PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Görelim Yalanlari

yucemanitu
14-12-2008, 21:13
Buradaki yazılardan pekçoğu "Turan Dursun saptırmış, Turan Dursun yalan yazmış" diyor. Şimdi bu başlığı açma sebebim şu buraya buyrun şu ayeti yanlış çevirmiş, bu hadisi kendi uydurmuş deyin. Öyle iftiracıdır, yalancıdır yazıp kaçmak yok hangi kitabının neresinde ne demiş onu da yazın buyrun. Sizi dinliyoruz.

breymin
14-12-2008, 21:24
Sayin Atlas Dinlerin yalanlarinida yazmak serbestmi?
xxxxxxx
Sayin Atlas üzülerek yaziyorum,bana göre bu sayfa bembeyaz kalicak,turan dursunda yalan bulamazlar,o beklenen mesih,insanligi din yalanlarindan kurtaracak kisi ,mesihde hic yalan olurmu?saygilar ve selamlar

yucemanitu
14-12-2008, 23:48
Sevgili Papillon onu ilgili yerlerde yazarsanız daha iyi olur çünkü buraya yazılan pek çok yazıda Dursun yalancı deyip kaçmışlar, amaç hodri meydan demek. Şimdi dinlerin yalanlarını da tartışırsak amaca ulaşamayız. İsterseniz dinlerin yalanları konulu bir başlığı İslam forumunda açabilirsiniz. Burada (eğer varsa) Turan Dursun'un yalanlarını ya da ona yalancı diyenlerin yalanlarını konuşalım.

Onursal Bedirhan
15-12-2008, 01:57
Ya aslında yeri belki burası değil ama. yinede yazayım.

1 Turan Dursun'un ateist oluşu hikayesi bana çok komik geldi, insan böyle basit bir nedenle ateist olmaz. Atesit oluş hikayesini anlatmama gerek yok sanırım zaten biliyorsunuz.

2 Arap milliyetçiliği ve arapların türklere kin beslediği ayrıca yecuc ve mecuc'lerin sanki türklerdenmiş gibi göstermesi yeterli değil.

Önce ayetlere bakalım

kefh suresi
83.Sana (Ey Muhammed,) Zu'l-Karneyn hakkında sorarlar. De ki: "Size, ondan 'öğüt ve hatırlatma olarak' (bazı bilgiler) vereceğim.

84.Gerçekten, Biz ona yeryüzünde sapasağlam bir iktidar verdik ve ona herşeyden bir yol (sebep) verdik.

85.O da, bir yol tuttu.
86.Sonunda güneşin battığı yere kadar ulaştı ve onu kara çamurlu bir gözede batmakta buldu, yanında bir kavim gördü. Dedik ki: "Ey Zu'l-Karneyn, (istiyorsan onları) ya azaba uğratırsın veya içlerinde güzelliği (geçerli ilke) edinirsin."

87.Dedi ki: "Kim zulmederse biz onu azaplandıracağız, sonra Rabbine döndürülür, O da onu görülmemiş bir azapla azaplandırır."

88. Kim iman eder ve salih amellerde bulunursa, onun için güzel bir karşılık vardır. Ona buyruğumuzdan kolay olanını söyleyeceğiz."

89.Sonra (yine) bir yol tuttu.

enbiya suresi
96.Yecuc ve Mecuc (un sedleri) açıldığında, onlar her bir tepeden akın ederler;

şimdi ilhan arsel'den kaynağını aldığı cümlelere bakalım
"Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen Türklere karşı savaşmadıkça hüküm günü (kıyamet günü) gelmeyecektir. Ve hüküm günü gelmeyecektir, ta ki, sizle kıvrık kıldan yapılmış sandal*lar giyen (Türklere) karsı savaşana kadar. " Bu ve buna benzer diğer hadisler ve yorumlar için bkz. İlhan Arsel, Arap Milli*yetçiliği ve Türkler.

Burada ilhan arsel'i kaynak göstermesi çok komik sonuçta T.Dursun'a inanmayan, İ.Arsel'e nasıl inansın. Hem ilhan Arsel bunu neye dayanarak söylüyor. İlhan arsel'in böyle iddaa ederken kaynağını nerden alıyor. Bu kitaba internette ulaşamadığım için okuyamadım. Varsa bilginiz belirtebilirmisiniz.

yucemanitu
15-12-2008, 02:44
1. Birinci maddedeki yalanı anlayamadım.
2.Sevgili Kepçeci Buhari ve Müslim'de geçen hadisler en sağlamlarıdır. Biri daha bu hadislerin uydurma olduğunu iddia etmiş ama bak nerde geçiyor onlar.

http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=6289

Onursal Bedirhan
15-12-2008, 03:38
Merhaba Atlas

1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.

