Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteye yönelik güzel yorumlarımız
Ratiönalism
26-12-2008, 23:12
Kısa ve öz olarak yorum yapmak istiyorum
İNSAN gibi forum
Forumun içinde gerçek ''İNSANLAR''var
Yani benim can suyum ve canım dostlarımın bulunduğu,paylaşımcı bir forum:)
Kısıtlı süredeki görüşüm, "anti-islam" odaklı "angrymob"
İlginç bir yaklaşım kappapi. Yanlış bilmiyor isem "angry mob" deyimi cadı yakma
törenlerinde eksik olmayan meraklı kalabalıklar için kullanılılır(mış). ??
Galeyana gelmiş kızgın kalabalık demek frodo. Ben öyle görüyorum hayata ve herşeye dair fikir yürütmek yerine beyhude meselelerle ilginenen ve trolleyenlerle dolu :) Tabii ki herkes ne isterse onu yapar beni ilgilendirmez.
Galeyana gelmiş kızgın kalabalık demek frodo. Ben öyle görüyorum hayata ve herşeye dair fikir yürütmek yerine beyhude meselelerle ilginenen ve trolleyenlerle dolu :) Tabii ki herkes ne isterse onu yapar beni ilgilendirmez.
Düşüncelerimizde haklı olduğumuzu savunmaya çalışıyoruz.Ne yapalım yani hiç konuşmayalımda birileri istediği gibi at mı koştursun.
sn. Ayeji
Türk halkının geneli gibi suskun olsak ve hiçbir fikrimizi savunmasak sanırım birileri daha mutlu olurdu....inadına onları mutsuz edelim ve fikirler uçuşsun!!!
dr humanist
03-01-2009, 21:29
sevgili kappapi;
bak yukarda kocaman yaziyor dinlerden ozgurlugun sesi diye.bunu anti-islam olarak da algilayabilirsin,anti-hristiyan bilmemne diye de.diger islami sitelerin aksine,demokratik ve saygili bir sitedir burasi.
saygilarimla
Sevgili dr humanist;
Durmadan Kurranda "xyz" demiş "hehhehe mantık hatası" "böööö" ve benzeri şekilde ki mesajların diğer mesajlara oranlar daha çok olması "anti-islam" haline getiriyor. Bu yüzdendir ki "anti-hristiyan" olması pek mümkün değil.
Kurran'da "bla bla bla" demiş. "Yanlış o halde tüm dinler yalan yaw" benzeri temel mantıkla çelişen çıkarımların oldukça fazla olmasıda "düşündük fikirler ürettik" bahanesini geçersiz hale getiriyor. özellike düşünme bölümünü :) Var olan çeşitli görüşleri "doğru lem bunlar" diye idda etmek bilim etiği ile çelişir.
Demokratik ve sayıgılı konusuna katılıyorum.
Şüpesiz ki tüm mesajları okumam mümkün değil, o yüzden yakın zamandaki bazı mesajlardan edindiğim görüş bu. Tabii ki çok eskiden nasıl dı ? bilemiyorum doğal olarak.
İlk mesajımda da belirtiğim gibi tabii ki bunları yargılamak bana düşmez, kim ne yaparsa yapar :)
Kappapinin bakış açısında haklılık payı olamaz mı ? Olabilir elbette. Ama beklentim bu eleştiri ile birlikte kappapi'nin "hayata ve herşeye dair" açılımları görebileceğimiz iletilere imza atmasıdır.
Böylelikle beyhude meselelerde direten forum trollerinin ufukları açılır.
evrensel-insan
23-02-2009, 16:23
Saygideger arkadaslar;
Sitemizin mudavimi ve iki aktif uyesi olan; dilaver ve pante arkadaslarimiz adina, bireysel olarak bir mesajim var.
dilaver arkadasimizin, insanoglunun toplumsal yasam ve iliskileri adina tarihsel gelismesindeki; bilgisinin birikimini, bizlerle paylastigi icin;
Pante arkadasimizin; bilhassa Islam ve muslumanlik olmak uzere; dini konulardaki bilgisinin birikimini bizlerle paylastigi icin;
Her ikisine de, bu konulardaki; calisma ve arastirmalarinda basarilar dilerken, ve bizlerden bu birikimlerini esirgemeyeceklerinin de bilincinde ve farkinda olarak, kendilerine; verdikleri bu bilgiler icin, bireysel olarak bilgi ve birikimi olduklari konularda hem guvenim hem de saygim oldugunu -inanc disi oldugum icin inanctan bahsetmiyorum-bildirir, hem kendilerini kutlar, hemde arastirma ve calismalarinin devamini ve bizlerle paylasiminin devamini dilerim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Her ikisine de, bu konulardaki; calisma ve arastirmalarinda basarilar dilerken, ve bizlerden bu birikimlerini esirgemeyeceklerinin de bilincinde ve farkinda olarak, kendilerine; verdikleri bu bilgiler icin, bireysel olarak bilgi ve birikimi olduklari konularda hem guvenim hem de saygim oldugunu -inanc disi oldugum icin inanctan bahsetmiyorum-bildirir, hem kendilerini kutlar, hemde arastirma ve calismalarinin devamini ve bizlerle paylasiminin devamini dilerim.
