Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistti
hiramusta
19-03-2009, 18:58
Ateistti.İçine düştüğü boşluk kendisini inançları araştırmaya sevketti.En sonunda İslam'ı da araştırdı.Aldığı cevaplar kendisini tatmin etmişti ama O,Allah'tan açıkça bir işaret bekliyordu.Beklediği işaret geldi ve Müslüman oldu.
http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=1242
Not:Hidayet herkese nasib olmayacağı gibi herkesten bu gencin duygu ve düşüncelerini anlamasını beklemiyorum.
Hiramusta hayal kırıklığına uğrattın beni. Nedense seni farklı bir yere koyuyordum.
Yanılmışım.:(
İşte tipik bir benim dinim doğru olan bak bir kişi daha bunun farkına vardı haberi( Lafım sana değil hiramustafa lafım kanal7ye) Acaba merak ediyorum müslümanlıktan vazgeçip ateist yada başka bir dine geçen insanların haberini verirler mi? Sonunda doğru yolu buldu ateist oldu.:)
ozgur_beyin
19-03-2009, 20:12
sevgili hiram dinlerde sürekli transferler olur. önce bunu anlamak lazım.
dinler tablo gibidir herkes farklı bir şey görür.
peki bizdeki bir sürü hrıstiyan olmuş türk var bunlar niye görememiş farkı?
o zaman HİDAYET abi abdestmi bozuyormuş
Sevgili hiramusta bir kardese daha kavusdugun icin senin adina cok sevindim,ama dileyelim birgün Turan dursunun Ilhan Arselin kitaplariyla tanismasin iste o zaman büyü bozulur ben sahsen istemem,neden gerceklerle yasasinki?o simdi cok genis bir hayal dünyasinda hickimseyede zarari yok olacaginida sanmam,Turan Dursun ilhan arsel geri kalmis ülkelerde mutlaka okunmali,gelismis ülkelerde varsin binler müslüman olsun kimseye bir zarari olmaz,saygilar
Dinleri dolanıp arayış içinde olan insan ateist değildir.
Bunalımdadır. Kendisini ateist sanabilir.
Gerçekten ateist olan biri harıl harıl dinleri araştırıp, inanabileceği bir din aramaz.
Bilinçli bir araştırma içinde olmadığı da belli.
İşin içine hidayeti katması da ilginç.
Bir programda, konferansda "Sana da yer verelim, nasıl müslüman olduğunu anlat" demişler muhakkak, görüldüğü gibi o da bol miktarda renklendirmiş.
Yine de müslümanlara müslüman propagandası için iyi bir malzeme.
Tüm İslam alemine hayırlı olsun, güle güle kullansınlar. :)
Nitekim fena güldürmüyor. İyi bir İslam talkshowcusu olabilir. :D
Darısı Evrensel-insanın başına. ;)
evrensel-insan
20-03-2009, 01:55
Saygideger pante;
Neyin darisi, evrensel-insan'in; basina! Evrensel-insan, hem insandisiligi, hemde insanlikdisiligi; curutmekle, mesgul. Onun tek baslangic, bitis ve suregelen noktasi; insanoglunun kendisi ve onun ozu olan insanlasma devrimi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neyin darisi, evrensel-insan'in; basina! Evrensel-insan, hem insandisiligi, hemde insanlikdisiligi; curutmekle, mesgul. Onun tek baslangic, bitis ve suregelen noktasi; insanoglunun kendisi ve onun ozu olan insanlasma devrimi.
Saygıdeğer Evrensel-insan;
Senin hidayete ermenin her açıdan faydası var.
Sen kazanırsın. Maneviyat sahibi bir evrensel insan olursun.
İslam kazanır. Senin gibi çok değerli bir evrensel insanı bünyesine katmış olur.
Sitemiz de kazanır. Çok aktif bir müslümana sahip olur.
Bu işe de en çok Dilaver sevinir. :D
evrensel-insan
20-03-2009, 03:58
Saygideger pante;
Evrensel-insan'in curutmeye ugrastigi, bir seyi olacagini, bana ister, bilimsel, ister felsefi, ister inancsal, ister tanrisal, ister.... aciklarmisin? Ustelik, sizlerin; evrensel insan'in yonune dogru yon degistireceginiz daha olasali. Cunku; nedenleyen ve sorgulayan; ispati, inanci varsayimi nedenler sorgular; bu da zaten curutme amaclidir. Yeterki, sizler; sorgulama-nedenleme disinda bir tabu, bir boyunduruk tutsakligi, bir sorgulanmayan, bir belgit, axiom, maxim birakmayin. Gunesin altinda ne varsa; sorgulayin. Nekadar cok nekadar sorgulanmayanin sorgulanmasi=evrensel-insan
Saygilarimla;
evrensel-insan
paslıçivi
20-03-2009, 10:33
Ateistti.İçine düştüğü boşluk kendisini inançları araştırmaya sevketti.En sonunda İslam'ı da araştırdı.Aldığı cevaplar kendisini tatmin etmişti ama O,Allah'tan açıkça bir işaret bekliyordu.Beklediği işaret geldi ve Müslüman oldu.
http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=1242
Not:Hidayet herkese nasib olmayacağı gibi herkesten bu gencin duygu ve düşüncelerini anlamasını beklemiyorum.
seni cımbızcı senii.. bir de ateistleri suçlarsınız cımbızcılık yapmakla..
haber7 den nasıl haber bekliyorsun ki.. müslümanlıktan satanist olan birinin videosunu yayınlayacak değil heralde.. dini ağırlılkı her medya organı kendi diniyle ilgili pozitif haberleri verecektir tabii..
islam dünyasının medyası islamiyete geçenlerin haberlerini verir.. müslümanlar da zanneder ki tüm dünya islamiyete koşuyor..:D
hristiyanlık medyası hristiyanlığa geçenlerin haberlerini verir.. hristiyanlar da zanneder ki tüm dünya isaya geliyor..:D
örnekler her din her inanç için çoğaltılabilir.. insanoğlu yeter ki o uyuduğu güzel uykudan uyanmak istemesin.. soğukta uyurken açıkta kalan kıçını örtmek için yorganı nerden çekeceğini şaşırır..:eek:
bu videodaki karizmatik abimiz psikiyatrik bir hastalığa yakalanan bizim cahil halkımız gibi doktora gideceğine hocaya gidip kurşun döktürüp, muska yazdırma yolunu seçmiştir sadece..
mutluluk; mutsuzluğun olmaması hali değildir.. varoluşun hediyesi bir coşku halidir mutlak mutluluk..
dinler insanı önce denize iterler.. sen günahkarsın sen ademin torunusun.. sen nefsinin kurbanısın diye.. seni önce bir mutsuzluğa iterler ve sonra derler ki kurtuluş bende, huzur bende.. sen de düştüğün denizden kurtulmak için sana uzanan yılana sarılırsın..
stalinin tavuğu gibi önce tüylerini yolarlar. sonra ısınmak için tekrar seni yolanın kucağına oturmak zorunda kalırsın...
yukarıdaki video "din bir afyondur" dersi için güzel bir örneklemedir...
Kazmaydı ...
İçine düştüğü boşluğun kendi sığlığından kaynaklandığını anlayamamıştı.
Kendini boşlukta hisseden her yeni-yetme kapitalist/hedonist/konformist gibi o da inançları araştırmaya başladı.
Sonunda ona en çok keyfi veren hapı seçti, oysa tutulduğu hastalık hapsız da tedavi edilebilirdi ama bu tedavi uzun ve meşakkatli olabilirdi.
