PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖLEN ATEİSTLERİN SORUNLARI.......

haci
02-12-2004, 20:48
Ölen bir insanın sorunu olur mu? Olmamalı.. Değil mi? Müslüman’ların kendi inançlarına göre en büyük sorunları onların ölümünden sonra başlıyor. Türkiye’de ateistler de öldükten sonra bazı ilginç sorunlarla karşılaşıyorlar. Cenaze namazları kılınıyor ve ölü ateistin cenazesi Müslüman geleneklerine sadık kalınarak defnediliyor...
Yakılmak isteyen ateistlere bu hak tanınmıyor. Müslüman geleneklerini izlemeden bir insanı gömmek belki de mümkün değil Türkiye’de..
Ateistler de kendilerine göre, yalnız yakın akraba ve arkadaşlarının katıldığı bir cenaze töreni isteyebilirler. Yakılmayı gömülmeye yeğleyebilirler. Batıda Ateist cenaze törenleri uygulanıyor. Bizde neden olmasın!..
Ayrıca Türkiye’de intihar ve ötanaziye sıcak bakılmıyor. İkisi de kabul edilmiyor. Hatta bir ara intihar yasak idi. Hala yasak mı bilmiyorum. Bazı ilkel düşünceliler intiharı bir ahlaksızlık türü olarak bile kabul edebiliyorlar.
Acı ve ızdırap çekmekte olan ve geleceğe yönelik bütün umutlarını yitirmiş bir insanın kendini öldürmesine karşı gelmek değil mi asıl ahlaksızlık? Bazıları bunu göremeyecek kadar düşüncesiz ve cahil olabiliyor.
Daha yaşamın başlangıcında, genç ve körpe bir insanın basit bir depresyondan dolayı intihar etmesi elbette büyük bir kayıp. Ama yaşı ne olursa olsun kanser ağrıları içinde kıvranan ve öldürülmek veya kendisinin öldürmesine izin verilmesini isteyen bir insanın ızdırabına son vermek nasıl olur da bir ahlaksızlık, hatta suç olur?

Evet.. Ölen ateistlerin sorunları vardır ama, aslında o ölmekte ve ölecek olan insanların sorunlarıdır. Yaşamı insana zehir edebilen din, ölümü de ona zorlaştırıyor...

Türkiye’de ateistler ve Müslüman olmayanlar için krematoryumlar açılmalı ve ateist cenaze törenleri düzenlenmeye başlanmalıdır. Aziz Nesin’in ölümünün nasıl bir sorun oluşutuğunu anımsıyorsunuzdur. Türkiye’de yalnız yaşamak değil, ölmek de zordur.

Ölüm kaçınılması olanaksız en büyük gerçektir. İnsanların onu onur ve gururla karşılaması sağlanmalıdır.

Selamlar

HACI

Ebu Leheb
02-12-2004, 20:53
ben de öldükten sonra yakılmak isteyen biriyim ama maalesef türkiyede bunu yapmak imkansız!

birine vasiyet etsem öldükten sonra beni yakın diye bunu yapamazlar çünkü cenazeye saygıszlık suçundan dolayı hapse girerler!

size ne kardeşim! cesedimi kurtlar-böcekler yiyeceğine ateş yaksın!

02-12-2004, 22:25
Bence cesedini sabun fabrikasinda kullansalar daha faydali olur.

haci
02-12-2004, 22:29
Oluye saygi olene saygidir. Oluye saygisizliksa insanin kendi degerlerine saygisizligidir. Olu ile degil, sizle ilgili bir sorundur yani..

Henna
02-12-2004, 23:59
Musluman olmayanin cenaze namazi kilinmaz zaten. Bu konudaki densizlik T.C devletinin marifetidir. Farkli noktalardan yaklassak da sizinle hemfikirim.

