PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucizeler Üzerine

hakdogan
05-04-2009, 15:34
Bu forumda düşünen kafaya tesafüf edebileceğim hiç aklıma gelmezdi, o sebeple başlık sahibi şahsında benzerlerinden özür diliyorum.

Birilerinin asabı fena bozulmuş.

Çok saçma post gördüm başlıkta ancak ilk ikiyi DreiMalAli ve forod oluşturuyor.

Doğrusu panik halleri beni hüzünlendirdi.

İNANMAKTAN NEDEN KORKUYORSUNUZ ?

BIRAKIN ALTIN ORAN'I VE DİĞER İNCE DETAYLARI, GÖZLERİNİZİ HER GÜN KARŞILAŞTIĞINIZ VE ÜNSİYET KAZANDIĞINIZ, OLUR SANDIĞINIZ OLMAZLARA DİYE DİKMİYORSUNUZ ?

BİLİNÇLİ KÖRLÜK SİZE NE KAZANDIRACAK ?

Korkmadan, sağlam/sahih kaynaklardan İslam'ı araştırın.

Bu site TD fanları sitesi, bu sebeple baştan maça 1-0 mağlup başlıyorsunuz, böyle bir handikapınız var.

Zira TD ile İslam'ı değil anlamak, inkar etmek bile mümkün değil.

Öğreneceksiniz, kendinize bu fırsatı verin...

dr humanist
05-04-2009, 18:49
Korkmadan, sağlam/sahih kaynaklardan İslam'ı araştırın -hakdoğan-

korkan biri varsa o da sizlersiniz.cehenneme gitmekten,allahla karşılaşmaktan acaip korkuyorsunuz.ateistlere nasıl korkak dersin?tüm cesaretliyle tabuları yıkan adama korkak demek abesle iştigal değil de nedir?
burda kuran ve hadisler yeterince irdelendi,çelişkiler ve yanlışlar ortaya kondu.eğer siz bunları göremiyorsanız,bilinçli körlük sizdedir.gözlere inen bir perde varsa,o da iman perdesidir.beynin objektif olarak olaylara çok yönlü bakmasına "perde" diyemezsin.
insan bilinmeyenden korkar:tanrı,cehennem,şeytan,cin ,vb bilinmezdir.gören ve kanıtlayan olamamıştır,o yüzden korkarsınız da...

saygılarımla

AYATA
05-04-2009, 19:09
Uğraşmayın hakdoğan ile...yanlışlıkla düşmüştür buraya.....tanırım onu :)

vartor
05-04-2009, 19:15
Olmayan bir tanrinin, sahtekar 124.000 peygamberlerine inanmak bayagi bilincli aydinlik. Bizim gibi bilincsiz Korler, bu alimlerin karsisinda sessiz sedasiz kaliyoruz; Ne de olsa gercegi biliyorlar, Cinler periler hep etraflarinda, ve iki omuzlarinda birer melek devamli fisildiyor, yol gosteriyorlar... Insan demeye cekiniyorum bunlara...akillariyla allahin askerligini yaptiklarini saniyorlar ama, insan sevgisi yoksunlari, seytana hizmet ettiklerinin farkinda bile degiller.
Aha bu da konu disi oldu, nasil? guzel mi?

cigi
05-04-2009, 19:20
Zavallı ülkemin, zavallı saf inanırları. Bu sahtekarların elinden daha çok çekeceğiniz var.

Aaaaaaaahhhhhh, aahh...

Hemde nasil, sevgili DreiMalAli.:)

Sevgiler.

zeitgeist
05-04-2009, 19:27
Aha bu da konu disi oldu, nasil? guzel mi?

Sen zaten konuyla alakalı hiçbirşey yazmadınki...

hakdogan
05-04-2009, 22:33
islamın 5 şartından 1 i hacca gitmek..kabenin
Kimse bilinçli körlük içinde değil...

"Bütün bir alem tesadüfler neticesi vucuda gelmiştir" demek, "ben bilinçli körüm" demektir zeitgeist.

Ancak ilk postumda belirttiğim gibi seni tebrik ederim, düşünme/akletme melekelerini modern hurafelere tamamen kaptırmamışsın.

Lütfen devam et ve "olur" diye kanıksadığımız şeylerdeki "olmazları" görmeye çalış ve "olmazları olur edene" yaklaşmaya devam et.

ateistlere nasıl korkak dersin?

Aklının ihata edemediğini inkar eden korkağın ta kendisidir.

burda kuran ve hadisler yeterince irdelendi,çelişkiler ve yanlışlar ortaya kondu

Az biraz gezdim forumunuzu, gerçi TD'yi bilirim, gezmeye hacet yok.

Ortaya kondu dediklerin şu kategorilerden birisine tekabul etmekte :

1- Bile bile çarpıtılan olgular.
2- Yalan/yanlış olduğu bizzat İslam Alimlerince deklare edilmiş rivayetler.
3- İnkarcının aşılamaz ve tedavi edilemez idrak krizi.

insan bilinmeyenden korkar:tanrı,cehennem,şeytan,cin ,vb bilinmezdir.gören ve kanıtlayan olamamıştır,o yüzden korkarsınız da...

En başta dediğim gibi : Aklının ihata edemediğini inkar eden korkağın ta kendisidir.

tanırım onu

Doğrudur, tanırsın beni, ben de seni.

EDİT
Fazlası değil...

dr humanist
05-04-2009, 22:48
1- Bile bile çarpıtılan olgular.
2- Yalan/yanlış olduğu bizzat İslam Alimlerince deklare edilmiş rivayetler.
3- İnkarcının aşılamaz ve tedavi edilemez idrak krizi

konudan sapmışsın,kuranda mucize yoktur forumuna istediğin kadar övündüğün aklınla cevap verebilirsin.şu söylediklerini,madde madde yaz bakalım;hatta konu açabilirsin.
aklımızın ihata edemediği de neymiş?biz ateist mi doğduk sanıyorsun?senin gibi müslüman değil miydim?kuranı ve islamı yıllarca savunmadım mı sanıyorsun?ateistlerle hararetli tartışmalara girdiğimi biliyor musun,her birininde de kendimi galip ilan etmediğimi mi sanıyorsun?yıllarca islamı yaşıyan,ama kafasını az bir çalıştırıp at gözlüğünü çıkaran,objektif ve evrensel olmayı başarabilen insana,sen ne diye islamı anlatıp,üstüne bir de aklınız ihata edemiyor dersin?
islamı anlatabileceğiniz kişiler,muallakta kalmış kişiler olabilir ancak
islamı yaşayan ve bilen,sonunda kendince doğru yolu bulan adamı,tekrardan islama davet etmek,islamı savunmak,komik düşer..sizin islamı anlatabileceğiniz,ya diğer dinlere mensup insanlar,ya da beyni boş savunmasız insanlar olacaktır
saygılarımla

niveru
05-04-2009, 22:50
Hayir ozgurce yazabilirsiniz dedik ama bu kadarida degil yani , dilaver silmis hakaretleri ,
neyse sunca yazismisiniz sayin hakdogan ama ortaya koydugunuz hic bir sey yok!

Ya biz kor cahil inatci mahluklariniz ve de yazdiklarimizin hepsi carpitma yalan iftira ,,,
zaten topuna birdende islam alimleri gereken cevaplari vermis !! ,,, ne diyim..

Buyrun sizde cevaplayin , islamin samarini yuzumuze patladin ,yalanlarimizi carpitmalarimizi ortaya koyun , hem arkanizda koskoca islam alimleri varken ..

sozun kisasi varsa bir fikriniz teziniz anti-teziniz yazin ,ama vaaz vermekden vazgecin.
Bilmiyorum yasiniz kac , belki ben sizin yasiniz kadar islam dininde bulundum ,musluman hayati yasadim , dedem 8 kere buyukbabam ise 9 kere haca gidip gelmis insanlardi , hikayelere vaazlara karnim tok anliyacaginiz , ama inanin fikirleriniz ve karsi goruslerinizi bilmek ve ogrenmek de isterim ...

hakdogan
05-04-2009, 22:58
konudan sapmışsın

Öyle mi ?

Konu "İslam'a sallamaksa" doğru, konudan saptım, sapmaya da devam edeceğim.

kuranda mucize yoktur forumuna istediğin kadar övündüğün aklınla cevap verebilirsin.

Elbette nasip olursa yazarız yazmasına da dakka bir gol bir kabilinden yazdıklarımız silinmiş, her köşeye sıkıştığınızda remove silahı ile karavana atışlar yaparsanız yazdıklarımdan nasıl istifade edebilirsiniz ki ?

biz ateist mi doğduk sanıyorsun?

Kimse ateist doğmaz.

Bir adım ötesi : Mutlak anlamda yaratıcıyı inkar eden yer yüzünde tek bir beşer yoktur.

saygılarımla

Şuna tarza da hastayım doğrusu.

Muhataba saydır saydır, sonra da "saygılarımla" de :)

Peki, bil mukabele, hörmetlerimle...

niveru
05-04-2009, 23:04
yahu hepiniz ayni kalipdan mi cikiyorsunuz ? ayni aymazlik ayni koylu kurnazligi ve ayni cehalet...

yazdiklarim silinmis diyerek birde kendini magdur gosterme , bu ne utanmazlik diyesim geliyor ama hafif kalacak diye endise ediyorum..

Yazdigin hakaretler silindi , yoksa ipe sapa gelmez yazin degil .. bunu bile bile olayi baska yere cevirmeye calisiyorsun ,

hakdogan
05-04-2009, 23:05
Hayir ozgurce yazabilirsiniz dedik ama bu kadarida degil yani , dilaver silmis hakaretleri ,

Şimdi başlığı başka yerlere çekmek istemem de hakaret felan yok ortada.

Söz konusu şahıs bildiğin faşisttir, sorarsanız inkar edeceğini sanmam, o kadarcık bir duruşa malikdir her halde, yada ben fazlaca iyi niyetliyim.

sunca yazismisiniz sayin hakdogan ama ortaya koydugunuz hic bir sey yok!

What ?

Daha yeni "Bismillah" dedim, 4. postum bu :)

Konu özelinde söyleyeceklerimi 1. postta belirttim.

Bırakın altın oranı felan, Kabe tas tamam o noktada olsa buda gözlerinize sokulsa dahi sizin için çok bir anlamı olacağını sanmam.

Ben diyorum ki her gün müşahade ettiğiniz realitelerle yüzleşin.

Misalen bakın bahara eriştik, şu arzın tekrar canlanmasına, yeşilenen doğaya, daha bir cevval akan damarlarınızdaki kana bakın.

Birbirini kovalayan gece ve gündüze, sizi hiç rahatsız etmeden Dünyanın dönmesine, Zaman denen muammaya ve benzerlerine bakın.

Bakmak ve görmek.

Bütün mesele bu...

dilaver
05-04-2009, 23:06
Elbette nasip olursa yazarız yazmasına da dakka bir gol bir kabilinden yazdıklarımız silinmiş, her köşeye sıkıştığınızda remove silahı ile karavana atışlar yaparsanız yazdıklarımdan nasıl istifade edebilirsiniz ki ?

Sayın hakdogan

Fikre dayalı hiç bir yazı silinmez. Ama kişiliklere yönelik ve de hakarete yönelik iletilere de yer verilmez. Dahası bunda ısrar eden kim olursa olsun kapı dışarı konur.

Size öncelikle site tüzügünü okumanızı ve ona uygun davranmanızı hatırlatırım.

İkinci olarak ise silinen yazınızın hiç bir fikir kırıntısı içermedigini hatırlatırım.

Son olarak da tekrardan hakarete ve kişisel polemiklere izin vermedigimizin altını çizeyim.

saygılarımla

hakdogan
05-04-2009, 23:10
Sayın hakdogan

Fikre dayalı hiç bir yazı silinmez.

Dilaver bey, sanmıyorum ama dediğinizi not alıyorum.

Ona göre...

azınlık
05-04-2009, 23:33
Aklının ihata edemediğini inkar eden korkağın ta kendisidir.

Birader,

Aklının kavrayamadığını Allah'a havale edene yobaz, aklının kavrayamadığını araştırana da adam denir.

Ateist camiada henüz Kur'an'ı okuyup da kavrayamamış bir kıt akıllıya rastlamadım; zaten onları ateist yapan da bu kavrayışları olsa gerektir. Ancak sizin kavrayışınız bizden daha değişik olmalı ki aklınız reddetse bile bir hazretin buyurmasıyla her türlü garabete inanıveriyorsunuz.

Hamaseti bırakıp tartışmalara fikir bazında katılmanız halinde bu forumdan birkaç şey öğrenmiş olarak ayrılabilirsiniz.

A.

qw19
05-04-2009, 23:54
Bırakın altın oranı felan, Kabe tas tamam o noktada olsa buda gözlerinize sokulsa dahi sizin için çok bir anlamı olacağını sanmam.

Misalen bakın bahara eriştik, şu arzın tekrar canlanmasına, yeşilenen doğaya, daha bir cevval akan damarlarınızdaki kana bakın.

Birbirini kovalayan gece ve gündüze, sizi hiç rahatsız etmeden Dünyanın dönmesine, Zaman denen muammaya ve benzerlerine bakın.

Çok doğru, o düzenki salise şaşmadan devam ediyor, Kur'an dururken mucize aramak ne beyhude bir çabadır, söz temsili bahar, görsen mevsim demezsin, Allah'ın c.c. alameti farikası, kan apayrı bir muamma,
da dünya dönmesede pek rahatsızlık duymazdım, kendi adıma. Hatta beni biraz tutuyor. Hoş Allah'ın işiyle, gönül işine pek karışılmaz ya.

hakdogan
06-04-2009, 00:04
Aklının kavrayamadığını Allah'a havale edene yobaz, aklının kavrayamadığını araştırana da adam denir.

Ben de diyorum ki :

Aklının kavrayamayacağı şeyler olduğunu bilene adam, aklının herşeyi kavrayacağını sanana, herşeyi kavramak için salt aklın yeteceğine inanana da bilmediğini bilmeyen denir.

Ateist camiada henüz Kur'an'ı okuyup da kavrayamamış bir kıt akıllıya rastlamadım;

Ben çok rastladım, içimden bir ses bunlardan birinin de sen olduğunu söylüyor :)

Şimdi başlık sahibine haksızlık etmemek adına konuyu fazlaca başka alanlara kaydırmak istemiyorum da, acaba o sözünü ettiğin camiada ve misalen sizin aranızda Kur'an'ı orjinalini anlayarak inceleyebilen, bunu yapamıyorsa (Arapça yoksunluğu) kendi lisanında yazılmış tefsirlere müracat eden kaç kişi var ?

Misal sen Türkçe tefsirlerin şahikası Elmalılı ile hiç müşerref oldun mu ?

Sanmam.

Ama sallamak beleş, nede olsa felsefe "yalandan kim ölmüş" felsefesi.

Hamaseti bırakıp tartışmalara fikir bazında katılmanız halinde bu forumdan birkaç şey öğrenmiş olarak ayrılabilirsiniz.

Ha yani illa ayrılacağız :)

Oysa daha doğru düzgün bir şeyde yazmadım, şimdiden paniğe kapılmanıza gerek yok.

Tamam, sakin, geceçek.

Don't panik...

Ki-Adi
06-04-2009, 00:14
Ben de diyorum ki :

Aklının kavrayamayacağı şeyler olduğunu bilene adam, aklının herşeyi kavrayacağını sanana, herşeyi kavramak için salt aklın yeteceğine inanana da bilmediğini bilmeyen denir.

Sevgili Hakdoğan senin inandığın da bizimde inanmadığımızda şu an için bilinmezdir. Ben sana Tanrının varlığını ispatla desem sen bana bilinmezi ispatlarsın. Oysaki Güneşi Tanrı sayanlar için güneş bir bilinmezdi. Ne zaman güneş hakkında bilgi edinmeye başladılar güneşi tanrı olarak görmekten vazgeçti insanlar. Bu insanlık tarihi boyuncada böyle olmuştur.İnsanlar bilmedikleri şeylere tanrı demişlerdir. Sen bilmediğin bir şeye Tanrı diyorsun. Fakat sonuçta o tanrı dediğin bilinmezde bir gün güneş gibi olacaktır. Bu tarih her seferinde göstermiştir.

azınlık
06-04-2009, 00:16
Ben çok rastladım, içimden bir ses bunlardan birinin de sen olduğunu söylüyor :)

Ha ha ha. Şok şekersin :p

A.

hakdogan
06-04-2009, 00:18
@Ki-Adi,

Gerçekten başlık sahibine haksızlık olacağından detaya girmek istemiyorum, ancak Yaratıcı inancını bu denli indirgemeci bir anlayışla ele almak bütün İnsanlık Tarihine şaşı bakmak demektir, Dinler Tarihi ve Teoloji noktasında da fazlaca eksiğe işarettir.

İnşallah zamanımız oldukça ilgili başlıklarda yazışırız, bakalım senin dediğin gibi mi yoksa değil mi ?

İyi geceler...

DreiMalAli
06-04-2009, 00:39
Bu forumda düşünen kafaya tesafüf edebileceğim hiç aklıma gelmezdi, o sebeple başlık sahibi şahsında benzerlerinden özür diliyorum.

Birilerinin asabı fena bozulmuş.

Doğrusu panik halleri beni hüzünlendirdi.

İNANMAKTAN NEDEN KORKUYORSUNUZ ?

BIRAKIN ALTIN ORAN'I VE DİĞER İNCE DETAYLARI, GÖZLERİNİZİ HER GÜN KARŞILAŞTIĞINIZ VE ÜNSİYET KAZANDIĞINIZ, OLUR SANDIĞINIZ OLMAZLARA DİYE DİKMİYORSUNUZ ?

Konumuz ne?
Altın Oran ve Mekke.
Gakgakdoganın bu iletisinin konusu ne?
Unuttum yav... Saçmalık neydi?
Ya bağıra bağıra (büyük harf) saçmalamanın ismi neydi?

Sevgiler

frodo
06-04-2009, 00:43
Ama bu mesajdaki harikalığı gözden kaçırıyorsun DreiMalAli;

Bu tespit de son derece isabetli davranmış arkadaş. Saçmalama konusunda benden öndesin. Pes ettim, birincilik senin olsun :)

KızıL
06-04-2009, 00:58
forod mucizesi...;)

isar86
06-04-2009, 01:16
İnananlar bİlİmİ yalan dİnlerİnİ İspatlamak İÇİn kullanirlar ateİstlerse İnsnaliĞin yarari İÇİn.buradan dİnİn yada dİncİlerİn yararli yada zararli olduĞunu kavrayabİlİrsİnİz.adim gİbİ emİnİm kİ dİne yalan dİyen bİrİlerİ Çikmasaydi bu İnananlar zerre kadar araŞtirma okuma İhtİyaci hİsstmezlerdİ.Ömer Çelakil denen adama da bİkaÇ laf sÖylemeden edmİcem.adamin soyİsmİnden dolandirici olduĞu bellİ oluyor. AkilÇelen gÖnÜlÇelen deĞİl ha:)ÜstÜne ÜstlÜk hem mÜslÜman hem akil Çelİyo hemde para kazaniyo.varmi bÖyle kiyak emeklİlİk:)bunlar İlk deĞİl dÜnyada bundan yÜzyillar Önce yaŞamiŞ uyaniklar da vardi ayni yÖntemİ kullanan.bakarlar tarİhe ne olmuŞ en bİtmİŞ.hemn numaralarini bulurlar 4 İŞlemle İstedİklerİ sonucu Çikarirlar sonra bak bu kuranada bahsedİyormuŞ ne kadar zamn Önce madem bahsedİyordu da nİye bunu kİmse Çakmadi Önlem almadi.mesela.kurani anlamak İÇİn yanimizda Ömer Çelakil formÜl kİtabini mi taŞiyalim.dİn karŞiti kİtap yaz tr de yasaklarlar sana suİkast bİle dÜzenlerler.bÖyle Şaklabanlari tvlere Çikarip fetva verdİrİyorlar .dİyanet sadece bunlar kuranla alakali deĞİldİr yazisiyla yetİnİyor sadece.neden bu adami durdurmuiyorlar.ÇÜnkÜ İslamin reklamini yapiyor kabul etmeselerde hoŞalrina gİdİyor bu Şaklabanin kurani mucze kİtabi larak gÖstermelerİ.akilla aÇiklayamiyolar akilci bİrŞey yok en İyİsİ bu yÖntemİ kullanmk dİyorlar.

zeitgeist
06-04-2009, 01:38
biryolcu can sıkıntını böyle giderirken, gözümüzün içine baka baka yalanları peşpeşe sıralarken, niye böyle yazmadın diye sormam.

Sana bi hikayemi anlatacağım arkadaşım birazdan...İslami sitelerdede takılırım arada sırada,zaten piyasadaki biçoğu cemaatçilerin elinde...linki bulamadım yalnızca

zeitgeist
06-04-2009, 02:09
Her neyse linki bulamadım olayı anlatym...
İslami bir sitede bir konu açılmış millet o konuya hurra ediyordu...İlgimi çeken şeylerden biri sonuçta "mucize" diye adlandırılan şeyler,girdim baktım,konu başlığında şöyle bir resim vardı...
http://img131.imageshack.us/img131/5857/turkey1115pj.jpg

Tüm evler çökmüş,o bölgede neredeyse bütün insanlar ölmüştü...(dikkat edilirse bi bina hasarlı fakat ayakta)Fakat bu sitedeki insanlar "hala nası iman etmezler,bu apaçık bir mucize" diye haykırıyorlardı...
Bunu hiç caminin temeline,ne bileyim demirine falan mal etmek akıllarına gelmiyormuşcasına inancsızlara saldırılarını devam ettiriyorlar,ahkam kesip cahil diye alay ediyorlardı kendi kendilerine..İster istemez sinirlendim ve bu konu başlığına yorum bile yazmadan sadece Konya'da yıkılan kuran kursunun uydudan çekilen fotoğrafını koydum,biraz uzağındaki tüm evler ayakta,yıkılan tek kuran kursu..Tepkiler çok sertti,"orada ufacık bebelerin can vermesi senin bukadar hoşunamı gitti" tarzında tepkiler de aldım,sonrasındada banlandım...
Ne islami bir sitede müslümanlara,ne ateist bir sitede ateistlere yaranabilirim(öyle bi niteyimde yok)...Çünkü ben artniyetten yoksun tamamen tarafsızım ve bunda şüphe duymamalısın...

Burası düşüncelerin rahatca açıklanabileceği bi forum..Bu sebeple islam dini ve tanrı inancı zaman zaman sert eleştirilere maruz kalabiliyor,müslümanlarda ister istemez hiddetleniyor,ve bişekilde denge sağlayıcı bişeyler lazım,en azından bu konuda...

İsterdimki inançlar aşşağılanmasın,hoşgörülü bir tartışma ortamı oluşsun,fakat aşşağılanmasına da söz söyleyebilecek durumum yok çünkü onlarda istediği gibi fikir beyan edebiliyorlar...Aynı durum bir islami sitede bir ateist için yok...O islami forumdada bir müslüman çıkıp beni savunsaydı emin ol hoşuma giderdi,ve bu gibi insanlar yüzünden islama çok az daha ılımlı yaklaşmam sağlanırdı...

Müslümanların çok büyük bir çoğunluğu hoşgörülü değil hernekadar "islamiyet hoşgörü dini" densede...Aynısını yapmamız doğrumudur?
He burada "ateizmin temsilcisi ben miyimde ateizmden soğuyacaklar" dersen de bizde bugibi konularda müslüman şahısları baz alabiliyoruz zaman zaman...

Bence en öncelikli konu doğru mukayese yapabilmek,taraf olmak değil...her iki taraf içinde..
(konuyu dağıtmayalım çabalarıma rağmen bunu yazma ihtiyacı hissettim,umarım anlaşılır)

dr humanist
06-04-2009, 02:18
sevgili zeitgeist;

mucizelere neden bu kadar ihtiyaçları var?bu çaba neden?kendi kendilerini tatmin etmekten başkla ne yapıyorlar?kafadaki soru işaretlerini başka nasıl baskılayabilirler ki?
alın bu resim de aynı depremden;bütün binlara sağlamken cami çökmüş..

http://www.yeniresim.com/data/media/509/www.yeniresim.com_-_Doa_-_Doal_Afet_-_Sakarya_Depremi_Yerlebir_Olan_Bir_Cami.jpg

sevgiler

prozac
06-04-2009, 02:25
Herzaman ferahlamak için bir mucizeye ihtiyaçları olabiliyor..İlk resimde minarenin yıkılmaması ve gölge düşümlerine bakarsak düpedüz photoshop mucizesi diyebiliriz..
Resim gerçek ise bina sağlamdır kabe bile yıkılıyorsa bu caminin yıkılmaması mucizedir :rolleyes:

Allahım sen nelere kadirsin...Hatta yıkılan binalar için hayasızlığın sürdüğü yerler yorumunuda yapabiliriz..

zeitgeist
06-04-2009, 02:25
Bizlerin kurandaki çelişkilere neden ihtiyacımız varsa onlarında mucizelere o yüzden sanırım..
Genel olarak tartışmalarda ateist kurandaki çelişkileri kullanır,müslüman mucizeleri..
genelde ne müslümana çelişki,çelişki gibi görünür ne de ateiste mucize,mucize gibi...

Ayrıyetten keşke konyadaki kuran kursu yerine senin cami fotoğrafını koysaymışım,ama ozamanlar gündemde bi haberdi kuran kursu ilk aklıma o geldi...

dilaver
06-04-2009, 05:46
Başlıktaki konu dışı iletiler Rab Mesih başlıgına taşınmıştır. Lütfen bu başlıkta altın orana agırlık verip konu dışına taşmayalım.

saygılarımla

AYATA
06-04-2009, 09:50
Hakdoğanın üzerine fazla gitmeyin kaçar oysa o sizi daha çooook güldürecek ve eğlendirecek öylede şaklabandır kendisi amcaları ürkütmeyin lütfen...:)

hakdogan
06-04-2009, 13:35
@hakdogan
Bırak altın oranı ....... lara bakın gibi sözlerinde iddalı görünüyorsun,fakat bilmelisinki bugüne kadar görüp görebildiğim mucizenin(küçük ihtimallerinde denebilir) köşesinin bıçığından geçen bu altınorandı,ve bir müslümanın bana sunabileceği en iddalı konuydu..

İnanmak için mucize aramak, beşeriyetin avam tabakasının öteden beri süregelen alışkanlığıdır.

Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir.

Senin yada benzerlerinin "göremedik" dedikleri şeylere değinirsem yine "konuyu dağıtma" ekseninde eleştirilere muhatap olabilirim, ancak bir kaç noktaya değinmeden geçemem :

-Bu nasıl bir kafadır ki, doğduğu günden son nefesini verene dek, yüzlercesine şahit olduğu, daima İradi bir müdahale, nihayi bir hedef, sayılamayacak hikmet müşahade edilen varlık aleminin sayfalarında mücize göremez ?

-Bu nasıl bir kafadır ki, beşeriyet ailesinin en nadide bireylerinin ortaklaşa ifade ettikleri gerçekliğe gözlerini kapatıyor, aralarında zaman ve makan farkı bulunan bütün Peygamberler'in hep aynı gerçeği, "Yerlerin ve Göklerin tek bir Rabbi var ve sizler ölüm sonrası büyük mahkemeye çıkacak ve icra ettiğiniz fiillerin hesabını verecek imtihan aleminin öğrencilerisiniz." hakikatini tebliğ etmelerinde bir mücize göremiyor ?

-Bu nasıl bir kafadır ki, en azılı düşmanlarının dahi "el-Emin" dediği, yalanına şahit olunmayan, ümmi bir Peygamberin, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği ve yaşadığı toplumun fasih şairlerini belegatı ile susturan, içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren, tilavetinin dahi hidayete vesile olduğu Kur'an-ı Kerim'de mücize görmez ?

Bal gibi de görüyorsunuz, ancak sahte teselliyi, yüzleşmekten korktuğunuz gerçeği İnkar etmekte buluyorsunuz.

bunlar ancak akıllı tasarım ürünüdür" gibi söylemleri 1623423 defa dinledim,denk geldim okudum vs...

Ezberciliğe luzum yok, ben bir Müslüman olarak varlık alemini okumak adına Berkeley'in Hıristiyan Teolojisinden beslenen algılara muhtaç değilim.

Varoluşta gözlemlenen İrade ve Hikmet'i, nihayi Hedefi her vurgulayana "Akıllı Tasarımcı" demek kolaycılığından da sizler vazgeçin.

Ayrıca sözü edilen gurup, sizler gibi mesnetsiz kör tesadüflere bel bağlayanlara nazaran son derece ilmi bir guruptur, kimi ateistlerin farkında olmadan tapındıkları "bilimsel" kriterlere daha bağlıdır.

Eğer gerçekten sunabileceğine inanıyorsan üzerinde düşün,taşın ve yoruma çok kapalı bir mucize göster..(bu arada "çok somut mucize gösterilirse zaten sınavın anlamı kalmaz" gibi söylemlerde faydasız,çünkü gördüğün gibi kabenin tam altınoran noktasında olmasını bile başka sebeplere bağlayabilecek insanlar var,ki ben öyle düşünmüyorum)
Dikkat edersen yoruma tamamen kapalı birşey istemedim,örneklersek "kabenin tam altın oran noktasında çıkması" gibi birşey en azından benim için ya da benim gibi düşünen biçok insan için kesinlikle kafidir...

@zeitgeist,

İzafiyet sarmalına girmeye gerek yok, bazı şeylerin sana göresi bana göresi olmaz, bedihi gerçeklikler var, İnkarı kabil olmayan.

Dünya bir imtihan arenasıdır ve ferdi İman'a zorlayacak şeyler bu sırra muafık değildir, dolayısı ile İnsan'ı İman'a zorlayacak cinsten olaylar beklemek saflıktır ve fakat Dinler Tarihi'nin anlattığı/gösterdikleri bu kategoriye de zaten girmemektedir.

Dolayısı ile söylediğin şey, bizler'in "Mücize" dediği ve Peygamberler eliyle sergilenenlere dair doğrudur, bunlar icbar edici değildir.

Sana Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği Kur'an Mücize olarak yetmiyor mu ?

