PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİNLİLERİ BAĞLAYAN NE?

Russell
04-12-2004, 17:48
kuranla ilgili o kadar çelişki göz önüne serilsede dinli vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların dinlerini savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi dininize körü körüne bağlayan şu dua kitaplarındaki peygamberi görme dualarınımı okudunuzda peygamberimi gördünüz yoksa başınıza sır dizilerine konu olacak bir olay mı geçti.

ngcoskun
04-12-2004, 17:57
MERHABA RUSSEL

bu soru bana sorulmadı ama ben yine de fikrimi yazayım dedim.
bunu tek bir açıklaması var körükörüne inanmak ve alışılmışın dışına çıkamama.bir cesaret at gözlüklerini çıkarmayı becerbilseler görecekler ama kaynamış artık bu bilgiler onlara.aşı fena yapılmış.

SERMED-I_MAHDUT
04-12-2004, 20:02
RUSSEL;
KURAN''la ilgili o kadar mucize hikmet mana ve hakikat göz önüne serilsede DİNSİZ vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların DİNSİZLİKLERİNİ savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi DİNSİZLİĞE körü körüne bağlayan şu turan dursun ve onun gibilerle konseymi oluşturdunuz ya da öldünüz ahiret cennet veya cehennem kavramlarının olmadığını yaptıklarınızdan hesaba çekilmeyeceğinizi mi gördünüz??????

Henna
05-12-2004, 04:55
Siz hic hristiyan, yahudi, ateist, hindu, budist, zerdust vs.vs.. iken "convert" yani musluman olmus insanlarla tanistiniz mi? Hikayelerini dinlediniz, okudunuz mu? Bir ateistin neden ve nasil musluman oldugu uzerinde dusundunuz mu?

Gerci onlar kendilerini "revert" kabul ediyorlar. Yani hep varolan asillarina geri donduklerini soyluyorlar ki kesinlikle katiliyorum.

Bu convert''lerle ilgili biraz okuyup arastirmanizi tavsiye ederim.

Kafanizdaki "musluman" kimligini, yani "cahil, kor, bagnaz, egitimsiz, korkak, koru korune inanan, ahlaksiz" (su ana kadar forumda gecen kelimelerden hatirladiklarim) dile getirmeden once daha cok okumanizi, daha cok arastirmanizi, daha cok sorgulamanizi beklerim sizden.

Cunku siz "musluman"i bilmiyorsunuz, kim oldugunu, ne oldugunu ogrenmeye calismiyorsunuz. Kafanizda bir musluman sablonu var, her muslumani onun icine oturtmaya calisiyorsunuz.

Su forumda ben karsi gorusten kimsenin sormak,ogrenmek maksadiyla bu tarafa bir soru yonelttigini hatirlamiyorum. Varsa simdiden ozur, demek ki gozumden kacmis. Uzerinde sayfalarca yazilacak kadar durulmamis demek ki...

"Open mind" degilsiniz. Merakli degilsiniz. Ogrenmek isteyen insan soru sorar. Siz sorularinizi kendi kendinize sormussunuz, cevabini kendi kendinize vermissiniz... Sanki hayattaki butun sorularin ve sorunlarin cevabini-cozumunu bulmussunuz gibi davraniyorsunuz.

Bir dusunun bakalim, asil kim at gozlukleriyle bakiyor dunyaya? Musluman olmadiginiz icin soylemiyorum bunu. Tam tersine, at gozluksuz ateistlerin olabilecegini dusundugum icin soyluyorum.

Hayata, insanlara, kulturlere ve cesitlilige yaklasiminiz.... ?? Sizce?

Merak ediyorum, mesela bu siteye hristiyan ve yahudi arkadaslari davet etsek, birlikte sohbet etsek... Acaba hepimizi bir kefeye mi koyacaksiniz? Tum dinliler kotudur ama muslumanlar en kotudur mu yoksa sizin yaklasiminiz? Bunu merak ediyorum mesela...

Acaba dinine bagli bir katolik hristiyana nasil yaklasacaksiniz? Ya da aslinda hayatinizda hic, bir yahudi ya da hristiyanla bu konularda konustunuz mu? Dr. bey bu imkani muhakkak bulmustur mesela.. Onlara da bize oldugunuz kadar kizgin misiniz? Sizin kafanizdaki imajlari nedir? Sorbonne mezunu bir hristiyan da sizin gozunuzde cahil midir mesela??? Beyni yikanmis, at gozluklu mudur?

