PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hankìn kicini Öpmek!!

Nebenbuhler
11-09-2005, 23:39
Bu sabah, kapim calindi. Actigimda, karsimda iyi giyimli, bakimli bir cift gordum. Adam once konustu:

. Merhaba, Adim John ve bu da Mary. .

Mary: Merhaba, sizi bizimle birlikte gidip Hank. in kicini opmeye davet ediyoruz.

Ben: Pardon?! Ne demek istiyorsunuz? Hank de kim? Ve ben niye onun kicini opmek isteyeyim?

John: Eger Hank. in kicini opersen, sana 1 milyon dolar verecek; eger opmezsen seni essek sudan gelinceye kadar dovecek.

Ben: Ne? Bu bir tur mafya taktigi mi? Ne oluyor?

John: Hank bir milyarder. Bu kasabayi o kurdu. Buranin sahibi o. Istedigi her seyi yapabilir ve sana 1 milyon dolar vermek istiyor. Fakat kicini opmeden parayi alamayacaksin.

Ben: Bu cok sacma. Neden?

Mary: Sen kim oluyorsun da Hank. in hediyesini sorguluyorsun? 1 milyon dolar istemiyor musun? Bir kic opmeye degmez mi onun icin?

Ben: Belki, eger yasalsa, fakat ..

John: Oyleyse, gel bizimle Hank. in kicini op.

Ben: Hank. in kicini sik sik oper misiniz?

Mary: Elbette, devamli&

Ben: Peki 1 milyon dolari aldiniz mi?

John: Yok, kasabayi terketmeden parayi alamazsin.

Ben: Oyleyse neden hemen kasabayi terketmiyorsunuz?

Mary: Hank soylemeden kasabayi terk edemezsin. Yoksa parayi alamazsin ve seni essek sudan gelinceye kadar dover.

Ben: Peki, Hank. in kicini open, sonra da kasabayi terkedip 1 milyon dolar alan birini biliyor musunuz?

Mary: Annem Hank. in kicini yillarca optu. Gecen yil da kasabayi terketti. Eminim parasini da almistir.

Ben: Onunla konusmadin mi o zamandan beri?

John: Elbette hayir. Hank buna izin vermiyor.

Ben: Oyleyse, eger parayi alan herhangi biriyle konusmadiysaniz, parayi aldiklarini nereden biliyorsunuz?

Mary: Kasabadan gitmeden once biraz veriyor. Belki maasina bir zam aliyorsun, belki kucuk bir loto kazaniyorsun, ya da caddede 20 dolarlik banknot buluyorsun.

Ben: Peki bunlarin Hank. le ne ilgisi var?

John: Hank. in bazi dostlari var.

Ben: Kusura bakmayin ama bu tuhaf bir uckagitcilik gibi geliyor kulaga.

John: Fakat 1 milyon dolar burada soz konusu olan. Sansa birakabilir misin bunu? Ve unutma, eger opmezsen seni dovecek.

Ben: Belki, eger Hank. le konusursam, ayrintilari ondan ogrenirsem..

Mary: Hayir, hickimse Hank. i goremez. Hickimse Hank. le konusamaz.

Ben: Peki o zaman nasil kicini opuyorsunuz?

John: Bazen ona bir opucuk gonderiyoruz ve kicini dusunuyoruz. Diger zamanlarda Karl. in kicini opuyoruz ve o Hank. a iletiyor.

Ben: Karl da kim?

Mary: Karl bir arkadasimiz. Bize Hank. i ve onun kicini opmekle ilgili konuyu ogreten o. Karl icin tek yapmamiz gereken birkac kez onu yemege cikarmak oldu.

Ben: Yani Hank diye biri oldugu, onun kicini opmeniz gerektigi ve boylece Hank. in sizi odullendirecegi konusunda sadece Karl. in sozune guvendiniz oyle mi?

John: Hayir, hayir! Karl. da bir mektup var. Hank tarafindan kendisine yillar once gonderilmis. Butun meseleyi acikliyor orada. Bak iste bu da bir kopyasi. Al kendin de gor.

John bana uzerinde . Karl. in ofisinden. yazili bir fotokopi uzatti. Uzerinde 11 maddelik bir liste vardi.

1. Hank. in kicini op ve o da sana kasabayi terkettiginde 1 milyon dolar versin.
2. Yaninda alkol ic.
3. Senin gibi olmayan insanlari essek sudan gelinceye kadar dov.
4. Iyi yemek ye.
5. Bu listeyi Hank. in kendisi yazdirdi.
6. Ay yesil peynirden yapilmistir.
7. Hank. in soyledigi her sey dogrudur.
8. Her tuvalete gittiginde ellerini yika.
9. Icki icme.
10. Sosislerini sosis ekmegi icinde ye, yaninda birsey alma.
11. Hank. in kicini op, yoksa seni essek sudan gelinceye kadar dover.

Ben: Bu bana Karl tarafindan yazilmis gibi geliyor.

Mary: Hank. in kagidi yoktu, onun icin.

Ben: Bana oyle geliyor ki, eger kontrol etseydik, bu yazi Karl. in el yazisi cikardi.

John: Elbette, Hank soyledi, Karl yazdi.

Ben: Kimsenin Hank. i goremedigini zannediyordum?

Mary: Su anda oyle. Ama yillar once Hank bazi kisilerle konustu.

Ben: Hank. in iyi birisi oldugunu soylediginizi zannemistim. Hangi tur iyi insan, sirf farklilar diye baskalarini dover?

Mary: Hank. in istegi bu ve Hank her zaman haklidir.

Ben: Nereden biliyorsun bunu?

Mary: 7. madde . Hank. in her dedigi dogrudur. diyor. Bu benim icin yeterli.

Ben: Belki de arkadasiniz Karl uydurdu butun meseleyi.

John: Kesinlikle hayir. 5. madde bu listeyi Hank. in kendisinin yazdirdigini soyluyor. Ayrica, 4. maddede iyi yiyin, 8. maddede de tuvaletten sonra ellerinizi yikayin diyor. Bunlarin dogru oldugunu herkes bilir. Demek ki gerisi de dogru olmali.

Ben: Fakat 9. maddede icmeyin diyor, ki bu ikinci maddeyle celisiyor. Ayrica 6. maddede ayin yesil peynirden yapildigini soyluyor ki bu tamamen yanlis.

John: 9 ile 2 arasinda hicbir celiski yok. 9 sadece 2. yi acikliyor. 6. ya gelince, aya hic gitmedin, dolayisiyla dogru olup olmadigini bilemezsin.

Ben: Bilim adamlari ayin kayalardan olustugunu soyluyorlar ama..

Mary: Fakat kayanin dunyadan ya da uzaydan gelip gelmedigini bilmiyorlar. Yani ay hala yesil peynirden yapilmis olabilir.

Ben: Bir uzman degilim ama ayin dunyadan geldigi teorisinin curutuldugunu zannediyorum. Ayrica, kayanin nereden geldigini bilmiyor olmak onu peynir yapmaz.

John: Iste, bilim adamlarinin hata yaptigini sen de kabul ettin. Fakat Hank. in her zaman hakli oldugunu biliyoruz!

Ben: Biliyor muyuz?

Mary: Elbette, 5. madde oyle diyor.

Ben: Diyorsun ki, Hank haklidir, cunku liste oyle diyor ve liste dogrudur, cunku onu Hank yazdirdi. Ve Hank. in yazdirdigini biliyoruz, cunku liste oyle diyor. Bu dongusel mantik. . Hank haklidir, cunku Hank haklidir. demekten farksiz.

John: Iste simdi anlamaya basliyorsun Hank. in dusunce bicimini.

Ben: Fakat, & Herneyse, bosver. Peki bu sosislerle ilgili konu da ne?

Mary, yuzunu burusturdu.

John: Sosisler sosis ekmegi icinde yenir. Yaninda birsey yenmez. Hank. in yolu bu. Baska turlusu yanlis.

Ben: Ya sosis ekmegim yoksa?

John: Sosis ekmegin yoksa, sosis yiyemezsin. Sosis ekmeksiz sosis yanlistir.

Ben: Yaninda ketcap, hardal da mi yok?

Mary: Çok sert bir sekilde bakti .

John: Boyle bir dil kullanmanin hicbir geregi yok! Sosis yaninda yenecek her turlu sey yanlistir.

Ben: Yani biraz tursu, icine dogranmis sosis tarzi birsey mumkun degil mi?

Mary: kulaklarini tikadi ve . Dinlemiyorum bile bunu, la la la la& .

John: Bu igrenc. Ne tur bir seytani mahluk yiyebilir boyle birseyi.

Ben: Cok guzel birsey o. Ben hep yerim.

Mary kendinden gecti ve John onu tutu: . Eger o tiplerden biri oldugunu bilseydim vaktimi hic harcamazdim bile seninle. Hank seni essek sudan gelinceye kadar doverken, ben de orada olacagim ve parami sayip sana gulecegim. Hank. in kicini da senin icin opecegim, seni sosis ekmeksiz, tursu yiyici.

Ardindan, John Mary. yi surukleyip disarida bekleyen arabaya tasidi ve ayrildilar.

