PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuranda geçen bir şiddet

quixsoul
07-12-2004, 21:49
Merhaba

daha önce yazdığım bir başlıkda "deriler yana yana nasıl kül olmuyor" sorusuna başka ayetden bir cevap buldum.Ancak ayet bana göre kurandaki en büyük şiddetve öfkenin göstergesi

NİSA süresi

56. Ayetlerimizi inkâr edenleri yakında bir ateşe yaslayacağız. Derileri piştikçe, azabı tatsınlar diye, derilerini öncekinden başka derilerle değiştireceğiz. Allah Azîz ve Hakîm''dir.

57. İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlara gelince, onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Hep orada kalacaklardır, sonsuza dek. Orada kendileri için tertemiz eşler de olacaktır. Ve onları, en güzel biçimde serinleten bir gölgeye kavuşturacağız.

Bence bu hiç bir yaratıcı sıfatına yakışmayan bir cezadır.Bırakın cezayı yakışmayan bir ifade biçimidir.Düşündükçe insanın derilerini ve ruhunu bozan bir yaklaşımdır.Hayvanı dövmeye bile kendine yakıştıramayan insan iş Allaha dayanınca bu şiddeti tasdikliyor ve savunuyor.

amaç ne burada ?Cevap : birine karşı verilecek yada verilmiş bir ceza .Korkutma ..
Peki korkutmanın şiddeti neden arttırılıyor.İnkar edenler inansınlar diyemi.
Bence sonucu ne olursa olsun çocuklara yada şiddetten uzak durulması gereken insanlara gösterilmemesi gereken bir ayet.Sırf birileri inansın diye böyle ucuz ve kaba bir çözüm bulunmamalıydı.Zaten inanan sadece bir ateş kelimesinden bile korkup Allaha sığınabilir.

n0thing
07-12-2004, 22:01
Bu ayeti kurandan habersiz birine gösterin, sadist bir insanın bunları yazabileceğini söyler size.

Ebu Leheb
07-12-2004, 23:20
bu sadistik şiddet çığlıkları sadece ahiretle ilgili değil, hırsızlık yapanın ellerinin kesilmesi ayetlerde yer alır. ayrıca zina edeni taşla öldürmek(recm) çeşitli hadislerde geçer.

hem günah işleyenin cezası cehennemde verilir deniyor hem de hırsızlık yapanın eli kesiliyor! :D tanrıyla "çifte cezalandırmanın engellenmesine yönelik anlaşma" imzalamamız lazım. :P

15-12-2004, 15:09
benim tebliğ yapmama gerek kalmadan ayet ve hadisleri yayıyorsunuz ne güzel...şeşke biraz da iyiniyetle anlasanız onları.Ben ılımlı falan değil gerçek bir mü''minim.çoğu genç gibi nurcu öğretiden de gelmiyorum.Benim babam da Turan Dursun öyküsüne benzer bir hayat yaşamış.Ama sonu acı bitmeyen bir hikaye .Birkaç sene imamlıktan sonra imamlığı bırakmış.Çünkü cenaze yıkamak , cami süpürmek genç yaşta zor gelmiş ona. Sonra devlet memuru olmuş.Uzun müddet namazdan ve oruçtan uzak yaşamış.kendi çevresinde adı kafire de çıkmış bir süre .Ama 50 yaşlarından sonra gerçeği anlamış.Tövbe etmiş.Namaza oruca katılır olmuş.Ailesi onu daha çok sevmiş ve itibarı artmış çevresinde.30 yıla yakın zamanını harcadığı kumarhaneleri, barları, içki meclislerini bırakmış ailesine baba evine erkek olmuş.Eğer sonunda tevbe etmeseydi de habire inkar etseydi, sonu Turan Dursun''a benzeyebilirdi.İşte inanmak böyle birşey.Kurtulmak demek, anlayışlı olmak demek.ben bu ayetlerinin yorumunu sayfalarca nakil etsem size yine inanmıyorsanız yumuşamazsınız.Dine siyasetten dolayı veya hukuktan dolayı karşı iseniz,bunun sorumlusunun demokrasi olduğunu söylerim size.Demokraside en çok oyu almak için her türlüyola başvurulur.Siyasiler kendilerini halktan göstermek için onların inançlarını benimsediklerini söylerler.Ortaya sırf siyasi menfaat için tartışılan bir değerler sistemi çıkar.Zaman zaman Atatürk konu yapılır,zaman zaman din...Ama kimse hangi ekonomik sistemle ülkeyi kurtaracağını söylemez.İşte ben siyasetten uzak bir şekilde dinime inanıyorum.Benim için din batılıların dogma dedikleri değiştirilemeyen ve iman edilen nizamdır.Bakıyorum KUR''AN''A HADİSLERE hırsızın nisab miktarından fazla mal çalması durumunda elinin kesileceğini,adam öldürenin öldürüleceğini, evlenmişken zina yapanın recmedileceğini vs. görüyorum.Müslüman olduğumdan bunlara inanıyorum elbet.Nasıl siz ateist iken inanmamakta ısrar ediyorsanız ben de Müslüman olduğumdan sonuna kadar inanıyorum.Artık ölünce kim haklı görülür.Ama tavsiyem Kur''an''ı incelemekten ayrılmamanızdır.Belki birgün siz de hidayete erersiniz....Hayır diliyorum...

