Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelakıl'a cevaplar
Onursal Bedirhan
17-02-2009, 02:27
Memlekette okadar aptal geri zekalı varki, bir ara bende bu aptallar arasındaydım. Bu tür safsatalara nasılda inanmışız. Dinleri bırakır bırakmaz aklımız daha iyi çalışıyormuş bunu anlamış bulunuyorum. Buda "allah'ın" bize bir lutfu olsa gerek.
Madem bu kadar insan buna inanıyor, bu âlim geçinen zatı dikkate alıp cevaplar vereceğim. Zamanla tüm safsatalarını cevaplandıracağım. Neyse başlıyalım..
Not: Lütfen konu dışı yorumlar yazıp kirletmeyelim burayı. Derli toplu bir konu olmasını istiyorum. Yardımcı olup diğer tezlerini çürütecekler bana destek olabilir.
Yalnışlarım varsa, uyarıp düzeltin lütfen. Yazacaklarım kendi sitemdede yazılıdır. (deizm.net (http://www.turandursun.com/forumlar/deizm.net)) Copy/paste olarak algılanmasın.
Onursal Bedirhan
17-02-2009, 02:27
İddia: DENİZ - KARA ORANI]
Zatı muhterimin sitesinden aynen aktarıyorum
Kur'an-ı Kerim'de geçen "Deniz" ve "Kara" kelimelerinin sayıca birbirlerine oranı, bugün modern bilimdeki oranla birebir aynıdır. Halbuki o yıllarda henüz kıtalar keşfedilmemişti ve kara-deniz oranının bilimsel olarak tespit edilmesi mümkün değildi. Örneğin Amerika gibi büyük bir kara parçasının varlığı Kuran'dan yüzyıllar sonra 15. yüzyılda keşfedilmiştir.
Kur'an'da toplam 13 defa "Kara (berr, yabas)" ifadesi geçmektedir. "Deniz (bahr)" kelimesi ise 32 defa geçmektedir. Yani deniz oranı 32/45, kara oranı ise 13/45 olarak verilmektedir. Yüzdelere çevirdiğimizde deniz oranı yüzde 71, kara oranı ise yüzde 29 çıkmaktadır. Modern bilimin bulgularına göre de denizler Dünya'nın yüzde 71'ini, karalar ise yüzde 29'unu kaplamaktadır. Günümüzde bilimadamları bu tür ince hesaplamaları uydu fotoğrafları ve bilgisayarlar ile yapabilmektedir.
Safsataya Cevap:
Burada tek doğru satır, deniz ve karaların yüzdelik oranıdır. Onuda Kuran değil bilim söylüyor. Diğer yazılanlar ise yalnış değil yalandır!
Deniz-Kara oranının günümüzdeki değerinin % 71' e, % 29 olduğunu doğru olduğunu söylemiştik, lakin bu değişken bir değerdir. Küresel ısınma ile kutuplardaki buzulların erimesi ile deniz oranı kuşkusuz artacaktır, buna göre değişken bir değerden dolayı mucize çıkarmak saçma olduğu kadarda komiktir.
Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olmuş, zira kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu. Yine ayrıca bu zat, Amerika'nın kuran'da bildirildiğini yazmış, ne garip oysaki ne yazdıkları arasında nede kuran'da böyle bir iddia yok. Kendisi zaten deniz - kara oranlarını hesaplamış, ne alaka amerika keşfi ile !
Şimdi gelelim Karaların hareketliliğine, tırnaklarımızın uzama hızında karaların hareket ettiğini biliyormuydunuz? Bundan 250 milyon yıl önce dünyanın tek bir kıta halinde olduğu biliyormuydunuz?
Evet bundan milyonlarca yıl önce Dünya üzerinde sadece pangea kıtası vardı. Zaman içinde kıtalar bir birinden ayrılıyor ve bu ayrılma tırnaklarımızın uzama hızı kadardır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Pangea
Fazla uzatmadan gelelim en can alıcı noktaya, cehaletin verdiği cesaret ile çok saydığı ve saygı duyduğu Kuran hakkında yalan yazmaktanda geri kalmamıştır.
13 defa Berr, yabas ifadesinin geçtiğini iddia etmekte. Öncelikle bu adamın arapça bilgisinin hiç olmadı çok açık anlaşılıyor, "Berr" kelimesi kara anlamına gelmemekte. "Berr" berrak demek, açık net anlamında kullanılır. Ve "berr" kelimesi Kuran'da sadece Tûr suresinin 28. ayetinde geçmekte. Başkada hiçbir yerde geçmemektedir. Yabas kelimesi ise Kuran'da tek bir yerde bile geçmemektedir. Demekki Berr sözcüğü kara anlamında değilmiş ve kuran'da 13 defa geçmiyormuş.
Elim değmişken bu işi düzelteyim bari. Kuran'da kara anlamına gelen kelime "Berzah, Berzehun, Berzahun" dir. Yani engel yani kara anlamına gelmektedir. Bir başka kara anlamına gelen kelime ise "Berri"dir, dikkat edilmesi gereken nokta berr ile berri'nin bir birine anlam bakımından uzaktan yakından alaksı yoktur, yani sonradan eklenen "i" harfi bir ek değil.
Şimdi gelelim kara anlamına gelen kelimelerin kuran'da kaç defa geçtiğine.
Berzah, Berzehun, Berzahun'den başlayalım; Kur'an'da sadece 5 yerde geçmektedir. (MU'MİNUN 99, MU'MİNÛN 100, FURKÂN 53, RAHMÂN 20, EN'AM 98 )
"Berri" kelimesi kaç yerde varmış bakalım; RÛM 41, ANKEBÛT 65, LOKMÂN 32, EN'ÂM 59, EN'ÂM 63, EN'ÂM 97, NEML 63, İSRÂ 67, İSRÂ 68, İSRÂ 70, YÛNUS 22, MÂİDE 96, burdada 12 adet varmış.
Hadi burada Berri yazacağına eli sürçmüş berr yazmış varsayalım, "berri" kelimesi bile 13 adet değilki.
Hem 12 adet "Berri" ile, 5 adet "Berzah" kelimesini toplarsak toplamda 17 yapar. Demekki mucize yokmuş.
Şimdi gelelim Deniz sayısına, gerçi kara sayısının yalan olduğunu çıkardık, deniz sayısı doğru olsa ne yazar diyeniniz olacaktır. Tüm yazılanların yalan olduğunu söylemiştim ve ispatlayacağım..
"Bahr" yani deniz kelimesinin deniz anlamına geldiğini söylemiş evet doğru "bahr, bahri" deniz anlamına gelmekte.
Şimdi gelelim Kuran'da hangisi kaç kere geçmiş.
"Bahr" kelimesi; (ŞUARÂ 63, EN'ÂM 59, EN'ÂM 97, YÛNUS 22, ) sadece 4 yerde geçiyor.
"Bahri" kelimesi; RÛM 41, İSRÂ 66, İSRÂ 67, KEHF 61, KEHF 63, KEHF 79, İBRÂHÎM 32, RAHMÂN 24, HACC 65, A'RÂF 163, LOKMÂN 31, TÛR 6, ŞÛRÂ 32, NEML 63, İSRÂ 70, MÂİDE 96, TÂHÂ 77, EN'ÂM 63, BAKARA 164 görüldüğü gibi "Bahri" kelimesi 19 kere geçiyor.
Toplmada 19+4= 23 etti hani 32 idi, Çelakıl sayıları ters çevirmiş ve utanmadan yalan söyleyip 32 var demiş.
İlerki günlerde bir başka sayfatasını yerlere sermek için, şimdilik hoşçakalın
Onursal Bedirhan
17-02-2009, 02:29
İddia: SİRİUS YILDIZI VE 49 SAYISI
Çelakıl'ın sitesinden aynen aktarıyorum
"Doğrusu Şi'ra (Sirius) yıldızının Rabbi O'dur." (Necm suresi, 49)
Arapça karşılığı Şi'ra olan Sirius yıldızının Kuran'da sadece 49. ayette geçmesi,gerçekten ilgi çekici bir durumdur. Çünkü bilimadamları Sirius yıldızının hareketlerindeki düzensizliklerden yola çıkarak onun bir çift yıldız olduğunu keşfetti ve gözle görülemeyen diğer yıldıza Sirius B ismini verdi.Teleskopsuz görülemeyen Sirius B yıldızının, Sirius A etrafındaki dolanım süresinin de 49 yıl olduğunu tespit etti.Safsataya Cevap:
Öncelikle şunu belirtelim Sirius B yıldızının, Sirius A etrafında bir tur atması 49 yıl diye kesin bir bulgu yoktur. Sadece bazı astronomlar bir turun 49,9 yıl olduğunu "tahmin" ederler.
Yine ayrıca tarihte Sirus yıldızını kutsal sayan bir çok kavim var, bunlar;
“Sothis” (Eski Mısırca adının Grekçe’ye uyarlanmış hali)
“Sigi” (Dogonlar’da)
“Sigo” (Bambara’larda)
“Şira” (Araplar’da)
“Seirios” (Hellenler'de)
“Sirius” (Romalılar’da)
“Kak-si-sa” veya “Kak-si-di” (Asur-Babil’de)
“Kak-si-si” (Hititler’de)
“Tistirya“, “Tishtrya” veya “Tiştria” (Farsça: Zerdüştçülüğü benimsemiş kavimlerde)
“Sima Kayne” (Bozolar’da)
“Sirona” (Galyalılar’da)
"Hu-Şi" (Çinliler’de )
Yine ayrıca, putperest araplarda Huzaa kabileside Şi'ra (sirius) yıldızını kutsal sayardı.
Fala uzatmadan gelelim asıl konuya
Neye göre 49 yıl ? Hangi takvime göre? tabiki rumi Takvime göre.. Birde islam'ın kabul ettiği hicri takvime göre hesaplayın bakalım 49 yılmı çıkacak.. :)
Kameri ay 29.5 günden 44 dakika 3 saniye daha uzun olduğundan 12 Kameri ayın belirlediği 354 günlük kuramsal Kameri yıldan 8 saat 48 dakika 36 saniye daha uzundur. 30 yılda bu hata 11 gün 0 saat 18 dakika 0 saniye olacağından eşzamanlılığı sağlamak için 30 yıl boyunca 19 adet 354 gün süreli ve 11 adet 355 gün süreli yıl oluşturulur. 355 günlük yıllar son aya bir gün ilave edilerek gerçeklenir. Böylece eşzamanlık sağlanır ve ancak 2400 yılda bir takvime tekrar 1 gün ilave etmek gerekir.
Kameri yılın ortalama vakti günlerin yıllara göre dağılımından (19x354+11 x 355) / 30=354 gün 8 saat 48 dakika olarak hesaplanır.
Hicri takvim ile hesaplarsak bu tur 47,5 yıl çıkacaktır.
Mucize nerde ?
O.Bedirhan
Hicri Takvim - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hicri_takvim)
Sirius - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sirius)
Çelakıl ve Çelakıl gibiler zamanlarını ve enerjilerini doğru işlere yönlendirse fena mı olurdu?Adamların ömrü hesap kitapla geçiyor ama sonuç dünyaya bir gıdım faydaları dokunmuyor.
Güçistenci
17-02-2009, 16:02
Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olduğu kadarda, bu zatın soytarı kişliğini ön plana çıkarmaktadır. Kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu.