Her ikisine de, bu konulardaki; calisma ve arastirmalarinda basarilar diliyorum. Bizlerden bu birikim ve bilgilerini esirgemeyeceklerinden eminim. İnançların üstünde ve dışında oldugum için inançtan bahsetmem gerekmiyor.Ancak her ikisine de verdikleri bilgiler konusunda güvenimin tam oldugunu belirtmek isterim. Bundan sonra da araştırma ve çalışmalarını bizlerle paylaşacaklarından emin oldugumu belirtir başarılar dilerim.
saygıdeger evrensel
sana söz verdigim üzere ufak bir ifade farklılıgı.
saygılarımla
Pante arkadasimizin; bilhassa Islam ve muslumanlik olmak uzere; dini konulardaki bilgisinin birikimini bizlerle paylastigi icin;
Teşekkür ederim Evrensel-insan.
Gazozu hakettin. "Ateistler küfürbaz mı?" başlığında içebilirsin. :D
evrensel-insan
25-02-2009, 01:22
Saygideger dilaver;
Bence fena degil; en azindan icerik ve anlam sapmasi olmamis. Fakat; en onemli konu gozden kacmis ve senin tercumende yer almamis, o da saygi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
25-02-2009, 01:24
Saygideger pante;
Eskiden, Camlica gazozu vardi. Birde 7 gun sade gazozu, hala varsa onlar; bana guzel bir nostalji yasatirsin, senin ikram ettigin gazozu, yudumlarken.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Eskiden, Camlica gazozu vardi. Birde 7 gun sade gazozu, hala varsa onlar; bana guzel bir nostalji yasatirsin, senin ikram ettigin gazozu, yudumlarken.
Şimdi yine var.
Çamlıca gazozu yine en kalitelisi.
Üstelik aile boyu. Doya doya içebilirsin. :)
evrensel-insan
25-02-2009, 03:07
Saygideger pante;
Birgun fiziksel olarak karsilasirsak; bizde karsilikli gazozlarimizi yudumlariz. Pogacalar da benden olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
thunderpoint
25-02-2009, 12:54
Şimdi yine var.
Çamlıca gazozu yine en kalitelisi.:)
Bilir misiniz, bilmem... 'Cincibir' vardı.. Bayılırdım bisküi-lokumla içmeye.. Bir de 'Ankara' tabii ki...;)
evrensel-insan
26-02-2009, 19:50
Saygideger dilaver;
Yukarida bahsettigim saygi; bilgiye ve bu bilginin paylasiminadir. Ben, hem aydinlatici, dusundurucu , dokumanter bilgiye; hem de, bu bilgiyi paylasabilme bilincine erismis, her kisiye; saygi duyarim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sitenin yeni hali gerçekten çok güzel oldu.
yeni derken şekil ve şemalinden bahsetmiyorum
hızlandı ve giriş daha kolay
önceden siteye girerdim ama forumları açarken bi sayfa açılana kadar ağaç olurdum
şimdi hemen tak tak açılıyor beklemeden
birde bişi sormak istiyorum
forumlardan giriş yapıyorum ama forumdan anasayfaya geçemiyorum niye?
forumlardan giriş yapıyorum ama forumdan anasayfaya geçemiyorum niye?
Ben aylardır aynı şeyden şikayetçiyim, ha bire yazıyorum ama sesimi duyan yok.
dün Sargon Turan Dursun'un resmine tıklayınca ana sayfaya geçildiğini söyledi ama forum ana sayfasına geçiliyor :(
Alooo, sakal bırakmaya niyetlendim, lütfen şuna bir çözüm bulun sayın yetkililer.!!!
Üstte "yararlı linkler" ve "arama" butonlarına basıldığında açılan şeyler (?) Tübitak protestosunun altında kalmakta ve kısmen görünmekte.
Dün TD'nin resminden ana sayfaya geciliyordu, bugün forum ana sayfasina geciliyor. Sanirim su anda teknik ekip yeni arayüzle ugrasiyor, sanirim buraya gördügümüz eksikleri yazarsak, yardimci olmus oluruz.
Yazilarimi asmaya calsirken problem yasiyorum.
Diger bir konu ise; su anda sunucumuz cok yogun tekrar deneyiniz yazisina takili kalmam.
Cikis ve girisler,eskimis internet dosyalarini ve cerezleri silmekte fayda saglamiyor. Bu olay genelde aksam saatlerine denk geliyor. Iki saati askin bir süre cabalarimin oldugunu iletmek istiyorum. Anasayfaya girsem bile forumlara gecemiyorum.
Mozillafirefox cözüm degil. Bu arada internet explorer 8 ürünü kullanilmaya baslanildigini bildireyim.
Benim bir önerim de yazilarin sol üst köselerinde bulunan zaman bildirimi. Bu göstergeyi 24 saate uyarlayarak, 18:30 gibi yada a.m p.m kullanimi ile yapamazmiyiz?
Saygilar.
Üstte "yararlı linkler" ve "arama" butonlarına basıldığında açılan şeyler (?) Tübitak protestosunun altında kalmakta ve kısmen görünmekte
Uyarın üzerine durumu inceleyip animasynu en yukarı aldım.
Diger bir konu ise; su anda sunucumuz cok yogun tekrar deneyiniz yazisina takili kalmam.
