Orijinalini görmek için tıklayınız : ADMİN'E: Haftanın ARPACIK SOĞANI SEÇİMİ
Mutezile
17-10-2005, 01:38
Cem arkadaşa açık öneri; Site üyelerinden birini ayın bundan sonraki
her haftasında 'Haftanın Arpacık soğanı' seçmeyi öneriyorum. Her IP numarasının bir oy hakkı olması kaydiyle; site ahalisini olumsuz yönde etkileyen; diliyle rahatsız eden, çirkin bir dil kullanan, kibir ve husumet gib
i hastalıklara yenik düşmüş bir arkadaşı; Anket sonucu haftanın arpacık so
ğanı seçmeyi öneriyorum. Leman dergisinin Haftanın G. Lalesi seçimine
benzer bir seçim olabilir bu. Bir ay içinde 2 defa arpacık soğanı seçilen üye siteden 3 gün uzaklaştırma alabilir.
Olası Faydaları:
Bazı arkadaşların saldırgan ve küfürlü üslubunu törpülemeye vesile olabilir.
Kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman görenlere yanlış yolda olduklarını anlatmaya vesile olabilir.
Siteye bir renk katabilir.
Olası zararları:
Oy verme konusunda hilelere tevessül edilebilir.
Arpacık soğanı adayı olarak bazıları hedef gösterilebilir.
Arpacık soğanı seçilenlerin üzerinde bu sebze ismi kalıcı olabilir.
Bu kadar ciddi konuların yanısıra birazcık 'oyundan' zarar gelmez diye düşünüyorum. Aday gösterme ve diğer kurallar hakkında değişik fikirler
geliştirilebilir.
İlk haftanın aday adayları olarak: Kendimi, Mokratesi ve Aciz bir Kulu (Alümünyum / Aspartam ekürisi joker= Bizlerden birinin üyeliği doğal yollarla düşerse bu arkadaşlar devreye girer) gösteriyorum.
Aday gösterme kuruluna önerim: sargon, saadetpink, cem (mecburen).
Mutezile, önerine katılıyorum. Siteyi biraz yumuşatmış oluruz hem de. Ciddi tartışmalar yaparken bile espri yapabilmek, bence güzel birşeydir ve tartışmaların gerilimini azaltıp, düşünmeye ağırlık verir.
Bu arada beni de aday gösterme kuruluna gösterdiğin için teşekkürler. İşine nasıl yaradı, aday gösterme kuruluna önerildi, hemen üstüne atladı diye düşünen olur diye korkuyorum ama:)
Hatta, diğer forumlara katılan arkadaşlar, başka forumların bu türden renk katan özellikleri varsa, onları da önersinler bence. Siteyi biraz eğlenceli ve renkli hale getirelim.
Materyalist
17-10-2005, 03:54
Güzel bir fikir. Olsa iyi olur.
Bu fikri tuttum. Ancak forumdaki oylamalarda sanırım IP numarasına göre ayrım yapılmıyor. Yani bir kişi aynı IP ile birdenfazla oy atabilir. Gene de bir başlangıç olsun.
Mutezile
17-10-2005, 11:05
Oy kullanabilmek için Oyunun yazına Nickini yazması şart koşulabilir.
''Rasullulah'ın'' dediği gibi: ''El Hamb'un Hudatün'' (Savaş hile yapma sanatıdır). Bu yola tevessül edecekleri en azından TEŞHİR etmiş olursun.
Sevgili Mutezile,
Fikrin ilk başta kafama yatmıştı ancak sonradan bunun önemli olumsuz yönlerinin olabileceğini düşündüm. Şöyle ki, böyle oylamalar kişilik haklarını ihlal olabilir. Böyle kişilere yazılı uyarı göndermek, eğer sonuç vermezse başlıktan çıkarmak (kick), mesajlarını silmek, en son olarak da üyeliğini silmek daha iyi gibi görünüyor. Diğer türlü husumeti arttırır diye düşünüyorum.
