Orijinalini görmek için tıklayınız : İnanılmaz Simetri
DreiMalAli
13-04-2009, 20:00
KC'deki Akıl almaz Simetri Mucizesi.
Bundan tam 1166 gün önce Hz. KC'ye (abc) indirilen kırmızı vahiy şu idi
Kendilerine gece baskını yapıp, eşlerini babalarını öldüren, evlerini yakıp yıkan
Bu vahiy toplam 10 sureden (kelimeden) ve toplam 70 ayetten(harften) oluşan kutsal kırmızı bir vahiydi. O zamanlar kağıt olmadığı için, vahiy ile inen sureler, Hz. KC (abc) tarafından forumlarda iletiler halinde kayıt altına alınır ve hafızlar tarafından ezberlenirdi.
İniş sırasına göre orijinal surelerin sıralaması şöyle idi:
http://img254.imageshack.us/img254/1514/screenhunter1i.png
Fakat zamanla hafızlar, ihtiyarlık, trafik kazası, alzheimer vs. gibi nedenlerden dolayı görevlerini yerine getiremez olunca, Hz. DreiMalAli (def) tarafından bu kırmızı vahiyler derlenerek bir kitap haline getirildi ve kopyaları çıkartılarak başka başlıklara iletiler halinde gönderildi.
Bu arada yazılımda bazı değişiklikler olmuştu. Eskiden kullanılan harekeler (noktalam işaretleri ve Türkçe karakterler) artık kullanılmıyordu. Hafızların verdiği bilgiler ışığında kırmızı vahiyler kırmızı kitaba Hz. DreiMalAli (def) şöylece sıralandı. Fakat kimsenin kalbine şüphe düşmemesi için orijinal kırmızı vahiyler yokedilmedi. Örüjinalleri hala orijinal başlıklardaki orijinal iletilerde mevcuttur.
Kırmızı Kitap sıralamasına göre sure ve ayetler:
http://img254.imageshack.us/img254/3975/screenhunter3.png
Sevgiler
DreiMalAli
13-04-2009, 20:01
Tek ve Çift Sayılar
Kırmızı Kitapda bulunan 10 sûreyi âyet sayıları
bakımından tek ve çift olanlar seklinde iki kümeye ayıralım:
Âyet sayısı tek olan sûreler kümesi
http://img525.imageshack.us/img525/8701/screenhunter2k.png
Yukarıdaki listede görüldügü üzere, Kırmızı Kitap’da bulunan sûrelerden âyet sayısı tek olanların sayısı 6’dır.
Âyet sayısı çift olan sûreler kümesi
http://img525.imageshack.us/img525/8563/screenhunter4.png
Yukarıdaki listede görüldügü üzere, Kırmızı Kitap’da bulunan sûrelerden âyet sayısı çift olanların sayısı 4’dür.
Sûrelerin âyet sayıları bakımından dagılımı
Toplam sure sayısı: 10
Ayet sayısı tek olan surelerın sayısı: 6
Ayet sayısı çift olan surelerın sayısı: 4
Âyet sayısı tek olan sûrelerden sıra numarası da tek Olanlar
http://img525.imageshack.us/img525/3907/screenhunter5.png
Âyet sayısı çift olan sûrelerin sıra numaralarına göre esit dagılımı:
Âyet sayısı çift olan sûrelerin sayısı: 4
Sıra numarası tek, âyet sayısı çift olan sûrelerin sayısı: 2
Sıra numarası tek, âyet sayısı da tek olan sûrelerin sayısı: 2
Degerlendirme
Âyet sayısı çift olan sûreler kümesinin de aynı tabiatı ortaya koyması
yukarıda konu ettigimiz dengenin basit bir denge olmadıgını gösteriyor. Bu durum bir önceki degerlendirmemizi iki kat daha güçlendirmektedir.