2) dediğin konuya baktım, ilhan Arselin iddaa ettiği hadis

"Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen Türklere karşı savaşmadıkça hüküm günü (kıyamet günü) gelmeyecektir. Ve hüküm günü gelmeyecektir, ta ki, sizle kıvrık kıldan yapılmış sandallar giyen (Türklere) karsı savaşana kadar. " Bu ve buna benzer diğer hadisler ve yorumlar için bkz. İlhan Arsel, Arap Milli*yetçiliği ve Türkler.gerçekte hadis bu şekilde değil

böyledir bkz
(http://www.turan-dursun.com/forumlar/attachment.php?attachmentid=26&d=1220225739)http://www.turan-dursun.com/forumlar/attachment.php?attachmentid=26&d=1220225739

yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.

bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.

Hem hadisleri dikkate almamız ne kadar doğru sizce?

Varsa kayda değer böyle ciddi bir iddaa bunu kuran'da aramamız lazım
Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 (http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=t%C3%BCrk&meal=1&sure_no=&go.x=0&go.y=0) bkz (http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=t%C3%BCrk&meal=1&sure_no=&go.x=0&go.y=0)
Muhammed dikkate alıp Türk kelimesini Kuran'a bile eklememiş. :)

Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?

yucemanitu
15-12-2008, 03:46
Araplara sefer düzenleyelim denmiyor sadece bir hadisten bahsedilmiş. 1.400 yıl önce biri bir laf dedi diye Araplara sefer düzenlemek akıl karı değildir. Hem Dursun da Araplara sefer düzenleyelim demiyor bu da nerden çıktı şimdi? Ayrıca verdiğim linkte Dreimai Ali'nin belirttiği gibi bir hadiste (hem de Buhari) açık açık Türk kelimesi geçmiş işte. Görmek isteyen sadece bu hadisi değil onu da görebilir. Buhari ve Müslim gibi kişilerin hadisleri en güveniliridir. Hadisleri tamamen kaldırıp atamayız. O zaman İslam'ın beş şartını haydi Kuran'da bulalım. Selamlar.

feneras
01-01-2009, 17:12
arkadaslar tek bır sorum olacak...

ben ateıst olmaya calısan bırıyım ancak kucukjlukten berı bıze getırılen tanrı olgusu tabıkı buna kolay kolay ızın vermıyor....teısttım sımdı atesıt olma yolundayım ve zorluklar celıskıler yasıyorum....gecenlerde bırsey duydum turan dursun bır kıtabının sonunda bır yaratıcının varlıgını kabul etmıs ne kadar dogru bılmıyorum ancak sızlerden ogrenmek ıstedım

gematria
01-01-2009, 18:48
Merhaba Atlas

1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.

gerçekte hadis bu şekilde değil

böyledir bkz
(http://www.turan-dursun.com/forumlar/attachment.php?attachmentid=26&d=1220225739)http://www.turan-dursun.com/forumlar/attachment.php?attachmentid=26&d=1220225739

bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.

Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 (http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=t%C3%BCrk&meal=1&sure_no=&go.x=0&go.y=0) bkz (http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=t%C3%BCrk&meal=1&sure_no=&go.x=0&go.y=0)

Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?

İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
başlık türklerle öldürüşmek sen gelmiş japon çinlilerden bahsediyosun komik :D

"Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)

türk ismi özellikle hadislerde geçmekte sana kaynakları ile beraber verdim aralarında ilhan arsel yok ... ilhan arselin sadece bu hadisleri içeren (derleme) bir çalışması var orda ondan bahsedilmiş ilhan arselin okuyup kitabına koyduğu hadislerin kaynaklarınıda yukarda işte ...
Yalan buliyim diye hadisi değiştiriyosunuz... tıpkı bikaç kişinin kuran yanlış çevrilmiş (değişmiiş) dediği gibi....

yucemanitu
01-01-2009, 19:41
arkadaslar tek bır sorum olacak...

ben ateıst olmaya calısan bırıyım ancak kucukjlukten berı bıze getırılen tanrı olgusu tabıkı buna kolay kolay ızın vermıyor....teısttım sımdı atesıt olma yolundayım ve zorluklar celıskıler yasıyorum....gecenlerde bırsey duydum turan dursun bır kıtabının sonunda bır yaratıcının varlıgını kabul etmıs ne kadar dogru bılmıyorum ancak sızlerden ogrenmek ıstedım

Öncelikle hoşgeldin sevgili feneras ben Turan Dursun'un eserlerinin hiçbirine sahip değilim ama yayınlananların hepsini üniversite yıllarında ödünç alma yoluyla okumuştum. Hiçbirinde böyle bir şey yok. İmkanın varsa bu sözü söyleyene hangi kitabından bahsettiğini sormanı rica edeceğim bakalım hangisini diyor.

