Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'un Eğitimi
korelmis
19-09-2005, 18:54
Sitenin ana sayfasında Turan Dursun hakkında şöyle yazıyor:
Büyük İslam bilgini, aydın ve cesur insan
Okul okumamış, ne idüğü belirsiz bir din belletmesine maruz kalmış, çocukluğu din adına saçma sapan işler yapan bir yığın cahil insanın arasında geçmiş bir insan, sırf inkarcılığa saptı diye "Büyük İslam Bilgini" mi oluyor? :lol:
Bakınız Bu Sitedeki Turan Dursun'un Hayatı Bölümü (http://turandursun.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=20)
korelmis
19-09-2005, 19:39
Turan Dursun, Hz.Muhammed'in elçiliğini inkar etmesini şöyle anlatıyor:
"Tamam" dedim "bu adam sahtekardır." Ama ne fena oldum. Öyle bir hınç oluştu ki! Çünkü o benim gençliğimi aldı, çocukluğumu aldı.Ben ondan dolayı gençliğimi, çocukluğumu yaşayamadım. Nice insanlar ondan dolayı yaşayamıyor.
Vah vah... Gençliğini yaşayamamış! Şeyh-molla diye bir kamyon dolusu geri zekalıyla muhatap olursan olacağı budur. Senin çocukluğunu gençliğini alan onlar, peygamber değil. Hıncını peygambere çamur atarak, gerçekleri gizleyerek-çarpıtarak mı çıkartmak istedin? Yazık!
Hem gençken, çocukken neler yapmak istedin de İslamiyet buna engel oldu?
Sen dini yanlış algılamışsın. Din bu dediğin, -bu din değil- senin ucube hayat hikayen... Bunları anlaman için süren vardı ama sen pohpohlamalara, aydın müftü yakıştırmalarına, el üstünde tutulmalara kandın.
Başka vicdanlar kararmasın. Tüm kardeşlerimi Kuran'ı araştırmaya, Peygamberimizin örnek hayatını en doğru şekliyle öğrenip, Allah'ın mutluluğun reçetesi olarak sunduğu en güzel hayat tarzını yaşamaya
davet ediyorum.
Mutezile
19-09-2005, 20:21
Turan Dursun hakkındaki cehaletini sergilemen isabet oldu. Aynı görüşü paylaşan başkaları da olasıdır ki; vardır. Toplu halde bilgilendirelim siz
muhterem Mü'minleri o zaman. Senin çamur atmaya, iğrenç bir lisanla
küçümseye çalıştığın Turan Dursun'un niteliklerini şöyle sıralayabiliriz: Usu
lü'l-Fıkıh da, Usülü'l-Hadiste, Usülü'l-Tefsirde, Kelam'da, 'Arapça İbare'de, Feraiz'de, Maani'de (Bedi'de, Beyan'la birlikte) sayılı uzmanlardandır. Diyanet işleri Yetkilileri Turan Dursun'un 17 yaşında iken yaptığı müftülük başvurusunu Türkçe bilmediği ve askerlik yapmadığı için hemen kabul edememişlerdir. Ve :''Askerliğin yap gel; kadron hazır'' cevabını vermişle rdir. Günümüz Arapçasından bütünüyle ayrı bir dil olan gramer, dağarcık, imla, noktalama işaretleri, yazım farklılığı bulunan KURAN ARAPÇASINDA -Fusha-Sahih (bozulmamış) Arapçada; dünyanın sayılı uzmanları arasındad ır. Tevart'ın Mişna'sının, Gemara'sının- bütünüyle Talmudun, eski İran'da geçerli olup Tevrat'tan da çok şey aldığı 'Avesta'nın da içinde bulunduğu kutsal sayılan metinleri KARŞILAŞTIRMIŞ 5 ciltlik ''Kutsal Kitapların Kayna kları'' diye bir külliyat kaleme almıştır. Dinleri ve İnançları hem kendi içler inde, hem de kendi dışlarından alıntılar yaptıkları ''mitolojilerle'' karşılaştır malı araştırmaları vardır.
