27-08-2009, 01:53
|
 |
Yazar
|
|
|
|
http://img183.imageshack.us/i/243930...sker%20savaşçı
bu kadın savaşta karşınıza çıksa savaşmak-öldürmek yerine sinemayamı davet edersizin?
umarım davetinize olumlu karşılar

27-08-2009, 01:58
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
bana kalirsa burda ulpian'in ne soylemeye calistigini kasitli olarak anlamamazlikdan geliyorsunuz..
ulpian muhammedin eline kilic alarak coluk cocuk kadin oldurdugunu soylemiyor ,
savas sirasinda !,baris dininden konusuyoruz hala dikkatinizi cekerim , oyle yada boyle oldurulen cocuk ve kadinlar icin herhangi bir gunahin ve kefaretin gerekmedigini islamin bu anlayisda oldugunu hadislere dayanarak maddi delillere temellendirerek ortaya koyuyor ,
Ayrica hengi baris dini , talan ve ganimet gibi savas hukukunu ilgilendiren, kanunlari yasalari kutsal kitabina koyarak bunlari mesrulastirir.
Ganimetin mesru oldugunu kabul eden bir dinin baris dini oldugunu soylemek bana gore oldukca genis bir bakis acisi gerektirir ki , kusura bakmayin ben dar kafali bir insanim

27-08-2009, 02:05
|
 |
Super Moderator
Site Meclisi Üyesi Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Alıntı:
meo´isimli üyeden Alıntı
Sayın ulpian. Konuları karıştıran/karıştırmak isteyen sanırım sizsiniz. Çok açık ve net bir soru sordum. Alıntı yaptığınız sitenin adı nedir. Güvenilir yazarları ben de merak ettim Site adını vermemekteki gayenizi anlayabilmiş değilim. Daha açık bir şekilde nasıl sorulur bilemiyorum.
Daha önce astığınız 146 nolu hadisi hangi siteden alıntıladınız?
Lütfen imtina etmeyiniz.
|
Bakın sayın meo,
gazet açık ve net yazıyorum.
(1) Bu rivayeti (yani Peygamberin bazı savaş durumlarında kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmediğine dair bir hadis olduğunu) daha önce sıkça farklı kaynaklarda görmüştüm. Bunlardan birisi Turan Dursun, fakat dini kitaplarda da gördüm. Eğer bu konuda ısrarlıysanız, araştırıp seneler içerisinde nerelerde rastlamış olabileceğimi ortaya çıkartmaya çalışabilirim.
(2) Bu yüzden söz konusu hadisi özel bir kontrolden geçirmeden başka bir siteden alıntıladım. Site islami bir forumdu. Yüzde yüz hatırlayamamakla birlikte, şimdi tekrar google'den biraz arattım ve muhtemelen > şu forum<du diye düşünüyorum. Ve bu forumda geçen kaynak numaraları ile birlikte alıntıladım.
(3) Daha sonra itirazlar üzerine rivayetin doğru olup olmadığını anlamak için bendeki Hadis Kaynaklarına baktım ve rivayetin aslını orda da buldum. Daha önce alıntıladığım rivayetin altındaki hadis numaralarının yanlış, fakat rivayetin kendisinin doğru olduğunu gördüm. Bu kaynakları da hem doğru hadis/sayfa numaraları hem de scanleri ile foruma astım.
=> ''Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
İlk astığım rivayet buydu.
Bu rivayet sahih ve aslına uygundur.
BAKINIZ: (lütfen bakınız)
İbn Mace,
Sünen-i Ibni Mace – Tercemesi ve Şerhi, Kahraman Yayınları, çeviren: Haydar Hatipoğlu
(Cihad Bölümü, Cild 7, Bab 30, Sayfa 569)
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/1658/ibnmace.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/1623/ibnmace0.jpg
Buhari
Sahih-i Buhari Muhtasarı – Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, çeviren: Kamil Miras
(Dördüncü Baskı, Cild 8, Sayfa 385)
SCANLER:
http://img141.imageshack.us/img141/4634/buhari.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/6762/buhari0.jpg
Ebu Davud
Sünen-i Ebu Davud – Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınları, çevirenler: Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Necat Akdeniz
(Cihad Bölümü, Cild 10, Bab 112, Sayfa 224-225)
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/5908/ebudavud.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8264/ebudavud0.jpg
saygılarımla
|

