PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fosillere farklı bir bakış

karadenizli
04-12-2008, 16:09
Sayın arkadaşlar evrim teorisini ispat etmek için fosillere ihtiyaç vardır.Bunun için paleontologlar araştırmalar yapmış,ve kendilerince evrime güya deliller bulmuşlardır.Bende evrime kanıt olarak gösterilen bazı fosilleri ele almayı düşündüm

Archaeopteryx;Uzun kuyruklu kanatlarında pençeleri olan bir fosil bulunmuş bununda güya kuşlarla sürüngenler arasında bir arageçiş formu kabul etmişlerdir.Yani o canlının hiçbirşekilde soyu tükenmiş bir canlı olduğunu düşünmüyorlarmı evrimci atıf şengün bile "Bu fosil ilim mahfillerinde delil teşkil edecek bir fosil değildir" demiştir.
5 tırnaklı at ;Tilki büyüklüğünde 5 tırnağı olan bir fosili günümüz atlarının atası saymaktadırlar bir kere o hayvanın at olduğu belli değildir muhtemelen soyu tükenmiş bir canlıdır hem neden tırnaklarını atmıştır neden 5 ken 1 e inmiş tırnakları boyu neden uzamış.Bunlara mantıklı bir cevap verebilmek için bir faraziyeyi başka bir faraziyeyle desteklemekten başka birşey yapılamaz "Bir kere nasıl olmuşsa olmuş" demekten başka çare yoktur.

Evrimi reddeden fosiller;

Mavi ve yeşil algler;Denizlerde yaşarlar 50 milyon yıl önce nasılsa şimdide aynıdır.

Kenyanın rudolf gölü kenarında yine bir insan fosili bulundu tam 2.8 milyon yıl öncesine ait kafatası aynen bugünkü insanların kafatası gibidir.

Haşeratlar.böcekler;Evrimcilerin nefret ettiği canlılardır inatla evrime karşı gelirler bulunan en eski böcek fosili 350.000.000 yıl önce nasılsa şimdide aynıdır.

Eklem bacaklılar,süngerler,deniz akrepleri;Taşların altında bulunan bu canlılara ait fosiller tam 500.000.000 milyon yıl önce nasılsa bugünde aynıdırlar.

Bitki fosilleri;glipoid adlı bitki fosili 555.000.000 yıl öncesine aittir.tıpkı bugünküler gibidirler
Gunt flint adlı bitki fosili dahada şaşırtıcı tam 2.000.000.000 milyar yıl önce nasılsa şimdide aynıdırlar.

Bunların var olması evrimin yerde ve gökte hiçbir şekilde olmadığının kanıtıdır.Zira sizin deyiminizle kainattaki canlıları kuşatması gereken evrim nasıl oluyorda milyon,milyar yıl öncesine ait canlılara dokunamıyor.yoksa onlar torpillimi:)

aydoe
04-12-2008, 16:30
At, evrimi en iyi bilinen türlerden biri

http://www.bilimvegelecek.com.tr/?act=2&sayi=38&id=104

frodo
04-12-2008, 21:27
Sayın arkadaşlar evrim teorisini ispat etmek için fosillere ihtiyaç vardır.Bunun için paleontologlar araştırmalar yapmış,ve kendilerince evrime güya deliller bulmuşlardır.Bende evrime kanıt olarak gösterilen bazı fosilleri ele almayı düşündüm

Archaeopteryx;Uzun kuyruklu kanatlarında pençeleri olan bir fosil bulunmuş bununda güya kuşlarla sürüngenler arasında bir arageçiş formu kabul etmişlerdir.Yani o canlının hiçbirşekilde soyu tükenmiş bir canlı olduğunu düşünmüyorlarmı evrimci atıf şengün bile "Bu fosil ilim mahfillerinde delil teşkil edecek bir fosil değildir" demiştir.
5 tırnaklı at ;Tilki büyüklüğünde 5 tırnağı olan bir fosili günümüz atlarının atası saymaktadırlar bir kere o hayvanın at olduğu belli değildir muhtemelen soyu tükenmiş bir canlıdır hem neden tırnaklarını atmıştır neden 5 ken 1 e inmiş tırnakları boyu neden uzamış.Bunlara mantıklı bir cevap verebilmek için bir faraziyeyi başka bir faraziyeyle desteklemekten başka birşey yapılamaz "Bir kere nasıl olmuşsa olmuş" demekten başka çare yoktur.

Evrimi reddeden fosiller;

Mavi ve yeşil algler;Denizlerde yaşarlar 50 milyon yıl önce nasılsa şimdide aynıdır.

Kenyanın rudolf gölü kenarında yine bir insan fosili bulundu tam 2.8 milyon yıl öncesine ait kafatası aynen bugünkü insanların kafatası gibidir.

Haşeratlar.böcekler;Evrimcilerin nefret ettiği canlılardır inatla evrime karşı gelirler bulunan en eski böcek fosili 350.000.000 yıl önce nasılsa şimdide aynıdır.

Eklem bacaklılar,süngerler,deniz akrepleri;Taşların altında bulunan bu canlılara ait fosiller tam 500.000.000 milyon yıl önce nasılsa bugünde aynıdırlar.

