PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhammed`in mucize göster(e)memesi

quixsoul
07-12-2004, 21:19
İSRA suresi:

58. Hiçbir kent/medeniyet dışta kalmamak üzere, kıyamet gününden önce hepsini ya helâk edeceğiz yahut da şiddetli bir azapla azaplandıracağız. İşte bu, Kitap''ta satır satır yazılmış bulunuyor.

59. Bizi, mucizeler göstermekten alıkoyan, daha öncekilerin onları yalanlamış olmasından başka bir şey değildir. Semûd kavmine o dişi deveyi açık bir mucize olarak verdik de onunla kendilerine zulmettiler. Biz, mucizeleri yalnız korkutup sindirmek için göndeririz.

60. Hani, sana: "Rabbin, insanları çepeçevre kuşatmıştır." demiştik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı da Kur''an''da lanetlenmiş bulunan o ağacı/soyu da insanları sınamak dışında bir sebeple göndermedik. Biz onları korkutuyoruz ama bu onların kudurganlığını artırmaktan başka bir katkı sağlamıyor.

59.ayetde Allah ne demek istemiştir.Benim anladığım şu :
-Mucizeler göstermiyoruz artık çünkü daha öncede mucize gösterdik inanmayan gene inanmıyor ve gene yalanlıyor.Mucizeleri insanları korkutmak için göndeririz.

Ya ben yanlış anlıyorum yada anlatılmak isteneni başta yanlış algılıyorum.İlk iki cümlede mucizeler yalanlandıkları için artık gösterilmiyor.Son cümlede mucizelerin amacı söyleniyor.Buna göre mucizenin gönderilmemesi insanların korkması.

Her neyse aslında söylemek istediğim bu değildi.Ben bu ayetdeki açıklamaya inanmıyorum.Ayetin kaynağı o dönem inkar edenlerin
-Neden muhammed mucize göster(e)miyor ? sorusuna dayanıyor.

Peki
-Daha önce yalanlandığı halde neden peygamberler gönderildi ?
-Daha önce yalanlandığı halde neden kitap gönderildi ?

İş mucizeye gelincemi Allah mantıksız ve etkisiz görüyor.

Ebu Leheb
07-12-2004, 23:24
muhammed, diğer peygamberler gibi mitolojik bir kahraman olmadığı için bırak mucizeyi, insanlara sıradışı bir olay bile gösterememiştir. hadislere göre, muhammedin amcası olan ebu leheb ve arkadaşları, muhammedin yemeğine bok atarmış. muhammed, kendi yemeğine bok atılmasını bile engelleyemeyecek kadar mucizeden yoksundur.