Yillarini ateist olarak, "bilim adami, bilim kadini" olarak gecirmis, cagdas, akilci vs. kriterlerinize bire bir uyan bir sahis, kalkip musluman olsa, aklini mi kacirmistir, kafasi mi karismistir, arayis icinde midir, at gozluk sevdasina mi tutulmustur, buyulenmis midir, trendy olma derdinde midir nedir???

Bildiginiz muslumanlardan degil de, bir de bilmediginiz muslumanlardan bahsedelim....

Russell
05-12-2004, 14:03
mahmud benim sözlerimi bana karşı çevirerek demişsin ki:

RUSSEL;
KURAN''la ilgili o kadar mucize hikmet mana ve hakikat göz önüne serilsede DİNSİZ vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların DİNSİZLİKLERİNİ savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi DİNSİZLİĞE körü körüne bağlayan şu turan dursun ve onun gibilerle konseymi oluşturdunuz ya da öldünüz ahiret cennet veya cehennem kavramlarının olmadığını yaptıklarınızdan hesaba çekilmeyeceğinizi mi gördünüz??????

hangi mucize? hangi hikmet? hiçbir hikmet yok bir sürü çelişki var.

forumlarda ortaya atılan iddiaların bir tanesine adam akıllı bir cevap geldimi diyorsunuz ki vayy be benim dinim bu işte nasılda ağızlarının payını verdi.

sana şunu söyleyeyim bazı ateistler anlamsız iddialar ortaya atabilir bunların cevabı olabilir ama dinlerde şu vardır bunu asla unutma.

"tek bir yanlış bütün doğruları götürür."(bu sözü asla unutma)

SERMED-I_MAHDUT
05-12-2004, 19:45
Russel,
Gözleri görmeyen birine güneşten bahsetmek mümkün değildir.Siz göremiyorsanız bu Kuran''ın problemi değil.ayrıca ne kadar derinlemesine incelediniz.ne kadar tefekkür ettiniz.ne kadar araştırdınız bu soruların cevabını vermeniz gerekir.Benim okuyunca tüylerimi ürperten tek bir örnek vermek istiyorum.
Dünyanın yaratılışından bugüne kadar yaklaşık 60 milyar insanın yaşadığını düşünün.ve bütün insanlar farklı bir çehrede farklı özelliklerde yaratılmıştır.ve kıyamete kadarda birbirlerine benzemeden yaratılacaklardır.anatomik veya fiziksel özelliklerini bir kenara bırakıp sadece yüzlerinin ve parmak izlerinin farklı oluşunu hesaba katın.bir yanda birbirinin aynı bir yanda birbirinden farklı miyarlarca insan ve ortada benzeme olasılığı çok ama çok yüksek bir yaratma durumu var.Bunu Cenab-ı Allah''tan başka hangi güç gerçekleştirebilir!!!
Tabii siz bu hakikatı bilim adı altında anlamaya veya açıklamaya çalışırsanız kendi elinizle gözlerinizi kapatırsınız.
Ayrıca forumdaki iddialara inanan arkadaşlarımız gerekli cevapları veriyor ve vermeye çalışıyor.bunu siz anlayamıyorsanız biz ne yapalım.ayrıca bizim amacımız ağızların payını vermekten çok HAK ve HAKİKAT''leri anlatmaya çalışmak.O tür ukalalıklara ne girdim ne de girerim.ben yaptığımın bilincindeyim.hatalarım olabilir.ancak bu dine mal edilemez.
Son olarak kuruduğunuz sınav sistemine benzer o önermeyi pek anlayamadım.ancak anladığım kadarıyla cevaplayayım.
Bizim inanç sistemimizde hataların payı çok büyüktür.ve kendi içinde ayrı bir öneme sahiptir.hata kamil mümin olma yolunda önemli bir menfezdir.bu geçitten geçmeyen bir topluluk olmasa hata yapıp tövbe eden bir toplum getirileceği KURAN''da açıklanmıştır.tabii bu durum dışardan bakmayla anlaşılmaz.yaşamak lazım.
Onun için ortaya attığınız iddialsrı bir mesnede dayandırıp ona göre yorum yapmanız daha yerinde olur sanırım.
Saygılar...

