Turan Dursun Sitesi Forumları

Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerle İlgili Forumlar > Multimedya

Duyuru

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-08-2009, 01:28
Rockipsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rockipsiz Rockipsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

Rockipsiz - MSN üzeri Mesaj gönder

Ata Demirer skeci gibi. Ne komik ne ciddi. Ciddiye alsak şaka gibi, şakaya alsak hiç komik değil.
Alt 16-08-2009, 01:40
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Başarı Ödülü 

Alıntı:
ozcanatasoy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pardon, tercumeyi direk buraya atmam gerekirdi. Birleştirdiği için unbe'ye teşekkürler.

edit: oops hatta tercumesi bile benden once yapılmış. çift dikiş gittik sanırım busefer
rica ederim
başlık açmadan forumlara bi göz atarsanız daha sağlıklı olur.
Alt 16-08-2009, 02:44
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Hayir Pisko abi
ben karistirmadim, abit dursunun babasi hakkindaki kitap'da yaziyor......
eger olay yalansa, abit dursunu bir mail ati ver'de birde kendisinden ögrenmis oluruz....
ama anlasilan o ki, bu tursun mayasinda varmis "kadin" dövmek....
Alt 16-08-2009, 08:37
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili İnVi ;

Kadın dövmek,
hali ile hoş olmayan bir şey.
Bunu kim yaparsa yapsın hoş değil.
Ancak,
Ziya Paşa'ya,
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın,
Hakkı kötektir
."
ifadesini de Turan Dursun'un söyletmediği açık bir "Gerçek" sanırım
Alt 21-08-2009, 01:34
cruyf111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cruyf111 cruyf111 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Alıntı:
-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turan Dursun müslümanken esini dövdügü bilinir,
oglu yaninda mi idi bilemiyorum ama, oglu kaleme aldigina göre, onun bilgisi dahilinde olmus....demek turan dursun bu tavsiye edilen uygulamdan bi haber müslümandi....
kaldiki bahsi gecen ayet , önce konsusarak var olan sorunu hal etmeyi ögütlüyor.....
bu ögütdende haberi yoktu galiba kendisinin .....
kendisini hadis alimi kabul edenlerin oldugu söylenir, peygamberin "bir coook esinden" hangisini ne zaman neden dövdügüne dahir bir hadis varmi ?

kimin ne kadar müslüman oldugunu bilemeyecegim gibi
bunun hakkinda ahkam kesmeyi de hic ama hic dogru bulmuyorum,
ama yukaridaki görüntüleri görünce'de aklima ilk gelen "müslüman" turan dursunun kendisi icin süslenen esine vurmasi aklima geldi.....
yuhh diyorummm yani.:jaw:Şakamısın arkadaşım sen.
Ozaman şunu diyim sana.Birisi b*k yicek sende yicen mi?
zorla adamı konusturcanız...
Alt 21-08-2009, 08:04
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Kadın dövmenin; ayette 'vadribuhunne' diye açımlanır; olmadığını ve vadribuhunnenin aslında bu anlama gelemeyeceğini, gelmemesi gerektiğini ulema uzun süre iddia etti. Bu noktaya müslümanlar kolay gelmedi. Bir sürü kelime oyunları yapıldı...

Sonunda yeryüzündeki bütün meallerin aynı anlamı verdiği gösterildiğinde de kabul etmek zorunda kaldılar. Hanifler siteleri, edip yüksel, ve diğer islami forumlarda bu tartışmalar çok uzun aylar boyunca vaktiyle yapıldı.

Aynı tartışmalar Maide Suresi38'de ''elleri kesmenin hırsızlığın had cezası olduğu söylemi'' yani 'eydüyehema' tabiri de tartışıldı. Bu tartışmalar artık çok geride kaldı.

Aynı islamda kız çocuğunun 8-9 yaşından itibaren 'müştehat' yani cinsel cazibe kaynağı olarak görüldüğü ve namahremden sakınılması gereği gibi.

Dediğim gibi bu tartışmalar geride kaldıktan sonra- tevil, saptırma, konuşulanları baltalama çabaları akamete uğramıştır- Bir sonraki aşamada bu el kesmenin, müştehat konusunun ve kadın dövmenin 'usülü' ve şartları yine salt islamı kaynaklar kullanılarak tartışılmıştır.

