Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilinmeyen yönleriyle Einstein
Einstein ın fotoğraflarıyla birlikte yaşamıyla ilgili ve bilimsel kariyeriyle ilgili yüzeysel ama tadında bilgilerin verildiği bir link.
Çocukluk ve Gençlik fotografları da var.
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,533424&id=1&galeriid=5542#galeriStart
Einstein Nazi Almanyasını terk etmek zorunda kaldığı zaman o dönemde ki bir çok Alman Yahudi vatandaşı gibi Einstein da Türkiye'ye davet edilmiş. Bu dönemde Almanya'daki bir çok Yahudi vatandaşı Türkiye'de ki üniversitelerde hocalık yapmaya başlamış. Eintien ABD de daha elverişli bir ortamda çalışabileceği için Türkiye'nin teklifini kabul etmemiş.
Einstein Öteki bilim insanlarının aksine normalüstü konulara çok meraklıymış. 1920 lerde fizik üzerine amatör araştırmalar yapan Amerikalı yazar Upton Sinclair in, telepatiyi konu alan "Zihinsel Radyo" adlı kitabına önsöz yazmış ve Sinclair'in -altıncı his- ile ilgili kanıtlarının göz ardı edilemeyeceğini söylemiş. İnsanların telepatik yollarla iletişim kurabileceklerini açıklamış,bu savlarını zihinsel yeteneklerini geliştirmek için katıldığı seanslara, kişisel deneyimlerine dayandırmış...Alman Otto Reiman'ın düzenlediği ruhsal testlere katılmış..Ama metafiziksel anlamda değil bilimsel bir yöntemle bir gün telepatinin kanıtlanacağına inanıyormuş..
Bilimden anlamayan insanlara ise görelilik kuramını şu sözlerle tanımlamış,
"Hoş bir kızla parkta bir saat oturmak bir dakika gibi geçer, ama sıcak bir sobanın üzerinde bir dakika oturmak bir saat gibi gelir."
İki evlilik yaşamış, bir çokta evlilik dışı ilişki... Mileva adında ki kadınla ancak kendisinden hamile kaldıktan sonra evlenmiş.. Ama kuzeni olan Elsa yla evlenebilmek için de ondan boşanmış... Kuzeniyle olan evliliği kadının ölümüne kadar sürmüş, bu arada evliyken aşk maceraları yaşamaktan da geri kalmamış.. Çapkınlıkları sekreteri Betty Neumann, Avusturyalı Margarette Lebach ,Elsa Mendel ile Estetla Lenbogen adında ki bayanlarla yapmış.. Bu kadınlar arasında en önemlisi de sonradan Sovyet ajanı olduğu anlaşılan Margarita Konenkova imiş..Eee Einstein dünyanın en önemli fizikçisi ve dehası falan filan ama, sonuçta bu konuda sıradan bir erkek ..:)
kuzeni olan Elsa yla evlenebilmek için de ondan boşanmış...
Bunu ensest başlıgına gönderi için ele alalım. İlginç olmuş.
saygılarımla
kuzeni olan Elsa yla evlenebilmek için de ondan boşanmış...
Bunu ensest başlıgına gönderi için ele alalım. İlginç olmuş.
saygılarımla
Sevgili Dilaver konuyu nasıl yakalamışsın..pes:eek:..Einstein sıradan bir çapkın ,hadi çapkınlık neyse de,aynı zamanda da ensest:confused:
Kuzeniyle olan evliliği kadının ölümüne kadar sürmüş
sevgili placebo
Yazan sensin, ben einsteinin hayatını bilmiyorum, hiç de merak etmedim. Ama bu evlilikten çocukları olup olmadıgını da bize söylersen faydalı olur diye düşünüyorum.
saygılarımla
Margot adında bir kızı var ama hangisinden olduğunu bilmiyorum..Biraz daha araştırmam lazım gelecek..
Sevgili Dilaver konuyu nasıl yakalamışsın..pes..Einstein sıradan bir çapkın ,hadi çapkınlık neyse de,aynı zamanda da ensest
Einstein'ın çapkınlığı kesin de, ensestliği 3. dereceden. :)
Yani müslümanlarca caiz, toplumların çoğu açısından da hoş görülebilir ölçüde.
Tabu olan ensestlik aile içi olandır, ebeveynle ve kardeşlerle olan.
Amca, dayı, hala, teyze ile olan ise 2. dereceden.
Kuzenler arası ilişki ise 3. dereceden ki buna İslam da dahil oluyor.
Bundan ötesi ensest sayılmıyor zaten.
Sevgili Dilaver konuyu nasıl yakalamışsın..pes:eek:..Einstein sıradan bir çapkın ,hadi çapkınlık neyse de,aynı zamanda da ensest:confused:
sevgili placebo
İnsanlıgın ilk aşamalarında ensest diye bir kaygı olmadıgını düşünüyorum. Bu daha sonra ortaya çıkan bir özelligimiz ve belki de bilimsel bir kaçış. Buna karşı çıkmıyorum.