Russell
06-12-2004, 14:40
1-mahmud ben deistim bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama dine inanmıyorum.
2-o önermede şunu demek istedim:din inancında tek bir açıklanamayan bütün bilinenleri çelişkiye düşürür çünkü din denen şeyin kusursuz ve bütün olması gerekir.bir makine çarkı düşün çarkın dişlerinden tek bir tanesi kırılırsa veya eğiklik olursa o makine çalışmaz.

yeterince anlatabildim mi bilmiyorum gözlerin görüyorsa okuduğunu anlarsın.

quixsoul
07-12-2004, 17:12
"Open mind" degilsiniz. Merakli degilsiniz. Ogrenmek isteyen insan soru sorar. Siz sorularinizi kendi kendinize sormussunuz, cevabini kendi kendinize vermissiniz... Sanki hayattaki butun sorularin ve sorunlarin cevabini-cozumunu bulmussunuz gibi davraniyorsunuz.

kendimce hiç de öyle değil.En basitinden adem ve havvanın nasıl ürediğini düşündük ve bu soruların cevabını aradık ancak bulamadık.Aramaya devam edeceğiz..

Ve bu başlığa hitaben : Dinlileri bağlayan bence inançdır.Aileden gelen kuru kuruna bir inanç.İçinde polyanna gibi güzel masallar geçer.Kısaca ailemiz bize taşın taş olduğuna inandırmıştır.Bu inanca bağımlılıkda bize seçenek bırakmaz.

SERMED-I_MAHDUT
07-12-2004, 20:16
Russel,
Deizm demişsin.Ne demek bu deizm?Allah var.Dini yok.Allah var Kitabı yok.Allah var.Hükmü yok.Allah var.Yaşantı da yok.Allah var.Peygamberi yok.Şimdi Allah var mı yok mu?Varsa bunu nasıl anlıyorsun.Varsa gayesi nedir?Varlığı sadece olmaktan mı ibaret?Allah mefhumunun siz deistlere göre misyonu ve içeriği nedir?Şu cahili aydınlatırsanız çok sevinirim.
Sayın Russel,
Din zaten kusursuzdur.çelişkiden de eksiklikten de münezzehtir.Tabii saptırılmamış bidatlara bulaşmamış,Kaynağını sadece Kuran ve Sünnet''ten alan Son ve Kamil Din İslam''dan bahsediyorum.ancak sizin bakışınız bulanık ise eğri ise tek amacınız kusur aramaya çalışmaksa bu konuda bazı hikmet ve sebepler size yardımcı olacak ve ANLAMADIĞINIZ şeyler hakkında yanlış yorumlar yapmanıza vesile olacaktır.Teslimiyet olmadan yaşanılmaz Yaşamadan teslim olunmaz.
KABUKTA DOLAŞAN BÖCEK MEYVENİN TADINI ALAMAZ.....

Not:Gözlerim sizin görmediklerinizi görüyor merak etmeyin.Zaten bu yüzden farklı taraflardayız....

n0thing
07-12-2004, 20:38
İlk önce şunu söyleyeyim: Kuranda mucize fln yoktur.İnançlı arkadaşlar hep daha sonradan müslüman olan insanlardan söz ediyor.Peki müslüman olup, ateist, budist, hıristiyan olan yok mudur?Elbette vardır.Ancak size hep müslüman olmuş yabancılar gösterildiği için siz dininizin en mutlak doğru olduğu düşüncesine kapılıyorsunuz.

Eğer bir insan yaratıcının varlığını içinde hissetmiyorsa ve diğer başka bir insan içinde yaratıcıyı hissediyorsa, o zaman yaratıcı kavramını hissetme görecelidir ve göreli olan bir şey de tüm insanlığı kapsamaz.

SERMED-I_MAHDUT
07-12-2004, 21:08
Nothing,
Müslüman iken başka dinlere veya dinsizliğe yönelen insanlar kendilerini adamamışlardır.Din''in manasını tam kavrayamamış ve tadını alamamışlardır.Ancak başka dinlerden olan veya ateist olan insanlar Bir TAD arayıp bunun da sadece İSLAM''da olduğunu yakinen öğrenmişlerdir.ve kendilerini teslim etmişlerdir.
Allah''ın varlığı göreceli değildir.Varlığı birçok isbat ve delille sabittir.hissetmek bir gönül işidir.Eğer siz alıcı frenkanslarına kulak kapadıysanız hissetmemeniz doğaldır.Düşünün ki bütün bir şehrin televizyonlarında aynı yayın yapılıyor.ama sizin televizyonunuz kapalı daha da önemlisi SİZ KAPATMIŞSANIZ duymuyor hissetmiyorsanız bu kimin suçu?Eğer vicdani melekelerinizi salt aklınızın veya mantığınızın hükümranlığına vermişseniz sizin durumunuz normaldir.Çünkü inanç konusu bir yönüyle KALP VEYA GÖNÜL işidir.

