Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler
Turan Dursun Sitesi'nin gerek içerik gerekse de biçim olarak gelişmesi için önerilerinizi buraya yazabilirsiniz. Sitemizde görmek istediğiniz yeni özellikler var mı? Değişmesini istediğiniz şeyler var ise nelerdir?
Kısacası siteyi zenginleştirmek için neler yapılmalı? Şayet siz yardımcı olabiliseniz, hangi konuda yardımcı olabilirsiniz?
site genel olarak güzel hazırlanmış her kesime her yaşa hitap ediyor ... biraz da sizlerin inandıkları ve o inandıklarınızın kanunlarını bir köşeye yazarsanız insanlar daha çok anlarlar veya tartışırlar ... saygılar ...
Aciz_bir_kul
03-10-2005, 03:09
Siteniz gerçekten çok iyi. taraflı bir site olsada. tarafsız gibi görünmekte. örneğin kuran meali koymanız takdire değer bir davranış. yani inanan da inanmayanda bu siteden faydalanabilir. ataizm gibi köhne bir düşünceye sahip olan sizler yinede tebrik edilmeyi hak ediyosunuz.
Bence çeşitli kaynaklardan yararlanılmalı.Sitede bu zaten yapılıyor ama bunu dahada genişletmek gerekir.Mesela İlhan ARSEL in yazılarına sitenizde yer verirseniz hem site ziyaretçileri yararlanmış olur,hemde forumdaki bir çok tartışma başlamadan bitmiş olur.
Kula arkadaşım,
İlhan Arsel'in 3 ciltlik "Kuran'ın Eleştirisi" kitabının ebook'u ve başka bazı kitaplar 2-3 hafta öncesine kadar sitemizin download bölümünde duruyordu. Ancak yayınevinden değilse bile o çevreye yakın birisinin uyarısı üzerine listeden çıkardım. Çünkü telif haklarının ihlali oluyordu bu. Adamlar para kazanıyorlar bu işten, onların ekmeğiyle oynamak doğru değildi.
İlhan Arsel'in eserlerini kısmi olarak ve download şeklinde değil ama sitemizdeki "hadis" bölümüne benzer şekilde yapmayı düşünüyorum. Aslında onun eserlerinin çoğu http://www.ilhan-arsel.org de bulunuyor. Bizim kardeş sitemiz sayılır.
"Aciz bir kul" ve berkaya da teşekkürler.
aspartam
06-10-2005, 13:54
Sitenin saatini ayarlamakla işe başlayabilirsiniz.Farklı fikirlere tahammülünüzden dolayı da size teşekkür ederim.
cem kardeş benim siteyle ilgili hoşuma gitmeyen bir şey var, sitenin genel duruşu islam-karşıtı bir görünüm sergiliyor, oysa ben temel düşüncenin ateism üzerine kurulu olduğunu görüyorum. bir ateist sitesi olarak sürekli islamı eleştirmek zorunda kalmamız bir eksiklik bence çünkü bir insanın islamı reddetmesi için onu tüm kurumlarıyla anlaması gerekmez, kurandan hiç anlamayan ya da sizlerin çoğunlukla yaptığı gibi ayetleri teker teker araştırıp incelemeyen kişilerin de inancı reddetme hakları vardır ve bu doğaldır. yani şimdi hadi islamı ya da kuranı reddektik diyelim, bu bizi ateist yapmaz ki, ordan biri derse o zaman gelin budist olun diye, işte buna cevap veremeyiz bu durumda. ateismin çıkış temelleri islam ya da benzeri spesifik bir dinin karşıtlığı değildir. dolayısıyla bu müslüman kardeşlere bizim islam karşıtı olmadığımızı bizim genel anlamda din karşıtı olduğumuzu anlatacak bir takım yazılar siteye eklenmeli diyorum. bir çok kişi ateismi satanism ile bile karıştırıyor, en azından bizim şeytana da inanmadığımızı belirten şeyler olmalı sitede, ve bizim ateism gibi bir reddedişi ortaya atmamızdaki sebeplerden birinin insanlığın refahını üst düzeylere çıkarıp daha mutlu bir hayat yaşamalarını sağlamak olduğunu da hatırlatmamız gerekir.
benim site için ilavesini düşündüğüm şeyler bunlar. buna örnek bir çalışma olarak da kardeş sitemiz www.ateist.com dan ateism felsefesini türkçeye çevirerek serbest forumlardan yeni bir başlık altına yerleştirdim.
eğer dilersen uluslar arası başka ateist sitelerden ateist manifestoları çevirebilirim.
ilgine teşekkürler
usrenin
Farklı görüşlerin yansıtılması tabii ki zenginliktir, ancak bunun bazı kriterlere bağlanması lazım. Çünkü mevcut durumda pek çok forum, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, fanatizme meyilli, dar görüşlü insanların duygusal içerikli mesajları ile bundan irite olup lüzumsuzca laf yetiştirmeye çalışan karşıt görüşün zaman ve efor kaybından öte birşey yansıtmaz hale gelmiş gibi. Forum üyeliği için kişinin açık fikirliliğini test eden bir online anket konması, sonrasında da moderatörler tarafından forumların gözlenmesi, şikayetlerin dikkate alınması gibi bir dizi önlemle bu site çok daha verimli bir hale getirilebilir kanısındayım.
Usrenin,
Aktif ilgine çok teşekkür ederim. Ateizm ve din karşıtı diğer felsefeler (deizm, agnostisizm gibi) hakkında detaylı yazıları siteye ve bilhassa ana sayfaya koymayı uzun zamandır düşünüyordum. Ancak bu yazının çok iyi yazılmış olması gerekiyor. Çünkü açıklarını arayacak olanlar çok olacaktır. Sadece islam karşıtı değiliz tabiki. Diğer dinlerin eleştirileri ile ilgili yazıları da siteye koymamız gerekiyor. Bu konuda son zamanlarda sargon bize yardımcı oldu ve musevilik hakkında yazılarını "Haber/Makale" kısmına koyduk. Başka yazılar da geldiğinde yerini alacaktır. Ama yaşadığımız toplum gereği en büyük eleştiriyi islama yapmamız gerekiyor.
Ateizm hakkındaki yazını inceleyeceğim. Tekrar teşekkürler.
Khazar,
Sanırım maille de yanıtlamıştım görüşünü. Din karşıtı üyelerimizi, sitemizin içinde yer alan "Dinlerden Özgürlük" grubu altında topluyoruz. Sadece bu gruba özel forumlar var. Bu kısım, müslümanlara kapalı, tabiki diğer tüm dinlilere. Sanırım arzu ettiğin forum bunun gibi.
rica ederim cem, diğer ülkelerin ateist sitelerini geziyorum fırsat buldukça, bu onlarda daha çok kurumlaşmış bir kavram olduğu için islamın tanımlayıp bizim ateistler olarak çoğunlukla boş bıraktığımız alanları dolduran kaynaklar içeriyor. Malum birilerini dinden çıkardığınızda çıplak kalmaması için hayatındaki manevi kavramların referans noktalarını değiştirmek gerekiyor, buna örnek olarak; bize hep sorulan "ateistler iyilik yapar mı?", "ateistler ahlakı neye isnad eder?" gibi sorular sorarlar, işte bu noktada onların daha önce bu konuya referans olarak atadıkları allah-peygamber ya da herhangi bir dayanak noktasını başka alanlarda iyi ve tam bir şekilde tanımlamak gerekiyor. Uluslar arası sitelerde bunun bir çok çalışmasına rastladım, güzel bir örnekte şundan bahsediyordu konu olarak: diyelim bir müslümanı islama inanmamaya davet ediyoruz, haklı olarak ruh hallerinin etkisiyle bir çok soruna işaret ediyorlar;mesela bu zamana kadar hep sonsuz bir hayat algısı içinde yaşamışlar, bu insanları islamdan ayırmak onları sıkı bir depresyona sokmak olur, bunu yapmak için onlara ölümlü bir dünyada psikolojik ve manevi sorunlarla nasıl baş edileceğini gösteren bilgiler verilmelidir. bahsettiğim yazı ateist olup manevi boşluk yaşamadan ya da mutlu olarak yaşayarak hayatın nasıl devam ettirileceği üzerineydi. onu türkçeye çevirmeyi düşünüyorum ilk olarak. eskiden ben de bir müslümandım ve islamdan çıkışım çok acılar içinde oldu. İnsanların da bunu yaşamalarına gerek yok bence, bir iş yapıyorsak fayda adına bunu tam yapmalıyız.
buradaki son örneğim olarak şunu vereyim, hep dinsizlik insanı suça teşvik eder korkusu vardır inananların içinde, mesela allah yoksa ben bilmem kime niye tecavüz etmeyeyim ya da allah yoksa şunun malını niye çalmayayım niye öldürmeyeyim soruları gelir, işte bunları yapmamanın denklemini anlatmak gerekiyor bu insanlara. bunları insan olduğumuz için yapmıyoruz, başımızdaki bir yöneticiden korktuğumuz için değil, tabii bu bu kadar kolay izah edilecek birşey değil ama temeli böyle en azından. bir fransız ateist arkadaşıma da söyledim bizim için fransadaki local ve büyük ateist sitelerden önemli yazıları ingilizceye çevirecek(ingilizce öğretmeni,ama birinci dili fransızca) oradan ben türkçeye çevirecem. Benzeri şeyler var aklımda ancak bu hafta biraz yoğunum. yine de bir kaç gün içinde yeni çevirilerle gelerek insanımızın ateism perspektifini yukarı bir düzeye çekmeye çalışacağım.
İnsanlığı daha iyiye taşımaya çalışan herkese teşekkür ederim.
siteye psikiyatrinin, psikolojinin ve sosyolojinin temellerini oluşturan bilgileri koyalım. Cem kardeş birşeyi kabul etmelisin ki tanımında mantık üstü olarak geçen bir kavramı bir takım bilimsel ve akıl ve mantık ürünü olan şeylerle devirmeye çalışıyorsun. Bu bana zaman kaybı gibi geliyor. Baksana sen neler yazıyorsun adamlar neler yazıyor. Bence bu işi becermek için seçilen yol yanlış. İnsanları dinin içine çekerek yanlışlarını gösteremezsin, insanları bilimin içine çekerek gösterebilirsin bunu.
Yarın öleceğini bilseydin bugün bu siteye yazı yazmak yerine başka birşey yapardın, belki yine yazı yazardın ama yazdıkların farklı olurdu. Peki nerden biliyorsun yarın ölmeyeceğini de bugün o gün yazacaklarını yazmıyorsun, çünkü bu ihtimal var olmasına rağmen yarın öleceğine inanmıyorsun. Bu bir inanıştır. Buna inanıyorsun ve inanmak için bazı sebeplerin var. Ama şunu tartışamazsın "bu bir bilgi değildir". Senin yarın ölmeyeceğin gibi bir bilgi olamaz. Bu bilgiye sen sahip olamazsın, sen bu ihtimale sahip olabilirsin. Ve bu yüzden bugün buraya yazdıkların yarın ölmeyeceğin inancında olduğundandır. Benim çözüm önerim bu noktada başlıyor. Bu adamlar ya da sen-ben mutlaka birşeylereinanacaz, İnanıyoruz da. Bize kuranın ayetlerindeki çelişkiyi anlatacağına, insan düşüncesine olan yaklaşımları anlatsan bir gün bu müslümanlar kurana sadece gülerler ve onu sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçlar açısından nitelendirirler. Ben düşünceme göre kişileri islamdan ya da diğer eski ve yetersiz dinlerden çıkarmanın ve yeni dinlere(ateism, panteism,deism) gibi yönlendirmenin yolu dini tartışmak değil bilimi tartışmaktır.
Çalışmalarına çabalarına saygı duyuyorum ama hedefine ulaşmak için bilimi irdelemek gerekiyor, kuranı değil. Ben bu akşam depremde ölmeyeceğime inanıyorum(hiç bir bilgim yok halbuki), eğer inanmasam bu akşam ders çalışmam başka bir şey yaparım. Yani bu bir konudaki inancım ama daha bir çok konuda inancım var, benim miktar olarak inandıklarımın bildiklerime oranı müslümanınkinden düşük olabilir, ama yine de inandıklarım küçümsenecek miktarda değildir. Dinleri geliştirdikçe inandıklarımızın yerine bildiklerimizi koyabiliriz. Bilginin sonu olmadığı için mutlaka boşlukları ya şüpheyle ya da inançla dolduracaz ama en azından inancın bu paftadaki parselini azaltırız.
sevgiler
Burada yaptığımız da bilimsel düşünceye aykırı şeyler değilki usrenin. İslami inanışların iç çelişkilerini, gerçeklera aykırılıklarını ortaya koyuyor, bilim ve akıl yoluyla çürütmeye çalışıyoruz. Kuran'ın bilimsel mucizelerinin olmadığını gösteriyoruz. Kendinden önceki kaynaklardan temellendiğini gösteriyoruz. Kayıtsız şartsız teslim olabileceğimiz yani iman duyabileceğimiz özelliklerde bir kitap olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz.
Ancak dinle mücadelede farklı yöntemler de olabilir. He yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış. Sen farklı yöntemler kullanabilirsin, burda bu konuda sana karışan da olmaz. Tam tersine siteyi zenginleştirmiş olursun.
Yazılarını bekliyorum.
sitenin logosundaki "1997'den beri" ifadesi komik olmuş, sanki viski markası gibi:)) cem kardeş yapmayın böyle:)
Materyalist
22-10-2005, 19:07
Sevgili cem. Ben sitemizde (sitemizde diyorum. çünkü bu site hepimizin sitesi) "temel kavramlar" adı altında bir bölüm açılırsa iyi olur diye düşünüyorum. Orada çeşitli "izm" lerin tanımı ve tanıtımı yapılabilir.
saygılar
bizimki kadar ziyaret edilen hiç bir site yok ki reklam almasın. biz niye reklam almıyoruz cem, hiç olmazsa sitenin bir takım masrafını çıkarmış oluruz. ne dersin sitenin kimliğine ters mi düşer? sargonun çevirmek üzere verdiği site adreslerinden bir ikisine baktım az önce, hepsinde reklam vardı hem de kocaman. yani bu işler böyle dönüyo anlaşılan.
bu kadar sık ziyaret edilen bir sitenin reklam geliri iyi olur.?
Materyalist
23-10-2005, 23:41
Bravo usrenin. Gerçekten güzel bir düşünce. Hem bir de ben şunu merak ediyorum. Yaw arkadaşlar. Bu sitenin giderleri nasıl karşılanıyor be? Nerden geliyor değirmenin suyu? Molla bir site olsa anlayacam değirmenin suyunu da, bu siteye üyelerinden başka destek verecek birilerini kesinlikle seçeneklere koyamıyorum. bunun kirası, mirası var mı? Nasıl oluyor bilmiyorum. Reklam fikri güzel bir fikir
Öneriler için teşekkürler. Bu siteyi el birliğiyle daha iyi yerlere taşıyacağımızı sanıyorum. usreninin de katkılarıyla ana sayaya daha doğru sol sütuna ateizm, deizm, agnostisizm, panteizm gibi felsefeler ile ilgili temel bilgileri koymaya başladım. Zaman içinde katkılar ve eleştiriler ile daha da gelişecektir bu yeni bölüm.
Sitenin ortalama aylık gideri 50 dolar civarında. Tamamını ben kişisel olarak karşılıyorum.
İyi gelir olursa reklam vermeyi düşünebilirim. Bunun haricinde paypal üzerinden bağış toplama da düşünülebilir.
Materyalist
24-10-2005, 01:01
Cem kardeş (Abi mi, Kardeş mi, Yoksa arkadaş mı desem bilmiyoru ama ağzımdan kardeş diye çıktı. Neyse) Şu izmlere katkı konusunda bizim de çorbada tuzumuz bulunabilir mi? Bulunursa nasıl bulunur, Nasıl olabilir? Hani birazcık felsefeciyim de. Bel ki faydam olur diye düşündüydüm. :D
google'ın adsense-adwords adlı uygulamaları var, bunlardan sitene koyuyorsun(uygun bir yerine) ziyaret başına sana para ödüyorlar. bu gerçekten çok işimizi görebilir, bu sıklıkla ziyaret edilen bir site için 50 doların çok daha üzerinde bir rakam elde edebiliriz.
gerekli bilgi için google.com/com.tr adresinden reklam kampanyalarını inceleyebilirsin, geçimini sadece bu kampanyalardan sağlayan büyük siteler var.
sevgiler
umarım sıtenız daha fazla sevıyelı ve doyurucu tartısmalara sebep olur.
her ne kadar düsüncelerınızı tasvıp etmesemde ınsanların bırbırlerıne tahhammul edebılmesı,tartısabılmesı guzel bır olgu.
bilgi kutsaldır,bilgi herseydır her turlu gerıcılık kahrolsun.
umarım hıc kımse atasının oldugu için bır dusunceye koru korune baglanmaz
benım bır tavsıyemde kullanıcı arkadaslar yazılarında alıntıların kaynagını belırtırse herkes daha saglıklı bılgıye ulasabılır.
Allah yardımcınız olsun
kolay gelsın
Mutezile
06-11-2005, 21:47
Aragonn; fikirlerine aynen katılıyorum. Ben de bir yazı asacaktım. Ama sen güzel toparlamışsın. Dolayısıyla gerek kalmadı.
Cem bey,
Öncelikle kişisel çabalarınız adına teşekkürler.
Bu reklam fikri mantıklı tabii ama düşünsenize bir, Reklamı veren firma sanki ateizme sponsor olmuş gibi olacak. Radikal dincilerin boy hedefi olması ise işten bile değil. Toplumsal tabular öyle garip ki bir çok müslümanın bu sitede banner ya da reklam veren firmadan bir daha alışveriş yapmayacağı bile açık. Bu siteyi hack leme çabalarını bunun bir delili olarak görmek lazım.
Ama yinede bu fikri yabana atmayıp uygun bir şeyler düşünmek gerektiğine inanıyorum. Usreninin getirdiği ziyarete dayalı banner fikri buna güzel bir örnek.
Sevgi ve saygılar...
evet Quark, google reklam kampanyalarında sitende yayınlanacak ürünleri ve markaları sen seçmiyorsun(böyle bir hakkın yok anlaşma gereği), onlar belirliyorlar ve her seferinde değişebilen dinamik bir reklam oluyor. aynı şekilde reklam veren de bunun hangi sitede yayınlanacağına karar veremiyor, yine bu google'ın yetkisinde. dolayısıyla , atıyorum, bir kitap evinin reklamı bizim sitede yer alabilir bir gün, ertesi gün başka bir kitap evinin ki ya da, atıyorum, bir kırtasiyeninki yer alabilir.
dolayısıyla google sadece etik içeriğe bakıyor siteye reklam verirken, bizim sitenin de etiğe aykırı bir site olduğunu düşünmüyorum(küfürleri düzenli olarak silersek). zaten siteden zengin olmayı düşünmüyoruz, sadece aylık masrafının çıkması yetiyor. bunun dışında bir bağış linki verebiliriz, her ateist 5 milyon bağış yapsa sitenin yıllık masrafı çıkar bile.
tüm bunlar için acele etmeye gerek yok şimdilik, sitenin bilgi içeriğini biraz daha genişletmeliyiz öncelikle. siteye neler ekleyebileceğimizle ilgili geniş fikirlerim var, fırsat buldukça belirtmeyi düşünüyorum.
:)
ngcoskun
19-11-2005, 11:37
imdatttttttt...
yaaw şuraya gelip iki satır yazıcam bazı başlıklar ilgilimi çekiyor üstünde düşünmeye başlıyorum tam yazıcam sayfa açılana kadar ne aklımda yazacak birşey kalıyor ne de şevk...
CEM ne olur birşeyler yap yaw....gereği neyse hep beraber yapalım yol göster..bazen bazı başlıklara girerken bir bakıyorum giriş yapın diyor eee ben giriş yapmıştım ...bir bakıyorum şuan online kişiler listesinde adım var ben sistemde değilimm...neyse çerezleri sil falan derken giriyorum bir bakıyorum okunmamış mesajların rengi değişmiş hepsi okunmuş gözüküyor.haydaaaaa....yani sisteme girip çıkmış oluyorum tabi bu son derece hızlı yaptığım için o işlemler sırasında yeni bir mesaj yazmış olan olmuyor..neyse konu bu değil.konuları takip edecek hangisi okumamıştım diyebilecek kadar hafızam maalesef yok.. :(
biraz karışık oldu galiba ama neticede site çok yavaş ve bazı aksaklıklar var.....beni tanımıyor yaww. :)
ne olur söyle yapabileceğimiz birşey varsa yapalım..
ngcoskun,
senin yapabileceğin birşey yok.yavaşlığın nedenini biz de tam olarak bilmiyoruz.cem daha önce biraz uğraştı ama sonuç ne yazık ki olumsuz.giriş sayfasının açılmasının nedenine gelince;serbestforum dışındaki forumlar kayıtlı olmayan kullanıcılara kapalı,oralara giriş yapmadan girmeye çalışıyor olmalısın.
Ngcoskun, ben kolayca açabiliyorum sayfaları, şimdi tekrar kontrol ettim. 5 ila 10 sn. içinde tüm sayfalar açılıyor. Sende sürekli mi böyle oluyor yoksa belli saatlerde mi ona dikkat et istersen. ADSL bağlantın varmı? Bir de cacheyi arada bir temizle. Arka planda çalışan programlar veya virüs varmı kontrol et derim.
Bu şikayetler gelmiyor senden başka bir de birkaç ay evvel russelden gelmişti.
ngcoskun
24-11-2005, 10:14
ben hızlı bir insanım öyle 5 - 10 saniye bekleyeceksem yapamam.:)
neyse şaka bir yana bazı zamanlarda site açılmıyor bile.sayfa görüntülenemiyor yazdığı zaman bilgisayara şiddet uygulamadan zor duruyorum.adsl im var 512 iyle bağlanıyorum.ama diğer sitelerde çok rahat gezinirken burda takılmalar oluyor.saatine dikkat edicem sabah saatlerinde olmuyor sanırım.ama bu sürekli de olmuyor..
ayrıca birşey daha var...ben çıkış butonuyla çıktığım halde başka bilgisayardan siteye girdiğimde kendimi online görüyorum.beni online görüp de mesaj yazmadığımı gören arkadaşlar yanlış anlıyor..itibarım sıfır oldu yani.nasıl olcak ne olacak bir söyleyin de bende yapayım.itibarımı alayım yerlerden.
Online olan kişilerin listelendiği sütun, son 30 dakika içinde online olanların listesidir. Yani online görülen kişi belkide 29 dakika önce offline oldu. Belki bu süreyi biraz düşürmekte fayda var.
ngcoskun
24-11-2005, 11:40
sen onu 15 dakika yap bence.
ya da birileri daha fikir versin ama 15 dakika iyidir.
exclusive
06-01-2006, 23:49
Bence sitenin giderlerini karşılamak amacıyla bağış yapılabilmesi çok yerinde olur. (Reklam işinin çok tutacağını sanmıyorum) En azından biz de masraflara bir miktar ortak oluruz, tek kişinin sırtına binmez bütün yük. Hem zorunluluğu da yok, siteye destek olmak isteyen bütçesine göre bir katkıda bulunur. Bence çok hoş olur, imece usulü :)
Bu arada sıksık siteyi sabote etme amaçlı küfür saldırılarına maruz kalıyoruz. bence küfürlü kelimeleri xxxx şeklinde oto-sansürleme uygulaması buna çözüm değil, zira basit harf değişiklikleriyle bu küfürleri yazmak mümkün. Zaten Türkçe küfür açısından çok zengin bir dil, hangi biriyle baş edeceksiniz...
Benim bu konudaki önerim yeni üyelere bir nevi "aday-üye" statüsünün uygulanması.
Bazı forumlarda yeni üyelerin mesajları 1 hafta ya da 1 ay boyunca doğrudan sitede yayınlanmıyor. mesaj yollanınca "mesajınız kaydedilmiştir, görüldükten sonra yayınlanacaktır" şeklinde bir ibare çıkıyor ve büyük ihtimalle bir moderator okuyup onay verdikten sonra mesaj yayınlanıyor.
İşin teknik kısmını bilemiyorum tabi ama böyle bir uygulama bu tarz küfür saldırısı sorunlarına da kökten çözüm olur bence... Eğer çok zahmetli bir iş olmayacaksa uğraşmaya değer diye düşünüyorum. Hem moderatör arkadaşlar da offline oldukları zaman akılları burada kalmaz...
Mesela reklam yapmak gibin olmasın ama grafik tasarım konulu bir forum olan www.tr3d.com da böyle bir uygulama var ve süresi 1 ay. Bu sitenin uzun zamandır üyesiyim ve php kodlarını yazan kişiyle bir miktar muhabbetim var. Arzu ederseniz bu kodları vermesini isteyebilirim. Tabi güvenlik gerekçesiyle reddetme ihtimali de var ama kodları aynen vermese bile yardımcı olacağını tahmin ediyorum...
Ne dersiniz böyle bir işe kalkışsak fena olmaz mı?
Cem,
forum'un rss linki var mı? kullandığınız forum yazılımının (phpBB) bu özelliği var bildiğim kadarıyla. yeni mesajları her seferinde forum'u yükleyerek kontrol etmektense rss ile kontrol etmek sanırım hem sizin trafiğinizi düşürür, hem de server yükünüzü azaltır.
rss özellikleri var ancak bu konu hakkında henüz hiç bilgim yok. Nasıl aktive edilir araştırmam gerekir. Senin bilgin var ise yardım edersen memnun olurum.
phpbb için bugün yeni bir mod indirdim, onu deneyecem, eğer istediğim gibi çalışırsa aynı şeyi nuke içindeki phpbb'ye de uygulamaya çalışacam. İstediğim özellikleri sağlayabilirse e-mail ile tüm detayları yazarım. Şu anda rss feed'i veriyor siteniz, ama içeriği boş. Sanırım fazla uğraşmadan işler hale getirilebilir.
Sevgili Cem,
rss eklemesi için elinize sağlık. Sanırım dünden beri çalışır duruma gelmiş. Bu rss feed'i veren php kodunun bir yerlerinde
<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?> gibi bir kodlama bilgisi olabilir, orada encoding'i ISO-8859-9 yaparsanız sanırım feed'lerin kodlama sorunları da çözülecek.
