Orijinalini görmek için tıklayınız : Dna bu bilgiye nasıl ulaşmıştır. dna bunları nasıl biliyor.
Aciz_bir_kul
25-09-2005, 15:21
Benim anlamadığım bir şey var. Dna dediğimiz şey bu kadar şeyi nerden biliyor. hadi cevap verin. ben neden bilmiyorum da dna biliyo. halbuki dna benim. Dna beni oluşturdu. peki benim neden haberim yok. dna bilinçli olarak oluşturmuyormu yani beni. eğer bilinçli olartak oluştursaydı bende var olduğumu var olmaya başladığımdan beri fark ederdim değilmi.
yaşamım kökeninde bilgi vardır. bunda hepimiz ortakmıyız. yaşamın kökeninde bilgi vardır dimi. eğer dna bişeyleri bilmeseydi hayatta kalamazdı değilmi. şimdi tek bir soru soruyorum. dna bunları nasıl yapıyor.
eminim herkes saçmalıyacaktır bu soruma. ama saçmalamıyacak olan kardeşlerimi biliyorum. onlar düşünen kardeşlerimdir. allah yardımcımızdır kardeşlerim. gönlünüz ferah olsun. ahir zamanda bulunmamızın verdiği bir zorluktur bu. sabr etmek gerekir. şimdi cevap verin bakalım kendi kendine oluşan yaratıklar.
birincisi dna senin dısında bir varlık degil sen bir butunsun dna da senin bir parçan yani o niye biliyo demen yanlıs dna nında bir sey bıldıği yok o akıllı ve bagımsız hareket edebilen bir sey degilki o karakutu gibi bir sey bence ikincisi dna bisey bilmeseydi hayatta kalamazdı demissin dna nın hayatta kalması ne oluyo bi dusun bakalım sen olmasan dna olabilirmi veya olsada ne ifade eder dna yalnızca seninle ilgili bilgi verir bence baskada bir ise yaramaz bence dna bunları nasıl yapıyo derkende neyi kastettigini anlamadım oma hersey icin oyle denebilir?
Bir şeyi bilememekten yola çıkıp bilgi sahibi olunabilir mi? Bilimin ve bilgimizin henüz aydınlatamadığı karanlık yerlere bakıp karanlığın ideolojisini yani dini uydurmaya hakkımız var mı?
"Aciz bir kul". acizliğini kabul etmeye devam edip, boyun eğmeye mi devam edeceksin, yoksa bilimi, biyolojiyi ve genetik bilimleri destekleyip, araştırmalara destek verilmesini mi savunacaksın? İşte tüm mesele bu. Birinci yöntem acizliğine boyun eğen insanın yoludur, ikincisi ise acizliğinden kurtulmaya çalışan onurlu insanın yoludur.
Gen teknolojisi henüz son 20 yıldır gelişiyor. Bu kadar kısa sürede insanın gen haritası tamamlandı. Doğada bulunmayan çeşitte bakteriler yapıldı. Meyvelerin sebzelerin değişik versiyonlaru yapıldı laboratuvarlarda. Bir koyunun kopyası dünyaya getirildi. Demekki insanoğlu yaratılışı değiştirmeyi başarabiliyor.
Geçenlerde erkek üreme hücresi sperm olmaksızın kadın yumurtasının cenine dönüştürülmesini bilim adamları başardılar. Bu büyük bir devrimdir. Bugüne kadar erkek ve kadın üreme hücrelerinin birleşmesiyle bebek oluşabiliyordu.
Dikkatinizi çekerim ki belki de yüzbinlerce yıl olan insanoğlu tarihinde genetik biliminin geçmişi çölde kum tanesi kadardır. Olamaz dediğimiz şeyler oluyor.
Sonuç olarak diyorum ki karanlığa bakıp korkarak safsatalar uydurmayın. Bir ışık yakıp aydınlatın o karanlık odayı. Bunu yapmadıkça kendinizi aciz hissedecek, kendinizi safsatalara teslim etmiş olacaksınız.
Selamlar, saygılar.
