Orijinalini görmek için tıklayınız : RAMAZAN
SİTEDE YAZIŞAN
"TÜM KURAN MÜSLÜMANLARININ RAMAZANI MÜBAREK OLSUN"
ALLAH RAZI OLSUN SAOLASIN KARDEŞ SELAM VE DUA İLE FI EMANILLAH
YA ORUÇ NEKADAR GÜZEL BIR IBADET ARKADASLAR ... YANLIZ DIKKAT EDELIM KI TUTTUGUMUZ ORUÇ BOSA GITMESIN ... NERDE OLURSAK OLALIM AKSAM VAKTI YAKLASINCA INSANLAR BIRAZ TELASLI VE SABIRSIZ OLUYORLAR DAHA HOSGÖRÜ VE DAHA SABIR DILIYORUM ALLAHDAN ... GEL BIR FAKIRDE SEN DOYUR BUGÜN INANMAYANLAR ISLAMI KÖTÜLESINLER BOSVER ONLARA ALDIRMA ... GEL BIR AÇ INSANI DOYURALIM GEL YARDIM ELI UZATALIM ... HASTALARA YARDIM EDELIM YASLILARA HÜRMET EDELIM VS... YA BIZIM BU ISLAMIYET BUKADAR KÖTÜ DÜSÜNCELERE NASIL SAHIP OLUYOR ANLAMIS DEGILIM ... SAYGILAR...
NUR ben sadece aynı ülkede yaşayan ,öyle veya böyle aynı kaderi paylaşmak zorunda olduğumuz ülkemizin müslümanlarının inancı gerği önemsedikleri Ramazanı kutladım ve bunu TÜRKÇE yaptım.
Yazını okudum yarısını anlamadım.Türkçe olan kısmı ok. ama arapçada neyin nesi? ne dedinki sen?
İyi ki sordun, ben de senin Kuran Müslümanları ile ne demek istediğini merak etmiştim aslında. Yani sadece Müslüman değil de niye Kuran müslümanları?
Ey Müslümanlar!
Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlayıp, onlara fitre, zekat vermek için değil mi? Aç kalarak, açların halini daha iyi anlamak için?
Peki ekonomik durumu kötü olan insanları anlamanın ve onlara yardım etmenin oruçtan başka yolu yok mu?
Yalnız oruç tuturak, aç kalarak mı, açların halini anlayabilirsiniz...
Türkiye'de madem bu kadar müslüman var, niçin bu kadar aç insan var? Niçin sokaklarda yaşayan / beslenen insanlar bu kadar fazlalaşıyor...
LINÇAKO KARDESIM ... KURANI KERIM SANA SADECE ORUÇ ZAMANINDA FAKIRLERE YARDIM EDIN DEMIYOR HERZAMAN IÇIN YARDIM EDIN DIYOR ... ÜLKEMIZDE ALLAHIN KITABI KURANI KERIMDEN UZAK YASAYAN ÇOK INSAN VAR ZENGIN OLMUS AMA MAL MÜLK ÜNVAN SAN SÖHRET PESINDE OLUP BÜTÜN BIRIKTIRDIKLERINI SANKI TOPRAGA BERABERINDE GÖTÜRECEK CIMRILESEN INSANLAR ... BU AÇ INSANLAR SOKAKTA YASAYAN INSANLAR SADECE ÜLKEMIZDE DEGIL ... ÖRNEK AMERIKADA ... BINLERCE INSAN DISARIDA YASIYOR ... ÇOK ZENGIN ÜLKE ... SEN ALLAHDAN UZAK KALDIGIN MÜDETCE BUNLARI HERZAMAN YASIYACAK INSANLAR ...
Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ise niye o zaman orucun fakirlere farz olmaması gerekirdi.
Bildiğim kadarıyla islamda oruç fakirlere farz değildir diye bir şey yok.
Müslümanlar bu olayı açıklasın lütfen...
selam russel ...Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ... PEKI ZENGIN OLUP ORUÇ TUTANLAR KENDISINDENDAHA DÜSÜK GELIR SEVIYESI OLAN INSANLARIN HALINI ANLAMAK , ORUÇ TUTMANIN AMACIMI SENCE ? ORUÇ TUTMANIN BIRÇOK SEBEBI VAR TEK BIR MADDEYLE SINIRLANDIRAMAYIZ ... 1. ORUÇ BIR IBADETTIR 2. ORUÇ SABIRDIR 3. ORUÇ NEFSINE HAKIM OLMAKTIR 4. ORUÇ KENTLENMEDIR 5. ORUÇ VÜCUDUN DINLENMESI DEMEKTIR 6. ORUÇ PAYLASMAK DEMEKTIR 7. ORUÇ SYTANI DÜSÜNCELERININ FRENLEMESI DEMEK .... VE DAHA NICELERI .... SAYGILAR ....
Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ...
ben oruç tutup da açın halinden anlayan, gidip aç bir insanı doyuran birini göremedim... ha vardır belki ama bu oruç tutanların yüzde 1ini geçmez... oruç tutan açın halinden falan anlamaz... çünkü aç kalmayacağını, iftarda tıka basa yiyip doyacağını bilir... endişe duymaz... hepinizin iftara bir kaç sat kala ezan okunsa da yesek artık dediğinizi, sofraya oturup ezanı beklediğinizi, ezanı duyunca yemeklere saldırdığınızı biliyorum... böyle mi anlıyorsunuz açın halinden...
AKŞAM OLUNCA DOYACAĞINI BİLEN ASLA AÇIN HALİNDEN ANLAYAMAZ...
SEN ÖMRÜNDE KAÇ DEFA ORUÇ TUTDUNKI BU DURUNU BILIYORSUN SONRA BIRDE ben oruç tutup da açın halinden anlayan, gidip aç bir insanı doyuran birini göremedim... SEN OZAMAN KÖRSÜN GEL BENIM YANIMA BULUNDUGUM ORTAMA GÖR AÇ INSANLARA NASIL YARDIM EDILIYOR ... [align=center] BIRDE Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ... BUNU BEN BIR ALINTI ALARAK YAZDIM OKURSAN ANLARSIN ...
LINÇAKO KARDESIM ... KURANI KERIM SANA SADECE ORUÇ ZAMANINDA FAKIRLERE YARDIM EDIN DEMIYOR HERZAMAN IÇIN YARDIM EDIN DIYOR ... ÜLKEMIZDE ALLAHIN KITABI KURANI KERIMDEN UZAK YASAYAN ÇOK INSAN VAR ZENGIN OLMUS AMA MAL MÜLK ÜNVAN SAN SÖHRET PESINDE OLUP BÜTÜN BIRIKTIRDIKLERINI SANKI TOPRAGA BERABERINDE GÖTÜRECEK CIMRILESEN INSANLAR ... BU AÇ INSANLAR SOKAKTA YASAYAN INSANLAR SADECE ÜLKEMIZDE DEGIL ... ÖRNEK AMERIKADA ... BINLERCE INSAN DISARIDA YASIYOR ... ÇOK ZENGIN ÜLKE ... SEN ALLAHDAN UZAK KALDIGIN MÜDETCE BUNLARI HERZAMAN YASIYACAK INSANLAR ...
Benim önderim, "teori pratik içindir..." der.
Ben teoriye yalnızca bilgilenmek için sarılırım; ama bunları yaşamına geçirmediğin sürece -ki dünyadaki müslümanların çok büyük kısmı böyle- HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEZZZ!
Ayrıca sokaklarda, ya da evlerde yaşayıp da sokakdakilerle aynı gelire sahip olan insanların, bu hallerinden kurtuılmaları için müslüman olmak mı gerekir?
Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
Peki müslüman devletlerde -tarih süresince ve şimdiki- neden bu dengesizlik ortadan kalkmamış?
Padişahlar, emirler, kadılar vb nasıl yaşadıklarını tarih bizlere anlatıyor ve yoksul halkın...
Sadece müslüman olursanız bu dengesizlik ortadan kalkacak, mantığıyla insanlara bu geici fikirlerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz...
Tarih şahittir ki; bu dengesizliğin olduğu her yerde halk, bu halinden kurtulmak için baştakileri alaşağı etmişlerdir.
Müslüman olmamışlardır yani?
Peki öyle olsa bile; islam öncesindeki insanlar HİÇBİR ŞEKİLDE adil yaşamamışlardır, demek lazım.
Evet köleci toplumlarda böyle bir şey söz konusu değil. Ama Roma İmp. nasıl yıkıldığına bir göz at istersen...
İslam sonrası da, pek bir adalet göremedim ben...
ASLAN KARDESIM ISLAMIYET SONRASI KAVRAMINI AÇIKLARMISIN ? ISLAMIYET BITMEDIKI ISLAMIYET SONRASI OLSUN ... SONRA SENIN TEORILERIN SATEN ISMINDEN BELLI SADECE TEORI GERÇEK DEGIL ONUN IÇIN BANA BOS SEYLER ANLATMA ... [align=right]BIRDE Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
BUNU BEN SÖYLEMIYORUM KI NEREDEN UYDURUYORSUN BUNLARI ...
Kusura bakma kardeş dını sıtelerdekı yazılarımda FI EMANILLAH kelimesini yazılarımın sonuna hep eklerım alışkanlık işte burdada yazmışım bu kelıme Arapçadır ve ALLAH'A EMANET OL MANASINA GELIR Ramazan tebrığınız için teşekkürler tekrar SELAMETLE
sargon kardeşim
"Kuran Müslümanları ile ne demek istediğini merak etmiştim aslında. Yani sadece Müslüman değil de niye Kuran müslümanları?"
demişsin açayım.