Bitki fosilleri;glipoid adlı bitki fosili 555.000.000 yıl öncesine aittir.tıpkı bugünküler gibidirler
Gunt flint adlı bitki fosili dahada şaşırtıcı tam 2.000.000.000 milyar yıl önce nasılsa şimdide aynıdırlar.

Bunların var olması evrimin yerde ve gökte hiçbir şekilde olmadığının kanıtıdır.Zira sizin deyiminizle kainattaki canlıları kuşatması gereken evrim nasıl oluyorda milyon,milyar yıl öncesine ait canlılara dokunamıyor.yoksa onlar torpillimi:)

Karadenizli sağdan soldan toplanmış uydurma argümanlara kaptırmayın kendinizi. Evrim canlılığın nasıl tüm dünyaya yayıldığını, değiştiğini ve türlerin
kökenini sorgulayan bir teoridir. Biraz çevrenize dikkatli baksanız evrimin ne olduğunu anlayacaksınız.

Çok basit olarak yaşadığımız dünya stabil ve değişmez değildir. Coğrafyası, iklimi, dengeleri sürekli değişen bir dünyamız var. Canlılar da bu değişikliklere adapte olmak zorundadır. Son derece kısa ömrümüzde bu değişimleri gözlemleme şansımız yok. Ama yukarıya astığın yazı da bile evrimin ne olduğunu
anlatıyorlar sen farkında bile değilsin. Ne demek soyu tükenmiş ? Neden soyu tükenir bir türün ? Bunun cevabını bulduğunda örneğin değişmediğini iddia ettiğin türlerin neden değişmediğini de anlarsın.

Diğer yandan "Kenyanın rudolf gölü kenarında yine bir insan fosili bulundu tam 2.8 milyon yıl öncesine ait kafatası aynen bugünkü insanların kafatası gibidir." türünden palavralara itibar etmeyin. Böyle bir fosil bulunsa yer yerinden oynar.
Bilinen en eski "insan" fosili en fazla 200 bin yıl öncesine aittir.

Bak aşağıda son dönemlerde İslam dünyasının yetiştirdiği ender bilim insanlarından birisiyle yapılmış bir söyleşi var. Yeni Şafak Gazetesinde evrim teorisi ve diğer konularda açıklamalar yapan Faruk El Baz'ı mutlaka oku. başlangıç için iyidir:

http://yenisafak.com.tr/diziler/nasa/nasa04.html

karadenizli
04-12-2008, 21:42
Sayın frodo üzüldüğüm konu şu biz bir bilgi verince anında yanlış oluyor ama siz bilgi verince doğru oluyor.kaynak istiyorsanız harun yahya değil aylar önce okuduğum yaratılış gerçeği ve evrim kitabı ifadeler benim ifadelerim sadece bilgiler oradan.

Bakın yine bir fosil bulunuyor 60.000.000 yıl öncesine ait bilim adamları alel acele bunun balılarla sürüngenler arasında bir geçiş olduğunu yazıyor ama komik olan 1939 yılında madagaskarda o türü balıkçılar peşpeşe 50 kere yakalıyor.

Canlılar mutasyonlarla farklı bir türe dönüşmez bakın bir sinek üzerinde çalışmalar yapılmış ama en sonunda bu sineğin farklı bir türe dönüşemediğini anlamışlardır tabi renk değişmesi gibi sonuçlar ayrı bir tür değildir.mutasyonlar gelişmeye yönelik değil ilkelleşmeye yöneliktir.

at ile eşşeği birleştirirseninz katır olur ama onun soyu yürümez çünkü katır kısırdır.

Evrim nasıl oluyorda entropiyi yenip bu kadar kompleks canlılar üretebiliyor akıl alır gibi değil?

frodo
04-12-2008, 22:28
Durum daha vahim o zaman karadenizli. Bahsettiğin kitap F.Gülen'in. Sence "hocaefendi"
tüm dünya bilim adamlarından daha mı iyi bilmektedir evrim teorisini ? Basit bir araştırma
yapsaydın neredeyse tüm dünyada bilimler akdemilerinin (İran'da dahil) Evrim teorisinin biyolojik canlılığı en iyi açıklayan teori olarak kabul ettiklerini öğrenirdin. Farkında değilsiniz ama kullandığınız ilaçlardan, tükettiğiniz besinlerin geliştirilmesine kadar hepsinde evrim teorisinin öngörüleri esas alınır. Evrim teorisi olmaksızın biyoloji mümkün değildir. Örneğin
portakal seversin mutlaka. Waşington portakalı olarak zevkle tükettiğimiz türün kendiliğinden gelişmesi mümkün değildir. Peki nerden gelir bu portakal türü ? Ya da domates. Daha bir kaç yy öncesine kadar sadece süs bitkisi olarak bilinirken nasıl bir değişim geçirdi de sofralarımızda baş köşeye kuruldu ? Eğer canlılar değişmiyorsa bu ve benzeri değişimler nedir ?

Entropi ilkesine gelince. Bu ilke kapalı dizgelerin bozunmaya uğrayacağını söyler. Ama dünya kapalı ve mekanik bir dizge değildir. Ve 1977 nobel ödülünü alan Ilya Prigogine "öz
örgütlenme" kavramı ile kimyada kapalı dizgelerde bile entropiye uymayan ilkeleri işaret
eden çalışmasıyla ödüle layık görülmüştür. Ama nedense bu bilgilere sahip olmayan yurdum insanını hala evrim entropiyle çelişir masalı ile uyutmaya devam etmektedirler.