27-08-2009, 02:09
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
ama bu astigin hadislerde
"kazaran" ölmüs insanlar üzerine tutulmus hadisler var....
peygamberin gidin vurun öldürün diye bir hadisi yok.....
|

27-08-2009, 02:12
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
verdiginiz kaynaklarda savas esnasinda
"istem" disi ölenlerden bahsediyor ulpian....yani burada "ölüm emrinden" ziyade...istem disi ölümüs olanlarin konumu ile alakali hadis....
bunun neresi sizin tezinizi destekliyor ?
bir insanin "öldürün" emri ile...."ölmüsler" hakkindaki görüslerini aynilastirmanin neye faydasi var ?
dedigim gibi ben sizden hadis yorumu degil....
bahs ettiginiz hadisi göstermenizi beklemistim....
beklemeye devam edeyim......
|
Burda siz yorum yapıyorsunuz, neden farkında değilsiniz. ''İstem dışı'' gibi birşey hadisin kendisinde yok. Parantez içindeki ilaveler şerhçilerin ilaveleri. Ben bu yorum yanlıştır, demiyorum. Fakat bu bir yorumdur.
Ama tamam bu yorumun doğru olduğunu kabul edelim bir an olsun. Burdan hangi sonuç çıkar ve hadis alimleri de hangi sonucu çıkarmıştır?
=> Ailelerin yaşandığı evlere gece baskınlarında istemeden de olsa kadın ve çocuklar da ölüyor. Bunu önlemek mümkün olmuyor.
=> Müslümanlar ailelerin yaşadığı evlere gece baskını düzenliyor ve bu arada (ayırt edemeyerek) müşriklerin kadın ve çocuklarını da öldürüyorlar.
=> Bu durum Sahabe tarafından Peygamber'e soruluyor. O da bunda bir sakınca olmadığı şeklinde cevap veriyor.
Oysa örneğin ailelerin yaşadığı evlere gece baskınlarını yasaklayabilirdi. Sadece normal askerlerin yaptığı gibi er meydanında çarpışmaya izin verebilirdi.
Fakat Peygamber ailelerin yaşadığı evlere düzenlenen gece baskınlarında kadın ve çocukların da öldürülmesinde herhangi bir sakınca görmedi.
Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
ama bu astigin hadislerde
"kazaran" ölmüs insanlar üzerine tutulmus hadisler var....
peygamberin gidin vurun öldürün diye bir hadisi yok.....
|
Zaten ben de hiçbir zaman ''Gidin çocukları ve kadınları da vurun öldürün'' şeklinde bir hadis olduğunu iddia etmedim. Peygamberin savaş durumunda kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmediği rivayetini aktardım.
saygılarımla
|

27-08-2009, 02:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
saydideger invi ,
ortada oldurulen tek suclari baskin yapilan kabileye ait olmak olan , cocuk ve kadinlardan bahsediyoruz ,
eger ki islam ozunde baris dini olsaydi , ben muhammedden
"oldurulen masumlar icin allahdan af dileyiniz" ne bileyim , bu masumlar icin oruc tutunuz,sadaka veriniz vb seyler soylemesini beklerdim yoksa
onlar dusmanlardandir , bir mahsuru yoktur gibi seyler degil