quixsoul
15-12-2004, 19:30
2.mesajını okudum baysoner.Tebrik ediyorum forumda "konudan en fazla uzaklaşma" yarışması düzenlense 1.ci sensin.Turan dursundan açıp,babanızdan ordan da hadislere ve siyasete deyinmişsin.

Umarım kırılmazsın.Lakin bu mesaja hitap eden bir açıklaman konuyla doğrultuda değil.Siyasi olarak incelencek bir ayet değil.Allah bunları yapmada haklı yada haksız doğru yada yanlış bunu açıklayabilirsin ancak ayetde şiddet görülmekte.Ve bu şiddet yenilir yutulur cinsden değil.

Böyle hidayete ereceksem olmaz olsun.Yunus emrenin yada karacaoğlanın her şeye rağmen güzele,erdemliğe ve iyi ahlaka odaklayan şiirleri yeter bana.Cennete gideceğim diye böyle sadistlikleri görmezden gelemem.Bende senin bir gün böyle şiddetlerden uzak aklın gerçek yolunu bulacağını diliyorum.

17-12-2004, 12:13
KUR''AN yalnız size gelmemiştir.O bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir.O KUR''AN , herkese hitab eder.Burada bazı hikmetler vardır.Eğer KUR''AN''da sadece cennet anlatılsa idi insanlar cennete gideceklerinden emin olurlardı.Çünkü başka gidecek yer olmazdı.Hani iki tane ,üç tane iyilik diyarı öngörülseydi.Yine insanlar dine uyma zorunluğunu hissetmezlerdi.İşte İncil ve Tevrat''ta yapılan oynamaların temelinde de bu vardır.Bakarsanız görürsünüz ki onlarda bir korkutma ifadesi bırakılmamıştır.Hangi hristiyana ve yahudiye sorsanız cennete gideceklerinden emindirler.Mesela hristiyanlıkta adını kilise defterine kayıt yaptıran herkesin kurtulacağı ,yahudilikte de onlardan başka herkesin zaten cehenneme gideceği anla(ma)yışı vardır.İşte insanlar hem cenneti isterler hem de düzgün bir hayat yaşama azminde olmazlarsa sonuç böyle olur.KUR''AN''daki korkutma ayet-i kerimeleri böyle bir hikmet içermektedir.Nitekim hangi müslümana sorarsanız kendini cennete gitmekten emin tutamaz.Bizzat böyle bir düşünce kişinin imanının kalmadığına delalet eder.Bir de o KUR''AN''a sizin gibi narin kızlar ve delikanlılardan başka eşkiya,haydut,terörist, cani vs. olan kimseler de uymak zorundadırlar.Onlara da yalnız sevgi ayetlerini sunsanız düzelmezler.Ama niceleri korutucu ayetlerle hidayete ererler.İşte konu olan mübarek ayet korkutucudur.Ki sakınasınız... Kalldı ki bunca hakikatler ortadayken inanmaktan uzak duran akılsızların cezasıda ondan az değildir.Tüm bunlara rağmen ALLAH(cc)''ın rahmeti kızgınlığını aşmıştır.KUR''AN''da ümid verici ayetlerin sayısı korkutucu ayetlerin sayısından fazladır.Sayın göreceksiniz.Bu halde gelin tevbe edin...Hayır diliyorum...