Türkiyede o kadar çok çeşitli müslüman varki.Mesele Saidi kürdi müslümanları,fettullah müslümanları v.s
Bunların müslümanlık öğretileri de farklı mesela fettullah müslümanları genelde hikayeler ve masallar üzerine üretilmiş bir islamı yaşarlar.filanca hazret filanca zat gibi hikayeye dayanan ve hep ağlamayla biten bir öğretileri var.
bu sitede Allah ve kuran Üzerine konuştuğumuz için ben de onları katmadım mevzuya
Herkese merhaba, bu günden itibaren ben de bu sitenin forumunda zaman zaman yazmayı düşünüyorum. Hakaret, aşağılama, küçümseme içeren yazılar olmadığı sürece (seviye olduğu sürece) bu tür tartışmaların faydalı olduğu görüşündeyim. Bir Müslüman olarak, inançsız insanlara karşı ön yargılı olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu sitede, bilinçsiz ve bilgisiz bir şekilde inanç karşıtlığı yapanlar olduğu kadar, çok bilinçli ve islamiyet hakkında bilgili inançsız insanların olduğunu gördüm. Bu nedenle, bu tartışma platformunun yararlı olduğunu düşünüyorum.
Hoşgeldin Bülent. Önyargılar başımızın belası. Dilerim bu sitede yapılan tartışmalar biraz olsun önyargıları azaltan bir işlev görür.
Aciz_bir_kul
11-10-2005, 02:09
fethullah hoca said kürdinin talebesidir zaten. farklılık yok. ama dediğin gibi bir çok tarikat(yol) vardır. ama hepsi aynı allahı anlatıyorlar. farklı bişey yok. hepsi ramazanda oruç tutup. günde 5 vakit namaz kılıyorlar. faklı olan birşey yok yani.
İslami yollarda bazı cemaat ve tarikatlar bulunmaktadır fakat bunları birleştiği nokta islamiyet ve müslümanlık anlayışıdır Allah inancıdır sadece varılacak noktaya ulaşma yolları farklıdır fakat her nokta Yüce Yaradana çıkar buda bir gerçektır
ASLAN KARDESIM ISLAMIYET SONRASI KAVRAMINI AÇIKLARMISIN ? ISLAMIYET BITMEDIKI ISLAMIYET SONRASI OLSUN ... SONRA SENIN TEORILERIN SATEN ISMINDEN BELLI SADECE TEORI GERÇEK DEGIL ONUN IÇIN BANA BOS SEYLER ANLATMA ... [align=right]BIRDE Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
BUNU BEN SÖYLEMIYORUM KI NEREDEN UYDURUYORSUN BUNLARI ...
Niçin satır aralarına takılıp kaldığını anlamıyorum Burkay. Karşı çıkacak bir şeyler bulmakta zorlanıyor musun yoksa. "Cevap yazmak için yazmak" konusunda zorlama kendini bence...
"İslamiyetten sonra" kavramı, "islamiyet ortaya çıkıp, yayılmaya başladıktan sonra" , "İslamın devlet yönetimine gelidiği zamanlar" ya da "İnsanlar üstündeki etkisinin arttığı dönemler" diye yazsam, anlamana yardımcı olur muyum?
Bu müslümanlar tarafından söylenegelmiş bir sözdür. Örn olarak da emperyalist Osmanlı'yı verirler.
Tamam söylememiş olabilirsin?...
Bir de
Niçin bu kadar sinirlisin?
SELAM LICNAKO SEN GENE ÖNYARGINLA YAZ BAKALIM BENIM SINIRLI OLDUGUMU SÖYLEMISSIN ? NASIL DA UYDURUKDAN GENE SALLIYORSUN ASLINDA SANA CEVAP YAZMIYACAKTIM ... AMA BAKIYORUMDA SONRA DIYECEKSIN NOLDU CEVAP BULAMADIN MI GIBISINE GELMEMESI IÇIN BUNLARI YAZIYORUM ... SENSE KOMPLEKS VAR BUNU ANLA HANGI KOMPLEKS OLDUGUNU SANA SÖYLEMEYE GEREK YOK SEN BILIYORSUN ...
SELAM LICNAKO SEN GENE ÖNYARGINLA YAZ BAKALIM BENIM SINIRLI OLDUGUMU SÖYLEMISSIN ? NASIL DA UYDURUKDAN GENE SALLIYORSUN ASLINDA SANA CEVAP YAZMIYACAKTIM ... AMA BAKIYORUMDA SONRA DIYECEKSIN NOLDU CEVAP BULAMADIN MI GIBISINE GELMEMESI IÇIN BUNLARI YAZIYORUM ... SENSE KOMPLEKS VAR BUNU ANLA HANGI KOMPLEKS OLDUGUNU SANA SÖYLEMEYE GEREK YOK SEN BILIYORSUN ...