Bu konuda şu linke bakmanı öneririm.
http://www.evrimteorisi.org/?p=219

cigi
05-12-2008, 00:50
Evrim teorisi icin Domates ve patates,bir de pirinc.
Evet frodo haklisin. Evrimlesmeyi anlayabilmek icin domates örnegi cok bile gelir. Bir de Patates ekleriz tamamdir. Bayilirim bu domatese ve tarihcesine... Aztek'lerden haberi olmayan allah, dolayisi ile domatesi ve patatesi nasil bilsin? Dünya'nin her kösesinde ve evlerde devamli bulundurulan iki sebze ( Domates önce meyve, sonra mahkeme karari ile sebze) 17, yy da Osmanli imp. mutfaginda yesil, yesil yemisler garibler. Kirmizilarini da cürük diye atiyorlarmis. Su anda Japonya'da iki Türk genci; Domateslere klasik müzik,Türk sanat müzigi dinlettirerek ve sadece su ile 1 tohumdan 20.000 dometes üretimi gerceklestiriyorlar.Toprak kullanilmiyor. Antalya seralarinda'da bu cesit üretim 2009 senesinde baslayacak. Calinan müzige dikkatinizi cekmek istiyorum.
Ya patates ? Daha 200 sene önce Türkiye'ye, 1532 de Ispanyollar tarafindan Sili'den getirilen Patato 18. yy sonunda bilinmeye ve yenmeye baslanilmistir.O da savaslar yüzünden ac kalip, domuzlara verdikleri patatoya muhtac kaldiklari icin. MS 575 de Arabistan yarimadasinda kac cesit patates ve domates vardi ? 7500 cesit Patates oldugunu 20. yy kadar kim biliyordu? Ya pirinc ? Maalesef Allah pirincin de nerde yetistigini bilmiyordu? Yoksa Arab'larin, tanistiktan sonra sofralarindan ayiramadiklari, bas tasi pilavi, elcisine sunup jest yapmazmiydi ?
Muhamed'in sanssizligi, cölde ve yoklugun oldugu bir yerde olmasi !!! Ya Anadolu'yu, Efes'i görmüs olsaydi ? Hayatta kimse isin, icinden cikamazdi
Tek tirnaklilar nasil ve ne zaman yok olmus, memeliler zamanina nasil gecilmis, kuyruklu yildizlarin bu konularla ne gibi bir ilgisi var ? Bunlar cok zaman alabilir...
Domates,Patates ve Pirinc....

Saygilarimla.

karadenizli
05-12-2008, 19:28
Ben hayvanlardan,insanlardan bahsediyorum frodo bitkilerden,meyvelerden değil

Bana bir hayvan gösterki bilim adamlarının mutasyon üzerinde çalıştığı canlı olsun ve o canlı mutasyonlar sonucu farklı bir türe dönüşsün.

Yokki böyle bir hayvan ancak sakat olur soyu yürümezz veya ölür.

Herkes ihtisas alanında konuşacaksa tartışma nasıl olacak?

frodo
05-12-2008, 21:15
Karadenizli bitki hayvan, mantar ya da bakteri hiç farketmez. Tüm canlılar aynı kökenden
gelir. Sadece köpeklere bakman yeterli aslında evrimi kavraman için.

Minnacık süs köpekleri de devasa Kafkas Çoban köpeği de aynı atadan evrilmişleridir. O sevimli görüntülerinin altında canis lipus (kurt) yatar. Halâ -eğer mekanik engeller çıkmazsa- herhangi bir köpekle kurt'u çiftleştirip sağlıklı yavrular elde edebilirsin. Vahşi doğada kurtlar ve köpekler hala gen alışverişinde bulunurlar. İşte bu noktada sorman gereken soru budur: bir canlı 30.000 senede bu denli farklı ırklara nasıl dönüşür ve çeşitlenir ? Neden 30 bin yıl ? Bu sorunun cevabını da gerek fosil buluntuları gerekse de genetik verir. Kurtlar ve köpekler en son ortak atadan 30-35 bin yıl önce ayrılmışlardır. Ama bu süreç köpeğin henüz farklı bir türe dönüşmesine yetmemiş ve bu nedenle de taksonomide hala kurtların bulunduğu bölümde değerlendirilir.

Sizlerin düşünme yeteneğinize sürekli gem vurulduğundan çevrenizde olup bitenleri anlamaya çalışmıyorsunuz. Bana bir hayvan gösterki bilim adamlarının mutasyon üzerinde çalıştığı canlı olsun ve o canlı mutasyonlar sonucu farklı bir türe dönüşsün.
Böyle bir soru sorabilmek için evrimin bir anda oluşan bir şey olduğunu düşünmek gerekir oysa evrim oldukça uzun bir süreçtir.