SERMED-I_MAHDUT
17-12-2004, 14:05
Guıxsoul,
Baysoner kardeşin yazdıklarına katılmakla birlikte şunu söylemek mümkün. İman korku ve ümit arası dengedir.Bu her müslümanın ölçütü ve hedefidir.Korku ağır basarsa karamsarlığa ümit ağır basarsa lakaytlığa sebep olur.Bu nedenle ayetleri bu bütünlük içinde tahlil etmek te fayda var.Sürekli korku ayetlerini (hikmetini hiç düşünmeden)ele alıp buna göre yargıya varmak haksızlıktır.Nitekim ALLAH korkutmayı bildiği gibi inanan insanların gönlüne ümit ve sevgi tohumlarını serpmeyi asla ihmal etmemiştir.Ayrıca korkuttuğu insanlar kendisine hergün isyan eden küfür eden haksızlık eden hükümleriyle alay eden elçilerine hakaret eden, zalim v.s insanlardır.Biraz düşünün lütfen.Kainatta cari olan her ilahi kanunun binlerce hikmeti vardır.Bunun yanında belki siz korkutmaksızın ALLAH''IN varlığına kabul edip O''na ibadet edebilirsiniz.Ancak milyarlarca insan fikir ve karakter var. bunların içinde firavun gibi olan,ömrünü insanlara zulüm yapmakla geçiren,bütün hayat gayesi şehevi hislerini tatmin etmek olan birçok insan var.bunlar eğer gerekli ruhi ve manevi dinamiklere sahip değilse,yaptıklarından dolayı hesaba çekilme veya ceza görme hükümlerini bilmezlerse nasıl vazgeçecekler.ayrıca sizin dediğiniz gibi sadece ATEŞ kelimesiyle korkup ALLAH''A sığınılsaydı yeryüzünde bu kadar zulüm bu kadar fitne bu kadar ahlaksızlık olmazdı.Demek ki bazılarına yetersiz geliyor.
Şu da bir hakikat ki siz ALLAH''I kendi aklınızın oluşturduğu şekliyle görmek istiyorsunuz.bu büyük bir yanılgıdır.ALLAH herkesin düşüncesine göre şekil alan veya teşekkül eden bir kavram değildir.O''nun varlığı da özellik ve güzelliği de aşikardır.sizin mantalitenize uymayan bir hüküm bana uyabilir.benimkine uymayan da size uyabilir.Böylece göreceli bir durum oluşur ki buda VAHDANİYET ve EHADİYET sırrına muhaliftir.Yine bir HAKİKATtırki her isteyen kendine yer bulur İSLAM''da...Çünkü herkesi kapsar.Yeter ki anlaşılsın ve yaşanılsın.
Saygılar...

ReS
17-12-2004, 15:39
oncelikle belirtmek isterimki Kurani Kerim,ne cocuklerin gece yatarken okuduklari hikaye kitabi nede bir roman veya gunluk magazin(hasa)

Kuran,insanlarin okuyup,kendilerini ahirette ve bu dunyada mutlu edecek huzura girmesini,adaletli bir sekilde yonetmesi ve sayamayacagim bir cok sebebi saglama amaci ile Allah tarafinda insanlara,uyari ve bir sakinma sebebi olur diye gonderilmistir.
zaten Kuran da oyle inkar edenlerin veya inancindan taviz verenlerin sonu bildirilmis olmasa idi,cogu kisi su an sizin saflarinizda olurdu.

cennetin vaya cehennemin onemi kalamazdi.Kuranda boyle sizin ugraycaginiz son yazdigi halle boyle konusuyorsaniz,valla yazmasa idi kimbilir ne yapardiniz.?merak konusu.

