Turan Dursun Sitesi Forumları

Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerle İlgili Forumlar > İslam Forumu

Duyuru

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-08-2009, 18:22
pusi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pusi pusi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

Tevbe

123 - Ey iman edenler, önce yakın çevrenizdeki kâfirlerle savaşın ki, sizde bir güç ve kuvvet olduğunu görsünler. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir.

Değil mi?
Kim var yakınlarında bunların?
Talkan ve Curcan !!!

Saldırın kan içici EDIT sizi !!!!
Doğrayın çocukları, kadınları, ihtiyarları,teslim olanları sizi gidi EDIT sizi.

EDITLER i çok güzel yerlere kendim yerleştirdim.
Keh, keh, keh, keh….

İslam barış dini değildir
Alt 20-08-2009, 18:25
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Site Meclisi Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn ulpian
benim neyi nasil ne zaman yazip yazmayacagima birakin ben karar vereyim...
sizden nasil davranmam gerektigine dahir bir fikir isteyecek oldugum gün ilk size danisirim merak etmeyin....
Sayın -InVi-;

ifade şeklinizi sertlerştirerek üste çıkamaya çalışmayınız lütfen.

Konu çok basit:
- Ortada bir tartışma var (''İslam barış dini mi?'').
- Siz bu başlıkta ''İslam barış dinidir'' iddiasında bulundunuz
=> O halde size bazı soruların yöneltilmesini ve ısrarla cevap istenmesini normal karşılamalısınız.

''benim neyi nasil ne zaman yazip yazmayacagima birakin ben karar vereyim'' çok saçma bir ifade. Size zaten silah zoruyla birşey dayatan yok ki! Sadece ortaya attığınız iddianın argümanlarla ve cevaplarla arkasında durmanız istenmekte.

Bunu yapmaya bilirsiniz. Mesela iddianızı geri çekersiniz. Veya hiç birşey yazmazsınız, olur biter. Ama sorulara cevap vermeyip de ''Ne zaman ne yazacağıma ben karar veririm'' demek hayli çocukça. Elbette siz karar vereceksiniz. Ama tartışma muhatablarınız siz iddiada bulundunuz diye, sizden bazı yanıtlar beklemekte. Umarım anlamışsınızdır bu konuyu!

Gelelim konuyla ilgili cevabınıza:
Alıntı:
evet bir savas olmus ve savas sonrasi hükümlere kendi aidiyet duygularinca bir hüküm verilmis...savas sonrasi hüküm giyen hic bir yahudi bu olayi garipsemezken, bizim henüz tam evrilmemis dinsiz arkadaslar kendilerince bunun ile ben ve benim gibi milyarlarca insani dinsel tercihlerinden dolayi yargilamak istemekte....
Birincisi: ''Henüz evrilmemiş'' sözünü iade etmek durumundayım.

İkincisi: Hüküm giyen Yahudilerin olayı ''garipsemediklerini'' nereden çıkarttınız? ''Evet biz madem bir suç işledik o halde biz kesilmeliyiz'' dediklerini mi varsaymaktasınız.

Üçüncüsü: Özellikle altını çizerek vurguladığım iki noktaya yine değinmemişsiniz. Sadece suç işleyen (örneğin savaşa katılan) fertler değil, ''koltuk altında tüy bitmiş'' bütün erkekler kesildi. Ve kadınlar da cariye olarak alındı.

Bu olay bugün ''barış'' ve ''barışçılık'' kavramlarıyla bağdaşmamakta. Eğer ateist bir forumda ''İslam barış dinidir.'' diye yazarsanız (ki yazdınız), o halde size bu olayın hangi açıdan barışçıl algılanabileceğini açıklamanız düşer. Ama tamam, şimdi yine ''ben karar veririm ne yazacağıma'' gibi şeyler söyleyecekseniz, zahmet etmeyin, sizden bir tatmin edici cevap alma beklentim kalmadı. Belki diğer müslüman arkadaşlar yapar.

saygılarımla
Alt 20-08-2009, 18:34
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Islam tabiki baris dinidir
ve müslümanlar bunu gündelik hayatlarinda hergün tekrar ve tekrar yasayarak göstermektedir....
Alt 20-08-2009, 18:41
Super Moderator
Site Meclisi Üyesi

Başarı Ödülü 

Alıntı:
Islam tabiki baris dinidir
ve müslümanlar bunu gündelik hayatlarinda hergün tekrar ve tekrar yasayarak göstermektedir....