Thunderbird ile kullanıcı kodlamayı ayarlayabildiği için sorun yok, RssReader gibi yazılımlar da bu encoding'i kullanıyorlar sanırım.
Kolay gelsin.
FAN_FUH_
19-04-2006, 04:25
Değerli beğler,
Benim önerim Turan Dursun'un eserlerinin taşına biliyorsa burada yayınlanması,taşınamıyorsa ufak parçalar halinde,sitede ki anasayfada bir bölümde yayınlanmasıdır.
selamlar arkadaşlar.
benim önerim, sitenin şarkılar kısmına john lenoon'un "imagine" adlı şarkısının da yüklenmesidir.
beatles'ın üyelerinden olan "jhon lennon" bu şarkısı nedeniyle koyu bir hıristiyan tarafından öldürülmüştü.
aşağıda şarkının sözleri var.
Imagine
Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people
living for today...
Imagine there's no countries,
It isnt hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...
Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
Imagine all the people
Sharing all the world...
You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.
dilerseniz internetden arayıp bulabilirsiniz, luzum halinde ben de size yollayabilirim.
kolay gelsin.
Neutino teşekkürler. Türkçe dil kodlaması yapılmış oldu.
Maddeoz arkadaşım bu şarkıyı indirebileceğim bir link verirsen memnun olurum. Sana da teşekkürler katkın için.
Site sizlerin katkılarıyla daha da gelişecek.
Merhaba arkadaşlar,
Cem'in çalışmaları sonucunda site rss yayını da yapıyor hale geldi, bu özellik ve kullanımı hakkında ben bir parça bilgi vereyim dedim. Pek derli toplu olamadı, kusura bakmayın.
RSS - Rich Site Summary - Zengin site özeti anlamında bir kısaltma. İçerik dağıtımı için kullanılan bir teknoloji. Özelliği, "hafif" olması, yani sitenin tamamının değil, sadece belli bir içeriğin iletilmesi. "Zengin" olması, sadece düz yazı değil, ilgili link, yazar vs gibi bilgilerin de bu özetin içerisinde olmasından kaynaklanıyor. Şu an bu sitede kullanılan RSS 2.0 ise Really Simple Syndication anlamına geliyor.
RSS hakkında Wikipedi açıklaması
"Internet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir. Site yöneticisi veya sahibi bu hizmeti sunmak için bir takım teknik düzenlemeler yapmalı ve uygun formatta XML'i RSS istemcisi talep ettiğinde göndermelidir.
RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir."
Wikipedi RSS (http://tr.wikipedia.org/wiki/RSS)
Ne gibi bir avantajı var?
Diyelim ki sürekli takip ettiğiniz 10 adet sürekli güncellenen site var, sitelerde bir güncelleme oldu mu diye sürekli bu 10 siteyi tarayıcınız ile geziyorsunuz. Her seferinde de sitenin güncellenmeyen içeriği ya da o sırada ilginizi çekmeyen diğer ayrıntıları da yüklemeniz gerekiyor.
RSS ile daha farklı bir yaklaşım izleniyor. Sitenin özetini belli periyotlarla kontrol ediyorsunuz (rss okuyucular ile), eğer ilginizi çeken bir güncelleme olmuşsa o durumda doğrudan ilgili linki kullanarak o siteyi açıp ilgili haberleri okuyorsunuz. Bu rss yayınlarını web sayfaları içerisine de yerleştirebiliyoruz ek olarak.
Örnek: Turan Dursun forumunda takip ettiğiniz 2 başlık, takip etmediğiniz 4 başlık var diyelim. Bu başlıklarda bir güncelleme olması durumunda şu anda 2 yöntemle bundan haberdar oluyoruz.
1. e-mail ile gelen bilgilendirmeler
2. siteye girerek
rss de bu yöntemlerden 3. sü oldu.
Nasıl kullanabiliriz?
A. RSS okuyucular ile.
1. Yaygın kullanılan RSS okuyuculardan biri RssReader RssReader Download (http://www.rssreader.com/download.htm)
2. Mozilla Thunderbird Thunderbird Download (http://www.mozilla.com/thunderbird/)
3. Mozilla Firefox (Live bookmarks özelliği ile) Firefox Download (http://www.mozilla.com/firefox/)
Bu ve benzer programlarda Turan Dursun sitesinin rss link'ini ilgili yerlere girerek site güncellemelerini takip edebiliyoruz.
Bu liste benim şu anda denediğim ve kullandığım yazılımlar sadece, net'te ücretsiz olarak kullanılabilen başka yazılımlar da var.
B. "Portal" tarzı kişiselleştirilmiş web sayfaları ile ( http://www.google.com/ig , http://my.yahoo.com)
not: son denememde yahoo'nun sayfası çalışmıyordu.
RSS nasıl kullanılır konusunda sorunuz varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
berceste
02-06-2006, 12:29
buyrun ben vereyim size şarkıyı
http://rapidshare.de/files/22000103/jhon_lenon_-_john_lennon_-_imagine.mp3.html
bence bu sitedekilerin yazdıklarını okumalısınız.belki vereceğiniz bir iki cevap vardır.malum buradaki arkadaşlar çok kesin konuşuyorlar :)
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/
Kişilik Hakları İhlallerine ve Hakaretlere Göz Yumulmayacaktır
Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir.
Eğer yöneticilerin böyle bir müdahalede bulunmadığını, geciktiğini düşünüyorsanız, ilgili mesajın sağ üst kısmındaki kırmızı ünlem işaretine tıklarak "Mesaj Rapor Et" formunu doldurup gönderiniz. Böylece binlerce mesaj içinde yöneticinin ilgili mesajı arama sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz.
Back to top
*
İslam Dinine veya Başka Bir Dine, Onun "Peygamberine" Hakaret Etmeyiniz
Bu sitenin dinlere karşı bir site olması, ateist veya din karşıtı üyelerimizin İslam'a, Muhammed'e veya başka dinlere hakaret etme serbestisini getirmez. Eleştirmek ve hakaret etmek farklı şeylerdir. Saygı temelinde dinlerin eleştirilmesinden yanayız. Dinlere hakaret içeren yazılara sitemizde yer verilmeyecektir. Böyle yazılar tarafımızdan silinecektir.
sitemizin forum kurallarindan iki madde yukaridadir.
fakar burada hakaret ve elestiri tanimi yapilmadigindan,hem bazi arkadaslar hem de ben sinirlari ayarlayamama durumunda kaliyoruz.hepimizin saygi,elestiri ve hakaret tanimi farkli oldugundan ve de sitenin kasdettiginin hangisi oldugu hususunda tereddute dustugumuzden net tanim ve madde madde yazilmasini teklif etmekteyim.
boylece sikayet eden de hangi durumda sikayet edecegini bilir,yazan da ne yazmamasini bilir.
birine it demek hakaret mi elestiri mi.bilmezsek muallakta kaliriz.yazilabilir mi yazilamaz mi.ayrica bu yazilabilecek maddelerden muaf olanlar var mi.yoksa herkese yazilabnilir mi,serbest birakilan kelimeler.yanlis yapmak istemeyiz hic birimiz.
yonetimden ricam bu kanuni boslugu dordurmasidir.
ayrica eger bir ayricalik olmasi dusunulecek ise,dinsizlerin ve dindarlarin ayri ayri musaadelei olduklari veya yasaklandiklari maddeleri de eger varsa bilmemizde fayda vardir sannindayim.
saygilarimla.
istavrit
04-11-2006, 09:11
sitenin adini duyurmak, hatta gelir elde etmesini saglamak icin kitap basilmasini oneriyorum..
sitede gecen ilginc ve carpici diyologlari
* * * * * * * * * * * * * * * * * *TURAN DURSUN
* * * * * * * * * * * * * * * * * *sitesi formlarinda
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *ISLAM
formatli bir kitapla kamuoyuna sunup kalici olmak, hem sitenin reklamini yapmak, hemde pc kullanmayan kitlelere ulasmak...
ve uzun emek ve ugrasilar sonucu yazilan degerli bilgileri belgelestirmek..
suya yazilmasin..kamuoyuda tartissin..basinda ve tv'lerdede yer bulsun..
uzun zamandir dusundugum bu..
ne dersiniz?
Bu kitap işi ilginç, düşünmeye değer.
bence bir alışveriş sitesi kurulmalı, maliyeti ne olur bilmiyorum ancak tutacağı kesin, ürün değil hayal satacağız, bu ülkede en iyi paraya dönüşen şey,
maneviyat, cevşenler, boy boy kuran, saidi nursi,fettullah gülen, bibloları
her derde deva muskalar, büyü bozmalar, dini kitaplar, ordan gelecek
para ile daha güçlü bir site hatta bir kaç site,şaka yapmıyorum ciddiyim
compact, o bahsettiğin siteye ben bir iki defa yazdım. Kuran çelişkilerle dolu bir kitaptır diye. Yayınladılar yazdıklarımı. Tabii hepsi birden üstüme atladı. * :D Ama yazdıkları çok zayıf şeyler. Kendi elleriyle kendilerini açığa çıkarıyorlar.
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/?page_id=39
Ancak o site bizimki gibi değil. Her yazılan önce adminlerin kontrolünden geçiyor. İsterlerse yayınlıyorlar. Yine de müslüman mahallesinde salyangoz satmak ilginç bişey tabii.
yav yonja da (yonja.com arkadaşlık sitesi) t.d'yle iligli bir grup açmıştım. baya da üyem vardı (30'dan fazla). çok hoş yorumlar falan da vardı profilde. hatta sitenin sağ altda bağlantı veren diğer siteleleri gösterdiği zamanlarda baya da bir ziyaret geliyordu (görebiliyordum yani).
ama bugun malesef gördüm ki, profil silinmiş!
kim, nasıl yaptı bilmiyorum. dışardan biri şifreyle falan mı yoksa, sitenin adminleri tarafından mı oldu bilmiyourum. ama silinmiş. :(:(:(
şimdi siteye bi şikayet yazısı yazcam.
onlar yonja'da silsinler, ben konja'da açarım. yıldıramazlaaaarrrr. :D:D
ozgur_beyin
05-11-2006, 19:10
benim önerim: *bir kişi gidip cübbeliden akıl alsın!!!!!
Uzay Bilimleri hakkında sitenin ana sayfasına bilgiler eklensin. Uzay Çağında yaşadığımız zamanda gençlerimiz uzay , galaksiler , kara delikler , ak delikler hakkında bilgisi yok. Bu Tür konularda siteye eklenirse sevinirim.
Teşekkür ederim.
Sitede yazan birçok arkadaş ne yazıkki güzel Türkçe'mizin kullanımına
ve dilbilgisi kurallarına gereken önemi göstermiyorlar.Noktalama işaret-
leri adeta hiç kullanılmazken ;özel isimlerin küçük harflerle yazılmasına
çok sık rastlanıyor.Bu konuda ki yanlışlarında ısrarcı olan arkadaşlar
bence yönetim tarafından uyarılmalıdır.Ayrıca Türkçe'yi ve dilbilgisini
yerinde kullanan arkadaşlar da ( nasıl mesaj sayısının adetine göre
"Kıdemli üye " veya " Onur üyesi " gibi payeler veriliyorsa) onurlandırılmalı diye düşünüyorum.Son olarak bu konuda iddialı
olduğumu belirtir saygılar sunarım.........
Sitenin girişndeki Atatürk İntrosunu kim yapmışsa ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Sevgili CEM,
Güncel başlıklar bölümünü 10 başlığa çıkarsan ve başlıkların altına konuyu açan kişinin yapabileceği (başlık içeriği ile ilgili daha fazla bilgi veren) bir cümlelik açıklama yeri eklersen bence daha güzel olur.
Saygılar...
forum sayfasındaki başlık sayısının 10 olması iyi olmuş.
ben forum sayfasındaki ilk iki başlığın onur üylerinin yazılarına
bırakılmasını tavsiye ediyorum, ve en az iki gün kaldıktan sonra diğer sekiz başlığın içine girmeli, yani binbir zahmetle hazırlanan konular bir kaç gereksiz
başlık yüzünden kaybolup gidiyor
Gandalf, eğer yanılmıyorsam bu teknik olarak mümkün değil. Şu an kullanılan "son 10 mesaj" modülü, global ve önemli başlıkları daha uzun süre tutuyor, ama üye adına göre ayıramaz.
neutrino
................com| Powered by SMF 1.1.1.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Cem abi bi site gördüm.Bunnarın sistemi başka ve çook şane..Sitenin tee altındaki yazıya kopyaladım.Adına sildim reklam olmasın deyi..Bu sisteme bi incele...mersedes gimi walla..Kayan yazı konuyo..ışıltılı yazı cinsi var..
Bi incele istersen..
cml.bilgisayan uzmanı (..... konu uzmannarının bu lafımdan sonaki yüzleri... :cry: )
sitenin gelişmesi tek şarta bağlıdır oda sürekli bir ticari kazancının olması, üye bağışlarıyla
bu kadar olur. site çok yavaş, girmeyenlerin büyük bölümü bu yüzden girmiyor, ve ayrıca
td sitesine bağlı bir haber sitesi kurulabilir, ama herşey devamlı bir kazancın olmasına
bağlı, internet üzerinden bu kazanç sağlanabilir kanatimce.
Google Adsense reklamları şansımızı kaybettik. Başkaca nasıl gelir kaynakları buluruz bilmiyorum.
cem maliyeti ne olur bilmiyorum ama çöpçatan sitesi ayda en az 10 -15 bin gelir getirir.
şu an en çok ihtiyaç duyulan muhafazakar kesim için bir çöpçatan sitesi, bence tesettürlüler
büyük ilgi gösterir.
yahu dostlar biz bir ticari kuruluş degiliz, ihtiyaç olan da şimdiye kadar toparlandı. Bu sitenin başarısı üyelerinin fedakarlıgına baglıdır. Ancak bu temelde başarı yakalanabilir. Varsın süratimiz çok da mükemmel olmasın. Bizimle düşünen, bizim gibi düşünenler zaten bunu dert edinmiyorlar ve şimdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da etmeyecekler.
* Son degişiklikten sonra ben henüz hızla ilgili bir şikayete rastlamadım. Demek ki bu tarzdan bir sıkıntımız yok. Çöpçatanlık işini ise bir espri olarak ele aldıgınızı kabul ediyorum.
* *Sıkıntılı durumlarda site üyelerinin gereken destegi saglayacaklarına eminim. Biz bir misyon ve fikir sitesiyiz, öyle de kalmamız gerekir.
* * saygılarımla
Dilaver'in de belirttiği gibi uzun zamandan beri sitede hız sorunu yok. Bazen türktelekom veya amerikaya giden hatlarda oluşan yoğunlaşmadan veya geçici başka bir nedenden dolayı kısa kesintiler veya yavaşlamalar olabilir. Bunlar zaten normal sayılıyor.
Gelir konusunda ise reklam ve bağışlar dışında bir alternatifimiz görünmüyor. Yerli firmalara güvenmek zor. Yabancı firmalardan ise en bilineni ve sık kullanılanı google adsense idi. Onlar da 3 aylık kullanımımız sonrası "kasıtlı aşırı tıklama yaptınız" diyerek reklamı iptal ettiler ve 150-200$ ı bulan alacağımızı da vermediler. Bu durumda yıllık zorunlu ortalama 1000 YTL lik giderimizi bağışlardan çıkarmamız gerekiyor. Bu kadar çok sayıda üyesi olan bir sitede bu meblağı toplamak sorun olmamalı. Daha fazla toplanabilirse gazete ilanları verilebilir, olası davalara karşı avukatlık ücreti olarak bir kenarda tutulabilir.
Forum sayfasını daha düzenli yaparak bir bakışta görmeye yönelik bir dizayn yapabilirsiniz. Ayrıca Forum sayfasında konular tasnifi olabilir. Belki vardır ama ben henüz bulamadım :)
Selamlar
ED.
sevgili dilaver
bizim bir amacımız varmı, yokmu, önce bunu sorgulamamız gerekiyor sanırım, eğer bir amacımız
varsa, eğer düşüncemizi yaymak amacında isek kusura bakmayın ama bu böyle küçük bağışlarla
olacak iş değil, sitenin büyümesi kurumsallaşmaya bağlı, kurumsallaşma ise gelire bağlı.
ama bir amacımız yoksa, günlük siteye girip içimizi boşalkmaksa bütün mesele, iyi bu böyle
sonsuza kadar gider, bir on yıl sonra da yeni yetme küçük child lere troy lara cevap vermeye
devam ederiz.
thunderpoint
22-08-2007, 13:52
Sevgili dalbil,
Forum ana sayfada genel forum başlıkları ve bunların içinde de ilgili konular bulunmaktadır. Ayrıca konuların aktuelliğini de başlıkların hemen sol tarafındaki işaretlerden takip edebilirsiniz. Bu işaretlerin anlamı sayfanın en alt kısmında bulunmaktadır.
Sevgiler...
Hz google'da bir arama yaptım sitemiz ile ilgili ve sadece Turan Dursun yazınca sitemizin çıktığını farkettim.Din diye bir arama yaptığımızda karşımıza sadece bildiğimiz dini siteler çıkıyor, bunun kesinlikle değişmesi lazım,sitemizin daha çok ziyaret edilmesi açısından bu çok önemli.Ki nette reklam alma şansımız da artabilir bu yöntemle, tabii pek fazla bilgim yok bu konuda ama günlük siteye yapılan *ziyaretler dikkate alınıyor sanırım reklamlarla ilgili.Tabi bir gerçekte Türkiye'deki sitelerden reklam alma şansımız var mıdır ? bu da tam bir muamma gibi durmakta.Ama en azından arama motorlarındaki ilk sayfa çıkışı hakkında en azından bir çalışma olmalı.Bunun için farklı birde yöntem kullanabiliriz,biraz etik olmayabilir ama şahsi düşüncem bunu yapmalıyız.Nedir *o ? yapmamız gereken;Bence çok aranan kelimelerin tespitini yaparak buralara link vermemiz.Bunlar çok alakasız kelimeler olabilir,mesela Harun Yahya vari *yöntemler kullanabiliriz,bunu niye bizde yapmayalım ?.Ateizm denince bile çıkmıyor bizim sitemiz.
Birde şunu hatırlatayım Turan Dursun'u bilmeyen, tanımayan, hatırlamayan o kadar çok insan var ki,
sadece isme bağlı kalarak netteki potansiyeli kaçırıyoruz.Bakın arkadaşın biri Turan Dursun'dan alıntılar yapmış *kendince yorumlamaya çalışmış ama daha yaşayıp yaşamadığını bile *bilmiyor.Kaldı ki Turan dursun'u tanımayan insanlar elbette buraya ulaşamaz.Buraya gelen müslüman arkadaşların da çoğu hepimizin bildiği gibi tebliğ için gelenler. 8)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4229
Bu yöntemi değiştirelim derim.
Saygılar.
Ana Sayfa sol köşedeki" Biliyor muydunuz?" başlığı altındaki konular bence yetersiz.
Bu konular çoğaltılmalı. Ya akan yazı şeklinde ya da "devamı için tıklayınız" şeklinde düzenlenmeli.
Her konunun üzerine tıklandığında konunun geniş açıklamasına ya da ilgili forum topiğine ulaşılabilmeli.
İlave konulardan aklıma gelenler:
Muhammed'in evlilikleri, Ayşe
Tebenni Olayı
Türklerin nasıl müslüman olduğu,
Tevrat'ta Davut ve Süleyman'ın peygamber değil Yahudi kralı olarak geçtiği,
İbrahim'in babasının adının Kur'an'da Azer, Tevrat'ta ise Terah olduğu,
Tevrat'ta İbrahim'in kurban etmek istediği oğlunun İsmail değil İshak olduğu,
Kur'an'da dünyanın 2 günde, evrenin de 2 günde yaratıldığını yazdığını,
Kur'an'da miras hesabında matematik hatası olduğunu,
Namaz, oruç, abdest, hac, zekat, kurban ve sünnet, cennet, cehennem, ahiret, Sırat köprüsü, cin, şeytan vb. inanışların İslam’dan önce de olduğu,
Putperestlerin de İslam öncesi Hacda tavaf, Arafat’a çıkma, Safa ve Merve *arasında 7 kez gidip-gelme, Hacerül Esved taşını öpme ve şeytan taşlama yaptığını,
Kur’an’da ezan, sünnet, Kabir azabı, Sırat köprüsü, Ramazan ve Kurban *bayramı, teravih ve bayram namazı, mehdi ve deccalin yazılı olmadığını,
Fatih Sultan Mehmet’in yazdığı gazelde Hristiyan olduğunu açıkladığını,
Cuma *gününün *İslam *öncesi *dönemde *Ka'b *ibn *Lu'ey *tarafından *haftalık *ibadet *günü *seçildiğini *ve *buna *Yevmu'l *Arûba *(Araplık *günü *ya *da *Açıklama *günü) *denildiğini,
İnsanın çamurdan yaratılış hikayesinin ve tufan efsanesinin Eski uygarlıklarda Sümer, Mısır ve Roma yazıtlarında yazdığı ve buradan dinlere geçtiğini,
Hala her namazda okunan Salli ve Barik dualarıyla Allah’tan *peygamber ve ailesine İbrahim peygamber zenginliği vermesinin istendiğini,
Bunlar daha da çoğaltılabilir.
Ahan da kaşındın pante. Bu görevi yıktım sana, kurtulamazsın bu işten artık :)
Başlık ve açıklama kısmı olmak üzere bir taslak hazırla görüşelim üzerinde. Dinlerden Özgürlük Forumu'nda yazarsan taslağın bittiğinde daha uygun olabilir. Hadi kolay gelsin :)
pante tebrikler bu işin üzerinden ancak sen gelebilirdin zaten. *:lol:
hepimiz arkandayız merak etme *:lol:
saygılarımla
degisim,
Eğer İngilizcen iyiyse aşağıdaki adresten indireceğin e-kitapdan bahsettiğin konuda detaylı bilgiler alabiliriz. Özellikle Chapter 6 ve Chapter 7 kısımları sitemiz için faydalı bilgiler içeriyor gibi görünüyor. Bu konuda bizi aydınlatırsan iyi olur:
http://rapidshare.com/files/17604413/101.Ways.to.Promote.Your.Web.Site.rar
rar şifresi: www.softarchive.net
Üstüme kalmasın diye genel yönetim forumuna yazmayıp buraya yazdım sözde. :)
Bu iş tek başına olmaz, şimdiden söyleyeyim. :)
İlk etapta konu başlıklarına ilgili topic linki veririz, daha sonra konuyla ilgili bir yazı hazırlayıp topic linki yerine yazının linkini veririz. Yoksa herbirine yeni baştan yazı hazırlarsak zaman alır.
Sn Cem,benim İngilizce'min bırakın iyi olmasını,sıfır dersem daha gerçekçi olurum.Bu konuda tanıdıklarımdan yardım almak istedim ancak başarılı olamadım herkesin kendince bir iş yoğunluğu var.
Bulabildiğim kadarıyla (daha detaylı aramaya devam edeceğim) bir bilgiye ulaştım, Dumlupınar Üniversitesi'nin bir çalışması ve sanırım bize çok yardımcı olacak en azından fikir verecek.Şöyle ki;şu an sn pante'nin yapmış olduğu çalışmalardaki *konu başlıklarını arama motorlarına link olarak ekleyebilirsek veya forumlarda açılan ve değer taşıdığını düşündüğümüz konuları ve güncel konularda dahil olmak üzere bunları arama motorlarına link olarak koyabilirsek sanırım daha fazla ulaşılabilir oluruz.Tabi bu konuda teknik bir bilgim yok sadece mantık yürütmeye çalışıyorum ve bize bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların olduğunu zannederek, kendilerinden bu konuyla ilgili yardımlarını bekliyorum.
Sizde bir incelerseniz daha net ortaya çıkar anlatmak istediklerim.
http://ab.org.tr/ab07/bildiri/198.doc
Saygılarımla.
Sitenin sol sütunundaki şu iletinin değiştirilmesini öneriyorum:
Hıristiyanlığın kökeninin mistik, pagan kültlere dayandığını, özellikle bir pagan dini olan Mitraizm'den etkilenilerek inanç temellerinin oluşturulduğunu.
Burda özellikle Mitraizm'in öne çıkarılması bana doğru gelmiyor. Hrıstiyanlık pagan kültlerden felsefi düzeyde etkilenmiş durumda. Ama burda Mitraizm'in özel bir yeri olduğunu düşünmüyorum. Şunlar konulabilir.
Hıristiyanların Tanrı-Baba-Oğul şeklindeki Teslis inancının Helenistik pagan din sentezlerine dayandığını biliyor muydunuz?
Katolik, Ortodoks ve Protestan mezheplerinin uyguladığı vaftiz ve efkaristiya(ekmek-şarap ayini) ayinlerinin pagan erginlenme ayinlerinin bir taklidi olduğunu biliyor muydunuz?
Hıristiyanlıktaki ekmek-şarap ayininde sembolik olarak İsa'nın etinin ve kanının yenmesinin aslında Helenistik Mısır, Yunan ve Anadolu gizem dinlerinde ölüp yeniden dirilen tanrıları ile bütünleşmek için yapılan bir ayin olduğunu biliyor muydunuz?
Daha aciklamali daha anlasilir sargon'un teklif ettigi sekil.
öyle sanıyorum ki bu sitenin birazcık tanıtımı yapılsa izleyici rekoru kırar...
Keşke imkan olsa da bazı gazete ve dergiler de ismi geçse... Bunların ne kadar olanaklar dahilinde olduğunu bilmem..
Ancak sitenin ana sayfasına biraz daha hareket katılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Öncesini bilmem ama siteyi gördüğüm 7-8 aydan beridir sayfanın biçiminde bir değişiklik yok!
Örneğin sağdaki Alevilikle ilgili anketin bunca süredir aynı şekilde durmasının ne gibi bir yararı var? Mutlaka anket konulacaksa hiç değilse konu değiştirilebilir.
Ayrıca bazı konular çerçeve şeklinde, sayfanın üst kısmında gösterilse fena mı olur? Bunun için yeni yeni bilgiye bile gerek yok. Örneğin "Muhammedin Cinsel Hayatı" konusu üst tarafta bu şekilde verilebilir. Site içerisindeki bilgiler belli periyodlarla (diyelim 2 günde bir) bu şekilde kullanılabilir.