15-12-2004, 13:45
Mucize sen istedin diye gelmez. O ALLAH (cc)''ın koyduğu doğa yasalarının kalkması şeklinde görülür.İrade ALLAH (cc)''ındır.Peygamberler sürekli mucize gösterir ve inanmayanlar aciz bırakılabilirlerdi.Ama İlahi İrade bunu böyle takdir etmedi. Peygamberleri ''bizden biri'' olarak yarattı ki ,onlar da yer içer uyurlardı.İnsandılar sonuçta.Diğer Peygamberler gibi HZ.MUHAMMED MUSTAFA (sav) de mucize göstermiştir.Ama o ahir zaman nebisidir.Teknoloji ve doğa bilimlerinin bu kadar ilerlediği bir çağın nebisi olarak ALLAH(cc) onu mucizeden çok doğal gücüyle başarıya ulaştırmıştır.İslam akıla hitab ederek onları kendine çeker.İşte bu yüzden İslam kolaylık dinidir ve dinde zorlama yoktur.İslamın en büyük mucizesi Kur''an''ı Keıim''dir.yani bir kitabtır.İsa Aleyhisselam''dan görülen mucizelere ve Musa Aleyhisselam mucizeleri ( ölmüş insanın dirilmesi, denizin ikiye bölünmesi, asanın yılan olması gibi mucizeler ) ile İslam''daki ayın ikiye yarılması, az yemekten çokça kişinin doyması gibi mucizeler bir süreli mucizeler iken Kur''an devamlı süren bir mucizedir.Kur''an nasıl bir mucizedir dersen,derim ki; evvela o zamanla veya mekenda değiştirilemez,yani onu eksiltmek veya artırmak insan gücünün üstündedir.İkinci olarak o hayatın her alanıyla ilgili konuları kapsar ,böyle kapsamlı bir kitabı yazmak insan gücünün üstündedir.Üçüncü olarak insanlar kitab yazarken genelde bir veya iki anlatım tekniği kullanarak görüşlerini açıklarlarken KUR''AN ''ın anlatımı böyle bir acziyetten uzaktır korkutma, umutlandırma,bilgilendirme,hikaye etme, öğüt verme, tartışma,misal verme ,gelecekten haber verme,yol gösterme gibi bizim isim vermekten aciz olduğumuz yollarla mükemmel bir anlatım sunar.Roman okumaktan hoşlanan bir insan siyasi ve bilimsel kitablardan hoşlanmazlarken Ku''an herkesin ilgi alanına hitab eder.Onun okumaktan kimse bıkmaz.Dördüncüsü Kur''an evrendeki en itibarlı kitabtır.Diğer kitablar modaya uygun olarak bir iki baskı yapar sonra okunmaz olurlarken, Kur''an sürekli basımı, satışı, dağıtımı yapılan ve sürekli okunan bir kitabdır.Şu çağda her türlü iletişim imkanı olduğu halde hiçbir kitabın tanıtımı Kur''an kadar yapılamamaktadır.herkes Kur''an''dan haberdardır.Bizim görebildiğimiz beşinci mucize KUR''AN''ın bir alternatifinin olmamasıdır.İslama karşı olanlar bile ondan alıntılar yaparak düşüncelerini açıklamak isterler.Mesela buradaki gibi tefsir yazarlar.Ama onun yerine başka bir kitab ortaya koyamazlar.İşte bunlar ve başkaları İslam''ın üstünlüğünü gösterir.Diğer dinlerin de matematiksel şifreleri ortada dolaşırken onlar bundan memnuniyet duyarlar.Reklam için bu şifrelerin doğru olduğuna inanır ve inandırırlar.Halbuki en isabetli matematiksel çıkarımlar KUR''AN üzerinde olduğu halde müslümanlar bunu reklam için kullanmazlar.En kuvvetli iman müslümanlarda bulunur.Mesela Atatürkçüler bile Atatürkün hatalarını bilirler.Onu sadece savunurlar.Ancak İslam herşeyi ile doğru kabul edilip savunulan,sevilen,yaşanan bir peygambere sahibtir.Ve müslümanlar dünyanın en şefkatli insanlarıdır kedilere,köpeklere , böceklere kıyamazlar.Esasen köpekler ve aslanlar ve maymunlar ve böcekler de bu dünyanın mensubuyken müslümanlardan başka kimse onlarla beraber yaşayamazlar.Müslümanlar parasız da olsalar, yardımseverdirler.Müslümanlar tarihin en temiz insanlarıdırlar.Domuz, köpek,kedi, fare vs. yemezler.Evlerine ayakkabı ile girmezler.En küçük ve basık gecekondularda yaşasalar da oraları tertemiz tutarlar.Onlar az ile mutlu olurlar.Kin güdmezler.hep fedakarlık yaparlar.Onlar dirayetlidirler.Koskoca bir ordu veya devlet veya Kıta olsa da karşılarında inançlarından ödün vermezler.Güç kuvvet onlarındır.Çünkü onlar ALLAH(cc)''ın himayesindedirler.Onlar dünyanın en akıllı adamlarıdır.Batıdaki imkanların yarısına sahib oldukları halde müslüman gençler nice icadlar yaparlar.Tıpda sanatta en hünerli eller müslümanlardadır.Müslüman olmak başbakşadır..Müslüman olmayan bunu kavrayamaz...Hayır diliyorum...

quixsoul
15-12-2004, 19:05
Mesajında bol bol "kendi inancını" övmüşsün bay soner.Ve benim başlığı açtığım konudan bir hayli uzaklaşmışsın.

Ben mucize istemedim.Mesajımı okumamışsın.Sadece başlıkdan yola çıkmışsın.Ben kuranda geçen mucize göstermemenin sebeblerini ele aldım.Söz konusu Allah burada diğer konulardaki tutarlılığını kaybetmiştir.Bir yaratıcı geçmişteki tüm inanmayanlar uğruna yine kitap gönderiyorsa Muhammede de mucize göstermiyorsa bunun sebebini geçmişe bağladığında bir tutarsızlık doğar.

Ben Muhammedin mucize göstermesi ile ilgilenmiyorum söz konusu neden göstermedi sorusuna verilen cevabı sorguluyorum.Muhammed o dönemler bir mucize göster(e)mediğinden sanırım bu ayet bir kurtarıcı olarka inmiş.Kendini zeki sanan Muhammed buradaki ufak çelişkiyide atlamış.

Kuranı orta noktada anlamak vede doğruları yanlışları görebilmek için sureleri,ayetleri teker teker ortak inanç yada varsayım doğrultusunda ele almalıyız.Sen eğer eleştirilere kuranın Allah tarafından indirildiğine kendine inandırırsan ve diğer ihtimallere hiç pay vermeden düşünürsen, hiç bir zaman bir boktaya erişemezsin.O zaman Kuranda ne yazarsa yazsın her şey sana mantıklı gelir.