Senin ''ne idüğü belirsiz bir din belletmesine maruz kalmış '' (korelmiş) diye hırladığın adamın çocukluğu Ağrı'nın Kargalık köyünde Arapça SARF ve NAHV okumakla geçiyordu. TRT'ye ambar memuru olarak girip tırnaklarıyla kazıyarak prodüktörlüğe kadar yükselmiş, yüzlerce program yayınlamıştır sevgili Turan Dursun. 14-15 Yaşlarında usülü'l-Fıkh'ın en ileri kitaplarından olan CEM-ÜM CEVAMİ'yi bitirir, 12 İLİM'i tamamlar ve hanefi usülünden Mücaz olur (İcazet alır). 8-10 yıl kadar süre Müftülük görevi es
nasında modern ve reformist uygulamaları yüzünden Diyanetin sürgünleri ne maruz kalır sürekli. 60'lı yıllarda Said-i Nursi'nin ipliğini pazara çıkardı
ğı ''Müslümanlık ve Nurculuk'' adlı eserinin yayınlanmasından sonra 'Şakirt
lerden' devamlı ölüm tehditi almıştır. Kuru gürültüye pabuç bırakmadığı tescilli olan sevgili Dursun, bildiği inandığı hakikatler uğruna Giardano Bru
no ve Sokrat'ın kaderini, engizisyon karşısında bildiklerini inkar eden Gali
leo'nun kaderine yeğlemiştir. Abide bir insanı katleden namussuzlara, söz
lerle RECM teşebbüsünde bulunan senin gibi cahil cühelaya da alıştık artık Derun'unda başka neler var? Söylenmedik bir şey kalmasın, elimiz değmi şken onların da cevabını al
korelmis
19-09-2005, 22:37
Mutezile kardeşim, senin seviyene düşemiyorum. Mahalle karıları gibi elini beline atıp, Turan Dursun'un dini bilimlerin hemen her alanında dünyanın sayılı uzmanlarından olduğunu anlatıp durmuşsun. Hazır saymışken diğer uzmanları ve eserlerini de say da daha bi bilgilendir bizi...Sonra da Turan Dursun'un yazdıklarını söyle de milleti bi tarafıyla güldür...Sizinle çok vakit harcadım. Niyetiniz bilgi paylaşımından ziyade, dine kim daha iyi havlar yarışına dönmüş. Sizi kendi halinize bırakıyorum. Birbirinizi tatmin edip durun bakayım, nereye kadar? Umarım birgün gurur yapmayı bırakıp, inadınızdan dönersiniz. Önce bazı kavramların içini kötü anlamlar oluşturacak şekilde dolduruyorsunuz. Molla, İran, çapulcu, hacı-hoca, şeriat, tarikat... Sonra da bu kavramlarla bezettiğiniz iftiralarınızı sıralıyorsunuz. Hayallerinize inanıyorsunuz ve hayallerinizi sürekli bu iftira cümleleriyle besliyorsunuz ve gerçeklikten kopuyor, akli dengenizi sarsıyorsunuz... Olaylar bu kadar tek yanlı yorumlanamaz. Başkalarının gözünde inandırıcılığınızı kaybettiğiniz gibi, anlaşılan o ki kişilik erozyonuna da uğramaktasınız. Kişiliğinizi, şahsiyetinizi, objektifliğinizi, doğruyu arama iradenizi ve meseleleri tarafsız yorumlayabilme yeteneğinizi kaybetmek üzeresiniz. Adeta sağırlara, körlere ve aklını yitirmiş delilere dönmüşsünüz. Ne halde olduğunuzu dahi görecek içgörünüz kalmamış. Bu saçma sapan forumu terk ederken, bu dünyanın gelip geçici bir imtihan yurdu olduğu gerçeğini geç olmadan fark etmenizi dilerim.