Son 3-4 gündür birkaç yüzbin bülten emaili çıkışı sunucumuzu çok yordu ve site zaman zaman kilitlendi. Bülten gönderimi artık bittiği için bu günlerde o mesajla karşılaşmayacaksınız büyük ihtimalle ( dos saldırısı olmazsa). Ancak bülten her ay yollandığı için bu sorunla arada bir karşılaşmanız muhtemel. CPU'su daha güçlü bir sunucuya geçmek çözüm olabilir ama sitemizin bütçesi buna henüz hazır değil.
Onursal, forum menü listesinin en soluna site ana sayfasına yönelik bir link yarattı. Site ana sayfasına gitmek için oraya, forum ana sayfasına gitmek içinse TD resmine tıklamak yeterli olacak.
Sevgili cem;
Internet explorer 8 ile anasayfaya girdigimiz zaman, sevgili Turan Dursun resminin altinda dizilen kutucuklardan anasayfa yazisi haric, digerlerine tiklanamiyor ve girilmiyor.
Internet explorer 8 in kullanimi cogalmadan, bu konuyu arastirimisin? Türkiye icindeki erisimde böyle bir sorun olmayabilir.
Sitenin bu güzel degisimine emekleri gecen her arkadasimiza tesekkür ediyorum.
Saygilar.
formun yeni halinde birkaç değişikliğe ihtiyaç var gibi. Açık mavi arka plan üzerine mavi yazılar okumayı zorlaştırıyor. arka plan mavi değilde açık farklı bir rengte olsa daha güzel olur ve gözleri daha az yorar.
arka plan mavi değilde açık farklı bir rengte olsa daha güzel olur ve gözleri daha az yorar.
Genellikle zannedilenin aksine mavi rengin gözleri en çok yoran renk olduğunu öğrenmiştim geçenlerde. Evet, mavi güzel, anlamı da güzel bir renk ama hakkaten bu kısmı hiç düşünmemiştim.
Sanırım başka tema tercihleri yapılabiliyor. Onları denediniz mi?
"ne atılgan,ne çılgın sadece cesur olacağız" ı pir edinmiş aydınlanmışlar grubu...
ışık saçıyor...
tşkler cem teşekkürler td ailesi...
Teşekkürler hayko.
KC' nin dediği gibi farklı tema seçeneklerini kullanabilmeniz mümkün. Tema 1'deki maviyi göz yorucu bulanlar için Tema 2'yi önerebilirim.
pişmişler arasında bir çiğ olmaktan gocunmayacağım tek yer burası
ama çiğ kalmakta ısrar edersem atın hiç düşünmeden :)
Burnuma yanik kokusu senden mi geliyordu the one. :)
Bu guzel sozleri duymak bile yeter; ev sicakligi diye buna denir.
Sevgili vartor burnuna yanık kokusu gelmesi normaldir,tecrübelerin dolayısıyla hemen algılamışsın gerçekleri..Bakma one'da pişmişlerdendir de mütevazilik yapıyor..Öğretici ve bilgilendirici yazılarını okumaktan zevk aldığım ender kişilerdendir kendisi.
Sevgiler
abdulKADİR
15-04-2009, 21:50
5 gündür niye bu kadar sık giriyorum diye şöyle bir düşündümde...
1. (En güzeli) Böyle bir sitede cinsel içerikli bir sayfanın olmaması hem çok sevindirici hem de şaşırtıcı. Adı .... dinleri olan bir sitede bile +18 li özel forum başlığı var, ve ana sayfadan gördüğüm kadarıyla diğer başlıklardan dah çok iş yapıyordu.
2. Dinlere yapılan seviyesiz hakaretlere gerçekten engel oluyorsunuz.
Bu konuda dini sitelerin bile kendi koydukları kuralları bile işletmediklerini, hatta yanlı uyguladıklarını gördüm. Adalet herşeyin başı.
Sakın şımarmayasanız ha ;)
şekilde görüldüğü gibi tanrının emirleri olan ahlaklı ve adil olmak etik değerlere
önem vermek ve yaşam biçimi yapmak tanrısızların yaşam felsefesi oluyor ise
buna sevinen gene tanrının ta kendisi olacak
birde abdulkadir gibi tanrıya yakın olanlar
:D
ABDULKADİR denklem kendini eşitledimi bu kez :D
abdulKADİR
15-04-2009, 23:30
ABDULKADİR denklem kendini eşitledimi bu kez :D
Denklem kulağa hoş geliyor ilk bakışta ama bahsettiğimiz sadece iki özellik.
Toptan sözkonusu olsa, ne ateistlik kalır, ne de yamuk dindarlık.
Denklem kulağa hoş geliyor ilk bakışta ama bahsettiğimiz sadece iki özellik.
Toptan sözkonusu olsa, ne ateistlik kalır, ne de yamuk dindarlık.
abdulkadir hani şu 125 yıl yaşayan ve arada BİR tayyi mekan olan allah
dostları gibi yürekten konuştun allah daim etsin inşallah :D
bu kadar numune insanı bir arada toplamayı başarması açısından turandursun hayati öneme sahiptir..
bu kadar numune insanı bir arada toplamayı başarması açısından turandursun hayati öneme sahiptir..
Yoldaş, son derece isabetli bir gözlem. Gerçekten takdire şayan bir durum :)
A:
numune insan benzetmesiyle neyi kastettiğinizi açıklarmısınız lütfen .
Sevgili kızılordu çok genel bir yaklaşım olmuş.Açıklamanızı rica ediyorum..
'' bu kadar numune insanı bir arada toplamayı başarması açısından turandursun hayati öneme sahiptir..''