Biz Kitab''ı ancak, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi onlara açıklaman ve inanan bir kavme rahmet ve hidayet olması dışında (başka bir amaçla) indirmedik. (NAHL SURESİ / 64)

quixsoul
17-12-2004, 19:25
Korku iradeyi yok eder.Bu hayatın her anında,her köşesinde,her bucağında böyledir.Korkutulan ve tehdit edilen insan kendi nefsi ile hareket edemez.Bunu milyonlarca örnekle ve tanımlamalarla kanıtlarım.

Tabi siz bunu korku değil de yaşamın sonundaki bir uyarı olarak görüyorsunuz.Ancak nasıl görürseniz görün açıkça bir yaratıcı şiddeti kullanarak insanları korkutmuştur.

Kuranda geçen imtihan mantığı tüm korkutmalarla çelişmekte ve bu ayet deki şiddetle Allah ın insancıl özelliklerini öne çıkarmaktadır.

ayrıca sizin dediğiniz gibi sadece ATEŞ kelimesiyle korkup ALLAH''A sığınılsaydı yeryüzünde bu kadar zulüm bu kadar fitne bu kadar ahlaksızlık olmazdı.Demek ki bazılarına yetersiz geliyor.

Hayır.Bu korkutmalardan korkamayan (bende dahil) insanlar bu ayetlerin bir insan tarafından yazıldığına inanmış ve bunları önemsememiş insanlardır.

Şu da bir hakikat ki siz ALLAH''I kendi aklınızın oluşturduğu şekliyle görmek istiyorsunuz.bu büyük bir yanılgıdır.

Hayır.Biz buna halk dilinde mantık ve akıl gücü diyoruz.Çünkü çevren de gördüğün herşey seni sen yapan herşey senin kafanın içindeki o küçük yumurcakdan başkası değil.Allahın şekli önemsiz.Asıl önemli olan ayetlerde geçen söz konusu 3.tekil şahıs gerçekten bir yaratıcımı yoksa değilmi?.Buna karar veren akıldan başkası değildir.

benimkine uymayan da size uyabilir

Burada işte güzel noktayı yakalamışsın Mahmut.Çünkü her insanın kafasında ki Allah,Tanrı,Rab,Yaratıcı kavramları farklıdır.İşte düğüm burada çözülüyor.Kurandaki şiddet den bahseden Allah kesinlikle beynimin içindeki yaratıcıdan uzaklaşıyor.İkisi çok farklı ise "Amaan bu ayetler nasıl olsa bana indirilmedi.Ben iyi bir huylu insanım" diyip es geçemem.Evrensel düşünmek ve Allahın insanlara aslında ne demek istediğini kavramak gerekir.İnanç sadece kendi çıkarını doyurur akıl ise doğru ve yanlışı başkaların başkalarıyla olan çıkarlarını deşerek ortaya çıkar.Hiç bir şeye kendi açısından bakmaz akıl.
Hiç bir zaman bir insanın sana nasıl baktığı önemli değil.Yeryüzündeki tüm bireyler buna dikkat etmiş çok yanılgılara girmiştir.Arkadaşın,sevgilin yada ailen.. Bir insanı değerlendirmen için o insanın sana değil de herkese nasıl baktığını gözlemlemelisin.İşte o zaman doğru ve akılcı bir değerlendirme yapabilirsin.

ReS

zaten Kuran da oyle inkar edenlerin veya inancindan taviz verenlerin sonu bildirilmis olmasa idi,cogu kisi su an sizin saflarinizda olurdu.

Burası bir savaş yada fikir savaşı alanı değil.Böyle gördüysen senin bakış açından kaynaklanıyordur.Ben kendimce kimseyi inancından çekip almak istemem yada dininden uzaklaştırmak istemem.Zaten buradaki mesajlar ile dinini terkeden insan rüzgarda savrulan yaprak gibi her fikirde değişime uğrar.İradesiz ve güçsüz insanlardır böyleleri.Ben hiç bir alan yada konumda değilim.Ateistde değilim bir dine aitde.Aklın gücünü kullanıp yıllardır doğru gördüğüm şeylerin yanlışlığını farkettim.Bu yanlışlarıda burada Ateist insanlarla tartışmaya gelmiştim.Ancak kuranda sandığımda daha çok mantıksızlığı da farkettim.

