PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizde yeni gelenlerdenız

NUR
29-09-2005, 17:30
Öncelikle size Allah'ın selamını vermeyi çok isterdim ama birçoğunuzun almayacağını bildiğimden dolayı sizin günaha girmenize vesile olmak istemedim Siteye yeni üye oldum Elhamdülillah Müslümanım Ve site içinde islamiyeti savunacağım sonuna kadar da bu böyle olacak inşallah Şimdiden Hayırlı olsun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun Gaflet uykusunda uyuyanlarında uyanması dileğiyle selam ve dua ile FI EMAILLAH

29-09-2005, 21:24
Sitemize hoşgeldin. Allahın selamını değil ama kendi selamını verebilirsin.

NUR
30-09-2005, 16:30
SAOLASIN CEM KARDEŞ AMA BİR MÜSLÜMAN ANCAK ALLAH'IN SELAMINI VERIR KUSURA BAKMAYASIN SELAMETLE

my-zone
01-10-2005, 19:19
allah adına neden selam veriyosunki onun o gucu kuvveti yokmu bence allah da dahil olmal uzere herkes kendinden sorumlu senin kendine hic mi guvenin yokki selamı da allahla ilişkilendirip kendini sağlama almaya calısıyorsun

NUR
02-10-2005, 17:34
Ben acizane bir kulum kardeşim herşeye kudreti yeten Allah tır Benim selamımında bir hükmü yada kıymetı yoktur Selamün Aleyküm diyerek Rabbimin adıyla başlanan bir işte hayır vardır Akıl ve idareyle ben kendimden sorumluyum ama yaratılış itibariyle görev sahibi ve mesulıyetım, vardır Selamımı Allah'u Teala'ya ilşkilendirip kendimi sağlama almaktan kastın ne anlayamadım doğrusu.... güven konusuna gelince Rabbim güç kudret sahibi ve herşeye gücü yeterken ben ise bu kadar acizken kendi bedenımde bıle hükmüm geçmezken SAHİP OLDUKLARIMA BENIM DIYEMEM , YAPTIKLARIMADA BENIMDİR GÖZÜYLE BAKAMAM

my-zone
02-10-2005, 17:46
bence yalnıs dusunuyorsun bu kadar kendine guvensiz olma saglama almaktan kastımda herseyi allahın sırtına atıp kendini kurtarma cabası o kadar ki yaptıgın her isi allaha yulemıssın sevabı da allaha baglıyorsun gunahıda allaha baglıyorsun biraz cesur olda yaptıgın hareketlere sahip cık demek istedigim bu umarım anlatabılmısımdir.

NUR
04-10-2005, 15:47
benim kendime güvenme hususunda sorunum yok zaten elhamdülillah güven sahıbıyım ayrıca ne günahımı nede sevabımı yükleme gibi bir ahmaklığım olamaz ben kadere inanırım ama kaderde kazaya ınanırım diğerleri benim kendi akıl hesabımdır kader yolundakı yürüdüğüm çizgide sadece benim sorumluluğuma aittir... Günahta sevapta benım ıdaremle olur Ben hareketlerıme sahıbım sorumluluğumda bana aıttır Ben sadece inanç sahıbı bırı olarak sadece Allah 'ın adıyla başladım okadar Sİzde benı anlamışsınızdır inşallah SELAMETLE

my-zone
05-10-2005, 00:55
bu son yadıgınla senin ilk yazdıgından çark ettigin hissine kapıldım yavas yavas ne demek ıstedigimi anlıyorsun galiba yalnısını sana gosterebildiysem sana ne mutlu bana

my-zone
05-10-2005, 01:01
bu arada kadere inanmaktan kastın ne? yani senin cennete cehenneme gidecegin allah nezdinde biliniyorsa sen tiyatro oynuyorsun bu oyunun 2 . gosterimi yapılıyor dini bu kadar ucuzlatmamak gerek bence

NUR
05-10-2005, 12:44
SEN NIYE BENIM SÖZLERIMI ANLAMA GEREĞİ DUYMADAN HEMEN KENDINCE YARGIDA BULUNUYORSUN KI BEN DINIMI ASLA UCUZLATMAM O SADECE SENIN YANILGINN BENII ANLAMAMIŞSIN KARDEŞ.... OYSAKI BEN GAYET AÇIKÇA ANLATMIŞTIM AMA MADEM ANLAMADIN TEKRAR ANLATIRIM YÜCE ALLAH (C.C) SONSUZ İLİM SAHİBİ HERŞEYİ BİLENDİR ELBETTEKI SONSUZ İLMİ VE GELECEĞİ BİLMESİYLEDE BENIM AMELLERIMI VE AHIRETTEKI YERIMI BILIYOR kazalar Rabbımden gelır benım hukmum yoktur sadece aldığım kararlardan seçtiğim yoldan sorumluluğum var bunlar benım kendı ırademdır Benım inançlı olup olmayışımın sorumluluğuda benımdır çünkü Rabbım buyurmuş göstermiş gitmek benım ırademın işidir Evet kadere ınanırım da sen kaderın anlamını bır öğren istersen Elbette Allah 'u Teala benı ve amellerımı bılıyor kaderımdede benım seçimlerım ve Rabbımın sunmuş olduğu kazalar bulunmakta bır tıyatro eserının 2.gösterimi olamaz ben yaratıldığımda Rabbım benım seçimlerimi biliyordu kararlarımı bılıyordu bana verecegı musıbetlerde nasıl hareket edeceğimi biliyordu elbette Allah'u Teala sonsuz ilım sahıbıdır herşeyi bilendir ve benım kaderım yanı hepimizim kaderi budur kader hususuda önemlidir.... Bence en başından sen benım ne demek istediğimi anlamamıştın çünkü ben en başta bunları anlatmak istemiştim SELAMETLE

my-zone
05-10-2005, 19:40
kardes o zaman sen secmis olmuyorsunki onceden yaratılmıs bir hayatı surduruyorsun. sen eger samimi olarak bu dusunceye inanıyorsan iyi veya kotu bir insan olman senin elinde degil allahın elinde olması gerek. sen sadece kendi kendini ben secim yapıyorum diye kandırıyorsun

sana gore allah herseyiyle bildigi bir dunya yaratmıs en kendini yasıyorum seciyorum diye kandır bakalım sen secmiyorsun tanrı seciyor bu durumda

my-zone
05-10-2005, 19:46
kardes o zaman sen secmis olmuyorsunki onceden yaratılmıs bir hayatı surduruyorsun. sen eger samimi olarak bu dusunceye inanıyorsan iyi veya kotu bir insan olman senin elinde degil allahın elinde olması gerek. sen sadece kendi kendini ben secim yapıyorum diye kandırıyorsun. sonra da diye diyorsun ki benim yerim belli diyorsun sen yani yerin belli olan yer için yasıyorsun ilginc bir durum

NUR
06-10-2005, 12:44
kardeşim ya ben anlatamıyorum yada sen anlamamak konusunda ısrarcısın Ben benım için seçilenleri değil kendi seçimlerimi yaşıyorum Kaderde yazılanlar benım ıdaremın eserıdır Sen dıyosun kı senın için yazıllarını oynuyorsun hayır seneryonun sahıbı zaten benım ben ve benım seçtıklerım Benım tek bılmedığım senoryoda nelerle karşılaşacağım fakat kader öyle sonsuz ilim sahibi herşeyi bilen Yüce Allah tarafından yazılıyor kı benım tercihlerimi benı yaratan Rabbım bılıyor Yazılanları oynamak değil Oynayacaklarımı yazmak yanı yapacak olduklarım kendı ırademle aldığım karalar söz konusu.. benım ıyı yada kötü olmam benım elimde öyle olmasa aklın ne önemı yollar gözler önünde kardeş aklın görevı ılım ve ıradeyle tercıhı yapmaktır Ben kendımı kandırmıyorum bunlar benım seçımım bunu bılıyorum inanç sahıbı olan her ınsanda zaten bunu bılır Kader çizgiside kazalar vardır bunlaa bızım dışımızda gelışir ama kararlar bıze aıttır Birçok ilmi kitapta bu konuyu araştırırsan bu cevapları bulacaksındır SELAMETLE

my-zone
06-10-2005, 19:38
ne iradesi kardesim tanrı herseyi biliyor ve de mudahale edecek guce de sahipse hangi iradeden neyin iradesinden bahsediyorsun akıl var mantık var neyin tercihini yapıyorsun iyi de olsan kotu de olsan tanrının gozunde bir yenilik yok herseyi biliyor sonucta o zaman ne tercihi birazda sen anlamaya calıs

NUR
07-10-2005, 15:40
kardeşim kaç kere daha anlatayım kı bu meseleyı sen anlamamak ta kararlısın galıba akıl dedım ırade dedım aklın var dımı yollarda ortada seçim senın Rabbım kazaları bize yollamış sabredıp sabretmemekte senın tercıhın gayemız bellıdır Kım bu davada aklını kullanır Hak yolunu seçerse ahırette bunun karşılığını alacak aynı şekilde herkes yaptıklarının hesabını verecek Hesaqp gününe inanıyorsak eğer ki bir Müslüman buna inanır zaten hesabı veren biz hesabını verdiğimizde seçimlerimiz ANLARSIN İNŞALLAH SELAMETLE

my-zone
07-10-2005, 22:53
dogru hesabı verecek olan sensin cunku ben senin gibi dusunmuyorum kimin haklı oldugunuda zaman gosterecek ama bu bos inanıslarının hesabini da verirsin sonuçta hayat senin hayatın hem bu dunya cezasini cekersin hem de varsa oteki dunyada...