İslamda bunların olduğu tartışma götürmez. Zaten tartışma götürmediğinden İran'da Mut'a nikahı yürürlüktedir, tartışma götürmediğinden afganistanda ve diğer bazı islami ülkelerde Maide 38 titizlilikle uygulanmaktadır. Tartışma götürmediğinden Recm uygulanmaktadır bazı islami ülkelerde. islamcıların bu konulara bakış açılarını her yerde bulabilirsiniz. Merak edenler için bir yer göstermiş olayım:

http://www.uslanmam.com/dini-bilgile...-ve-insan.html

Son olarak bu kadın dövmenin sahih hadislerle tarifi vardır:

* kanamayacak
* iz bırakmayacak
* kalıcı hasar bıramayacak
* yüzüne zaten hiç vurulmayacak

Bunlara sebep olarak da erkeklere şöyle seslenilir hadiste: Akşam koynuna alacağın kadının güzelliğine kendi elinle halel getirirsen iştahın kapanır.

Kadın dövmek dendiği gibi adettendir, islam ülkelerinde ve kaynağını ayetten alır. Tabii normal halkın tutumu 'Mushaf'ı bir tülbente sarıp yatakodasında başucuna asmaktan ibaret olduğundan-bazıları oturma odasına da koyuyor-. O Mushaf Mevlüt falan gibi haller dışında açılıp okunmaz, çocuklara elletilmez. İçindekiler daima gizemini korur. Zaten okuma engelli bir halktır söz konusu olan, bir de tabularla gelindiğinde; Kuranı eline alıp, içinde ne yazıyor diye okumaktan daha da korkar. Benim çocukluğumda kendi evimizde, komşularımızın evinde hep aynı bu durum yaşanırdı.

Müslüman erkeği karısını döverken ilgilendiren şey bunun ayette olup olmaması değil tabii ki. Ayette tarif edildiği üzere:

Alıntı:
Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Serkeslik etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin.
İslamcı erkek tek bir şey arar, pardon iki:

* Akşamları nefsinin köreltilmesi

* Koşulsuz itaat..

ayet diyor, ayet Serkeşlik(baş kaldırma, kafa tutma) etmeleri, nüşuz(itaatsizlik) etmesi halinde. Yani başkaldıracakları tehlikesini öngördüğünüz hallerde.

Kısaca kadın daha, evet zavallı kadın fikrini söyleyemeden, kafa tutamadan köteği yemektedir.

Hiç bir müslüman erkekte ayette yazıyor, ben önce usülünce uyarayım, sonları yatakları ayırayım; hala anlamıyorsa basarım köteği demez. Önce döver, akşam da yatağına çağırır ve kadın kuzu gibi itaat eder.
Hadise budur.
Alt 21-08-2009, 12:18
high_iq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
high_iq high_iq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

high_iq - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç bir müslüman erkekte ayette yazıyor, ben önce usülünce uyarayım, sonları yatakları ayırayım; hala anlamıyorsa basarım köteği demez. Önce döver, akşam da yatağına çağırır ve kadın kuzu gibi itaat eder.
Hadise budur.
Müslüman erkek ayete Nasrettin Hoca'yı eklemiş olsa gerek:

Nasrettin Hoca, oğlunu çeşmeye gönderecekmiş. Testiyi eline verdikten sonra oğlunun kulağını çekmiş. Sonra da: -Sakın testiyi kırma!diye bağırmış. Bu durumu görenler: -Ne yapıyorsun , Hoca Efendi demişler. Çocuk testiyı kırmış değil ki... Hiç suçu olmayan çocuğu ne diye azarlıyorsun Hoca: -Testi kırıldıktan sonra iş işten geçmiş olur demiş.

İffet şişesi lafı da herhalde buradan esinlenerek oluşturuldu...
Alt 21-08-2009, 12:57
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alıntı:
Hadise budur.
Ne kadar yanlış bir genelleme. İnsan mı ayrımı neden yapılır anlam veremiyorum.

Saygılar
Alt 10-03-2010, 15:16
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Alıntı:
Kadın dövmenin; ayette 'vadribuhunne' diye açımlanır; olmadığını ve vadribuhunnenin aslında bu anlama gelemeyeceğini, gelmemesi gerektiğini ulema uzun süre iddia etti. Bu noktaya müslümanlar kolay gelmedi. Bir sürü kelime oyunları yapıldı...