Mutezile
19-09-2005, 23:42
Yazıyla ilgili maddi bir düzeltme ya da itirazın yok. Yok da napıyorsun peki
-birşeyler de karalamışsın sonuçta. Yaptığın şey Adab-ı islammiye uyarınc
a ağzından Lağım akıtmak. Bana ''mahalle karısı pozları'' falan yakıştırıyor sun. ''Birbirinizi tatmin edip durun bakayım, nereye kadar?'' (korelmis)
Bir de böyle bir cümle var. Anlamı herhalde senin zift dolu kalbinde saklı.
''...anlaşılan o ki kişilik erozyonuna da uğramaktasınız. ''(korelmis). Bir de
bu var:''. Adeta sağırlara, körlere ve aklını yitirmiş delilere dönmüşsünüz.''
(korelmis).. Son olarak bir de şunu eklemişsin:''Bu saçma sapan forumu terk ederken,'' (korelmis). Şimdi bir sakin kafayla ettiğin hakaretleri gözde
n geçir. Bunlara bu Site Sakinleri acaba nasıl Mukabele ederler isteseler di
ye şöyle basiretli, dirayetli, dürüst bir Müslüman evladı olarak kendine bir
sor korelmis.. Dürüstçe sor:''Ben niye bu kadar alçaklaşıyorum; hayatımd
a hiç tanımadığım ve muhtemelen tanımayacağım İnsanlara-Beni GÖREM
EDİKLERİNE güvenerek- nasıl onların kişiliklerine hakaret ediyorum?'' diye
kendine bir serinkanlı bir şekilde sor bakalım. Sen de helal süt emmiş bir insan evladısın netice itibarıyla. Allah Celle celalihu seni Vicdan, muvazen
e, Merhamet; İzan; Saygı gibi hasletlerden mahrum etmediğine göre..İn
sanı İnsan yapan Ruh güzelliklerini gözardı ederek tanımadığın yüzlerce insana nasıl bu lafları söylerek alçalabiliyorsun azıcık vicdan muhasebesi
yap bakalım..
mutezile sende yazılarında öyle bir laflar ediyorsunki haşa bütün kainatı sen yaratdın en güzelini sen biliyorsun ... gören seni müslüman sanacak ... sen bazı arkadaşların bazı yerdeki ayetlerini düzeltirken böyle değil mi derken ; demekki sen bu ayetleri anlıyorsun ve biliyorsun ... nedemek istediğimi çok iyi anlıyorsun ... ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol ... hem o arkadaşın ayetini düzeltiyorsun böyle olucak diyorsun sonra onu inkar ediyorsun ...
Mutezile
23-09-2005, 23:27
*''.. gören seni müslüman sanacak ... '' Bu bir iltifat mıydı? Hakaret mi?
*''. sen bazı arkadaşların bazı yerdeki ayetlerini düzeltirken böyle değil mi derken ; demekki sen bu ayetleri anlıyorsun ve biliyorsun ... '' Bunu kabul
edemem, bildiğimi söyleyemem. Öğrenmeye çalışıyorum diyebilirim. Oku-
yorum - kaynaklarımı da sürekli yineliyorum.Sır yok.Mistik bir şey yok.
Çok zeki falanda değilim. Öyle olsa Zübde-tül Buhari'yi anlamak için tek
rar tekrar okumama gerek kalmazdı.
*Aspartam adlı Mü'mine karşı Hadis ve Tefsir geleneğini & Usülünü ve Ule-
mayı savunmak durumunda kaldığıma göre benden sıkı bir Mücahit çıkar
mıydı? Bilinmez.
* ''hem o arkadaşın ayetini düzeltiyorsun böyle olucak diyorsun sonra onu inkar ediyorsun ...'' Onların okuma tembelliklerine karşın ben, sanki bana
para ödeniyormuş gibi tefsirleri karşılaştırarak bu İnancı anlamaya çalışıyo
rum. Başka sitelerden de izlenimim:Müminler İman bizde, İbadet bizde
Ehl-i Cennet'deniz diyerek yayılırken; -sizin deyiminizle-Mürted'ler, Müşrik
ler, kafirler, Ateistler harıl harıl İslamın Temel kaynaklarını karıştırıyor..