Bu cümlede alınganlık gösterecek bir durum yok,numune ,örnek demektir.
Bu kadar örnek insanın bir arada toplayabilen bir foruma sahibiz.
Başka forumlarda genellikle tek tip insan var,bizdeki kadar değişik inançlara ve değişik düşüncelere sahip insanlar yoktur.
Kızılordu kardeşimiz de bu cümleyi olumlu anlamda kurmuştur ki kendiside bizlerde bu cümle kapsamındayız.
saygılar
Bu başlıktaki konu harici tartışmalar başka bir başlıga aktarılmıştır. Site üzerine düşünceler forumunu site harici tartışmalar için kullanmamanızı rica ediyorum. Her konuda gerekli forumlarımız vardır.
saygılarımla
Bu başlıktaki konu harici tartışmalar başka bir başlıga aktarılmıştır. Site üzerine düşünceler forumunu site harici tartışmalar için kullanmamanızı rica ediyorum. Her konuda gerekli forumlarımız vardır.
saygılarımla
histerizis terimi diye bir şey var ölçümlemek ile kontrol etmek arasındaki
kıyaslama süresine diyorlar
histerizis sürecini NUMUNE tanımlaması sırasında kullanmalıydınız
Yukarıda aydoe!nun açıklamalarına katılıyorum ve bana göre bu kelimede hakaret degil zenginlik vardır.
TD sitesinde amacımız her türden düşüncenin baskı görmeden, engellenme görmeden, tüzük hükümleri dogrultusunda seviyeyi düşürmeden ifade edilebilmesini saglayabilmektir. Bu açıdan da oldukça yol aldıgımız ortadadır. Şayet yeni gelen bir üye yoksa, eski üyeler zaten bunun farkındadırlar ve eski üyelerin yer aldıgı tartışmalarda hemen hemen hiç bir şekilde mod kontrolüne ihtiyaç duyulmamaktadır.
Yeni üyelerden de katılımcı olmayı sürdürmek isteyen varsa zaten süreç içerisinde bu anlayışı benimsemektedirler. Bu anlamda kızılordu'nun söylemini örnek, tip, çeşitlilik olarak degerlendiriyoruz. Kendisinin şimdiye kadar izledigimiz çizgisi de zaten bu yöndedir.
Arkadaşlar bu başlıga daha önce de müdahalede bulunmuşlar izledigim kadarıyla. Son müdahaleyi benim yapmam site dışında olup yeni katılımda bulunmamdan kaynaklanmaktadır.
saygılarımla
Yukarıda aydoe!nun açıklamalarına katılıyorum ve bana göre bu kelimede hakaret degil zenginlik vardır.
TD sitesinde amacımız her türden düşüncenin baskı görmeden, engellenme görmeden, tüzük hükümleri dogrultusunda seviyeyi düşürmeden ifade edilebilmesini saglayabilmektir. Bu açıdan da oldukça yol aldıgımız ortadadır. Şayet yeni gelen bir üye yoksa, eski üyeler zaten bunun farkındadırlar ve eski üyelerin yer aldıgı tartışmalarda hemen hemen hiç bir şekilde mod kontrolüne ihtiyaç duyulmamaktadır.
Yeni üyelerden de katılımcı olmayı sürdürmek isteyen varsa zaten süreç içerisinde bu anlayışı benimsemektedirler. Bu anlamda kızılordu'nun söylemini örnek, tip, çeşitlilik olarak degerlendiriyoruz. Kendisinin şimdiye kadar izledigimiz çizgisi de zaten bu yöndedir.
Arkadaşlar bu başlıga daha önce de müdahalede bulunmuşlar izledigim kadarıyla. Son müdahaleyi benim yapmam site dışında olup yeni katılımda bulunmamdan kaynaklanmaktadır.
saygılarımla
umarım bu söyleviniz oluşumunuza özgü bir hata örtbas etme mekanizmasından kaynaklanmayan sürüsel motivasyon içermeyen
samimi bir açıklama olur
numune kelimesi sokak lügatinde çok daha farklı bir anlam taşır , tekrarlanmaması dileğiyle
eleştiriye açık olmak katkılanmaktır ..
Sevgili one,
Benim gibiler icin, numunenin tek anlami ornek demektir.
Sokaga fazla cikmadigim icin olmali:)
Beni sitede çEken şey sürekli okuyacağım yeni yeni konular ve bilgiler bulmam..Geleli çok olmadı ama bazen geceyarısı bile gelip okuyorum inanın çok yaralanıyorum ve her zaman tartışacak yazışacak bir ortamın olması çok etkileyici ben sitemizi gerçekten beğeniyorum:))
saygılar...
Parmis Güneşin_kızı
Kızılordu harici herkes cevap vermiş:)..Kendisinin konuşup yazabildiğine şahidim..
Daha önce sevgili kızılordu'dan herhangi benzer bir söylem duymasam işkillenmezdim zaten.."Numune"; kaba tabir "cinsler" anlamında,avam ve halk ağzıyla kullanılan bir benzetmedir..Fakülte olarak alt yapım edebiyattır..
Sevgiler..
yani sevgili dostlar öncelikle söylediğim sözden en ufak bir kötü anlam yada düşünce çıkarılmasının benim tarafımdan yapılamıyacağını bilmemeniz beni üzdü.." numune" bu olaya yaklaşımımdaki espirisindende kaynaklı olarak çok açık bir örnek demek değilmidir?? sevgili aydoe
'' bu kadar numune insanı bir arada toplamayı başarması açısından turandursun hayati öneme sahiptir..''