O hap "günde beş vakit yat-kalk, iyi kul ol, fazla kurcalama ben de sana cennette huriler vereyim" diyordu.
Dedim ya ... o bir kazmaydı ...
Bırakın kardeşim bu hamasi muhabbetleri. Avustralya'da vatandaş müslüman olmuş, eee? Sonra? Burada da Paolo Hristiyan olmuş, Avustralya siteleri yazıyor mu Paolo'nun hikayesini?
A.
Yav ne önemli bişeymiş birinin müslüman olması..
Çok matah bişeymiş gibi her tarafta bu video..
Yarın öbürgün Palavra olduğu ortaya çıkarsa şaşırmam..
Şöyle bişey diyo abi koptum valla..
ailem beni ateist olarak yetiştirdiler onlar hristiyan olarak büyütülmüşler..
beni her pazar kiliseye sürüklerlerdi.
Nası oluyo anlamadım ailesi ateist yetiştirmek içinmi her pazar kiliseye götürüyomuş..
Allah allah demekkim,ateistler kilisede yetişiyomuş.. tuhaf..( illa ateistlere bok atıcaklar ya..)
aman müslüman abiler..
Çocuklarınızı her cuma cumaya filan götürmeyin,çocukları ateist yetiştirmeye
çalışmayın..
Komik bu adamlar ya..
abdulKADİR
12-04-2009, 18:06
http://de.sevenload.com/videos/ZBkFH0L-Avustralyal-Bir-Gencin-slam-Bulma-Hikayesi
zeitgeist
12-04-2009, 18:20
Bir işaret bekleyip,sonrasında kuranda kaldığı yerden devam ederken "içinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göstermedik mi?"ayetini görmesi
eğer doğruysa algıda seçicilik olarak değerlendiriyorum..Gerçekten de başına böyle birşey geldiyse etkilenmesi doğal...
Aslında onu islama sürükleyen sürecin biraz da cami imamı ve cemaatının katkısı olduğunu düşünüyorum, şöyle ki; islam dışında diğer dinleri, alanında uzman olmayan kişilere sormuş, ancak, sorduklarının hem fazla bilgileri olmadığı, hem de kendi dinine çekmek için bir çaba sarfetmediklerinden bahsetmiş ve sonuç alamamıştır.
İslam'a yönelmesiyle müslüman ahalinin sıcak karşılaması ve bilgileri ilk elden (imamdan) öğrenmesi, islama yakınlaşmasını sağlamış olabilir, islamı seçmesinde sunumun önemi ve misafirperverlik büyük önem kazanmış bence. Ayrıca, işaret (muzice) beklerken buna gerek olmadığını kısa zamanda anlaması, bizim müslümanların ise neden yıllar boyunca mucize aramaları gerektiğine en güzel örneklerden biri.
İyi ozaman biz de tez zamanda, ateist olma hikayemizi anlatan bir video hazırlayalım :D
sheyhzade
12-04-2009, 18:58
Masallah..
La havle vela illla billa..
Bismillahirrahmanirrahim...
Abovvv...
Demek ki arkadas ''isigi'' gormus.. :)
abdulKADİR
12-04-2009, 19:26
Bir işaret bekleyip,sonrasında kuranda kaldığı yerden devam ederken "içinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göstermedik mi?"ayetini görmesi
eğer doğruysa algıda seçicilik olarak değerlendiriyorum..Gerçekten de başına böyle birşey geldiyse etkilenmesi doğal...
Bu video hiramusta tarafından verilmişti, aslında onu islama sürükleyen sürecin biraz da cami imamı ve cemaatının katkısı olduğunu düşünüyorum, şöyle ki; islam dışında diğer dinleri, alanında uzman olmayan kişilere sormuş, ancak, sorduklarının hem fazla bilgileri olmadığı, hem de kendi dinine çekmek için bir çaba sarfetmediklerinden bahsetmiş ve sonuç alamamıştır.
İslam'a yönelmesiyle müslüman ahalinin sıcak karşılaması ve bilgileri ilk elden (imamdan) öğrenmesi, islama yakınlaşmasını sağlamış olabilir, islamı seçmesinde sunumun önemi ve misafirprverlik büyük önem kazanmış bence. Ayrıca, işaret (muzice) beklerken buna gerek olmadığını kısa zamanda anlaması, bizim müslümanların ise neden yıllar boyunca mucize aramaları gerektiğine en güzel örneklerden biri.
Objektif değerlendirmeleriniz için teşekkürler...
Videonun önceden verildiğini bilmiyordum. İlgili bir kelime verip forumda arama yaptım, sonuç vermeyince yoktur düşüncesiyle ekledim.
İyi ozaman biz de tez zamanda, ateist olma hikayemizi anlatan bir video hazırlayalım :D
Kusura bakma ama sinner, ateist olma hikayeleriniz imana erme hikayeleri kadar ilginç ve etkili olamaz. Ancak ''duvar ve duvara rastgele sürülen boya'' misali olur :)
Ama dinleyin bir hristiyan olma, yahudi olma ya da müslüman olma hikayesini, hepsinde olmasa da çoğunda bir olağanüstülük, bir ilginçilk ve etkileyicilik görürsünüz. Çünkü hepsi de ısrarla aramış ve aradıklarını bulmuşlardır.
Siz se kaybetmek için elinizden gelen gayreti göstermiş ve kaybetmişsiniz. Birşeyi kaybetmenin ne gibi bir ilginçliği olabilir ki?
''Arayın bulacaksınız, kapıyı çalın, açılacak...'' (hz. İsa)
Siz se kaybetmek için elinizden gelen gayreti göstermiş ve kaybetmişsiniz. Birşeyi kaybetmenin ne gibi bir ilginçliği olabilir ki?
Rahatlıkla yanıldığınızı söyleyebilirim.
Şuna emin olun ki, bir dini seçmek, bir dine girmek, bir dinden çıkmaktan çok daha kolaydır.
islamiyeti her yönüyle yaşayan biri için dinden çıkmak hiçbir şeyle kıyas edilemez zorluktadır. Aklınızı oynatmanın eşiğinden dönersiniz.
-sevgili avustralyalı bir baba olsa ve 9 yaşında bir kızı olsa onunla 50 yaşında birinin ilişkiye girmesini kabullenirmiydi?
-acaba evlatlık olarak aldığı çocuğun karısıyla kendisi evlenirmiydi?
-kanunlar izin verse kaçtane karı,cariye ve köleyle ilşkiye girerdi?
-nefsine sahip peygamberi gibi oda hala,teyze,amca ve dayı kızlaryla ilişkiye giriyormu?
-çok eşlilik yanlısı avustralyalının kaçtane anası var?
-avustralyalı zinanın alternatifi olan mutta nikahından kaç kere faydalandı?
yok arkadaş ben bu sorulara cvp alamayacam!!!!!!
abdulKADİR
12-04-2009, 19:58
:D sen bozuk plak gibi takıldın arkadaş,
sabırlı ol, gelecek cevaplar. 2 gündür kimi cevapsız bıraktım da seni bırakayım dimi?
abdulKADİR
12-04-2009, 20:04
Rahatlıkla yanıldığınızı söyleyebilirim.
Şuna emin olun ki, bir dini seçmek, bir dine girmek, bir dinden çıkmaktan çok daha kolaydır.
islamiyeti her yönüyle yaşayan biri için dinden çıkmak hiçbir şeyle kıyas edilemez zorluktadır. Aklınızı oynatmanın eşiğinden dönersiniz.
Yanılmak biz kullara mahsustur, yanılabilirim.