Bilinen yazılı tarihin 5000 yıldan ötesine gitmediğini düşün ve gri kurttan köpeklere gelen 30 bin yılı düşün. Ve hala türleşmediklerini ama bu evrimsel yola girdiklerini düşün.

karadenizli
06-12-2008, 13:55
"Minnacık süs köpekleri de devasa Kafkas Çoban köpeği de aynı atadan evrilmişleridir. O sevimli görüntülerinin altında canis lipus (kurt) yatar. Halâ -eğer mekanik engeller çıkmazsa- herhangi bir köpekle kurt'u çiftleştirip sağlıklı yavrular elde edebilirsin. Vahşi doğada kurtlar ve köpekler hala gen alışverişinde bulunurlar. İşte bu noktada sorman gereken soru budur: bir canlı 30.000 senede bu denli farklı ırklara nasıl dönüşür ve çeşitlenir ? Neden 30 bin yıl ? Bu sorunun cevabını da gerek fosil buluntuları gerekse de genetik verir. Kurtlar ve köpekler en son ortak atadan 30-35 bin yıl önce ayrılmışlardır. Ama bu süreç köpeğin henüz farklı bir türe dönüşmesine yetmemiş ve bu nedenle de taksonomide hala kurtların bulunduğu bölümde değerlendirilir."

Sizin söylediğiniz evrim bumudur yani.aynı tür içerisinde tabiki çiftleşme olur ve buna kurt dersin yada kurt köpeği dersin.sen de söylüyorsun zaten aynı türde değerlendirilir diye.Eğer bir gün kurtlarla koyunlar gen alışverişinde bulunursa o zaman söyle bana dostum.Uzun zamandan söz ediyorsun yukarıda yazmışım mavi ve yeşil algler 50 milyon yıl önce nasılsa şimdide aynıdır 50 milyon yıl şimdi bunlara nasıl dokunmamış evrim ve bu doğrudur zaten haşerat konusunda evrimcilerde hemfikir diyorlarki o lanet olası böcekler hayatta evrimleşmez çünkü kaç milyon yıl önce nasılsa aynıdırlar.o insan kafatasına inanmayabilirsin ama buna inanman lazım çünkü bunlar bilimsel gerçektir.

Hem kuşların kanat kazanma hikayesi; sinekleri yakalamaya çalışan hayvanlar burda kanatlarını geliştirmişler bu ne büyük bir aldatmacadır çocuklar bile inanmaz buna.sineklerle beslenen bir sürü canlı var onlar neden kanat kazanmadı

Zürafanın boyu ağaçların tepesindeki yapraklara uzanmak için uzamış canlılar arasında hangi hayvan yokturki ağaçların yapraklarını yemek istemesin buna en güzel örnek keçidir ama onun boyu uzamamış yaprakları yemek için ağaçlara tırmanır.

Bunlara verebileceğiniz mantıklı bir cevap yoktur sadece "evrim birkere nasıl olmuşssa olmuş artık onu ispat etmeye gerek yok" diyen yeni nesil akıllı evrimciler var öyle yapmanızı öneririm.

Saygılarımla

aydoe
06-12-2008, 16:06
''yeşil algler 50 milyon yıl önce nasılsa şimdide aynıdır 50 milyon yıl şimdi bunlara nasıl dokunmamış evrim '' Karadenizli

Yaklaşık 9.000'den fazla türü bilinmektedir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ye%C5%9Fil_algler

50 milyon yıl önceki algler hakkındaki bilgiyi nerden buldunda hiç değişmemiş olduklarını söyleyebilmektesin?

frodo
06-12-2008, 19:45
Karadenizli karar ver canlılar değişim geçirir mi yoksa allahın onları yarattığı ilk günkü gibi
hayatlarına devam mı ederler ? Bu soruya vereceğin cevaba göre devam edelim.

karadenizli
06-12-2008, 20:34
Bak güzel kardeşim kurtla köpek örneği verdin ve dedinki ikisi hala gen alışverişinde bulunur.

Ben sana diyorumki eğer bugün maymun ve insanda gen alışverişinde bulunursa bana haber ver hemen evrime iman edeyim.

Hem dediklerin yine örnek teşkil etmez çünkü kurtla köpeği taksonomide aynı türde değerlendiriler dedin.

Bunları bırakalımda kuş ve zürafa meselesinde beni aydınlatırmısın

frodo
06-12-2008, 21:00
Karadenizli bir; senin kardeşin olamayacak yaştayım. İki bu başlıkta canlıların milyonlarca
yıldır değişmediği iddiasıyla açmamış mıydın ?

Fikir değiştirdi isen söyle gereksiz zaman kaybetmeyelim.

İnsanla maymun değilde şempanzeler arasında gen alış verişi muhtemelen mümkün. Bu denendi mi bilmiyorum. Denendi ise de etik kurallar açısından kimsenin bunu açıklayacak cesarette olduğunu sanmıyorum.

Köpek ve kurt örneğini iki nedenle verdim. Birincisi canlıların stabil olmadığını çevresel etkenlere uyum yoluyla cevap verdiğini anlatmak, ikincisi ise türleşmenin ne kadar uzun süreceğine anlaşılır bir örnek olması nedeniyle. Ama anlıyorum ki benim çabam beyhude.

Zürafa yükseklerdeki dallara ulaşmaya çabalayarak boynunu uzatmaz. Hiç bir canlıda ben
uçuyum diye çaba göstererek kanat edinmez. Doğal seçilimin ne olduğunu senin anlayacağın kadar basit biçimde anlatan şu siteyi öneriyim sana. Hala anlamaz isen
fırsat buldukça anlatmaya çalışırım.

www.evrimianlamak.org

cigi
07-12-2008, 00:20
Ben hayvanlardan,insanlardan bahsediyorum frodo bitkilerden,meyvelerden değil

Bana bir hayvan gösterki bilim adamlarının mutasyon üzerinde çalıştığı canlı olsun ve o canlı mutasyonlar sonucu farklı bir türe dönüşsün.