allah işi gucu yok sana kaza yollayacak ne kadarda bos seylere inaniyorsun. bu da basina gelen olaylari allaha baglayıp kendini avutma yontemi olsa gerek

NUR
09-10-2005, 17:59
İslamiyet inancına göre inananda inanmayanda hesap verecektır Benım inancım boş değil o senın inançsızlığındır İnanan insan her iki cihandada mutluluğu yakalan insandır hangi gerçekten iman eden insanın mutsuz olduğunu görüyorsunuz kı Başıma gelenlerın Allah 'tan geldiğini bilerek sabrediyoruz elhamdülillah kazalarında hıkmeti Sabrın mukavatı büyük tabıkı inançlı insanlara göredir bu Kendimi avutmuyorum benım hayır bıldiklerımde şer ,şer bildiklerimde hayır olabıleceğını bılıyorum kı Z aten inanan insanlar bunu bılır İnanmayanların bunu bılmemesı doğaldır SELAMETLE

my-zone
09-10-2005, 18:53
buyuk bir yanıgı icindesin insallah gun gelir yalnıstan donersin sen hic bir bilmiyorsun bildigini sanıyorsun inanan bilir inanmiyan bilmez diyerekte kendince kesin hukum koyuyorsun ayrica benim inanmayan oldugumu nerden biliyorsun ben sadece hicbir seye kesin hukum koymuyorum ama sen kesin hukumlu konusup tersinden dusunmuyorsun aramızdaki fark bu

NUR
10-10-2005, 17:59
BEN SANA SEN INANMIYORSUN DEMEDIM INANMAYANLAR BUNU BILMEYE BILIR DEDIM ayrıca araştıran bır ınsanım tek taraflı düşündüğümü zannetmıyorum inşallah sen yanılgılarından kurtulursun İnananla inanmayan arasındakı fark ınanan ınsanlar bazı şeyleri manevı yönünüde bılır ınançsızlar için ise onlar zaten maddıyatçıdırlar Maneviyatı düşünmezler Kesin hüküm koyduğum konular islami konulardır unutmamak lazım kı hukumlerde bır evreden sonra meydana gelır boylelıke oluşur kımse düşünmeden hukum sahıbı olamaz SELAMETLE

my-zone
10-10-2005, 19:47
araştıran bır ınsanım tek taraflı düşündüğümü zannetmıyorum demissin genel olarak yazdıgin yazilara kader ile kaza ile ilgili yazilarina bakarak soylecegim tam manasiyla tek tarafli dusunuyorsun karsi tarafin dusuncelerini belki okuyorsun ama kesinlikle uzernde dusunmuyorsun kesinlikle aklinda acaba oylede olabilirmi diye dusundugune inanmiyorum kendin yazmıssın zaten kesin hukum koydugum konular islami konular diye yani sen o konuları tartısılmaz goruyorsun aramızdaki farkta ben herseyi ama herseyi uzerinde tartısılır fikir yurutulur ve neticesinde de ikna olunur ve olunmaz olarak koymussun ama sen hukmunu koymussun İSLAMİ KONULAR TARTISILMAZ demissin o zaman biz senle neyi tartışıcaz ki

NUR
11-10-2005, 13:00
Elbettekı karşımdakı kişilerin fikirlerinede dıkkat edıyorum haklı bır yonunu yada hatamı bulursam bunuda söylerım Kesin hüküm koyduğum konular islamıyet dedım çünkü araştırıyorum ve net cevapları görüyorum sorunda bu zaten doğrulara ulaştıktan sonrada gerçeği bulduktan sonrada fikirimde elbette sapma olamaz İslami konuları tartışılmaz görmüyorum demıyelımde gerçeklerı bılen bırı olarak bunların gerçeklığine kalben ve aklen inandığımı söyleyelım Kesin hüküm koymaktan kastım ise öğrenmek ve gerçekler hakkında bılgı sahıbı olmaktı Hüküm konulması gerçeğin bilgisine ulaşılmasıdır tartışmak istenılırse tartışılır fakat hükmeddiğim nokta şudur kı kımse benı inançlarım hususunda şüpheye düşüremez Sağlam iman hükmüdür söylemek ,istediğim

my-zone
11-10-2005, 13:26
gerçeklerı bılen bırı olarak bunların gerçeklığine kalben ve aklen inandığımı söyleyelım diyorsun bu sekilde dusunurek koyu bir biçimde hristiyanlıgı savunan, museviligi savunan, museviligi savunan. hnduizmi savunan, budizm, savunan veya bunlar dısında herhangibir dini inanci savunan bir kimse ile aranda hicbir fark olmadıgini ortaya koyuyorsun onlarda aynen senin inandıgın gibi onlarda arastirdiklarini incelediklerini soyluyorlar onlarda aynen senin gibi gercekleri bildiklerini inanclarina aklen ve kalben inandiklarini soyluyorlar ama bunlardan biri gercek digerleri degil belki de hepsi degildir merak etme onlarda senden az imanlı degiller

