slave´isimli üyeden Alıntı
İlahi komedya
Biraz daha zihin açmaya ne dersin? Mesajının içindeki bold satırlara dikkatini çekmek istedim.
Bak bakalım bu linkten sonra yazdıkların nereye çıkıyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/ASALA
PKK dünkü çocuk, ASALA ile karşılaştırıldığında.
|
Slave merhaba
Beyin jimnastiği yapmaya gerek yok
Güçlü olan bir yapı terör orgütleri( asala,pekaka,işit) karşısında mağlup olmaz
Doguda osmanlı devletinin çoküşüne yakın bir zamanda ermeni adı altindaki örgütlerinin ayaklanması tüm ermeni halkını bağlamaz.
Halkın hepsi suçlu deildi.
O dönem haberleşmenin ne kadar zor olduğu açık.
Ermeniler kayseride.sivasda başka bölgelerde bu ermeni adı altında ortaya çıkan isyancılardan haberdar bile deildi.kendi hallerinde yaşıyorlardı.
Osmanlı bunu bile bile bu insanları da topraklarindan sürdü.sorun bu
Doguda ermeni silahlı çeteler benim karsdaki akrabalarımada saldırdı ve o bölgeden yer deiştirmelerine sebep oldu.ben bunun kini ve nefreti içinde deilimki.Şahsen
Sonradan ortaya çıkan asala örgütü alev gibi parladı ve yok oldu gittii.
1920 li kürt zihniyeti ve bu gunki pekaka aynı şekilde devam ediyor.ve oyle evrimleşdiki hükümetlertle iş( süreç) çeviriyor.
Attığın linkde ermeni orgütü asalanın kendince idaaları olabilir.fakat başâramayacağını anlayınca bırakmış.adamları iyi kötü bir devleti zaten var.neden kendi genç neslini dağda bayırda heba etsinki?
Kürtlerin ve islam devleti kurmak isteyen işitclerin bir devleti yok ( barzani diyenler var) türkiye cumhuriyetinin belası da bunlar.
Fakat türkiyedeki batılı halkı bir arada tutmak için pekaka nin ermeni menşeili olduğunu gavur,ermeni ,kafir olduğu algısi ile işi götürmeye çalışıyorlar.kurt diyemiyorlar çünki kurtler müslüman bir topluluk
Bana gore pekaka kürt bir yapı bu konuda eminim.dertleride bağımsız bir kurdistan. Anadoludaki batılı halk müslüman bir kürt devletine aslaa kötü bakmaz bunuda biliyorum.aşırı ırkçılar hariç.
Barzani aşiret devlet yapısına anadoludaki müslüman yapılar hic bir zaman tepki vermez tehlike olarakda görmez çünkii barzani nin müslüman görüntüsü var.
İşitciler de müslüman görünümlü mesela trabzonlu bir rum müslüman ,çankirılı bir çingen müslüman,konyalı bir arnavut müslüman,adıyamanlı bir arap müslüman koşarak o örgüte gittiler .neden müslümanlarda ondan
Siz bir ermeninin bu örgutlere koşarak gittiğini gördünüzmü? Niye gitsinki salakmı?
Kendilerine ait bir devlet zaten var....türkiyedeki ermenilerde böyle amaçsız bir iş için ugraşmaz zaten.
Neymiş dersimli ler ermeniymişş hadi ordan. Zaza alevilerini gözden düşürmek için ermeniden döndüler falan diye algı üretiyorlar.
Dersimin yani bu gunki tuncelinin halkı çok kültürlü,okuma yazma ve üniversite eğitimi en yüksek halklarından biridir. Ne işleri var dagda bayirda
Bu hallaç oglu denen arap oğlu yalan dolanla dersim düşmanlığı ve özünde alevi düşmanlıği yapıyor ama faydasız..
Alevilerin kurt deveti diye bir devlet derdide yok neden gençleini heba etsinlerki? Alevilerin dertleri başka zaten inanç ve eşit yurttaşlık konusu
Elde kalıyor bir şaffi kurtler onların bir devlet ihtiyaçlari var ve gençlerini dağlarad heba ediyorlar.
Bu aralar biraz uyandılar ama yetersiz hdp siyasi bir kapı oldu onlara
Brn bœyle düşünuyorum.