n0thing
07-12-2004, 21:44
Bakın şimdi ateistler, budistler müslümanlığı seçerse gerçek tadı bulmuş gibi gösteriliyor ama müslümanlıktan ayrılan ve başka bir dine mensup olan insan ise gerçeğin özünü anlamamış olarak görülüyor/ algılanıyor.Müslümanlığı seçersen gerçeğe ulaşırsın, seçmezsen onu anlamamışsındır mantığı.Tehlikeli bir zihniyet.

Adam diyorki: ``Ben müslümanlıktan tat alamadım ama şamanizmden öyle tat aldım ki bana sevgiyi, erdemliliği tüm güzellikleri verdi.``Başka bir adam diyorki: ``Ben agnostizm görüşünü savunuyordum ama daha sonradan islamiyeti öğrendim ve islamiyet beni tatmin etti.`` Şimdi görüldüğü gibi insançlar farklı ama tatmin olmalar aynı.

Adam diyorki ben şamanizmi hissediyorum, ben doğayı hissediyorum.Diğeri de ben Allahı hissediyorum diyor. Şimdi bu adamların hissettikleri yaratıcı kavramı farklı.Ancak hissettikleri şeyler iki kişiyi de tatmin ediyor.Siz ona illa ki islamı seçeceksin, onda mutlu olursun diye telkinde bulunursanız, bu sizin din emperyalizminizi genişletmeniz çabasının ürünüdür.Adam zorla değil ya şamanizminden tat alıyor ona tat almadığı bir dini mi benimseteceksiniz?

Yaratıcı emin olalım ki görecelidir.Bunu kalp gözü kapalı fln sözleriyle herkes açıklamaya çalışıyor ama kişilerin tercihi, mutluluğu, seçim yolu yaratıcı fikrinin göreceli olduğunun ıspatıdır.

Henna
08-12-2004, 02:50
Istatistiklere gore dunya''nin en hizli buyuyen dini islam.
Yine istatistiklere gore dunyada insanlarin diger dinler arasinda "convert" olarak sectikleri ilk din yine islam.

Su andaki buyume ve yayilma hizina bakarak, 2025 yilinda dunyadaki her dort kisiden bir tanesinin musluman olmasi bekleniyor.

USA

250 milyonun uzerindeki nufusun 6 ile 8 milyon arasi musluman. Her yil ortalama 18 bin ile 20 bin arasinda beyaz-siyah-latino-hispanik musluman oluyor.

Camiilere devam eden toplam cemaatin %29''u convert.
Her yil, camii basina ayda bir kisi convert oluyor.

Ilk Korfez savasinda, Suudi Arabistan''a giden askerlerden 3000 ile 5000 arasindakinin musluman oldugu tespit edilmistir.

Amerika''da Islamiyeti secenler, hristiyanligi secenlerden 2 kat daha fazladir.

Muslumanligi secenler, 11 eylul olaylarindan sonra, onceki yillara gore daha fazladir. Bunun ana nedeni olarak da; terorist saldirilardan sonra islamiyeti ogrenmek icin arastirma yapanlarin artmasi gosteriliyor.

ABD''de convertlerin %85-90''ini siyahtir. 15 siyahtan 1 tanesi kendisini musluman olarak tanimliyor. Ayrica beyaz anglo kadinlar da convertler arasinda onemli bir yer tutuyor.

FRANSA

8 Ekim''de Le Figaro gazetesinde yayinlanan devlet raporuna gore, 1950''li yillardan bu yana 50 bin fransiz muslumanligi secmis durumda. Ortalama gunde 3 kisi musluman oluyor.

INGILTERE

Ortalama yilda 100-150 british (ingiliz, iskoc, welsh...) musluman oluyor, 3 gunde 1 british!

20 yil sonra, convert olan muslumanlarin sayisinin ulkeye gocmen olarak gelen muslumanlarla ayni sayiya ulasmasi bekleniyor.

Ingiliz muslumanlarin sayilari, 1-1.5 musluman toplulugu icinde 10 bin ile 20 bin arasinda.