Bu kısmına katılmıyorum... Amerika kıtası Muhammedin zamanında Muhammedin yaşadığı yerlerde bilinmiyordu.
Cok eglenceli bir yazi disizi olmus. Gücistenci'nin belirttigi noktayi cikarmis oldugumuzu varsaysak bile diger bölümler Celakil'in isini bitirmis durumda. Bu kadari bile yeterli ama inanan bir gözün cokca cürütülmeye ihtiyaci oldugunu bildigimiz icin devamini bekliyoruz.
Sevgili Onursal Bedirhan, calisman cok guzel, hatta bir kitap yada brosür olabilecek guzellikte. Sadece bir konuya dikkatini cekmek istiyorum. Bildigin gibi Harun Yahya ile aylarca ugrastik. Site hakaret nedeni ile kapatilmak istendi. Biz de aslinda hakli oldugumuz halde HY'ye yönelik hakaret sözlerini bulup temizledik. Davayi kazanmamiza ragmen hala tam olarak heryerden girilemiyor. Bu sefer de Omer Celakil ile bu yüzden papaz olmayalim diyorum. Anlayisina siginarak hakaret iceren söyleri kullanmamani, hepimizin sitesi olan bu siteyi korumamiza yardimci olmani diliyorum. Umarim yazdiklarim yanlis anlasilmaz, beni anlayisla karsilarsin.
Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olduğu kadarda, bu zatın soytarı kişliğini ön plana çıkarmaktadır. Kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu.Bende aynı yere itiraz edeceğim ama öncelikle bir soru sormam lazım. Çelakıl kıtaları işin içine hangi iddiası için soktu? Kıtaların hareket hızıyla tırnak uzamasındaki hız arasındaki ilişkide mi yoksa kara-deniz oranında mı?
Eğer bunu kara-deniz oranı için kullandıysa, iddiasını güçlendirmek için "Bakın işte daha o kıtalar bilinmiyorken hesaba katılmış. Arap yarımadasındaki bir tüccar bunu nasıl bilebilir?" kurnazlığına soyunmuş olabilir. Ama kendi iddiası içerisinde tutarlıdır bana kalırsa.
Kıtalar için kullanmışsa yanlıştır elbet. Zira Muhammed'in yaşadığı zamanda zaten bilinen dünya arasında 4 kıta vardı.
Saygılar
http://img10.imageshack.us/img10/6518/tyypkrndyf0.jpg (http://imageshack.us)
أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ
İbrahim /24
Görmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti).
Meal de '' Güzel '' ( Tayyip ) kelimesi geçiyor..Ama Türkiye ve Ankara kelimesini bulamadım?
Arapçasında da benzer harfler yok !
Sevgili onursal ;
Kuran da mucize de yoktur şifrede ..Btür sarlatanlar ancak inancı zayıf, okumayan arastırmayan okuduğunu anlamamakta direten insanların aklını çelebilir..Şahıs Diyanet ve ilahiyatçıların bile tepkisini çekmekte..
Yazılarının devamını beklıyorum ..
saygılarımla..
Kuran da mucize de yoktur şifrede ..Btür sarlatanlar ancak inancı zayıf, okumayan arastırmayan okuduğunu anlamamakta direten insanların aklını çelebilir..Şahıs Diyanet ve ilahiyatçıların bile tepkisini çekmekte..
Yazılarının devamını beklıyorum ..
saygılarımla..
Sevgili prozaco2;
Aslinda sevgili Onursalin calismasi insanlara biraz da arastirmalarini, her duyulana ve izlenilene inanmamak gerektigini de anlatiyor. Güzel bir calisma olmus.
Sahis neden diyanet ve ilahiyatcilarin tepkisini cekmekte?:)
Diyanet ve ilahiyatcilar isin aslinin safsata oldugunu gercekten biliyorlar ve aciklayamiyorlar.:D
Karsilarinda degisik türden bir rakip görmek istemiyorlar. Ben bir kac tartisma programinda Celakil'in sakinligi, nerdeyse ( ismini su anda hatirlayamadim) diyanet temsilcisine; ya kardesim bu kuran insan yazmasidir,birak bu sacmaliklari, dedittirecek hale getirdi.:D
Herkes müslümanlik adina bir yol tutturmus gidiyor iste. Gelsin paralarda, nasil gelirse gelsin.
Sevgiler.
dr humanist
18-02-2009, 11:20
sevgili arkadaşlar;
sadece bir not ekleyim dedim,konuyla pek alakası olmasa da,ömer çelakıl tıp fakültesinden arkadaşımdır :) böyle konularda dava açacak biri değil,aksine,farklı görüşleri duymak onun hoşuna gider.karşıt görüşleri her zaman saygıyla dinlediğine şahit oldum.kendisi tübitak matematik olimpiyatları türkiye birincisi olduğu için,kafayı biraz matematikle bozmuş biri,olay böyle olunca insan her yerden şifre çıkarır :) nasıl ki kuranın öncesi tevratsa,kuranın şifresinin öncesi de tevratın şifresidir,yine bir esinlenme mevcut
saygılarımla
sadece bir not ekleyim dedim,konuyla pek alakası olmasa da,ömer çelakıl tıp fakültesinden arkadaşımdır böyle konularda dava açacak biri değil,aksine,farklı görüşleri duymak onun hoşuna gider.karşıt görüşleri her zaman saygıyla dinlediğine şahit oldum.kendisi tübitak matematik olimpiyatları türkiye birincisi olduğu için,kafayı biraz matematikle bozmuş biri,olay böyle olunca insan her yerden şifre çıkarır nasıl ki kuranın öncesi tevratsa,kuranın şifresinin öncesi de tevratın şifresidir,yine bir esinlenme mevcut
Sevgili dr humanist;
Madem kafayı matematikle bozmuş;
Kendisine bir mesaj çekip "İnternette ateistlerin bir iddiasına kafam bozuluyor. 'Kur'an Allah'tan gelmiş olsaydı içinde matematik hatası olmazdı, Halife Ömer de aviliye metodu uygulamazdı.' diyorlar. Şu Nisa/ 11-12 ayetlerindeki oran hesabının içinden ben de çıkamadım. Bir kafa yor da şunu bir açıkla." diye yazabilirsin.
Yanıtlarsa eğer;
Biz de matematik olimpiyatlarında birincilik almış bir iman sahibinin bile, basit bir matematik hatasında dahi imanında sarsıntı yaşamadığını (!) kanıtlamış oluruz. :)
Onursal Bedirhan
19-02-2009, 03:18
İddia: Atomlar Mucizesi
http://www.kuranca.com/atomlar.htm
Safsataya cevap:
Pediyodik Tabloyu ekliyelim buraya
Periyodik tablo - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Periyodik_tablo)
Bir kaç element eksik haliyle burada tabloya ait bir resimde mevcut.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bdergi/poster/icerik/pediyodik_tablo.gif
Periyodik tabloda bulunan toplam 118 element arasından mucize (şans) eseri 11 element'in kısa yazılışı ve atom numarası tutuyormuş, hatta bu 11 element arasından atom numarası tutmayan (Te, K, Ti ve S) adlı 4 elementin atom ağırlığı tutuyormuş. Yani şöyleki eğer atom numarası tutmazsa, atom ağırlığına bakıyor, tuttumu işte bu mucize sayılıyor!
Üstelik bu mucize olarak öne sürülen elementler arasından bir tanesi bile Metaller sınıfı arasında bulunmuyor. Yine ayrıca surenin kendi ismi olan Hadîd yani Demir (sûre'nin kendi ismi bu arada) bulunan mucizeler arasında yeri yok. Yani asıl element olan Demir (F) mucize olarak bulanmamış.
Zahmet buyurmamanız için araştırdım ve mucize olarak öne sürülen elementler hangisi hangi sınıftanmış ekliyorum.
Radon (Rn) Soygaz
Zirconium (Zr), Ta (Tantalum), Ti (Titanium) Geçiş metalleri
Yb (Ytterbium), Sm (Samarium) Lantanitler
F (Fluorine) Halojen
As (Arsenic), Te (Tellurium) Metaloid
K (Potassium) Alkali Metal
S (Sulfur) Ametal
Bu kadar zırvalama arasından tutup ayetleri saymadım, gerçekten sayılar tutuyormu diye! bununla kafamı yormaya bile değmez.
Konu dışı: 1400 yıllık Hadîd (Demir) sûresinin ismini, "Element sûresi" diye değişmiş bulunuyor. kendi sitesinden bakıp görebilirsiniz. Sureyi bilmeyende acaba bu ayetlerde periyodik tabloda bulunan elementlerdenmi bahsediliyor sanacak..
O.Bedirhan
Cok eglenceli bir yazi disizi olmus. Gücistenci'nin belirttigi noktayi cikarmis oldugumuzu varsaysak bile diger bölümler Celakil'in isini bitirmis durumda. Bu kadari bile yeterli ama inanan bir gözün cokca cürütülmeye ihtiyaci oldugunu bildigimiz icin devamini bekliyoruz.
Sevgili Onursal Bedirhan, calisman cok guzel, hatta bir kitap yada brosür olabilecek guzellikte. Sadece bir konuya dikkatini cekmek istiyorum. Bildigin gibi Harun Yahya ile aylarca ugrastik. Site hakaret nedeni ile kapatilmak istendi. Biz de aslinda hakli oldugumuz halde HY'ye yönelik hakaret sözlerini bulup temizledik. Davayi kazanmamiza ragmen hala tam olarak heryerden girilemiyor. Bu sefer de Omer Celakil ile bu yüzden papaz olmayalim diyorum. Anlayisina siginarak hakaret iceren söyleri kullanmamani, hepimizin sitesi olan bu siteyi korumamiza yardimci olmani diliyorum. Umarim yazdiklarim yanlis anlasilmaz, beni anlayisla karsilarsin.
Gerçektende bu çalışma tam bir broşür niteliğinde hatta durun bu broşüre birde başlık bulalım kendisini arapça dilbilgisi uzmanı zanneden Prof.Dr. Onursalın Kurana yönelik hezeyanları ve saçma sapan iftiraları
ozgur_beyin
20-02-2009, 20:55
pantera doğrusunu söyle o zaman. afaki şeyler söylemekle bu işi çözemezsin .
ayrıca kimseyide herhangi bir konuda ikna edemezsin bu yöntemle
Onursal Bedirhan
21-02-2009, 01:11
İddia: Kum tepeleri Mars gezegeninemi işaret ediyor?
Çelakıl sitesinden aktarıyorum
M-a-r-s kelimesine işaret eden Kuran'daki "Ahkaf" suresinin anlamı "KUM TEPELERİ"dir. Astronomide Mars denildiğinde akla ilk gelenlerden birisi Mars'taki dev "KUM TEPELERİ" yani yüksek kum yığınlarıdır. Mars bu yönüyle diğer gezegenlerden farklıdır. Örneğin daha önce gönderilen Opportunity uzay aracı bir kum tepesine saplanmıştı ve haftalarca süren güçlü kum fırtınalarından dolayı büyük tehlike atlatmıştı.
