PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan dursun mason muydu?

karadenizli
26-03-2009, 03:42
http://www.angelfire.com/de3/dumrul/mas2h.html

....TURAN DURSUN BİR MASONDU!.. HER YAZISI İÇİN SADECE 75.000 LİRA ALDIĞINI İDDİA ETMESİNE RAĞMEN, İSTANBUL'UN EN MUTENA SEMTLERİNDEN BİRİNDE OTURUYOR VE ÜÇ OĞLUNU GURBETTE EN İYİ OKULLARDA OKUTUYORDU.....

sheyhzade
26-03-2009, 04:03
bende bu Turan Dursun kim ki diyordum..
meger masonmus..
ondan vurmuslar demek ki..
Allah Allah...

Mep burda olsa gulerdik ya,simdilik bunla idare et Karadenizli.

dilaver
26-03-2009, 04:56
Karadenizli, aşşagıdaki alıntılar oglu Abid'in babam Turan Dursun adlı kitabından. Şimdiye kadar da yalanlayan çıkmadı :

Sİnop'un Türkeli ilçesinde yaşıyorduk. Burası babamın yeni sürgün
yeriydi. Tek odalı bir evimiz vardı, orman içinde. Yıkık dökük bir evdi... Evimizdeki tek odada, iki sedirimiz, iki kilimimiz ve İki penceremiz vardı. Eşya almak için paramız yoktu. Küçüktüm ama yoksul olduğumuzu biliyordum.

Bir kış günü. O gün akşama doğru tipi yerini ayaza bırakmış. Biz de
annemle beraber sobanın yanına oturmuş babamı bekliyoruz. Bir süre
sonra kapı çalındı, açtık. Gelen, babamdı. Tir tir titriyordu. Annem he-
men fark etti: "Paltonu ne yaptın?" Babam sanki hiçbir şey olmamış gibi
anlattı:
Yolda gelirken, üzerinde gömleğinden başka bir şeyi olmayan yoksul,
yaşlı bir köylüye rastlamış. Tutup paltosunu ona vermiş. Olayı anlatırken
sözlerinde ne bir telaş, ne bir heyecan var. Sanki her gün yaptığı sıradan
bir iş. Oysa paltoyu taksitle almış ve taksitleri binbîr zorlukla ödemişti.
Annem biraz bağırdı çağırdı, sonunda olay kapandı. Ama babam bir değil,
birkaç kış ceketiyle idare etmek zorunda kaldı.

Esnaflar aralarında para toplayıp babam için bir ev yapmaya karar
vermişler. Babama sürpriz yapmak için temel atma sırasında dua okumasını
istiyorlar. Babam gidiyor, tam duaya başlayacak, soruyor: "Buraya
ne yapılacak?" Kendisi için ev yapılacağını öğrenince, "Siz benim
onurumla mı oynamak istiyorsunuz, bir devlet memuruna rüşvet mi veriyorsunuz" diye ortalığı birbirine katıyor. Zor gönlünü alıyorlar. Bir
daha da böyle şeylere teşebbüs etmiyorlar.

Türkeli'nde başımıza gelen olay Sivas'ta da tekrarlandı. Babama müftülük lojmanı yapılmak istendi. Babam reddetti, "lojman yerine hastane yapılsın " dedi. imamlar için kurs açtı. Kursiyerleriyle birlikte Atatürk'ün anıtına çelenk koydular.

Abidinpaşa'daki evimiz iki odalı. Amcam ve iki hatam da bizde kalıyorlar. Üçü de öğrenci. Babalan okumaları için fazla ilgilenmiyor. Yük ağabeylerinin üzerinde. Babam ikisinin de okumasını istiyor.Küçücük evde altı kişiyiz. Babamın TRT'den aldığı para yetmiyor. Dedem oralı bile değil, hiç para göndermiyor. Amcam okul masraflarına katkı olsun diye tabelacılık yapıyor.

Abidinpaşa'daki evin sahibi kirayı artıramadığımız için bizi kapı önüne koyuyor. İncesu İmrahor Caddesinde kiraladığımız bir evetaşınıyoruz. Yeni evi çok seviyorum. Yaşamımızda ilk kez balkonlu bir evimiz var. Eşyaları yerleştirirken saatlerce balkonda oturuyorum.

Babam TRT'de prodüktör. Amcam, okumak İçin İstanbul'da. Halalarımdan
biri evlendi diğeri dedemin yanında. Ekonomik durumumuz biraz düzelmiş gibi. Babam Ankara'nın ilçesi Sincan'da bir kooperatife giriyor. Ev sahibi oluyoruz. Ama kolay olmuyor, çok borçlanıyoruz. Olsun, evimiz var diye sevinçliyiz. Babam artık işe banliyö ile gidip geliyor.

Emekli maaşını bize gönderiyor. İstanbul'daki giderlerini arkadaşı
karşılıyor. Babam ihtiyacı olduğu parayı muhasebeciye bildiriyor. Ancak
babamın muhasebeciden istediği paraların tutan ilginç: 34 bin 235 lira
veya 31 bin 840 lira gibi. Muhasebeci her defasında babama soruyor:
Turan Bey, neden hep küsuratlı istiyorsunuz?" Muhasebeci ödemeyi
küsuratlı yapmak İstemiyor. 34 bin 235 lira isteyince 35 bin lira vermek
İstiyor. Babam kabul etmiyor: "Hayır hayır, siz benim istediğim parayı
verin. Ben hesapladım, bana tam o kadar para gerekiyor" diyor.

Son olarak yaşadıgı yer ise Küçükyalı ve İstanbul'un sıradan bir semti. Sen İstanbullu olduguna göre o semtin mutena olmadıgını da çok iyi bilmen gerekir.

Bu çarpıtmalara nasıl da gözükara inanmaya meyillisiniz bilmem ki.

saygılarımla

karadenizli
26-03-2009, 12:25
Sıkıntı yaşadığı dönemler ilk devirleri ama,

yazıda bahsedilen büyük ihtimalle son devirler yani;

1985-1990

K.C.
26-03-2009, 12:44
1985 Fakülteye girdiğim yıl. Yurt-Kur 3 aylık 9.000.-TL. ödüyordu. Sonraki yıl 12.000.-TL.'ya yükselmişti. 3 ay bu parayla geçiniyordum.