Burda basrolleri istediginiz gibi dagitabilirsiniz:-)

MARDUK
12-09-2005, 14:02
Burda basrolleri istediginiz gibi dagitabilir :twisted: siniz:-)[/quote]

seni gidi günahkar nebenbuhler....

bence sen bu hikayeyi kuran'dan yürüttün.
muhammed'te kendinden öncekilerden yürüttüğü hikayelerden kuran'ı oluşturmuştu.
ama biraz daha gayret etsen daha mükemmel bir öykü yaratabilirsin. :D :D :D :D

kaos85
12-09-2005, 15:12
Yaptigin benzetmeden dolayi yaziklar olsun sana!..

Tamami yanlis benzetmeler ama simdi senin gibi birine hepsini teker teker açiklamaya gerek yok...

Sadece su "esek sudan gelinceye kadar dövülmek" meselesini düzelteyim: O öyle degil. Aklina hayaline getiremeyecegin bir atesin içinde yanacaksin. Hem de sonsuz olarak. "Sonsuz" dedim, anlamadin galiba. Matematikteki yan yatmis 8 var ya iste ondan.

Sadece ates de degil baska iskenceler de var...

O zaman söyle demen muhtemel: "Rabbim beni dünyaya geri gönder de salihlerden olayim." Bu istegin bostur, çünkü dünya çoktan yok olmustur...

burkay
12-09-2005, 23:18
al işte bir peygamber kompleksi olan bir zat daha bunlar migrop gibi ürüyorlar ve asalak gibi başka ortamlarda yaşıyorlar ve dönüp dolaşıp aynı yerlerinde duruyorlar ...

Justhinking
13-09-2005, 00:04
selam kardeşler..

nebenbuhler kardeş, kurgu hikayen bana İslamdan çok sonradan türetilen ve para, şehvet, hırs tuzağı olduğunu aklıselim olmayan bir insanın bile kavrayacağı dinleri çağrıştırıyor. televizyon kanallarında bununla ilgili birçok haber gördük. o konuda oldukça başarılı olmuş oldukça çağırıştırıyor. yalnız sen amacın doğrultusunda kullanmak isterken olaylar kişiler üzerinde biraz anlam kaymaları olmuş.

ilk olarak Hankın kıcını öpme benzetmesinden başlarsak. buradaki kastından -yanlış anlamış olmayı umuyorum- bir kompleksin sözlere yansıyışı vuruyor gibi. kompleksinin de kaynağı nefsindir. (sözcüğün kökeni batıdan biryerlerden medeniyet seviyesi şu an gelişmiş olan biryerlerden gelmediği için itici gelebilir. ancak gerçekten öyledir.)

daha öncede bu tür benzetmeler olmuştu ama benzetmeleri yapan arkadaşlara benzetmeleri konusunda biraz daha dikkatli olmalarını, biraz daha düşünmelerini söylemiştim ancak olay bu kadar kendinden geçmiş bir hal alıyorsa kendimce bir cevap vermem gerekir.

hikayedeki karlın, çoban,yetim, öksüz, kimsesiz, sonradan tüccar ve emin Muhammedle hiçbir alakasını göremiyorum. genelde karşı tarafın vicdanına bırakırım ancak bu sefer ben birşeyler demek istiyorum: buradaki alaka kopukluğunu görmem benim değil maalesefe senin düşünmeden inanmandan kaynaklanıyor.(inanmak kelimesi üzerinde durmak gerek)

Muhammed dinini açıkladığı sırada yani eminlikten üçkağıtçılığa geçtiği sırada o kadar güvenilir bir insandır ki ilk tebliğlerden birinde bir cemaate, bir topluluğa karşı şöyle der:
-size şu dağın arkasında silahlı bir ordu saldırmak üzere bekliyor desem inanır mısınız?
cevap gecikmeden gelir Emin Muhammede
-inanırız ya Muhammed derler ve Muhammed hani senin şu Karlınla bir tuttuğun Muhammed ilk tebliğlerinden birini yapar.

kaldı ki senin Karl, tebliğ sırasında Muhammedin çektikleriyle karşılaşsaydı ne yapardı merak ediyorum.(lütfen rica ediyorum Muhammet ne çekmiş ki veya herkes onun kadar çile çekmiş gibi akla zarar cümleler kurmadan evvel düşünün...)

bir noktada senin ofisi olan Karl büyük zahmetler sonucu 11 madde yazıyor. yine senin üçkağıtçı Muhammed de o ümmi haliyle 6666 ayet uydurmuştur..

vesaire vesaire vesaire.. yazarken düşünün, desteklerken düşünün..

cevap bekliyorum zira iddianızı geri çekin...

selametle bereketle hidayetle

mehmet
13-09-2005, 11:51
selamlar
kusura bakmayın ama yuh demekten başka birşey gelmiyor içimden.şu çamur at izi kalsın mantığını bırakın artık komik olıyorsunuz.aklınca peygamber sav ın hayatıyla ilişki kumuşsun.bu sitede aklı başında ateistlerle tartışmak için üye oldum ama birkaç kişi hariç pek aklı başında ateist yok galiba burda.

kaos85
13-09-2005, 17:55
Akli basinda ateist mi? Öyle bir kavram bilmiyorum.

n0thing
13-09-2005, 18:54
Nebenbuhler

Benzetmelerin hiç de hoş değil.Yazını silmeyi düşünüyorum haberin olsun.

ensareo
14-09-2005, 01:30
Şu geri zekalıya cevap yazmayın..Bunların kafalarının yerinde beyin yerine 'saman' olmalı..Ölünce otopsi yaptıracağım bunlara;samanları inekler yemeden önce..Ben 'saman' var diyorum ama,bu iyimser bir tahmin olabilir.

gEcCeCi
20-07-2007, 16:12
ben hiçbirşey anlamadım emin olun! nebenbuhler kardeşim eleştirerek doğruyu bulacağız da ne kadar inanmasak da hakaret etmek bize yakışmaz... lütfen eleştiri ahlakıyla tartışalım... rica ederim

asrock
20-07-2007, 17:03
Bu hikayeyi bir baska bir Site'de okumustum yanliz "kicini" degil "elini" öpmek geciyordu.
Demeki " nebenbuhler" kardesimiz biraz degistirmis hikayeyi.

Hikayeyin manasini ben böyle yorumluyorum:

Bazen yazilmis oldugu seyi gözü kapali inanmamak lazim yani.
Insanlar birazda kafasini kulanip arastirmak gerekiyordur düsünüyorum.
Yoksa Hayvan sürüsünden farkimiz olmaz.

dolfen
27-08-2007, 00:22
http://www.youtube.com/results?search_query=hank%27%C4%B1n+k%C4%B1%C3%A7% C4%B1n%C4%B1+%C3%B6pmek&search=Search

bu adresten lütfen izleyin...

eski bir konuydu ama kuyudan çekip çıkaramadım...

yada bilenler bilmeyenlere anlatsınlar...

dolfen
27-08-2007, 00:39
http://www.youtube.com/watch?v=MR11FqGfhpI&mode=related&search=

namazda öten kuş....

nikan
06-06-2009, 19:16
Bir mail aldim bir arkadastan. Onu paylasmak istedim. Islam Forumu'na yaziyoruz ama yazacak daha iyi bir topicte bulamadim napalim.

Not: Baslik ve icerikteki argolar icin ozur dilerim simdiden. Modlara is cikartmis olabilirim. Saygilar sayin modlar :=)

Bu sabah, kapım çalındı. Açtığımda, karşımda iyi giyimli, bakımlı bir çift gördüm. Adam önce konuştu:

“Merhaba, Adım John ve bu da Mary”.

Mary: Merhaba, sizi bizimle birlikte gidip Hank’in kıçını öpmeye davet ediyoruz.

Ben: Pardon?! Ne demek istiyorsunuz? Hank de kim? Ve ben niye onun kıçını öpmek isteyeyim?

John: Eğer Hank’in kıçını öpersen, sana 1 milyon dolar verecek; eğer öpmezsen seni eşşek sudan gelinceye kadar dövecek.

Ben: Ne? Bu bir tür mafya taktiği mi? Ne oluyor?

John: Hank bir milyarder. Bu kasabayı o kurdu. Buranın sahibi o. İstediği her şeyi yapabilir ve sana 1 milyon dolar vermek istiyor. Fakat kıçını öpmeden parayı alamayacaksın.

Ben: Bu çok saçma. Neden?

Mary: Sen kim oluyorsun da Hank’in hediyesini sorguluyorsun? 1 milyon dolar istemiyor musun? Bir kıç öpmeye değmez mi onun için?

Ben: Belki, eğer yasalsa, fakat ..

John: Öyleyse, gel bizimle Hank’in kıçını öp.

Ben: Hank’in kıçını sık sık öper misiniz?

Mary: Elbette, devamlı…

Ben: Peki 1 milyon doları aldınız mı?

John: Yok, kasabayı terk etmeden parayı alamazsın.

Ben: Öyleyse neden hemen kasabayı terk etmiyorsunuz?

Mary: Hank söylemeden kasabayı terk edemezsin. Yoksa parayı alamazsın ve seni eşşek sudan gelinceye kadar döver.