cennetin veya cehennemin onemi kalamazdi.Kuranda boyle sizin ugraycaginiz son yazdigi halle boyle konusuyorsaniz,valla yazmasa idi kimbilir ne yapardiniz.?merak konusu

Cennet ve cehennemin önemi yalnızca bu dünyada bir ödülle yaşayan insanlar için değerli.Bu insanlara kuranda "Gece uyumayın gündüz uyuyun yoksa sizi yakarım" deseydi inanıyorum ki bir çoğu böyle yaşayacaktı.İşin ucunda sonsuz rahat yaşam olsun yeterki..

Tüm bu korkutmalara hiç gerek yok.Çünkü korkmayan kormuyor görüldüğü gibi.Yaratıcı her konuda nasıl susuyorsa bu konuda da susabilirdi.Zaten vicdan denilen şey hiç bir koşul gözetmiyor.Bir çok Müslüman da vicdanıyla birlikte güzel davranışlar sergiliyor.Bundan da yaratıcıdan bir şey beklemiyor.

Kısacası bu ayetdeki şiddet asla es geçilmemeli.Ve uzun uzun düşünmeli.Gerçek yaratıcının verdiği akıl işte böyle durumlarda işe yaramakta.Yoksa her önümüze geleni "evet bu Allahdan gelmiş bir kitap" diyebilirdik.

Tolga
31-01-2005, 19:01
Kurandaki allah kullarını türlü işkencelerle korkutmak için uğraş vermektedir.Zamanında muhammed bunu çok iyi kullanmasını bildi.Ama bugün modern toplumlarda islamdaki şiddet ters tepti.İnsanlar sorgulamaya başlayınca islam dinini şiddet ve beneri nedenlerden dolayı bırakma eğilimine girdiler.Durumu kurtarmak isteyen bazı şeriatçılarda bugun bu şiddet öğelerini yorum yoluyla hafifletebilmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

AMA BOŞUNA ÇALIŞIYORLAR.BİZ BU PALAVRALARA İNANACAK KADAR SAF DEĞİLİZ!

haci
31-01-2005, 19:06
İslam’ın şiddetten uzaklaşması mümkün değildir. Herşeyden önce zındıklara şiddet göstermek Allah’ın emridir. Yoksa terörizm ve İslam bu kadar iç içe olamazdı. Kur’an’da şiddet vardır. Hiç bir hoca, imam yoktur diyemez. İslam’dan dönen öldürülür ve bunu Kur’an yazar. Nitekim Mısır’da yıllar önce bir gazeteci öldürülmüş ve şeriat kanunlarına göre onu öldüren suçsuz bulunmuştur. Kur’an’da İslam’dan dönenler ve O’nu eleştirenleri öldürün emri vardır. Gazeteci bu günahı işlemiş ve cezasını hayatı ile ödemiştir.

HACI

at_arabas?
31-01-2005, 21:34
bende bir kitap yazsam ,ona insanların inanmayacaklarını ve ilerde kesinlikle karşı çıkacaklarını bildiğimden böyle bir emir yazardımki nasılsa allah yok onu böyle çevreliyim derdim ve Kur’an’da İslam’dan dönenler ve O’nu eleştirenleri öldürün emri vardır. Gazeteci bu günahı işlemiş ve cezasını hayatı ile ödemiştir.

HACIböyle olurdu .
bunuda allahın üstüne atardım herzamanki gibi yanıma kar kalırdı.
NE GÜZEL DÜNYA BE (keriz dolu keriz)

SAYGILAR

31-01-2005, 22:56
İslam’ın şiddetten uzaklaşması mümkün değildir. Herşeyden önce zındıklara şiddet göstermek Allah’ın emridir. Yoksa terörizm ve İslam bu kadar iç içe olamazdı. Kur’an’da şiddet vardır. Hiç bir hoca, imam yoktur diyemez. İslam’dan dönen öldürülür ve bunu Kur’an yazar. Nitekim Mısır’da yıllar önce bir gazeteci öldürülmüş ve şeriat kanunlarına göre onu öldüren suçsuz bulunmuştur. Kur’an’da İslam’dan dönenler ve O’nu eleştirenleri öldürün emri vardır. Gazeteci bu günahı işlemiş ve cezasını hayatı ile ödemiştir.

