Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-10-2015, 14:06
slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
slave slave isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Turkiye ve mevcut sorunlar

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ermeni düsmanlığını anlayamıyorum.kürt düşmanlığı gibi.

Bu hallaç oglu denen adam araplarin tüm asimilayonunu kabul etmiş.arap kültürü ile yogrulmuş,arapların tanrısına tapmış birisi.
Turklükle ne alakası var ki bu adamın ettiği aptalca sözün bi itibari olsunki?

Kurtler,ermeniler,lazlar,çerkezler,ve diğer tum anadolu halkları bu arapların asimilasyonundan bir birine giriyor.

Hallaç oğlu hiç türklerin araplar tarafindan katledildiğinden bahsetmişmi......tarihci ,prof ya

Perinçek devletin has adamı ona kimse dokunmaz.

Dursun
Üçok
Kışlalı
Mumcu öldürüldüler perinçeğe topal diyemi dokunmadılar hep merak ettim.

Turan dursun perinçegin dergisinde nik name ile yazilar yazıyordu iceriden onu kim jurnalledi kimliğı ortaya çıkdı acaba?

Bu memelkette ermeni adı anıldığı anda sanki insanların kalbine hançer saplaniyor...
Adamlar yurtlarından edilmiş,mallarina el konulmuş,yollarda sersefil edilmiş.kimse bunları konusmuyor
En ilgincide bazı yalak halklar gibi arap milliyetciliğini bunyelerine sokmamışlar.

Bu saaten sonra ermeniler bizden toprak alacak deil ama halkı bir arada tutmak için uretilmiş bir düşman gibi gosteriliyorlar.

Bu ermeniler

Pekaka dan dahamı kotuler
İşitten dahamı kötüler
Eroncilerden,siyonist yalakalarindan dahamı kötuler

Neymiş pekaka nın içindekiler ermeniymiş ,hadi ordannnn ermeniler dağa bayıra adam salacak kadar eğitimsiz bir yapı deil..kurdistan kurmak içinde bi çabalarida olduğunu sanmam..

Pekaka militanı yakalayıp sunnetsiz olduğunu söyleyip ermeni bu diyorlar. Hadiiii sunnetsiz bir arapsa o nolucak mhmd dinde sünnet olduğu kesin deil mesela.

Ermeniler lerde islamı tercih etmiş bir halk olsaydı ,kurtlerin müsluman olduğu gibi

Pekaka ermeni dir kurt deildir soylemleri olucakmıydı acaba?

O zamanda çinli bunlar,rus bunlar mı diyeceklerdi..

Perinçek zafer kazanmadı...hukukun işlediği bir ükede şahsi bir dava kazandı.

Salak yerine koymayın insanları.
İlahi komedya
Biraz daha zihin açmaya ne dersin? Mesajının içindeki bold satırlara dikkatini çekmek istedim.

Bak bakalım bu linkten sonra yazdıkların nereye çıkıyor.

https://tr.wikipedia.org/wiki/ASALA

PKK dünkü çocuk, ASALA ile karşılaştırıldığında.
Alt 21-10-2015, 17:39
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

slave´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlahi komedya
Biraz daha zihin açmaya ne dersin? Mesajının içindeki bold satırlara dikkatini çekmek istedim.

Bak bakalım bu linkten sonra yazdıkların nereye çıkıyor.

https://tr.wikipedia.org/wiki/ASALA

PKK dünkü çocuk, ASALA ile karşılaştırıldığında.
Slave merhaba

Beyin jimnastiği yapmaya gerek yok

Güçlü olan bir yapı terör orgütleri( asala,pekaka,işit) karşısında mağlup olmaz

Doguda osmanlı devletinin çoküşüne yakın bir zamanda ermeni adı altindaki örgütlerinin ayaklanması tüm ermeni halkını bağlamaz.
Halkın hepsi suçlu deildi.
O dönem haberleşmenin ne kadar zor olduğu açık.

Ermeniler kayseride.sivasda başka bölgelerde bu ermeni adı altında ortaya çıkan isyancılardan haberdar bile deildi.kendi hallerinde yaşıyorlardı.