TD yazı başına 75.000.-TL. alıyorsa hakkaten iyi alıyormuş.

xxxwww
26-03-2009, 13:28
Bazi İnsanlarin tanrisi paradir.bİr dÜŞÜnÜn turan dursun un yaptigi herŞeye onay gelseydi turan dursun degİŞİrmİydİ.bu soruyu kendinize sorun.o yaŞa kadar kuran i anlayamamİŞ mİ bu kİŞİ.yoksa Öfkeye kul olarak ve paraya kul olarak yoldan mi ayrildi.bugune kadar neden gÖrememİŞ kuran in muhammed in yazmasi oldugunu.gÖrun artik saf olmayin.

xxxwww
26-03-2009, 13:29
ayrıca mason olmak için zengın olmak gerekmez ve ve görunuşde bırseyıde olmaya bılır ama......

pante
26-03-2009, 13:42
Bu iftirayı doğru kabul edelim. Varsayalım ki Turan Dursun masondu.
Varsayalım ki yazı başına 75.000 TL aldı.
Varsayalım ki çocuklarını gurbette iyi şartlarda okuttu.
Ne değişecek?
9 yaşındaki Ayşe silinecek mi hadis kitaplarından?
Evlatlığının karısıyla evlenmesi silinecek mi Kur'an'dan?
onlarca eşi ve cariyesi ortadan kalkacak mı?
Yüzlerce izah edilmesi güç akıldışı, bilimdışı ayet düzelmiş mi olacak?
Eleştiriler bitmiş, tüm kuşkular kalkmış mı olacak?
Turan Dursun olmasaydı bütün bunlar sır olarak mı kalacaktı sanıyorsunuz?

karadenizli
26-03-2009, 14:02
Yüzlerce izah edilmesi güç akıldışı, bilimdışı ayet düzelmiş mi olacak?

hayır binlercede olabilir mecazi kapasiteniz yoksa milyonlarcada olabilir

karadenizli
26-03-2009, 14:06
H.z ayşenin yaşıyla ilgili o dönemde kim tepki göstermiş

Böyle 21. yüzyılın tepesinden eleştiri yapmak çok basittir

35. yüzyılın tepesinden günümüz eleştirilebilir hemde acımasızca

ama tarih böyle değerlendirilmez.

18 yaşında evlilik günüzümüzde normaldir ama belkide 35. yüzyılda herşe farklı olacak ve günümüzde normal olan birşeye bugünün insanlarını kastederek yani bizi sübyancı diyecekler

babaannem bile 12-13 yaşında evlenmişti
birde 1400 sene öncesini düşünün

pante
26-03-2009, 14:20
Turan Dursun'un hayatı, eserleri, nasıl katledildiği biliniyor.
Madem ki İslam'a karşı, o zaman kötü olarak bilinen ne varsa onla suçlamak ise dincilerin alışılagelmiş yöntemlerinden.
Şimdi Turan Dursun ne öne sürdüyse tümünü İslami kaynaklardan vermiş. Yani, kendi kaynaklarından açıklamış. Ya ayetlerle ya hadislerle kanıtlamış. Ne bir Hristiyan kaynaktan, ne bir Yahudi kaynaktan yola çıkmamış.

Peki ya iftira edenler?
Bunlara "ispatlayamazsan şerefsizsin" denilse razıdırlar şerefsizliğe.
Çünkü amaç şerefsizliği de göze alarak çamur atmaktır.

Evet, şimdi bu iddiada bulunanlardan bekleyelim bakalım kanıt verebilecekler mi?

Ayejj
26-03-2009, 14:34
H.z ayşenin yaşıyla ilgili o dönemde kim tepki göstermiş

Böyle 21. yüzyılın tepesinden eleştiri yapmak çok basittir

35. yüzyılın tepesinden günümüz eleştirilebilir hemde acımasızca

ama tarih böyle değerlendirilmez.

18 yaşında evlilik günüzümüzde normaldir ama belkide 35. yüzyılda herşe farklı olacak ve günümüzde normal olan birşeye bugünün insanlarını kastederek yani bizi sübyancı diyecekler

babaannem bile 12-13 yaşında evlenmişti
birde 1400 sene öncesini düşünün

Mesele yaş meselesi değil.
Peygamberim diyen bir insanın yanlış işler yapması kabul edilemez. 9 yaşındaki çocuğun yerinde sen olsaydın karadenizli seni evlendirselerdi.Senden 50 yaş büyük birisiyle buna razı olacakmıydın.

Bir şeyin tarihin uzun dönemlerince çokca insan tarafından yapılmış olması onun doğru olduğunu göstermez. Eğer allah varsa ve muhammed onun peygamberiydiyse asla hiçbir yanlış iş yapmamaları gerekirdi.

karadenizli
26-03-2009, 21:58
yazının mantığını anlayamadınız galiba

birisi 7. yüzyılda savaşa kılıçla,atla gidiyorsa eleştirilmez

o,o dönemin savaş aletidir.

tarih böyle değerlendirilmez

cenker
27-03-2009, 00:51
dinsiz olanlar mason olamaz.illa bir dine inanması lazım her masonun.

Ayejj
27-03-2009, 12:26
yazının mantığını anlayamadınız galiba

birisi 7. yüzyılda savaşa kılıçla,atla gidiyorsa eleştirilmez

o,o dönemin savaş aletidir.

tarih böyle değerlendirilmez

Bence sizin doğru düşünceyi bulamamanızın sebebi empati kurma yeteneğinizin olmaması. O yüzden olaylara sadece sizi rahat ettirecek açılardan bakıyorsunuz.

Bu da size dar kafalı ,dünyaya at gözlüğüyle bakan bir mantık veriyor.

Betül
27-03-2009, 14:05
Turan Dursun'u öldürenlerden nefret ediyorum.Bir insan düşüncesinden dolayı öldürülemez.Peygamberin iki amcası da inanmamıştır.Kimse onları öldürmedi.Bu ülkede düşünmekte yasak.Turan Dursun öldürüldüğü zaman Tahran da sevinçle karşılanmış.En çok o zoruma gidiyo.

frodo
27-03-2009, 14:14
Meryem öncelikle hoş geldin.