Ama dikkat ettiyseniz, inkarın kolay olduğunu söylemedim. Söylediklerimden böyle bir sonuca varılabilir ama benim belirrtiğim şey, ilginçlik ve olağanüstülük yönünün olamayacağıdır. Yoksa haklısınız, kolay değildir.Kolayca reddetse bile akabinde gelen günlerde çok sıkıntı çekeceği malumdur. Ne diyelim, işiniz zor. Allah kolaylık versin.
:D sen bozuk plak gibi takıldın arkadaş,
sabırlı ol, gelecek cevaplar. 2 gündür kimi cevapsız bıraktım da seni bırakayım dimi?
abdulkadirrrr abdulkadirrrrr
sana bi sorular sorarımki kirk tane çilingir çözemez seni :)
espiri yapman sayın necmettin erbakan hocanın siyasete hicret etmesi
sebebiyle yasaklanmıştır bilesin :)
ver cevapları kaçmaaa
abdulKADİR
12-04-2009, 21:47
abdulkadirrrr abdulkadirrrrr
sana bi sorular sorarımki kirk tane çilingir çözemez seni :)
espiri yapman sayın necmettin erbakan hocanın siyasete hicret etmesi
sebebiyle yasaklanmıştır bilesin :)
ver cevapları kaçmaaa
;) Benim inancıma göre tebessüm sadakadır.
;) Benim inancıma göre tebessüm sadakadır.
inanç statiktir abdulkadir
sen işe dinamik süreçler sürdüren sürekli form degiştirebilen bir mantıksal
mentalite ye sahip özgün bir beyne sahipsin tüm insanlar gibi.
inancın sana ait oldugundan çok emin olma :)
abdulKADİR
13-04-2009, 01:05
inanç statiktir abdulkadir
Bunu kim söylemişse yanılmış:)
İnanç hem statiktir hem dinamik. Din diliyle söylersek, her inancın sabiteleri ve değişkenleri vardır. Statik olsaydı bunca dinler, ekoller, mezhepler, tarikatler ve düşünce farklılıkları olur muydu?
Bunu kim söylemişse yanılmış:)
İnanç hem statiktir hem dinamik. Din diliyle söylersek, her inancın sabiteleri ve değişkenleri vardır. Statik olsaydı bunca dinler, ekoller, mezhepler, tarikatler ve düşünce farklılıkları olur muydu?
Statiği doğru manasında kullanmamışsınız..Mesela sizin dininiz Evrim teorisini kabul ediyor mu?Yoksa adem ile Havva yeterlimidir??.Eğer cevap,- evet yeter -olursa bu;Evet,din statik demektir..Sorgulamayan,vahyi olduğu gibi alan,tembel ve durağan demektir statik..
Mezhepler ise Kuran'ın içerisindeki çelişkili ayetlerden dolayı ortaya çıkmıştır..Bir kitaptan,bin mana çıkarılabiliyor..Yüce diye adlandırılan Allahın,kafaları karıştırmak değil insanları aydınlatmak üzere;açık,aleni,manası konusunda çelişkiye,ikileme,şüpheye düşürmeyecek ayetler yollaması hiç te zor olmamalıydı..İnsanları mezheplere bölerek aralarında husumet başlatmak ne derece tanrıca bir harekettir??..Ve hatta dinlere ve hatta v.s. v.s....Bölücülük sever Tanrı olur mu?:confused:
abdulKADİR
13-04-2009, 03:11
Statiği doğru manasında kullanmamışsınız..Mesela sizin dininiz Evrim teorisini kabul ediyor mu?Yoksa adem ile Havva yeterlimidir??.Eğer cevap,- evet yeter -olursa bu;Evet,din statik demektir..Sorgulamayan,vahyi olduğu gibi alan,tembel ve durağan demektir statik..
Mezhepler ise Kuran'ın içerisindeki çelişkili ayetlerden dolayı ortaya çıkmıştır..Bir kitaptan,bin mana çıkarılabiliyor..Yüce diye adlandırılan Allahın,kafaları karıştırmak değil insanları aydınlatmak üzere;açık,aleni,manası konusunda çelişkiye,ikileme,şüpheye düşürmeyecek ayetler yollaması hiç te zor olmamalıydı..İnsanları mezheplere bölerek aralarında husumet başlatmak ne derece tanrıca bir harekettir??..Ve hatta dinlere ve hatta v.s. v.s....Bölücülük sever Tanrı olur mu?:confused:
Tanrı'nın neleri sevip sevmediğini gerçekten merak ediyorsanız açın kutsal kitapları okuyun.
Statiği doğru manada kullandığımdan eminim. Mezhepler, ekoller vahyi olduğu gibi almadığının, sorguladığının bir göstergesidir. Benim dinim Evrim teorisini sizin kabul ettiğiniz gibi herşeyi tesadüflere bağlayarak elbette kabul etmez ama bir Yaratıcının kontrolünde olmak şartıyla kabul eder. Buna ''yaratılışçı evrim teorisi'' diyoruz. Adem'in veya ilk insanın yaratılmasıyla ilgili ayetlerden yola çıkarak ortaya konmuş güzel ve değişik fikirlerdir bunlar. Herşeyin sudan yaratıldığı belirtildikten sonra insanın yaratılmasıyla ilgili ayetler birleştirilip yorumlanarak değişik teoriler üretilmiştir ve bunlar Darwin'den yüzyıllar öncedir.
Ama dinamik dinin statik dindarları olmuştur her çağda. Bu da gayet doğaldır. Bir din içindeki statükocu dindarlar bahane edilerek özünde enerjik ve dinamik olan bir dini yargılamak ne kadar adildir? Onlar yüzünden ilerici dindarları yobaz olarak yargılamak ne kadar doğrudur?
Ayetlerin dediğiniz gibi açık ve net olması halinde, işte o zaman din statik olurdu. Çok boyutlu değil tek boyutlu, zengin değil fakir olurdu. Ve bütün zamanlara ait olamazdı. Bizim yararımıza olan bu durum, bizler tarfından bir düşmanlık vesilesi yapılıyorsa, bu bizim dar görüşlülüğümüzden ve tutuculuğumuzdan kaynaklanıyor demektir, yoksa Allah'ın yanlış yapmasından değil.
Alıntı;abdulKADİR
Mezhepler, ekoller vahyi olduğu gibi almadığının, sorguladığının bir göstergesidir
Mezheplere bölünme sebebi,ne dediğinden emin olunmayan ayetler(müteşabih),bazı hadisler,ibadetleri uygulama farklılıkları,yorumlanması gereken içinden çıkılamayan ayetlerdir.
Neyi sorguluyorsunuz ki??..Bu ayetlerin akla uygun olmadığını söyleyen birisi çıksa zaten onun adı inanır olmaz..Herşeyi Kurandan bulup buluşturursunuz..Domuz yemek yasaktır.Yiyebilirsin diyen bir mezhep var mıdır?Yoktur..Demek Allah'ın mübin diye adlandırdığı ama hiç te mübin olmayan statik bir Din-Allah-Kuran'ın çevresinde dönüp dolaşmaktan başka yapılan bişey yok..Sorgulama zaten müslümanlık inancı gibi saplantılı, (obsessiflik) buna mukabil çoğunlukla kompulsiflik içeren beyinlerce yapılamaz,altyapısı oluşamaz..Yoksa müslümanlardan da bilim adamı çıkabilirdi..
abdulKADİR
13-04-2009, 04:39
Alıntı;abdulKADİR
Mezheplere bölünme sebebi,ne dediğinden emin olunmayan ayetler(müteşabih),bazı hadisler,ibadetleri uygulama farklılıkları,yorumlanması gereken içinden çıkılamayan ayetlerdir.