Cevap yazmaktan anladığın hakaret etmek mi sevgili (!) Burkay!!!!!!!! smile97
Eğer böyleyse, kendini tatmin etmeye devam et.
AMA YALNIZCA KENDİNİ TATMİN ETMİŞ OLACAKSIN!!!!!!!!
Cevap yazmaktan anladığın hakaret etmek mi sevgili (!) Burkay!!!!!!!! NASIL ALGILARSAN ALGILA SEN ÖNYARGIYLA YAKLASIYORSUN ...
Ne önyargısı?
Nasıl bir önyargı bu?...
YAZILARINI OKU NEYIN ÖNYARGISI OLDUGUNU BULURSUN .
Bu ne kadar gereksiz bir başlık ya!!!
Ne yani,
Yalnızca inançlı insanlar hayır yapar
Neymiş,
Merak etmiş arkadaşımız...
Evet safsataları sonununa dek eleştireceğiz. Ve insanlara nasıl iyilik yapılacağını sizden öğrenmeyiz!!!
Çok saçma bir ironi yapmaya çalışmışsın arkadaş...
BAK KARDESIM SENIN USLUBUNU GÖRÜYORSUN DEGILMI ? BEN NERDE YALNIZCA INANÇLI INSANLAR HAYIR YAPAR DIYE BIR CÜMLE YAZDIM ? ATIP TUTUYORSUN BANA O YAZIYI GÖSTERIR MISIN ?
Bu ne kadar gereksiz bir başlık ya!!!
Ne yani,
Yalnızca inançlı insanlar hayır yapar
Neymiş,
Merak etmiş arkadaşımız...
Evet safsataları sonununa dek eleştireceğiz. Ve insanlara nasıl iyilik yapılacağını sizden öğrenmeyiz!!!
Çok saçma bir ironi yapmaya çalışmışsın arkadaş...
BAK KARDESIM SENIN USLUBUNU GÖRÜYORSUN DEGILMI ? BEN NERDE YALNIZCA INANÇLI INSANLAR HAYIR YAPAR DIYE BIR CÜMLE YAZDIM ? ATIP TUTUYORSUN BANA O YAZIYI GÖSTERIR MISIN ?
Ben, senin yapmaya çalıştığın ironiden bahsediyorum...
"Müslümanlar özgür düşünebilirler mi" gibi bir başlık açsam ne düşünürsün?
SAYGI GÖSTERIRIM SANA ... YAZILARIMI OKURSAN ANLARSIN ... BUNUN GIBI BINLERCE SORU ÇIKAR KARSIMIZA HERBIRINE DÜSÜNMEDEN SABIT FIKIRLILIKLE .BU NASIL BIR SAÇMA SORU DERSEK BIRBIRIMIZE SYGI KALMAZ ... SAÇMA DIYECEGINE BIRAZ SABRETSEN VE DÜSÜNCELERINI YAZSSAN DAHA MANTIKLI OLMAZMI ... USLUB ÇOK ÖNEMLI ... SAYGILAR ...
Sen saygı gösterebilirsin; ama ben böyle konularda saygı göstermem. Çünkü her düşünce -benim ideolojime göre- saygı görmeyi haketmez. Yanlış anlama bunu, sadece islam adına söylemiyorum, karşı çıktığım düşüncelere genel bir bakış bu...
BEN, ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞTIĞIM DÜŞÜNCELERE SAYGI GÖSTERMEM!!!
Çünkü bu büyük bir çelişkidir...
SELAM KARDES OZAMAN BÜTÜN KARSI ÇIKTIGIMIZ DÜSÜNCELERE SAYGI GÖSTERMEYELIM ... ISTER DOGRU OLSUN ISTER OLMASIN BEN BUNU ANLIYORUM ... SAYGI GÖSTERMEN ÖNEMLI DEGIL DIYORSAN SAYGIDA BEKLEME KARDES SENDE KUSURA BAKMA ... SORU SENIN DÜSÜNCELERINE TERS GELDI DIYE SAYGI GÖSTERMEMEN SENIN DOGRU OLDUGUN ANLAMINA GELMEZ ... DÜSÜNEREK HAREKET ET NE DENMEK ISTENIYOR BURDA ...
Gericilik, ırkçılık vb düşünce tarzlarını kastettim.
Karşıma çıkan her düşünceye saygı duymam, diye bir şey yok.
Ortadan kaldırmaya çalıştığım düşüncelere saygı duymam!!!