Mutezile
17-10-2005, 20:13
Sevgili Cem,
Lafı eveleyip gevelemeden düüşüncemi söyleyeyim: Senin ve diğer moderatörlerin görevlerinizi (böyle bir görevden söz edilebildiği ölçüde)
yapmadığınızı-sitedeki asayiş ve huzur ortamının Beka'sı için önemli (her
hangi?) bir çaba harcamadığınız konusunda kanaatim vardır.
Zaten Site içindeki küfürleşmeleri çok iyi izleyen ve tavır koyan bir staff olayı yok iken; Site içinde hakaret ve küfürleşmelerin gırla gittiği bir
ortamda 'Arpacık Soğanlığı' olarak nitelenmek sadece espri ve takılmala-
ra yol açacağı düşüncesindeyim. Kendi adaylığımı ilk haftanın arpacık soğanı için koymuştum halbuki. Biraz kendimizi Ti'ye (sarakaya) almamız
da sakınca olmayacağını düşünüyorum.
Kişilik Hakları ihlaline arzu edersen 200-250 civarında örnek veririm. Site içinde müeyyide kurumunun hiç işlemediğini düşünüyorum.
Bir örnek vermek gerekirse -Teşbihte hata olmaz - (ateistforum'da)Atatürk'e Ahmak ve benzeri sıfatları yağdıran bir Site sakini hakkında Atatürk'ü Koruma Kanununa atfen açık suç duyurusunda bulundum ve yazıyı okuyan TC sınırları içindeki herhangi bir savcıyı Re'sen soruşturma açmaya çağırdım. Aynı gün adminlerden biri bu vatandaşın siteye girişine 3 gün yasak koydu; doğru yada yanlış ben şimdiye kadar üye olduğum süre içerisinde bu sitede yakası açılmadık küfürler eden; Gazi'ye apaçık KÜFÜR EDEN (İSİM VEREYİM Mİ?) HİÇ KİMSEYE bir yaptırım uygulandığını görmedim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Gazi'ye HAKARET VE KÜFÜ
R eden bu 2 arkadaşı lisanı münasiple uyardığımda bil bakalım ne oldu? Nothing'den tekdir aldım! Kişilik hakları İhlali gibi çok önemli bir kavramı eğer Arpacık Soğanı seçimleri ile bağdaştırabiliyorsak; bu hakların GERÇEKTEN İHLAL EDİLDİĞİ DURUMLARDA MÜDAHİL OLUNMASI GEREKLİLİĞİ son derece açık değil midir? Sitede birbiriyle husumet güden (bu konuda bana yöneltilecek her türlü eleştiriyi dinlerim- asla bir peşin hükümle gelmem) birtakım isimlerin birbirini kırması, birbirine 'kıyması'na ben kendi adıma üzülüyorum. Ortamı- sertliği dengelemek için düşündüğü
m bu 'Seçim'i bu kadar Onur Kırıcı, Kişilik haklarını İhlal edici olduğunu
düşünüyorsan beni Turan Dursun sitesinin daimi arpacık soğanı ilan edebi
lirsin. Eğer bu hafta ben endazeyi kaçırıp dilime hakim olamadıysam bir hafta bu yaftayı taşımalıyım. Eğer Cem tenkit de ileri gitti ve kalp kırdıysa
aynı şekilde; eğer Sargon vs vs.. Düşüncenin özünde bu vardı.
Bence masum ve hınzır & muzip bir düşünce olan bu seçimin siteye bir
renk getireceği aşikardı. Senin fikirlerine saygı duyuyorum ama katılmıyo
rum. Bundan sonra Kişilik Hakları İhlali adı altında Haftalık bir topic açarak; SALDIRIYA UĞRAYAN VE SALDIRANLARI zamanım yettiğince teşhir edeceğim. Kuduz köpek gibi sağa sola ağzındaki zehirleri akıtanları
madem görmemekte-uyarmamakta-kınamamakta ısrar ediyorsunuz / ben
im iyi niyetle yaptığım öneriyi de reddediyorsunuz- KİŞİLİK HAKLARININ İHLALİ DİZİSİ'Nİ DE BAŞLATMIYORSUNUZ / ben karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Konuyla ilgili herkesi de fikrini ifade etmeye çağırıyorum.
saadetpink
17-10-2005, 20:49
Mutezile'nin önerisi, banada sempatik geldi....Hatta "arpacık soğanının" yanında olumlu kişiyi simgeleyebilecek bir başka değerlendirmede konabilir...