Ingiliz muslumanlarin buyuk cogunlugu kadin ve orta sinif diye adlandirilan kesimden. Yaslari 30 ile 50 arasinda. Kariyer sahibi, iyi aile kokenliler.

Hayatinda hic musluman gormeden, tanimadan musluman olanlar var.
Kur''an-i Kerim''i okuyarak, Islamiyeti inceleyerek musluman oluyorlar.

Avustralya''dan, Alaska''ya kadar... Elhamdulillah....

n0thing
08-12-2004, 18:36
Acaba cennette göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlara ulaşmak için mi seçiyorlar islamı?

Yoksa 4 kadınla evlenmeye ÇOK FAZLA ses çıkarmadığı için mi?

Cennette dopdolu kadehler olduğu için mi islamı ceçiyorlar yoksa? ( Bu cennetteki şaraplar ile ilgili Hayyam birçok dörtlük yazmıştı. )

İki kadının şahitliği bir kadının şahitliğine eşit olduğu için ataerkil insanlar mı bu inanca yöneliyor?

Birbirleriyle çelişir gibi görünen ayetleri inceleyen ve uzlaştıran ilmü marifeti`l-müskili-Kuran

İnanmayanların düşünce ve eleştirilerini çürütme yöntemini inceleyen ilmü marifeti`l cedeli`l-Kuran

Bu üstte yazdığım kurana yön veren dallardan sadece ikisi. Diğer dinlerin de böyle çağa dini hazırlamak/uyarlamak için oluşturulmuş teşkilatları var.

Burdan çıkaracağımız sonuç, islam dini gerçekten iyi bir teşkilata sahip.Kutluyorum.

SERMED-I_MAHDUT
08-12-2004, 23:20
Nothing,
Sizin dediğinize göre Herkes yaşadığı dini güzel bulup ondan tat alıyor.Ancak üç insan düşünün.üçüde su içiyor.biri çamurlu biri tuzlu su biri akarsu veya suare.Sizce hangisi kardadır hangisi yanlıştır?Yani kaynak çok önemli.Şamanizm ne veriyor insana öğretileri nedir??agnostizm insanın kafasındaki manevi aleme ait soruları nasıl açıklıyor?Sorular daha da çoğaltılabilir.Biri doğayı hissediyor biri Allah''ı demişsiniz.ve doğanın tanrı olabileceği düşüncesine değinmişsiniz?Doğa zaten mahluktur.yani yaratılmıştır.Yaratılan hem nasıl yaratma işini üstlenebilir ki?Doğa''da veya Şamanizm''de bulunan tad veya hisler tamamen yanılgı veya şartlanmışlık veya cahilliktir.Ancak İslam niye inandığımızı neye inandığımızı nasıl inanacağımızı,hayatı mematı dünyayı ahireti insanları olayları gönülleri maddeyi manayı kısacası akla gelen herşeyi her yönüyle açıklamıştır.E şimdi kalkıp ta böyle bir güzellik dururken başka arayışlara girmek veya içinde bulunduğu değerlerle yetinmek matıklı mı sizce?
Gelelim niye İslam''ın seçildiğine...
Orada yazdıklarınız tamamen kendi düşünceleriniz.Bence kalbinde ALLAH RIZASI gibi mukaddes bir ufuk oluşturan hiçkimse sizin sözüne ettiğiniz şeyleri kafasından geçirmez.Hem ben hiçbir müslümandan böyle birşey duymadım.Sizden duymak ilginç.Ancak şu bir hakikat ki herkes müslümanlığı rantabl yaşayacak diye bir kaide yok.zira müslümanlık adı altında nice kötülük zalimlik iğrençlik yapanlar var.eğer adı müslüman olupta müslümanlığını apış arasına alanlar varsa dediklerinize uyabilir.Ancak ne dinin özünde Nede özlerinde dini yaşayan insanlarda böyle bir durumun olması mümkün değildir ve onlara böyle söylemek iftiradan öteye gidemez.Zira insan ne cennet ne de cennet mükafatları için kulluk yapmaz.Onlar sadece birer hediyedir.Önemli olan HAKK''ın RIZASIDIR.Gerisi boştur.
Ayrıca bahsettiğiniz inceleme dallarını yeni duyuyorum.Gerçekte böyle birşey var mı bilemem ama bildiğim tek bir şey var oda KİMSE KURAN''A YÖN VEREMEZ.ÇÜNKÜ KURAN''IN KENDİSİ BİR YÖN VERİCİDİR.....