HACI

Haci selam
amerikalilarin tuzagina düsmüssün,
yazik sana
Islam ve terör, :?:

Uyansan iyi olur.... Turan Dursun un kitaplarini yayinlayan yayinevinin diger kitaplarini da oku, anlarsan ve ya islama saldiridan zaman ayirabilirsen, oku, oku, oku,,,,,, da anla neden islami terör dendigini....
Yahu yasindan basindan utan....
Amerkali Haci..... Yakinda Türkiye ye de saldirirlar, zaten terör ülkesi olarak gösterilmeye de baslandi....Islam bahane.....

Uyan Hey haci.....
Uyan da baliga gidelim.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Öpüldünüz

haci
01-02-2005, 00:02
Amerika’nın bazı İslam ülkelerine şiddet uygulaması İslam’ın şiddet uygulamasını yasallaştırmaz. İslam terörü Amerika’ya bulaşmasaydı, Irak ve Afganistan’a hiç bir şey olmazdı, değil mi?
Amerika gibi bir devi uyandırmakla ve öfkelendirmekle İslam hiç de iyi yapmadı. İki İslam ülkesi halledildi. Sıra İran’da, Suriye’de ve diğerlerinde.. Bekle ve gör..
Amerika’yı daha da güçlü ve sonunda saldırgan yapan nedir biliyor musun? İslam’dır.. Kardeşim. İslam!
Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş..
Müslüman terösistler de onu yapıyor.. Çoğu temizlendi.. Ama geride daha da çok var.. Onlar da teker teker temizlenecek..
Elbette hepsinin haklarından gelinecek.. Onların hakkından Amerika gelmese, Türkiye gelecek.. Biz yapılan zulümleri unutmayız..
Arap kıçı öpmeyiz. Biz Türküz ve intikamımızı elbette alacağız..

HACI

01-02-2005, 00:11
Yaziklar olsun sana Haci, seni hakkaten adam sanardim. Su soyledigin sozleri ayik kafaylami soyluyorsun yoksa bir taraftan icim bir taraftanda yaziyormusun.

Senin gibi turk kardesim oldugu icin cok uzgunum, ama elden ne geleirki senin gibi curuk keresteyi Turk yapmis yuce mevlam. Neyse saglik olsun bakalim.

Demek siddeti once Amerika baslatti ha. Tabii onlarin ekmegini yiyip onlarin dilinden havlamak cok normal, senin sozlerini eminimki cogu amerikali bile kabul etmez, nihayet etmediklerinide biliyorum, sen amerikadan cok amerikali olmussun. Elin... le gerdege girmek bence hos degil. Cok yazik yaw, koskoca essek kadar adamin su sozlerine bir bakin, sonrada cikip millete ornek olacaksin, milleti aydinlatacaksin oylemi.

Sen karanligin tam bir temsili iken nasil aydinlatirsinki. Once Amerika satasti, bunu sende biliyorsun, amerkanin derdinin islam olmadigini daha cok para oldugunu orta doguya onun icin asildigini sende biliyorsun, durduk yere iraka saldiranin amerika oldugunu sende iyi biliyorsun ama cok yazikki onalrin cenkirdikleri gibi cenkiriyorsun.

Allah hakattiginiz versin. Utanc duyuyorum sizin gibi insanlarla ortak paydalarim oldugu icin.

Allah birgun o koynuna siginipta kendine kufur ettigin Amerkani elinden alinca bakalim nereye gideceksin. Teyin seni.

Damdanakan.

haci
01-02-2005, 00:26
Ikiz kulelere ben mi saldirdim? Masum 3 bin kisiyi ben mi oldurdum.
Ben mi Ispanyada katliam yaptim?
Sen bir hayal aleminde yasiyorsun kardesim..
Sapikligin yetmiyormus gibi, baskalarini da kendin gibi sapik saniyorsun.
Uyan uyan.. Silkin de uyan. Turkiye''ye yapilan bombali saldirilari, oldurulen Turk soforleri dusun.
Bre hain Arap casusu.. Bre sahte insancil Muslo.. Bre nankor Turk..
Seninle yalniz utanmiyorum.. Kusura bakma ama, biraz da midemi bulandiriyorsun..