dilaver
01-01-2009, 19:52
Sayın feneras

Turan Dursun'un hiç bir eserinde böyle bir cümle yoktur. Yalnız bir ara wikipedia da kim tarafından yazıldıgı belli olmayan Turan Dursun maddesinde TD nin sonunda tanrıya ulaştıgı falan söyleniliyordu, yani çarpıtılmıştı. Zannedersem o madde de düzeltilmiş olmalı.

saygılarımla

gematria
01-01-2009, 21:53
Bende tüm eserlerini okumuş biri olarak(turan dursunun) ilhan arsel dine girdi yalanından sonra buda aynı tip bir yalandır diyebiliyorum kesinlikle....öyle bi yazı yok .....

dr humanist
02-01-2009, 00:00
sevgili feneras;

ateist olmaya calisiyorum demissin;bu hemen olmaz,bunye hemen kabul etmiyor,zamanla beynin tum gercekleri kabul edecektir.oncelikle su sorulara cevap ver:tanri yoksa hayatinda ne degisecek? tanriya muhtac misin? tanri yoksa kotu insan;varsa iyi insan mi olacaksin;yoksa iyi bir vicdana sahip olmak icin ille de tanri gerekmiyor mu?senin kendi tanri tanimin nedir?o tanimdaki tanri insani sonsuza kadar cehennemde yakacak kadar gaddar olabilir mi?kutsal kitaplar,peygamberler ne kadar mantikli?

saygilarimla

DreiMalAli
02-01-2009, 00:54
Merhaba Atlas

gerçekte hadis bu şekilde değil

böyledir bkz

Linkdeki resimler ve o resimlerdeki yazılar yenilendi, okunur hale getirildi.
Tekrar bakmakda yarar var.

http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?p=147215#post147215

Sevgiler

feneras
03-01-2009, 00:41
sevgili feneras;

ateist olmaya calisiyorum demissin;bu hemen olmaz,bunye hemen kabul etmiyor,zamanla beynin tum gercekleri kabul edecektir.oncelikle su sorulara cevap ver:tanri yoksa hayatinda ne degisecek? tanriya muhtac misin? tanri yoksa kotu insan;varsa iyi insan mi olacaksin;yoksa iyi bir vicdana sahip olmak icin ille de tanri gerekmiyor mu?senin kendi tanri tanimin nedir?o tanimdaki tanri insani sonsuza kadar cehennemde yakacak kadar gaddar olabilir mi?kutsal kitaplar,peygamberler ne kadar mantikli?

saygilarimla

herseyden once verdıgınız cevaplar ıcın tum arkadaslara tesekkur ederım....sevgılı humanıst kardesım tabıkı bunlar hemen olmuyor kı herseyden once bılgılerımı genısletmeye calısmam lazım kı mantık cercevesınde bakayım olaylara bunun ıcınde cabalıyorum...suan arif tekin kuranın kökeni adlı kıtabı okuyorum....ayrıca sunu belırtmek ısterım kı ben asla tanrı ıcın ıyı bır vıcdana sahıp olmadım yanı bırıne ıyılıgı cennete gıdeyım dıye asla yapmadım sonucta ınsana ınsan oldugu ıcın yaklasırım...ıste dedıgım gıbı bazen celıskılere dusuyorum zamanla asacagıma da ınanıyorum saygılar....

gematria
03-01-2009, 01:16
herseyden once verdıgınız cevaplar ıcın tum arkadaslara tesekkur ederım....sevgılı humanıst kardesım tabıkı bunlar hemen olmuyor kı herseyden once bılgılerımı genısletmeye calısmam lazım kı mantık cercevesınde bakayım olaylara bunun ıcınde cabalıyorum...suan arif tekin kuranın kökeni adlı kıtabı okuyorum....ayrıca sunu belırtmek ısterım kı ben asla tanrı ıcın ıyı bır vıcdana sahıp olmadım yanı bırıne ıyılıgı cennete gıdeyım dıye asla yapmadım sonucta ınsana ınsan oldugu ıcın yaklasırım...ıste dedıgım gıbı bazen celıskılere dusuyorum zamanla asacagıma da ınanıyorum saygılar....

zaten birine yapılan iyiliği kutsal veya erdemli bi davranış olarak kılan sebepsiz yapılmasıdır....yani bir dilenciye cebimizde kalan bozuklukları vermekteki amacın nedir diye sorduklarında gerçekten cevabım yok ... dilenci mutlu olsun diyemi yaptım diye soruyorum kendime hayır cevabı alıyorum... peki benim içim rahatlasın diyemi yaptım diyorum yine hayır ... çünkü bu iki neden bu iyiliği yapmamdaki sebep değil sonuçtur .... kısacası ben bu sonucu düşünerek planlayarak isteyerek yapmadım o iyiliği.... daha derin bir duygu nasıl tarif edilebilirki.....

ism@
20-01-2009, 16:33
Hud Suresi İlk ayetlerin Yorumu Rezaleti

1-Elif, Lâm, Râ. Hakîm ve Habîr olandan bir kitaptır ki bu, ayetleri önce muhkem kılınmış, sonra ayrıntılı hale getirilmiştir.