Neyi sorguluyorsunuz ki??..Bu ayetlerin akla uygun olmadığını söyleyen birisi çıksa zaten onun adı inanır olmaz..Herşeyi Kurandan bulup buluşturursunuz..Domuz yemek yasaktır.Yiyebilirsin diyen bir mezhep var mıdır?Yoktur..Demek Allah'ın mübin diye adlandırdığı ama hiç te mübin olmayan statik bir Din-Allah-Kuran'ın çevresinde dönüp dolaşmaktan başka yapılan bişey yok..Sorgulama zaten müslümanlık inancı gibi saplantılı, (obsessiflik) buna mukabil çoğunlukla kompulsiflik içeren beyinlerce yapılamaz,altyapısı oluşamaz..Yoksa müslümanlardan da bilim adamı çıkabilirdi..
Bir soru soruyorsunuz, beklediğiniz cevabın dışında bir cevap alınca, hop başka konuya... Evrim teorisi tam da konuya ışık tutan bir örnekti oysa.
Yukarda dinin statik ve dinamik yünü olduğunu yazmıştım. Kitabın muhkem ayetleri olmasaydı adı din olmazdı zaten. Kitabın mucizevi olması da burdan kaynaklanıyor işte. Onun içinde çağa göre değişik yorumlanacak ayetler bulunurken çağlar boyu değişmesine gerek olmayan Muhkem/sabit hükümler vardır. Domuz hiçbir zaman yiyeceğimiz olmayacaktır, şarap içmemize de gerek yoktur. Domuz kan ve leş dışında ne dilersek yiyebiliriz. Bu mudur donukluk? Siz bunları yeyince özgür mü oluyorsunuz yani?
Müslümanlardan bilim adamı elebette çıkıyor ama sizin kastınız ''Einstein'' gibi biridir sanırım. Bir gün o da olursa, siz başka bahaneler bulursunuz inkar ve karalama için. Şeytanın arşivi geniş nasıl olsa.
Sevgili abdulKADİR;
Demek statikmiş ve mezheplerde anlaşılmaz çelişkiler içeren ayetler ve hadislerden dolayı ortaya çıkmış..Şimdi bu din mübin mi? ve statik değil mi??
Sevgiler
paslıçivi
13-04-2009, 07:51
2 gündür kimi cevapsız bıraktım da seni bırakayım dimi?
Alıntı:
paslıçivi´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=165861#post165861)
dünya dinler meclisinin aldığı kararla sahte ve gerçek dinler adlı bildirgenin bir örneğini buraya yapıştırırmısınız..
biz de biraz aydınlanmış olalım..
Tam da sizin istediğiniz gibi bir bildirge var elimde. Ama bu bildirge dediğiniz gibi dünya dinler meclisinin aldığı bir karar değil. Bana göre, tek doğru din olan İSLAM'ın hristiyanlık aşamasının bir bildirgesi. Bu bildirgede bir sorun çıkmazsa, islamın Musevilik ve Muhammedilik aşamasına ait bildirgelerini de sunarım size.
http://watchtower.org/tk/kn37/article_01.htm
paslıçivi; kolay gelsin kardeşim..:)
bu dünyada kimsenin dini kendine göre yanlış din değildir zaten..
abdulKADİR kardeşim..
sen cevap vermiyorsun ki.. sadece tepki veriyorsun..
yaşamdaki gizemi çözdüğünü, bildiğini zanneden bir inanır olarak şartlanmış tepkini veriyorsun..
cevap vermek çok farklı bir kavramdır.. bana öyle şeyler söylemelisin ki ben "hah tamam işte bu" demeliyim.. uyanıklık gerektirir..
sen sadece binlerce yıldır insanları bölen, birbirine düşüren, derin bir uykuya sokan inançlının tekrarlarını yapıyorsun..
dünya dinler meclisi benim şeyimden:p uydurduğum bir kavram, meclis.. böyle bir şey yok.. olması da imkansız zaten..
dinlerin hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğuna kim karar veriyor ve nasıl.. kriterleri ne..
bana göre deme.. sen kimsin ki.. sen perdenin arkasını görebilen kişimisin..
bahsettiğin semavi dinler dışındaki insanların binlerce yıldır inandıkları dinler sahte mi yani.. bu inançlılarda aklı başında bir adam çıkıp da "hop beyler bizim dinimiz sahteymiş bak haybeye binlerce yıldır inanmışız" dememiş mi..
mesela çoğunluğu budist olan japonlar.. 2500 yıldır büyük bir aldanma içinde mi yani...;)
ben şimdi buraya semavi din dışındaki inançtan birini getirsem o da kendi dininin gerçek, semavi dinleri de sahte olarak yorumlayacaktır..
hanginiz doğru söylüyor.. daha doğrusu birinizin doğru söyleme ihtimali var mı sence..
inanç dediğimiz şey deneyimlenebilen bir şey değildir ki.. doğrulansın ya da sahtelensin.. binlerce yıldır insanlar niçin "benim dinim hakikat diğerleri aldanma" diyor sanıyorsun ki..:confused:
hadi kolay gelsin bakalım..
abdulKADİR
13-04-2009, 14:04
Sevgili abdulKADİR;
Demek statikmiş ve mezheplerde anlaşılmaz çelişkiler içeren ayetler ve hadislerden dolayı ortaya çıkmış..Şimdi bu din mübin mi? ve statik değil mi??
Sevgiler
Sayın placebo, ispat yönteminize şaşıyorum. Ben dinin hem statik hem dinamik yönü vardır diyorum, siz ''demekki statikmiş'' diyorsunuz :)
Yani siz dinsizliğinizde bütün çelişkilerinizi hallettiniz mi? Bütün sorularınıza cevap buldunuz mu? Yapmayın. Her düşüncenin, buna dinler de dahil açık kapıları vardır. Puzzle ancak ölüm sonrası tamamlanacaktır. Ondan önce tamamladım derseniz kendinizi kandırmış olursunuz.
abdulKADİR kardeşim..
sen cevap vermiyorsun ki.. sadece tepki veriyorsun..
yaşamdaki gizemi çözdüğünü, bildiğini zanneden bir inanır olarak şartlanmış tepkini veriyorsun..
cevap vermek çok farklı bir kavramdır.. bana öyle şeyler söylemelisin ki ben "hah tamam işte bu" demeliyim.. uyanıklık gerektirir..
sen sadece binlerce yıldır insanları bölen, birbirine düşüren, derin bir uykuya sokan inançlının tekrarlarını yapıyorsun..
dünya dinler meclisi benim şeyimden:p uydurduğum bir kavram, meclis.. böyle bir şey yok.. olması da imkansız zaten..
dinlerin hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğuna kim karar veriyor ve nasıl.. kriterleri ne..
bana göre deme.. sen kimsin ki.. sen perdenin arkasını görebilen kişimisin..
bahsettiğin semavi dinler dışındaki insanların binlerce yıldır inandıkları dinler sahte mi yani.. bu inançlılarda aklı başında bir adam çıkıp da "hop beyler bizim dinimiz sahteymiş bak haybeye binlerce yıldır inanmışız" dememiş mi..
mesela çoğunluğu budist olan japonlar.. 2500 yıldır büyük bir aldanma içinde mi yani...;)
ben şimdi buraya semavi din dışındaki inançtan birini getirsem o da kendi dininin gerçek, semavi dinleri de sahte olarak yorumlayacaktır..
hanginiz doğru söylüyor.. daha doğrusu birinizin doğru söyleme ihtimali var mı sence..
inanç dediğimiz şey deneyimlenebilen bir şey değildir ki.. doğrulansın ya da sahtelensin.. binlerce yıldır insanlar niçin "benim dinim hakikat diğerleri aldanma" diyor sanıyorsun ki..:confused:
hadi kolay gelsin bakalım..