Sen kimsin pis arap benim insanım öldü diye seviniyosun.

Sanırım burada yanlışlık var. İran bir arap ülkesi değildir.

Peygamberin iki amcası da inanmamıştır.Kimse onları öldürmedi.

Buradaki ifaden de "eksiklikten" sorunlu. Muhammed Mustafa'nın iki amcasının da inanmadığı doğru olmakla birlikte öldürülmemelerinin nedeni Mekke'nin en güçlü iki karakteri olmalarıdır. Hatta bir adım ileri gidelim onların varlığı ve gücü Muhammed Mustafa'ya kimsenin ilişmemesini sağlar.

Tekrar hoşgeldin, iyi katılımlar dilerim.

azınlık
27-03-2009, 14:16
Bir insan düşüncesinden dolayı öldürülemez ... Turan Dursun öldürüldüğü zaman Tahran da sevinçle karşılanmış.En çok o zoruma gidiyo.Sen kimsin pis arap benim insanım öldü diye seviniyosun.

Dünyanın en tehlikeli şeyi "fikir"dir. Herkes "düşünceye saygı" der ama dünyanın hiçbir yerinde tüm düşüncelere saygı yoktur, sadece izin verilen düşüncelere saygı vardır.

İran'lılar Arap değildir :)

A.

diagoras
27-03-2009, 19:51
Mason olarak kabul edilebilecek son kisi bir ateisttir, Degerli Karadenizli bu arada simdi biri internete bir yazi koysa biyerinde de ( senin referans aldigin yazi gibi ) ispat etmeden senin mason oldugunu kazandigin para ile ilgili bilgiler verse ve bunu hicbir ispat sunmadan yapsa , sonra da herhangi biri o yaziyi referans alip sana mason dese veya mason olabilecegini ima etse sen o kisiyi nasil tanimlardin cok merak ediyorum, sen nasil tanimlarsan bende seni bu yaptigindan dolayi o sekilde tanimlayacagim.

Herkese Saygilar, Selamlar.

Betül
28-03-2009, 03:05
Belki de ateistler öldürmüştür.Ergenekon a baktığımızda kendi kendilerini öldürüp bizim üstümüze attıklarını görüyoruz.Bahri Üçok'u öldürenleri İslamcı sandılar pkk çıktı.Acaba pkkının ne derdi var.Tabi müslümanlarla uğraşacaklar çamur at izi kalsın.Turan Dursun birazda dindar kesim tarafından dışlanınca inat için o yola yöneldi.Laik kesimden destek almaya çalıştı.Zaten hep hayalinde zirvede olmak varmış.Böylece de ünlendi.Turan Dursun hatayı şurda yaptı.Sonuçta kendiside eskiden inanıyodu onun hatrına peygambere hakaret etmeseydi.Belki o kadar dikkat çekmezdi.Sonuçta kendi inanmasa da ona inanan çok bu halkın çoğunluğu müslüman.Bu kadar cesur olmamalıydı.Canıyla ödedi bunun bedelini.

cigi
28-03-2009, 03:28
Belki de ateistler öldürmüştür.Ergenekon a baktığımızda kendi kendilerini öldürüp bizim üstümüze attıklarını görüyoruz.

Sn. Meryem siz kimisiniz?
Bizim üstümüze diye bir ifade kullanmisiniz.

Bir insan kendi kendini öldürür ise bunun adi intihardir.
Intihar eden bir kisi nasil oluyorda,
tekrar canlanip sizin üstünüze bir seyler atiyor.:D

Simdi bu durumda siz Meryem anami oluyorsunuz?

Betül
28-03-2009, 03:32

cigi
28-03-2009, 03:45

Yok canim ben hec bir sey anlamadim. Ben anadan dogma bir coban gibi ateistim. Anam babam yoktu ben büyürken. Onun bunun yaninda büyüdüm.

Ben cocukken cok kücüktüm. Onun icin devamli soru soru sorarim, ögrenmek icin Meryem ana.
Yeterki birisi bana yardim etsin ögrenmem icin. Asla hayir demem.
Siz simdi niye bana yardim etmek istemiyorsunuz onu anlamadim..

xxxwww
28-03-2009, 16:28
evet turan dursun kesin bir masondur.çünku kanıtlarım var.ben israıl de yaşayan biriyim.anne tarafım türk baba tarafından israilliyım.çok güzel uyuyorsunuz ınanın buna.daha önce de dedıgım gıbı ya turan dursun dönmeseydı ne olacaktı veya bugune kadar hiç aklı ermedımı kuran da yazılanlara.ben kuran ve tevratla yetiştım sizden çok ıyı bıldıgım kesin bellı oluyor zaten.size masonluk hakkında bılgı vereyım.masonluk yahudı kaynaklı ve tevratta yazan dunya üzerındekı ahırete gıdecek tek ırk.dıger ırkları hayvanlarla eç tut hatta onların ınançlarına çomak sok hemde kendı adamlarıyla ve bu yolla kendı dınlerınden şuphe etsınler bize bu yeter şüphe gerısını getırecektır zaten.
ben türkıye de ne kadar mason oldugunu bılıyorum.hatta birkaç üzt duzey masonlar sohbet bıle ettım.ama helal olsun turan dursuna ıyı çalişiyor.
uyumaya devam.................................
kanıtlarımda var turan dursunun ımzası bıle var masonlarda e çekılmiş resımlerı ama sız devam edın .kolay gelsın

prozac
28-03-2009, 19:11
Turan Dursun hatayı şurda yaptı.Sonuçta kendiside eskiden inanıyodu onun hatrına peygambere hakaret etmeseydi.Belki o kadar dikkat çekmezdi.Sonuçta kendi inanmasa da ona inanan çok bu halkın çoğunluğu müslüman.Bu kadar cesur olmamalıydı.Canıyla ödedi bunun bedelini.

''Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa''

diagoras
28-03-2009, 20:42
Belki de ateistler öldürmüştür.Ergenekon a baktığımızda kendi kendilerini öldürüp bizim üstümüze attıklarını görüyoruz.Bahri Üçok'u öldürenleri İslamcı sandılar pkk çıktı.Acaba pkkının ne derdi var.Tabi müslümanlarla uğraşacaklar çamur at izi kalsın.Turan Dursun birazda dindar kesim tarafından dışlanınca inat için o yola yöneldi.Laik kesimden destek almaya çalıştı.Zaten hep hayalinde zirvede olmak varmış.Böylece de ünlendi.Turan Dursun hatayı şurda yaptı.Sonuçta kendiside eskiden inanıyodu onun hatrına peygambere hakaret etmeseydi.Belki o kadar dikkat çekmezdi.Sonuçta kendi inanmasa da ona inanan çok bu halkın çoğunluğu müslüman.Bu kadar cesur olmamalıydı.Canıyla ödedi bunun bedelini.

Degerli Meryem, Ateistlerin oldurmus olabilecegi ve olayi ergenekonla bagdastirmanla ilgili tek bir cumle yazilabilecegimi sanmiyorum, ki SANIRIM SAKA YAPIYORSUN ( Umarim sakadir, yoksa senin adina sahsi gorusum saglikli bir akil ve muhakeme yapisina sahip olmadigin olacak. cunku bunu saka disinda olsa olsa ancak anormal bir hayal gucu veya niyet dile getirtir ), bu biyana yazdiginda asil takildigim yer yazinda ki anafikir olan Turan Dusrun olumu haketmis imasinda bulunman ya da en azindan normal karsilaman. Cok Yazik cok!

diagoras
28-03-2009, 21:35
evet turan dursun kesin bir masondur.çünku kanıtlarım var.ben israıl de yaşayan biriyim.anne tarafım türk baba tarafından israilliyım.çok güzel uyuyorsunuz ınanın buna.daha önce de dedıgım gıbı ya turan dursun dönmeseydı ne olacaktı veya bugune kadar hiç aklı ermedımı kuran da yazılanlara.ben kuran ve tevratla yetiştım sizden çok ıyı bıldıgım kesin bellı oluyor zaten.size masonluk hakkında bılgı vereyım.masonluk yahudı kaynaklı ve tevratta yazan dunya üzerındekı ahırete gıdecek tek ırk.dıger ırkları hayvanlarla eç tut hatta onların ınançlarına çomak sok hemde kendı adamlarıyla ve bu yolla kendı dınlerınden şuphe etsınler bize bu yeter şüphe gerısını getırecektır zaten.
ben türkıye de ne kadar mason oldugunu bılıyorum.hatta birkaç üzt duzey masonlar sohbet bıle ettım.ama helal olsun turan dursuna ıyı çalişiyor.
uyumaya devam.................................
kanıtlarımda var turan dursunun ımzası bıle var masonlarda e çekılmiş resımlerı ama sız devam edın .kolay gelsın

Rica etsek Kanitlarindan sadece bir tanesini gorebilirmiyiz, goster ki millet ufurdugunu dusunmesin senin.

karadenizli
28-03-2009, 23:42
Sayın arkadaşlar

Şu sıralar bir kitap okumaktayım "suikastların şifresi" diye

Orada masonlar kendi içlerinden birine eğer kendileriylede belli bir süre sonra zıt düşerse,

Onu infaz ediyorlar,

Tabi bu durumda bir taşla iki kuş vuruyorlar,

Hem kendileriyle zıt düşen birini ortadan kaldırmış oluyorlar,

hemde suç karşıt görüşten insanların üzerine yıkılmış oluyor.

Eğer turan dursun masonsa....

Bence bu konuyu es geçmeden enine boyuna tartışmalıyız.

sheyhzade
28-03-2009, 23:47
Karadenizli seni mason olabilecegine inandiran konular,ornekler,kaynaklar ne?
Bir ustteki Xxxwww gibi sendede kanit varmi.

Ikinizde paylasinda bizde yanlis mi dogru mu ogrenelim.
Ozellikle Xxxwww Masonlar ile ilisigi olduguna dair
bir tane kanit eklermisin.

pante
28-03-2009, 23:53
Şu sıralar bir kitap okumaktayım "suikastların şifresi" diye

Orada masonlar kendi içlerinden birine eğer kendileriylede belli bir süre sonra zıt düşerse,

Onu infaz ediyorlar,

Tabi bu durumda bir taşla iki kuş vuruyorlar,

Hem kendileriyle zıt düşen birini ortadan kaldırmış oluyorlar,

hemde suç karşıt görüşten insanların üzerine yıkılmış oluyor.
Eğer turan dursun masonsa....

Bence bu konuyu es geçmeden enine boyuna tartışmalıyız.

İşte bu gördüğünüz örnek, Ergenekon tipi sorgulama ve çamur atma zihniyetinin
geldiği noktadır. Artık bu tür örneklerle sıkça karşılaşabilirsiniz.

karadenizli
28-03-2009, 23:57
Benim bu konuda kanıtım yok.

Ama eğer masonsa bütün herşey yerine oturur,

Turan dursun zaten zıt görüşlü bir insandı,

Onlarla anlaşamamış olabilir.

Bakın birisi turan dursunu 4 eylül 1990 da

saat 14:00 a kadar kapısının önünde sabırla bekliyor,

Genelde suikastler sabah veya akşam saatlerinde işlenir-İşe gidiş,işten dönüş-

ama burada birisi saat 14:00 e kadar evden çıkmamış birisini ısrarla bekliyor.

Bu derece hassas olan bir suikastı 2-3 çapulcu yapamaz.