Ben: Peki, Hank’in kıçını öpen, sonra da kasabayı terk edip 1 milyon dolar alan birini biliyor musunuz?

Mary: Annem Hank’in kıçını yıllarca öptü. Gecen yıl da kasabayı terk etti. Eminim parasını da almıştır.

Ben: Onunla konuşmadın mı o zamandan beri?

John: Elbette hayır. Hank buna izin vermiyor.

Ben: Öyleyse, eğer parayı alan herhangi biriyle konuşmadıysanız, parayı aldıklarını nereden biliyorsunuz?

Mary: Kasabadan gitmeden önce biraz veriyor. Belki maaşına bir zam alıyorsun, belki küçük bir loto kazanıyorsun, ya da caddede 20 dolarlık banknot buluyorsun.

Ben: Peki bunların Hank’le ne ilgisi var?

John: Hank’in bazı dostları var.

Ben: Kusura bakmayın ama bu tuhaf bir üçkağıtçılık gibi geliyor kulağa.

John: Fakat 1 milyon dolar burada söz konusu olan. Şansa bırakabilir misin bunu? Ve unutma, eğer öpmezsen seni dövecek.

Ben: Belki, eğer Hank’le konuşursam, ayrıntıları ondan öğrenirsem..

Mary: hayır, hiç kimse Hank’i göremez. Hiç kimse Hank’le konuşamaz.

Ben: Peki o zaman nasıl kıçını öpüyorsunuz?

John: Bazen ona bir öpücük gönderiyoruz ve kıçını düşünüyoruz. Diğer zamanlarda Karl’ın kıçını öpüyoruz ve o Hank’e iletiyor.

Ben: Karl da kim?

Mary: Karl bir arkadaşımız. Bize Hank’i ve onun kıçını öpmekle ilgili konuyu öğreten o. Karl için tek yapmamız gereken birkaç kez onu yemeğe çıkarmak oldu.

Ben: Yani Hank diye biri olduğu, onun kıçını öpmeniz gerektiği ve böylece Hank’in sizi ödüllendireceği konusunda sadece Karl’ın sözüne güvendiniz öyle mi?

John: hayır, hayır! Karl’da bir mektup var. Hank tarafından kendisine yıllar önce gönderilmiş. Bütün meseleyi açıklıyor orada. Bak işte bu da bir kopyası. Al kendin de gör.

John bana üzerinde “Karl’ın ofisinden” yazılı bir fotokopi uzattı. Üzerinde 11 maddelik bir liste vardı.

1. Hank’in kıçını öp ve o da sana kasabayı terk ettiginde 1 milyon dolar versin.
2. Yanında alkol iç.
3. Senin gibi olmayan insanları eşşek sudan gelinceye kadar döv.
4. İyi yemek ye.
5. Bu listeyi Hank’in kendisi yazdırdı.
6. Ay yeşil peynirden yapılmıştır.
7. Hank’in söylediği her şey doğrudur.
8. Her tuvalete gittiğinde ellerini yıka.
9. İçki içme.
10. Sosislerini sosis ekmeği içinde ye, yanında bir şey alma.
11. Hank’in kıçını öp, yoksa seni eşşek sudan gelinceye kadar döver.

Ben: Bu bana Karl tarafından yazılmış gibi geliyor.

Mary: Hank’in kağıdı yoktu, onun için.

Ben: Bana öyle geliyor ki, eğer kontrol etseydik, bu yazı Karl’ın el yazısı çıkardı.

John: Elbette, Hank söyledi, Karl yazdı.

Ben: Kimsenin Hank’i göremediğini zannediyordum öyle demiştiniz?

Mary: Şu anda öyle. Ama yıllar önce Hank bazı kişilerle konuştu.

Ben: Hank’in iyi birisi olduğunu söylediğinizi zannetmiştim. Hangi tür iyi insan, sırf farklılar diye başkalarını döver?

Mary: Hank’in isteği bu ve Hank her zaman haklıdır.

Ben: Nereden biliyorsun bunu?

Mary: 7. madde “Hank’in her dediği doğrudur” diyor. Bu benim için yeterli.

Ben: Belki de arkadaşınız Karl uydurdu bütün meseleyi.

John: Kesinlikle hayır. 5. madde bu listeyi Hank’in kendisinin yazdırdığını söylüyor. Ayrıca, 4. maddede iyi yiyin, 8. maddede de tuvaletten sonra ellerinizi yıkayın diyor. Bunların doğru olduğunu herkes bilir. Demek ki gerisi de doğru olmalı.

Ben: Fakat 9. maddede içmeyin diyor, ki bu ikinci maddeyle çelişiyor. Ayrıca 6. maddede ayın yeşil peynirden yapıldığını söylüyor ki bu tamamen yanlış.

John: 9 ile 2 arasında hiçbir çelişki yok. 9 sadece 2’yi açıklıyor. 6’ya gelince, aya hiç gitmedin, dolayısıyla doğru olup olmadığını bilemezsin.

Ben: Bilim adamları ayın kayalardan oluştuğunu söylüyorlar ama..

Mary: Fakat kayanın dünyadan ya da uzaydan gelip gelmediğini bilmiyorlar. Yani ay hala yeşil peynirden yapılmış olabilir.

Ben: Bir uzman değilim ama ayın dünyadan geldiği teorisinin çürütüldüğünü zannediyorum. Ayrıca, kayanın nereden geldiğini bilmiyor olmak onu peynir yapmaz.

John: İşte, bilim adamlarının hata yaptığını sen de kabul ettin. Fakat Hank’in her zaman haklı olduğunu biliyoruz!

Ben: Biliyor muyuz?

Mary: Elbette, 5. madde öyle diyor.

Ben: Diyorsun ki, Hank haklıdır, çünkü liste öyle diyor ve liste doğrudur, çünkü onu Hank yazdırdı. Ve Hank’in yazdırdığını biliyoruz, çünkü liste öyle diyor. Bu döngüsel mantık. “Hank haklıdır, çünkü Hank haklıdır” demekten farksız.

John: İşte şimdi anlamaya başlıyorsun Hank’in düşünce biçimini.

Ben: Fakat, … Her neyse, boş ver. Peki bu sosislerle ilgili konu da ne?

Mary, yüzünü buruşturdu.

John: Sosisler sosis ekmeği içinde yenir. Yanında bir şey yenmez. Hank’in yolu bu. Başka türlüsü yanlış.

Ben: Ya sosis ekmeğim yoksa?

John: Sosis ekmeğin yoksa, sosis yiyemezsin. Sosis ekmeksiz sosis yanlıştır.

Ben: Yanında ketçap, hardal da mı yok?

Mary, çok sert bir şekilde baktı.

John: Böyle bir dil kullanmanın hiçbir gereği yok! Sosis yanında yenecek her türlü şey yanlıştır.

Ben: Yani biraz turşu, içine doğranmış sosis tarzı bir şey mümkün değil mi?

Mary kulaklarını tıkadı ve "Dinlemiyorum bile bunu, la la la la…"

John: Bu iğrenç. Ne tür bir şeytani mahluk yiyebilir böyle bir şeyi.

Ben: çok güzel bir şey o. Ben hep yerim.

Mary kendinden geçti ve John onu tutu: “Eğer o tiplerden biri olduğunu bilseydim vaktimi hiç harcamazdım bile seninle. Hank seni eşşek sudan gelinceye kadar döverken, ben de orada olacağım ve paramı sayıp sana güleceğim. Hank’in kıçını da senin için öpeceğim, seni sosis ekmeksiz, turşu yiyici”

Ardından, John Mary’yi sürükleyip dışarıda bekleyen arabaya taşıdı ve ayrıldılar.

ibrahim_361
07-06-2009, 19:17
süper ya:D

evrensel-insan
07-06-2009, 19:26
Saygideger nikan;

Hakikaten enfes bir yazi. Neleri cagristirdigini, yazarsam; yaziya haksizlik etmis olurum. Her okuyan, kendisi bu yazinin "gelinim sana soyluyorum, kizim sen anla" kismini, kendi dusunup bulsun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
07-06-2009, 19:58
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=78737&highlight=Hank#post78737

evrensel-insan
07-06-2009, 20:01
Saygideger arkadaslar;

11/09/2005'te yayinlanan hikaye, tekrar guncellesmis. Sagol, aydoe. Demekki; Hank'in ki.i opulmeye devam ediyor. Ne diyelim, openlere iyi opmeler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Fii
07-06-2009, 23:42
kim yazmışsa eline sağlık. oldukça güzel bir alegori :D

aydoe
08-06-2009, 11:54
http://www.youtube.com/watch?v=5IBROteQXOU

Yergin
08-06-2009, 12:09
Özgür değilmisiniz siz? Kim engelliyor size burada özgürlüğünüzü?

Boşlukları istediğiniz gibi doldurun değil de, bak ben boşlukları doldurdum anlatmak istediğim bu deme CESARETİNİZ YOK DİMİ?

Saygılar

azınlık
08-06-2009, 12:33
Boşlukları istediğiniz gibi doldurun değil de, bak ben boşlukları doldurdum anlatmak istediğim bu deme CESARETİNİZ YOK DİMİ?