Sonuçları bir arada görelim:
TEK – TEK = 3
ÇİFT – ÇİFT = 2
TEK – ÇİFT = 2
ÇİFT – Tek = 3
Sevgiler
DreiMalAli
13-04-2009, 21:04
Âyet sayısı ve sıra numarası türdes olan sûreler kümesi
Bir sûreyi ilgilendiren bu iki rakamı birlikte ele alalım. Sûre sıra numarası çift ve âyet sayısı çift olanlarla sûre sıra numarası tek ve âyet sayısı tek olanları bir küme; sûre sıra numarası tek oldugu halde âyet sayısı çift, ya da sûre sıra numarası çift oldugu halde âyet sayısı tek olanları da ayrı bir küme yapalım.
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olan sûreler
http://img26.imageshack.us/img26/4925/11564662.png
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olan sûrelerden olusan bu kümenin eleman sayısı 5’dir.
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olmayan sûreler
http://img26.imageshack.us/img26/8494/22146053.png
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olmayan sûrelerden olusan bu kümenin eleman sayısı 5’dir.
Dolayısıyla Kırmızı Kitap yarısı türdes sûrelerden yarısı da türdes olmayan sûrelerden olusmaktadır.
Sonuçları bir arada görelim:
TÜRDEŞ :5
TÜRDEŞ OLMAYAN :5
Degerlendirme
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olan sûreler kümesiyle türdes olmayan sûreler kümesinin esit eleman sayılı olması, yukarıda konusunu ettigimiz dengenin ne denli ince bir ayarla kurgulandıgını gösterir. Bu durum, sûrelerin sıra numaralarıyla ayet sayılarının aynı sistemin birer parçaları oldugu hususunda kuskuya yer bırakmaz.
Türdes sûreler kümesi ile türdes olmayan sûreler kümesinin, Kırmızı Kitap’ın tam ortası referans alındıgında nasıl bir dagılım gösterdigini inceleyelim. Kırmızı Kitap’da 10 sûre vardır. Tam ortadan ikiye bölersek ilk yarıda 1’den 5’e kadar olan sûreler; ikinci yarıda ise 6’dan 1’a kadar
olan sûreler yer alacaktır.
Sıra numarası ve âyet sayısı türdes olan sûrelerden Kırmızı Kitap’ın ilk yarısında yer alanlar
http://img26.imageshack.us/img26/8973/screenhunter4k.png
Türdeş sureler :5
İlk yarıda bulunan türdeş surelerin sayısı :2
İkinci yarıda bulunan türdeş surelerin sayısı :3
http://img26.imageshack.us/img26/2844/screenhunter5j.png
Türdeş olmayan sureler :5
İlk yarıda bulunan türdeş olmayan surelerin sayısı :3
İkinci yarıda bulunan türdeş olmayan surelerin sayısı :2
Çıkan sonuçları bir arada görelim:
Türdeş sureler :5
İlk yarıda bulunan türdeş surelerin sayısı :2
İkinci yarıda bulunan türdeş surelerin sayısı :3
Türdeş olmayan sureler :5
İlk yarıda bulunan türdeş olmayan surelerin sayısı :3
İkinci yarıda bulunan türdeş olmayan surelerin sayısı :2
Sevgiler
DreiMalAli
13-04-2009, 21:05
Tek ve çift sayılar baglamındaki bu incelememizin sonunda bu iki sayı dizisi arasındaki sayısal ilişkiye işaret eden olaganüstü bir durumu ele alacagız. Bunu görmek için öncelikle iki küme tanımlayalım:
Sıra numarası ile âyet sayısı toplamı tek olan sûreler kümesi
Sıra numarası ile âyet sayısı toplamı çift olan sûreler kümesi
Sıra numarası ile âyet sayısı toplamı tek olan sûreler kümesi:
http://img26.imageshack.us/img26/6847/screenhunter1m.png
Bu kümenin eleman sayısı 5’dir.
Bu kümede bulunan sûrelerin sıra numaraları ve âyet sayıları toplamı :55
Bu noktada Kırmızı Kitap sûrelerinin sıra numaraları toplamını hatırlayalım :55
Degerlendirme
Yorumsuz!
Sıra numarası ile âyet sayısı toplamı çift olan sûreler kümesi:
http://img26.imageshack.us/img26/1804/screenhunter2c.png
Bu kümenin eleman sayısı 5’dir.