Evet bu çok aydınlatıcı ifadeden sonra, konuyla ilgili birkaç hadis:

''Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
Buhari
, Cihad/146; Ebu Davud 113.

Semure ibnu Cündeb (radıyallahu anh) anlatıyor: ''Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: ''Müşriklerin yaşlılarını öldürün, fakat tıfıllarına (şerh) yani henüz tüyü çıkmayanlara dokunmayın.''
Ebu Davud, Cihâd 121, (2670); Tirmizi, Siyer 28, (1583).

Peygamber hayber yahudilerinin erkeklerinin başını vurdurttu. Kadınlarını da cariye yaptı. Kadınlarını müslümanlar arasında cariye olarak dağıttı. Bunlardan kocasının ve babasının başını vurdurttuğu Safiye ile evlendi.
Buhari, megazi 14, Muslim cihad 62, (1766); Ebu Davud, imaret 23

saygılarımla
Alt 20-08-2009, 18:44
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

Kanıtlarınız nelerdir?
Geçmişten örnek veriyoruz etrafında dolanıyorsunuz.
Günümüzden örnek veriyoruz onlar islamı yanlış uyguluyorlar diyorsunuz.
Günümüzden ve ülkemizden örnek verecem bu sefer de politikaya girecez.
Nasıl olacak peki?
Kafamıza uygun 3-5 kişiye mi bakacaz.
Kendi yaşayışınıza mı bakacaz?
Her Nazi 3-5 tane adam mı öldürdü?
Bir Alman'ın ama ben hiç Yahudi öldürmedim, karşı da çıktım valla billa demesi gibi.
Alt 20-08-2009, 18:50
Yasaklandı

Sn ulpian
ben birisine hitaben yazarken, sadece ona hitap etmekle degil, tüm diger akli basinda insanlara hitap edercesine yaziyorum.....
üstünüze alinacak birsey bulamiyorsaniz, üstünüze almayin.....

ama simdi bakalim günümüz yahudileri ile müslümanlari bu olay karsisinda....
hatta sizin dar mantiginizla degerlendirecek olursa, bu olaya ragmen bir birleri ile
iliskileri nasilmis....
malum ooooo kadar insan sözüm ona canice savas sonrasi aidiyete bagli hukuk geregi cezalari verilmis....kendilerini koyu-yahudi, seriatci yahudi diye tanimlayanlarin belleklerinde derin izler birakmali degilmi ?

buyurun hep birlikte bakalim

http://www.nkusa.org/activities/Demo...0516London.cfm

Not : tabi bunlar simdi size göre GERCEK YAHUDI OLMAYA BILIR !
nihayetinde gercek yahudilgin nasil olup olmadiginda, yahudiler degil, sizin gibi insanlar karar verme konumunda....
Alt 20-08-2009, 18:53
high_iq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
high_iq high_iq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

high_iq - MSN üzeri Mesaj gönder

Aslında bu tartışma yaşanan gerçeklerin karşısında çok saçma kalıyor.

Tarihe bakın, günümüz dünyasına bakın, en büyük belalar, çatışmalar -bu 3 semavi din önde gelmek üzere- din ağırlıklıdır. Gerçekten barışçı dinler istisnadır.

Bunu inkar edebilmek için ciddi boyutta rahatsız olmak gerekir...
Alt 20-08-2009, 19:03
Yasaklandı

Sn ulpian
ate forumdan gördüklerinizi sorgu sulasiz buraya asmadan önce, lütfen kendi akil süzgecinden gecirmeyi de ihmal etmeyin....
nitekim ücüncü dünya ateistlerin sizden de ögrenebilecegi cok sey olabilir....
bu isler öyle c/pcilik üzerinden karar verilecek isler degil.....
ben israrla kendi dogrularim ile karsimdaki insana "sinamak"dan cekindikce, siz halen kendi dogrulariniz ile benim üzerimden ahkam kesiyorsunuz...
kaldiki bunu yaparken bile yalan yanlisa dikkat etmeden yapiyorsunuz....
buyurun bugüne kadar yapmadigimi yapayim sizde rahatlayin bende

senin hadis kitaplerindan okumadigin ama cesitli forumlarda hemfikirlerince yazilan hadisleri c/p yolu ile buraya astigin hadis su

Alıntı:
Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113.
simdi birde müslümanlarin kendilerini tabi kildigi hadise bakalim....
ne yaziyormus....