HACI

01-02-2005, 01:01
Aptal herif

Ikiz kulelerden once iraka sebebsiz yere benmi saldirdim. Ilk Iraka saldiri 1990 yada 1991 de oldu, ikiz kule saldirisi 2001 de oldu, esas hayal aleminde yasayan vede gozleri korelmis olan sensin. Kuveyti isgal ettiyse bundan Amerakaya ne, Irak amerikanin komsusumu yada Kuvet maerkanin babasinin oglumu ki gidipte iargi bombaladi. O yetmiyormus gibi, her bir yada iki yilda bir Iragi sudan sebebler yuzunden bombalamadimi, binlerce insani sirf cikarlari icin oldurmedimi, esas cani olan vede cani ruhlu olanlar sizlersinizki tum bunlara gozunuz korelmis. Yaziklar olsun size.

Daha bide uste cikmaya calisip ikiz kuleleri kim bombaladi diyor ya. Senin beynin 2001 den oncesine calismiyormu. Amerikanin propagandasi nede cok ise yaramis.

Sen saniyormusunki yasadigin ulkede, onlara iyi yapiyorsunuz bombalayin onlari demekle onlara yaranilir, onlar senin gibi yalaka tiplemelerden nefret ederler.

Gozleri korelmis, zihinleri bayagalismis zavallilar ordusunun neferleri sizi.

Damdanakan.

01-02-2005, 01:06
Haci senin Türk oldugundan süpeleniyorum...
olsan olsan T. Dursun gibi ve diger Kaynak cilar gibi ajan ....
olabilirsin.
Baya da cahilmissin

01-02-2005, 01:09
Ben mi Ispanyada katliam yaptim?

HACI
ispanya da katliam mi ????

haci
01-02-2005, 01:11
Aptal sensin.... Kor olan da sensin.. Irak''a saldiri nedeni kitle imha silahlari bulunmadi mi? Elbette bulundu. Vardi onlar her zaman ve imha edildi. Kurt''lere karsi onlari kullanilmadi mi? Ne demek Kuveyt''in isgalinden Amerika''ya ne? Sen iyice aptslsin. Dunya petrolunun yarisini Saddam''a mi kontrol ettirecekti Amerika. Demek ikiz kuleleri Amerika bombaladi. Ulan siz manyaklar buna mi inaniyorsunuz? Herseyiniz yalan sizin. Allah''iniz, dininiz, ahlakiniz.. Siz pisliksiniz pislik.
Yalniz ikiz kuleler mi? Ispanya, Rusya, Turkiye? Diger yerler ve zamanlar! Onlarda mi kendilerini bombaladi. Bugune kadar oldurulen binlerce insan intihar mi etti?
Bre aptal zalim Muslo.. Git biraz daha Arap kici yala.. Zavalli

HACI

01-02-2005, 01:19
Sen hakkaten aptalsin yahu.

Amerika bile kitle imha silahlarini bulamadigini aciklamis vede yanlis istihbarat aldigini beyan etmis olmasina ragmen, amerikada yasayan bir turkun amerikadan cok amerikanci tavirlari insanda nefret uyandiriyor, ve bu insan bunu sirf islama olan hincindan yapiyor.

Aslanim siz daha insan olamamissiniz, siz nasil dunyaya aydinlik sacacaksiniz, iciniz kokusmus.

Bre ahmak, sence petrol araplarin topraklarinda cikmissa, amerikanin onlara siddet uygulamasi yeterli bir sebebmidir. hani Amerkinin siddet uygulamasi islamin siddet uygulamasi anlamina gelmiyordu, yaw bu nasil pislik bir zihniyet yahu.

Yazdigin hersey yalan, tum o saldirilar Iragin isgalinden sonra olmusdur, sen hala olmus olaylarin dizininden haberdar degilsin, zavalli bir yaratiksin sen yaw, vallaha seni adam sanardim yaw.