Zevzek'de böle bir uygulama var...( (karma uygulaması...)
İlk hafta tabiiki benim ismim de değerlendirilmeye alınabilir....
Sevgili Mutezile,
Forumlarda açık hakaret , kişiliğe saldırı görüldüğü zaman mesajlar siliniyor. Ben mesajları kısmen takip edebiliyorum. Tüm mesajlara bakamıyorum. Sanırım diğer moderatörler n0thing ve baybars son zamanlarda sık girmiyorlar forumlara. Bu nedenlerle atlanmış mesajlar olabilir.
İstersen seni de Serbest Forum moderatörlüğüne alalım. Ne dersin bu göreve?
SELAM KARDESLER ... CEM KARDES AMA BEN BIR KONUDA GÖRÜSÜMÜ YAZDIM HERHANGI BIR KÜFÜR YOK IKEN BENIM YAZIMI SILMENDEKI ANLAMI HALEN ANLAMIS DEGILIM ... BELKI YANLIS BIR SEY YAZMIS OLABILIRIM AMA KÜFÜR HIÇBIR YAZIMDA BULAMAZSSIN ... MUTEZILENIN YAPMIS OLDUGU BIR ÖNERIYI ANCAK BASLADIGINDA GÖRÜRÜZ ... BANA KALIRSA EGER ADALETLI DAVRANIRSAK INANAN VEYA INANMAYAN AYRIMI YAPMADAN OY VERMEMIZ GEREKIYORKI BUDA BÜYÜK BIR IHTIMALLE OLMAZ BENCE HIÇ YAPMAYALIM ... BURDA GENE INSANLARI RENCIDE EDECEGIZ BILIYORUM ALAYLI TAVIRLARLA BU KISI HAKKINDA KÜÇÜK DÜSÜRÜCÜ LAFLAR KULLANACAGIZ ... BU BENIM GÖRÜSÜM ... BELKI DE FAYDALI OLUR BILEMEM ... MUTEZILE BIR KONUDA HAKLI DAHA FARKLI YAZILARDA ASIRI DERECEDE KÜFÜRLESMELER OLUYOR BUNLARA KISITLAMA GETIRILMELI ... SAYGILAR ...
Mutezile
17-10-2005, 23:02
Sevgili Cem,
Konuya fikirlerini dahil ederek katkı yapan dostlara teşekkürler. Konuya katkı yapanlara bir bakalım:
Sargon, Saadetpink, Burkay, Site sahibi, Sargon, Materyalist..
Bu arkadaşların Sitedeki tartışma üslubuna olumlu katkı yapanlardan olması gerçeği acaba tesadüf mü? Neden kötü sözler kullanmalarındaki pervasızlık ile tanıdığımız bir kaç dost konuya katkı yapıp fikir beyan etmemişlerdir?
Bu fikrin biraz daha tartışılıp olgunlaşmasını beklemek de bir alternatif-ya da dosyayı hemen rafa mı kaldıralım? Burkay bu konuya şüpheyle yaklaş
manı anlamak için çaba harcadım- ama muvaffak olamadım. Böyle bir hak
sızlık fikri sende ''Nüşuz'' ettiğinde (Nisa suresi 34. ayet'teki Nüşuz bu=en
dişelenmek anlamında) derhal bir yazı asarak buna işaret edersin; ve bu
hatayı yapanların yanaklarının kızarmasını sağlarsın.
Cem bahsettiğin görevi tabii ki düşünmeden kabul ediyorum. Sevgili Turan Dursun'un sitesinde hele..
Tüyap'ta Turan Dursun'un ve sevgili İlhan Arsel ve Arif tekin'in kitaplarını yayımlayan Kaynak Yayınlarındaki arkadaşlarla konuştuğumda kafamdaki bazı soru işaretlerine cevap aldım.