Bir muslumana, musluman olmayanin cenazesinde saf tutmak yakismaz.

haci
03-12-2004, 00:12
Insan kaybettigi sevdiginin cenaze torenine katilir benim anlayisima gore. Ama bir atesit Musluman usullerine gore gomulmez. Cenaze toreni yapilir. Onu sevenler gelir.. Konusur. Onu anar.. Bir insan yalniz dinsel inanclarindan dolayi degerli degildir. Ben babami kaybettim. Ateist idi ve Musluman usullerine gore gomuldu. Ona sorulsaydi, oyle bir cenaze torenini istemezdi. Musluman olmayan veya ateist bir insanin cenaze namazini kilmak kadar aptalca bir sey yoktur. Ama bu oluye saygisizlik yapilir anlamina da gelmez. Ben Musluman olan ve Musluman usullerine gore defnedilen arkadaslarimin cenaze torenine katilmisimdir. Hatta bir keresinde cenaze namazi bile kilmisimdir. Namaz kilacak adam bulamamislardi.. Yikanirken de basinda bulunmustum. Islam bu onemli sosyal olguda bile ayrimcilik yapmakta ve araya fesati sokmaktadir. Din insanla, oldugu soylenen Allah arasinda degildir, Islam''da.. Islam ummet dinidir.. Kisiye onem ve deger vermez.
Insanliga onem veren, Islam''dan uzaklasir..
Buna mecburdur..

03-12-2004, 03:12
Ölümümden sonra beni vasiyetime rağmen cenaze namazı kılarak gömülmem bana son atılmış ama en büyük kazık olur.
Yaşadığım yer itibarıyla cenazemin yakılmasında bir engel ve sakınca yok ve bunu da vasiyet ettim.

Yakılmamı vasiyet ederken ancak bir tek şart koydum. Eğer babamdan daha önce ölecek olursam beni yakmayacaklar çünkü o çok sevdiğim ihtiyar yakılmama dayanamaz. Ama ben sonraya kalacak olursam yakılacağım.
Eğer ölümümün şartları organlarımı değerlendirme olanağı verecek olursa işe yarayacak her şeyimin bağışlanması ayrıca vasiyetimdir.

Cenazemin yakılması esnasında beni son yolculuğa götürmek isteyen bir çok arkadaşımın orada olmayacağını da biliyorum, eğer bugünlerde ölecek olursam tabii. Belki ben iyice yaşlanana kadar durum değişir. Ama ne olursa olsun, o bir tek şart hariç, yakılacağım.

Bugüm hiç olmazsa cenazenin yakılmasından konuşabiliyoruz. Daha ileride alışılmış bir yöntem olabilme olasılığı büyük. Bir gün gelecek Türkiye''de krematoryumlar olacak. Zamanın çarkı geri dönmez kolay kolay.

Sevgiler
Darvinist

hberent
03-12-2004, 11:19
merhaba arkadaşlar..
ben bu siteye yeni gelenlerdenim..ve gerçekten bu formdan faydalanıyorum..
öncelikle haci arkadaş sana samimi olarak bir soru ..
sen iyi arkadaş olduğun bir müslümanın cenazesine gidermisin?
saygıyı hakedene hürmet ederim...

03-12-2004, 12:51
hberent,
biraz gecikmiş de olsa foruma hoş geldin.

Senin Hacı''ya yönelik soruna ben kendi açımdan cevap vereyim.
Elbette cenazeye gidiyorum. Tanıdıklarımın cenazelerinde bulunurum ve baş sağlığı temenni ederim. Ölmüş kişiyi anarım, onun hakkında iyi konuşmaya çalışırım. Her hangi bir müslümandan veya hıristiyandan farksız olarak cenazelere giderim.

Yapmadığım tek şey cenaze namazına durmak. Ölü arkasından verilen mevlütlere de gitmem.

Ölüm herkesi üzen bir olaydır ve ateist ve teist arasında fark etmez. Buna özellikle üzülen cenaze yakınlarına teselli vermeye çalışmak herkesin borcudur sanırım. Ölünün arkasından iyi konuşmak onun yakınlarına ayrıca bir teselli olduğu için güzel bir şeydir.

Sevgiler
Darvinist

haci
03-12-2004, 13:57
Ben ölünün yıkanmasında bulunmuş, cenaze namazını kılmış ve mevlüdüne de gitmişimdir.. Onları kendim için yapmıyorum nasıl olsa.. İnanan bir arkadaşım (akrabam) için ve ona olan hürmetimden dolayı yapıyorum...