Bu kümede bulunan sûrelerin sıra numaraları ve âyet sayıları toplamı :70
Bu noktada Kırmızı Kitap sûrelerinin âyet sayıları toplamını hatırlayalım :70
Degerlendirme
Böylesi bir durum bu sayılar dizisinin kendi içinde muazzam iliskiler barındırdıgını gösteren sahane bir ipucudur. Matematik gözüyle bakıldıgında yukarıdaki sayısal yapının tesadüflerle izah edilemeyecegi açıktır. Bu kompleks yapıyı tayin eden bir güç olmalıdır. 1166 gün önceki insanların böylesi bir sayısal yapıyı hem de bir fihrist üzerinde gerçeklestirdiklerini düsünmek hayâli bir yaklasım olur.
Bu tablo karsısında insan asagıdaki iki durumdan birini gerçeklestirmeye mecbur kalır.
1) Hesaplamalarda yanlıslık oldugunu iddia eder ve bunu kanıtlar.
2) Teslim olur.
SURE SIRA NUMARALARI TOPLAMI : 55
AYET SAYISI TOPLAMI : 70
(Sıra no + ayet sayısı) ÇİFT : 70
(Sıra no + ayet sayısı) TEK : 55
“Hesap yapan olarak Hz. KC (abc) yeter. (Kutsal Kırmızı Kitap 1-2*0/5+1)”
Sevgiler
Kontrol edip eleştirmek İsteyen arkadaş eklentiden yükleyebilir.
Bir ilginç mucize daha ilginizi çeker mi bilmem :)
DreiMalAli
18-04-2009, 20:36
Yeni açtığımız mucize dükkanımıza hiç müşteri uğramamış.
Biraz reklam yapalım bari.
İletilerinde "Akıl Almaz Simetri Mucizesi" arayan sevgili müşterilerimize önemle duyurulur:
19 mucize alan müşterilere 1 mucize bedava.
Sevgiler
Bu ilahi iletiyi okuyana kadar hep,
bu tür çalışmalara harcanan vaktin bir kayıp olduğunu
ve de böylesi çabaların bilimsel çalışmalara ayrıldığında
insanların mucize maker olacağını düşünürdüm.
Ama ne kadar yanılmış olduğumu şimdi anladım.
Kalbimdeki mühür birden açılıverdi. Bu durumda 2. şıkkı
işaretliyor ve Allah senden razı olsun Hz DreiMalAli diyorum. Amen
Ben almaya alacam da , reklamda hata var; bu akilalmaz mucize denilmis
eee benim aklim da almiyor diyordum ama zaten akilalmazmis, sasilacak birsey yok.
Thor yeryüzüne döndü vartor.
Kadim dinimiz yeniden eski altın günlerine dönecek.
biryolcu
21-04-2009, 18:02
Saçmalamışsınız yine, bir kez olsun şaşırtın beni....
4 tane rakam arasında simetri bulmak ne kadar sofistike ve sizin zihin yapınız için zorlayıcı, üstün başarı, mucize niteliğinde :)
3
2
5
4
1
5
İşte simetri .. dimi? :) maşallah
En az 100 adet sayı kümesinden oluşan;
kendi içinde 100 den fazla simetri barındıran bir tablo oluşturmalısınız...
Doğrusu epey yaklaşmışsınız :) Tebrikler.... Biraz daha açlışın olur belki....
DreiMalAli
25-04-2009, 02:01
Saçmalamışsınız yine, bir kez olsun şaşırtın beni....Saçmalamak mucize avcılarının işidir biryolcu. Benim değil
Ayrıca seni şaşırtmak gibi bir derdim olduğunu nerden çıkardın ki?
4 tane rakam arasında simetri bulmak ne kadar sofistike ve sizin zihin yapınız için zorlayıcı, üstün başarı, mucize niteliğinde :) Sevgili FreeWill'in eskiden kullandığı bir sloganı vardı: Anlayana sivri sinek saz, anlamayana sazı soksan az.