Aciz_bir_kul
02-10-2005, 15:15
Beni yanlış anladınız. Yaşamın temelinde bilginin olduğunu söylüyorum. yani bir meni damlası yumartalığa kadar ulaşıp, sonra kol bacak göz kulak vs gibi ihtiaycı olan bütün organları nasıl yapıyor. bu demek oluyorki ona bu bilgiyi veren bir şey var. ayrıca dna benim evet. be o küçük su damlasıyım. ama ne hikmet ise yaptığım hiç bir şeyden haberim yok. kontrolumde olmayan bir şekilde büyüyüp gelişiyorum. 1 tane iken trilyonlarlaca oluyorum. ama bunu isteyerek yapmıyorum. Şimsi siz diyeceksinizki dna'sından yazılı. yazılı olan ney. kim yazmış. benim dmeek istediğm bu. ben allaha karşı acizim. size karşı aciz değilim. ve çok gururluyumdur. Müslümanları yanlış nitelendirmişsin. Biz allahın önünde aciziz.
Kontrolümde olmayan bir şekilde büyüyüp gelişiyorum demişsin.Bence olayları bukadar basite indirgememek gerekir.Elbette yaşamın temelinde bir bilgi var.Ancak biz bu bilginin kaynağını bilmiyoruz diye bu bilgiyi bir yaratıcının olUşturduğu sonucuna varılamaz.Bilim denilen bir şey var.Araştırmalar sürüyor.Az zamanda büyük işler başarıldı.Biraz takip edin lütfen
Bilimin bugün cevaplayamadığı soruları insanlara yöneltip "demek ki allah vardır" yargısına varmak cahilce ve acizce bir tutumdur.Eskiden var olan "kocaman ay havada nasıl asılı duruyor;allahın hikmeti işte"gibi saçmalıkların yeni versiyonudur bu.LÜTFEN...
Aciz_bir_kul
02-10-2005, 19:54
:D size neremle güleceğime şaşırıyorum. Yapmayın kardeşlerim. Biraz akıl. birtaz mantık. Bunlar sizde yokmu. Lütfen düşünün. tamma sizin dediğiniz gibi olsun. Allah yok diyelim. belkide yoktur. Sizin dediğinizde doğru olabilir. ben namaz kılmaya ve oruç tutmaya ve allah varmış gibi saygı göstermeye devam edicem. ya varsa diye. varsa çok güzel olucak. yaptığım şeyleri boşuna yapmış olmayacağım. boşa bile yapmış olsam kaybedecek bir şeyim yok. peki ya siz ne yapacaksınız. ya varsa. nasıl savunacaksınız kendinizi. eğer varsa ben kendimi savunurum. ya rabbi senin var kabul ettim ve gururumu ayaklar altına alıp sana ibadet ettim. peki ya siz. eğer varsa siz ne yapacaksınız.
bakın kardeşlerim. hepiniz benim kardeşimsiniz. benim size bi zararım olmaz. sadece biraz düşünün. casperin bi çizgifilmi vardı. herkez diyoduki hayalet yoktur hayalet yoktur. casper dadiyoduki. hayalet yoksa, hayalet kelimesi nedne var. sizinkide böyle bişey. yani kaybedecek bir şeyim yok. tatlı bir candan başka.
bence muhim olan doğrunun ne oldugu cunku ona bakarsan budiste hristiyana yahudiye veya herhangibir dine inananada sorsan o da ayni seyi soyler herkes bir tarafından tutmus ama kimse gercegi bilmiyor cunku gidip de arkadaslar oldukten sonra soyle oluyor boyle oluyor deyip geri donen yok yani giden geri gelmiyor
Aciz_bir_kul
02-10-2005, 20:43
yahudilerde allahı kabul ederler. budistler gerçekten ilginç bir konudur ama. onlar biraz garipler. bir sonraki hayatlarında fare veya kedi olmamak için budizmi yaaşdıklarını söylüyolar. zaten budizm yaşayan çok fazla insan yok. düyada en hakim din tek yaratıcı inancını benimseyen musevilik, islamiyet ve hırıstıyanlık. Zaten budizmin mantığı yoktur. o dallamalar bir sonraki hayatlarındada dünyada olacaklarını sanıyolar. onları ciddiye bile almıyorum zaten.