Başka forumlarda genellikle tek tip insan var,bizdeki kadar değişik inançlara ve değişik düşüncelere sahip insanlar yoktur.
Kızılordu kardeşimiz de bu cümleyi olumlu anlamda kurmuştur ki kendiside bizlerde bu cümle kapsamındayız.
saygılar
demek istediğimi benden daha iyi açıklamış :) sanki benim beynimde :)
burdaki çeşitliliği ve örnek insanları tek tek yazmıyacağım ayrıca numunemdeki başka bir deyişte az bulunmasındandır sanki tekler bi çok dostumunda bir benzerinin daha olduğunu düşünmeyişimdir...
evet placebo yazmadım cevap çünkü daha yeni girebildim foruma şimdi yanıtlıyorum :)
numune sözünde kaba bi tabir yoktur bildiğimiz gibi ilaçlarda bile bazen bu bir numunedir yazar ha cinslik için dersen onada evet diyebilirim buda ben olayım ben konuşmalarımda tanrı yoktur dediğim zaman cinsmisin lan sen diye tepkiyle karşılandığım oldu burda cinsilik varsa cinste olabiliriz uzun lafın kısası cümlemin sonunda bu ilişkilendirmeyi kurarken hayati bir öneme sahip olduğunu belirttim buda kötü bir anlamda söylemediğimi açıklamalıydı...
ve yeniden bir ihtiyaç olarak söylemekteyim ki turan dursun bazı yönleriyle benim bile şaştığım kadar sabırlı, töleranslı olmuştur gayet demokratik kararlara imza atmıştır.. tüm numune dostlarımı selamlıyorum unutmayın ki numune sözümde kabalık arıyanlar bende, uzun zamandır bu numunelikteyim :)
ve yeniden bir ihtiyaç olarak söylemekteyim ki turan dursun bazı yönleriyle benim bile şaştığım kadar sabırlı, töleranslı olmuştur gayet demokratik kararlara imza atmıştır.. tüm numune dostlarımı selamlıyorum unutmayın ki numune sözümde kabalık arıyanlar bende, uzun zamandır bu numunelikteyim :)
Yoldaş,
Açık ki yeni forum polisimiz hoşgörüsüz ve yanlış anlamaya müsait bir kişilik. Ben kendisinden korktum ... kimbilir yanlış anlamaya daha uygun birşey yazsak neler yapar. Allah onun gazabından hepimizi korusun :)
Yazdığının açıklama gerektirdiğini düşünmüyorum, çok alçakgönüllüsün.
A.
yani sevgili dostlar öncelikle söylediğim sözden en ufak bir kötü anlam yada düşünce çıkarılmasının benim tarafımdan yapılamıyacağını bilmemeniz beni üzdü.." numune" bu olaya yaklaşımımdaki espirisindende kaynaklı olarak çok açık bir örnek demek değilmidir?? sevgili aydoe
saygılar
demek istediğimi benden daha iyi açıklamış :) sanki benim beynimde :)
burdaki çeşitliliği ve örnek insanları tek tek yazmıyacağım ayrıca numunemdeki başka bir deyişte az bulunmasındandır sanki tekler bi çok dostumunda bir benzerinin daha olduğunu düşünmeyişimdir...
evet placebo yazmadım cevap çünkü daha yeni girebildim foruma şimdi yanıtlıyorum :)
numune sözünde kaba bi tabir yoktur bildiğimiz gibi ilaçlarda bile bazen bu bir numunedir yazar ha cinslik için dersen onada evet diyebilirim buda ben olayım ben konuşmalarımda tanrı yoktur dediğim zaman cinsmisin lan sen diye tepkiyle karşılandığım oldu burda cinsilik varsa cinste olabiliriz uzun lafın kısası cümlemin sonunda bu ilişkilendirmeyi kurarken hayati bir öneme sahip olduğunu belirttim buda kötü bir anlamda söylemediğimi açıklamalıydı...
pozitif yönünü klavyenle yazılarına yansıttıgın için satır aralarında gerekli
mesajı aldım fena bir niyetle söylenmediğine vicdani kanaat getirdim
rahat ol üstad
numune ye ilişkin yorumlarım ayeti kerime degil yargı degil anlık
değerlendirmelerdi ve gördüğün gibi revizyona açıktır statik degildir
beni anlayan dostlarıma şükranlarımı belirtir yalnız bırakmayan azınlık yoldaşımada sonsuz teşekkürlerimi iletirim burdaydık burdayız ve burda olacağız dostlar...
Yoldaş,
Açık ki yeni forum polisimiz hoşgörüsüz ve yanlış anlamaya müsait bir kişilik. Ben kendisinden korktum ... kimbilir yanlış anlamaya daha uygun birşey yazsak neler yapar. Allah onun gazabından hepimizi korusun :)
Yazdığının açıklama gerektirdiğini düşünmüyorum, çok alçakgönüllüsün.
A.