He?

Demeyi bırak, adam filmini de yapmış Daha ne yapsın? Ne cesareti? Hangi boşluk?

A.

Yergin
08-06-2009, 12:44
Ne demek istediğimi çok iyi anladınız sayın Azınlık.

nogada
08-06-2009, 12:59
Biz yaşadığımız dünyayı tam olarak çözememişken,tüm kainatı algılayabildiğimizi nasıl kendimize yakıştırabiliriz.Bu kendimizi kandırmaktan yada sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey olamaz.Evrimi geçtim evrim vardır zaten var olan evrimde yaşamların sürüp gitmesi için varolmuş bir programdır.

Şimdi kainatta milyarlarca galaksi ve içlerinde milyarlarca yıldız ve bu milyarda milyar oluşumun içinde yer alan DÜNYA.

Biz ise kainatta bir kum tanesi bile olamaycak bu dünyada yaşıyoruz.Şu dünyada içinde trilyonlarca komplex yapı barındırıyor.Hepsi gün geçtikçe bulunan yeni ilimlerle ortaya çıkıyor ve bilim adamları şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Ama ortada bir sorun var bu mikrodan makroya kadar giden sonsuz ve kusursuz,şüphesiz bir ilim yaratılmış düzen de Tanrı'nın olmadığını ispat çabası.Yani biz daha neyizki sonu yargılıyoruz.Bir sınava girdiğimizde başarılı olmak istiyorsak temelden ele almalıyız.İlk soruları yapmadan,final sorusunu çözemeyiz.

Ben gayet tarafsız olarak soruyorum herkeze...

Tanrının yokluğundan eminsiniz ama daha yaşadığınız dünyada bile bir şey bilmiyorsunuz(bende dahil).

Bunu bazı teorilerle kendinize mantık edinmişsiniz(ki bunlarda Tanrının yokluğunu ispat eder nitelikte değildir).

Siz bize soruyorsunuz Tanrının varlığını ispat edin,bende size soruyorum yokluğunu ispat edin?

Saygılarımla...

aydoe
08-06-2009, 13:07
''Şimdi kainatta milyarlarca galaksi ve içlerinde milyarlarca yıldız ve bu milyarda milyar oluşumun içinde yer alan DÜNYA.

Biz ise kainatta bir kum tanesi bile olamaycak bu dünyada yaşıyoruz.Şu dünyada içinde trilyonlarca komplex yapı barındırıyor''

Evet işte tanrı bu kainatı bizim için yaratmış olabilirmi?
Sadece bir sınav salonu ve sınava giren insanlar için neden milyarlarca galaksi?
Ha aklımız ermedi inanalım bari demek ,Hank'tan pek farklı değil,hele kutsal denilen kitapları okuyunca hiç inanası gelmiyor insanın.

evrensel-insan
08-06-2009, 13:11
Saygideger arkadaslar;

Siz bize soruyorsunuz Tanrının varlığını ispat edin,bende size soruyorum yokluğunu ispat edin?-nogada-

Iste, inancsallar aynen boyledir. Ne inanan kendi inancsal inancini, inanmayana; ne de inanmayan, kendi inancsal inancini inanana; dogrulayabilir. Ne de inanan,inanmayani; ne de inanmayan inanani, yanlisliyabilir. Oyuzden de; ideolojik ve teorik inancsal dogrusallar; ne bilimseldir ne de; epistemolojiktir. Tartismasi da; bir kisir dongudur.

Bilimsel ve epistemolojik olarak verilecek cevap sudur; "Tanrisal yanasim dahil; tum ideolojik ve teorik inancsal dogrusalliklar; bilimin konusu degil; felsefenin metafizik (varligin ortaya konusu) dalinin konusudur."

Saygilarimla;
evrensel-insan

nogada
08-06-2009, 13:12
Sayın aydoe...

Hayır bizim için gelen kitapda,bizim için yaratıldığı diyor.Başka akıllı varlıklarada kitaplar gelmiş olabilir.Biz bizi ilgilendiren kısma uymalıyız sadece.

Üstelik bir dine mensup bir ağızla değil sadece deist bir görüşle yazdım yazımı daha objektif ve tarafsız olması için.Tanrı vardır bunu inkar etmek akla ve mantığa sığmaz.Bunu inkar etmek yerine kainatın sırlarına dahada yaklaşmak için çalışmalı didinmeliyiz.

Saygılarımla...

nogada
08-06-2009, 13:16
Saygideger arkadaslar;

Siz bize soruyorsunuz Tanrının varlığını ispat edin,bende size soruyorum yokluğunu ispat edin?-nogada-

Iste, inancsallar aynen boyledir. Ne inanan kendi inancsal inancini, inanmayana; ne de inanmayan, kendi inancsal inancini inanana; dogrulayabilir. Ne de inanan,inanmayani; ne de inanmayan inanani, yanlisliyabilir. Oyuzden de; ideolojik ve teorik inancsal dogrusallar; ne bilimseldir ne de; epistemolojiktir. Tartismasi da; bir kisir dongudur.

Bilimsel ve epistemolojik olarak verilecek cevap sudur; "Tanrisal yanasim dahil; tum ideolojik ve teorik inancsal dogrusalliklar; bilimin konusu degil; felsefenin metafizik (varligin ortaya konusu) dalinin konusudur."

Saygilarimla;
evrensel-insan

Katılıyorum sayın evrensel-insan...

Bilgisayar programlama dilinde for döngüsü vardır.Eğer parametreleri doğu girmesseniz,program kendini sonsuza kadar tekrarlar ve amaçsız olarak bunu yapar.Sonunda hep pc yorulur,hemde programcı istediği sonuca varamaz.

İşte burda parametreleri doğru ve yalın bir dille kullanmalıyız ki,onu ifade edecek diğer komutlarıda yanına koyduğumuzda,işlem tamamlanacak ve program kusursuz çalışacaktır.

Saygılarımla...

Yergin
08-06-2009, 13:21
''Şimdi kainatta milyarlarca galaksi ve içlerinde milyarlarca yıldız ve bu milyarda milyar oluşumun içinde yer alan DÜNYA.

Biz ise kainatta bir kum tanesi bile olamaycak bu dünyada yaşıyoruz.Şu dünyada içinde trilyonlarca komplex yapı barındırıyor''

Evet işte tanrı bu kainatı bizim için yaratmış olabilirmi?
Sadece bir sınav salonu ve sınava giren insanlar için neden milyarlarca galaksi?
Ha aklımız ermedi inanalım bari demek ,Hank'tan pek farklı değil,hele kutsal denilen kitapları okuyunca hiç inanası gelmiyor insanın.

Aklımız ermedi inanalım diye birşey yok sayın aydoe. Dün bir başlık açmıştım Müslümanlara hakaret serbestmi diye? bu konu işte tam bahsettiğim olay. Sadece bir sınav için neden milyarlarca galaksi diye sorabilirsiniz, bu konuşulur, tartışılır. Ama buradaki yapılan benzetmelerle bu olmaz. Bu tartışma değil ki. Ben bu yüzden yazdım. Bu yazıyı yazan, videoyu yapanın CESARETİ YOKMU da boşlukları istediğiniz gibi doldurun dediği yerleri kendi düşündüğü gibi doldurmamış. Neden? Doldursa hakarete girecek değil mi? Peki doldurmayıp ima etmesi neden girmiyor?

Sizlere birşey söyleyim mi, özellikle ateistlere. Bu neden hoşunuza gidiyor bilmiyorum ama neden sürekli kendinizi kötü gösterme çabası içerisindesiniz?

evrensel-insan
08-06-2009, 13:23
Saygideger nogata;

Tanri konusu, oz ve aciklayici olarak asagidaki linkte islenmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=183680#post183680

83 nolu mesaj

Saygilarimla;
evrensel-insan

nogada
08-06-2009, 13:39
Sayın evrensel insan...

Bu konuda güzel bir yazı olmuş,fakat burda bir tartışma ortamında bulunduğumuz için,bazı şeylei nesnel,düşünsel yad mantıksal açılımlarla kendimize göre izah etmek mecburiyetinde kalıyoruz kimi zaman.Çünkü tezler karşısında anti-tez üretmek için karşıdakinin söylemini alıp,aynı söylem içinde karşı tavrımızı belirtmeliyizki,düşüncelere düşüncelerle yanıt verebilelim.Sizin yazdıklarınız doğrudur ama genelleme olarak,yaniişin felsefe,psikoloji kısmına bakar,hatta etik diyebiliriz.

Bu konuda diğer arkadaşlarla bir şeylede bir şeyler bulup,aranak istiyorsak bu türlü konuşmaya devam etmeliyizki her kez neler dediğimizi,nasıl yaklaştığımızı yada nasıl tepkiler verebildiğimizi doğru olarak anlayabilsinler.