2.(Cebrail Diyor ki Muhammede Ve İnsanlara )Ki başkasına değil, yalnız Allah'a ibadet edesiniz! Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim.
3.Af dileyin Rabbinizden; sonra da tövbe ile O'na yönelin ki, belirlenmiş bir süreye kadar sizi güzel bir nimetle nimetlendirsin
Ayetlerde Demiş ki Turan Dursun Burada Söyleyen Muhammed a.s Dır Apaçık belli Ayetin Başında De ki Yok muhammed Kurana kendi sözünü eklemiş demektedir
Başta Şunu söyleyeyim Turan Dursun Bunu söylerken Kuranın Allah Katından İndiğini Ama Muhammed Tarafından Tahrif edildiğini Söylemektedir Yada ben yanlış anladım Nese Konu bu değil Oradaki ayetleri Dikkatle okursanız İlk bakışta Turan Dursunun Dediği Doğrudur tabiki Bu ayetleri söyleyen Allah değil belliki 2. bir kişidir Çünkü Af dileyin Rabbinizden demez Allah Buraya Kadar doğru Turan dursunun Söyledikleri ama Yine Her seferindeki gibi Bundan Sonrası Yalanlarla ve Örtülü / saklı bir bilgi ile dolu Bildiği halde Aşağıdaki Bunları Yapan Bir MÜFTÜYÜ Ayıplıyorum
1-ELÇİ KİMLERDİR MELEKLER ELÇİ OLABİLİR Mİ ??

Allah, meleklerden de resuller(Elçiler) seçer, insanlardan da (seçer). (Hac Suresi 75.ayet)

Melekleri elçiler yapan O'dur(ALLAHTIR). (Fatır Suresi 1.ayet)

Cebrail: Ben sadece Rab'bin elçisiyim. (Meryem Suresi)

Bu ayetlerden ve Kuranı bütünüyle ele aldığımızda Allahın Cebrailde Dahil tüm meleklerden elçiler seçebileceğini Meleklerinde Elçi Olabileceğini Anlarız Ruh (Cebrail) Melek-Elçi dir

2-MUHAMMED A.S 'A KURANI OKUYAN GETİREN SÖYLEYEN KİMDİR

Muhakkak ki o (Kur'an), alemlerin Rab'binin indirmesidir. Onu Güvenilir Ruh indirdi. (Şuara Suresi)

Ki o(Kuran), çok değerli bir elçinin(Cebrailin) sözüdür.(Tekvir Suresi 19.ayet)

Evet bu ayetlerdende Kuranın Ayetlerinin Cebrail tarafından Okunduğunu ve Allah Katından Cebrailin Kuranı Söylediği Anlaşılır

Anlatmak istediğim Şu ki

Yemin Eden , Kahreden Yine Cebraildir

Elbette Bunlar Allahın izni ve Haberi ile olmaktadır ama O ayetlerde Kahreden, Yemin Eden Allah değil gibime Geliyor

Çünkü Bunun Kanıtı için Kuranda bir çok delil vardır Burada ilk indiği kabul edilen Sureyi Alak Suresinin ilk ayetlerini vve tevbe suresini vereceğim

Ne deniyor Alak Suresinde

1-Yaratan Rabbinin adına oku/Çağır
2-O ki İnsanı, Alak'tan yarattı.
3-Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
4-O'dur kalemle öğreten!
5-İnsana bilmediğini öğretti.
6-İş, sanıldığı gibi değil! İnsan gerçekten azar
7-Kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görmüştür
(Alak Suresi)

Yukarıdaki verdiğim ayetleri bir bütün halinde ele aldığımızda Bu ayetleri Söyleyenin Allah olmadığı apaçıktır

Çünkü Allah Kendini Kastederek Oku Rabbinin Adına Oku O'dur Kalemle Öğreten Dese Komik ve tutarsız olmaz mı Elbette Olur