Siteye şöyle bir göz atmak için ya da tesadüfen girmiş bir kişinin ilk anda gözüne ilişecek bir şey olur böylece. Turan Dursun'un adını bile bilmeyen (ki bunlar yazık ki ne kadar çoktur!) birisi için, "Turan Dursun Sitesine Hoş Geldiniz" başlığının hiç bir çekiciliği yoktur. Oysa ifade ettiğim tarzdaki bir sunumun, daha merak uyandırıcı olacağı açıktır.
"Hoş Geldiniz" yazısı "Alevilik anketi" kısmına çekilse, açılan kısım da bu şekilde kullanılsa iyi olur diye düşünüyorum.
8O
Eh bu güzel eleştiriler üzerine, biz de hoşgeldiniz diyoruz sayın garib.
thunderpoint
16-02-2008, 09:53
Eleştirileriniz için teşekkürler garib..
Yahu güncel haberler için de bir şeyler söyleseydin bari... :D
Kutsal Kitaplar ve Hadisler (http://www.yenidownload.com/download2/15305-dkk-p1.zip)
Bu linkde tüm kutsal kitaplar ve hadisler bir program altında birleştirilmiş, aradığınız kelimeye hemen ulaşabiliyorsunuz.
Ayrıca tüm Kuran mealleri var.
Umarım işinize yarar.
Selamlar.
Ziyaretçilerin yazabileceği bir forum açılması, tartışılmalı, tüm olumsuzluklarına rağmen değeceği kanaatindeyim, denenmeli çok sıkıntı yaratırsa kaldırılır.
Selamlar;
Peker ana sayfada böyle bir yer var zaten.
http://www.turandursun.com/cgi-bin/ttx/ttx.cgi
Ziyaretçilerin pek çogu da bunu kullanıyorlar. Kimi küfür etmek için, kimi tebrik etmek için, kimi ise sorunlarını anlatmak, önerilerde bulunmak için.
Ancak bu kısma gelen iletilere göz attıgımızda şayet ziyaretçilerin de yer alabilecegi bir forum kurarsak bu düzeyi asla koruyamayız. Düşüncesi olan ve söylemek isteyen gelir siteye üye olur ve hiç bir kısıtlanmaya maruz kalmadan yazabilir. İsterse de üyeligini sonlandırır ve çeker gider. Bu kadar da eziyete katlanması gerekir yazacak olanların.
Onun dışında üye olmadan da her türlü öneriyi yapma imkanını yukarıdaki link veriyor zaten. Hatta öyle ziyaretçiler oluyor ki orayı tartışma alnı olarak da kullanmak istiyorlar.
saygılarımla
Her yeni gelen üyeye youtube aşağıdaki link eşliğinde hoşgeldiniz demek bir nezaket göstergesi olarak elzem bence.
http://www.youtube.com/watch?v=CVXDrXBajzA
Ayrıca yorumlarda duyguyu ifade edecek çok daha çeşitli ikonlarda olmalı.
Örneğin bir alkış efekti yok. Veya kalın bir odun, vazo, yumruk vs vs.
Öneriyoruz öneriyoruz tıss yok. Nerede devlet nerede millet.. İkonlar bizim hakkımız söke söke alırız.
Haydi haydi haydiiii, yönetim uyuma, lallalalalallaaaaaa, oooo cimbombom bommmm
-Lem Oki, şeyettin içine önerinin ha... Ne sulu adamsın yav sen.
* * --------Sulak yerdeyimde ondan. Gel, gel senide ıslayalım . Tellakkkk, iki kese abine benden :)
Selamlar
Şubat bülteni ne zaman gelecek?
Selamlar
Martta...
Bilirsiniz, Sn. okinono; kazancın KDV si bir ay sonra ödenir.
Bizim bülten işin KDV si.
Özellikle tapınma efekti çok gerekli.
Selamlar.
demircekon
28-02-2008, 03:57
Bence her üye uygar tartışma platformlarının nasıl daha çok gelişebileceğine biraz kafa yormalı. Bu öneri sayfası bu olanağı katılımcaya sağlıyor. Teknik olarak fazla bir eksik yok gibi. Ama katılımcıların büyük kısmının erkek olması önemli bir sorun. Çağımız toplumunun usbaskın aşamaya evrilmesi önünde enbüyük engelin dinler ve özelliklede dinbaskın toplumda kadının sindirilmesi olduğunu göz ardı etmezsek. Kadınlara has sayfalarla sitemizi desteklemenin kadınlarımızın çabalarımıza katılmasına yardımı olacağını düşünüyorum. Kadınlara yönelik baskıların bizzat kadınlar tarafından tartışıldığı veya araştırıldığı bir kaç sayfanın site kalitesini artıracağı gibi katılımcıların da ufkunu genişleteceğini düşünüyorum. Teist veya ateist farketmez. bu siteye bir şeyler bulmaya gelmiş herkes biraz daha uygar olmaya çalışıyor demektir. İnanıyorum ki erkekleri üzerindeki baskılara karşı durmak için çaba vermeye zorlayan etmenlerden çok daha fazlası bizler tarafından bile hala çocuk veya edilgen görülen kadınlarımız için var. Onların bu sitelerde sorunlarını çok daha fazla tartışmalarına olanak vermek için elimizden gelen ne varsa yapalım. Aslında ateizm ancak erkekbaskın toplumun reddiyle başlar. Tanrı kültüründen aldığımız en kötü miras erkek egemenliğidir. Bunu reddetmeden atesit olunamaz. Bu sorun "burası bir kadın sitesi değildir" gibi bir çarpıtmayla geçiştirilemecek kadar temel bir sorundur. En azından Feministlere bir kaç sayfa ayırlabilir yada ucansupurge vs gibi sitelere linkler verilebilir. Ama kadın mücadelesi yok sayılarak atesit bir site olunamaz.
sayın demircekon
* *o halde 10 mesaj kotasını doldurduktan sonra böyle bir girişime siz önderlik edin. Kadınların yer almadıgı hiç bir toplumsal mücadele başarıya ulaşamaz. Örnegin şöyle bir başlıgımız mevcutmuş :
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7405
ancak kötü tarafı cafede yer alması ve son forum ana sayfasında görünür olmaması.
* * saygılarımla
Sevgili Dilaver,
Çeviri için verdiğim destek sözümü tutuyorum. *Anasayfanın çevirisi bu. Özgür beyin incelesin. Eğer hata az ise devam edelim. Beleş bir site buldum :)
http://www.windowslivetranslator.com/BV.aspx?ref=LandingPage&MKT=tr&lp=en_ar&a=http%3A%2F%2Fwww.turandursun.com
Expolere 8.0 ı indirince haberim oldu benimde. Ben şöyle bir baktım hata oranı çok az gibi. Ama Arapçam yok o kadar.
Selamlar
*
* *
[[size=18:f7295fb927]إنغليش] [ديوتسكه] [تنلم] [فوروملر] [ي] [أل] [بيز] [يزن]
[أنا] [من] * *
[أنا] [سفا]
* *[أنا] [سفا]
[جنل] [كتغريلر]
* *[أنكتلر]
* *[بيزي] [تفس] [إدين]
* *[دستكلنلر]
* *[دوسلر]
* *[فوروملر]
* *[غروبلر]
* *[لينكلر]
[كيي] [زل]
* *[زل] [مسجلرنز]
* *[بروفيلينيز]
* *[هسبنز]
[بيلج] [كنكلر]
* *[سك] [سرولنلر]
* *[كيتب] [إينسلملري]
* *هابر [ف] [مكل]
* *[مكل] [أريفي]
* *[كورن] [ملي]
* *[هديس] [أريفي]
[سمفي] [دينلرين] [إلتيريس]
* *[كورن'ن] [إلتيريس]
* *[تفرت'ن] [إلتيريس]
* *[هريستينلن] [إلتيريس]
[دير]
* *[ألملرمز]
* *[بلر]
* *أعلى 10
* *موقع [هريتس]
* *[كيتب] [ألم]
[بلتن]
* *[بلتن] [أبونليي]
* *[بلتن] [أريفي]
[123فلششت] * *
*
[ي] [بيلجس] * *
[إيي] [غنلر]
[ميسفير]
--------------------------------------------------------------------------------
[هسب] [أ]
[كب] [إيفر] *
[أدنز]
[إيفرنيز]
*
--------------------------------------------------------------------------------
[بل]: *
[ي] ([لر]):
[ك001]mep
[ك004][/ك0ك1بكر/ك1]
[ك005][/ك0ك1سنليسم/ك1]
[ك006][/ك0ك1سكهوبنهور/ك1]
[ك007][/ك0ك1تيمسه/ك1]
[ميسفير]:
[ك008/ك0]. [ميسفير]
[ك009/ك0]. [ميسفير]
[ك010/ك0]. [ميسفير]
[ك011/ك0]. [ميسفير]
[ك012/ك0]. [ميسفير]
[ك013/ك0]. [ميسفير]
[ك014/ك0]. [ميسفير]
[ك015/ك0]. [ميسفير]
[ك016/ك0]. [ميسفير]
[ك017/ك0]. [ميسفير]
[ك018/ك0]. [ميسفير]
[ك019/ك0]. [ميسفير]
[ك020/ك0]. [ميسفير]
[ك021/ك0]. [ميسفير]
[ك022/ك0]. [ميسفير]
[ك023/ك0]. [ميسفير]
[فوروملر]: *
[مسجلر]: 104,214
[كونولر]: 5,749
[بيليور] [مودونوز]? * *
-[ك0/ك0ك1تترك'] [ن] [سنز] [نمزنن] [كميد] [كلنمدن./ك1]
-[ك0/ك0ك1هي] [بير] [أسمنل] [بديهنن] [هكّا] [جتمدييني./ك1]
-[ك0/ك0ك1هريستينلن] [ككنينين] [ميستيك], [بغن] [كلتلر] [دندن], [زلّيكل] [بير] [بغن] [ديني] [ألن] [ميتريزم'دن] [إتكيلنيلرك] [إينن] [تملّرينين] [ألوتثرولدوونو./ك1]
-[ك0/ك0ك1مسلمنلرك] [كفير] [غرلن] [أمن] [تركلرينين] [تلكن] [ف] [كركن] [إهيرلريند] [كدن-ركك], [يل-وكك] [يكلك] 80.000 ' [إينين] [كلتن] [جيريلدييني./ك1]
-[ك0/ك0ك1كور'ن'دا] [نيسا] [سورس] 11. [ف] 12. [أتلريندكي] [ميرس] [دتم] [هسبندا] [متمتيك] [هتس] [ألدوونو./ك1]
-[ك0/ك0ك1تفرت'دا] [أك] [سدا] [فهت] [ف] [كتليم] [إميرلري] [إيل] قريب, [نفرت] [ف] [إينتيكم] [إيفدلري] [بولوندوونو./ك1]
-[ك0/ك0ك1موهمّد'ين], [أي] 6 [يندا] [إيكن] [أنونلا] [إفلندييني] 9 [ينا] [جلدييند] [إيس] [جرد] [جردييني./ك1]
-[ك0/ك0ك1هود] [سورس'نين] 2. [أتيني] "ابن [أ'نون] [ترفندن] [غندريلمي] [بير] [أورك] [ف] [مجدسيم]" [دي] [يزدرن] [موهمّد'ين] [بلس] [بك] [بير] [غف] [يبتن./ك1]
-[ك0/ك0ك1هندك] [سف'] [ندا] [مريكلرل] [إيبيرليي] [يبت] [إيين] [كورز'ل] [يزلرس] [يهودي] [إركين] [موهمّد'ين] [إمري] [إيل] [بوونلرنن] [كسلدييني], [كرلر] [ف] [أككلرنن] [إيس] [كل] [إديلدييني./ك1]
-[ك0/ك0ك1كبل], [نسلري] [كب] [إيكن], [هيكرتّن] [سنرا] [كودس'] [إفريلدييني], [سنرا] [ينيدن] [كب'] [إفريلدييني./ك1]
- [موهمّد'ين] [ببسنن] [أد] [ألن] [أبدولّه'ن], [أربدا] "[ألّهن] [كولو]" [أنلمنا] [جلدييني]. [أل-له'] [ن], إسلام [نسس] [إيننتا] [أل-لت], [أل-وزّت] [ف] [أل-منت] [أدل] [تنرلرن] [ببس] [ألدوونو].
-[ك0/ك0ك1موهمّد'ين] [سنّت] [ألدوونا] [دير] [سلم] [إيسلمي] [كنكلرن] [ألمدن./ك1]
-[إيستن] [ك0/ك0ك1بدير] [سف'نن], [أم'دن] [دنمكت] [ألن] [مريكلر] جزيّرة [بير] [تيكرت] [كرفنن] [يملمك] [مسلمنلر] [كرلدن./ك1] [ترفندن]
- [موهمّد] [لد] [سردا] [كورن'ن] [هنز] [كيتب] [هلين] [جتيريلمدييني], [أتلرينين] [دنك] [فزيتّ] [بولوندوونو].
-[ك0/ك0ك1موهمّد'ين] [مزرنن] [بولوندوو] [مسكيد-ي] [نبفي'] [نين] 1256 [ف] 1481 [يلّرندا] [إيكي] [كز] [يندن./ك1]
-[بزن] [ك0/ك0ك1مسلمنلرن], [ألّهن] [إفي] [ألرك] كابول [إتّيي] [كب'نين], [تريهي] [كتلرا] [غر] [أو] [زمن] [سل] [ندنيل], [إيس] [سفلردا] [إن] [أز] [أنب] [كز] [يرل] [بير] [ألدوونو./ك1]
- إسلام [إيننكندا] [ير] [ألن] [سرت] [كبرسنن], [إسكي] إيران [ديني] [زردتلك'دكي] [إينفت] [كبرس] [إسنلندييني] [إيننكندن]. [زردتلن] [تك] [تنرل] [بير] ضجيج [ألدوونو].
*[إنغليش]
ترحيب إلى ال [تثرن] [دورسون] موقعة
صوت الحر من دين
زائر عزيزة;
في هذا موضع سيجد أنت المنظر بما أنّ يقدّم بملحد [تثركيش], [أنوستيكس] و [بنثيستس], حول الديك [إين جنرل,] غير أنّ خصوصا التأثيرات الإسلام إلى مجتمعتنا.
ارتكببنفسي نحن, كالأعضاء من [تثرن] [دورسون] موقعة, أن يفسّر الحق والحق حول الحقوق الحياة, إلى نا رفيقة أخ وأخوات, الذي يكون تحت التأثير من العقديّة دينيّ.
هدفنا أن يكسر السلسلة خفيّة, أيّ يتلقّى يكون وضعت حول عنقنا بتعليم من أديان مختلف, أن يفسّر الفوائد من حرّة يفكّر, على الرغم من الخوف يخلق ب ال قليل من مستفيدات.
بوضوح أكثر عالم جميل يستطيع لا يكون حقّقت دون عالم مع كثير حر. [إين وردر تو] [ستثب] عالم مع كثير حر, محظور سوفت كنت دمّرت; محظور من كلّ أنواع وفي أولى أنّ ينشأ من إيمان.
نحن قد كرّسنا هذا موقعة إلى [مر.]. [تثرن] [دورسون], باحثة من تبصّر عظيم, [هرد-ووركر], رجل شجاعة مبدأ في قصير مثقّف مع كثير فضائل. نحن نأمل يستمتع أنت موقعتنا ويترك أنت مع [مر.]. [تثرن] [دورسون]:
'كلّ أنواع السلسلة أيّ يقيّد حر سوفت كنت كسرت; في المكان أولى ال `سلسلة ال [فيث'] في عقل. فكرة يحدّ مع سلسلة الإيمان ثابت, [أونشنجد]. هذا في تناقض مع البنية متغيّر من الطبيعة. لن يكشف يقيّد عقل أيّ تقدّم, لن يلائم داخل مع تغيرات, تطوير. كلّ أنواع من حالة نموّ إيجابيّة في عالمنا استطاع يتلقّى يكون حقّقت إلى المدى يمكن أنّ هو استطاع كسرت مجّانا السلسلة المحظور مع إيمان [رنكينغ] في المكان أولى. نقطات يحقّق في عقل إنسانيّة, علم, تكنولوجيا, حقوق الإنسان المنتوج في هذا موقف.
عقل وعلم في الجانب سابعة. دين وإيمان على ال [درك سد]. عرفت الإجراءات من عقد وعلم; يرمي بطاقة, تجريب, موضوعيّة `هذا ضوء على الطريق. بعد ذلك, كيف أن يذهب على دين, في يشبع جهاز تسديد وبشكل مروّع يفتح. دين, سوفت كنت عالجت مع [إين ث سم وي س] ظلام. ضوء لازمة أن يتنازع ظلام. عندما يذهب أنت على دين وإيمان ``
يبدأ في هذا طريق [تثرن] [دورسون], في التقديم إلى كتابه أولى; فقط ثلاثة شهور قبل أن قذفت هو كان إلى موت 7 أوقات على خاصّتي إلى الخلف. هو عرف [فري ولّ] أنّ قتلت هو كنت, غير أنّ هو كان قد قال:
يجلب [ك0'شوولد] [إي] الحق إلى الخطير [إين وردر تو] عشت في سهولتي أو سوفت أنا خطر أمواج [إين وردر تو] قلت الحق أن يعمّروا? '.[/ك0] كعقليّة ورجل شجاعة, انتقى هو الثاني واحدة.
[بورن] [دورسون] كان في 1934 في القرنة [غموستب] في [سركيسلا] من [سفس] (تركيا). كان أبه إمام (كاهن مسلمة) الذي [درمد] من يجعل إبنته الطالبة بارزة دينيّة أكثر من الوقت "[أونمتشد] في معرفة حتّى في البصرة و [كوف]". ل هذا سبب لم يرسل هو إبنته, [تثرن], إلى ال [بريمري سكهوول] رسميّة (حيث هو استلم [ليتّل ور نو] [رليجووس دوكأيشن]). [أس ا رسولت] أنفق [تثرن] طفولته تحت المراقبة من [ا نومبر وف] [شيكهس] ومرشدات دينيّ في درويش مختلفة ينزّلون. [أت ثت تيم] كان الهدف رئيسيّة من [تثرن] شارية أن ينجز آباده أمية. ه كان طموح وموهبة مثل هذا أنّ هو عادة أنهى [ا فو] سنون المسلك في فقط [ا فو] شهور. هو علم كرديّة في 3-4 شهور فقط أن يكون يمكن أن يفهم محاضرة من المدرسات كرديّة الذي تلقّى المعرفة جيّدة إسلام من أنّ وقت. هو كان بعد فقط طفلة عندما كان هو قد علم ال "[سفف]" و" [نهف]" عاميات الالعربية [أس ولّ س] الأشكال من اللغة عربيّة من ليس فحسب ال [11-12ك0ث/ك0] قرن غير أنّ أيضا ال [7-8ك1ث/ك1] قرن. عندما بلغ هو العمر من 17 هو كان قد قرأ [كزفيني] وينال [إيكزت] (درجة الكفاءة في إسلام).
[تثرن] بعد اضطرّ حصلت براءة إختراع من ال [بريمري سكهوول] رسميّ [إين وردر تو] نعتت ك [موفتي] (إمام [إين شرج وف] أخرى [إيممس]) -- أيّ هو قريبا أتمّ, و بدأ مهنته كإمام في قرية. بعد ذلك أعطى هو محاضرات في ال [مدرستس] (جامعة دينيّ) من اسطنبول, [كرسمبا], [أوكبس] و [إيسميلغ]. من 1958 - 1966 كان هو ال [موفتي] في [تكيردغ], [جمرك], [ألتيندغ] و [سفس]. ولكن اعتبرت هو كان كدخيل بالدوائر إسلاميّة من أنّ وقت, بسبب فائدته نادرة في [كمليسم] (المذهب رسميّة من الجمهورية [تثركيش] يؤسّس على [سكلريسم] وديموقراطيّة مبادئ) ومعارضة إلى التطبيق صارم من قواعد إسلاميّة ([شريث]). [أس ا رسولت] أرسلت هو كان أن يملأ موقعات غيرهامّ في أمنان بعيد من البلد. في هذا وقت أصبح هو يعرف بين الجمهور بما أنّ ال "أنار طالب دينيّ". بعد هذا, استقال هو من واجب رسمه لأنّ هو [فلت] هو [نو لونجر] صدق المبدأ الإسلام.
[دورسون] دخل داخل العمل من يعدّ برامج مع محتوى دينيّ للمسؤولة تلفزيون شبكة, وفي 1989 بدأ هو يكتب للأسبوعيّة "2000 ' [إ] [دوغرو]" (نحو 2000) مجلّة. لسوء الحظّ, قريبا [أفتروردس] [دورسون] - [أت ثت تيم] الأب من ثلاثة ينمى أطفال -- كان قتلت.
الإغتيال ومحاكمة
[شورتلي فتر] يترك منزله في الجزء آسيويّة اسطنبول اغتلت [دورسون] كان باثنان رجل مسلّح. فيما بعد اكتشفت هو كان أنّ كثير مادّة كانوا مفقود من [دورسون] مكتبة رصيف صخري. أسّست كتاب كان على سريره يخوّل "الذعر مقدّسة حزب الله" أيّ, وفقا ل قريباته, لم ينتسب إلى [دورسون] وتلقّى على الأرجح يكون تركت كرسالة بالإرهابيات.
الشرطة لم يذكر تقرير أيّ مادّة يفتقد.
نتيجة التحديق, 15 أوقفت مشبوه كان غير أنّ هم كان فورا أطلقت بعد مثول لأوّل مرّتهم في محكمة.
[شورتلي فتروردس], بدأت اثنان حالات منفصلة يرتبط إلى الجريمة كان. في واحدة من هذا, المدير رئيسيّة من الإرهابية تنظيم -- بما في ذلك [كودبتّين] [غك], [مهمت] علي [سكر], [مهمت] [زكي] [ييلديريم], و [إكرم] [بتثب] -- كان اتّهمت من يقتل [تثرن] [دورسون]. بينما هذا محاكمة كان [إين بروغرسّ], وصل أخبار حول الإعتقال [إيرفن] [كغريس], الزعيمة من ال [إيهو], أيّ قاد إلى المحاكمة من ه و12 من رفيقاته.
كان مهما هناك كثير تناقض في المقاضاة. لم يؤسّس [غك] و [إكر] كان مذنبة في واحدة من الحالات, مثلا.
بدءا ال [برسنت تيم], ما من نلت نتيجات يتلقّى يكون من الشرف تحقيق أو المحاكمات. ماذا [تثرن] [دورسون] إبنة [أبيت] يقول حول هذا?
"نعم, قد عانى نحن كثيرا من الخسارة من أبنا, غير أنّ, هذا مجتمع -- بما في ذلك نا -- يعاني [إفن مور] لأنّ القاتلات من أبي ومن الناس مثل ه (يذكر هو هنا [ا فو] اسم مثل [أوكك], [مومك], و [أكسي] الذي كان أيضا قتلت في طرق مماثلة [أت ثت تيم]) يتلقّى بعد لم يكن مسكت ونفّذت."
[أبيت] [دورسون] المؤتلفة من كتاب يخوّل "أبي [تثرن] [دورسون]." هو يتذكّر أبه في واحدة نقطة في الكتاب بما أنّ:
"كان مثقّف الذي بحث الأساس الإسلام مخالف أيّ شخص وإلّا قد أتمّ قبل ه, مع معرفته ممتازة من العربية وإسلام. هو بحث واستنطق ل كثير سنون, أيّ, [أف كورس], أزعج [إيسلميكس] أساسيّ. "
يصدق [أبيت] [دورسون] أنّ الحالة كان لم تماما تحرّيت بالشرطة: "هناك أحداب ملتبسة كلا [بفور ند فتر] الجريمة. الإهمال [أن ث برت وف] الشرطة, الذي فيما بعد اعترف أنّ كان هم قد جعلوا أغلاط, كان هكذا جدّيّة أنّ واحدة ينبغي افترضت أنّ يتلقّى يجعل هم "يخطئ" على غرض[ك0/ك0] الشرطة عن دراية لم يتحرّوا. يحاول السلطة أن يغطّي فوق شيء نحن لا بعد نعرف. "
أدهشت واحدة حقّا على يعلم التفاصيل والنتيجة من الإغتيال. نحن نسمع ثانية من [أبيت] [دورسون]:
"وصل ال [أونيفورمد] شرطة 40 [تو] 45 دقائق بعد ال يقذف [جوست وهن] ال [بلينسكلوثد] شرطيات -- الذي قد نقّب أبي غرفة ووضع بعض من ه بطاقات وكتب في كيس من البلاستيك سوداء -- كان ترك. الآن يفتقدون من المكتبة 2000 صفحات من الموسوعة [كورن] و [ألّ ث] حجوم [كولّتن] باستثناء الأولى. نحن قد سألنا ال [أتّورني جنرل] ل هذا مواد غير أنّ 9 سنون عقب لم ينل طلبنا نحن يتلقّى بعد أيّ نتيجات. ذهبت كلّ شيء أنّ أخذ متوسّط عمر أن يخلق. كلّ هذا بسبب ماذا يحدث بعد الوصول من الشرطة. "
ماذا يأتي إلى [أبيت] عقل مجموعة غير شرعيّ أو مجموعة في الدولة. أنّ مجموعة أمكن كنت ارتبطت إلى حزب الله. هو الى حدّ بعيد ممتعة أنّ [إيهو] من [إيرفن] [كغريس] فيما بعد [تثرن ووت] أن يكون حلول مع حزب الله. تعاقدت الجريمة قتل كان إلى تنظيم ظاهريّا يأخذ الفائدة من الدولة تسهيل, وفقا ل [أبيت].
يصدق [أبيت] أيضا أنّ هناك استطاع كنت توصيل إيرانيّة: "الرقم التهديدات أبي يستلم يبلغ عندما حزب الله ينظّم في [بتمن]. هذا كان المنطقة حيث أبي استلم حرفه نهائيّة تحذيريّ. "
[ا فو] صفحات من [تثرن] [دورسون] كتاب (ضجيج [بو] 1):
إله يغيّر عقله
وفقا ل دين معهد ترجمة رسميّة, المعنى من 106[ك0ث/ك0] بيت شعر ال [أل-بقره]:
"ماذا الشرعيّة من بيت شعرنا يلغي نحن أو سبب أن يكون نسيت, نحن يستبدل شيء جيّدة أو مماثلة: [نووست] مل لا أنّ إله [هث] قوة على كلّ أشياء?"