Şİmdi siz benim dediğime kulan verin. "ya varsa" ben varlığından eminim. sizin için diyorum sadece. sanırım bütün kafirler; kalu belada asi olanlardır. burda ne demek istediğimi siz anlayamassınız. kafa yormayın.sizi aşıyor çünkü. anlayan anlamıştır. allah sizlerin kalplerini mühürlemiş. inanmanız için o mühürü sökmeniz gerekir. kolay değil tabi. allahın vurduğu kilidi krımak.
unutma ki onlarda senin için aynı sekilde dusunuyo ve bu sekildeki soyleminle onlara kufur etmıs oluyosun ayrıca 1.5 milyar cinliyide bence azımsama
Öncelikle şu ya varsa muhabbeti...Kardeşim böyle tartışma mı olur.Biz ne den bahsediyorduk sen lafı nereye getirdin.Ya varsa diye bi şey olmaz.Hem senin mantığınla gidersek...Diyelim ki allah yok ve sen ömrün boyunca yalanlara inanmışsın.Onca kıldığın namaz,uykusuz geçen kadir geceleri ve karanlıkta geçen bir ömür.Bunlar kayıp değilmi imanlı kardeşim.
Hem sonra allah bizim kalbimizi mühürlemiş sizinkini imanla doldurmuş.Nerde adalet diye sorarlar adama.
Aciz_bir_kul
03-10-2005, 02:42
sevgili my-zone kardeşim. budizm yaşan bir toplum göster bana. çok az kişi bu inancı yaşıyo. kimsenin umrumda değildir budizm. insanlar sonradan anladılarki budizmin saçmalığın ve kimse sallamıyo şu anda. budizm ne bilmiyosunki sen. budistler hayatalrı boyunca tek bir kıyafet giyer, tek öğün yemek yer. ve dilenerek geçimini sağlarç bunu yapmalarının tek sebebi ise . bir sonraki hayatlarında fare veya kedi olarak dünyaya gelmemek. bunun saçmalığını çoktan farketmişlerdir. bu yüzden şu anda budizmi bu şekilde yaşayan çok az insan vardır.
sevgili kula kardeşim. benim karanlıkta olduğumu nerden çıkardın. ayrıca allahın adeletindne şüphen olmasın. sizin kalbinizin mühürlü olmasının sebebi sizin inanmamak için ısrar etmeniz. ha şunu belirteyim. 3 tip insan vardır. (inanmak istemeyen. inanmak isteyen. ve inananlar.) inanmayanlar yoktur. size nasıl anlatsam. ben gördüğüm rüyalarla sahit olduğum büyülerle metafiziği algılamış bulunuyorum. ve bunları algılamam beni islamiyete yöneltti. işte farkımız bu. ben inanmamak için uğraşmadım. ve inandım. ama siz inanmamak içn uğraştığınız içim. rabbim sizin kalplerinizi mühürledi. yani adaletsiz bir durum söz konusu değil. benimkini mühürleyecek değilya. ama şunuda belirteyim. yücerabbim o kadar merhametlidirki. kendisine karşı yapılan herşeyi affedebilir. ama insanlık suçlarını affetmez. siz yinede insanlık suçu işlemeden. sadece ataist bir şekilde yaşayın. belki kurtuşuşa erenlerde olabilirsiniz. benim yaptığım ibadetlere yazık değilmi demişsin. neden yazık, kime göre yazık. yazık diye allahın nimetlerine verilmeyen değerlere denir. bir ataisttin yazık demesi beni şaşırtı. ben diyorumki biraz mantık biraz gayret. belki o mühürün açılmasını sağlayabilirsiniz. kaybedek bir şeyiniz yok. herşeyi araştırdığınız gibi şu müslümanların derdi neymiş diye bir de onların arasında bulunun ve inceleyin. her fırsatta ansılda metanetli ve rahatlar. her tahlikede nasıl da doğuk kanlılar. bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. bütün canlılar simetriktir. yamuk yumuk değildir. bunlar tesadüf olamaz kardeşelrim. gülünç oluyosunuz. lütfen insanları kendize güldürmeyin. size kızmıyorum. çünkü sizinm kızılacak bir haliniz yok. suç bizim gibi gavatlarda. biz insanlara öğretemedik. ben 22 yaşındayım. yaklaşık 4-5 senedir islamiyetle ilgilenirim. belki 10 yaşında namaz kılmaya başlamadım. ama bir zmaanı vardır. alah ne zaman iman ateşi düşürür belli olmaz. ne insanalr var. öleceği vakit imana gelenler.