ngcoskun
03-12-2004, 15:05
ah bir anlatsam yaşadıklarımı
merhaba
bu başlıktaki konu beni epey düşündürdü.
ben çevreme ateist olduğumu kabul ettirememiş, belki bir gün değişir diye inançlarını empoze etmeye çalışan bir grup insanla - ki çoğunluğu ailem - yaşıyorum.birlikte yaşamasak da hayatımdalar bir şekilde.onları seviyorum ve beni bu anlamda kınamalarına kızsamda birşey yapamıyorum.evet beni resmen kınıyorlar , saygı duymak şöyle dursun bana kendileri benden büyük diye onların dediğini yapmam yönünde davranışlarına kızınca ya da karşılık verince kırılıyorlar. bu sırf benim sorunum olabilir..onlara bu durumu kabul ettirememek bana bağlı birşey olabilir.onların bana bu konuda saygısızca davranmaları sadece benim beceriksizliğim olabilir. çünkü ben ne zaman konu açılsa fikirlerimi söylemeye çalışırken bakıyorum ki olaylar büyüyor ve ben onlarla aramda bu uçurumun kişiselleşmemesi için susan taraf oluyorum. burda konuşulduğu gibi olmuyor. yada arkadaşınla konuşur gibi olmuyor onlarla konuşmak. onları ya tamamen hayatımdan çıkarmam gerekiyor -ki bunu asla istemiyorum - ya da onları kendi haline bırakmaya çalışıyorum ama onlar beni kendi halime bırakmıyorlar.bu biraz da onların cahilliğinden olabilir. çok kültürlü olmasa da gün görmüş bir ailem var. ailem hakkında cahil demiş olmam onları kınadığım anlamına gelmez. sadece onların yaşam şekli bu kadar. bu nedenle kendimi bildiğim ve "neden" sorusunu sormaya başladığımdan beri fikirleri bastırılmış bir ateistim. okuduğum kitapları bile ailemle yaşarken gizli okurdum.üstlerini kaplardım kitaplarımın.vs..
halen daha annem evime gelip dualar asıp kendince rahatlıyor ve ben o gidince indirdiğim duaları onu kıramadığım için o geleceği zaman aynı yerlerine tekrar asıyorum.inanmadığımı, onun için yaptığımı bildiği halde bu onu yine de rahatlatıyor.
peki şimdi gelelim benim ölümüme.ben olaki annemden önce öldüm.şimdi nasıl vasiyet ederim ki bırakın yakılmayı bana cenaze namazı kılmayın demeyi.etsemde yaparlar mı
hacı arkadaş kadar şanslı değilim maalesef :(

stingray
03-12-2004, 23:41
Bir ateist olarak ölünce bana müslümanların cenaze törenini uygulayacaklarını düşünmek beni çok üzüyor. Neden herkes müslüman geleneklerine göre gömülmek zorunda bunu da bir türlü anlamıyorum. Ben de ölünce yakılmak isterdim ama ne yazık ki bu şu an imkansız gibi görünüyor. Umarım ölmeden bu sorun aşılır.
İntahar bence bir insanın en doğal hakkı. Yaşam hakkı gibi. Bence hayatı sonuna kadar yaşamak zorunda değiliz, bazen hayat gerçekten çekilmez olur ve bu durumda ölmek çok da önemli değildir. İnsan nasıl olsa bir gün ölecek bu ölüm tarihini biraz ileriye almanın bence abartılacak bir yanı yok. İntaharın ahlaksızlıkla nasıl bir ilgisi olabilir çok saçma. Dinler nasıl yaşayacağımıza bile karışıyor bu da yetmiyormuş gibi bir de ölümümüze karışıyor. Rahat bırakında istediğimiz gibi yaşayıp istediğimiz gibi ölelim....

Henna
04-12-2004, 05:44
Niye yakilmak?
Niye herhangi bir sekilde gomulmek vs degil de, yakilmak?

Ebu Leheb
04-12-2004, 11:35
Niye yakilmak?
Niye herhangi bir sekilde gomulmek vs degil de, yakilmak?

heheh! merak etme biz(en azından ben) yakılmanın kutsallığını falan inanmıyoruz. sadece yakılmanın bir ceset için en iyi yok olma biçimi olduğunu düşünüyorum.

sen hiç çürümüş, kokmuş veya kurtlanmış bir ceset gördünmü? cesedi kurtların yemesi veya kokuşması iğrenç bişey! o yüzden cesedi yakmak daha asilce! hem ilerde torunlarına bırakmak üzere küllerin ortaya çıkıyor. :D