Cevap verme konusunda söylediklerin senin için de geçerlidir. Sen de inkara şartlanmışlık dolyısıyla tepki veriyor, inkarcıların llandığı argümanları tekrar ediyorsun.
Bizde hidayet kavramı vardır. Tartışılır, konuşulur ama ''hah işte'' dedirtmek bizim elimizde değildir. Herkesin kafasına saksı düşeceği bir vakti vardır. İster bu dünyada ister diğerinde.
Meclis'i senin uydurduğun her şeyiyle ortada. Aynı şeyi tekrar etmem bunu ciddiye aldığımı göstermez:)
Her din sahibinin kendi dinini savunması, kendi inancını tek gerçek olarak sunması, bütün dinlerin uydurma olduğu sonucuna götürmez. Ateizm homojen bir fikir midir yani? Allah yok, dinler saçam deyince iş bitiyor mu? Bu inkarın dalları budakları yok mu? Size göre de sahte ateistler gerçek ateistler yok mu? Hanginiz doğru söylüyor? :)
Benim inancım kur'anı esas alır. Ama sana müslümanlığın gerçek olduğuna dair bildirge sunmadım. Bir hristiyan bildirgeyi ilettim. Bununla demek istedimki, gerçek dinin özellikleri ve sıfatları vardır. Bunlar aşağı yukarı hepsinde aynıdır. Bu özelliklere uyan din en gerçekçi dindir.
abdulkadir takkiye yapıyorsun :)
bir kere dinin belli değil dökümanter bazında dogaçlama ile konuşmak ve yorumlamak
la ilahi statiklerin mantıksallık karşısındaki çaresizliğini kapatmaya çalışırcasına
bahane bulma mekanizmanı high efficiency modunda çalıştırıyorsun
sanki ilahi statikleri bir şirketmiş sende çalışanmış ve ayın elemanı olmak patronun
gözüne girmek için kendini paralayan bir personelden farklı gözükmüyorsun :)
Kusura bakma ama sinner, ateist olma hikayeleriniz imana erme hikayeleri kadar ilginç ve etkili olamaz. Ancak ''duvar ve duvara rastgele sürülen boya'' misali olur :)
Ama dinleyin bir hristiyan olma, yahudi olma ya da müslüman olma hikayesini, hepsinde olmasa da çoğunda bir olağanüstülük, bir ilginçilk ve etkileyicilik görürsünüz. Çünkü hepsi de ısrarla aramış ve aradıklarını bulmuşlardır.
sn Abdülkadir,
Sanki benim yaşadıklarımı yaşamışsınız ve söyledikleriniz kesin doğruymuş gibi ahkam kesmeniz ilginç doğrusu...
Oysa ben, sizin durumunuz hakkında kolayca ahkam kesebilirim. Çünkü daha önce müslümandım, incili ve tevratı da okumuşluğum var.
Peki sizin ateist olmakla ilgili hiç tecrübeniz var mı ?
Arama, sorgulama bahsine gelince bazı insanlar var ömürleri boyunca bir düşünce sistemi içine kendilerini hapsedip onun kölesi olmuşlar. Bazı insanlar da var ki evrimin canlı tanığıdırlar: şüphe ederler, sorar, sorgularlar. Sürekli bir değişim ve yenilenme içindedirler. :D
Kitaptaki muhkem ve müteşabih ayetler ile
dinin statik ve dinamik oluşu hakkında nasıl bir bağlantı kurdunuz merak ettim örnekleriyle açabilir misiniz ?
Hadi islamda çok eşlilik, cariyelik, kadınların mirastan yarı pay alması, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık :)
Peki üzerinde net bir fikire varılamayan kapalı ve pek çok anlam içerdiği söylenen ayetlerden nasıl hüküm çıkaracaksınız ?
abdulKADİR
13-04-2009, 19:10
abdulkadir takkiye yapıyorsun :)
bir kere dinin belli değil dökümanter bazında dogaçlama ile konuşmak ve yorumlamak
İzin ver ben de güleyim...:D
Yani daha ne diyeyim? Müslüman olduğumu bas bas haykırırken, nasıl hala takıyye yapmış olabilirim ki???
sn Abdülkadir,
Sanki benim yaşadıklarımı yaşamışsınız ve söyledikleriniz kesin doğruymuş gibi ahkam kesmeniz ilginç doğrusu...
Oysa ben, sizin durumunuz hakkında kolayca ahkam kesebilirim. Çünkü daha önce müslümandım, incili ve tevratı da okumuşluğum var.
Peki sizin ateist olmakla ilgili hiç tecrübeniz var mı ?
Arama, sorgulama bahsine gelince bazı insanlar var ömürleri boyunca bir düşünce sistemi içine kendilerini hapsedip onun kölesi olmuşlar. Bazı insanlar da var ki evrimin canlı tanığıdırlar: şüphe ederler, sorar, sorgularlar. Sürekli bir değişim ve yenilenme içindedirler. :D
Kitaptaki muhkem ve müteşabih ayetler ile
dinin statik ve dinamik oluşu hakkında nasıl bir bağlantı kurdunuz merak ettim örnekleriyle açabilir misiniz ?
Hadi islamda çok eşlilik, cariyelik, kadınların mirastan yarı pay alması, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık :)
Peki üzerinde net bir fikire varılamayan kapalı ve pek çok anlam içerdiği söylenen ayetlerden nasıl hüküm çıkaracaksınız ?
Benim söylediklerimi lütfen ''biz de ateist olmamızla ilgili bir video hazırlayalım'' gibi bir laf eden bir arkadaşın sözleriyle beraber okuyun. Ateist olmayı ne kolaya indirgiyorum ne de basite.
O söze atfen diyorum ki, sizin başınızdan da en az bu Avustralyalı gencin başına gelen gibi basit bir olay, ya da hristiyan olan birinin rüyasında İsa Mesih'i görmesi gibi bir bir rüya geçti mi? Beyazlar içinde rüyanıza giren Marks sizi bütün dinlerden azad ettiğini söylüyor mu mesela? Bunların olamayacağını söyledim ben. Yoksa herkesin kendince sebebi var elbette ateist olmak için.
Kötü şeylerin tecrübesi felaket getirir. Kötü olduğunu nerden biliyorsun derseniz gözümüzn önünde bunu tecrübe eden binlerce insan var ya işte:)
''...zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık...''
Tevrat ve incili okumaktan kur'ana sıra gelmemiş sanırım:) Taşlanarak öldürme hangi ayettedir?
Muhkem ayetler bile tam anlamıyla statik sayılmaz. Mesela hırsızın cezası... Ayette hırsızlık ve el kesme olarak iki kesin kavram var gibi görünüyor ama aslında üzerinde fikir üretmeye ve farklı sonuçlar çıkarmaya müsait iki kavramdır bunlar. Hangi mallar, hangi insanlar tarafından, nerelerden çalınırsa hırsızlık olur soruları birbir cevap bulması gerekiyor. Sonra el denilen organdan kastedilen nedir? Hakiki midir mecazi midir? Hakikiyse, dirsekten mi başlar, bilekten, yoksa parmak köklerinden mi? Yok öyle ''baklava çaldı 15 yıl içeri''.
Muhkem dediğimiz ayetlerin çoğunluğunda bu durum vardır. En net olanlardan biri domuz etidir mesela, onun da yağı yenilir mi, ya da yaban domuzu yenilir mi gibi soruları var?
Müteşabihlere gelince... onlar zaten hüküm ayeti değildir. Genellikle gaybi haberlerle ilgilidir.
Cehennemin en altında biten bir ağaçtan bahsedilir mesela... Siz hemen itirazları basarsınız, geçmiştekilerin bastığı gibi: ''Ateşin içinde ağaç nasıl yetişir, yetişirse cinsi nedir, boyu nedir ... gibi. Bunlar üzerinde herkes bir teori atabilir ve savunabilir ama hiçbiri de gerçeğin kendi olmaz.
Ama diğer hüküm ayetlerinde bir karara varmak ve birini uygulamak durumunda kalırız. Yerel mahkemelerin farklı kararlar vermesi gibi bir amelin farklı uygulanışları olmaktadır. İşte bütün bunlar İslam otobanının ne kadar geniş ve ne kadar çok şeritli olduğunu gösterir.
paslıçivi
13-04-2009, 21:54
[quote=abdulKADİR;166503]
Cevap verme konusunda söylediklerin senin için de geçerlidir. Sen de inkara şartlanmışlık dolyısıyla tepki veriyor, inkarcıların llandığı argümanları tekrar ediyorsun.
neyi inkar etmişim ben...
Her din sahibinin kendi dinini savunması, kendi inancını tek gerçek olarak sunması, bütün dinlerin uydurma olduğu sonucuna götürmez.
nereye götürür peki.. bunca inanç bolluğunda bir tanesinin doğru olduğuna mı götürür.. hangisinin doğru olduğuna nasıl karar vericez.. siz bunları akıl süzgecinden geçirince size giydirilen inanca mı ulaştınız her inançlı gibi:)
Ateizm homojen bir fikir midir yani? Allah yok, dinler saçam deyince iş bitiyor mu? Bu inkarın dalları budakları yok mu? Size göre de sahte ateistler gerçek ateistler yok mu? Hanginiz doğru söylüyor? :)
ateist olduğumu nerden çıkardınız.. ben öyle birşey söylemedim
gerçek dinin özellikleri ve sıfatları vardır. Bunlar aşağı yukarı hepsinde aynıdır. Bu özelliklere uyan din en gerçekçi dindir.
alalım bu özellik ve sıfatları.. ve bunları hangi konsey, meclis belirlemiş.
evrensel-insan
13-04-2009, 22:10
Saygideger abdulKADIR;
Eger ben bugun, ruyama giren herseye bir dogruluk payesi bicsem ve bu dogruluk temelinde bir inanc dusuncesi olustursam; bugun benim bir degil, birden fazla inancim olurdu.
Onemli; olan yasam ve iliskilerde yasananlarin sizleri etkilemesi degil; soyut kavramlara nasil bir bakis acisiyla yanastiginiz. Soyut kavramlar var oldugundan dolayi; eger siz o soyut kavrami sahiplenirseniz, iki turlu sahiplenirsiniz. Ya var'a tasiyarak, ya da yok'a tasiyarak. Her ikiside biribirine zit oldugu halde bir sahiplenmedir. Sonucta da bu sahiplendiginiz soyutu; inanca tasiyabilmek icin dogrulamaniz gerekir. Bu dogrulama, olumlu da olabilir-var-; olumsuzda olabilir-yok-
Eger inanctan tamamen arinmak gibi bir dusunceye sahipseniz; o zaman inancin ne olumlusuna ne de olumsuzuna ihtiyac duymazsiniz. Sadece, sizi inanca tasiyacak olan soyutu; kavram olarak algilarsiniz ve inanca tasimazsiniz.
Inanca tasimadiginiz icin de; o soyut kavram; yasam ve iliskinizde herhangibir sekilde yer almaz. Sizin kendi adiniza vereceginiz kararlarda; kendiniz icin cizeceginiz yolda ve yoneleceginiz dusunce de katkisi olmaz. Sizde inancdan bagimsiz olarak ve inancdisi; yasam ve iliskinizi surdurursunuz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Esprili bir adam videodaki tarzı çok hoş.
Placebo,
Müslümanların asırlarca bilimde batıyı solladığını nasıl unutursun? Ayrıca batını bizimkiler buldu diye sahte patentlerini bastığı pek çok buluşun onlardan asırlar önce müslüman bilim adamlarınca keşfedildiğini nasıl inkar edersin?
Halimiz ortada olsa da hiç mi övünecek şey yok ecdatta?
Geri kalmamız dinden değil hükümet politikalarındaki yanlışlardan eğitimin kalitesizliğindendir!
Yoksa islamı kenara koyarsak tüm biliminsanları ateist midir?
Tutarsız bir yaklaşım bu!
Şunu unutmamak lazım, her ne kadar adı islam ise de her insanın kendi beyninde yaşadığı din diğer insanlarınkinden farklıdır. Herkes kitaba vs. kendi açısından yaklaşır. Yoksa bu kadar farklı mezhep, tarikat vs. çıkabilir miydi?
İslamı uygulayan her ülke aynı dini kurallarla mı yönetiliyor?
Tekrar yazmalıyım, bilimde ilerleyememek eğitim politikalarının ve uygulayıcılarının suçudur! Lütfen mantık, biraz tutarlılık!
Tekrar yazmalıyım, bilimde ilerleyememek eğitim politikalarının ve uygulayıcılarının suçudur! Lütfen mantık, biraz tutarlılık!
Bir de her yeni buluş, bilimsel çalışma için v.s. CAİZ MİDİR DEĞİL MİDİR tartışması olmasa süpper olacak.
Din eninde sonunda bilimin buluşlarına diz çöker.
Gözün gördüğü eninde sonunda görmediğine üstün gelir.
Benim meselem Newton'a iman edip Einstein'ın geleceğeni öngörememek. Yoksa neyin ne olduğu kabak gibi ortada :) (mı acaba?)
paslıçivi
15-04-2009, 06:23
bu videodaki delikanlı anlattığına göre anne baba tarafından ateist yetiştirilmiş.. yani kendisine giydirilen zihin ateizm..
ateist yetiştirilen bir insanla, sonradan ateist olan insandaki bilinç düzeyi çok farklıdır..
bir tanesi çatlak tohum hazır verilmeye çalışılmıştır, diğerinde kişi yaşamında tohumu deneyimleriyle çatlatmıştır.. biraz daha gayretle aydınlanma farkındalığın zirvesine çıkabilir..
zeitgeist
16-04-2009, 05:26
Yoksa islamı kenara koyarsak tüm biliminsanları ateist midir?
teistlerinde kabul ettiği gibi biçoğu...İtirazları sadece ateist oranının ateistlerin iddia ettiği kadar yüksek olmadığı...
Müslümanların asırlarca bilimde batıyı solladığını nasıl unutursun? Ayrıca batını bizimkiler buldu diye sahte patentlerini bastığı pek çok buluşun onlardan asırlar önce müslüman bilim adamlarınca keşfedildiğini nasıl inkar edersin?
Halimiz ortada olsa da hiç mi övünecek şey yok ecdatta?
Eğer mutezileri müslüman sayıyorsan...
Fakat konu hakkında fikri olan birçok tutucu müslüman mutezileri müslümandan saymamakta...
Gazali'nindir diye hatırladığım bir söz var. Gerdim gerdim kopacaktı bıraktım. Aklından bahsediyor.
Bu gün Osmanlıdaki fen ilerleyişinin dibine kibrit suyu döktüğü söylenen bu kişi bile şüphelenmeden yapamamış.
Fakat mesele kendini nerede lanse ediyorsun.
Multimedya bölümünde verilen bir linkte Amerikalı bilim adamı, bilim dünyasındaki inanan oranını %40 diye veriyordu.
Kişi kendini bu tanımın içine koyuyorsa biz de öyle kabul etmeliyiz.
Zeitgeist,
Aslında benim zorum, işe tek taraflı bakmayalım diye.
Yoksa ben de (hele yakın zamanda Gönül Tekin'i de izlemişken) tam bir inanan sayılmam.
Bir de biz neticede ortadoğu dinlerinin kaynağına yakın yaşıyoruz.
Eğer bir kızılderili olsaydık ve ya Okinawa adasında doğmuş olsaydık ne kadar farklı algılayacaktık dünyayı.
Biraz o ihtimallerimize de şans verelim. Dışardan bir yabancı gibi bakalım.
O zaman ne deriz? Bence şöyle: Bir zamanlar ilimin yükselen burcu İslam alimleriymiş. İslam yayılırken düşünceyi, teknolojiyi ve ilmi de yaymış.
Ha, bu dediğim neredeyse 6- 7 yüzyıl öncesi. Onu kabul ediyorum.
Bu kabulle hareket edersek soru şuna dönüşür: Demek ki İslam yaşanılırken de Bilim de yükselinilebilir. Bu yaşanılma dediğim ülkenin genel halkını kapsıyor. Yoksa alimler ister ateist olsun ister deist!
Çok dağınık anlattıysam lütfen kusuruma bakmayın.
AzinliginFeryadi
16-05-2009, 22:54
Hiramusta bu ne yav?Boş yere kotayı doldurttun akşam akşam.Ben de birşey izleyecez sandım.kuranın belki 50 yerinde o ifadeler geçiyor.Yani herifin bi tanesine denk gelmesi mucize mi oluyor?Hem elemanın yalan söylemediği ne malum?Tıraş ta tıraş...
Sen bununla hidayete eriyorsan benim tanık olduğum tesadüflerle nelere erersin acaba? :D
Boş işlerle uğraşmayın bence.Hadi allahınız Ay'ı ikiye yarsın da seyredelim hep birlikte.Sonra nasıl olsa düzeltir.o herşeye kadir değil mi?
Burada sorun tesadüflerin ilginçliğinde değil ki, asıl sorun sizlerin bunları allahtan bilmeniz.Yani havada iki uçak çarpışsa, ''milyonlarca ayrı rota varken nasıl bunlar çarpıştı ve işte allahın hikmeti'' dersiniz.İşte sakat zihniyet bu.Kardeşim tesadüfler her zaman vardı ve her zaman da olur.Bunları bir yüce kuvvetin yaptığını söyleyemeyiz.Tesadüf tesadüftür.
Düzce depreminde, alkolik bir adamın evin altında kalmasıyla can vermesi olayında da ''işte allahın gazabı'' diyen sizdiniz.Aynı depremde ölen yeni doğmuş bebek hakkında yorum yapmaya gelince, köşebucak kaçan da sizdiniz.Unutmayın!!!
Felsefeci 87
16-05-2009, 23:01
Gerçekten çok ilginç bir yaklaşım karşısındayız. Ama bu gibi durumlara alışık olduğumu belirtmek istiyorum. Kimi, İsa'dan bir işaret bekler ve onu görür(!) ona iman eder.. Kimi Buda'dan, Kimi de islam'da bir işaret bekler. Ben bunun gerçeği yansıttığına zerre kadar inanmıyorum. Çünkü aynı şeyleri diğer dinlerden,inançlardan insanlar da dile getiriyor. O yüzden bu gibi durumlar, tamamen safsatadan ibarettir. Tabi anlayabilene, düşünüp sorgulayabilene...
sevgilerimle..
nekadarcahilim
08-06-2009, 00:38
bende çekip koyacağım bir tane kararsızdı hala deist yada atesit olmakta kararsız diye :D
hiramusta
19-06-2009, 03:24
Hiramusta bu ne yav?Boş yere kotayı doldurttun akşam akşam.Ben de birşey izleyecez sandım.kuranın belki 50 yerinde o ifadeler geçiyor.Yani herifin bi tanesine denk gelmesi mucize mi oluyor?Hem elemanın yalan söylemediği ne malum?Tıraş ta tıraş...
Sen bununla hidayete eriyorsan benim tanık olduğum tesadüflerle nelere erersin acaba? :D
Boş işlerle uğraşmayın bence.Hadi allahınız Ay'ı ikiye yarsın da seyredelim hep birlikte.Sonra nasıl olsa düzeltir.o herşeye kadir değil mi?
Burada sorun tesadüflerin ilginçliğinde değil ki, asıl sorun sizlerin bunları allahtan bilmeniz.Yani havada iki uçak çarpışsa, ''milyonlarca ayrı rota varken nasıl bunlar çarpıştı ve işte allahın hikmeti'' dersiniz.İşte sakat zihniyet bu.Kardeşim tesadüfler her zaman vardı ve her zaman da olur.Bunları bir yüce kuvvetin yaptığını söyleyemeyiz.Tesadüf tesadüftür.
Düzce depreminde, alkolik bir adamın evin altında kalmasıyla can vermesi olayında da ''işte allahın gazabı'' diyen sizdiniz.Aynı depremde ölen yeni doğmuş bebek hakkında yorum yapmaya gelince, köşebucak kaçan da sizdiniz.Unutmayın!!!
Basit insanlar traş der geçer,biz de hikmet gözüyle bakarız.Allah'ın,güneşle,ayla,çiçekle,böcekle,kimi zamanda açık kalmış kitaptaki gözümüze takılan bir cümleyle bize mesaj verdiğini düşünürüz.Bir damlanın suda bıraktığı helozonlarla,yaprağın rüzgarda hışırdamasını O'na,O'nun yasalarına bağlarız.Ve şunu biliriz ki var olan herşey O'na secde ediyor.İstese de,istemese de.Sen ağustos böceği gibi sazla,sözle oyalanmaya devam et,en fazla 100 sene daha yaşarsın.Ondan sonra ben senin ense traşını görürüm öbür tarafta.Şimdilik iyi traşlar. :)
Allah'a ayı yarmak zor bir şey değildir.Milyonlarca sene önce yeryüzünün birleşik topraklarını ayırarak nasıl ayrı kıtalar haline getirdiyse,bunun daha da ötesini yaparak,ayı paramparça edebilir.Ki,ay parçalanacakta...Allah her oluşu bir sebep sonuç ilişkisinde yaratır.Biz buna Allah'ın yasaları yani sünnetullah diyoruz.Gün gelecek ay da bir sebep sonuç ilişkisi içinde parçalanacak.Kıyamet gibi bir sonucun sebebi olacak.Bu yüzden böyle bir mucizeyi istemek için acele etme.Mucizeler, talep edenlerin hep sonlarını getirmiştir.Birgün ayın yarılması gibi bir mucize gerçekleşecek ve o mucize yeryüzündeki yaşamın sonunu getirecek.
Ki size duyurulmuş olan mutlaka gerçekleşecektir.