bence kendini budist olarak gören insanları töhmet altına bırakmaya senin hakkın oldugunu dusunmuyorum her dinde oldugu gibi dinin kurallarını harfiyen uygulayanlar vardır gevsek uygulayanlar nuhim olan kendilerini nasıl gordukleridir.
ikincisi yarın sen baska bir dinle ilgili bir ruya gorsen ve etkisi altında kalsan direkt o dine mi gecicen bence seninki sakat bir dusunce bence onemli lan ruya ile degil okuyup ogrenip ikna olarak inanmaktır.
Aciz_bir_kul
03-10-2005, 04:01
Rüya görmekten kastım islamiyetşe alakası olması değildir. gördüğüm rüyayı yorumlayanların islamiyeti benimsemiş olmasıdır. yani burda anlatmak istediğim rüya falan değil. rüyalrın bir mantığı olduğudur. bilinç altından kaynaklanan rüyalarda olur tabi. ama sana başımdan geçen bir olay anlatayım. benim abim kadar sevdiğim bir insan vardı. 27 yaşlarında. bu kişi 1 sene boyunca hiç görmedim telefonla bile konuşmadık. ama çok sevdiğim biri idi. ve tam bir sene sonra ben bu kişi yi üc gece ard arda rüyamda gördüm. be 4. gün sabahleyin bir telefonla uyandım. çok sevdiğim abimin karısı vefat etmişti. ve 2 yaşıdnaki çocuk anasız kalmıştı. daha bunun gibi bir sürü örnek verebilirim. şimdi burda ehrşeyi anlatmak istemşyom. çünkü millet yalan söylediğimi düşüncek. eğer yalan söylüyorsam sizin gibi olayım.
Allah var mıdır yok mudur? diye bir soru saçma bir sorudur? Böyle bir şeyi tartışmanın manası bile yoktur. Çünkü Allah vardır. Tektir, herşeyi bilen, duyandır.
Yoktur diyenlere inkar eden diyenlere sözüm ; gözlerinizi açın ve aynaya bakın ne kadar harika yaratılmıi bir varlıktır göreceğiniz. Böyle bir sistemi olan bir varlığın tesadüfen bir kontrol mekanizması olmadan yaratılması münkün müdür? Derininiz bir parçası, kemiğiniz bir iliği vb...
Doğa olayları bunları kontrolsüz müdür? Rastgele olan şeyler midir? Güneş, dünya, gezegenler ve bizim bilmediğimiz trilyonlarca yıldız şans eseri mi bir yörüngededir. Ayın dünyaya olan uzaklığı ile çekim gücünün dengelenmesi tesadüf olabilir mi?
Bu sorulara cevap verebilecek bir baba yiğit var mıdır?
Saygılarımla,
666 Number of the Beast
Aciz_bir_kul
03-10-2005, 04:17
666 kardeşimi tabrik ediyorum çok önemli bir noktaya parnak basmış. bende önemli bi noktaya parmak basayım.
Hiç bir tesadüf simetriyi oluşturmaz. ama bütün canlılar. kurtçuklardan fillere akdar insanalrda böceklere kadar bütün canlılar smetriktir.
"sevgili kula kardeşim. benim karanlıkta olduğumu nerden çıkardın."