Bu bana hepten beri ilginç gelmiştir.
*''mutezile sende yazılarında öyle bir laflar ediyorsunki haşa bütün kainatı sen yaratdın en güzelini sen biliyorsun'' Sürekli bu konuların içinde, bu ve
başka Forumlarda tartışma ve fikir teatilerinin içinde olduğum için; hatta
bazı ayet VE hadisleri ufaktan arapça metninden ezberlemeye başladığımı
farkettim geçenlerde. Bildiklerimin doğru ve sağlam kaynaklara dayandığı
konusunda en ufak bir şüphem olmadığından fikirlerimi dillendirirken sesi
m titrek çıkmaz. Bundan rahatsız olmuş olabilirsin, ama üzgünüm bir yaşt
an sonra insan değişmez, malum. Yalnız farkındaysan ASLA ve KATA hiç
kimseye İLK TAŞI ATAN ben olmuyorum. Karşımdaki küfür, hakaret ve
benzeri aşağılık yola sapmadıkça ağzımı bozmam mümkün değil. Ama
küfür veya hakaret, kibir karşısında sinen, kaçan biri olmadığımdan; Muk
abele ederken ''Allah yarattı'' demiyorum..Dikkat et; m u k a b e l e...
En güzelini ben eminim ki bilmiyorumdur, hatta ona yaklaşamamışımdır;
ama bildiğimi düşündüğüm şeylerde de azcık ısrarlıyımdır. Şimdi normald
e bu yazı böyle bitmez ve bende senin hakkında düşüncelerimi, bendeki
izlenimini yazardım; ama malum bugün Cuma gecesi..gerek yok şimdi.. sende eleştirini gayet medeni bir şekilde yaparak beni olumlu yönde şaşır ttın. Havayı bozmayalım
selam mutezile ... [align=right] gören seni müslüman sanacak ... '' Bu bir iltifat mıydı? Hakaret mi?
vallahi o senin bileceğin bir iş nasıl algılarsan algıla ... kendi bilginle yorumla .... zaten sen ayetleri anlamış olsaydın ; burada fikir tartışması olmazdı ... fakat genede kuran bilgin birçok müslümanım diyen insanlardan daha fazla .... ben sana şunu sormak istiyorum ... diyelimki senin yazmış olduğun ;tartışmış olduğun veya fikirlerini ,doğru varsayalım ... bak bütün geçmiş yazı arşiflerine ... tarafsız olalalım ... bana birtane yumuşak söz ,sevecen söz ,insanların arkasından iyi söz , senin inandığın savunduğun meselede , seni ve sizleri cazip kılıcak veya sempati uyandıran ne var ? bana lütfen yazarmısın ... saygılarımı sunarım ...