İlginçtir ki Ahkaf (Kum Tepeleri) suresi 23.ayetteki harf dizilimlerine baktığımızda M-A-R-S harfleri açıkça görünüyor (Arapça'da Mim-Elif-Ra-Sin harfleri). Yani bu harfler normal bir kelimeyi oluşturur gibi yanyana duruyorlar ve Mars kelimesi net bir biçimde görünüyor. Sadece Mars değil aynı zamanda Mars'ın uydusu olan gökcismi "Deimos" kelimesi de bu şekilde geçiyor. ( Deimos Mars'ın çevresinde döner, Ay'ın Dünya çevresinde döndüğü gibi) Üstelik D-E-İ-M-O-S ' a işaret eden ayetin numarası 30'dur ve 30 sayısı bu uyduyu temsil eden bir sayıdır çünkü Mars çevresindeki dolanım süresi 30 saattir. Dolayısıyla ayet numarasının bu gökcisimlerinin dolanım süresiyle aynı olması da şaşırtıcıdır. Mars kelimesini oluşturan harfler Deimos'tan birkaç ayet önce geçiyor yani tüm bu anlattıklarımız Kuran'da ard arda ve aynı surede geçiyor o nedenle tesadüf olarak değerlendiremeyiz. Kısacası surenin ismi olan Ahkaf (Kum Tepeleri) de Mars'taki dev kum tepelerine işaret ediyor olabilir. Fakat Kuran'ın indirildiği çağda teleskop henüz keşfedilmemişti ve kimse Mars'ta kum tepeleri olduğunu bilmiyordu ayrıca Deimos astronomide henüz keşfedilmemişti.
Safsataya Cevap
Öncelikle şunu belirtelim, burada Çelakıl, Ahkâf kelimesinin "kum tepeleri" olduğunu sanmakta veya kendince öyle bir kurnazlığa gitmekte. Oysaki Âd kavminin yaşadığı bölgede rüzgârlar, "Ahkâf" denen kum tepelerini meydana getiriyordu. Kavmin yaşadığı bölge ve kum yığınlarından söz edildiğinden sûre Ahkâf adını almıştır. Sonuç olarak sureye ismini veren Ahkâf bir bölge ismidir.
Örneğin bir "istanbul" diyince nasıl bir şehir anlıyorsanız ve Türk Dil kurumunda "istanbul" için bir şehir tabiri kullanılıyorsa. Ayetteki Ahkâf'ta aynen böyledir. Yani dünyanın öbür ucundaki veya bir başka bölgedeki kum yığınları için Ahkâf yakıştırması kullanılmaz.
Yine ayrıca konu dışı olacak ama belirtmeden geçemiyeceğim. Bu sûre'nin Mekke'de "uydurulduğu" (indirilmiştir demiyorum, zira hiçbir ayetin yaratıcı tarafından indirildiğine inanmıyorum!) için, sûreyi incelerseniz Muhammed'in iyilik sever, cicili bicili v.b insancıl yollarla dini yayma gayreti içerisinde olduğunu görebilirsiniz, oysaki Medine'ye geçip güçlendiğinde asarım keserim politikaları yürütmüştür, bunuda Medine'de inen ayetlere bakıp rahatlıkla görebilirsiniz.İlgili konular için bkz 1 (http://www.deizm.net/islamiyet/169-kuran-ayetlerine-takdim-tehir-politikas%FD.html) bkz 2 (http://www.deizm.net/islamiyet/162-el%E7ilik-%DD%FEinin-muhammede-kazand%FDrd%FDklar%FD.html) bkz 3 (http://www.deizm.net/islamiyet/159-muhammedin%3B-ana-baba-%E7ocuklar-ve-yak%FDnlar-aras%FD-ili%FEkilere-politikas%FD.html) bkz 4 (http://www.deizm.net/islamiyet/142-sava%FE-ganimetlerinin-tanr%FDya-ve-peygamberine-ait-oldu%F0una-dair-ayetler.html) bkz 5 (http://www.deizm.net/islamiyet/141-sava%FE-ve-%C7%FD%FEman%FDn-haram-say%FDld%FD%F0%FD-aylarda-kurey%FE-kervanlar%FDna-yap%FDlan-bask%FDn.html) bkz 6 (http://www.deizm.net/islamiyet/138-%DDslam%FD-korku-salan-zorlayan-ve-cezaland%FDran-bir-g%FC%E7-olarak-uygulama-siyaseti.html) bkz 7 (http://www.deizm.net/islamiyet/288-kur-daki-%C7eli%FEkileri-ele%FEtirel-ak%FDl-yoluyla-sergilemek.html)
Şimdi sûrenin ismini açığa kavuşturduktan sonra dönelim asıl konumuza
İddia edildiği gibi Ahkâf sûresinin 28. ayetini alıyoruz
قَالَ إِنَّمَا الْعِلْمُ عِنْدَ اللَّهِ وَأُبَلِّغُكُمْ مَا أُرْسِلْتُ بِهِ وَلَٰكِنِّي أَرَاكُمْ قَوْمًا تَجْهَلُونَokunuşu
Kâle innemel ilmu indallâhi ve ubelligukum mâ ursiltu bihî ve lâkinnî erâkum kavmen techelûn(techelûne).İşimiz olmamasına rağmen E.Hamdi Yazır mealinide ekleyelim
Dedi: o ılim ancak Allah yanında, ben size gönderildiğim şeyi tebliğ ediyorum ve lâkin sizi öyle bir kavım görüyorum ki cahillik ediyorsunuzSoruyorum şu kendine âlim diyip bu -mucize- safsataları uyduralanlara.. Bizim görmediğimiz bişeymi görüyorsunuz? hani M A RS kelimesi bu ayetin neresinde yazıyor?
Şimdi burda akla gelen şu; mars kelimesi nerden türemedir?. Mars aslında Roma mitolojisindeki savaş ilahı olan Mɑrz'ın isminden esinlenerek bu adı almıştır. Türkçesine ise ingilizceden türeme olan Mars olarak yerini almıştır. Peki diğer ülkeler bu gezegene hangi ismi vermişler, buyrun bakalım?
Araplar: المريخ
Aragonés: Marte
Žemaitėška: Marsos
Brezhoneg: Meurzh
Català: Mart
v. v.s görüldüğü gibi her dilde farklı bir adı varmış bu gezegenin, illaki MARS diyeceğiz diye bir kadide'de yokmuş. Ayrıca şunuda sormak lazım bir mucize olacaksa bunun arapça yazılışı olarak bulunması daha doğru olmazmıydı.. Sonuçta Kur'an cennet dilinin bile arapça olduğunu savunur, tıpkı her insanın islam fıtratı üzerine doğduğunu savunduğu gibi..
Bu çelişkili durumu, diğer bir mucize sayılan Halley Yıldızı safsatası üzerindede uygulamak mümkün, bu yüzden Halley Yıldızı v.b gibi abidik gubik iddiaları kaide değer bulup buraya eklemiyeceğim zaten.
Şimdi gelelim şu Mars'ta sadece kum tepeleri iddiasına. Çelakıl öyle bir yazmışki bilmeyen biride Mars'ı sadece kum tepelerinden oluştuğunu sanacak. Oysaki öyle değil, Haziran 2008’de Nature dergisinde yayımlanan üç makalede açıklandığı gibi, Mars’ın kuzey yarımküresinde 10.600 km. uzunluğunda ve 8.500 km. genişliğindeki dev bir meteor kraterinin varlığı saptanmıştır. Bu krater, bugüne kadar keşfedilmiş en büyük meteor kraterinin (Ay'ın güney kutbu kısmındaki Atkien Havzası) dört misli büyüklüğündedir.
Mars, Dünya hariç tutulursa, halen Güneş Sistemi’ndeki gezegenler içinde sıvı su ve yaşam içermesi en muhtemel gezegen olarak görülmektedir. Mars Express ve Mars Reconnaissance Orbiter keşif projelerinin radar verileri gerek kutuplarda (Temmuz 2005) gerekse orta bölgelerde (Kasım 2008) geniş miktarlarda su buzlarının var olduğunu ortaya koymuş bulunmaktadır. 31 Temmuz 2008’de Phoenix Mars Lander adlı robotik uzay gemisi Mars toprağının sığ bölgelerindeki su buzlarından örnekler almayı başarmıştır.
Günümüzde, Mars, yörüngelerine oturmuş üç uzay gemisine evsahipliği yapmaktadır: Mars Odyssey, Mars Express ve Mars Reconnaissance Orbiter. Mars, Dünya hariç tutulursa, Güneş Sistemi’ndeki herhangi bir sıradan gezegenden ibaret değildir. Yüzeyi pek çok uzay aracına evsahipliği yapmıştır. Bu uzay araçlarıyla elde edilen jeolojik veriler şunu ortaya koymuştur ki, Mars önceden su konusunda geniş bir çeşitliliğe sahipti; hatta geçen on yıllık süre sırasında gayzer (kaynaç) türü su fışkırma veya akıntıları meydana gelmişti. NASA’nın Mars Global Surveyor projesi kapsamında sürdürülen incelemeler Mars’ın güney kutbu buz bölgesinin geri çekilmiş olduğunu ortaya koymuştur.
Tüm bu yazılanları okuduğumuzda Mars'ın sadece kum yığınlarından ibaret olmadığını anlamak mümkün.
Gelelim şu Mars'ın uyduları olan Deimos ve Phobos adlı iki uydusuna, yine Çelakıl bu uydulardan bahsederken sadece Deimos adlı uydudan bahsetmiştir. Oysaki mars'ın iki uydusu vardır ve Deimos adlı uydunun bir turu 30 saat değil, 30,3 saat sürmektedir. bkz (http://en.wikipedia.org/wiki/Transit_of_Deimos_from_Mars)
Demios uydusuna ait bir video
http://video.google.com/videoplay?docid=-5466407684250331359
Yine ayrıca ayrını sûrenin 30. ayetinde Deimos diye bir kelime yok, öyle şifrelenmiş filan bişeyde yok!
قَالُوا يَا قَوْمَنَا إِنَّا سَمِعْنَا كِتَابًا أُنْزِلَ مِنْ بَعْدِ مُوسَىٰ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ يَهْدِي إِلَى الْحَقِّ وَإِلَىٰ طَرِيقٍ مُسْتَقِيمٍ
Kâlû yâ kavmenâ innâ semî’nâ kitâben unzile min ba’di mûsâ musaddikan li mâ beyne yedeyhi yehdî ilel hakkı ve ilâ tarîkın mustekîm(mustekîmin).Saçmalıklarla uğraşmak, bilimsel verilerle uğraşmaktan daha zordur. İnsan aklıyla dalga geçmek ve kuran'da mucize aramak, şaklabanlara ait bir iş olsa gerek!
O.Bedirhan
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mars_(gezegen (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mars_%28gezegen))
http://en.wikipedia.org/wiki/Transit_of_Deimos_from_Mars
Gerçektende bu çalışma tam bir broşür niteliğinde hatta durun bu broşüre birde başlık bulalım kendisini arapça dilbilgisi uzmanı zanneden Prof.Dr. Onursalın Kurana yönelik hezeyanları ve saçma sapan iftiraları
Pantera abim hoş geldin abi..
Valla doğru söylüyon abi..
