Orijinalini görmek için tıklayınız : Dİn'İ İlahİ ve unutulmuŞ dİn
ozgur_beyin
15-05-2009, 21:21
Ben hep dinleri bir rüya olarak algılamışımdır( tabi ateist olduktan sonra).
din anlatılan bir rüya gibidir anlatırsın tutturursan devam eder ve ünlü bir peygamber olursun .tutturamazsan unutulup gidersin .
anlatacağım dinde ,unutulan kervanına katılanlardandır.
hindistan-türk imparatorluğunun en büyük imparatorlarından olan (babürden sonra)
EKBER'dir. bu ekber önce müslümandır.ama sonra islam ona yavan gelmiş , o günün şartlarına göre eldeki bilgiler ışığında diğer dinleride incelemiş yinede tatmin olmamış . ve bu tatmin olmama sonucunda kendi bir din kurmaya karar vermiştir. ve kurmuşturda ve kurduğu bu dinin adına DİN'İ İLAHİ adını vermiştir.
bu din sayesinde kendine daha bağlı teba oluşturmak peşindeydi.
onu din kurmak kesmedi işi ilahlığa kadar uzatttı. kurduğu din bir derlem ve toplamaydı. hatta ezanın allahü ekberini ALLAH EKBER diye okutturdu .
ama dinini tutturamadı ve unutulan dinler kervanına katıldı
bu din sayesinde kendine daha bağlı teba oluşturmak peşindeydi.
Dinlerin kısa tarihi :D
A.
Felsefeci 87
15-05-2009, 23:17
Sevgili özgür beyin. Paylaşımın için sana çok teşekkür ederim. Peki sana birşey sormak istiyorum. Ateist olduktan sonra, hayatında neler değişti? Bakış açında ne gibi değişiklikler oldu?
sevgilerimle.
ozgur_beyin
16-05-2009, 11:48
Sevgili özgür beyin. Paylaşımın için sana çok teşekkür ederim. Peki sana birşey sormak istiyorum. Ateist olduktan sonra, hayatında neler değişti? Bakış açında ne gibi değişiklikler oldu?
sevgilerimle.
sevgili felsefeci en çok değişen şey. bir balon düşün,balon irtifa kaybettiğinde safralar atılır. bende ateist olunca dinle ilgili bütün safraları attım. hepsi bu.
din kendi kendinize ördüğünüz bir kafestir ipek böceği gibi kendi ördüğünüz kozanın içine hapsoluyorsunuz.bu kozanın içinden çıkabilmek zor zenaat haline geliyor. çünkü ayın yarılıp (şakkı kamer) hira dağının iki yanına düştüğünü
şeksiz şüphesiz inandığınızda ,siz zaten kozanın içinde hapis olmuş demeksiniz
çünkü artık öküzlük iploması cebinizde demöektir.
aklıselimi olan bir adam veya insan şunu düşünmezmi?
ülen bu ay dünyaya çarpsa, dünya yörüngeden çıkaruzayda kaybolur gider .arap yarımadasının üstünden
yıllarca toz bulutu örter çarpmanın nedeniyle
tabi liste ve laf uzatabilir. bitmez
Özgür-beyin,
Bu dinin içeriğiyle ilgili bilgiler var mı? Diğer dinlerle kıyaslama açısından?
ozgur_beyin
17-05-2009, 02:15
sevgili titan kimin lafıydı unuttum laf şu
-güneşe çıkmamış hiç bir fikir yoktur. belki söylenişi farklıdır aklımda böyle kalmış
ama özetle şu söylenebilir
içki içenler bilir içmeden önce bir şeyler atıştırıp midenizde bir yastık hazırlamanız gerekirki
çok çabuk sarhoş olmayın.
dinlerde böyledir . yeni dinler sabık dinleri yastık olarak kullanılır. çünkü eğer bunu yapmazsanız dayanağınız pek iltifat görmez.etkinizde az olur
din'i ilahide bu cümledendir .
örneğin bahailik üç dinin bir sentezidir kutsal kitabıda kitabı akdestir
islamiyette genellikle tevratı kendine yastık yapar . çünkü bu dinin saliklerini(inanırlar)
etkilemsi gerekir tıpkı oy kullanmak için insanları kandıran poitikacıların bazı şeyleri kullanması gibi.
şuan din'i ilahi nin akaidini ve ritüellerini anlatan kaynağım yok.
kesin olan şu ekber imparator islamı ve hinduizmi iyi bilen bir imparator
ve kurduğu dinde bu dinlerin bir nevi sentezi
ama şunu söyleyebilirim ekber , kendine peygamber titrinide az görmüş ve kendini ilah
veya allah olduğunu söyleyecek kadar işi ileri götürmüştür.
yazıdada söylediğim gibi ezanı okutmuş ama allahu ekberi ''allah ekber'' diye okutmuştur
Türkmenistan devlet başkanı Saparmurad Niyazov'un Ruhnamesi gibi..