İşin püf noktası sure sayısının azlığı-çokluğu değil, olayın presibini anlayabilmek. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
En az 100 adet sayı kümesinden oluşan;
kendi içinde 100 den fazla simetri barındıran bir tablo oluşturmalısınız...Çalışma prensibini anladıktan sonra ister benim yaptığım gibi 10 sure (kelime) kullan, ister 1000 sure.
Ama senin anlamak gibi anlamak istemek bir derdinin olmadığını bildiğimden, daha fazla açıklam yapma gereği duymuyorum.
Simetri sayısının fazlalğına gelince, itiraf edeyim; sadece linkdeki kitabın sadece 1. bölümüne baktım. Ve yazarın elem ile armudu toplayarak kaç sütlaç bulduğu hesabını görünce midem bulandı.
Mide bulantım geçtiğinde belki diğer bölümlere de bakarım.
Doğrusu epey yaklaşmışsınız Yine yanıldın.
Yaklaşmadım.
Tam üstüne basınca ayağımın altında eziliverdi o mehter marşı ile cümle aleme duyurduğun inanılmaz :p mucize.
Sevgiler
yarabbim bu ne güzel bir mucize şimdiye kadar seni reddettğim için tövbeler olsun...
değerli din büyüğümüz ,din alimi seyh DreiMalAli hazretlerinede cok tesekur ediyorum
bizleri gaflet uykusundan uyandırdığı için...
allah seni basımızdan eksik etmesin ALLAH ALLAH....
galiba cezbe kapıldım daha fazla yazamıyacam ,sizde bu güzel mucizeden ders cıkarın ey kafirler ,şükür rabbime hidayte erdim en sonunda
ama oldu mu şimdi dört halife nerde? hz.(sağlıklı,uzun ve verimli bir ömür dileriz orası ayrıda!), eskaza ölene dek bu sure ve ayetleri kendisi bizatihi toplamıyacak'' benden sonrası tufan ''diyecek olmalı idi, ardından halifelerden biri bunların toplanmasına öncülük ederek kitap haline getirmeliydi ve en nihayetinde hz.in bile ''benden sonrası tufan'' diyerek kendi ilgilenmediği şeyler ,sermaye piyasasında aniden yükselişe geçen hisse senetleri gibin değer kazanmalı ve bittabi bundan sonra en nihayetinde mucizede mucize!, amanda inanılmaz simetri!, vs.diyerek ortalık tozu dumana katılmalıydı!naçizane fikir beyanımdır bir kusur ettikse affola! :)
çok komik. bu simetrinin olması ya da olmaması bir inananı hiç etkilemez ama inanmayanlar neden yok,ahanda bakın tutmuyor gbi düşüncelerle kendilerini tatmin etmeye ve karalamaya çalışırlar. bu simetriye inanmak ya da inanmamak dinin esasını değiştirmez. yüceliğini etkilemez. içeriğini etkilemez. seni beni başkasını ilgilendiren içeriktir, bizden uymamız değerlendirmemiz sorgulamamız inanmamız ya da inanmamamız istenilen içeriktir. elma her yerde elma armut heryerde armuttur. ayrıca anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az cümlesi tam anlmıyla anlayıtor arkadaşı. herkes ne güzeldir ki kendi lisanıyla konuşur. arkadaşımız DreiMalAli de kendi lisanını açıkça belli etmiş. bence bende tam olarak bunun üzerine bastım ve DreiMalAli lisanı ayaklarımın altında eziliverdi. işe yarar şeylerle uğraşın lütfen.
nehir arkadaşımada o gerçekten komik ve idraktan yoksun düşünceleri için iki damla göz yaşıyla cevap veriyorum çünkü ona üzülüyorum. yanlılıkta bukadar yanlılık insanın yüzünü kızartmalı bence. lütfen ama lütfen daha ciddi ve faydalı bilgilerle gelelim eğer gelebilecek ve savunabilecek birşeyimiz varsa. pardon önce insanın savunabilecek bir inancı olmalı değil mi? e tabi bişey olmayınca uğrunda mücadele etme sorumluluğundan kurtulup 60-70 sene rahat yaşayabiliriz değil mi? oyleydide boyleydide olmaz. mantıklı olmak ve objektif olmak dilekleirmle... zor olsa da...