"benim yaptığım ibadetlere yazık değilmi demişsin. neden yazık, kime göre yazık."
ACİZ bunları söylemiş.Böyle adamlara neyi ne kadar anlatacaksın ki.Kendisi allah ya varsa muhabbeti açmıştı.Eğer yoksa benim kaybedecek bir şeyim yok demişti.Bende bu sözlerin üstüne kaybettiği şeyleri söyledim:
"...Diyelim ki allah yok ve sen ömrün boyunca yalanlara inanmışsın.Onca kıldığın namaz,uykusuz geçen kadir geceleri ve karanlıkta geçen bir ömür.Bunlar kayıp değilmi imanlı kardeşim. "
Her şey gayet açık.Yani durup dururken kıldığın namaza yazık değil mi demedim Aciz kardeşim.Ama siz lafı tersten anlamaya alışıksınız.Çünkü bu safsataları başka türlü insanlara anlatamazsınız
Aciz_bir_kul
03-10-2005, 13:25
Ya varsa muahabbetini sisin düşünmeniz için çıkardım. ben allahın varlığına eminim. çünkü ben firasetli bir insanım. ben ya varsa demedim hiç bi zaman. öyle bişeye sisin ihtiyacınız var. Çünkü rabbim sizin inadınız yüzünden sizleri mühürlemiştir. bu sebeten ötürü firaset sahibi değilsiniz. bundan dolayı size allahın varlığını kabul ettiremem. allahı göstersem bile siz yine inanmamak için beyninizi kandıracaksınız. atasit piskolojisi inanmak istemez. çünkü kibirli dir. kibirli olduğu için çok gururludur. Burda kalp kırmak sitemiyorum. ama siz bizi sürekli bizi aşağılamaya çalışıyosunuz. ben lafı tersten anlamam. hepiniz malesef at gözlüğü takmışsıız. sadece gördüğünüze gidiyosunuz. halbuki bizim ufkumuz çok geniştir. görmediğimiz şeyleirn varlığını firasetimiz sayesinde algılayabiliriz. aramızdaki fark budur.
Aciz lafı değiştirme.Sen allah varsa bizim çok büyük cezalar çekiceğimizi,eğer yok ise senin allaha inanmakla hiç bir şey kaybetmeyeceğini iddia ettin.Bende sana allah eğer yoksa neler kaybedeceğini belirttim.Olay bundan ibarettir.
Aciz bir kul,
Yazımı iyi okursan başka insanlara karşı aciz olduğunu değil yaşamı anlamaya karşı aciz olduğunu anlatmak istediğimi anlarsın. Kendini aciz gördüğün için karşılaştığın karanlıklarda ürküyor geri çekilip safsatalar uydurarark karanlığa anlam vermeye çalışıyorsun. Burada "karanlık" demekle anlatmak istediğim şeyleri anlamışsındır umarım. Ama ben gene de açıklayayım. Karanlık derken, sorduğumuz ama henüz yanıt bulamadığımız, bulamayacağımızı sandığımız şeyleri kasdediyorum. Örneğin şu sorduğun "DNA nın bilgisi nereden geliyor?" sorusu veya bunun benzeri pek çok soru da insanlığın henüz çözemediği bölgeyi yani şimdili "karanlık" bölgeye dikkat çekiyorsunuz.
Bu karanlık bölgeyi çözemediğiniz için, aklınız/aklımız henüz ermediği için ileride de aydınlatamayacağımızı farz ediyorsunuz. İşte acizliğiniz burada. Biz de diyoruz ki yaşamın bilinmeyen yönlerine karşı aciz değil cesur olun. Acizlik insanlık onurunu yaralar. Yakın bilim ışığını dalın karanlıkların içine. Siz giremiyorsanız bari girmeye çalışanlara engel olmayın. Karanlığın ideolojisi olan dinlerden smile99 insanlığa fayda gelmez. İnsanlık ancak bilimle, sanatla, barışla ve bu dünyayı temel alan anlayışlarla gelişebilir, huzur bulabilir.