Yokki böyle bir hayvan ancak sakat olur soyu yürümezz veya ölür.

Herkes ihtisas alanında konuşacaksa tartışma nasıl olacak?

Bitklieri,meyveleri evrimlesmenin disina koyamazsiniz !!! Durum cok vahim, onun icin ben sizin anlayabileceginiz örnekleri vereyim.Bulundugumuz zamandan olsun cünkü evrimlesme hic duraklamaz. Su anda carpik gelisen, Dünya mizi kirleten hizli sanayilesme, insan nüfusunun artmasi ve yerlesim alanlarinin cogalmasi en önemli etkenlerin basinda geliyor.Evrimlesmeye ne kadar katkilari oluyordur dersiniz?

1- Eger günümüzde güvercinlere dikkat ederseniz, her ülkede evlerin ve insanlarin arasinda yasiyor, neden? Yasadiklari yerler istila edildi, yiyecek bulamaz oldular, Insanlar her tarafa kuslar icin yiyecek atiyor ! Hazir yiyecek varsa neden ucup arasinlar ? Catida beklemek daha rahat. Böyle devam ederse belki 500 sene sonra ucamayacaklar, ayni tavuklar gibi. Kasimda balkona yumurtluyorlar ve yavrulari birakip kaciyorlar, artik arabalar güvercin ezer oldu. Siz de izleyin... Avrupa nin bazi ülkelerinde ekmek dahi vermek yasak, para cezasi alabilirsiniz. Ayrica insanlari yiyecekleri icinde bulunan katkilarin, kuslara zararlari vardir. Ekmekde bile...Avustralya da böyle bir kus türü var ''emu'' artik ucamiyor.
2-Dogumlarda kullanilmaya basliyan sezaryan yöntemi 100 seneyi asiyor. Gittikcede artiyor.(Gelismis ülkelerde her 4 dogumdan biri )Bu sayede dogan cocuk ölümleri azaliyor ve akilli dogan cocuk sayisi artiyor, dogum sonrasi hasta anne sayisi azaliyor.( Bir cok daha var saymiyorum ) Karsit etkisi nedir ? Simdilik izlenebilen, kadinlarin bellerinin kalinlastigi. %25 lik oran %100 e cikarsa ve onu takip eden bir on kusak sonra, kadinlarin can catisinin artik iyice daralacagi ve dogum esnasinda ki islevleri yapamayacagi düsünülüyor, arastiriliyor. Fakat ekonomik konumu iyi olan ve bilincli ebeveynlerin artmasi, bu orani yükseltiyor. ( Özel hastanelere bakiniz )
3-Cografi kosullar, insan irkina etkendir. Topragin icinde bulunan madenlerin bile, degisik etkileri bulunmaktadir.Simdi siz; 40 yasina kadar,kayalik,daglik sarp bir bölgede yasamis insani sehire götürün adimlarina bakin !! Ayaklarini daima fazla kaldirir. Tam tersini örneklersek, ayaklarini daima taslara vurur. Kuzey Avrupa ülkelerindeki Türkler, sosyal yasamda, bagirarak konusurlar. Diger irk onlarin konustuklarini degil, aralarinda kavga ettiklerini sanir.Daha Kuzeye giderseniz Finlandiya, Norvecte sakinlik ve soguk kanlilik daha da artar. Simdi burada dogup,büyüyen 3. kusak ayni özellikleri tasimiyor. Finlandiya'da 9. kusak Diyarbakir'li nin,9 kusak önceki karektiristik özellikleri tasimayacagini, bu konulari merak edip arastiranlar, izleyebilenler ve ufuklarini acabilenler icin sir degildir. Sir gibi görenler olabilir.
4- Domates, patates, pirinc, üzüm, elma, armut, karpuz, salatalik........

Saygilarimla.

cigi
07-12-2008, 00:30
Gen Bencildir,
Bir de önerim Richard Dawkins'in Gen Bencildir kitabini okuyunuz... Cok ilginc ve güzel bulacaginizi saniyorum.
Bir de soru.. Su anda uzay boslugunda ( Kosmos ) canli bakterinin bulundugunu biliyormuydunuz?

Saygilarimla.

evrensel-insan
07-12-2008, 00:56
Saygideger cigi;

Gen, bir fiziksel olgudur ve soyut bir kavrama sahip olamaz. Genin bencil oldugunu; ayrimci dogal dusunce soylemektedir. Amac, "insan bencildir ve bu onun dogal yapisidir" i kabul ettirme cabasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
07-12-2008, 02:14
Son yüzyılın en ünlü bilim kitaplarından birinin önsözünde yer alan bu sarsıcı cümle, yazarını uluslararası üne kavuşturdu. Richard Dawkins, şu sırada Oxford Üniversitesi'nde profesör ve muhtemelen Darwin'in evrim kuramının en etkili savunucusu.

Bu çarpıcı iddianın ortaya atıldığı kitap "Gen Bencildir", ilginç ismi sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaştı. Ancak, bu isim aynı zamanda büyük yanlış anlamalara da yol açtı. Pek çok kişi, Dawkins'in keşfinin, insanlar dahil bütün canlıların sadece kendi hayatını düşünen ve hayatlarına devam etmek için, taşıyıcılarını kurban etmek dahil her şeyi yapabilecek, "bencil genler" tarafından kontrol edildiğini açıklayan bir kuram olduğunu düşünüyordu.