Demek ki Bu ayetleri Allahın izni ile Cebrail söylemiştir

Kuranın Birçok ayetide Böyledir

Evet Lütfen Okuduğunuz ayetleri tekrar bir daha Cebrail Söylüyormuş gibi okursan sevinirim

Kuranın Bazı bölümlerini Allah bizzat Peygamber ile İletişim Kurarak Kendisi Söylemiş Bir kısmını İse Cebrail Allahın haberi ve izni ile Kendisi Söylemiştir

O yüzden Okuduğunuz ayetler Cebrailin Sözleridir

Aşağıdaki ayette aynıdır

Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)

Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti.(Tevbe suresi 31)

Yukarıdaki ayetlerde Allahın değil cebrailin melek elçinin Sözleridir

Bu konuda farklı yorumlar görüşler varmıdır Bilmem Ama ben evimde tek başıma fazla bir yardım almadan kuran okuyarak basit araştırmalarla ve kaynaklarla Bu Sonucu Çıkardım Ve Lise Öğrencisiyim Ben Bile O kadar araştırmam ve bilgim olmadan anlıyorsam Turan 'ın Halini Siz Düşünün İlkokul Mantığı SAYGILARIMLA .......

yucemanitu
20-01-2009, 18:39
Yahu İsmet Allah öfkelenmiş mi de Cebrail'e "Allah onları kahretsin!" diye ayet indirtiyor şimdi? Allah öfkelenir mi ya? Hiç öfkelenen Allah olur mu? Ayrıca Cebrail'in zeytin ağacına, yıldızlara, Ay'a, Güneş'e yemin etmesi şirk değil de nedir?

ism@
21-01-2009, 23:09
Yahu İsmet Allah öfkelenmiş mi de Cebrail'e "Allah onları kahretsin!" diye ayet indirtiyor şimdi? Allah öfkelenir mi ya? Hiç öfkelenen Allah olur mu? Ayrıca Cebrail'in zeytin ağacına, yıldızlara, Ay'a, Güneş'e yemin etmesi şirk değil de nedir?

Allah Öfkelenmez mi Sayın Kardeşim Allah bizleri yaratmıştır Elbette bizim içimizdeki sevgi, öfke , kızgınlık, gibi duyguları bilir ve ona göre bize cevap verir Allahın öfkelenmesi sevmesi gibi tavırları onun tanrı olmayışının delili olamaz.

sinner
22-01-2009, 00:25
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım…
A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930

gematria
22-01-2009, 03:09
Allah Öfkelenmez mi Sayın Kardeşim Allah bizleri yaratmıştır Elbette bizim içimizdeki sevgi, öfke , kızgınlık, gibi duyguları bilir ve ona göre bize cevap verir Allahın öfkelenmesi sevmesi gibi tavırları onun tanrı olmayışının delili olamaz.

kardeş duygular limbik sistem denilen bir beyin kısmı tarafından üretilir... bu kısımdan çıkan sinirsel uyartılar vücuda öfke duygusunu yaratan hormonlar salgılar (epinefrin bunlardan en önemlisidir)....öfke ve korku hipotalamus denilen kısım tarafından üretilir... kısacası hipotalamusu olmayan öfkelenemez(veya gerekli beyin kısmı) ... burdan şu sonuç tanrının beyni var ve öfkelenebiliyor... beyni varsa kafasıda var kafayı taşşıyan bir boyunada ihtiyacı var...bu böyle sürüp gider ... söylediğin şeyi sende mantıklı bulmuyosun bu burdan bile hissedilebiliyor... sende öfkelenebilen kızabilen bi tanrıya yeterince saygı duyulamayacağını biliyosun o sese kulak ver doğruya erişeceksindir...

ism@
22-01-2009, 12:04
kardeş duygular limbik sistem denilen bir beyin kısmı tarafından üretilir... bu kısımdan çıkan sinirsel uyartılar vücuda öfke duygusunu yaratan hormonlar salgılar (epinefrin bunlardan en önemlisidir)....öfke ve korku hipotalamus denilen kısım tarafından üretilir... kısacası hipotalamusu olmayan öfkelenemez(veya gerekli beyin kısmı) ... burdan şu sonuç tanrının beyni var ve öfkelenebiliyor... beyni varsa kafasıda var kafayı taşşıyan bir boyunada ihtiyacı var...bu böyle sürüp gider ... söylediğin şeyi sende mantıklı bulmuyosun bu burdan bile hissedilebiliyor... sende öfkelenebilen kızabilen bi tanrıya yeterince saygı duyulamayacağını biliyosun o sese kulak ver doğruya erişeceksindir...