Profesyonel bir suikast

Betül
29-03-2009, 01:36
Ergenekonla kürtleri asit çukurlarına gömmüşler .Albay nasıl tutuklanır ya demekki bişey var bunlarda.Milletin artık askere de güveni kalmadı.Tabi bütün askeriyeyi asla aynı kefeye koyamayız.Bu devlette sağcısı solcusu herkes işkence gördü düşüncelerinden dolayı.Turan Dursun'a gelince kesinlikle ölümü haketmedi yapanları kınııyorum.Sadece Peygamebere hakaret etmeseydi.Bu ülke için kutsal bir insana hakaret etmesi çok yanlış.Bugün kürtler Atatürk'e hakaret ederken hepimizin nasıl zoruna gidiyo.Üstelik kimsenin inancına göre Atatürk peygamber değil bir önder sadece.Bu kadar deli cesareti olmaz bir insanda.Hem sol görüşlü olmaya başlamış ve o yöne kaymış fikirleri .Sonradan da ateist olmuş.Süpürge deneyi de ilginç.Zaten burdan ders alacağımız şu ki her müslüman doğan müslüman ölmüyo.Geçen avustralyalı ateist bir genç müslüman oldu.Herkes ona yaratııcının onu sevdğini söylüyomuş.Sonra arayışa geçiyo ve gerçeği bulmaya çalışıyo.Allah hakkı bulmak isteyen sevgili kullarına yardım eder.

KızıL
29-03-2009, 01:37
islam orduları çapulcu eğitmiyor zaten hizbullahda çapulcu değildi iranda eğitilenlerde...

diagoras
29-03-2009, 04:35
Degerli meryem kimseinin kimseye hakaret ettigi yok, Turan Dursun da Muhammede hakaret etmedi, sonucta kuranda veya hadistlerde olan farkettigi celiskileri kitap haline getirdi (Bazi sacmaliklari cok bariz oldugu ve tum hayatini caldigi icin biraz sert bir uslupla bunlari dile getirdigi olmustur). buda hkaret degildir o senin algilaman. ayrica madem oldurulmesine karsisin ben asla tasvip etmem ama deme ordaki amayi koydugun an mazur goruyorsun demektir, lutfen cumlelerde daha dikkatli olalalim, hakaret etmis olsa idi bile demesi gerekir bi kisi elestirecekse bile. ne demek oldurulmemeli AMA!

Degerli Karadenizli afedersin ama kuyuya bir tas atiyorsun..., neymis yazi basina su kadar para aliyormus cocuklari yurtdisinda okuyormus bundan dolayi mason olabilirmis , ne kafa ya, bide gelmis sonra bir kitap okuyormus ordanda komplo teorilerini siraliyor , ya bugun baska biyerde de yazdim tekrar edecem acayip adamsin arkadas.Ben dahil bukadar millette gelmis bu sacma sapak konu basligina katkida bulunuyoruz olayin bir diger vahim tarafi da bu! sonra kurtlar vadisi dizisinden cikma bir tipte gelmis kanitim var diyor, hep kanit olur ama nedense gelmez hic o kanit...

Herneysebu ne uduyu belirsiz ufurme tarzi iddia ve konu basligini ciddiye almamanizi tavsiye ederim.

Herkese Saygilar , Selamlar.

VraeL
29-03-2009, 12:05
Benim bu konuda kanıtım yok.

Ama eğer masonsa bütün herşey yerine oturur,

Turan dursun zaten zıt görüşlü bir insandı,

Onlarla anlaşamamış olabilir.

Bakın birisi turan dursunu 4 eylül 1990 da

saat 14:00 a kadar kapısının önünde sabırla bekliyor,

Genelde suikastler sabah veya akşam saatlerinde işlenir-İşe gidiş,işten dönüş-

ama burada birisi saat 14:00 e kadar evden çıkmamış birisini ısrarla bekliyor.

Bu derece hassas olan bir suikastı 2-3 çapulcu yapamaz.

Profesyonel bir suikast

Öncelikle suikast işi başkadır. Bir suikastçinin öldüreceği kişiyi ısrarla beklemiş olması o suikastçinin profesyonel olduğunu göstermez. Belkide alacağı paraya ihtiyacı vardır, belkide önceki suikastlerinde başarısız olduğu için bunu mutlaka bitirmelidir. Belli olmaz. Bu kadar küçük bir ayrıntıdan bu kadar büyük bir sonuca ulaşmanız mantıken doğru değil.

Ayrıca bir suikastçinin kurbanını sabırla beklemesi öldürülecek kişiyi daha önemli yapmaz. Bütün suikastçilerin en büyük ortak yönü sabırdır. İlk önce bu öğretilir onlara.

Kaldı ki kanıtınızın olmadığı halde bu kadar ince ayrıntılardan böyle yüksek bir sonuca ulaşmış olmanız oldukça bu konuda taraflı ve paranoyakça düşündüğünüzün bir göstergesidir. Ki gördüğüme göre "suikastlerin şifresi"
adından da bir kitap okumuşsunuz. İnsan neyle beslenirse o şekilde düşünür ve şekillenir. Turan Dursun´un uzaylı olduğuna dair bir kitap okusaydınız büyük ihtimal onun uzaylı olduğunu gösteren kimi basit tezler ile çıkabilirdiniz karşımıza.

Sevgiler...

pante
29-03-2009, 12:39
Turan Dursun'u müslüman teröristler öldürmüş olamaz.
Ya ateistler öldürmüştür, ya masonlar ya da başka örgütler.
Çünkü bir müslümanın ne dünyada ne de ülkemizde düşüncelerinden, inançlarından dolayı bir insanı öldürdüğü görülmemiştir.
Bırakın öldürmeyi, öldürmenin lafını dahi etmez.
Tehdit, şiddet, baskı ve zulümün İslam'da yeri yoktur.
İslam barış ve sevgi dinidir. Asla öldürmemeyi şart koşar.
Hoşgörünün, anlayışın ve hümanizmin en yoğun olduğu din İslam'dır.
İslam'ın olduğu yerde özgürlük vardır. Herkes istediği tarzda yaşar.
İstediği gibi ibadet eder. İstediği gibi düşünür, istediği gibi konuşur, yazar.
Hiçbir müslüman, ne "ateistim" diyeni ne "dinsizim" diyeni ne de başka bir dinden olanı aşağılamaz.
Onlar hakkında kötü laf etmez, kötü düşünmez.
Bunun örneği yoktur. Var mı itirazı olan bir müslüman? :)

karadenizli
29-03-2009, 13:44
Turan Dursun'u müslüman teröristler öldürmüş olamaz.
Ya ateistler öldürmüştür, ya masonlar ya da başka örgütler.
Çünkü bir müslümanın ne dünyada ne de ülkemizde düşüncelerinden, inançlarından dolayı bir insanı öldürdüğü görülmemiştir.
Bırakın öldürmeyi, öldürmenin lafını dahi etmez.
Tehdit, şiddet, baskı ve zulümün İslam'da yeri yoktur.
İslam barış ve sevgi dinidir. Asla öldürmemeyi şart koşar.
Hoşgörünün, anlayışın ve hümanizmin en yoğun olduğu din İslam'dır.
İslam'ın olduğu yerde özgürlük vardır. Herkes istediği tarzda yaşar.
İstediği gibi ibadet eder. İstediği gibi düşünür, istediği gibi konuşur, yazar.
Hiçbir müslüman, ne "ateistim" diyeni ne "dinsizim" diyeni ne de başka bir dinden olanı aşağılamaz.
Onlar hakkında kötü laf etmez, kötü düşünmez.
Bunun örneği yoktur. Var mı itirazı olan bir müslüman? :)