كيف في أيّ وقت هذا ترجمة مثل "شرعيّة من بيت شعرنا", [إين فكت] الكلمة "شرعيّة" لا يتواجد. [إين وثر ووردس,] "يلغي من بيت شعر بنفسي" ماذا يكون قلت في هذا بيت شعر.
[إين ثيس كس], يقول إله من [قورن] في البيت شعر أعلاه:
أحيانا, يلغي نحن بيت شعر.
أحيانا, يسبّب نحن أيضا بيت شعر أن يكون نسيت.
عندما يلغي نحن بيت شعر أو يسبّبهم أن يكون نسيت, نحن نحضر ([إين بلس]) واحدة جيّدة أو [ث.ليك] من ذلك.
عرفت أنّ يتلقّى الله قوة على كلّ أشياء?
في هذا بيت شعر أفدت هو بوضوح أنّ بعض من البيت شعر كان ألغيت, وبعض من هم كان سبّبت أن يكون نسيت. هو أيضا أفدت أنّ بعض من البيت شعر يحضر [إين بلس], جيّدة, بعض من هم مماثلة.
يستبدل, يلغي بيت شعر
المعنى من [101ك0ست/ك0] بيت شعر ال [أن-نهل]:
"وعندما وضع نحن بيت شعر [إين بلس وف] (آخر) بيت شعر, - والله يعرف على أحسن وجه ماذا هو يكشف - هم يقولون: [لو]! مل فنّ غير أنّ يخترع. يعرف أكثر من هم لا."
هنا, يستبدل وحي أيّ يكون يقول, ل آخر واحدة. ألغيت واحدة من هم, والأخرى واحدة أحضرت [إين بلس]. إمّا في [أل-بقره] أو [أل-نهل] قلت هو أنّ هذا أتمّت ب [غد].
"[نسه]" طريق الشرح يخترع ب [قورن] معلّق, لالبيت شعر متناقض في [قورن]. "استعملت [نسه]" أيضا ل يفسّر [هديث] [كنترديكتوريس].
في [65ك0ث/ك0فرس] من [أن-نفل], بعد يقول "[و] نبيّ! وعظت المعتقد أن يتنازع (حرك)." بعد ذلك يستمرّ هو "إن هناك يكون عشرون مريض أحد من أنت هم سوفت سيقهرون [توو هوندرد], وإن هناك يكون مئة من أنت هم سوفت سيقهرون ألف من أنّ الذي ينكر, لأنّ هم يكونون الناس الذي لا يفهم."
يعلم إله بوضوح أنّ معتقد يستطيع قهرت [أونبليفرس] الذي جيش يكون عشرة أوقات كبيرة. غير أنّ [أن ث وثر هند] يغيّر هو عقله. نظرة ماذا يكون هو يقول: قد جعل "للهدية الله ضوء حماك, وهو [نووس-كمبرهندس] [[أليملّهو]] أنّ هناك حالة ضعف في أنت; هكذا إن هناك يكون مئة مريض أحد من أنت سيقهر هم سوفت [توو هوندرد], وإن هناك يكون ألف هم سوفت سيقهرون اثنان ألف بالله إذن, والله مع المريض." ([أن-نفل], 66[ك0ث/ك0] بيت شعر)
[تثرن] [دورسون], [26ك0ث/ك0] أكتوبر - تشرين الأوّل, 1989
كان القمر قد كان إيجار داخل [توين] وسقط على الأرض!
[لت'س] فحصت المعجزة أيّ يكون دعات [شك] [أل-قمر] (قمر تقسيم) معجزة. وفقا ل دين مؤسّسة يفوّض ترجمة, [1ك0ست/ك0] يأتي بيت شعر ال [أل-قمر] [سورا] أن &#
Programi ingilizceden fransizcaya denedim, bayagi yakin cevirdi. Bu arada ana sayfada bir hata farkettim, site yerine website yazmak gerekir. bunu duzeltemek gerekir.
*
* * * * * BIENVENUE au SITE WEB de TURAN DURSUN
* * * * * *A La VOIX de LIBERTE des RELIGIONS
Chers visiteurs ;
Dans ce site Web vous trouverez les vues comme présenté par les athées turcs, agnostics et pantheists, au sujet de la religion généralement mais particulièrement les effets de l'Islam à notre société.
Nous, en tant que membres du site Web de Turan Dursun, nous sommes commis pour expliquer la réalité et la vérité au sujet des réalités de la vie, à nos frères et soeurs semblables, qui sont sous l'influence du dogmatisme religieux.
Notre but est de casser la chaîne invisible, qui a été placée autour de notre cou par des enseignements de diverses religions, pour expliquer les avantages de la pensée libre, en dépit de la crainte créée par les quelques bénéficiaires.
Évidemment un monde plus beau ne peut pas être réalisé sans monde avec plus de liberté. Afin d'installer un monde avec plus de liberté, des tabous devraient être démolis ; tabous de toutes les sortes et d'abord ceux provenant de la foi.
Nous avons consacré ce site Web à M. Turan Dursun, un chercheur de la grande perspicacité, un dur-ouvrier, un homme des principes courageux en bref un intellectuel avec beaucoup de vertus. Nous espérons que vous appréciez notre emplacement et vous laissez ainsi que M. Turan Dursun :
'Toutes sortes de chaînes qui attachent la liberté devraient être cassées ; en premier lieu la chaîne de `du faith dans les esprits. La pensée liée avec la chaîne de la foi est fixe, sans changement. C'est en contradiction avec la structure variable de la nature. L'esprit enchaîné n'indiquera aucun progrès, n'équipera pas dedans des changements, développements. Toutes sortes de croissance positive en notre monde pourraient avoir été réalisées dans la mesure du possible qu'il pourrait casser librement la chaîne des tabous avec le rang de foi en premier lieu. Les points réalisés dans l'esprit humain, la science, technologie, des droits de l'homme sont les produits dans cette attitude.
L'esprit et la science sont dans le bon côté. La religion et la foi sont du côté en noir. Les mesures d'esprit et de science sont connues ; l'observation, expérimentation, `d'objectivité ceux-ci jettent la lumière sur la route. Puis, comment passer à la religion, est dans la pleine vue et s'ouvre terriblement. La religion, devrait être traitée comme obscurité. La lumière est nécessaire pour combattre l'obscurité. Quand vous passez au `de `de religion et de foi
Commence de cette façon Turan Dursun, dans l'introduction à son premier livre ; juste pendant trois mois avant qu'il a été tiré à la mort 7 fois sur le sien en arrière. Il a su très bien qu'il serait tué, mais il avait dit :
Est-ce que 'je devrais devrais chercher la vérité au grave afin de vivre à mon aise ou je risquer la mort afin de dire la vérité aux gens ? '. En tant qu'homme intellectuel et courageux, il a choisi le second.
Dursun était né en 1934 dans le village de Gumustepe dans la zone de Sarkisla de Sivas (Turquie). Son père était un imam (prêtre musulman) qui a rêvé de rendre son fils le disciple religieux le plus en avant du temps « inégalé dans la connaissance même à Bassora et Kufe ». Pour cette raison il n'a pas envoyé son fils, Turan, à l'école primaire officielle (où il aurait reçu peu ou pas d'éducation religieuse). En conséquence Turan a dépensé son enfance sous la surveillance d'un certain nombre de cheiks et les précepteurs religieux dans le divers derviche loge. À ce moment-là l'objectif principal de jeune Turan était d'accomplir les souhaits de son père. Son ambition et talent étaient telle qu'il a habituellement fini quelques années des cours en seulement quelques mois. Il a appris Kurde en 3-4 mois juste à pouvoir comprendre des conférences des instructeurs Kurdes qui ont eu la meilleure connaissance de l'Islam de ce temps. Il était toujours seulement un enfant quand il avait appris le « safv » et
* *
Sevgili Oki, isimizi epeyi hafifletecege benziyor bu website
ancak turkceden tercume sikkini goremedim, sen ingilizceden mi cevirdin arapcaya?
Evet abi, İngilizceden Arapçaya çevirdim.
Tek Dil hedefi konusunda sanırım epey yol alınmış. Duygusal terimlerin çevirisine dikkat.
Selamlar
thunderpoint
06-03-2008, 21:24
Sevgili oki,
Sözünü ne zaman verdin bilmiyorum ama vefana teşekkür borcumuzdur, sağolasın...
sevgili oki
* *ben unutmuştum bile bunu, daha dogrusu yeterli degilim dedigini hatırlıyorum. Aklımda hep vardı ama yöntemi bulamıyordum. Sen çok ciddi bir katkı yaptın, şimdi toplar özgür beyin de. Gol olup olmadıgı için onun kararını bekliyoruz. Dinlerden özgür arkadaşlarımız içerisinde Arapça dan anlayanlarımız varsa onların da katısını bekliyoruz.
* *Oki bu girişimin üzerine başlıkta iki sayfa daha ilerleyecek enerjiyi zerk etmiş oldun. *:lol:
* *saygılarımla
ozgur_beyin
07-03-2008, 01:08
arkadaşlar, iyice tetkik etmeliyim. arapça bilen bir insanın '' bu ne biçim arapça '' dememsi için bir güne ihtiyacım var.
ozgur_beyin
07-03-2008, 12:03
üzülerek söylüyorum ki, okinin bilgisayara yaptırdığı tercüme yeterli değil. meram anlatmaya yeter belki ama
metin olarak asılamaz. çünkü kelimeler bazı yerlerde karşılık olarak ,bazı yerlerde ''meali eksik'' olarak kalmış.
arapça klavye olmadanda, üzerinde oynamak mümkün değil
Turan Dursun Sitesi Ana Sayfanın sağ sütununda "Din Karşıtı Akımlar" isimli ana başlık var fakat bu başlığın altında materyalizm yok! Materyalizm en güçlü din karşıtı akım olmasına rağmen neden bu listede yok anlamıyorum!? Site yöneticilerinden ricam materyalizmi eklemeleri. Lütfen tepki göstermeyin. Bu sadece masum bir teklif. Bu ekleme yapılırsa insanların aydınlanmasına çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler...
Din Karşıtı Akımlar bencede pek uygun bir başlık değil.
Tanrıya Farklı Yaklaşımlar gibi bir başlık falan olabilir.
Materyalizm farklı Tardu,materyalizm dine karşı bir akım değildir.Materyalist düşünce gereği dini reddeder.
evrensel-insan
14-03-2008, 05:05
Saygideger arkadaslar;
Benim acizane bir onerim var
Oyle bir bolum acalim ki ,obolumde sadece;
1) Nasil bir Turkiye istiyoruz ve bunu nasil sagliyabiliriz?
2)Nasil bir dunya istiyoruz ve bunu nasil sagliyabiliriz?
3) insani yasam icin nasil bir gelecek istiyoruz ve bunu nasil sagliyabiliriz?
v.b. sorulari tartisacak ve bu konular temelinde somut veya soyut oneriler sunan fikirleri tartisalim
Gelecegin Turkiye,sini ve dunyasini bireyler olarak insanlik adina tartisalim.Bence bugun olanlari ve gelecekte olacaklari yasayipta tartismanin neTurkiye'ye ne dunyaya nede insanliga bir yarari yok.Haydi gelecegin arzulanan turkiye'si dunyasi ve insanligi icin beyin jimnastigine.
Benim inancim odur ki eger satin alinmazsa,bulandirilmazsa,dondurulmazsa cografi olarak dunyada insanlik ve dunya adina en iyi ve samimi biribirini incitmeden isleyen ve ureten dusunce bizim topraklarimizdan cikar.Cunku hala insani vicdan ve kisiye saygiyi kaybetmemistir.Bu bolumdeki oneriler bize "nasil bir yol izlemeliyiz?" in onunu acar ve gelecekteki daha karmasik sorunlarimiza bizi onceden hazirlar.
GELECEK BIZIM URETECEGIMIZ DUSUNCEDEDIR.Nasil bir dusunce uretirsek gelecegimizde oyle olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
thunderpoint
14-03-2008, 13:11
Benim acizane bir onerim var
Sevgili evrensel,
'Acizane' "acizce, aciz olarak" demektir. Senin -aslen- kastettiğin sözcük ise 'Naçizane'dir. Bu da "haddim olmayarak" yada "önemsizce" anlamı taşır.
Evrensel insan 'aciz' olamaz! :D
Sevgiler..
evrensel-insan
14-03-2008, 17:50
Saygideger thunderpoint;
Haklisiniz,herhalde yazarken tus ve parmak pek uyusamamis,duzeltmeniz icin tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygıdeğer Turan Dursun Sitesi Üyeleri;
Site Tüzüğü ile ilgili aşağıdaki değişikliği ve gerekçelerini katılımlarınız ile birlikte siz değerli üyelerin görüşüne sunmak istiyorum.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Bizler bir avuç insan sitemizi geliştirerek ortak katılımlı yıkılmaz bir kale olmak istiyorsak, hakkımızı hakkımız olan meşru yollardan aramasını da bilmeliyiz, öğrenmeliyiz ve almalıyız.
Tarih bizlere kuralların keskinliği ile imparatorlukların süreleri arasında ters orantı olduğunu net bir şekilde vermektedir. Adalet basit bir kelime olduğu kadar uygulaması en zor müessesedir. Bu nedenledir ki, Çoğu zaman insan ırkının mücadelesinin altında bu asıra gelene kadar adalet değil, güç hakim olmuştur.
Bizler ilk hasebi insan olmayı düstur edinen gurup olarak; Kendi aramızda adaleti tesis edebilmek için gerekli adımları atabilmeliyiz ki, yer cüce tanrılarını yok edebilmek için tek bir güç olabilelim.
Amacımız adalet değilde haklı olmak ise, bunca mesaiye gerek yoktur. Güç kiminse kural onundur zaten. Kural hakkın kuvvetidir.
Aşağıya tüzüğün giriş bölümünün ve bazı ilgili maddelerinin şerhinin yapılmış halini koydum. Lütfen dikkatle okuyunuz ve itina ile karar veriniz.
Burada yazılacak düşüncelerimizin yönetim kurulu tarafından hassas bir şekilde değerlendirileceğine olan inancımız tam olmalıdır.
Büyük bir özveri ile bizlerin iletişimini sağlamak ve huzuru tesis etmek için çalışan saygın yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerinin de bu konudaki görüşleri biz üyelerin düşüncelerinin şekillenmesinde klavuz olarak değerlendirilecektir inancındayım.
Sağduyunun vereceği karar herkesi bağlayacaktır.
Kriterlerimizin *temeline insan öğesinin birliğinin tesisini almak amacını ileri sürmek, sanıyorum ki bu sitede kimsenin itirazı olmaması gereken yegane adil öngörüdür.
Lütfen katılımcı eşitlik uygulaması örneği olan bu başlığa kayıtsız kalmayalım.
Saygılarımla
Okinono
....................
Giriş
Tanımlama
1.Turan Dursun Sitesi, aydın ve cesur insan Turan Dursun anısına yapılmış bağımsız bir internet sitesidir. Sitemiz, ateizm ve panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeyi benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek hem bireysel gelişime katkıda bulunmak hem de ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma sağlamak amacı gütmektedir. Sitemiz herhangi bir siyasi partinin, örgütün veya kuruluşun uzantısı değildir.
ŞERH: Benimsemiş olan bireyleri bir araya getirmek ile benimsememiş bireyleri BİR FİKRE BENİMSETMEK İÇİN çalışmak iki ayrı amaçtır. Birinci paragrafta tüzük benimsemiş üyelerin bir araya gelmesini amaç edindiğine göre, inançlıların sitede bulunması amaca aykırıdır. Buna bağlı olarak, yöneticilerin bir üyenin inancını deklare etmesinden sonra o üyeye izin vermesi tüzüğe aykırıdır denilebilir.
Bu nedenle, benimsemiş kelimesi içeren cümle, İTİRAZI OLMAYAN lar mealinde yeniden tanzim edilmelidir. Aksi takdirde site yönetimi tüzüğe aykırı hareket etmektedir denilebilir.
Eğer benimsemiş kelimesinde ısrar edilirse tüzük ihlali keyfi ve tek taraflı olarak ihlal edilebildiği için, tüzüğün anlamı kalmaz. Tüzük gereği bir Tek Tanrı inanırı yönetim kuruluna *seçilemez demek geçersiz olabilir.
2.Ateist ve diğer din karşıtı felsefede olan bireyler toplumumuzda yakın bir döneme kadar bu ortaklıkları temelinde bir araya pek gelemediler. Genellikle ayrı kaldılar. İnternet ortamının yarattığı olanaklar sayesinde bu durum son yıllarda ortadan kalkmaktadır. Artık ateistler ve diğer din karşıtı felsefede olanlar en azından internet ortamında bir araya gelip seslerini duyurmaya başladılar. Bu oluşum, gelişimini sürdürmelidir. Bu açıdan sitemiz, gelecekte bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmeyi, en azından böyle bir kuruluşun temellerine önemli katkıları olan bireylerin yetiştiği yer olabilmeyi kendisine hedef belirlemiştir.
Şerh: Tüzüğün Giriş bölümünün bu paragrafında üstteki benimsemiş kelimesine atıf vardır. Eğer benimsemiş kelimesi değişmez ise bu paragraf geçersiz olur. *Hedef olarak ayrıca amacın etrafında bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflemek, benimsemiş kelimesinin önemini bir kat daha artırmaktadır. *Bu nedenle şu anda Tek Tanrı’ya inanan sitede üye olması tüzüğe tamamen aykırıdır. Yönetim şu anda tüzüğe aykırı hareket etmektedir. Ben dahil bütün Tek Tanrı inanırları da inançsızlığı kabul ediyor demektir. Ki bu tamir edilmez bir madde olarak ele alınırsa bu sitede faal kalarak inancın muhafazası mümkün olamayacağı için, Site ile inanç arasında kişilerin tercih yapması gerekecektir. Tüzük değişikliği yapılmadan hala siteye üyeliğini devam ettiren Tek Tanrı inanırları ise dinen mesul durumda olacaklarını bilecek kadar feraset sahibi olmak zorundadırlar.
3.Bu ülkede her ateist veya her dinsiz kendisini olduğu gibi rahatça ifade edebilmelidir. Bunun için ateistler ve dinsizler üstündeki toplumsal baskı ortadan kalkmalıdır. Bu ülkedeki herkes dolaylı veya dolaysız yoldan baskı ile Müslüman yapılmaya çalışılmamalıdır. Din olgusunun saygı sınırları içinde eleştirilmesi, ifade özgürlüğü sınırları içinde kabul edilebilmelidir. Laik devlet olmanın gereği olarak; Devlet bütçesinden din işlerine pay ayrılmamalı, din işleri özel kuruluşlarca Devlet denetiminde faaliyet gösterir mahiyette yeniden yapılandırılmalıdır. Bizler, demokrasiyi ve laikliği savunmaktayız.
Şerh:Üstteki benimsemiş kelimesinin değişmemesi halinde şikâyet edilen dolaylı ve dolaysız baskının aynısının site içerisinde faaliyet gösteren Tek Tanrıya inanan üyelere uygulandığını söylemek mümkündür. Aynı ülke içerisinde mevcut düşünce gelişme ve materyallerinin bulunması nasıl ki din baskısının olmadığını ispat etmez, öyle de bir Tek Tanrı inancına sahip üyenin site içerisinde kendini ifade edebilmesi o baskının olmadığını ispat edemez.
Ayrıca Bizler, demokrasiyi ve laikliği savunmaktayız cümlesindeki Bizler Özne olarak laikliğin olmaz ise olmaz kuralı olan Kanunların temsil tarafında adil olmasını gerektirir. Bildiğimiz üzere, Laikliğin benimsenebilmesi için dinin kabul edilmesi gerekir. Yönetimin din kuralları dışında olabilmesi için ortaya çıkartılmış bir terimin dinden ayrı değerlendirmesi, tanımı geçersiz kılar.
Örneğin; Sosyalist veya komünist bir fikre sahip yöneticinin demokrasi tanımını kabul etmesi, sosyalizmin ilkeleri ile örtüşemez. Zira demokrasi sınıfları sağlam temeller ile tanımlarken, komünizmde sınıf asla ve kata olamaz. Hepimizin bildiği gibi eşit oy hakkı eşit temsil anlamına uygulamada gelmemektedir.
5.Toplumun önemli bir kesiminin kutsal kabul ettiği dinsel değerleri eleştirmek, hakaret etmek demek değildir. Dinlere ve kutsal kabul edilen değerlere yapılan eleştirilerin hakaret olarak algılanması da, muhafazakar- dindar çevrelerde sık gözlenen bir tepkidir. Eleştirilerimizin anayasal dayanağı ifade özgürlüğüdür. Uluslararası alanda ise İnsan Hakları Beyannamesi'dir.
Şerh: *Eleştirilerin dayanaklarının deklare edilmesi, deklare edilen dayanakların kuşatıcı kurallarının da kabulünü gerektirir. Bu nedenle, özellikle ifade özgürlüğünün, site tüzüğünü de kapsayacağı aşikârdır. Düşüncelerin özgürce her ortamda temsil edilmesi için kanunlar çerçevesinde mücadele etmek her bireyin olduğu gibi her üyenin de hakkıdır. Düşüncesine yönetim olarak değer verildiği halde yönetim kademesinde o düşüncenin temsil edilmemesi, tüzüğün kendisini bağladığı demokrasi ilkesi ile uyuşmaz.
6.Dünyaya bakış açımız; dinlere, dinlerin tasvir ettiği tanrıya ve cennet, cehennem, melek, şeytan, cin, peygamberlik ve benzeri usdışı kavramların gerçek olduğunu red etmek ve bu dünyayı temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi, kısacası sadece ve sadece dünyevi amaçlı etkinliklerle mümkündür diye düşünüyoruz. Böylece bizler sadece dinlere, sadece "bir şeylere" karşı çıkmanın ötesinde de kendimizi tanımlamakta, kendi pozitif değerlerimizi ortaya koymaktayız. Ateistler ve dinsizler, sadece "bir şeylere" karşı çıkan, sadece muhalefet eden insanlar değildir.
Şerh: *İnsanlar arası dostlukların geliştirmesini pozitif bir amaç olarak ortaya koymak hedefi, tüzüğün ilgili üst maddelerinde tanımlanan bireyin burada olma şartı ile birlikte düşünüldüğünde, Tek Tanrıya inanan insan değildir meali çok rahatlıkla kasti bir amaç için kullanılabilir görünmektedir. Bu nedenle altıncı paragrafın pozitif amaç tanımının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.
7.Yaşamın anlamının ne olduğu ve ölüm gerçeğinin içimizde yarattığı kaygıların çözümü sadece bireylerin iç dünyalarında ele alınabilecek öznel konulardır. Dinler, bu sorulara yanıt verdiklerini iddia etseler de bizce bunlar doğru değildir. Bu soruların ve kaygıların yanıtları ve çözümleri ne bir dinde, ne bir ideolojik, felsefi veya ahlaki öğretide ne de bilimde bulunabilir. Bunlar bireysel, öznel hayatın parçalarıdır. "Ne ararsan kendinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Kabe'de değil" atasözü de bu düşüncemizi ifade eder.
Yönetim Kurulu
Amacı, Yetkileri ve Toplanış Şekli
Sitemiz, Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Yönetim Kurulu'nun işleyişi aşağıdaki gibidir:
1) Site Yönetim Kurulu (YK), en fazla yedi kişiden ve gönüllü çalışmayı esas edinmiş üyelerimizden oluşur. Yönetim Kurulu'na yeni üye alımında ilk seçenek, varolan Forum Yöneticileri'dir. Yeterli oy sağlanamaması veya kıstaslara uygun Forum Yöneticisi bulunmaması durumunda Turan Dursun Sitesi "Dinlerden Özgürlük Grubu" üyelerinden teklif edilen isimler için oylama yapılır.
ŞERH: Bold olarak belirginleştirilen cümlenin demokrasiyi kabul eden bir tüzükte yeri olamaz. Bu cümle ancak bir siyasi hareket veya akımın yönetim kurulu belirlenmesinde olabilir. Kaldı ki Tüzük en başta “Sitemiz herhangi bir siyasi partinin, örgütün veya kuruluşun uzantısı değildir.
“ diyerek olması gereken bir duruşu sergilemiştir.
2) Yönetim Kurulu üyeleri veya adayları, laiklik ve demokrasiden yana olmalı ve tüm dinsel inanışları, peygamberlik, kutsal kitap, cennet, cehennem, şeytan, melek ve benzeri inançlar ile birlikte red etmiş olmalıdır. Ayrıca dinler dışındaki fal, kehanet, burçlar ve benzeri batıl inanışlar da red edilmiş olmalıdır.
ŞERH: Demokrasiden yana olmak demokrasiye aykırıdır. Eğer illa da bir taraf olmadan kanun olmaz denir ise de o zaman eşitliğin ve adaletin beşeriyet tarafından asla başarılamayacağı kabul edilmiş olur ki, Dinin mutlakıyetin merkezi olarak kabul edilmesi beyanı kuvvet kazanır. Bu ise Dinlerden özgür olmayı değil aksine din olmadan eşitlik olamayacağının kabulünü de gerektirir.
SONUÇ
Bir üyenin Tüzüğü okuduğunu ilan etmesi ile siteye giriş yapabilmesi bu kuralları kabul ettiğini göstermektedir. Yani bir inanır olarak örneğin ben, zaten inançsızlığı kabul etmiş gibi bir durum ile karşı karşıya kalmaktayım. Bu açıdan tüzüğü okuyup üye olmak ile *ben ne kadar inançlı kalabiliyorsam, inançlı bir üyenin site içerisinde aktif kalması yönetimi o kadar tüzük ihlaline zorlamaktadır.
Ayrıca, Tüzüğün giriş bölümünde mevcut olan BENİMSEMİŞ kelimesinin değiştirilmemiş olması, çokça şikâyet edilen dini kanunların mantık ile çelişmesi eleştirisini de bu tüzük kurallarının uygulandığı sitede de geçersiz kılmaktadır.
İnanç bireylerin bir arada yaşaması için insanlıktan sonra gelebildiği gibi, inançsızlıkta bireylerin bir arada yaşayabilmesi için şart değildir.
Zira Tüzüğün yedinci paragrafında *“Yaşamın anlamının ne olduğu ve ölüm gerçeğinin içimizde yarattığı kaygıların çözümü sadece bireylerin iç dünyalarında ele alınabilecek öznel konulardır. Dinler, bu sorulara yanıt verdiklerini iddia etseler de bizce bunlar doğru değildir. Bu soruların ve kaygıların yanıtları ve çözümleri ne bir dinde, ne bir ideolojik, felsefi veya ahlaki öğretide ne de bilimde bulunabilir. Bunlar bireysel, öznel hayatın parçalarıdır. "Ne ararsan kendinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Kabe'de değil" atasözü de bu düşüncemizi ifade eder.