Dediğimi qaliba anlayamamışsın Sayın gematria Benim İnancımda O beyni bana Tanrı Vermiştir Ve tanrının Beyine ihtiyacı yoktur Yani Beyin ve bizler olmadan, bizleri yaratmadan öncede bizim bildiğimiz/hissettiğimiz Duyguları düşünceleri Biliyordu Ben kendi inancım Çerçevesinde mantıksız değil dedim

Yani Beyni veren Tanrı Olduğuna göre Sorun Kalmıyor Her halde Öfkelenmeyi Sinirlenmeyi Bilip bizlere Ona göre cevap verecek Bizlere herhangi bir bilinmeyen X duygusu ile Cevap verseydi bunu anlarmıydık Ki cevap veren Tanrı değildir Tanrıdan Buyruğu cebrail alır Cebraile Vahyeder Ve cebrail onu İnsani / insanların anlayacağı şekilde Çevirerek Yani insanlarla İletişim Kurma Yollarıyla Bizlere İletir

Sonuçta Allah Yarattığı duygu ve düşünceleri Bilmektedir Dediğin Mantığa göre Vücudumuza Enfeksiyon girdiğinde Hasta Oluruz Kuranda Hastalık. Hasta geçse Tanrının vücudu var Hasta Oluyormuş mu Dersiniz

gematria
22-01-2009, 15:05
allah yarattığı duyguları bilmektedir diyip sıyrılamazsın işten bak ayette allah bizzatt yarattığını sandığın öfkeye kapılmış durumda soruyorum sana gerekli parçlar olmadan duygulardan biri olan öfke nasıl olur bi varlık nasıl öfke duyabilir... çok mu zor soru??

bikez daha belirtiyim duyguları soyut şeyler sananlar var hayır duygular kanımızda dolaşan kimyasallardır... öfkelenen bir tanrın varmı yokmu????????????

gematria
22-01-2009, 15:07

allah öfkelenmezmii sayın kardeşim diyen sen değilmisin ??? yani tabiki öfkelenir demek istiyosun... allahın öfkelenmesi sevmesi gibi tavırları onun ..... diyen sen değilmisin demek böyle tavırları olduğuna inanıyosun ... yoksa sence allah gerçektende öfkelenmedi sadece rol yapiyormu diyosun güldürme beni :D

sinner
22-01-2009, 16:33
ism@,
Beyni yaratan tanrı değil.
Beynimizin yarattığı bir tanrı ile karışı karşıyayız.
İnsanlığı yaratan tek bir yaratıcı olsa bütün insanlığa ve her millete kendi dilinden ayrı ayrı peygamberler gönderirdi.

Yeryüzünde tanrı denilince akla aynı varlık gelmiyor ki !
Budistin, Şintoistin, Putperestin, Yahudinin (israilin tanrısı) Hristiyanın (İsa Mesih) Müslümanın tanrısı aynı değil.
Her dinin, hatta kişinin kafasında şekillendirdiği farklı bir tanrı figürü var.

Bu durumu doğrulayan bir hadis var:
Ben kulumun zannı üzereyim.
Ben Allahı bir fil olarak hayal ediyorum. Benim zannım bu hadi bakalım :D
Herkesin zannına göre milyon çeşit tanrı mı olur ?

Sonuç olarak, beynimizin yarattığı bir tanrı figürüyle karşı karşıyayız.

gematria
22-01-2009, 17:44
bak imza olarak kullandığım yazıyı hatırlatıyım Gerçek inanmayı bıraktığında çekip gitmeyendir..... oysa ben 17 yaşından sonra gerçeğe kavuştum ve Tanrı diye bişeyin olmadığını anladım sonraa kafamdaki tanrı figürü uçuuuppp gitttiii hiç bi iz bırakmadan ... şu anda çok mutluyum ve daha anlamlı bi hayatım var gerçek olsaydı her yerde karşıma çıkardı ama yoookk .....

uyan ism@ uyan sabah oluyor :D endonezya yerlilierine neden bir peygamber gönderilmemiştir soru ?????????? :D

oguzhansirin
18-07-2011, 18:46
Buradaki yazılardan pekçoğu "Turan Dursun saptırmış, Turan Dursun yalan yazmış" diyor. Şimdi bu başlığı açma sebebim şu buraya buyrun şu ayeti yanlış çevirmiş, bu hadisi kendi uydurmuş deyin. Öyle iftiracıdır, yalancıdır yazıp kaçmak yok hangi kitabının neresinde ne demiş onu da yazın buyrun. Sizi dinliyoruz.

Arkadaş şu ayeti çevirmiş bu ayeti uydurmuş deyin hadi diyor. Diyeyim de görün Turan Dursun bakalım nasıl ayetlerle kafasına göre oynama yapıyor ?