27-08-2009, 02:14
|
 |
Yazar
|
|
|
|
savaşta barış konuşulmaz.savaşın gereği yapılır.barış müzakerelerde konuşulur,müzakerelerde anlaşılamazsa savaş devameder.askerlik bir filiyat ve meslektir.askerin ya maaşı vardır ya da yaptığı mücadeleden dolayı HAK ettiği ganimet,.kurtuluş savaşında bile subayların maaşı vardır.hatta aldıkları maaşla toplanıp ucak almışlardır.amaç vatanı kurtarmak dahi olsa maaş haklarıdır.
savaşa giren taraflar savaşa girdikleri an savaşın getiri ve götürüleri kabul etmiş sayılır.nasılki şuan türkiyeye gelen bir yabancı suç işlediğinde tc mahkeme kanunlarınca yargılanması gibi.yabancı kişi tc toprağına bastığı an kanunları kabul etmiş sayılır.
kuran,zekatla fakirin HAKKINI
mirasla mirasçının hakkını
ganimetle savaşçının hakkını bildirmiştir.tüm kutsal kitaplar hakkaniyetçidir.bir kutsal kitabın haktan bahsetmemesi? bence çelişki olur

27-08-2009, 02:22
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
koleler ve cariyelerde maaslari mi oluyor ,, yahu etmeyin eylemeyin , burda sistematik olarak kutsal kitabda insanlarin birer mal gibi ganimet edilmesini mesru bulan bir kutsal kitabdan bahsediyoruz ,,
kafirlerler ,cizre verip asagilanincaya kadar savasmayi bir buyruk olarak yazan bir kitabin dininden konusuyoruz , yani islam baris dinidir demek abesle istigaldir bence

27-08-2009, 02:23
|
 |
Yazar
|
|
|
|
sayın niveru ve sayın ulpian
verdiğim linklere umarım bakmışınızdır.
arkadaşımız meo inasi boyutlarla anlatmaya çalışıyo.
ben nacizane soruma cevap alamdım.linklrerde verdiğim kadın ve çocuk lar karşınıza çıksa ne yaparsınız?
hatırlatırımki pkk nın yarısı kadın ve çocuktur.elini silahı almışsa yani savaşa iştirak etmişse,artık öldürmekte abes yoktur.savaş bunu gerektirir.azıcık doguda askerlik yapan bilir.
şuanki MEDENİ kanun bile askere polise eli silah tutan(savaşan ) kadın ve çocuğa öldürme yetkisi verir

27-08-2009, 02:24
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Alıntı:
şerafettin_81´isimli üyeden Alıntı
savaşta barış konuşulmaz.savaşın gereği yapılır.barış müzakerelerde konuşulur,müzakerelerde anlaşılamazsa savaş devameder.
|
Maalesef doğru ve tarihde de genelde böyle olmuş ne yazık ki!
Fakat biz ''İslam Barış Dini midir?'' sorusunu tartışıyoruz. Yoksa 7. yüzyılda Arap yarımadasında sürdürlen savaşlardaki adet ve gelenekleri değil. İslam'ı bütün zaman ve mekanlarda mutlak adaleti ve barış temelini getirdiği iddiası üzerinden tartışıyoruz.
- Ailelerin yaşadığı evlere gece baskınları düzenlenmesine izin veren,
- bu baskınlarda kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmeyen,
- düşmanın mallarını hunharca paylaştıran,
- düşmanın kadın ve kızlarını cariye olarak alan,
- bu cariyelerin ister sıradan hizmetçi isterse de sex kölesi olarak kullanılmasında sakınca görmeyen,
- esir alınmış silahsız bir kabilenin (Kureyza) koltuk altında tüy bitmiş olan bütün erkeklerini kesen...
bir dinin BARIŞ DİNİ olduğunu iddia etmek size de garip gelmiyor mu?
Alıntı:
şerafettin_81´isimli üyeden Alıntı
linklrerde verdiğim kadın ve çocuk lar karşınıza çıksa ne yaparsınız?
|
Konuyu çarptırıyorsunuz!
Söz konusu hadislerde geçen kadın ve çocuklar silahlı bir şekilde savaşa katılanlar değil. Evlerinde aileleriyle birlikte gece uyurken müslümanların düzenlediği baskınlarda ölen kadın ve çocuklardan bahsediyoruz!!!
saygılarımla
|
| Başlık Düzenleme Araçları |
|
|
| Stil |
Normal
|