Saygılarımla...

evrensel-insan
08-06-2009, 14:31
Saygideger nogada;

Konuyu biraz daha acmaya calisayim. Yalniz; kavram konusuna girmeden once; konunun inancsal yonunun iyice algilanmasi gerekiyor. Tanri dahil; tum soyut degerler, birer inancsal dir. Inancsallar; bes duyu ile algilanamayan ve yansisi olmayan, sezgi veya duyum yoluyla algilanan kavramlardir. Kisaca, duyum ve sezgi meselesidir. Sezen icin inanc vardir, sezmeyen icin inanc yoktur. Sevgi de bir inanctir. Tum etiksel sosyal-siyasal-toplumsal ideolojiler de; bir inanctir. Eger, kisi soyutun sezgisini algiliyorsa; onun icin o soyut dogrulanmistir, algilamiyorsa; yanlislanmistir. Yani; konu, inancsallik ve dogrusallik konusudur.

Kavrama gelince; kavram olarak; tum soyut ve somutlar vardir. Kavramlar epistemolojiktir. Gunumuzde hala tanri kavrami ve tanrisal olumlu veya olumsuz yanasim gecerlidir ve epistemolojik olarakta; tanri kavramina ihtiyac duyuldugu surece, bu kavram gecerliligini koruyacaktir.

Ben bireysel olarak; tanri kavramina ihtiyac duymuyorum ve duymadim. Oyuzden bu kavramin benim yasam ve iliskilerimde bir yeri yoktur. Yasam ve iliskilerimde bu kavrami kullanmaya bir ihtiyac duymam. Bu ihtiyac duyma konusu da; tamamen bireyseldir, toplumsal bir olgu degildir.

Oyuzden ideal olan, var olan tanri kavramini; her kisi kendine gore ifade etmeli ve bu ifade sonucu, var-yok veya inanma-inanmama secimine yonelmelidir. Eger secime ihtiyac duyuyorsa. Benim gibi ihtiyac duymuyorsa; secime yonelmesine gerek kalmaz.

Benim bu konudaki ifademi "evrensel'in Kosesi" ndeki ilk yazida bulabilirsin. Mesajin adi "Tanri, nedir, kimdir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

nogada
08-06-2009, 14:39
Bakacağım sevgili evrensel-insan...

Saygılarımla...

Yergin
08-06-2009, 14:45
Sayın evrensel-insan.

Yanlış hatırlamıyor isem, siteye yönelik eleştiriler kısmıydı sanırım yanlış hatırlıyor isem lütfen düzeltin, orada size hitaben evrensel, evren olarak yazılmasını saygısızlık olarak değerlendirmişdiniz.

Doğru düzgün bir başlıkla, doğru düzgün bir içerik ile konu açılsada siz onun üzerine burada tartışsanız, uzun uzadıya yazılarınızı yazsanız, bizler okusak daha güzel, örnek teşkil etmez mi? Daha saygı sevgi çerçevesinde olmaz mı?

evrensel-insan
08-06-2009, 14:57
Saygideger EnvyMe;

Hayir yanlis hatirlamiyorsunuz.

Doğru düzgün bir başlıkla, doğru düzgün bir içerik ile konu açılsada siz onun üzerine burada tartışsanız, uzun uzadıya yazılarınızı yazsanız, bizler okusak daha güzel, örnek teşkil etmez mi? Daha saygı sevgi çerçevesinde olmaz mı?-EnvyMe-

Yukarida sizden yaptigimalintiyi biraz daha acmaniz mumkunmu? Eger, benim yazdigim yazilardan bahsediyorsaniz; bu yazilari "evrensel'in Kosesi"n de bulabilir ve katkida bulunabilirsiniz.

"doğru düzgün bir içerik ile konu açılsada" bu konuda aklinizda olan bir konu varmi? veya bir oneriniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin
08-06-2009, 15:14
Küçük düşürücü örnek ve ithamlarla açılmış bir başlık ve içerik ile değilde, aşşağılamadan normal bir şekilde düşüncesini dile getirmiş ve siz ve diğer arkadaşlarda bunun üzerine tartışsanız çok daha güzel olmazmıydı?

Son cümlenizi anlayamadım sayın evrensel-insan.

Saygılar

evrensel-insan
08-06-2009, 15:20
Saygideger EnvyMe;

Sizin sordugunuz anlamda bir baslik var zaten.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8255

Son cumlemde de; sizin, herhangibir baslik veya konu oneriniz varmi?, diye sormustum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin
08-06-2009, 15:28
Bahsettiğim öyle bir tartışma değil sayın evrensel-insan. Ben, burada Allah'a hakaretler edilerek küçük düşürücü, sapıkça benzetmeler yapılarak tartışma yapılıyor. Oysa, bunlar olmasa inanmıyor ise niye inanmadığını söyleyip siz sonra tartışmanızı yapsanız demek istemiştim sadece.

Ayrıca, eklediğiniz link için teşekkür ederim. İncelemek isterim o konuyu.

Saygılar

evrensel-insan
08-06-2009, 15:33
Saygideger EnvyMe;

Onerinizi hayata gecirebilir ve bir baslik acabilirsiniz. Isterseniz o baslikta sorular da yoneltebilirsiniz, ben de giris yapabilirim, ikinci mesaj olarak, olur mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
08-06-2009, 15:46
Siz bize soruyorsunuz Tanrının varlığını ispat edin,bende size soruyorum yokluğunu ispat edin?

He he he ...

En sevdiğim şey ...

Şu ana kadar varlığı konusunda en küçük bir belirti olmayan şeyin olmadığı nasıl ispatlanabilir ki?

Madem öyle siz de bize Noel babanın, diş perisinin, Paskalya tavşanının olmadıklarını ispatlayın bir zahmet :D

A.

dilaver
08-06-2009, 15:51
Ben, burada Allah'a hakaretler edilerek küçük düşürücü, sapıkça benzetmeler yapılarak tartışma yapılıyor.

Sayın EnvyMe

Artık bu saplantınızdan vazgeçin. Başka bir başlıkta da yazmışsınız. Allah'a put demek hakarettir diye. Biz sizin deger yargılarınızla hareket edemeyiz. Burası dinleri eleştiren bir sitedir ve dinler ile onların kutsal degerlerine en acımasız eleştiriler yöneltilecektir. Bu son derece dogaldır. Eleştiri ile hakareti ayırmak gerekir.

Allah'ın put oldugu tüm kaynaklarda var. Ayrıca put kavramı küçük düşürücü degil kutsallık içeren bir kavramdır. Put bir simgedir.

Size açtıgınız başlıkta da izah etmeye çalıştım. İstemediginiz başlıklara katılmak zorunda degilsiniz. Benim için de efendimiz kelimesi hakaret sayılabilir. 21. yy da kul/köle/efendimiz tanımlamalarını insanlıga karşı bir suç olarak telakki edebilirm. Ben sizin efendimiz demenize karışıyormuyum. Siz yaşamınızı kul olarak devam ettirmek istiyorsanız bu kendi tercihinizdir.

Bunu dile getirmeniz de düşünce özgürlügüne girer. Başkasının da Allah'a put demesi aynı kapsamda ele alınmalıdır.

Elbette sizin için kutsal olan kavramların başkalarını zerre kadar ilgilendirmemesi ve bunlara gülünüp geçilmesi sizin için anlaşılamayacak bir şey olabilir. Çünkü kul düşünmez, itaat eder. Ondan yalnız bu istenir.

Ama hani senin dinin sana, benimki bana idi.

saygılarımla

Yergin
08-06-2009, 16:43
Çünkü kul düşünmez, itaat eder.

Hiç kimse siz ve diğer başkaları gibi içinizdeki bu tabuyu yıkamayacak dimi. Biz kuluz. Ama Hz. Muhammed'in değil, Allah'ın kuluyuz. Allah'ta hiçbir zaman düşünmeyin dememiştir. Efendimiz dememiz saygıdan ibarettir. Efendim dememle köleliği bağdaştıran size sormak isterim alakasını?

Allah'a put demek hakarettir evet. Hadi diyelim bu benim dinime göre hakaret, size göre değil. Peki Hank'ın kıçını öpmek te ne kastediliyor? Niye arkadaş şahısları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz demişte, açık açık özgürce yazamamış neyi kastettiğini? Madem site meclis başkanı bile burada size göre hakaret olabilir ama bir başkasına veya bize göre olmayabilir diyorsa neden cesaret edilip yazılmıyor?

Sizin dinleri eleştirmek mantığınız bu mudur? En acımasız eleştiri nedir? Acımasız olması için illa ki, hakaret içermesi gerekiyormu? Hakaret, aşşağılama, sapıkça benzetmeler yapmadan en ağır eleştirilerinizi yapamıyormusunuz?

Saygılar

ibrahim_361
08-06-2009, 16:46
http://www.youtube.com/watch?v=MR11FqGfhpI&mode=related&search=

namazda öten kuş....

''naa benim kuş ötüyo namazda da olsa öter.namazda da raslasam millete sıkıntı yok'' süper yaa:D

nogada
08-06-2009, 16:46
Biz bugne kadar herhangi bir ateist düşüncedeki arkadaşımızla,küfürlü yada alaylı bir münasebete girdikmi.Hatta düşünce olark küçümsedikmi.Bizim inandıkalrımızla neden alaylı konularla örnekler gösteriliyor.Tartışmak başka şeydir,alay etmek başka şey.

