gücü elinde bulunduran insanlar heykellerini ya da portrelerini yaptırmıştır. Peki bu adam neden bunları yapmamayı tercih etmiştir? Sizce bu insanların tanrıdan başka bir ilgi odağına yönlenmesini engellemek için olamaz mı? Dinimizle ilgili bir nesne ya da kendimi hatırlatan bir görüntü bırakırsam içinizdeki içgüdü sizi maddeye tapınmaya yöneltebilir demek istemiş olabilir mi? Böyle bir kişinin kendini bu şekilde geri planda tutması bu şekilde cevaplanamayacaksa ne şekilde cevaplanmalıdır sormak isterim. Çünkü amaç söylediğim şey değilse bu çok tutarsızca bir davranıştır. Hem bir din icat edip güç odağı oluyorsun, toplumu kendine hayran bırakıyorsun hem de bu odağın kendi üzerinde kalmasını istemiyorsun, tarihten silinme ihtimali, hatırlanmama ihtimali gibi durumlar seni korkutmuyor. Çok çok çok düşünülmesi gereken bir ayrıntı bu..

alfred
06-08-2009, 14:53
Zocor,

Budist rahipler Muhammet'ten kat be kat zorlu zahmetlere giriyorlar. Ateş üstünde yürüyenler, hayatı boyunca kırmızı et yemeyenler, nerdeyse her gün oruç tutar gibi yaşayanlar, hiç sevişmeyenler...Ömür boyu bunları yapıyorlar. Bunlara ne diyeceksin?

alfred
06-08-2009, 16:15
Şu anda müzelerde sergilenen Kur'an'lar içinde en eskisi hangisidir ve hangi döneme aittir? Muhammed döneminden yazılmış sayfalar var mıdır? Varsa nerede sergilenmektedir? Yoksa niye yoktur?

zocor
06-08-2009, 18:32
Zocor,

Budist rahipler Muhammet'ten kat be kat zorlu zahmetlere giriyorlar. Ateş üstünde yürüyenler, hayatı boyunca kırmızı et yemeyenler, nerdeyse her gün oruç tutar gibi yaşayanlar, hiç sevişmeyenler...Ömür boyu bunları yapıyorlar. Bunlara ne diyeceksin?

Ateş üzerinde yürüyenlerin ayakları sıcağa alışmıştır ve acı hissetmezler..Dolayısı ile onlar için bir zahmet değildr..
Kırmızı et yememek de bir "zahmet" değildir, tavuk, hindi,sebze meyve yer..
Hergün oruç tutan birini duymadım..
Sevişmeyenler de mastürbasyon yapabilir, bir zahmet değildir..

Ben hibir kişinin durup dururken namaz, oruç gibi bir ibadeti çıkarıp bizzat kendisinin de uyguayacağın hiç sanmıyorum..Ayrıca zaten birden fazla kadın ile evliliği uygun gören biri ayrıca zina diye birşey de çıkarmaz..

Ayrıca Hz. Muhammed okur yazar değildi, Tevrat ve İncil' deki ayrıntıları Kuran' a yazması için okuma yazma biliyor olması aşikardır..Bu durumda ileri süreceğiniz en uc şey Hz. Muhammed' e birilerinin birşey anlatması olur ama ben şimdiye kadar bu hususta ateistler dahil, turan dursun dahil hiçkimseden böyle bir rivayet ne duydum ne okudum..Hz. Muhammed' e gelen bu bilgiler vahiyden başka hiçbirşeyle açıklanamaz..

zocor
06-08-2009, 18:34
Şu anda müzelerde sergilenen Kur'an'lar içinde en eskisi hangisidir ve hangi döneme aittir? Muhammed döneminden yazılmış sayfalar var mıdır? Varsa nerede sergilenmektedir? Yoksa niye yoktur?

Konu hakkında bilgim yok ama eminim araştırırsanız bulursunuz..

alfred
06-08-2009, 20:55
Ayrıca Hz. Muhammed okur yazar değildi, Tevrat ve İncil' deki ayrıntıları Kuran' a yazması için okuma yazma biliyor olması aşikardır..Bu durumda ileri süreceğiniz en uc şey Hz. Muhammed' e birilerinin birşey anlatması olur ama ben şimdiye kadar bu hususta ateistler dahil, turan dursun dahil hiçkimseden böyle bir rivayet ne duydum ne okudum..Hz. Muhammed' e gelen bu bilgiler vahiyden başka hiçbirşeyle açıklanamaz..