Henna
09-12-2004, 03:14
n0thing,
sen Jehovah''s Witnesses diye isimlendirilen, Yehova Sahidleri''nin insanlari hristiyan yapmak icin nasil calistiklarini biliyor musun? Misyonerlerin hangi sartlarda, nasil canla basla calistiklarini biliyor musun?

Bilseydin, bunun calismakla ya da organizasyonla falan alakasi olmadigini da bilirdin.

n0thing
12-12-2004, 17:11
3 su düşünelim tamam.Sana göre senin suyun tertemiz, o adama göre onun önündeki su tertemiz.Tüm dinleri karşılaştırmış ve kendi inancının tertemiz olduğu kanısına varmış.Şimdi siz o adama gidip hayır kardeşim, bizim su en temiz, gelip bizim sudan iç derseniz bu bir telkin olur ve dinin temeline aykırı bir tutum içine girersiniz.( Tabi sürekli telkinde bulunursanız, dine aykırı düşersiniz.)

Ben doğanın, yaratıcı olduğunu söylemek istememiştim ama adam diyor ki: ``Hissetmediğim bir yaratıcıya inanmaktansa, hissettiğim bir budist inancını benimserim daha iyi.`` Şimdi siz bu adama ne diyeceksiniz? Sen yanlış yoldasın, sen öteki dünyada cehenneme gideceksin mi diyeceksiniz? Peki o da size asıl sen yanlış yoldasın, gerçek olan, erdemliliği savunan inanç, benim inancımdır diyorsa? Sana göre seninki mükemmel, ona göre onunki seninkinden de mükemmel.İslamı seçen, islamdan haz alanlar bilge, islamı seçmeyip diğer inançlardan haz alanlara cahillik demek bence doğru değil onu da belirteyim.

İnsanlar tamamen bencil yaratıklardır.İlk köylerin, ilk devletlerin, insan haklarının ortaya çıkmasında hep bu bencillik vardır. İnsana öteki dünyada bir hediye sunmazsanız inananların oranı çok az olur.Bugün sokağa çıkıp sorsak kaç kişi öteki dünyada hediye almadan bu dünyada yaratıcıya iman eder? Zaten islamı tam anlamıyla yaşayanlar çok az kişi.Genelde dini inançları seçenler toplumsal çarkın onların omuzlarına bindirdiği dinleri kabul ediyorlar. Bugün hiçbir hıristiyan incilin değiştiğini kabul etmez.Oonlara göre Kuranda yazan, cennet hatunları tam bir komedidir.Dolu dolu kadehler onlar için tam bir gülme unsurudur.Hıristiyanlar der ki: `` Bizim mi, kitaplarımızı değişmiş?`` İslam dinine mensuplar kendi kitaplarındaki iri göğüslü hatunlara bakıp öyle konuşsun diyolar.

Kuran toplatıldığında, bazı ayetleri net açıklanıyordu, bazıları açıklanmıyordu, yani net değildi.Din alimleri bu net olmayan ayetlerin gerçek olmadığını söylüyordu ve hala söyleyenler var.Bunu savunan alimler diyor ki: ``Allah bize apaçık bir kitap yolladı.Bu kitaptaki ayetlerin bazıları açık değil, demek ki bu ayetler sonradan eklendi kitaba.`` Hem o yazdığım, bilgileri önümüze pişirip sunan yöntemlerin varlığından emin olun ki hepsi var.İsteyen bakabilir.

--------------

Hıristiyanların yaptığı çalışmaları bilmemek elde değil sizin sayenizde.Sağolun ki, hepiniz bizi bilgilendiriyorsunuz.Ancak bu çalışmaların aynıları islam taraftarları, cemiyetleri tarafından da yapılıyor.Belki hıristiyanlar kadar etkili değil ama onlar da boş durmuyor emin olun.İnançlılar hep ülkemizdeki misyonerlik faaliyetlerinden bahsedip duruyor.Ancak onlar misyonerlik faaliyeti yaparken, bizimkiler yurtdışında elma mı topluyor zannediyorsunuz? Bizimkiler hiç çalışma yapmıyor değil mi? Belki hıristiyanlar gibi yöntemler kullanmıyorlar ama en azından bir faaliyet var.