Sen benim arap kicini yalamami ne yapacaksin, zaten sen halihazirda amerikanin birak kicini yalamayi, yalamadigin yerini birakmamissin, girtlagina kadar girmisler haberin yok senin. Nerdeyse adamlarin .....nu yiyeceksin, ....... sini iceceksin.

Hala utanmadan amerikayi savunuyor bana. Senin gibi aptal insalar olduktan sonra bu dunyada daha cok katliamlar olur.

Osuruk herifler.

Damdanakan.

01-02-2005, 01:22
Geri zekali Haci, ben nerede ikiz kuleleri amerika bombaladi dedim, sen artik falanca yerindende uydurmaya basladin.

Ikiz kuleleri elbette amerika bombalamadi.

Amerika Iragi 1991 yilindan itibaren 2001 yilina kadar bombaladi. Isin kotusu ikiz kulelerle Iragin bir ilgiside olmadigi anlasildi, ama dedimya senin gibi, kaypak, herseyini bes kurusa satmaya hazir yavsak zihniyetler bu dunyada yasadikca daha cok vahsetler yasayacagiz.

Damdanakan.

haci
01-02-2005, 02:47
Ulkeler arasindaki iliskiler senin o kucuk aklinin alamaycagi kadar karmasiktir.
Once kitle imha silahlarindan bahsedeyim. Amerika o silahlari arama ve bulma bahanesini kullandi ama, o silahlerin zaten var oldugunu biliyordu. Yalniz Amerika mi? Butun dunya biliyordu. Binlerce Kurt o silahlarla oldurulmustu. Daha sonra Saddam o silahlari sakladi. Ya da yok etti. Bence bu bir sorun degildi.
Irak ile ikiz kuleler arasindaki iliski gosterilemedi ama, gosterilmesi de gerekmezdi. Orta dogu da terorist bir ulkeye daha tahammul edemezdi Amerika.. Afganistani vurduktan soran sira Irak''a gelmisti. Amerika kan dokmek istiyordu. Amerikali kan gormek istiyordu. Amerikali oldurulen 3000 vatandasin intikamini almak istiyordu. Amerika onune kim gelirse gelsin saldiracakti. Nitekim Irak iyi bir hedefti. Daha once Kuveyte saldirmisti ve Orta Dogu''da bir tehdit idi. Notralize edilmeliydi. Teroristler oraya yerlesebilirlerdi.
Senin gibi kafasiz aptallar olaylarin bu taraflarini gorup anlayamaz. Amerika dunyanin her tarafinda interestleri olan bir ulke. Turkiye gibi degil. Terorizmi durduramazsa daha cok Amerikali olebilir. Nitekim El Kaide ve diger terorist gruplar buyuk darbeler yediler. Yok olmadilarsa bile yakinlar.. Amerika onlarin pesini birakmayacak. Turk''ler de onlarin pesinde, diger dunya ulkeleri de. Cunku onlara taviz veren her ulke yok olma tehlikesi ile bas basa. Iran ve Suriye.. Siradalar.. Hele Iran hedeflerin en basinda yer aliyor. Kuzey Kore''den bile onde..
Ilerde Amerika''ya diger ulkeler ve Turkiye''de eslik edecek, terorizmle mucadele global bir nitelik kazanacaktir. Cunku bugun Irak''ta oldugu gibi, bir durum yasanamaz dunyada.. Buna kimse izin vermeyecektir..
Sen ne anlarsin Amerika''nin interestlerinden. Dunyanin durumundan. Bir avuc terorist Amerika''nin dis politikasini mi cizecek?
Guldurme. Senin gibi biri Amerika''nin dis politikasini mi bilecek?

Keeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ngcoskun
01-02-2005, 14:02
ne oldu damdanakan işlerin çabuk bitmiş anlaşılan.benim en son yazdıklarıma işim var şimdi sizinle uğraşamayacağım yazıp kaçmışsın.güzel taktik ama yemezler
hehehehe

ngcoskun
01-02-2005, 14:09
ayrıca cevap yazılacak birşey yok ortada onun için cevap yazma........