Merak edenler olabilir düşüncesiyle aldığım bilgileri ana hatları ile aktarı-
yorum:
* İnternet'de web sayfaları olduğu halde alışveriş yapılamaması ve açık adres ve telefonlarının olmamasını sordum. 118'in bile Kaynak yayınları
diye sorulduğunda Kaynak Kültür diye başka bir yeri vermesinin sebebini-
bu gizliliğin nedenini sordum.
* Bir süre önce 'birilerinin' Kaynak yayınevini bombalamak için Yayınevi niyetiyle aynı sokak üzerindeki bir Kaynak'çıyı bombaladığını - yada tahri
p ettiğini- öğrendim. Aşırı uçlar tarafından rahat bırakılmadıklarını anlattı-
lar. Bu işlerin Türkiye'de ne kadar büyük zorluklarla, nelere göğüs gererek
yapıldığını orda bir kere daha anladım.
*Standdan ayrılırken 30-35 adet kitapla; maaaşımın 1/3'ünü de orada bırakmanın verdiği hafifleme ile ayrıldım. Son bir yıldır yaptığım listenin
tamamını ve fazlasını almışım...
Moderatörlüğün hayırlı olsun.
Oncelikle teknik bir problemden dolayi bilgisayarimi degistirmek zorunda kaldim. Bir sure bazi Turkce harfleri kullanamayacagim. Kusura bakmayin.
Mutezile'nin bence zaten coktan moderator olmasi gerekiyordu. Siteye en cok yazan ve en iyi takip edenlerden biri.
'Arpacik sogani' secimiyle ilgili bastan bir aciklama yaparsak bence uygulanabilir. Soyle ki: Burda kistas inanan/inanmayan ayrimi olmamalidir. Sik kufur eden, bariz sekilde ve surekli (muslumanlarin da kabul edecegi sekilde) sacmalayan, soylenenleri anlamamakta israr eden, kendi kendine oyun oynayan (mesela bir kursakotu vardi, kendi yazip kendi cevaplayip egleniyordu) arpacik sogani secilebilir. Burada tek gosterge kufur olmamali yani.
Ayrica 'arpacik sogani' secilmek birar eglenceli birsey de olmali. Materyalist'in hyt yazacagina mutezile yazmasi veya daha da buyuk dalginliklar da bu cercevede degerlendirilebilir. Ben de mesela bir "Nuh'un karisi" basligi actim, bir kisi bile cevap vermedi. Bu da 'arpacik sogan'ligina gerekce olabilsin derim. Ateistler muslumanlara, muslumanlar ateistler oy vermesin diye ozellikle bir aciklama yaparak oylama yapalim. Arti teknik olarak nasil saglanir, su anda bilmiyorum ama oylama suresi bitinceye kadar sonuclar gorunmezse hileler daha az olur.
Son olarak "arpacik sogan"ligina aday gosterilenlerin neden gosterildigine dair kisa bir aciklama da faydali olur. Gerekceler iyi sekilde yazilir, sonucta arpacik sogani secilenin kendisi de olayi "ti"ye alabilme olgunlugunu gosterirse bence guzel ve zevkli bisey olur. Biraz eglenmek de fayda var. Bir denenmesinde fayda var diyorum. Olmazsa vazgecebiliriz.
Saadetpink'in ekledigi oneriye de katiliyorum. Ancak onu da esprili bir sekilde yaparsak. 'Haftanin mollasi' adini onerecektim ama islamci arkadaslarin hosuna gitmez sanirim. (Agir ol molla desinler sozunden hareketle) "Haftanin dayisi, oturan bogasi vb." gibi bisey de olabilir. (Dayi sozu kabadayi anlamina da geliyor ama ben tersi vurguyla dusundum)
Mutezile
18-10-2005, 08:56
Sevgili Sargon;
Konuyu çok güzel toparlamışsın. Benim anlatmaya çalıştıklarımı da benden iyi ifade etmişsin. Evet, Sargonun çizdiği anahatlar ışığında Haftanın Arpacık Soğanı önerisi şimdi daha net bir çerçeveye oturmuş oldu. Konuya ilişkin menfi görüşler Cem'in 'kişilik haklarını ihlal' ve Burkay'ın 'oyların saflaşmalara göre verilebileceği' maddelerinde yoğunlaşıyor. Sitenin en yoğun kullanıcıları olan arkadaşlar da görüşlerini eklerlerse memnun olurum.