Tolga
09-12-2004, 16:37
Devlet eğer gerçekten laik olduğunu ıspatlamak istiyorsa derhal
inançsız vatandaşlarının cenaze sorunlarını çözmek zorundadır.Ama şunu unutmamak gerekirki burada biz inannçsız kişilerin de suçu vardır.Çünkü bizlerin nüfus cuzdanlarında inanmamamıza rağmen müslüman yazmıyor mu?Önce bizler sayımızın azımsanamayacak kadar çok olduğunu devlete göstermeliyiz(bu da en iyi nüfuz cüzdanlarımızın din kısmına islam yazdırmayarak olur).Daha sonrasında ise zaten devlet bize saygı göstermek zorunda kalacaktır.
CESETLERİMİZİN MÜSLÜMAN MEZARLIKLARINDAN UZAK KALMASI DİLEĞİYLE...

Russell
10-12-2004, 13:50
tolga hoşgeldin

demişsin ki:

Devlet eğer gerçekten laik olduğunu ıspatlamak istiyorsa derhal
inançsız vatandaşlarının cenaze sorunlarını çözmek zorundadır.Ama şunu unutmamak gerekirki burada biz inannçsız kişilerin de suçu vardır.Çünkü bizlerin nüfus cuzdanlarında inanmamamıza rağmen müslüman yazmıyor mu?Önce bizler sayımızın azımsanamayacak kadar çok olduğunu devlete göstermeliyiz(bu da en iyi nüfuz cüzdanlarımızın din kısmına islam yazdırmayarak olur).Daha sonrasında ise zaten devlet bize saygı göstermek zorunda kalacaktır.

eğer bu ülkede nüfus cüzdanına ateist,deist,panteist gibi ifadeler yazdırırsan bir çok tehlikeye maruz kalırsın.

1-aşırı islamcıların sana tehdit savaşı açması.
2-toplumda farklı gözle bakılmak.
3-devlet dairelerindeki işlemlerde dinsiz olduğunu gören memurun gıcık olsun diye senin işini yavaşlanması.
4-cüzdanını düşürdüğünde bunu bulan birinin bu dinsize ne götürecem diye cüzdanın üstüne yatması.
5-özellikle polislerin vereceği tepkiler çok önemli sana her türlü haksızlığı yapabilirler.
......vs...v.s....v.s.... ÇOK ÖRNEK VERİLEBİLİR BENİM AKLIMA GELENLER BUNLAR GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.

yani her türlü dezavantaj mevcut bence kimlikten önce zihinlerin değişmesi lazım.

RUSSEL

15-12-2004, 14:13
Ateistlerin ALLAH(cc)''a karşı olmaktan başka bir ortak yanları olmadığından onlar öldükten sonra leşleriyle kim ilgilenir ki? Kimin sadık bir ateist dostu vardır? Ateistten dost olamayacağına göre iki ateist arkadaş bile kendilerini arkadaşlarının cenazesini kaldırmakla yükümlü tutmazlar.Onlarda sadakat ne arar...İşte bu yüzden olsa olsa ticari bir işletme kurulur ve ateist kişi ölmeden önce bir miktar para öder ölünce de yakılır leşi.Aslında bu işletmenin de de sizi yakacağı garantisini vermek zordur.Ama ''arz - taleb'' ve rekabet bunu dengeler.Nitekim kişi parasını ödeyip de öldükten sonra yakılmamışsa diğer ''yakılma talibleri'' o işletmeye güvenmez ve başkasından talebde bulunur.Bu da işletmenin karını azaltacağından kişiyi mecburen yakamaz.Ha eğer devlete vergi veriyorsanız devlet bunu kuarala bağlar ve ölünce sizi yakar.Her halde cehennemde yakılacağınız şübhesizdir.Ama olan yaşayanlara olur.Ortalığa sinen koku en az iki üç hafta kalkmaz.İşte böyle ticari faaliyete konu olmak istemiyorsanız müslüman olun.Sadık müslümanlar hiç karşılıksız sizi yıkar,kefenler,defnederler.Mezarda çürümek istemiyorsanız bunun da yolu vardır.Şehid olmak veya velilerden yazılmak bu arzunuzu gerçekleştirir.

haci
15-12-2004, 14:34
Öldükten sonra bir insan kendi vücudunun sahibi değildir. Geride kim kaldıysa onun malıdır. Bir et ve kemik yığındır ama, anılarına hürmet edilir. Ölüye hürmet önemlidir. Bunu her Müslüman anlayamaz. Çünkü onlar yalnız bir diğer Müslüman’ın ölüsüne hürmet ederler ve ateist ölüsünü bir leş olarak nitelendirirler. Bu onların sorunudur. Bizi ilgilendirmez..
Müslüman’ların çoğu ahlaközürlü ve kusurlu insanlardır.
Baysoner bunu bize bir kere daha kanıtlıyor..
Sorunlu bir diğer Müslüman’dır Baysoner..