Bende katılıyom sana,Onursal abimin hezeyanları ve saçma sapan iftiraları dolu bu başlık,,Arapça dil uzmanı,Büyük islam düşünürü,büyük alim, Ömer orda tuğla gibi kitaplar yazıyo,üfürükten teyyareler yapıyo,Kuranı "yapboz" yapmış
ordan bakınca armut çıkıyo,tepetaklak çevirince omlet oluyo, diyanet işleri bile
Çüş artık diyo,sen kalkmış onursal abime kızıyon.
Şimdi ben kalkıp,bi mucize yaratacam kurandan bakalım olucakmı,Allah yar ve yardımcım olsun..
Mü'münun suresi 118 ayettir İstanbul tekirdağ arasıda 118 km'dir,bu ayette tekirdağ köftesi anlatılıyo hatta 4. ayette şöyle der.
Onlar ki, zekatı öderler.
Bu sure bizim 4 arkadaş tekirdağa gidip 4 porsiyon köfte yiyeceğimizi ve hatta
hesabı bile ödiyeceğimize işaret ediyo..Yine aynı surenin 19 ve 22. ayetleri şöyle der..
19. Onunla sizin için hurma bahçeleri ve üzüm bağları meydana getirdik. Bu bağ ve bahçelerde sizin için pek çok meyveler vardır ve siz onlardan yiyorsunuz.
22. Onların üzerinde ve gemilerde taşınırsınız.
Mürefte -şarköy üzüm bağlarıyla meşhurdur ayet burda üzümden söz ederek
tekirdağın tüm yöresel özelliklerini bize anlatmakta 22. ayetle ise tekirdağ limanına işaret etmektedir.
Yine aynı surenin 70. ayeti bakın bu çok önemli ne diyor..
70. Yoksa “O cinnet getirmiş” mi diyorlar? Hayır o, onlara hakkı getirdi. Halbuki onların pek çoğu haktan hoşlanmamaktadırlar.
Tekirdağ dönüşü millete tekirdağ rakısı götüreceğim nasılda açıkça beyan edilmiş Hayır o, onlara hakkı getirdi. hemde 70. ayette bunu vurgulayarak 70 lik rakı getireceğim ve hatta pek çok arkadaşın bundan hoşlanmıyacağı çünkü çoğu biracıdır. açıkça anlatılmış Allahım mucize bu yav..İman edesim geldi..
Nası ama pantera abim..ne mucize buldum dimi şimdi onursal abim gelsin
hezeyana kapılıp bunun saçma olduğunu anlatsın,iftira atsın,:p
Ama sen inandın dimi bu mucizeye..:(
Ömer yazsa inanırsın dimi..:D
( Onursal abim kusura bakma.)
dr humanist
21-02-2009, 12:03
mep;
senden acaip kuran şifrecisi olur he!70 lik rakıyı nasıl da buldun kurandan,ben bile bir anda tekledim,lan dedim,gerçek mucize 70 inci ayette gizlenmiş dedim.aman onursal çürütmesin bu mucizeyi de,pantera kızıyor yoksa..
mep;
senden acaip kuran şifrecisi olur he!70 lik rakıyı nasıl da buldun kurandan,ben bile bir anda tekledim,lan dedim,gerçek mucize 70 inci ayette gizlenmiş dedim.aman onursal çürütmesin bu mucizeyi de,pantera kızıyor yoksa..
Sevgili dr humanist;
mep seyhim, millet icerken farkli ickileri birbirine karistirirda, kafalari kovali soba gibi isinir diye sarap, likör ve diger raki cesitlerini icmenin serbest oldugu sifreli ayeti aciklamiyor.
Birazda kendi cebini düsünüyor...:D
Nahl Sûresi
67 - Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır.
Erik niye yok bu kuranda? Erik de, rakisida cok güzel.
Kimizin sifreside bende var Celakil....
Icin icebildiginiz kadar...:p
Bunu herkese söylemem. Sonra Turistleri karsilayan, kilic kalkan ekipleri, oldukca cogalmaya baslar.:D
Valla cigi abim şaşırttın beni ..
Erik niye yok bu kuranda? Erik de, rakisida cok güzel demişin..
Yav olmaz olurmu be abim.. yok diye bişi yokki kuranda ..
Sebe’ Sûresinin 16 . Ayetinde
Fakat onlar yüz çevirdiler. Biz de üzerlerine Arim selini gönderdik. Onların bahçelerini ekşi meyveli ağaçlar, acı ılgın ve biraz da sedir ağacı bulunan iki bahçeye çevirdik.
Anladığım kadarıyla içki su gibi akmış ama..
eriktende rakısındanda pek hoşlanmamış galiba..
acı,macı bişeyler diyo..?
Onursal abi..Ekmek çarpsın benim suçum yok sabah sabah başlıkları dolanıyodum
baktım pantera abim bişeyler yazmış,bende yazayım dedim.
sen biz yokmuşuz gibi davran abi..
Pantera abim hoş geldin abi..
Valla doğru söylüyon abi..
Bende katılıyom sana,Onursal abimin hezeyanları ve saçma sapan iftiraları dolu bu başlık,,Arapça dil uzmanı,Büyük islam düşünürü,büyük alim, Ömer orda tuğla gibi kitaplar yazıyo,üfürükten teyyareler yapıyo,Kuranı "yapboz" yapmış
ordan bakınca armut çıkıyo,tepetaklak çevirince omlet oluyo, diyanet işleri bile
Çüş artık diyo,sen kalkmış onursal abime kızıyon.
Şimdi ben kalkıp,bi mucize yaratacam kurandan bakalım olucakmı,Allah yar ve yardımcım olsun..
Mü'münun suresi 118 ayettir İstanbul tekirdağ arasıda 118 km'dir,bu ayette tekirdağ köftesi anlatılıyo hatta 4. ayette şöyle der.
Onlar ki, zekatı öderler.
Bu sure bizim 4 arkadaş tekirdağa gidip 4 porsiyon köfte yiyeceğimizi ve hatta
hesabı bile ödiyeceğimize işaret ediyo..Yine aynı surenin 19 ve 22. ayetleri şöyle der..
19. Onunla sizin için hurma bahçeleri ve üzüm bağları meydana getirdik. Bu bağ ve bahçelerde sizin için pek çok meyveler vardır ve siz onlardan yiyorsunuz.
22. Onların üzerinde ve gemilerde taşınırsınız.
Mürefte -şarköy üzüm bağlarıyla meşhurdur ayet burda üzümden söz ederek
tekirdağın tüm yöresel özelliklerini bize anlatmakta 22. ayetle ise tekirdağ limanına işaret etmektedir.
Yine aynı surenin 70. ayeti bakın bu çok önemli ne diyor..
70. Yoksa “O cinnet getirmiş” mi diyorlar? Hayır o, onlara hakkı getirdi. Halbuki onların pek çoğu haktan hoşlanmamaktadırlar.
Tekirdağ dönüşü millete tekirdağ rakısı götüreceğim nasılda açıkça beyan edilmiş Hayır o, onlara hakkı getirdi. hemde 70. ayette bunu vurgulayarak 70 lik rakı getireceğim ve hatta pek çok arkadaşın bundan hoşlanmıyacağı çünkü çoğu biracıdır. açıkça anlatılmış Allahım mucize bu yav..İman edesim geldi..
Nası ama pantera abim..ne mucize buldum dimi şimdi onursal abim gelsin
hezeyana kapılıp bunun saçma olduğunu anlatsın,iftira atsın,:p
Ama sen inandın dimi bu mucizeye..:(
Ömer yazsa inanırsın dimi..:D
( Onursal abim kusura bakma.)
Sayın Mep Allah seni bildiği gibi yapsın bu arada (sakın kızma espridir) ama sen şu yazdıklarınla kuranın ayetlerini evirip çevirip dans ettirerek dehşet yorum ve sonuçlara ulaşmısın inan kolay bir yetenek değil ben eleştirmek istesem böyle ucuz bir malzeme bulamam valla
Cok haklisin sevgili mep;
Sevgili Onursal' in basliginin icerigi degisecek. Ona haksizlik olmasin.
Sn. Celakil' in sifre ve kripto cözümü isini, Onursal'in sundugu belgeler ile karsilastirilmasini okumaya devam edelim.
Kusura bakma sevgili Onursal...
Sevgiler.
Sayın Mep Allah seni bildiği gibi yapsın bu arada (sakın kızma espridir) ama sen şu yazdıklarınla kuranın ayetlerini evirip çevirip dans ettirerek dehşet yorum ve sonuçlara ulaşmısın inan kolay bir yetenek değil ben eleştirmek istesem böyle ucuz bir malzeme bulamam valla ( Pantera )
Spotta malzeme çok abii..
Ben kuranı böyle evirip çevirip dehşet yorum çıkarınca kızıyonuz..
ucuz malzeme diyonuz..
ama aynı taktikle ömer gibileri dehşet yorumlar çıkarınca
ağzınız açık okuyosunuz..
Niye aynı ucuzluğu o yapınca alkışlıyonuzda..
bana gelince bozuluyonuz yav..
Aha malzeme orda al sende istediğin gibi mucize yarat..
yeterki lafı eğip bükmesini bil..
hele birazda kafan çalışıyosa..parada lazımsa..
bas kitabı al parayı..
Para verip o kitabı okuyacak alıkta çok çünkü..
dimi ama abim..
AY'A ÇIKIŞ TARİHİ KUR'AN'DA YAZIYOR MUYDU?
Kur'an-ı Kerim'de yer alan Kamer(Ay) suresinde gelecekte Ay'a gidileceğine dair işaretler yer almaktadır. Kamer kelimesinin Türkçe'deki karşılığı Ay'dır.
"Ay" isimli bu sureden Kur'an'ın sonuna kadar tam 1389 ayet geçer. Hicri takvimde 1389 yılı, Miladi takvime göre 1969 yılına denk gelmektedir, bu da Ay'a çıkış tarihidir. (Hicri 1389=Miladi 1969)
Kamer suresinden kuranın sonuna kadar 1369 ayet geçer demiş..
Kuran sırasına göre : 1342 adet kamer dahil (+ 55 ) 1397
Nuzul sırasına göre : 5496 adet kamer dahil (+ 55 ) 5551
Ayet sayısına göre : 4453 adet kamer dahil ( + 55 ) 4508
1389 sayısını bulamadım..;Takvim çevirisine gerek yok sanırım..
DreiMalAli
21-02-2009, 22:38
Sevgili prozaco2,
bir zamanlar bu ayetleri ben de saydım ve Kuran sıralamasına göre, Ay suresi dahil, 1390 buldum.
http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-VI/html/t7933.html
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1572&page=4
Benim hesaba göre 1390 senesinin ilk günü: = 1.Muharrem.1390 = 8.Mart.1970 eder
Benim hesaba göre 1390 senesinin son günü: = 30.Zilhicce.1390 = 25.Şubat.1971 eder.
Sen ise 1397 bulmuşsun.
Nedir bu işin sırrı/kerameti?
Sevgiler
Sevgili Ali ;
kuran sırasına göre
http://www.kuranmeali.com/siralama.asp
nuzul sırasına gore
http://www.kuranmeali.com/siralama.asp?sira=NuzulSirasi
Ben bu sekılde topladım,sen baya detaylı yazmızsın ben gerek gormedım bıle..dedığın gıbı ordan burdan bıselere yorumlayıp aklınca mucıze sonucuna varmıs..