Turan Dursun : Enfal suresinin 65.ayetinde "Ey Peygamber! İnanırları, öldürüşmeye (savaşa) kışkırt!" dendikten sonra şöyle deniyor:"Sizin sabırlı 20 kişiniz, onlardan 200 kişiyi yener. Sizin 100 kişiniz, kafirlerden 1000 kişiyi yener. Çünkü onlar anlamayan topluluktur."

"Tanrı" burada, inanırları, kendilerinden sayıca 10 kat daha çok olan inanmazları yenecek güçte olduklarını açıkça bildiriyor. Ama daha sonra görüş değiştirmiştir. Bakın ne diyor:"Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. Sizin sabırlı 100 kişiniz, onlardan (yalnızca) 200 kişiyi yener. Sizin 1000 kişiniz, Tanrı'nın izniyle, onların 2000 kişisini yener. Tanrı, sabredenlerle birliktedir. (Enfal, ayet:66 )

Gerçek Ayet: Bakalım ayetin orjinali nasıl ?

Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

Kelime Oyunları :

Turan Dursun " Kışkırt "

Ayet " Teşvik Et "

Turan Dursun " Sizin sabırlı 20 kişiniz, onlardan 200 kişiyi yener."

Ayet " Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler."

Turan Dursun " Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. "

Ayet " Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. "

Zaafı kaldırıp güçsüzlüğü ekliyor , kelimeler arası oynama yapıyor , daha hafif ve anlaşılması kolay bir dil yerine sert ve hakareti çabuk üstüne çekecek kelimeleri ekliyor sonra tarafsız ve dürüstçe fikir alışverişi yapıyor öyle mi ?

Emin olun Kur'an daha net : )

spartacus
20-07-2011, 11:32
Enfal
1. (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."

41. Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Enfal
65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

66. Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah'ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.

Savaşa kışkırtmak ya da teşvik etmek, ganimetler müjdelemek savaşa teşvik oluyor da neden kışkırtmak olmasın, -bariz kışkırtıyor-? Şu ayetler Müslümanlara karşı başka bir din kitabında işlenmiş olsa idi müslümanlar ne derdi? (en küçük bir irdelemeye, kör bir inançla bağlandıkları masallara değinenlere, küfür diyen bir toplulukdan bahsediyoruz)

Bülbüle emir lisan öğren vakvaktan, anlat iman gücü anlat, balığın tırmandığı kavaktan.

Bir kaç kez işlenmiştir bu ayet ve bu kadar bariz hatayı(ki süreçle durumlar değişiyor ve Allah sonradan biliyor ve anlıyor) görmemek için ya sayı saymayı ya da kıyas yapmayı bilemeyecek kadar başımızın dönmüş olması gerekir.

Sorun sabırlı 20 kişi, sabırlı 100 kişi bölümü kısaca tek bir ayet ve bir kelime değil ki, ayetler arasında ortaya çıkan çelişkidir... Eminim bu kadar bariz işaretlediğim halde dahi anlayamayan çıkacaktır, çünkü onlar bilmez, görmez ve düşünmeyen bir toplumdur, kalpleri tanrı sandıkları soyut türetmeye tapınmakla mühürlüdür...

100 Kişi 1000 kişiye galip gelirmiş, sonra ne oluyor? 1000 kişi 2000 kişi oluyor. yani 1'e-10 olan oran uçurum denecek kadar bir farkla 1'e-2 oluyor...

Emin oldun mu Kur'an daha net? Bu Sure yazılıp, sonuca erene kadar başlangıçda öngörülmeyen-ki Muhammed'in önceden göremediği- gelişmeler yaşanmış, ganimet dağıtıcı Allah insanların kardeşini, oğlunu, oğul babasını, amca yiğenini vs öldürdüğü savaşlarda, olurda vicdan ve üzüntüye kapılırlarsa, kapılmamaları gerektiğini, çünkü öldürenin onlar değil Allah olduğunu ve bununda müjdeli imtihan olduğunu söyleyecek kadar da bariz problemler içerir. Kısaca siz öldürmüyorsunuz Allah öldürüyor, ama kiralık katil tutuyor, kudreti, gücü ancak buna yetiyor deniyor, çünkü sembolden ve soyut bir türetimden, bir kelimeden başka bir şey olmayan tanrı ismi somut hiç bir şey yapamazdı...