ReS
13-12-2004, 15:52
insanin nasil yaratildiginini merak edenlere

Bilim adamlari topragin yapisini ve insanin yapisini inceliyorlar bulduklari sonuclar,toprakta var olan cogu elementlerin insan vucudunda da belirli oranlarda var olmasidir. Bilakis 14 asir once indirilen Kuranin, insanin topraktan yaratildigini soylemesi,insanlari biraz da olsa Kuran uzerinde dusunmeye cagirir ve Kuranin bir insan sozu olmadiginin bir kanitidir.

İnsan bedeni, yeryüzündeki en karmaşık makinadır. Hayatımız boyunca bu bedenle görür, işitir, nefes alır, yürür, koşar ve zevk alırız. Bedenimiz kemikleri, kasları, damarları, iç organları ile mükemmel bir düzen ve tasarıma sahiptir. Bu tasarımın detayına inildiğinde ise daha da şaşırtıcı gerçeklerle karşılaşılır. Birbirinden farklı gibi görünen vücut parçalarının tamamı aynı malzemelerden oluşmaktadır. Hücrelerden….

Vücudumuzdaki herşey milimetrenin binde biri büyüklüğündeki hücrelerden oluşur. Bu hücrelerin kimi biraraya gelerek kemikleri, kimi sinirleri, kimi karaciğeri, kimi midemizin iç yapısını, kimi derimizi, kimi ise gözümüzün kornea tabakasını oluşturur. Hücreler vücudun hangi parçasını oluşturuyorlarsa bu bölgede ihtiyaç duyulan boyuta ve şekle sahip olurlar.

Bu kadar farklı görevler üstlenmiş olan hücreler nasıl ve ne zaman meydana gelmişlerdir?

İşte bu soruya verilecek cevap, bizi her anı mucizelerle dolu olan bir olaya götürecektir. Bugün sizin bedeninizi oluşturan yaklaşık 100 trilyon hücrenin tamamı, tek bir hücreden çoğalarak meydana gelmişlerdir. Şu an sahip olduğunuz hücrelerle aynı yapıya sahip olan bu tek hücre de, annenizin yumurta hücresi ile babanızın sperm hücresinin birleşimiyle ortaya çıkmıştır.

Allah, Kuran''da insanlara, kimi zaman göklerdeki ve yerdeki, kimi zaman da canlılardaki yaratılış mucizelerini, Kendi varlığının delilleri olarak örnek gösterir. Bu delillerin en önemlilerinden biri de, sözünü ettiğimiz konu, bir diğer ifadeyle insanın kendi yaratılışındaki mucizelerdir.

Birçok ayette insanın, ibret almak için, bizzat kendi yaratılışına dönüp bakması öğütlenir. İnsanın nasıl var olduğu, var olurken hangi aşamalardan geçtiği detaylı olarak tarif edilir. Vakıa Suresi''ndeki ayetlerde, insanın yaratılışı şöyle anlatılmaktadır:

Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı Biz miyiz? (Vakıa Suresi, 57-59)

İnsan bedenini oluşturan 60-70 kiloluk et ve kemik kütlesinin özü başlangıçta bir damla suda toplanmıştır. Akıl sahibi, duyan, gören, işiten ve vücut yapısı olarak oldukça karmaşık bir yapıda olan insanın bir damla sudan meydana gelmesi şüphesiz ki olağanüstü bir gelişimin sonucudur. Bu gelişim ise, elbette başıboş bir sürecin, rastgele oluşan tesadüflerin değil, ancak bilinçli bir Yaratılışın sonucunda gerçekleşmektedir

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. Sonra onu bir su damlası olarak savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik. Sonra o su damlasını bir alak (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. (Müminun Suresi, 12-14)

__________________________________________________ _____________________________________Daha fazla bilgi icin www.harunyahya.org

ReS
13-12-2004, 16:20
bizi baglayan islamin isigidir.Hele bir tutulmaya gor.ne guzel sevdadir o,ne sicak bir huzur verir insana.
ama eger siz bizi basi bagli bir kole gibi goruyorsaniz,evet biz sadece Allah''in kolesiyiz.ondan baskasindan medet ummaz,ondan baskasina boyun egmeyiz.cunku bizi baglan bir SEY var biliyoruz.ama sizin hicbir seyiniz yok,basibos bir sekilde dolasiyorsunuz.ne hedefiniz ne birakacaginiz bir mirasiniz var. bizim ise asirlardir gelen ve bize yol gosteren KURAN nimiz var.