“ denmiştir.
Ölüm gerçeğinin yarattığı kaygıları yok saymak maalesef mümkün olmamaktadır. Yok sayanlar ise zaten güncel ahlakın temel unsurları ile çatışarak toplumlara inançlı inançsız ayırmadan bela olmaktadırlar.
Öyleyse, uygulanamayacak kuralların içi boş temenni cümleleri ile geçiştirilmesi bir tüzük amacı olamaz. Kaldı ki, tüzükler gerçeklerin açığa çıkabilmesi için kolaylaştırıcı olduğu sürece adil olarak uygulanabilir ve kalıcı olabiliriler. *
Unutmayalım ki, adalet herkesin istediği ama az kişinin uygulamaya cesaret edebildiği en büyük amaçtır.
Şu anki site yönetiminin bu cesareti gösterebilecek adalet duygularının tam ve eksiksiz olduğuna inancımız tamdır.
Bu vesile ile Tüzükte gerekli değişikliklerin yapılmasını ve yeni tüzüğün oy birliği ile kabul edilmesini arz ve talep ediyoruz.
Saygılarımızla
Turan Dursun Sitesi Tek Tanrı inanırları
Averroes
14-03-2008, 20:25
Sevgili Dostum OKinono'nun yazısında belirttiği hususların ve itiraz noktalarının benim tarafımdan da *kaygı verici görüldüğünü, turandursun.com sitesinin tüzüğünde başka tüzüklerde alışılagelen ve oldukça formel olması gereken site maddelerinin Dostum Okinono ve Ben gibi tek tanrı inanırlarını yer yer dışlayıcı (en azından kapsamayıcı) oldukça duygusal ifadelerin var olduğunu, ve hatta bu maddelerin sanki inançsızlar lehine bir ayrımcılığa yol açacakmış hissini verdiğini ve site tüzüğünü inançlıları "endişeye sevketmeyecek şekilde" revize edilmesi gerektiğini bu noktada adil ve "iddia ettikleri gibi demokrat" olduklarına inandığım değerli site yöneticilerine bildirmek istiyorum.
Saygılarımı Sunarım
Site Tüzüğünde Değişiklik Yapmak
Site tüzügünde yapılacak degişiklik ve eklemeler GY forumunda üye sayısının üçte ikisinin oyuyla gerçekleştirilir. Kararda baz alınacak sayı oturuma katılsın ya da katılmasın üye tam sayısının üçte ikisidir. Degişiklik önerisi herhangi bir GY forumu üyesi tarafından gündeme getirilebilir. Degişiklik kararı site duyurular bölümünde yayınlandıktan sonra yürürlüge girer. Tüzükte yapılacak birden fazla degişiklik önerisi tek tek görüşülerek oylanır, blok halinde oylama yapılamaz.
* * okinono site tüzügü degişiklik hakkında açıklama yapmış .
* * senin ise ilgi yaratmak için bu başlıgı serbest foruma açman da dogru degil. onun için başlıgını sitemizin Gelişmesi için öneriler başlıgına taşıyorum. orada istenirse tartışılabilir. gy forumu üyelerinden herhangi biri de bu konuyu gy ye taşırsa görüşme yapılabilir.
* * zaten serbest forum yeterince ilgisiz başlıkla dolmuş durumda, temizlenmesi gerekiyor.
* * saygılarımla
Sevgili Dilaver;
Site için öneriler bölümünde başlık açmak istediğimde yetkimin olmadığını uyaran mesaj ile karşılaştığım için, serbest forumda bu başlığı açmak zorunda kaldım.
Amacım ilgi toplamak değil, hakkımı almak. Bu hususu özellikle altını çizerek belirtmek isterim.
Sanırım uzun zamandır bir yönetici olarak bütün başlıklara rahatça ulaşabildiğiniz için, hangi başlığın avama kapalı olduğunu bir an için dalgınlıkla atladınız.
Selamlar
sevgili oki
* sitemizin tüzügünün ilgili maddesini yukarıya astım. burada degişikliklerin nasıl yapılacagı belirtiliyor ki bu oldukça yeni bir maddedir. Duyurular başlıgına başlık açamayacagınızı da biliyorum ama zaten sizinki bir öneri. Bu önerinin de yeri bu başlık olmalıydı. benim niyetim sadece tüzügün ilgili maddesini hatırlatmak ve önerilerin bu başlık altında olması gerektigini göstermekti.
* *Gerçi bu başlık öneri başlıgı ama başka bir başlıkta da ismini zikrettiginiz ve o başlıkta benim söylemek istediklerini söyleyen sargona atfen ismi geçen mhmdd arkadaşımızın da görüşlerini dinlemek aydınlatıcı olabilirdi.
* * saygılarımla
Sohbet odasında spontane bir fikir gibi algıladığım okinonun önerisi hedef büyütmüş bir şekilde tekrar karşımıza çıktı.
Sevgili oki öncelikle bizler salt forumdan oluşmuyoruz. Bizim faaliyet alanımız biraz daha geniş. Bizler non-teist düşüncedeki insanların örgütlenebilmesi, sesini duyurabilmesi ve dinsel baskıdan biraz kurtularak nefes alması için sanalda başlayan bir yola düştük. Düşlerimizin en başında bir gün bir Sivil Toplum Kuruluşu olmak var.
Bizim var oluş gerekçemiz dinlerden özgür olabilmek. Forumlar sesimizi duyurabilmenin bir aracı olarak var. Forumlarımızda her düşüncenin saygı çerçevesinde ve eşit olarak sergilenmesi için tarafsızca bir yaklaşım içerisindeyiz.
Forumlar eğer her düşüncenin her görüşün seviyeli biçimde tartışıldığı bir platform değilse bir üye olarak itiraz etme, eleştirme veya protesto etme hakkına sahipsin. Ama anlaman gereken şu; bizim var oluş gerekçemiz senin de içerisinde bulunduğun monoteist anlayışa karşı özgür insan iradesinin gerçekleşmesi.
Doğal olarak böyle bir örgütlenme çabası, örgütlenme yapısının içerisinde monoteist düşüncelerin varlığını yadsır. Önerin camiye ateist imam gelsin demekle eş anlamlı ve bu nedenle de tuhaf. Ancak forumlarımızda ileri sürdüğümüz savların, teorik çerçevenin eleştirilmesi, karşı çıkılması ve dahası çürütülmesi için inanan arkadaşlarımızla eşit söz hakkına riayet ederiz. Bu anlamda da demokrasiyi, eşitlikçi davranışı destekler ve sürdürme gayreti içerisinde oluruz.
Unutulmasın sitemizin ismi "Turan Dursun ". Ve bu isim şu yada bu biçimde senin deyiminle tektanrıcı birileri tarafından sırtından kurşunlanarak öldürülen birisine ait. Ve hala destek masasında hergün okunamayacak kadar çirkin küfür ve tehditler alıyoruz. Bütün bu anlattıklarımdan site daimi üyemiz olan inançlı arkadaşlarımızı elbette tenzih ederiz. Senin ya da mhmmd arkadaşın veya ismimlerini sayamayacağım diğer katılımcıların en az bizim kadar rahatsız olduğunuza inanıyorum. Ama bizim var oluş gerekçemiz başından belirttiğimiz gibi "Dinlerden Özgür" olabilmektir. Meseleye bu açıdan baktığında önerinin yanlışlığını göreceğine inanıyorum.
Selamlar.
Sevgili Okinono,
Eğer bu site bir ülkenin yönetimini gerçekleştiriyor olsaydı elbetteki söylediklerinde tamamen haklı olurdun. Örneğin bir ülkenin anayasasına bu ülkenin yöneticileri şu felsefeyi benimsemiş, şu politik anlayıştaki, şu sülaleden gelmiş kişilerden oluşur diye birşey yazılması kadar saçma birşey olamazdı. Gerçi bunlara benzer bazı ifadeler bizim gibi bazı ülkelerin anayasalarında var ne yazık ki, ama biz madem genel doğrulardan bahsediyoruz, bu konu tartışmamızın dışındadır.
Biz bir ülke yönetmiyoruz, belli bir hedef doğrultusunda hareket eden bir tür baskı örgütü gibi çalışıyoruz. Şu anda sadece sanal bir alandayız. Ama eğer daha demokratik bir atmosfer sağlanabilmiş olsaydı bir kitle örgütü olabilirdik. Tabii bu çokça baskıya göğüs gererek gerçekleşebilecek ve pek de kolay olmayan bir şey. Yine de böyle bir temel hedefimiz var.
Baskı örgütleri, kitle örgütleri belirli kesimleri ifade eden örgütlerdir. Biz de toplam bir bütünün içinde bir kesimin sesini duyurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla böyle bir organizmanın üyelerinin ve yöneticilerinin bu kesimleri ifade etmesi gayet doğaldır. Diyelim ki feminist bir dernek kuruyorsunuz ve belli amaçlar oluşturmuşsunuz. Bu bir parti değildir, bir meslek örgütü değildir, bir baskı grubudur. Dolayısıyla da tüzüğünün başına toplumun erkek egemen bir yapısı olduğunu ve erkek-kadın eşitliğini sağlamak gibi bir anlayışı olan kişilerin üyeliklerinin kabul edileceğini yazmasından doğal birşey yoktur.
Bizim burda bir farkımız var tabii. Sadece bir tartışma forumu olsak, herhangi bir başka amacımız olmamış olsa, hiçbir kıstasımız olmazdı. Ancak Turan Dursun'un adına kurulmuş ve dinsel tabulara karşı düşünsel düzeyde mücadele etmek gibi bir amacı olan bir siteyiz, ayrıca sadece sitemiz sadece forum bölümünden de oluşmuyor. Epey bir içerik taşıyan başka sayfalarımız da var. Forum tartışmacılarından çok daha fazla sayıda insan sitenin bu bölümlerini okuyor hergün ve yönetimle yazışmalar yapıyor. Yani yönetim sadece tartışmalardaki düzeyi sağlama ile uğraşmıyor. Bu yüzden yöneticilerin dinlerden bağımsız olması sitenin toplam içeriği açısından anlamlı bir tercihtir. Bunun demokrasi yada adalet ile çelişen hiçbir yanı yok.
Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu dışında çeşitli çalışma gruplarımız da var. Çeviri grubu, Bülten için Yazı Kurulu, *ana sayfaya haber girişleri, evrim teorisi ve teknik çalışmalar için proje grupları vb. Bütün bu çalışmalar tüzükte belirtilen amaçlar çerçevesinde yapılan işler. YK üyeleri bu çalışmaların hepsinden sorumlular. Ancak Forum Yöneticiliği daha farklı birşey. Sadece forumları kontrol etmekle sorumlu bir alan, yani bütün çalışmayı yönlendirmekten daha farklı bir görev. Forum Yöneticisi olmak için aradığımız kıstaslar Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeliklerinden daha farklı. YK ve DK için bir dine bağlı olmamayı arıyoruz. Ancak Forum Yöneticileri için bu şart değil. Forum Yöneticisinin bir dine bağlı olması mümkün, ancak tüzükte belirtilen genel amaçlar ile uyumlu bir çalışma içinde olabilmesine bakıyoruz. Nitekim bir dine mensup olmasına karşın Psikokemoterapi arkadaşımız bir dönem Forum Yöneticiliği yapmıştı.
Demokrasi'nin en büyük dayanaklarından biri ortak özelliklere sahip belli kesimlerin örgütlenmiş olabilmesidir. Dolayısıyla belli ortak özelliklere sahip kişilerin örgütlenmesi ve seslerini duyurması, anlayışlarını seslendirmeleri demokrasiyi yok etmez, tersine güçlendirir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey de bu.
okinono
* * neden rahatsızsın ve nelerden muzdaripsin. Aslında bunları dile getirsen daha kolay tartışacagız. Yönetimin dinlere ait üyelerine yönelik bir baskısına mı şahit oldun. Herhangi bir dini bütün üyemiz haksızlıga mı ugradı. Bence somutlaştırmakta fayda var. bir de dini bütün insanların yönettigi sitelerden örneklerle de zenginleştirebilirsen daha ikna edici olabilir hem de teminat yerine geçer.
* *saygılarımla
Sevgili arkadaşlar,
Her üçünüzünde yazılarını büyük bir dikkat ile okudum. Çizilen genel çerçevenin ve başlangıç amaçlarının halisene olduğuna kanaatim tamdır.
Yazmış olduğum öneri ve şerhlerinde de görüleceği üzere ben kuralın yani tüzüğün çerçevesinden çıkmamaya gayret ederek, hakkım olduğunu düşündüğüm bir birimde temsiliyeti düşünceleirm doğrultusunda savunmaya çalışıyorum.
Bu aşamada ik yön önermek zorundayım.
Birincisi, Tüzüğün şerhlerde belirtilen açıklamalar ışığında birbiri ile çelişir görünmeyecek sarihlikte yeniden ele alınması
İkincisi, Tüzüğün bu halinin mükemmel olduğunun savunulması.
Genel çerçeveler dahilinde sitenin işleyişi ve amacı konusunda pratikte yapılan davranış ve tutumların taktire şayan olduğunu da sezarın hakkı sezara diyerek vermek bizlerin görevidir.
Dilaveri'in ve Frodo'nun belirttiği gibi gerçekten de spontone bir fikrin geçebileceği gedik ararken, tüzüğü eleştirel bir göz ile okuduğumda sonunda bu öneri ortaya çıktı. Dile getirilen spontene amaç, başlangıç için doğru iken yazının tamamı için geçersiz bir tespit olur bana göre.
Sevgili Sargon'un biz ülke yönetmiyoruz cümlesine katılmakla birlikte, ülkeyi yönetecek biriliği kendi içimizde tesis edemediğimiz için yönetemiyoruz cümlesinide eklemek istiyorum.
Sanılanın aksine, İnancın gerçeklerin ortaya çıkartılması ve bunun halkın tabanına yayılması için çok önemli bir argüman olacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak yıkılması gereken insanın kuşattığı inanç veya inançsızlık değil, korku ile bezenmiş kan emici tabular olmalıdır. Sitemizin bu tabuların kırılmasında dinsize olduğa kadar put kırıcı gerçek dindara da ihtiyacı vardır.
Nezdimde çok saygın bir kişiliği olan büyüğüm Psikonun yöneticiliği zamanında olan münferit bazı durumların tamamını kişisel bağlamdan ziyade, sitenin o dönemki gençlik heyecanı ile birlikte değerlendirmek gerektiği kanaatindeyim.
Bugün ise özellikle yeni yönetim kurulunun son olaylardan sonra göstermiş olduğu performansın neticesi olarak, seviyesi sitenin artık olgunluk yaşına bastığının bir delilidir. Yeni katılan arkadaşlarımızın genelinin katılımcı ve prensiplere uyucu tutumu bir çok başka forumlarda parmakla gösterilecek kadar dikkatle ve hayranlıkla izlenmektedir.
Sevgili Frodo'nun şu cümlesi ise gerçekten manidar. "Önerin camiye ateist imam gelsin demekle eş anlamlı ve bu nedenle de tuhaf."
Oysa hiçte tuhaf değil. Hatta Yeni imamların yüzdesel dilimlere geçecek kadar bir çoğunluğunun ateist olduğuna dair istatistikler diyanet çevrelerinde bilinen bir şeydir.
Dikkata değer bulup çok kıymetli görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Çeşnibaşlarının kaçınılmaz sonu olarak, bu başlık benim başımı yiyecek öyle görünüyor.
........
Değilmidir ki özgürlükler için kıyama kalkanların cesetlerinin üstüne kurulur köle pazarı.
Değilmidir ki alan razı gibi görünürken, köle *bakar bön bön; umursuz olur gözlerin kapısı
Değilmidir ki,cesetlerin içinde yürekler atarken onlar için
Değilmidir ki bu cansız bedenlerdeki canlar, o HALK *için. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Mekan/08
Saygılarımla
Konu kelime oyunu değilmiş.
Ve de bir hayli de ciddiymiş.
Bu konuda Sn. frodo ve Sn. sargon un fikirlerini geçerli ve de doğru görüyoruz.
okinono
* *neden rahatsızsın ve nelerden muzdaripsin. Aslında bunları dile getirsen daha kolay tartışacagız. Yönetimin dinlere ait üyelerine yönelik bir baskısına mı şahit oldun. Herhangi bir dini bütün üyemiz haksızlıga mı ugradı. Bence somutlaştırmakta fayda var. bir de dini bütün insanların yönettigi sitelerden örneklerle de zenginleştirebilirsen daha ikna edici olabilir hem de teminat yerine geçer.
* saygılarımla
...........
Bir hakimin anıları adlı kitapta şu hikaye vardır.
Birgün bir adam iki büklüm Artvin adliyesinin koridorlarına gelir ve direkt olarak yeni gelen genç hakimin kapısını çalar. İçeri girdiğinde hakime yıllardan beridir hakkını aradığını ve davalı bir arazisinin olduğunu anlatır. Hakim oracıkta hemen dosyaya bir göz atar ve hiç keşif yapılmadığını görür. Bu nedenle de dava uzadıkça uzamıştır.
Hemen bir celp ile keşfe gider. Hakim şehirden köye doğru ihityar ile yol alır. Köyün adı Bak'tır. O zamanki cemseler köyün altına kadar ancak gelebilmektedir. Ondan sonrası yayan dikine bir yokuş olarak üç kilometre devam eder. Adam yolda hep hakkını alamdığını genç hakime anlatır durur. Hakim bir yandan yorlumuş ve bir yandan da buralardaki arazilerin değerini öğrenmeye çalışmak için sorar.
Buralarda arazi fiyatları nedir amca der. *İhtiyar buralar çok verimlidir kıymetlidir ama yukarı doğru çıktıkça pek bi kıymeti kalmaz arazinin der. Hakim muhtardan öğrenirim hele bir köye gidelim diye düşünür.
Yorucu bir yolculuktan sonra, köye varırlar. İhtiyar hemen iki eşek alır köyden ve yolun başında nefeslenen hakime yuları uzatır. Bin hakim bey.
Hakim şaşırır, daha mı gideceğiz!!!
İhtiyar, evet benim sözünü ettiğim arazi şu ilerideki kayalığın arasında kalan 100 m2 yer der. Hakim bunu duyunca artık sabrını tüketir.
BEY AMCA DESEYDİN BEN VERSEYDİM ARAZİNİN PARASINI, BURALARA KADAR BU ARAZİ İÇİN GELMEYE DEĞER Mİ?
İhtiyar ise şöyle der. Oğul ben parasında pulunda değilim. Ben Hak peşindeyim. Bugün hakkımı gasp ettirmeye alışırsam, yarın nasıl kalırım hayatta.
İşte bu ihtiyar, babamın amcasıdır.
Selamlar
sevgili oki
* sen hak peşinde degilsin. buna amiyane tabirle dagdan gelip bagdakini kovmak denir. *:lol:
* *nitekim adayın da su koyverdi. *:cry: ancak tartışman gereken şu idi ve senden evvel yönetim forumlarında tartışıldı ve hatta gerçekleştirilmesi zamana bırakıldı. Bu da tüm belli bir emek sarf etmiş üyelerin demokratik meclisi düşüncesi idi. bu mecliste inananlar da inanmayanlar *da belli bir katılımı ve kabulü saglamış herkesin yer alması idi. Bir nevi yönetimi denetleyebilen bir meclis idi.
* * Bu meclis şu an Gy forumunun işlevini yüklenecek idi. umarım bunu gerçekleştirebiliriz.
sargon ve frodo belirtmişler benim de detaya girmemin anlamı yok. Ama şuna emin ol ki ileriki yıllarda bu site en demokratik yerlerden *biri olacak. Böyle bir hedefimiz var. Ama bunu saglayana kadar ve de dinsizlerin türkiyede temsilini saglayana kadar şu anki işlevi terk etmeyi gündemimize bile almayız. En azından şu anki YK üyeleri nefes alıp verirken bu mümkün degil.
* * *Bırakın yahu biz dinsizlerin de kendimizi ifade edebilecegimiz bir platformumuz olsun. *:lol:
* * *gerçi sen bu siteye çok önem atfediyorsun ve bu öneme binaen de bu önerileri dile getirdigini biliyorum ama Türkiye toplumu sadece senin gibi okilerden oluşmuyor. *:lol: Bunu dikkate alırsan bizi daha iyi anlayabilecegini umut ediyorum.
* * *Son paragrafın ise hiç uymamış. (bir öönceki iletinin )
* * *saygılarımla
Oki aykırı adamsın vesselam. :D
*
*Selamlar.
Bana ait olmadığım yerden hak ettiğim mirasımı verin yeter.
Sizin olsun geride kalan her şey.
Mademki nefes alıyorum, mademki bir emek var kattığım benim de
Ve mademki insanım, insanlığımın hakkı, eşitlik ve adalet;
Ve mademki tanrı yok nezdinizde;
Göstermelisiniz adaletin beşerdeki keskin haytını öyleyse.
Hepimiz dağdayız dostum,
Bağ, bahçe putların elinde.
İneceksek dağların yemiş kokularını götürmek için şehirlere,
Tutmalısın elimi ve uzatmalısın sarkan tek sicimi yere
Kaldırmalısın ayağa bizleri ki,
Kalkabilesin sen de.
Boş umutların, buhar olmuş sözlerin kaynağı olacak kadar kalmadı vakit ne sizin ne de bizim
Ha kırk olmuş ha elli değişmez, sürülen belli, zaman bize elim;
Ya adam gibi yapılacak devrim işleri;
Ya da adam gibi ölünecek!
Ürkecek ihtilalin apoletli hiçleri.
İnanmak işte bunun için lazım,
Kolayına vazgeçilmiyor candan;
Her baharı karşılarken bu halk, korkak gözlerle camdan;
Boğuluyor açan çiçekler
Postalların altındaki kandan.
Adayım yok; aday da değilim.
Adayımız biz, adayız da hepimiz.
Sosyal İstanbul değil hedefimiz,
Sosyal-ist dünyadır en büyük hayalimiz.
Varsın Tanrı var olsun,
Varsın olsun mutlak;
Varsın kölesi olayım özgürlüğümün;
Varsın ki varım; demenin anlamını nakşettikten sonra ruhuma,
Varsın yok desinler, ne fark eder ha ne fark eder.
Ertesi yok artık çözülmeli bu iş.
Sosyalist nutukları atarken dayanılmamalı kilise kokan tüzüklere, kanunlara.
Dayanılmaması gerektiği gibi, Tanrı vardır diye yazanların, imzaladıkları benimsemiş lafına.
Aykırı adamların işidir siper olmak Şekerim,
Aykırı ve cesurdur benim hep, cedlerim...
Bir cesaret bin korkak besler bilmezmisin
Cesur aptallar olmasa, korkakları bu zulümler ezerde geçer. Bilirim...
Son sözün der ki Oki
Geldi ayrılık vakti giderde geçer
Ardından niceler gülerde geçer
Ektiğin tohumlar boyları geçer
Hakçı Halkçı Devrimci Sosyalistler biçer.
...
Ağlama umudum buda gelir bu da geçer. **Daimi**
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Mekan/08
Bulunduğum zaman dilimi içerisinde göstermiş olduğunuz sıcaklığı, yalnızlığımın ürperti veren soğukluğunda hep hatırlayacağım.
Benimsemiş kelimesinin değişmemesi ve değişmesinin teklif edilebilmesi için yeterli kamuoyunun sağlanamaması sebebi ile ve bir inanır olarak benimsemediğim inanç tercihlerini benimsemiş gibi irademle kabul ettiğimi beyan eden üyelik imzamın, özgür ve adil olması için yaşamımı ortaya koyduğum kalemim ve şahsiyetimi sınırlayacağı düşüncesi ile siteden kendi hür iradem ile ayrılıyorum. Bu vesile ile üyelik kaydımın acilen silinmesini talep ediyorum.
Hepinizin değerli fikirlerine çok teşekkür ederim. Bilerek kırdığım kişiler haklarını helal etsinler, etmeseler de olur. Bilmeden üzdüğüm var ise işte asıl bunlar haklarını helal etsinler. Benden yana beni kırana da sevene de hakkım varsa da, helal hoş olsun.
Eğer benimsemiş kelimesi ola ki bir gün hani şeş kaza değişir ise nasılsa çoğunuz yerimi yurdumu biliyorsunuz. Haber verirsiniz. Bende dört gözle bekleyeceğim. (Çok beklerisin Oki, Yaylan da ense traşını görelim.-Dilaver)
Haklısın Dilaver bende seninle aynı fikirdeyim :)
..................
İşte böyle arkadaşlar.
İlkeli olmayı öğreten kıitaplara şimdi ben kızmalı mıyım, yoksa övmeli miyim?
İlk kez bu kadar şaşkın kaldım.
Madem andık Âşık Daimi'yi onunla bitirelim sözümüzü.
.....
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim,
Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama.
Göklere Erişti Figânım Ahım,
Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır,
Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır.
Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır,
Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra,
Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra.
Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a,
* * * * * * * * * * * * * * Aşık Daimi(İsmail Aydın) Toprağı bol olsun.
........
Hakkınızı helal ediniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Eyvallah.
:cry: *:cry: *:cry:
Oki siz site kanbersiz düğüne benzer.
Oki gitme kal boş ver site tüzüğünü
Biz senle anayasa yaparız.
Sevgiler,saygılar
Misketlerini kaldırdım oki, geri vermiyorum, bir kenarda duruyor. *:lol:
* *saygılarımla
Tevrat okumalarını bulmuşlar söyleyimde göndermesinler bari.
Selamlar.
Yaw arkadaşlar oki haklı, benim hanımda başıma kakıp duruyor; bir şirkette bu kadar çalışsaydın genel müdür olurdun, burda hem bilgisayarın başından kalkmadın hem de bir admin bile olamadın diyor.
Arada, şöyle ayda bir falan nickimizin önüne admin yazsanızda, biz de eşe dosta dosta hava atsak. Çok ısrar ediyorlar, ama ben istemiyorum falan diyebilsek de karizmayı çizdirmesek.
Selamlar
İtirazım var.
Sn. okinono, siteye ilk girişiniz ile değişik bir havanın, beklenmedik bir performansın, görmediğimiz bir rengin görüntüsü oldunuz.