DEDİKODU YAPMAK GAMMAZLAMAK HANGİ DEVRİMCİNİN AHLAKINDA
VARMIŞ ? birde yoldaş diyorsun yahu sen ilk tokatta tüm yoldaşlarını
ipe işkenceye yollatırsın abe duygusalım benim abe orantısız ayarsızım
benim
biraz analitik düşün bardakları kırma dalları kırma
geriye dönecek yüzün kalsın kelimelerinden
sevgili one azınlık yoldaşım o sözlerinde hem inceden espiri yapmıştır hemde olayın birazda gönülde bittiğini söylemiştir yani nasıl?? aydoe dostum benim sözlerimde kötü bir niyet olmadığını hemen anlayıp sanki benmişcesine tam isabet cevap vermiştir.. bunca zaman burda olmam benim niyetimi ve kimliğimi sevgili aydoeye biraz olsun anlatmıştır.. ancak aynı hassasiyeti başkalarınında göstermesini beklerdik nasıl mı?? şöyle yahu kızılordu burda kendisininde bulunduğu bir ortama kaba bir laf savurmaz burdan bu anlamı çıkarmıyalım gibi.. biz kımsenin dedikodusunu yapmadık ahlakımızda asla yok gambazlamak ise hiç olmadı neden bunu sölediniz anlamadım??
ve " birde yoldaş diyorsun yahu sen ilk tokatta tüm yoldaşlarını
ipe işkenceye yollatırsın abe duygusalım benim abe orantısız ayarsızım"
bu sözünüde çok ağır bulmaktayım nedensiz bir şiddet diye düşünüyorum ve umarım buda bir espiridir diyorum...
ve yine bence bu tatsız sohbetimizi t.d nin güzellikler sayfasından uzak tutalım ve buraya güzel şeylerimizi yazalım sakinleşelim biz burda et ve kemik gibiyiz kaşınınca etten ağrıyınca kemikten vazgeçmeyiz tıpkı sütten kesilince memeyi kesip atmadığımız gibi..
sevgili one azınlık yoldaşım o sözlerinde hem inceden espiri yapmıştır hemde olayın birazda gönülde bittiğini söylemiştir yani nasıl?? aydoe dostum benim sözlerimde kötü bir niyet olmadığını hemen anlayıp sanki benmişcesine tam isabet cevap vermiştir.. bunca zaman burda olmam benim niyetimi ve kimliğimi sevgili aydoeye biraz olsun anlatmıştır.. ancak aynı hassasiyeti başkalarınında göstermesini beklerdik nasıl mı?? şöyle yahu kızılordu burda kendisininde bulunduğu bir ortama kaba bir laf savurmaz burdan bu anlamı çıkarmıyalım gibi.. biz kımsenin dedikodusunu yapmadık ahlakımızda asla yok gambazlamak ise hiç olmadı neden bunu sölediniz anlamadım??
ve " birde yoldaş diyorsun yahu sen ilk tokatta tüm yoldaşlarını
ipe işkenceye yollatırsın abe duygusalım benim abe orantısız ayarsızım"
bu sözünüde çok ağır bulmaktayım nedensiz bir şiddet diye düşünüyorum ve umarım buda bir espiridir diyorum...
ve yine bence bu tatsız sohbetimizi t.d nin güzellikler sayfasından uzak tutalım ve buraya güzel şeylerimizi yazalım sakinleşelim biz burda et ve kemik gibiyiz kaşınınca etten ağrıyınca kemikten vazgeçmeyiz tıpkı sütten kesilince memeyi kesip atmadığımız gibi..
arkadaşınıız ya çok komik çok şakacı yada benim kapasitem onu anlamaya
yetemiyor yahu
ateistler daha zekidir topicinde ateist yerine ATAİST kelimesi kullanılıyor ve epey bir süre boyunca herkes ataistten gidiyordu bende naçizane
ataist de ne olaki bazında bir kelime ye dikkat çekme girişiminde bulundum
ne medeniyetsizli,ğim kaldı ne görgüsüzlüğüm ne de site polisliğim
birde beni gammazlıyor size çok komik
arkadaş bu nasıl mantıktır nasıl duygusal zenginliktir yalnız kendisini bir yönden tebirk ediyorum :)
kaşının üstünde gözün var demeye gerek duymadıgı için , çünkü dumura
uğradım bide onu demiş olsaydı nolurdu halim
ya arkadaş ne içtiyse söylesin bu ne güzel kafa böyle valla imrendim :)
Sevgili kızılordu,resmen alçakgönüllülüğün ve hassasiyetin karşısında saygı duydum ve ezildim..Böyle bir konunun açılması ve senin de yazı yazman aslında çok iyi oldu.Seni fazla tanımayan ben ve diğer insanlar nasıl birisi olduğunu öğrenmiş oldular böylece..Bundan sonra herhangi bir yazın sebebiyle asla yersiz kuruntulara kapılmayacağıma emin olabilirsin :)..Bu arada yaptığım hatadan dolayı özür dilerim..