Ya toplamalarda bır hata yaptım yada ayet sayıları tutmuyor ..bilemıyorum bır ara bakalım nede olsa kelakıl gibi matematik dehası değiliz :)
saygılarımla..
DreiMalAli
22-02-2009, 16:27
Sevgili Ali ;
kuran sırasına göre
http://www.kuranmeali.com/siralama.asp
nuzul sırasına gore
http://www.kuranmeali.com/siralama.asp?sira=NuzulSirasi
Ben bu sekılde topladım,sen baya detaylı yazmızsın ben gerek gormedım bıle..dedığın gıbı ordan burdan bıselere yorumlayıp aklınca mucıze sonucuna varmıs..
Ya toplamalarda bır hata yaptım yada ayet sayıları tutmuyor ..bilemıyorum bır ara bakalım nede olsa kelakıl gibi matematik dehası değiliz :)
saygılarımla..
He valla sevgili prozac02.
Senin toplama işlemi en azından bereketliymiş.
7 fazlalık veriyor.
;)
Benimki ne bereketli ne bereketsiz.
Kararlı. Dediğim dedik. Çaldığım düdük. dercesine.
Senin verdiğin sitede de aynı sonuç verdi.
:(
Çelakılın meymenetsiz hesabı ise bereketsiz çıkıyor.
Hep 1 eksik veriyor.
:D
Sevgiler
tüh tanrı yine bir eksik hesaplamış demek o bir yılıda bizlere heba etmiş :) zaten işin enteresan tarafıda böyle garip şeylerde mucize aramak anlaşılmazlıklardan bağlantılarla anlamlar çıkarmak.. ne yanii tanrı bu kitabı anlaşılmasın diye mi indirdi?? ikinci sorum muhammed bu zihinden alıştırmaları çözdümü yoksa farkına bile varmadan öldümü...
Sn pantera ;
birde Ali ile benim yaptığım toplamları değerlendirsen belki tam sayıyı bulursun ..Bunları ortaya atıyoruz kişisel karalama yapmıyoruz hesapta veya verdığımız bılgılerde hata varsa belirtebilirsin..
http://img530.imageshack.us/img530/1949/notr.jpg (http://imageshack.us)
Nötron 1836 değilmiydi?
Quantum fiziğinden anlayan bir arkadaş konuya el atabilir..:eek:
Selamlar,
Bir meşhur düşünür der ki; (eldeki veya istatistiki) rakamlar her türlü şeyi (pozitif veya negatif) ispatlamak üzere deforme edilebilir.
Kur'an'da mucize arıyorsanız rakamlara bakmayın; gerçek mucize bu çağda bu kadar insanın ona inanmasıdır.
A.
dr humanist
23-02-2009, 22:14
bu ülkede ahlakla islam bir tutulmuş,islam giderse ahlaksızlık gelir diye kastıkça kasıyorlar,ama düşünemiyorlar ki ahlakı veren din değildir.kendi ahlakları dinden geldiği için böyle düşünürler,kafada 2 soru işareti oluşsun,böyle şifreyle mifreyle kanıt yoluna giderler.
ondan sonra adam tabi sana der,hatalı olan allah değil matematiktir diye.aman diyim,adam ahlaksız oluverir :) boşa dememişler,din toplumun afyonu diye.
saygılarımla
Nötron 1836 değilmiydi?
Ne 1836 ne de 1839.
En doğrusu 1838.
Ama proton ve nötron farkını yok edip,her ikisi de eşit olarak 1836 ya da 1840 olarak kullanılabilmekte.
En doğrusu 1838.
Başlığı unutmuştum yahu
Hep 1 eksik veriyor.
yine 1 eksik vermiş :o
islam6363
05-04-2009, 16:27
sayın islam6363
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=163700#post163700
başlıgına aynı şeyleri yazmışsınız zaten. Her başlıga aynı yazıyı mı asmayı planlıyorsunuz.
saygılarımla dilaver
mesihisa
05-04-2009, 18:19
selam guzel kardeşlerım selamlar ınansanızda ınanmasanızda rabbım kalbınıze hep mutluluk versın.ben kendımı tanıtmayacagım benı ılerkı zamanlarda tanırsınız inşallah.neden dostlarım kardeşlerım neden allah a ınananlar bırbırlerıne vuruyor neden allah a ınanmayanlar ellerınden geldıkçe kıtaplara laf edıyor.neden.nedeni çok açık allah a ınananların ve ınanmayanların tanrısı artık para olmuş ve peygamberlerı mal olmuş hangınız tüm servetınızı bırakıp ömür boyu sokakta kalabılırsınız.cevap mı hiçbiriniz.kıtaplarda şıfre yok aksıne ılım var ve çogunuz nerde var dıyeceksınız o zaman şöyle bır şey yapın tüm kutsal kıtapları alın ve kendınızı dünyaya gelecek bırı olarak var sayın ve okumaya başlayın yıne allah aınancınız olmasın ama okuyun ve düşünün
mesihisa
05-04-2009, 18:20
farkında degılsınız hemde hiçbırınız paranın kulu olmuşsunuz.rab olan allah sizlerı dogru yola ıletsın bu sözum sadece ateıstlere degıl tüm ınsanlıga
dr humanist
05-04-2009, 18:40
hoşgeldin mesihisa;
öncelikle şunu bil ki burdaki insanlar kutsal kitaplar hakkında oldukça bilgilidir,hatta bir çoğumuz kutsal denilen kitapları okuduktan sonra dinden soğumuşuzdur.istersen senle beraber incili de kuranı da iredeleriz..
paranın kulu olmaya gelince;insanlık mesajı verip tanımadığın insanlar hakkında "siz paranın kulu olmuşsunuz" demek ne kadar doğru bir davranış?önce gel bir tanışalım,önyargılarla gelme,ondan sonra istediğin yorumu yaparsın
incildeki ilimden biraz bahsedersen sevinirim,diğer dinler forumunda..
saygılarımla
mesihisa
05-04-2009, 19:07
hoşgeldin mesihisa;
öncelikle şunu bil ki burdaki insanlar kutsal kitaplar hakkında oldukça bilgilidir,hatta bir çoğumuz kutsal denilen kitapları okuduktan sonra dinden soğumuşuzdur.istersen senle beraber incili de kuranı da iredeleriz..
paranın kulu olmaya gelince;insanlık mesajı verip tanımadığın insanlar hakkında "siz paranın kulu olmuşsunuz" demek ne kadar doğru bir davranış?önce gel bir tanışalım,önyargılarla gelme,ondan sonra istediğin yorumu yaparsın
incildeki ilimden biraz bahsedersen sevinirim,diğer dinler forumunda..
saygılarımla
evet herkes paranın kulu olmuş tabıkı insan bir suç işledımı karşısındakıne hemen demez ben yaptım dıye.eger paranın kulu degılsen yarın tüm mal varlıgın ıle ve sadece karnını doyuracak mıktarda parayı kendıne aılpta dıgerlerını ilim ve insan yolında harcayabılırsınız.bugün böyle bir insan yok yanı 6mılyarda sıfır.bazı komunıstler de dıyorkı parayı kaldırın pekı para yı kaldırmak yerıne neden adam gıbı kullanalım sloganı yok ve bır düşünun parayı sılın yok edın dünya 2yılda ........gerisini düşünun.bugün nası para için savaşmak ahmaklıksa parayı yok etmekte o kadar ahmaklıktır.
ayrıca ben hrıstıyan da degılım ama.....ılerde zaten ogreneceksınız kardeşlerım.
unutmayın enbasıt bır kıtap bıle farklı şekılde yorumlanabılır....
mesihisa
05-04-2009, 19:11
önyargıya gerek yok güzel kardeşlerım maaş günlerınızı hatırlayın o gün ıle dıger günlerınızı kıyaslayınız.
önyargıya gerek yok neden ugün birşeylere ulaşmak için para gerek.musa mısır kralına başkaldırırken servetımı vardı.o tüm yahudılere başkaldırırken servetımı vardı.muhammed tüm araplara başkaldırırken arap yarım adası onunmuydu?
elcihanaferin
05-04-2009, 19:29
Buraya gelen dincilerin çoğunluğu hemen vaize başlıyor. Bu biraz sıkıcı olmuyor mu? Önce bir çevreye bakar insan, ne olup bitiyor, ne çeşit forumlar var, neler yazılmış, görür ve ona göre de işin içine girer. Çoğu dinci de aynı şekilde dilbilgisine dikkat etmeden yazar. (hani İsa ve Muhammet'in okuması yazması yoktu ya! Bu cahiller, vahiy yoluyla Tanrı kelamı söylerlerdi, ona benzetecek herhalde. Ama ne demek istediğini anlamak için çaba sarfetmek gerekiyor. Bu şekilde anlaşılmaz olduğunu, mesajının zor alınacağını fark etmiyor bile. Diğer yandan bu durum işine de gelebilir. Çünkü zaten ne dediği anlaşılamayacak şeylerden bahsedecek. Sonra da der ki, k'erameti kendinden menkul'. Vah vaaah!)
Muhterem vaizimiz destur demeden hemen içeri giriyor, bizi günahlarımızdan arındırmaya kalkıyor. Ama bu arada çevresini tanımamış, ne gam! Nasıl olsa İsa ve Muhammet'in yaptığını o da bizim sitede yapacak.
ben kendımı tanıtmayacagım benı ılerkı zamanlarda tanırsınız inşallah
Hoşgeldin kardeşim çakma hristiyanmısın yoksa ?
mesihisa
05-04-2009, 19:45
güzel kardeşım bakın sizler isa ya muhammed e laf atıyorsunuz ama ben sevgılerımı sunarak gırdıgım bu forumda dalga gecılıyorum ama ben yıne sevgımı bırakmıyorum olsun dalga gecın ve sorularıma cevap vermeyın sız vermedıgınız sürece sızın yanlış yolda oldugunuz kesın bir sözluk den bakarmısınız forum ne anlama gelıyor
mesihisa
05-04-2009, 19:48
yo küfretın dalga geçın onemlı degıl ayrıca her mesıh ısa yazan hrıstıyan mı olacak.ben hrıstıyan degılım.bu zaman da aslen ne hrıstıyan bulabılırsın ne müsluman ne yahudı ve unutma ateıstlerın çoguda bundan dolayı dınlerınden dönmüştur ama unuttukları 2 şey var.birincisi onlar hep insanlara bakmişlardir ve ikncisi ise her kitap en basıt bir kıtap bile milyarlarca kişi tarafından farklı anlaşılır öyle olmasaydı herkes ya hrıstıyan veya dıger dınlere ınanırdı yada ateıst olurdu
Mesihisa kardeşim ;
forumumuzda küfür edilmez,eden sonucuna katlanır müsterih ol..
mesihisa
05-04-2009, 20:15
sagol dostum ınanmıyorsun ama senı tanımıyorum ve etmıyorum dualarımda olacaksın ve sizden bir istegım var bakın ben yazdıklarımla saygı sınırımı geçmedım geçmemde sız benım allah ıma küfretsenız bıle geçmem kendılerını allah a adayım insanları yok edenler gıbı degılım zaten onlarda lafta diyorlar onu.