İnançlıydınız, inancınız ile yazıyordunuz.
Her inançlı yazar gibi de duyarlı ve duygusal yazıyordunuz.
Vermiş olduğunuz bu kararı, bu özelliğinize bağlıyor ve itiraz ediyoruz.
Yöneticilere de bir ricamız olacak. Sn. okinono nun son yazısını şimdilik köy sandığına kaldırsınlar.
Gerekçeli kararımızı bilahare yazacağız.
okinononun yazısı tüzüge aykırı degildi, sandıga gitmeyi gerektirmiyor, ama kendisi üyeligine son vermiş, bize de saygı duymak kalmış.
* İnsanları anlamak çok zor, hadi onları biz anlayamadık diyelim, bari ne istediklerini açık saçık anlatabilseler.
* saygılarımla
Bu böyle olmadı.
Tam da bulduk derken
Sevinmişken
Olmadı okinono olmadı.
* * * * * * * * * * * * * * * * Mekan/ bilmem kaç.
Ben de ozel mesaj yollamistim, yerinde duruyor, demek uyeligini silmis, hakikaten olmadi oki, olmaz ki, boyle de yapilmaz ki?
Tesadüfen son yazıda Vartor ismini görünce açıp okudum bu başlığı.
Neler kaçırmışım meğer..
Foruma giriş yaptığınızda son yazılanlar işaretli oluyor.
Ama ilk başlığa tıkladıktan sonra hepsi sönüyor.
"Sitenin gelişmesi için öneriler" başlığı da hiç yerinden ayrılmadığı için dikkatimizi çekmiyor ve okumadan geçiyoruz.
Yazmışken bir de şunu da ilave edeyim.
Önceden çok sayfalı bir başlığa tıkladığımızda en son hangi sayfayı okumuşsak o sayfa karşımıza çıkıyordu. Şimdi daima 1. sayfa çıkıyor ve 2. kez tıklamak zorunluluğu doğuyor. Sitenin yavaşladığı sıralarda zaman kaybı yaratıyor bu durum.
Gelelim Oki'nin talebine ve gidişine;
Bugüne kadar mevcut tüzüğe göre katıldın, katkı verdin.
Tüzük sana ne okurken ne yazarken dokunmamıştır.
Sen yazana kadar birçoklarının da tüzüğe ilgisi olduğunu sanmıyorum, okumamışlardır dahi.
Öneride bulunman çok doğal ama önerine ilgi görmemek nedeniyle ayrılman, ayrılırken de dönmek için şart öne sürmen doğru değil.
Ben önerinin benimsenme ile ilgili kısmını destekliyorum.
Bu ifadeler değişmeli.
Sen de şartı şurtu kaldır ve gel adam gibi tartışmaya devam edelim bu konuyu.
Son yazılanlar sayfasının kalkması site için iyi bir gelişim olmadı.
Umarım teknik bir problem nedeni iledir de giderilir.
aslında son yazılanlar sayfası mevcut kalkmadı :
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=recent
Buradan 24 saat içerisindeki tüm yazılanları takip etmek mümkün.
Averroes
21-03-2008, 18:34
Frodooooooooo,
Dilaverrrrrrrrrr,
Cemmmmmmmmm,
İmhoteppppppppp,
Ne ettiniz ya forum sayfasına? valla yazı yazasım gelmiyor böyle, hadi yazdım diyelim takibini nasıl yapacam? sizin kendi kendinize yaptığınızı harunyahya bile yapamzdı ha. çok zarar verirsiniz siteye çok. insanlar daha az ziyaret eder böyle. lütfen değiştirilsin. eski şekline döndürülsün. bomba gibi yazılarım var.
selamlar
Daha çok okuyacaksın schopenhauer *:lol: Bir üstteki mesajı okumakla başlayabilirsin.
Foruma girdiğinde ana çerçevenin sağ üst köşesinde kendi konuların, cevapsız konular,yeni
eklenenler v.b seçenekler var. Orayı tıkladığında istediğin bilgilere ulaşabilirsin.
Shcopenhauer, şaşıracaksınız belki ama sizinle aynı fikirdeyim :D
Valla benim suçum yok...
Bu başlıkta süregiden Tor tartışmaları Cafe ye taşınmıştır, İlgi duyan orada sürdürmekte serbesttir.
* * *saygılarımla
Eğer benimsemiş kelimesi ola ki bir gün hani şeş kaza değişir ise nasılsa çoğunuz yerimi yurdumu biliyorsunuz. Haber verirsiniz. Bende dört gözle bekleyeceğim. (Çok beklerisin Oki, Yaylan da ense traşını görelim.-Dilaver)
Oki;
Bir şeş kaza oldu ve tüzükteki benimsemiş kelimesine katkıda bulunuldu.
Artık dönebilir ve Dilaver'in "Yaylan da ense traşını görelim" sözünü yedirebilirsin.
:lol: *:lol:
Bu arada tüzük değişikliği kararı Cem tarafından açıklanmasına rağmen Dilaver'in son etkisiz direnişi sürüyor.
en azından ilke olarak ya frodo nun ya da imhotep in evet oyuna ihtiyacımız da var cem. Malum 11 kişi GY forum ve 8 oy lazım. Şu anda 7 oy var.
Anlaşılan o ki; ( Buradaki "o ki" sen değilsin *:) )
Henüz karar oy çokluğu ile kabul edilmiş olmamasına rağmen Cem'in merkeziyetçiliğiyle açıklanmış.
Ama ben Frodo ve İmhotep'in oylarının da tüzük değişikliği yönünde olacağına eminim.
Gerçi 11 oy içinde neden 6 değil de 8 oy gerektiğini anlamış değilim.
"Dilaver çamura mı yatıyordur" diyorsun.
Sanmam yapmaz öyle şey! *:)
Sevgili Pante, ben bir halt etmişim sen de onu yüzümüze vurmuşsun. Aslında ben bu ibareyi Gy forumuna yazdıgımı zannediyordum, kilitli olması dikkatimi çekmesine ragmen biten tartışmaların da bittigini ifade ettigimiz için büyük bir dikkatsizlik yapmışım, şimdi sildim ama senin sayende kayıtlarda kaldı. *:lol:
* * Altı oy nedeni şu madde : Site tüzügünde yapılacak degişiklik ve eklemeler GY forumunda üye sayısının üçte ikisinin oyuyla gerçekleştirilir. Kararda baz alınacak sayı oturuma katılsın ya da katılmasın üye tam sayısının üçte ikisidir. .
* * *Bunu yapış nedenimiz ise site tüzügünde degişiklik yapmanın mümkün mertebe ortak kabule dayanması nedeni ile idi. Örnegin geçmişte bir husus 6-4 oldugu için rafa kaldırılmıştı. İleride GY yönetiminin birleşimi degişse bile her önüne gelenim kendi görüşleri dogrultusunda ve bulabildigi insanlarla tüzügü degiştirmesinin önüne geçmek idi.
* * *Şimdi gelelim işin kıvırtma safhasına. *:lol:
* * *GY forumunun görüş belirten tüm üyeleri açısından madde ile ilgili net bir mutabakat vardır, dolayısıyla dilaverin direnişi diye bir şey söz konusu degildir. Kaldı ki iki arkadaşımız da metnin ilk şekline olumlu oy vermişlerdir. Sonuçta sadece bir iki kelime oyunu, ya da daha iyi ifade edebilme farkı tartışılmıştır. Tüm katılan arkadaşlarımızın metnin özündeki ifade degişikligi ile ilgili mutabakatı vardır. 11 in 2/3 ü 7,3 ediyor. Ben degişiklikleri tam mutabakata yakın saglayabilmek için her *zaman en üst oy oranından hesaplıyorum. Ve 8 e yuvarlıyorum. Ama matematiken 7 ye daha yakındır. Bu açıdan açıklanması bir merkeziyetçilik degil bir yorum ve mutabakat sorunudur. Önerinin bu şekliyle hükümleştirilmesinde zaten ilk tartışmada her iki arkadaşımızın da mutabakatı vardır. Gy forumuna katılamayan ucuncuyol ve mep de olsaydı oy birligi ile çıkacagına da emindim.
* * * Burada yanlış anlaşılan şey benim bir yanlışlıkla ya da dikkatsizlikle forumları karıştırmamdan kaynaklanmıştır. Esas itibarıyla da önemli degildir.
* * * saygılarımla
Artık dönebilir ve Dilaver'in "Yaylan da ense traşını görelim" sözünü yedirebilirsin.
* Pante bir komplo oldugunun farkındaydım, ama senin de bu komplonun içerisinde oldugunu ummazdım. *:lol:
* *Neyse söylemedigim bir sözü yemek için oki yi *başlıkta bekleyecegim. Becerebildiysem şayet eski kimligi ile siteye girebilmesi lazım. Giremiyorsa ki zannetmem, bir bilen yardım edecektir mutlaka. *:lol:
* *saygılarımla
Mep en son 18 martta sitede görünmüş. Yani 20 gündür ortalarda yok. Bu durumda onu beklemek yönetimi işlevsiz bırakacaktır. 10 aktif yöneticiden 7 sinin vereceği oy belirleme için yeterli olacaktır.
gerilla nickli üyeye küfür etitigi, provokasyon amaçlı sohbet odasına giridigi ve site tüzügünü çignedigi için 3 gün uzaklaştırma verilmiştir.
gerilla nickli üyeye küfür etitigi, provokasyon amaçlı sohbet odasına giridigi ve site tüzügünü çignedigi için 5 gün uzaklaştırma verilmiştir.
Bir üye düşünün ki, siteye 10-15 günde bir giriyor.
Girdiği zamanlarda da rahat durmuyor ve sık sık disiplin cezası alıyor.
3 gün uzaklaştırma, 5 gün uzaklaştırma gibi.
Zaten 10-15 günde bir siteye giren üyeye 3-5 gün uzaklaştırma verilse ne yazar?
Umurunda olur mu?
Hergün giren üye olsa onu etkiler ve caydırıcı olur.
Bu tip uslanmazlara karşı verilen bu ceza, ceza değildir.
Hakaret edileni, rencide edileni de tatmin etmez.
Böyleleri 2-3 uzaklaştırmadan sonra dahi hala aynı tavrı sürdürüyorsa bu defa 1 ay, 3 ay uzaklaştırılmalı, yine düzelmezse kesinlikle ihraç edilmelidir.
Böyleleri 2-3 uzaklaştırmadan sonra dahi hala aynı tavrı sürdürüyorsa bu defa 1 ay, 3 ay uzaklaştırılmalı, yine düzelmezse kesinlikle ihraç edilmelidir.
* * sevgili pante
* * katılıyorum, zaten uygulayan da benim ( ben denk geldigim için ) Uygulamadan da buna dogru gittigim görülmekte. Ama senin dedigin süreci izlemek te en dogru ve mantıki yoldur, aksi duygusal ve anti demokratik olur. Üç günden başladık, beş günle devam ediyoruz. Takibi 7 gün olur ve bu 3 aya kadar çıkar.
* * Bu konuda tartışılmakla beraber sonuçlanmamış bir DK ceza yönetmeligi girişimi vardı. Sonuçlanmış olsaydı hattı harekatımız belli olurdu. Böyle bir verinin olmayışı bizi bireysel uygulamalara götürüyor. Ancak sanal ortamın konumu göz önüne alındıgında direkt siteyi yok etme girişiminde bulunmadıgı sürece her üyenin şansı olmalıdır diye düşünüyorum
* * *saygılarımla
hep beraber inanalım sitemiz bu şekilde aydınlığa daha hızlı ilerleyecek....inanalım gücümüze karanlığın üstüne gidişimize...
Değerli Yönetim,
Normal forumlarda, son yazılan yazı sayfanın en altında çıkmakta.
Oysa ki Özel guruplarda oluşturulan forumlarda, son yazılan yazı sayfanın üstünde bulunuyor.
Büyük bir uğrası gerektirmiyor ise; özel gurup forumlarında yapılan uygulama genel foruma uygulanabilir mi?
Sevgili mhmmd,
Son yazılan mesajlar üstte çıkacak şekilde ayarlı forumlar. Sorun senin kişisel ayarlarınla ilgili olabilir tahminen. Başka benzeri bir şikayet gelmedi henüz.
serüvenci
02-06-2008, 23:24
Değerli Yönetim,
Normal forumlarda, son yazılan yazı sayfanın en altında çıkmakta.
Oysa ki Özel guruplarda oluşturulan forumlarda, son yazılan yazı sayfanın üstünde bulunuyor.
Büyük bir uğrası gerektirmiyor ise; özel gurup forumlarında yapılan uygulama genel foruma uygulanabilir mi?
bunu siz uygulayabilirsiniz.
profilinize girip sol tarafta yazan "ayarları değiştir" kısmını tıklayıp giriyorsunuz.
karşınıza çıkan ekranda aşağıya doğru inin ve aşağıdaki resimde görülen "konu gösterim ayarları "bölümünde gerekli düzenlemeyi yapın.
http://img87.imageshack.us/img87/335/adszjo5.jpg (http://imageshack.us)
Çok teşekkürler.
Sorun her zamanki gibi bizden kaynaklıymış...
BASKALTURK
14-06-2008, 07:16
Benim oncelikle onerim altta verecegim videonun kesinlikle bu sitede olmasidir,ABD ve vatikan tarafindan savas ilan edilmis ZEITGEIST isimli video bu sitede yeralmalidir.Turkce altyazilidir,yonetici arkadaslarin once izleyip karara baglamalari acilmayan beyinlerin hizla acilmasina yardimci olacaktir.Ibrani dinlerinin cikis yerlerini ve nasil bir yalan oldugunu her yastan insana incelikle anlatan bir yapit,dinlerin emperyalizme nasil hizmet ettigini ispatlariyla sunan bir yapit.kisacasi muhtesem bir yapit,youtube un dahi eklendigi halde yayinlamaktan korkup sildigi bir yapit!
http://blip.tv/file/928610 (http://blip.tv/file/928610)
meaculpa
09-07-2008, 03:40
İslam ve kadın başlıklı forumumuzun adının, Kadın Forumu olarak değiştirilmesini öneriyorum.
Bu başlık altında açılan konular incelenirse eger, her birbirinin direk islam ile ilgili olmadıgı görülecektir. Ayrıca genel bir tabir, bizlerin acacagı konular içinde daha uygun olacaktır. İşlemek istedigimiz kadın konulu başlıkları, cafede yada baska alakasız bir alanda sunmaktan da geri durmuş olacagız. İlgili arkadaşların dikkatine lütfen.
Tanriyla fazla ugrasmazsak Dünyada besmilyarlik bir aileyiz,önemli olan Ailenin her ferdine ulasmak kimsenin siteden haberi yok ben bile tesadüfen rastladim,saygilar
Sosyal guruplarda bulunan mesaj editöründe gelişmiş ayarlar kullanılamıyor.
Birisi lütfen ilgilensin.
Selamlar
Bu mesajımız bir öneri değil belirlemedir.
Sonuçlarına göre yönetim değerlendirmelerde bulunabilirler.
Bir iki mesaj içinde Üyelere ait Sosyal Guruplar dikkatimizi çekti.
T.D. Sitesinin müsait!!! Sosyal Gurupları ve istatistikleri şu şekilde sıralanmış.
BAŞLIK.................... ÜYE ... MESAJ
Aşk Olsun................ 17 ... 279
Kürtçe Temel Bilgiler.. 8 ... 34
Genç Dinazorlar........ 3 ... 5
Devrim.................... 19 ... 14
Felsefe................... 13 ... 24
Bir Haber Bir Yorum... 2 ... 8
Edebiyat................. 7 ... 11
Bu istatistiki bilgiler doğrultusunda şunu anlamaktayız.
Üye miktarı başına düşen mesaj sayısının fazlalığı 16,41 ile Aşk Olsun başlığı haklı birinciliği ile öndedir.
Yani; Konu aşk olunca herkes mutlaka bir şeyler yazmaktan kendini alamıyor.
Aynı sıralamayı takip eder isek;
İkinci; 4,25 ile Kürtçe Temel Bilgiler başlığı,
Üçüncü; 4 ile Bir Haber Bir Yorum başlığı,
Dördüncü; 1,85 ile Felsefe başlığı,
Beşinci; 1,67 ile Genç Dinazorlar başlığı,
Altıncı; 1,57 ile Edebiyat başlığı,
Yedinci; 0,74 ile Devrim başlıdır.
En inanılmaz sonuç Devrim başlığında yaşanmaktadır. 19 Üyeye karşılık 14 mesaj!!!
Ayrıca bu 19 üye sayısı ile de tüm guruplar içinde birinci sıradadır bu başlık.
Biraz enteresan
Madem bu başlıktayız bir de öneri yapmamız lazım.
Forumlarda yazarken satır ve sütunlar halinde listeleri düzgün sunamıyoruz.(Bu mesajımızda başımıza geldiği gibi)
Bu konuda ne yapabiliriz?
spartacus
13-08-2008, 14:36
BAŞLIK.................... ÜYE ... MESAJ
Aşk Olsun................ 17 ... 279
Kürtçe Temel Bilgiler.. 8 ... 34
Genç Dinazorlar........ 3 ... 5
Devrim.................... 19 ... 14
Felsefe................... 13 ... 24
Bir Haber Bir Yorum... 2 ... 8
Edebiyat................. 7 ... 11
Bunu mu kastettin sevgili Mhmmd? Satır olarak düzgün ancak sütun olarak bu mümkün değil.
Evet hocam, sütun problemimiz var.
Excel den copy paste zannımca olmuyor.
Gelişmiş cevap tablosuna böyle bir özelliğin ilavesi olur mu?
(Soru çok cahilce ise değerlendirmeyiniz. :) )
serüvenci
13-08-2008, 15:08
mhmmd
bu tür uygulamaları, tabloları resim olarak kaydedip siteye eklemeniz daha uygundur.
saygılarımla
spartacus
13-08-2008, 15:55
Aslında mümkün ancak sisteme eklemek yarardan çok zarar getirecek olan bir uygulama. Zarar nedeni ise sayfalar birbirine girebilir, düzen bozulabilir. Sakıncası editörden eklemek den değil, daha çok C/P den doğar. eksik bir kopyalama yada yapıştırma işlemi sonrasında, sayfalar birbirine karışacaktır.
Sen çözümü bulmuşsun :)
Delx in dediği gibi de olabilir, biraz uğraş ister ancak görünüm için en ideal çözümdür.
evrensel-insan
31-08-2008, 19:44
Saygideger yoneticiler;
Sitemizde bir diğer değişiklik Dosyalar bölümümüzün açılmış olmasıdır. En Üst menüden Dosyalar bölümümüze ulaşıp istediğiniz dosyaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.-cem
Yukarida, alintiladigim konuyu, biraz daha detayli aciklayip; nasil uygulanacagina dair, aciklayici bilgi verirmisiniz? En ust menu! de, dosyalar diye bir bolum yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
"Dosyalar" linkimiz, üst menüden ana safada solda bulunan menüye aktarılmıştır.
Aşağıdaki linkten de kısa yoldan ulaşabilirsiniz:
http://www.turandursun.com/index.php?categoryid=35
Saygılarımla.
serüvenci
31-08-2008, 22:55
Cem,
bazı üye resimleri görünmüyor. siz de mi öyle görüyorsunuz?
saygılarımla.
Daha az müdahele edin.
Çok despotça davranıyorsunuz.:D
Bu mu özgürlük anlayışınız? Sürekli ceza yağdırmak ne kadar doğru?
yöneticilere sürekli haksızlık yapıldığını sölemişimdir dostlarımızın despot olduğunu düşenen arkadaşlar bence diğer forumlara bakmalıdırlar.. biz başka yerler kıyaslanamayız ancak despotluk kıyaslanır ben melek gibi adamlar olduğunu hatta az müdehale ettiklerini bile düşünüyorum :)
Daha az müdahele edin.
Çok despotça davranıyorsunuz.:D
Bu mu özgürlük anlayışınız? Sürekli ceza yağdırmak ne kadar doğru?
Özgürlük anlayışımızın sınırları "bilgi" içeren mesajlara, tartışmalara msn kültürü ile tek cümlelik bol smileyli sataşmalarla verilen cevaplarda bitmektedir sevgili
kerimM.
Bu anlamda despotuz ve olmaya da devam edeceğiz.
Cafe bölümümüz "naif" ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla kurulmuştur. Orada kişisel sataşma ve hakaretler dışında mümkün olduğunca müdahil olmuyoruz.
Saygılarımla.
Silverhand
04-09-2008, 22:19
Değişik yerlerde "Turan Dursun ......nin tekidir","hadi ordan .....ler","var sende bir .....lik" gibi ilginç ifadeler gördüm. Bence bu son derece çirkin ve gözden kaçmış mesajlar acilen silinmeli. Eğer söylenmesinde bir sakınca yoksa neden açık açık konuşmayıp da nokta koyuyorlar yok söylenmesini ayıp ve sakıncalı buluyorlarsa neden söylüyorlar? Ayrıca böyle mesajlara karşı yaptırım uygulanması bence despotluk olmaz gereklidir de.
Değişik yerlerde "Turan Dursun ......nin tekidir","hadi ordan .....ler","var sende bir .....lik" gibi ilginç ifadeler gördüm. Bence bu son derece çirkin ve gözden kaçmış mesajlar acilen silinmeli. Eğer söylenmesinde bir sakınca yoksa neden açık açık konuşmayıp da nokta koyuyorlar yok söylenmesini ayıp ve sakıncalı buluyorlarsa neden söylüyorlar? Ayrıca böyle mesajlara karşı yaptırım uygulanması bence despotluk olmaz gereklidir de.
Bu tür ifadeleri gördüğünüz mesajları sağ üstte bulunan (!) işaretini tıklayarak
rapor etmeniz halinde gereğini yaparız. Takdir edersiniz ki bir çok mesajı okuyamıyoruz.
Saygılar.
Değerli yönetim,
Sitenin ANA SAYFA görüntüsünün solunda bulunan MENÜ kısmında yazım hataları mevcuttur.
Diğer bölümlerde rastlamadığımız Türkçe'mizin yazım karakterleri bu bölümde gözden kaçmış.
-Kuranin Elestirisi
-Tevratin Elestirisi
-Hiristiyanligin Elestirisi
-Haber Arsivi
-Bulten Arsivi
-Videolar
-Kitap Alimi
-Sikca Sorulan Sorular
-Linkler
-Fotoğraf/Grafik Galerisi
-Dosyalar
Öncelikle selamlar diliyorum. Sonrasında site adminlerinden birkaç şey rica ediyorum;
1 - Allah inancı olanlara, müslümanlara hakaret ediliyor fakat bu mesajlar hala forumda aynı şekilde duruyor. Oysa ben aşağıdaki yazımdan dolayı uyarı alıyorum, ki zaten bunu siz kabul ediyorsunuz, hakaret bunun neresinde ?
"Ey atası maymun arkadaşım"
2 - Forumdaki konulara verilen cevaplardan tatminkar olanlar ve verecek cevap bulamadıklarınızı hiçkimsenin görmesine müsade etmeden acele şekilde çöpe taşıyorsunuz, çöp konusu bunun örnekleriyle dolu. Eğer burası bir tartışma platformuysa, karşılıklı saygıya davet ediyorum forum yöneticilerini.
sayın albntrn
Müslümanlara hakaret içeren mesajlardan örnekler verebilir misiniz. Ayrıca bu başlıgı yanlış yere açtınız. Siz okuduktan sonra bu başlık sitenin gelişmesi için öneriler başlıgına taşınacaktır.
Ayrıca site tüzügümüzü okudunuz mu.
saygılarımla
serüvenci
20-09-2008, 02:34
albntrn,
hoşgledin
saygılarımla.
evrensel-insan
20-09-2008, 02:37
Saygideger albntrn;
Sitemize ve aramiza hosgeldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın albntrn
Müslümanlara hakaret içeren mesajlardan örnekler verebilir misiniz. Ayrıca bu başlıgı yanlış yere açtınız. Siz okuduktan sonra bu başlık sitenin gelişmesi için öneriler başlıgına taşınacaktır.
Ayrıca site tüzügümüzü okudunuz mu.
saygılarımla
Sayın dilaver her forumda öneri ve şikayet başlığı olur fakat sitenizde bunu bulamadığım için en uygun yer olarak burayı gördüm. Siz açtıktan sonra oraya taşırsınız artık. Bu arada bahsi geçen hakaret nitelikli mesajlarla ilgili bi çalışma yapıp buraya koyabilirim, tabi o zamana dek mesajlar editlenmezse. Dinlerle yıkanmış beyinlerden bahsediyorsunuz ama asıl ben burada yıkanmış beyinler görüyorum. Ya adminlerinizi seçerken dikkatli olun ya da onları da uyarın ki tatminkar mesajlar gereksiz sebeplerle silinmesin. Nihayetinde şurada insanca fikirlerimizi paylaşıyoruz.
Güçistenci
29-10-2008, 23:26
konunun hepsini okumadım. balıklama dalıyor olabilirim. kusura bakmayın...
sitede biraz daha fazla ingilizce belge olmasını isterdim. bi yabancıyla ya da başka forumlardaki tartışmalarda ingilizce kaynak ihtiyacını gidermesini istiyorum...
bir de sitenin ana sayfasındaki yazıların daha da artmasını istiyorum. ingilizce olarak da arttırırsanız daha da memnun olurum.
bir de video ya da flash dosyaları falan oluşturacak bi grup olsa gerçekten daha güzel olur. hy bu işte çok ilerlemiş. her yerde videoları dolaşıyor. youtube de bile parça parça videoları var mağlesef.
çakırcalı
30-10-2008, 16:45
Aklıma gelen bir öneri var fakat teknik anlamda ne kadar mümkün olur, bilemiyorum.
Malumunuz, bu konuda YouTube en bilinen sitedir, sık sık yasaklanıyor, insanlar istediği gibi bağlanamıyor, çalışmalarını yayınlayamıyor, özellikle ülkemizde. 5-10 kişi, bir video-klipten rahatsız olduğuna dair girişimde bulunduğunda, ilgili video anında kaldırılıyor. Bu genellikle H.Y. zihniyetinin bir uygulaması. Özellikle de islama yönelik eleştiri içeren videoların bir anda yok olduğunu görmek mümkün. Bu nedenle, sitemizde video kliplerin yayınlanabileceği bir bölüm açmak mümkün müdür. Örneğin bir klip yapacağız, YouTube'da yayınlamak istediğimizde 2-3 gün sonra içeriği nedeniyle kaldırıldığını göreceğiz. Oysa TD sitesinde bu tür çalışmaları özgürce yayınlama imkanımız olabilir. Böylece görsel bir zenginlik de kazandırılmış olacaktır diye düşünüyorum.
bir de video ya da flash dosyaları falan oluşturacak bi grup olsa gerçekten daha güzel olur. hy bu işte çok ilerlemiş. her yerde videoları dolaşıyor. youtube de bile parça parça videoları var mağlesef.