Osmanlı bunu bile bile bu insanları da topraklarindan sürdü.sorun bu
Doguda ermeni silahlı çeteler benim karsdaki akrabalarımada saldırdı ve o bölgeden yer deiştirmelerine sebep oldu.ben bunun kini ve nefreti içinde deilimki.Şahsen

Sonradan ortaya çıkan asala örgütü alev gibi parladı ve yok oldu gittii.

1920 li kürt zihniyeti ve bu gunki pekaka aynı şekilde devam ediyor.ve oyle evrimleşdiki hükümetlertle iş( süreç) çeviriyor.

Attığın linkde ermeni orgütü asalanın kendince idaaları olabilir.fakat başâramayacağını anlayınca bırakmış.adamları iyi kötü bir devleti zaten var.neden kendi genç neslini dağda bayırda heba etsinki?

Kürtlerin ve islam devleti kurmak isteyen işitclerin bir devleti yok ( barzani diyenler var) türkiye cumhuriyetinin belası da bunlar.

Fakat türkiyedeki batılı halkı bir arada tutmak için pekaka nin ermeni menşeili olduğunu gavur,ermeni ,kafir olduğu algısi ile işi götürmeye çalışıyorlar.kurt diyemiyorlar çünki kurtler müslüman bir topluluk

Bana gore pekaka kürt bir yapı bu konuda eminim.dertleride bağımsız bir kurdistan. Anadoludaki batılı halk müslüman bir kürt devletine aslaa kötü bakmaz bunuda biliyorum.aşırı ırkçılar hariç.

Barzani aşiret devlet yapısına anadoludaki müslüman yapılar hic bir zaman tepki vermez tehlike olarakda görmez çünkii barzani nin müslüman görüntüsü var.

İşitciler de müslüman görünümlü mesela trabzonlu bir rum müslüman ,çankirılı bir çingen müslüman,konyalı bir arnavut müslüman,adıyamanlı bir arap müslüman koşarak o örgüte gittiler .neden müslümanlarda ondan

Siz bir ermeninin bu örgutlere koşarak gittiğini gördünüzmü? Niye gitsinki salakmı?

Kendilerine ait bir devlet zaten var....türkiyedeki ermenilerde böyle amaçsız bir iş için ugraşmaz zaten.

Neymiş dersimli ler ermeniymişş hadi ordan. Zaza alevilerini gözden düşürmek için ermeniden döndüler falan diye algı üretiyorlar.

Dersimin yani bu gunki tuncelinin halkı çok kültürlü,okuma yazma ve üniversite eğitimi en yüksek halklarından biridir. Ne işleri var dagda bayirda

Bu hallaç oglu denen arap oğlu yalan dolanla dersim düşmanlığı ve özünde alevi düşmanlıği yapıyor ama faydasız..

Alevilerin kurt deveti diye bir devlet derdide yok neden gençleini heba etsinlerki? Alevilerin dertleri başka zaten inanç ve eşit yurttaşlık konusu

Elde kalıyor bir şaffi kurtler onların bir devlet ihtiyaçlari var ve gençlerini dağlarad heba ediyorlar.

Bu aralar biraz uyandılar ama yetersiz hdp siyasi bir kapı oldu onlara

Brn bœyle düşünuyorum.
Alt 22-10-2015, 11:30
Üye

İlahi Komedya
yazdıkça çorbalaştırmışsın o başka bir ayrıntı.
Öncelikli kurtulman gereken sanrı; Türkiyeli Kürtler konusunda, PKK ve Kürt halkının güncellenmiş hali, Kürdistan veya Türkiye topraklarında kurulacak bağımsız bir Kürt devleti talebinin rafta tozlanmaya terk edilmiş olduğudur. Gündemde olmayan bir talep üzerinden siyaset üretmek, paronayanın babasıdır.
Ermeni halkının dağda bayırda ne iş olur demiştin. Amacım konuyu Kürt gündemine çekmek değildi. Objektif bakmaya davetti. Bazı halkları yerin dibine batırırken, bazılarını şimşir kaşık yapmak doğru bir tespit değil. Üstelik Dersim bölgesinden bahsederek Dersimli ve Dersim bölgesinde yaşamış Ermenileri aklama beceriksizliği sergiliyorsun. Dersim yaşayışı özünde dağ bayırdır. Dağlıktır ve dağlı halklardandır orda yaşayanlar. En güzel dağ bayır gezebilecek bir halkı ovalı güdüler ile yorumluyorsun. yani senin hayalin ile gerçekler çelişiyor.
Şu anda Türkiyede yaşayan halklardan, ayırımsız "Eşit Yurttaşlık" talebi dışında bir beklentisi olan var mı? başka talepleri olduğu hakkında kanıtlayıcı hangi somut veriyi bulunduruyorsun elinde. Yüz yıllık ödleklikler senaryosu dışında. 1923' te istenen ne idiyse bugünkü talepler aynı değil mi. Silah zoru ile Aleviyi,Ermeniyi,dinini yaşamak isteyen Sünniyi,Kürdü,Lazı susturmak değil de nedir. Elmayı armuda dönüştürüp, Elmalığını unutturmaya çalışmak değilmi, geçmişte de günümüzde de yaşananlar.
Alt 22-10-2015, 14:01
Üye