Sayın pante ben tartışalım dedim bu konuyu,

ama sen demagojiye başvurmuşsun.

evrensel-insan
29-03-2009, 14:04
Saygideger karadenizli;

1960'lara kadar suren, Pante'nin bahsettigi muslumanlik anlayisi; ne zamandan beri demogoji oldu? Benim, dedem, babam ve ailemin tum muslumanlari dahil; bu insancil oze sahip muslumanlardi. Sen bu tip muslumanligi demogoji olarak algiladigina gore; sen savaskan, terorist, radikal, kokenci, sabit fikirli, tam teslimiyetci bir muslumansin. Bak ikisi arasinda daglar kadar fark var. Bir muslumanlik anlayisi, kirk yilda bu kadar degisime ugratilsin, olacak sey degil.

Aslinda; bu muslumanlar bu isi iyi biliyorlar. Turkiye'yi duzeltmek icin; onlardan bazi taktikler almak lazim. Belki bir kirk senede Turrkiye, baska bir Turkiye olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
29-03-2009, 14:30
Saygideger karadenizli;

Isin en aci tarafi ne biliyormusun? Ben Avrupa'da yasamimi surdurdugum icin; Turkiye;de ki; bilhassa ferdi olaylari pek bilmem ve takip etmem. Ama, bana mantigim diyorki; Turan Dursun da eski muslumanlardandi. Dusunce ve davranistaki bu degisimi gordu ve farketti. Bunun uzerine de muslumanligini ve islami ve muslumanligi irdelemeye sorgulamaya ve nedenlemeye basladi. Belki de sirf bu 180 derecelik donusumu algilayabilmek icin. Ama ne oldu. Bir gercegi ogrendi. Neydi o gercek; Tum inanclar, ozde insandisi ve insanlikdisidir. Zaman gelir bu oz ortaya cikar veya nedenleyip-sorgulayanlar bu ozu bulup ortaya cikarir. Ben o eski muslumanlarin egitimi ve ogretimiyle buyudum, yetistim. Bugun evrensel-insan nickini tasiyorsam; egitimimde ve yetistirimimde almis oldugum bilgi, birikim ve bilince bunu borcluyum.

Bir seyin ozu; ancak, belirli durumlarda ortaya cikar. Ayni demokrasi gibi. Demokrasi de iyi gunlerde havuc politikasini uygular. Ama isler degisince, sopa politikasina yani diktatorluge, yani ozune donusur. Cunku; tum ideolojiler de, birer inanctir ve inanc ozune sahiptirler. Bu nedenlede, ben serbest dusunur olarak; inanci kullanmaktan veya onu olumlu veya olumsuz sahiplenmekten vazgectim. Cunku; olumlusuda olumsuzuda; hem insan olmanin hemde insanlik sunmanin onunde en buyuk engel.

Belki bu oz 1960'lara kadar Turkiye de ortaya cikmamisti. Ama 60 sonrasi olan gelismeler veya Ataturk'un kokunu kazimaya calistigi oz; tekrar hortladi ve bugun tam da inancin ozu olan; insandisi ve insanlikdisi icerigini tum dunya yasiyor.

Oyuzden Turan Dursun'un ne oldugu ve nasil yasadigindan ziyade; onun dusuncesinin ne oldugu ve neyi hedef aldigi neyi ortaya koymaya calistigini algilamak cok onemli. Cunku; her gercek ve eski musluman, ne zaman insan ozunun yasadigi rahatsizligi algilar, iste o zaman hepsi birer Turan Dursun olur.
Cunku, Turan Dursun ismi; bu konuda bir semboldur.

Oyuzden senin yasini bilmiyorum ama; once sende bu eski temiz musluman ozunun varmi yokmu oldugunu senin kendinin nedenleyip sorgulaman lazim. Varsa, zaten birgun seninde bu insanlik ozun; sana inancin ic ve cirkin yuzunu gosterecektir. Yok degilse; o zaman allah yardimcin olsun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

xxxwww
29-03-2009, 14:43
Yok gerek yok kanita ama İsrail e gelme Şansiniz varsa gelin belki gÖsteririz.ama gÖstermemek daha iyi sizin gibi insanlari uyuduyorlarya Çok hoŞumuza gidiyor.ayrica ben mÜslÜman degilim yahudiyim.bu bilgiyi neden size sundum derseniz sebebini soylesem bile inanmazsiniz o yuzden soylememek en iyisi ama bazi Şeyleri goremiyorsunuz.evrim konusundada oylesiniz Şuan dunyanin en zeki insanlari bizden yani yahudilerden Çikiyor peki bu insanlarin kaÇi evrime inaniyor araŞtiriniz bence anlarsiniz.
TeŞekkurler turan dursun

xxxwww
29-03-2009, 14:46
Kanit mi istiyorsunuz.kanit tel aviv universitesinde

evrensel-insan
29-03-2009, 14:55
Saygideger xxxwww;

Bir kisi birsey yazmadan once; en azindan bir onceki yazilan mesajlari okur ve ona gore cevap yazar.