Sevgiler..
evrensel-insan
20-04-2009, 02:10
Saygideger one;
Bu sitede bazen, yazarlar arasindaki iletisimi algiya tasimak icin; disaridan birisinin, notr tercumesi gerekiyor. Ben bu konuda, oldukca tercumanlik yaptim. Aslinda, burayi da gorsem, kacirmazdim. Aydoe, bu sefer benden once davranmis. Hem algilanir aciklamis, hemde hicbir ters anlasilmaya mahal birakmadan aciklamis. Bu gorevi, uslenip te; layikiyla yerine getirebildigi icinde, tesekkuru hak etmistir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sevgili placebo ne demek ezilmek, kabul etmiyorum biz dostuz beni anlaman kafidir özür dilenecek bi durum söz konusu değil yanlış anlamalar olabilir aramızda birbirimize anlayışa ve hassasiyete ihtiyacımız var bizler gerçekten önemli insanlarız ve birbirimizi tanıdıkça çok daha güzel şeylerimiz ortaya çıkacaktır işte bu yüzden turan dursun çok önemlidir.. turan dursunun kazanacağı en önemli duyu da en yakın zamanda şu olmalıdır burda kavga ederiz burda birbirimizi yeriz ancak kapıdan çıkarken kol kola çıkarız bunu yaymalıyız.. anlayışın için teşekkür ederim placebo..
sevgili one konuya kırılgan yaklaşmanı anlıyorum ama meselenin düşündüklerinden ibaret olmadığını anlatacağım..
sevgili azınlık ne sizinle ne başkasıyla ugrasma gibi bir derde düşecek insan değildir ataist kelimesine takılmayın yazımlarda yanlış olabilir ama önemli olan hissettiğimizdir yani ben ataistim derim tanrıya inanmıyorum ama sizce ataist dediğim için aforoz edilirmiyim?? mesela sizin "tebirk ediyorum" cümlenizi ben tebrik diye okudum ve algıladım bunlara takılıp birbirimizi kırmıyalım sizi birşeyle şuçlamıyoruz konu itibariyle tatsızlık olmuş yanlış ifadeler kullanılmış olabilir lütfen daha anlayışlı olalım hataları kabul etmek en büyük erdemdir böyle bakalım olaylara azınlık yoldaşım size karşı yanlış bir davranışta bulunmuş ise bunuda telafi edecek kapasitede bir insandır... gelin bu işi bu güzellik sayfasında tatlıya bağlıyalım azınlık yoldaşım ne içmişse kafası güzelse bizide buyur etsin hep beraber içelim ;) kafamız güzel olsun ki kalplerimiz kırılmasın..
saygılar...
Anlayış gösterdiğin için ben teşekkür ederim kızılordu..Her zaman dost ve kolkola olacağız..
Sevgiler
sitenin etik değerleri konusunda site adminine yazı yazarken kimler online bölümünde kaancan iltifat msj yazıyor diye görünce dayanamadım görüşlerimi buraya yazmaya karar verdim....
-sitede en ufak argo kelimeler editlenirken,uygunsuz dil kullanmak vb sebeplerden bu sitedeki ahlak ve etik değeri çok yüksek insanlar tarafından uzaklaştırmalar yapılıyorken;
*ana avrat küfür eden,ölüm tehtidleri yazan bir manyak,hasta bir ruh nasıl etik bulunuyor ? kimin ahlak değerleri ve anlayışına göre anlamış değilim?
*olaki kayrılıyorsa bu çifte standart niye?
-hala inançlara saldırımı yoksa kişsel değerlere(onur,namus,kişisel kutsallar vs)
saldırımı önde olmalıdır konusundaki bu önemli ayrımın site tarafından yapılamıyor olması çok daha üzücü...
hele bu yüzden siteden ayrılan yazarlar ve siteye küstürülen yazarlar olması ayıplanacak bir durum...
-kişisel inanç kavramı anlamını tam olarak adında da taşıdığı gibi her zaman sorgulanbilir,yadırganabilir fakat kişilik haklarını ve onurunu zedeleyecek durumların çokta fazla eleştirilecek bir yönü olduğunu sanmıyorum...
-yaş grubu kaç olursa olsun kişi belli bir yaşanmışlık,tecrube ve bilgi birikimi sayesinde belli bir öz güven,şahsiyet ,ve karakter kazanır, önemli olan bu kişinin yaşı,mesleği,malı-mülkü değil özverisidir ve bu özveri bütün hayat boyunca sürmektedir...sanırım emeğe saygıda bu durumdan köken alan bir atasözü olsa gerek.
-şunuda unutmayın ateist olmak veya allah korkusundan arınmış olmak insanları vicdan hesaplaşmasından asla kurtaramaz,sitede birçok konuda işlenildiği gibi kişi ahlakı kişisel bilinç ile ilgili bir durumdur her ne kadar günahlar sizi sınırlayamasada vicdanınız sizi sınırlamayı iyi bilir ki bir gün bir yerde bu muhakemeyi çok net bir şekilde hatırlamak zorunda kalabilirsiniz.
-tavsiyemmi? eşit mesafede,sorumluluğunun bilincinde bir site anlayışı ile, yan cizmeden,turan dursundan aldığınız aydınlanma şevkini insanlara ulaştırma amacınızdan dönmeden yolunuza devam etmenizdir...
kaancan sen ne sabırsız birisin. Olay Disiplin kuruluna intikal etmiştir ve gereken de yapılacaktır. Umarım bu iletin bu konuda yazdıgın son yazı olmuştur.
saygılarımla
sevgili dilaver anafikir şu:
-inançlara saldırımı yoksa kişsel değerlere(onur,namus,kişisel kutsallar vs)
saldırımı önde olmalıdır konusundaki bu önemli ayrımın site tarafından yapılamıyor olması çok daha üzücü...
hele bu yüzden siteden ayrılan yazarlar ve siteye küstürülen yazarlar olması ayıplanacak bir durum...(onursal bedirhan,ben ve sayamadıklarım...)