Yıldızlar silinip süpürüldüğünde,
Gök yarıldığında,
Dağlar un-ufak edilip savrulduğunda, (mürselat 7-10)
adamolacakçocuk
19-06-2009, 08:17
"Ateistti Müslüman oldu"
Sıradan bir insanın müslüman oluşu sanki müslüman olmak,"olmayacak bir şey"mişte "olmuş" gibi karşılanır nedense.Hele birde adam Ateistse ve müslüman olmuşsa bayram yeridir her yer.Ortalık bunca İslamdan çıkmış insanla doluyken,bir gencin müslüman olması züğürt tesellisi verir bazılarına..Çok sık duyarsınız inançlı insanlardan " Kimsede Allah korkusu kalmamış" lafını,Kimsede Allah korkusu kalmamıştır ama o genç müslüman olmuş islam alemi kaybettiği kanı geri kazanmıştır.
hiramusta
19-06-2009, 10:35
Bize lazım olan bardağın dolu tarafıdır dostum,boş tarafı değil.Aslında ben birisinin İslam'a girmesiyle övünmüyorum.Hidayete eren de,yoldan sapan da kendine nefsinedir.Benim bundan ne karım var ne de kazancım.Sadece birisinin başından geçen değişimi aktarmak istedim...Çokluktan hoşlanmam,övünmem,medet ummam.Çoğunluğa,güce güvenmek amiyane tabirle tapmak insana yanlış işler yaptırır,yanlış yollara meylettirir.Adaletin yerini zulümat alır,yeryüzü cehenneme döner,tıpkı şahid olduklarımız gibi.Önemli olan adam olmaktır,insan olmaktır,nitelikli olmaktır.Hangi inanç ya da inançsızlıkla olursa olsun,insanlığı ve yeryüzünü inşaa ve ihya etmeye yönelik hertürlü çaba İslamidir,Allah'ın arzuladığı ve Kur'anın önceliğidir.
Yanlış yapmışsın sayın hiramusta.
Bu video youtube da da var. Oradan link verseydin, 6 sayfalık mesajlardan bazıları olmazdı sanırım. Ya da başka bir sebepmi bulunurdu acaba... evet evet bulunurdu...
Bence video, mucize tanımına da bir örnek. Bence mucize insandan insana değişir.
Saygılar
bnce bu tür olaylara dar açıdan değilde evrensel açıdan bakabilmek daha doğru,
her din kendini evrensellik iddasında sunmuyormu,türkiyeden bakarsak islamiyet evrensel bir din değilmi,ama şu hale bakın ki dünya üzerindeki hristiyan sayısı müslimanlarındakinde herhalde 3 kat fazladır,eskiye ragbet olsa bit pazarına nur yağardı lafzı burda tutmamış hatta evrensel olduğunu iddaa eden bir din hala dünya nüfüsünun yaklaşık 4 te 1 tarafından kabul görmemiş,
öle cımbızla 2 örnek seçip bunlarda müsliman oldu demek genel tabloyu görememek demek,genele bakarsan hristiyanlık 3 kat fazla,ki bu bile bu dinlerin sorgulanması için başlı başına bir sebep
bnce bu tür olaylara dar açıdan değilde evrensel açıdan bakabilmek daha doğru,
her din kendini evrensellik iddasında sunmuyormu,türkiyeden bakarsak islamiyet evrensel bir din değilmi,ama şu hale bakın ki dünya üzerindeki hristiyan sayısı müslimanlarındakinde herhalde 3 kat fazladır,eskiye ragbet olsa bit pazarına nur yağardı lafzı burda tutmamış hatta evrensel olduğunu iddaa eden bir din hala dünya nüfüsünun yaklaşık 4 te 1 tarafından kabul görmemiş,
öle cımbızla 2 örnek seçip bunlarda müsliman oldu demek genel tabloyu görememek demek,genele bakarsan hristiyanlık 3 kat fazla,ki bu bile bu dinlerin sorgulanması için başlı başına bir sebep
Müslüman nufusu ile hristiyan nüfusu birbirine yakındır.Nerden çıkartıyorsunuz 3 katını anlamıyorumki.Dünya üstünde 6 milyar insan yaşıyor.
Bunlardan japonya,çin,hindistanın nufusu 3 milyara yakın.Ve semavi dinlere inanmıyorlar.Geriye dünyanın yarısı kalıyor.Gerisini siz hesap edin artık.Ayrıca ateizmi savunurken,hristiyanlığa atıfta bulunmak ne kadar doğru bir hareket.Bence ateistliğinizi bir sorguya çekin isterseniz.
Saygılarımla...
" Bunlardan japonya,çin,hindistanın nufusu 3 milyara yakın.Ve semavi dinlere inanmıyorlar.Geriye dünyanın nufusunun yarısı kalıyor "
Demek ki dunya nufusunun yarisi kitaba inanmiyor
Kitaba inanlarda kitapda ayriliyor
Kitapta ayrilanlarda tarikatte ve cemaatte ayrilmakta
Bu kucuk ayristirma yolun tek olmadigini ve tanriya inananlarin degisik yollarda oldugunu gostermekte
Herkes benim yolum dogru diyor, hangi yol dogru
Bir suru yol var biz yoldan cikalim dedik ve ciktik
Bizim icin cizilmis yollarin disina ciktik
Yollari begenmedik
Birileri bagiriyor yoldan cikmayin ve bizim dogru bildigimiz yoldan gitsin herkes
Gitmezsek ne olur cayir cayir yanarsin
Pekte mantikli gelmiyor bana
Mantik ile manti arasinda ki farki algilayabilenler bu sorunu cozerler
sevgiler
Müslüman nufusu ile hristiyan nüfusu birbirine yakındır.Nerden çıkartıyorsunuz 3 katını anlamıyorumki.Dünya üstünde 6 milyar insan yaşıyor.
Bunlardan japonya,çin,hindistanın nufusu 3 milyara yakın.Ve semavi dinlere inanmıyorlar.Geriye dünyanın yarısı kalıyor.Gerisini siz hesap edin artık.Ayrıca ateizmi savunurken,hristiyanlığa atıfta bulunmak ne kadar doğru bir hareket.Bence ateistliğinizi bir sorguya çekin isterseniz.
Saygılarımla...
benim ateist olduğumu nerden çıkarttın anlamadım,hangi kelimemden dolayı o fikre kapıldın onu da anlamadım,tanışmna bölümünde kendimi tanıtmıştım ordan ne olup olmadığımı öğrenebilirsin,ha bu arada hristiyan vs.. de değilim
insan sayısına bakılarak dinin büyüklüğü veya doğruluğu mu anlaşılır ki??? hiçbirdinin evrensel olduğunu sanmıyorum.. hepsi bölgesel... ama sanırım ateisme evrensel diyebiliriz.. (kendime pay çıkardığım hissine kapılmıyor değilim tabii)
birde müslümanların herçocuk müslüman doğar safsatası varki en çok o beni güldürüyor..
Dindar kişilerin dini inançlarını terketmeleri çok zor bir süreçtir. 150 yıl sürebilir. Esas korku ilahı cezalandırılma değil, toplumsal etkinliklerini kaybedip dışlanma korkusudur. Bu diğerinden çok daha korkutucu olmalı.
Aslında dünyada herkes bir anda tanrı inancını terketse aetist olsa bu insanların da ateist olmaları muhtemeldir. Çünkü herkes bir dine "herkes bir dine inandığı için" inanır.
Bu alışkanlığı kazanan insanlar ne kadar entellektüel olursa olsun dedelerinden babalarına ondan da kendilerine kalmış olan bu alışkanlığı değiştirmek için birkaç nesil sonraki torunlarını beklemelidir.