Sonunda yeryüzündeki bütün meallerin aynı anlamı verdiği gösterildiğinde de kabul etmek zorunda kaldılar. Hanifler siteleri, edip yüksel, ve diğer islami forumlarda bu tartışmalar çok uzun aylar boyunca vaktiyle yapıldı.

.
Sözü fazla uzatmaya ve laf ebeligi yapmaya gerek yok. Sadece Nisa suresi olsa. Asagidaki hadis ve ayetlerde kadinin dövülebilirligini ve kadina bakis acisini kendiliginden anlatiyor.

Amr Ibnu'I-Ahvas (radiyalIahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kadinlara karsi hayirhah olun. Çünkü onlar sizin yaninizda esirler gibidirler. Onlara iyi davranmaktan baska bir hakkiniz yok, yeter ki onlar açik bir çirkinlik islemesinler. Eger islerlerse yatakta yalniz birakin ve siddetli olmayacak sekilde dövün. Size itaat ederlerse haklarinda asiri gitmeye bahane aramayin. Bilesiniz, kadinlariniz üzerinde hakkiniz var, kadinlarinizin da sizin üzerinizde hakki var. Onlar üzerindeki hakkiniz, yataginizi istemediklerinize çignetmemeleridir. Istemediklerinizi evlerinize almamalaridir. Bilesiniz onlarin sizin üzerinizdeki haklari, onlara giyecek ve yiyeceklerinde iyi davranmanizdir.''
Tirmizi, Tefsir Tevbe, (3087).

Hz. Ömer (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkege, hanimini ne sebeple dövdügü sorulmaz." Ebu Davud, Nikah 43, (2147).

"Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."(Bkz: Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160).

"Tanrı elçisi namazı bozan şeyleri benim önümde tekrarladı. Bunlar: Köpek, eşek ve kadındır"(Muhammed'in karılarından Ayşe, Ibid, 82;Ayrıca bkz. Mishkat..,(1960), IX, Kesim 16, 292)

"Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür"(Nisa/4/34)

" Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. Sulh (daima) hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve Allah'tan korkarsanız şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır." Nisa/4/128

"Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (Bakara/228)

"Resulullah benimle olduğu gecelerden birinde aba ve ayakkabılarını çıkardı ve örtüsünü yatağa serip uyudu. Bir süre sonra benim uyuduğumu zannederek sessizce elbise- sini giydi, ayakkabılarını aldı., kapıyı açıp dışarıya çıktı ve kapıyı yavaşça kapadı. Ben hemen elbisemi giyip başımı örttüm ve onun ardı sıra gittim. Resulullah (s.a.a.) Baki mezarlığına gitti ve biraz orada durdu. Ellerini üç kez göğe kaldırdı ve sonra hızla başka bir yöne doğru gitti ve ben de peşinden gittim. Sonra eve doğru geldiğini görünce ondan önce gelip hemen yatağa uzandım. Resulullah (s.a.a.) içeriye girdiğinde buyurdu ki: "Aişe! Sana ne oldu? Niçin böyle solukluyorsun? Neden kuşkulanıyorsun?" Ben: "Bir şey yok." dedim. Resulullah: "Sen söylemezsen Rabbim bana haber verir." buyurdu. Ben: "Ey Resulullah! Anam babam sana feda olsun." dedim ve sonra olup bitenleri ona anlattım. "Önümdeki karartı sendin öyleyse, değil mi?" buyurdu. "Evet bendim." dedim. Sonra eliyle göğsüme öyle vurdu ki, göğsüm ağrıdı. Sonra buyurdu ki: "Allah ve Resulünün sana haksızlık yapacağını mı zannettin?"
Sahih-i Müslim, c. 2, s. 669, h. 103; Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 221.

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." (Tirmizi'nin rivayetinde "Çocuğa namazı yedi yaşında öğretin, kılmadığı takdirde on yaşında dövün" şeklindedir.)
Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407)

Önerilen Siteler

Etiket
dayak, islam, kadın, müslüman, usül

Başlık Düzenleme Araçları
Stil