size ılgınç bır şey söyleyeyım kuran dan belkı hiçbırınız duymadınız bunu sıze ayet sayısı ve ayet ismı vermıyecegım ama dedıgım gıbı ılerkı zaman da ınsanoglu öyle birşeyle karşılacacakkı başta müslumanlar ve dıger dın mensupları ve sonra ınanmayanlar kalblerınde bır sızı olacak ve o aşk sızısı olacak.evet hazır olun belkı ınanmıyacaksınız ama olsun guzel kardeşlerım ınanmayın özgurluk sızın unutmayın.
bir düşünun kendınızı ve düşünun bır bebek hrıstıyan bır aıle de doguyor ve yaşamını orda sürduruyor.bu çoçugun müsluman olması çok zor belkı ımkansız ve sıze gelırsek çogunuz yaşanan olaylardan ve belkı çogu ınsan gıbı kıtapları bakın sadece kuran ı demıyorum dıgerlerınıde bu yasayan ınsanlar gıbı algıladıgınız için ınancınız sıfırlandı.
birçok müsluman derki cennet e sadece müslumanlar gırecek hayır ve asla hrıstıyan toplumda büyüyen o günahsız çoçugun suçu ne?budızm ıle dogan ınsanların suçu ne ve ateıstlıge ınananların suçu ne?
allah evet son kıtap olarak kuran ı ındırmıştır müslumanların yapacagı tekşey kuran ı ınsanlara tanıtmaktır ve zaten o yüzden dınde zorlama yoktur sakın bugün ku bazı ıslam ülkelerıne bakıp yorum yapmayın.allah ahırette soracak ıslam la tanışmayan bır ınsana dıyecekkı sana ıslam ı ogreten oldumu yok .pekı ınsanlar ve dıger dınler hakkında kötu bır şey düşündun mu?o kişi ne derse desın allah herşeyı bılıyor ve o kişi eger insana ve dınlere veya dınsızlere saygı gösterdıyse cennet onu bekler.ateıstlere ise şu denecektır sen neden dınden çıktın?eger yaşayanlara bakarak dersen o ınsanlar gelecektır rabbın huzuruna onlara sorulacaktır sız neden dınınızı ögretmedınız?ve ıkıncı soru olarak dınler hakkındakı düşüncelerınıze bir şey yok çünku herkesın bir düşünme özgurlugu vardır ama dınlere ve küfrettınız mı onlara kufrettıysenız bana da küfretmişinizidr işte onlar cehennemlıktır.
bekleyın ve bu yazdıgım şeyı saklayın ılerde lazım olacak sesler dünyada yankılanırken
dr humanist
05-04-2009, 22:36
burda hiç kimse allaha küfretmedi ve küfretmeyecek,yazdığın son paragrafı da,sanki ölüp o anları yaşamışsın da tekrardan dünyaya dönüp ahirette olanları anlatıyor gibisin.İspatı olmayan şeyleri %100 eminlikle yazmayı bırakın artık."benim fikrime göre,bence" diyerek sözüne başlayabilirsin,ama gözle görülmemiş,hiç bir şekilde ispatlanmamış şeyleri %100 gerçekmiş gibi lanse etmeyin.
saygı konusuna gelince,burası görebileceğin en saygılı sitelerdendir.dini siteler ve ateist siteleri de buna dahil ediyorum.
demişsin ki:llah ahırette soracak ıslam la tanışmayan bır ınsana dıyecekkı sana ıslam ı ogreten oldumu yok .pekı ınsanlar ve dıger dınler hakkında kötu bır şey düşündun mu?
afrikadaki kabileye sor bakalım,adama islamı öğretmediler.allah sordu,diğer dinler hakkında ne düşnüyorsun?kabile cevap verdi: diğer dinler de ne ola ki?senin görüşüne göre her insan evladı dinle tanışmış olmalı.ortadoğudan çıkıp dünyanın ucundaki bir adamı bundan sorumlu yapıyorsun.senin allahın ortadoğu takıntılı olmasaydı ,amacına daha iyi ulaşırdı.koskoca dünya,ama gel sen ortadoğu haricine kitap indirme,yok öyle
yazdıklarına bakarsak müslümansın,ama mesih isa diye isim almışsın,gerçekten ilginç
demişsin ki:ateıstlere ise şu denecektır sen neden dınden çıktın?
cevaplarım karşısında allah mantıklı bir cevap veremez,zaten dinden çıkma sebeplerini bu forumda yüzlerce madde olarak bulacaksın.mantıklı yüce mükemmel bir allahın,mantıklı vicdan sahibi bir insanın cevapları karşısında çaresiz kalacağı açıktır.
çünkü o kitaplar insan yazmasıdır,allahın yazması söz konusu bile değil.bunun kanıtlarını,sen de geniş düşünerek,önyargılı olmadan bakarak forumlarımızda bulacaksın
son yazdığın cümleyle sanki dünya tarihinde çığır açan bir cümle söylemişsin izlenimi vermişsin.3000 sene önceki yunan filozofların dünya görüşü bile daha mantık çerçevesindeydi.dini yaklaşımdan başka bir şey yapmamışsın
sen de bunu bir yere not et : bilim ilerledikçe dinler eskiyecek ve gerileyecek ,ve dünya bir gün bakacak ki binlerce yıl insanlar bir masal kahramanı için birbirlerini katletmiş,bütün hayatını ona adamış,şizofrenik bir hayat yaşamışlar.geçmişe gülerek bakacaklar,dinler yokolmaya yüz tutacak..
saygılarımla
Bİr kÖŞesİnde meleklerİn oturduĞuna İnanmadan da o bahÇenİn gÜzel olduĞunu gÖrmek yeterlİ deĞİlmİdİr?
İnanan arkadaŞlar sÜreklİ ayni Şeyİ dİle getİrİyor.İnanmak.Şart mi ?tek sorun İnanmak ya da İnanmamak mi?tanrinin İlk gÖzÖnÜnde bulunduracaĞi Şey bu mu yanİ?ne dİye ayni Şeyde dİretİyorsunuz .tanri varsa bİle bÖyle aptalca bİr mantiĞa dayanarak İnsnalari deĞrlendİreceĞİnİ dÜŞÜnemİyorum.hem İnsan akli kistli dersİnİz hemde o kistli akil sahİbİnden akli almadiĞi yada sebep sonuÇ İlŞkİsİyle aÇiklayamadiĞi bİr tanriya İnanmayi Şart koŞarsiniz.ayrica hİÇbİr İnanan herhangİ bİr ateİste İnsnalik dersİ veremez.bİz dİnlerdekİ ahlak sİstemİnİn de ÜstÜnde ahlakİ deĞerlerİ savunduĞumuz İÇİn ateİst olduk.bunu anlayin artik.bazen bİze bİr avuÇsunuz dİyorlar basİtsİnİz ve bİrÇok hakarette bulunuyorlar.onlara sormak İstİyorum.sİz mİlyarlaraca olduĞunuzu mu saniyorsunuz.emİn olun sİz bİzden daha da azinliksiniz.neden mİ?mesela tÜrkİye ÖrenĞİnİ vereyİm.bana gÖre tr İslam kİmlİĞİ altinda DİNSİZLİĞİ yaŞayan en bÜyÜk Ülkelrden bİrİdİr.mÜslÜmaniz derler kumar oynarlar,İÇkİ İÇerler,genelev kuyruklarinda nÖbet tutarlar,ve bİrÇok Şey.ama bİrİ sorsa sokaktakİ vatandaŞa mÜslÜmaniz elhamdÜlÜllah der.bİz dİn hakkinda herhangİ bİr elŞtİrİ yapsak bİzİ boĞazlamay ÇaliŞirlar.sİvas ta azİz nesİn ÖrneĞİ gİbİ..
Dİnİn hangİ emrİne uyuluyor baktiĞimzda 100 99 una uyulmuyor bİle.uygulanmadiktan sonra dİn dİn mİdİr emİr ve yasaklarindan korkulmadikÇa tanri tanri midir?DİN ADINA TEK SAHİP OLDUĞUNUZ ŞEY SORULDUĞUNDA ELHAMDÜLLÜLAH MÜSLÜMANIM DEMKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.ARAMIZDAKİ TEK VAR SİZ TANRIIYI KABUL EDEN DİNSİZLER ORDUSU BİZ HEM DİNİ HEM TANRIYI KABUL EDEN BİR AVUÇ AZINLIK.UNUTMADAN SÖYLEYEYİM.ŞUAN SİZ DEİSTSİNİZ AMA UNUTMAYIN Kİ DEİZM ATEİZME GİDEN BİR KÖPRÜDÜR:)
MÜslÜmanlar evrİme kÜfredİyorlar ama acaba evrİmle İlgİlİ darwİnden 850 yil Önce yaŞamiŞ İslam mÜtefekkİrlerİnİn kİtaplarindan haberlerİ var mi acaba?geÇen tv de yaŞar nurİ ÖztÜrk bukalemunu almiŞ elİne İbnİ mİskevey denen bİr adamin kİtabini evrİmİ darwİn bundan ÇalmiŞtir dİye program program dolaŞiyor.acaba amaci ne olabİlİr?bana Öyle gelİyor kİ dİn bellİ bİr zamandan sonra evrİmİ İnkar etme Şansini yİtİrecektİr.baktilar bÖyle olmuyor enİyİsİ bİz hersefer yaptiĞimiz gİbİ aaaaaaaaa bu da kuran da yaziyor muŞ bak bak mucİzeye dİye evrİmİ kurana sokalim dİyecekler hatta demİŞler kİ bunun Ön ÇaliŞmasina baŞlamiŞlar bİle.bu kuran ne mucİze kİtapmiŞ ne ararsan var:)ama madem herŞey var bunun İÇİnde bİlİmden de bahsedİyor ya bu İslam Ülkelerİ neden hala dÜnyanin en gerİ kalmiŞ toplumlari arasindalar anlamiyorum.bİryrede bİrŞey İcat edİlİr bzİmkİler tekerleme olmuŞ o lafi sÖylerler hemen.kuranda da yaziyodu bu dİye.madem yaziyo zekİ İnsan neden o buluŞu sen deĞİl de elİn gavuru buluyor:)
Yeter artik Şu dİncİler neden kavramak İstemİyorlar dİnİn İnsan ÜrÜnÜ olduĞunu.kaÇ mİlyar yildir dÜnya var kaÇ mİlyon yildir İnsan var eee dİn nekadardir var 1400 kÜsÜr yildir.tanrinin İnsani dÜŞÜnmesİ bu mu uyarmasi bu mu?dİyecekler kİ ya eskİ dİnler arkdaŞ en eskİ dİn dedİĞİn Şeyİn kaÇbİn yillik bİr tarİhİ varkİ.mİlyon yildir yaŞayan İnsan dan bahsedİyoruz.yoksa daha Önce tanri İnsan evrİmİnİ tamamlamadi İÇİn anlamaz bu maymunlar Şİmdİ gÖndermeyİm dİye mİ erteledİmİ dİnlerİ?ne dersİnİz!!
Dİn dÜnyada İnsnalari sÖmÜrmek İÇİn bİr araÇ olarak kullanliyor mu?hayir cevabini kİmse veremez herkes bİlİyor kİ dİn dÜnyadakİ en bÜyÜk sÖmÜrÜ aracidir. Ha İŞte sadece bu sebep bİle dİnİn ortadan kaldirilmasi gerktİĞİnİn en bÜyÜk gÖstergesİdİr.tanri sÖmÜrÜ araci olmayacak bİrŞey gÖnderemedİ mİ?