Mutezile
24-09-2005, 12:48
''syın hacı efendi BİBER ACI AMA GERÇEKLER DAHA ACI ... selam''(burkay)
''AMERİKADA YAŞAYAN EN BÜYÜK SAHTEKAR KİMDİR BİLİYORMUSUNUZ ... HACI ... HACI ... HACI .... BİR ŞARLATAN KENDİSİ .... 3000 TANE KİTABI VAR ... SONRA 3 BİNİ AŞIYOR ŞİMDİK 4000 BİNE YAKLAŞIYOR ... ARKADAŞLAR ARTIRAN VARMI .... BAK İNANMAYAN CAHİL SÜMBÜL ... HIRSIZ ... GERİZEKALI .... ÇAPULCU .... ARABİSTANI HARACA KESEN .... SAHTEKAR .... PEYGAMBER BOZMASI ''
(burkay)
''ARKADAŞLAR OKUYUYUN DA BU KENDİNİ İNSAN YERİNE KOYAN HACININ PEYGAMBER HAKKINDAKİ SÖZLERİNİ BİR OKUYUN .... HAKARET YALAN UYDURMA ... TAM SAHTEKAR BİR İNSAN''
(burkay)
''AKILLI OL BOŞ KONUŞMA ... ŞU CEVABI VER BANA .... ACABA BEN BUKADAR BU ELEŞTİRİYİ HAKKETTİMMİ? .... ASLINDA FAZLASINI HAKETTİN SEN ....'' (burkay)
. ''BU ARADA SANA SAYGI DUYUYORDUM .... ODA HİCİVDİ .... ANLAYAN ANLADI ..'' (burkay)
Yukarıdaki alıntılar Müslüman, mütedeyyin, okumuş etmiş, Allahın ipine
sarılan, Muhammed'in Sünnet-i Seniyyesi ne inanan, İslama Teslim olmuş,
1,5 Milyarlık islam cemaatinin aziz üyesi BURKAYA aittir. Ve sitemizde ve başka sitelerde daha nice burkaylar vardır, başka adlar altında. Bazen,
Alümünyum, Mehmet, River olurlar bazen de oksijenli su, Yiğit, alkar 52
olurlar. Anamıza ailemize, meşrebimize, atamız da küfrederler, şahsımıza
da. Onların alamet-i farikaları budur. bazen Cihada, Mukateleye çağrır meydan okurlar. Ve Nihayet şu soruyu da sorarlar:, ''seni ve sizleri cazip kılıcak veya sempati uyandıran ne var''(burkay).. Şimdi ben sana ne söyleyeyim kardeşim. Belli bir yaşa gelmiş akıl ve izan sahibi bir insansın. Tutarlılığa,Hüsn-ü Zana davet ediyorum. İster Müslüman ol, ister putperes t ister ateşe tap, ister suya. İnsanları böyle referanslara indirgerseniz ortada karşılıklı saygı mı kalır. Bu mu doğrusu? Bak Mehmet takılmış bir
fikr-i sabitin peşine İslamın karşı çıkılamazlığını tek bir cümlede arıyor:
Fikir tartışması bu mu? Bana çarpıtma üstadı diye küfrediyor biz mukabe
le edince yadırgıyor. Valla ben kendi adıma konuşabilirim ancak:Şimdiye
kadar hep belli bir seviyeyi korumaya itina gösterdim-ne denli muvaffak
oldum bilemem-. Hakaret ve Küfre tevvesül edenlere mukabele etmekle
yetindim-Lisan-ı Münasip ile. İlk TAŞI ATAN asla olmadım. Burası Cenk me
ydanı mı, savaşıyor muyuz yoksa konuşuyor muyuz? Önce buna bir karar
verelim. Hoş; gezdiğim diğer sitelere göre bizim sitenin düzeyi aslında
gayet iyi-5 - 6 İstisnai Muhterem Zat dışında. Ama gönül ister ki bu kalp
kırmalar da olmasın. Bu duygularla..
İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun kaç para
Hırka tespih post seccade güzel
Ama Tanrı kanarmı bunlara..
Ömer Hayyam
muhammetordusu
03-01-2006, 00:44
peki nedir kuranı kerim allah yoksa kim yazdı okuma yazma bilmeyen bir adam mı bunun mucize olduğunu göremiyormusunuz siz hiç kuranı kerimi dinledinizmi onun gibi bir kitap yazı veya baska türlü varmı örneği
muhammet ordusu,
Kuranı Muhammet yazdırmıştır. Ömrü boyunca yaklaşık 40 civarında vahiy katibi olduğu biliniyor. Muhammed söylemiş onlar yazmıştır. Muhammet bunları nerden öğrenmiş diyorsan Arif Tekin adlı yazarın "Kuranın Kökeni" (Kaynak Yayınları) adlı kitabını okumanı öneririm. Güzel şekilde anlatmış senin sorularının yanıtını. Kendisi eski bir diyanet görevlisidir. İslamdan dönmüştür. Çekinme oku derim eğer gerçekten öğrenme amacın varsa.