Kainatın efendisi olduğu söylenen birisinin okuma yazma bilmemesi İslam dini açısından bir eksiklik değil mi? Koca peygamberin(!) okuma yazması yok. Ayrıca niye okuma yazma öğrenmemiş? Hadi küçükken fakirdi fırsat bulamadı diyelim. Evlendiğinde eşi Hatice zengin biriymiş. Bir öğretmen tutup okuma-yazma öğrenebilirdi. Ama yapmamış. Neden acaba?

zocor
06-08-2009, 21:25
Kainatın efendisi olduğu söylenen birisinin okuma yazma bilmemesi İslam dini açısından bir eksiklik değil mi? Koca peygamberin(!) okuma yazması yok. Ayrıca niye okuma yazma öğrenmemiş? Hadi küçükken fakirdi fırsat bulamadı diyelim. Evlendiğinde eşi Hatice zengin biriymiş. Bir öğretmen tutup okuma-yazma öğrenebilirdi. Ama yapmamış. Neden acaba?

Okuma yazma bilseydi Kuran gibi içinde Tevrat ve İncil gibi kutsal kitaplarda yazılan bilgilerin yazıldığını gören insanlar Kuran' ı kendisi yazdı diyecekti..Senin değindiğin konuyla ilgili Kuran' da aynen ayet bile var.." Sen ondan (Kuran'dan) önceki hiç bir Kitabı okur değildin, elinle de herhangi birisini yazmıyordun. Böyle olsaydı, batılı arayanlar kuşkulanırlardı." (29:48)

Ayrıca Kuran indiği anlarda Mekke duvarlarında yazıları ve şiirleri bulunan bütün şairler Kuran' ın uslubuna hayran kalıp bütün şiirlerini duvarlardan sökmüştür..Okuma yazma bile bilmeyen birisi böylesine edebi bir eseri de yazamazdı..
Yani Hz. Muhammed' in okuma yazma bilmemesi islamın eksikliği değil tam tersi Kuran' ın Hz. Muhammed tarafından yazılmadığının kanıtıdır..

Fakat rivayetlere göre sonradan okuma yazma öğrendiği söylenir..

calvuss
12-08-2009, 22:47
zocor '' isimli üyeden alıntı :

Ayrıca Hz. Muhammed okur yazar değildi, Tevrat ve İncil' deki ayrıntıları Kuran' a yazması için okuma yazma biliyor olması aşikardır..Bu durumda ileri süreceğiniz en uc şey Hz. Muhammed' e birilerinin birşey anlatması olur ama ben şimdiye kadar bu hususta ateistler dahil, turan dursun dahil hiçkimseden böyle bir rivayet ne duydum ne okudum..Hz. Muhammed' e gelen bu bilgiler vahiyden başka hiçbirşeyle açıklanamaz.

Bel'am, Yaiş, Addas, Yessar, Cebr, İranlı Selman farisi

azınlık
12-08-2009, 22:58

Birader sen de çok safmışsın yahu.

Adam taşınmış Medine'ye, o sıralar oralar Yahudi kaynıyor, adam dinini yaymak istiyor, mecbur yaranacak Yahudi'ye. Yani seni koysam şimdi Alaska'ya 6 aya kalmaz çatır çatır Eskimoca konuşursun. Şaka gibisin bre!

A.

dogruluk
21-08-2009, 14:09

galiba artık müslümanlar bu sitede yoklar. mantıkdışı cevap yazan olmayınca tadı çıkmıyo ya.canım sıkılıyo

nusaybinli4747
22-08-2009, 13:32
yazıldığı dönemde güzel söz söyleme sanatının yaygın olduğu aşikar olan kuran mücizül beyan ayetlerde o zamanın meşhur ediplerine karşı muarazaya davet etmesine rağmen arapların enmeşhur edibi lepidin kızı babasının şiirini kabenin duvarından indirirken söylediği söz şu olmuştur AYATA KARŞI BUNUN KIYMETİ KALMADI BUNUN GİBİ DAHA KURANIN BİNLER MÜCİZE NOKTASI VARDIR HEPSİ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN SÖZLER KİTABININ 25. SÖZ OLAN MUCİZATI KURANİYE RİSALESİNDE İSPAT EDİLMİŞTİR BUİSPATLARIN HEPSİ ÇÜRÜTÜLMEDEN KURANIN MUCİZELİĞİNE İTİRAZ EDEMEZSİNİNZ