Turan Dursun'un ne oldugu, nasil yasadigi degil; nasil bir dusuncenin davranisiyla, nasil bir mucadele verdigini algilamak onemli. Kanitin olsa ne olacak, olmasa ne olacak?, bu neyi ispat edecek?, ya da sen neyi ispata calisiyorsun? Bir kisinin kisisel yasamiyla ugrasmak; bilgisiz, soyleyecek bir seyi olmayan ve bilinc duzeyi gelismemis kisilere mahsustur.

Onemli olan Turan Dursun'un neleri ve nasil ortaya koydugudur. Dusunce olarak, bunlara karsi cikabilecek veya bu dusunceleri curutebilecek, bilgi, birikim, deneyim ve bilince sahipsen; otur onlari yazda; bizde bakalim ne diyorsun.

Dusuncelere, dusunceyle cevap ver. Kisleri ve onlarin kisiligini kendine gore ortaya koymak; ne tartismadir, ne de bir bilgi alisverisini icerir. Sadece dedikodudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Betül
29-03-2009, 23:51
Aslında doğru EDİT yahudiler bizim dinimizi kötülerken hiç kendi dinlerinden bahsetmiyolar.Facede kaç tane vardı.Hatta bitanesi ortalığı karıştırıyodu.İslamı kötülüyodu.Özelden konuştum babam alevi annem Türk.Ben museviyim dedi.Biizm dinimizi kötüleyenlerin kitabında Ey İsrail sen benim cenk silahımsın seninle milletleri kıracağım.Filstindekilere acıma kadınların ırzına geç çoluk çocuk kadın erkek vur öldür.Kurbanlıkları ayır gibi saçma sapan şeyler yazıyo.EDİT.Bir de gelmiş yok islamda dört evlilik var diyolar.Manyak bunlar ya bizi dinimizden şüphelendirmeye çalışıyolar.Kendileri niye dinlerine düşükün o zman o saditçe yazılanlara inanıyo.Ve de iyi uyguluyolar.Müslümanlar ağzını açsa hemen yobaz oluyo.Yazıklar olsun...

pante
30-03-2009, 00:39
Aslında doğru EDİT yahudiler bizim dinimizi kötülerken hiç kendi dinlerinden bahsetmiyolar.Facede kaç tane vardı.Hatta bitanesi ortalığı karıştırıyodu.İslamı kötülüyodu.Özelden konuştum babam alevi annem Türk.Ben museviyim dedi.Biizm dinimizi kötüleyenlerin kitabında Ey İsrail sen benim cenk silahımsın seninle milletleri kıracağım.Filstindekilere acıma kadınların ırzına geç çoluk çocuk kadın erkek vur öldür.Kurbanlıkları ayır gibi saçma sapan şeyler yazıyo.EDİT.Bir de gelmiş yok islamda dört evlilik var diyolar.Manyak bunlar ya bizi dinimizden şüphelendirmeye çalışıyolar.Kendileri niye dinlerine düşükün o zman o saditçe yazılanlara inanıyo.Ve de iyi uyguluyolar.Müslümanlar ağzını açsa hemen yobaz oluyo.Yazıklar olsun...

Al birini vur ötekine.
Özellikle Ortadoğu kökenli ve insanları cehennemde sonsuza kadar yakmakla tehdit eden dinlerin insanlık dışı nitelikler arz ettiği açıktır.
Musevi'nin yobazı da, müslümanın yobazı da sonuçta aynıdır.
Biri Yehova için öldürür, diğeri Allah için.
Öldürülen için ise eli kanlı yobazın ilahının ismi hiç farketmiyor.

timsah
30-03-2009, 01:39
Yok gerek yok kanita ama İsrail e gelme Şansiniz varsa gelin belki gÖsteririz.ama gÖstermemek daha iyi sizin gibi insanlari uyuduyorlarya Çok hoŞumuza gidiyor.ayrica ben mÜslÜman degilim yahudiyim.bu bilgiyi neden size sundum derseniz sebebini soylesem bile inanmazsiniz o yuzden soylememek en iyisi ama bazi Şeyleri goremiyorsunuz.evrim konusundada oylesiniz Şuan dunyanin en zeki insanlari bizden yani yahudilerden Çikiyor peki bu insanlarin kaÇi evrime inaniyor araŞtiriniz bence anlarsiniz.
TeŞekkurler turan dursun

Yahudilik ile Museviliği birbirine karıştırmışsın ne biçim yahudisin sen diycem ama,
zaten yasaklamışlar seni umarım okursun bu yazıyı bay Yahudi.

diagoras
30-03-2009, 19:01
bu xxxwww nickli uye ve onun gibiler, oncelikle yalancidir ( bir cesit sizofreni icinde yasarlar ) yalancidir, oncleikle yahudu falan degil , kesin yeni versyon mukaddesatci milliyetci , kurtlar vadisinden cikma bir komplo gencidir.

musagama
01-04-2009, 15:56
Boş teneke sesi vardı burada ..
kirlilik yapmasın diye sildim..

musagama
01-04-2009, 15:58
Yahudilik ile Museviliği birbirine karıştırmışsın ne biçim yahudisin sen diycem ama,
zaten yasaklamışlar seni umarım okursun bu yazıyı bay Yahudi.

Hadi abicim allah versin başka kapıya..
adam gibi yazacaksan takıl diycem ama,adam gibi davranabiliceni pek sanmıyorum..

gereksizdi ( kendisi gibi ) sildim.

hilal21
04-04-2009, 03:07
Gerçek bir İslam alimi aramak gerekse idi : işte o Turhan Dursun'du.

kalkandelen
05-04-2009, 06:17
yazilanlarin hepsini okumadan cevap veriyorum..

Turan Dursunun mason olma ihtimali yuzde sifirdir...=%0

Masonlugun ilkesi mutlaka allaha inanmaktir...

kolay gelsin

Özne
05-04-2009, 13:25
xxxwww yahudiyse bende kertenkeleyim. Bu şahıs muhakkak "gülen" biridir.

Çakma masonlarda türedi. keşke gerçekleri olsa da şöyle bir ortaya alsak :)

VraeL
05-04-2009, 16:55
yazilanlarin hepsini okumadan cevap veriyorum..