NUR
11-10-2005, 13:47
BENIM İNANCIMIN NE DOĞRULTUDA OLDUĞUNU ZATEN BAŞTA BELIRTIM BENİM FARKIMIN NE OLDUĞUNA GELINCE BEN HAK DININI GERÇEK OLAN İSLAMIYETE INANIYORUM ONLARA GÖRE O GERÇEK OLABILIR AMA BENIM FIKRIMCE BENIM DINIM GERÇEK VE HAK DINIDIR İMAN İNANÇ MESELESINE GELINCE AZ IMANLI DEĞİL DİYOSUN AMA ONLARIN İNANÇLARINDA SALIH OLMASI HİÇBİRŞEYE YARAMAZ ÇÜNKÜ ASRA HITAP EDEN DINLERIN TOPLANDIĞI SON NOKTA İSLAMİYETTIR HZ.MUHAMMED(S.A.V)SON PEYGAMBERDIR BUNLARA VE BU ESASLARA INANILMADIKTAN SONRA HİÇBİR FAYDA SAĞLAMAZLAR

my-zone
11-10-2005, 13:52
o senin dusuncen ancak son mesajında yazdiklarinin tamtersini de onlar senin söylüyorlar belki kıssadan hisse çıkartırsin dedim

my-zone
11-10-2005, 13:54
o senin dusuncen ancak son mesajında yazdiklarinin tamtersini de onlar senin için söylüyorlar belki kıssadan hisse çıkartırsin dedim

NUR
11-10-2005, 14:24
KISSADAN HISSE ÇIKARAÇAK BIR MESELEM YOK BEN INANIYORUM SAĞLAM TEMELLERDE İNANCIM VE FIKIRLERIM DEĞİŞMİYCEKTE ÇÜNKÜ BUNLARDA GERÇEKTİR

my-zone
11-10-2005, 14:32
dünya da ne kadar din varsa o dini savunan en saglam din benimkisi diyen insan vardır mesele bu degil mesele olaylara objektif olarak bakabilme meselesidir

NUR
11-10-2005, 15:00
olaylara objektif olarak bakabılıyorum ama baktığım nokta ıslamıyet olduğu için benım için değişen bişey olamaz herkes benımkısı gerçek dıyor fakat benım inancıma göre islamiyet tek gerçek bende bu sitede islamıyetı savunuyorum okadar ben benım için doğru olanın savunucusuyum SELAMETLE VE HİDAYETLE

my-zone
11-10-2005, 17:25
sen bu son yazdigina objektif bir bakış açısı ile yazdıgını dusunuyorsan eger buyuk bir yanilgi içersindesin umarim bir gün objektif olarak bakmayi ve kendini sorgulamayi ogrenirsin

Yavuz87
12-10-2005, 18:09
nur kader demiş!Madem Allah seni yoğuran we senin neler yapcağını bilen,yani kaderi sen belirlesen bile o önceden biliodu we seni hala dünyada oynatıyor neden?Bazı islam alimleri buna Allahın karşısına çıkınca hesap sorarken bizde yaşatmadın bilmioyorum diyemiyelim diye yani yaşarken yaptığımız hataları o karşısına çıktığımız gün sawunamaz we yalanlayamaz hale gelelim diye der. Peki ben hepinize soruyorum şimdi Hangi warlık Allahın huzuruna yani anlatılanlara göre herşeyi bilenin herşeyi yapabilenin karşısına çıkınca ister yaşamış olsun isteter doğru ister yalan olsun Allahın dediğine cewap werme cesaretinde olabilir?Bunu objektif düşünenler düşünebilir.Yani sen Koskoca allahın karşısındasın we ona yalan sölüyosun diosun.Sence böle bişey mümkünmü? Kader diye bişey yoktur.Sawunduğun peygamber hakkında bi bilgin yok.OKuyorum diyosun hadisi okudunmu kuranı okudunmu? Bence cewap açık hayır sende kalsik olarak arapça kuran okuyup cahil hocalardan başka birini dinlemeyen ufku dar insanların yalanlarını dinleyen bir şahıssın bana göre.Bence kabuğunu kır çünkü inandığın dinde bile okumak sewap.iyi forumlar...