Alıntı:
|
Gözler ve duyular güvenilir midir? Tama ben güvendim. Ama sen güvenmiyorsun sadece dediğin “Tüm İnsanlar Dünya Yuvarlak der. Ya şimdi Kopernik, Galile, Newton Dünya Elipstir dediği zaman insanlar ne dediler “sen yanlışsın” yani bütün İnsanlar sen yanlışsın dediler. Öncelikle “gerçek vardır ve bu bir insanında kabul edeceği olsa bile” Yani biz tartışırken Dünyanın yuvarlak olduğunu nasıl biliyoruz? Akıl ile yani Bilime güveniyoruz. Ben Peygamberlide Akılı ve Ehil bir İnsanın çıkarabileceğini ve kanıtlayabileceğine inanıyorum. Yani Agnostiksin ama bu senin bir kaynağın yoktur anlamına gelmiyor.
|
bilimle mistizmi karıştırıp kıyaslama yapıyorsun.. bahsettiğin kişiler mistik değil bilimadamı kimliğinde kişilerdi.. astronomi fizik matematik alanında bilgileri ve çalışmaları olan insanlardı.. yani bir peygamber/mistik gibi çıkıp ben doğaüstü bir gücün temsilcisiyim, bana inanın, inanmazsanız ölüm sonrası postunuza ot tıkarlar gibi bir iddialeri olmadı hiçbir zaman.. uğraştıkları bilim sayesinde ve yüksek bilinçleriyle bir şey keşfetmişlerdi ve bunu insanlığa duyurdular ama gelin bana inanın demediler.. herşeyi kanıtlamaya göstermeye hazırdılar..
peki bunlara kim karşı çıktı..
kilise..
neden???
çünkü isa'nın öğretileri olan incilde dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir bilgi yoktu ve bu biliminsanlarının söyledikleri tanrının söylemleriyle çelişiyordu.. kilisenin yaptırım gücüne egemenliğine büyük bir darbe vuracaktı..
peki bugün evrim teorisine ilk önce kimler karşı çıktı ve hala çıkıyorlar.. en başta yine kilise ve dogma dinler.. neyse kilise geçmişten aldığı derslerle bilimle başa çıkamayacağını anlayınca şimdi kıvırıp evrim teorisini kabullenmeye başladılar.. ama hıristiyanlıktan 600 yıl daha geri olan islamiyet hala bağnaz tutumunu sürdürüyor..
evrim teorisi hergeçen gün güçlenecek ve bizim islam tayfası da bugün söylediklerini yalayıp yutarcasına bilimden özür dilemesini bilecektir.. aynı geçmişte kilisenin yaptığı gibi..
her şey bir süreç meselesidir.. varoluşun bu dönemine damgasını semavi dinler ve doğunun reenkarnasyonu yön verdi.. ama bilim hiçbirinin gözünün yaşına bakmıyor, mutlak gerçekler senin inancınla mutluluğunla ilgilenmez... bilim zamanı geldiğinde şiddetli bir rüzgar gibi eser ve kurumuş bütün kuru yaprakları savurarak dalları ortaya çıkarır.. sen de kuru yapraklarla oynadığınla kalırsın..
peygamberleri ya da mistikleri haklı çıkaracak bir akıl olmayacaktır sevgili mehmetsalih.. işte o zaman zaten paradox çelişki yaşanır.. çünkü bu insanların öğretileri bu dünyayla ilgili değil ölüm sonrası dünyayla ilgili.. onlar
bu dünya gözüyle bilin demiyorlar,
ölüm sonrası dünya gözüyle inanın diyorlar..
ve her zaman söylediğim gibi bu dünyada insanoğlu neye kime inanacağını kendi özbilinciyle seçme iradesine ulaşamadığı sürece ki "şu dünya insanlığında durum, çok net olarak böyledir"
bana inanın, inanmayanın postuna ot tıkarım diyen ve zaman/mekanda sıkışmış her öğreti; çok güzel bir masal, güzel bir rüya olmaktan öte gidemez..
evet benim agnostik felsefeye uygun bir yapım var ve benim de bir kaynağım var.. o da varoluşun bana verdiği saf özgür bilincim..
Alıntı:
|
Sen bir yandan Bilim diyorsun bir yandan biri beyaza siyah derse hakkıdrı diyorsun. Bune çelişki… Mikroskoplarla ve teleskoplarla keşf edilene tapacaksın! Ama beyazı gözlerinle göryorsun biri siyah derse “vala senin doğrun diyeceksin” Ama öbür tarafta akıl ve ruhu sağlıklı olan biri dünya düzdür diyemez diyorsun…..
|
beyaza siyah derse diyorsun da hala aynı şeyleri yazmak zorundayım.. çünkü sen hala inandığın şeyi bildiğin yanılgısıyla yaşayan birisin her inançlı gibi..
sen hangi beyazdan bahsediyorsun.. sen kendi beyazından bahsediyorsun.. ben de diyorum ki senin baktığında gördüğün rengi dünyanın heryerindeki insan farklı renk görüyor..
senin için tanrı vardır ve muhammed onun elçisidir beyaz..
bir isevi için isa rabdir beyaz,
bir musevi için tek elçi musadır beyaz,
bir budist için budha tanrısal bir kişiliktir beyaz..
bir ateist için tanrı yoktur beyaz..
gerçek beyaz hangisi mehmetsalih..?? seninki ama değil mi??? diğerleri de benimki beyaz diyor..
şimdi bana beyazın siyahın bir tanımını yapabilecek misin???
söylediklerimde bir çelişki yok sadece sen bilmek ve inanmak arasındaki farkın farkındalığında olmadığın için sana çelişki gibi yansıyor..
tapmak inanmak bilinç düzeyiyle ilgili.. bilincin düştükçe tapma/inanma ihtiyacı duyarsın.. çünkü kendi özbilincin sana yol gösteremez, hem dengeli hem mutlu olman imkansızdır.. yaşamla ilgili bir haritaya/klavuza ihtiyaç duyarsın.. işte o harita/klavuz toplumun sana yüklediği zihindir/inançtır/sahtebenliktir.. hangi merada ve zamanda dünyaya geldiysen o sürünün öğretilerinin dışına çıkmazsın..
Alıntı:
|
paslı_çivi ben siteden ayrılacağımı söylemiştim o yüzden mesqajı cafeye aldım ufak bir hatadan dolayı. Seviyeli ve sağduyulu tavrın için teşekkür ederim. Ama ben tartışmaya son veriyorum çünkü zaten söyleyeceklerimizde teferruat ve yuvarlak cümleler olacaktır. Sevgi ve huzur ile…
|
siteden ayrılman üzücü.. çünkü değişik bir görüş değişik bir sestin..
seviyeli ve sağduyulu tartışma için ben de teşekkür ederim..
cosmoz seni pervane gibilerin şerrinden korusun
sevgiyle kal...