Oysa gerçek daha farklı. "Gen Bencildir", evrimi en iyi şekilde anlamak için, genlerin bencil varlıklar gibi düşünülmesi gerektiğini iddia eden bir kitap. Dawkins, ne genlerin gerçekten bencil olduğunu ve bilinçli hareket ettiğini söylüyordu; ne de evrimi destekleyen kanıtlar bulduğunu iddia ediyordu.

İnsanların bencil genlerinin isteklerine karşı koyamayacak kadar güçsüz varlıklar oldukları ise, anlatmak istediği en son şeydi. Gerçekte Dawkins, evrime genleri temel alan bir bakış açısıyla yaklaşma fikrini daha geniş kitlelere tanıtmak istiyordu. Bunu yaparken, bilim dünyasındaki en güçlü, ama yanlış anlaşılmaya uygun metaforu ortaya koydu.

"Bencil gen", Darwin dahil pek çok evrimciyi uğraştıran bir sorunun çözümü yolunda bir girişim aslında. Darwin, "Türlerin Köken"i (1859) başlıklı en ünlü kitabında, varlığın devamı için yapılan mücadelenin, sadece en dayanıklı canlıların geçebileceği bir "filtre" görevi gördüğünü söylüyordu. Bu canlılar, hayatı sürdürmeye elverişli özelliklere sahip nesiller ürettiklerinden, evrim devam ediyordu.

devamı için tıklayınız (http://www.focusdergisi.com.tr/bilim/00533/)

cigi
07-12-2008, 02:57
Sayin evrensel-insan,
Gen Bencildir, öncelikle kitabin adidir. Saniyorum kitabi okumadiniz. 1976 yilinda yayimlandi, fakat Türkiye'ye girisi biraz gecikti. Bir kitap okunmadan, hakkinda hic bir zaman yorum yapma ve fikir üretme hakkina sahip degilsinizdir.
Benim kusagim, Türkiye'de her tartistigi kisinin inandigi fikiri, ideolijisinide kaynagindan ögrenip öyle tartisan bir kusakti...Okul bahcelerinde mermi kovanlari olan bir zamanda bile, bitmek tükenmez bir okuma,ögrenme arzusu vardi.12 Eylül, bu kusagi yerle bir etti.
Diger katilmadigim konu ise sizin söyleminiz; bu sizin kendi düsünceniz. Ayrica kendi
düsüncenizi ispatlanmis bir kuram gibi veya yazili degismez doganin kanunu gibi gösterimi taviri takinmamaniz gerekir.
Size katilmadigim konuda, bencil genin sadece insanda degil, hayvanlarda da oldugunun arastirmalarinin yapildigi, kanitlandigi bilgilere göz atmanizi öneririm. En popüler olani Penguenlerinkidir.
Darwin'in evrim kuramini olusturdugu dönemde genler hakkinda ciddi kanitlar yoktu. Daha sonra 1964 yilinda Oxford Üniversitesinde kuramci William Hamilton'un ''akrabalik seleksiyonu'' 1966 yilinda George C. William'sin '' uyum ve dogal seleksiyon'' 1970 yilinda Italyan genetikci Luigi Cavalli-Sforza'nin '' gen-kültür ortak evrimi'' en son Dawkins'in '' Gen bencildir '' kitabi.
Bir de bu genlerin, degisen ortamla etkilenmeleri. Ona göre uyum saglama tavirlarini takinmalari gibi konulari önerebilirim.

Saygilarimla.

evrensel-insan
07-12-2008, 03:12
Saygideger cigi;

Ben, kitaba yonelik degil; cumleye yonelik bir yazi yazdim. Ne demek istedigimide soyledim. Sonucta, o kitap ve o kitaptaki yazilarda; bir ozneye aittir. Kendi kendini ureten, hicbir sey; bencil olamaz. Bencil olan sadece kendini dusunur. Bir, genin bencil olarak lanse edilmesi; herseyden once evrime terstir. Evrim, evolution dan gelir ve evolve, temelini tasir. Evolve da; seyden meydana gelme, dogma demektir.

Evet, kitabi okumadim ve okumakta istemem. Cunku, bu cumle; zaten kitabin icerigini ortaya koymaktadir. Bencilligin anlami " kendinden baskasini dusunmeyen" demektir. Ozaman, bir annenin icinde baska bir canli tasimasini, bana "gen bencildir" cumlesi ile nasil aciklarsiniz? Ayrica unutmamak gerekir ki; herhangibir somut olgunun, ne oldugunu kelime olarak ortaya koymak; soyut bir icerik vermektir. Bu tip soyut icerikli, ifadelerin bile kullanilmasi; Insanoglunun, nasil bir bireyci temelde; sirf kendini dusunmesini onermektedir. Bu da BIREYCI AKILCILIKTIR. BIR, BIREYIN; HIC BIR ZAMAN, INSANSAL BIR YAPIYA KAVUSAMAYACAGINI SAVUNMAKTADIR.

Bu, da insanligin onune konmus, ayrimcilik temelli dogal dusuncenin; baska bir versiyonundan baska birsey degildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
07-12-2008, 03:27
Saygideger cigi;

Ayrica, teorinin tam Turkcesi; evrim degil; evrimlesme-evolution dir. Evrimlesmede; evrim-evolve-yoluyla olmak demektir. Cunku, evrim; ayni zamanda; devrimlesmenin-revolution- karsitidir. Revolutionda; revolve dan yani-dogal olani degistirmeden, dogaldan farkli olmaktan-yani devrimden gecer. Cunku, evrim ve evrimlesme; fiziksel bir dogal olgudur ve kendi kendine isleyen bir carktir. Ama, devrim ve devrimlesme; dusunsel ve dogal olani yeniden duzenleyen anlamini tasir. Genin evrimlesmeyle olustugunu soylemek baska; bu soyleme, birde soyut bir icerik vermek baskadir. Geni, gorebilirsin; bencilligi nasil gorursun? Bencillik, yerlestirilmis ve alisilagelmis bir inanctir.

Evrimci olan, devrimci olamaz. Ama bir devrimci; evrimlesmeyi bilimsel olarak savunabilir.

Evrimlesme, yaratilisin karsiti; evrim, devrimin karsitidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
07-12-2008, 04:48
Sayin evrensel-insan

Bu sizin icin benim yazdigim, ikinci ve son yanit olacak.
Okumak istemeyen ve okumamak icin ayak diretip, tartisilan konu ve ayrica hic konu ile alakasi olmayan, kulaktan duyma bir cuval bos kelimelerle, racon keser edalari takinan,bir bireyle hic isim olmaz.Su anda ki zamanima yazik oluyor diye düsünüyorum.Cünkü, sitemizde bulunan insanlarin, yapmis oldugu evrimteorisi sitesindeki bilgileri okuyorum.Sizin bu tavriniz hem okumaz, hem bilmez, hemde dinlemez, hemde her düsünceye ambargo. Bu tavirda ki insanlar bakarlar, görmezler. Hep kulaktir alici. Bir de icerde ses kaydinin yapildigi bölüm. Kahvehanelerde de alismislardir bu tür edalarda konusup racon kesmeye. Bu budur, bu da böyledir, bunu da böyle iceceksin, ekmegi de burasindan isiracaksin diye. Isterler ki bütün cevresi, ayni onun gibi düsünsün, onun sevdiklerini sevsin. Yani lafin kisasi tam bir Fasizan kafa. Bir fasizan kafa yapisinin devrimle, evrimle, genlerle ne isi olabilir ki ?
Ben kimim ki bu tip kafalara makyaj malzemesi satayim? Hasa tövbe estafurullah, tövbe, yüzbinkere tövbe... Muhammed'in vanilyali dondurmasi carpsin beni.
Ben ancak nacizane ha birakasun bu insanlari da Penguenlerden basla diyebilirim ki, Penguen sonucta yasadigi yeri,yemi vede geni pek karisik degildir, diger hayvanlara bakarak. Insan geni cok karisik komplike bir bilgi agi. Bu konuda ki kitaplara ve forumlara dalmadan önce en azindan satranc oynayabilecek bir beyin gerekir.O da terbiye icindir.
Bu sekildede alisik olmadigim bir tavirda yazi yazmaktan hic hoslanmiyorum fakat dayatmalara ve diktelere de hic aliskin degilimdir.Bilgiye karsi bu güne kadar, hic kimse duramamistir.Ayni kuvvetli rüzgara kars tükürülmiyecegini bilmek gibi...
Ben okumam, adindan belli, okumak da istemem demek rüzgara karsi tükürmek degil, cis yapmaktir...
Sizle olan iletisim bagim koptu.

Saygilarimla.

evrensel-insan
07-12-2008, 04:55
Saygideger cigi;

Belirtmis oldugun goruslerin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli
09-12-2008, 15:32
[quote=frodo;142827]Karadenizli bir; senin kardeşin olamayacak yaştayım. 80 ihtilalini hatırlarmısın çok büyüksen eğer

İki bu başlıkta canlıların milyonlarca
yıldır değişmediği iddiasıyla açmamış mıydın ?

Yani Bir babanını gözü mavi çocuğunun gözü yeşil oldu aaa demekki evrim varmış diye açmadım

İnsanla maymun değilde şempanzeler arasında gen alış verişi muhtemelen mümkün. Bu denendi mi bilmiyorum. Denendi ise de etik kurallar açısından kimsenin bunu açıklayacak cesarette olduğunu sanmıyorum. Bilmediğin şeyleri yazma

Köpek ve kurt örneğini iki nedenle verdim. Birincisi canlıların stabil olmadığını çevresel etkenlere uyum yoluyla cevap verdiğini anlatmak, ikincisi ise türleşmenin ne kadar uzun süreceğine anlaşılır bir örnek olması nedeniyle. Ama anlıyorum ki benim çabam beyhude.

Soyu daha yüksek bir sığırın tohumlarını soyu daha düşük bir sığırın tohumlarına aşılayarak sığır soyunda ıslahta bulunabilirsinbu evrim değildir ilkokul çocuğu bile bilir bunu.