Saygılarımla...

nogada
08-06-2009, 16:48
İşte bizi cüppelilerle,sarıklılarla bir tutarsanız nasıl anlaşabilirizki...

Saygılarımla...

dilaver
08-06-2009, 16:53
Hakaret, aşşağılama, sapıkça benzetmeler yapmadan en ağır eleştirilerinizi yapamıyormusunuz?

Siz oradaki ironi yi anlamıyorsanız diyecek bir şeyim de olmaz. O videodan tek anlayabildiginiz bu mu. İçindeki mantıgı anlayamıyor musunuz.

İsterseniz sakalını öpmek olarak degiştirin. O zaman hakaret kalkacak mı. Öz hankın saçı ya da kıçı mı.

Yapan öyle yapmış, siz öze yogunlaşın.

saygılarımla

azınlık
08-06-2009, 16:56
Peki Hank'ın kıçını öpmek te ne kastediliyor?

Envy,

Hank tanrıdır. Karl ise hazretler (adını sen koy; ister İsa, ister Muhammed). Kapıya gelen arkadaşlar ise ruhban tayfası veya tebliğciler.

Kastedilen basit: Hank'e yalakalık etmezsen cennete gidemezsin.

Şimdi, eğri oturalım doğru konuşalım: madem Allah herşeye muktedir, niye sırf kendisine inanmıyor diye iyi insanları cehenneme atmakla tehdit ediyor? Cennette birkaç kişi için yer açamaz mı? Cennete gitmek için illa ki yalakalık etmek mi gerekiyor: evet Allahım, ben sana inanıyom, senin hatırına Muhammed'e de inanıyom ... hatta ısrarcıysan İsa ve Musa'ya da inanıyom.

Sence de bu abes bir durum değil mi? Velev ki ben çok iyi bir insanım, hayatımda hiç kötülük yapmadım, hep iyilik yaptım, tek kusurum dinlerden özgür olmak. Niye Allah için makbul bir kul olamıyorum?

Sen, sırf Noel babaya inanmıyor diye, kendi çocuğuna ömür boyu yılbaşı hediyesi vermeme cezası verir miydin?

A.

ibrahim_361
08-06-2009, 16:58
bi video vardı bu sitede ( http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9725 ).
bi adam(müslüman) ateiste laf sokmasını anlatıyo.ordaki hakaret nedir bi bakar mısın ateist için söylediği laflar altan altan(alttan bile değil gerçi) annesi hakkında ileri geri konuşması islamda var mı onu soralım ilk olarak.O videoyu izlediğinde anlayacaksın ki inanç saygısızlığı ilk olarak müslümanlarda var.Neden hakaret içeriyo bu yazılar konusuna gelince de şlaaakt diye ortaya çıkmayın.Biz allaha inanmıyoruz ve bunun hakkında gayet normal olarak mizah yapıyoruz.Kendi aramızdaki mizah seni kırmış olabilir ama buna saygı göstermek lazım.Beğenmiyosan allaha çok bağlıysan okuma geç kardeşim.Biz inanmıyoruz ve bunları inananları cezbetmesi için deil biraz gülüp eğlenebilmek için yapıyoruz.

nogada
08-06-2009, 16:59
Başka türlüde anlatılabileceğini düşünüyorum sayın dilaver.

Elbette ne mesaj verdiğini esiksiz anlamış bulunmaktayız.Ama işin içine abese intikal eden söylemler katmanın ne gibi bir amacı olabilir.

Böyle benzetmeler yapılmasına ne gerek vardı ki?

Zaten ateist arkadaşlarla bu konuların aynılarını her gün tartışıyoruz.

Ne gerek vardı hankın kıçını öpmek gibi bir tabirle ele alınmasına?

Yada ne kadar doğruydu?

Ben size darwinin maymundan bu günlere geldiğimiz hakkında maymunla alakalı bir yazı yazıp alaya alsaydım,eminimki bir çoğu bana karşı çıkıp

İşte sizin anlayacağınız bu kadar falan gibi sözler söylerdi.

Saygılarımla...

evrensel-insan
08-06-2009, 17:03
Saygideger nogada ve EnvyMe;

Sizlere bir onerim var. Herseyden once sizler, kendinizin nasil birer muslumam oldugunuzun bilincinde olmasi lazim. Bu, su demektir. Muslumamlar arasinda, cubbelisi varmidir? Vardir. Eger siz bu cubbeli kisimindan degilseniz, zaten bu konunun sizi rahatsiz etmemesi lazim. Yani, kisaca; sizler; sizi musluman yapan degerlere onem verin ve bir baskasi; sizi musluman yapan degerlerden bahsetmiyorsa, ama yine de muslumanlikla ilgili bahsediyorsa, bu sizin degeriniz olmadigi icin ustunuze almayin.

Tek tanrili inanctan once; insanoglu cok tanrili inanca sahipti ve tanrilar, bazan insanoglu, bazan yari insanoglu yari hayvan, bazan evrenin bir parcasi, mesela gunes, ay, bazan de; herhangibirsey ifade eden esya veya put oluyorlardi. Dolayisiyle, ilk insanoglunun puta tapmasi ve halan bugun cogu inancta, tanrinin goruntusu olmasi gayet dogaldir. Ayrica puta tapmak anlam olarak "dokunulmaz kilmak ve tabulastirmak" anlamini da alir ve dine inananlar genelde inanclarini iman duzeyinde tabulastirirlar. Bu tabulastirma, sadece dinde degil; milliyette de ve kisinin kisisel deger verdigi herhangibir tarihi karakterde de gorulebilir.

Dolayisiyle, kullanilan kavram ve terimlerin,tarihi bir icerigi varsa; bu satasma degil; elestiri olur. Sizde, bu elestiriyi; tarihsel duzeltim yaparak yanitliyabilirsiniz. Ayrica, bir onerim de; tartisirken, duygusalliktan ziyade, mantikli olmaniz. Bunu basarabilirseniz, kisilerin "sizi kizdirmak istemesi" oyununa da, dusmezsiniz. Umarim, denilenleri yanlis algilamazsiniz. Amacim, sizlere yardimci olmak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin
08-06-2009, 17:04
Yukarıda sayın evrensel-insan'a hitaben yazmıştım anladığımı belirten ama okumamışsınız. O videodan tek anladığım bu değil sayın dilaver. Tek anladığımın bu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yazdım yukarıda, içerisindeki mantık Allah'a inanmamaksa, inkar etmekse, her ne ise olabilir, yazılır, tartışılır. Çıkıp tek kelime etmem bu ne diye. Sadece bilgim dahilinde katkıda bulunurum.

9.549 tane konuya sahip bir sitede, neden acaba 1-2 tane konuya bu tür size göre saplantı bana göre ise site tüzüğüne aykırı diye söyleyim? Bunu hiç düşündünüz mü? %80 ninden veya daha fazla bir oranındaki konuların dinimi inkar etmesine rağmen ben sadece 1-2 tanesine tepki gösteriyorum?

Kötü örnek teşkil edeceklere izin vermek...

Ben beklerdim ki, yönetim aynı zamanda hem merhametli hem de adaletli olsun.

Saygılar

azınlık
08-06-2009, 17:04
Elbette ne mesaj verdiğini esiksiz anlamış bulunmaktayız.Ama işin içine abese intikal eden söylemler katmanın ne gibi bir amacı olabilir.

Hiciv!

Amaç etkili olmak. Yüz tane kitap yazacağına 15 dakikalık böyle bir film yap daha iyi bence. Binlerce yıldır oynanan bir oyun anca bu kadar güzel özetlenip hicvedilebilir.

Dileyen inanır bizim için benzer hicivler kaleme alabilir, şahsen gücenmem, hatta gülerim.

A.

dilaver
08-06-2009, 17:06
Ben size darwinin maymundan bu günlere geldiğimiz hakkında maymunla alakalı bir yazı yazıp alaya alsaydım,eminimki bir çoğu bana karşı çıkıp

O kadar çok karşılaşıyoruz ki bunlarla. Hiç de ciddiye almıyoruz, gülüp geçiyoruz.

Hatta bu konuda devamlı başlık açan da bir üyemiz vardı. Hakaret yüzünden atıldı, afla geri döndü. Dün öm ile sövdügü için gene atıldı. O da sizin gibi dinine hakaret edildigini düşünmüş ve de bir üyenin anasına avradına sövmeye çekinmemiş . Şimdi gene yasaklı. Açtıgı başlıkların bazıları ise anlamsız oldugu için çöplük forumuna kaldırıldı.

Saygı bekleyen saygı göstermek zorunda. Sizin Kuranınızın biz inanmayanlara ne kadar çok hakaret içerdigini biliyor musunuz. Aptallar, eşekler, maymunlar vs vs.