Tanri bİze soracakmiŞ dİnİ İnsnalara neden ÖĞretmedİnİz dİye sankİ bİz ÖĞrendİkte ne İŞİmİze yaradi .hem ayrica hangİ mÜslÜman ateİstler kadar İnsanlara dİnİ anlatmiŞtir?ne anlatalim kaİnattakİ herŞeyİn ÇÖzÜmÜ dİye bahsedİlen kİtaptakİ muhammet İn o kadar kadini İdare etmesİndekİ baŞarisini mi anlatalim,kÖlelİĞİ mİ,carİyelerİ mİ,Şeytan ayetlerİn mİ,akrabalarindan bahsetmesİnİ mİ,dÜnyayi kurtaracak dedİĞİnİz kİtapta ne var baŞak hİkayelerden baŞka.Şu Şunu yapti ŞÖyle oldu.bİlemm hangİ kavİm bÖle yapti maymun oldu,Çarpildi yamuldu,Şu oldu bu oldu.bu mu yanİİİİ.en basİt bİr İlkokul ders kİtabinda bİle daha mantikli dÜnyaya aİt Şeyler var.ÇÖzÜmler var.kurani okuyacaĞiniza hayat bİlgİsİ dersİ okuyun daha Çok bİlgİ edİnİrsİnİz.hem hİkaye hemde bİlİm kİtabi olamz kuran.bİrİnİ seÇİn ama bunun bİlİm olduĞunu asla sÖylemeyİn nasİhati kebİrden korkutmacadan baŞka bİrŞey deĞİl.okuma yazma bİlmeyen bİrİne gelmesİ bİle aptalca ve uydurma olduĞunu gÖsterİr.
bİrde ya bu peygamberler neden ayni soydan ve ayni topraklardan Çikiyor. AĞalik mi EDİT bu babadan oĞula geÇer gİbİ hep ayni soy Üzerİnde sÜrÜp gİtmİŞ.bİrtane peygamberde ÇiksaymiŞ kİ Şu İlİmle uĞraŞiyomuŞ desİnler hepsİ kÖr cahİl okum ayzmasi olmayan EDİT İnsnalarsa artik ŞaŞmamak elde deĞİl.
mesihisa
06-04-2009, 14:05
siz türkler ve islam çografyasında yaşayan tüm insanlar genel anlamda bilgisizinız aslında.din ve peygamberler sadece ortadogu ya gelmemiştir.örnegın buda,konfiçyus hakkında ne bılgınız var bir araştırırmısınız.peygamberlık aynı soydan geldı dıyorsunuz yahudıler gıbı hz muhammed ı kabul etmeyen yahudıler aynen sızın gıbı neden bizim soyumuzdan gelmedide arap soyundan geldı dıyorlardı ve dıyorlar.
siz kendınızı güzel beyınlı ınsanlar sayıyorsunuz ama bır eksıklıgınız var bugüne kadar bu 3 ılahı dıne ınanan bınlerce bılımınsanı varken bunların hepsi bakın çogu demıyorum hepsı anlayamamişlarmı bu ılahı dınlerın yalan oldugunu?ayrıca rabbım şahıtım olsun kı sız belkı kuran ı belkı ıncıl,tevrat ve zebur u okudunuz ama hep yaşayanları düşünerek okudunuz.kuran ı okurken ırak ı afganıstanı ve dıger durumları düşünerek okudunuz kendınızı kandırmayınız.
evet rab soracak aklı başında olan her insan a soracak sen rabbını ne kadar tanıtın ve tanıttılar.
ayrıca kım bılır belkı önceden yaşamısımdır bunu ne sız ne de ben bılebılırım.ama hazır olun........neye mi?
din sömurmuyor ne yazıkkı ınsanlar sömuruyor hepınız paranın kulu olmuşsunuz farkında degılsınız.
mesajlarına eklemek istediğin bir şey varsa,editleme imkanın var,tekrardan mesaj atıp forum kirliliği yapmayalım lütfen -dr humanist-
sen de bunu bir yere not et : bilim ilerledikçe dinler eskiyecek ve gerileyecek ,ve dünya bir gün bakacak ki binlerce yıl insanlar bir masal kahramanı için birbirlerini katletmiş,bütün hayatını ona adamış,şizofrenik bir hayat yaşamışlar.geçmişe gülerek bakacaklar,dinler yokolmaya yüz tutacak..
mesihisa
amerıka ve israıl e bir bak ilmin şuan en büyük kaynaklarını oluşturan 2 ülke.bu 2 ülke den israıl yahudı şerıatı ıle yonetılırken ,amerka ise her şeyını hrıstıyanlık adına yapıyor.neden se evrım ı ortaya atan darvım yahudı asıllı bir ingılız olmasına ragmen sayınız kaç yahudı bılım ınsanı evrım e ınanıyor?pekı neden amerıkadakı bılım dergılerı evrım konusunda 2 ye bölunduler?desene belkı bınlerce yıl belkı mılyonlarca yıl belkıde bılmem ama cern dıye bır şey duydunuz mu duyduysanız takıbe devam çünku bınlerce yı beklemeye gerek yok maksımum 15 yıl.
notu nu bır yere yazıyorum.sende benımkılerı yaz.ben yazdıgım noyu goremıyecegım ama senın görme ıhtımalın baya çok sevgılerle güzel dostum
746389377498378 8378437 83783098 62621890 737282020 123879000 0237424
birgün insanlar ne yaptıklarını bılemez olacaklar.hazırmısınız ey ınsanoglu
dr humanist
06-04-2009, 14:58
mesihisa;
bizim mesajlarımızı okumayarak kendi bildiğini okumaya devam mı edeceksin?yazdığın şeylere cevaplar verilmiş ama sen hala aynı şeyi okuyor,yine iddialı,kesinlik bildiren ifadelerle konuşup,üstüne paranın kulu olmuşsunuz lafına takıntılı olarak söyleyip duruyorsun.
önce şu kesinlik ve genelleme içeren ifadelerinden vazgeç,sonra paylaşmak istediğin fikirlerin varsa,konu başlığına bağlı kalarak paylaş.
sadece kendi düşüncelerini vereceksen ,tanışma bölümünde yazabilirsin.attığın mesajların birbirinden farkı da yoksa bunu her başlığa asmak zorunda değilsin
not:bu forumda CERN'i duymayan yoktur,merak etme.burası cahillerin değil,araştıran,gören ve okuyan insanların sitesidir..
sevgiler
mesihisa
06-04-2009, 15:07
evet haklısınızbelkı ama bir gerçek var hepınız paranın kulu olmuşsunuz.inkar etmenız gerçeklerı gösterıyor zaten.tanişma bolumune yazarım gerçı haklısınız orda sadece siz göreceksınız yoksa korkuyormusunuz ınsanları yoldan çıkaracagım dıye.
unutmayın ahmak ınsanlar kuran ı okumaktansa ınsanlara bakmayı tercıh ederler ve okusanız bıle aklınızda hep ınsanlar gelır.
söylermısınız sızler neden ateıst oldunuz?
dr humanist
06-04-2009, 15:21
evet haklısınızbelkı ama bir gerçek var hepınız paranın kulu olmuşsunuz.inkar etmenız gerçeklerı gösterıyor zaten.tanişma bolumune yazarım gerçı haklısınız orda sadece siz göreceksınız yoksa korkuyormusunuz ınsanları yoldan çıkaracagım dıye.
unutmayın ahmak ınsanlar kuran ı okumaktansa ınsanlara bakmayı tercıh ederler ve okusanız bıle aklınızda hep ınsanlar gelır.
söylermısınız sızler neden ateıst oldunuz?
güzel kardeşim paranın kulu olmuşsunuz diye saçmalamayı bırakır mısın?bizim paradan,cennetten,hurilerden çok daha büyük ilgi alanlarımız var!kendinde olanları,bize mi itelemeye çalışıyorsun?
sen mi insanları yoldan çıkaracaksın?bu site ne müslümanlar gördü,mantık çerçevesinde yazan,saygılı,önyargısız ve genellemesiz..biz bunları da gördük,senin üslubunla bırak yoldan çıkmayı,bize daha da yardımcı olursun.
kuranı objektif okumak,islamı bırakmaya yeter de artar bile.yeter ki insan beynini çalıştırsın ve yılların saçma oyunlarına gelmesin.yukarda görünmez bir adam var ve ölünce bizi mahkemeye çıkaracak ha? dalga mı geçiyorsun sen bizimle?bu dediklerine inanmadık diye de beyinsiz biz oluyoruz öyle mi?buna inanmak bilimsel olarak daha komik değil mi?
tıb size şizofren diyor
çok bir iddian varsa buyur bu başlıktan devam et
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3258
mesihisa
06-04-2009, 16:20
nedense bazı yazdıklarım sılınıyor ve ceza alıyorum küfretmemı beklıyorsanız çok beklersınız ama bıraz şerefınız varsa adam gıbı tartısalım mesaj sılmek veya ceza yollamakla adam olunmaz.
ve sızler haklısınız.bız kıtaplara ınanıyoruz sızlerde 1966 yılına kadar hocalık yapan ve sonra ısteklerıne hayır denılıp dönen bir adamı okuyorsanız bız yanlış yapıyoruz gerçekten
sızlerde 1966 yılına kadar hocalık yapan ve sonra ısteklerıne hayır denılıp dönen bir adamı okuyorsanız bız yanlış yapıyoruz gerçekten
TD bizim peygamberimiz değil, kendisinden önce de ateistler vardı. O sadece İslam'ın gerçeğini halkın gözüne -hiç çıkmamacasına- sokabilecek kadar bilgili, aydın, ve korkusuz güzel bir insandı.
A.
mesihisa
yazdıkların silinmiyor, ait oldukları yere yani çöplük forumuna gönderiliyor. Bu sitede chatvari yazamazsın. Yazdıklarını da çöp forumuna gidip okuyabilirsin. İçlerinde en ufak bir bilgi kırıntısı bile yok, tek cümlelik hezeyanlar.
Yazdıklarında biraz fikir olabilenler başlıklarda bırakıldı. Ama bu şekilde devam edersen denetime alınacaksın. Seninle ugraşamayız. Yaşın kaç bilmiyorum ama sen bu siteye ait degilsin gibi duruyorsun.
Biz burada bilgi paylaşımı yaparız ancak forum kirliligine de izin vermeyiz. Bu sana son ikazımdır. Biliyorum ki anlaman mümkün degil, çünkü zannedersem bu olgunluga ulaşmana çok var.
Yukarıdaki iletini kaldırmıyorum ki sana olan bu cevabımı okuyazsın diye.
saygılarımla
mesihisa
06-04-2009, 18:14
bugune kadar evrımcıler evrım ı desteklemeyen bılım ınsanlarını görmezden gelmiş ve gelecege yansımalarını etkılemiştir.evet turan dursun hakkında bır fıkır koyamayanlar sizlersınız varın olsun ben 5 yaşında bırısıyım.
benı engellesenız bıle tüm ınsanları toplasan ve üzerıme enson teknolojık sılahlarla gelsenız bıle artık çare yoktur.gerçekle yüzleşmek için ramak kaldı.