Ama sıradan bir çapkının da güzel olan bir akrabasına ilgi duymaması diye bir şey yok.
Kaldı ki bu ilgi güzellik dışında sadece cinsel bir içgüdü olması gerekiyor. Aynen atalarımızda oldugu gibi. Çünkü ilk başlarda sevgi yok, aşk yok sadece üreme güdüsü var. Bu sonraları ve de analık ile gelişen bir güdü.
Neyse bu başlıgı çok meşgul ettik, gerekirse ensest başlıgında tartışalım.
saygılarımla
Sevgili Dilaver,
Elsa'nın daha önceki evliliğinden olan Margot adındaki kızı üvey ve ölümünden sonra gizli mektuplarını yayımlatan kişi..İlk karısından biri şizofren olmak üzere 2 oğlu bulunuyor..İkinci eşinden ise hiç çocuk yapmamış .. Einstein bu evliliği 40 yaşında yapmış,Elsa da einsteinden bir kaç yaş daha büyükmüş..Elsa hastalığı sırasında kendisine en çok ilgi gösteren ve ona bakan kişi olmuş..Dolayısıyla şefkat görmek onu etkilemiş olabilir ki, insanlar hastalık dönemlerinde oldukça hassas olurlar..Ayrıca o dönemde ne gibi bir ruh haline sahip olduğunu da bilmiyoruz..Belki ilk karısı katıydı da hastalığında ilgi ve şefkati kuzeninden görünce ona ilgi duymuş olabilir ki en iyi senaryo bu bence.. Margot un Einstein ın ölümünden 20 yıl sonra deşifre ettiği özel mektuplarında Elsa ya şöyle bir ifade kullanmış.""Birini sevmem gerek. O da sensin! Başka türlüsü çok acınası bir varoluş olacak." ..Ve ilk evliliğinde karısını aldatmadığı halde Elsayı tam 6 kadınla aldattığı da yine bu mektupları sayesinde bu gün bilinmekte..
Sevgiler
Einstein hakkinda anlatilan birde fikra var.
Einstein Dünya'da taninan bir bilim adami olduktan sonra, adresine bir mektup gelir. Mektup bir bayandan gelmekte, söyle yazmaktadir:
Sayin Albert Einstein; siz Dünya'nin en zeki bilim adamisiniz, bende su anda sanirim en güzel kadinlarindan biriyim. Eger birlikte cocuk yapma önerimi kabul ederseniz; sizin aklinizi ve zekanizi, benimde güzelligimi alacak cocuklarimizin olmasi ile güzel ve akilli bir irkin baslangicini yapabiliriz.
Einstein: Hadi tam tersi olursa hanimefendi, diye kisa bir yanit gönderir.:)
Fakat kendine haksizlik yapiyor.Cok tatli ve tonton bir bilim adami.
İlk karısından biri şizofren olmak üzere 2 oğlu bulunuyor..İkinci eşinden ise hiç çocuk yapmamış
Anlaşıldıgı kadarıyla Einsteinin akraba evliliginden degil akraba harici evlilikten bir anomali dogumu olmuş.
Bunu bir kenara not edelim, sonra tartışırız üzerinde.
Teşekkürler placebo.
saygılarımla
yucemanitu
28-01-2009, 02:02
Bir anekdot daha var Einstein hakkında çok hoş. Einstein'ın ABD'ye ilk geldiği sırada üzerinde eski püskü bir palto varmış. Bazı kişiler Einstein'a biraz daha özenli olmasını üstüne başına bir şeyler almasını tavsiye etmişler. Einstein "Boşverin demiş beni kimse tanımıyor nasılsa." Aradan yıllar geçmiş Einstein artık çok saygın ve tanınan bir bilimadamı ama sırtında aynı palto yine benzer eleştiriler yöneltildiğinde Einstein "Boşverin demiş beni herkes tanıyor nasılsa."
Sevgili Dilaver, bu yazımı Einstein'ı "Ensest"adlı başlıkla bağdaştırdığın ve gönderme yaptığın için yazmıştım..yoksa tabii ki yazıyı ben yazdım..
Sevgiler
Einstein ile İsmet İnönü' ün aynı yaş dönemlerine ait fotograflarına bakınca yüz şekillerinin biraz birbirlerine benzediğini düşünüyorum.
Sizce benzemiyorlar mı?
Einstein ile İsmet İnönü' ün aynı yaş dönemlerine ait fotograflarına bakınca yüz şekillerinin biraz birbirlerine benzediğini düşünüyorum.
Sizce benzemiyorlar mı?
Ben de "Bu Einstein'in gençliği bana hiç yabancı gelmiyor. Nerden tanıyorum bu adamı?" diye düşünüyordum. Meğer İnönü'ye benziyormuş. :)