HACI

ReS
15-12-2004, 14:35
oncelikle HACI ya

Turkiye de neyin kolay oldugunu sormak istiyorum
dindarlara zulum,dinsizlere zulum(size gore),hristiyanlar yine oyle.
ama Turkiye Seriatle yonetilse idi adelet olurdu baris ve huzur olurdu,sende oldukten sonra istedidin sekilde defnedilirdin.

ikincisi neden yanmayi tercih ettiginizi anlamadim,aklinizda ahirette yanacaginiza dair supeler varda,siz or da yanmayasiniz diye burda yanmayi mi tercih ediyorsunuz.

eger bir inancin yoksa zaten kanalizasyona da dussen olsen senin icin hicbir sey ifade etmez.

ama merak etmeyin bu dunyada yanarak nefnedilmesenizde,obur dunyada yanarak yasayacaksiniz hemde sonsuza dek.bakin gordunuzmu
adalet sahibi yucu Allah ne buyuk,Turkiye Cumhuriyetinin size vermedigini, size yine o veriyor.

ReS
15-12-2004, 14:49
ngcoskun
oncelikle burasi "aile sorunlari dinleme sosyal klubu "degil.
ama gordugum kadari ile dindar bir ailen var,ne mutlu onlara.insallah bir gun seni dine sokarlarda,su an okudugun kitaplarini yakar,yerine "Mezar notlari" kitabini alirsin.

ReS
15-12-2004, 14:56
Russel

eğer bu ülkede nüfus cüzdanına ateist,deist,panteist gibi ifadeler yazdırırsan bir çok tehlikeye maruz kalırsın.

1-aşırı islamcıların sana tehdit savaşı açması.
2-toplumda farklı gözle bakılmak.
3-devlet dairelerindeki işlemlerde dinsiz olduğunu gören memurun gıcık olsun diye senin işini yavaşlanması.
4-cüzdanını düşürdüğünde bunu bulan birinin bu dinsize ne götürecem diye cüzdanın üstüne yatması.
5-özellikle polislerin vereceği tepkiler çok önemli sana her türlü haksızlığı yapabilirler.
......vs...v.s....v.s.... ÇOK ÖRNEK VERİLEBİLİR BENİM AKLIMA GELENLER BUNLAR GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.

yani her türlü dezavantaj mevcut bence kimlikten önce zihinlerin değişmesi lazım.

eger kimligini bulan bir muslumansa merak etme adresine kadar getirir,eline teslim eder.
sizin gibi Allah korkusu olmayan,rusvet alan polislerin eline duserse
dogru sana hak veriyorum,her turlu haksizligi yaparlar.
devlet dairelerine gelince ,devlet laik oldugu icin yillar once torpillerle laikler doldu devlet dairelerine,merak etme islerinde bir yavaslama olmaz aksine bir hizlanmada gorebilirsin.

17-12-2004, 14:17
''Ateist Ölüsünü LEŞ olarak nitelemem o anki bir heyecanla vuku bulmuştu.Bir hadisede HZ. MUHAMMED MUSTAFA (SAV)'' nın bir yahudinin cenazesi geçerken ayağa kalkması ve ''O da bir insandır.'' buyurması söz konusudur.Ben de bir insanım .Hata işleyebilirim.Kalbinizi kırdıysam özür dilerim.Ama biraz siz de beni anlayın.Sizin ne öldüğünüzde, ne de tekrar dirildiğinizde yanmanızı istemiyorum...Buna elbetteki karşıyım.Bu benim imanımın bir şartı. Kendim için istemediğimi başkaları için isteyemem.Kendimin korktuğu şeyden başkalrını da korkuturum..Hayır diliyorum...