olay karadenizli meselesi değil,site böyle durumlarda bir öncelik tespit etmelidir!
kişisel hak ve onur kavramlarımı yoksa kişisel inançlara saygımı...?
kaancan
anlamadıgın, anlamak istemedigin ve pek çok kişi gibi anlamak için en ufak bir çaba sarf etmedigin sorun şu :
http://www.turandursun.com/index.php?categoryid=7&p2012_articleid=1
Her şey buradadır. Gerisi lafı güzaftır.
saygılarımla
Kaancan, yapmaya calistigin ayrim bize yarar saglayacak bir aciklik getirmez. Kisisel degerler ile inancsal degerler birbiri ile icice gecmistir. Tanri, kutsal kitap, peygamber, bayrak, millet, hatta bazen örgüt, lider bile kisisel kutsal deger haline getirilmis olabilir. Bu yüzden böyle ayrimlara gitmek bizi cözümsüzlüge götürür.
Yapilabilecek ayrim elestiri ile hakaret arasindaki ayrimdir. Biz de bunu yapiyoruz. Her hangi bir peygamberi kiyasiya elestirebilirsin, ama "peygamberinize .." dedigin zaman küfür etmis olursun. Bir pedofile tapiyorsunuz dedigin zaman hakarete girer. Peygamberin pedofil olup olmadigini tartisman ayri bir seydir, bunu bir saldiri araci yaparak, hakaret etmek farkli birseydir. Bu konular yeterince tartisildi ve üyelerde de bir aciklik oldugunu saniyorum.
azınlık yoldaşım ne içmişse kafası güzelse bizide buyur etsin hep beraber içelim ;) kafamız güzel olsun ki kalplerimiz kırılmasın..
saygılar...
Sevgili yoldaş,
Ne yazık ki (belki de ne iyi ki) dün akşam birşey içmemştim :D
Ama kapımız her zaman açıktır, istediğiniz zaman buyrun :) içecek birşeyler elbet bulunur.
A.
sevgili sargon bu yazıyı olayı tam olarak anlamadan ve bilmeden yazdığını düşünüyorum sen ise bana eleştiri ile küfür arasındaki farkı anlatmışssın;sevgili sargon yeri geldiği zaman 7 yaşından 77 yaşına kadar hastalarla uyum sağlamayı bilen bir doktor olarak ben bu ayrımları çok iyi yapabiliyorum...
konuyu çok fazla ilerletmeden ve dağıtmadan;
*sizi vicdan muhakemesine davet ettim,empatiye davet ettim ben ve benim gibi keskin dili ve sert eleştirileri olan bazı yazarların başlıkları bile açılmazken(for example:vildanlar ve gılmanlar diye açtığım başlık gibi,onursalın açmaya çalıştığı bir kaç başlık gibi...)
bunlar aşırı hassasiyet ve korumacılık duygularıyla karşılanırken hatta bu yüzden biz siteden uzaklaştırma alırken ,ana avrat küfür eden ve ölüm tehtidleri savuran bir piskopat nasıl oluyorda bu sitede hala çok rahat yazılar yazabiliyor ve bu yazarın kişiliğinin insanların dikkatine sunulmasına neden izin verilmiyor?
*bakın peygamber,din vs duygular inanç kapsamında değerlendirilirse,aile ve yaşama özgürlüğü gibi değerler hiçte inanca girmez bunlar vazgeçilmezlerdir ve bunlara kast etmek kanuni olarakta suçtur(ağır tahrik,öldürmeye teşebbüs vs..)...sizde iyi bilirsinizki T.C'de dine küfür etmek diye bir suç yoktur böyle bir anlayış olsa laik olamazdık sizce?
*kişisel anlayışlar ve hayata bakışlarla,şahsi onur ve haysiyet kavramlarını karıştırmadan mutlu ve güzel yazılar yazma dileğiyle...
kizilordu; sevgili placebo ne demek ezilmek, kabul etmiyorum biz dostuz beni anlaman kafidir özür dilenecek bi durum söz konusu değil yanlış anlamalar olabilir aramızda birbirimize anlayışa ve hassasiyete ihtiyacımız var bizler gerçekten önemli insanlarız ve birbirimizi tanıdıkça çok daha güzel şeylerimiz ortaya çıkacaktır işte bu yüzden turan dursun çok önemlidir.
Iste siteye yonelik gerecekten guzel hisler.
Bu siteyi bir aile yapisina benzettigimiz icin guzel
Hayali nesneleri degil, insan sevgisi asiladigi icin guzel.
farkliliklarimiza ragmen, birbirimize baglandirdigi icin guzel.
ve daha bircok sey.....
kizilordu;
Iste siteye yonelik gerecekten guzel hisler.
Bu siteyi bir aile yapisina benzettigimiz icin guzel
Hayali nesneleri degil, insan sevgisi asiladigi icin guzel.
farkliliklarimiza ragmen, birbirimize baglandirdigi icin guzel.
ve daha bircok sey.....
vartor abi
çok ayıp ediyorsun , insan arada sırada forum sohbet alanına gelir
evliyaların 550 yıl yaşadıgını nasıl tayyi mekan olup mekkeye gittiklerini
filan anlatır yahu
bende seni allah dostu veli sandıydım yanılmışım :D
önceden pek uğramazdım hatta söyle söylim gecen haftaya kadar tek tük haricinde hiç uğramamıştım ,bir haftada alıştım gayet güzel site.