Turan Dursunun mason olma ihtimali yuzde sifirdir...=%0

Masonlugun ilkesi mutlaka allaha inanmaktir...

kolay gelsin

Aslında Mason olupta yahudi olmayan ya da semavi dinlerin mensubu olmayan kimi yeraltı cemiyetleri var. Bunlar alışagelmiş tipik masonlardan çok farklı olup, bu alışagelmiş sıradan tipik masonlara düşman olan, onlara tamamen karşıt bir felsefe ve anlayış ile hareket eden masonlardır.
Kısacası pek bir yararlıdırlar, kan yaparlar bu anlattığım masonlar. Kendileri hakkında bilgi sahibi olmak epey zordur. İlluminati falan bunların yanında fıs kalmıştır adeta.

LJLJLJ
19-02-2010, 15:05
Turan Dursun asla Mason degildi ve asla Mason olamazdi !
Masonlar "biraderlerini" toplumlara yön verebilen, belirli bir sermaya gücünü elinde bulunduran, belirli bir külütürel alt-yapisi olan, verdigi kararlar ve emirler ile sosyal hayata ciddi bir sekilde yönlendirebilenler arasindan secelerler.

Kızılelma1
19-02-2010, 16:18
Bırakın Turan Dursun'un mason olup olmadığını bu ucuz taktikler işe yaramaz, hem Turan Dursun'u okuyup anlayanlar sizin düşündüğüz kitle değil. Varsa fikirlerine ve yazılarına karşı savlarınız dinleyelim, yoksa..........!

GÖK.BÖRÜ
13-03-2010, 20:44
Masonlar kendierinden olmayan bazı kişileride mason olarak gösteriyorlar diye okumuştum bir gazetede fakat gazetenin adını hatırlayamadım.

Bilgidiğim kadarıyla Masonlar ayinlerinde 3 kutsal kitap kullanıyorlar.Hatta şuan kıbrısta okuyan arkadaşım babasının mosan olduğunu sonradan öğrendi.Bana dediğine göre inanmayan kişiler mason olamıyormuş.

Sangre
13-03-2010, 21:12
Turan Dursun'un mason olduğunu sanmıyorum.. Zaten olsa bile önemli olduğunu düşünmüyorum.

Yalnız Masonluğun ne olduğunu adam akıllı açıklayacak birini arıyorum.. İster kendi açıklasın, ister güvenilir! bir kaynaktan link versin, fark etmez..

Üzerine bu kadar komplo teorisi yazılan bir yapılanmanın, gerçekte ne olduğunu çok merak ediyorum.

theatre
16-03-2010, 04:33
Turan Dursun'un mason olduğunu sanmıyorum.. Zaten olsa bile önemli olduğunu düşünmüyorum.

Yalnız Masonluğun ne olduğunu adam akıllı açıklayacak birini arıyorum.. İster kendi açıklasın, ister güvenilir! bir kaynaktan link versin, fark etmez..

Üzerine bu kadar komplo teorisi yazılan bir yapılanmanın, gerçekte ne olduğunu çok merak ediyorum.

Sangre sırf senin için daha önce yine bu sitede masonlukla ilgili bir başlıkta ve başka bir isimle yazmış olduğum kanaatlerimi aradım.Kopyalayıp yapıştırıyorum.

Masonluk dünya ticaretinin okyanuslara kayması sonucunda ve İngiltere'nin "üzerinde güneş batmayan ülke" olmasına hizmet etmek amacı ile İngiliz İstihbaratı tarafından kurulmuş bir örgüttür. Bu örgütle İngiltere'nin siyasi,askeri,ekonomik ve diğer çıkarlarının korunması amaçlanmıştır. Fransa oyunun farkına varıp kendi ülkesinin çıkarlarını korumak amacıyla aynı türden bir örgütlenme içine girmiştir.

Masonluğa esrarlı bir hava vermek amacıyla "O" dönem insanına çok gizemli etkileyici heyecan verici gelen ve deyim yerinde ise ilahi bir hava vermek amacıyla da "eskilerin masalları" eklenmiş kültleştirmiştir.

Masonlar gerek hizmetlerinde olduğu ülkelerin çıkarı gerekse kendi şahsi çıkarları için çalışan bir menfaat grubuna döndü. Egemen güçler hangi siyasal projeleri hayata geçireceklerse ona uygun aktivitelerde bulunmaktadırlar. Kalıcı gerçek hiç bir inançları yoktur. Dün laiklik için mücadele ederlerken bugün tam aksine dinci iktidarları desteklemekten geri durmazlar.

Bu örgütlenme dünyanın her yerinde vardır. Pek çok ülkede üye sayısı bir kaç milyona ulaşmıştır.

Türkiye'de ise üye sayısı 10 ile 20 bin arasındadır. Bu bile masonluğun bir menfaat örgütü olduğunu göstermeye yeter.

Türkiye'de en paylaşılmayan şey menfaattir.

Diğer hikayelerin ise benim için hiç bir anlamı yok.

Leaff
25-05-2010, 09:58
Mason olan bir insanın kolay kolay zaten mason olduğunu bilemezsiniz. Heleki ölmüş bir insanın arkasından bunu öğrenme şansınız hiç yok demektir. En yakın tanıdığının bile söyledikleri "dedikodu" dan öteye gidemez o saatten sonra. Turan Dursun un fikirlerine karşı olsamda böyle itham edilmesini hoş karşılamıyorum. Sadece o değil dünyadan ayrılan ve cevap veremeyen herkez hakkında aynı düşünceleri taşıyorum. Turan beyin hedefindeki insanlardan biri olan Hz. Muhammed de buna dahil. "Hiç bir kaynak, hiç bir insan, hiçbir holi buk artık ölenin arkasından "kişisel olarak" sorulan soruların cevaplarını tam anlamıyla ortaya koyamaz." Buna Turan bey de dahil.

yucemanitu
25-05-2010, 23:01
Yani karadenizli ve xxxwww öyle tuhaf konuşmuşlar ki... Masonluk hakkında pek az şey biliyorum. Mesela Tolstoy da tanrıya inanan bir masondu. Savaş ve Barış'ta masonluk üzerine bazı bilgiler var Tolstoy bu eserinde yeni bir biraderin kabul törenini de anlatmıştı. Tanrıya inanmayan mason olamaz diye biliyorum yanlışsam düzeltin beni.