Sen demedinmi bana kurtla köpek ortak bir atadan ayrılalı kaç bin sene oldu ama hala gen alışverişinde bulunurlar bende diyorumki eğer bizde maymunla ortak bir atadan gelseydik gen alışverişinde bulunurduk ama öyle bir şey yok

MasculiN
10-12-2008, 02:41
İnsanla (tabirinizle) maymunun ayrımı ile kurtlarla köpeklerin ayrımının ne zaman olduğunu bi öğrenmekte fayda var.

özhititli
10-12-2008, 15:39
Sayın dostlar,ben acizane MAYAKOSKİ adlı dünya ozanının "Son söz" başlıklı şiirinden iki kıta alıntı göndermek istiyorum bu tartışma üzre.Nedenide doğru bilgiye ulaşmanın zor olduğu ama diyalektik denen ve bence kutsal olan metodun tam olarak bilinememesi,bilimsel eserleri okumak yerine filan dedi,filan yazdı.Mış ve müş'lerle geçen zamana acıdığımdan.68'li HİTİTLİ (Neşili,onlar kendisine böyle diyordu)...Son söz: SİZİ DÜŞÜNDÜM DE YAZDIM,BÜTÜN BUNLARI,BAHTIKARA SIÇANLAR!.,ACIDIM EVET SİZE..,GÖĞSÜMDE MEME YOK...,YOKSA,BİR SÜTANA GİBİ EMZİRİRDİM SİZLERİ.,KUPKURU KESİLDİM İŞTE:,VÜCUTSUZ BİR VÜCUDUM TÜM ZAFERLERİMLE.Trajedi denen aslında bir tiyatro eseri olan geçerliliğini hiç yitrmemiş bu eseri okumanızı çok isterim.Sevgi ve saygılarımla...

habilis
16-12-2008, 20:34
bunlar yine hy dan mı çalıp duruyorlar bu safsataları !

karadenizli
16-12-2008, 21:11
Ne hy si bi takmışsınız harun yahya sanki onundışında kimse yok

O bilgiler başk kitaptan ifadeler benim

yucemanitu
17-12-2008, 20:13
Saygideger cigi;

Belirtmis oldugun goruslerin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Her ne kadar pek çok konuda görüşlerimiz çatışsa da forumlarda efendiliğini ve seviyesini her koşulda muhafaza edebilen evrensel-insan'a can-ı gönülden teşekkür ederim.

cigi
18-12-2008, 14:37
Gen Bencildir,

15 sene önce okudugum bu kitabin, Türkce' sini sayfalar halinde sitemizde yayimlanmasini öneriyorum. Insanlara hediye ederek okumalarini önerdigim icin su an, Türkce' si elimde kalmadi... Ilk firsatta bulacagimdan emin olabilirsiniz.
Eger bu önerim kabul edilirse bu görevi seve, seve üstlenirim.
Okumadan bu konuda, fikir ve düsüncelerini dayatan arkadaslarimiza, faydali olacagini düsünüyorum.
Saygilarimla.

yucemanitu
18-12-2008, 18:02
Gen Bencildir,

15 sene önce okudugum bu kitabin, Türkce' sini sayfalar halinde sitemizde yayimlanmasini öneriyorum. Insanlara hediye ederek okumalarini önerdigim icin su an, Türkce' si elimde kalmadi... Ilk firsatta bulacagimdan emin olabilirsiniz.
Eger bu önerim kabul edilirse bu görevi seve, seve üstlenirim.
Okumadan bu konuda, fikir ve düsüncelerini dayatan arkadaslarimiza, faydali olacagini düsünüyorum.
Saygilarimla.

Evet cigi kesinlikle doğruları savunan sendin ciddiyim bu başlıkta senin fikirlerini onaylıyorum. Ben sadece efendiliği için teşekkür ettim evrensel-insan'a. Savunduğu fikirler için değil. Fikirlerini söylemedim. Hiçbir şeyi de dayatmıyorum şu an içimden geldi teşekkür ettim. Çünkü savunduğu fikirler bana göre de yanlış ama önyargılı da olsa bir insana o laflar söylendiğinde çok sert tepki verebilir. Kusura bakma. Evrensel-insan pek çok görüşüne katılmasam da çok efendi saygılı bir üyemiz.
Ha unutmadan sana da yapacağın bu katkıdan dolayı samimi olarak teşekkür ediyorum. Şimdiden eline emeğine sağlık.

cigi
18-12-2008, 21:46
sevgili atlas,
Kesinlikle hic kimseye kirgin degilim, olmaya da hakkim yok. Dava adamlarinin, kaprisli ve kompleksli, olmalari gibi lüksleri olamaz. Yanlis anlasilmalarin, bu sayfalarda olmamasi mümkün degil diye düsünüyorum.
'' Okumam, okumak da istemem, ama kesin bu böyledir.'' Cümlesine bende sabirsizlik edip, fevri cümlelerimle sayin evrensel-insan' i ve dolayli olarak da olsa seni kirdiysam, ondan ve senden özür dilerim.
Bunu; yillarin verdigi yalniz mücadele sonucu ortaya cikmis, gerginligin ve yorgunlugun disa yansimasi olarak algilayin.

Saygilarimla.

yucemanitu
18-12-2008, 21:56
Sevgili Cigi rica ederim benim de pek çok hatalarım oldu ve forumda ben de özür diledim kesinlikle hata dolu bir adamım ben. Bu olgunluğu gösterdiğin için senin de iyi niyetli olduğun ortada sana candan teşekkür ederim sevgiler ve saygılar.