Bu forumda kimse kimseye böyle hakaret edemez. Ama siz her Kuran okudugunuzda bize yönelik bu iddiaları tekrarlıyorsunuz.

saygılarımla

Yergin
08-06-2009, 17:08
bi video vardı bu sitede ( http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9725 ).
bi adam(müslüman) ateiste laf sokmasını anlatıyo.ordaki hakaret nedir bi bakar mısın ateist için söylediği laflar altan altan(alttan bile değil gerçi) annesi hakkında ileri geri konuşması islamda var mı onu soralım ilk olarak.O videoyu izlediğinde anlayacaksın ki inanç saygısızlığı ilk olarak müslümanlarda var.Neden hakaret içeriyo bu yazılar konusuna gelince de şlaaakt diye ortaya çıkmayın.Biz allaha inanmıyoruz ve bunun hakkında gayet normal olarak mizah yapıyoruz.Kendi aramızdaki mizah seni kırmış olabilir ama buna saygı göstermek lazım.Beğenmiyosan allaha çok bağlıysan okuma geç kardeşim.Biz inanmıyoruz ve bunları inananları cezbetmesi için deil biraz gülüp eğlenebilmek için yapıyoruz.

Verdiğiniz videoyu izledim. Rencide edici, hakaretler olduğu için o videonun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden o videonunda buradaki yazı ile birlikte değerlendirilmesi yani aynı kategoriye soktuğumu bilmenizi istiyorum. Ayrıca da teşekkür ediyorum bilginiz için.

Saygılar

Yergin
08-06-2009, 17:14
Hangi iddiaları tekrarlıyoruz örneklermisiniz?

dilaver
08-06-2009, 17:56
http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=1448

istavrit arkadaşımızın imzasında bu nitelemeleri bulabilirsiniz. Hepsi de Kuran ayetlerinden alınmıştır ve Allah'ın sözleri olarak sizin tarafınızdan kabul görülür.

saygılarımla

Yergin
08-06-2009, 19:03
Ayet belirtmenizi beklemiştim ama arayım hangi ayetlerde geçmiş. Kime söylenmiş.

Şöyle birşey sorayım size. Madem biz size bu şekilde hitap ediyoruz, sizleri böyle değerlendiriyoruz ve bunu her Kur'an-ı Kerim okumamızda tekrarlıyoruz, atın bizi o zaman bu siteden. Burada kimse kimseye hakaret edemez diyen sizdiniz. Hakaret ediyorsak müslüman olduğumuz için bizi atın. Hadi genelleme yapmayıp kendi adıma konuşayım. Atın beni o zaman. Neden atmıyorsunuz?

Felsefeci 87
08-06-2009, 19:17
Ayet belirtmenizi beklemiştim ama arayım hangi ayetlerde geçmiş. Kime söylenmiş.

Şöyle birşey sorayım size. Madem biz size bu şekilde hitap ediyoruz, sizleri böyle değerlendiriyoruz ve bunu her Kur'an-ı Kerim okumamızda tekrarlıyoruz, atın bizi o zaman bu siteden. Burada kimse kimseye hakaret edemez diyen sizdiniz. Hakaret ediyorsak müslüman olduğumuz için bizi atın. Hadi genelleme yapmayıp kendi adıma konuşayım. Atın beni o zaman. Neden atmıyorsunuz?

Arkadaş çok alıngan sanırım. :D

ibrahim_361
08-06-2009, 19:22

ille ayet diye EDİT rasgele gir şurdan neler çıkıyo
http://www.turandursun.com/kuranin_elestirisi/p2009_articleid/73

seni bi yönetici atarsa müslüman olduğun için değil.hakaret ettiğin için atar.ayrıca kitabına bağlıysan, öldür EDİT bizi öldürEDİT .harbi diyom.kitabın diyo EDİT bunu.kitapsız deilsen öldür EDİT .öldüremiyosan hackleEDİT siteyi.bombala EDİT her yeri.canlı bomba ol EDİT .müslümansan yap

nogada
08-06-2009, 19:30
:clap2: ne bu şiddet bu celal?

ibrahim_361
08-06-2009, 19:33
:clap2: ne bu şiddet bu celal?
kendi dilinde bi şey anlatamıyosan amacı farklı olan başka yollar denicen:D

dilaver
08-06-2009, 19:35
Hadi genelleme yapmayıp kendi adıma konuşayım. Atın beni o zaman. Neden atmıyorsunuz?

Sizin derdiniz ne.

Kimseyi atmak niyetinde degiliz. Ama sizin gibi kimseye dayatma yapmak niyetinde de degiliz.

Tüzüge uyun yeterli.

Şimdi artık bu fuzuli tartışmalarımızı bırakalım ve düşüncelerimizde yogunlaşalım.

saygılarımla

nekadarcahilim
08-06-2009, 23:28
güzel yazılmış tabi bayağı basite indirgenmiş bir canlandırma :D

Titan
09-06-2009, 00:00
Aslında bu hikaye sadece inançlara değil siyasete ve hatta günlük hayata bile uygulanabilir, burada ki asıl amaç gerçekleşen durumun özünün kavranmasıdır.

sosyalist-R
09-06-2009, 00:10
bununla ilgili video izlemiştim çok guzeldi

Yergin
09-06-2009, 10:23
Hadi genelleme yapmayıp kendi adıma konuşayım. Atın beni o zaman. Neden atmıyorsunuz?

Sizin derdiniz ne.

Kimseyi atmak niyetinde degiliz. Ama sizin gibi kimseye dayatma yapmak niyetinde de degiliz.

Tüzüge uyun yeterli.

Şimdi artık bu fuzuli tartışmalarımızı bırakalım ve düşüncelerimizde yogunlaşalım.

saygılarımla

Benim derdim, ne yapılıyorsa, ne söyleniyorsa, ne uygulanıyorsa bunun insanca yapılması. Ben ikiyüzlü bir insan değilim. Düşüncemde, söylediklerimde aynıdır. Düşündüğümü söylerim, çekinmem. Kimsenin kalbinide kırmam.

Benim derdim, ön yargıların kafalardan atılması. Eğer atılmazsa, kimse kusura bakmasın, bizde dahil, sizde dahil burada herkes boşu boşuna yazı yazıyor. Boşu boşuna site için dünya kadar para ödüyorsunuz.

Nerede dayatma yaptığımıda anlamadım? Siz tabi ön yargılı olarak düşünüp sizin bildiğiniz türde bir müslüman olarak beni değerlendirirseniz tabi ki dayatma yaptığımı söyleyebilirsiniz. Bu yüzden beni atın dedim. Ben her Kur'an okumamda size o lafları ediyor isem, buraya yazmama gerek yok fikrimde, zikrimde birdir atın dedim. Çünkü farkında iseniz ki bu sitede uzun zamandır olan birisi olarak muhakkak farkındasınızdır, sitedeki tartışmalara baktığınızda, inanmayan ile bir müslümanın yaptığı tartışma sonrası muhakkak konu dönüp dolanıp müslümanların kötü olmasına geliyor. Tüm tartışma silinip gidiyor.

Hiç bir zaman anlamamışımdır zaten, inanmayan bir insanın kendini cehennemlik olarak görmesini. Belli değil ki bu, kesin birşey yok ki...

Saygılar.

Yergin
09-06-2009, 10:28
ille ayet diye EDİT rasgele gir şurdan neler çıkıyo
http://www.turandursun.com/kuranin_elestirisi/p2009_articleid/73

seni bi yönetici atarsa müslüman olduğun için değil.hakaret ettiğin için atar.ayrıca kitabına bağlıysan, öldür EDİT bizi öldürEDİT .harbi diyom.kitabın diyo EDİT bunu.kitapsız deilsen öldür EDİT .öldüremiyosan hackleEDİT siteyi.bombala EDİT her yeri.canlı bomba ol EDİT .müslümansan yap

İnandığım kitap seni veya inanmayanları öldürün demiyor.
Canlı bomba olmak ise Allah'a bir değil iki kere isyan etmektir.

Saygılar

azınlık
09-06-2009, 12:37
Madem biz size bu şekilde hitap ediyoruz, sizleri böyle değerlendiriyoruz ve bunu her Kur'an-ı Kerim okumamızda tekrarlıyoruz, atın bizi o zaman bu siteden. Burada kimse kimseye hakaret edemez diyen sizdiniz. Hakaret ediyorsak müslüman olduğumuz için bizi atın. Hadi genelleme yapmayıp kendi adıma konuşayım. Atın beni o zaman. Neden atmıyorsunuz?

Envy,

Ben internet aleminde TD dışında forum tanımam*. Bu yüzden oralarda uygulama nedir bilmem. Ama şunu görebilmiş olman lazım: biz dinlerden özgür insanların derdi inanırlarla değil dinlerle ve son kertede "yaratıcı" düşüncesi iledir.

Sen (ve senin şahsında tüm inanırlar) ömrün boyunca sana bu fikirler enjekte edildiği, yobazların hikayelerine inanmak zorunda bırakıldığın, ve en yakın öz çevren tarafından Allah ile korkutulduğun için inanıyorsun.

Bir an için düşün: şimdi çıkıp ailenin (ve hatta mahallenin) karşısına "ben artık dinlerden özgür oldum" desen acaba ne yaparlar? İşte bizim derdimiz öyle birşey dediğinde kimsenin seni sorgulamayacağı bir dünya yaratmak. Bu yüzden kimse seni elinde olmadan inandırıldığın bir kitabı okuyorsun diye buradan atmaz, attıramaz.