17-12-2004, 12:41
Hakikaten ilk yazıyı okumamıştım.Şimdi okudum ve diyorum ki:59. ayet- i kerimede ''bizi mucizeleri göndermekten alıkoyan'' ifadesini bu şekilde anlamak yerine ''Kureyş''in istediği her mucizeyi göndermekten'' alıkoyan şeklinde anlamak doğru olandır. Çünkü ayetin dil bilimsel incelemesi bizi buna götürür.Arabça bilen birisine danışmanı öneririm.Bİr diğer konu da ''icma ''üzerinedir.İcma KUR''AN ve SÜNNET''in temelidir.Şöyleki aynı kişiler(ashab-ı kiram) KUR''AN''ı toplarken bir komisyon kurmuşlar sonuçta çıkan kitabın KUR''AN olduğunda icma etmişlerdir.Eğer aralarında icma olmasaydı böyle bir kitabdan bahsedemezdik.Siz KUR''AN''dan incelerken onların icmasını kabul etmiş oluyorsunuz...İşte sünnet de icmadan güç alır.
Ashab-ı Kiram ile Alimler şu hadistir demişler (icma)ile o hadis olmuş,yani dindeki yerini bulmuştur. Öyle ise icmalı bir hadis ile Kur''an hükmü inanç bakımından dinin ayrılmaz parçasıdırlar.Mucize konusunda da ''ayın ikiye yarılması'',''az yemekten çok kişinin doyması'',''miraç hadisesi'' vs. de icma ile sabittir.O zaman üzerinde icma olan bir şey olmadı demek ile KUR''AN''ın bir ayetini inkar etmek arasında etki bakımından bir fark yoktur.Mucize görülmüş ise bu ayet-i kerimeyi sizin gibi yorumlamak mümkün değildir.İcmaya inanılmıyorsa KUR''AN''ı ortaya koymak da tartışma bakımından geçersizdir.Hayır diliyorum...

SERMED-I_MAHDUT
17-12-2004, 13:25
Guıxsoul,
Birkaç yazımda sizin mantığınız ve izlediğiniz metod üzerine bir iki yazı yazmıştım ancak ne hikmetse cevap gelmedi.Tekrar bir soru sormak istiyorum.Siz Kuran ayetlerini nasıl mütaala ediyorsunuz?Mesela nasıl bir yöntem izliyorsunuz?Salt kendi akıl ve mantığınızlamı hareket ediyorsunuz?Kaynak taraması veya bir bilene danışma gibi öğrenme yollarına baş vuruyormusunuz?yoksa sadece okuyup kendi aklınızın doğrultusunda hüküm mü çıkarıyorsunuz?

SERMED-I_MAHDUT
17-12-2004, 13:26
Guıxsoul,
Birkaç yazımda sizin mantığınız ve izlediğiniz metod üzerine bir iki yazı yazmıştım ancak ne hikmetse cevap gelmedi.Tekrar bir soru sormak istiyorum.Siz Kuran ayetlerini nasıl mütaala ediyorsunuz?Mesela nasıl bir yöntem izliyorsunuz?Salt kendi akıl ve mantığınızlamı hareket ediyorsunuz?Kaynak taraması veya bir bilene danışma gibi öğrenme yollarına baş vuruyormusunuz?yoksa sadece okuyup kendi aklınızın doğrultusunda hüküm mü çıkarıyorsunuz?

quixsoul
17-12-2004, 20:32
Ayetlerden anladığımı bir kağıda yazıyorum.Sonra bu yazılanları karşılaştırıyorum.

Allahın sorulara verdiği cevaplara bakıyorum.İnkar edilen soruları kendim sormuş gibi farzediyorum.Ve cevabı anlamaya çalışıyorum.

-Bir ayetde Allah hristyanların ve yahudilerin saptığını kitapları değiştirdiğini söylüyor.Ama buna rağmen Allah tekrar kitap yolluyor.

-Bir ayetde Allah peygamberlerin inkarcılar tarafından nasıl inkar edildiğini ve bundan sonra o insanlara nasıl azab verdiğini anlatıyor.Ancak buna rağmen yine peygamber yolluyorç(Belkide insanlara son bir şans vermek için)

Sonra şuna benzer bir çizgi çiziyorum:
--------------------------------------------------------------
En alta sonucu yazıyorum:

Demekki Allah geçmişte insanların herşeyi inkaer etmelerine rağmen tekrar bir umut vede şans vermek istemiş insanlara.Yada Allah geçmişteki inkar edilenleri hiç önemsemiyor..

Ancak başka ayetde ki söylediği beni çok fazla tatmin etmiyor.İşte bu ayetde yukardaki yazdığım ayet.Madem kararlılığın böyle idi "neden böyle gerekçeden bahsediyorsun" diye soruyorum bende.Burada açıkça bir kararsızlık ve amaçlarda çelişki görüyorum.

Bunları yaparkende 3 araç kullandım.
-Aklım (yanlış ve doğrularıyla birlikte)
-Kalem
-kağıt

Önce şu soruya cevap arıyorum:
-Bu gerçekten dünyayı ve bizi yaratan bir yaratıcıdan mı gelmiş ?

Bunun içinde bir kaç varsayımı kabul etmek gerektiğini biliyorum ve
-Bu kitabın Allah tarafından indirildiğini ve Muhammedin bir peygamber olarak seçildiğini
-Hadislerde %100 doğruluk payı olmadığını

varsayıyorum.Çünkü doğru eleştiriler için orta nokta bulunmalı kitap bitene kadar bu kalıpdan ayrılmamalı.Eleştiriler tüm açıklamalar yazıldıktan sonra başlamalı.Kendisini "Kuranı yaratıcı tarafında indirildeğine" yada "Kuranın insan eseri olduğuna" şartlandıran insan her iki seçenekde büyük yanlışlara düşer ve doğru eleştiriler gerçekleştiremez.