Abdullah ibn Ömer şöyle haber vermiştir: Peygamber'in gazvelerinden birinde bir kadın öldürülmüş olarak bulundu da Rasûlullah (S.a.v) kadınların ve çocukların öldürülmesini çirkin gördü. (Buhari, Cihad/146)

http://hadis.ihya.org/kutubusitte/konu/159-syf1.html

benim dedigime geleceksiniz geleceksinizde
buna ön yargilariniz engel......
Alt 20-08-2009, 19:04
Super Moderator
Site Meclisi Üyesi

Başarı Ödülü 

Alıntı:
hatta sizin dar mantiginizla degerlendirecek olursa,
Dilerseniz bu gibi ifadelerden karşılıklı olarak kaçınmaya çalışalım. Yoksa hani gider bu böyle, siz bana böyle dersini, ben size şöyle derim.

Alıntı:
Bakın sayın -InVi-,

Yahudiler arasında teolojik açıdan çoğunluğa ters düşen ve İsrail devletinin varlığının Mesih'in gelmesine engel olduğunu savunan fırkalar vardır. Verdiğiniz linkteki Yahudiler bunlardır. Katı inançlı olmalarına rağmen, kutsal kitaplarını farklı şekilde yorumlamakta ve Siyonizme karşı çıkmaktadırlar. Ama onlar da Mesih'in kıyametten önce gelip, kendi elleriyle Yahudiler'e vaad edilen toprakların verileceğine inanırlar. Verdiğiniz linktekiler bu azınlık gruptur. (Bu benim yorumum değil bu arada, Yahudiler hakkında objektif bilgi)

Şimdi bu örneği vermekle neyi kanıtlamış oldunuz ki???

Birincisi siz de biliyorsunuz ki (umarım biliyorsunuzdur) maalesef inançlı Yahudilerin büyük çoğunluğu kutsal topraklarda mutlak Yahudi hakimiyetinin kurulmasını ve bu uğurda Müslümanların o topraklardan çıkartılmasını desteklemektedir.

İkincisi dünyadaki bütün Yahudiler Müslümanları çok seviyor, Muhammed'in resimlerini odalarına asıyor olsalar bile, bu bizim konumuz olan tarihi hadisede ki haksızlığı ve vahşeti değiştirmez ki.

Biz burada Yahudilerin haklarını savunmuyor, onların sözcülüğünü yapmıyoruz. İslam'ın barışçıl bir din olamdığına örnek getiriyoruz sadece. Örnekte kesilen insanlar Hıristiyan ve putperest olsalardı da, bu örnekteki hasızlığı ve vahşeti ortadan kaldırmazdı.

Konunun özünü anladığınızdan emin misiniz?

saygılarımla
Alt 20-08-2009, 19:11
Super Moderator
Site Meclisi Üyesi

Başarı Ödülü 

Alıntı:
Sn ulpian
ate forumdan gördüklerinizi sorgu sulasiz buraya asmadan önce, lütfen kendi akil süzgecinden gecirmeyi de ihmal etmeyin....
nitekim ücüncü dünya ateistlerin sizden de ögrenebilecegi cok sey olabilir....
bu isler öyle c/pcilik üzerinden karar verilecek isler degil.....
ben israrla kendi dogrularim ile karsimdaki insana "sinamak"dan cekindikce, siz halen kendi dogrulariniz ile benim üzerimden ahkam kesiyorsunuz...
kaldiki bunu yaparken bile yalan yanlisa dikkat etmeden yapiyorsunuz....
buyurun bugüne kadar yapmadigimi yapayim sizde rahatlayin bende

senin hadis kitaplerindan okumadigin ama cesitli forumlarda hemfikirlerince yazilan hadisleri c/p yolu ile buraya astigin hadis su
Sayın InVi,

lütfen isnatsız suçlamalarda bulunmayınız.

(1) Biraz daha arasaydınız, görecektiniz ki benim alıntıladığım hadis islami sitelerde de aynı kelimeler ve aynı kaynaklarla geçmekte (bir >örnek<)

(2) Şu an yanımda 18 ciltlik Kütüb-i Sitte var. Ve bu hadisi orda da buldum. Ö.M yoluyla bana mail-adresinizi bildirirseniz, size sayfanın bir scan'ini zevkle yollarım.

saygılarımla

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil