Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
sn ulpian
benim neyi nasil ne zaman yazip yazmayacagima birakin ben karar vereyim...
sizden nasil davranmam gerektigine dahir bir fikir isteyecek oldugum gün ilk size danisirim merak etmeyin....
|
Sayın -InVi-;
ifade şeklinizi sertlerştirerek üste çıkamaya çalışmayınız lütfen.
Konu çok basit:
- Ortada bir tartışma var (''İslam barış dini mi?'').
- Siz bu başlıkta ''İslam barış dinidir'' iddiasında bulundunuz
=> O halde size bazı soruların yöneltilmesini ve ısrarla cevap istenmesini normal karşılamalısınız.
''benim neyi nasil ne zaman yazip yazmayacagima birakin ben karar vereyim'' çok saçma bir ifade. Size zaten silah zoruyla birşey dayatan yok ki! Sadece ortaya attığınız iddianın argümanlarla ve cevaplarla arkasında durmanız istenmekte.
Bunu yapmaya bilirsiniz. Mesela iddianızı geri çekersiniz. Veya hiç birşey yazmazsınız, olur biter. Ama sorulara cevap vermeyip de ''Ne zaman ne yazacağıma ben karar veririm'' demek hayli çocukça. Elbette siz karar vereceksiniz. Ama tartışma muhatablarınız siz iddiada bulundunuz diye, sizden bazı yanıtlar beklemekte. Umarım anlamışsınızdır bu konuyu!
Gelelim konuyla ilgili cevabınıza:
Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
evet bir savas olmus ve savas sonrasi hükümlere kendi aidiyet duygularinca bir hüküm verilmis...savas sonrasi hüküm giyen hic bir yahudi bu olayi garipsemezken, bizim henüz tam evrilmemis dinsiz arkadaslar kendilerince bunun ile ben ve benim gibi milyarlarca insani dinsel tercihlerinden dolayi yargilamak istemekte....
|
Birincisi: ''Henüz evrilmemiş'' sözünü iade etmek durumundayım.
İkincisi: Hüküm giyen Yahudilerin olayı ''garipsemediklerini'' nereden çıkarttınız? ''Evet biz madem bir suç işledik o halde biz kesilmeliyiz'' dediklerini mi varsaymaktasınız.
Üçüncüsü: Özellikle altını çizerek vurguladığım iki noktaya yine değinmemişsiniz. Sadece suç işleyen (örneğin savaşa katılan) fertler değil,
''koltuk altında tüy bitmiş'' bütün erkekler kesildi. Ve
kadınlar da cariye olarak alındı.
Bu olay bugün ''barış'' ve ''barışçılık'' kavramlarıyla bağdaşmamakta. Eğer ateist bir forumda ''
İslam barış dinidir.'' diye yazarsanız (
ki yazdınız), o halde size bu olayın hangi açıdan barışçıl algılanabileceğini açıklamanız düşer. Ama tamam, şimdi yine ''ben karar veririm ne yazacağıma'' gibi şeyler söyleyecekseniz, zahmet etmeyin, sizden bir tatmin edici cevap alma beklentim kalmadı. Belki diğer müslüman arkadaşlar yapar.
saygılarımla