O'nun şifai kültürle yoğrulmuş ümmi, Tarih sahnesinde yer tutunucak aksiyonlardan mahrum, ilkel kabile gelenekleri ile yaşayan vahşi bir toplumu alıp, 23 yıl gibi İnsanlık Tarihi açısından nokta mesabesinde sayılacak bir zaman diliminde getirdiği yer Mücize olarak yetmiyor mu ?

O toplum kendisinden sonra 20 yıl içinde yer yüzünde o dönemde varolan iki süper güçten birini Tarih sahnesinden silmiş, diğerinin de belini kırmış, anadoludan hind ve çin sınırlarına kadar dayanmıştı ve O Resul bunların olacağını da hayatta iken haber vermişti.

Bunlar sana yetmiyor mu ?

Yeter @zeitgeist, yeter de artar.

Tabi kendine bunu itiraf edebilmen kaydıyla...

mep
06-04-2009, 14:50
İnanmak için mucize aramak, beşeriyetin avam tabakasının öteden beri süregelen alışkanlığıdır.
Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir.

ne mutlu bu abiye ki .. Avam'dan değil,çepeçevre kuşatmış mucizeleri görebilmiş.

-Bu nasıl bir kafadır ki, doğduğu günden son nefesini verene dek, yüzlercesine şahit olduğu, daima İradi bir müdahale, nihayi bir hedef, sayılamayacak hikmet müşahade edilen varlık aleminin sayfalarında mücize göremez ?

Saysa abim gördüğü mucizeleride dinlesek..

-Bu nasıl bir kafadır ki, beşeriyet ailesinin en nadide bireylerinin ortaklaşa ifade ettikleri gerçekliğe gözlerini kapatıyor, aralarında zaman ve makan farkı bulunan bütün Peygamberler'in hep aynı gerçeği, "Yerlerin ve Göklerin tek bir Rabbi var ve sizler ölüm sonrası büyük mahkemeye çıkacak ve icra ettiğiniz fiillerin hesabını verecek imtihan aleminin öğrencilerisiniz." hakikatini tebliğ etmelerinde bir mücize göremiyor ?

İnsanlık tarihi boyunca üç-beş tane adamın ortaya çıkıp bunu söylemesinin
neresi bir mucizedir...? kaldıki bu adamların yaşayıp yaşamadığı bile bilinmiyorken,
nadide bireyler olduklarını nasıl söyleyebiliyorsunuz.

-Bu nasıl bir kafadır ki, en azılı düşmanlarının dahi "el-Emin" dediği, yalanına şahit olunmayan, ümmi bir Peygamberin, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği ve yaşadığı toplumun fasih şairlerini belegatı ile susturan, içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren, tilavetinin dahi hidayete vesile olduğu Kur'an-ı Kerim'de mücize görmez ?

Hangi en azılı düşmanı muhammede el emin demiş acaba..ya..! herkesin el hakem dediği
adama ebu cehl diyen adama kim niye el emin desin. belagatı(!) ile susmayanları kafalarını kestirerek susturmuyormuydu..susmaktan başka çare varmıydı..?doğrulanmış hangi haber varmış acaba içinde,kim doğrulamış..?

hakdogan
06-04-2009, 16:54
İnsanlık tarihi boyunca üç-beş tane adamın ortaya çıkıp bunu söylemesinin
neresi bir mucizedir...? kaldıki bu adamların yaşayıp yaşamadığı bile bilinmiyorken,
nadide bireyler olduklarını nasıl söyleyebiliyorsunuz.

Başlık sahibi kusura bakmasın, yazılınca iki kelam etmek zorundayız.

Üç-Beş adam mı dedin gözüm ?

Senin hiç mi dinler tarihinden haberin yok ?

Üstelik varolduklarına dair bir de şüphe izhar etmişsin, hayrola niyekine :)

Tarihi süreç içinde, sonraki nesillere aktarıla aktarıla, Milyonlarca/Milyarlarca inananı bulunan bu isimlerin varolduklarını inkar eden sözümona bir akıl, Tarih denen bilimi/disiplini (kimileri bilim kabul etmez) topyekün çöpe attığının farkında mı ?

Misalen o akıl Hammurabi'nin, Atilla'nın, Sezar'ın yaşadığına dair bir şüphe taşımakta mıdır ?

Taşıyorsa bir doktora görünme ihtiyacı hissetmekte midir :)

Bu isimlerin, birbirlerinden zaman ve mekan farkları ile ayrı ayrı hep aynı şeyleri söylemeleri, hitap ettikleri toplumda akıl ve ahlakları ile sahip oldukları mevkileri, maddi sebepler dairesinde yapayalnız görünmelerine rağmen muzaffer olmaları kulağınıza neler fısıldıyor ?

Hangi en azılı düşmanı muhammede el emin demiş acaba..ya..!

Anlaşıldı, biraz masrafa girip sana, en temel ve asgari İslam ve Dinler Tarihi malumatını alabileceğin eserleri kısa sürede temin etmek lazım...

belagatı(!) ile susmayanları kafalarını kestirerek susturmuyormuydu..

İnkar ancak cehaletten beslenebilir, bakınız şekil a :)

İslam ve onu tebliğ eden Resul, 13 yıl Mekke dönemi boyunca hep saldırılan, şiddete maruz kalan oldu.

Bu dönemde, Araba Kur'an açıkça defaatle indirilenden şüphesi varsa, toplayabileceği bütün yardımcılarını da toplayarak Kur'an'a bir muadil getirmesini, bunu yapamayacaksa ki yapamayacağını da ifade ederek 10 sure, oda olmadı tek bir suresine benzer bir örnek vermelerini istedi, meydan okudu.

Pagan Mekkeli, minberde en usta olduğu alana davet edildiği halde sukut etmek, karşılık verememek ve sadece şiddete başvurmak zorunda kaldı.

Buda kulaklarınıza bir şeyler fısıldamalı.

İsyan ve İnkar eden, bununla yetinmeyip İnanlara zulmeden ve İnsanlarla İslam arasına barikat kurmayı dileyenlerin kellelerinin koparılması Medine sonrasıdır.

İlk büyük hesaplaşma Bedir'de oldu.

Buda kulaklarınıza bir şeyler fısıldamalı.

doğrulanmış hangi haber varmış acaba içinde,kim doğrulamış..?

Hangisinden bahsedeyim ?

-Allah'ın Resulünün Mekke'den çıkmak zorunda kalacağını ve sonra tekrar Mekke'ye döneceğini, bunu yaparken "helalli" de olacağını haber vermesinden mi ?

-Rumların galip geleceğinin ihbar edilmesinden mi ?

-Ad ve Semud gibi kavimlerin ahvaline dair söylediklerinden mi ?

Bunlardan ve benzeri onlarcasından, hangisinden söz etsek nasırlaşmış kalbiniz yumuşar ve yaratılış gayesinin tersine işletmeye zorladığınız aklınız "bingo" der ?

AYATA
06-04-2009, 17:04
dedim size :) dehşet komiktir...

azınlık
06-04-2009, 17:09
dedim size :) dehşet komiktir...

Haklıymışsın, özellikle "madur" Muhammed'e bittim doğrusu :p

A.

vartor
06-04-2009, 17:39
Bana pek komik gelmiyor, gulmekten cok acima hissediyorum. Insanin bir masalin bu derece etkisinde kalmasinda komik birsey yok. O kadar da emin ki, sanki allah ve resulunun aralarinda kalmis da tum olaylari beraber yasamis sanirsin. Halbuki bizleri korlukle itham eden boyleleri, islam disindaki dinlerin mensuplariniin da kendi masallarina ayni iman gucuyle yapsitigini gormezler. Masallarin degil, degismez olanin insan oldugunu farketmezler. Kendi cikarlari ugruna, sattigi malin curuk oldugunu bilse dahi, gelir unsuru yaptigi dini satmaktan cekinmez, malini kotuluyene de saldirir. Kainatin yaraticisi sanki acizmis gibi, onun adina hareket etme kustahligini gosterdiginde dahi, uyusturdugu beyinlerden bir itiraz gelmez, iman buyusunun etkisine girmistir bir kere....Altin oran filan isin palavrasi, esas mucize iste bu iman adi verdigimiz, sartsiz, sorgusuz beyin teslimiyeti...

mep
06-04-2009, 17:46
Tarihi süreç içinde, sonraki nesillere aktarıla aktarıla, Milyonlarca/Milyarlarca inananı bulunan bu isimlerin varolduklarını inkar eden sözümona bir akıl, Tarih denen bilimi/disiplini (kimileri bilim kabul etmez) topyekün çöpe attığının farkında mı ?

O milyonlarca,milyarlarca inanan "avam" değilmiydi yahu,n'oldu da adamdan saydın onları..?onlar burnunun ucunu göremez diyodun az önce,şimdi şahit yazdın hepsini..

Hangi en azılı düşmanının muhammede " El-emin" dediğini sormuştum.
cevap "bana kitap temin etmek" oldu.
peki şu aşağıdaki sizin yazdığınız bu satır sizin kulağınıza bişey fısıldıyormu..

İsyan ve İnkar eden, bununla yetinmeyip İnanlara zulmeden ve İnsanlarla İslam arasına barikat kurmayı dileyenlerin kellelerinin koparılması Medine sonrasıdır.

-Allah'ın Resulünün Mekke'den çıkmak zorunda kalacağını ve sonra tekrar Mekke'ye döneceğini, bunu yaparken "helalli" de olacağını haber vermesinden mi ?
-Rumların galip geleceğinin ihbar edilmesinden mi ?
-Ad ve Semud gibi kavimlerin ahvaline dair söylediklerinden mi ?

"içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren" diye ballandıra ballandıra
anlattığınız kitabın verdiği haberler bunlarmı..Ad ve Semud kavmiyle ilgili tarihi bilgiye sahipsin herhalde ki kuranın bildirdiğini doğru kabul ediyorsun."Rumların galip geleceğini haber vermiş" brehh..! başarıya bak..mahalle falcıları bile daha çok kehanet tutturur be..!
üç kehanet tutmuş diye,göğe çıkardı kitabı..Nostradamus'u bilirmisin abim sen..

Üç-Beş adam mı dedin gözüm ?
Senin hiç mi dinler tarihinden haberin yok ?

kaç peygamberin hayatı biliniyo be abim..
sen kaç peygamber adı biliyon..
kaçının ne iş yaptığını nerde yaşadığını biliyon..
hadi isayı,musayı,davutu,muhammedi, koy bi kıyıya..

Bu isimlerin, birbirlerinden zaman ve mekan farkları ile ayrı ayrı hep aynı şeyleri söylemeleri

Yav yapma abim ya..
Birinin kral dediğine öbürü peygamber diyo..
birinin tarah dediğine öbürü azer diyo..
birinin allah dediğine öbürü yehova diyo..
Biri evlenmeyin diyo hiç evlenmiyo
biri dörttane alın diyo kendi 15 tane alıyo..
Biri rab benim diyo
öbürü ben allahın habibiyim diyo
biri çıkıyo ordan "güreş tuttum allahla" minderde rakibiyim diyo.
sen kalkıyon hepsi aynı şeyi söylüyo diyon..
sahi sana öylemi anlattılar..
sen öylemi inanıyon..

hakdogan
06-04-2009, 17:50
O kadar da emin ki, sanki allah ve resulunun aralarinda kalmis da tum olaylari beraber yasamis sanirsin.

Ne kadar gülünç bir argüman dile getirdiğin.

Şimdi bir olay/olguya dair kesin kanaat getirmek için, söz konusu olay/olguya ait olduğu zaman ve mekanda şahitlik olmazsa olmaz mı oluyor ?

Sorması ayıp, bu durumda kiminizin tapındığı bilimi çöpe attığınızın farkında mısınız ?

Misalen Bilimin "yaşandı" dediği gibi süreçlere birebir tanıklık etmek mi gerekiyor bunlara dair kesin kanaatlere sahip olmak için :)

Birisi Tarih'i çöpe atar diğeri bilimi.

Hayret.

Allah Teala beşeriyete Kelamını ve son Resulünün Nurlu hayatını rehber olarak bırakmış, bunlara bakarak emin olmak değil olamamak sorgulanması gereken arizi bir davranıştır.

Kendi cikarlari ugruna, sattigi malin curuk oldugunu bilse dahi, gelir unsuru yaptigi dini satmaktan cekinmez

Din, alınır satılır bir meta değildir.

..........

esas mucize iste bu iman adi verdigimiz, sartsiz, sorgusuz beyin teslimiyeti...

Saçma sapan postun içinde anlamlı tek satır : Kalplerde gerçekleşen büyük fetih de kulaklarınıza bir şeyler üflemeli...

hakdogan
06-04-2009, 18:13
O milyonlarca,milyarlarca inanan "avam" değilmiydi yahu,n'oldu da adamdan saydın onları..?onlar burnunun ucunu göremez diyodun az önce,şimdi şahit yazdın hepsini..

Hayırdır, ayak üstü halusinasyon görmeye mi başladınız ?

Dediğim : "İnanmak için mucize aramak, beşeriyetin avam tabakasının öteden beri süregelen alışkanlığıdır. Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir."

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=164053&postcount=170

Çaktın mı ?

Ayrıca ters köşe olma durumundan da böyle kolayca sıyrılamazsın.

Milyonlarca/Milyarlarca İnananı bulunan ve Tarihi nakil zinciri ile geçmişe uzanan bir kitlenin varlığı ortada dururken, kendilerine inanılan Peygamberlerin yaşamadığını iddia etmek gülünçlüğüne açıklık getirmelisin.

Hangi en azılı düşmanının muhammede " El-emin" dediğini sormuştum.
cevap "bana kitap temin etmek" oldu.

Tabi öyle diyeceğim, zira sen Mekke toplumunun O'na (S.A.V) böyle hitap ettiğinden de, tebliği boyunca ona kahin-büyühücü/sihirbaz bile demişken hiç yalancı demediklerinden, diyemediklerinden de, henüz İman etmemişken Hirakl karşısında :

-"Peygamberlik iddiasında bulunan bu zatın bundan önce hiç yalan söylediğini duydudunuz mu?"

sorusuna muhatap olmuş Ebu Süfyan'ın

-"Asla, yalan söylediğini hiç duymadık"

diye cevap verdiğinden ve bir çok şeyden bihabersin.

Çok zayıfsın, çok okumalısın.

"içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren" diye ballandıra ballandıra
anlattığınız kitabın verdiği haberler bunlarmı..Ad ve Semud kavmiyle ilgili tarihi bilgiye sahipsin herhalde ki kuranın bildirdiğini doğru kabul ediyorsun."Rumların galip geleceğini haber vermiş" brehh..! başarıya bak..mahalle falcıları bile daha çok kehanet tutturur be..!
üç kehanet tutmuş diye,göğe çıkardı kitabı..Nostradamus'u bilirmisin abim sen..

Hakkaten çok zayıfsın, İman'a talluk eden ve sizlerin kabullenemeyeceği çok sayıda örnekten ziyade müşahhas ve herkesçe bilinenlerden ufak bir demetti verdiklerim.

Ama görüyorum ki jeton düşmemiş.
Henüz Mekke döneminde inmiş ayetlerde Hicret'e, sonrasında Mekke Fethine işaret edilmesi kulaklarınıza bir şeyler fısıldamıyorsa, vuku bulmamış Bedir savaşı ve müşriklerin akıbetinden söz edilmesi sizi etkilemiyorsa, İslam'ın geniş kitle ve coğrafyalara yayılacağı müslümanlar bir avuç azınlık iken ihbar edilmiş olmasına rağmen siz kulaklarınızı tıkıyorsanız ben ne yapabilirim :)

Hidayet Alemlerin Rabbindendir.

Ad ve Semud'a dair örnekte de jetonun düşmemiş, zira Kur'an'da bu kavimlere dair geçen meseller karşısında Mekke müşrikleri anlatılanlara "eskilerin masalları" demişler, yetmemiş böyle kavimlerin ve akıbetlerin varlığını da inkar etmişlerdir. Rumlar'ın galibiyeti meselesinde ise tüylerin diken diken olmuş :)

Tarih'ten nasibin nedir bilinmez, Kur'an "Rumlar bid'a sinin içinde galip gelecek" dediğinde şartların ne olduğundan zerrece haberin olmadığı belli.

Bak Gibbon ne demiş : "Kur'an'ın bu müjdeyi vermesinden sekiz yıl sonra, hiç kimse Bizans İmparatorluğunun tekrar İran'ı yenilgiye uğratacağını hayal bile edemezdi. Hatta değil İran'ı yenmek, hiç kimse bu şartlar altında imparatorluğun hayatını devam ettirebileceğine ihtimal vermiyordu."

Hadi bakalım, buyur burdan yak :)

Yav yapma abim ya..
Birinin kral dediğine öbürü peygamber diyo..

Şu yanlış algıyı düzeltelim, ben bir Müslüman olarak Din derken, Vahiyden söz ederken sadece İslam'ı, Kur'an-ı Kerim'i ve Resul-i Ekrem'in (S.A.V) Sünnet-i Seniyyesini kast ederim.

Beşerin uzun burnunu sokup tahrif ettiği metinlerden hareketle İnsanoğlu sağlıklı bir yere varabilseydi zaten Son Resul gönderilmezdi.

Ancak tahrif edilen halleriyle dahi aynı özün silinemez izleri karşımızda durmakta.

Gözleriğni kapatmayan, karanlıkta ıslık çalmayanlar için durum budur...

hakdogan
06-04-2009, 18:19
Postlarımın editlenmesinden nefret ederim.

Tekerrür etmesin.

Çifte standardınız daha ilk günden su yüzüne çıkmaya başladı.

Bu kadar korkak da olmayın, olacaksanız da mesajlarımı editlemek yerine yapabilecek başka şeyleriniz var.

Birisi bana "dinini satan sahtekar" diyorsa ben buna cevap veririm.

Din alınır satılır bir meta değildir.

Böyle düşünen de, tanımadığı birisine sahip olmadığı bir davranış kalıbını izafe edip itham eden de şerefsizdir.

NOKTA

mep
06-04-2009, 18:20
Birisi Tarih'i çöpe atar diğeri bilimi.

Bilimi ve tarihi sizin sahipleniyor olmanız güzel.Dilerim ilerleyen zaman içinde tarihe ve bilime duyduğunuz bu ilgi devam eder.

Allah Teala beşeriyete Kelamını ve son Resulünün Nurlu hayatını rehber olarak bırakmış

Resulün nurlu hayatı ile ilgil bir çok konu var bu forumlarda
hepside islam tarihinden alınmış,alıntılanmış konular onları bi incele istersen abim.
kendi çevresi bile "deli" demiştir.ayet düzülmüştür hemen "Arkadaşınız deli değildir" diye.
kendi çevresi "ganimetten çalıyo"demiştir.ayet düzülmüştür hemen" peygamber aşırmaz" diye ...! neyse sen forumlarda dolaş "nurlu hayat"a bi göz at.

hakdogan
06-04-2009, 18:24
hepside islam tarihinden alınmış,alıntılanmış konular onları bi incele istersen abim.

Ne tür yalanlar servis ettiğinizi iyi biliyorum, merak etme.

Vefatında zırhı rehinde olan bir Peygamber'e hırsızlık isnat etmeye varıncaya kadar işi ileri seviyelere taşıdığınız, uçuşa geçtiğiniz malumumuz...

mep
06-04-2009, 18:48

Vefatında zırhı rehinde olan bir Peygamber'e hırsızlık isnat etmeye varıncaya kadar işi ileri seviyelere taşıdığınız, uçuşa geçtiğiniz malumumuz...

"Bir peygamberin, ganimet malını gizlemesi asla (doğru) ola*maz. Kim emanete hıyanet eder, aşırırsa kıyamet günü aşırdı*ğını boynuna yüklenip getirir. Sonra herkese kazandığı tasta*mam verilir. Hiç haksızlığa uğratılmazlar." (Al-i Îmran: i6i)

bunu kurana biz yazdık abim biz servis ediyoruz..
biz hırsız diye iddia ettik Allahta bu ayeti gönderdi.
sen kuran okudunmu hiç...?
adama diyoruzki
hırsız bile dediler değildir diye ayet indi..
adam bize "adama hırsızlık isnat ediyorsunuz" diyo..

ters köşeye yattığımı söyledin konuya bir örnek "ibrahim firavunmuydu" başlıklı yazıları oku..
isa yaşadımı ile ilgil zeitgeits'i izle
arasıra masal kitapları dışında şeylerlede uğraş.

hakdogan
06-04-2009, 19:06
hırsız bile dediler değildir diye ayet indi..
adam bize "adama hırsızlık isnat ediyorsunuz" diyo..

1- Resul-i Ekrem'e (S.A.V) hırsız demediler.

2- Al-i İmran'da yer alan ayet, Uhud'da mevkilerini terk eden okçuların "Resulullah herkesin aldığı kendisinin olsun der de ganimetleri taksim etmez diye korktuk, nitekim Bedir'de taksim etmemişti." demeleri ve Resul-i Ekrem'in (S.A.V) "Demek ki ganimetleri size taksim etmeyeceğiz de hainlik yapacağız zannettiniz." demesi üzerine nazil olmuştur.

Yani Efendiler Efendisine (S.A.V) hırsızlık isnadı vaki değildir, çok sonraları, huneyn onrası "Adil ol" diyen de çıkmış O büyük İnsan'da "Ben de adil olmazsam kim adil olabilir?" demiştir.

3- Sen vaki olmamış bir ithamı vaki olmuş gibi göstererek "servis" elemanı olduğunu zaten afişe etmiş bulunmaktasın.

arasıra masal kitapları dışında şeylerlede uğraş.

:)

Sevdim seni.

Yalan ve masal rüzgarı içinde salınan bir seyyah'ın, gerçeklik aleminin sakinine "bizim sahile de uğra" demesi ne kadar dikkate alınabilirse ben de seni o kadar dikkate alabilirim...

dilaver
06-04-2009, 19:14
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5164

Bu olayın ayrıntıları burada var. Bir bakın bakalım, İslam peygamberini nasıl itip kakmışlar ve ayetler ne şekilde ne zaman gelmiş.

saygılarımla

paslıçivi
06-04-2009, 19:23

Bakmak ve görmek.

Bütün mesele bu...

hakdoğan..

çok şey yazılmış.. hepsini okuyamadım ama bu yazını kaçırmak istemedim..

siz müslümanların bakıp gördüğü diğer 5-6 milyar gayrimüslimin bakıp göremediği şey nedir.. çok merak ettim... açıklama yaparken bilinen/bilinmeyen arasındaki o kalın duvara toslamadan ve diğer dünya insanlarını gerizekalı kılmadan bir açıklasana...

örneğin tanrısız bir din olan budistlerin bakıp göremediği senin gördüğün nedir...

mep
06-04-2009, 19:24
Sen vaki olmamış bir ithamı vaki olmuş gibi göstererek "servis" elemanı olduğunu zaten afişe etmiş bulunmaktasın.

masal kitapları okuyosun abim..
bak bu konuda hadis var yahu..
şimdi bu hadise bakıp yazınca servis elemanımı oluyo adam..
bunu benmi itham etmiş oluyom..

527 - Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma): "Hicbir peygamber ganimete ve millet malina hiyanet yarasmaz" (Al-i Imran, 161) ayeti, Bedir savasi sirasinda kaybolan kirmizi renkli bir kadife parcasi hakkinda nazil olmustu. Cemaatten bazisi "Belki de Hz. Peygamber almistir" demisti ki bunun uzerine yukaridaki ayet nazil oldu."
Ebu Davud, el-Huruf ve'l-Kiraat 1,(3971); Tirmizi, Tefsir, Al-i Imran (3012).

bende seni sevdim abim ama fazla heyecanlanma yazarken ..
o uhudtaki okçular filan masalını nerden okudun abim.. :)

Yalan ve masal rüzgarı içinde salınan bir seyyah'ın, gerçeklik aleminin sakinine "bizim sahile de uğra" demesi ne kadar dikkate alınabilirse ben de seni o kadar dikkate alabilirim...

tamam bizim sahile gelme ama ..
enazından kendi sahillerinizde biraz dolaş yahu,islam tarihinden bi habersin..

(şimdi yavaş yavaş hadisleri inkar moduna giricek.sonra tarihi ...zaten bilimi sevmez)

dilaver
06-04-2009, 19:37
Altınoran başlıgındaki tüm ilgisiz iletiler bu başlıga taşınmıştır. Bu başlıkta da tartışırken site tüzügüne uyulmasını ve seviyenin korunmasını rica ediyorum.

saygılarımla

hakdogan
06-04-2009, 19:39
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5164

Bu olayın ayrıntıları burada var.

Dilaver bey,

Ayrıntı filan değil İbn-i Abbas'tan bir rivayet nakletmişsiniz.

İslam üzerine yazıp çiziyorsanız bilirsiniz ki, Nuzul-i Esbab bahsinde aynı ayet için birden fazla olay nakledilebilmektedir.

İbn-i Abbas'tan (R.A) böyle bir rivayet var fakat o rivayette, Bedir'de yaşananlar burada sözü edilen türden bir aparma ithamı değildir.

Orada ganimetler arasında kaybolmuş üstelik çok da değerli olmayan bir kumaş parçası için Peygamber almış olabilir dendiği naklediliyor.

Bu sizin kastettiğiniz anlamın çok uzağında bir durum.

Söz konusu Ali İmran 161'in Uhud'da indiğine dair bilgi Razi ve Elmalı'lı tefsirinde yer almaktadır, şu an Kutubi Sitte içinde dayandıkları rivayetler hıfzımda değil, bakıp yazarım İnşallah...

dilaver
06-04-2009, 19:42
Orada ganimetler arasında kaybolmuş üstelik çok da değerli olmayan bir kumaş parçası için Peygamber almış olabilir dendiği naklediliyor.

yeterli degil mi hakdogan. Ayrıca ben bir şey iddia ettigimi hatırlamıyorum. Sadece konun ayrıntılandırılmasını istedim. Ayrıca itip kakma olayını da düşünmek lazım.

saygılarımla

hakdogan
06-04-2009, 19:44
hakdoğan..
siz müslümanların bakıp gördüğü diğer 5-6 milyar gayrimüslimin bakıp göremediği şey nedir.. çok merak ettim...

Doğrusu bende senin "her gayrı müslim ateisttir" çıkarımını nereden yaptığını merak ettim :)

Bir de budistleri tanrı tanımaz ilan etmende neye istinat ettiğini ?

Bilip bilmeden çala kalem karamalamayın, hani hep terennüm ediyorsunuz ya, azıcık okuyup araştırın...

hakdogan
06-04-2009, 19:49
yeterli degil mi hakdogan. Ayrıca ben bir şey iddia ettigimi hatırlamıyorum.

Siz değil mep iddia etti edeceğini.

Zaten meselede orada ortaya çıktı, bunun üzerine verdiğiniz url'de mep'in iddiasını teyid eden bir şey olması lazım.

Ganimet hukuku tam oluşmadan "Resul almış olabilir" diyen Sahabi, bunu Resule hırsızlık isnadı olarak dile getirmiyor ki ?

Bedir'in ashabını hiç tanımıyorsunuz.

Eğer söz konusu ayet bu olay sonrası inmiş ise, buradan ashabın ganimet ve emanet meselesinde ciddi bir eğitime tabi tutulduğunu anlarız.

Ayrıca itip kakma olayını da düşünmek lazım.

Bütün başlığı okumadım, tam olarak neyi kastediyorsunuz ?

paslıçivi
06-04-2009, 19:54
Doğrusu bende senin "her gayrı müslim ateisttir" çıkarımını nereden yaptığını merak ettim :)

Bir de budistleri tanrı tanımaz ilan etmende neye istinat ettiğini ?

Bilip bilmeden çala kalem karamalamayın, hani hep terennüm ediyorsunuz ya, azıcık okuyup araştırın...

her gayrimüslim ateisttir demedim ama her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor.. onun tanrısını kabul etmiyor..

budizm konusunda benim değil senin biraz okuyup araştırma yapman gerekiyor sanırım. budizmde yaratıcı tanrı kavramı yoktur.. Kurucusu Budha sıkı bir ateisttir ve evrenin sonradan oluşmadığını her zaman varolduğunu söyler.. o yüzden budistler yaratıcı tanrı kavramını algılayamazlar.. senin de bu işi algılayamadığın gibi..

dilaver
06-04-2009, 19:54
sayın hakdogan

Bu tarz tartışmaların içinde yer almamayı tercih ederim. İlginiz varsa başlıgı okursunuz, ilginiz yoksa ise benim zaten söyleyecegim bir şey olamaz.

Ayrıca ben o başlıgı sadece sizleri izleyen üyeler varsa farklı bir görüş açısına sahip olsunlar diye verdim. Kimin hırsız olup olmadıgı gibi bir tartışma benim için anlamsızdır.

saygılarımla

paslıçivi
06-04-2009, 20:01
bir de yazarken istinap terennüm gibi günlük dilde kullanmadığımız kelimeleri kullanmanız size farklı bir şey sağlamıyor.. sadece anlamakta zorluk çekiyoruz o kadar.. ortak bir dil kullanırsak sevinirim..

mep
06-04-2009, 20:08
Siz değil mep iddia etti edeceğini.

Zaten meselede orada ortaya çıktı, bunun üzerine verdiğiniz url'de mep'in iddiasını teyid eden bir şey olması lazım.

Ganimet hukuku tam oluşmadan "Resul almış olabilir" diyen Sahabi, bunu Resule hırsızlık isnadı olarak dile getirmiyor ki ?

Eğer söz konusu ayet bu olay sonrası inmiş ise, buradan ashabın ganimet ve emanet meselesinde ciddi bir eğitime tabi tutulduğunu anlarız.

Bütün başlığı okumadım, tam olarak neyi kastediyorsunuz ?

kendi çevresi bile "deli" demiştir.ayet düzülmüştür hemen "Arkadaşınız deli değildir" diye.
kendi çevresi "ganimetten çalıyo"demiştir.ayet düzülmüştür hemen" peygamber aşırmaz" diye ...! neyse sen forumlarda dolaş "nurlu hayat"a bi göz at.

size yazdığım yazı buydu..

eğer çalma iddiası yoksa nasıl oluyorda aşırmaz diye bir ayet iniyor..
hem doğrudan "peygamber çalmıştır" diyebileceklerini sanıyormusunuz..