Aciz_bir_kul
05-10-2005, 02:52
SAnırım benbi geri kafalılıkla suçlıytorusn. ben bilime karşı değilim kardeş. dna nın bilgisin nerden geldiğini bilmemiz gerkir aslında. çünkü o dna bizim ta kendimizdir değilmi. halbuki hiç birşey bilmiyoruz. sadece dna da yazlıdır deyip geçiyoruz. henüz dna nın % 60 ının ne işe yaradığı çözülememiştir. bunada dikkat çekmek gerek.islam bilime karşı değildir kardeşim. islam bilimle ilgilenenleride engellemekte de değildir. şöyle bir bak ve düşün. evren, yıldızlar ,güneş ,sistemi, dünyanın, açısı, ayın dünyaya olan uzaklığıdnaki ince hesaplar. bütün bu mükemmelliklerin yaratılmasındaki tek sebep, bakıpğda allahın varlığın anlıyalım diyedir. hele bir bak dünyaya. tamamen insanlar için yaratılmış herşey. yemek yemek su içmek, gülmek. ağlamak. duygular. aşk. cinsellik. iyi ve kötü kavramı. duygusal zeka, pisikoloji, bütün canlıların smetrik olması. yunus balıklarındaki sonar sistemi. mason balılarının şelaleden yukarı doğru çıkabilme kabiliyetleri. san bunlar hiç bir şey ifade etmiyormu. hiç bir tesadüf simetriyi oluşturmaz. ama bütün canlılar smetriktir. bunalra cevap verin. veremessiniz. ama sizi küçük düşürmeye çalışmıyorum veremssiniz derken. çünkü gerçekten veremezsiniz. bir meniyi sokağa atsanız kendi kendine insana dönüşürmü. bunun gibi bir çok örnek verebilirim. lütfen biraz firasetli olun. ben hepinizi kazanmaya çalışıyorum. ama siz turan denen herifin sizi yönlendirmesine izin veriyosunuz. allah turana rahmet eylesin. am eylermi bilmem. ama turan gitmiş artık. sizide yanıdna götürmek istiyo. tıpkı şeytan gibi. şeytanlarda insanları allahtan uzaklaştırmaya çalışır.
Aciz bir kul,
Israrla anlamak istemiyorsun ve hala benzeri sorular soruyorsun. Sorduğun soruların yanıtını bilim henüz bulamamış olabilir. Ancak bu ileride de bulamayacağı anlamına gelemez. Bunu anlatmak istiyorum ben. Sen belirli sorular sorup yanıtını istiyorsun bizden. Ben de "bilmiyoruz" diyorum. Sen ise "bilemeyeceğiz" demek istiyorsun. Koyu harflerle yazdığım bu iki kelimenin anlam farklılığına dikkat etmeni istiyorum.
Dinciler ve bizler arasındaki temel farklılık budur.
Aciz_bir_kul
05-10-2005, 21:14
Siz anlamak istemiyosunuz. ben sizden sadece biraz daha düşünen insanlar olmanızı istiyorum. sorduğum sorualrın yanıtı bilim vermemiş olabilir. Ama allahın varlığını bir çok bilim adamı kabul ediyor. istisna bilim adamlarıda var. yanı ırçkı bilim adamları. ingiliz bilim adamları gibi. islam çelişkileir başlığında da değindim bu konuya. bilim adamlarının sahtekarlığı. sahtekar heryerde her konumda vardır. islam sahtekarlarıda var. bunlardan birisi turan dursundur. çok zıplıyodu ve indirildi. siz turan dursunun kim olduğunu bi araştırın. sizin sandığınız gibi değildir.
şunu belirteyim. "inanmak istemeyen inanmaz. çünkü rabbim onun kalbini mühürlemiştir. çünkü inanmak sitemiyor. inanmak isteyene rabbim deliller sunar. ve gerçeği gösterir." Allah'tan doğru yolu bulmanızı dilerim. allah emanet olun diyecem ama. yanlızca ona inananlar ona emanet olabilir. eyvallah.