nusaybinli4747
22-08-2009, 13:36
Kaİnatin nefendİsİnİn okuma yazma bİlmeden o vahŞİ ve bedevİ kavmİ getİrdİĞİ dİn sayesİnde tÜm dÜnyaya hakİm eylemesİ onun mucİzelİĞİndendİr eksİĞİ deĞİldİr

calvuss
22-08-2009, 21:58
Kuranda söyle bir ayet varmı '' 1400 yıl sonra bir said gelecek ve o size kuranı ispat edecek,olaki sakınasınız''
Muhammed kuran' a deger verseydi yazın bunu dağlara taşlara demezmiydi.Sümer tabletleri, mumyalar, papirüsler bile günümüze kadar ulaşırken neden kuranın tekbir orjinal kaydı günümüze ulaşmadı?Sakalını, okunu, yayını, kılıcını, hırkasını, ayak izini saklayan zihniyet orjinal kayıtları niye saklamazda yakar.
Sağlığında gelen vahiyleri yazılı kayıt haline getirtip toplatsaydı bugün islam dinindeki bölünmüşlük olmazdı.Neden farklı bir çok müslüman ülkesinde farklı kuranlar var?
Okuma yazma bilmeden o vahşi kavmide '' memeleri yeni sertleşmiş ceylan gözlü hurileler, ne kadar içersen iç baş ağrısı yapmayan şaraplar, dikeni batmayan arap kirazları , tahtlar, köşkler, gilmanlar ve doymak bilmeyen ve Allah her doldunmu diye sorduğunda daha yokmu diyen cehennemle uyutmuştur.
Birde hangi din tüm dünyaya hakim eylenmiştir? Müslümanlar bugün dünyanın hakimimidir? Filistinde, Afganistanda, Irakta yaşananlar hakim bir dinin sonuçlarımıdır?
Onlarca müslüman ülke yüzmilyonlarca müslüman 5,5 milyonluk israille başa çıkamıyor.Allahın sopası varsa bile görülen o ki o sopayı sadece müslümanlara sallıyor.
Ortada bir mucize varsa oda 10 - 15 kelimelik bir ayetten kitaplar dolusu anlam çıkarabilen islam yorumcularına ait bence.

high_iq
23-08-2009, 14:34
Bir çocuğun doğması "mucize" midir?

Doğa açısından baktığınızda, hiç te mucize değildir. Milyarlarca insan bu şekilde doğmuştur. Ama gelin anne-babaya sorun, onlar için "mucize"dir. İşte "mucize" olan da budur.

Kuran bir "mucize" midir?

Tabii ki değildir. Ama bir de iman edene sorun, onun için en "mucize"dir. İşte "mucize" olan budur.

Hiç bir mucizelik tarafı olmayan bir Arap öğretisinin 1.5 milyar insan tarafından "mucize" olarak algılanması gerçekten bir "mucizedir".

alfred
23-08-2009, 16:02
Kuranda söyle bir ayet varmı '' 1400 yıl sonra bir said gelecek ve o size kuranı ispat edecek,olaki sakınasınız''
Muhammed kuran' a deger verseydi yazın bunu dağlara taşlara demezmiydi.Sümer tabletleri, mumyalar, papirüsler bile günümüze kadar ulaşırken neden kuranın tekbir orjinal kaydı günümüze ulaşmadı?Sakalını, okunu, yayını, kılıcını, hırkasını, ayak izini saklayan zihniyet orjinal kayıtları niye saklamazda yakar.
Sağlığında gelen vahiyleri yazılı kayıt haline getirtip toplatsaydı bugün islam dinindeki bölünmüşlük olmazdı.

Muhammed'in sakalı olduğu söylenen kılları, Muhammed'in giydiği söylenen hırkayı, Muhammed'in ayak izi olduğu söylenen ayak izini camilerde sergileyen zihniyet niye Muhammed döneminden kalma Kuran sayfalarını yayınlamaz? Niye bunlar sergilenmez? Niye bunlar ortalıkta yok? Niye bir tane bile Muhammed döneminden kalmış Kuran sayfaları yok? Sakalı, hırkası var ama orjinal Kuran yok. Bu nasıl olabiliyor?