:)

hakdogan
06-04-2009, 20:18
ama her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor..

Şimdi öncelikle bu yalan.

Hz. Muhammed'i (S.A.V) Peygamber olarak dahi kabul eden (Risaletini kavmi ve bölgesel olarak sınırlandırıyorlar) gayrı müslimler vardır bu bir.

Volter, Lamartine, Bismark, Thomas Charlyle ve daha adını sayamayacağım çok sayıda batılı düşünür gayrı müslim kafa, O'na hayranlığını her daim dile getirmiştir, buda iki.

Sonrasında ise bu dile getirilenin çok saçma bir mantık olduğunu, aynı mantıkla her bir inanç mensubunun diğer inanç mensuplarına ve inançsızlara benzer bir soru sorabileceğinin de altını çizelim.

budizm konusunda benim değil senin biraz okuyup araştırma yapman gerekiyor sanırım.

Yok yok, senin iyice okuman araştırman gerek.

"Tanrı tanımazlık"tan, "Yaratıcı tanrı tasavvuru"na tornistan etmeden önce Threvada'lar dışında Tanrı tanımaz budistler kimlermiş onu koy bakalım ortaya...

hakdogan
06-04-2009, 20:22
bir de yazarken istinap terennüm gibi

istinap mı :confused:

pante
06-04-2009, 20:32
Volter, Lamartine, Bismark, Thomas Charlyle ve daha adını sayamayacağım çok sayıda batılı düşünür gayrı müslim kafa, O'na hayranlığını her daim dile getirmiştir, buda iki.

DreiMalAli, vakti olduğu bir gün, erinmemiş, tutmuş Voltaire"in Muhammed hakkında sözlerini araştırmış. Der Spiegel dergisinde ve daha da önemlisi Voltaire - Friedrich der Grosse mektuplaşması kitabında Voltaire"in mektuplarının orijinalini bulmuş ve resimlerini oraya asmış.

Voltaire ne diyormuş muhammed hakkında:
Almancası:
„Doch dass ein Kamelhändler in seinem Nest Aufruhr entfacht, dass er seine Mitbürger glauben machen will, dass er sich mit dem Erzengel Gabriel unterhielte; dass er sich damit brüstet, in den Himmel entrückt worden zu sein und dort einen Teil jenes unverdaulichen Buches empfangen zu haben, das bei jeder Seite den gesunden Menschenverstand erbeben lässt, dass er, um diesem Werke Respekt zu verschaffen, sein Vaterland mit Feuer und Eisen überzieht, dass er Väter erwürgt, Töchter fortschleift, dass er den Geschlagenen die freie Wahl zwischen Tod und seinem Glauben lässt:

Das ist nun mit Sicherheit etwas, das kein Mensch entschuldigen kann, ... es sei denn, der Aberglaube hat ihm jedes natürliche Licht (des Verstandes) erstickt."

Tecüme etmeye DreimalAli'nin dili varmadığı için dinsavar tercüme etmiş.
Türkçesi:

Bir deve tüccarının kendi çöplüğünde kalkıpta,kendisinin cebrail adlı bir melekle konuştuğunu,onunla göğsünün yarılıp göklere çıkarıldığını, ve orda hazmedilmesi mümkün olamayan bir kitap aldığını, her sayfasında sağlam bir insanın aklında depremler bırakan bir anlatımla saygınlık kazanmaya çalışması,ana vatanını ateş ve silah ile doldurması,babaları öldürüp,kızları kaçırması ve işkence edilenlere ölüm ile inanma arasında serbestlik tanıması.

Tüm bunlar kesinlikle hiç bir insanın,özür dileyebileceği cinsten değildir,meğerki hurafeler onun tüm sağduyusunu köreltmiş olsun.

:D

paslıçivi
06-04-2009, 20:34
istinap mı :confused:

keçi bilmediği otu yerse başı ağrırmış ya da klavyesi sürçermiş... istinat olacaktı..:D

çakırcalı
06-04-2009, 20:37
"Bütün bir alem tesadüfler neticesi vucuda gelmiştir" demek, "ben bilinçli körüm" demektir zeitgeist.

Konuyla ilgili diğer mesajlarına cevap verme gereği bile duymuyorum. Çünkü şu mesajının alıntı yaptığım şu kısmı, zaten neyin ne olduğunu yeterince açık ortaya koyuyor.

Kör ve korkak olmakla eleştirdiğin bu forum paylaşımcıları, ilgili hemen her yazısında "Bütün bir alem tesadüfler neticesi vucuda gelmiştir" demediği gibi, tam aksine "Bütün evren birbirine bağımlı sayısız zorunluluklar neticesinde meydana gelmiştir" demektedir.

Yazısını okuma zahmetine bile katlanmadığın bir kişi veya grubu nasıl körlükle ve korkaklıkla niteleyebiliyorsun?

Not: Cevap yazarken de gözlerini yumarak yazabilirsin, bence bir mahsuru yok.

Not'un Not'u: Forumun renkleri bayağı iyi olmuş. Yapanların eline emeğine sağlık. Kendimi cennette hissettim birden. Önceden arasatta hissediyordum:)

paslıçivi
06-04-2009, 20:46
Şimdi öncelikle bu yalan.

Hz. Muhammed'i (S.A.V) Peygamber olarak dahi kabul eden (Risaletini kavmi ve bölgesel olarak sınırlandırıyorlar) gayrı müslimler vardır bu bir.

bahsettiğin gayrimüslimlerden haberim yok ama yani diyorsun ki adamlar muhammedi allahın son elçisi olduğunu kabul ediyorlar ama müslüman olmuyorlar.. cehennemde yanmayı kabul ediyorlar.. kimmiş bu salaklar ya.. biraz tanıtsana bize..

hayranlık başka allahın elçisi iddiasına inanmak başka.. muhammede ben de hayranım.. bunca yıldır bu kadar insanı sürüklemesi kolay değil.. sadece muhammed değil.. tüm mistikler, hepsine hayranım ama bu onların tanrının elçileri olduğuna inandığımı göstermez..

Atatürk'e demişler tarihin en büyük komutanı sizsiniz diye.. o da demiş ki hayır muhammeddir.. en büyük komutan muhammeddir demiş.. bunca yıldır hala adından bahsettiriyor..

tabii bizim müslümanlar da hemen "tabi işte bak Atatürk ten de böyle bir cevap beklenirdi" diyorlar..

Atatürk ince nüansını yapıyor ama anlayana tabii...

muhammedden tarihin en büyük komutanı diye bahsediyor.. allahın elçisi değil..

paslıçivi
06-04-2009, 20:52
Sonrasında ise bu dile getirilenin çok saçma bir mantık olduğunu, aynı mantıkla her bir inanç mensubunun diğer inanç mensuplarına ve inançsızlara benzer bir soru sorabileceğinin de altını çizelim.

saçma değil asıl püf noktası asıl burası.. burası kırılma noktası.. burayı algılayabilirsen tohumu çatlatıp uyanabilirsin.. ampul gibi aydınlanır ve aydınlatırsın...

bu dünyada her inanırın ortak semptomu yazmaya ben bıktım ama siz inanırlar bana yazdırmaya bıkmadınız..

benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyunu..

bu istisnasız tüm dünya inanırları için şaşmaz, geçerlidir..:D

çakırcalı
06-04-2009, 20:53
Kur'an'da mucize diye tanımlanan hiçbir şey mucize değildir. Bunu, kendileri de biliyor zaten. Sırf inançsızlığın ve inançsızlık durumunda inancın yerine koyacakları değer yargılarından yoksunluğun yarattığı korkuyla sarıldıkları inançlarına kendilerince bahane arıyorlar o kadar.

Mucize olarak tanımladıkları hangi olay veya obje, doğadışı olarak tanımlanabilecek bir olay veya objeye dayandırılıyor? Bu allah, ille bir mucize yaratacaksa, o mucizeyi de doğayla - doğa kanunlarıyla açıklanamayacak bir obje veya olaya dayandırsa ya! Bu doğaya neden bu kadar mecbur kalıyor? Dahası, varlığını kanıtlamak için neden bu kadar (-mucize gibi) abuk subuk, üç yaşındaki çocuk aklının dahi kolayca tanımlayabileceği bir obje veya olayı, kendisine inanan onca insana mucize gibi algılatarak onların akıllarıyla alay ediyor, küçük düşürüyor, gelecek nesillerin eğlence kaynağı olmalarını sağlıyor?

Kur'an veya onda bulunan hiçbir şey mucize değildir. Kendisine inananlarla birleştiğinde, hep beraber mucize oluyorlar zaten.

paslıçivi
06-04-2009, 21:10
Yok yok, senin iyice okuman araştırman gerek.

"Tanrı tanımazlık"tan, "Yaratıcı tanrı tasavvuru"na tornistan etmeden önce Threvada'lar dışında Tanrı tanımaz budistler kimlermiş onu koy bakalım ortaya...

sen gidip bir budiste evreni kim yaratmıştır ya da öldükten sonra cennet cehennem kavramlarından bir bahset bakalım..

budistler bu dinin kurucusu ateist Budhayı tanrısallaştırmışlardır sadece.. ama budistlere göre yaratıcı bir tanrı yoktur ve ölümden sonra reenkarnasyon denen sonsuz çoklu yaşama inanırlar.. cennet cehennem kavramları yoktur..

hakdogan
06-04-2009, 22:14
DreiMalAli, vakti olduğu bir gün, erinmemiş, tutmuş Voltaire"in Muhammed hakkında sözlerini araştırmış.

Yapma ya, öyle istidadları da var mıymış arkadaşının ?

Peki İhlas Suresi ve orada anlatılan Tevhid akidesine dair söylediklerini bulamamış mı ?

Volter'in meşhur bir piyeside vardır, Sultan Abdulhamit Han'ın kükremesi ile sahnelerden çekilen.

Fakat meselemiz bu mu ?

Değil.

Peki ne ?

"Bütün gayrı müslimler Hz. Muhammed'den nefret eder" önermesi (esasen düpedüz yalanı) ne kadar doğru bunu test etme.

Çaktın mı ?

hakdogan
06-04-2009, 22:16
keçi bilmediği otu yerse başı ağrırmış ya da klavyesi sürçermiş... istinat olacaktı..:D

Estafrullah.

İstinat, terennüm, istidad vb kavramlar Türkçemizin öz be öz malıdır.

Dilimizin zenginliğidir.

Ben uydurukçadan nefret ederim...

azınlık
06-04-2009, 22:19
Estafrullah.

İstinat, terennüm, istidad vb kavramlar Türkçemizin öz be öz malıdır.

Dilimizin zenginliğidir.

Ben uydurukçadan nefret ederim...

Saydığınız kelimeler Türkçe'nin olsa olsa üvey evladıdır. Neyse ki sizlerden az kaldı da en azından Türkçe kurtuluyor.

A.

hakdogan
06-04-2009, 22:23
Kör ve korkak olmakla eleştirdiğin bu forum paylaşımcıları

Alıntıladığın postumda ne diyorum ?

"'Bütün bir alem tesadüfler neticesi vucuda gelmiştir' demek, "ben bilinçli körüm' demektir zeitgeist."

Burada bu forumda yer alan kişilerden birisini/birilerini yada tamamını kastettiğime dair hiç bir işari mana dahi yok.

Bu forumda tamda bunu söyleyenler bulunabilir ve büyük ihtimalle de bulunmaktadır, o ayrı dava.

Fakat daha muhimi, "varlığın İradi bir tercihle yaratılmışlığını reddedenin, yani kendisine "ateist" diyenin tesadüf dışında sığınabileceği hangi liman var?" sorusu havada kalmakta.

"Bütün evren birbirine bağımlı sayısız zorunluluklar neticesinde meydana gelmiştir" demektedir.

Birisi/birileri bunu diyorsa, retorik cambazlıklarına sığınmadan, zorunluluğun kaynağını izah etmek ve alenen "ben ateist değilim" demek durumundadır.

Dolayısı ile bu anlamda da konu dışında kalmaktadır...

Not : Herkesi sen sanma.

hakdogan
06-04-2009, 22:37
bahsettiğin gayrimüslimlerden haberim yok ama yani diyorsun ki adamlar muhammedi allahın son elçisi olduğunu kabul ediyorlar ama müslüman olmuyorlar..

@paslıçivi,

demekki sadece okuduğunu aktarmada değil, anlamada da müşkülün var.

Diyorsun ki "her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor"

Bende diyorum ki yalan, bakınız şekil a.

İslam'ın ve Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) saydığım ve ekleyebileceğin onlarcasının methü senasına ihtiyacı yoktur, ancak realite söz konusu isimlerin bırak Efendiler Efendisine "sahtekar" diyerek alçalmayı, hayranlıklarını ifadeden kendilerini alamamışlardır.

Bismark, Charlyle, J.W. Goethe vb isimlerin sözleri Tarih'e mal olmuştur.

Azıcık araştırma cehdiniz olsun.

Dolayısı ile Risaletlerine İman değil, hayranlıklarına vurgu yapılmıştır.

Anti parantez, Bismark ve Goethe'nin öyle sözleri vardır ki, "Acaba Müslüman oldu mu?" sorusunu da kendinize sorarsınız.

saçma değil asıl püf noktası asıl burası..

Sevsinler öyle püf noktasını.

Bir İnanca, düşünce sistemine hatta bir yönetim biçimine bile muhalif olanlar üzerinden meşruiyetsizlik devşirmeye kalkmak komiklik ötesi bir çabadır.

Senin semptom dediğin şey dahi önermenin yanlışlığını ortaya koyar.

Herkes "benim inancım hak, diğerleri batıl" dediğine göre, bir İnancın batıllığını diğerlerinin (yani o inanca iman etmeyenlerin) varlığı üzerinden göstermek ilmi de değildir ikna edicide demek durumundayız...

dilaver
06-04-2009, 22:41
ancak realite söz konusu isimlerin bırak Efendiler Efendisine "sahtekar" diyerek alçalmayı, hayranlıklarını ifadeden kendilerini alamamışlardır.

Sayın hakdogan

Dante'nin İlahi Komedyasını okumuş muydunuz. Orada efendiniz cehennemin en dibinde gösterilir ve bu eser de halen dünya edebiyatının baş yapıtlarından biri sayılır.
Dayandıgı temel Ovidius olmasına ragmen şayet okumadıysanız ben bu kısımları alıntılıyabilirim size.

Şİmdi burada realite derken neyi kıstas alacagız.

saygılarımla

prozac
06-04-2009, 22:41
Dilaver olaya el atmış ,

hakdogan
06-04-2009, 22:42
@paslıçivi,

tekraren budizm meselesine gelirsek, önce senin neyi ne anlamda ve ne için ifade ettiğin, ardından da budizm'den ne anladığını netleştirmek lazım.

"Tanrı tanımaz kitle" kapsamında dillendirdiğin budistler meselesinden "Yaratıcı Tanrı"ya dönmen de seni kurtarmaz, zira varlığa dair ezeliyet atfetmeleri bu noktada tartışmayı iptal ediyor.

Cennet cehennem ve benzeri durumlar söz konusu olduğunda da açık olan şudur: Budistin Cenneti Nirvana'ya ulaşmaktır, Cehennemi'de ondan uzak kalmak.

E ne oldu şimdi ?

hakdogan
06-04-2009, 22:56
Sayın hakdogan

Dante'nin İlahi Komedyasını okumuş muydunuz.

Hayır, ama yaşadığı dönemdeki bir çok muadili gibi kaynak göstermeden eserinde aparmalar yaptığı malumumuz.

Ayrıca Dante yada onun muadili bir kuduz'un varolmadığı mı mevzumuz ?

Dante ve başkaca muadilleri, akradaşınızın düpedüz yanlış önermesini doğru mu yapar ?

El-Cevap : Hayır.

Realite derken elbet tarihi verileri kıstas alacağız, dolayısı ile Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) hakkında olumlu düşünen tek bir gayrı müslim tarihi örnek bile arkadaşınızın önermesini çöpe atmamıza yetecek...

dilaver
06-04-2009, 23:04
sayın hakdogan

Elbette haklısınız, ben böyle iddialarda bulunmadım. Ama talihsiz olan sizin şu cümleleriniz :

Bunları yazıyorsanız Dante'yi de açıklayacaksınız. Muhammed'i cehennemin en alt katında olarak betimler. Demek ki efendilerin efendisini tarihte yerin dibinden de dibine sokan Hiristiyanlar varmış.

Ben gene bir şey iddia etmiyorum. Sadece yanlış bilgi verilmesin derdim o. Buyrun mucizelere devam edin.

saygılarımla

hakdogan
06-04-2009, 23:08
sayın hakdogan

Elbette haklısınız, ben böyle iddialarda bulunmadım. Ama talihsiz olan sizin şu cümleleriniz :

Bunları yazıyorsanız Dante'yi de açıklayacaksınız.

İyi de niye :)

Konu/iddia "İslam'a ve Resul-i Ekrem'e düşman olan hıristiyan yoktur" mu ki Dante'den, yada daha yakın zamanların Renan'ından yada bir benzerinden söz edeyim ?

Daha dikatli okuyalım derim dilaver bey, ne dersiniz :)

dilaver
06-04-2009, 23:23
İslam'a ve Resul-i Ekrem'e düşman olan hıristiyan yoktur mu ki

O halde sizin getirdiginiz kadar kanıtları karşı taraf da getirecektir. O halde bunlar bu temeliyle kanıt olma vasfını yitirecektir. Kör dövüşüne dönecektir.

Demek ki bu tezinizi ciddiye almayalım, zaten de benim de önerim bu dogrultudaydı. Oradan sizi dogrulayacak argüman çıkmaz ya da sayı ile çıkar. Karşınıza ise külliyat ile dolu bir edebiyat dökülür.

Benim düşüncem ise Muhammed'in bie devrimci oldugu. :D

Ama bunu sizin gibi hayali kahramanlara dayamam. Üretici güçlerin gelişme seviyesine ve durumuna baglarım. Size bir tiyö. Ticarete girin. Yalnız buradan da onun Allah'ın elçisi oldugunu bulabilmeniz mümkün degil. :eek:

Neyse buyrun ben maydanoz olmayayım. Mucizelere devam.

saygılarımla

pante
06-04-2009, 23:54
Mucizeler çoğalmaya başladı. Sabah namazına gidenler gözetleniyormuş.

http://img13.imageshack.us/img13/3654/64944.th.jpg (http://img13.imageshack.us/my.php?image=64944.jpg)

dr humanist
07-04-2009, 00:09
şu fotoğrafı gördükten sonra namaza başladım;allah razı olsun

selam ve dua ile

hakdogan
07-04-2009, 00:39
O halde sizin getirdiginiz kadar kanıtları karşı taraf da getirecektir. O halde bunlar bu temeliyle kanıt olma vasfını yitirecektir. Kör dövüşüne dönecektir.

Dilaver bey, daha önce dediğim gibi "dikkatli okumak" lazım.

Bir arkadaş demiş ki :

"her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor"

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=164229#post164229

Görüldüğü üzre "her" diyerek hiç bir istisna payı bırakmamış, yekpare bir bütün olarak İslam harici bütün ümmetlerin diline aldığı hakareti ettiğini ifade etmiş.

Ben de buna "yalan" demişim.

Bu durumda bu hükmü ispat için ne yapmalıyım ?

Onun tek bir istisnaya yer yok dediği kitle içinde tek bir örnek dahi göstererek bunu temellendirmeliyim.

Bende bunu yaptım.

Ve tamda bu yüzden yanlış bilgi edinilme ihtimali oradan kalktı.

Umuyorum ki artık anlamışsınızdır.

Benim düşüncem ise Muhammed'in bie devrimci oldugu. :D

Öyle düşünebilirsiniz ancak kişiler kendilerini nasıl tanımlıyorsa öyle tanımlanmalı ve ifade edilmeli, eğer ki kişi söz konusu tanıma açıkça muhalif davranmıyorsa.

Dolayısı ile sizin için bir değer taşıyan söz konusu "apoleti" Efendiler Efendisi (S.A.V) hiç kullanmışmı diye baktığımızda ben "kullanmıştır" bilgisine rastlayamadım.

Ancak bütün apoletlerin hiyerarjik sıralamada üzerinde olan "Allah Resulü" sıfatı ile muttasıf olduğunu gördüm.

Dolayısı ile siz İnanıyorsanız o Resul Muhammed'dir, inanmıyorsanız Peygamberlik davası güden Muhammed.

Neyse buyrun ben maydanoz olmayayım.

Yine bekleriz...

paslıçivi
07-04-2009, 04:26
Anti parantez, Bismark ve Goethe'nin öyle sözleri vardır ki, "Acaba Müslüman oldu mu?" sorusunu da kendinize sorarsınız.

hakdoğan..

ben hekimim.. bizim meslekte de bazıları vardır ki hastalar ya da hekimdışı insanlarla konuşurken tıbbi terminolojiyi kullanmayı çok severler.. garibim hasta hekimi dinler ama "sen ne diyon aga" demeye cesaret edemez.. böyle konuşarak hafif anlaşılmaz olmak onlarda bir ego tatmini sağlar.. çünkü böyle anlaşılmaz ortak bir dil kullandığın zaman karşı taraf sana daha fazla soru soramaz.. seni senle başbaşa bırakır.. sen de küçük dağları ben yarattım zannedersin..

dilimizin zenginliği deyip duruyorsun, ortak dil kullanmamakta ısrar ediyorsun ama...

anti demek karşıt demektir.. bir konu arasında farklı bir konuya değinmek istiyorsan anti değil antr parantez demen gerekiyor..

sen gel biz ortak hepimizin anlayacağı bir dil kullanalım.. bak bazılarını yanlış kullanıyorsun diğerlerini de yanlış kullanmadığını bizi kandırmadığını nerden bilelim..

paslıçivi
07-04-2009, 05:06
@paslıçivi,

demekki sadece okuduğunu aktarmada değil, anlamada da müşkülün var.

Diyorsun ki "her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor"

Bende diyorum ki yalan, bakınız şekil a.

İslam'ın ve Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) saydığım ve ekleyebileceğin onlarcasının methü senasına ihtiyacı yoktur, ancak realite söz konusu isimlerin bırak Efendiler Efendisine "sahtekar" diyerek alçalmayı, hayranlıklarını ifadeden kendilerini alamamışlardır.

Azıcık araştırma cehdiniz olsun.

Dolayısı ile Risaletlerine İman değil, hayranlıklarına vurgu yapılmıştır.

anlamada müşkülüm olduğu doğru.. mesela alışveriş merkezlerinde özürlülere ait yere parkediyorum bazen arabamı.. itiraz eden uyaran olursa ben de anlama özürlüyüm diyorum.. kabulediyorlar ve ses çıkarmıyorlar..:p

muhammed için sahtekardır diyorlar demiyorum zaten.. sahtekar olarak görüyorlar diyorum..

muhammedin ortaya çıkış nedeni ve en büyük, en önemli iddiası nedir.. ben allahın son elçisiyim diyor.. bana inanın yoksa öbür tarafta postunuza ot tıkarım diyor..

böyle ciddi bir iddiası olan adama inanmayıp müslüman olmamak, muhammedi sahtekar olarak görmek değildir de nedir..

bazı kişilerin muhammede hayranlık duymaları çok farklı bir konu.. hatta etkilenip müslüman da olabilirler ama bu dünyada sadece muhammedden etkilenmiyor insanlar.. islamiyetten diğer dinlere geçen bir çok insan var.. onlar da isadan budhadan etkileniyorlar.. bu tür örnekler isanın, budhanın, muhammedin, vs.. doğrucu davut olduğunu göstermez.. sadece etkileyici mistik kişilikler olduğunu gösterir..

araştırma cehdiniz olsun diyorsun.. bu siteye gelen herkes ateistlerin(ben ateist değil agnostiğim, ateizmin sonraki bir kademesidir) çok cahil araştırmadan okumadan bu işe soyunduklarını zannediyor.. senin gibi.. siteyi biraz incelersen burdaki arkadaşların birçok konuda dışardaki imanlı vatandaştan çok daha bilgili ve zeki olduğunu göreceksin.. hemen hemen hepimiz ya da büyük bir çoğunluğumuz eski teistlerdendir.. biz anamızdan böyle doğmadık.. araştırdık soruşturduk ve dönüştük.. onca bilgi yüküyle dönüşmeden ortada katır gibi dolaşmıyoruz..

paslıçivi
07-04-2009, 05:20
Sevsinler öyle püf noktasını.

Bir İnanca, düşünce sistemine hatta bir yönetim biçimine bile muhalif olanlar üzerinden meşruiyetsizlik devşirmeye kalkmak komiklik ötesi bir çabadır.

Senin semptom dediğin şey dahi önermenin yanlışlığını ortaya koyar.

Herkes "benim inancım hak, diğerleri batıl" dediğine göre, bir İnancın batıllığını diğerlerinin (yani o inanca iman etmeyenlerin) varlığı üzerinden göstermek ilmi de değildir ikna edicide demek durumundayız...

walla sen ne dersen de ya da nasıl yorumlarsan yorumla ama dünyada yaşanan bir gerçekliktir bu dediğim olay..

herkes kendi inancını hakikat diğerlerini aldanma şeytan oyunu olarak görüyor.. devekuşu gibi herkes başını kendi çukuruna gömmüş..

bu yazdıklarım komiklik ötesi değil yaşamın insanlığın maalesef çok acı bir gerçeğidir.. ama bu acıyı hissetmemek için gülmek gelir insanın içinden..

paslıçivi
07-04-2009, 05:39
@paslıçivi,

tekraren budizm meselesine gelirsek, önce senin neyi ne anlamda ve ne için ifade ettiğin, ardından da budizm'den ne anladığını netleştirmek lazım.

"Tanrı tanımaz kitle" kapsamında dillendirdiğin budistler meselesinden "Yaratıcı Tanrı"ya dönmen de seni kurtarmaz, zira varlığa dair ezeliyet atfetmeleri bu noktada tartışmayı iptal ediyor.

Cennet cehennem ve benzeri durumlar söz konusu olduğunda da açık olan şudur: Budistin Cenneti Nirvana'ya ulaşmaktır, Cehennemi'de ondan uzak kalmak.

E ne oldu şimdi ?

budizmden benim ne anladığım senin ne anladığın meselesi değil.. ortada 2500 yıllık bir din olan budizm var.. senin seçtiğin tarafsız bir kaynaktan budizmi tartışmaya hazırım..

nirvana ölüm sonrası ulaşılan bir cennet değildir.. bu yaşamda arzusuzluktan doğan mutlak mutluluk halidir..

mep
07-04-2009, 13:00

Hakdoğan abim...! nerdesin yav...?

güzel güzel konuşuyoduk,ben bu yukardaki lafa takıldım abi..

Vefatında zırhı rehinde olan bir Peygamber

Nası yani ya..? çokmu fukaraydı anlıyamadımki..
eğer gerçekten zırhı rehindeyse vefatında, ben bunda kötü niyet ararım..
demekki borcuna sadık bi adam değilmiş..
demekki kul hakkı filan onun için hikayeymiş..
sen son haccında 100 tane deve keseceksin..
ama üç kuruş için zırhını rehinde bırakıcaksın..
sence bu çok yanlış bişey değilmi be abim..
üç kuruşu ödeme ama 100 deveyi kurban kes..
hani hak...? hani adalet..? hani kul hakkı..?

azınlık
07-04-2009, 13:43
sen son haccında 100 tane deve keseceksin..
ama üç kuruş için zırhını rehinde bırakıcaksın..

Hocam sen de öyle şeyler söylüyorsun ki gören bir kasıt var sanır :D

Ama bunların topu böyle değil mi? Bozuk altimetreyi tamir ettireceğine apronda deve kesen zihniyet bu değil mi? Dostlar alış-verişte görsün ... gerisi teferruat.

A.

mep
07-04-2009, 15:45
Hocam sen de öyle şeyler söylüyorsun ki gören bir kasıt var sanır

Valla kasıt yok yahu..
gariban edebiyatına bi katkı bu..
100 deve kesebilen ama zırhı rehinde gariban muhammed..
Sakıp ağa'da yamalı çorap giyerdi hep ..garibandı ya..!
al şimdi ağa'nın çorabını, garibandı diye yemin et başın ağrımaz..
bunlarınkide o hesap..evinde 15 tane kadın bakıyo..
efendim evinde yemek pişmezmişte aç yatarmış çoğu zaman..
allah allah 15 tane karı al kendine ,sonrada aç yat..
yada 100 tane deve kurban kes..
ama fukaralıktan zırhın rehinde kalsın..bizde yiyelim bu fukara edebiyatını..
ama yiyenler yiyiyo ..baksana ne diyo abim " zırhı rehinde peygamber" :D

çakırcalı
07-04-2009, 16:38
Dilaver bey, daha önce dediğim gibi "dikkatli okumak" lazım.

Bir arkadaş demiş ki :

"her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor"

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=164229#post164229

Görüldüğü üzre "her" diyerek hiç bir istisna payı bırakmamış, yekpare bir bütün olarak İslam harici bütün ümmetlerin diline aldığı hakareti ettiğini ifade etmiş.

Ben de buna "yalan" demişim.

Neden "yalan" demişsin, onu anlayamadım. Gerçek olan bir şey varsa, "her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor" olduğudur. Eğer öyle olmasaydı; yani senin sandığın gibi bazı gayrımüslimler senin peygamberini yalancı-sahtekar olarak değil de doğrucu-dürüst olarak görüyor olsalardı, dinlerini-inançlarını bırakıp doğrucu-dürüst bir peygamberi takip ederler, "müslüman" olurlardı. Dolayısıyla onlara artık "gayrımüslim" demek mümkün olamazdı. Ve dolayısıyla sizin yanlış kabul ettiğiniz o sözü söyleyen arkadaşımız, "doğru" söylemiş oluyor yine.

Ha, eğer siz, "gayrımüslimler arasında Muhammet'i doğrucu-dürüst olarak gördüğü halde hala ona inanmayarak gayrımüslim kalmakta inat edecek kadar salaklar vardır" diyorsanız, bu kadar salaklık istisnai durumdur ve istisnalar kaideyi bozmaz. Zira bu boyutta bir salağın her hangi bir dini inancı benimsemesini ve o dinin vecibeleri yerine getirmesini beklemek, senin dinince de mümkün değil. Çocuklar, deliler, bunaklar vb. yaptıklarından veya yapmadıklarından dolayı sorgulanmazlar.

Fakat bir ayrıntıyı da atlamamak gerek. Mesela balta girmemiş ormanlarda yaşayan ilkel kabileler Muhammet'in adını bile duymamış olabilir ve dolayısıyla tanımadıkları birini "yalancı-sahtekar" olarak göremezler. Ve o ilkeller de "gayrımüslim" olduklarına göre, sizin düşünceniz kelime anlamında haklılık kazanıyor. Ancak ben o arkadaşın bunu bu anlamda söylemiş olabileceğini sanmıyorum.

hakdogan
07-04-2009, 18:57
hakdoğan..
dilimizin zenginliği deyip duruyorsun, ortak dil kullanmamakta ısrar ediyorsun ama...

Sen bölücüysen, esas/öz lisanımızı ortak saymıyorsan ben ne yapabilirim.

Ortak dil kullanmamakta ısrar edenler uydurukça sevdalılarıdır.

Bak şu yukardaki cümleye ?

Ne kadarı senin uydurukçana uyuyor ?

anti demek karşıt demektir.. bir konu arasında farklı bir konuya değinmek istiyorsan anti değil antr parantez demen gerekiyor..

Eyvallah da, ne demişler ?

Galatı meşhur lügat-ı fasihten evladır.

bizi kandırmadığını nerden bilelim

Çok basit, herkesi kendiniz gibi sanmayarak.

muhammed için sahtekardır diyorlar demiyorum zaten.. sahtekar olarak görüyorlar diyorum..

Bak iki gözüm, bunlar sahalarımızda ender görülen kıvrak figürler.

Sahtekar olarak görülene "kahraman" denir mi ?

"Sana muasır olamadığım için üzgünüm" der mi ?

vs vs vs

Hala ıslak zeminde patinaja devam edecek misin ?

Bir Peygamber'e İman etmemek başka, onu takdir etmemek, "sahtekar" demek başka.

Üstelik sen istisna kaydı da koymadan bütün bir gayrı müslim aleminin böyle düşündüğü atmasyonunu yaptın, oysa O'nun kavmi ile sınırlı olmak kaydı ile Risaletini kabul edenler bile vardır.

Dolayısı ile "salladım, abarttım, pardon" diyeceksin.

araştırma cehdiniz olsun diyorsun.. bu siteye gelen herkes ateistlerin(ben ateist değil agnostiğim, ateizmin sonraki bir kademesidir) çok cahil araştırmadan okumadan bu işe soyunduklarını zannediyor.. senin gibi.. siteyi biraz incelersen burdaki arkadaşların birçok konuda dışardaki imanlı vatandaştan çok daha bilgili ve zeki olduğunu göreceksin..

İnkar'ın tek sermayesi cehalettir.

İnşallah iş işten geçmeden bunu anlayabilirsiniz...

hakdogan
07-04-2009, 19:02
herkes kendi inancını hakikat diğerlerini aldanma şeytan oyunu olarak görüyor.. devekuşu gibi herkes başını kendi çukuruna gömmüş..

Herkesin kendisi dışındakileri yanlışta görmesi, senin terennüm ettiğinin yanlışlığının en baş kanıtı zaten.

Sen, x inancı yanlışlamak adına "x dışı şu kadar kitle var" diyen değil misin ?

Sonra da kalkıyor, bu saçma önermeyi savunmak adına "herkes kendisini hak, diğerlerini batıl" görür diyorsun.

E işte tam da bu yüzden "x dışı şu kadar kitle var" demek x İnanca, x düşünceye meşruiyetsizlik isnat etmek için kullanılabilinecek bir done değildir.

Tekrar ediyorum, herkes "benim inancım hak, diğerleri batıl" dediğine göre, bir İnancın batıllığını diğerlerinin (yani o inanca iman etmeyenlerin) varlığı üzerinden göstermek ilmi de değildir ikna edici de.

NOKTA

hakdogan
07-04-2009, 19:10
Hakdoğan abim...! nerdesin yav...?
güzel güzel konuşuyoduk,ben bu yukardaki lafa takıldım abi..

Vefatında zırhı rehinde olan bir Peygamber

Nası yani ya..? çokmu fukaraydı anlıyamadımki..
eğer gerçekten zırhı rehindeyse vefatında, ben bunda kötü niyet ararım..

Kalbin kararmışsa tabi öyle sayarsın.

"Rehin vermek" nedir acaba bir bilgin var mı ?

Rehin niye verilir yahu ?

Resul-i Ekrem'in (S.A.V) zırhı otuz sa arpa karşılığı rehinde idi, yani otuz sa arpa almış, garanti kabilinden zırhını vermişti, aldığı arpanın karşılığını ödediğinde zırhını alacaktı.

Vefatından sonra Hz. Ebu Bekir (R.A) ödemeyi yapıp zırhı Hz. Ali'ye (R.A) vermiştir...

mep
07-04-2009, 19:32
Kalbin kararmışsa tabi öyle sayarsın.

"Rehin vermek" nedir acaba bir bilgin var mı ?

Rehin niye verilir yahu ?

Resul-i Ekrem'in (S.A.V) zırhı otuz sa arpa karşılığı rehinde idi, yani otuz sa arpa almış, garanti kabilinden zırhını vermişti, aldığı arpanın karşılığını ödediğinde zırhını alacaktı.

Vefatından sonra Hz. Ebu Bekir (R.A) ödemeyi yapıp zırhı Hz. Ali'ye (R.A) vermiştir...

Şaka gibisin ya...

yani adam 30 sa arpa parası verememiş ..
ama son haccında 100 deve kesmiş..

ben 100 deve kesebilen bir adamın
30 sa arpa parasını nasıl veremediğini soruyorum o bana
kalbin kararmış diyo..
hadi aklın kararmamışsa eğer..
100 deve kesebilen birinin 30 sa arpaya verecek parasımı yoktu ...?onu söyle bana. yada , "yalan 100 deve kesmemişti" de...!

hakdogan
07-04-2009, 20:52
Şaka gibisin ya...

Ben mi sen mi ?

İslam Tarihine dair fındık kabuğunu dolduracak sahih malumatı olmayanların İslam ve Resul-i Ekrem'e (S.A.V) dair kelam etmeye kalkaması kadar gülünç ne olabilir.

Resul-i Ekrem'in (S.A.V) evinde tasadduk etmeden kalmış tek kuruş yüzünden sabaha kadar uyuyamayan birisi olduğunu bilmeyen birisi, filan tarihte x sayıda deve kurban etmiş diyerek, O'nun para/mal istifleyen biri olduğunu sanma cehaleti afişe etmiş olmakta.

Ayrı bir cehalet ve kararmış kalp işareti ise, birisinin aldığı borcu ödeyemeden ölmesinde, o kişi borcuna karşılık bir değeri rehin bırakmış olmasına rağmen "hinlik" aramak.

Git elinizi yüzünü yıka...

Not : Kullanmaya kullanmaya paslandığı belli aklına şu suali sor. "Kruban edilen develer bilgisi ile rehinde kalan zırh bilgisi ayrı ayrı mı, aynı kanallarla mı bize ulaşmış?"

Çok zayıfsınız.

zeitgeist
08-04-2009, 00:41

Muhammed-ül emin?

dilaver
08-04-2009, 00:51
Muhammed-ül emin?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4354

saygılarımla

paslıçivi
08-04-2009, 03:37
Sen bölücüysen, esas/öz lisanımızı ortak saymıyorsan ben ne yapabilirim.

Bak şu yukardaki cümleye ?

Ne kadarı senin uydurukçana uyuyor ?

insanlar konuşa konuşa anlaşırlar.. ama anlaşabilmeleri için ortak bir dil kullanmaları lazımdır.. ben senin kullandığın dili bilmiyor, anlamıyorsam ve bunun karşılığında senden benim anlıyacağım dilden konuşmanı istiyorsam bu bölücülük değildir.. karşıdaki insanla iletişim kurma çabalarıdır..

sen ingilizce bildiğin halde karşındaki ingilizle anlaşmak için türkçe konuşmakta ısrar edersen MAL beyanında bulunmaktan başka ne amacın olabilir ki...

ama tüm bu ikazlarıma rağmen senin hala anlamadığım dilini kullanmakta ısrar etmen anlaşılmamak isteğini ortaya koyuyor.. amacımız tartışıp fikir sörfü yapıp birşeylere ulaşmak ise buna uyman gerekiyor..

yok benim öyle bir amacım yok.. benim amacım lise talebesi gibi sadece yapığımız münazarayı kazanmak için her yola başvurmak diyorsan yanlış yerdesin derim.. burda sadece tartışmayı kazanmak gibi bir amacın varsa bu senin egonu tatmininden başka bir şey vermez sana..

ve gerçekleri değiştirmez.. gerçekler kelime oyunlarıyla değişmez.. kelime oyunlarıyla sadece masturbasyonunu yaparsın...

ya da güreş minderinde sıkışıp yenileceğini anlayan güreşçi gibi minder dışına kaçmaya benzer.. gel minderin ortasına al boyunun ölçüsünü...

paslıçivi
08-04-2009, 03:45
Galatı meşhur lügat-ı fasihten evladır.

mesela ısrarla böyle ifadeler kullanırken kendi boyunu metreyle ölçüyormusun..

yazdıktan sonra boyunda bir uzama oluyor mu..

başının göğe ermesine kaç metre kaldı..

ayaklarının altından kaldırıp yardım etmemizi istermisin...

şayet tatmin olacaksan sırtıma alabilirim seni..

ama tatmin olduktan sonra sırtımdan atarım kıçüstü oturursun...

paslıçivi
08-04-2009, 04:19
Bak iki gözüm, bunlar sahalarımızda ender görülen kıvrak figürler.

Sahtekar olarak görülene "kahraman" denir mi ?

"Sana muasır olamadığım için üzgünüm" der mi ?

vs vs vs

Hala ıslak zeminde patinaja devam edecek misin ?

Bir Peygamber'e İman etmemek başka, onu takdir etmemek, "sahtekar" demek başka.

Üstelik sen istisna kaydı da koymadan bütün bir gayrı müslim aleminin böyle düşündüğü atmasyonunu yaptın, oysa O'nun kavmi ile sınırlı olmak kaydı ile Risaletini kabul edenler bile vardır.

Dolayısı ile "salladım, abarttım, pardon" diyeceksin.

bak iki kulağım.. sen daha figür görmemişsin.. bunlar ne ki..

bir insana bazı insanların kahraman demesi o insanı sahtekarlığını değiştirmez ya da sahtekar olarak görmediğini göstermez..

bilirsin türk insanın bir sloganı vardır..

türkiye seninle gurur duyuyor

bu millet bu sloganı kimler için atmadı ki..

tüm insanların bir burnu vardır dedikten sonra bana doğuştan burnu olmayanları ya da bir şekilde sonradan burnunu kaybeden istisnaları örnek göstererek benim ifademi yanlışlamaya çalışmak abesle iştigalden öteye gitmeyeceğini takdir edersin umarım..

ıslak zemin diye bahsettiğin yerin nasıl sağlam bir kaya olduğunu farketmen için uyuduğun derin uykudan uyanman gerekiyor..

bizler trilyonda bir bile olsa cehennemde yanmayı göze alacak salak insanlar değiliz.. biz de biliriz inanıyor gibi yapmayı ya da en azından ses çıkarmayarak postu sağlama almayı..

ama tüm bunlara rağmen haykırışlarımız insanlığı bu derin uykudan uyandırabilmek.. boşa giden hayatları, insanlıkdışı uygulamalara sonverilmesine katkıda bulunabilmek..

hedefimiz sadece islamiyet değil.. dünyada varolmuş, varolan ve varolacak olan insana insanca bir yaşama engel olan tüm inanç çeşitleri...

umarım bizi bir parça anlamaya gayret gösterirsin..

paslıçivi
08-04-2009, 04:31
İnkar'ın tek sermayesi cehalettir.

İnşallah iş işten geçmeden bunu anlayabilirsiniz...

inancın (sadece islamiyetten değil varolan tüm inançlardan bahsediyorum) tek sermayesi gerçeklikle yaşayacak kadar bilinç evrimini tamamlayamamış insanın derin uykusudur..

umarım yaşamı ıskalamadan uyanırsınız..

paslıçivi
08-04-2009, 05:11
Herkesin kendisi dışındakileri yanlışta görmesi, senin terennüm ettiğinin yanlışlığının en baş kanıtı zaten.

Sen, x inancı yanlışlamak adına "x dışı şu kadar kitle var" diyen değil misin ?

Sonra da kalkıyor, bu saçma önermeyi savunmak adına "herkes kendisini hak, diğerlerini batıl" görür diyorsun.

E işte tam da bu yüzden "x dışı şu kadar kitle var" demek x İnanca, x düşünceye meşruiyetsizlik isnat etmek için kullanılabilinecek bir done değildir.

Tekrar ediyorum, herkes "benim inancım hak, diğerleri batıl" dediğine göre, bir İnancın batıllığını diğerlerinin (yani o inanca iman etmeyenlerin) varlığı üzerinden göstermek ilmi de değildir ikna edici de.

NOKTA

senin için bu olayın ilmi ya da ikna edici olmasını beklemiyorum zaten.. hiçbir inanır bunu kabuledemez.. çünkü kabulederse gerçeği görüp uyanma şansı vardır ki bu onda rahatsızlık yaratır.. tatlı uykudan uyanmak kolay değildir.. oldukça sancılıdır..

tüm inanırlar dünyadaki diğer insanların kendi dininin hak olduğunu aslında bildiklerini ama işine gelmediği için inanmadıklarını düşünür..

hakdoğan mesela sen, yahudiler hristiyanlar, budistler, jainalar, hindular, jintoistler vs.. hakkında ne düşünüyorsun.. bunların hiçbiri senin muhammedini ve kuranını kabul etmiyor..

bırak semavi dinlerin dışındakileri yahudiler ve hristiyanlara göre muhammed deccal, yalancı, sahtekarın tekidir.. ama müslümanlar bunu görmek istemez.. zannederler ki aslında yahudi ve hristiyanlar islamiyetin hak din olduğunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor.. o yüzden muhammedin karikatürlerini çizip dalga geçiyorlar değil mi..

semavi dinlerde hiç kimse kendinden sonra geleni kabul etmez.. musevilikte semavi din 1 tane hristiyanlıkta 2 tane islamiyette 3 tanedir..

musevilere göre isa ve muhammed sahtekardır..

hristiyanlara göre de muhammed sahtekardır..

kendini yedirebilmek için kendinden önce gelenlerin yolundan git ama onlara çamur at ve kendinden sonra gelenleri yalancı peygamber olarak nitele.. taktik budur.. çok da güzel işliyordur..

semavi dinler dışındaki inanırlar için bu 3 dinin mevsim salatası kadar değeri yoktur.. sen nasıl hinduizmi budizmi kazımıyorsan onlar da senin muhammedini kuranını kazımıyor..

herkes devekuşu misali kafasını kuma gömmüş.. kafasını kaldırıp ya bu insanlar niçin bu kadar farklı dinlere inanıyor demiyor, diyemiyor.. çünkü her inanç sahibi kendi inancını hakikat olarak görüyor.. dünyada ne kadar din, inanç çeşidi varsa o kadar hakikat var..:D

herkesin doğrusu kendine gerçekmiş gibi gelir (derin uyku hali)

hakdoğan.. imzamı tekrar bir oku ve anlamaya gayret et...

paslıçivi
08-04-2009, 05:23

Bakmak ve görmek.

Bütün mesele bu...

evet hakdoğan başa dönelim tekrar..

senin gördüğün diğer gayrimüslimlerin göremediği şey nedir..

bunu ateizm olarak algılıyorsan şayet..

tanrısız bir din olan budistlerin gözünden kaçan şey nedir..

budizm isadan da önce olan bir dindir ve günümüzde avrupa ve amerikada oldukça ilgi görmeye başlamıştır..

evet senin kabede muhammedde kuranda gördüğün ve diğer insanların göremediği şey nedir..

yoksa gayrimüslimleri trene bakan öküzlere mi benzetiyorsun..

mep
08-04-2009, 08:16
Ben mi sen mi ?

İslam Tarihine dair fındık kabuğunu dolduracak sahih malumatı olmayanların İslam ve Resul-i Ekrem'e (S.A.V) dair kelam etmeye kalkaması kadar gülünç ne olabilir.

Resul-i Ekrem'in (S.A.V) evinde tasadduk etmeden kalmış tek kuruş yüzünden sabaha kadar uyuyamayan birisi olduğunu bilmeyen birisi, filan tarihte x sayıda deve kurban etmiş diyerek, O'nun para/mal istifleyen biri olduğunu sanma cehaleti afişe etmiş olmakta.

Ayrı bir cehalet ve kararmış kalp işareti ise, birisinin aldığı borcu ödeyemeden ölmesinde, o kişi borcuna karşılık bir değeri rehin bırakmış olmasına rağmen "hinlik" aramak.

Git elinizi yüzünü yıka...

Not : Kullanmaya kullanmaya paslandığı belli aklına şu suali sor. "Kruban edilen develer bilgisi ile rehinde kalan zırh bilgisi ayrı ayrı mı, aynı kanallarla mı bize ulaşmış?"

Çok zayıfsınız.

Hakdoğan abim..

hadi al sana sahih bilgiler sunayım.

Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Resulullah (sav)`ın Hacc Ve Umresi Ravi : Cabir Hadis : Resulullah (sav), (üç kere hacc yaptı. Şöyle ki): Hicret etmezden önce iki, hicretten sonra da bir hacc ve bununla birlikte bir umre yaptı. Bu hacc sırasında (Medine`den) altmış üç deve sevketti. O sırada Hz. Ali (ra) Yemeniden geldi, [beraberinde, Resulullah (sav)`ın kestiği kurbanların] geri kısmı da vardı. Bunlar arasında (Ebu Cehl`e ait olup Bedir Savaşanda ganimet olarak alınan) burnunda gümüş halka bulunan deve de vardı. Resulullah (sav) hepsini kesti. Resulullah (sav) her deveden bir parça alınmasını emretti. Bunlar (bir kapta) pişirildi. Efendimiz suyundan içti. HadisNo : 1577

Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Kurban Kesmenin Adabı Ravi : Ali Hadis : Resulullah (sav) elleriyle otuz deve kesti. Geri kalanı da bana söyledi, ben kestim. Bunlar yetmiş taneydi. HadisNo : 1505

haa:bu arada peygamber efendin 60-70-100 deve keserken bak diğerlerine ne emredilmiş..

Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ
Konu : Hacc-ı Temettu Ve Haccın Feshi
Ravi :
Hadis : Müslim`in bir diğer rivayetinde şöyle denir: "... deve ve sığırda ortak olmamız emredildi. Bizden her yedi kişi bir deveye iştirak edecekti."
HadisNo : 1306

Al kutubi-sitteden ...! aklın kesmediyse ve muhammed fukaraydı demeye
devam ediyorsan..

1. Zengin dul haticeyle evliydi,hatice ölünce mirası kime kaldı..banamı..?

Enfâl(*) Sûresinin 1 . Ayetinde (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”

Enfâl(*) Sûresinin 41 . Ayetinde Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11 inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Ganimetin beşte birini alıyordu..yani binlerce adam 5te dördünü alıp
paylaşıyor beşte biri muhammede kalıyordu..
buna rahmen 30 sa arpanın parasını veremiyormuydu..
o kadarmı fukaraydı..
al bak sana bi hadis daha yazayım sitte den el-emin'e dair..

Fasil : BORÇ VE ÖDEME ADABI BÖLÜMÜ
Konu : Borç Ve Ödeme Adabına Dair
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav)`da bir adamın (parası ödenmemiş) bir devesi vardı. Borcunu istemeye geldi. Bu sırada kaba sözler sarfetti, hatta Ashabtan bazıları haddini bildirmek istedi. Ancak Resulullah (sav) buna meydan vermeyip: "Bırakın onu! Hak sahibinin konuşma hakkı vardır" buyurdu, sonra da: "devesini verin!" diye emretti, (ilgililer) devesini aradılarsa da bulamadılar. Fakat onunkinden daha değerli bir deve buldular. Aleyhissaltu vesselam Efendimiz: "Bunu verin" dedi. Adam: "Bana borcunu tam ödedin, Allah da sana ödesin" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "En hayırlınız, borcunu en iyi ödeyendir!" buyurdu.
HadisNo : 1939

alıcaklıları kapısına gelip arıza çıkarıyormuş..
ama sen hala el-emin diyorsun..
yok tek kuruş için bilmem ne bilmem ne..
yok rehinde zırhı varmış bilmem ne..?
uyan artık uyan..yüzünü yıkamasanda olur yeterki uyan..

mep
08-04-2009, 09:32
[QUOTE=hakdogan;163690]Bu forumda düşünen kafaya tesafüf edebileceğim hiç aklıma gelmezdi, QUOTE]

Yav forumlara gelip,"düşünen kafa" gördükleri zaman şaşırıyolar
sanıyolarki kafa onlara namazda secdeye varılsın diye verilmiş.
abim benim ...arada sırada olsada sende düşünmeyi dene ,
korkma valla bişey olmaz..
en fazla senin gibiler seni gördükleri zaman " Aaa..!düşünüyo,kafasını
ne kadar gereksiz kullanıyo" filan derler sende onlara gülersin..yok ama
ben böyle mutluyum diyosan sen bilirsin,o zaman düşünen kafa gördüğün zaman uzaylı görmüş gibi şaşırma..bazıları kafalarını o şekilde kullanabiliyo
sen sadece takke takmak için verilmiş bi askı olarak kullanmaya devam et.

azınlık
08-04-2009, 10:01
Ganimetin beşte birini alıyordu..yani binlerce adam 5te dördünü alıp
paylaşıyor beşte biri muhammede kalıyordu..
buna rahmen 30 sa arpanın parasını veremiyormuydu..

mep birader,

Ben bu hazret tayfasında patalojik bi durum var derim: bunların hepsi müsrif ve para tutmayı bilmeyen tipler. Ganimet hep bunların ama bunlar hep beş parasız. İnsan bi köşeye üç beş bişey koyar.

Ciddi kısmına gelelim: Muhammed öldüğünde bildiğim kadarıyla 4 karısı vardı. Peki geçimini sağlayamayacak kadar çok kadınla evlenmek yasak ve günah değil mi? Yoksa yine klasik Allah kıyağı mı var?

A.

mep
08-04-2009, 11:10
mep birader,

Ben bu hazret tayfasında patalojik bi durum var derim: bunların hepsi müsrif ve para tutmayı bilmeyen tipler. Ganimet hep bunların ama bunlar hep beş parasız. İnsan bi köşeye üç beş bişey koyar.

Ciddi kısmına gelelim: Muhammed öldüğünde bildiğim kadarıyla 4 karısı vardı. Peki geçimini sağlayamayacak kadar çok kadınla evlenmek yasak ve günah değil mi? Yoksa yine klasik Allah kıyağı mı var?

A.

Yav n'abıcaz bu adamlarla anlamıyorum..
sahih bilgi istiyolar sitte den koyuyoz önlerine burun kıvırıyolar..
ayet koyuyoz önlerine "sen arapça bilmiyon sus" diyolar..
şaşırıyom he..!

azınlık
08-04-2009, 12:38
ayet koyuyoz önlerine "sen arapça bilmiyon sus" diyolar..

Arapça bilsen "sen klasik Arapça biliyor musun" derler.

Kur'an da nasıl "açık" oluyorsa anca Arapça'sından anlaşılıyor, hatta o bile anlaşılmıyor.

Bak bir araştırmacı ne demiş:

"Kur'an'ın açık olduğu iddia edilir ama baktığınızda yaklaşık her beş-altı cümleden biri anlamsızdır, yani hiçbir anlam ifade etmez. Doğal olarak birçok müslüman size bunun aksini söyleyecektir ama gerçek şudur; Kur'an'ın her beş cümlesinden biri anlam taşımaz. Aslında çeviri konusundaki geleneksel heyecanı yaratan da budur. Eğer Kur'an'ın bir bölümü anlam taşımıyorsa, bu bölümler Arapça olarak bile anlaşılamıyorsa, bunlar başka bir dile çevrilebilir olmaktan çıkar."

Kısacası sayın mep, Arapça bilmek de işi çözmüyor.

A.

mep
08-04-2009, 13:12
Kısacası sayın mep, Arapça bilmek de işi çözmüyor.

Eee..! n'abıcaz biz şimdi..
öyle olmuyo..böyle olmuyo..
yav yokmu bu işin bi oluru..?
Allahın işinede akıl ermiyo he..!
sen insanlara mesaj gönder ..
ama kalk onu da en karmaşık dilde gönder kimse anlıyamasın..

azınlık
08-04-2009, 13:25
Allahın işinede akıl ermiyo he..!
sen insanlara mesaj gönder ..
ama kalk onu da en karmaşık dilde gönder kimse anlıyamasın..

İşte mucize bu: Lafını anlayamadığın bir yaratıcıya kulluk, onun peygamberi olduğunu iddia edene kölelik etmek. Hem de kimbilir kaç milyar kez.

mep, bence sen de arada anlaşılmaz laflar etmelisin :D

A.

hakdogan
08-04-2009, 14:00
insanlar konuşa konuşa anlaşırlar.. ama anlaşabilmeleri için ortak bir dil kullanmaları lazımdır.. ben senin kullandığın dili bilmiyor, anlamıyorsam

@paslıçivi,

benim konuştuğumu gerçekten anlamıyorsan Türkçe bilmiyorsun demektir.

Sıkıntıda kaldığın kelimeleri önce bildiğin ana lisana google translate yada benzeri bir araçla çevir, başarısız olursan belirt, senin için biz tercüme edelim.

Tamam mı iki gözüm...

hakdogan
08-04-2009, 14:19
senin için bu olayın ilmi ya da ikna edici olmasını beklemiyorum zaten.. hiçbir inanır bunu kabuledemez..

@paslıçivi,

hakkaten çok zayıfsın.

Şimdi tekrar edelim (zira tekrar olmadan jetonun düşmüyor) sen, "x inanış dışı şu kadar kitle var" diyerek "x inanışı iptal" etme sevdasındasın ya, bir de "inananlar bunu kabul edemez" diyerek uçuşa geçiyorsun ya (bu ne saçma söz, yer yüzünde gayrı müslimler olduğundna müslümanlar, hıristiyan olmayanlardan hıristiyanlar vs habersiz mi?), şimdi seni ters köşe yapalım :

Yeryüzünde, bir yaratıcıya, ahirete, hesap gününe inanan milyarlar var. Bu durumda senin ve sen gibilerin pozisyonu ne ola ?

Yüzleştin mi bu gerçekle ?

Yahu hakkaten çok zayıfsın.

tüm inanırlar dünyadaki diğer insanların kendi dininin hak olduğunu aslında bildiklerini ama işine gelmediği için inanmadıklarını düşünür..

Vah vah, demek öyle.

hakdoğan mesela sen, yahudiler hristiyanlar, budistler, jainalar, hindular, jintoistler vs.. hakkında ne düşünüyorsun.. bunların hiçbiri senin muhammedini ve kuranını kabul etmiyor..

İnkar edenler her zaman olacak.

Bu varlık sahnesi niye var ?

İnanan ve inanmayan tefrik edilsin diye.

Meşhur mesel, Elmas ile Kömür tefrik edilmeli, bu alem o sebeple var.

Kimisi kendisine verilen akli melekeleri iyi kullanamaz, kimisi nefsine/şeytana uyar, kimisi de gerçeğe ulaşma araçlarından mahrumdur vs vs.

İnsanoğlu çeşit çeşit.

Bu gün yeryüzünde İslam aleyhine sistematik ve global anti propoganda sebebiyle İslam'la temas etmekten imtina eden kim bilir ne kadar İnsan var.

Gerçek İslam'la yolu kesişmiş ve hala İmanla şereflenmişler için düşünebileceğim tek şey "akıllarını işletemeyen nasipsiz bedbahtlar" olduklarıdır.

hakdoğan.. imzamı tekrar bir oku ve anlamaya gayret et...

Anlamak için gayret edilecek türde müşkülat yok orada, postmodernitenin tutsağı, bulamaç felsefesinin mağduru olduğun zaten her halinden belli.

Siyah-Beyaz yoktur geyiği ile sahte gri tonlara batmış, boşlukta sallanan ve her an "kafamı nereye çarpacağım" diye ürperen İnsan tipolojisini zaten postlarında resmediyorsan, artı olarak imzaya gerek yok...

prozac
08-04-2009, 14:20
Kişisel atışmaların daha fazla sürmeyeceğini düşünüyorum..

hakdogan
08-04-2009, 14:25
evet senin kabede muhammedde kuranda gördüğün ve diğer insanların göremediği şey nedir..

Bütüncül Alem Tasavvuru.

Kusursuz İnsan-İnsan, İnsan-Çevre ve en muhimi İnsan-Yaratıcı ilişkisi.

Allah'ın musahhar kıldığı Evren'in diğer parçaları ile, özgür İrade bahşedilmiş İnsan arasında kurulması istinenen senkronizasyon ve bunun salt beşeriyete değil bütün yaratılmışlara getirdiği saadet.

Anlatmakla bitmez.

Namütenahi diyelim...

hakdogan
08-04-2009, 14:41
Kişisel atışmaların daha fazla sürmeyeceğini düşünüyorum..

Ben öteden beri post silimini üyelere saygısızlık olarak görürüm.

Üstelik ortada bir iz vs bırakmadan.

Yönetici olarak kendi tasarrufunuzla "konu bu mesajlarla sapmış" diye başka bir topicteki mesajları bu başlık altında burada toplamışsınız.

Sonra birileri çıkmış yine başlıkla alakasız bir şeyler karalamış.

Çıkıp "konuyu saptırmayın" diyebilir yada konuyu saptıran postları yine başka bir başlık altında toplayabilirsiniz.

İz bırakmadan post silimine karşıyım.

Ben birisine hakaret etmişsen yada birisi bana hakaret etmişse, bu mesajların orada iz bırakılmadan yok edilmesindense hakaret edene ceza verilmesini bin kere tercih ederim.

Bu durum bir daha tekerrür etmesin ki, attığımız postları yedekleyip, silindiğinde tekrar yapıştırma zahmetine katlanmayalım...