ngcoskun
04-01-2006, 12:18
daha Turan Dursun'un bir kitabının bir kapağını açmamış, hakkında yazılar yazan yazarlardan kati birşekilde habersiz kalmış kişiler kalkıp burda Turan Dursun'un bilgisini sınıyor.bilmiyorsun bari yazılanları oku da bilgilen.Turan Dursun öyle havadan bilgilerle sırf inat olsun diye ateist olmamıştır.Mutezile arkadaşımız sana ayrıntıları ile anlatmış kendisinin ne bilgini olduğunu.
Turan dursun hakkında olur olmaz düşüncelere kapılıp olur olmaz yazılar yazan insanlar kaldı ki anamıza atamıza bizlere daha neler yapmaya yeltenecektir.yeltenmek değil yapmaktadırlar da zaten.bu onların müslümanlık ayıbıdır ne yazik ki
daha Turan Dursun'un bir kitabının bir kapağını açmamış, hakkında yazılar yazan yazarlardan kati birşekilde habersiz kalmış kişiler kalkıp burda Turan Dursun'un bilgisini sınıyor.bilmiyorsun bari yazılanları oku da bilgilen.Turan Dursun öyle havadan bilgilerle sırf inat olsun diye ateist olmamıştır.Mutezile arkadaşımız sana ayrıntıları ile anlatmış kendisinin ne bilgini olduğunu.
Turan dursun hakkında olur olmaz düşüncelere kapılıp olur olmaz yazılar yazan insanlar kaldı ki anamıza atamıza bizlere daha neler yapmaya yeltenecektir.yeltenmek değil yapmaktadırlar da zaten.bu onların müslümanlık ayıbıdır ne yazik ki
madem turan dursun boş adam o zaman niye öldürdüler
cevap boş bir adamı niye öldürsünler ki
exclusive
07-01-2006, 07:47
Biz kuranı eleştirirken bunu kuranı okuyup kurandan alıntılar yaparak, kuranı kaynak göstererek yapıyoruz.
Siz turan dursunun hayatı hakkında şöyledir, böyle olmuştur şeklinde ahkam keserken en ufak bir kaynak dahi gösteremiyorsunuz... Bir ithamda bulunurken "Abit Dursun'un 'babam Turan Dursun' kitabının falanca sayfasında yazdığı kadarıyla şöyle olmuştur" demekten acizsiniz... Bunun yerine Turan Dursun'un ucube bir hayat hikayesi olduğunu söylemekle yetiniyorsunuz?
Turan dursunun dini çarpıtarak aktardığını iddia ederken "Turan Dursun Din Bu 1 kitabının falanca sayfasında bir ayeti çarpıtarak şöyle aktarmıştır, bunun aslı budur" demekten de acizsiniz... Anca peygambere çamur atıyor, gerçekleri çarpıtıyor diyebiliyorsunuz
Ortada ne bir kaynak ne de bir ispat var. Sadece boş ithamlar...
Bir iddian varsa önce araştıracaksın, kaynağını göstereceksin, doğrusunu bulacaksın, ispatlarını ortaya koyacaksın... İşte o zaman gerçekten Turan Dursun'un bir yanlışı, bir hatası olmuş mu tartışırız, açarız senin gösterdiğin kaynaklara bakarız. Bakalım kaynağı doğru aktarmış mısın? ispat diye ileri sürdüklerin gerçekten birer ispat niteliğine sahip şeyler mi? Bunların hepsini inceleriz...
Yahu şimdi farkettim ben neden sizin sözlerinize cevap yazıyorum ki? işkembeden sıkılan her lafa cevap yetiştireceksek ohoooo çoook işimiz var...
ngcoskun
07-01-2006, 11:10
:)
Turan Dursun 'un eğitimi beni pek alakadar etmez açıkçası ama aynı yolda olduğumuz kesindir.