Dinini yaşayamayan sünni ,laz,kürt ? Hemde silah zoru ile.

Rafa kalkmışda tozlanmış idaa nedir. Yok öyle bir şey.kurtlerin hüsnü kuruntusu.

Bu ülkenin sorunu dincilerdir.

Kurtlere 3 bin cami.200 tane türbe,100 tane mella ver kurtlüklerini unuturlar.Din kürt için kimliginden de, dilinden de önemlidir.

Kürtler bu cografyada din deistiren ilk kabile halkıdïr..kendi idaanız biz türklerden önce mùslüman olduk diye hava basarlar..kutlu olsun demekden başka ,aslını inkar etme demek düşer bize.

Slave kürtler bu topraklarda anca camii ye gitmek için varlar .buda benim fikrim.

90 bin cami ile hala ağliyor bu dinci kurtler ya ne diyimki?
Alt 22-10-2015, 15:26
Üye

Evet aynen katılıyorum. Dinini yaşayamayan sünni tarafına. Bu ifadenin zoruna gideceğini bilerek yazdım. Algıda seçicilik diyoruz buna kısaca. Tarafsız bölgeye çıkışı olmayan.

Silah zoru ifadesine de alındığını biliyorum. Modern olunacak fasafisosu ile şapka kanunu saçmalığına gönderme yapıyor olabilrmiyim. Ya da sünni dinini özgürce yaşıyor ise Diyanet İşleri Başkanlığı neden devlete bağlı bir kurum. Yıllarca kangrene dönüşen başörtü mevzusu. Sen Cemevinin tamamen yasallaşması halinde devlet kurumuna dönüşmesini istermisin? Hadiseyi al birde burdan yorumla. Kanunla yasaklanan ibadethanelerini, yasa dışı işler hale getirmiş olsaydı Aleviler karşılarında devletin kolluk kuvvetlerini bulmayacakmıydı. Silah zoru ile sadece neyi anlıyorsunuz? Kolluk kuvvetinin yasa dışı bir eyleminden dolayı, seni evinden alıp karakola götürmesi silah zoru değil de nedir.
Ülkedeki sünni de tıpkı Alevi ve diğer gayrimüslimler gibi devletin işaret ettiği yerde icra ediyor inancını. Devletin sünni inancı anlayışı bu gün bu cami yapılanmasını meşru kılmasaydı zannediyormusun ki Sünnilerin bu kadar çok cami ihtiyacı olacaktı. Devletin dini yönlendirmesi yasalar ile sağlanmamış olsa, Türkiye Sünnilerinin inaçsal davranışlarının tasavvufi boyutta seyredeceğini düşünüyorum. Üzerine basarak geçtiğiniz yer, hangi halktan olursa olsun, insanlar doğduğu dinin dinamiklerine sarılır. Camiye gidilecekse gidilir. 5 vakit yetmezse 10 vakit kılınır, sema turlanacaksa turlanır. Devletin dini hali ile sünni olunca kendisine açtığı alan daha geniş oluyor. Bunun Türklük ile de diğer etnikler ile de bir alakası yok.

Bak bakalım 90 bin cami ile kimler ağlıyormuş. Şöyle bir göz gezdirdim. Ardından Diyarbakır ile Antalya’nın nüfusuna baktım. Şaşım şaşım şaşırdım.