çakırcalı
08-04-2009, 14:43
Bakara/99 - Andolsun, sana APAÇIK ayetler indirdik
Bakara/221 - ... İnsanlara ayetlerini AÇIKLIYOR ki öğüt alsınlar.

Al-i İmran/118 - ... Düşünürseniz, size AYETLERİ AÇIKLADIK.
Al-i İmran/164 - Andolsun ki, Allah, müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorlarken onlara, KENDİ İÇLERİNDEN, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan KENDİLERİNİ YÜCELTEN ve kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir elçi gönderdi.

Nisa/174 - Ey insanlar, size Rabbinizden delil geldi ve size APAÇIK BİR NUR indirdik.

Maide/15 - ... Gerçekten size Allah'tan bir nur ve AÇIK BİR KİTAP gelmiştir.
Maide/89 - ... Allah, ayetlerini böyle AÇIKLIYOR ki şükredesiniz.

En'am/38 - ... Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır...
En'am/46 - ... Bak nasıl ayetleri döndürüp türlü türlü AÇIKLIYORUZ...
En'am/97 - ... Gerçekten biz bilen bir toplum için ayetleri geniş geniş AÇIKLADIK.
En'am/105 - İşte böylece ayetleri döne döne AÇIKLIYORUZ ki: "Sen ders almışsın" desinler ve bilen bir toplum içinde onu iyice AÇIKLAYALIM.
En'am/114 - Allah size kitabı AÇIKLANMIŞ OLARAK İNDİRMİŞ iken, O'ndan başka bir hakem mi arayayım?...

Yusuf/12 - Biz onu ARAPÇA bir Kuran olarak indirdik ki anlayasınız.

Ra'd/37 - Ve işte biz onu ARAPÇA bir hüküm olarak indirdik.

Nahl/103 - Bin onların "Ona bir insan öğretiyor" dediklerini biliyoruz. Haktan saparak kendisine yöneldikleri adamın dili ACEMİ, bu ise APAÇIK ARAPÇA bir dildir.

Meryem/97 - Biz onu SENİN DİLİNE KOLAYLAŞTIRDIK ki, onunla korunanları müjdeleyesin ve inatçı bir kavmi onunla uyarasın.

Taha/113 - Biz sana onu böyle ARAPÇA bir kuran olarak indirdik ve onda TEHDİTLERİ türlü türlü biçimlere çevirip AÇIKLADIK ki korunsunlar...

Şuara/195 - APAÇIK ARAPÇA BİR DİLLE

Zümer/28 - Korunanlar için bunu, PÜRÜZSÜZ ARAPÇA bir Kuran olarak

Fussilet/3 - Bilen bir toplum için AYETLERİ AÇIKLANMIŞ, ARAPÇA OKUNAN bir kitaptır.

Şura/7 - Biz sana böyle ARAPÇA BİR KURAN vahyettik ki, Anakenti (Mekke) ve çevresinde bulunanları ikaz edip ... uyarasın.

Zuhruf/3 - Biz düşünüp anlamanız için onu ARAPÇA BİR KURAN yaptık.

Duhan/58 - Biz onu SENİN DİLİNE KOLAYLAŞTIRDIK ki, düşünüp öğüt alsınlar.

Ahkaf/12 - ... Bu da, kendilerine yazık edenleri uyarmak, güzel davrananları müjdelemek için ARAP DİLİYLE İNDİRİLMİŞ doğrulayan kitaptır.

Kuran'ın Araplara, onları onurlandırmak için kendi içlerinden seçilmiş biri aracılığıyla ve yine onların daha iyi anlayabilmeleri için Arapça indirilmiş; indiren tarafından tüm ayetleri defalarca, döndüre döndüre, geniş geniş açıklanmış bir kitap olduğuna dair bunlara benzer milyonlarca ayet yazılabilir. Ben sadece bazı surelerden birer ikişer örnek vermekle yetindim. Demek ki Kuran:

1- Arapları yüceltmek amacıyla ve Arap bir elçi aracılığıyla ve özellikle Mekke ve çevresindeki Araplara indirilmiştir. Dolayısıyla Arapların bu derdi, diğer milletleri ve coğrafyaları niye bu kadar gerdi?

2- Eksiksiz bir kitaptır. Dolayısıyla, yanlışıyla doğrusuyla islamla ilgili ne var ne yok herşey bu kitapta mevcuttur. Şu durumda hadisleriyle ve sünnetiyle islam içinde ayrıca bir takip yolu oluşturan Muhammet, islamın ilk kafiri olmuyor mu?

3- Tüm ayetleri bizzat tanrı tarafından defalarca açıklanmıştır. Dolayısıyla ayrıca bir yoruma ve açıklamaya gerek yoktur. "Allah açıklamış ama iyi açıklayamamış, ben açıklayayım bak" demek küfre girmez mi? Ve tabii, bunca mezhep ve tarikat kurucusu, Allah'ın açıklayıcılığını yetersiz bulmakla küfre düşmüş olmuyor mu?

Yahu daha yüzmilyonlarca soru sorulabilir de, hala insan denen canlının böyle saçmalıklara inanıyor olmasını aklım almadığı nedenle, bu tür soruların da gereksiz olduğu düşüncesine kapılıyorum. Neyse inancı doğrultusunda yanıtlamak isteyen yanıtlayabilir. Yanıtlamak, zırvalamakla eşanlamlı oldu ne de olsa.

mep
08-04-2009, 15:01
Hakdoğan abim..
dedin.
bende sana sahih bilgiler derleyip önüne koydum..şimdi bildiğini sanıp hiç birşey bilmeyen
bir adamın durumundan daha komik ne olabilir onu söyle bana..ya bu hadisleri yalanla.
yada daha komik bir şey söyle..

prozac
08-04-2009, 15:16
Ben birisine hakaret etmişsen yada birisi bana hakaret etmişse, bu mesajların orada iz bırakılmadan yok edilmesindense hakaret edene ceza verilmesini bin kere tercih ederim.

Sevgili Hakdoğan;
Tüzük ve yetkilerimiz çerçevesinde işlem yapıyoruz..Ne sizin tercihinize nede kendi keyfimize göre işlem yapamayız..

'' Mucizeler üzerine'' devam edebiliriz..

placebo
08-04-2009, 15:58
@paslıçivi,

hakkaten çok zayıfsın.

Yeryüzünde, bir yaratıcıya, ahirete, hesap gününe inanan milyarlar var. Bu durumda senin ve sen gibilerin pozisyonu ne ola ?

Kendi zayıflığınız hakkındaki değerlendirmelerinize geçelim dilerseniz..

Siz dünya da neye hakimsiniz ki kendinizi kuvvetli sayıyorsunuz..Rastgele atılmış olduğunuz bu hayatı, zihninizde kendinize ait masallarla süslü bir dünya haline getirirken, başka şartlarda dünyaya gelebileceğinizi tasavvur ettiniz mi hiç??Himalayalarda yaşayan bir ailenin çocuğu olarak doğsaydınız şu an neye inanıyor olacaktınız acaba??Yada japon bir anne babanın ürünü olsaydınız hangi Allah'a inanıyor olacaktınız??..Sakın bana seçilmiş olduğunuzdan bahsedecekseniz etmeyin..O zaman tanrınızın ayrımcılığından bahsetmek zorunda kalırım ki,bu da Tanrısal özellik kapsamında değildir,tamamen insani bir özelliktir..

Bir de bana neden bütün dinlerin Kudüs civarından çıkma olduğunu anlatırsanız memnun olacağım..Acaba diğer ülkelerin bir peygamber ve Tanrı'nın varlığına ihtiyaç duymadığı sonucuna varabilir miyim?..Yoksa peygamberlik moda akımının sadece bu topraklara has bir özellik olarak tesadüf olduğu cevabı ile mi karşılaşacağım..Yoksa peygamberlik bir meslek haline getirilmiş ve birbirinden duya öğrene, bulunduğu toprakların dışına çıkamamış bir sektör olarak algılanabilir mi?Zira globalleşmenin esamesinin okunmadığı bir dönemden söz ediyoruz bilindiği üzere..

sevgiler

paslıçivi
08-04-2009, 17:21
@paslıçivi,

benim konuştuğumu gerçekten anlamıyorsan Türkçe bilmiyorsun demektir.

Sıkıntıda kaldığın kelimeleri önce bildiğin ana lisana google translate yada benzeri bir araçla çevir, başarısız olursan belirt, senin için biz tercüme edelim.

Tamam mı iki gözüm...

allah senden razı olsun.. allah ne muradın varsa versin..

tamam canparem.. tamam ciğerim..

cigi
08-04-2009, 17:23
Ne mucizesi kardesim...

Para, kadin, güzel yasamak, lüks, konfor, limuzin............:D

http://www.youtube.com/watch?v=gi1TeYNuguI

paslıçivi
08-04-2009, 17:27

koyunların ve sığırların sürüler halinde dolaştığı yerlerde kaplanlar ve leoparlar tek tek dolaşır...

bunun niçin böyle olduğunu hiç düşündünmü hakdoğan..

paslıçivi
08-04-2009, 17:40

İnkar edenler her zaman olacak.

Bu varlık sahnesi niye var ?

İnanan ve inanmayan tefrik edilsin diye.

Meşhur mesel, Elmas ile Kömür tefrik edilmeli, bu alem o sebeple var.

Kimisi kendisine verilen akli melekeleri iyi kullanamaz, kimisi nefsine/şeytana uyar, kimisi de gerçeğe ulaşma araçlarından mahrumdur vs vs.

İnsanoğlu çeşit çeşit.

Bu gün yeryüzünde İslam aleyhine sistematik ve global anti propoganda sebebiyle İslam'la temas etmekten imtina eden kim bilir ne kadar İnsan var.

Gerçek İslam'la yolu kesişmiş ve hala İmanla şereflenmişler için düşünebileceğim tek şey "akıllarını işletemeyen nasipsiz bedbahtlar" olduklarıdır.

bu soruyu hangi dinden birine sorarsak soralım senin yukarda verdiğin cevabın 3 aşağı 5 yukarı aynısını verecektir.. sadece aradaki islam kelimesi yerine kendi dini inancını yazacaktır..

benim anlatmak istediğim benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyununa çok güzel bir örnek verdin.. bak gördün mü..;)

benim jetonları beğenmiyorsun ama sende jeton atacak delik dahi yok.. ben naapayım..:p

bana inanmıyorsan sitemizde birkaç tane hristiyan isevi üyemiz var.. tutturmuşlar isamesihi rab kabuletmeyenler cehennemde yanacaklar diye.. yetmezmiş gibi bir de kuran ve islam için arap uydurması deyip muhammed için sahtekar diyorlar... biz laf anlatamıyoruz..

türkçe biliyorlar ama.. sanırım ben türkçe bilmediğim için anlatamıyorum.. sen türkçeyi çok iyi biliyorsun.. bir zahmet anlatıver.. benim dilimde tüy kalmadı.. cahillik işte türkçeyi bilsem anlatıcam ama..

hadi çokbilmiş hakdoğan abim.. kimtutar seni.. hadi iki gözüm, ciğerparem..

paslıçivi
08-04-2009, 17:50
hakkaten çok zayıfsın.

Yahu hakkaten çok zayıfsın.

Vah vah, demek öyle.

Anlamak için gayret edilecek türde müşkülat yok orada, postmodernitenin tutsağı, bulamaç felsefesinin mağduru olduğun zaten her halinden belli.

Siyah-Beyaz yoktur geyiği ile sahte gri tonlara batmış, boşlukta sallanan ve her an "kafamı nereye çarpacağım" diye ürperen İnsan tipolojisini zaten postlarında resmediyorsan, artı olarak imzaya gerek yok...

burda derdimiz kimin zayıf kimin güçlü olduğu değil..

kimin uyanık kimin derin uykuda olduğu..

ama senin derdin hala ben tartışmayı kazanacak kadar güçlüyüm ego tatminindesin.. gerçeklerle ilgilendiğin yok..

bizim mahallede komşunun bir katırı var.. benden çok güçlü.. mesela ben sırtımda onun kadar yük taşıyamıyorum.. ama bu onun katır benim insan olduğum gerçeğini değiştirmiyor..

mep
08-04-2009, 18:10
Yav hepiniz vermiş veriştirmişsiniz hakdoğan abime..
sanki adam hiç bişey bilmiyo gibi davranıyonuz valla..
bi sürü eski türkçe kelime kullandı adam bilgisiz biri olsa
nerden bilicek o kadar eski kelimeyi"Ulemadan" olduğunu
anlamadınız adamın,kaçıp gidicek he..!

paslıçivi
08-04-2009, 20:53
Bütüncül Alem Tasavvuru.

Kusursuz İnsan-İnsan, İnsan-Çevre ve en muhimi İnsan-Yaratıcı ilişkisi.

Allah'ın musahhar kıldığı Evren'in diğer parçaları ile, özgür İrade bahşedilmiş İnsan arasında kurulması istinenen senkronizasyon ve bunun salt beşeriyete değil bütün yaratılmışlara getirdiği saadet.

Anlatmakla bitmez.

Namütenahi diyelim...

peki tüm bunları islamiyette gördüğünü belirtiyorsun..

gayrimüslimler senin bu gördüklerini göremiyorlar mı zannediyorsun.. mesela budistler yaratıcıyı göremiyorlar.. neden dersin.. bir tek müslümanlara mı verilmiş bu özellik..

yine "çok zayıfsın" diyerek kendini doğan görünümlü şahin havasına sokmadan cevap verebilecekmisin bakalım..

hakdogan
08-04-2009, 23:31
1- Arapları yüceltmek amacıyla ve Arap bir elçi aracılığıyla ve özellikle Mekke ve çevresindeki Araplara indirilmiştir. Dolayısıyla Arapların bu derdi, diğer milletleri ve coğrafyaları niye bu kadar gerdi?

"Seni sadece bütün kainata rahmet olarak göndermişizdir." Enbiya 107

2- Eksiksiz bir kitaptır. Dolayısıyla, yanlışıyla doğrusuyla islamla ilgili ne var ne yok herşey bu kitapta mevcuttur. Şu durumda hadisleriyle ve sünnetiyle islam içinde ayrıca bir takip yolu oluşturan Muhammet, islamın ilk kafiri olmuyor mu?

"Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: "İnandık, hepsi Rabbimizdendir." derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez." Ali İmran 7

"O, nefis arzusu ile konuşmaz." Necm 3

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız hemen bana uyun ki Allah da sizleri sevsin ve suçlarınızı bağışlasın; Allah, daima bağışlayan ve esirgeyendir." Ali İmran 31

"Bir de peygamber size her ne emir verirse onu tutun, yasakladığından da sakının ve Allah'tan korkun; çünkü Allah, cezalandırması çetin olandır." Haşr 7

3- Tüm ayetleri bizzat tanrı tarafından defalarca açıklanmıştır. Dolayısıyla ayrıca bir yoruma ve açıklamaya gerek yoktur. "Allah açıklamış ama iyi açıklayamamış, ben açıklayayım bak" demek küfre girmez mi? Ve tabii, bunca mezhep ve tarikat kurucusu, Allah'ın açıklayıcılığını yetersiz bulmakla küfre düşmüş olmuyor mu?

"İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik." Nahl 44

Haris İbnu Amr İbni Ahi'l-Muğire İbni Şu'be, Muaz (ra)'dan naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) Muaz'ı Yemen'e gönderdiği zaman kendisine sorar:

-"Sana bir dava geldiği vakit nasıl hükmedeceksin?"
-"Allah`ın kitabıyla hükmedeceğim"

der Muaz.

-"(Meseleyi Kitabullah'ta) bulamazsan?"
-"Resulullah'ın sünnetiyle hükmedeceğim!"
-"Ne Kitabullah'ta ve ne de Resulullah'ın sünnetinde bulamazsan?"
-"Kendi re'yimle ictihad edeceğim, (hüküm vermekten) geri durmayacağım."

Hz. Muaz der ki: "Bu cevabım üzerine Resulullah (sav) (memnun kaldı), göğsüme eliyle vurup: 'Allah'ın elçisinin elçisini, Allah'ın elçisini memnun edecek usulde muvaffak kılan Allah'a hamdolsun!' buyurdular."

aklım almadığı nedenle

Zayıflığını bu denli afişe etme...

hakdogan
08-04-2009, 23:39
Hakdoğan abim..
dedin.
bende sana sahih bilgiler derleyip önüne koydum..

Hepiniz bu kadar zayıf olmak zorunda mısınız ?

Saksıyı ne zaman işletmeye başlayacaksınız ?

Bana, Resul-i Ekrem'in hac mevsiminde kestiği kurbanlara dair rivayetleri naklediyorsun, peki ben sana şurada ne dedim ?

Kullanmaya kullanmaya paslandığı belli aklına şu suali sor. "Kruban edilen develer bilgisi ile rehinde kalan zırh bilgisi ayrı ayrı mı, aynı kanallarla mı bize ulaşmış?"

Yani ?

Yani, Resul-i Ekrem'in kurban ettiği develer bilgisi de, mali durumuda, eline geçeni fakir fukaraya, ihtiyaç sahibine dağıttığı da ve zırhının vefatında rehinde olduğu da aynı kaynaklarda bildiriliyor.

PEKİ BU DURUMDA SENİN YAPTIĞIN DENEMEYE NE DEMELİ :

A) Uyanıklık.
B) İfade ettiğinin iddiası ile çeliştiğinden habersiz acemilik
C) "Belki yer" türünden bayat girişimcilik.
D) Hepsi.

Bana kalırsa doğru seçenek D...

hakdogan
08-04-2009, 23:47
Himalayalarda yaşayan bir ailenin çocuğu olarak doğsaydınız şu an neye inanıyor olacaktınız acaba??

Hamdolsun, Elest meclisinde imtihandan başarıyla çıkmışız, yeryüzünde de orada verdiğimiz söze sadık kalmışız.

Rabim son nefese kadar sadakatimizden bizi ayırmasın.

Bir de bana neden bütün dinlerin Kudüs civarından çıkma olduğunu anlatırsanız memnun olacağım

Bütün Peygamberlerler Kudüs civarında çıkmıştır diye bir iddia gündeme getiremeyiz, zira İnsanoğlunun bütün serüvenine dair bilgiye malik değiliz.

Hz. İbrahim sonrası nebilerin bilgilerinden hareketle genelleme yapmak doğru olmaz.

Kur'an her ümmete bir elçi gitti diyor. Yeryüzünde farklı toplumların esasta birbirine benzer inanç ve rituellere sahip olması ve Din/İnanç meselesinin İnsanoğlu'nun tarihi boyunca gözlemlenmesi de bunu teyit ediyor.

Yazılı olarak günümüze izleri ulaşmamış kimi elçileri bu gün "filan mistik filozof" diye anmadığımız ne malum ?

Özellikle uzakdoğu konusunun iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum...

hakdogan
08-04-2009, 23:49
allah senden razı olsun.. allah ne muradın varsa versin..

Senden de.

Senin de...

dr humanist
08-04-2009, 23:50
kuran değiştirilmemiştir
nerden biliyorsun;?kuran öyle yazıyor
muhammed son peygamberdir
nerden biliyorsun?kuran öyle yazıyor

yahu şıracının şahidi bozacı,bir de gelmiş zayıflıktan bahsediyorsun
mükemmel dediğin kaynak çağın gerisinde kalmış,yanlışlık ve çelişki kaynayan,dağa taşa yıldızlara yemin edip müslüman olmayanlara bildiği tüm küfürleri ve lanetleri saydırmış bir tanrı barındırıyor
istediğin kadar edebiyat yap,dinin saçmalıklarını asla düzeltemeyeceksin
çağın gerçeklerini bilmeyen,bilimden anlamayan adam,kendini kısıtlayan ve geliştiremeyen adam zayıftır,bak tipik bir müslüman tarifi yaptım sana
haydi şimdi beynini biraz genişlet de,dünyayı 7 milyar insan olarak algıla,felsefe ve tarihi incele ,ondan sonra karşıma çık
gözümde 2 kuruş değeri olmayan kurandan bana örnekler vermen,hiç bir anlam ifade etmez
bana bilimsel gerçekler ve milli olmayan tarihle gel sevgili çok bilmiş kardeşim

hakdogan
08-04-2009, 23:57
benim anlatmak istediğim benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyununa çok güzel bir örnek verdin.. bak gördün mü..;)

Sen sadece Türkçe anlamakta değil, okumakta da problem yaşayan bir kardeşimizsin.

Sana google translate yada benzeri bir araç da kifayet etmez.

Senin çivi hakkaten paslı.

Her İnanç sahibinin kendi inançını hak gördüğü ve kendi İnancı dışında kalanları da batıl/yanlışta gördüğü fenomenini, tekraren terennüm etmene gerek yok ki, zaten bu söylediğinin dile getirdiğin önermenin saçmalığını afişe ettiğini, kendi sözlerinle kendini rezil ettiğini anlatıyorum sana :D

Bak Allah'tan ümit kesilmez, anlayabileceğini umarak tekrar ediyorum : Herkes böyle düşüneceğinden, "x inanışa inanmayan şu kadar kişi var" sözü, o x inanışı yanlışlamak için kullanılabilinecek bir söz değildir. Zira x inanış dışında kalan bütün de yekpare değildir ve onlarda birbirlerini batıl ilan eder, bu iddiayı x inanış aleyhine dile getireni de batıl ilan eder. X inanışa sahip olanlarda bunların hepsini batıl ilan eder.

Dolayısıyla cancağızım, bu argümanı bırakıp, yeni şeyler söylemen lazım.

Başarabileceğine inanıyorum...

hakdogan
09-04-2009, 00:03
bizim mahallede komşunun bir katırı var..

@çakırcalı'ya dediğimi (silinen post) sana da söyliyeyim.

Azıcık delikanlı olun, hakaretin bile raconu vardır, adam gibi merçe yapılmalı.

Ağzınızdan çıkanın arkasında duramayacaksanız o ağzı hiç açmayın.

@çakırcalı'ya "bir gün sana attığım postta 'balta girsin' gibi bir söz geçerse, hemen peşinden yanlış anlama diye kaypakça kıvırmam" demiştim, sana da bir gün katırlı bir mesaj atarsam içinde komşu momşu geçmez iki gözüm, böyle bilesin...

cigi
09-04-2009, 00:09

Sen sadece Türkçe anlamakta değil, okumakta da problem yaşayan bir kardeşimizsin.

Ben senin hic bir seyi basarabilecegine inanmiyorum. Senin kafatasinin icindeki beynin paslanmis sigortalari atmissa biz ne yapalim kardesim?

Sana cebrail mucizesini izlettireyim, beyninin pas ilacini belki burada bulabilirsin.:D

http://www.youtube.com/watch?v=b6xqYVzFM8I

hakdogan
09-04-2009, 00:12
kuran değiştirilmemiştir
nerden biliyorsun;?kuran öyle yazıyor

Karanlıkta ıslık çalarak kendini teselli etmeye çalışman hazin.

1- İlk dönem mushafları elimizde.

2- Hatta bir adım ilerisinde vahiy katiplerinin deri parçalarına yazdıklarından örnekler de elimizde.

3- Hiç bir dinde olmayan hafızlık geleneği de bizde. Yani Kur'an 1400 yıldır önce gönüllere/akla, sonra yazım araçlarına nakşediliyor.

Sabah akşam ağlasanız da bu gerçek değişmez...

dr humanist
09-04-2009, 00:55
kusura bakma ama incilin de yazılış nüshaları adamların ellerinde,kendinizle çelişmeyin
sen ağlasan da bu gerçek değişmeyecek

paslıçivi
09-04-2009, 01:57

Senin çivi hakkaten paslı.

Her İnanç sahibinin kendi inançını hak gördüğü ve kendi İnancı dışında kalanları da batıl/yanlışta gördüğü fenomenini, tekraren terennüm etmene gerek yok ki, zaten bu söylediğinin dile getirdiğin önermenin saçmalığını afişe ettiğini, kendi sözlerinle kendini rezil ettiğini anlatıyorum sana :D

Bak Allah'tan ümit kesilmez, anlayabileceğini umarak tekrar ediyorum : Herkes böyle düşüneceğinden, "x inanışa inanmayan şu kadar kişi var" sözü, o x inanışı yanlışlamak için kullanılabilinecek bir söz değildir. Zira x inanış dışında kalan bütün de yekpare değildir ve onlarda birbirlerini batıl ilan eder, bu iddiayı x inanış aleyhine dile getireni de batıl ilan eder. X inanışa sahip olanlarda bunların hepsini batıl ilan eder.

hakdoğan ciğerparem.. gözümün nuru..

ben türkçe bilmiyorum..

anlama özürlümü olduğumu da daha önce kabul etmiştim..

okumakta da problem yaşıyorum..

benim çivi hakkaten paslı..

kendi kendimi afişe edip rezil ettiğimi de biliyorum..

ama bana haksızlık ediyorsun.. benim daha bir ton kusurum var.. umarım bu sitede kalıcı olursun da hepsini öğrenirsin zamanla..

sadece yukarıdaki kusurlarla yaşayamam ben..

beni rencide ediyorsun..

x inanışa inanmayan şu kadar kişi var" sözü, o x inanışı yanlışlamak için kullanılabilinecek bir söz değildir. doğru kabulediyorum..

Zira x inanış dışında kalan bütün de yekpare değildir ve onlarda birbirlerini batıl ilan eder doğru kabulediyorum..

bu iddiayı x inanış aleyhine dile getireni de batıl ilan eder. doğru kabulediyorum..

X inanışa sahip olanlarda bunların hepsini batıl ilan eder. bu da doğru kabulediyorum..

bak gayet güzel açıklıyorsun.. ben de anlıyorum onaylıyorum..

ama senin kavrayamadığın nokta islamın batıl olabileceğini kabuledememenden kaynaklanıyor..

ben diyorum ki dünyadaki tüm dinler batıldır, hurafedir, aldanmadır..

benim gözümde müslümanla, putperestin, budistin, fareyeyi kutsal sayanın vs.. hiç bir farkı yok..

çünkü bu dünyada neye, kime inandığının hiç bir önemi yok..

önemli olan bir inanç sahibi olman..

sen sadece dünyada gözünü açtığın zaman ve coğrafyanın inancı sana giydiriliyor.. sen de onu hakikat olarak yaşıyorsun..

sen bugün komşumuz yunanistanda dünyaya gözlerini açsaydın muhammed agayla dalga geçiyor olacaktın.. onu sahtekarlıkla suçlayacaktın..

israilde gözünü dünyaya açsaydın filistinli müslümanları çoluk çocuk demeden katledecektin..

bu dünyada neye kime inancağına sen karar vermiyorsun.. sen sadece sana giydirilen zihni hakikatmiş gibi yaşıyorsun..

inanç senin bilincini yarı kapalı hale getirip derin uyku moduna sokuyor.. sen uyanığım zannediyorsun ama uyanık değilsin.. sadece rüya görüyorsun ama bir insan uykudan uyanmadan gördüğü şeyin rüya olduğunu anlayamaz.. ancak sabah uyanınca gördüğün şeyin gerçeklik değil bir rüya olduğunu algılarsın..

bir inançlının da(sadece islamiyetten bahsetmiyorum) benim bu söylediklerimi kavrayabilmesi bilincinin açıklık düzeyinin değişmesi lazım.. yani yarı kapalı durumdan tam açık duruma gelmesi lazım..

başka bir tabirle uyuduğu uykudan uyanması lazım..

ya da her inançlının kafasını soktuğu o kumdan çıkarıp etrafta ne olup bitiyor bakması lazım.. yoksa tüm devekuşları dediğim dedik, çaldığım düdük, benim çukurum hakikat çukuru demeye devam edecekler..

bak senin için gecenin bu vakti üşenmeden dane dane yazdım.. sende ümit varmı bilmiyorum.. ama ben senin başarabileceğini zannetmiyorum..

çünkü sen tüm bunlardan sonra dünyadaki diğer tüm inanırlar gibi yine hala "islam hakdindir gerisi aldanmadır" teranesi söylemeye devam edeceksin..

zordur kafayı çıkarabilmek o çukurdan. tohumu çatlatır ama biraz sancılıdır.. sonrasında aydınlık güzel özgür günler seni bekler..

paslıçivi
09-04-2009, 02:10
@çakırcalı'ya dediğimi (silinen post) sana da söyliyeyim.

Azıcık delikanlı olun, hakaretin bile raconu vardır, adam gibi merçe yapılmalı.

Ağzınızdan çıkanın arkasında duramayacaksanız o ağzı hiç açmayın.

@çakırcalı'ya "bir gün sana attığım postta 'balta girsin' gibi bir söz geçerse, hemen peşinden yanlış anlama diye kaypakça kıvırmam" demiştim, sana da bir gün katırlı bir mesaj atarsam içinde komşu momşu geçmez iki gözüm, böyle bilesin...

arkasında duramayacağım hiç bir şey için ağzımı açmam.. olurda bir gün yanlışlıkla açarsam özür dilemesini de bilirim..

bu dünyada çok okumuş, çok bilen, çok insan gördüm.. ama adam o kadar fazla bilgi yüküne rağmen uyanamamış dönüşememiş ise onca bilgi yükünü taşıyan bir katırdan farksızdır.. burdaki katır bu manada kullanılmıştır..

istediğin zaman bana direk katırlı mesaj atmanda hiç bir sakınca görmüyorum.. çünkü böyle şeyler beni özümden çepere fırlatmaz ciğer parem..

meditasyonun faydaları diyelim..

karşımda kasırga esse bana meltem kadar etkisi olmaz..

ben kendimi bilip bulduktan sonra egoda(yalancı benlik) yaşayan birinin benimle mücadele etmesi mümkünmü zannediyorsun..

paslıçivi
09-04-2009, 07:58
hakdoğan kardeş..

sen safbilinç olarak dünyaya geldin.. tertemiz bir özdün.. ama yaşadığın ailen ve toplumun seni zehirledi.. özbenliğin yani gerçek sen çok derinlerde kaldı.. sen bu zehirlenmiş giydirilmiş katmanların çeperinde kendine yeni bir ben yaratmak zorunda kaldın.. ego (yalancı benlik).. sen şu an busun ve kendini bu zannediyorsun..

ama gerçek sen(özbenliğin) çok derinlerde ve sen onun varlığından bihabersin.. uyanabilmen için bu yalancı benlikten kurtulup özbenliğine inmen gerekiyor..

bunun şimdilik bilinen yolu meditasyondur.. derinlemesine trans halinde yapacağın bir kaç uygulamadan sonra egon aşınmaya parçalanmaya başlayacak.. bu sende kimlik kaybı gibi bir his oluşturacak.. zannedeceksin kontrolünü kimliğini kaybediyorsun ve paniğe kapılacaksın.. bana neler oluyor diye..

korkma yoluna devam et... bu senin egonun parçalanmasına karşı verdiği varolma mücadelesidir.. yaşarken ölümü göreceksin ama sonunda tekrar doğacaksın.. gerçek hakdoğan sahneye çıkacak..

o zaman seni kul köle yapan tüm şeylerden arınmış olacaksın.. kendini bileceksin kendini bulacaksın.. ve işte o zaman tanrıdan geldiğini zannetiğin kutsal kitabına(hangisi olduğu farketmez) tekmeyi yapıştıracaksın..