Sitemizde bir Video çalışma Grubu var. Çalışmaları henüz yeni ancak önümüzdeki aylardan itibaren ürünler vereceğini tahmin ediyorum. Siz de bu konuda katkıda bulunmak isterseniz video grubuna bekleriz.
evrensel-insan
10-11-2008, 15:27
Saygideger yoneticiler;
"denetimdeki uye" statusundeki, yazarlar; bir mesaj ilettiklerinde; ilettikleri mesaji, "yeni basliklar" veya "bugunku basliklar" bolumunde bulamiyorum. Bu, bir isleyis mi? Yoksa, teknik bir sorunmu? Aydinlatirsaniz, sevinirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
10-11-2008, 18:07
yönetici değilim ama cevaplayayım,
denetimdeki üyelerin gönderdikleri mesajlar moderator veya admin tarafından denetlendikten sonra, eğer yayımlanmasında mani yoksa görülür duruma gelir. eğer aynı konuya denetimdeki üyenin mesaj gönderdiği zamanın sonrası mesaj atılmışsa ve denetim, bu yeni mesajın atılmasından sonra yapılmışsa son mesajı gönderen kişinin ismi konuya mesaj atan son kişi olarak görülür. sorun sadece denetim zamanı ile alakalıdır.
saygılarımla.
Akhenaton
08-05-2009, 00:59
Yahu ikon istemiştik... http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/bigboss.gif
evet ikon lazım değişik duygudurum ifadelerinin yazı dilinin kısır kaldıgı
durumlarda işe yarayacagından eminim
sayın görevliler hızır paşalar
sitenin gelişimi açısından bana verilmiş olan "kıdemli"
üyelik statusunun geri alınmasını talep ediyorum beni lütfen kırmayın
Yahu ikon istemiştik... http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/bigboss.gif
toplam mesaj sayına bakındım ve sanırım bu kıdemli üyelik denen olay
kendilerine yandaş algıladıkları kişileri bir çeşit ödüllendirme mekanizması
olmalı
ne dersin bu işe ?
Akhenaton
19-05-2009, 14:37
olmalı
ne dersin bu işe ?
Valla onu bunu bilmemde frodonun bugüngü bana olan hitabını ben başkasına yapsaydım anında denetime anılırdım yine.
Valla onu bunu bilmemde frodonun bugüngü bana olan hitabını ben başkasına yapsaydım anında denetime anılırdım yine.
dikkat ediyorum bu durum burdaki site tüzüğünün amaçladıgı
insani saygı mekanizmasınada bir tehlike içeriyor
şikayetlerini direkt dilavere yap
senin sürekli yakındıgın hani kafasını çalıştıramamış köşe dönememiş
hep içindeki insani statiklerle zamanda asılı kalmış biri olabilir ama
komonis ler devletlerin bekasına en büyük tehlikeyi oluşturan
soygun ahlaksızlık ve insan onuruna yakışmayan yaşantı modellerine
karşı mücadele verdikleri için komonis kalmışlardır
bizim komonisimiz ruslarınkinden iyidir unutma :)
evet ikon lazım değişik duygudurum ifadelerinin yazı dilinin kısır kaldıgı
durumlarda işe yarayacagından eminim
sayın görevliler hızır paşalar
sitenin gelişimi açısından bana verilmiş olan "kıdemli"
üyelik statusunun geri alınmasını talep ediyorum beni lütfen kırmayın
İsteğiniz yerine getirildi.
olmalı
ne dersin bu işe ?
Sizin tarafınızdan nasıl algılanıyor bilemem. Ama kıdemli üyelik için temel şartımız tüzüğümüzde yazıldır.
51- Kıdemli Üyelik ve Onur Üyeliği
a)Mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimiz Yönetim Kurulu'nun inisiyatifi doğrultusunda 'Kıdemli Üyelik' unvanı almaya hak kazanır. 'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.
b) Gerek mesaj sayısı ile, gerek entellektüel faaliyeti ile, ya da farklı nedenlerle siteye ciddi katkısı olan DÖ üyesi kıdemli üyelere YK tarafından onur üyeligi payesi verilebilir. Onur üyeleri Yönetim forumları haricinde tüm forumların ve çalışma gruplarının aktif üyesi olmasa dahi katılımcılarıdır. Unvanlar Yönetim Kurulu Kararı ile verilir. Ünvanlar disiplin kurulu kararı ile geri alınabilir.
Biraz araştırma yaparsanız bu yargınızın haksızlığının farkına varacağınıza
eminim.
forumdanmı yoksa özelden mi anlayamadım
akhenaton un aşagılanmasını önlerseniz
ondanda ciddi katkı bekleme hakkınız doğacak
akhenaton un aşagılanmasını önlerseniz
ondanda ciddi katkı bekleme hakkınız doğacak
önyargılı olmak bence iyi değil ben daha söz konusu msj ı bile bilmiyorum
mücerred
27-05-2009, 01:17
Cocuklarimizin dini egitimi konusunda nasil bir yol izleyecegimizi gösteren,bu tür profosyonel calismalarin derlendigi bir sayfaya ihtiyac var.
Cocuklarimizi bu kosullanmalardan ve ruhsal olarak en az yaralarla kurtarabilmenin yolunu bulmamiza yardim edecek bir sayfaya ihtiyac var.
mücerred
05-06-2009, 19:33
Psikolojik yardim
insansilar,ve insanlar kac yüzbinyildan beri kendilerine yardim veya kendilerini cezalandiran doga üstü (tanrilar)güclerle yasiyor bilmiyorum.bu kadar uzun bir zaman dilimi bu doga üstü gücleri insan icsellestirmeden öteye bir kalitsalliga dönüstürmeye yeterlimidir?
Bence psikolojik bir destege profosyonel calismalarin yapildigi sabit bir sayfaya ihtiyac var.
Madem ki insanlarin dinsizlesmesine katkida bulunuyoruz.Bizim gecmiste yasadigimiz sikintilari yenilerin daha az yara bere ile atlatmasina yardimci olmaliyiz
TD sitesinde bu konuyla ilgili yazilar da okudum.Bu durumun farkinda olan TD sitesinin adim atmasini bekliyorum.
Müslüman bir dostumla islam üzerine sohbet ederken,bana dedi ki ben ölünce annemi babami görecegime inaniyorum bu beni rahatlatiyor.Bende konusmami bitirdim.
Sayın Mevlut
Bu öneriniz ana sayfa için mi geçerli. Ana sayfada böyle bir köşe açılmasını mı öneriyorsunuz. Örnegin bir köşe yazarımızın bu konuyu irdelemesi sizin önerinize cevap teşkil edebilir mi.
saygılarımla
mücerred
05-06-2009, 20:59
Ana sayfa da olabilir,Psikoloji-Felsefe bölümü de bence daha önemlisi bunun profosyonel calismalar olarak (arastirmalar,ceviriler vb)toplu olarak sunulmasidir.Inaniyorum ki böyle bir calisma ile üzerimizden büyük bir vebal kalkacaktir.
saygilarimla
Merhabalar,
Benim bir önerim olacak. Siteye birisi bir video eklediği zaman özellikle youtube dan eklediğinde altına linkini de yazabilir ise, youtube a giremeyenler farklı yollardan videoyu izleyebilirler.
Youtube erişimi olmadığı için video otomatik olarak hiç gözükmüyor sayfada.
Saygılar
evrensel-insan
06-06-2009, 21:40
Saygideger EnvyMe;
Ben ne zaman you Tube'den bir video eklesem, ana sayfanin linkini veriyorum. Her nasilsa sadece videonun kendisi cikiyor. Bunun boyle olusu, bu siteyle paralel.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Merhabalar,
Benim bir önerim olacak. Siteye birisi bir video eklediği zaman özellikle youtube dan eklediğinde altına linkini de yazabilir ise, youtube a giremeyenler farklı yollardan videoyu izleyebilirler.
Youtube erişimi olmadığı için video otomatik olarak hiç gözükmüyor sayfada.
Saygılar
CAFE KISMINDA ilgili bir bilgilendirici topic olacaktı
" sayın başbakan : ben youtubeye giriyorum sizde girin" adında
ordaki tavsiyeleri uygularsanız sorun kalmaz
evrensel-insan
06-06-2009, 23:57
Saygideger yoneticiler;
Sitemizin yazarlari; mesajlarini yazabilmek icin; kendilerine sectikleri lakaplarini; kendilerine uygun gordukleri icin secmektedir. Dolayisiyle; her lakap, yazarin kendisine hitap edilmesi icin; yazar tarafindan secilir.
Herhangibir yazar; baska bir yazara, eger yazisinda hitap etme geregi duyarsa; hitap seklinin, ayni yazarin kendisine hitap edilmesini istedigi gibi olmasi onun hem kisisel hakkidir, hemde kendine hitap olarak secimidir.
Ben, evrensel-insan olarak; herhangibir yazarin, baska bir yazara; onun istedigi lakabiyla degil de; kendinin uygun gordugu bir lakap kullanmasini uygun gormuyorum. Bence, bu tip bir yanasim; yazarin kisisel degerine yapilmis bir saygisizliktir.
Tuzukte bence bu acik degildir. O yuzden tuzukte bu konunun acikca belirtilmesini; ve yazarlarin; baska bir yazara hitabederken; sadece istenen lakabi kullanmalari gerektigini oneriyorum.
Benim lakabim; evrensel-insandir. Basinda baska bir ek olmadigi gibi; evren, evrensel v.s. seklinde kisaltilmis versiyonlarida; bu lakabin ne anlamini icermekte, ne de hitap sekli; evrensel-insan'a yonelik olmaktadir.
Onerim, bilgilerinize; sunulur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
CAFE KISMINDA ilgili bir bilgilendirici topic olacaktı
" sayın başbakan : ben youtubeye giriyorum sizde girin" adında
ordaki tavsiyeleri uygularsanız sorun kalmaz
Yok benim bahsettiğim youtube a nasıl girilebileceği değil. Onun yollarını biliyorumda, youtube dan eklenen bir video burada link olarak gözükmediği için hangi video onu göremiyorum. Sanırım vbulletin eklentisi var linki direk video ya çeviren. Ondan olabilir sizinde dediğiniz gibi sayın evrensel-insan.
Saygılar
BASKALTURK
07-06-2009, 04:02
Benim denetimimi ne zaman kaldirmayi dusunuyorsunuz? 6 ay oldu insaf yahu!
BASKALTURK
07-06-2009, 04:03
Site'nin gelisimi icin benim denetimimin kalkmasi sart.6ay oldu bekliyorum ne bicim cezadir bu?Adam vursak 3 ay yatardik.
serüvenci
07-06-2009, 12:03
sayın EnvyMe,
dediğiniz gibi bir eklenti ile youtube linkleri doğrudan video olarak görünmektedir. size pratik bir yol önereceğim. youtube videosunun olduğu mesajı alıntılarsanız linki görebilir oradan tüneller vs yoluyla izleyebilirsiniz. alıntılamayı bildiğiniz için nasıl alıntıladığınızı söylememe gerek yok.
youtube burda yasak olmadigi icin ,bu konu hakkinda bir bilgim yok , ama
baskalturkun haykirisina golge meclisi uyesi olarak kayitsiz kalamiyacagimizi dusunuyorum ,
ya denetimden cikarilmali ki artik sure bayagi olmus ,yada uyeligi artik sonlandiilmali ,
iki arada bir derede kalmak kadar insan psikolojisini bozan bir sey yoktur
serüvenci
07-06-2009, 13:34
elbette Gölge Meclis bu duruma sessiz kalmayacaktır.
Sayın yöneticiler,
sayın BASKALTURK'un denetimden çıkarılmaması ile ilgili açıklamanızı bekliyoruz.
saygılarımla
evrensel-insan
07-06-2009, 14:21
Saygideger yoneticiler;
Bu konu ile ilgili, BASKALTURK arkadasimizin, bana gonderdigi mesaj ve benim bu mesaja iletim asagidadir. Bazen, uyeler beni; yonetimden bir kisi zannederek, bana ozel mesaj atmaktadirlar.
Alıntı:
BASKALTURK´isimli üyeden Alıntı
6ay oldu kardes,acin artik su denetimi de yazi yazalim.esenlikle
Saygideger baskalturk;
Ben yonetimin herhangibir kurumunda degilim. Sadece kidemli uyeyim. Sen bu dilegini ya YK'ya; ya da DK'ya ilet. Kimler, bu kurullarda, bunu da isimlerin altinda belirtilen cumlelerden bulursun.
Saygilarimla;
evrensel-insan
BASKALTURK
07-06-2009, 17:05
Tesekkurler arkadaslar.esenlikle
Denetime alma bir ceza degil, bir önlemdir. Israrli sekilde uygunsuz mesaj atan üye denetime alinir. Eger bu konuda bir degisim olursa denetim kaldirilir, bunun zamanla ilgisi yok. Bir üye 10 yil bile denetimde kalabilir. Eger dili düzgünse bir gün bile denetime alinmayabilir.
hoşgeldin yeniden Başkaltürk özlettin kendini.....
BASKALTURK
10-06-2009, 07:39
hoşgeldin yeniden Başkaltürk özlettin kendini.....
Tesekkur ederim unbelieving,bende sizleri ozledim.esenlikle
teknik kadrodan allah razı olsun
forum ayarlarına istemedigimiz kişilerin mesajlarını okumama seçeneği
eklemişler
sosyalistt
21-06-2009, 18:04
Görüyoruz ki kimi başlıklar binlerce mesajı geçiyor. Ben gibi yeni gelen birinin konuları okuması elbette zor oluyor ve içerikte yer alan mesajlar yeniden tartışmaya açılabiliyor. Zaten bu başlıkların çoğunda ya farklı konulara sapmalar oluyor ya da 10 sayfada bir konu başa dönüyor.
Bu yüzden sonuca bağlanmış, sonuca varmayan, farklı konulara sapmış konular kilitlenirse sanırım daha iyi olur.
Bu platform çoğulcu paylaşım ortamıdır.
Yazarları ferdi kararları herkesi etkilemektedir.
Başlattıkları konular, tartıştıkları başlıklar, cevap yazanlar vs.
Bu yüzden;
Özel mesaj yolu ile ÜYELİK İPTALleri bizce meclis kararı ile yapılmalıdır.
Konusu itibarı ile hararetli sitede bunalan yazarların anlık iptal iletileri yine anlık şekliyle değerlendirilmemeli.
evrensel-insan
27-06-2009, 21:04
Saygideger yoneticiler;
Site yonetimi ve uyguladigi demokrasi politikasi; direk kisasa kisa seklinde degil de; hem uyeleri, site de kalmaya yoneltici, hem de kararlarindan caydirici bir temelde ve duygusal karar alan uyelere, mantikli yanasimla degerlendirilmelidir.
O yuzden daha once de onermis oldugum "Uye-site arasi bag olusturan bir kurulun kurulmasi" dir. Bu kurul; bir yerde, demokratik olarak; uyeleri "caresizlige iten" konularda; uyelerin "temsilcisi" gorevini gormelidir.
Boyle bir kurul'un "kidemli Uyelerden" ve site meclisinin karar verecegi kisilerden olusmasi ve bu kurulda kistas D.O.G., degil; Kidemli uyelik olmalidir.
Bu kurulun onayi olmadan da; hic bir uye atilmamali ve bu kurul en azindan"rahatsiz olan" uyelerin, "Rahatsizligini giderici" yonde calismalidir. Bu bir cesit, uyelerin "sendikasi" gorevini gorebilir. Ayni zamanda; bir yoneticinin kisisel karar uygulamasinin da onunu kesebilir. Cunku karari uygulayacak uye, bu kurula kararini uygulamadan once; nedenleriyle birlikte cevap verme zorunlulugunda kalir. Hem boylece, yonetim; direk uyelerle uygulama anlaminda iliski kurmaz. Hem de uyeler, boyle bir kurumun varligindan bir guven duyar. Ben bilhassa, bireysel olarak; bu konuda mhmd arkadasimizi oneririm.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ayni zamanda; bir yoneticinin kisisel karar uygulamasinin da onunu kesebilir.
Tüzügümüz bu tür varsa keyfi uygulamalar için önlem içermektedir. Varsa itiraz edersiniz.
Ayrılmak isteyen arkadaşlarımız bu seçenegi kullanmış mı. Hayır. Onlar her şeyin üstünde ya, onlara kimse karışamaz.
Tüzügümüz son derece nettir. Ayrıca site meclisi bu tür işlere karışmaz. Bunlar DK ve YK yetkisindedir.
Dikkat ederseniz kim, uslubu bozmuş, kim amiyane konuşmuş, kim küfür etmiş, kim başlıgı luzumsuz iletilerle doldurmuş, kim ısrarla mod yetkisine karşı çıkmış; tavizsiz ve ayrım gözetilmeden yaptırıma ugruyor.
DK nın en son kararına bir göz atın isterseniz. Bu sitede taviz yok, tavize de izin yok. Düşüncelerimizi site tüzügüne uygun olarak serbestçe ifade etmemizin önünde de hiç bir engel yok.
Ne olmuş, adam hakaret ediyor, sonra da deklare veriyor. Güle güle kardeşim. Gelene neden geldin diye sormuyoruz, gidene de neden gittin diye sormayız. Tüzükte her türlü hak arama mevcuttur.
saygılarımla
Mutezile
27-06-2009, 23:09
Dilaverden:
Tüzükte her türlü hak arama mevcuttur.
Anahtar nokta bu. Bunun kendi çapımda mücadelesini verenlerdenim. Şimdi DK'da savunma okumaktan, forumların tadına varamıyoruz ama. Gülü seven dikenine katlanır.
Bazı arkadaşların savunmasını okusanız, sanırsınız olay Dreyfus vakası. Ama her gelen hadise bizim için önemlidir. Kimseye haksızlık yapmamak için kılı kırk yarıyoruz.
Taraf tutma, kayırma falan mümkün mü? Kim kime bunu teklif edebilir. Ama forum dünyasının hayhuyu bu. Herkesi her zaman memnun etmek söz konusu değildir. Dilaverin işaret ettiği gibi, tüzüğe arada göz atarsanız işleyişi daha iyi kavrarsınız. Malum herkesin özgürlük ve saygınlık alanı, yanındakinin ki ile sınırlı. Bunu hatırlatmakta fayda görürüm.
Saygıdeğer evrensel;
Önerini dikkatle okudum. Katılmıyorum. Site şu haliyle, kurullarıyla bu iş yükünü kaldırmaktadır. Ayrıca frodo, KC, sargon gibi arkadaşlar bu dediğini zaten -onlara özel olarak kimse tevdii etmediği halde -gönüllü olarak yapıyorlar. Her kurul, yeni süreç, yeni karar alma organı, yeni 'kırtasiye' demek. Yazdıklarım benim kişisel kanaatim. Hiç kimse veya kurul adına değildir.
mücerred
27-06-2009, 23:41
YK nin DK nin hak hukuk konulari,itirazlarla fazla ugrasmamasini dogru buluyorum.Kisa kesin aydin havasi olsun .Hayati,güncel bir sürü konu var.
Enerjinizi bunlara yönetin
Sayin evrensel-insan
görev almam diyorsunuz sonra bir sürü öneride bulunuyorsunuz
yok öyle yagma tasin altina elinizi koyun
saygilarimla
evrensel-insan
28-06-2009, 01:38
Saygideger MEVLUT1;
Site'nin algisina gore; benim, yansittigim dusunceler D.O.G. icin uygun degildir ve olamaz, olmasi da mumkun degildir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
mücerred
28-06-2009, 02:46
Site yönetimi sizin hicbir konuda görev alamayacaginizi mi düsünüyor yoksa bazi konularda cekinceleri mi var
Sizin görev konusunda taleplerinize cevap verilmiyor mu ? yoksa siz tas agirmi diyorsunuz?
saygiyla
evrensel-insan
28-06-2009, 02:55
Saygideger MEVLUT1;
Ne bana bu konuda bir teklif geldi, ne de ben bu konuda bir teklif onerdim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger MEVLUT1;
Ne bana bu konuda bir teklif geldi, ne de ben bu konuda bir teklif onerdim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-insan DÖ grubunda idi ve tercüme grubunda görev verilmişti ama verilen tercüme görevini yerine getiremiyeceğini beyan ettiği için DÖ ve tercüme grubundan çıkarıldı.
evrensel-insan
28-06-2009, 20:07
Saygideger aydoe;
Madem aciklama yapma geregi duydun, hic olmazsa;detayiyla aciklasaydin. Onu da ben tamamliyayim. Ben siteye tercume yapmaktan cekinmem ve nitekim tercumelerim olmustur. Bu konudaki tercume; Muhammed'in cinsel hayati ile ilgiliydi. Ben de "Bana ne, muhammed'in uckurundan, dogru durust bir tercume varsa yapayim " dedim ve bunun uzerine; D.O.G. uyeliginden cikarildim. Daha sonra senin ricanla bir daha muracaat ettim ve "benim muslumanlarla kuran, ayet, hadis v.s. temelinde tartismadigim "one surulerek, yani kisaca antiteist davranmadigim one surulerek, bu muracaat ta red edildi.
Bundan sonra da; zaten; tekrar muracaat etmeye bir niyetim yok. Cunku benim algima gore; D.O.G. adina uygun degil; dinlerle ugrasi olan; antiteizmi uygulamaktadir. Dinlerden ozgur olan, dine inanan kisilerin; kisilik degerleriyle ugrasmaz. Sadece dusunce olarak; dini mentalitenin; insansal-evrensel mentaliteye uygun olmadigini ve hatta bir engel oldugunu savunur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
mücerred
03-07-2009, 02:55
Siteye getirilen öneriler nasil bir islemden geciyor?
YK toplantilarinda otomatik olarak gündem maddesi olarak mi yer aliyor yoksa YK dan biri gerekli görürse mi gündeme getiriyor?
saygilar
digeri_1
10-07-2009, 15:44
Ben bir şey sorucam. Belki td yi çok iyi bilmiyorum ama.
bir başlığım kilitlenmiş. neden ve kim tarafından olduğu hususunda hiç bir bilgi verilmiyor bize ,
hangi moderatörle konuşmak lazım onu da bilmiyoruz . bu konuda bir bilgi veriliyor mu ?
Son mesajlarda ortamı gerginleştiren bazı ifadeler nedeniyle temizlik yapılmak üzere sandık odasına alınmış. Sterilize edildikten sonra başlık eski yerine dönecek.
digeri_1
10-07-2009, 19:18
teşekkür edrm açıklamanız için.
kafasikarisik
14-07-2009, 10:37
Saygıdeğer forum yöneticileri ve katılımcılar,
Dün sabah siteye girdiğimde, ki daha yeni kahvaltımı etmiştim, aşağıdaki başlıkta ceset fotolorı ile yüklü bir video ile karşılaştım.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11203
Neyse ki prozac02 tarafından videolar kaldırıldı. Ama absürd konulu başlık devam ediyor.
Daha sonra "Dinsizlik Kabustur" başlığını gördüm.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11168
Başlığın içinde "Dinsiz Karakter" diye bir paragraflık sıfatını koyamayacağım çirkinlikte önyargılı ithamlarla dolu bir yazı gördüm. Bu yazı üzerine bence haklı olarak tepkiler gelmeye başladı, verilen bu tepkiler modlarca silinirken, tepkiye yol açan yazı aynen korunmaya devam etti. Hatta bu başlığa tepki olarak açılan başka bir başlık, açan kişinin "bu bir tepki başlığıdır, bu şekilde önyargılı tutumun çirkinliğini görülsün" diye açtığını söylemesine rağmen önce yöneticilerden bazılarının tepki mesajları ile karşılaştı arkasından da silindi.
Başkaca;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3224&page=6
Başlığı altında kendi verdikleri örneği değiştirince aldığım cevap budur. Sizce bu cevap saygı sınırları içerisindemidir? Kimseyi doğrudan hedef almadan verdiğim örneğin direkt beni hedef alarak dönmesi forumun ve disiplin kurulunun tavsiye ettiği bir davranışmıdır?
Alıntı:
kafasıkarışık´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=200102#post200102)
Verdiğiniz örnekten devam edelim. Diyelim iki çocuğunuz var, birini çocuk istismarcılarının eline veriyorsunuz, diğerini en iyi imkanlarla büyütüyorsunuz. Çocuk istismarcıların elinde hayatı kararmış çocuk büyünce anne babasının kim olduğunu öğreniyor, size küfürler ederek, kardeşinide bir güzel pataklıyor. Sizde dayak atan çocuğunuza kızıyorsunuz, çok ayıp hiç kardeş kardeşle kavga eder mi diye?Sonra çocukalarınıza ben sizi aslında imtahan etmek istedim, 18 yaşınıza gelince eğer bana isyan etmemiş ve yanlış yapmamış iseniz size mal varlığımı verecektim diyorsunuz. Zamanında bir köşeye attığınız çocuğunuzu da cezalandırmaya kalkıyorsunuz.Asıl suçlu kim çocukları için eşit muamele yapmayan siz mi? Çocuklar mı? Siz adaletli bir babamısınız?
Çocuk istismarcıları der iken? Kimsenin kimseyi istismarcılara verdiği yok. Burada yanılgıya düşüyorsunuz. Kim sizleri istismarcıların eline attı? Hayat mı? Aileniz mi? Kim? Hayatınız karardığı için mi inkarcısınız? Bizi iyi yetişen çocuk kendinizi de çocuk istismarcıların eline verilmiş çocuk olarak mı görüyorsunuz? Evet ise neden?.....
Verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi hoşgörü sınırını aşan yazılar eğer dindar kişilerden geliyorsa korunup kollanmakta, hakaret dolu mesajlar tümden kaldırılmak yerine, hakaret içeren kısımlar EDİT yazılarak mesaj korunmakta (bir mesajda EDIT görünce boşlukları doldurarak ne denmek istendiği ortaya çıkıyor ve ne yazıkki bu editlenen hakaretlerin bir kısmı da kadın üyelere karşı verilmiş mesajlardır) diğer taraftan, bırakın bu tarz başlıklar açıp, mesajlar yazmayı, Kinayeli mesajlar dahi daha 2. sefer okumaya fırsat verilmeden ve herhangi bir uyarı yapılmadan tümden silinmektedir.
Bu tür çifte standart uygulamaları politika konulu mesajlarda da sıkça olmaktadır. Benim gibi bu tür ikiyüzlü ve belirli bir fikirleri dayatan, bazı fikirleri koruyup kollayan yönetim şeklinden rahatsızlık duyan başkalarının da olduğundan eminim. Özgür tartışma ortamını zedeleyen bu tür uygulamaların yönetimden gelmesinin sitenin genel karakterine zarar verdiğini düşünmekteyim,
Kolay gelsin,
Kafasıkarışık
Bir şey soracağım.. Forumda 'kendi cevaplarına yazılan mesajlar' gibi bir seçenek var mı?
evrensel-insan
15-07-2009, 01:01
Saygideger toliveistodie;
Eger yazdigin mesaja cevap gelmezse; ya da yazdigin mesaja eklemek istedigin mesaj olursa; yazabilirsin. Ya da; eklemek istedigin mesaj, bir onceki mesajin devami degilse; kisa bir giris yaptiktan sonra, eski mesajinin linkini verip; devam edebilisin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yok hayır.. 'Yeni Mesajlar' seçeneği var ya ondan bağımsız bir de 'kendi cevaplarına yazılan mesajlar'gibi bir seçenek var mı? Yok sanırım..
Bir şey soracağım.. Forumda 'kendi cevaplarına yazılan mesajlar' gibi bir seçenek var mı?
Profilinizden girerseniz abonesi olduğunuz konular karşınıza çıkar. Abonesi
olduklarınız mesaj yazdığınız başlıklardır.
serüvenci
15-07-2009, 12:09
sayın toliveistodie,
kendi profilinizde aboneliklerinizle ilgili ayarları yaparsanız mesaj gönderdiğiniz konulara mesaj gelmiş mi gelmemiş mi ya profilinizden ya da yeni mesajları tıklayarak görebilirsiniz. eğer abone olduğunuz bir konuya cevap geldi ise yeni mesajları tıkladıktan sonra tek tek mesajlara baktığınızda abone oldğunuz konunun sağında diğer konu başlıklarında olmayan bir mavi veya yeşil kutu göreceksinizdir.
eğer direkt aboneliklerinizi yani mesaj gönderdiğiniz konulara cevap gelip gelmediğini görmek isterseniz size göre sol üst köşede profiliniz yazan kısmı tıklayın ve tıkladığınızda çıkan sayfada zaten aboneliklerinize yeni mesaj geldi ise o konu açılan sayfada görülecektir. eğer bir konuya beğendiyseniz de o konuyu size göre sağ üst köşede ilk mesajın üstünde abone olabileceğiniz bir teknik yapı mevcut
saygılarımla
Saygıdeğer forum yöneticileri ve katılımcılar,
Dün sabah siteye girdiğimde, ki daha yeni kahvaltımı etmiştim, aşağıdaki başlıkta ceset fotolorı ile yüklü bir video ile karşılaştım.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11203
Neyse ki prozac02 tarafından videolar kaldırıldı. Ama absürd konulu başlık devam ediyor.
Daha sonra "Dinsizlik Kabustur" başlığını gördüm.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11168
Başlığın içinde "Dinsiz Karakter" diye bir paragraflık sıfatını koyamayacağım çirkinlikte önyargılı ithamlarla dolu bir yazı gördüm. Bu yazı üzerine bence haklı olarak tepkiler gelmeye başladı, verilen bu tepkiler modlarca silinirken, tepkiye yol açan yazı aynen korunmaya devam etti. Hatta bu başlığa tepki olarak açılan başka bir başlık, açan kişinin "bu bir tepki başlığıdır, bu şekilde önyargılı tutumun çirkinliğini görülsün" diye açtığını söylemesine rağmen önce yöneticilerden bazılarının tepki mesajları ile karşılaştı arkasından da silindi.
Başkaca;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3224&page=6
Başlığı altında kendi verdikleri örneği değiştirince aldığım cevap budur. Sizce bu cevap saygı sınırları içerisindemidir? Kimseyi doğrudan hedef almadan verdiğim örneğin direkt beni hedef alarak dönmesi forumun ve disiplin kurulunun tavsiye ettiği bir davranışmıdır?
Verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi hoşgörü sınırını aşan yazılar eğer dindar kişilerden geliyorsa korunup kollanmakta, hakaret dolu mesajlar tümden kaldırılmak yerine, hakaret içeren kısımlar EDİT yazılarak mesaj korunmakta (bir mesajda EDIT görünce boşlukları doldurarak ne denmek istendiği ortaya çıkıyor ve ne yazıkki bu editlenen hakaretlerin bir kısmı da kadın üyelere karşı verilmiş mesajlardır) diğer taraftan, bırakın bu tarz başlıklar açıp, mesajlar yazmayı, Kinayeli mesajlar dahi daha 2. sefer okumaya fırsat verilmeden ve herhangi bir uyarı yapılmadan tümden silinmektedir.
Bu tür çifte standart uygulamaları politika konulu mesajlarda da sıkça olmaktadır. Benim gibi bu tür ikiyüzlü ve belirli bir fikirleri dayatan, bazı fikirleri koruyup kollayan yönetim şeklinden rahatsızlık duyan başkalarının da olduğundan eminim. Özgür tartışma ortamını zedeleyen bu tür uygulamaların yönetimden gelmesinin sitenin genel karakterine zarar verdiğini düşünmekteyim,
Kolay gelsin,
Kafasıkarışık
Sayın Kafasıkarışık,
Bahsettiğiniz yazı tarafımca yazılmıştır. Siz dahil ben bu forumda kimseyi insanlık adına hiç küçük görmedim. Ama bir yanlışım var ise ki bende insanım yanlışım olabilir, bu bahsettiğiniz konunun incelenmesini ve gerek görülür ise tarafıma ceza verilmesi için kendim tekrar ön plana çıkartmak istiyorum.
Mesajım ile ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Eğer incelenip yaptırım uygulanması gerekiyor ise o zaman savunmam alındığında cevabımı vermek istiyorum.
Saygılar
Site yöneticileri
Denetimde olan üyelerin yazıları mevcut başlıkta en son yazı olarak çıksın
Tarih sırasına göre çıkınca daha sonra çıkıyor o başlıkta yoğun olunca yazı kaynayıp gidiyor.
saygılar
mücerred
18-07-2009, 14:18
Sitenin hacmi gün gectikce genislemekte bunun üye ve misafir acisindan dezavantaji ise ulasmak istedikleri konularda zaman kaybinin olmasidir.Site acisindan ise siteye girenlerin sitenin vermek istediklerinin ne kadarindan istifade ettiklerini bilememek.
Sectiklerimiz,tavsiye ettiklerimiz veya baska bir adla dosya acmak,Bunun icine de önemlilik sirasina göre sitenin vermek istedigi hersey bu dosyada toplanabilir böyle bir paketle site varlik nedenini daha basarili bir sekilde yerine getirmis olur.Bu baslik hem anasayfada hemde forumda yer alabilir.
2.si Meclis üyelerinin dokunulmazliklari yok üstüne üstlük maasda almiyorlar yani hicbir getirisi yok Meclis üyeligini biraz daha cazip hale getirmeyi düsünelim.
Bunun icin önerim
Forumda bir sayfa acarak,alfabetik siraya göre sadece meclis üyelerinin yazilarindan secilmis bir baslik acilabilinir.
Emegi gecen bütün arkadaslara tesekkür ederim
Mutezile
18-07-2009, 19:22
Sayın Mücerred;
Meclis üyelerinin dokunulmazliklari yok üstüne üstlük maasda almiyorlar yani hicbir getirisi yok Meclis üyeligini biraz daha cazip hale getirmeyi düsünelim.
..demişsiniz.
Ben meclis üyeliğini daha cazip hale getirmek için - sitenin bağımsız devamlılığını sağlamak niyetiyle - meclis ve tüm yönetim kadrolarına zorunlu aidat önerisi getirdim; ve sonbahardaki ilk meclis oturumunda da gündeme alınmasını önerdim.
Meclis üyeliği bundan daha ne kadar cazip olabilir:eyebrows:
mücerred
20-07-2009, 13:36
Ben meclis üyeliğini daha cazip hale getirmek için - sitenin bağımsız devamlılığını sağlamak niyetiyle - meclis ve tüm yönetim kadrolarına zorunlu aidat önerisi getirdim; ve sonbahardaki ilk meclis oturumunda da gündeme alınmasını önerdim.
Meclis üyeliği bundan daha ne kadar cazip olabilir:eyebrows:
Düsünülmesi gereken bir öneri
Ancak bu tür cözümlerin yorgunluk,bas agrisi,isteksizlik ve vakitsizlik gibi yan etkilerinin recete de yazilmasinda fayda vardir.
Getirdigimiz öneriler yk tarfindan degerlendiriliyor mu?örnegin TD Sitesi arastirma ve inceleme ödülleri konusunda bir calisma varmi ?yoksa haddimizi asiyoruz mu bilelim?
Sitemizin gelisebilmesi icin,
öncelikle paylastigimiz toplumsal hayatin sorunlarina alternatif cözüm önerileri sunabilen, arkadaslarin bizimle fikirleri paylasmasi sart....
dilaver, sargon, cem, mutezile, wolf gibi forumdaslarin bahsi gecen konulardaki yorumlari bu sitenin icerigini tekrar güclendirebilir......
al bundy
21-07-2009, 13:20
daha önce söylendi mi bilmiyorum ama saat uygulamasını 24 üzerinde yaparsak çok daha anlaşılır ve faydalı olur. saat 11 de gönderilen mesaj am mi pm mi bilmiyoruz ve bazen okuduğumuz mesajı yeni mi eski mi diye ayırt edemiyoruz.
umutbitmez
23-07-2009, 17:55
forumlardaki topiklerde bir sürü tekrar ve teşekkür mesajları mevcut, bir teşekkür butonu koyulursa kişilerin ekleyeceği bir şey yoksa okuduğu ve katıldığı konuları teşekkür ederek belirtir. Buda bazı diğer forumlarda olduğu gibi kişilerin çalışma ve araştırma şevkine katkı verir
Sayın dilaver ve frodo,
acaba forumda özel mesajlarla ilgili bir sorun mu var, yoksa (daha muhtemel olan) tamamen benim beceriksizliğim mi? Dün siz ikinize iki kez aynı özel mesajı yollamaya çalıştım. Fakat 'gönderilen postalar' bölümü boş. Acaba mesajları aldınız mı?
saygılarımla
sayın ulpian
Bana geldi ve ben de ilgili ve yetkili arkadaşımı bilgilendirdim.
Disiplin duyuruları başlıgında frodo'ya da ulaştıgını ve gerekeni uyguladıgını görebilirsiniz.
Bana iki kere geldigine göre frodo'ya da iki kez gitmiş olması muhtemeldir.
saygılarımla
teşekkürler sayın dilaver,
lütfen sabırsızlık veya 'sıkboğaz etmek' olarak yorumlamayınız. Tamamen şu 'göderilen postalar' bölümünün boş olmasından dolayı, mesajların gidip gitmediğini anlayamamıştım sadece.
saygılarımla
Sitemizin gelişimi için, her gün yeniden yeniden aynı kişilere ve içerik olarak aynı konuda olmasına rağmen devam eden başlık açma çılgınlığının siteyi geliştirmeyip çöplüğe çevirdiğini düşünüyorum. Bu görüntü kirliliği karşısında sitede okumak, yazmak, öğrenmek çabamın yavaş yavaş eksildiğini hissetiğimden; forumda, (DÖ ve meclis dışında) görünen alanlarda yazı yazmama kararı almış bulunuyorum.
Sitenin bu görüntüden bir an önce kurtulmasını ve yeniden yazma azmini kazanabilmeyi umut ediyorum.
Köşeli köşeliler forum başlığı talebimi, site çehresi açısından önemli bulduğum için yineliyorum..
Düzenli bir alanda düzeyli sayfalarda görüşünceye kadar yazıda aranızda olamayacağım zaman için hoşçakalın....
Düzenli bir alanda düzeyli sayfalarda görüşünceye kadar yazıda aranızda olamayacağım zaman için hoşçakalın....
sevgili kızım
kulagını bulamıyorum, yardım edermisin bana.
saygılarımla
Acaba pervane hakli olabilir mi ?
tüm forumlarda yeni baslik acabilme yetkisini bir kac günlügüne kalidirip, üyeleri eski ama icerkli basliklara yönlendirmek istemek bir cözüm olabilir mi ?
teşekkürler sayın dilaver,
lütfen sabırsızlık veya 'sıkboğaz etmek' olarak yorumlamayınız. Tamamen şu 'göderilen postalar' bölümünün boş olmasından dolayı, mesajların gidip gitmediğini anlayamamıştım sadece.
saygılarımla
Ö.M. gönderir iken bir seçenek var. Gönderilen mesajlara kayıt et diyeydi sanırım. Onu seçmezseniz gönderilmiş mesajlara kayıt etmiyor. Bu yüzden gitti mi gitmedi mi diye muallakta kalıyorsunuz. Bende yaşamıştım daha önce ;)
Saygılar
Ö.M. gönderir iken bir seçenek var. Gönderilen mesajlara kayıt et diyeydi sanırım. Onu seçmezseniz gönderilmiş mesajlara kayıt etmiyor. Bu yüzden gitti mi gitmedi mi diye muallakta kalıyorsunuz. Bende yaşamıştım daha önce ;)
Saygılar
Teşekkür ederim sevgili EnvyMe. Bir dahakine dikkat edeceğim.
saygılarımla
Bildiyimiz gibi Dini tartismalar cok ilgi cekiyor,mesela ben,televizyonda Dini tartisma yakaladimmi hep takip ederdim,mesela ateist Dindar tartismalarini videoya cekip sitede yayinlarsak cok daha takip edilen bir site oluruz ,hatta bu zamanla televizyona bile kayar eminim site cok cok daha güclenir,disarda bize ait olan ama bizden bihaber olan yüzbinlerce insan var, onlarda ait olduklari yere kavusur.
Bildiyimiz gibi Dini tartismalar cok ilgi cekiyor,mesela ben,televizyonda Dini tartisma yakaladimmi hep takip ederdim,mesela ateist Dindar tartismalarini videoya cekip sitede yayinlarsak cok daha takip edilen bir site oluruz ,hatta bu zamanla televizyona bile kayar eminim site cok cok daha güclenir,disarda bize ait olan ama bizden bihaber olan yüzbinlerce insan var, onlarda ait olduklari yere kavusur.
bunu radyoda yapmayı teklif ettik fakat kimse henüz böyle bir programa katılacağını bildirmedi.
Sitemizin gelismesi icin pusi'nin iletilerini tüm diger forumlara asilmasn i bu güzel sitemiz icin iyi, hem carpici hemde icerikli bir reklam olabilir....
önermesi benden....
yardimci olabilirsem, öm yolu ile haber verilmesi kafi.....
Sayin unbe,Dinlerin herseyi yalan üzerine kurulu,Bizlerin savundugu degerlerse gercek olanlar,sunun bilincindeyimki Diyanet isleri baskani gelse hatta bunlarin peygamberlerinin hepsi gelse bizim Dilaverimiz ,Pantemiz veya özgürümüz bunlarin hepsine yeter, zaten onlarda tartiscak yürekde olamaz zira yalan dogruya asla galip gelemez,onlarda bunun cok iyi bilincinde, öyle olmasaydi zaten diyanetden bir kisi sürekli sitede diyanet adina yazardi biz bunu yasaklamiyoruz tartismalara diyanetde katilsin,hodri meydan,yazili tartismalar herkese ulasamaz ama karsi karsiya tartismalarin herkesin dinlemesinin ve takip etmesinin imkanlari var.
evrensel-insan
21-08-2009, 17:46
Saygideger prozac02;
Islam Formundaki "Hurafiyeler" Basligini, bir zahmet uygununa duzeltirmisin? Ozgur_beyin'e "yakalandik" zaten. Baska birine daha yakalanmadan, su kelimeyi bir duzeltiver. Galiba, "hurafeler" olacak. Olur a, sende bilmiyor olursun, yanlis duzeltirsin, daha cok "lulu" oluruz.:attention:
Saygilarimla;
evrensel-insan
LifeOwneR
27-08-2009, 06:16
önceden sitede mesaj yazılan son konular ve açılan yeni konular ilk 10 şeklinde sıralanmakta idi. forum anasayfasında en son mesaj yazılan konuları penceresi eklenirse forum daha kullanışlı olacaktır kanaatindeyim. saygılarımla
arkadaşlar siteye yeni üye oldum...tanışma kısmından sonra ilk buraya uğradım bir webmaster olarak gözüme çarpanları aktarmak istedimm.... sanırım yetkim yetmediğinden yeni başlık açamadım burdan yazıyorum bu yüzden umarım birileri okur...
ilkin banner çok sade duruyor onun biraz daha doldurulması en azından bi yazı yazılması mümkün değil mi??
2. si sitede aktif arkadaşlar çok ve site bir tartışma, görüş belirtme sitesi olunca bazı şeylerin olması gerekir...örneğin anasayfada son mesajlar kısmı olsa en azından herhangi bi konuya cvp yazıldı ise hemen görebiliriz...
şimdilik bunlar gözüme çarptı...akıl vermek gibi algılanmasın sadee görüşlerimi belirttim...tabi ki en iisini yönetim bilir.. :)
sitemz icin benimde bir önerim olsun.....
basliklar neden kim tarafindan kitlendi....kitlenen basliga basligi kitleyenin , gerekcesi ile kisa bir bilgilendirme yapsin ki...bizde basligi kim kitledi ise gerekli gördügümüzde DK ya bu üyeyi sikayet edebilelim
Gerekçesi ve uygulayanının belli olmadığı bir sisteme demokrasi denebilir mi? Kilitleyen kim ve neden kilitlemiştir? Müslümanlara artık temel bir takım hakları da mı çok görmeye başlıyorsunuz?
İnvi siz şikayetinizin gerekçesini belirterek DK ya baş vurabilirsiniz sistemde kimin kilit işini yaptığı görünüyor. siz kilitlenen başlığı mı şikayet edeceksiniz. Kilitleyeni mi? önce buna bir karar verin isterseniz.
kitlenen baslik hangi neden'den dolayi kimin tarafindan kilitlendi...
eger prozac tarafindan kitlendi ise....
o zaman bana bundan sonra cevabini kaldiramayacagi sorulari sormasin...teklifler yapmasin....
yok baska bir arkadas yapmis ise...gerekcesini merak ediyorum.....ve basliga müdahil diye üyelerde merak ediyor olabilir....
nitekim bahsi gecen baslikta astigim son iletide yok....
neden yok...onuda bilmiyorum....
ileti sizin degilki...benim iletim...astigim iletinin konumu hakkinda da bilgilendirebilirseniz....
kendi adima sevinirim....
...bekleyelim bakalim....
pervane digerlerinden farkli mi........
madem soru sordunuz...cevabini aldiniz....peki simdi tutumunuz ne ?
paylasabilirseniz..cok güzel olacak.....
İnvi burası kuralları olan bir site eğer başlık kilitleniyor ve de iletiler kaldırılıyor ise tüzüge ters olan birşeyler var demektir. prozac'ın da kendi kafasından iş yapma gibi bir lüksü yoktur. Kaldırılan her iletiyi arka tarafta benim gibi yönetici kadrosunda bulunan diğer üyeler de görme şansına sahiptir. Bu nedenle iletinizin kaldırılmasını, başlığın kilitlenmesini yersiz bir uygulama olarak görüyor iseniz DK ya şikayetinizi ÖM veya (!) kullanarak iletmeniz lazım başlıklarda değil. Siz burda yazsanız da yazmasanız da biz arka tarafta görüyoruz. Açıklamayı DK dan istemenin yolları bellidir. Başlıklarda açıklama yapımamız için önce şikayet konusunu incelememiz lazım.
Bu dk dediginiz kurum...
aninda ceza kesilen üyelere sesiz kalan kurum mu ?
simdi ben vartora mi öm atmam lazim ?
benim son iletimin konumu hakkinda ?
veya basligin neden kitlendigi hakkinda bilgilenmem icin.....
basligi kitleyen neden kisa ve öz bir sekilde gerekcesini kitledigi basliga asmiyor ?
hakaret yok küfür yok.....iletim yok....ama baslik kilitli...iletim yok....ve BENIM iletimin ne olup olmadigini ben bir BASKASINDAN ögrenmem gerekir...
halbuki BASKASI kayip olan ileti sahibi olarak beni bilgilendirmesi gerekmez mi ?
neden simdi ben durduk yerde DK yi mesgul edeyim...
malum kendileri yogun....
ha yok...yogunluk kalmadi....
bir invi kaldi....onuda hal ettiniz mi....rahatlarsiniz....
İnvi öncelikle bizim kimseden rahatsızlık duyduğumuz yok. ayrıca yanlış biliyorsunuz daha bugün aynı açıklamayı yaptım olsun bir daha yapmaktan bir zarar gelmez yeter ki tüzüğün ne dediğini hep birlikte öğrenelim.
Bu dk dediginiz kurum...
aninda ceza kesilen üyelere sesiz kalan kurum mu ?
üyelere yani kıdemsiz üyelere anında ceza kesme yetkisi mod kadrosuna tüzük ile verilmiş bir görevdir. Bu cezalara itirazlar DK ya yapılır. Şimdi anında kesilen cezalara DK'ya yapılan hangi itiraz ve bu itirazlardan hangisine DK sessiz kalmış bunun cevabını bekliyorum sizden. Uyumayıp araştıracağım bu saatte emin olabilirsiniz.
ya evet unutmustum...cok haklsiniz özür dilerim....
üye önce sizin gözünüzde bir kidem sahibi olmali :)
sizin gözünüze girebilmek icinde ya mehmetsalih yada mhmmd gibi olmali ki
sizde ona kidem verin...
yani bir "mod"un kisisel algilayip anladiklari ile hukuk isliyor.....tabi buda demokrasi adina yapiliyor....
güzel cok güzel....tesekür ederim size...düsünememistim....
siz dk üyesisiniz buyurun
somut cevap verin....
bahsi gecen baslik neden kilitlendi....gerekcesi ne ?
o basligin son iletisi ki benim iletim...nerde ?
niye o baslikta degil....
İnvi anlamadığınız burda ben de prozac da YK üyeleri de aynı tüzük hükümlerine tabiyiz. Sizin bu kuralları eleştiriyor olmanız tüzük hükümlerini ortadan kaldırmıyor malesef. Siteye üye olan tüm üyelere başlangıçta mesaj olarak tüzüğü okumaları için ilk ileti site tarafından gönderiliyor. Şimdi ya bu kuralları kabul ederek sitede olmayı seçtiğinizi itiraf edeceksiniz ya da Kurallarına riayet edemediğiniz yerde durmayacaksınız. Bu benim şahsi görüşüm. Ki kendim de vakti zamanında bazı kurallar ile devam edemeyeceğime kannat getirdiğim için siteyi terk etmiş biriyim. Sizin taleplerinize ise burda tek tek kişiler derman olamayacağına göre karar sizin invi seçim hakkınız baki.
Sitede bir tüzük var. Pekala bir dk üyesi ceza vermeyi neye göre değerlendirir? Bir mdü bir ceza verirken bir başka ykü daha fazla ceza veriyor. Aynı kişiye aynı suçtan ötürü. Bu farklılığın sebebi nedir. Keyfiyet olmasın. Hangisi tüzüğe göre hareket ediyor?
yani burada isler böyle yürüyor...
adaletli degil...ama ne yapalim hukuk....
yerse diyorsunuz....
eee buda güzel....
bakin bunu da teyid etmis olduk :)
siz tek kişinin karar verebildiği bir demokrasi çeşidi biliyor musunuz? Ben bu rejimin adını biliyorum ama yine de söylemeyim, malum yasaklama mevsimindeyiz......
haa tabi ya....
begenmediklerini niye elestiriyorsun ki...
biz seni yasaklamadan ....cek git !....
ölümü gördüm....sitmaya raziyim !
yani tüzük hükümleri geregi....sizin kitlenen bir basligi neden kitlendigine dahir bahsi gecen baslik icinde bir bilgi vermeniz...mümkün degil...
dogru bir yaklasim olsa bile ?
ama ben böyle bir uygulamanin var oldugnu biliyorum bu sitede....
mesela...tansiyon düsüsün diye baslik kitleyen jendini sorumlu hisseden üyeler vardi...onlar simdi tüzük ihlali mi isledi :)?peki bundan dolayi kinanma veya uyari cezasi aldilar mi ?
evet meo da hakli....
frodo istedigi kisiye istedigi cezayi istedigi sekilde veriyor :)
haa dogru ceza kestigi kisi....kidemi yok....
tabi ya...hakdogan.....illa invi....hersey acik ve net...tabular yikilyor ! :)
yani Dk üyesi olan pervane shopen'e ceza veren kurulun içinde ama bir de çıkıp onun aldığı ceza için içim sızlıyor diyebiliyor. Demokrasi iç sızlama rejimi değildir, kurul üyesi olarak tepki koyma rejimidir.
Bakın şimdi günlerce burda şu şu mesaja bu kadar ceza verdi, diğeri şu kadar verdi diye tartışmaya devam edelim bunun sonu yok. Bu insanlar burda ücret karşılığında bu görevi yapmıyor. Gerçekleştirdikleri her uygulama için de YK'ya karşı sorumlular. DK da bunun için var kimse keyfi davranma lüksüne sahip olmasın diye.
Pekala bir dk üyesi ceza vermeyi neye göre değerlendirir?
Bir DK üyesinin kıdemsiz üyenin tüzük ihlaline karşı cezası tek olarak mümkündür. Fakat Sitede mod olmadığı zamanlarda sadece kullanmaya çalışır bu yetkisini. Bunun dışında bu işlemin modların görevi olduğunu söylemiştim. DK ya iletilen şikayetler için ise bir DK üyesinin tek başına kararının bir anlamı yoktur. DK üyelerinin ceza işlemi hakkında çoğunluk kararı geçerlidir. bilmem bu defa anlatabildim mi?