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=1066445
Bana göre sünninin, Alevinin, Ermeninin, bilmem daha kimin kimin inancı çöptür.
Şimdilik Laz'lar detayına giremedim. Affola.
Alt 22-10-2015, 19:07
Üye

Slave şafi kürtler din deiştirmek ve din yaşamak için evrilmiş bir halk bencee

Şafii Kürtler ulusal kimlik için serçe parmağını kımıldatmaz benceee

Kımıldatan 10 bin kadar gençde dağlarda heba oluyor.farkındasınız umarım.

Ermeniler bu konuda dağa bayıra çıkıpda bir kürt devleti kurulsun diye heba olmazlar.

Ermeniler kendilerine ait olduğunu idaa ettikleri toprakları alamaycaklarını biliyorlar.fakat o donem yollarda olen.kùrtlerin ve özellikle dinci yapıdaki halkın hışmina uğradıklarını dunyaya anlatmaya çalışıyorlar.

Anadoluda hangi köye gidersen git şunu söylerler burda ermeniler yaşıyordu derler..şimdi ise yaşamıyorlar niye diye sormak lazım.

Asimile olan ermeniler varmıdır elbette vardır...asimile olmuş zerdüş kürt gibi

Kürtler aslını inkar edip zerdüşlükden ,islamiyete geçdikden sonra etraflarına çok zarar verdiler islam dini uğruna.

Her zaman söylerim. Şafi kürt idrisi bitlisi önderliğindeki asimile olmuş kurtler gibi.

Ermeniler o zamanda da vardılar kürtler gibi dinmi deiştiler hayırrrr.

Alevileri burada söz konusu bile etmeyelim lütfen
Alevinin kültürüde inanç sistemide kürtlerle taban tabana zıttır.
Alt 22-10-2015, 20:33
Üye

Eee burdan çıkmak istediğin yer neresidir cigerim.
Şafi Kürtlerin din değişimlerinde seni beni ilgilendiren ne var?

Aleviliğe evrilmiş olsalardı yine tu kaka olacakmıydılar senin için. Kime soruyorum ki. Bendeki de saflığın daniskası.
Türk Aleviler daha kendi inançlarına tabi Alevi Kürtleri bağrına basamıyorken. Aha Dersim Alevi Zazaları, aha Maraş Alevi Kürtleri. Daha sayayım mı? Asıl Alevilerin kendileri din değiştirmiş olsalar daha saygın olurlardı nazarımda. Din yerine dinini değiştiriyorlar. Teoride ırk ile işi olmayan, kucaklayıcı, barışçıl din diye anlatır kendini. pratiğine bakıyorsun ırkçılığın nahoş kokusu yayılıyor. Tipik sınır bekçiliği, Siyasetin bataklığı çıkıyor karşına.Neymiş Alevi dediğin Türkmüş, Türk olacakmış. Daha Aleviler burayı aşamamış. Kendisi ile kavgalı bir dinin başka dinlere bakışından ne beklenir ki. Tipik cumhuriyet retoriği.

Dostum İlahi Komedya Alevilikten neden söz edemiyoruz?İnanç sistemi şafi kürtletden ayrı olanları kutsuyormuyuz. Bunu mu anlamalıyız. Yoksa Aleviler kaka da mı yapmıyor
Başlığı kirletiyor olmaktan çekiniyorum. Alevi bölümü var burada. Dini içeriği ordan devam ettirmek doğrusu.

Başlığa haksızlık olmasın.

Türkiye solu kör ile topala kaldı demişti Yaşar Kemal.
Ben de diyorum ki kör gitti. Fakat sol topala kalmadı.
Alt 22-10-2015, 22:55
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çift mesaj olmuş, silindi...

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (23-10-2015 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: Çift mesaj olmuş, silindi...
Alt 22-10-2015, 22:55
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili slave,
slave´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eee burdan çıkmak istediğin yer neresidir cigerim.
Şafi Kürtlerin din değişimlerinde seni beni ilgilendiren ne var?