özüne indiğin zaman inanç kavramı olmayacak ve dolayısıyla inancın yanetkisi şüphe denen kavram da olmayacak.. rüyadan uyanıp gerçekliği yaşayacaksın.. yaşamın, evrenin o güzel gizeminde korkusuzca her yere uçabileceksin..

uykuda sahte rezil bir yaşamdan, gerçek imparator olduğun efendi olduğun yaşama merhaba diyeceksin.. cesareti, mutluluğu, sevgiyi, algıyı sezgiyi yaşayacaksın.. tekbaşınalığın keyfine varacaksın..

işte ozaman kafasını kuma gömmüş devekuşundan göklerde özgürce uçan bir kartala dönüşüp aşağıdaki devekuşlarının çeşitliliğini göreceksin.. bir zamanlar ben de bu devekuşlarından biriydim deyip güzel bir tebessümle sonsuz göklerde özgürce yoluna devam edeceksin..

mep
09-04-2009, 08:53
Hepiniz bu kadar zayıf olmak zorunda mısınız ?

Bana, Resul-i Ekrem'in hac mevsiminde kestiği kurbanlara dair rivayetleri naklediyorsun, peki ben sana şurada ne dedim ?

Yani ?

Yani, Resul-i Ekrem'in kurban ettiği develer bilgisi de, mali durumuda, eline geçeni fakir fukaraya, ihtiyaç sahibine dağıttığı da ve zırhının vefatında rehinde olduğu da aynı kaynaklarda bildiriliyor.

PEKİ BU DURUMDA SENİN YAPTIĞIN DENEMEYE NE DEMELİ :

A) Uyanıklık.
B) İfade ettiğinin iddiası ile çeliştiğinden habersiz acemilik
C) "Belki yer" türünden bayat girişimcilik.
D) Hepsi.

Bana kalırsa doğru seçenek D...

abim afedersin ben yanlış yapmışım..
Hepiniz bu kadar zayıf olmak zorunda mısınız
haklısın dilerim zayıflığımıza verir bizi mazur görürsün.
artık sen aramıza katıldın ya inşallah senden saksı çalıştırmayı öğrenicez.

Evet abi o kaynaklarda ne kadar fukara olarak öldüğü yazıyo..
yine o kaynaklarda son haccında yüzlerce deve kesebilecek
kadar zengin olduğuda yazıyo..
bende embesil olduğum için,saksıyı çalıştırmayıp
"yahu varmı böyle bi saçmalık 100 deve kesebilen
30 sa arpa parası veremezmi..kafasızmı sanıyo bunlar bizi" diyorum..
sende "saksıyı çalıştır,"diyorsun..
yani senin gibi saksıyı çalıştırayım "bu ne yaman çelişki" diye
düşünmeyeyim,önüme ne konursa yiyeyim öylemi..
tamam abi kabul..
evet muhammed yüzlerce deve kesebiliyordu
ama allah çarpsınki çok fukaraydı..
30 sa arpa parasını bile veremiyordu

hakdogan
09-04-2009, 13:51
kusura bakma ama incilin de yazılış nüshaları adamların ellerinde

Hakkaten cehaletiniz diz boyu.

2- Hatta bir adım ilerisinde vahiy katiplerinin deri parçalarına yazdıklarından örnekler de elimizde.

3- Hiç bir dinde olmayan hafızlık geleneği de bizde. Yani Kur'an 1400 yıldır önce gönüllere/akla, sonra yazım araçlarına nakşediliyor.

1- Ellerde İncil'in orjinal diline dair bir nüsha var mı ?

2- Ellerde bu gün bulunan en eski İncil nüshası hangi tarihe ait ?

3- Acaba bu konularda bu güne kadar takvim yaprağı dahi olsa tek satır okumuşluğun var mı ?

Sanmam :)

hakdogan
09-04-2009, 14:05
bak gayet güzel açıklıyorsun.. ben de anlıyorum onaylıyorum..

ama senin kavrayamadığın nokta islamın batıl olabileceğini kabuledememenden kaynaklanıyor..

Sahalaramızıda en görülen kıvrak bir vucut çalımı daha.

Konumuz benim İslam'ı batıl saymamam olamaz, zira ben haşa İslam'ı batıl saysam Müslüman olamam.

Topu boş yere taca atma.

Konumuz, senin İslam yada bir başka İnancı batıl sayma sebebinin, İslam yada diğer İnançlara inanmayanların bulunuyor olması.

Yani sana göre bir İnanışın hak/gerçek olabilmesi için yeryüzünde muhalifi olmamalı.

Bunun kadar saçma bir kuram ile beşeriyet, her türlü zırvayı da zaman zaman ciddiye alıp tartışan felsefe denen dibsiz kuyuda bile karşı karşıya gelmemiştir.

Ben ısrarla, bu saçma kuramın sahibini "senin gibi inanmayan da milyarlar var, o vakit senin pozisyonun ne ola?" diyerek tersköşe yapıyorum ama kuram sahibi nedense bu topa giremiyor.

Dolayısı ile oda karanlıkta ıslık çalıyor.

inanç senin bilincini yarı kapalı hale getirip derin uyku moduna sokuyor.. sen uyanığım zannediyorsun ama uyanık değilsin.. sadece rüya görüyorsun ama bir insan uykudan uyanmadan gördüğü şeyin rüya olduğunu anlayamaz.. ancak sabah uyanınca gördüğün şeyin gerçeklik değil bir rüya olduğunu algılarsın..

Postmodernite beyinlerinizi işgal etmiş, neyse o faslı geçeyim de seni yine ana damardan yakalıyayım.

Gözüm, bu dediğin senin içinde aynı ile geçrerli mi ?

Zira inanmama tercihin de direkt bir İnanç.

İnanmamaya iman.

Yani sen de ihtimal planında kendin için "derin bir uyku modunda" olma ve ancak uyandığında dalalette olduğunu anlama ihtimalini kabul ediyor musun?

Unutma : "İnsanlar uykudadır, ölümle uyanırlar"

hakdogan
09-04-2009, 14:19
sen safbilinç olarak dünyaya geldin.. tertemiz bir özdün.. ama yaşadığın ailen ve toplumun seni zehirledi.. özbenliğin yani gerçek sen çok derinlerde kaldı.. sen bu zehirlenmiş giydirilmiş katmanların çeperinde kendine yeni bir ben yaratmak zorunda kaldın..

İbn-i Tufeyl ve eserini araştır.

yaşamın, evrenin o güzel gizeminde korkusuzca her yere uçabileceksin..

uykuda sahte rezil bir yaşamdan, gerçek imparator olduğun efendi olduğun yaşama merhaba diyeceksin.. cesareti, mutluluğu, sevgiyi, algıyı sezgiyi yaşayacaksın.. tekbaşınalığın keyfine varacaksın..

"Gördün mü o hevasını tanrı edineni(tanrısını canının istediği edineni)? Artık ona sen mi vekil olacaksın ?" Furkan 43

Not : Görüyorum ki "bunlar Türkçe değil" diye uçuşa geçtiğin kelime ve kavramları bal gibi de anlıyor ve kullanıyorsun. Ben de buna nedense hiç şaşırmıyorum...

hakdogan
09-04-2009, 14:29
Evet abi o kaynaklarda ne kadar fukara olarak öldüğü yazıyo..
yine o kaynaklarda son haccında yüzlerce deve kesebilecek
kadar zengin olduğuda yazıyo..

O kaynaklarda "ne kadar zengin olduğu" değil, beytül malde, devlet başkanı olarak yaptığı tasarruflar yer alıyor.

Baktın mı o kaynaklara, Allah'ın Resulü'nün Beytül maldeki hissesi kendisinden sonra ne olmuş ?

Hani paste ettiğin ayette hisse olarak 1/5 geçiyordu ya.

Acaba o hisse sonra ne olmuş ?

Çok zayıfsınız.

Allah ve Resulünün hissesinin devletin, kamunun hissesi olduğunu, o hisseden İslam Devleti'nin mali kaynak aktarılmasını vaaz ettiği iş ve kesimlere kaynak aktarıldığını müşahade edemeyecek kadar İslam'a sığ bakıyorsunuz.

Senin "baktım dediğin" kaynaklarda Allah'ın Resulünün (S.A.V) gelir kalemleri de, elde ettiği geliri nasıl sarfettiği de, evinde dağıtılmamış tek kuruş kaldığında uykusuz sabahladığıda, öldüğünde zırhının rehinde olduğu da belirtiliyor.

Ama sen ve sen gibiler, bakar görmezler tayfası olarak karanlıkta kalmış idrakinizle kendinizi saptırmakla kalmayıp, olaki başka birilerini, meselelerin iç yüzünü öğrenmemişleri de saptırırmıyız güdüsü ile, yani kendi vebalinizle birlikte başkalarının da vebalini yüklenme iştiyakı! ile hareket edersiniz.

Alayınız çok zayıf...

frodo
09-04-2009, 14:33
Hakdoğan sürekli "belagat" kaygısıyla şişirilmiş içi boş sataşmalarla dolu yazılar astığını
düşünüyorken aşağıdaki iletin dikkatimi çekti;

Sabah akşam ağlasanız da bu gerçek değişmez...

3. iddiayı boşverirsek 1.ve 2. maddelerdeki iddiaların ilginç.

Bu iki iddianın kaynaklarını öğrenebilir miyiz ?

one
09-04-2009, 15:07
Thomas aquinas ın hakikat incilinden bahsediyor olabilir yada ölüdeniz tomarlarından

hakdogan
09-04-2009, 15:43
Bu iki iddianın kaynaklarını öğrenebilir miyiz ?

Hz. Ebu Bekir (R.A) döneminde cem edilen ve adına "Mushaf" denilen nüsha, Hz. Osman (R.A) döneminde Zeyd bin Sabit'in (R.A) başkanlığında kurulan istinsah heyeti ile Kureyş Lehçesi üzerine çoğaltılmış ve o dönemin İslam Devletinin önemli merkezlerine gönderilmiştir.

1- Medine Mushafı : Ravzai Mutahhere'de saklıdır.

Kaynak isteyenler için detaylar :

Mevlana Şib'li "Tehzibül-Ahlak" (bu nüshanın Hicri 735 senesinde orada görüldüğünü, üzerinde yazılanlarla birlikte naklediliyor)

Yine Rusya Müslümanlarından ve alim Musa Carullah Bigi. 1930'da Rusya'dan ayrıldıktan sonra Kur'an üzerine araştırmalar yapıyor ve bunları Hindistan'da yayınlıyor. Medine nüshasını, Medine'de gördüğünü ifade ediyor.

2- Mekke Mushafı: Mekke'deki nüsha için yine Hicretin 735'inci senesinde orada bulunduğunu ve görüldüğünü Mevlana Şibli naklediyor.

3- Küfe Mushafı: Bu mushaf'ın Tarsus'a (Abbasiler dönemi olduğu tahmin ediliyor) gelmiş, ve saklanmış. Nüsha sonra Suriye'deki Humus kalesine nakledilmiş.

Kaynak isteyenler için detaylar : Miladi 1640-1730 yılları arasında yaşayan Nablüsi 1689 yılında yaptığı seyahatinde bu nüshayı uzun uzun tavsif ediyor. Bu nüsha'da Birinci Dünya Savaşına kadar Humus'ta saklanmış, savaş sırasında nakledilmiş.

4- Basra Mushafı: Bu mushaf ile ilgilide yine Mevlana Şiblin'in verdiği bilgilere göre Basra-Kurtuba-Portekiz-Fas hattı üzerinde gezinmiş. Kimilerine göre bu nüsha Hz. Osman (R.A) Şehid edilirken okuduğu nüsha idi. İbni Batuta'ya göre bu nüsha hicri sekizinci asırda üzerinde kan lekeleriyle görülmüştür.

5- Şam Mushafı: Şam'a gönderilen bu nüsha, Kudüs'le Dımışkışam arasında bulunan Taberiye'de saklanıyorken sonradan Şam'a nakledilmiştir.

Kaynak isteyenler için detaylar : Mehmed Şem'i'nin, "İlaveli Esmarüt-Tevarih" eserinde Abbasi Halifesi Müstazhir Billah dönemine dair olaylar nakledilirken "Nakli Mushafı Şerif-i Osmani Becamii Dımışk Ez Taberiye, sene 492." deniyor.

Yine Mevlana Şiblin'in "Tehzibül-Ahlak"ında, Ebül-Kasım Es-Sebti, Hicretin 657 senesinde Şam Camiinin Maksuresinde Hazreti Osman tarafından gönderilen Mushafı gördüğü anlatılıyor. Abdül-Melik de Hicri 725 senesinde bu nüshayı orada gördüğünü söylüyor. İbnül-Cezeri zamanında Şam'da "Mescidüt-Tevbe" de hıfzolunan bu nüsha daha sonra Camii Emeviye nakledilmiş. İbnül-Cezeri Şam Mushafını gördüğü gibi Mısır'da da Mesahifi Emsardan (Hz. Osman zamanında coğaltılan nüshalar) bir tane gördüğünü söylüyor.

Ayrıca Lala Mustafa Paşa'ya ait 982 tarihli vakfiyede, Şam'daki mevkufatı sayılırken Hums arazisinde "Vakfı Mushafı Seyyidina Osman" kaydına rastlanıyor. Buradan da o tarihte Mushafı Osman vakfı bulunduğunu anlaşılıyor.

Şamlı Şeyh Abdül-Hakim Efgani, Birinci Dünya savaşı öncesi Şam Mushafından bir nüsha istinsah(kopya) etmiş ve buda halen Şam'da mevcuttur.

Ayrıca Muhammed Hamidullah'ın, İslam'a Giriş adı eserinde şu satırları da nazara veriyorum : "Günümüzde halen onlardan bir tanesi İstanbul Topkapı müzesinde; bir diğer tam olmayan nüshası Taşkent'te bulunmaktadır. Çarlık Rus hükümeti onun faksimile ile reprodüksiyonunu yayınlamıştır. Şu anda dünyanın her yanında okunmakta olan Kuran'larla Topkapı ve Taşkent'teki mushaflar arasında Kur'an'ın Halife Osman'ın emri ile Mekke-Kureyş şivesiyle yazılması yüzünden kısmi şive farkları, imla farkları, harflere nokta konması, ünsüzleri okutan ünlüler/harekeler konması dışında fark yoktur."

Yakın tarihte Tayyar Altıkulaç kapsamlı bir çalışma yaptı ve vardığı sonuç olarak da, bu gün Hz. Osman Mushafları olarak adlandırılanların (Mesahifi Emsar) onlardan, orjinalinden istinsah(kopya) edilenler olduğununu söyledi.

Vahiy Katiplerinin deri üzerine yazdıkları vahiyler de Topkapı Sarayındadır...

hakdogan
09-04-2009, 15:51
2 şeyi eklemeyi unuttum.

Birincisi, yukardaki post, çeşitli kaynaklardan derlemedir.

İkincisi, "üçüncüyü boş verelim" demek zaten yan çizmek, mesele hakkında şüphe izhar etmenin boşluğunu kavramanın izharı anlamına gelmektedir.

Zira, kalbe/kafaya nakşedilmiş Kur'an'ın, yazım materyallerinde tahrif edilemeyeceği aşikar.

O vakit hüzünlenmek yerine gerçeğin sesine kulak vermeyi tercih etseniz sizin için daha iyi olmaz mı ?

paslıçivi
09-04-2009, 15:52
Çok zayıfsınız.

Alayınız çok zayıf...

hakdoğan sen her nekadar benim iletilerimin çoğuna cevap veremdiysen de ben sana tek tek cevap veriyorum..

daha uygun bir zamanda yine hepsine cevap vericem ama kafama ciddi takılan bir soru var..

nedir bu her gönderinde çok zayıfsınız takıntısı..

tüm yaşamınızı verdiğiniz inancınızın hikaye olduğunun ortaya çıkma paniğimi

yoksa

çok zayıf olmayan biri seni çocukken su hortumuyla mı dövüyordu..:D

alem adamsın ya.. :p

mep
09-04-2009, 15:53
Çok zayıfsınız.

Ama sen ve sen gibiler, bakar görmezler tayfası olarak karanlıkta kalmış idrakinizle kendinizi saptırmakla kalmayıp, olaki başka birilerini, meselelerin iç yüzünü öğrenmemişleri de saptırırmıyız güdüsü ile, yani kendi vebalinizle birlikte başkalarının da vebalini yüklenme iştiyakı! ile hareket edersiniz.

Alayınız çok zayıf... hakdoğan

kendi kendine sürekli bizlerin çok zayıf olduğunu telkin etmenin nedeni
ne olaki acaba.?
birkaç eski dil kelime kullanmayla allame olunduğunumu sanııyorsun abim..?
Muhammedin mal varlığıyla ilgili bi başlık açıldı,zırh masalına orada devam
et istersen

hakdogan
09-04-2009, 15:56
hakdoğan sen her nekadar benim iletilerimin çoğuna cevap veremdiysen de

Neden sürekli yalan söylüyorsunuz :)

İşte başlık, işte mesajlar.

Silinenler hariç postlarım ve senin postların orada.

Sallamak bedava dimi.

Gelde "çok zayıfsınız" deme...

azınlık
09-04-2009, 15:58
------------------------

Kronolojik Kainat tarihi / Tarihin Meyveleri / Esmarü't Tevarih

Mehmed Şem-i Efendi

Osmanlı ve İslam tarihi kaynaklarına baktığımızda, Hazreti Adem ve Havva'dan başlatılarak gelişen tarih yazıcılığında, hadisler eserin yazıldığı döneme kadar getirilerek, bir bütünü bozmadan bir nevi dünya tarihi yazılmıştır. Ancak bu tarihi kaynaklara, çağdaş tarihçilerimiz tarafından pek ciddi bakılmamıştır. Tamamen mitolojik bir kaynak olan Homeros'un İlliada'sı kadar ilgi görmemiş; hatta kaynak gösterilmede ilmi kabul edilmemiştir. Tabii ki bu bizim kendi kompleksimizden kaynaklanan ilmi zaafımızdan başka bir şey değildir. Bugün yazma veya taş baskı olarak kütüphane raflarında bulunan bu eserler, Batılı tarihçiler tarafından da görülmemiştir. Son dönem Osmanlı entellektüel ve tarihçilerinden olan Mehmed Şem'i Efendi'nin, bu eseri söz konusu zaafımızın artık giderilmesi ve yeni nesil tarihseverlere tanıtılması maksadıyla hazırlanmıştır.

-------------------------

Kitabın tanıtımından alınmıştır.

A.

frodo
09-04-2009, 16:53
Hz. Ebu Bekir (R.A) döneminde cem edilen ve adına "Mushaf" denilen nüsha, Hz. Osman (R.A) döneminde Zeyd bin Sabit'in (R.A) başkanlığında kurulan istinsah heyeti ile Kureyş Lehçesi üzerine çoğaltılmış ve o dönemin İslam Devletinin önemli merkezlerine gönderilmiştir.

1- Medine Mushafı : Ravzai Mutahhere'de saklıdır.

Kaynak isteyenler için detaylar :

Mevlana Şib'li "Tehzibül-Ahlak" (bu nüshanın Hicri 735 senesinde orada görüldüğünü, üzerinde yazılanlarla birlikte naklediliyor)

Yine Rusya Müslümanlarından ve alim Musa Carullah Bigi. 1930'da Rusya'dan ayrıldıktan sonra Kur'an üzerine araştırmalar yapıyor ve bunları Hindistan'da yayınlıyor. Medine nüshasını, Medine'de gördüğünü ifade ediyor.

2- Mekke Mushafı: Mekke'deki nüsha için yine Hicretin 735'inci senesinde orada bulunduğunu ve görüldüğünü Mevlana Şibli naklediyor.

3- Küfe Mushafı: Bu mushaf'ın Tarsus'a (Abbasiler dönemi olduğu tahmin ediliyor) gelmiş, ve saklanmış. Nüsha sonra Suriye'deki Humus kalesine nakledilmiş.

Kaynak isteyenler için detaylar : Miladi 1640-1730 yılları arasında yaşayan Nablüsi 1689 yılında yaptığı seyahatinde bu nüshayı uzun uzun tavsif ediyor. Bu nüsha'da Birinci Dünya Savaşına kadar Humus'ta saklanmış, savaş sırasında nakledilmiş.

4- Basra Mushafı: Bu mushaf ile ilgilide yine Mevlana Şiblin'in verdiği bilgilere göre Basra-Kurtuba-Portekiz-Fas hattı üzerinde gezinmiş. Kimilerine göre bu nüsha Hz. Osman (R.A) Şehid edilirken okuduğu nüsha idi. İbni Batuta'ya göre bu nüsha hicri sekizinci asırda üzerinde kan lekeleriyle görülmüştür.

5- Şam Mushafı: Şam'a gönderilen bu nüsha, Kudüs'le Dımışkışam arasında bulunan Taberiye'de saklanıyorken sonradan Şam'a nakledilmiştir.

Kaynak isteyenler için detaylar : Mehmed Şem'i'nin, "İlaveli Esmarüt-Tevarih" eserinde Abbasi Halifesi Müstazhir Billah dönemine dair olaylar nakledilirken "Nakli Mushafı Şerif-i Osmani Becamii Dımışk Ez Taberiye, sene 492." deniyor.

Yine Mevlana Şiblin'in "Tehzibül-Ahlak"ında, Ebül-Kasım Es-Sebti, Hicretin 657 senesinde Şam Camiinin Maksuresinde Hazreti Osman tarafından gönderilen Mushafı gördüğü anlatılıyor. Abdül-Melik de Hicri 725 senesinde bu nüshayı orada gördüğünü söylüyor. İbnül-Cezeri zamanında Şam'da "Mescidüt-Tevbe" de hıfzolunan bu nüsha daha sonra Camii Emeviye nakledilmiş. İbnül-Cezeri Şam Mushafını gördüğü gibi Mısır'da da Mesahifi Emsardan (Hz. Osman zamanında coğaltılan nüshalar) bir tane gördüğünü söylüyor.

Ayrıca Lala Mustafa Paşa'ya ait 982 tarihli vakfiyede, Şam'daki mevkufatı sayılırken Hums arazisinde "Vakfı Mushafı Seyyidina Osman" kaydına rastlanıyor. Buradan da o tarihte Mushafı Osman vakfı bulunduğunu anlaşılıyor.

Şamlı Şeyh Abdül-Hakim Efgani, Birinci Dünya savaşı öncesi Şam Mushafından bir nüsha istinsah(kopya) etmiş ve buda halen Şam'da mevcuttur.

Ayrıca Muhammed Hamidullah'ın, İslam'a Giriş adı eserinde şu satırları da nazara veriyorum : "Günümüzde halen onlardan bir tanesi İstanbul Topkapı müzesinde; bir diğer tam olmayan nüshası Taşkent'te bulunmaktadır. Çarlık Rus hükümeti onun faksimile ile reprodüksiyonunu yayınlamıştır. Şu anda dünyanın her yanında okunmakta olan Kuran'larla Topkapı ve Taşkent'teki mushaflar arasında Kur'an'ın Halife Osman'ın emri ile Mekke-Kureyş şivesiyle yazılması yüzünden kısmi şive farkları, imla farkları, harflere nokta konması, ünsüzleri okutan ünlüler/harekeler konması dışında fark yoktur."

Yakın tarihte Tayyar Altıkulaç kapsamlı bir çalışma yaptı ve vardığı sonuç olarak da, bu gün Hz. Osman Mushafları olarak adlandırılanların (Mesahifi Emsar) onlardan, orjinalinden istinsah(kopya) edilenler olduğununu söyledi.

Vahiy Katiplerinin deri üzerine yazdıkları vahiyler de Topkapı Sarayındadır...

Hakdoğan anlaşılan ciddi bir kaynak nedir sorunumuz var. Verdiğin kaynaklar miş,muş, dan öte geçmiyor. Bahsedilen mushaflardan hiç biri ortada yok ama fii tarihinde birileri onu görmüşmüş...

Topkapı sarayında bulunan bir çok şeyin orijinal olmama sorunu olduğundan haberin yok büyük bir ihtimalle. Kaldı ki deri üzerinde ilk vahiy katiplerinin yazdığı ayetlerin müzede olduğu iddiası Osman döneminde kafa karıştırmasın diye yok edildiğine dair nakledilen bilgilerle de çelişiyor.

Biraz salim kafayla verdiğin kaynaklar üzerinde düşünürsen rivayetlerden öteye geçmediğini eminim anlarsın. Tayyar Altıkulaç'ın incelemesinden haberdarım. Ama yanlış hatırlamıyor isem Altıkulaç'ın vardığı sonuç da aynı. En eski mushaflardan olduğu ileri sürülen Topkapı nüshası bile 8.9. yüzyıla ait kopya.

Hala elimizde erken islam dönemine ait herhangi bir yazılı belge yok.

azınlık
09-04-2009, 16:59
Hala elimizde erken islam dönemine ait herhangi bir yazılı belge yok.

Normal insanoğullarının çıplak gözle görebildiği en eski Kur'an sayfaları Sana'a yazmalarıdır.

A.

frodo
09-04-2009, 17:13
Puin'in çelişik açıklamaları ve netleşmemiş bir konu olduğundan Sana yazmalarını bilerek
ihmal ediyorum. Çünkü iddialar sadece en eski olmakla kalmıyor bilinen islam tarihine göre
bayağı "eski" tarihlere de işaret ediyor.

azınlık
09-04-2009, 17:34
Puin'in çelişik açıklamaları ve netleşmemiş bir konu olduğundan Sana yazmalarını bilerek
ihmal ediyorum. Çünkü iddialar sadece en eski olmakla kalmıyor bilinen islam tarihine göre
bayağı "eski" tarihlere de işaret ediyor.

Puin'in açıklamalarındaki çelişkiyi ben korkuya bağlıyorum. Karbon-14 testlerini dışarıda bırakırsak Puin yazı karakterlerinin 710-715 arası tarihlenebileceğini belirtmiş, ki bilgisi dahilinde yalan söyleyeceğini sanmam.

A.

paslıçivi
09-04-2009, 20:31
Sahalaramızıda en görülen kıvrak bir vucut çalımı daha.

Konumuz benim İslam'ı batıl saymamam olamaz, zira ben haşa İslam'ı batıl saysam Müslüman olamam.

Topu boş yere taca atma.

Konumuz, senin İslam yada bir başka İnancı batıl sayma sebebinin, İslam yada diğer İnançlara inanmayanların bulunuyor olması.

Yani sana göre bir İnanışın hak/gerçek olabilmesi için yeryüzünde muhalifi olmamalı.

Bunun kadar saçma bir kuram ile beşeriyet, her türlü zırvayı da zaman zaman ciddiye alıp tartışan felsefe denen dibsiz kuyuda bile karşı karşıya gelmemiştir.

canparem ciğerim hakdoğanım..

..........
o yüzden ağzını kapayıp gözlerini aç da beni iyi dinle..

bu dünyada herkes kendi inancını hakikat diğerlerini aldanma şeytan oyunu olarak görür ün basit açılımı şöyledir..

bir hristiyan; hristiyanlık dışı tüm dinleri,

bir budist; budizm dışı tüm dinleri,

bir müslüman; islamiyet dışı tüm dinleri,

bir yahudi; musevilik dışı tüm dinleri,

bir jaina; jainizm dışı tüm dinleri

bir hindu; hinduizm dışı tüm dinleri

vs vs..

aldanma şeytan işi olarak görür..

bu konuda bir itirazın var mı ciğerimin içi..

çok zayıf ve çok cahil olmayan hakdoğanım..

frodo
09-04-2009, 21:10
Tartışma adabından uzaklaşmanızı hayret ve esefle izliyorum. Ancak düzelme umudumu
yitirmeye başladım. Lütfen bizi müdahaleye zorlamayın ve TD sitesine yakışan bir yazım biçimine geçin.

paslıçivi
09-04-2009, 22:29
Postmodernite beyinlerinizi işgal etmiş, neyse o faslı geçeyim de seni yine ana damardan yakalıyayım.

Gözüm, bu dediğin senin içinde aynı ile geçrerli mi ?

Zira inanmama tercihin de direkt bir İnanç.

İnanmamaya iman.

Yani sen de ihtimal planında kendin için "derin bir uyku modunda" olma ve ancak uyandığında dalalette olduğunu anlama ihtimalini kabul ediyor musun?

Unutma : "İnsanlar uykudadır, ölümle uyanırlar"

insanlık varolduğundan beri 3 kavram vardır insan beynini kemiren..

tanrı.. varoluş... ölüm sonrası...

varolan bireysel ve organize tüm inanç sistemleri bu 3 kavram üzerinden çalışır ve kurgulanır..

bu 3 kavram bilinmeyen kavramlardır ama insanoğlu bu 3 kavramı bilmemeyi kabul edemez ve o yüzdendir ki binlerce yıldır bu kavramlar üzerine yüzlerce inanç din geliştirmiştir..

bu kavramlar bilinemiyeceği halde bu bilinememezliğin verdiği rahatsızlıktan ötürü insanoğlu biliyormuş zannına kapılmıştır.. buna inanç diyoruz..

tanrı; vardır-yoktur demek inançtır

varoluş; hep vardı-sonradan oldu-tanrı yarattı vs. demek inançtır..