Cem teşekkür ederim; Haftanın (VE Sitenin Daimi) Arpacık Soğanlığına ad
aylığımı gönüllü olarak açıklamışken bu gelişme ilginç oldu. İlk Arpacık Soğanı Moderatör olma tehlikem net olarak başgöstermiştir. Tekrar hatır
layalım Önerimi:
Aday Gösterme Kuruluna Öneri: Sargon, Saadetpink,Cem (Tek sayı olması hem İslama göre daha hayırlı-hadis ve ayetlerde altı çizilmiştir). Hemde 3 kişiden net bir sonuç almak daha kolay.
İlk haftanın aday adayları olarak: Mutezile, Mokratesi ve Aciz bir Kulu (Alümünyum / Aspartam ekürisi joker= Bizlerden birinin üyeliği doğal yollarla düşerse bu arkadaşlar devreye girer) gösteriyorum.
saadetpink
18-10-2005, 09:19
Sevgili Cem,
Tüyap'ta Turan Dursun'un ve sevgili İlhan Arsel ve Arif tekin'in kitaplarını yayımlayan Kaynak Yayınlarındaki arkadaşlarla konuştuğumda kafamdaki bazı soru işaretlerine cevap aldım.
*Standdan ayrılırken 30-35 adet kitapla; maaaşımın 1/3'ünü de orada bırakmanın verdiği hafifleme ile ayrıldım. Son bir yıldır yaptığım listenin
tamamını ve fazlasını almışım...
Mutezile; moderatörlüğünü candan kutlarım..
Geçen hafta içinde bende oradaydım aynı soruları yönelttim... Ama çok fazla alışveriş yapamadım, maddiyat yüzünden ....Neyse yerlerini öğrendim ve açıklayıcı kitap listesini de aldım.İnceledikten sonra, alışveriş için gideceğim...
Geçen yıl bu zamanlar İstanbulda bulunduğum için bu fuara gidebilmiştim ve İlhan Arsel ile Muazzez İlmiye Çığ hocanın 5-6 kitabını almıştım. Bu yıl İstanbulda olamadım. Kaçırdığıma üzüldüm fuarı.
Merhabalar benim içinde şu arpacık soğanı uyğulaması cazip görünüyor,bu arada şu soğan işi en çok mütezileye yaradı,bir soğan önerisiyle smile146 moderatörlüğü aldı götürdü bizede tebrik etmek kaldı.
cecenonline_
19-10-2005, 21:45
Arpacık soğanını seçtiniz diyelim. Arpacık soğanının yetiştiği tarla olarak bu siteyi görebilir miyiz? Ya da arpacık soğanı seçilmeye aday olanlar arpacık soğanının boy atıp filizlenmesine katkıda bulunan Gübreyi çarpık fikirlerin sataşma etiği, suyunu ilkesizlik, ışığını da karşıt saldırılar olarak görürlerse ne olacak abi?
Mutezile, jüriler arasına usrenin'i niye koymadınki. Tam olurdu.
(Ben Aliminyum, ya birisi benim adımla giriyor, ya da ben beceriksizin tekiyim kendi adımla girdikten sonra düşünce tekrar kendi adımla giremiyorum, başka bi isim almak zorunda kaldım. (İkincisi gibime geliyo) Birisi babasının hayrına bu mevzuda beni bilgilendirirse iyi bişey yapmış olur en azından)
Mutezile
19-10-2005, 22:02
Alümünyum şu anda sen de cecenonline'da siteye bağlı gözüküyorsunuz. Bu arpacık soğanı olayını yine çok ciddiye aldın. Senden önce ilk aday benim. Sen sadece jokersin. Ki bu da öneridir. Kesinleşmiş bir şey yok.
Bu kadar alınganlığa da gerek yok bence.