Aleviliğe evrilmiş olsalardı yine tu kaka olacakmıydılar senin için. Kime soruyorum ki. Bendeki de saflığın daniskası.
Türk Aleviler daha kendi inançlarına tabi Alevi Kürtleri bağrına basamıyorken. Aha Dersim Alevi Zazaları, aha Maraş Alevi Kürtleri. Daha sayayım mı? Asıl Alevilerin kendileri din değiştirmiş olsalar daha saygın olurlardı nazarımda. Din yerine dinini değiştiriyorlar. Teoride ırk ile işi olmayan, kucaklayıcı, barışçıl din diye anlatır kendini. pratiğine bakıyorsun ırkçılığın nahoş kokusu yayılıyor. Tipik sınır bekçiliği, Siyasetin bataklığı çıkıyor karşına.Neymiş Alevi dediğin Türkmüş, Türk olacakmış. Daha Aleviler burayı aşamamış. Kendisi ile kavgalı bir dinin başka dinlere bakışından ne beklenir ki. Tipik cumhuriyet retoriği.

Dostum İlahi Komedya Alevilikten neden söz edemiyoruz?İnanç sistemi şafi kürtletden ayrı olanları kutsuyormuyuz. Bunu mu anlamalıyız. Yoksa Aleviler kaka da mı yapmıyor
Başlığı kirletiyor olmaktan çekiniyorum. Alevi bölümü var burada. Dini içeriği ordan devam ettirmek doğrusu.

Başlığa haksızlık olmasın.

Türkiye solu kör ile topala kaldı demişti Yaşar Kemal.
Ben de diyorum ki kör gitti. Fakat sol topala kalmadı.
Ben de Türklerin Kürt/Ermeni/Rum/Ezidi/Arap düşmanlığının, İttihat Terakki zihniyetinin, Türk Alevilerin Atatürk'e tapınmasının nedenini pek anlamazdım. Selcan Taşçı'nın "Horasan'dan Anadolu'ya Bir "YOL" Hikayesi" adlı kitabını okuyunca bütün taşlar yerine oturdu. Turksolu.org'un söylemlerinin kaynağı ortaya çıktı.

Selcan Taşçı'ya göre;
- Anadolu Türklerinin hepsi Alevidir.
- Kürt/Zaza Alevisi diye bir şey yoktur. Osmanlı'nın zulmünden kurtulmak için kaçan Türklerin Kürtçe öğrenmesiyle ve zamanla Türklüğünü unutmasıyla kendilerini Kürt Alevisi zanneden Türklerdir.
- Kürtler Yavuz'un Çaldıran seferine katılarak Türkleri katletmişlerdir. Bunu da Yavuz'un kendilerine ebediyen Kürdistan topraklarını vermesi karşılığında yapmışlardır. Kürtler daha sonraki tarihlerde de Osmanlı'ya Türk/Alevi katliamlarında yardım etmiştir (Hamidiye Alayları).
- Atatürk, Türk tarihinde Seğmen töreni düzenlenmiş 3. Türktür. Bu sebeple cem evlerine Atatürk resimleri konur, Türk Alevileri Atatürk'ü taparcasına severler.
- Osmanlı'yı Türk Alevileri kurmuştur, daha sonra padişahların Sunni Arap seyhülislamları onları Alevilere, haliyle Alevi olan Türklere düşman etmiştir.
- Türkiye Cumhuriyetini de Türk Alevileri kurmuştur.
- Osmanlı tam bir Türk/Alevi düşmanı idi.
- Ermeniler, Rumlar, Kürtler ebedi ezeli Türk düşmanıdır.
- Horasan'dan Anadolu'ya göç eden yalnızca Türklerdir. Orada Kürt yoktu.

Bu daha da uzar gider. Sevgili İlahi Komedya'yı anlıyorum yani.
Bu Selcan Taşçı kimdir, bu kitap ortaya kanıt olarak ne koyuyor derseniz; Selcan Taşçı Türkçü yayınlardan etkilenen sanat tarihi eğitimi almış, üstüne bir süre Türk Sanatı eğitimi eklemiş bir yazar. Kitapta ortaya konan kanıtlar(!) resmi ideolojinin yayınları olmaktan öteye gidemiyor. Örneğin, MHP'li sözde prof Yusuf Halaçoğu'nun yazılarını kaynak gösteriyor. Yazdıklarının çoğu bildik Türkçü söylemleri.