ölüm sonrası; yokolacağız-cennete cehenneme gideceğiz-sonsuz yaşam(reenkarnasyon) inançtır..

ben bu 3 kavram için de bilmiyorum diyorum...

binlerce yıldır insanoğlu yüzlerce inanç geliştirmiştir..

ve insanlığı birbirine düşüren bölen ve ölüm sonrası, varoluş ve tanrı kavramlarınının bu kadar birbirinden uzak inançlarla kurgulanıp dinler oluşturulmasını inanmama değil olası bir tanrı/yaratıcıya hakaret olarak algılıyorum...

paslıçivi
10-04-2009, 06:35
Tartışma adabından uzaklaşmanızı hayret ve esefle izliyorum. Ancak düzelme umudumu
yitirmeye başladım. Lütfen bizi müdahaleye zorlamayın ve TD sitesine yakışan bir yazım biçimine geçin.

sevgili frodo..

tartışmanın bu düzeysizliğe gelmesinden hoşnut olmadığımı belirtmek isterim..

ama ilk iletisinden itibaren uyarılara rağmen sataşma üslubunda ısrar eden hakdoğan kardeşimize de anlıyabileceği üslupla cevap vermek boynumun borcu olsun..

umarım üslubunu düzeltir de adam gibi tartışırız kendisiyle..

ama üslubunda hala ısrar ederse sahalarında görmediği figürleri de göreceğinden şüphesi olmasın..

paslıçivi
10-04-2009, 07:06
Ben ısrarla, bu saçma kuramın sahibini "senin gibi inanmayan da milyarlar var, o vakit senin pozisyonun ne ola?" diyerek tersköşe yapıyorum ama kuram sahibi nedense bu topa giremiyor.

Dolayısı ile oda karanlıkta ıslık çalıyor.

varoluş, tanrı ve ölüm sonrası gibi bilinmeyen kavramları..

bildiğini zannederek bilmediğinin dahi farkındalığını geliştirememiş milyarlar karşısında benim pozisyonum..

bilmediğinin farkındalığına erişmiş insan pozisyonu denir..

ki bu tam bir uyanıklık hali gerektirir..

evrenin, yaşamın bir haritası pusulası yoktur.. ve sen bu uçsuz bucaksız okyanusun ortasında elinde bir harita pusula olmadan yol almayı beceremiyorsun..

bu yüzden yüzlerce sanal harita yaratmışsın ve herkesin elindeki harita çok farklı.. kimse kimsenin haritasını beğenmiyor ve kabul etmiyor..

oysa ihtiyacın olan harita senin özüne kodlanmış.. sadece ona ulaşıp keşfetmen gerekiyor..

bir kılavuzun çizdiği haritadan gidersen kılavuzunun karga olma ihtimalinde burnunun nerden çıkmayacağını çok iyi biliyorsun..

yaşam bir kumar değildir ve bu haritalardan birine sarılıp riske atılmayacak kadar kutsaldır..

frodo
10-04-2009, 13:04
Hakdoğan'ın uslûbunun farkındayım.

Ancak sizler hem evsahibisiniz hem de basit bir polemik uslûbuna yem oluyorsunuz.

Oysa yazdıklarınızdan çok daha yaratıcı bir yazım dili geliştirebileceğinize inanıyorum.

Hakdoğan'ın da bundan sonra daha dikkatli ve sataşmalarla işi çığırından çıkarmayacak
bir yazım türüne döneceğine eminim. Ne kadar ağdalı bir dili seviyor olsa da yazıya genel
olarak aşina ve yetenekli olduğunu da görüyorum.

Beni ve yönetici arkadaşları mesajlarınızı düzeltmek zorunda bırakmamanızı rica ediyorum.

hakdogan
10-04-2009, 13:17
Hakdoğan anlaşılan ciddi bir kaynak nedir sorunumuz var. Verdiğin kaynaklar miş,muş, dan öte geçmiyor. Bahsedilen mushaflardan hiç biri ortada yok ama fii tarihinde birileri onu görmüşmüş...

Medine mushafı hala mahfuz, oda Birinci Dünya savaşı sırasında ne olur ne olmaz diye saklanıyor sonra tekrar Ravzai Mutahhere'ye getiriliyor.

Ayrıca ıskaladığınız çok önemli bir nokta var.

Oda şu ki, eldeki nüshalara dair 2 iddia var.

1- Bunlar Orjinal Hz. Osman Dönemi nüshaları.
2- Bunlar Hz. Osman Dönemi nüshalarının kopyaları.

Birinci İddanın 15-16 yy'da kadar birebir şahitleri var. Bu noktada gezgin ve seyyahların tarihe düştükleri notlar dışında zamanda geriye doğru bir yolculuk yapıp kendiniz görmeniz dışında bir alternatifiniz yok :)

İkinci İddia sahipleri ise sadece eldeki maddi kaynağın, kağıt/parşömen vs Hz. Osman dönemine ait olmadığını söylüyor. Metin aynı ile orjinalinden istinsah edilmiş.

Ve önemlisi : Ne diyorum ben ?

Hafızlık.

Bu o kadar kati bir delil ki, karşısında susmaya mahkumsunuz.

Zira daha Yemame'de 70 Hafızın şehit olduğu biliniyor.

Kalplere ve Akıllara yerleştirilmiş Kur'an'ın yazım araçlarında tahrifi zaten mümkün değildir.

Olay bu kadar basit.

Topkapı sarayında bulunan bir çok şeyin orijinal olmama sorunu olduğundan haberin yok büyük bir ihtimalle. Kaldı ki deri üzerinde ilk vahiy katiplerinin yazdığı ayetlerin müzede olduğu iddiası Osman döneminde kafa karıştırmasın diye yok edildiğine dair nakledilen bilgilerle de çelişiyor.

Ben değil de, sen bir çok şeyden habersizsin.

Hz. Osman (R.A) döneminde yok edilenler Kureyş lehçesi dışında kalan örnekler.

Topkapı Sarayında bulunan örneklere dair şüphe izharınızın ise ilmi hiç bir mesneti yok, İnkar etmek istedikten sonra bir bir arkeolojik/antropolojik bulguları da inkar edebilir, "bunlar nispet edildikleri döneme ait değil" diyebilirsiniz.

Altıkulaç'ın vardığı sonuç da aynı. En eski mushaflardan olduğu ileri sürülen Topkapı nüshası bile 8.9. yüzyıla ait kopya.

Evet, Altıkulaç'a göre nüsha Hz. Osman nüshası değil onun tıpkısının kopyası.

Yani ?

Metinde bir değişiklik yok.

Zaten iddiamız da inancımız da bu...

hakdogan
10-04-2009, 13:27
bir hristiyan; hristiyanlık dışı tüm dinleri,

bir budist; budizm dışı tüm dinleri,

bir müslüman; islamiyet dışı tüm dinleri,

bir yahudi; musevilik dışı tüm dinleri,

bir jaina; jainizm dışı tüm dinleri

bir hindu; hinduizm dışı tüm dinleri

vs vs..

aldanma şeytan işi olarak görür..

bu konuda bir itirazın var mı

Ciğerim, senin gözlerde de problem olmalı.

Bak defaatle ifade ettikten sonra, bir de "yeter kendini rezil ettiğin" kabilinden şunu dahi söylemişim :

Hala jeton düşmeyecek mi ?

Bir Din ve İnancın, ona inanmayanlar bulunması üzerinden yanlışlanamayacağı gerçeğini, 2x2=4 kesinliğinde bir hakikati itiraf etmek sana bu kadar mı güç gelmekte :D

Not : Anal-Oral içerikli iğenç postun ben mesajımı yazdığımda editlenmiş. Seni son saniyede kurtarmışlar. Hadi iyisin...

hakdogan
10-04-2009, 13:28
Cuma'dan sonra döneceğim İnşallah...

DreiMalAli
10-04-2009, 16:35
DreiMalAli, vakti olduğu bir gün, erinmemiş, tutmuş Voltaire"in Muhammed hakkında sözlerini araştırmış. Der Spiegel dergisinde ve daha da önemlisi Voltaire - Friedrich der Grosse mektuplaşması kitabında Voltaire"in mektuplarının orijinalini bulmuş ve resimlerini oraya asmış.

Voltaire ne diyormuş muhammed hakkında:
Almancası:
„Doch dass ein Kamelhändler in seinem Nest Aufruhr entfacht, dass er seine Mitbürger glauben machen will, dass er sich mit dem Erzengel Gabriel unterhielte; dass er sich damit brüstet, in den Himmel entrückt worden zu sein und dort einen Teil jenes unverdaulichen Buches empfangen zu haben, das bei jeder Seite den gesunden Menschenverstand erbeben lässt, dass er, um diesem Werke Respekt zu verschaffen, sein Vaterland mit Feuer und Eisen überzieht, dass er Väter erwürgt, Töchter fortschleift, dass er den Geschlagenen die freie Wahl zwischen Tod und seinem Glauben lässt:

Das ist nun mit Sicherheit etwas, das kein Mensch entschuldigen kann, ... es sei denn, der Aberglaube hat ihm jedes natürliche Licht (des Verstandes) erstickt."

Tecüme etmeye DreimalAli'nin dili varmadığı için dinsavar tercüme etmiş.
Türkçesi:

Bir deve tüccarının kendi çöplüğünde kalkıpta,kendisinin cebrail adlı bir melekle konuştuğunu,onunla göğsünün yarılıp göklere çıkarıldığını, ve orda hazmedilmesi mümkün olamayan bir kitap aldığını, her sayfasında sağlam bir insanın aklında depremler bırakan bir anlatımla saygınlık kazanmaya çalışması,ana vatanını ateş ve silah ile doldurması,babaları öldürüp,kızları kaçırması ve işkence edilenlere ölüm ile inanma arasında serbestlik tanıması.

Tüm bunlar kesinlikle hiç bir insanın,özür dileyebileceği cinsten değildir,meğerki hurafeler onun tüm sağduyusunu köreltmiş olsun.

Yapma ya, öyle istidadları da var mıymış arkadaşının ?

Peki İhlas Suresi ve orada anlatılan Tevhid akidesine dair söylediklerini bulamamış mı ?

Volter'in meşhur bir piyeside vardır, Sultan Abdulhamit Han'ın kükremesi ile sahnelerden çekilen.
...

Yapma ya, öyle istidadları da var mıymış arkadaşının ?İstidat ne menem şeydir bilmesem de...
Evet! Aha öyle şeylerim de vardır mutlaka.

Peki İhlas Suresi ve orada anlatılan Tevhid akidesine dair söylediklerini bulamamış mı ?Hayır!
Volter'in meşhur bir piyeside vardır, Evet!
Fakat ne bu tiyatroyu, ne bu tiyatroda geçen Muhammed'i, ne tiyatroda Muhammet'in söylediklerini, ne tityatroda geçen Muhammed'in yaptıklarını, ne de tiyatroda Muhammet hakkında söylenenleri bilmek istemediğine/istemiyeceğine eminim.
Çünkü onları tercüme etmek, terbiye sınırlarımı gerçekten zorluyor.

Sultan Abdulhamit Han'ın kükremesi ile sahnelerden çekilen.Öhhhö! Öhhhö! Öhö.

Sevgiler

hakdogan
10-04-2009, 16:51
ben bu 3 kavram için de bilmiyorum diyorum...

Sorumun cevabı bu değil.

Rüyada mısın, değil misin ?

Onu söyle...

hakdogan
10-04-2009, 17:08
varoluş, tanrı ve ölüm sonrası gibi bilinmeyen kavramları..

bildiğini zannederek bilmediğinin dahi farkındalığını geliştirememiş milyarlar karşısında benim pozisyonum..

bilmediğinin farkındalığına erişmiş insan pozisyonu denir..

Gelde gülme :D

Varoluş, Tanrı ve ölüm sonrasına dair bilgi için İnsanın başka bir kaynağa ihtiyacı olduğunu zımnen itiraf eden yukardaki paragraf, hazin bir sonla noktalanıyor.

"Bilinemezlik" perdesi arkasına gizleneler ve "bilinemezden gelen" mesaja gözlerini kapatarak, İnkar eder farkındalığa erişmek gibi hazin ve garip bir son.

Bak, biz Müslümanlar Allah Teala'nın Zatına dair buna benzer söz söyleriz. "O'nu tamamen kavrayamayacağımızı kavramak, bu noktada, yani marifetullah'ın, Allah'a dair bilginin zirvesidir." deriz.

Ama bunu bir temel/mesnet üzerinden söyleriz.

Nedir o ?

Vahiy.

Varlık, Yaratıcı ve ölüm sonrası noktasında İnsan aklının tek başına varabileceği sağlıklı bir sonuç yok.

Bu doğru.

VE ZATEN RİSALET MÜESSESESİ DE BU YÜZDEN VAR.

Yani beşeriyete bu noktada gerekli destek sağlanıyor, ulaşamayacağı sağlıklı bilgi sahibinden gönderiliyor.

Bak ayet ne diyor ?

"Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden başlarına birer felaket geldiğinde: 'Ey Rabbimiz, bize bir peygamber gönderseydin de ayetlerine uyup müminlerden olsaydık.' demesinler diye." Kasas 47

İmam Gazzali'nin o meşhur tasnifi içinde "bilmediğini bilen" pozisyonunda kendini görmekte acele etme.

evrenin, yaşamın bir haritası pusulası yoktur..

Hiç Kaniatta beşeriyet dışında yer alan bir parçanın "bu gün kafama tatil yapmak esti, yan gelip yatayım" diye postu yere serdiğini gördün mü ?

Yada "aradığınız gerekliliğe şu anda ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyin" iletisine hiç muhatap olduğun mu ?

Olmadın.

Eeee :D

ve sen bu uçsuz bucaksız okyanusun ortasında elinde bir harita pusula olmadan yol almayı beceremiyorsun..

Aynen öyle.

Sen "kafana göre" takılıyorsun, ben "uçsuz bucaksız okyanusun sahibinin verdiği yol haritasına" sadık kalıyorum.

Artık düşün, sen mi ben mi doğru sahile demirleriz ?

oysa ihtiyacın olan harita senin özüne kodlanmış..

Kim kodlamış ?

Zaten bütün mesele, yegane-tek kodlayıcıyı bilmek/inanmak değil mi ?

hakdogan
10-04-2009, 17:16
İstidat ne menem şeydir bilmesem de...
Evet! Aha öyle şeylerim de vardır mutlaka.

Ne olduğunu bilmediğin şeyin sende olabileceğini "mutlaka" da diyerek belirtiyorsun.

E güzel.

Hayır!

O vakit bakınız Ahmet Gürkan, İslam kültürünün Garbı medenileştirmesi.

Öhhhö! Öhhhö! Öhö.

Sevgiler

Fransızlar Öhhhö! diyememişler, farklı bir ses çıkarmışlar ve paşa paşa piyasi kaldırmaşlar.

Hörmetler...

frodo
10-04-2009, 17:58
Birinci İddanın 15-16 yy'da kadar birebir şahitleri var. Bu noktada gezgin ve seyyahların tarihe düştükleri notlar dışında zamanda geriye doğru bir yolculuk yapıp kendiniz görmeniz dışında bir alternatifiniz yok

Anlaşılan "tarihi belge" nedir konusunda konuşacağız önce.

Evliya Çelebi Hakkari ile ilgili gözlemlerini (aklımda kaldığı kadarıyla) şöyle anlatır:

"Ol vilayet o kadar soğuktur ki damdan atlayan kedi anda donmuş ancak baharda çözülüp karşıya geçmiştir."

İnanmadın mı ? O zaman Evliya Çelebi'nin "tarihe düştükleri notlar dışında zamanda geriye doğru bir yolculuk yapıp kendiniz görmeniz dışında bir alternatifiniz yok"

Elbette Evliya Çelebi'nin mübalağalı anlatımı uç bir örnek. Ama biraz düşünürsen gezgin
ve seyyahların tarihe düştükleri notların gerçeklikleri açısından çok da farklı olmadıklarını görürsün.

Yüzyıllardır İsa'nın kefeni olarak hac konusu olan Kutsal Kefen'inin başına gelenlerden
haberdarsındır. Yaşlandırma testlerinden 13.yy da yapıldığı anlaşılan kutsal kefen artık sergilenmiyor biliyorsundur.

Yine yıllardır orijinal Osman Mushafı olarak sergilen Topkapı Mushafının 9.YY'a ait olduğu
ortaya çıkınca "Altıkulaç'a göre nüsha Hz. Osman nüshası değil onun tıpkısının kopyası."
diyorsun ama nereden biliyoruz sorusunu hiç mi hiç aklına getirmiyorsun. Karşılaştırmış mı ?
Elbette hayır. Çünkü orijinali yok !!!

O zaman geriye kalan şu cümlende saklı:

"Zaten iddiamız da inancımız da bu."

Ah evet inancınız ! Sizin neye inanacağınız bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ama inançlarınızı
tarihsel gerçeklik diye dayatmaya kalkınca işler değişiyor.

Yine o tüm gerçekliğe vakıf (!) tutumunla;

Hz. Osman (R.A) döneminde yok edilenler Kureyş lehçesi dışında kalan örnekler.
diyorsun, diyorsun da nakil yoluyla ulaşan bilgiler(iniz) öyle demiyor:

Fasil : KUR`AN`IN TERTİBİ BÖLÜMÜ
Konu : Kur`an`ın Tertibi Ve Cem`i
Ravi : Enes
Hadis : Zühri, Hz. Enes (ra)`den rivayet ediyor: "Huzeyfe (ra) Hz. Osman (ra)`ın yanına geldi ve: "Ey Emirül-Mü`minin! Yahudiler ve Hıristiyanlar gibi, kitapları hakkında ihtilafa düşmeden, bu ümmetin imdadına yetiş!" dedi, Hz. Osman (ra) derhal Hz. Hafsa (ra)`ya birisini yollayarak: "Sendeki Suhufu bize gönder, istinsah edip sana tekrar iade edeceğiz" diye haber saldı. Hz. Hafsa (ra) da gönderdi. Hz. Osman (ra) Kur`an`ın istinsahı için Zeyd İbnu Sabit, Abdullah İbnu`z-Zübeyr, Said İbnu`l-As ve Abdullah İbnu`l-Haris İbni Hişam (ra)`a emretti: Onlar da bunu istinsah ettiler. Hz. Osman Kureyşli gruba: "Kur`an-ı Kerim`le ilgili olarak herhangi bir hususta siz ve Zeyd İbnu Sabit ihtilaf edecek olursanız, onu Kureyş lisanına uygun olarak yazın. Çünkü Kur`an onların lisanı üzere indi" dedi. Çalışma esnasında heybet bu minval üzere hareket ettiler. Suhufu mushaflar halinde ortaya koyma işi bitince, Hz. Osman (ra) her diyara bir mushaf gönderdi. Ayrıca bunun haricinde kalan bir sahife veya mushafın yakılmasmı emretti. Zeyd (ra) der ki: "Resulullah (sav)`dan işitmiş olduğum, Ahzab süresine ait bir ayet(e ait yazılı parça bana gelmemişti), eksikti. Onu araştırdım. Sonunda Huzeyme İbnu Sabit el-Ensari (ra)`de çıktı. Resulullah (sav) onun şahitliğini iki kişinin şahitliğine denk tutmuştu. Bu ayet şu idi: (Mealen): "Mü`minlerden Allah`a verdiği ahdi yerine getiren kimseler vardır. Kimi, bu uğurda canını vermiş, kimi de beklemektedir. Ahdlerini hiç değiştirmemişlerdir" (Ahzab 23).
HadisNo : 945

Anlaşılan ihtilaf halinde yeniden yazımın Kureyş lisanı ile yapılması talimatını Kureyş lehçesi ile yazılı olanların dışındakilerini yakın olarak anlamışsın.

Bu aslında diğer kuran sahife mushaflarının son yakılışı değildir. Hafsa'nın elinde bulunan
Ebubekir döneminde yapılan mushaf da halife Mervan tarafından yakılacaktır.

Mutezile
10-04-2009, 18:43

Bu site TD fanları sitesi, bu sebeple baştan maça 1-0 mağlup başlıyorsunuz, böyle bir handikapınız var.

Zira TD ile İslam'ı değil anlamak, inkar etmek bile mümkün değil.

Ben öğrenmek istiyorum; bu fırsatı kullanmak niyetindeyim

1-) Ben de Zübde-tül Buhari var. Muteber bir kaynak addediliyorsa -oradan sadece oradan- iktibasa dayalı; iki çift laf edeceğim.

Muteber kabul etmiyorsanız, kıymetli nefesimizi boşa harcamayalım değil mi?

(Bu kaynak sorunu ile ilgili vaktiyle o kadar çok muhteremden farklı mülahaza duydum ki; artık baştan sorarak zaman kazanalım derdindeyim)

2-) 1-0 geriden gelerek maçı alma olasılığım sizce var mıdır? Yoksa hayal peşinde hiç koşmayalım..

3-) Eksiklik noksanlık olmasın, değil mi? Korkmadan, sahih / sağlam kaynaklardan İslam'ı araştırmak istiyorum. Bir kaç kaynağı ismen zikretmek suretiyle lütfeder miydiniz?

4-) Zira TD ile İslamı değil anlamak, inkar etmek bile mümkün değil derken; Turan Dursun'un ağırlıklı olarak hangi yönünden müştekisiniz.

Malum, bilmemek ayıp değil; ''c e h d'' etmemek ayıp. İyi bir öğrenci benden olur, buna inanıyorum.

paslıçivi
10-04-2009, 19:36
Bir Din ve İnancın, ona inanmayanlar bulunması üzerinden yanlışlanamayacağı gerçeğini, 2x2=4 kesinliğinde bir hakikati itiraf etmek sana bu kadar mı güç gelmekte :D

hakdoğanım.. yağız delikanlım..

seni uyuduğun o derin uykundan nasıl uyandırabilirim diye yırtıyorum kendimi ama nafile galiba..

bir din ve inancın, ona inanmayanlar bulunması üzerinden yanlışlanamayacağı gerçeğini biliyorum .. benim böyle bir iddiam da olamaz ki zaten..

inanç denen şey zaten yanlışlanamaz ya da doğrulanamaz.. öyle olsaydı onun adı inanç değil bilmek/bilim olurdu..

islama inanmayanların olması islamı batıl kılmaz..

budizme inanmayanların olması budizmi batıl kılmaz..

jintoizme inanmayanların olması jintoizmi batıl kılmaz..

hinduizme inanmayanların olması hinduizmi batıl kılmaz..

satanizme inanmayanların olması satanizmi batıl kılmaz..

vs.. bu liste uzar gider..

bu gözle bakarsak hiçbir din/inanç batıl değildir o zaman..

ben de o yüzden diyorum ya.. ne kadar din/inanç varsa o kadar hakikat var bu dünyada..

peki bu kadar hakikat olur mu.. benim bildiğim hakikat bir tanedir...

hangisinin batıl hangisinin hakikat olduğuna nasıl karar veriyorsun..

çünkü bunların hiçbiri yanlışlanıp/doğrulanabilecek daha doğrusu deneyimlenebilecek kavramlar değiller..

sen bir müslüman olduğun için sana göre islam hakikat..

bir budiste göre budizm hakikat..

bir jainaya göre jainizm hakikat...

bir yahudiye göre musevilik hakikat..

inanç denen şeyin insanlığı ve seni ne kadar rezil bir uyku durumuna düşürdüğünü görmemekte ısrar etmene şaşırmıyorum..

çünkü sadece sen değil bu dünyada her inanır kendi dinini hakikat görüyor...

ben de bilmeyen biri olarak sana soruyorum hakdoğan ciğerparem..

bu kadar din/inanç arasından birine inanmak istesem hangisinin batıl hangisinin hakikat olduğunu nasıl anlıyacağım..

mesela sen bu kadar din/inanç arasından islamın hakikat olduğuna hangi kriterlere göre karar verdin..

diğer tüm gayrimüslimlerin göremediği senin gördüğün şey nedir..

bu soruyu kendini kandırmadan tatminkar bir şekilde cevaplamanı bekliyorum..

bu soruyu cevaplarsan benim için tartışma bitmiştir..

yarın sabah tevbe edip namaza başlıyorum.. hacca bile giderim walla..:D

DreiMalAli
10-04-2009, 23:41
Ne olduğunu bilmediğin şeyin sende olabileceğini "mutlaka" da diyerek belirtiyorsun.

E güzel.

O vakit bakınız Ahmet Gürkan, İslam kültürünün Garbı medenileştirmesi.

Fransızlar Öhhhö! diyememişler, farklı bir ses çıkarmışlar ve paşa paşa piyasi kaldırmaşlar.

Hörmetler...

Mutlaka vardır dediysem, mutlaka vardır. Sen hiç merak etme. Anlaman gerekmez.

Ahmet Gürken neler anlattı bilmem ama, kitabın ismine bakınca....
Bir müslümanın ağzını açtığında, ağzından neler döküldüğünü gayet iyi bilirim.

Fransızların piyesi kaldırma nedenini Ahmet Gürkan'dan o şekilde okuduysan, Ahmet Gürkan epeyce palavra sıralamış peşpeşe. Bir müslüman yazardan başka bir şey beklemiyorum zaten.
Fransızlar belki öhö dememişlerdir ama, münasip bir yerleri ile başka sesler çıkarmışlardır.

Eski bir yazımdan alıntı:

Voltaire'in "Muhammed" trajedi oyunu hakkında:
http://www.correspondance-voltaire.de/html...ed_voltaire.htm (http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-VI/external.html?link=http://www.correspondance-voltaire.de/html...ed_voltaire.htm)
25.4.1741 de Lille de ilk olarak gösterildi. Paris gösterisi sonrası kilese ve zamanın papasının baskısı ile yasaklandı. Voltaire'in çabalarıyla 1745 senesinde yasak kaldırıldı.
Peter Hacks'ın yorumu: Nasıl bir karga diğer bir karganın gözünü oymazsa, bir papa da bir mollanın gözünü oymaz.

"Muhammed" tiyatrosu Almancaya Goethe tarafından çevrilmiş. "Mahomet nach Voltaire" adı altında hala mevcut. http://arsiv.ateizm2.org/external.gif?link=http://forum.ateizm1.org/style_emoticons/default/ohmy.gif Hani şu Muhammedi övdüğü söylenen Goethe tarafından.
Allala allala.
Hayret bi şey be. http://arsiv.ateizm2.org/external.gif?link=http://forum.ateizm1.org/style_emoticons/default/ohmy.gif

Votaire'in 300. doğum günü dolayısıyla, 1993 senesinde, Genf'de Muhammed tiyatrosunun gösterimi planlanmış. Ama fanatik müslümanların tehdit ve baskılarından dolayı maalesef gösterilememiş.
Ama Freiburg'da (Almanya) gösterilmiş.

Trajedide geçen bazı konuşma sahneleri şu sitede var. (Yukarda "Der Spiegel" dergisinden verdiğim alıntı bu sitede de var.) Maalesef Almanca. Eski, o zamanın Almancası. Ama anlaşılıyor. Google'e tercüme ettirebilirsiniz.
http://goethes-mahomet.blogspot.com/ (http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-VI/external.html?link=http://goethes-mahomet.blogspot.com/)

Sevgiler Eski yazımdaki 1. link çalışmıyor. ama şurası çalışıyor:
http://www.correspondance-voltaire.de/html/body_mohammed_voltaire.htm

Voltair'in Muhammed'in Tiyatrosundan bir kaç diyalog örneği:

...
Sopir (Herrscher von Mekka, über Mohammed):
Aus Mekka musst’ er als Betrüger flüchten,
Medina nahm ihn als Propheten auf,
Ja, dreißig Nationen beten ihn
Und die Verbrechen an, die wir verwünschen.

Was sag’ ich! selbst in diesen Mauern schleicht
Das Gift des Wahnes. Ein verirrtes Volk,
Berauscht von trübem Feuereifer, gibt
Gewicht den falschen Wundern, breitet
Parteigeist aus und reget innern Sturm.

Man fürchtet und man wünscht sein Heer, man glaubt
Ein Schreckensgott begeistre, treibe, führe
Unwiderstehlich ihn von Sieg zu Sieg.
...
Mohammed:
Alt ist das Orakel, die gemeine Sage,
die einen gottgesandten Mann der Welt
Versprechen. Überall soll ihn der Sieg
Erst krönen, und er soll nach Mekka dann
Mit einem Ölzweig kommen, wohlempfangen,
Den Krieg von dieser heil’gen Stätte wenden.
Lass uns der Erde Wahn getrost benutzen ...
...
Mohammed:
Das Schwert, der Koran, in der blut’gen Hand
Sollt’ einem jeden Schweigen auferlegen ...

Ein edler Joch biet’ ich den Völkern an.
Die flaschen Göttern stürz’ ich; neuer Gottesdienst,
Die erste Stufe meiner Größe, lockt
Die Herzen an. Mit Unrecht tadelst du,
Dass ich mein Vaterland betrüge ...
Wie es mir dient,
So soll es herrlich werden auf der Erde.

Sopir:
Das sind nun deine Pläne! Kühn gedenkst du
In andere Gestalt, nach deinem Willen
Die Welt zu modeln, willst, mit Mord und Schrecken,
Dem Menschen deine Denkart anbefehlen;
... Wer erteilte dir das Recht zu lehren,
Uns die Zukunft zu verkündigen, das Rauchfass zu ergreifen und
Das Reich dir anzumaßen?

Eh’ mag die Hölle sich dem Himmel paaren.
Der Vorteil ist dein Gott, der meine bleibt
Gerechtigkeit ...

Mohammed:
Ereilen soll sie meine Rache! Fühlen
Soll dieses widerspenst’ge Volk die Wut
Des Manns, der zu verfolgen weiß.

... ich schreite hindurch nach einem Thron!
Und ein Altar, dem neuen Gott errichtet, soll sogleich
Von unerhörten Opfern grässlich bluten.
Sopir muss untergeh’n ...

Seide (Mohammeds Sklave):
So wird der Gott, des Ebenbild du bist,
Zu rühmlich großen Taten mich berufen?

Mohammed:
Gehorche, wenn er spricht! Das sei dein Ruhm.
Befolge blind die göttlichen Befehle!
Bet an und triff! Der Herr der Heere waffnet,
Der Todesengel leitet deinen Arm.

Seide:
So sprich! Und welche Feinde sollen nieder?
Welch ein Tyrann soll fallen, welches Blut soll fließen?