Ne ilginç olmuş bu başlık böyle. Başlığın adı Çelakıl'a cevaplar ama mesihisa'ya cevap verilmiş.
Mesihisa arkadaşımız da cihad ilan etmiş. Sizlerin son teknoloji silahları var ise arkadaşımızın iman dolu gerçekleri var. Ka ça maz sı nız:)
Ne ilginç olmuş bu başlık böyle. Başlığın adı Çelakıl'a cevaplar ama mesihisa'ya cevap verilmiş.
Mesihisa arkadaşımız da cihad ilan etmiş. Sizlerin son teknoloji silahları var ise arkadaşımızın iman dolu gerçekleri var. Ka ça maz sı nız:)
sanirim isa geldi sayin Pervane :) Hayir muslumanim merak da ediyorum bunun sonucu ne olacak diye.Arkadaslar gerekli sorulari da sormuslar ama kendisine yurtdisinda ve Turkcesi pek iyi degil sanirim.Iyiniyetli tahminim tabi.
Saygilar
26 nisan 2009 pazar gecesi Haberturk tv kanalında yayınlanan Fatih Altaylının sunduğu ''Teke tek özel'' adlı programda ,Ömer Çelakıl konuktu. Çelakıl kuranla ilgili araştırmaları sonucu bulguladığı sözde üstün kerametleri yine insanlara duyurmaya devam etti.
Kurandaki Şems suresiyle ilgili yine kerameti kendinden menkul bir keşfini açıkladı.
Özetle: Şems suresindeki ayetlerin sonu H , E seslerini arapça ifade eden harflerle bittiğini belirtip burdan yola çıktı.
Şems arapça güneş demektir .Güneşte hidrojen ve helyum gazları vardır. Ayetlerin sonundaki H ve E buna işaret olabilir dedi.
Aklı başında bir insan olarak elbetteki bunu duyar duymaz spekülasyon yapmaya çalıştığını biliyordum.Fakat bir iki gün sonra beynimde bir şimşek çaktı.
Şems suresindeki ayetlerin sonunun H ve E harfleriyle kasıtlı olarak bitirilmesinin akla ve mantığa uygun bir açıklamasıda olabilir.
Arapların Suriye ve Filistinle ticari seferleri ve yunan kültürünü tanıdıkları herkesçe malum.
Üstelik astrolojinin yine o dönemde saygı gördüğünüde unutulmamalı.
Yunan tanrılarından Helios var. Üstelikte güneş tanrısı bilgi için bakınız.
Helios
Antik Yunan’da, Hyperion ve Theia’nın oğlu olan Güneş Tanrısı olup yüzü Apollon’a benzemektedir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Helios
Muhammed Şems suresinde böyle bir edebi sanatı niçin ortaya koymuştur?
Kendisini gönderen Allahın herşeyi yaratan tek tanrı,
''bak Helios'tan bile büyük ve onu bile yaratan '' olduğunu vurgulamak istemiş olabilir.
çok güzel bir konu olmuş
bu kendini bilmez saçı başı dağınık ağzı yamuk
iki kelimeyi yan yana getiremeyen birisi
kalkmış mucizelerden bahsediyor
ben bu kişinin ilk çıktığında kitabını almıştım göz atmak için
bir sürü kehanette de bulunmuştu
ee ne oldu
hiçbirşey
ve hala daha ekranlara çıkartılıp bu adamı konuşturuyorlar
Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olmuş, zira kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu.
Bende çelakılın saçmaladığında sizinle hem fikirim.Yanlız O yıllarda kıtalar keşfedilmemiş diyordu ve doğru diyordu.Sizin verdiğiniz örnek kıtanın dünyada olduğudur ama eski dünya da insanların bu kıtadan uzun yıllar haberi olmamıştır.
Yani çelakıl o kıtalar yoktu demiyor,sadece o yıllarda var olduğu bilinmiyordu diyor.
Saygılarımla...
İvan Karamazov
20-06-2009, 00:29
"sayılara yeterince işkence yaparsanız size her şeyi söylerler." diye bir sözü vardır bir matematikçinin :) kurandaki her şeyin altında böyle sayısal mucizelerle karşılaşmayacağımız bir gerçek... bazı detaylarda karşılaşıyorsak eğer bunun sebebi de kurandaki mucizeler değil sayılara yaptığımız işkencenin kendisidir. dünyadaki her şeyin miktarı sonlu olduğundan bu tür şeylerle karşılaşılma olaslığı oldukça yüksek zaten... çelakıl'ın bunu kuran mucizesi olarak değerlendirmesi tuhaf aslında bu sadece bir matematik mucizesi :)
ımmortal
21-06-2009, 02:03
Memlekette okadar aptal geri zekalı varki, bir ara bende bu aptallar arasındaydım. Bu tür safsatalara nasılda inanmışız. Dinleri bırakır bırakmaz aklımız daha iyi çalışıyormuş bunu anlamış bulunuyorum. Buda "allah'ın" bize bir lutfu olsa gerek.
Madem bu kadar insan buna inanıyor, bu âlim geçinen zatı dikkate alıp cevaplar vereceğim. Zamanla tüm safsatalarını cevaplandıracağım. Neyse başlıyalım..
Not: Lütfen konu dışı yorumlar yazıp kirletmeyelim burayı. Derli toplu bir konu olmasını istiyorum. Yardımcı olup diğer tezlerini çürütecekler bana destek olabilir.
Yalnışlarım varsa, uyarıp düzeltin lütfen. Yazacaklarım kendi sitemdede yazılıdır. (deizm.net (http://www.turandursun.com/forumlar/deizm.net)) Copy/paste olarak algılanmasın.
bben önce gerizekalıydım şimdi akıllıyım demişsin tedavisini söyleyinde bizde akıllı olalım.:eyebrows:(ne güzel ikonlarınız var sizin)ömer çelakıl sadece bir tespitte bulunmuş.yoksa Allah böyle yapmıştır dememiştir kimbilir belki gerçekten bunu bilerek yapmış Allah şu mucize kelimesiini sıksık kullanmayın kafayı yiyecem ..tezleri çürütmek ne demek yaa araştırma görevlisi misiniz?bildiğim kadar değilsiniz:shocked:oda tez yapacak kadar bilgili değildir sadece ufak çaplı araştırma yapmış kabul et veya etme bu önemli değil.önemli olan kuranın her satırına inanmaktır şifreleri çözmediniz diye veya inkar ettiniz diye Allah size fazladan günah yazmaz ama tüm insanlara ki aileniz dahil herkese gerizekalı dediğiniz için hanenizde tüm müslümanların hakkı geçmiştir tebrikler elinize sağlık:first:
warriorxxx
24-07-2009, 11:44
hep bir eksik veriyor demişsiniz sizin hesaplarınızın doğu olduğunu nerden bilelim bide neden 49. ayette 50. ayette değil yada 48 değil bide çelakıla karşı salak adamlar var gibi kelimeler niye kullanıyorsunuz adama hakaret ediyorsunuz yoksa sizin düşünce özgürlüğünüz bumu Biri Turan Dursuna aynı şekilde hitab etse hemen savunursunuz ömer çelakılın bi buluşunda şu yazar [B]"kız, kadın, anne" gibi dişil kelimeler KURAN'IN TÜMÜNDE en çok Nisa suresi 23.ayette geçmektedir. Dolayısıyla ayetin numarası olan 23 sayısıyla kadınlardaki 23.kromozom çiftine işaret edildiğini düşünüyoruz------bu nedir ozman hepsi tesadüfde budamı tesadüf 23. ayette neden kadın ve kız gibi dişil kelimelere geçiyorda neden uzaydan ne bilim bitkilerden bahsetmiyor neden 22 değilde 21 değilde 23 en çok bu ayette geçiyormuş demekki dikkatimizi buraya çekmeye çalışıyor bide bi kere adam tıp okuyor bilim adamı muhakkak her detayına kadar araştırmıştır
anelka819
21-09-2009, 14:00
sayın onursal bedirhan'ın yaptıgı cok saygı duyulacak bir iş.ona buradan teşekkü edıyorum.ama sizden bır rıcam olacak yanı admınlerden.burada forumlar arasında cok konu var ve konular ıcınde cok sayfa var.aradıgımız her seyı bulamıyoruz.forumdan ayrı olarak kuran mucızelerın yanıtı olarak bı sayfa acarsanız çok iyi olacak
ÜÇ KARANLIK EVRE
Kuran'da insanın anne karnında üç aşamalı bir yaratılışla yaratıldığı bildirilmektedir:
... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır…(Zümer Suresi, 6)
Yukarıdaki ayette Türkçeye "üç karanlık içinde", "üç katlı karanlık içinde" olarak çevrilen Arapça "fi zulumatin selasin" ifadesi embriyonun gelişimi sırasında bulunduğu üç karanlık bölgeye işaret etmektedir. Bu bölgeler sırasıyla:
a) Batın duvarı karanlığı
b) Rahim duvarı karanlığı
c) Amniyon zarı karanlığıdır.
Görüldüğü gibi bugün modern biyoloji, bebeğin embriyolojik gelişiminin yukarıdaki ayette bildirildiği şekilde, üç farklı karanlık bölgede gerçekleştiğini ortaya koymuştur.
ve yukarıya arapça tercumesını bılmedıgım ömer çelakılın ortaya attıgı bır ıddia adaha koydum.arkadaslar sanırım ilgilenir.
Ömer Çelalık'ın bizzat kendisi müslüman olmamak için başlı başına bir sebeptir.
simply a good person
21-09-2009, 19:00
Eger matematigin 4 islemi ile dinin var oldugu kanitlaniyorsa, buyurun size baska bir mucize:
http://cigirtu.net76.net/1_19_T-rk-e-nin-M-Y-n-.html
Türkcenin matematiksel yönü. Arapcada keramet arayanlar, keramet baska yerden cikti.
allahdostu
06-10-2009, 03:51
Ömer Çelalık'ın bizzat kendisi müslüman olmamak için başlı başına bir sebeptir.
sizin için sebep aramaya ne hacet..:)))
warriorxxx
23-10-2009, 00:56
valla ya ömer çelakıl 10 tane şey söylüyor hepsine tesadüf diyorlar ozman ben bi sayısal oynayayım bunların hepsi tesadüfse harbi banada çıkması lazım şu sayısalın
hakgeldi
15-12-2009, 21:35
EL CEVAP:
Kuran-ı Kerim'de, Tarık Suresi'nin 11. ayetinde gökyüzünün '' geri döndürücü '' özelliğinden şöyle bahsedilir:
http://www.kuranca.com/yeryuzu.htm
ozgur_beyin
15-12-2009, 23:06
hak geldi batıl zail oldu
öküz suresinin(bakara) bilmem kaçıncı ayetinde hem CERN deneyinden hemde ülkesinden bahsediyor bundasnda haberin varmı linki aşağıda
ben bilmem com
Kandaki Oksitlenme ;
EL İDDİA :
Kuran-ı Kerim'in Mutaffifin suresi 13.ayetinde "Kalplerin üzeri Pas bağladı..."
http://www.kuranca.com/fizik.htm
EL CEVAP :
Kelime 13. değil 14 . ayette geçer
http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=83&ayet=14
lighthouse
02-01-2010, 23:14
çelakıl bazen incil ve tevrattan ayetleri referans veriyor