--/--

Şimdi Mehmet Bayrak'ın "Kürt ve Alevi Tarihinde Horasan" adlı kitabını okuyorum. Dünya'da basılmış tüm Horasan ve Kürt tarihi kitaplarından alıntılar yaparak, resimler, haritalar vererek yazılmış.

Örnek olsun diye aşağıdaki iddianın bu kitaptaki kısmını yazayım.
Selcan Taşçı Diyor ki
- Kürtler Yavuz'un Çaldıran seferine katılarak Türkleri katletmişlerdir. Bunu da Yavuz'un kendilerine Kürdistan topraklarını ebediyen vermesi karşılığında yapmışlardır. Kürtler daha sonraki tarihlerde de Osmanlı'ya Türk/Alevi katliamlarında yardım etmiştir (Hamidiye Alayları en belirgin örnek olarak verilmiş).
Mehmet Bayrak diyor ki;
- Kürtler Alparslan'a 15.000 asker vermiş. Alparslan'ın rakibi Romen Diyojen'in saflarında 20.000 kadar Türk ve Özbek askeri varmış.
- Çaldıran seferinde Şah İsmail'e karşı savaşan 18 Kürt aşireti varmış, bununla birlikte daha fazla Türkmen aşireti varmış. Osmanlı'nın Türkleri/Alevileri katlettirdiği orduların çoğunluğun Türklerden oluştuğunu söylüyor ve Osmanlı ve yabancı kaynaklardan alıntılarla gösteriyor.

Mehmet Bayrak'ın Kürt/Alevi/Türkmen konuları hakkında başka bir çok kitabı var.

Kitap bitince Alevi başlığı altında özet vermeyi düşünüyorum.

--/--

Sevgili İlahi Komedya, adını verdiğim iki kitabı da okuyun.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-10-2015, 23:45
Üye

Sevgili slave başlığı kirletmeyelim diyince bende yazısina karşılık vermedim.

Şüpheci dinsiz de bana kitap tavsiye etmiş .
Neden?
Öğrenmem için tabiki!

Ben kendimi bir başkasından neden öğreneyim sevgili şüpheci dinsiz.

Alevi türkmenleri kurtler kadar elbetteki kendisine türk diyen araplaşmış turklerde kesip biçdiler.

Bu araplaşmış türklerden bu günde yokmu .bir sürü ,dolu

Adama ben hakiki türküm deyince sen camiye gitmiyorsunki nasıl turk olabilirsin diyor..bana

Diyende parmaklarını kurt işareti yapıp arabın putunun adını sayıklayan auuuuucu kesim.

Kürtlere yavuz özerklik vermiş zamanında .kürtler o günden bu güne kadar bir şey yapabilmişmi? Hayır hiç bir sey yapamamış ulusal anlamda ,halbuki binlerce alevi türkmenin kafasını kopartmışlardı dinleri ve özerklikleri uğruna.

Doymamışlardı yüzyıllarca sonra tekrar halifeleri katli ferman verdi kürt alaylarına bu sefer özerk olucaksınız ermenileri kesip dograyın bu sefer..onlar hristiyan malları ,namuslarida size helal saldırın kürt aslanlar .sonuç yine hüsran bi halt alamadılar.

Bir denemede dersimde yaptılar hamidiye kalintıları yine başarısızlık.

Bir deneme daha yapıyorlar serokları apo ile bu sefer kendilerine bir yavuz buldular. Bakalım nolucak sonları.

Sevgili şüpheci dinsiz.
Alevi olmak kimlik gerektirmiyor bunu kitaplardan öğrenmeye gerek yok.
Kürtler başarılı olursa alevilerde başarılı olur idaasından vaz geçin derim..
Çünkii

Kurtler ulusal kimlik almayı yukarda anlattığım nedenlerden hak etmiyor.
Onlar feodalite,şeyh,aga,maraba ve özellikle din gibi özellikleri tercih eden yapı.

Hakmı istiyorlar o zaman ATATÜRK ilke ve inklaplarına sarilsınlar....muhammeden ,idrisi bitlisiden ,apodan ve yavuz gibi türevlerinden onlara hakda gelmez hukukda.

Ortaçağ kafası ile dağda,bayirda gençlerini heba eder dururlar.

Önerilen Siteler