Mohammed:
... Das Blut Sopirs.
... Fern von mir vermess’ner Sterblicher beschränkter Zweifel,
Die eignen Augen, eignem Urteil trau’n!
Zum Glauben ist der schwache Mensch berufen,
Ein schweigender Gehorsam ist sein Ruhm ...

Seide:
Ich höre Gottes Stimme, du befiehlst,
Und ich gehorche ...

Beschleunigt meiner Hände heil’gen Mord!
Komm, Engel Mohammeds! Vertilger, komm!
Mit wilder Grausamkeit durchdringe mich!
...
...
...

Yine de ben tercüme etmiyeyim. Yer yer terbiyem müsaade etmiyor.

Sevgiler

hakdogan
11-04-2009, 00:17
Elbette Evliya Çelebi'nin mübalağalı anlatımı uç bir örnek. Ama biraz düşünürsen gezgin
ve seyyahların tarihe düştükleri notların gerçeklikleri açısından çok da farklı olmadıklarını görürsün.

Yüzyıllardır İsa'nın kefeni olarak hac konusu olan Kutsal Kefen'inin başına gelenlerden
haberdarsındır.

İslam ve Tarihini Hıristiyan/Batı tarihi açısından, oralarda yaşanmış tecrübeler ve oluşmuş kavramlar üzerinden ele almak Türkiye'de hep olagelen bir şeydir.

Zaten problemlerin önemli bir kaynağı da bu.

Kilisenin ucuz numaralarından bize ne ?

Şimdi tekrar başa dönelim : Kur'an-ı Kerim Hz. Ebu Bekir (R.A) döneminde cem edilmiş, Osman (R.A) döneminde de istinsah.

Bu nüshalar İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerine gönderilmiş. Bu arada da yüzlerce/binlerce hafız Kur'anı hıfz etmiş. Ayrıca İslam yayıldıkça da Kur'an yazılı olarak çoğalmış ve yayılmış.

KAFALARDA VE KALPLERDE KAZILI KUR'AN İLE YAZILI KUR'AN ARASINDA, TARİHİN HİÇ BİR DÖNEMİNDE CİDDİ TEK BİR TENAKUZ İDDİA/KANIT ORTAYA KONMAMIŞ.

Şimdi birileri diyor ki "İyi de elde Hz. Osman nüshaları yok!"

Buda bir iddia, farzedelim doğru. Bu o dönemden yada o döneme yakın dönemlerden elimizde nüsha olmadığı anlamına gelmiyor. Bu başlıkta da dile getirilen alman oryantalis yemen'deki nüshanın işaretleme karakterleri dışında ciddi bir fark bulunmadığını söylüyor.

Yine bu idda, Hz. Osman nüshalarının istinsah edildiği gerçeğini de değiştirmiyor.

"Delin ne?" diyorsun.

Diyoruz ya, Hıfz geleneğimiz.

Anlaşılan ihtilaf halinde yeniden yazımın Kureyş lisanı ile yapılması talimatını Kureyş lehçesi ile yazılı olanların dışındakilerini yakın olarak anlamışsın.

Cehaletinizi neden böyle afişe ediyorsunuz.

Bilmiyorsanız bir bilene sorun.

"Hz. Osman (ra) her diyara bir mushaf gönderdi. Ayrıca bunun haricinde kalan bir sahife veya mushafın yakılmasmı emretti."

Buradan neyi anlıyorsun ?Hz. Osman (R.A) döneminde cem edilen nüsha Kureyş lehçesi üzerine yazıldı ve Azerbaycan taraflarında yaşanana benzer bir olay tekrar vuku bulmasın denerek, bunun dışında kalanlar imha edildi.

Olay bu...

hakdogan
11-04-2009, 00:17
Nasip olursa yarın devam ederiz...

paslıçivi
11-04-2009, 09:51
Gelde gülme :D

Kim kodlamış ?

Zaten bütün mesele, yegane-tek kodlayıcıyı bilmek/inanmak değil mi ?

yağız delikanlım.. ben seni daha çok güldürücem merak etme..

kimin kodladığını bir agnostik olarak ben bilmiyorum..

sen biliyorsun galiba..

kim kodlamış..

muhammedin allahımı... rab isamesih mi.. musanın tanrısımı.. budha mı.. krishna mı.. şeytan mı.. maymunun ruhu mu.. farenin ruhumu.. mahavira mı..

hangisi...

ve neden...

bilmek inanmak terimlerinin bir tanımını yapabilirmsin bana..

çünkü dünyanın her inanırında bu iki kavram arasındaki o kalın duvar kaybolmuştur..

inandıkları şeyi bildikleri zannın derin uykusundadırlar..

körkütük sarhoş bir yaşam sürerler de çok ayık olduklarını zannederler..

uykudan uyanmadan rüya gördüğünü anlamak imkansızdır.. ciğerparem:D

paslıçivi
11-04-2009, 09:54
Sorumun cevabı bu değil.

Rüyada mısın, değil misin ?

Onu söyle...

bu soruyu uyanık birinin sorması gerekiyor..

senin sadece horlamaların geliyor buraya..

hakdogan
11-04-2009, 10:00
Ben öğrenmek istiyorum; bu fırsatı kullanmak niyetindeyim

Ne güzel, Allah muaffak etsin.

1- İslam Hadis Kulliyatı bütün ihtişamı ile ortada. Verilmiş eserler yüzyıllardır çeşitli kritiklere tabi tutulmuş. Bir nesil gelmiş, tabakat eserlerinden hareketle ravi zincirlerini dahi tekraren ele almış.

Dolayısıyla müteber eserlerde, bu muteber eserlerde yer alan rivayetlerin tasnifi de, hangi rivayet makbul, hangisi merdud, hangisi mütevatir vs ortaya konmuştur.

2- İslam'a karşı galip gelme şansın yok.

3- Kur'an, Sünnet-i Seniyye, Ehl-i Sünnet'in itikat ve ameli mezhepleri ve İslam Tarihi bakman gereken yerler.

4- Yalan söylemesi, olguları bağlamından koparıp çarpıtması vb şeylerinden...

paslıçivi
11-04-2009, 10:00
şimdiye kadar hiçbir inanırın cevaplayamadığı ve cevaplamaya çalışırken uyanma şerefine eriştiği soruyu sana da soruyorum.. yağız delikanlım...

seni 20 yaşına kadar insanlıktan uzak bir yerde yetiştiricem.. hiç bir din öğretisi almıyacaksın..

sonra seni insanlığın arasına salıcam..

sen de bakacaksın ki insanlarda inanç denen bir kavram var.. modaya uyup ben de biraz uyuyup kestireyim diyeceksin..

hangi rüyayı seçerdin...

ve neden..

kriterlerin ne olurdu....:D

hakdogan
11-04-2009, 10:51
bir din ve inancın, ona inanmayanlar bulunması üzerinden yanlışlanamayacağı gerçeğini biliyorum .. benim böyle bir iddiam da olamaz ki zaten..

Hadi ya :D

Şunlar kime ait postlar ?

siz müslümanların bakıp gördüğü diğer 5-6 milyar gayrimüslimin bakıp göremediği şey nedir..

her gayrimüslim senin muhammedini yalancı sahtekar bir adam olarak görüyor..

saçma değil asıl püf noktası asıl burası.. burası kırılma noktası.. burayı algılayabilirsen tohumu çatlatıp uyanabilirsin.. ampul gibi aydınlanır ve aydınlatırsın...

bu dünyada her inanırın ortak semptomu yazmaya ben bıktım ama siz inanırlar bana yazdırmaya bıkmadınız..

benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyunu..

bu istisnasız tüm dünya inanırları için şaşmaz, geçerlidir..:D

semavi dinlerde hiç kimse kendinden sonra geleni kabul etmez.. musevilikte semavi din 1 tane hristiyanlıkta 2 tane islamiyette 3 tanedir..

musevilere göre isa ve muhammed sahtekardır..

hristiyanlara göre de muhammed sahtekardır..

kendini yedirebilmek için kendinden önce gelenlerin yolundan git ama onlara çamur at ve kendinden sonra gelenleri yalancı peygamber olarak nitele.. taktik budur.. çok da güzel işliyordur..

semavi dinler dışındaki inanırlar için bu 3 dinin mevsim salatası kadar değeri yoktur.. sen nasıl hinduizmi budizmi kazımıyorsan onlar da senin muhammedini kuranını kazımıyor..

herkes devekuşu misali kafasını kuma gömmüş.. kafasını kaldırıp ya bu insanlar niçin bu kadar farklı dinlere inanıyor demiyor, diyemiyor.. çünkü her inanç sahibi kendi inancını hakikat olarak görüyor.. dünyada ne kadar din, inanç çeşidi varsa o kadar hakikat var..:D

herkesin doğrusu kendine gerçekmiş gibi gelir (derin uyku hali)

peki tüm bunları islamiyette gördüğünü belirtiyorsun..

gayrimüslimler senin bu gördüklerini göremiyorlar mı zannediyorsun..

insanlığı birbirine düşüren bölen ve ölüm sonrası, varoluş ve tanrı kavramlarınının bu kadar birbirinden uzak inançlarla kurgulanıp dinler oluşturulmasını inanmama değil olası bir tanrı/yaratıcıya hakaret olarak algılıyorum...

evrenin, yaşamın bir haritası pusulası yoktur.. ve sen bu uçsuz bucaksız okyanusun ortasında elinde bir harita pusula olmadan yol almayı beceremiyorsun..

bu yüzden yüzlerce sanal harita yaratmışsın ve herkesin elindeki harita çok farklı.. kimse kimsenin haritasını beğenmiyor ve kabul etmiyor..

oysa ihtiyacın olan harita senin özüne kodlanmış.. sadece ona ulaşıp keşfetmen gerekiyor..

Bütün bu postlarda sen birbirinden farklı inanışlar olmasını, her bir inanışın batıllığına güya delil olarak kullanıyorsun.

Bakalım kendi postlarının tekrarı karşısında yeniden "vucut çalımı" için kendine alan bulabilecek misin.

islama inanmayanların olması islamı batıl kılmaz..

Ha şöyle, doğru ol, ciğerimi ye.

bu gözle bakarsak hiçbir din/inanç batıl değildir o zaman..

Olmadı, doğru/düzgün bir cümlenle karşılaşmış ve umutlanmışken, hemen bir iki satır sonra beni hayal kırıklığına uğratmanı esefle karşılıyorum.

Bir Dinin/İnanışın yanlışlanma yada doğrulanma kıstası olarak, salt o Din/İnanışa inananlar/inanmayanlar sayısı üzerinden, yani keyfiyet değil kemmiyet hesabı üzerinden ele alırsan, elbet önce "x inanışa şu kadar inanmayanlar var, demek x inanış batıl!" der, sonra bunun yanlışlığını zorla itiraf etmişken bu sefer de "o vakit hiç bir inanış batıllanamaz!" diyerek, esasen hala hiç bir şeyi anlamadığını afişe edersin.

Şimdi gelecek cümleyi tahmin etmiş olmalısın ama bu sefer söylemiyeceğim :D

peki bu kadar hakikat olur mu.. benim bildiğim hakikat bir tanedir...

hangisinin batıl hangisinin hakikat olduğuna nasıl karar veriyorsun..

Bak yine umutlandım.

Evet, hakikat tekdir.

Dolayısı ile o tek hakikate bütün beşeriyet sırt çevirse de bu ondan bir şey eksiltmez, bütün beşeriyet ona gönül verse ona bir şey katmaz.

"Nasıl anlıyorsun?" meselesi, eşya ve hadiseleri, İnsanı ve İnsan aklını, kısaca ontolojiyi ve epistemolojiyi nasıl ele alıyorsun meselesine bağlı.

Evren koca bir bütün, her parça bir diğeri ile ilişki halinde, koca sistem topyekün okunacak mesajlar içeren bir büyük tablo, muhteşem bir sanat eseri.

Ben, elimdeki klavuza baktığımda, tablodaki her bir fırça darbesinin (bunlardan birisi de benim, İnsan) mükemmel anlatıldığını, söz konusu anlatım ile iç dünyam ve dış dünya arasında tenakuz bulunmadığını ve bu birlikten yeryüzünde kılavuz olma iddiasındaki diğer herşeyin mahrum olduğunu görüyorum.

VE BU SEBEPLE İKNA OLUP, İMAN EDİYORUM.

NOKTA

hakdogan
11-04-2009, 10:57
bu soruyu uyanık birinin sorması gerekiyor..

senin sadece horlamaların geliyor buraya..

Yine yeniden kıvrak bir vucut çalımı, top ayakta kalıyor gibi ama gibi!

Zira pozisyon her defasında olduğu gibi topyekün ofsayt...

hakdogan
11-04-2009, 11:01
Mutlaka vardır dediysem, mutlaka vardır. Sen hiç merak etme. Anlaman gerekmez.

Anlama noktasında sıkıntı izharı bana değil sana ait, bakınız şekil a :

İstidat ne menem şeydir bilmesem de...

Fransızların piyesi kaldırma nedenini Ahmet Gürkan'dan o şekilde okuduysan

Ahmet Gürkan'ın eserinde, Volter'in İhlas Suresine dair söyledikleri yer alıyor. Eserden de zaten o sebeple söz ettim.

Fransızların etekleri tutuşa tutuşa piyesi kaldırmalarını okumak için Tarih'e müracat edeceksin.

Çok zayıfsınız...

azınlık
11-04-2009, 11:44
İslam hadis külliyatı; hangisi doğru hangisi eğri:

Askalani'ye göre önemli hadis uzmanlarından Hakim'in el Müstedrek kitabında sağlam olmayan hadisler sağlam diye gösterilmiştir. İbn-ül Cevzi uydurma hadisleri topladığı Kitab-ul Mevzuat kitabında uydurma olmayan hadisleri uydurma olarak göstermiştir.

Suyuti uydurma sayılmaması gereken üçyüz kadar hadisin Kitab-ul Mevzuat'ta bulunduğunu söyler.

A.

paslıçivi
11-04-2009, 12:59
Evet, hakikat tekdir.

Dolayısı ile o tek hakikate bütün beşeriyet sırt çevirse de bu ondan bir şey eksiltmez, bütün beşeriyet ona gönül verse ona bir şey katmaz.

"Nasıl anlıyorsun?" meselesi, eşya ve hadiseleri, İnsanı ve İnsan aklını, kısaca ontolojiyi ve epistemolojiyi nasıl ele alıyorsun meselesine bağlı.

Evren koca bir bütün, her parça bir diğeri ile ilişki halinde, koca sistem topyekün okunacak mesajlar içeren bir büyük tablo, muhteşem bir sanat eseri.

Ben, elimdeki klavuza baktığımda, tablodaki her bir fırça darbesinin (bunlardan birisi de benim, İnsan) mükemmel anlatıldığını, söz konusu anlatım ile iç dünyam ve dış dünya arasında tenakuz bulunmadığını ve bu birlikten yeryüzünde kılavuz olma iddiasındaki diğer herşeyin mahrum olduğunu görüyorum.

VE BU SEBEPLE İKNA OLUP, İMAN EDİYORUM.

NOKTA

yağız delikanlım..

bu tartışmayı başlatan cümlemi bir kez daha yazıyorum..

bu dünyada her inanır kendi inancını hakikat diğerlerini aldanma olarak görür..

bak bakalım senin gönderindeki kırmızıyla vuguladığım yerlere uyuyor mu:D

ben şimdi bir budistle tartışsam sonuç değişmeyecek.. ya da bir ineği kutsal görenle.. ya da şeytana tapanla... ya da isayı rab görenle... ya da bir museviyle..

bahsettiğim başını kuma gömmüş deve kuşu örneklemesi için bu yazılarını saklıyorum.. haberin olsun..

hakdoğanım köşeye sıkıştıkça benim iddiamı haykırmaya başladığını farkedebilecekmisin bakalım...

zannetmiyorum..:D

çünkü sendeki uyku öylesine derin ki.. bu kadar sarsmama rağmen en ufak bir uyanma belirtisi gösteremiyorsun..

yaptığın onca laf çalımlarını da bu sitedekilere yediremezsin ciğerim.. anca piyasadaki koyunları otlatmaya devam edersiniz siz ve sizin gibiler..

iletinin sonuna koca harflerle NOKTA yazman tükendiğini gösteriyor zaten..:D

paslıçivi
11-04-2009, 13:41
Bu forumda düşünen kafaya tesafüf edebileceğim hiç aklıma gelmezdi,

kendini çok zeki zannediyorsun değil mi.. yağız delikanlım..

milletin orası burası mühürlü deyip duruyorsunuz..

bunları söylerken aslında seni evrendeki diğer canlılardan üstün kılan, ayıran asıl özelliğinin üzerindeki koca mührü görmeyecek kadar körsün..

HEM BİLİNÇSİZ HEM DE KÖRSÜN

senin gibi bir adamın varlığı bu dünyaya ne sağlayabilir ki...?

ama sen gözünü açmamıza fırsat bile vermeyecek kadar derin uykuda ve körsün..

hakdogan
11-04-2009, 17:41
İslam hadis külliyatı; hangisi doğru hangisi eğri:

Elimizde Kur'an-ı Kerim var.

Allah'ın Resulü (S.A.V) Kur'an'a muhalif söz söylemez/söyleyemez.

"Ve ma yentıku anil heva/O, nefis arzusu ile konuşmaz" Necm 3

Birinci kıstasımız bu.

İkinci olarak da, ilk yüzyıllarda oluşturulmuş kriterler ve hadis medotolojisi.

Üçüncü olarak da bütün bunlardan hareketle şu kadar asırdır bu konuları yazan çizen işin ehlinin vardığı sonuçlar.

Bazı spesifik örneklerle bütün bir miras üzerinde şüphe oluşturmanın doğru olmadığı aşikar, x alimin "zayıf" dediğine y "güçlü" demiş.

Karar burada, kişiye ve birikimine kalıyor...

hakdogan
11-04-2009, 17:49
hakdoğanım köşeye sıkıştıkça benim iddiamı haykırmaya başladığını farkedebilecekmisin bakalım...

Seni utandırmaktan, açmazlarını, tenakuzlarını afişe etmekten ben bıktım, ama anlaşılan sen bıkmamışsın :)

Tamam Nisan ayındayız ama bir yere kadar.

Denedin, olmadı, başaramadın, zira çok zayıfsın.

Sahayı senden daha birikimlilere terk etme zamanın çoktan geldi paslıçivi, gerçi durumun da sorunlu, Oksijenle temasını kessen yaşamaya veda edeceksin, kesmezsen paslanmaya devam edeceksin.

Kader...

Ne diyelim...

kendini çok zeki zannediyorsun değil mi..

Hamdolsun.

Kafatasım içinde taşıdığım organın hakkını vermeye çalışıyorum.

Fezada boşluk işgal etmenin hakkını vermeye çalıştığım gibi.

Beni ottan böcekten ayıran en temel özelliğim, bu bilinçli çabadır.

Darısı başına...

paslıçivi
11-04-2009, 18:48
hakdoğanım.. yağız delikanlım..

sana katılıyorum..

ama gülmekten..

sen var ya bizim kadrolu karadenizliyle paoloya beş basarsın..

utanmak.. utandırmak..:eek:

bu bahsettiğin olgu korku, mutsuzluk, yalancı mutluluk, sarhoşluk gibi egonun bir oyunudur insanoğluna.. seni köle yapar.. imparatoru derine gömer..

özde böyle bir kavram yoktur..

evet başaramadım ama sen de hiç gayret etmedin ki..:D

sende bir parça ışık görseydim üzerine düşer seni aydınlatırdım..

sen okuyarak sadece kafanı soktuğun çukuru biraz derinleştirmişsin o kadar..

aslında yapman gereken sadece kafanı o çukurdan çıkarıp biraz yükselip dünya insanlığına biraz yüksekten bakabilmek.. ve görebilmek..

ama bunları o çukurdan görmen imkansız.. sadece sen değil.. hiçbir dinin inanırı bunu göremez..

hala diğer inanan insanları aldanma içinde gören insan ayrımı bölücülüğü yapan basit bir inanırdan farklı değilsin..

sen değil git muhammedi kaldır mezarından..

insanlığı böyle bölen birine de söyleyecek laflarım var...

ortaçağın cahil insanlarını çok güzel sömürmüşler ve çığ öyle güçlü ki hala altında milyonlarca kar taneleri kalıyor..

ona da bu insanlığına yaptıklarından dolayı dünyayı daretmeyi çok isterdim..

bu arada sana da iyi uykular.. her tarafını iyice ört de bir yerin açık kalıp üşütmeyesin..

hakdogan
11-04-2009, 22:35
sende bir parça ışık görseydim üzerine düşer seni aydınlatırdım..

@paslıçivi,

Sen "mum" değilsin, olsan olsan fitili olmayan, çocukluk günlerinin bayramlarında en popüler eğlencesi, kız kaçıran türü havai fişeksin.

Amma velakin fitilin yok.

Dolayısı ile, kendi kendini huzursuz etme, kendi kendinden kaçma dışında bir şey yapabilmen mümkün değil.

Beni kandırman mümkün değil, onu geçtik de, sen kendini kandırabiliyor musun, ondan haber ver.

sen değil git muhammedi kaldır mezarından..

Seni de, beni de, O İki Cihan Güneşini (S.A.V) de mezarından kaldıran kaldıracak, o noktada sıkıntı yok müsterih ol.

Sıkıntı, o güne ne hazırlığın/hazırlığımız olacağı noktasında.

Ne diyor Kur'an-ı Kerim ?

"Sen de de ki: 'Gayb ancak Allah'a aittir! Bekleyin, ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim!'" Yunus 20

dilaver
11-04-2009, 22:50
degerli üyeler

İnanın ki birbirinize yönelttiginiz bu sıfatlar ve dolayısıyla gelişen kişisel polemik bizleri hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Üstelik konu başlıgı ile de ilgisi yok.

Lütfen diyecekleriniz var ise mucize iddiaları konusunda deyin. Sonra başlıga müdahale oldugu zaman, iletileriniz editlendigi zaman ya da kaldırıldıgı zaman şikayet etmeyin.

Buyrun, başlıgımız mucizeler üzerine.

saygılarımla

paslıçivi
11-04-2009, 23:08
Hiçbir aracı olmadan, başkası tarafından sana verilen bir zihin olmadan varoluşu hissettiğinde, ansızın seni dönüştürecek, seni aydınlatacak, uyandıracak, bilincin en yüksek zirvesine seni götürecek bir şeyi tadarsın.

Bundan daha doyurucu bir şey yoktur. Daha büyük bir tatmin yoktur. Daha derin bir rahatlama yoktur. Yuvaya vardın. Hayat bir neşeye, bir şarkıya, bir kutlamaya dönüşür.

bu topiğe son gönderimdir..

DreiMalAli
12-04-2009, 02:14
...

Ahmet Gürkan'ın eserinde, Volter'in İhlas Suresine dair söyledikleri yer alıyor. Eserden de zaten o sebeple söz ettim.

Fransızların etekleri tutuşa tutuşa piyesi kaldırmalarını okumak için Tarih'e müracat edeceksin.

Çok zayıfsınız...

Verdiğim linkleri Google^da çevirttirip okuyanlar anlamıştır Voltaire'nin ne dediğini.
Ahmet Gürkan'ın veya senin anlaman gerekmez.

Sevgiler

paslıçivi
12-04-2009, 10:16
Sen "mum" değilsin, olsan olsan fitili olmayan, çocukluk günlerinin bayramlarında en popüler eğlencesi, kız kaçıran türü havai fişeksin.

Amma velakin fitilin yok.

bu topiğe son gönderim demiştim ama bu sabah farklı bir topiğe yazdığım yazımı burayada yapışırıyorum.. belki faydası olur..

insan denen canlının soyut(manevi) kısmını oluşturan iki öğe vardır..

--bunlardan biri akıl, zeka, sorgu, düşünce, algı, sezgi karışımlarından oluşan bilinç dediğimiz olgudur..

--diğeri korku, endişe kaygı yalancı mutluluk/mutsuzluk, sarhoşluk, keder, utanç gibi duygu dediğimiz olgudur..

insan dünyaya gözlerini açtığında safbilinç olarak yaşama merhaba der.. buna özbenlik deniyor.. zamanla insan yaşadığ aile/toplum tarafından bu özbenliğin üzerine bir çok katman geçiriliyor.. bunlardan en önemlileri inanç ve milliyet kavramlarıdır.. ama bunun dışında örf adetlerden tutunda onur gurur duyulacak şeylerden utanılacak şeylere kadar her şey bir katman olarak size giydiriliyor..

siz neyin eğri neyin doğru olduğunu algılayıp sorgulayacak yaşa gelene kadar her türlü kavram o küçük masum çocuğa bir katman olarak giydirliyor..

doğduğunuz andaki o safbilincin üzerine giydirilmiş katmanların tümüne birden zihin deniyor

bir insanın kendini yönetebilmesi için bir yöneticiye ihtiyaç vardır.. buna ben(lik) deniyor.. insan doğduğundaki safbilinç olan ben özben(lik)tir.. toplumun bu özbenliğin üzerine bir çok zihin katmanı giydirmesinden dolayı insan çocukluktan erişkinliğe geçene kadar özbenlik çok derinlerde, merkezde gizli kalıyor.. ve insan bunun farkında bile olmuyor..

bu katmanlar özün üzerine giydirilerken merkezden çepere doğru ilerliyoruz.. ihtiyacımız olan ikinci bir ben büyüme aşamasında kendiliğinden oluşmaya başlıyor.. yetişkin yaşa geldiğimizde artık merkezde (özde) değil, çeperdeyiz.. Bu çeperde oluşan ikinci bene yalancı benlik/ego diyoruz..

manevi(soyut) kısmımızı oluşturan duygularımız bu egoda yaşayan insanda efendidir.. bilinciniz onun kölesidir.. ve bilincinizi duygularınız yönettiği için tam bir açıklığına izin vermezler..

çünkü bilinç/duygu arasındaki savaş insanda mutluluk dediğimiz kendini iyi hissetme olgusunun dozunu belirler.. aralarındaki savaş ne kadar şiddetliyse mutsuzluk, huzursuzluk(anxyete) o düzeyde artar.. savaş ne kadar az ise kişi o kadar mutlu huzurludur..

o yüzdendirki sorgulayan maneviyat huzursuzdur.. insanoğlu tanrı, varoluş ve ölüm sonrasını bilmediği ve bunu sorgulamak kişiyi mutsuz huzursuz ettiği için toplumun kendine giydirdiği inancı sorgulma yoluna gitmez.. gitse bile yaşayacağı huzursuzluk onu bu sorgulamadan men eder.. kişi varolan inancına teslim olup huzurlu bir şekilde derin bir uyku içine girer.. inancını hakikatmiş gibi yaşayarak yaşamın bilinmezliğinden gizeminden kendini kurtarır.. nerden gelip nereye gittiğini bildiğini zanneder(inanç dediğimiz şey)..

bu bahsettiğim olaylarda neye, kime, hangi dine inandığınızın hiçbir önemi yoktur.. size giydirilen inancınızı yaşadığınız sürece mutlu ve huzurlusunuzdur..

bugün islama inanan insanla, fareyi kutsal sayan, budizme inanan ya da bir putperest inancındaki insanların huzuru aynıdır.. müslümanların huzur islamda lafına karşılık kurtuluş isamesihdedir diyen isevi/hristiyanlık gibi her dini inancın benzer sloganları vardır..

huzur; ne islamda, ne isameshte, ne de budzmde vs..dir

huzur; sorgulamayan, yarı açık, uyku(stand-by) modundaki bilincin duygu parametresiyle olan barış uyum hali olan inanç skalasıdır..

peki hakikat nedir

hakdogan
13-04-2009, 14:30
İnsan doğasının temelde neye meyilli olduğu, sonradan edinilen bilgi ve yönlendirmenin esasen İnsan'ın özündeki hangi melekeleri saptırdığını kavramak adına kendilerine İbn-i Tüfeyl ve eserini araştırma/okuma önerisinde bulunduğum ve fakat böyle bir becerisi ve cehdi olmayan, idrak düzeyleri, çözümleme yetenekleri tam gelişmemiş kimi muhataplarıma tam onlara göre bir alternatif sunuyorum.

Hiç olmazsa, İbn-i Tüfeyl'in eserinden hareketle gerçekleştirilmiş şu çizgi filme biraz göz atsınlar.

http://video.google.com/videoplay?docid=-49659077925575425&hl=tr

Hayat texas tommix'ten ibaret değil...

warriorxxx
23-10-2009, 02:19
biz allaha niye karşı gelelimki vede diye cehenneme girme korkusu olsun allah insanların bir birine iyi davranmasından güzel şeyler yapılmasından bahseder niye iyi dururken kötüyü savunayım ki ozman hepiniz dalın bir birinize inanmayanlar bide sizin bu israrcılığınız tamamen siyasi gericilik saçmalığı din geriçilik yapmaz aksine allah bilimi desteklememizi söyler ancak kaç yıldır teori olarak kalmış ve hala öyle devam edecek olan evrim saçmalığını değil eskiden avrupa gerideydi ve doğu ülkelerinde bilim hızla ilerliyordu ibni sina zamanında ibn-i sinada bilimle uğraşanlardandı ve aynı zmanda müslümandı bakın bakalım din gericimiymiş bir kavramı iyiye kullanmakta insanın elinde kötüye kullanmakta dini iyiyede kullanırsın kötüyede gericilik yapıyor yok bilmem bu tip şeyler insan zihninden çıkma saçmalıklardır neden ozman gercilik yapmamışda şimdi yaptığı öne sürülüyor işte nasıl kullanıldığı önemli ben ayakkabıyı ayağımı koruması için giyerim yerdeki zararlı cisimlerden korumak için ama bunu bi adamın kafasınada atabilirim bu evrim saçmalığı şeytanın din karşısında kullandığı bir kılıftır tabi şeytanın kendisi gibi kullandığı şeyde saçma sapandır

highone
27-10-2009, 22:24
insanoğlu kullandığı sözcüklerin çoğunu uydurmuştur.Uydurulmamış sözcükle de vardır tabii

ünlemler(ünlemlerden türetilenler) veya doğadan yansıma yoluyla türetilenler

buyrun uydurulmamış olanları kullanarak derdinizi anlatın sayın hakdoğan