Troia savaşı öncesi Agamemnon tanrıça(Artemis) kurban istiyor diye kendi kızını( Iphigenia) kurban etmiştir. Hava durumu(donanmanın hareket için ihtiyaç duyduğu rüzgar), sefer düzenleyenlerin lehine değildi, lehine çevirmek için Agememnon'un kızını kurban etmesi gerektiği, bu sayede tanrıların gönlü hoş olacağı ve kendilerini destekleyeceği inancı vardır.
O tanrı-lar ne kadar somut ve istekler de(ki aslen mümkün değildir, illa birileri işe gelir biçimde uydurmalı) bulunabiliyor ise şu yukarıdaki ayetlerde gördüğümüz tanrı'da(El-İlah), inanç da o kadar somuttur.

vartor
20-07-2011, 16:04
Tanri, yarattiklarini birbiriyle savasmaya tesvik ediyormus; Sure soyle boyle diyeceginize, bu ne bicim tanri ki insanlari birbirine dusuruyor demeniz gerekmez mi?

yucemanitu
20-07-2011, 22:07
Gerçek Ayet: Bakalım ayetin orjinali nasıl ?

Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

Kelime Oyunları :

Turan Dursun " Kışkırt "

Ayet " Teşvik Et "

Diyanet işleri "teşvik et" demiş olabilir. Ama tek meal o değil ki. Şaban Piriş "hırslandır", Ömer Öngüt "coştur" diyor. Celal Yıldırım meali de "tahrik et" diyor. Şimdi TDK'den "tahrik et" kelimesinin anlamına bir bakalım:

tahrik etmek
1) cinsel isteği, duyguları uyandırmak, artırmak; 2) harekete geçirmek, kışkırtmak: “Zamanımızın sanatkârını en çok tahrik eden budur.” -S. F. Abasıyanık. 3) esk. yola çıkartmak, hareket ettirmek, kımıldatmak.

Turan Dursun'un çevirisi ile bir Müslüman olan Celal Yıldırım'ın çevirisi aynı. Böylece bu iddia boşa gitti.

Turan Dursun " Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. "

Ayet " Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. "

Zaafı kaldırıp güçsüzlüğü ekliyor , kelimeler arası oynama yapıyor , daha hafif ve anlaşılması kolay bir dil yerine sert ve hakareti çabuk üstüne çekecek kelimeleri ekliyor sonra tarafsız ve dürüstçe fikir alışverişi yapıyor öyle mi ?

Ne diyorsunuz? "Güçsüzlük" hakaret ama "zaaf" hakaret değil??? Bana güçsüzlükle zaaf arasındaki farkı söyler misiniz? İkisinin de anlamlarına bakalım. Yahu Diyanet "zaaf" diye "düşkün" diyor Turan Dursun "düşkün" demiyor "güçsüz" diyor. Diyanet'inki daha hakaretamiz.

zaaf Ar. øa¤f
a. 1. Düşkünlük: “Kendisine zaafımdan ziyade metanetimi gösterdiğim kadın içeriye girdi.” -P. Safa. 2. İrade zayıflığı: “Hükümdarların yumuşak kalpliliğini zaaf sayan umumi hüküm belki de haklıdır.” -C. Meriç. 3. mec. Eksiklik, yetersizlik.

güçsüzlük, -ğü
a. Güçsüz olma durumu, güçsüze yakışacak davranış, kuvvetsizlik, aciz, iktidarsızlık: “Güçsüzlük belirtisi olarak yorumlanabilen bu şey aslında senin yaşamındı.” -İ. O. Anar.
Güncel Türkçe Sözlük

Bunu bırakalım Diyanet meali zaaf demiş ama Ali Mihr, Adem Uğur, Ali Fikri Yavuz gibi ilahiyatçılar "zayıflık" demiş. Şimdi yine "zayıf" kelimesinin anlaına TDK'den bakalım.

zayıf Ar. øa¤³f
sf. 1. Eti, yağı az olan, sıska, cılız, arık (insan veya hayvan): “Uzun boylu, zayıf, ellilik bir hanım.” -S. M. Alus. 2. Görevini yapacak yeterli gücü olmayan: Zayıf bir ordu. Gözleri zayıf. 3. mec. Sağlamlığı, dayanıklılığı olmayan: Zayıf bir yapı. 4. mec. Önemli, güvenilir olmayan: Zayıf bir bilgi. 5. mec. Çok az: Zayıf bir ihtimal. 6. Enerjisi, etkisi, yoğunluğu az olan: Radyoda uzak bir istasyonun zayıf sesini duydu. Zayıf ışık. 7. a. Başarısızlığı gösteren not. 8. mec. Bilgi yönünden yeterli olmayan, yeteneksiz: Zayıf bir öğretmen. 9. mec. Kişilik ve ruhsal yönden gereği kadar güçlü olmayan: “Zayıf ve uydurma bir âşık bu cevaba karşı perişan olurdu.” -A. Gündüz.
Güncel Türkçe Sözlük

Turan Dursun yine Müslüman mealcilerle aynı çevirmiş. İkinci iddianız da geçersiz.