A.

* birçok forumda üyeyim ve yazarım ama büyüklük/adalet anlamında çok az forum TD seviyesinde.

azınlık
09-06-2009, 12:38

Canlı bomba nasıl imal ediliyor biliyor musun? Ciddi soruyorum bunu ...

A.

ibrahim_361
09-06-2009, 13:19
İnandığım kitap seni veya inanmayanları öldürün demiyor.

Saygılar

Tevbe/9/5. Hurmetli aylar cikinca, puta tapanlari buldugunuz yerde oldurun; onlari yakalayip hapsedin; her gozetleme yerinde onlari bekleyin. Eger tevbe eder, namaz kilar ve zekat verirlerse yollarini serbest birakin. Dogrusu Allah bagislar ve merhamet eder.

Tevbe/9/29. Kitap verilenlerden, Allah'a, ahiret gunune inanmayan, Allah'in ve peygamberinin haram kildigini haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin.

Tevbe/9/73. Ey Peygamber! Inkarcilarla, ikiyuzlulerle savas; onlara karsi sert davran. Varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur.

Bakara/2/ 193. Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur.

http://www.biriz.biz/kuran/tevbe/9tevbe.htm
ben okuduğumda bunu anlıyorum.çıkıp saldırmazlarsa saldırmayın diyo deme

Tevbe/9/5. Hurmetli aylar cikinca, puta tapanlari buldugunuz yerde oldurun; onlari yakalayip hapsedin; her gozetleme yerinde onlari bekleyin. Eger tevbe eder, namaz kilar ve zekat verirlerse yollarini serbest birakin. Dogrusu Allah bagislar ve merhamet eder.

bu ayetin öncesini okuduğumda öyle bi şey göremiyorum

Yergin
09-06-2009, 13:28
Canlı bomba nasıl imal ediliyor biliyor musun? Ciddi soruyorum bunu ...

A.

Sayın Azınlık,

Canlı bomba nasıl imal ediliyor derken, bombanın nasıl imal edildiğini soruyorsanız bilmiyorum. Bomba ile kendini patlatacak olan kişinin buna nasıl hazırlandığını soruyor iseniz, kandırmalarla, yalanla, dolanla hazırlandıklarını düşünüyorum.

Saygılar

azınlık
09-06-2009, 13:59
Bomba ile kendini patlatacak olan kişinin buna nasıl hazırlandığını soruyor iseniz, kandırmalarla, yalanla, dolanla hazırlandıklarını düşünüyorum.

Anlatayım ...

İslami terör örgütlerinden bahsediyorum tabi ... biliyorsun canlı bombanın mucidi onlardır.

İlk zamanlarda canlı bombalar gönüllülerden seçilirdi. Ancak sonraları gönüllü bulmakta zorlanmaya başlayan örgütler ilginç bir yöntem geliştirdi: örgüt içinde bu işe uygun genç erkekler belirlenir, örgüt üyesi abiler bunlara tecavüz eder, ve tecavüzler devam eder. Daha sonra bomba adayına örgütün imamları tarafından kendisinin artık homoseksüel olduğu ve öldüğünde cehenneme gideceği anlatılır. Bu durum bir süre devam edip bomba adayı cehenneme gideceğini kesin olarak kabul ettikten sonra örgüt veya hücre lideri bomba adayına cehenneme gitmekten kurtulmanın en onurlu yolunu açıklar: Cihat yolunda şehit olmak.

Örgüt o kadar insaflıdır ki yıllarca tecavüze uğrayan bu garibana canlı bomba olmak şansı(!) verecektir.

Mekanizma budur.

Hani demişsin ya "Canlı bomba olmak ise Allah'a bir değil iki kere isyan etmektir" diye, canlı bombanın tek istediği; inandığı Allah'ın gazabına uğrayıp sonsuza kadar cehennemde yanmamak. Ne yaman çelişki değil mi?

Körü körüne inanmak, sağduyunun körelmesi, insani duyguların ve zaafların istismarı işte böyle birşey.

A.

nogada
09-06-2009, 15:19
Anlatayım ...

İslami terör örgütlerinden bahsediyorum tabi ... biliyorsun canlı bombanın mucidi onlardır.

İlk zamanlarda canlı bombalar gönüllülerden seçilirdi. Ancak sonraları gönüllü bulmakta zorlanmaya başlayan örgütler ilginç bir yöntem geliştirdi: örgüt içinde bu işe uygun genç erkekler belirlenir, örgüt üyesi abiler bunlara tecavüz eder, ve tecavüzler devam eder. Daha sonra bomba adayına örgütün imamları tarafından kendisinin artık homoseksüel olduğu ve öldüğünde cehenneme gideceği anlatılır. Bu durum bir süre devam edip bomba adayı cehenneme gideceğini kesin olarak kabul ettikten sonra örgüt veya hücre lideri bomba adayına cehenneme gitmekten kurtulmanın en onurlu yolunu açıklar: Cihat yolunda şehit olmak.

Örgüt o kadar insaflıdır ki yıllarca tecavüze uğrayan bu garibana canlı bomba olmak şansı(!) verecektir.

Mekanizma budur.

Siz bu yazdıklarınıza,kendiniz inanıyormusunuz sayın azınlık :D

Saygılarımla...

Yergin
09-06-2009, 15:34
Bana da bir tuhaf geldi şimdi ne yalan söyleyim sayın Azınlık :)

Bu canlı bomba ile ilgili bir video var. Kurtlar Vadisi Irak filminde. Eğer becerebilirsem, akşam bir video programı bulup onda hazırlamaya çalışıcam. Belki youtube da da vardır araştırıyım.

Saygılarımla

azınlık
09-06-2009, 17:51
Siz bu yazdıklarınıza,kendiniz inanıyormusunuz sayın azınlık :D

http://pajamasmedia.com/phyllischesler/2009/02/05/raping-men-as-a-terrorist-recruiting-tool/

http://www.news.com.au/story/0,27574,25006101-401,00.html

News source Ennahar Online said there was "a large tear in the anus of the terrorist, which confirms the sexual abuse. In addition, semen analysis is underway to determine the perpetrator.

"The young terrorist subject of sexual abuse, was aged 22, from Diar El Djemaâ, ElHarrach. He would have joined terrorist groups in March 2008.

"He was a candidate to execute a suicide operation in the region of Boumerdes."

Kaynak: http://pedestrianobserver.blogspot.com/2009/02/men-raping-men-boys-women-and-children.html

al-Qaeda chiefs are raping young male converts to shame them into becoming suicide bombers, it emerged yesterday. The intense social stigma and fear of more gay sex attacks leaves Muslims prepared to die. The warped new tactic was revealed by a reformed Algerian militant. Abu Baçir El Assimi said: "The sexual act on young recruits aged between 16 to 19 was a means to urge them to commit suicide operations." A 22-year-old had suffered sexual injuries before being shot dead on a suicide mission in Tademaït, Algeria, three weeks ago. Samples taken from his body are being analysed in a bid to identify his torturer.

Kaynak: http://current.com/items/89793785_jihadists-raping-boys-and-girls-to-create-suicide-bomber-armies.htm

Daha yüzlerce var ama bu kadarı yeter sanırım.

Siz uyumaya devam edebilirsiniz ...

A.

azınlık
09-06-2009, 17:52
Bu da hediyem olsun:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/88/Suicide-bomber-baby01.jpg

A.

saroz
16-01-2010, 17:04
Mutlaka izlenmesi gereken bir video. Size de tanıdık birşeyler çağrıştırıyormu?

http://www.facebook.com/video/video.php?v=270269990488

Facebook hesabı olmayanlar lütfen eklesinler artık yaw, çok şey kaçırıyorsunuz:)

tyd13
16-01-2010, 17:08
Azizim Bu konu Site Forumlarında açılmış eski bir konu.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=846&highlight=K%FD%E7%FDn%FD+%D6pmek

saroz
16-01-2010, 17:21
Azizim Bu konu Site Forumlarında açılmış eski bir konu.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=846&highlight=K%FD%E7%FDn%FD+%D6pmek

Haklısın fakat görsel bir çalışma yok daha önce açılan konuda. Çok güzel çalışma ile video eklenmiş, bu haliyle daha anlaşılır olduğunu düşünüyorum.

tyd13
16-01-2010, 18:18
Azizim Konu içerisinde Youtube'dan linkler verilmiş ve daha geniş bir konu. Uygun görürseniz düzenleme yaparak o konu içindeki ilk mesaja da ekleyebilirsiniz. Ayrı bir konu olarak mahsuru olduğunu söylemiyorum. Fakat sizi bilgilendirmek istedim.

saroz
16-01-2010, 18:34
Youtube da varmış video:)

http://www.youtube.com/watch?v=5IBROteQXOU

tyd13
16-01-2010, 18:43
Azizim Aşağıdaki linkte de var.

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=187198&postcount=20

timurcan
17-01-2010, 00:33
Müthiş,herşeyi özetliyor.

saroz
14-02-2010, 01:19
Müthiş,herşeyi özetliyor.

kesinlikle, her daim izlenmesi gereken bir video:)